Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kørekort. 1. Indledning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kørekort. 1. Indledning"

Transkript

1 Sorsigvej Ribe Telefon: Mail: Notat Sagsnr.: TS Dato: Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kørekort 1. Indledning Færdselsstyrelsen har den 29. oktober 2018 sendt udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kørekort i høring hos de i bilag 1 nævnte høringsparter. Udkastet til bekendtgørelsen har også været offentliggjort på Høringsportalen. Høringsfristen udløb den 26. november Følgende organisationer har meddelt, at de ikke har bemærkninger: Dansk Bilbrancheråd, Dansk Erhverv, Erhvervsministeriet, FDL, FDM, Forbrugerrådet Tænk, Motorstyrelsen og Rigsadvokaten. Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Danske Vognmænd (DTL), Dansk Kørelærer-Union, ITD, KL, Praktiserende Lægers Organisation (PLO), Rigspolitiet og Transport DTU. I det følgende refereres og kommenteres hovedindholdet i de modtagne høringssvar opdelt efter relevante emner. Styrelsens kommentarer til de enkelte emner følger efter i kursiv. Side 1 (7) Færdselsstyrelsen er en del af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen

2 2. Generelle bemærkninger Danske Vognmænd (DTL) kan tilslutte sig de foreslåede ændringer. ITD støtter bekendtgørelsens indhold. 3. Forenkling af proceduremæssige regler for udstedelse af lægeattest ITD støtter intentionerne omkring forenkling af proceduremæssige regler for udstedelse af lægeattest. Transport DTU vurderer, at de proceduremæssige regler er rimelige forenklinger i processen for udstedelse af lægeattest og kan umiddelbart ikke se negative konsekvenser af ændringerne. KL anerkender, at det er nødvendigt med en underskrift på lægeattesten, fordi attesten er analog. KL antager, at ansøgningsproceduren digitaliseres inden for en relativ kort periode, og KL foreslår derfor følgende tilføjelse til 31, stk. 1: eller lægens digitale signatur, hvis der er tale om et elektronisk dokument. Det er kommunernes opfattelse, at påføring af ansøgers cpr. nr. mv. på bagsiden af fotografiet er en god sikkerhed for, at det er den undersøgte person, der er ansøger til kørekort. Det står derfor ikke klart for kommunerne, hvorfor denne ekstra sikkerhedsaktivitet skal ophøre. Rigspolitiet foreslår, at det præciseres i bekendtgørelsens 31, stk. 1, at hvert ark i lægeattesten skal påføres ansøgers personnummer for at eliminere risikoen for sammenblanding af sagsakter. Rigspolitiet bemærker, at der fjernes en ekstra kontrolforanstaltning i forhold til dokumentation for ansøgers identitet ved den forslåede ændring af bekendtgørelsens 31, stk. 5, der bliver til stk. 4. Dansk Kørelærer-Union anbefaler, at bekendtgørelsens 31, stk. 5, der bliver stk. 4, ændres således, at lægeattesten skal overgives ansøgeren i en lukket kuvert. Dansk Kørelærer-Union bemærker, at det er forbundet med store administrative besværligheder for både kommuner, borgere og kørelærere, hvis lægen fremsender attesten til vedkommendes kommune, idet det ikke er sikkert, at ansøgningen om kørekort og lægeattest indleveres til ansøgers bopælskommune. Det bemærkes derudover, at ansøgningen som bekendt kan indleveres til enhver kommune. Praktiserende Lægers Organisation (PLO) er indstillet på fremover at anvende en blanket godkendt af Styrelsen for Patientsikkerhed. PLO finder det afgørende vigtigt, at blanketten gennemgår en faglig vurdering af form og relevans, herunder bl.a. spørgsmål/svar til ansøger samt de lægelige vurderinger/spørgsmål. Side 2 (7)

3 PLO foreslår, at lægen kan, men ikke skal, sende lægeattesten til kommunen, foruden udlevering til ansøgeren. PLO ønsker endvidere, at lægeattesten, som hidtil, alene skal udleveres til ansøgeren i en lukket kuvert, da der ikke generelt er etableret sikker, elektronisk kommunikation mellem praktiserende læger og kommunen. PLO vil opfordre Færdselsstyrelsen til at arbejde frem mod, at lægeattest til brug for kørekort kan sendes elektronisk, herunder også i forhold til foto. PLO finder, at der ikke skal stilles krav om udlevering af kopi af lægeattesten til ansøgeren, da det vil være forbundet med merarbejde og omkostninger, som vil kunne fordyre lægeattester for erhvervelse af kørekort. PLO gør i den forbindelse opmærksom på, at lægeattester indgår som en del af patientjournalen, som ansøgeren kan få aktindsigt i efter sundhedslovens kapitel 8. Færdselsstyrelsen finder ikke anledning til at ændre 31, stk. 1, da det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at anvende en digital ansøgningsprocedure, og da dette vil medføre flere ændringer i bekendtgørelsen end ændringen i 31, stk. 1. Endvidere finder styrelsen ikke anledning til præcisering af 31, stk. 1, i forhold til at påføre ansøgers personnummer, idet det fremgår af udkastet, at lægerne skal anvende en blanket, der er godkendt af Styrelsen for Patientsikkerhed. På blanketten, der er godkendt af Styrelsen for Patientsikkerhed, skal ansøgers navn og personnummer påføres på hver side. Bemærkninger til indholdet af blanketten vedrører ikke de konkrete ændringer af bekendtgørelse om kørekort, men henhører under Styrelsen for Patientsikkerheds område. Det er Færdselsstyrelsens vurdering, at det vil lette processen for lægerne, at der ikke længere skal påføres personnummer og lægens underskrift på ansøgers fotografi. Samtidig bemærkes det, at ansøgerens identitet stadig vil blive bekræftet af lægerne. Dette sker ved fremvisning af ID, såfremt ansøger ikke er kendt af lægen. I forhold til kørekortbekendtgørelsens 31, stk. 5, der bliver stk. 4, finder Færdselsstyrelsen, at det ikke tidligere har givet anledning til udfordringer for kommuner, borgere og kørelærere, at lægeattesten kan fremsendes direkte til vedkommende kommune. Færdselsstyrelsen finder derfor ikke anledning til at ændre udkast til bekendtgørelsens 31, stk. 4. For så vidt angår bemærkningerne til kravet om udlevering af en kopi af lægeattesten til ansøger finder Færdselsstyrelsen, at dette ikke vedrører den nærværende høring, idet det ikke er et nyt krav. Side 3 (7)

4 3. Angivelse af fødested på kørekort Brancheorganisation for den danske vejgodstransport (ITD) støtter intentionerne omkring forenkling af reglerne om dispensation i forbindelse med angivelse af fødested på kørekort. Transport DTU bemærker, at det muligvis er relevant at definere, hvad særlige tilfælde er. KL forventer, at der udarbejdes vejledningsmateriale, der kan anvendes til dispensationsansøgninger hos kommunerne. Færdselsstyrelsen arbejder på at udarbejde vejledningsmateriale til kommunerne vedrørende ændring af kørekortbekendtgørelsen. 4. Præcisering af bestemmelse om epilepsi Transport DTU mener, at det er positivt, at det gøres mere tydeligt, at lægens faglige vurdering kan medføre, at kørekortet kan udstedes, fornyes eller bevares på et tidligere tidspunkt. Det vil sandsynligvis reducere trafiksikkerheden, såfremt syge mennesker undlader at afrapportere deres symptomer korrekt. Transport DTU henviser til tidligere forskning som har vist, at stramning af regler medførte en reduktion i afrapportering af symptomer, som ville medføre en fratagelse af kørekort. ITD bemærker, at sidste sætning i udkastets punkt 6: Kørekort kan dog udstedes, fornyes eller bevares på et tidligere tidspunkt, såfremt gode prognoseindikatorer taler herfor. ikke angiver præcise kriterier for, hvad der kan lægges til grund for fravigelse af 10-års reglen. ITD forventer, at der udarbejdes en entydig vejledning, som lægges til grund for en lægefaglig vurdering af, hvornår kriteriet gode prognoseindikatorer er opfyldt. Færdselsstyrelsen arbejder på at udarbejde vejledningsmateriale til Styrelsen for Patientsikkerhed om ændring af kørekortbekendtgørelsen. Det bemærkes hertil, at bekendtgørelsen suppleres af vejledning om vurdering af helbredskrav til førere af motorkøretøjer, som administreres af Styrelsen for Patientsikkerhed. Side 4 (7)

5 5. Mulighed for at anvende eldrevne knallerter ved øvelseskørsel og praktisk prøve Transport DTU støtter ændringen om muligheden for at anvende eldrevne knallerter og kan ikke se negative sikkerhedsmæssige konsekvenser i at gøre det muligt at anvende eldrevne knallerter ved øvelseskørsel og praktisk prøve. Dansk Kørelærer-Union tilslutter sig muligheden for at anvende eldrevne knallerter. Dansk Kørelærer-Union har samtidig en forventning om, at relevante undervisningsplaner og lærervejledninger snarest revideres i overensstemmelse hermed. Færdselsstyrelsen har noteret sig bemærkningerne. Styrelsen kan hertil bemærke, at det er Rådet for Sikker Trafik, der har udarbejdet retningslinjer for knallertundervisning og afholdelse af køreprøver efter forhandling med Færdselsstyrelsen. Side 5 (7)

6 Bilag 1 Advokatsamfundet Arbejdstilsynet Automobilbranchens Handels- og Industriforening (AUTIG) Autobranchen Danmark Bilbranchen Brancheorganisationen for den Danske vejtransport (ITD) Danmarks Motor Union Dansk Bilbrancheråd Dansk Bilforhandler Union Dansk Erhverv Dansk Industri (DI) Dansk Kørelærer Union Dansk Metal Dansk Standard Dansk Transport og Logistik (DTL) Danske Advokater Danske Biludlejere Danske Busvognmænd Danske Kørelærernes Landsforbund Danske Motorcyklister Danske Regioner De Danske Bilimportører Den Danske Dommerforening Domstolsstyrelsen DI Transport DTU Transport Erhvervsministeriet Erhvervsstyrelsen Team Effektiv Regulering Fagligt Fælles Forbund Forbrugerrådet Tænk Side 6 (7)

7 Forenede Danske Motorejere (FDM) Foreningen af Frie Kørelærere Forsikring og Pension Forsvarets Køreskole Frie Danske Lastbilvognmænd (FDL) Justitsministeriet Håndværksrådet International Transport Danmark Kørelærerforeningen Køreprøvesagkyndiges Landsforening Kommunernes Landsforening Motorstyrelsen NOAH-Trafik Rigsadvokaten Rigspolitiet Rådet for Bæredygtig Trafik Rådet for Sikker Trafik Trafikselskaberne i Danmark Transporterhvervets Uddannelser (TUR) Vejdirektoratet Side 7 (7)

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om styrthjelme. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om styrthjelme. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20000-00189 Dato: 04-12-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om styrthjelme 1. Indledning

Læs mere

AM, A1, A2, A, B, B/E, C, C/E, C1, C1/E, D, D/E, D1

AM, A1, A2, A, B, B/E, C, C/E, C1, C1/E, D, D/E, D1 Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat - SANI Sagsnr.: TS2100201-00020 Dato: 07-12-2017 Notat Høringsnotat Bekendtgørelser om undervisningsplaner for køreuddannelsen

Læs mere

brændstoffer i høring hos de i bilag 1 nævnte høringsparter. Udkastet til bekendtgørelsen har også været offentliggjort på Høringsportalen.

brændstoffer i høring hos de i bilag 1 nævnte høringsparter. Udkastet til bekendtgørelsen har også været offentliggjort på Høringsportalen. Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20000-00160 Dato: 16-04-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om brugerinformation hos motorkøretøjsforhandlere

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om brede landbrugskøretøjers kørsel til og fra dyrskuer efter reglerne for særtransport. 1.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om brede landbrugskøretøjers kørsel til og fra dyrskuer efter reglerne for særtransport. 1. Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS2060600-00013 Dato: 20-06-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om brede landbrugskøretøjers kørsel til og fra

Læs mere

Høringsnotat. om ændring af bekendtgørelse om udstedelse af takografkort. 1. Indledning

Høringsnotat. om ændring af bekendtgørelse om udstedelse af takografkort. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS21101-00031 Dato: 07-02-2019 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om udstedelse af takografkort

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om kørekort. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om kørekort. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS 2100101-0015 Dato: 21-06-2017 Høringsnotat Bekendtgørelse om kørekort 1. Indledning Færdselsstyrelsen har

Læs mere

Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra DTL-Danske Vognmænd, Chiptuning.nu og AutoConsult.

Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra DTL-Danske Vognmænd, Chiptuning.nu og AutoConsult. Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20000-00080 Dato: 03-05-2016 Høringsnotat Bekendtgørelse om forbud mod udførelse, salg og markedsføring af

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Høringsnotat Sagsnr.: TS20000-00117 Dato: 12-06-2017 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om detailforskrifter

Læs mere

Høringsnotat. om assessorer i forbindelse med forsøg med selvkørende motorkøretøjer. 1. Indledning

Høringsnotat. om assessorer i forbindelse med forsøg med selvkørende motorkøretøjer. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20000-00118 Dato: 16-06-2017 Høringsnotat Bekendtgørelse om assessorer i forbindelse med forsøg med selvkørende

Læs mere

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100- busser på motorvej

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100- busser på motorvej Høringsnotat Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Sagsnr. TS20000-00062 Dato 7. maj 2015 LIHI Bekendtgørelse om betingelser for

Læs mere

Forslag. til. Lov om ændring af færdselsloven (Ophævelse af krav om tilstrækkelig hørelse for førere af motorkøretøjer)

Forslag. til. Lov om ændring af færdselsloven (Ophævelse af krav om tilstrækkelig hørelse for førere af motorkøretøjer) Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Ophævelse af krav om tilstrækkelig hørelse for førere af motorkøretøjer) 1. I færdselsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1386 af 11. december 2013, som senest

Læs mere

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Sagsnr.: TS2010000-00047 Dato 29. november 2017 LC Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav

Læs mere

Høringsnotat. 1. Indledning

Høringsnotat. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20000-00219 Dato: 09-07-2019 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsøgsordning for

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsøgsordning for speed pedelecs. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsøgsordning for speed pedelecs. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Dato: 05-09-2018 Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forsøgsordning for speed pedelecs 1. Indledning

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v. 1. Indledning Sorsigvej DE 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20703-00060 Dato: 21-05-2019 Høringsnotat Bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v. 1. Indledning

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 L 69 Bilag 1 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 L 69 Bilag 1 Offentligt Retsudvalget 2014-15 L 69 Bilag 1 Offentligt Civilafdelingen Dato: Kontor: Sagsbeh: Færdselskontoret Marianne Møller Halkjær Sagsnr.: 2014-801-0021 Dok.: 1370852 KOMMENTERET OVERSIGT over høringssvar om

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Dansk Elbil Alliance

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Dansk Elbil Alliance HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 9. maj 2018 2018-1089 Notat om de indkomne høringssvar vedrørende udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om krav til tekniske specifikationer m.v. for offentligt

Læs mere

Høringsnotat. bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om køre- og hviletidsbestemmelserne

Høringsnotat. bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om køre- og hviletidsbestemmelserne Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Høringsnotat Sagsnr.: TS21101-00003 Dato: 17-03-2016 Sagsbehandler: TRBJ Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om køre-

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om autorisation til installering, eftersyn, kontrol og reparation af takografer

Høringsnotat. Bekendtgørelse om autorisation til installering, eftersyn, kontrol og reparation af takografer Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS21101-00028 Dato: 19-11-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om autorisation til installering, eftersyn, kontrol

Læs mere

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning Høringsnotat Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Sagsnr. TS2010000-00031 Dato 8. juli 2015 LC Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav

Læs mere

TS ; Høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kørekort

TS ; Høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kørekort From: Johanne Berner Hansen Sent: 30. oktober 2018 14:09 (UTC +01) To: ts Info Subject: TS2100101-00062; Høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kørekort Dansk Bilbrancheråd

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget L 83 Bilag 1 Offentligt

Transport- og Bygningsudvalget L 83 Bilag 1 Offentligt Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 L 83 Bilag 1 Offentligt HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 2015-5349 Høringsnotat vedrørende L 83 forslag til lov om ændring af færdselsloven (udøvelse af markedskontrol med

Læs mere

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.:

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.: Retsudvalget 2012-13 L 62 Bilag 1 Offentligt Civil- og Politiafdelingen Kontor: Færdselskontoret Sagsbeh: MDT Sagsnr.: 2012-801-0007 Dok.: 559067 Kommenteret høringsoversigt vedrørende udkast til forslag

Læs mere

Høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om særtransport

Høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om særtransport info@fstyr.dk j. nr. TS20000-00221 02.05.2019 J-nr.: 447559 / 2629180 Høring over udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om særtransport Dansk Byggeri er glad for anledningen til at afgive

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Energi- og Olieforum. Dansk Elbil Alliance

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Energi- og Olieforum. Dansk Elbil Alliance HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 25. januar 2018 2017-6159 Notat om de indkomne høringssvar vedrørende udkast til bekendtgørelse om krav til tekniske specifikationer m.v. for offentligt tilgængelig infrastruktur

Læs mere

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.:

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.: Retsudvalget 2010-11 L 5 Bilag 1 Offentligt Civil- og Politiafdelingen Kontor: Færdsels- og våbenkontoret Sagsnr.: 2010-801-0030 Dok.: KSA40164 Kommenteret høringsoversigt vedrørende udkast til forslag

Læs mere

Følgende organisationer har meddelt, at de ikke har bemærkninger: AutoBranchen Danmark, Dansk Erhverv, Dansk Taxi Råd.

Følgende organisationer har meddelt, at de ikke har bemærkninger: AutoBranchen Danmark, Dansk Erhverv, Dansk Taxi Råd. Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS2000-00187 Dato: 28-11-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om energimærkning m.v.

Læs mere

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Retsudvalget (2. samling) L 29 - Bilag 1 Offentligt Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Dato: Kontor: Færdsels- og våbenkontoret Sagsbeh.: Kirstine Feder Christiansen Sagsnr.: 2005-801-0004 Dok.:

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Dansk Byggeri og Landsforeningen for bygnings- og landskabskultur.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Dansk Byggeri og Landsforeningen for bygnings- og landskabskultur. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om udgiftsrammer til byfornyelse og kommunernes brug af indberetningssystemer Bekendtgørelse

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om godskørsel. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om godskørsel. 1. Indledning Høringsnotat Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Sagsnr. TS2010000-00026 Dato 22. maj 2014 LC Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse

Læs mere

Udkast. til. Forslag. til. Lov om ændring af færdselsloven. (Nedsættelse af aldersgrænsen for kørekort til stor knallert)

Udkast. til. Forslag. til. Lov om ændring af færdselsloven. (Nedsættelse af aldersgrænsen for kørekort til stor knallert) Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2018-19 TRU Alm.del - Bilag 227 Offentligt Udkast til Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Nedsættelse af aldersgrænsen for kørekort til stor knallert) I

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra:

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra: Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om visse former for kombineret godstransport Dato 24. maj 2018 1. Indledning Trafik-,

Læs mere

Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Erhvervsstyrelsens Team Effektiv Regulering (TER), Aalborg Lufthavn, Værnsfælles Forsvarskommando

Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Erhvervsstyrelsens Team Effektiv Regulering (TER), Aalborg Lufthavn, Værnsfælles Forsvarskommando Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Ændring af BL 3-10, Bestemmelser om luftfartshindringer, hvor bilag 1 erstattes af et nyt bilag 1. Indledning

Læs mere

Høringsnotat. Årlig vurdering samt udkast til revidering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier. 1. Indledning

Høringsnotat. Årlig vurdering samt udkast til revidering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 Pda@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Årlig vurdering samt udkast til revidering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier 1. Indledning

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 cabi@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet 1. Indledning Trafik- og Byggestyrelsen

Læs mere

UDKAST til forslag til Lov om ændring af færdselsloven

UDKAST til forslag til Lov om ændring af færdselsloven 1 TS2060103-201 8. juli 2014 UDKAST til forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Tunge køretøjer på kommunevej, let gods på blokvogne og gebyr for udstedelse af legitimationskort) I færdselsloven,

Læs mere

garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering af alment byggeri

garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering af alment byggeri Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Sagsnr.: BO0103-00036 Dato: 14-12-2018 Sagsbehandler: jhan Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse

Læs mere

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Retsudvalget (2. samling) REU alm. del - Bilag 326 Offentligt Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Dato: 15. juni 2005 Kontor: Færdsels- og våbenkontoret Sagsnr.: 2005-84-0029 Dok.: FRM40383 SAMLETNOTAT

Læs mere

Høringsnotat. vedrørende forslag til ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel (Ændring af bødesatser)

Høringsnotat. vedrørende forslag til ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel (Ændring af bødesatser) Transportudvalget 2013-14 L 58 Bilag 1 Offentligt Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Høringsnotat J.nr.: TS1020000-00023 Dato 25. september

Læs mere

De indkomne høringssvar er alle indsat nedenfor: Dansk Bilbrancheråd: Dansk Bilbrancheråd frafalder bemærkninger.

De indkomne høringssvar er alle indsat nedenfor: Dansk Bilbrancheråd: Dansk Bilbrancheråd frafalder bemærkninger. Alle indkomne høringssvar fra høring over forslag til forsøgsordning med brede landbrugskøretøjers kørsel til og fra dyrskuer efter reglerne for særtransport De indkomne høringssvar er alle indsat nedenfor:

Læs mere

Kommenteret høringsoversigt vedrørende rapport om revision af kørelæreruddannelsen Krav til godkendelse og efteruddannelse som kørelærer

Kommenteret høringsoversigt vedrørende rapport om revision af kørelæreruddannelsen Krav til godkendelse og efteruddannelse som kørelærer Retsudvalget 2013-14 L 85 Bilag 1 Offentligt Civilafdelingen Dato: 27. november 2013 Kontor: Færdselskontoret Sagsbeh: Marianne Møller Halkjær Sagsnr.: 2013-801-0014 Dok.: 965704 Kommenteret høringsoversigt

Læs mere

Lov om ændring af færdselsloven

Lov om ændring af færdselsloven Kontor: Færdselskontoret Sagsbeh: Caroline Elmberg Sagsnr.: 2014-801-0022 Dok.: 1350349 Udkast til Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Justering af adgangen til konfiskation af motordrevet køretøj)

Læs mere

I det følgende refereres de modtagne høringssvar efter emne. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens kommentarer følger i kursiv.

I det følgende refereres de modtagne høringssvar efter emne. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens kommentarer følger i kursiv. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om kompensation til pendlere inden for trafikselskabet på Sjællands geografiske område

Læs mere

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.:

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.: Retsudvalget, Retsudvalget, Retsudvalget 2012-13 L 183 Bilag 1, L 183 A Bilag 1, L 183 B Bilag 1 Offentligt Civilafdelingen Dato: 11. marts 2013 Kontor: Færdselskontoret Sagsbeh: Stinne Andersen Sagsnr.:

Læs mere

UDKAST. til. Forslag. til. Lov om ændring af færdselsloven

UDKAST. til. Forslag. til. Lov om ændring af færdselsloven UDKAST til Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Fjernelse af køretøjer på statsveje og kørsel med langsomt kørende motordrevne køretøjer på motorvej over faste forbindelser) 1 I færdselsloven,

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om mærkning af demensegnede plejeboliger. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om mærkning af demensegnede plejeboliger. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Høringsnotat Notat BO0106-00036 29-09-2017 Bekendtgørelse om mærkning af demensegnede plejeboliger 1. Indledning

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet til Trafik- og Byggestyrelsen. 1.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet til Trafik- og Byggestyrelsen. 1. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Høringsnotat Notat TS10901-00016 29-08-2016 Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven 2016/1 LSF 62 (Gældende) Udskriftsdato: 18. januar 2017 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Transport- og Bygningsmin., j.nr. 2016-4586 Fremsat den 9. november 2016 af transport-

Læs mere

Til høringsparterne. Høring over udkast til bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr

Til høringsparterne. Høring over udkast til bekendtgørelse om detailforskrifter for køretøjers indretning og udstyr Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Til høringsparterne Sagsnr.:TS2060100-00070 Dato: 15-04-2019 Sagsbehandler: SAJF Høring over udkast til bekendtgørelse om

Læs mere

Høringsnotat. BL 6-08 om certifikater for betjening af radioanlæg i luftfartsradiotjeneste mm. 1. Indledning

Høringsnotat. BL 6-08 om certifikater for betjening af radioanlæg i luftfartsradiotjeneste mm. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat BL 6-08 om certifikater for betjening af radioanlæg i luftfartsradiotjeneste mm 1. Indledning Trafik-,

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven Lovforslag nr. L 39 Folketinget 2011-12 Fremsat den 23. november 2011 af transportministeren (Henrik Dam Kristensen) Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Forbud mod visse konstruktive ændringer,

Læs mere

Høringsoversigt vedr. forslag til regler om chiptuning

Høringsoversigt vedr. forslag til regler om chiptuning Bilteknisk Afdeling Dato: J. nr.: 28. oktober 2005 2005-5035-118 Høringsoversigt vedr. forslag til regler om chiptuning Færdselsstyrelsen har udarbejdet et forslag til regler om chiptuning. Høring udsendt:

Læs mere

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Europaudvalget 2006 2721 - Transport, tele og energi Bilag 2 Offentligt Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Dato 16. marts 2006 Kontor: Færdsels- og våbenkontoret Sagsnr.: 2005-84-0029 Dok.:

Læs mere

Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige vej- og jernbaneprojekter

Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige vej- og jernbaneprojekter Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Dato 8. maj 2017 Bekendtgørelse om overvågning, samordnet procedure og offentliggørelse ved VVM af statslige

Læs mere

Transportudvalget L 192 Bilag 5 Offentligt

Transportudvalget L 192 Bilag 5 Offentligt Transportudvalget 2014-15 L 192 Bilag 5 Offentligt NOTAT Dato J. nr. 20. maj 2015 2015-1286 Høringsnotat vedrørende ændringsforslag til forslag til lov om ændring af lov om godskørsel, lov om buskørsel

Læs mere

HØRINGSNOTAT. 1. Indledning

HØRINGSNOTAT. 1. Indledning Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2018-19 L 42 Bilag 1 Offentligt HØRINGSNOTAT Dato J. nr. [dato] 2017-5486 Høringsnotat vedrørende forslag til lov om ændring af færdselsloven (Klip i kørekortet for

Læs mere

HØRINGSBOG IT PÅ VEJ TRAFIKTEKNISK DRIFT AF TRAFIKSIGNALANLÆG. April 2017 HØRINGSBOG

HØRINGSBOG IT PÅ VEJ TRAFIKTEKNISK DRIFT AF TRAFIKSIGNALANLÆG. April 2017 HØRINGSBOG HØRINGSBOG IT PÅ VEJ TRAFIKTEKNISK DRIFT AF TRAFIKSIGNALANLÆG April 2017 HØRINGSBOG Indhold 1 GENNEMFØRELSE AF HØRINGEN... 3 1.1 Høringsbrev... 4 1.2 Høringsparter... 6 2 RESULTATER AF HØRINGEN... 7 Høringssvar

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven Lovforslag nr. L 62 Folketinget 2012-13 Fremsat den 14. november 2012 af justitsministeren (Morten Bødskov) Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Sikkerhed ved reparation af havarerede køretøjer

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget L 142 Bilag 1 Offentligt

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget L 142 Bilag 1 Offentligt Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2016-17 L 142 Bilag 1 Offentligt NOTAT Dato J. nr. 21. februar 2017 2016-3967 Kommenteret høringsoversigt Høring vedrørende forslag til lov om ændring af færdselsloven

Læs mere

Høringsnotat. 1. Indledning

Høringsnotat. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS2010000-00053/TS2010000-00055 Dato: 23-10-2018 SADJ Høringsnotat 1) Bekendtgørelse om godskørsel 2) Bekendtgørelse

Læs mere

Bemærkninger til lovforslaget

Bemærkninger til lovforslaget Transportudvalget 2011-12 TRU alm. del Bilag 27 Offentligt Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger Indholdsfortegnelse 1. Lovforslagets formål 2. Lovforslagets indhold 3. Forbud mod visse

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Finanstilsynet og Finans Danmark.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Finanstilsynet og Finans Danmark. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om statsgaranti, garantiprovision og aflønningsprovision i forbindelse med finansiering

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer for busterminaler m.v.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer for busterminaler m.v. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer

Læs mere

Følgende organisationer har meddelt, at de ikke har bemærkninger til udkastet:

Følgende organisationer har meddelt, at de ikke har bemærkninger til udkastet: Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om fastsættelse af Københavns Havns søområde 1. Indledning Trafik-, Bygge-

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget L 158 Bilag 1 Offentligt

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget L 158 Bilag 1 Offentligt Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2016-17 L 158 Bilag 1 Offentligt NOTAT Dato J. nr. [dato] 2016-4133 Høringsnotat Notat om de indkomne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af færdselsloven

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om køretøjers største bredde, længde, højde, vægt og akseltryk (dimensionsbekendtgørelsen) 1.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om køretøjers største bredde, længde, højde, vægt og akseltryk (dimensionsbekendtgørelsen) 1. Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Sagsnr.: TS2060103-00413 Dato: 1. december 2016 Høringsnotat Bekendtgørelse om køretøjers største bredde, længde, højde, vægt

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Lokaltog, SJ og DSB.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Lokaltog, SJ og DSB. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om certificering af lokomotivførere 1. Indledning Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven Lovforslag nr. L 221 Folketinget 2018-19 Fremsat den 3. april 2019 af Transport-, bygnings- og boligministeren (Ole Birk Olesen) Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Nedsættelse af aldersgrænsen

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om landsbyfornyelse. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om landsbyfornyelse. 1. Indledning Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Sagsnr.: BO0302-00008 Bekendtgørelse om landsbyfornyelse 1. Indledning Trafik-, Bygge- og

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed (security) i Grønland. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed (security) i Grønland. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat 25. august 2016 TS31711-00001 Bekendtgørelse om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed

Læs mere

i Danmark, Transporterhvervets Uddannelser og Veteranknallertklubben Aktiv samt Vestre og Østre Landsret.

i Danmark, Transporterhvervets Uddannelser og Veteranknallertklubben Aktiv samt Vestre og Østre Landsret. Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2018-19 L 221 Bilag 1 Offentligt HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 3. april 2019 2019-919 Høringsnotat vedrørende forslag til lov om ændring af færdselsloven (Nedsættelse

Læs mere

For Danmark: Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer. og afgifter på luftfartsområdet m.v.

For Danmark: Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer. og afgifter på luftfartsområdet m.v. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelser om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer og afgifter på luftfartsområdet m.v. For Danmark:

Læs mere

Ansøgningsskema for godkendelse af assessor til forsøg med selvkørende motorkøretøjer

Ansøgningsskema for godkendelse af assessor til forsøg med selvkørende motorkøretøjer Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Ansøgningsskema for godkendelse af assessor til forsøg med selvkørende motorkøretøjer Ansøgningsskema med tilhørende bilag

Læs mere

HØRINGSNOTAT. 1. Høringen. Følgende myndigheder og organisationer er blevet hørt:

HØRINGSNOTAT. 1. Høringen. Følgende myndigheder og organisationer er blevet hørt: Transport- og Bygningsudvalget, Transport- og Bygningsudvalget, Transport- og Bygningsudvalget 201 L 161 Bilag 1, L 161 A Bilag 1, L 161 B Bilag 1 Offentligt HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 15. marts 2016 2015-7393

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget L 84 Bilag 1 Offentligt

Transport- og Bygningsudvalget L 84 Bilag 1 Offentligt Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 L 84 Bilag 1 Offentligt HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 6. januar 2016 2015-2773 Høringsnotat vedrørende L 84 udkast til forslag til lov om ændring af færdselsloven og lov

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Pulje til kollektiv trafik i yderområder. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Pulje til kollektiv trafik i yderområder. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 4178 0251 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om Pulje til kollektiv trafik i yderområder 1. Indledning Trafik-, Bygge- og

Læs mere

Trafik- og Byggestyrelsen har den 13. september 2016 sendt følgende bestemmelser om luftfart (BL) i høring, hos de i bilag 1 nævnte høringsparter:

Trafik- og Byggestyrelsen har den 13. september 2016 sendt følgende bestemmelser om luftfart (BL) i høring, hos de i bilag 1 nævnte høringsparter: Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk J. nr. TS30302-00084 J. nr. TS30302-00089 Høringsnotat BL der vedrører EU-forordning nr. 376/2014 om indberetning

Læs mere

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra BL, Danmarks Lejerforeninger, Danske Studerendes Fællesråd, Datatilsynet,

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra BL, Danmarks Lejerforeninger, Danske Studerendes Fællesråd, Datatilsynet, Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om udlejning af almene boliger m.v. 1. Indledning Trafik-,

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven Lovforslag nr. L 60 Folketinget 2016-17 Fremsat den 9. november 2016 af transport- og bygningsministeren (Hans Christian Schmidt) Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Fjernelse af køretøjer på

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven og lov om godkendelse og syn af køretøjer OMTRYK

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven og lov om godkendelse og syn af køretøjer OMTRYK Lovforslag nr. L 84 Folketinget 2015-16 OMTRYK Rettelse af parallelteksten til 2, nr. 3 Fremsat den 10. december 2015 af transport- og bygningsministeren (Hans Christian Schmidt) Forslag til Lov om ændring

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven og lov om godkendelse og syn af køretøjer

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven og lov om godkendelse og syn af køretøjer 2015/1 LSF 84 (Gældende) Udskriftsdato: 9. april 2019 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Transport- og Bygningsmin. Fremsat den 10. december 2015 af transport- og bygningsministeren

Læs mere

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.:

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.: Retsudvalget 2011-12 L 117 Bilag 1 Offentligt Civil- og Politiafdelingen Dato: 26. marts 2012 Kontor: Færdselskontoret Sagsnr.: 2012-801-0004 Dok.: 364396 Kommenteret høringsoversigt vedrørende udkast

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 56 Offentligt

Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 56 Offentligt Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 56 Offentligt Udkast Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Forhøjelse af hastighedsgrænsen for campingvogne og andre påhængskøretøjer, traktorer

Læs mere

Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 95, som Folketingets Retsudvalg (Alm. del) har stillet til justitsministeren den 5. december 2007.

Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 95, som Folketingets Retsudvalg (Alm. del) har stillet til justitsministeren den 5. december 2007. Retsudvalget (2. samling) REU alm. del - Svar på Spørgsmål 95 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K. Civil- og Politiafdelingen Dato: 3. januar 2008 Kontor: Færdsels- og våbenkontoret

Læs mere

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.:

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.: Retsudvalget 2012-13 L 11 Bilag 1 Offentligt Civilafdelingen Dato: Kontor: Færdselskontoret Sagsbeh: Jørgen Jørgensen Sagsnr.: 2011-801-0001 Dok.: 539389 Kommenteret høringsoversigt vedrørende udkast til

Læs mere

Høringsnotat til Folketingets Kommunaludvalg vedrørende forslag til lov om ændring af lov om Det Centrale Personregister og sundhedsloven

Høringsnotat til Folketingets Kommunaludvalg vedrørende forslag til lov om ændring af lov om Det Centrale Personregister og sundhedsloven Kommunaludvalget 2012-13 L 4 Bilag 1 Offentligt Enhed IT og CPR Sagsbehandler GK Koordineret med [INI] Sagsnr. 1207136 Doknr.1033168 Dato 25. september 2012 Høringsnotat til Folketingets Kommunaludvalg

Læs mere

HÅNDBOG OM STIKRYDS OG HÅNDBOG OM KRYDSNINGER MELLEM STIER OG VEJE

HÅNDBOG OM STIKRYDS OG HÅNDBOG OM KRYDSNINGER MELLEM STIER OG VEJE HØRINGSBOG BYERNES TRAFIKAREALER HÅNDBOG OM STIKRYDS OG HÅNDBOG OM KRYDSNINGER MELLEM STIER OG VEJE April 2016 HØRINGSBOG Indhold 1 GENNEMFØRELSE AF HØRINGEN... 3 1.1 Høringsbrev... 4 1.2 Høringsparter...

Læs mere

HÅNDBOG OM FODGÆNGEROMRÅDER

HÅNDBOG OM FODGÆNGEROMRÅDER HØRINGSBOG BYERNES TRAFIKAREALER HÅNDBOG OM FODGÆNGEROMRÅDER OKTOBER 2016 HØRINGSBOG Indhold 1 GENNEMFØRELSE AF HØRINGEN... 3 1.1 Høringsbrev... 4 1.2 Høringsparter... 6 2 RESULTATER AF HØRINGEN... 7 Høringssvar

Læs mere

Den 14. december 2011 til den 11. januar 2012 sendte Energistyrelsen et udkast til en revideret

Den 14. december 2011 til den 11. januar 2012 sendte Energistyrelsen et udkast til en revideret HØR ING SN OT AT EK ST ERNE HØR INGSPART ER 25. Juni 2012 J.nr. 2110/1181-0208 Ref. spo Skriftlig høring om udkast til bekendtgørelse om teknisk godkendelsesordning for konstruktion, fremstilling, opstilling,

Læs mere

KOMMENTERET HØRINGSNOTAT vedrørende forslag til lov om ændring af beredskabsloven (Lovforslag L 83)

KOMMENTERET HØRINGSNOTAT vedrørende forslag til lov om ændring af beredskabsloven (Lovforslag L 83) KOMMENTERET HØRINGSNOTAT vedrørende forslag til lov om ændring af beredskabsloven (Lovforslag L 83) Oktober 2016 Udkast til forslag til lov om ændring af beredskabsloven har i perioden 11. 26. oktober

Læs mere

Skatteudvalget L 29 Bilag 3 Offentligt

Skatteudvalget L 29 Bilag 3 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 L 29 Bilag 3 Offentligt 3. november 2016 J.nr. 16-0623007 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende

Læs mere

Høringsnotat. Følgende myndigheder og organisationer har ikke haft bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet:

Høringsnotat. Følgende myndigheder og organisationer har ikke haft bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Færdselsstyrelsen Juridisk afdeling Dato: J. nr.: 6. marts 2007 FS Høringsnotat Høring vedrørende udkast til forslag til lov om ændring af lov om buskørsel og lov om godskørsel (Grundlæggende kvalifikations-

Læs mere

Høring over udkast til ændrede bekendtgørelser om flyvning

Høring over udkast til ændrede bekendtgørelser om flyvning Til høringsparterne Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 72 21 88 00 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høring over udkast til ændrede bekendtgørelser om flyvning med droner Trafik-, Bygge-

Læs mere

Kommenteret høringsoversigt om forslag til lov om ændring af færdselsloven (Skærpet indsats mod kørsel i påvirket tilstand m.v.)

Kommenteret høringsoversigt om forslag til lov om ændring af færdselsloven (Skærpet indsats mod kørsel i påvirket tilstand m.v.) Retsudvalget 2013-14 L 113 Bilag 1 Offentligt Civilafdelingen Dato: 14. januar 2014 Kontor: Færdselskontoret Sagsbeh: Asger Weber Sagsnr.: 2013-801-0015 Dok.: 1024950 Kommenteret høringsoversigt om forslag

Læs mere

Sundheds- og Ældreudvalget L 211 Bilag 1 Offentligt

Sundheds- og Ældreudvalget L 211 Bilag 1 Offentligt Sundheds- og Ældreudvalget 2017-18 L 211 Bilag 1 Offentligt Sundheds- og Ældreministeriet NOTAT Enhed: AELSAM Sagsbeh.: DEPSSK/DEPLGR Koordineret med: Sagsnr.: 1708759 Dok. nr.: 537156 Dato: 09-03-2018

Læs mere

2011/1 LSF 78 (Gældende) Udskriftsdato: 17. marts Forslag. til

2011/1 LSF 78 (Gældende) Udskriftsdato: 17. marts Forslag. til 2011/1 LSF 78 (Gældende) Udskriftsdato: 17. marts 2017 Ministerium: Transportministeriet Journalnummer: Transportmin., Trafikstyrelsen, j.nr. TS2030000-00009 Fremsat den 25. januar 2012 af transportministeren

Læs mere

By- og Boligudvalget 2014-15 L 82 Bilag 1 Offentligt

By- og Boligudvalget 2014-15 L 82 Bilag 1 Offentligt By- og Boligudvalget 2014-15 L 82 Bilag 1 Offentligt NOTAT Dato: 8. oktober 2014 Kontor: Boliglov Sagsnr.: 2014-1615 Sagsbeh.: PML/NIH Dok id: 466043 Høringsnotat vedrørende Forslag til Lov om ændring

Læs mere

Høringsnotat. Følgende organisationer m.v. kan tilslutte sig forslaget eller har ikke haft bemærkninger til forslaget:

Høringsnotat. Følgende organisationer m.v. kan tilslutte sig forslaget eller har ikke haft bemærkninger til forslaget: Transportudvalget 2011-12 L 39 Bilag 1 Offentligt Gammel Mønt 4 1117 København K Telefon 7226 7000 Fax 7226 7070 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Høringsnotat Vedrørende forslag til lov om

Læs mere

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik L 14 Bilag 1 Offentligt

Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik L 14 Bilag 1 Offentligt Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2013-14 L 14 Bilag 1 Offentligt Social-, Børne- og Integrationsministeriet Kontoret for Integrationspolitik J.nr. 2012-5048 dwp 23. august 2013 Notat de

Læs mere

Udkast til bekendtgørelsesændring blev sendt i ekstern høring den 20. december 2013. Høringsfristen udløb den 10. januar 2014.

Udkast til bekendtgørelsesændring blev sendt i ekstern høring den 20. december 2013. Høringsfristen udløb den 10. januar 2014. NOTAT Jord & Affald J.nr. MST-7012-00030 Ref. ahl Høringsnotat vedrørende ændring af bekendtgørelse om opkrævning af miljøbidrag samt udbetaling af godtgørelse i forbindelse med ophugning og skrotning

Læs mere