N y h e d s b r e v f o r C e n t e r f o r S o c i a l & B e s k æ f t i g e l s e

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "N y h e d s b r e v f o r C e n t e r f o r S o c i a l & B e s k æ f t i g e l s e"

Transkript

1 N y h e d s b r e v f o r C e n t e r f o r S o c i a l & B e s k æ f t i g e l s e N r. 3, m a r t s I d e t t e n u m m e r : Kaspers artikel: Stilhed efter stormen S. 1 Præsentation af de nye ledere Karina Nørby June Baasch-Larsen Jess Grave Henrik Christensen Reorganiseringen er trådt i kraft pr. 1. februar Samtidig skiftede centret navn til Center for Social & Beskæftigelse Tilfredshedsundersøgelser i Jobcentret S. 2+3 S. 2 S. 2 S.3 S.3 S. 4 S t i l h e d e f t e r s t o r m e n A f K a s p e r S o n n e, C e n t e r c h e f Projekt Nye Veje Nye Job Rusmiddelcentret et tilbud til alle S. 5 S. 6 Hjertestartere S. 7 Kvartalets præmie - et forspiringsdrivhus fra FSU S. 8 Konkurrence S. 8 V i g t i g e b e g i v e n h e d e r : Fra uge 17 gennemføres den digitale ledelsesevaluering Foråret står for døren, og forandringens vinde har forhåbentlig lagt sig. Jeg håber alle så småt har fundet ud af, hvor I nu hører til, hvor I skal bo eller have base, og hvilke dygtige og kompetente nye kolleger I har fået. Vi vil i dette nummer give et indblik i noget af det nye. Blandt andet skal vi sige velkommen til fire nye ledere i vores center. De beskriver sig selv inde i bladet. Og vi skal høre lidt mere om, hvad der sker i Rusmiddelcentret og i Jobcentret. Med foråret kommer også forberedelsen til budgettet for det kommende år. I 2015 står Faxe Kommune på nuværende tidspunkt og mangler ca. 50 mio. kr. for at få driften til at hænge sammen. Det betyder, at vi sammen skal finde måder at gøre tingene lidt smartere og at vi næppe kan fortsætte med uændrede budgetter til næste år. Nogle af de andre store opgaver den kommende tid bliver implementeringen af det nye socialtilsyn samt de løbende reformer på arbejdsmarkedsområdet herunder om flere opgaver skal flyttes til Udbetaling Danmark. Nyd foråret!

2 2 N y h e d s b r e v C e n t e r f o r S o c i a l & B e s k æ f t i g e l s e K a r i n a N ø r b y, l e d e r R u s m i d d e l c e n t r e t Karina Nørby, ny leder for Rusmiddelcentret pr. 1. januar mail: kano@faxekommune.dk Tlf.: Jeg hedder Karina og er ny leder af Rusmiddelcentret. Jeg kommer fra en stilling som alkoholkoordinator i Faxe Kommune og har de sidste 7 år arbejdet med projekter indenfor sundhedsfremme og forebyggelse. Jeg er uddannet kandidat i pædagogisk psykologi med en baggrund som sygeplejerske. Rusmiddelcentret varetager ambulant behandling indenfor alkohol- og stofafhængighed primært målrettet borgere i Faxe og Stevns Kommune. Jeg synes, det er en meget spændende proces, der finder sted i øjeblikket, hvor Rusmiddelcentret netop er blevet et selvstændigt ledelsesområde og arbejder med at udvikle en ny faglig profil. Rusmiddelcentret står på to faglige ben; et socialt og et sundhedsfagligt, og herudover vil der fremadrettet være fokus på at integrere alkohol- og stofforebyggelse med den behandling, der tilbydes. Rusmiddelcentret skal have en profil, der er åben og tilgængelig både i forhold til borgere og samarbejdspartnere. Det er således altid muligt at få råd og vejledning vedrørende problemer med alkohol- og stoffer, også uden at borgerne er indskrevet i behandling. Jeg synes, at den første tid som leder er præget af travlhed, nye arbejdsgange, nye rutiner, kolleger og medarbejdere og ikke mindst en ny klientgruppe. Men det er spændende at udvikle et nyt ledelsesområde sammen med konsulenterne i huset og med de tværgående samarbejdspartnere i Faxe Kommune. J u n e B a a s c h - L a r s e n, l e d e r F a x e - M e n t o r e r n e June Baasch-Larsen, ny leder for Faxe-Mentorerne pr. 1. februar 2013 mail: jbaas@faxekommune.dk Tlf.: Hej jeg hedder June og er ny leder af Faxe-Mentorerne. Jeg kommer fra København, hvor jeg har arbejdet som institutionsleder indenfor hjemløseområdet med social beskæftigelse og akut natværested. Jeg har beskæftiget mig med mennesker med massive sociale problemstillinger og har der igennem erfaret, at alle mennesker kan lykkedes med, at være medskaber af positive forandringer i eget liv, hvis motivationen og støtten er tilrettelagt ud fra den enkelte og deres deltagelse i fællesskaber. Min første tid i CSB er gået med, at gå på opdagelse i Faxe Kom- mune som organisation, deltage i diverse intro for nye og mest af alt lære medarbejderne i Faxe- Mentorerne at kende og undersøge alle de kompetencer, som er tilstede i forhold til den ydelse, som vi skal levere. Det er et hold af fagligt funderede og engagerede mennesker, som jeg glæder mig rigtig meget til at udvikle sammen med. Vi skal bruge den næste tid på at gøre vores ydelse skarp internt og eksternt samt få lagt planen for, hvordan vi skal udvikle Faxe-Mentorerne til et specialiseret og professionelt tilbud, som har et fælles afsæt i Faxe kommunes værdisæt.

3 3 N u m m e r 3, m a r t s J e s s G r a v e, l e d e r D ø g n Ø s t Mit navn er Jess Grave. Jeg kommer fra et job i Social pædagogisk Center i Næstved hvor jeg arbejdede i 15 år. Siden 2005 som afdelingsleder af 2 afdelinger med samlet 35 medarbejdere. Jeg afsluttede i 2012 min diplomuddannelse i Ledelse, og var aldrig i tvivl om at jeg ville bruge denne til mere ledelse. Da jeg så jobbet i Faxe tænkte jeg, at det ville jeg gerne have. Dels kunne jeg se, at der i kommunen var formuleret nogle ambitioner og visioner som jeg helt klart kunne se mig selv. Samtidig fik jeg straks en fornemmelse af, at det ville blive som at komme hjem, da jeg kommer fra området. Jeg har boet i Rønnede og en kortere periode i Faxe. Jeg bor i Næstved, er gift og har 2 børn drenge. Min første tid i CSB og Døgn Øst har været meget spændende. Jeg har arbejdet meget på at lære en mase nye mennesker at kende.. men også arbejdet på at de skulle lære mig at kende Min første opgave var at finde ud af hvor jeg ville have kontor og administration, da de nuværende lokaler ikke skulle være en del af fremtidens Døgn Øst Det hele er nu etableret på Rådhusvej 63. Jeg har ambitioner om, at gøre Døgn Øst kendt for en meget høj faglighed og meget professionel tilgang. Alt med masser af smil på læben. Jess Grave, ny leder for Døgn Øst (tidligere Bo og Beskæftigelse Øst) pr. 1. februar 2013 mail: grave@faxekommune.dk Tlf.: H e n r i k C h r i s t e n s e n, H u s l e d e r T y c h o B r a h e s V e j Jeg hedder Henrik Christensen, jeg er 44 år gammel og bor i Lundby mellem Næstved og Vordingborg. Jeg er 1 marts 2014 startet som husleder på Tycho Brahes vej 2-6 i Haslev. Min stilling er speciel på den måde at jeg er ansat under 2 centre, nemlig Social og Beskæftigelse og Sundhed og Pleje. Jeg refererer derfor også til to Centerchefer, ligesom jeg samarbejder med en faglig leder fra hvert område. Boligerne på Tycho Brahes vej har fået navnet Innovationshuset og indeholder i den ene ende ca. 40 plejeboliger og i den anden ende ca. 40 handicapboliger. Målet er at skabe synergi mellem de to fagområder, vi skal lære af hinanden og forsøge at skabe nye praksisformer der forbedrer vilkårene for både borgere og medarbejdere. Der skal tænkes innovativt over en bred kam, men der skal også kigges på om moderne velfærdteknologi kan tages i brug på en måde, som forbedrer vores løsninger samtidigt med, at de kan frigøre ressourcer, som så kan bruges andre steder. Det er vigtigt for mig, at medarbejdere, borgere og pårørende på alle niveauer er med i processen, så vi sammen kan skabe det samlet set bedst mulige resultat for hele huset. Henrik Christensen, husleder for innovationshuset på Tycho Brahes Vej (tværfagligt tiltag på tværs af pleje og voksen-handicap området) pr. 1. marts 2013 mail: hechr@faxekommune.dk Tlf.:

4 4 N y h e d s b r e v C e n t e r f o r S o c i a l & B e s k æ f t i g e l s e B r u g e r t i l f r e d s h e d s u n d e r s ø g e l s e r i j o b c e n t e r e t A f N a n n a K o k h o l m - E r i c h s e n I efteråret 2013 fik vi foretaget to tilfredshedsundersøgelser af jobcentrets indsats; en blandt borgere og en blandt virksomhederne. Undersøgelserne blev fortaget som telefoninterviews af analyse-og rådgivningsfirmaet Megafon. Tilfredshed blandt borgere En arbejdsgruppe i jobcentret formulerede spørgsmålene i samarbejde med Megafon og udvalgte 206 borgere der har haft kontakt med jobcentret inden for det seneste år, hvoraf 127 deltog i den endelige undersøgelse. I hvilken grad oplevede du, at jobcentret gav en kompetent og professionel rådgivning? Tre ud af fire virksomheder vurderer jobcentrets samlede indsats i forhold til virksomheden som god og meget god. Ni procent svarer, indsatsen er hverken god eller dårlig, mens ni procent mener, at indsatsen er dårlig og fire procent meget dårlig. Virksomhederne blev også spurgt om, hvilke områder de samarbejder med jobcentret om. Og det viser sig, at ni af 10 virksomheder samarbejder med jobcentret om ledige ansat i løntilskud, virksomhedspraktik eller jobrotation. 80 procent af borgerne svarer, at de har fået en kompetent og professionel rådgivning. Således mente 21 procent, at rådgivningen i meget høj grad var kompetent og professionel, 31 procent svarede i høj grad og 28 procent mente i nogen grad. Henholdsvis 11 procent og syv procent af borgerne mente modsat at jobcentrets rådgivning i mindre grad og slet ikke var kompetent og professionel. Virksomhederne 200 af kommunens virksomheder som har samarbejdet med Jobcenter Faxe indenfor det seneste år, blev kontaktet og det har givet 103 interviewsvar. Hvordan vurderer din virksomhed jobcentrets samlede indsats i forhold til jeres virksomhed? 24 procent af virksomhederne har for eksempel brugt jobcentret i forbindelse med sygemeldte medarbejdere og 33 procent har brugt jobcentret til rekruttering af nye medarbejdere. En af de ting som virksomhederne gjorde os opmærksomme på i undersøgelsen er, at vi kan blive bedre til en tæt opfølgning af de borgere der er i virksomhedsrettede forløb. Mange virksomheder ønsker at forløbene giver mening for både virksomheden OG borgeren, hvilket vi kan være med til at sikre ved en tæt opfølgning i forbindelse med at borgeren er i virksomhedspraktik, løntilskud eller lignende. Undersøgelserne viser at Jobcentrets medarbejdere har al god grund til at være stolte af deres arbejde med borgere og virksomheder og jeg er sikker på, at undersøgelserne vil hjælpe os til at blive endnu bedre i fremtiden

5 5 N u m m e r 3, m a r t s I n d d r a g e l s e a f v i r k s o m h e d e r i o p k v a l i f i c e r i n g e n f ø r e r t i l j o b A f N a n n a K o k h o l m - E r i c h s e n I projekt Nye Veje Nye Job har Jobcenter Faxe og Jobcenter Stevns arbejdet sammen om at opkvalificere ledige borgere indenfor Bygge & Anlæg. EUC Sjælland har udbudt et kursus i Beton og Armering flere gange i løbet af 2013, men har hver gang måtte aflyse det, pga. for få tilmeldte. Meget underligt, når det netop er ufaglærte specialearbejdere med disse kompetencer, der bliver øget efterspørgsel på til de mange byggeprojekter, der er ved at starte op rundt omkring i Region Sjælland. En af de virksomheder, der forventer at mangle ufaglærte specialarbejdere i løbet af 2014, er Søren K. Hansen A/S som deltager i Stevns Erhvervsråds vækstforløb. Erhvervsrådet tog derfor kontakt til Jobcenter Stevns for at indlede et samarbejde om at opkvalificere en gruppe ledige, der så ville være klar til at arbejde for f.eks. Søren K. Hansen A/S til foråret. Holdet startede den 13. januar 2014 og det kørte rigtig godt. På holdet deltog 14 ledige fra Stevns, 5 fra Faxe, 1 fra Næstved og 3 medarbejdere fra Søren K. Hansen. Nye Veje Nye Job betalte for de borgere der er omfattet af målgruppen ufaglærte ledige over 30 de resterende betalte hhv. jobcenter eller virksomheden selv for. Kurset blev afsluttet med et netværksarrangement med repræsentanter fra virksomheder, Jobcenter Stevns og Nye Veje Nye Job. Her fik deltagerne rig mulighed for at netværke og tale med potentielle arbejdsgivere. For flere af deltagerne har forløbet givet pote og de har fået job eller står først i køen til at få et job. Det viser, at samarbejdet med virksomheder om at opkvalificere ledige til de kompetencer, virksomhederne har behov for, er centralt for at skaffe job til de ledige. Hvis I kender til ledige borgere, der har interesse i at blive opkvalificeret indenfor Bygge & Anlæg, kan I kontakte virksomhedskonsulent Charlotte Reinicke, crein@faxekommune.dk eller på tlf

6 6 N y h e d s b r e v C e n t e r f o r S o c i a l & B e s k æ f t i g e l s e R u s m i d d e l c e n t r e t e t t i l b u d t i l a l l e A f H e n r i e t t e S o f i e L a r s e n Faxe Rusmiddelcenter er ikke kun et tilbud til mennesker med et massivt forbrug af alkohol eller euforiserende stoffer. Men er også et tilbud til de, der måske er på vej ud i et uhensigtsmæssigt forbrug og et tilbud til de medarbejdere, der er i berøring med disse borgere eller deres pårørende. Der kan ikke siges noget generelt om, hvornår et forbrug bliver til et misbrug. Ligesom der heller ikke kan siges noget generelt om, at misbrug kun forekommer i bestemte samfundslag. Derfor er det også vigtigt for mig at gøre opmærksom på, at vores dør altid er åben for alle - også for de mennesker, der ikke er kommet ud i en afhængighed, forklarer leder Karina Nørby. Alle kan henvende sig anonymt og helt gratis. Et forløb tager afsæt i at finde den rette indsats til den enkelt borger. Både i forhold til borgerens brug af rusmidler og i forhold til borgerens baggrund og eventuelle andre livsudfordringer. Også borgerens netværk kan blive inddraget som en del af behandlingen. Vi ved, at det kan være både udfordrende og grænseoverskridende som medarbejder at få kendskab til, at en borger har et uhensigtsmæssigt forbrug af rusmidler, erkender Karina, på Rusmiddelcenteret har vi en masse viden om, hvordan den slags situationer kan håndteres, og vi deler gerne ud af vores viden, supplerer hun og understreger dermed, at Rusmiddelcentret er et tilbud til alle også til medarbejdere i kommunen rent professionelt. Rusmiddelcentret kan kontaktes på tlf.: Mandag: Tirsdag og onsdag: Torsdag: Fredag: Rusmiddelcentrets dør er altid åben På billedet ses to af Rusmiddelcentrets konsulenter

7 7 N u m m e r 3, m a r t s Hvor kan man finde en hjertestarter, når man har brug for den? A f H e n r i e t t e S o f i e L a r s e n I en livstruende situation er det afgørende, at få den rigtige hjælp i rette tid. Og en hjertestarter kan være netop denne livsvigtige hjælp. Men hvor findes disse hjertestartere? Indenfor kommunegrænsen findes mindst 42 hjertestartere. Og måske endnu flere. De 42 repræsenterer de hjertestartere, som er registreret på hjertestarter.dk. Alle der køber en hjertestarter opfordres nemlig til at registrere deres hjertestarter på TrygFondens hjemmeside, På den måde kan vi alle få et overblik over, hvor der er hjælp at hente. Vi har længe talt om, at det ville være en god idé med en hjertestarter i administrationsbygningen i Faxe, fortæller arbejdsmiljørepræsentant Pia Jensen. Administrationsbygningen i Faxe rummer bl.a. kommunens Jobcenter, Visitation Handicap & Psykiatri samt Sygedagpengeafdelingen. Og over 100 forskellige mennesker har dagligt deres gang på adressen. I februar måned i år blev den gode idé så ført ud i livet. Det giver en vis tryghed at vide, at der rent faktisk er en hjertestarter indenfor rækkevidde, hvis nu uheldet skulle være ude, siger Jane Birgit Nielsen der bl.a. betjener receptionen på Rådhusvej 2 i Faxe. Når en person får hjertestop, er netop de første minutter afgørende. Og mange menneskeliv kan reddes, hvis vi gør følgende: Ringer 1-1-2, starter hjertelungeredning og får hentet en hjertestarter. De øvrige hjertestartere indenfor kommunegrænsen er placeret i bl.a. haller, hos private virksomheder og på flere af kommunens plejecentre og de fremgår med adresse og adgangsbeskrivelse på kortet på På vores medarbejderportal under nyheder reklamerer Faxe og Næstved Brand & Redning myndighed for tiden med fordelagtige tilbud på hjertestartere. Læs mere på intranet/nyhed/forsikringsenhedentilbud-hjertestarter Den nye hjertestarter på Rådhusvej 2 er placeret i indgangsarealet centralt i bygningen

8 8 Historien bag forspirings-drivhuset fra FSU Denne gang kan du vinde et af de små forspirings-drivhuse til en værdi af 495,- kr. Ideen til spirehuset opstod, fordi Henrik Holgaard, driftsansvarlig på Faxe Sociale Udviklingscenter (FSU), selv havde bygget et stort drivhus derhjemme. Han tog fat i møbelsnedker Karsten og tømrer Henrik, der sammen skalerede størrelsen ned, så den kunne bæres alene. Efterfølgende kom der mange gode ideer på bordet, og det oprindelige forslag blev over en længere proces til det færdige produkt, der kan købes i dag. Alt i spirehusene er lavet selv på FSU, selv glasset bliver selv skåret ud på værkstedet. Da der er mange forskellige opgaver forbundet med husets produktion, kan alle kursister på FSU s værksted være med til at producere dem og det giver dermed et Konkurrence værdifuldt bidrag til kursisternes forløb på FSU. De første fire huse blev lynhurtigt solgt og der er stadig en stor efterspørgsel efter spirehusene. Nu producerer værkstedet også spirehusene i halv størrelse, der fx kan stå på køkkenbordet med krydderurter i. Det er sådan ét, du kan vinde. De fine spirehuse sælges til materialepris i Café Kernen Kirketorvet 22, 4640 Faxe. Stor: 995,- kr. Lille: 495,- kr. De kan både fås i hvid og natur. Og så er det sociale aspekt i produktionen af drivhuset prikken over I et Deltag i konkurrencen og vind et fint forspirings-drivhus Indsend løsningen, dit navn, ansættelsessted & kontaktoplysninger inden den 11. april 2014 til mklau@faxekommune.dk. Der trækkes lod blandt alle de rigtige løsninger. Hvilken funktion har Henrik Christensen pr. 1. marts 2014? På hvilken hjemmeside kan man slå op, hvor der findes hjertestartere? _ [_] [_]. Hvor sælges FSU s produkter, som fx drivhusene? _ [_] Løsning (sammensættes af bogstaverne i parentes): _ Kommentarer eller ideer til historier sendes til konsulent Marieke Klauder, mklau@faxekommune.dk

Gør din tid som seniormedarbejder i ældreplejen i Faxe Kommune til en god tid

Gør din tid som seniormedarbejder i ældreplejen i Faxe Kommune til en god tid Baggrund for og beskrivelse af projektet har en hel del medarbejdere, der allerede er fyldt 50 år. Vi har haft dette projekt i ældreplejen, da vi har et ønske om at blive en attraktiv arbejdsplads, også

Læs mere

Beboerbladet. Plejecenter Egely Maj 2015

Beboerbladet. Plejecenter Egely Maj 2015 Beboerbladet Plejecenter Egely Maj 2015 1 Om dette nummer Kære beboere, pårørende, personale og frivillige Da vi netop er blevet adskilt fra Rosenhaven og fremtidigt hører sammen med Kirstinehaven, vil

Læs mere

Strategi for samarbejde med virksomheder

Strategi for samarbejde med virksomheder Strategi for samarbejde med virksomheder Aarhus Kommunes strategi for samarbejde med virksomheder om beskæftigelsesindsatsen Aarhus Kommunes strategi for samarbejde med virksomheder om beskæftigelsesindsatsen

Læs mere

Velkomstguide og Medarbejdervejledning for:

Velkomstguide og Medarbejdervejledning for: Velkomstguide og Medarbejdervejledning for: Din kontaktperson er: som kan træffes på telefon: 2015 Velkommen til Center for Job og Oplevelse. Vi glæder os meget til, at du skal starte på Centeret. Center

Læs mere

Personale: Christa er ansat som pædagogmedhjælper

Personale: Christa er ansat som pædagogmedhjælper Personale: Christa er ansat som pædagogmedhjælper i perioden den 13.1.2011-30.6.2011. Christa er indtil den 31.3.2011tilknytte t 1.årgang. Derefter skal hun med 2.årgang over i SFO hjørnet. Ditte Jensen

Læs mere

STIL EFTER NYE SUCCESER

STIL EFTER NYE SUCCESER STIL EFTER NYE SUCCESER Arrangementer Forår 2016 INDDRIVELSER NETWORKING DE SVÆRE SAMTALER BESØG HOS NYBORG STRAND GENERALFORSAMLING MØD BORGMESTEREN Deltagergebyr kun kr. 500 + moms Medlemmer af Østfyns

Læs mere

Sammenlægning i Vejen Kommune Fra modvilje til samarbejde, forståelse og fleksibilitet

Sammenlægning i Vejen Kommune Fra modvilje til samarbejde, forståelse og fleksibilitet Sammenlægning i Vejen Kommune Fra modvilje til samarbejde, forståelse og fleksibilitet Udfordringen Udfordringen var en sammenlægning af to organisationer med 12 kilometers afstand mellem sig: Åparken

Læs mere

Middelfart Kommunes beskæftigelsesplan 2016

Middelfart Kommunes beskæftigelsesplan 2016 Beskæftigelsesplan 2016 Middelfart Kommunes beskæftigelsesplan 2016 Beskæftigelsesplan 2016 angiver Middelfart Kommunes beskæftigelsespolitiske fokusområder i 2016. Målene styrer prioriteringen af strategien

Læs mere

Forældreperspektiv på Folkeskolereformen

Forældreperspektiv på Folkeskolereformen Forældreperspektiv på Folkeskolereformen Oplæg v/ personalemøde på Hareskov Skole d. 23. januar 2014 Tak fordi jeg måtte komme jeg har glædet mig rigtig meget til at få mulighed for at stå her i dag. Det

Læs mere

Kommunikationspolitik for Region Nordjylland. God kommunikation

Kommunikationspolitik for Region Nordjylland. God kommunikation Kommunikationspolitik for Region Nordjylland God kommunikation N e m T n æ r v æ r e n d e e n k e l t m å l r e t t e t t r o v æ r d i g t Din indsats er vigtig Det, du siger, og måden, du siger det

Læs mere

Rødovre Kommunes politik for socialt udsatte borgere. Vi finder løsninger sammen

Rødovre Kommunes politik for socialt udsatte borgere. Vi finder løsninger sammen Rødovre Kommunes politik for socialt udsatte borgere Vi finder løsninger sammen Forord Det er en stor glæde at kunne præsentere Rødovre Kommunes første politik for udsatte borgere. Der skal være plads

Læs mere

Vores børn og unge har brug for sammenhæng i tilværelsen

Vores børn og unge har brug for sammenhæng i tilværelsen Vores børn og unge har brug for sammenhæng i tilværelsen Nyt fra Projektet Samdrift af institutionerne på Ørbækvej 47-53 OTOBER 2009 Fem arbejdsgrupper skal i gang Alle forældre, medarbejdere og ledere

Læs mere

Tillykke til Lützensvej Plejecenter

Tillykke til Lützensvej Plejecenter Tillykke til Lützensvej Plejecenter Mandag 7. december 2015 modtog Lützensvej Plejecenter i Korsør Virksomhedsprisen 2015 fra det lokale arbejdsmarkedsråd. Talen ved prisoverrækkelsen kan læses nedenfor.

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016-2020. Københavns Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning

Beskæftigelsesplan 2016-2020. Københavns Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning Beskæftigelsesplan 2016-2020 Københavns Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning Indhold Indhold... 2 1 Indledning... 3 2 Københavns Vision 2020... 3 3 Ministermål 2016... 4 4 Status, udfordringer

Læs mere

Ud i naturen med misbrugere

Ud i naturen med misbrugere Ud i naturen med misbrugere Af Birgitte Juul Hansen, gadesygeplejerske Udsatte borgere er en gruppe, som kan være svære at motivere til at ændre livsstil. Om naturen kan bruges til at finde lyst og glæde

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Udfyldes af konsulenten

Uanmeldt tilsyn. Udfyldes af konsulenten Uanmeldt tilsyn Udfyldes af konsulenten Institution Marthagården Status (selvejende/kommunal/privat) Selvejende Adresse Peter Bangs Vej 12 Leder Ingrid Fuglseth Jensen Normerede pladser 0-3 år Normeret

Læs mere

PRAKSIS SOM INSPIRERER

PRAKSIS SOM INSPIRERER PRAKSIS SOM INSPIRERER Tema 2 Samarbejde på tværs Anbefalingerne til Samarbejde på tværs er lavet på baggrund af samtaler med ledere og medarbejdere fra jobcenter Mariagerfjord, Thisted og Aalborg samt

Læs mere

Social- og integrationsministerens tale ved samråd i Folketingets Socialudvalg den 26. januar 2012 (SOU alm. del samrådsspm. F)

Social- og integrationsministerens tale ved samråd i Folketingets Socialudvalg den 26. januar 2012 (SOU alm. del samrådsspm. F) Socialudvalget 2011-12 SOU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 153 Offentligt Social- og integrationsministerens tale ved samråd i Folketingets Socialudvalg den 26. januar 2012 (SOU alm. del samrådsspm.

Læs mere

Harald Børsting 1. maj 2014

Harald Børsting 1. maj 2014 Harald Børsting 1. maj 2014 Lokale taler: Helsingør, København, Køge og Roskilde I LO har vi 1 million lønmodtagere. Det er 1 million stemmer i debatten. I debatten om arbejdsløshed og beskæftigelsespolitik.

Læs mere

Quick ringeguide til jobkonsulenter. Til dig, der hurtigt vil i gang med at booke møder hos virksomheder

Quick ringeguide til jobkonsulenter. Til dig, der hurtigt vil i gang med at booke møder hos virksomheder Quick ringeguide til jobkonsulenter Til dig, der hurtigt vil i gang med at booke møder hos virksomheder Generelle råd til samtalen Vær godt forberedt Halvér dit taletempo Tal tydeligt med entusiasme og

Læs mere

Vi skaber nye muligheder for mennesker, hvis liv er skadet af alkohol og andre rusmidler

Vi skaber nye muligheder for mennesker, hvis liv er skadet af alkohol og andre rusmidler Vi skaber nye muligheder for mennesker, hvis liv er skadet af alkohol og andre rusmidler Den Blå Viol er mit hjem Den Blå Viol i Skive er et værested for mennesker med psykiske, sociale alkohol- eller

Læs mere

Ungeenheden Ringsted 2011. Et nyt og hélt tilbud til de mange unge i midten

Ungeenheden Ringsted 2011. Et nyt og hélt tilbud til de mange unge i midten Ungeenheden Ringsted 2011 Et nyt og hélt tilbud til de mange unge i midten Aktører Ungeenheden i Ringsted, og flere samarbejdsparter end der var kasser til blandt andet børneområdet, det voksensociale

Læs mere

Undersøgelse af borgernes oplevelse af information og kontakten til det kommunale sundhedsvæsen

Undersøgelse af borgernes oplevelse af information og kontakten til det kommunale sundhedsvæsen Undersøgelse af borgernes oplevelse af information og kontakten til det kommunale sundhedsvæsen August 2014 Indledning og baggrund Sundhed og Omsorg har på baggrund af en målsætning fra dialogbaserede

Læs mere

X Tidlig opsporing af skadeligt alkoholforbrug

X Tidlig opsporing af skadeligt alkoholforbrug Skema 2: Projektbeskrivelsesskema 1. Projektets titel: En vej væk fra misbrug - arbejdsmarkedsrettet sundhedsindsats 2. Styrket sundhedsindsats for socialt udsatte og sårbare grupper Indsats(er) der ansøges

Læs mere

Velkommen til det 1 nyhedsbrev fra den nye bestyrelse i HK Rådighedsforening.

Velkommen til det 1 nyhedsbrev fra den nye bestyrelse i HK Rådighedsforening. Velkommen til det 1 nyhedsbrev fra den nye bestyrelse i HK Rådighedsforening. På Årsmødet i januar fik Rådighedslønsforeningen en ny bestyrelse. Det skete efter at den mangeårige bestyrelse, bestående

Læs mere

Alkoholbehandlingens. tilbud. - til alle der er berørt af alkoholproblemer

Alkoholbehandlingens. tilbud. - til alle der er berørt af alkoholproblemer Alkohols tilbud - til alle der er berørt af alkoholproblemer INDHOLDSFORTEGNELSE Alkohol i Holstebro Lemvig Struer....... 3 Tilbuddene er gratis................................. 3 Kontakt............................................3

Læs mere

DGI Bornholm. På rette vej med foreningsarbejdet

DGI Bornholm. På rette vej med foreningsarbejdet På rette vej med foreningsarbejdet DGI Bornholm I DGI Bornholm hjælper vi foreningerne mod nye oplevelser. I denne folder fortæller vi om nogle af de fordele, man kan opnå som medlem af DGI. www.dgi.dk/bornholm

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Dagsorden - Dialogmøde med Ældrerådet til. Udvalget for Voksne. Mandag den 26-05-2014, kl. 12:00. i lokale 1.B, Kanalstræde 2

Dagsorden - Dialogmøde med Ældrerådet til. Udvalget for Voksne. Mandag den 26-05-2014, kl. 12:00. i lokale 1.B, Kanalstræde 2 Dagsorden - Dialogmøde med Ældrerådet til Udvalget for Voksne Mandag den 26-05-2014, kl. 12:00 i lokale 1.B, Kanalstræde 2 Praktiske oplysninger i forbindelse med mødet: Andre deltagere i mødet: Udvalget

Læs mere

MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5

MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5 Nyhedsbladet MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5 Det sker i Tegnsprogshuset Onsdag den 11.05.2011 kl.19.00 Netcafe Onsdag den 18.05.2011 kl.19.00 Mini Banko Onsdag den 25.05.2011 kl.19.00 Netcafe Søndag den 29.05.2011

Læs mere

Skole Hjem Nr. 189 December 2006

Skole Hjem Nr. 189 December 2006 Skole Hjem Nr. 189 December 2006 1 Afsked Det er ikke første gang og bliver måske heller ikke sidste gang i dette skoleår, at vi i Kontakt må skrive om afsked. Det skyldes hovedsagelig, at flere nu har

Læs mere

Velkommen til bostedet Welschsvej

Velkommen til bostedet Welschsvej Velkommen til bostedet Welschsvej Hus 13-15 Hus 17 Sportsvej 1 Indholdsfortegnelse S.3 Velkommen S.4 Praktikstedet S.5 Værdigrundlag S.6 Din arbejdsplan for de første fire uger S.7 Vores forventninger

Læs mere

Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Et springbræt til arbejdsmarkedet

Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Et springbræt til arbejdsmarkedet September 2012 Ansat med løntilskud på en offentlig arbejdsplads F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E Et springbræt til arbejdsmarkedet Du skal snart starte i et løntilskudsjob på en arbejdsplads.

Læs mere

Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009

Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009 Ruinkursus i Pula Kroatien d.1-4. Oktober 2009 Efter at være kommen hjem igen og tænkt turen og kurset igennem, vil jeg skrive lidt om turen. Vi kørte derned sent tirsdag aften og var så i Pula ved 17

Læs mere

Beskrivelse af indsatsens første fire måneder

Beskrivelse af indsatsens første fire måneder 1 Status på gadeplansmedarbejder-funktionen, Helsingør Kommune oktober 2014 Indhold Beskrivelse af indsatsens første fire måneder... 1 Målsætningen med gadeplansfunktionen... 2 Gadeplansmedarbejderens

Læs mere

Årsrapport for Rusmiddelcentrets aktiviteter

Årsrapport for Rusmiddelcentrets aktiviteter Årsrapport for Rusmiddelcentrets aktiviteter 213 Indhold Indhold... 1 Rusmiddelcentret... 2 Lægekonsulenten og medicinsk rusmiddelbehandling... 3 Familieorienteret alkoholbehandling... 3 Alkoholbehandling

Læs mere

sundhedsvæsens bankende hjerte. Uden Jer ville væsnet gå i stå. disse ofte komplekse problemstillinger til patienter og pårørende.

sundhedsvæsens bankende hjerte. Uden Jer ville væsnet gå i stå. disse ofte komplekse problemstillinger til patienter og pårørende. Sundhedsminister Astrid Krags tale på Lægemødet 2013 (Det talte ord gælder) [Indledning dialogen med borgeren] Jeg vil gerne sige tak for invitationen til at indlede jeres 131. lægemøde. Jeg har set frem

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Multikulturelt arbejdsmiljø er en selvfølge. Sjælland & Øerne. FRA DIN LOKALAFDELING Lokale virksomheder med internationalt perspektiv

Multikulturelt arbejdsmiljø er en selvfølge. Sjælland & Øerne. FRA DIN LOKALAFDELING Lokale virksomheder med internationalt perspektiv LOKALE NYHEDER FRA FØDEVAREFORBUNDET NNF SJÆLLAND & ØERNE LOKALE NYHEDER FRA FØDEVAREFORBUNDET NNF LILLEBÆLT-FYN Sjælland & Øerne Samarbejdet på tværs af nationaliteter fungerer rigtig godt og giver generelt

Læs mere

Nyt fra Den Sikre Vej

Nyt fra Den Sikre Vej Nyhedsbrev maj 2005 Nyt fra Den Sikre Vej I dette nyhedsbrev kan jeg tilbyde en frisk opdatering på dagligdagen hos Camino Seguro, efter den nye skolebygning er taget i brug i en artikel skrevet af Anne

Læs mere

Center for Socialpsykiatri, Roskilde Kommune:

Center for Socialpsykiatri, Roskilde Kommune: Center for Socialpsykiatri, Roskilde Kommune: Den faglige tilgang og de konkrete tilbud Indledning Center for Socialpsykiatri (CfS) arbejder ud fra nedenstående faglige rehabiliterings-tilgang: Psykosocial

Læs mere

Min intention med denne ebog er, at vise dig hvordan du

Min intention med denne ebog er, at vise dig hvordan du Min intention med denne ebog er, at vise dig hvordan du får en bedre, mere støttende relation til dig selv. Faktisk vil jeg vise dig hvordan du bliver venner med dig selv, og især med den indre kritiske

Læs mere

Bilag 6.1 SYDDANSK UNIVERSITET / ONLINE STRATEGI. Vision: Scenarier

Bilag 6.1 SYDDANSK UNIVERSITET / ONLINE STRATEGI. Vision: Scenarier Bilag 6.1 SYDDANSK UNIVERSITET / ONLINE STRATEGI Vision: Scenarier Et internationalt universitet med fokus på de studerende Vejviseren til dit rette valg Destination for læring & oplysning Livet & menneskene

Læs mere

Rum til flere hos IKEA

Rum til flere hos IKEA Rum til flere hos IKEA Partnerskab mellem Huset Venture Nordjylland og IKEA Aalborg skaber jobmuligheder til personer på kanten af arbejdsmarkedet. Huset Venture Nordjylland får en træningsplatform til

Læs mere

Modul 3 Læsning, Opgave 1

Modul 3 Læsning, Opgave 1 Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvad tid lukker museet i januar? 2. Hvad koster entreen for børn? 3. Hvor længe varer

Læs mere

Ugebrev 45 Indskolingen 2014

Ugebrev 45 Indskolingen 2014 Ugebrev 45 Indskolingen 2014 Fælles info: Kære forældre til indskolingen. I skrivende stund er det ikke fredag endnu, men jeg er sikker på, at vi er mange, der har haft en dejlig Halloweenfest, når fredagen

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge

Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge Mødetidspunkt 02-03-2016 19:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse A & B Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 21:00 Tilstede:

Læs mere

Regionsrådsformand, Carl Holst Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle. Forslag til fælles projekt om job til nyuddannede.

Regionsrådsformand, Carl Holst Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle. Forslag til fælles projekt om job til nyuddannede. Regionsrådsformand, Carl Holst Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle Den 21. september 2010 Ref.: Medlems nr.: Sagsnr.: Forslag til fælles projekt om job til nyuddannede Kære Carl Jeg vil endnu engang

Læs mere

Vi arbejder for din fremtid

Vi arbejder for din fremtid Dit faglige netværk Dit faglige netværk Vi arbejder for din fremtid Maskinmestrenes Forening arbejder for din fremtid. Som medlem får du under studiet adgang til et fagligt netværk, socialt fællesskab

Læs mere

Nyhedsbrev. Tilbageblik på et fantastisk skoleår. Artikler af særlig interesse:

Nyhedsbrev. Tilbageblik på et fantastisk skoleår. Artikler af særlig interesse: Juni 2009 Nyhedsbrev Artikler af særlig interesse: ForældreIntra2 Profilanalyse Tilbageblik på et fantastisk skoleår Indhold: Tines leder side 1 ForældreIntra side 2 Profilanalyse side 3 Datoer side 4

Læs mere

Der var gang i april!

Der var gang i april! ildeskolenyt! - f jo ONu nd sne: Der var gang i april! April blev en meget travl og spændende måned med massevis af aktiviteter for både elever og lærere: Sæsonens svømmeundervisning blev afsluttet med

Læs mere

Politik for den attraktive arbejdsplads. i Gentofte Kommune

Politik for den attraktive arbejdsplads. i Gentofte Kommune Politik for den attraktive arbejdsplads i Gentofte Kommune Indhold personalepolitik 1. Indledning: Gentofte Kommune, landets mest attraktive kommunale arbejdsplads 4 1.1. Forankring i MED-systemet 5 1.2.

Læs mere

Evaluering Opland Netværkssted

Evaluering Opland Netværkssted Evaluering Opland Netværkssted November 2015 1 Indholdsfortegnelse Indhold Evalueringsrapportens struktur... 3 Intro til spørgeskemaundersøgelsen... 3 Antal brugere gennem Oplands første år... 3 Evaluering

Læs mere

Det fremtidige arbejde med ressourceforløb

Det fremtidige arbejde med ressourceforløb R A P P O R T Det fremtidige arbejde med ressourceforløb RAPPORTTITEL Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 3 1.1. Baggrund... 3 1.2. Status på arbejdet med ressourceforløb... 3 2. Målgruppen for

Læs mere

Nyhedsbrev til medarbejderne i Studieadministrationen

Nyhedsbrev til medarbejderne i Studieadministrationen Juni 2015 Nyhedsbrev til medarbejderne i Studieadministrationen Campusparat Som forberedelse til NBA er gruppen, der arbejder med at gøre os campusparate, blevet bedt om at udarbejde et forslag til et

Læs mere

Valgavis. Bilag til dagsordenens punkt 7, Maj 2016

Valgavis. Bilag til dagsordenens punkt 7, Maj 2016 Valgavis Bilag til dagsordenens punkt 7, Maj 2016 Bodil Nielsen Blegdammen, Roskilde Kandidat til posten som næstformand Jeg bidrager med mit kendskab til branchen, min indsigt i organisationen og med

Læs mere

BEBOERFORTÆLLINGER - CIRKLEN Perspektiver og anbefalinger til Cirklen et bomiljø under Socialpsykiatrien Høje-Taastrup kommune

BEBOERFORTÆLLINGER - CIRKLEN Perspektiver og anbefalinger til Cirklen et bomiljø under Socialpsykiatrien Høje-Taastrup kommune BEBOERFORTÆLLINGER - CIRKLEN Perspektiver og anbefalinger til Cirklen et bomiljø under Socialpsykiatrien Høje-Taastrup kommune Udarbejdet af SocialRespons, Juni 2015 Indhold Forløb, baggrund & introduktion

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 19. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 19 Emne: Nørd side 1. Uge19_n rd.indd 1 06/07/10 12.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 19. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 19 Emne: Nørd side 1. Uge19_n rd.indd 1 06/07/10 12. Kursusmappe Uge 19 Emne: Nørd Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 19 Emne: Nørd side 1 HIPPY HippHopp Uge19_n rd.indd 1 06/07/10 12.10 Uge 19 l Nørd Det har sneet igen, og alle de H er, der var

Læs mere

Seniorjobberen. 28 januar 2016. Endestationen ved afslutningen af arbejdslivet. Seniorjobberen Nyhedsbrev. Nr. 1. Nyhedsbrev

Seniorjobberen. 28 januar 2016. Endestationen ved afslutningen af arbejdslivet. Seniorjobberen Nyhedsbrev. Nr. 1. Nyhedsbrev 28 januar 2016 Nr. 1-28. januar 2016. Nr. 1 Endestationen ved afslutningen af arbejdslivet har været på besøg på Toilettet med opsyn ved Nørreport Station og talt med seniorjobber Steen Erik Svendsen.

Læs mere

Samråd i Beskæftigelsesudvalget den 14. maj 2014 kl. 8.00-9.20, alm. del, samrådsspørgsmål AE

Samråd i Beskæftigelsesudvalget den 14. maj 2014 kl. 8.00-9.20, alm. del, samrådsspørgsmål AE Beskæftigelsesudvalget 2013-14 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 369 Offentligt T A L E Samråd i Beskæftigelsesudvalget den 14. maj 2014 kl. 8.00-9.20, alm. del, samrådsspørgsmål AE 6. maj 2014 J.nr.

Læs mere

Vores fundament. Miljø og Teknik. Randers Kommune

Vores fundament. Miljø og Teknik. Randers Kommune Vores fundament Miljø og Teknik Randers Kommune I efteråret 2009 har vi arbejdet med at skabe et nyt fælles fundament for Miljø og Teknik. Ambitionen har været at skabe en klar retning for vores fremtidige

Læs mere

www.mellervangskolen.dk Dus Mellervang Børnerådsmøde i Pyramiden

www.mellervangskolen.dk Dus Mellervang Børnerådsmøde i Pyramiden Børnerådsmøde i Pyramiden www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Marts BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses Læs om Stamtræer

Læs mere

Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for voksne med handicap og ældre

Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for voksne med handicap og ældre Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for voksne med handicap og ældre Forord Kære læser! I Aabenraa Kommune har vi en vision om, at alle kommunens voksne borgere uanset alder og eventuelle

Læs mere

Elevbrochure. Kontoruddannelsen. med speciale i Offentlig Administration

Elevbrochure. Kontoruddannelsen. med speciale i Offentlig Administration Elevbrochure Kontoruddannelsen med speciale i Offentlig Administration 1 Intro Side 3 Hvorfor blive kontorelev i Region Syddanmark i Vejle Side 4 Elevernes egne historier Side 5-9 Bonus info Side 10 job.regionsyddanmark.dk/wm307147

Læs mere

Danmarks civile Hundeførerforening Kreds 6

Danmarks civile Hundeførerforening Kreds 6 Danmarks civile Hundeførerforening Kreds 6 REFERAT ORDINÆR GENERALFORSAMLING Charlotte Alkjær Sekretær Hillerødvej 100 3300 Frederiksværk Tlf. 25715585 DATO 26.februar 2007 STED Ålestokgården, Næstved

Læs mere

Danske Bank 9402 4800 1976 86

Danske Bank 9402 4800 1976 86 ANSØGNINGSSKEMA Pilotprojektet - Samtaler og indsatser, der modvirker langtidsledighed Ansøgningen må maksimalt fylde 6 sider i alt. Ansøgning sendes til Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering elektronisk

Læs mere

Frørup September 2015

Frørup September 2015 Smørhullet Skolen Mandag 31 Kampagne: Alle børn cykler 7.45-8.00: uddeling af flyers 8.00: indvielse af cykelbane Tirsdag 1 17.00-18.30: 3F forældremøde Onsdag 2 8.00-15.00: 4F ud i det blå Torsdag 3 Fredag

Læs mere

Forord. Indsættes senere

Forord. Indsættes senere Veteranstrategi 2 Indhold Forord... 3 Målgruppe og baggrund for strategien... 4 Tilbud til veteraner i Greve Kommune... 5 Job eller uddannelse... 5 Familien... 6 Bolig... 6 Akuttilbud... 7 Hjælpemidler

Læs mere

Fire gode eksempler på en virksomhedsrettet indsats

Fire gode eksempler på en virksomhedsrettet indsats Beskæftigelsesregionerne Nordjylland, Midtjylland, Syddanmark samt Hovedstaden & Sjælland 24. februar 2011 Fire gode eksempler på en virksomhedsrettet indsats Aktivering på en virksomhed er den bedste

Læs mere

Servicedeklarationer for tilbud til udsatte borgere Godkendt i Social- og Arbejdsmarkedsudvalget d. 28. oktober 2014

Servicedeklarationer for tilbud til udsatte borgere Godkendt i Social- og Arbejdsmarkedsudvalget d. 28. oktober 2014 Servicedeklarationer for tilbud til udsatte borgere Godkendt i Social- og Arbejdsmarkedsudvalget d. 28. oktober 2014 1 Servicedeklaration Rusmiddelcenter Viborg - Alkoholbehandlingen Tilbuddets navn og

Læs mere

Hold nu op, det har været en total hektisk uge i innovationens tegn!!!

Hold nu op, det har været en total hektisk uge i innovationens tegn!!! Hold nu op, det har været en total hektisk uge i innovationens tegn!!! 7.c + klasselærere startede i mandags med et virksomhedsbesøg hos E.L.M, hvor de blev undervist i, hvordan en virksomhed arbejder

Læs mere

BLIV EKSPERT I DIN TEMPERAMENTSBOMBE

BLIV EKSPERT I DIN TEMPERAMENTSBOMBE GRY BASTIANSEN BLIV EKSPERT I DIN TEMPERAMENTSBOMBE ARBEJDSBOG FOR UNGE BLIV EKSPERT I DIN TEMPERAMENTSBOMBE Akademisk Forlag og Gry Bastiansen 1 INDHOLD VELKOMMEN TIL KURSET, DER GØR DIG TIL EKSPERT PÅ

Læs mere

Kære forældre og elever

Kære forældre og elever Kære forældre og elever Jeg sidder her en torsdag aften og skal skrive mit indlæg til månedsnyt hvad skal jeg skrive??? De forskelige teams har skrevet om februar måneds begivenheder, jeg har fyldt huller

Læs mere

Skoleleder til Glostrup Skole

Skoleleder til Glostrup Skole Job- og personprofil Center for Dagtilbud og Skole Skoleleder til Glostrup Skole 22. december 2015 1. Omgivelserne du skal navigere i Glostrup Kommune fik ny skolestruktur den 1. august 2012. De fire gamle

Læs mere

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger en lille smule YouTube, hvis

Læs mere

Ældrerådets temadag d. 1.10.2013 Ældres ønsker til fremtiden

Ældrerådets temadag d. 1.10.2013 Ældres ønsker til fremtiden Ældrerådets temadag d. 1.10.2013 Ældres ønsker til fremtiden Der deltog 142 mennesker i ældrerådets temadag, heraf var 13 kommunalt ansatte, foredragsholdere og medlemmer af ældrerådet. Af de 129 gæster

Læs mere

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på 1. Søde Sally Bølle-Bob og Lasse kommer gående i byen. De ser Smukke Sally på den anden side af gaden.»hende gider vi ikke snakke med,«siger Lasse.»Nej.«Bølle-Bob kigger den anden vej.»hun gider heller

Læs mere

Bilag 2 Statsministerens nytårstale den 1. januar 2013 DET TALTE ORD GÆLDER

Bilag 2 Statsministerens nytårstale den 1. januar 2013 DET TALTE ORD GÆLDER Bilag 2 Statsministerens nytårstale den 1. januar 2013 DET TALTE ORD GÆLDER Godaften. Vi danskere er grundlæggende optimister. Vi tror på, at hårdt arbejde betaler sig. Vi tror på, at vi kan komme videre

Læs mere

Diktat 1. . Og så er den med at gå tur. Vi går lange ture langs. Navn: Klasse: Dato:

Diktat 1. . Og så er den med at gå tur. Vi går lange ture langs. Navn: Klasse: Dato: Diktat 1 Hjemme hos mig har vi fået en u e va. Min søster og jeg jæ e med at passe den. Den er stærk som en lille b ø. Og så har den helt hvide n r. D er skarpe som et s æ. Når den er sulten, ab den med

Læs mere

TEGLPORTEN - RUSMIDDELCENTER 10.2015 1

TEGLPORTEN - RUSMIDDELCENTER 10.2015 1 TEGLPORTEN - RUSMIDDELCENTER 10.2015 1 Teglporten - Rusmiddelcenter Åben for alle Teglporten - Rusmiddelcenter er et gratis tilbud til borgere over 18 år, som søger behandling for at ændre på brugen af

Læs mere

Skriftlige orienteringer til SLS-Bestyrelsens møde 10. januar 2016

Skriftlige orienteringer til SLS-Bestyrelsens møde 10. januar 2016 Skriftlige orienteringer til SLS-Bestyrelsens møde 10. januar 2016 5.1 Lokalbestyrelser 5.1.1 SLS-Bornholm 5.1.2 SLS-DST 5.1.3 SLS-Esbjerg 5.1.4 SLS-Hillerød 5.1.5 SLS-Hjørring 5.1.6 SLS-Holstebro 5.1.7

Læs mere

Uanmeldt tilsynsrapport 2015 Beskyttet beskæftigelsestilbud Nørremarken Nørremarksvej 17 8800 Viborg

Uanmeldt tilsynsrapport 2015 Beskyttet beskæftigelsestilbud Nørremarken Nørremarksvej 17 8800 Viborg Disposition 1. Konklusion og opmærksomhedspunkter, side 1 2. Tilbudsportalen, side 2 3. Formalia, side 3 4. Baggrundsinformation, side 3 5. Resume af anbefalinger/opmærksomhedspunkter fra sidste års tilsynsbesøg

Læs mere

Med Jesus i båden -2

Med Jesus i båden -2 Med Jesus i båden -2 Jesus redder Mål: At opmuntre børnene. Vi fortæller dem, at Jesus kender den situation, de befinder sig i. Vi fortæller dem, at Jesus hører dem og hjælper dem, når de kalder på ham.

Læs mere

Den grønne have. Wivi Leth, 1998 (4,8 ns)

Den grønne have. Wivi Leth, 1998 (4,8 ns) Den grønne have Wivi Leth, 1998 (4,8 ns) Dette skete for ikke så lang tid siden, i landet med det rødhvide flag. Det var efterår, og tre børn havde vovet sig 5 ind i den have, hvor der engang havde været

Læs mere

Opsamling. Programmet for informationsseminaret var som følger:

Opsamling. Programmet for informationsseminaret var som følger: Opsamling Informationsseminar om integrationspålæg 22. oktober 2014, Bella Center I dette notat gives en kort opsamling på informationsseminar afholdt af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering vedrørende

Læs mere

Indsamlerevaluering 2012

Indsamlerevaluering 2012 Indsamlerevaluering 2012 Generelt matcher svarene fra 2012 svarene i både 2010 og 2011. Hvis man skal fremhæve noget er det at: - 52 % vælger at gå sammen med en anden på ruten. - Folk er glade for at

Læs mere

HVIS DU BLIVER OPSAGT - RETTIGHEDER OG MULIGHEDER

HVIS DU BLIVER OPSAGT - RETTIGHEDER OG MULIGHEDER HVIS DU BLIVER OPSAGT - RETTIGHEDER OG MULIGHEDER 2016 DINE RETTIGHEDER OPSIGELSESVARSLER I FUNKTIONÆRLOVEN HAR DU VÆRET ANSAT: ER DER ET VARSEL PÅ: OPSIGELSE SKAL SENEST GIVES VED: Under 6 måneder 1 måned

Læs mere

Det handler om respekt

Det handler om respekt Værdighed Det handler om respekt Livskvalitet Selvbestemmelse Høj kvalitet og sammenhæng i plejen Mad og ernæring En værdig død At være afhængig af hjælp, fordi man er blevet ældre, bør aldrig betyde tab

Læs mere

STÅ IKKE I STAMPE, BRUG DIN RAMPE

STÅ IKKE I STAMPE, BRUG DIN RAMPE STÅ IKKE I STAMPE, BRUG DIN RAMPE Et recoveryorienteret jobstøtteprojekt for fleksjobgodkendte borgere med psykiske lidelser. Vi vil sikre mennesker med en psykisk lidelse en plads på arbejdsmarkedet.

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden.

Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden. Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden. Derfor rummer du som særligt sensitiv et meget stort potentiale for at udvikle dig. Men potentialet

Læs mere

Samlet status. Månedsopdeling. Angiv dit køn. Distribueret. Nogen svar. Gennemført 100% Frafaldet 0% 25% 50% 75% 100% Oktober 2013.

Samlet status. Månedsopdeling. Angiv dit køn. Distribueret. Nogen svar. Gennemført 100% Frafaldet 0% 25% 50% 75% 100% Oktober 2013. Samlet status Ny % Distribueret % Nogen svar % Gennemført % 7 Frafaldet % Månedsopdeling % % % 7% % Oktober % November % December % nuar % Februar % Marts % April % Maj 9% Juni 7% 8 Juli August % September

Læs mere

Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget

Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget Udvalg: Måloverskrift: Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget Vækst med nye perspektiver Sammenhæng til vision 2018: Vækst og Udvikling understøttes via målrettede indsatser i den kommunale sagsbehandling,

Læs mere

Energizere bruges til at: Ryste folk sammen Få os til at grine Hæve energiniveauet Skærpe koncentrationen Få dialogen sat i gang

Energizere bruges til at: Ryste folk sammen Få os til at grine Hæve energiniveauet Skærpe koncentrationen Få dialogen sat i gang FORSKELLIGE ENERGIZERS ENERGIZER Energizere er korte lege eller øvelser, som tager mellem to og ti minutter. De fungerer som små pauser i undervisningen, hvor både hjernen og kroppen aktiveres. Selv om

Læs mere

Du skal betale boligstøtte tilbage, fordi indkomsten sidste år har været højere, end du har oplyst.

Du skal betale boligstøtte tilbage, fordi indkomsten sidste år har været højere, end du har oplyst. Side 1 af 5 Tilbagebetaling af boligstøtte Du har fået et brev fra Udbetaling Danmark, hvis du skal betale boligstøtte tilbage. Her på siden kan du læse mere om, hvorfor du skal betale boligstøtte tilbage,

Læs mere

Aftale om socialt partnerskab. mellem Roskilde Kommune som arbejdsgiver og Roskilde Kommune som social myndighed

Aftale om socialt partnerskab. mellem Roskilde Kommune som arbejdsgiver og Roskilde Kommune som social myndighed Aftale om socialt partnerskab mellem Roskilde Kommune som arbejdsgiver og Roskilde Kommune som social myndighed Roskilde kommune, april 2008 Jobcentret i Arbejdsmarkedsforvaltningen arbejder som myndighed

Læs mere

Flere flygtninge og indvandrere ind i arbejdsstyrken

Flere flygtninge og indvandrere ind i arbejdsstyrken HJ03_3 Flere flygtninge og indvandrere ind i arbejdsstyrken Tag udfordringen op Der hersker stadig for stor forskel på flygtninge og indvandreres deltagelse på arbejdsmarkedet i forhold til danskeres -

Læs mere

10. september 2009 TAK!

10. september 2009 TAK! TORSDAGS-NYT 10. september 2009 25.000,- kr Mange penge i en tom kasse!! Skolen har netop holdt 32 års fødselsdag! Mandag var vi alle samlet i hallen, hvor der blev sunget og talt. Dejlige sange, hvor

Læs mere

Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev

Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev Generelle informationer om praktikstedet kan findes i mit 1. rejsebrev. Den pædagogiske opgave Min opgave i praktikken består som regel af at lave aktiviteter

Læs mere

LEDER AF MYNDIGHEDSAFDELINGEN

LEDER AF MYNDIGHEDSAFDELINGEN GULDBORGSUND KOMMUNE LEDER AF MYNDIGHEDSAFDELINGEN JOB- OG PERSONPROFIL Indhold VILKÅR... 3 1. Stillingen... 3 2. Ansættelsesvilkår... 3 3. Guldborgsund Kommune... 3 4. Den administrative organisation...

Læs mere