JFK møde, torsdag, den 6. oktober Århus Kommune, Rådhuset

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "JFK møde, torsdag, den 6. oktober 2005. Århus Kommune, Rådhuset"

Transkript

1 JFK møde, torsdag, den 6. oktober 2005 Århus Kommune, Rådhuset Deltagere: Anders Lintner AL Aalborg Kommune Bente Neerup BN Hjørring Kommune Carsten Grønborg CG Horsens Kommune Flemming F. Christensen FFC Silkeborg Kommune Hanne Spangsborg HSI Vejle Kommune (ref.) Hans Jacobsen HJ Esbjerg Kommune Hans Ole Iversen HOI Randers Kommune Inge Flensted IF Herning Kommune Lee Pointing LP Odense Kommune Søren Dall-Hansen Århus Kommune Afbud fra: Jørgen Knudsen JK Middelfart Kommune Marianne Lessél ML Frederikshavn Kommune Per Johannsen PJ Kolding Kommune Dagsorden: 1. Godkendelse / fastlæggelse af dagsorden 2. JFK-medlemskommuner i ny struktur / FFC 3. FOT-teknik/ -organisation / BN+IF 4. JFK-hjemmeside på KTC-Viden / LP 5. Scanning af byggesagsarkiv / LP 6. IT og data fra amterne / Alle 7. Nyt fra medlemmerne / Alle 8. Fastsættelse af møder i Eventuelt 10. Boblere : a. JFK-wms løsning / PJ b. 3D-bygnings standardisering / FFC c. Bygningsgeokodning / LP d. Digital projektudveksling / IF 1. Godkendelse / fastlæggelse af dagsorden Dagsorden godkendt som ovenfor. 2. JFK-medlemskommuner i ny struktur / FFC FFC Har talt med Viborg og Svendborg Kommuner om deltagelse i JFK. Viborg ønsker at deltage v/ Steen Andersen Svendborg ønsker at deltage v/ Jan Carlsson Sønderborg er endnu ikke kontaktet. Aftalt at Steen og Jan inviteres til næste JFK-møde 3. FOT-teknik/ -organisation / BN+IF Se Servicefællesskabet for Geodata s hjemmeside:

2 her kan du vil læse nærmere om: - - FOTdanmark Nyhedsbrev nr FOTdanmark Overordnet projektplan - - FOTdanmark Arbejdsgruppe til fastlæggelse af specifikationerne for FOT: Status og revideret tidsplan - - FOTdanmark Kommussorium for arbejdsgruppen vedr. udvikling af forretningsmodel og driftsorganisation for implementering af FOT-konceptet FOTdanmark åbner egen hjemmeside der forventes at være i drift 1. november i forbindelse med høring af FOT version 3 specifikationerne. IF Vedr. FOT teknik, hvor IF sidder i styregruppen for de 7 arbejdsgrupper der er nedsat til vurdering af alle objekter i den topografiske og tekniske kortlægning FOTspecifikation version 3. Arbejdsgrupperne tager godt fat omkring bl.a. naturtyper, så feks. amternes 3 registreringer kan bruge FOT. Ligesom der tages fat i vejmidteproblematikken med forskellige vej-id i kommunernes og amternes og Vejdirektoratets brug af data. Version 3 kommer i høring til november (på ) I forbindelse med høringen forsøges at finde en vægtning af de enkelte objekters anvendelse: hvem har behov for de enkelte objekter kommuner, ledningsejere osv. og hvor højt vægtes objekterne i brugen. BN Vedr. organisation og økonomi, hvor BN sidder i arbejdsgruppen der skal komme med en økonomisk analyse af FOT-konceptet og forslag til forretningsmodel og driftsorganisation. Arbejdsgruppen havde første møde i august. I oktober håber man at kunne fremlægge nogle model-beregninger for FOT-styregruppen, der kan sandsynliggøre om FOT kan svare sig økonomisk. Arbejdsgruppen har så småt taget hul på beskrivelse af organisationsdelen. Én af forudsætningerne er at FOT-databasen betragtes som "offentligt ejede" data, det ligger ikke i FOT-projektet om private skal betale for data? men at data rent teknisk skal være ens tilgængelige for alle. IF Vedr. undersøgelse af betalingsstrømme i fbm. kommunernes tekniske kort. se resultatet af undersøgelsen på Undersøgelsen er landsdækkende excl. København og Frederiksberg kommuner. En overraskelse er at kun omkring 15% af udgifterne til kortproduktion kommer fra kommunale kortbudgetter de store bidragsydere er kommunale ledningsejere og private ledningsejere (via betalingsordninger)../../. IF sender et udtræk alene for JFK-kommunerne til os. Vore priser for kortdata i diverse betalingsvedtægter kunne måske godt trænge til at blive set på endnu en gang. sender skema ud til JFK-kommunerne for at samle status op. 4. JFK-hjemmeside på KTC-Viden / LP

3 LP KTC Viden er ved at udvikle hjemmesiden så, der bliver en åben og en lukket del (med password). KTC Viden tilbyder at sende f.eks. JFK-referater ud som nyhedsbrev efter en given liste. LP arbejder videre med en løsning på KTC Viden, der kan afløse vores 5. Scanning af byggesagsarkiv / LP LP Gennemgik SKI-projektet (Statens og Kommunernes Indkøbs Service A/S) vedr. scanning af byggesagsarkiv. Efter SKI-projektet, hvor 8 leverandører blev prækvalificerede, ligger der nu rammekontrakter med 6 leverandører. Prækvalifikationen omfattede 3 delaftaler, hvor der også er kommet nogle priser frem: - - klargøring - - scanning - - drift opbevaring af data SKI vil komme med en pressemeddelelse omkring disse rammeaftaler. Det videre forløb for de kommuner der vil gennemføre en scanning er, med reference til SKIrammeaftalerne, at indhente et såkaldt mini-tilbud fra 2 3 af de 6 anbefalede leverandører. Fra scannes alle byggesager i Odense i fbm. E-registreringen, der er indkøbt en A1-scanner til at håndtere de store tegninger../. HOI LP Se om rammeaftaler og leverandører på: se endvidere Lee s overheads der er vedlagt. Randers har hos DanskScanning a/s før SKI-rammeaftalen kom frem - lavet scanning af byggesagsarkivet, der nu kan tilgås af alle aktører i kommunen på det elektroniske byggesagsarkiv: (vælg kommune fra dropdown-listen og vælg Offentlig adgang ) Som kommune bør man overveje en supplerende finansieringsmulighed via et evt. løft i byggesagsgebyret. Størrelsen på byggesagsgebyret er et anliggende for byrådet og kan fastsættes individuelt i kommunerne. Men hvem vil hænges ud som den dyreste kommune? Hvis byggesagskontoret ønsker det så kan de køre sagen for byrådet og få godkendt takstforhøjelsen. Det skal nok gøres i fbm. budgetlægning. 6. IT og data fra amterne / Alle Her følger en lang række stikord om det der rører sig i kommunerne vil du have uddybning, så kontakt den enkelte. CG Koordinerer alle IT-aktiviteter indenfor teknik- og miljøområdet i NyHorsens. Horsens er sammen med Hillerød og Frederikshavn kommuner udvalgt som test-kommune i KL-projektet Det kommunale markstudie.

4 I Projektet ser man på opgaverne der kommer fra amtet, hvordan man gerne vil arbejde med dem og hvilken IT-løsning der er nødvendig for at løse opgaven. Målet er at komme ned på færrest mulige systemer. Vejle Amt har gjort et vældigt arbejde for præcis at beskrive deres opgaver og hvordan de løser dem i dag. Se mere om markstudierne på: og i KL Informationsskrivelse nr. 1 Forvaltning af kommunernes nye miljøopgaver: KL-Notat AL P.t. kender man absolut ikke situationen med hvilke opgaver / personer der kommer fra Nordjyllands Amt til NyAalborg kommune. GIS-medarbejdere i amtet bliver sandsynligvis siddende i det kommende Miljøcenter Aalborg, hvor GIS-kompetencen for de kommende 7 mijløcentre på landsplan samles. Det der kendetegner Nordjyllands Amt er at der er utrolig mange selvskabte små-systemer, hvis fremtid der skal tages stilling til. NyAalborg fortsætter magistratsformen, men arbejder med en ændring hvor der oprettes en Børn&Unge Magistrat. LP Situationen på Fyn ligner meget den nordjyske. I Kommuneforenings-regi har der været drøftelser om overførsel af opgaver / data fra amtet, men nu afventer man initiativet fra KL. Man ved nogenlunde hvor mange medarbejdere der kommer fra amtet til Århus kommune. Der kører også her noget udredningsarbejde under kommuneforeningen. Udgangspunkter er at amtets opgaver og brug af IT må indordne sig under det system-koncept Århus kører med. Århus fortsætter magistratsformen med en organisering, hvor GIS og IT bliver en del af Fællesadministrationen under 2. Magistrat. IT-driften bliver udskilt til et fælles IT-driftscenter. HSI NyVejle afventer p.t. udfaldet af de kommunale markstudier, før vi ved noget om hvordan amtets data kan tilgås og om det bliver køreklar til eller om vi er nødt til at have en plan B klar for, at kunne løse amtsopgaverne. I NyVejle-regi er nedsat en GIS-gruppe med deltagelse fra de fem sammelægningskommuner og amtet. NyVejle har valgt en struktur med en TekniskForvaltning og en MiljøForvaltning og vi benytter lejligheden til, at skabe synlighed, fokus og kompetence omkring den rolle geografisk information kommer til at spille i de 2 nye forvaltninger, ved at lægger op til en helt ny organisation for geografisk information. HOI sidste HJ Den overordnede struktur for NyRanders er ikke på plads, dermed er forholdet til amtet heller ikke på plads. Organisationsplan for NyRanders (udleveret på mødet) har været til politisk behandling den med det resultat, at vedtagelsen af den nye organisationsplan henlægges til det nye sammenlægningsudvalg som vælges den 15. november Ribe Amt har skabt sammenhæng mellem GIS, E og sagsbehandlersystemer. Det hele kan overdrages uden omkostninger til NyEsbjerg det ligger endda i ESRI-miljøet som også er kommunens system-koncept. Man har talt om at man fremover kan købe ydelser hos hinanden, f.eks. kan særlig sagsbehandling købes hos den kommune der får hovedvægten af én type opgaver.

5 Kortsekretariatet for KIRA fortsætter, bliver måske endda udbygget. IF NyHerning har haft en meget åben dialog med Ringkøbing Amt. Der er lavet oversigter over amtets opgaver i Kommuneforening-regi, hvor kommunen bød ind på sammenfaldende opgaver. Der er nedsat en række grupper, der drøfter sagsområder, ligesom der har været en række sociale arrangementer mellem amtet og sammenlægningskommunerne. Den ny organisation for NyHerning er indstillet, direktionen er på plads og afdelingschefer er indstillet, ansøgningsfrist til niveau3-ledere var i mandags. Medarbejderne er blevet stillet i udsigt at de kan afgive ønske om hvor de gerne vil arbejde. Man er godt i gang med at køre kortsystemerne sammen med de tre sammenlægningskommuner. Alt IT kobles sammen med kommunerne eet ad gangen. Der er sat nogle arbejder i gang omkring integration af vejområdet, der i dag kører meget forskelligt i amt og kommune. Det har været drøftet om det var muligt at køre på et OIS-udtræk frem for Ejendoms- & Miljødatabasen, da en række systemer bliver centraliseret og dermed ikke er afhængig af E&M. FFC En udredningsproces kørte i Århus Amt hen over foråret (endnu inden Pilsgaard-udvalget var rigtig i gang) hvor der blev lavet listninger af IT-systemer i amtet indenfor Natur- og Miljøområdet. Resultatet var 28 systemer!! hvoraf 10 var nødvendige for kommunens løsning af amtets opgaver. Pilsgaards-udvalgets arbejde har ændret en del på dette billede. Der arbejdes kraftigt på at de fleste løses på landsplan via web-løsninger fra Miljøportalen, ArealInfo m.fl. NySilkeborg har valgt E-systemet Acadre, og har fastlagt fælles IT-strategi i sammenlægningskommunerne, ligesom der trækkes lyslederkabler mellem de 4 rådhuse. Man går nu i gang med at se på de decentrale IT-systemer ( ikke KMD-systemer ) for at finde svaret på hvad fremtiden er for de enkelte systemer der kan komme store ændringer. NySilkeborgs organisation er i høring, det bliver en afdelingsmodel som i dag (ikke forvaltninger) med en direktion svævende over. 7. Nyt fra medlemmerne /Alle - - genoptages på næste møde 8. Fastsættelse af møder i 2006 ordinære møder er aftalt til: torsdag, den 2. februar 2006 torsdag, den 18. maj 2006 JFK-seminar er aftalt til: torsdag, den 5. oktober fredag, den 6. oktober det må være de fynske medlemmers tur denne gang til, at finde noget rigtigt spændende (sidst vi var på Fyn var i 1998)

6 9. Eventuelt TDC Hotspot PÅ Århus Rådhus er det nu muligt at komme på trådløs netforbindelse i alle lokaler medbring din PC og sig i receptionen at du gerne vil på Hotspot. 10. Boblere a. JFK-wms løsning /PJ - - genoptages på næste møde b. 3D-bygnings standardisering /FFC Geoforum er blevet bedt tage hånd om at få sat gang i en standardisering, det er forelagt Servicefællesskabet at det bør skubbes i gang. Geoforum havde den 29. september seminar i Aalborg om 3D By- og landskabsmodellering, med overvældende tilslutning. c. Bygningsgeokodning /LP Odense er færdig med geokodning af bygninger!! - - genoptages på næste møde, hvor der vil være afrapportering fra projekterne i Odense v/ LP, Århus v/ og Vejle v/ HSI. d. Digital projektudveksling /IF Herning har udarbejdet en CAD-manual for tegningsudveksling, med det formål at sikre at tegningsmateriale kan udveksles mellem rådgivere og kommune i forbindelse med kommunens projekter. Se den på Hernings hjemmeside: sf 11. oktober 2005 rev. 26. oktober 2005 Hanne Spangsborg

Deltagere: Anders Lintner AL Aalborg Kommune

Deltagere: Anders Lintner AL Aalborg Kommune JFK-møde onsdag, den 9. februar 2000 JFK-møde, den 13.12.2000 Rådhuset i Århus Deltagere: Anders Lintner AL Aalborg Kommune Axel Stobberup AS Horsens Kommune Bjarne Pedersen BP Frederikshavn Kommune Flemming

Læs mere

At Søren skriver de manglende kommuner I skemaet og sender det til JFK. At Søren sender projektbeskrivelse for ovennævnte undersøgelse til JFK

At Søren skriver de manglende kommuner I skemaet og sender det til JFK. At Søren sender projektbeskrivelse for ovennævnte undersøgelse til JFK JFK møde, torsdag den 30. januar 2003 Århus Rådhus Deltagere: Anders Lintner AL Aalborg Kommune Axel Stobberup AS Horsens Kommune Bente Neerup BN Hjørring Kommune Hans Jacobsen HJ Esbjerg Kommune Hanne

Læs mere

JFK-seminar, den 12. 14. september 2001. Århus. JFK-seminar:

JFK-seminar, den 12. 14. september 2001. Århus. JFK-seminar: JFK-seminar, den 12. 14. september 2001 Århus Deltagere: Anders Lintner AL Aalborg Kommune Axel Stobberup AS Horsens Kommune Flemming Christensen FC Silkeborg Kommune Hanne Spangsborg HSI Vejle Kommune

Læs mere

JFK møde, torsdag den 28. august 2003. Århus Rådhus

JFK møde, torsdag den 28. august 2003. Århus Rådhus JFK møde, torsdag den 28. august 2003 Århus Rådhus Deltagere: Anders Lintner AL Aalborg Kommune Axel Stobberup AS Horsens Kommune Bente Neerup BN Hjørring Kommune Flemming Christensen FC Silkeborg Kommune

Læs mere

JFK-møde torsdag, den 6. maj 2000. Rådhuset i Århus

JFK-møde torsdag, den 6. maj 2000. Rådhuset i Århus JFK-møde torsdag, den 6. maj 2000 Rådhuset i Århus Deltagere: Axel Stobberup AS Horsens Kommune Bjarne Pedersen BP Frederikshavn Kommune Flemming Christensen FC Silkeborg Kommune Hanne Spangsborg HSI Vejle

Læs mere

Natur Naturdatabasen og forvaltningsgrundlag for opgaven efter 1.1.07.

Natur Naturdatabasen og forvaltningsgrundlag for opgaven efter 1.1.07. NOTAT Natur Naturdatabasen og forvaltningsgrundlag for opgaven efter 1.1.07. Af Pia Færch, Chefkonsulent, Kontoret for Teknik og Miljø KL. Data i naturdatabasen Når kommunerne efter 1. januar 2007 får

Læs mere

Deltagere: Bente Neerup BN Hjørring Kommune Bjarne Pedersen BP Frederikshavn Kommune. Hanne Spangsborg HSI Vejle Kommune (ref.)

Deltagere: Bente Neerup BN Hjørring Kommune Bjarne Pedersen BP Frederikshavn Kommune. Hanne Spangsborg HSI Vejle Kommune (ref.) JFK-møde onsdag, den 9. februar 2000 Rådhuset i Århus Deltagere: Bente Neerup BN Hjørring Kommune Bjarne Pedersen BP Frederikshavn Kommune Hanne Spangsborg HSI Vejle Kommune (ref.) Hans Jacobsen HJ Esbjerg

Læs mere

På kortet er 23 byer i Danmark markeret med en tom firkant. Skriv det bogstav i firkanten som passer til byens navn.

På kortet er 23 byer i Danmark markeret med en tom firkant. Skriv det bogstav i firkanten som passer til byens navn. Navn: Klasse: A: Kolding B: Næstved C: Svendborg D: København E: Odense F: Helsingør G: Frederikshavn H: Aarhus I: Herning J: Ålborg K: Silkeborg L: Randers M: Fredericia N: Hillerød O: Køge P: Horsens

Læs mere

På kortet er 23 byer i Danmark markeret med en tom firkant. Skriv det bogstav i firkanten som passer til byens navn.

På kortet er 23 byer i Danmark markeret med en tom firkant. Skriv det bogstav i firkanten som passer til byens navn. Navn: Klasse: A: Køge B: Holstebro C: Ålborg D: Frederikshavn E: Vejle F: Horsens G: Viborg H: Aarhus I: Silkeborg J: Hillerød K: Herning L: Sønderborg M: Næstved N: Roskilde O: Kolding P: Helsingør Q:

Læs mere

19. møde i FOT Specifikationsforum den 16. juni 2011, kl. 10:00-15:00

19. møde i FOT Specifikationsforum den 16. juni 2011, kl. 10:00-15:00 REFERAT 19. møde i FOT Specifikationsforum den 16. juni 2011, kl. 10:00-15:00 Specifikationssekretariatet KMS/LAN Rentemestervej 8 2450 København NV Tlf.: 72 54 51 65 www.fot.dk e mail: krpol@kms.dk ref.:

Læs mere

F K G - B E S T Y R E L S E N

F K G - B E S T Y R E L S E N REFERAT 2016 F K G - B E S T Y R E L S E N Dato: 31-03-2016 13:00 Sted: Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati. KL varetager kommunernes fælles interesser og er kommunernes

Læs mere

,, 34 procent har. ,, Danskere står for. ,, I de første fem. Hotellerne går frem. oplevet en omsætningsfremgang. på mindst 6 procent

,, 34 procent har. ,, Danskere står for. ,, I de første fem. Hotellerne går frem. oplevet en omsætningsfremgang. på mindst 6 procent Økonomisk analyse fra HORESTA juli 2006,, 34 procent har oplevet en omsætningsfremgang på mindst 6 procent Hotellerne går frem De danske hoteller har oplevet en positiv udvikling i såvel omsætning som

Læs mere

JFK-seminar onsdag 22. september til fredag den 24. september 1999

JFK-seminar onsdag 22. september til fredag den 24. september 1999 JFK-seminar onsdag 22. september til fredag den 24. september 1999 Herning Vandrehjem, Holingknuden 2. Deltagere: Anders Lintner AL Aalborg Kommune Axel Stobberup AS Horsens Kommune Bente Neerup BN Hjørring

Læs mere

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag d. 6. november 2009, fra kl. 9.00 til 10.30 Mødelokale C, Medborgerhuset, Søvej 3, Silkeborg Deltagere: Afbud: Jesper Thyrring Møller, Birgit

Læs mere

Velkommen. Philip Hartmann By- og Miljødirektør Gladsaxe Kommune

Velkommen. Philip Hartmann By- og Miljødirektør Gladsaxe Kommune Velkommen Philip Hartmann By- og Miljødirektør Gladsaxe Kommune Velkommen til Aalborg Universitet i Ballerup Praktiske oplysninger. Kaffepause i forhallen, frokost med sandwich og lejlighed til at netværke,

Læs mere

JFK-møde, den 3. april 2001

JFK-møde, den 3. april 2001 JFK-møde, den 3. april 2001 Rådhuset i Århus Deltagere: Axel Stobberup AS Horsens Kommune Bente Neerup BN Hjørring Kommune Bjarne Pedersen BP Frederikshavn Kommune Hanne Spangsborg HSI Vejle Kommune (ref.)

Læs mere

Referat af FOSAKO forretningsudvalgsmøde den 16. juni 2016

Referat af FOSAKO forretningsudvalgsmøde den 16. juni 2016 16. juni2016 Referat af FOSAKO forretningsudvalgsmøde den 16. juni 2016 Dagsorden 1. FOSAKO lejrskole 2016 2. Projekter i samarbejde med KTC faggruppen for digitalforvaltning (DFO) 3. Opfølgning på FOSAKO

Læs mere

På kortet er 23 byer i Danmark markeret med en tom firkant. Skriv det bogstav i firkanten som passer til byens navn.

På kortet er 23 byer i Danmark markeret med en tom firkant. Skriv det bogstav i firkanten som passer til byens navn. Navn: Klasse: A: Køge B: Holstebro C: Ålborg D: Frederikshavn E: Vejle F: Horsens G: Viborg H: Aarhus I: Silkeborg J: Hillerød K: Herning L: Sønderborg M: Næstved N: Roskilde O: Kolding P: Helsingør Q:

Læs mere

Sidste nyt fra gældsfronten

Sidste nyt fra gældsfronten Sidste nyt fra gældsfronten Primo April 2014 De bedste skifteretter for gældssanering 2007-13 De værste skifteretter for gældssanering 2007-13 Ret Antal søgt Antal fået Procent Ret Antal søgt Antal fået

Læs mere

Notat. De 20 største kommuners administrative organisering. Til Styreforms- og Strukturudvalget. De n 12. september 2012.

Notat. De 20 største kommuners administrative organisering. Til Styreforms- og Strukturudvalget. De n 12. september 2012. Notat Til Styreforms- og Strukturudvalget De n 12. september 2012 De 20 største kommuners administrative organisering Som forberedelse til besøg fra Odense og Vejle kommuner er der foretaget en sammenligning

Læs mere

DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE. Mødet afholdtes onsdag den 30. maj 2012 kl. 12.00 i administrationsbygningen (kultur- og udviklingsafdelingen),

DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE. Mødet afholdtes onsdag den 30. maj 2012 kl. 12.00 i administrationsbygningen (kultur- og udviklingsafdelingen), Dato: 12. juni 2012 Reference: Johan Legarth Direkte telefon: 89594090 E-mail: jol@norddjurs.dk Journalnr.: 08 454 DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE Mødet afholdtes onsdag den 30. maj 2012 kl. 12.00 i administrationsbygningen

Læs mere

Mange sjællandske folkeskoleelever består ikke dansk og matematik

Mange sjællandske folkeskoleelever består ikke dansk og matematik Mange sjællandske folkeskoleelever består ikke dansk og matematik Cirka hver femte elev, der påbegyndte 9. klasse i 2010, bestod ikke afgangsprøverne i dansk og matematik. Tallet dækker både over unge,

Læs mere

Referat fra REFHOST-møde

Referat fra REFHOST-møde Dato: 11.12.08 Vor ref.: IJO Referat fra REFHOST-møde Dato: Fredag den 5. december 2008 Sted: Deltagere: MedCom Hanne Damgaard Jensen, Region Midtjylland Bente Wengler, Region Midtjylland Hanne Simmelgaard,

Læs mere

Mødedato: 18.10.2012 Mødenr.: 03.12. Referat fra konstituerende møde i DSR Holbæk og LL-klub Holbæk

Mødedato: 18.10.2012 Mødenr.: 03.12. Referat fra konstituerende møde i DSR Holbæk og LL-klub Holbæk Referat fra konstituerende møde i Deltagere: Janne Feenstra Jannick Knudsen Britta Soling (syg) Connie Gorell Nielsen Brian Holm Nielsen Louise Kolstrup (til kl. 12) Punkt Emne + uddybning 1. Valg af ordstyrer.

Læs mere

Anbefaling om sikring og overdragelse af analoge og supplerende digitale data på miljøområdet

Anbefaling om sikring og overdragelse af analoge og supplerende digitale data på miljøområdet Projekt kommunalreformens forvaltningsgrundlag og digital forvaltning på miljøområdet Miljøministeriet CFK j.nr. Ref.: kich/bla/cab Anbefaling om sikring og overdragelse af analoge og supplerende digitale

Læs mere

Torsdag den 3. juni 2010 kl. 10.00 hos DONG Energy, Industriparken 34, Ballerup.

Torsdag den 3. juni 2010 kl. 10.00 hos DONG Energy, Industriparken 34, Ballerup. Kopi til: Mødedeltagerne Orientering: Helle Stisen Dansk Energi Dansk Ledningsejerforum s Fællesudvalg SHY, LEK, HGS/HMN Naturgas I/S 3. marts 2010 Sagsnr.: 2007080271 Tlf. direkte 6225 9226 projekt@naturgas.dk

Læs mere

Dagsorden med vedtagelser

Dagsorden med vedtagelser Strukturudvalget Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 1 Mødested: Mødelokale 4, Birkerød Rådhus Mødedato: Mandag den 23. januar 2006 Mødetidspunkt: Kl. 13.30-16.30 Bemærkninger: Medlemmer: Fraværende: Daniel

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA ØKONOMIUDVALGETS MØDE DEN 3. JANUAR 2007 KL. 15.00 PÅ AARS RÅDHUS

Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA ØKONOMIUDVALGETS MØDE DEN 3. JANUAR 2007 KL. 15.00 PÅ AARS RÅDHUS Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA ØKONOMIUDVALGETS MØDE DEN 3. JANUAR 2007 KL. 15.00 PÅ AARS RÅDHUS Indholdsfortegnelse 162 Valg af næstformand for økonomiudvalget 163 Tilskud til handelsstandsforeninger

Læs mere

SPÆRRETID PÅ STATSVEJENE

SPÆRRETID PÅ STATSVEJENE SPÆRRETID PÅ STATSVEJENE MARTS 01 Niels Juels Gade 13 10 København K vd@vd.dk EAN 579800089350 Postboks 9018 Telefon 7 3333 vejdirektoratet.dk SE 079018 Vejdirektoratet Aalborg Norddanmark Veje med spærretider

Læs mere

Fredag den 27. september 2013 kl. 09.30-12.00 med efterfølgende frokost

Fredag den 27. september 2013 kl. 09.30-12.00 med efterfølgende frokost Ø k o n o m i d i r e k t ø r f o r e n i n g e n Hovedbestyrelsen for Økonomidirektørforeningen Mødedato og tid: Fredag den 27. september 2013 kl. 09.30-12.00 med efterfølgende frokost Mødested: Munkebjerg

Læs mere

1 INDLEDNING... 1 2 KOMMISSORIUM... 1 3 METODE... 2 4 RESULTATER... 2 5 ANBEFALINGER... 4

1 INDLEDNING... 1 2 KOMMISSORIUM... 1 3 METODE... 2 4 RESULTATER... 2 5 ANBEFALINGER... 4 1 INDLEDNING... 1 2 KOMMISSORIUM... 1 2.1 FORMÅL... 1 2.2 ARBEJDSOPGAVER... 1 2.3 DELTAGERE I ARBEJDSGRUPPEN... 1 2.4 ARBEJDSGRUPPENS MØDER... 2 3 METODE... 2 4 RESULTATER... 2 4.1 BESKRIVELSE AF MÅLGRUPPEN

Læs mere

Referat fra styregruppemøde hos CSC Scandihealth, den 02.09.04, kl. 10.00-14.00

Referat fra styregruppemøde hos CSC Scandihealth, den 02.09.04, kl. 10.00-14.00 Den 29. september 2004 THC/ld Referat fra styregruppemøde hos CSC Scandihealth, den 02.09.04, kl. 10.00-14.00 Dagsorden 1. Velkomst og baggrund for mødet 2. Præsentation af deltagerne 3. Gennemgang af

Læs mere

Sygehusenes virksomhed 1. kvartal 1998 (foreløbig opgørelse).

Sygehusenes virksomhed 1. kvartal 1998 (foreløbig opgørelse). Sygehusenes virksomhed 1. kvartal 1998 (foreløbig opgørelse). Kontaktperson: Fuldmægtig Jakob Lynge Sandegaard, lokal 6205 Fuldmægtig Jørgen Jørgensen, lokal 6302 Sundhedsstyrelsen forventer nu at have

Læs mere

Skagen Rådhus, Byrådssalen

Skagen Rådhus, Byrådssalen Page 1 of 8 Referat Direktionsgruppen Ordinært møde Dato Tid Sted 13. januar 2005 09:00 Skagen Rådhus, Byrådssalen NB. Der serveres en let frokost i kantinen kl. 12.00. Sekretariatschef Henriette B. Wandborg

Læs mere

Dagsorden. til Børn & Familieudvalg

Dagsorden. til Børn & Familieudvalg Dagsorden til Børn & Familieudvalg Mødedato: Torsdag den 7. april 2016 Mødetidspunkt: 8:00 Mødested: Signaturskolen, Kvaglund, Askekrattet 8 Deltagere: Diana Mose Olsen (F), Jesper Frost Rasmussen (V),

Læs mere

Til orientering kan Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter give følgende oplysninger vedrørende Pulje til Landsbyfornyelse:

Til orientering kan Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter give følgende oplysninger vedrørende Pulje til Landsbyfornyelse: Til kommunalbestyrelser, jf. vedhæftede liste Dato: 28. april 2014 Kontor: Bypolitik Sagsnr.: 2014-1225 Sagsbeh.: arp Dok id: 451713 Ansøgning om andel i Pulje til Landsbyfornyelse 2015 Som led i regeringens

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Administrativ Styregruppe Referat Dato: 30. januar 2006 Lokale: Byrådssalen, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 9,00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Projektgruppe

Læs mere

Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd

Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd Mandag den 3. juni 2012 kl. 16:00 18:00 på Torneværksvej 20 Deltagere Bjarne Westerdahl, Cæsar Funch Jensen, Kai Dahl Andersen, Bjarne Kruse, Erik Eriksen,

Læs mere

Referat fra møde i Ældrerådet i Esbjerg Kommune. Hvornår: Mandag den 21. september 2015, kl. 9.00

Referat fra møde i Ældrerådet i Esbjerg Kommune. Hvornår: Mandag den 21. september 2015, kl. 9.00 Referat fra møde i Ældrerådet i Esbjerg Kommune Hvornår: Mandag den 21. september 2015, kl. 9.00 Hvor: Bramming Rådhus, mødelokale 1, 1. sal, Sct. Knuds 7 Deltagere: Edvard Braae, Kurt Steen Nielsen, Gertrud

Læs mere

Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget. Til stede: Afbud fra: Dagsorden: Referat af mødet den 7. december 2009

Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget. Til stede: Afbud fra: Dagsorden: Referat af mødet den 7. december 2009 Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget Referat af mødet den 7. december 2009 Ref: HS Dato: 11. januar 2010 Til stede: Afbud fra: Carl-Vilhelm Rasmussen, NRGI (Dansk Energi) Bjarne H Jensen, Naturgas

Læs mere

Nyt kommunalt velfærdsindeks viser billedet af et opdelt Danmark

Nyt kommunalt velfærdsindeks viser billedet af et opdelt Danmark Nyt kommunalt velfærds viser billedet af et opdelt Danmark Et samlet kommunalt velfærds afslører, at de store forskelle på yderkantsområderne og vækstcentrerne i Danmark ikke blot er et spørgsmål om indkomstforskelle.

Læs mere

Notat 14. marts 2016 MSB / J-nr.: 211808 / 2281408

Notat 14. marts 2016 MSB / J-nr.: 211808 / 2281408 Notat 14. marts 2016 MSB / J-nr.: 211808 / 2281408 Beskæftigelsesfrekvens og tomme boliger i kommunerne Medtagede boliger er defineret alene ved etageboliger, parcelhuse eller række-, kæde- og dobbelthuse,

Læs mere

Referat af møde i VUF s bestyrelse: Mandag den 5. september 2011 kl. 8.00-9.15. DAGSORDEN:

Referat af møde i VUF s bestyrelse: Mandag den 5. september 2011 kl. 8.00-9.15. DAGSORDEN: Referat af møde i VUF s bestyrelse: Mandag den 5. september 2011 kl. 8.00-9.15. DAGSORDEN: 1. Godkendelse af dagsorden 2. Underskrivelse af godkendt referat fra mødet den 23.5.11. 3. Økonomi- og budgetopfølgning

Læs mere

Kommunernes fælles projekt vedr. senhjerneskade Styregruppemøde den 11. maj 2012

Kommunernes fælles projekt vedr. senhjerneskade Styregruppemøde den 11. maj 2012 Kommunernes fælles projekt vedr. senhjerneskade Styregruppemøde den 11. maj 2012 Prinsens Allé 5 DK-8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Job-velfaerd@viborg.dk www.viborg.dk Sted: Horsens Rådhus, kl. 11-13.30,

Læs mere

Ungdomsbo. Beslutningspunkter: Debatpunkter: Orienteringspunkter: Referat fra bestyrelsesmøde nr. 148, mandag den 13. maj 2013 kl. 16.

Ungdomsbo. Beslutningspunkter: Debatpunkter: Orienteringspunkter: Referat fra bestyrelsesmøde nr. 148, mandag den 13. maj 2013 kl. 16. Referat fra bestyrelsesmøde nr. 148, mandag den 13. maj 2013 kl. 16.00 Bestyrelsen: Mail-adresse: Claus-Peter Aanum. (CPA) Formand clauspeteraanum@me.com Berit Skanderup (BS) Næstformand skanderup@fanonet.dk

Læs mere

LØNNINGER. pr. 1. april 2013. Danske Regioner

LØNNINGER. pr. 1. april 2013. Danske Regioner LØNNINGER pr. 1. april 2013 Danske Regioner Indhold: Nyt job: Hvad med lønnen?... 3 Pension og ATP... 4 Lønninger på Sundhedskartellets område: Klassificeringsoversigter pr. 1.04.2013 på Danske Regioners

Læs mere

Referat fra møde i Følgegruppen vedr. aftaler for Klinisk Funktion

Referat fra møde i Følgegruppen vedr. aftaler for Klinisk Funktion Sundhed og Sammenhæng Den 25. juni 2015 J. nr. 2013-017412 Ref. kba E-mail: kba@rn.dk Tlf. 41181525 Referat fra møde i Følgegruppen vedr. aftaler for Klinisk Funktion Mødet blev afholdt onsdag d. 24. juni

Læs mere

Fælles udbud af webgis til sagsbehandling

Fælles udbud af webgis til sagsbehandling Fælles udbud af webgis til sagsbehandling MAJ konference 2011 Ingeniørhøjskolen, Ballerup 10. maj 2011 MAJ konferencen 2011 Bo Runge-Dalager 1 Introduktion til FKG FKG Fælles Kommunalt Geodatasamarbejde

Læs mere

Min digitale Byggesag (MDB)

Min digitale Byggesag (MDB) R E SULTATKONTRAKT Min digitale Byggesag (MDB) Projekt 5.1 i handlingsplanen for den fælleskommunale digitaliseringsstrategi Resume: Projektet om digital byggeansøgning og sagsbehandling, Min digitale

Læs mere

Referat fra møde i Ældrerådet i Esbjerg Kommune. Hvornår: Tirsdag den 23. februar 2016, kl. 9.00. Hvor: Ribe Rådhus, mødelokale U2, Giørtz Plads

Referat fra møde i Ældrerådet i Esbjerg Kommune. Hvornår: Tirsdag den 23. februar 2016, kl. 9.00. Hvor: Ribe Rådhus, mødelokale U2, Giørtz Plads Referat fra møde i Ældrerådet i Esbjerg Kommune Hvornår: Tirsdag den 23. februar 2016, kl. 9.00 Hvor: Ribe Rådhus, mødelokale U2, Giørtz Plads Deltagere: Edvard Braae, Gertrud S. Hansen, Inge Marie Holdt,

Læs mere

Afbud fra Bodil Boesgaard i stedet deltog Lars Søgaard. 1. Godkendelse af dagsorden... 2. 2. Godkendelse af referat fra sidste møde...

Afbud fra Bodil Boesgaard i stedet deltog Lars Søgaard. 1. Godkendelse af dagsorden... 2. 2. Godkendelse af referat fra sidste møde... Referat Handicaprådet Tid Torsdag den 11. juni 2015 - kl. 15:30 Sted Mødelokale 2 Bemærkning Afbud fra Bodil Boesgaard i stedet deltog Lars Søgaard. Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i DMKL 3. december 2015 Kl 10:00 16:00 Vartov, Farvergade 27, 1463 København K

Referat af bestyrelsesmøde i DMKL 3. december 2015 Kl 10:00 16:00 Vartov, Farvergade 27, 1463 København K Referat af bestyrelsesmøde i DMKL 3. december 2015 Kl 10:00 16:00 Vartov, Farvergade 27, 1463 København K Til stede: Lena Schnack Mertz, Morten Lønborg Friis, Jan Jacobsen, Jens Bloch, Jørgen Graven Nielsen,

Læs mere

REFERAT AF REGIONSMØDE Lørdag den 26. september kl. 10:00 Kirkecentret Kirkesti 3 8300 Odder

REFERAT AF REGIONSMØDE Lørdag den 26. september kl. 10:00 Kirkecentret Kirkesti 3 8300 Odder REFERAT AF REGIONSMØDE Lørdag den 26. september kl. 10:00 Kirkecentret Kirkesti 3 8300 Odder Dagsorden Referat 01 Velkomst Formanden bøde velkommen og oplæste Formålserklæringen. 02 Valg af ordstyrer Carsten

Læs mere

Referat. Sted: Afbud Tyge Pontoppidan Jensen (Københavns kommune) Dagsorden. 12. maj 2014

Referat. Sted: Afbud Tyge Pontoppidan Jensen (Københavns kommune) Dagsorden. 12. maj 2014 FOTdanmark Weidekampsgade 10 2300 København S tlf: 33 70 33 70 www.fot.dk Referat Direkte: 20370597 e-mail: inf@kl.dk ref: inf Møde i FOT-Specifikationsforum den 15. maj 2014, kl. 10:00-15:00 12. maj 2014

Læs mere

Effekten af kommunernes integrationsindsats

Effekten af kommunernes integrationsindsats Effekten af kommunernes integrationsindsats målt ved udlændinges beskæftigelse April 2005 Indhold Kapitel 1: Indledning 1.1 Baggrund 2 1.2 Rapportens opbygning 3 Kapitel 2: Sammenfatning 4 Kapitel 3: Effekten

Læs mere

Referat. Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest

Referat. Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest Hospitalsenheden Vest Administrationen HR Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 9912 5000 Fax. +45 9912 5090 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk

Læs mere

GENOPSLAG. Job- og personprofil til stillingen som leder af Borgerservice i Favrskov Kommune

GENOPSLAG. Job- og personprofil til stillingen som leder af Borgerservice i Favrskov Kommune GENOPSLAG Job- og personprofil til stillingen som leder af Borgerservice i Favrskov Kommune Job- og personprofil leder af Borgerservice i Favrskov Kommune april 2016 1. Baggrund Stillingen som leder af

Læs mere

Befolkningen i de arbejdsdygtige aldre falder markant i udkantsdanmark

Befolkningen i de arbejdsdygtige aldre falder markant i udkantsdanmark Befolkningen i de arbejdsdygtige aldre falder markant i udkantsdanmark I løbet af de næste 25 år forventes befolkningen i de arbejdsdygtige aldre at falde i fire ud af fem kommuner i Danmark. Udfordringen

Læs mere

Ikast-Brande Kommunes erhvervsindsats

Ikast-Brande Kommunes erhvervsindsats Ikast-Brande Kommunes erhvervsindsats Vi udøver myndighed med et servicegen v. Borgmester Carsten Kissmeyer Hvad er Ikast-Brande Kommune for en størrelse en landdistriktskommune? Vi har et af de laveste

Læs mere

10. møde i Styregruppen for den ældre medicinske patient

10. møde i Styregruppen for den ældre medicinske patient Emne 10. møde i Styregruppen for den ældre medicinske patient Mødedato Onsdag den 6. marts 2013 kl. 10.00 11.30 Sted Deltagere Steen Dalsgård Jespersen, (formand) Arne Cyron, Region Sjælland Britt Bergstedt,

Læs mere

v/ Ole Urup, Kampsax/Cowi Pocket PC / GPS og Heine Torsson, Landinspektørfirmaet LE34

v/ Ole Urup, Kampsax/Cowi Pocket PC / GPS og Heine Torsson, Landinspektørfirmaet LE34 JFK 20 års jubilæumsseminar 29og30-08-2002 Schur Conference Center, Søborgvej 20, Glud, 8700 Horsens Deltagere: Anders Lintner AL Aalborg Kommune Axel Stobberup AS Horsens Kommune Bente Neerup BN Hjørring

Læs mere

4. Drøftelse af initiativer på workshoppen 23. februar. Der blev på workshoppen genereret 28 projektideer, som blev samlet i 12 hovedgrupper.

4. Drøftelse af initiativer på workshoppen 23. februar. Der blev på workshoppen genereret 28 projektideer, som blev samlet i 12 hovedgrupper. 21. maj 2014 Bilag 6.2 Mobilitetsprojekter Referat af møde vedr. den nordjyske mobilitetsstrategi 12. maj 2015. Deltagere Christian Bjerg, Aalborg Kommune - chb-teknik@aalborg.dk 9931 2105 Christian Roslev,

Læs mere

Region: Mødested: Mødetidspunkt: OSK NA Sydjylland Vind Møllen, Fredericia 6. jan. 2008 kl.12.00

Region: Mødested: Mødetidspunkt: OSK NA Sydjylland Vind Møllen, Fredericia 6. jan. 2008 kl.12.00 MØDEREFERAT Region: Mødested: Mødetidspunkt: OSK NA Sydjylland Vind Møllen, Fredericia 6. jan. 2008 kl.12.00 Pkt. 01: Sindsrobøn (oplæst ) Pkt. 02: Oplæsning af NA s 12 koncepter samt én retningslinieparagraf

Læs mere

Landet er delt i to: Kun i nogle kommuner oplever familierne at deres formue vokser

Landet er delt i to: Kun i nogle kommuner oplever familierne at deres formue vokser 1 Landet er delt i to: Kun i nogle kommuner oplever familierne at deres formue vokser Familiernes formuer er på landsplan tilbage på samme niveau, som før finanskrisen; men uligheden er øget. I årene fra

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Referat Af Handicaprådet

TÅRNBY KOMMUNE. Referat Af Handicaprådet TÅRNBY KOMMUNE Referat Af Handicaprådet Dato: 10.12.2015 Tidspunkt: 16.00 Sted: Mødelokale 209 Deltagere: Camilla Schwalbe, Jan Jakobsen, Anders Krantz, Lars-Peter Brogaard Nielsen, Lis Noltensmeier, Jan

Læs mere

Ordinært møde. Dato 20. juni 2013. Tid 15:30. Sted ML 0.27 NB. Fraværende. Flemming Klougart og suppleant. Stedfortræder.

Ordinært møde. Dato 20. juni 2013. Tid 15:30. Sted ML 0.27 NB. Fraværende. Flemming Klougart og suppleant. Stedfortræder. Referat Handicaprådet Ordinært møde Dato 20. juni 2013 Tid 15:30 Sted ML 0.27 NB. Fraværende Flemming Klougart og suppleant Stedfortræder Medlemmer Flemming Klougart Gurli Nielsen Kurt Nielsen Steen Møller

Læs mere

980 | Aalborg - Viborg - Herning - Esbjerg | Gyldig 30~06~19 | NORDJYLLANDSTRAFIKSELSKAB

980 | Aalborg - Viborg - Herning - Esbjerg | Gyldig 30~06~19 | NORDJYLLANDSTRAFIKSELSKAB 980 Zone 973X Frederikshavn Bust. af Aalborg Bust. 1 Aalborg Busterminal af 12 Binderup Central Viborg Rtb. 960X mod Silkeborg af 960X fra Silkeborg Viborg Rtb. af Karup/Viborgvej Herning Station Herning

Læs mere

Referat. 2. Godkendelse af referat fra mødet den 14. marts 2012 Referatet blev godkendt og underskrevet.

Referat. 2. Godkendelse af referat fra mødet den 14. marts 2012 Referatet blev godkendt og underskrevet. Referat 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med en tilføjelse om at evalueringen af folkemødet på Bornholm blev varetaget af folkemødeudvalget, og at dette udvalg udarbejdede en kort skriftlig

Læs mere

F K G - B E S T Y R E L S E N

F K G - B E S T Y R E L S E N REFERAT F K G - B E S T Y R E L S E N Dato: 09-09-2014 13:00 16:00 Sted: KL-huset lokale S-09 Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati. KL varetager kommunernes fælles

Læs mere

Frustrerede kommuner mister millioner på nyt refusionssystem

Frustrerede kommuner mister millioner på nyt refusionssystem Frustrerede kommuner mister millioner på nyt refusionssystem Foreløbigt beregnede er en på beskæftigelsesområdet. Se konsekvenserne alle landets regioner og kommuner 2016 og 2017. ANALYSE-BUREAU I ØKONOMI

Læs mere

Formandens beretning ved repræsentantskabsmøde 2015

Formandens beretning ved repræsentantskabsmøde 2015 GeoDanmark Weidekampsgade 10 2300 København S tlf: 33 70 37 43 www.geodanmark.dk Formandens beretning ved repræsentantskabsmøde 2015 6. maj 2015 Manuskript til formandens beretning om 2014 ved formand

Læs mere

Undersøgelse af lærermangel

Undersøgelse af lærermangel ANALYSENOTAT Undersøgelse af lærermangel 14. januar 2016 Danmarks Lærerforening har i perioden 4. til 13. januar 2016 gennemført en spørgeskemaundersøgelse vedrørende lærermangel og rekrutteringsproblemer

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune

Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev Rådhus, Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf. 9945 4545 - Fax 9945 4500 Dronninglund Rådhus, Rådhusgade 5, 9330 Dronninglund. Tlf. 9947 1111 - Fax 99 47

Læs mere

REFERAT D. 23. SEPTEMBER 2013

REFERAT D. 23. SEPTEMBER 2013 REFERAT D. 23. SEPTEMBER 2013 LUU Lokalt Uddannelses Udvalg LEU Lokalt Efteruddannelses Udvalg Til stede: Eva Pedersen Viborg Kommune Nina Jexen Thisted og Morsø Kommune Lone G. Kolbæk Region Midt, Regionshospital

Læs mere

FynBus bestyrelse. Dagsorden for møde. Torsdag, den 13. februar 2014 kl. 16.00-19.00. Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9, Odense

FynBus bestyrelse. Dagsorden for møde. Torsdag, den 13. februar 2014 kl. 16.00-19.00. Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9, Odense FynBus bestyrelse Dagsorden for møde Torsdag, den 13. februar 2014 kl. 16.00-19.00 Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9, Odense Deltagere: Formand Morten Andersen, Nordfyn Næstformand Poul Andersen, Region

Læs mere

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag 18. juni 2010, fra kl. 9.00 til 12.00 med efterfølgende frokost Mødelokale D, Medborgerhuset, Søvej 3, Silkeborg Deltagere: Afbud: Bent

Læs mere

REFERAT - KREDSUDVALGSMØDE - 10. APRIL 2012

REFERAT - KREDSUDVALGSMØDE - 10. APRIL 2012 REFERAT - KREDSUDVALGSMØDE - 10. APRIL 2012 Til stede: Afbud: Referent: Marianne Christensen, Pernille Dohlmann, Susanne Forsberg Fagerberg, Michael Stenholm Nielsen, Lisbeth Pedersen, Ole Brydegaard Pedersen,

Læs mere

Svendborgsundbroen. Skibsstødssikring af Svendborgsundbroen Informationsmøde, september 2015

Svendborgsundbroen. Skibsstødssikring af Svendborgsundbroen Informationsmøde, september 2015 Svendborgsundbroen Skibsstødssikring af Svendborgsundbroen Informationsmøde, september 2015 Hvad er skibsstødssikring? Vejdirektoratet er i gang med at at sikre Svendborgsundbroen mod skibsstød. Hvad er

Læs mere

Referat fra møde i OmrådeUdvalg for det tekniske område

Referat fra møde i OmrådeUdvalg for det tekniske område Referat fra møde i OmrådeUdvalg for det tekniske område Mødedato: 11. september 2014 kl. 12.00-13.45 Mødested: Brandstation Deltagere: Ledelsesrepræsentanter: Mads Gammelmark (formand), Leo Kristoffersen,

Læs mere

Omfanget af den almene boligsektor i kommunerne

Omfanget af den almene boligsektor i kommunerne TEMASTATISTIK 2015:3 Omfanget af den almene boligsektor i kommunerne Brøndby og den københavnske vestegn har den relativt største almene boligsektor set i forhold til kommunernes samlede boligmasse, viser

Læs mere

DAGSORDEN Referat med kursiv

DAGSORDEN Referat med kursiv DAGSORDEN Referat med kursiv Dato: 19. november 2012 Mødedato Mandag d.19. november 2012 kl.12:00 15:00. Emne Styregruppen vedr. etablering af Ejendomscenter Sted Deltagere Afbud Lokale 0.27, stueetagen,

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 20-08-2015 Kl. 17:07 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Jan Find Petersen, Preben Juhl Rasmussen, Birgit Sørensen, Herdis Linde

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i MUD, Odense Bys Museer, d. 27. november 2012 kl. 09:15 13:30

Referat af bestyrelsesmøde i MUD, Odense Bys Museer, d. 27. november 2012 kl. 09:15 13:30 Referat af bestyrelsesmøde i MUD, Odense Bys Museer, d. 27. november 2012 kl. 09:15 13:30 Tilstede: Mads Leen Jensen, fmd; Henrik Skousen, kasserer; Hugo Hvid Sørensen, medl.; Frederik Callesen, medl.;

Læs mere

Flest danskere på efterløn i Udkantsdanmark

Flest danskere på efterløn i Udkantsdanmark Flest danskere på efterløn i Udkantsdanmark Der er i dag 121.700 fuldtidspersoner på efterløn i Danmark. Andelen af personer på efterløn varierer imidlertid betydeligt imellem landets kommuner. Mens andelen

Læs mere

FOT FKG lige nu. KL s nye rolle for FOTdanmark De nye tiltag i FOTdanmark

FOT FKG lige nu. KL s nye rolle for FOTdanmark De nye tiltag i FOTdanmark FOT FKG lige nu KL s nye rolle for FOTdanmark De nye tiltag i FOTdanmark Fælles præsentation af FKG-data, hvornår og hvordan Nyt strategisk mål for FKG-projektet. FKG-bestyrelse - Delvis FOT KTC-faggruppe

Læs mere

Referat af hovedbestyrelsesmøde den 5. september 2012

Referat af hovedbestyrelsesmøde den 5. september 2012 Referat af hovedbestyrelsesmøde den 5. september 2012 Afbud fra René Gordon Larsen, Mette Groes deltager Mødeleder Charlotte Graungaard Ordstyrer Christian Gøttsch Hansen Referent Michael Dreyer Referat

Læs mere

Fosako møde 19. marts 2009 - Nyt fra Grundkort Fyn

Fosako møde 19. marts 2009 - Nyt fra Grundkort Fyn 18/3-2009 GKF-09-007 Fosako møde 19. marts 2009 - Nyt fra Grundkort Fyn De fynske kommuner forventer i samarbejde med KMS at etablere FOT i 2010. Udbuddet forventes udarbejdet og udsendt ultimo 2009. Fyn

Læs mere

Hedensted Kommune. Seniorrådet. Referat. Øster Snede Plejecenter, 1. sal, Lindvedvej 16, Øster Snede, 8723 Løsning

Hedensted Kommune. Seniorrådet. Referat. Øster Snede Plejecenter, 1. sal, Lindvedvej 16, Øster Snede, 8723 Løsning Refer Mødetidspunkt: Kl. 09:00 Mødested: Øster Snede Plejecenter, 1. sal, Lindvedvej 16, Øster Snede, 8723 Løsning Deltagere:Kirsten Blume Schmidt, Elin Kristensen, Anker Andersen, Lilian Andersen, Jens

Læs mere

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering STAR-VITAS. AD & ADFS opsætning til VITAS. Version 1.7. Dato 19. februar 2015. Reference [Reference]

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering STAR-VITAS. AD & ADFS opsætning til VITAS. Version 1.7. Dato 19. februar 2015. Reference [Reference] Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering STAR-VITAS AD & ADFS opsætning til VITAS Version 1.7 Dato 19. februar 2015 Reference [Reference] Forfatter Benjamin Andersen Kontrakt nr. [Contract] Klassificering

Læs mere

Hvem er den rigeste procent i Danmark?

Hvem er den rigeste procent i Danmark? Hvem er den rigeste procent i Danmark? Ny kortlægning fra AE viser, at den rigeste procent også kaldet den gyldne procent - hovedsagligt udgøres af mænd i 40 erne og 50 erne med lange videregående uddannelse,

Læs mere

GHETTOPOLITIK Kommuner undgår flere flygtninge i belastede boligområder Af Kåre Kildall Rysgaard Tirsdag den 26. januar 2016, 05:00

GHETTOPOLITIK Kommuner undgår flere flygtninge i belastede boligområder Af Kåre Kildall Rysgaard Tirsdag den 26. januar 2016, 05:00 GHETTOPOLITIK Kommuner undgår flere flygtninge i belastede boligområder Af Kåre Kildall Rysgaard Tirsdag den 26. januar 2016, 05:00 Del: Danmarks største kommuner håber på bedre integration, når flygtninge

Læs mere

DAGSORDEN. Thisted Gymnasium & HF-Kursus BESTYRELSEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus

DAGSORDEN. Thisted Gymnasium & HF-Kursus BESTYRELSEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus 24-9-2007 kl. 13.00 i Thy Uddannelsescenter Medlemmer: Birger Hansen (formand) Preben Dahlgaard (deltog under pkt. 1-4 og 7) Torben Iversen

Læs mere

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 645 1. september 2014 Dato: 26. august 2014 BRK/ENI/RKP/lbw

Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 645 1. september 2014 Dato: 26. august 2014 BRK/ENI/RKP/lbw ORIENTERER Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 645 1. september 2014 Dato: 26. august 2014 BRK/ENI/RKP/lbw Månedlig opgørelse af antal ledige boliger Ledige boliger Til brug for næste måneds

Læs mere

CSC Scandihealth orienterer

CSC Scandihealth orienterer Nr. 8. / juni 2007 NYHEDER TIL SPROGCENTRE I dette nyhedsbrev Siden sidst Kommende versioner Brugergruppen Behandling af ændringsønsker Hot-line Vidste du De bruger LUDUS CSC Scandihealth orienterer Nyhedsbrevet

Læs mere

CAMPINGKOMMUNERNES PRISER PÅ BORTSKAFFELSE AF AFFALD 2014

CAMPINGKOMMUNERNES PRISER PÅ BORTSKAFFELSE AF AFFALD 2014 CAMPINGKOMMUNERNES PRISER PÅ BORTSKAFFELSE AF AFFALD 2014 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Metode 3 Store forskelle fra kommune til kommune 4 Privat vs kommunal løsning 5 Alle 58 kommuner fra undersøgelsen 6

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 12. februar 2013. Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 12. februar 2013. Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager Møde slut: 12.35 Fraværende: Anna Andersen 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 5 Planlægning af ældrerådsvalg

Læs mere

Ad 3. Opsamling fra referat fra 29. møde (beslutningspunkt) Ingen kommentarer

Ad 3. Opsamling fra referat fra 29. møde (beslutningspunkt) Ingen kommentarer Referat Specifikationssekretariatet GST/DAB Rentemestervej 8 2450 København NV Tlf.: 72 54 50 89 www.fotdanmark.dk e-mail: kft@gst.dk 30. møde i FOT Specifikationsforum den 21. november 2013, kl. 10:00-15:00

Læs mere

Boligudvalget BOU alm. del - Svar på Spørgsmål 54 Offentligt

Boligudvalget BOU alm. del - Svar på Spørgsmål 54 Offentligt Boligudvalget BOU alm. del - Svar på Spørgsmål 54 Offentligt Velfærdsministeriet Almene boliger J.nr. Sbu / 2008-9859 10. marts 2009 Undersøgelse af kommuners salg af grunde til støttet byggeri Velfærdsministeriet

Læs mere

Referat Afdelingsbestyrelsesmøde Albertslund Syd, gårdhusene. Deltagere:

Referat Afdelingsbestyrelsesmøde Albertslund Syd, gårdhusene. Deltagere: Referat Afdelingsbestyrelsesmøde Albertslund Syd, gårdhusene Dato: 2. september 2015 Tid: kl. 16:00 17:55 Sted: Bestyrelseslokalet, Stjernens Kvarter 2B Deltagere: Bestyrelse Annette Arvin Dennis Kragh

Læs mere

DAGSORDEN. Direktionen. Møde nr. : 09/2010 Sted : Allingåbro Dato : 17. marts 2010 Start kl. : 09.00 Slut kl. : 12.15

DAGSORDEN. Direktionen. Møde nr. : 09/2010 Sted : Allingåbro Dato : 17. marts 2010 Start kl. : 09.00 Slut kl. : 12.15 Direktionen DAGSORDEN Møde nr. : 09/2010 Sted : Allingåbro Dato : 17. marts 2010 Start kl. : 09.00 Slut kl. : 12.15 Medlemmer Kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt (Formand) Økonomidirektør Eva Holm Iversen

Læs mere