Tekniske korrektioner august 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tekniske korrektioner - 14. august 2014"

Transkript

1 Tekniske korrektioner august 2014 TK1 Renter likvide aktiver og langfristedet gæld TK1 Tilskud og udligning TK1 Personskatteindtægter TK1 Kirkekonto TK1 Afdrag på lån og leasingforpligtigelser samt lånoptagelse TK1 Øvrige finansforskydn. Vordingb. Vesthavn LC1 Aktiv.medfinans, patienter i behandlingsforløb LC2 Styrket rehabilitering af kræftpatienter LC3 Pension - Lov LC4 Indkomstreg. Lovforslag LC5 Midlertidig huslejehjælp Lovforslag LC6 VISO (Spec.rådgivningsydelser) LC7 Forhøjet efterlønsalder L LC8 Attraktive erhvervsuddannelser Lovforslag LC9 VISO overtagelse af spec.rådgivningsydelser LC10 Regulering af vederlag TK2 Tjenestemandspensioner (budgetramme 2) TK3 Årlig afgift til FLIS TK4 Tilpasning af indt. fra takstfinans. områder TK5 Manglende indtægter ejendomsoplysn. mv TK6 Justering af 0-budgetter TK7 Udligning 0-budget Autisme fejl fra TK8 Ubalance takstfinans. inst. - indirekte udg TK9 Driftsmidler til Præstø Multicenter TK10 Lovliggørelse af byggeri - bevilling stopper i TK11 Drift, Panteren TK12 Driftmidler til ny kunstgræsbane og de omkringliggende baner TK13 Skadedyrbekæmpelse TK14 Overførsler, nedjusterig skøn(budgetramme 2) Brugerfinansierede område TK15 Affaldshåndtering, regulering udg. og indt Brugerfinan.omr. Omr. Renter og adm. Bidrag Øvrige Pris- og lønstigninger HK 0-6, ændret skøn KIF - reduktion jf. aftale Tidligere vedtagne politiske beslutninger Plan for øget indsats i Borger og Arbejdsmarked Nyt fælles bibliotekssystem -171 Kommunegaranti for lån Vordingborg spildevand Kommunegaranti for lån Præstø fjernvarme I alt Negative tal angiver indtægter og reduktioner + Positive tal angiver udgifter og budgetudvidelser

2

3 Udvalget for Økonomi, Planlægning og Udvikling Teknisk korrektion TK1 Tilskud, skatter, renter, afdrag på lån og optagelse af lån Ændringer til rente- og finansieringsposter som følge af ændringer i rentesatser, skatte- og tilskudsindtægter samt øvrige ændringer afledt af budgetændringer under drifts- og anlægsbudgettet I alt Renter af likvide aktiver Renter af langfristede tilgodehavender Renter af langfristet gæld Garantiprovision Tilskud og udligning Skatter Kirkekonto Afdrag på lån og leasingforpligtelser, samt låneoptagelse Nulstilling af budget på Vordingborg Vesthavn Beskrivelse: Ad. Kt : Både beholdningen af obligationer og renten på disse er faldende - derved udvikler renteindtægten sig nedad. Renteindtægten forventes at falde fra til pr. år. Ad kt : Der er dalende renteindtægte vedrørende pantebreve ( ) og på deponerede beløb for lån ( ). For pantebreve skyldes faldet at pantebrevene nærmer sig udløb, og for deponerede beløb skyldes faldet at både deponering og rente er faldende. Ad. kt : Kommunen har i 2014 optaget et større end lån, vedrørende låneramme 2013, end tidligere budgetteret. Der er endvidere optaget to nye lån på ældreboligområdet. Begge forhold påvirker rentteudgifterne, således at disse bliver højere ende tidligere budgetteret. Ad. kt Den reduccerede indtægt vedrørende garantiprovision kan henføres til Vordingborg havn, hvor lånebeløbet for nyt lån forventes reduceret ift. tidligere udmelding. Budgettet for både kt og er baseret på statsgarantien for 2015 og på KL's fremskrivninger for KL's fremskrivninger er beregnet med udgangspunkt i Danmarks Statistiks befollkningsprognose for Vordingborg Kommune, denne ligger meget tæt på Vordingborg Kommunes egen befolkningsprognogse. Ad. Kt : I KL's fremskrivninger for ligger det ordinære og det betingede tilskud relativt stabilt, beskæftigelsestilskuddet forventes at falde og tilskud til styrkelse af kommunernes likviditet indgår ikke i overslagsberegningen. Vordingborg Kommune moftager i ,4 mio kr. til styrkelse af likviditeten. Ad. Kt : Deponeringer vedrørende Autismecenter Kullekær. Ad. Kt : Indtægter og udgifter til kirkerne skal balancere. Ved budgetlægningen , blev provstiudvalgskassen dobbelregistreret, hvilket hermed reguleres således at kirkeskatterne for balancerer. Ad. Kt. 8.55: Afdrag vedrørende lån er opjusteret vedrørende låneramme 2013 hvor der er optaget et større lån end tidligere forventet. For årene forventes optaget lån på 15. mio kr. pr. år, hvilket er som tidligere forudsat. Derved er foventet lånoptagelse på samme niveau i alle budgetår. Personalemæssige konsekvenser opgjort i årsværk

4 Sundheds- og Psykiatriudvalget Lov og Cirkulæreprogram Skema LC1 Landsdækkende screening for tyk- og endetarmskræft (Kræftplan III) I alt Aktiv.medfinans, patienter i behandlingsforløb Beskrivelse: Fra budgetvejledning 2015, skrivelse 4-2, afsn. 2.11: "Som led i Kræftplan III blev der aftalt landsdækkende screening for tyk- og endetarmskræft som tilbud til personer i alderen år hvert andet år. Screeningen blev påbegyndt i 2014 og indfases over 4 år. Der er afsat 220 mio. kr. i 2014 stigende til 390 mio. kr. fra 2023 til screeningen. Screeningsaktiviteten er en sygehusopgave, der bliver pålagt kommunal medfinansiering."

5 Sundheds- og Psykiatriudvalget Lov og Cirkulæreprogram Skema LC2 Styrket rehabilitering af kræftpatienter I alt fagpersonale, sundhedscenter stege Beskrivelse: Fra budgetvejledning 2015, skrivelse 4-2, afsn. 2.11: "Der udmøntes 134 mio. kr. til en styrket rehabilitering af kræftpatienter i kommunerne i perioden De afsatte midler skal ses i sammenhæng med implementering af anbefalingerne i Sundhedsstyrelsens forløbsprogram for rehabilitering og palliation af kræftpatienter fra 2012, jf. Kræftplan III. Kommunerne har i perioden fået midler over finansloven til kræftbehandling. De nye midler kan både anvendes til styrkelse af allerede eksisterende kræftbehandlingsindsatser i kommunerne eller til nye indsatser. Kommunerne DUT-kompenseres 33,5 mio. kr. årligt i årene , svarende til en samlet kompensation på 134 mio. kr. Der er ikke kompensation til indsatserne efter 2017."

6 Uddannelses- og Arbejdsmarkedsudvalg Lov og Cirkulæreprogram Skema LC3 Lov /4-01 (Pension) I alt Lov /4-01 (Pension) Beskrivelse: Budget 2015 for Uddannelses- og Arbejdsmarkedsudvalget er beregnet udfra et aktivitetsbestemt budget med prognoser for helårspersoner samt sats for de enkelte områder. Påvirkninger af ændret lovgivning mv. er indregnet i prognoserne.

7 Uddannelses- og Arbejdsmarkedsudvalg Lov og Cirkulæreprogram Skema LC4 Lovforsl. L166 (Indkomstreg.) I alt Lovforsl. L166 (Indkomstreg.) Beskrivelse: Budget 2015 for Uddannelses- og Arbejdsmarkedsudvalget er beregnet udfra et aktivitetsbestemt budget med prognoser for helårspersoner samt sats for de enkelte områder. Påvirkninger af ændret lovgivning mv. er indregnet i prognoserne.

8 Uddannelses- og Arbejdsmarkedsudvalg Lov og Cirkulæreprogram Skema LC5 Lovforsl. L183 (Midl. Huslejehjælp) I alt Lovforsl. L183 (Midl. Huslejehjælp) Beskrivelse: Budget 2015 for Uddannelses- og Arbejdsmarkedsudvalget er beregnet udfra et aktivitetsbestemt budget med prognoser for helårspersoner samt sats for de enkelte områder. Påvirkninger af ændret lovgivning mv. er indregnet i prognoserne.

9 Uddannelses- og Arbejdsmarkedsudvalg Lov og Cirkulæreprogram Skema LC6 VISO (Spec.rådgivningsydelser) I alt VISO (Spec.rådgivningsydelser) Beskrivelse: Budget 2015 for Uddannelses- og Arbejdsmarkedsudvalget er beregnet udfra et aktivitetsbestemt budget med prognoser for helårspersoner samt sats for de enkelte områder. Påvirkninger af ændret lovgivning mv. er indregnet i prognoserne.

10 Uddannelses- og Arbejdsmarkedsudvalg Lov og Cirkulæreprogram Skema LC7 Lov /12-11 (Forhøj. efterlønsalder mv.) I alt Lov /12-11 (Forhøj. efterlønsalder mv.) Beskrivelse: Budget 2015 for Uddannelses- og Arbejdsmarkedsudvalget er beregnet udfra et aktivitetsbestemt budget med prognoser for helårspersoner samt sats for de enkelte områder. Påvirkninger af ændret lovgivning mv. er indregnet i prognoserne.

11 Uddannelses- og Arbejdsmarkedsudvalg Lov og Cirkulæreprogram Skema LC8 Lovforsl. L195 (Attraktive erhvervsuddannelser) I alt Lovforsl. L195 (Attraktive erhvervsuddannelser) Lovforsl. L195 (Attraktive erhvervsuddannelser) Beskrivelse: Budget 2015 for Uddannelses- og Arbejdsmarkedsudvalget er beregnet udfra et aktivitetsbestemt budget med prognoser for helårspersoner samt sats for de enkelte områder. Påvirkninger af ændret lovgivning mv. er indregnet i prognoserne.

12 Børne- Unge- og Familieudvalg Lov og Cirkulæreprogram Skema LC 9 VISOs overtagelse af ansvaret for specialrådgivningsydelser I alt Reduktion af bloktilskud - VISOs overtagelse af rådg.ydel Beskrivelse: VISO overtager pr. 1. juli 2014 ansvaret for at tilvejebringe de specialrådgivningsydelser, der i dag hører under de lands- og landsdelsdækkende undervisningstilbud samt ansvaret for at koordinere vidensudvikling på området. De overførte rådgivningsydelser har hidtil været finansieret ved objektiv finansiering fra samtlige kommuner. Kommunerne vil ikke længere blive opkrævet denne finansiering. I stedet finansieres rådgivningsydelserne efter overførslen til VISO ved en reduktion af bloktilskuddet. Børn og Familie har betalt objektiv finansiering til Børneklinikken, Københavns Kommune, som er en ud af de seks omfattede undervisningstilbud. Den objektive finansiering af Børneklinikken for Vordingborg Kommune var i kr. Den objektive finansiering i 2014 fremskrevet til 2015-priser udgør kr. Kap.middel: 401B12 Profitcenter: PSP element: XG Artskonto:

13 Udvalget for Økonomi, Planlægning og Udvikling Lov og Cirkulæreprogram Skema LC 10 Bekendtgørelse om vederlag, diæter, pension m.v. for varetagelse af kommunale hverv. Det bemærkes, ændringen træder i kraft pr. 1. juli 2014 I alt Regulering af vederlag Beskrivelse: Fællessekretariatet - For medlemskab af kommunalbestyrelsen ydes et fast vederlag, der fra 1. juli 2014 udgør kr. årligt. Det bemærkes, at det faste vederlag indtil 30. juni 2014 var kr. Stigningen er således på ca kr. pr. menigt medlem. Det tyder, at Vordingborg kommune får en årlig ekstraudgift på ca kr., svarende til en halvårsvirkning på ca kr. Jf. lov- og Cirkuæreprogram tildeles Vordingborg kommunen i år 2014 en reguelering på kr., hvilket er kr. mindre end kommunens faktuelle udgift. I 2015 og overslagsårene tildeles Vordingborg Kommune ca kr., hvilken ligger kr. lavere end den faktuelle udgift. Det bemærkes endvidere, at tillægsvederlaget til et kommunalbestyrelsesmedlem ligeledes er steget med et mindre beløb. Endelig bemærkes, at det faste vederlag reguleres én gang årligt pr. 1. april med en reguleringsprocent, der beregnes på baggrund af lønudviklingen på det kommunale og regionale arbejdsmarked. Økonomi- og indenrigsministeren udmelder årligt reguleringsprocenten. Der er ikke i forslaget taget højde for denne stigning.

14 Økonomi, Planlægning og Udvikling Tjenestemandspensioner Skema TK 2 Hele kr priser I alt Tilretning af budget vedr. ramme Bemærkninger: Budget til tjenestemandsbidrag og tjenestemandspension er afsat under ramme 2, hvor der ikke er overførselsadgang af over/underskud. Der har været et mindreforbrug i 2012 på 1,5 mio. kr., 2013 på 2,2 mio. kr. og et forventet mindreforbrug i 2014 på ca 2,5 mio. kr. I de kommende år vil udgifterne stige, da en gruppe tjenestemænd, som ikke er forsikrede når pensionsalderen. Der er ifølge HR 22 ansatte, som ikke er forsikrede. Denne gruppe er fra årgangene 1946 til 1966, heraf er 3 personer i årgangen og 11 personer i årgangen Derfor kan budgettet reuceres med 2 mio. kr. i 2015 og faldende i de kommende år.

15 Udvalget for Økonomi, Udvikling og Planlægning Teknisk korrektion Skema TK 3 Fælles ledelsesinformationssystem - FLIS Hele kr priser I alt Årlig afgift til FLIS Beskrivelse: Indgået aftale om modtagelse af data - fælles ledelsesinformationssystem. Den årlig afgift er på baggrud af indbyggertal og hvilke fagområder der er i produktion. Antallet af områder stiger de kommende år og derfor stiger udgiften. FLIS er en web-baseret portalløsning, der giver overblik over kommunens nøgletal og mulighed for at sammenligne sig med andre kommuner. FLIS trækker data direkte fra kommunernes egne økonomi- og fagsystemer og opdateres månedligt. Kommunen kan anvende de foruddefinerede standardrapporter eller udarbejde egne rapporter, der kan distribueres direkte til specifikke målgrupper eller anvendes til konkrete ledelsesbeslutninger.

16 Udvalget for Økonomi, Udvikling og Planlægning Teknisk korrektion Skema TK 4 Tilpasning af indtægter vedr. administrationsbidrag fra de brugerfinansierede områder og de takstfinansierede sociale institutioner Hele kr priser I alt Tilpasning af indtægter fra affaldsordningen Tilpasning af indtægter fra det sociale område Manglende indtægter fra havne Bemærkninger: Tilpasning af administrationsbidrag fra de brugerfinansierede områder og de takstfinansierede sociale institutioner til det forventede niveau: 1. Administrationsbidrag fra det brugerfinansierede område er reduceret i forbindelse med ændret beregning af overhead. 2. Administrationsbidrag fra det sociale område tilrettes der forventede niveau. 3. Administrationsbidrag vedrørende havne udgår fra 2015.

17 Udvalget for Økonomi, Planlægning og Udvikling Teknisk korrektion af manglende indtægter vedr. ejendoms- Skema TK 5 og kortoplysninger Hele kr priser I alt Manglende indtægter for ejendomsoplysninger Manglende indtægter for salg af kortoplysninger Med indførelse af den statslige selvbetjeningsløsning til indhenting af ejendomsoplysninger i forbindelse med ejendomshandler (DIADEM) i 2012, er der ikke mere Kommunale indtægter fra udarbejdelse af ejendomsoplysningsskemaer. Endvidere har Staten i 2013 frikøbt de kommunalt kortgrunddata, hvorfor der fra og med 2014 ikke kan forventes indtægter fra salg af kort (salg af øvrige ydelser under budget for Plan- og Bygsekretariatet).

18 Sundheds og psykiatri-udvalg Teknisk korrektion Skema TK 6 Hele kr priser I alt Regulering af regnskabstakster indenfor takstfinansierede virksomheder 485 Psykiatri- og Handicap, puljekonti udlignes Udligning af virksomheder til 0-budget Beskrivelse: Indenfor 85 og særtakster på dag- og døgntilbud ( 103, 104 og 108) skal der hvert år reguleres i budgettet, således at indtægter og udgifter er lige store. Indtægter og udgifter fremskrives med forskellige procenter i den automatiske PL-fremskrivning. På enkelte områder er det nødvendigt at justere budgettet efterfølgende, således at der er balance mellem indtægter og udgifter. De takstfinansierede virksomheder, som er reguleret af rammeaftalen for Region Sjælland skal i 2015 reguleres med netto kr (andelen af andre kommuners borgere) som følge af at priserne i 2013 var for høje.

19 Sundheds og psykiatri-udvalg Teknisk korrektion Skema TK 7 Autismecentret - udligning af 0-budget Hele kr priser I alt Udligning af 0-budget - Autisme Beskrivelse: Ved budgetvedtagelsen for 2014 var Autismecentret udlignet med forkert beløb, ved en fejl var døgndelen fejlagtig udlignet med den samlede forskel (døgn + dag) mellem indtægter og udgifter (se spec.) Hvilket således rettes op. Personalemæssige konsekvenser opgjort i årsværk

20 Sundheds og psykiatri-udvalg Budgetkorrektion - indirekte udgifter Skema TK 8 Hele kr priser I alt Budgetkorrektion vedr. indirekte udgifter (Tjenestemandspensioner og afskrivning) Beskrivelse: Ubalancen mellem fællesområdets budget, som skal udligne de indirekte udgifter på virksomhederne skal reguleres med ca. 1,2 mio kr., således at budgetkontoen afspejler de faktisk bogførte modposter fra virksomhederne. Personalemæssige konsekvenser opgjort i årsværk

21 Teknik og Miljø-udvalg Teknisk korrektion TK9 Driftsmidler til Præstø Multicenter Hele kr priser I alt Etableringspleje Alm. Drift 190 Vintervedligehold (Saltning, snerydning) Beskrivelse: Multicenter Præstø står færdigt i Der er ikke afsat driftsmidler til udearealerne. De første 3 år er der behov for etableringspleje især af de mange buske og træer. Efter 3 år forventes plejeindsatsen at kunne nedsættes da beplantningen vil være veletableret og træerne ikke længere har behov for vanding. Plejeplanen indeholder: Græsslåning (brugsplæne og græsamering), renhold (inkl. tømning af 1 skraldespand), vedligeholdelse af buske, faste belægninger (asfalt og betonsten), løse belægninger, træer, hæk, staudebede og vintervedligehold.

22 Teknik- og Miljøudvalget Teknisk korrektion TK10 Lovliggørelse af byggeri - 2. projektfase Hele kr priser I alt Indtægtsbevilling stopper i 2018 (indtægtsbudget) Beskrivelse: Kommunalbestyrelsen vedtog den 13/ at give tillægsbevillinger til 2. projektfase af lovliggørelse af byggeri. Der blev bevilget tillægsbevillinger til både udgifter og indtægter i årene Udgiftsbevillingerne stopper som de skal i 2018, mens indtægtsbevillingerne stadig findes i 2018, hvor projektet er ophørt.

23 Økonomi, Planlægning og Udvikling Teknisk korrektion TK11 Panteren - driftsbudget I alt Driftsbudget, Panteren Beskrivelse: Der er, jf. beslutning i Kommunalbestyrelsen den 10. oktober 2013, afsat 1,5 mio kr. årligt til drift af Panteren. Personalemæssige konsekvenser opgjort i årsværk

24 Teknik og Miljø-udvalg Teknisk korrektion TK12 Driftsmidler til ny kunstgræsbane samt de omkrinliggende græs Hele kr priser I alt Drift til nye baner Beskrivelse: Erfaringstal fra vedligeholdelse af lignende kunstgræsbaner beløber sig til kr. pr år. Desuden er der udlagt et areal udover det, der bliver lagt ud til kunstgræsbane. Dette areal udgør ca m2. Vedligeholdelse af dette areal kan beregnes til 7 kr. pr. m2. dvs kr. pr. år. Alt i alt en øget driftsomkostning på det projekt vi har beskrevet nu: kr.

25 Teknik- og miljøudvalget Teknisk korrektion TK13 Skadedyrsbekæmpelse Hele kr priser I alt Rottebekæmpelse Øvrige skadedyr Beskrivelse: Det fremskrevne budget for udgør for rottebekæmpelse kr. i nettoindtægt og for øvrige skadedyr kr. i nettoudgift. Det samlede nettobudget ønskes således øget med en samlet nettomerindtægt i forhold til det oprindelige budget med i alt kr. i nettomerindtægt.

26 Uddannelses- og Arbejdsmarkedsudvalg Justering af skøn på overførselsområdet, budgetramme 2 TK14 I alt Justering af skøn på overførsler Beskrivelse: Der er foretaget en skønsmæssig nedjustering af budgettet på arbejdsmarkedsområdet budgetramme 2. Det vedrører bl.a. lavere ledighedsskøn, virkningerne af kontantshjælpsreformen og sygedagpengereformen. Der er igangsat en analyse af budget og forventninger, som vil foreligge på budgetseminaret.

27 Teknik- og miljøudvalget Teknisk korrektion TK15 Affaldshåndtering Hele kr priser I alt Generel aff.administration - husholdninger Generel aff.administration - virksomheder Dagrenovation - husholdninger Dagrenovation - virksomheder Storskrald og haveaffald Glas, papir og pap Farligt affald Genbrugspladser Beskrivelse: De fremskrevne budgetter for udgør hhv kr. i udgift og kr. i indtægt. Udgiftsbudgettet ønskes reduceret med i alt kr. og indtægtsbudgettet ønskes øget med i alt kr. I alt en samlet nettomerindtægt på kr. i forhold til det oprindelige budget. Efter budgetkorrektionen forudsættes en samlet reduktion af formuen med kr. Ordning for farligt affald reduceres med kr. og Generel administration - Virksomheder med kr. ~ 20%, således at formuen for disse ordninger efter planen er afviklet over en 5 årig periode. Formuen på de øvrige affaldsordninger skal anvendes til beholderindkøb og information i 2017/2018 i forbindelse med indførelse af nye affaldsordninger i 2018 jf. Affaldsplan , så disse ordninger forudsættes at hvile i sig selv.

Gentofte Kommune Økonomi Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund

Gentofte Kommune Økonomi Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund Rapportering Økonomisk rapportering pr. 30. juni Halvårsregnskab inkl. tillægsbevillingsansøgninger Gentofte Kommune Økonomi Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund Indledning Den økonomiske rapportering

Læs mere

Katter, tilskud og udligning

Katter, tilskud og udligning S Katter, tilskud og udligning Kommunens samlede indtægter (skatteindtægter, tilskud og udligning) er i 2016 budgetteret til 2.463,2 mio. kr. netto. Hovedparten af disse indtægter kommer fra personskatterne.

Læs mere

U dvalg Teknik- og Miljøudvalget

U dvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2013 U dvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillings område 10.26. 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2013 har der været en stabil bortskaffelse af alle former for affald

Læs mere

Notatet er af teknisk karakter og skal ses som et tilbud til de politikere, der ønsker en nærmere gennemgang af tilskuds- og udligningsordningerne.

Notatet er af teknisk karakter og skal ses som et tilbud til de politikere, der ønsker en nærmere gennemgang af tilskuds- og udligningsordningerne. Til: Byrådet BILAG 3 Budgettering af Tilskud og udligning. Indledning I dette notat redegøres for Furesø Kommunes tilskud og udligning for 2015-2018, som indgår i Totalbudget 2015-2018 til budgettets 2.

Læs mere

Nedenfor gennemgås budgettets forudsætninger (uændret i forhold til Økonomiudvalgets 1. behandling).

Nedenfor gennemgås budgettets forudsætninger (uændret i forhold til Økonomiudvalgets 1. behandling). Økonomi og Analyse Sagsnr. 190259 Brevid. 1092528 Ref. TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk NOTAT: Byrådets 1. behandling af budget 2011-2014 26. august 2010 Økonomiudvalgets 1. behandling Økonomiudvalget

Læs mere

Budgetkontrol juni 2012 Udvalget for Økonomi

Budgetkontrol juni 2012 Udvalget for Økonomi Side 1 af 7 Økonomisk oversigt () Løbende priser Regnskab 2011 Vedtaget budget 2012 Korrigeret budget 2012 Forventet regnskab 2012 Afvigelse i forhold til korr. budget Renter Renteindtægter -5,9-7,8-7,3-3,4

Læs mere

Finansiering. (side 28-35)

Finansiering. (side 28-35) Finansiering (side 28-35) 28 BUDGET 2016 SAMT OVERSLAGSÅRENE 2017-2019 Finansiering Finansiering Budgettet indenfor finansiering (hovedkonto 7 og 8) består af følgende: Generelle tilskud, udligning og

Læs mere

Tekniske korrektioner - 13. august 2015

Tekniske korrektioner - 13. august 2015 Tekniske korrektioner - 13. august 2015 I hele 1.000 kr. - 2016 priser 2016 2017 2018 2019 TK1 Afdrag på lån og leasingforpligtelser 4.116 4.706 7.088 5.461 TK1 Renter likvide aktiver og langfristet gæld

Læs mere

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2012 Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillingsområde 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2012 har der været kontinuerlig bortskaffelse af alle former for affald fra borgere

Læs mere

Indtægtsprognose for budgetperioden 2014 2017

Indtægtsprognose for budgetperioden 2014 2017 Indtægtsprognose for budgetperioden 2014 2017 Beregningen af kommunens indtægter fra skat samt tilskud og udligning er i hovedtræk baseret på udmeldt statsgaranti for 2014, dvs. det er indtægter kommunen

Læs mere

Lov & Cirkulære Budget 2016-2019

Lov & Cirkulære Budget 2016-2019 Lov & Cirkulære Budget 2016-2019 Lov og cirkulære korrektioner budget 2016-2019 Udvalg Nr. Tekst 2016 2017 2018 2019 Økonomiudvalget LC101 Organisering og understøttelse af beskæftigelsesindsatsen m.v.

Læs mere

REFERAT BYRÅDET. den 27.08.2012 i Byrådssalen

REFERAT BYRÅDET. den 27.08.2012 i Byrådssalen REFERAT BYRÅDET den 27.08.2012 i Byrådssalen Afbud: Ingen Orlov: Anders Kronborg (A) Stedfortræder: Rut Sydbøge (A) SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Budgetrevision pr. 30. juni 2012 - Alle

Læs mere

Tabel 1. Frederiksberg Kommunes resultat af lov- og cirkulæreprogrammet 2011/12

Tabel 1. Frederiksberg Kommunes resultat af lov- og cirkulæreprogrammet 2011/12 Bilag 3 Lov- og cirkulæreprogrammet ekskl. budgetgaranti samt aktivitetsbestemtmedfinansiering 20. juli 2012 Sagsbehandler: ASH Dok.nr.: 2012/0062713-1 Kommunaldirektørområdet Økonomiafdelingen På baggrund

Læs mere

NOTAT: Konjunkturvurdering 2015-2018

NOTAT: Konjunkturvurdering 2015-2018 Beskæftigelse, Social og Økonomi Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 260931 Brevid. 1930239 Ref. KASH Dir. tlf. 4631 3066 katrinesh@roskilde.dk NOTAT: Konjunkturvurdering 2015-2018 20. august 2014 Sammenlignet

Læs mere

Sektorbeskrivelse for Arbejdsmarkedsudvalget

Sektorbeskrivelse for Arbejdsmarkedsudvalget Sektorbeskrivelse for Arbejdsmarkedsudvalget Mio. kr., netto Oprindeligt * Tillægsbevillinger * Omplaceringer Korrigeret Regnskab Afvigelse til korr. Budget * Jobcenter området 505,2-38,5 0,0 466,7 466,5-0,2

Læs mere

Til Økonomiudvalget 05-03-2015. Sagsnr. 2015-0061783. ØU Budgetbidrag 2016 - finansposter

Til Økonomiudvalget 05-03-2015. Sagsnr. 2015-0061783. ØU Budgetbidrag 2016 - finansposter KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi og HR Til Økonomiudvalget ØU Budgetbidrag 2016 - finansposter Økonomiforvaltningens budgetbidrag 2016 svarer til vedtaget budget 2015 med enkelte

Læs mere

Region Syddanmark. Likviditetsoversigt og forventet årsresultat. Kvartalsindberetning for juli kvartal 2007. 1. januar til 30.

Region Syddanmark. Likviditetsoversigt og forventet årsresultat. Kvartalsindberetning for juli kvartal 2007. 1. januar til 30. Region Syddanmark Likviditetsoversigt og forventet årsresultat. Kvartalsindberetning for juli kvartal 2007. 1. januar til 30. september 2007 2 Indholdsfortegnelse Side 1 Indledning 3 2 Forventet årsresultat

Læs mere

Status på kommunens økonomi efter økonomiaftalen for 2015. Aftale om kommunernes økonomi for 2015 mellem KL og Regeringen er indgået d. 3.

Status på kommunens økonomi efter økonomiaftalen for 2015. Aftale om kommunernes økonomi for 2015 mellem KL og Regeringen er indgået d. 3. ØKONOMIAFTALE 2015 Intro Aftale om kommunernes økonomi for 2015 mellem KL og Regeringen er indgået d. 3. juni 2015 Aftalen fastsætter rammerne for de kommende budgetforhandlinger Pba. en opgørelse af de

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 5. november 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 5. november 2012 Referat mandag den 5. november 2012 Kl. 16:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Afbud: Christian Plank (F) Thomas Stokholm (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager -

Læs mere

Økonomioversigt. pr. 31.01.2009. Udarbejdet af: Økonomistaben. Dato: 19. februar 2009. Sagsid.: 00.30.10-Ø09-18-08. Version nr.: 1

Økonomioversigt. pr. 31.01.2009. Udarbejdet af: Økonomistaben. Dato: 19. februar 2009. Sagsid.: 00.30.10-Ø09-18-08. Version nr.: 1 Økonomioversigt pr. 31.01.2009 Udarbejdet af: Økonomistaben Dato: 19. februar 2009 Sagsid.: 00.30.10-Ø09-18-08 Version nr.: 1 RESULTATOPGØRELSE Note Forbrugs- % i forhold til korr. Forbrugs- % i forhold

Læs mere

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889

Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2014 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 1.111 Egentlige tillægsbevillinger 12.000 Finansieret til/fra andre udvalg -10.889 10.1 10 Social

Læs mere

- heraf modpost på andre udvalg 0 0 Udvalget ekskl. modposter 0 0

- heraf modpost på andre udvalg 0 0 Udvalget ekskl. modposter 0 0 skema 1. Forventet regnskab - serviceudgifter Udvalg / Aktivitet Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget (inkl. modpost andre udvalg) R 13 i 14- Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse TB 1. FR priser

Læs mere

Valg mellem selvbudgetteret og statsgaranteret udskrivningsgrundlag 2014

Valg mellem selvbudgetteret og statsgaranteret udskrivningsgrundlag 2014 Bilag 8 Valg mellem selvbudgetteret og statsgaranteret udskrivningsgrundlag 2014 Forudsætninger for budget 2014 KL og Finansministeriet aftalte i juni 2013 et fremadrettet garantiskøn for udskrivningsgrundlaget

Læs mere

Budgetopfølgning 1 Plan og Teknikudvalget. Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation

Budgetopfølgning 1 Plan og Teknikudvalget. Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation Budgetopfølgning 1 Plan og Teknikudvalget Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation Pr. 28. februar Overblik Plan og Teknikudvalget Mindreforbrug = - Merforbrug = + I 1000 kr. Opr.

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 for arbejdsmarkedsudvalget

Halvårsregnskab 2014 for arbejdsmarkedsudvalget Halvårsregnskab 2014 for arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget samlet oversigt Korrigeret budget Forventet regnskab Afvigelse* (Mio. kr.) Drift ekskl. overførte midler 523,3 496,8-26,5 Overførte

Læs mere

Note 1 Økonomiudvalget

Note 1 Økonomiudvalget Noter til regnskabsopgørelse Note 1 Økonomiudvalget Økonomiudvalget samlet oversigt regnskab Afvigelse* Drift ekskl. overførte midler** 276,6 272,5-4,2 Overførte driftsmidler 39,9 15,0-24,9 Drift i alt**

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2014 1. Resume Drift Oprindelig budget Korrigeret budget uden over- /underskud Forventet resultat Afvigelse (- = mindreforbrug) I 1.000 kr.

Læs mere

Bilag til budgetopfølgningen pr. januar 2013 for arbejdsmarkedsudvalget

Bilag til budgetopfølgningen pr. januar 2013 for arbejdsmarkedsudvalget Bilag til budgetopfølgningen pr. januar for arbejdsmarkedsudvalget Samlet oversigt (1.000) kr. Opr. budget Overført fra tidl. år Tillægsbevillinger Korr. Budget Afvigelse* Forventet regnskab Drift 514.052

Læs mere

11. Regnskab efter 1. halvår 2015 og prognose for 2015

11. Regnskab efter 1. halvår 2015 og prognose for 2015 11. Regnskab efter 1. halvår 2015 og prognose for 2015 Sagsfremstilling Driftsresultatet efter 1. halvår viser et overskud på godt 65 mio. kr., hvilket er 74 mio. kr. bedre end det budgetterede underskud

Læs mere

Social- og arbejdsmarked

Social- og arbejdsmarked Social- og arbejdsmarked Social- og arbejdsmarked udgør 9,2 % af de kommunale nettodriftsudgifter og er opdelt på følgende områder: Beløb i hele tusinde kr. Budget 2010 Andel i pct. Faste ejendomme 223

Læs mere

KORTLÆGNING & PROGNOSE

KORTLÆGNING & PROGNOSE 2014 2024 KORTLÆGNING & PROGNOSE 2 FORORD I forbindelse med udarbejdelsen af den kommunale affaldshåndteringsplan 2014-2024 er denne kortlægnings- og prognoserapport udarbejdet. Affaldsbekendtgørelsens

Læs mere

De væsentligste årsager til, at den nye indtægtsprognose afviger fra den gamle, er:

De væsentligste årsager til, at den nye indtægtsprognose afviger fra den gamle, er: Brøndby Kommune Centralforvaltningen Økonomiafdelingen 16. april 2015 NOTAT Underbilag A til Budgetbilag II Det tekniske budgetforslag Kommunens indtægter 2016-2019 Dette er en kort redegørelse for udsigterne

Læs mere

1. Økonomi - og Aktivitetsrapportering 2010

1. Økonomi - og Aktivitetsrapportering 2010 Område: Økonomi Udarbejdet af: Afdeling for Sundhedsøkonomi Afdeling: Sundhedsøkonomi E-mail: Joern.frydendall@regionsyddanmark.dk Journal nr.: Telefon: 76631649 Dato: 7. juni 2010 1. Økonomi - og Aktivitetsrapportering

Læs mere

SAMLET OVERBLIK Pr. 31. marts 2016

SAMLET OVERBLIK Pr. 31. marts 2016 SAMLET OVERBLIK Pr. 31. marts 2016 Samlet overblik budgetopfølgning 1-2016 Samlet set viser budgetopfølgningen et driftsoverskud på 46,5 mio. kr., hvilket er 0,9 mio. kr. mindre end det korrigerede budget,

Læs mere

Bilag 1B. Økonomiske nøgletal budgetforslag 2015-2018

Bilag 1B. Økonomiske nøgletal budgetforslag 2015-2018 Bilag 1B. Økonomiske nøgletal budgetforslag 2015-2018 24. april 2014 Sagsbeh: LFM Økonomiafdelingen Beregning af økonomiske nøgletal til budgetforslag 2015 2018 I dette bilag gennemgås de økonomiske nøgletal

Læs mere

Økonomioversigt. pr. 30.04.2009. Udarbejdet af: Økonomistaben. Dato: 18. maj 2009. Sagsid.: 00.30.10-Ø09-18-08. Version nr.: 1

Økonomioversigt. pr. 30.04.2009. Udarbejdet af: Økonomistaben. Dato: 18. maj 2009. Sagsid.: 00.30.10-Ø09-18-08. Version nr.: 1 Økonomioversigt pr. 30.04.2009 Udarbejdet af: Økonomistaben Dato: 18. maj 2009 Sagsid.: 00.30.10-Ø09-18-08 Version nr.: 1 RESULTATOPGØRELSE Note Forbrugs- % i forhold til korr. Forbrugs- % i forhold til

Læs mere

Hele kr priser

Hele kr priser Alle fagudvalg Øvrige ændringsforslag ØÆ1 I alt 22.081 27.161 27.161 24.761 Sundhed Koordineret indsats for at nedbringe indlæggelser, primært af ældre medicinske patienter, misbrugere og psykisk syge.

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Journalnr.: Referat Dato: 6. september 2012

LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Journalnr.: Referat Dato: 6. september 2012 LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Journalnr.: Referat Dato: 6. september 2012 Referent: Marianne T. Bak Mødenr.: 19 Mødedato: Torsdag den 6. september 2012, kl. 11.30 13.00 Mødested: Mølleåværkets mødelokale,

Læs mere

Finansiering. (side 26-33)

Finansiering. (side 26-33) (side 26-33) 26 BUDGET 2015 SAMT OVERSLAGSÅRENE 2016-2018 Finansiering Budgettet indenfor finansiering (hovedkonto 7 og 8) består af følgende: Generelle tilskud, udligning og skatter Renter Forskydninger

Læs mere

Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts 2019

Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts 2019 Information fra Stevns Kommune Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts Budgetopfølgning 2 Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts viser det forventede regnskab for ØKONOMI, HR & IT 0 Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts

Læs mere

Valg mellem selvbudgetteret og statsgaranteret udskrivningsgrundlag 2016

Valg mellem selvbudgetteret og statsgaranteret udskrivningsgrundlag 2016 Bilag 7 Valg mellem selvbudgetteret og statsgaranteret udskrivningsgrundlag 2016 Forudsætninger for budget 2016 KL og Finansministeriet aftalte ult. juni 2015 et fremadrettet garantiskøn for udskrivningsgrundlaget

Læs mere

Udvalget for Sundhed og Socialservice

Udvalget for Sundhed og Socialservice REFERAT Udvalget for Sundhed og Socialservice Møde nr.: 7. Ekstraordinær møde Mødedato: Mødevarighed: 08.30-10.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Ingerlise Thaysen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden

Læs mere

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i kr.

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i kr. for Ruderdal Kommune af lov- og cirkulæreprogrammet på Social- og Sundhedsudvalgets område. Ældreområdet, Skole og Familie samt Psykiatri og Handicap har i samarbejde med Økonomi vurderet det lov- og cirkulæreprogram,

Læs mere

Budgetforslag 2016-2019 på arbejdsmarkedsområdet bemærkninger

Budgetforslag 2016-2019 på arbejdsmarkedsområdet bemærkninger Sagsnr.: 00.30.10-S00-1-15 Dato: 11-08-2015 Sagsbehandler: Carina Andersen Budgetforslag 2016-2019 på arbejdsmarkedsområdet bemærkninger Budgetlægningen på arbejdsmarkedsområdet er underlagt særlige vilkår,

Læs mere

Budgetforudsætninger 2016 Plan og Teknikudvalget. Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation

Budgetforudsætninger 2016 Plan og Teknikudvalget. Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation Budgetforudsætninger 2016 Plan og Teknikudvalget Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation Overblik Plan og Teknikudvalget I 1.000 kr. 2015 prisniveau Regnskab 2014 Opr. budget 2015

Læs mere

4. Økonomi efter 1. kvartal 2015. Sagsfremstilling

4. Økonomi efter 1. kvartal 2015. Sagsfremstilling 4. Økonomi efter 1. kvartal Sagsfremstilling Indledende bemærkninger Det indstilles til bestyrelsen under dagsordenens punkt 9, at der optages et realkreditlån på 1mia. kr. i. Det er 500 mio. kr. mere,

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Budgetforslag 2016 Beskæftigelsesudvalget Beskæftigelsesudvalget 2016 p/l 1000. kr Regnskab 2014 Budget 2015 Budgetforslag 2016 Forsørgelse: Budgetgaranti ikke rammebelagt: Kontanthjælp til udlændinge

Læs mere

Vedtaget budget 2011-14

Vedtaget budget 2011-14 Budget 2011-2014 Vedtaget budget 2011-14 Side 1 DRIFT Serviceområder i alt 1.443.052 1.446.680 1.455.622 1.464.662 1. Overførselsområder i alt 420.300 414.586 408.968 404.112 2. DUT-områder iflg. aktstykket

Læs mere

Der er udarbejdet en foreløbig budgetbalance forud for kommunalbestyrelsens budgetdrøftelser.

Der er udarbejdet en foreløbig budgetbalance forud for kommunalbestyrelsens budgetdrøftelser. NOTAT Modtagere: Kommunalbestyrelsen Bornholms Regionskommune Økonomi og Personale Møllevænget 1 3730 Nexø oep@brk.dk CVR: 26 69 63 48 3. august 2017 J. nr. Foreløbig budgetbalance 2018 Der er udarbejdet

Læs mere

Sagsnr Til Økonomiudvalget. Dokumentnr Budgetbidrag finansposter. Sagsbehandler Lene Toftkær

Sagsnr Til Økonomiudvalget. Dokumentnr Budgetbidrag finansposter. Sagsbehandler Lene Toftkær KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT 31-03-2014 Til Økonomiudvalget Budgetbidrag 2015 - finansposter Økonomiforvaltningens budgetbidrag 2015 svarer til vedtaget budget 2014

Læs mere

Center for Økonomi. Likviditet 2019 pr. 31. juli 2019:...2

Center for Økonomi. Likviditet 2019 pr. 31. juli 2019:...2 Status på gennemsnitlige likviditet samt prognose Likviditet 2019 pr. 31. juli 2019:...2 1. Gennemsnitlig likviditet (kassekreditregel)...2 2. Likviditetsprognose...2 Bilag 1: Oversigt over tillægsbevillinger

Læs mere

2. forventet regnskab - Serviceudgifter

2. forventet regnskab - Serviceudgifter Servicerammeneutral skema 2. forventet regnskab - Serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Regnskab 14 i 15-priser Opr. Budget Ompl. TB Budget Magistraten (inkl. modposter på andre udvalg) U 698.654

Læs mere

Økonomisk Afdeling 2016. 2. Økonomiske Redegørelse 2016

Økonomisk Afdeling 2016. 2. Økonomiske Redegørelse 2016 Økonomisk Afdeling 2. Økonomiske Redegørelse INDHOLD 1. Indledning... 2 2. Økonomiudvalget... 4 2.1 Serviceudgifter... 4 2.2 Finansiering... 5 2.3 Finansforskydninger... 6 3. Social- og Sundhedsudvalget...

Læs mere

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2014 Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillingsområde 10.26. 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2014 har der været en stabil bortskaffelse af alle former for affald fra

Læs mere

Allerød Kommune har ligesom resten af landet oplevet en kraftig vækst i modtagelsen af flygtninge.

Allerød Kommune har ligesom resten af landet oplevet en kraftig vækst i modtagelsen af flygtninge. Bilag 8 NOTAT Flygtninge Allerød Kommune har ligesom resten af landet oplevet en kraftig vækst i modtagelsen af flygtninge. Skemaet nedenfor angiver flygtningekvoterne i 2015 og 2016 i forhold til det

Læs mere

Bilag 2 noter til overførsel af uforbrugte driftsmidler fra 2013 til efterfølgende år

Bilag 2 noter til overførsel af uforbrugte driftsmidler fra 2013 til efterfølgende år Bilag 2 noter til overførsel af uforbrugte driftsmidler fra 2013 til efterfølgende år Nedenfor redegøres for hvilke uforbrugte driftsmidler i 2013, der ønskes overført til forbrug i efterfølgende år. Økonomiudvalget

Læs mere

Indholdsfortegnelse - indledning

Indholdsfortegnelse - indledning Indholdsfortegnelse - indledning Indledning...2 Resultatoversigt...3 Sammenfatning/konklusion...4 Bemærkninger til resultatoversigten 31. august 2007...4 Finansiering...4 Driftsudgifter...4 Renter...6

Læs mere

Behandling af budgetforslag 2020 ( )

Behandling af budgetforslag 2020 ( ) 359 1. Behandling af budgetforslag 2020 (2020-2023) Stine Basballe Baggrund for sagens forelæggelse Hermed fremsendes budgetforslaget for 2020-2023 til 1. behandling. Sagens gang Økonomiudvalget - Byrådet.

Læs mere

Valg mellem selvbudgetteret og statsgaranteret udskrivningsgrundlag 2015

Valg mellem selvbudgetteret og statsgaranteret udskrivningsgrundlag 2015 Bilag 8 Valg mellem selvbudgetteret og statsgaranteret udskrivningsgrundlag 2015 Forudsætninger for budget 2015 KL og Finansministeriet aftalte i juni 2014 et fremadrettet garantiskøn for udskrivningsgrundlaget

Læs mere

Budget 2014 samt budgetoverslagsårene 2015-2017

Budget 2014 samt budgetoverslagsårene 2015-2017 Budgettet indenfor finansiering (hovedkonto 7 og 8) består af følgende: Generelle tilskud, udligning og skatter Renter Forskydninger i likvider og tilgodehavender mv. Forskydninger i kirkeskat Afdrag på

Læs mere

DREJEBOG FOR BUDGET 2017.

DREJEBOG FOR BUDGET 2017. Syddjurs Kommune 5. januar 2016 DREJEBOG FOR BUDGET 2017. 1. INDLEDNING Drejebogen omfatter aktiviteter i forbindelse med budgetlægning og fastlæggelse af serviceniveau. Drejebogen tager højde for de aftaler

Læs mere

Bilag 4. Økonomiudvalgets finansposter i budgetbidraget for 2019

Bilag 4. Økonomiudvalgets finansposter i budgetbidraget for 2019 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Bilag 4. Økonomiudvalgets finansposter i budgetbidraget for 2019 Økonomiforvaltningens budgetbidrag 2019 svarer til Indkaldelsescirkulæret for

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Indledning Folketinget vedtog den 26. februar 2011 en ændring af Lov om kommunernes styrelse. Ændringen indebærer, at kommunerne

Læs mere

Anden kvartalsprognose for kommunernes samlede udgifter til kommunal medfinansiering og finansiering i 2015

Anden kvartalsprognose for kommunernes samlede udgifter til kommunal medfinansiering og finansiering i 2015 Region Sjælland Koncernøkonomi Analyse og Afregning Anden kvartalsprognose for kommunernes samlede udgifter til kommunal medfinansiering og finansiering i 2015 Den kommunale medfinansiering gælder for

Læs mere

NOTAT. Lægemiddeludgifter. Dato: 4. december 2015

NOTAT. Lægemiddeludgifter. Dato: 4. december 2015 NOTAT Dato: 4. december 2015 Lægemiddeludgifter Danske Regioner har den 2. december 2015 rundsendt notat, der indeholder en række bemærkninger til udgiftsudviklingen på lægemiddelområdet. Lif redegør nedenfor

Læs mere

Oversigt over tekniske ændringer 2016-2019 i alt Supplerende tekniske ændringer

Oversigt over tekniske ændringer 2016-2019 i alt Supplerende tekniske ændringer Supplerende tekniske ændringer BF 2016 BF 2017 BF 2018 BF 2019 Skattefinansierede område Serviceområder 7.460 7.501 7.710 7.688 Udvalget for teknik og miljø 970 166 166 166 Beskæftigelsesudvalget 115 115

Læs mere

Bilag 6: Omflytninger mellem bevillinger uden kassemæssig effekt

Bilag 6: Omflytninger mellem bevillinger uden kassemæssig effekt Budgetopfølgning ultimo januar 2015 Bilag 6: Omflytninger mellem bevillinger uden kassemæssig effekt Nedenstående tabel er en oversigt over flytninger mellem bevillinger, der falder uden for reglerne om

Læs mere

1. Forventet regnskab - serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13

1. Forventet regnskab - serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 skema 1. Forventet regnskab - serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges neutral priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 15/2 FR 2013 R 13 2013 FR

Læs mere

Budgetforslag Overslagsår Version 2 INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE EMNE FOR DENNE RAPPORT Budgetforslag 2017 Version 2.

Budgetforslag Overslagsår Version 2 INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE EMNE FOR DENNE RAPPORT Budgetforslag 2017 Version 2. INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE 2016 Budgetforslag 2017 Overslagsår 2018-2020 Version 2 EMNE FOR DENNE RAPPORT Budgetforslag 2017 Version 2 Økonomi Indhold Indledning... 3 Finansieringen... 3 Driftsudgifterne...

Læs mere

Tillægs bevilling. 0 0 0 0 0 - Aktivitetsbestemt medfinansiering af. 143-143 0 0 0 - sundhedsvæsenet Kommunal genoptræning og vedligeholdelsestræning

Tillægs bevilling. 0 0 0 0 0 - Aktivitetsbestemt medfinansiering af. 143-143 0 0 0 - sundhedsvæsenet Kommunal genoptræning og vedligeholdelsestræning Finansiering 1.000 kr., for indtægter Vedtaget budget Tillægs bevilling Korrigeret budget Regnskab Afvigelse i kr. Afvigelse i % drift 28.871 18.996 9.875 4.698 5.177 52,43 Folkeskoler 1.835 1.835 0 0

Læs mere

Social-, Ældre- og Sundhedsudvalget: Sundhed og forebyggelse

Social-, Ældre- og Sundhedsudvalget: Sundhed og forebyggelse Opgaver under området Udvalget varetager opgaver inden for: Aktivitetsbestemt medfinansiering Genoptræning og vedligeholdende træning Vederlagsfri fysioterapi hos privatpraktiserende fysioterapeut Sundhedsfremme

Læs mere

Revideret budget 2015 vedtaget af Midttrafiks bestyrelse den 6. februar 2015

Revideret budget 2015 vedtaget af Midttrafiks bestyrelse den 6. februar 2015 Revideret budget vedtaget af Midttrafiks bestyrelse den 6. februar Regnskab 2013 Budget 2014 Budget, sept Budget, revideret Aarhus Kommune Difference Busdrift (bilag 1) Udgifter 457.397.351 469.586.000

Læs mere

Budget 2013 samt budgetoverslagsårene 2014-2016

Budget 2013 samt budgetoverslagsårene 2014-2016 Budgettet indenfor finansiering (hovedkonto 7 og 8) består af følgende: Generelle tilskud, udligning og skatter Renter Forskydninger i likvider Forskydninger i kirkeskat Afdrag på lån Optagelse af lån

Læs mere

Forslag til Budget 2017-1. behandling

Forslag til Budget 2017-1. behandling Forslag til Budget - 1. behandling Lemvig Kommune Regnskab Budget Budget Difference Busdrift Handicapkørsel Flexture og Teletaxa Kan-kørsel Trafikselskabet Rejsekort Tjenestemandspensioner Total - netto

Læs mere

N O T A T. Revision af tilskudsmodellens beregningsgrundlag. Bloktilskuddet i tilskudsmodellen

N O T A T. Revision af tilskudsmodellens beregningsgrundlag. Bloktilskuddet i tilskudsmodellen N O T A T Revision af tilskudsmodellens beregningsgrundlag Tilskudsmodellen er blevet opdateret med KL s nye skøn for væksten i udskrivningsgrundlaget fra 2007 til 2012. Endvidere er der foretaget mindre

Læs mere

Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2015

Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2015 Den 16. august 2014 Init. MOG Sagsnr. 14-01083 Budget og gebyrer på renovationsområdet i Ballerup Kommune 2015 Baggrund og formål Budget og gebyrer for 2015 i Ballerup Kommune er udarbejdet i henhold til

Læs mere

16 Øget sagsbehandling i Integrationsteamet

16 Øget sagsbehandling i Integrationsteamet 16 Øget sagsbehandling i Integrationsteamet 16.1 - Bilag: Økonomiske konsekvenser ved øget flygtningekvote DokumentID: 4078135 18. februar 2015 Økonomiske konsekvenser ved øget flygtningekvote Opsummering

Læs mere

Bemærkninger til. renter og finansiering

Bemærkninger til. renter og finansiering Bemærkninger til renter og finansiering 1 i hele 1.000 kr. Renter og finansiering BF 2016 BO 2017 BO 2018 BO 2019 07.22 Renter af likvide aktiver -3.734-3.427-3.107-3.201 05 Indskud i pengeinstitutter

Læs mere

Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj 2018

Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj 2018 Information fra Stevns Kommune Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj Budgetopfølgning 2 Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj viser det forventede for. ØKONOMI, HR & IT 0 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Økonomisk

Læs mere

Budget 2016-2019 Vicekommunaldirektør Mogens Raun Andersen / Økonomichef Kirsten Thune

Budget 2016-2019 Vicekommunaldirektør Mogens Raun Andersen / Økonomichef Kirsten Thune Budget 2016-2019 Vicekommunaldirektør Mogens Raun Andersen / Økonomichef Kirsten Thune Kommunaldirektør Henrik Kolind, Roskilde Kommune September 2013 Halvårsregnskab 2015 Tillægsbevillinger i 2015 I mio.

Læs mere

Der er i budgetforslaget forudsat en uændret udskrivningsprocent på 25,5 samt en uændret grundskyldspromille på 28,89.

Der er i budgetforslaget forudsat en uændret udskrivningsprocent på 25,5 samt en uændret grundskyldspromille på 28,89. ØKONOMI OG PERSONALE Økonomibilag nr. 6 2014 Dato: 15. august 2014 Tlf. dir.: 4477 6316 E-mail: jkg@balk.dk Kontakt: Jeppe Krag Forslag til budget 2015-2018 Baggrund Økonomiudvalget vedtog den 20. maj

Læs mere

Området er brugerfinansieret, således at alle indtægter skal dække samtlige udgifter ved de forskellige affaldsordninger.

Området er brugerfinansieret, således at alle indtægter skal dække samtlige udgifter ved de forskellige affaldsordninger. MÅL OG RAMMEBESKRIVELSE Bevillingsområde 10.26 Renovation mv. Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter konto 01.38 og vedrører indsamling, transport og

Læs mere

Skatter Budget 2011-2014. Beløb i 1.000 kr. R2009 B2010 B2011 BO2012 BO2013 BO2014

Skatter Budget 2011-2014. Beløb i 1.000 kr. R2009 B2010 B2011 BO2012 BO2013 BO2014 Skatter Budget 2011-2014 Skatter De kommunale skatter udgøres for langt hovedpartens vedkommende af personskatter med 91,2 pct. af de samlede skatter. Den næststørste skattekilde er ejendomsskat med 7,6

Læs mere

Regulering af kommunens driftbudget som følge af ændret skøn for pris- og lønudviklingen ift. det skøn, der blev anvendt ved budgetvedtagelsen

Regulering af kommunens driftbudget som følge af ændret skøn for pris- og lønudviklingen ift. det skøn, der blev anvendt ved budgetvedtagelsen Pl regulering februar 2014 Korrektionsårsag Teknisk ændring Byrådet den: Indtastningsdato Korrektionsnr 4 Fagudvalg den: Regulering af kommunens driftbudget som følge af ændret skøn for pris- og lønudviklingen

Læs mere

1000 kr. 2013 2014 2015 2016 Forskydninger i likvide aktiver -4.000-5.000-12.000-21.000 Forskydninger i kortfristede

1000 kr. 2013 2014 2015 2016 Forskydninger i likvide aktiver -4.000-5.000-12.000-21.000 Forskydninger i kortfristede 1.000 kr. B udget B udget overs lag lø bende priser 2013 2014 2015 2016 Udgi ft 234.43 9 3 9.8 17 32. 822 23.82 6 Indtæ gt 57.28 5 5 7.2 85 57. 285 57.28 5 Refusion 235.99 1 4 2.3 97 42. 431 42.46 5 Nett

Læs mere

ÆLDRE I TAL 2016. Folkepension. Ældre Sagen Juni 2016

ÆLDRE I TAL 2016. Folkepension. Ældre Sagen Juni 2016 ÆLDRE I TAL 2016 Folkepension Ældre Sagen Juni 2016 Ældre Sagen udarbejder en række analyser om ældre med hovedvægt på en talmæssig dokumentation. Hovedkilden er Danmarks Statistik, enten Statistikbanken

Læs mere

Økonomicentret. 12. oktober 2009. Forventet regnskab pr. 31. juli 2009

Økonomicentret. 12. oktober 2009. Forventet regnskab pr. 31. juli 2009 Økonomicentret Forventet regnskab pr. 31. juli 2009 12. oktober 2009 Nærværende notat er disponeret således: Resume Budgetopfølgningsproceduren Samlet oversigt/konklusion Driftsområderne udvalgsopdelt

Læs mere

36/11 Forslag til budget 2012 samt takstforslag for 2012

36/11 Forslag til budget 2012 samt takstforslag for 2012 36/11 Forslag til budget 2012 samt takstforslag for 2012 J. nr. 50-04-06-1-11 Dato: 25. maj 2011 Indstilling At taksten for 2012 fastsættes ifølge takstnotatet. At forslag til Budget 2012 godkendes og

Læs mere

Budgetopfølgning 1 pr. 28. februar 2018

Budgetopfølgning 1 pr. 28. februar 2018 Information fra Stevns Kommune Budgetopfølgning 1 pr. 28. februar Budgetopfølgning 1 Budgetopfølgning 1 pr. 28. februar viser det forventede regnskab for. Foto: Vallø Slotspark ØKONOMI, HR & IT 0 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udgiftsbaseret resultatopgørelse (Regnskabsopgørelse)

Udgiftsbaseret resultatopgørelse (Regnskabsopgørelse) Status på den samlede økonomi pr. 30.06. Økonomirapporteringen samler alle politikområdernes økonomirapportering for juni måned i en resultatopgørelse. Der gives et estimat af forventet årsregnskab, herunder

Læs mere

Forudsætninger for budgettet

Forudsætninger for budgettet Forudsætninger for budgettet Byrådets økonomiske politik, og dermed den årlige budgetlægning tager udgangspunkt i en økonomisk politik, som blev vedtaget d. 30. april 2014. Af politikken fremgår det bl.a.,

Læs mere

Mål og Midler Pensioner og boligstøtte

Mål og Midler Pensioner og boligstøtte Om politikområdet Der beskrives ikke fokusområder og effektmål for politikområdet, pensioner og boligstøtte. I stedet beskrives opgaver og opgavefordeling i forbindelse med etablering af Udbetaling Danmark.

Læs mere

Finansposter budgetbidrag 2013

Finansposter budgetbidrag 2013 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi og HR Bilag 5 Finansposter budgetbidrag 2013 Økonomiforvaltningens budgetbidrag 2013 svarer til vedtaget budget 2012 med enkelte undtagelser og

Læs mere

Den kommunale indkomstskat - personskatterne opkræves med hjemmel i lovbekendtgørelse nr. 725 af 26. juni 2006.

Den kommunale indkomstskat - personskatterne opkræves med hjemmel i lovbekendtgørelse nr. 725 af 26. juni 2006. 1.000 k r. Bu dget B udge toversla g lø be nde priser 2013 2014 2015 2016 Udgi ft 9.94 8 9.01 4 9.2 48 9.4 88 Indtæ gt 2.282.22 6 2. 313.40 2 2.3 84.0 06 2.4 49.0 31 Refusion Nett o -2.272.27 8-2. 304.38

Læs mere

Bilag til budgetopfølgningen pr. ultimo juli 2013 for økonomiudvalget

Bilag til budgetopfølgningen pr. ultimo juli 2013 for økonomiudvalget Bilag til budgetopfølgningen pr. ultimo juli for økonomiudvalget Samlet oversigt Korrigeret budget regnskab Afvigelse* Drift ekskl. overførte midler 254,8 255,7 0,9 Overførte driftsmidler 35,5 0,9-34,6

Læs mere

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 for det samlede kommunale område

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 for det samlede kommunale område Notat Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 for det samlede kommunale område Indholdsfortegnelse: 1 Forord... 2 2 Overordnet regnskabsopgørelse pr. 31. marts 2015 samt forventet regnskab 2015... 2 2.1 Kommentarer

Læs mere

Center for Økonomi. Likviditet 2019 pr. 31. maj 2019:...2

Center for Økonomi. Likviditet 2019 pr. 31. maj 2019:...2 Status på gennemsnitlige likviditet samt prognose Likviditet 2019 pr. 31. maj 2019:...2 1. Gennemsnitlig likviditet (kassekreditregel)...2 2. Likviditetsprognose...2 Bilag 1: Oversigt over tillægsbevillinger

Læs mere

Indhold: 1. Indledning

Indhold: 1. Indledning Vedrørende: Konsekvenser af det større antal flygtninge i Randers Kommune Sagsnavn: Udfordringer på integrationsområdet 20142015 Sagsnummer: 15.00.00G0113114 Skrevet af: Troels Rasmussen Email: troels.rasmussen@randers.dk

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget 1 i hele 1.000 kr. Borgerservice BF 2014 B0 2015 B0 2016 B0 2017 05.46 Tilbud til udlændinge 4.077 4.077 4.077 4.077 61 Kontanthjælp til udlændinge 4.077 4.077 4.077 4.077 65 Repatriering 0 0 0 0 05.57

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Halvårsregnskab pr. 30.06.2014 1. Resume Drift Drift - Borgerrådgivning 232.368 232.368 98.198 234.168 1.800 Ældreboliger -15.253-15.253-8.819-15.253 0 Myndighed - Hjælpemidler

Læs mere