Danske Malermestre, Per Vangekjær, mundtlig beretning, lørdag den 8. juni, Generalforsamling 2013, Guldsalen, Svendborg.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Danske Malermestre, Per Vangekjær, mundtlig beretning, lørdag den 8. juni, Generalforsamling 2013, Guldsalen, Svendborg."

Transkript

1 Danske Malermestre, Per Vangekjær, mundtlig beretning, lørdag den 8. juni, Generalforsamling 2013, Guldsalen, Svendborg. Mine damer og herrer, kære malermestre, kære gæster. Velkommen til Danske Malermestres generalforsamling. Velkommen til Svendborg. Hvis man, som jeg, holder morgenavis og har mulighed for at lægge et års aviser i en stak på gulvet, bliver det pludselig meget synligt, at der er gået et år siden generalforsamlingen i Randers. Men på jer kan det bestemt ikke ses! Året er forsvundet sporløst henover jeres ansigter Tager man så et hurtigt kig på det politiske liv, er den første indskydelse, at der jo heller ikke rigtig er sket noget. Bevares, Villy er ikke længere formand; det er Annette, der har formandskasketten i SF. Men Thorning og Margrethe er de samme som for et år siden. Ikke voldsomt meget forandret. Selv de dårlige meningsmålinger er de samme som for et år siden. Ja de er endog endnu dårligere. Omvendt vil regeringen sikkert påstå, at den haft travlt. At den har været i arbejdstøjet og haft gang i reformarbejdet. Og sammenlignet med den tidligere regering er jeg tilbøjelig til at give Helle og co. ret. De har faktisk haft reform førertrøjerne på. Vi kan altid diskutere, om de har forandret nok, om reformerne grundlæggende har ført til de helt store ændringer af samfundet. Men noget har det ført med sig.

2 Jeg kan bare nævne en SU reform, en reform af førtidspensionen, samt en uforståelig tilbagerulning af den tidligere regerings dagpengereform Alene udløst af ren og skær vælgerfrygt. Desværre har vi i tolvte time måttet vinke farvel til en hårdt tiltrængt reform af erhvervsuddannelserne: En reform, som ellers var udråbt til at skulle være regeringens store prestigeprojekt her til efteråret. Men ligesom sidste år kunne regeringen ikke blive enige med arbejdsmarkedets parter. Et krav fra et samlet arbejdsmarked om, at elever på erhvervsskolerne blandt andet skulle have bestået afgangseksamen i dansk og matematik med minimum karakteren 02, var tilsyneladende uspiseligt for regeringen. Men hvad der helt præcist ligger til grund for sammenbruddet i forhandlingerne er ikke oplyst. Derfor kan vi blot konstatere, at regeringen er rendt ind i nye trepartsproblemer. Akkurat som sidste år ved denne tid, hvor regeringens trepartsdrøftelser om blandt andet et øget arbejdsudbud også led skibbrud. Men det er dybt beklageligt, at det ikke lykkedes at få en reform i hus. Faktum er, at vores erhvervsuddannelser de sidste mange år er blevet ringere og ringere. Forklaringerne på den deroute er flere. Der har politisk været en tyrkertro på, at vi skulle satse på kloge hoveder; være et videnssamfund, der eksporterede det hårde og beskidte arbejde til andre. Derfor er gymnasierne blevet favoriseret økonomisk, mens erhvervsskolerne langsomt er blevet et sted for alle dem, man ellers ikke har vidst, hvad man skulle stille op med: En skraldespand fristes jeg til at sige. Næsten ondt værre gør så det det politiske ønske om, at mere end 90 procent af en ungdomsårgang skal have en uddannelse evner eller ej. Dette utopiske ønske har spændt ben for, at erhvervsuddannelserne har kunnet stille krav til de unge. Og

3 det har desværre ført til, at de unge på erhvervsuddannelserne er mødt op med stor forskel i score på motivationsskalaen. Unge med stor lyst til at blive håndværkere i klasse med andre, der ikke har vidst, hvad de ville, plus nogle med en klar viden om, hvad de ville og det var absolut ikke en erhvervsuddannelse. Opskriften på en halvdårlig uddannelse for alle. Og tallene taler deres tydelige sprog. For få år siden valgte omkring 30 procent af en ungdomsårgang en erhvervsuddannelse; i dag er det knap 20 procent. Et fald på 30 procent. Oveni kan man så lægge 10 procent af alle dem, der ikke tidligere fik en uddannelse, men som nu bliver placeret på erhvervsuddannelserne. Ikke sært at frafaldet er vokset markant gennem årene. Regeringen fastholder, at der kommer en reform af erhvervsuddannelserne til efteråret. Det eneste, vi nu kan gøre, er, at krydse fingre for, at den tager fat der, hvor der er problemer; at der bliver tale om en rigtig reform og ikke bare lapperier. Den strandede reform af erhvervsuddannelserne skulle have set og reformeret indholdet af uddannelserne. Men reformen var en del af en større plan; nemlig den politiske aftale Bedre Erhvervsuddannelser og styrket uddannelsesgaranti fra november sidste år. Og i den aftale ligger, at uddannelsen af skolepraktikanter ikke længere skal ske på alle tekniske skoler. Fra august i år vil der blive oprettet en række praktikcentre. Centrene er skoler, som allerede nu udbyder den enkelte uddannelses hovedforløb. Disse praktikcentre får ansvaret for skp eleverne med alt, hvad det indebærer af skolepraktik, delpraktik aftaler og korte uddannelsesaftaler.

4 Samlingen i praktikcentre betyder en større ensartethed i uddannelsen af skolepraktikeleverne og er alt andet lige en højnelse af den uddannelse, der er nødvendig, når nu krisen fortsat betyder, at ikke alle har mulighed for at tage en lærling ind i virksomheden. Et andet, helt afgørende problem, nemlig at danske unge i gennemsnit er 22 år, når de begynder på en erhvervsuddannelse mod blot 15 år i eksempelvis Østrig, er det mere usikkert, om en reform ville hjælpe på. Her er det nok i højere grad en mentalitetsændring, der er påkrævet. Generelt kommer danske unge nemlig alt for sent i gang med en uddannelse ikke mindst fordi holdningen: Uh, vi har haft det så hårdt, nu skal vi have et sabbatår, er fremherskende. Og at vi har et problem med uddannelse i Danmark, fik alle vist set i tv programmet; 9Z mod Kina, der blev vist på DR1 her i foråret. Det var ikke opløftende! Vi bryster os af at have verdens dyreste folkeskole målt per elev. Det kunne jeg sådan set leve med, hvis vi i samme moment kunne sige, at vi også havde verdens bedste folkeskole. Men udsendelserne og det faktum, at erhvervsuddannelser modtager en del elever, der reelt hverken kan læse, skrive eller regne efter ti års skolegang vidner desværre om det modsatte. Men mindst ligeså interessant, når talen falder på regeringen og reformer, er, om vi selv er parate til reformer. Tør vi selv lave om i virksomhederne? Eller lader vi stå til, fordi det, vi kender, trods alt er det, vi er mest trygge ved? Vi giver ondt af os, når vi bliver udsat for konkurrence fra østeuropæiske håndværkere og stiller krav om lovindgreb og politiaktioner og jubler i det stille, når fagforeningen laver blokader. Men stiller vi spørgsmålet: Er vi selv når konkurrencen foregår på lige vilkår konkurrencedygtige?

5 Hvordan er det lige med arbejdstiden? Arbejder svendene de timer, vi betaler for? Arbejder de aktivt 37 timer om ugen. Eller er vi heldige, hvis vi får arbejde for 30 timer om ugen? Hvor mange af jer i salen har her på det seneste sat jer ned sammen med jeres ansatte og gennemgået ansættelsespapirerne? Afsnittet om arbejdstid? Eller rygning; hvor mange rygepauser har jeres svende ifølge deres kontrakt? Og hvor mange holder de? Jeg kan sige det sådan, at hvis jeg var ryger og selv skulle betale for alle de rygepauser, jeg kan konstatere, der bliver holdt rundt omkring på byggepladserne, ja så ville jeg slet ikke have råd til at ryge! For slet ikke at tale om mobiltelefoner Hvordan er det overhovedet muligt at rulle en væg og tale i telefon samtidig? Eller arbejde med både girafsliberen og mobiltelefon? Jeg ved, det er kontroversielt, men skal vi have et forbud mod mobiltelefoner i arbejdstiden ind i overenskomsten? Vores evne til at konkurrere handler om meget mere end østeuropæiske håndværkere, der arbejder uden overenskomst. Arbejdstid, rygning eller mobiltelefon er alt sammen med til at sætte vores konkurrenceevne under pres. Mens kampen mod østeuropæerne kan synes som en kamp mod vindmøller, har vi redskaberne til at gøre op med den almindelige slendrian, der breder sig. Akkorden og den nye, reducerede prisliste er værktøjerne, der skal til for at øge produktiviteten. Hvorfor er der så få af os, der tør tage disse værktøjer i brug? Hvorfor bliver vi ved med at hænge fast i en timeløn, der oveni købet er mange gange for høj i forhold til, hvad vi får ud af det? Jeg bliver stærkt provokeret, når medarbejderne fortæller, at de skam møder klokken hver morgen, men at de altså også lige skal nå at drikke en kop kaffe, inden de går i gang. Det forstår du godt, ikke mester?

6 Hvis man har 20 mand beskæftiget og ganger det hele op, så giver det ti timer alene på morgenkaffe. Med andre ord ti timer ud af produktionen. Og gang det så op med en timeløn på 320, kroner Det er 3.200, kroner om dagen Eller , kroner om ugen. Hvis I ikke allerede selv har regnet det ud, bliver det omkring , kroner om året. Lige ud af vinduet Det er slet ikke til at holde ud at tænke på! Vi vil gerne hævde, at vores pris afspejler kvaliteten. Underforstået at vores svende leverer et stykke arbejde, der ligger et pænt stykke over det, man får fra de udenlandske klamphuggere. Men er det nu rigtigt? Er de alle sammen klamphuggere, og er alle vores svende medaljemalere? Selvfølgelig ikke; sandheden ligger et sted midt imellem. Men vi skal nok vænne os til, at kvalitet i dag er en selvfølge for kunderne. Hvorfor ovehovedet ringe efter en maler, hvis han ikke kan male? At lægge sig til rette på den lyserøde sky og tro, at alt er godt, hvis bare vi leverer et stykke kvalitetsarbejde, er ganske enkelt farligt. Alle vi og vores kunder går målrettet efter den rigtige pris. Ingen vil betale for meget heller ikke for et stykke kvalitetsarbejde. Derfor er det vigtigt, at vi også sikrer os, at vi er konkurrencedygtige på vores priser. Jeg tror, de udenlandske håndværkere er kommet for at blive. Det vil være naivt at sige noget andet. Men selv under ordnede forhold er de billigere end os. Og skal vi ikke sætte os selv helt uden for døren, er det vigtigt, at vi ikke er markant dyrere; der kan akkorden og prislisten hjælpe os. Det giver os nemlig en markant forøgelse i produktiviteten i virksomhederne. At vi selv har et stort medansvar, for hvordan det går i vores virksomheder, er ikke det samme som at sige, at vi ikke fortsat

7 har fokus på den ulige konkurrence fra den ulovlige østeuropæiske arbejdskraft. Det har vi, og vi vil fortsat presse politikerne for en holdbar løsning. I den forbindelse vil jeg også gerne rose Københavns Kommune for beslutningen om en øget indsats mod social dumping, når der bygges i kommunen. Ved fremtidige byggerier i København vil kommunen kræve øget dokumentation fra leverandører og underleverandører for at komme den illegale arbejdskraft til livs. Våbnene i kampen hedder blandt andet bøder og øget kontrolindsats. Ros skal der også lyde til regeringen, der lyttede til de mange gode råd fra blandt andre Danske Malermestre og valgte at genindføre håndværkerfradraget. Da det i sin tid blev indført, var en af begrundelserne, at det skulle gøre sort arbejde hvidt og det virkede! Fra vores konjunkturundersøgelser har vi kunne dokumentere, at håndværkerfradraget stort set eliminerede kundernes interesse for sort arbejde. Vi kunne godt have ønsket os, at partierne på Christiansborg havde lyttet endnu mere til os, og givet os et håndværkerfradrag efter svensk model med en beløbsgrænse på , kr. Men vi må glæde os over, at der trods alt blev lyttet til den sunde fornuft. Og vi kan ydermere glæde os over, at ordningen er blevet udvidet til også at gælde sommerhuse og fritidsboliger. Men at håndværkerfradraget blev indført i forbindelse med en vækstpakke, hvor en lempelse af afgiften på øl og sodavand blev udlagt som et afgørende boost af Danmarks økonomi, siger desværre noget om ambitionsniveauet på Borgen. Efter min bedste overbevisning har planen ikke gjort det helt store for at ruste Danmark og dansk økonomi hverken nu eller til fremtiden. Vi står fortsat over for store udfordringer.

8 Vores høje skattetryk presser lønniveauet i vejret, vores høje kontanthjælp gør det ikke attraktivt at arbejde og vores generelle effektivitet er for lille. En ting, der også kan undre, er, at regeringen ved årets begyndelse valgte at skære praktikpladspræmien ned fra , kr. og til , kr. Mange fag og brancher ligger fortsat underdrejet som følge af krisen og den lavere præmie er ikke just den direkte vej til de lærepladser, som der er så stor mangel på. Og når man samtidig sætter begrænsning på og kun vil udbetale præmien til lærlinge under 25 år, gør det ikke sagen meget bedre. Men manglen på praktikpladser hænger jo for en stor dels vedkommende også sammen med mangel på arbejde. Og her kunne en oplagt løsning være, at det offentlige begyndte at udbyde opgaverne i fagentreprise. På den måde ville landets mange små og mellemstore virksomheder have en reel mulighed for at byde ind. Godt hjulpet på vej af håndværkerforeningen i Aarhus har kommunen her fået øjnene op for, at der faktisk venter en gevinst ved fagentreprise. Mange sparede penge, flere skatteindtægter, mere lokal beskæftigelse og flere lærepladser. Alt sammen ifølge kommunen. Heldigvis lader det til, at flere kommuner er ved at få øje på de mange fordele, der ligger og venter, når de sender opgaverne ud i fagentreprise. Maribo Kommune har meldt ud, at kommunen fremover vil benytte fagentreprise, ligesom Københavns og Hørsholm Kommune er langt inde i overvejelserne om samme udbudsmetode. Og i Varde har en lokal malermester fået gang i en debat med kommunen omkring fagentreprise. Blot for at nævne, at der

9 kan komme noget positivt ud af at gå i dialog med politikerne og de lokale embedsmænd. På sin plads til en generalforsamling må det også være at kunne komme med lidt ros ikke mindst til os selv. Selv om de sidste par år har været økonomisk hård kost, kan vi konstatere, at Danske Malermestre i forhold til så mange andre organisationer er kommet gennem krisen uden de helt store skrammer. Det betyder, at vi står stærkt, når tingene forhåbentlig ikke for langt ude i fremtiden vender. Vi skal også huske at rose os selv og minde hinanden om, at vi pt. har verdens bedste maler. Jesper Guld vandt i London for to år siden og om godt tre uger drager Jacob Kofod til Leipzig for at forsvare titlen. Rollemodeller for malerfaget, som vi kan være stolte af! På samme måde med Entré Malerkalk. Vi er på bare et år nået rigtig langt med vores eget kalkulationsprogram og meget længere, end vi turde tro på. Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg var superbruger; det er jeg så langt fra. Men jeg kender Entré Malerkalk, og de tilbagemeldinger jeg får fra dem, der bruger programmet, er meget positive. Selvfølgelig er det noget nyt, noget andet end man er vant til. Men sådan er det jo også, hvis du køber en ny mobiltelefon. I begyndelsen bliver du småirriteret, fordi den opfører sig på en anden måde. Men efter et stykke tid forstår du ikke, hvordan du har kunnet leve med det gamle skrammel, som du havde før. Og vi fortsætter med programmet; vi fortsætter med at optimere det og tilpasse det til brugernes ønsker og behov. Og jeg kan garantere, at det fortsat sker i et tempo, som vi ikke tidligere har været vant til.

10 Endelig skal det fremhæves, at en licens til Entré Malerkalk er gratis ligesom mulighed for en til en undervisning heller ikke koster en krone. Baggrunden for, at Danske Malermestre valgte at gå sammen med Håndværksdata om programmet Entré Malerkalk, er kendt af alle. Derfor bør det heller ikke komme bag på nogen, at vi nu har en klar økonomisk interesse i, at programmet bliver en succes. Derfor har Danske Malermestres bestyrelse besluttet, at oprette vores eget beregnerkontor for på den måde at motivere andre til at bruge Entré Malerkalk. Tidshorisonten for Danske Malermestres Beregnerkontor kan jeg ikke sige noget klart om, men vanen tro vil vi arbejde hurtigt nu, hvor beslutningen er truffet. Inden jeg nu overlader min beretning den skriftlige såvel som den mundtlige til jeres godkendelse, vil jeg takke min bestyrelse for endnu et godt år. Jeg synes, vi er et godt team, der alle som en arbejder for medlemmernes og Danske Malermestres bedste. Også en særlig tak til mine to næstformænd og vores direktør i Danske Malermestre. Jeg vil også rette en stor tak til vores sekretariat på Bryggen i København såvel som på Asylvej i Aarhus for endnu et år. I arbejder målrettet for medlemmerne og I gør det rigtig godt! Altid med medlemmernes interesse for øje. Jeg vil også sende en stor tak til vores samarbejdspartnere: Håndværksrådet, Dansk Arbejdsgiverforening, Malerfagets faglige Fællesudvalg, Malerforbundet i Danmark og Arbejdsmiljøhuset tak for endnu et godt år. Med disse ord overlader jeg beretningerne til generalforsamlingen!

Analyse af boligjobordningens effekter på aktivitet, beskæftigelse og sort arbejde i malerfaget

Analyse af boligjobordningens effekter på aktivitet, beskæftigelse og sort arbejde i malerfaget Analyse af boligjobordningens effekter på aktivitet, beskæftigelse og sort arbejde i malerfaget Danske Malermestre har i perioden 24.-26. oktober 2012 gennemført en analyse blandt medlemmerne vedrørende

Læs mere

Håndværksrådets skoletilfredshedsundersøgelse August Viden om og brug af de forskellige aftaletyper summary

Håndværksrådets skoletilfredshedsundersøgelse August Viden om og brug af de forskellige aftaletyper summary Håndværksrådets skoletilfredshedsundersøgelse August 2013 Viden om og brug af de forskellige aftaletyper summary De senere års økonomiske krise i Danmark har ført til en stor mangel på praktikpladser,

Læs mere

Håndværksrådets skoletilfredshedsundersøgelse August 2013. Resultater, konklusioner og perspektiver

Håndværksrådets skoletilfredshedsundersøgelse August 2013. Resultater, konklusioner og perspektiver Håndværksrådets skoletilfredshedsundersøgelse August 2013 Resultater, konklusioner og perspektiver Håndværksrådet har i 2013 fået svar fra mere end 3.000 små og mellemstore virksomheder på spørgsmål om

Læs mere

Medierne overser ikke-akademiske uddannelser

Medierne overser ikke-akademiske uddannelser Medierne overser ikke-akademiske uddannelser Erhvervsuddannelser, som eksempelvis murer, fotograf eller sosu-assistent, får hverken den opmærksomhed eller de midler de fortjener. Næsten halvdelen af en

Læs mere

organisationen for malerfaget Malerfagets Konjunkturundersøgelse 2. halvår 2013

organisationen for malerfaget Malerfagets Konjunkturundersøgelse 2. halvår 2013 organisationen for malerfaget Malerfagets Konjunkturundersøgelse Malerfagets konjunkturundersøgelse Resume Stigende omsætning og beskæftigelse (side 2) Den første halvdel af bød på en pæn omsætningsfremgang

Læs mere

INVESTERINGER SKABER ARBEJDSPLADSER

INVESTERINGER SKABER ARBEJDSPLADSER 12/11 2013 INVESTERINGER SKABER ARBEJDSPLADSER INDHOLD: Fremtidens vækst går gennem bredbånd... 2 Højeste offentlige investeringer i 30 år... 3 Kan DI levere praktikpladserne?... 4 København: S, SF og

Læs mere

Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014

Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014 Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014 Kære venner. Vi har haft økonomisk krise længe. Nu er der lys forude. Så det er nu, vi igen skal minde hinanden om, at Danmarks vej videre handler om fællesskab. Vi kommer

Læs mere

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag.

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag. Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 2015 Velkommen til den årlige generalforsamling

Læs mere

Jobfremgangen afspejles ikke nok i antallet af lærepladser

Jobfremgangen afspejles ikke nok i antallet af lærepladser Jobfremgangen afspejles ikke nok i antallet af lærepladser De nyeste tal for manglen på praktikpladser viser, at der i maj måned var ca..5 unge, der aktivt søger en praktikplads. Dertil kommer cirka. elever,

Læs mere

Den gode læreplads. Gode råd fra unge lærlinge

Den gode læreplads. Gode råd fra unge lærlinge Den gode læreplads Gode råd fra unge lærlinge Pjecen er produceret med udgangspunkt i et fokusgruppeinterview, hvor analysefirmaet NewInsigt har talt 7 lærlinge, som enten lige er udlært eller midt i deres

Læs mere

Fagforening vendte alt på hovedet - så meldte udlændingene sig ind - UgebrevetA4.dk

Fagforening vendte alt på hovedet - så meldte udlændingene sig ind - UgebrevetA4.dk ERFARINGER FRA METROBYGGERIET Fagforening vendte alt på hovedet - så meldte udlændingene sig ind Af Lærke Øland Frederiksen @LaerkeOeland Fredag den 22. december 2017 Da byggeriet af metroen i København

Læs mere

Generalforsamling d. 23. april 2013

Generalforsamling d. 23. april 2013 Generalforsamling d. 23. april 2013 Det har været en lidt mærkelig oplevelse at skulle skrive dette års beretning, og jeg har prøvet at udskyde den så længe som muligt, for tidligere år er jeg kommet ind

Læs mere

1. maj tale 2015. Men inden vi når så langt, så et par ord om det der optager mig som landets justitisminister.

1. maj tale 2015. Men inden vi når så langt, så et par ord om det der optager mig som landets justitisminister. 1. maj tale 2015 Forleden besøgte jeg den store danske virksomhed Leo Pharma. Den ligger et stenkast fra min bopæl. 1600 gode danske arbejdspladser har de i Danmark. De skaber produkter til millioner af

Læs mere

Formandens beretning - udkast. Karin Brorsen. VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015

Formandens beretning - udkast. Karin Brorsen. VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015 Formandens beretning - udkast Karin Brorsen VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015 Velkommen til Generalforsamlingen i VikarBranchen. For anden gang står jeg nu som formand, og skal aflægge beretning

Læs mere

Konkrete værktøjer til den gode modtagelse. dgi.dk. Tag godt imod. dgi.dk/abcmentalsundhed

Konkrete værktøjer til den gode modtagelse. dgi.dk. Tag godt imod. dgi.dk/abcmentalsundhed Konkrete værktøjer til den gode modtagelse 1 Tag godt imod /abcmentalsundhed 2 Tag godt imod 3 Konkrete redskaber til den gode modtagelse i fællesskabet Redskaberne her er til dig, der er ansvarlig for

Læs mere

Konkrete værktøjer til den gode modtagelse. dgi.dk. Tag godt imod. dgi.dk/abcmentalsundhed

Konkrete værktøjer til den gode modtagelse. dgi.dk. Tag godt imod. dgi.dk/abcmentalsundhed Konkrete værktøjer til den gode modtagelse 1 Tag godt imod /abcmentalsundhed 2 Tag godt imod 3 Konkrete redskaber til den gode modtagelse i fællesskabet Redskaberne her er til dig, der er ansvarlig for

Læs mere

Men vi er her først og fremmest for at fortsætte ad den vej, som kongressen udstak i 2009.

Men vi er her først og fremmest for at fortsætte ad den vej, som kongressen udstak i 2009. 1 Formand Bente Sorgenfreys mundtlige beretning: Vi tjener kassen - statskassen. Vi er samlet for at gøre en forskel. FTF s repræsentantskabsmøde 11. maj 2011 OBS: Det talte ord gælder. Naturligvis skal

Læs mere

Trods udsigt til vækstpakke er SMV ernes forårshumør i kulkælderen

Trods udsigt til vækstpakke er SMV ernes forårshumør i kulkælderen Trods udsigt til vækstpakke er SMV ernes forårshumør i kulkælderen Mens vækstpakken og dermed udsigten til genindførelse af håndværkerfradraget har præget dagsordenen i marts, holder landets små og mellemstore

Læs mere

Ministerens tale til Investordagen, Dansk Aktionærforenings årsdag kl. 13.00-13.30.

Ministerens tale til Investordagen, Dansk Aktionærforenings årsdag kl. 13.00-13.30. Ministerens tale til Investordagen, Dansk Aktionærforenings årsdag kl. 13.00-13.30. [DET TALTE ORD GÆLDER] Tak for invitationen til at komme og give mit besyv med på dansk aktionærforenings årsdag. Man

Læs mere

Erhvervsskoler: Reform har løftet niveauet

Erhvervsskoler: Reform har løftet niveauet 19. maj 217 ARTIKEL Af Kristian Stokholm Erhvervsskoler: Reform har løftet niveauet Dygtigere, mere motiverede elever, der møder op til undervisningen, og som ikke falder fra. Det er ifølge skolerne den

Læs mere

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 Tilstede: Faglærer og Kristine Lodberg Madsen Kristine: Hvad er din baggrund, uddannelse og hvad

Læs mere

Mange tak for invitationen. Jeg har set frem til at hilse på jer.

Mange tak for invitationen. Jeg har set frem til at hilse på jer. Tale 14. maj 2014 J.nr. 14-1544539 Danmark skal helt ud af krisen - Tale til Forsikring & Pensions årsmøde torsdag den 15. maj Dansk økonomi skal tilbage i topform Mange tak for invitationen. Jeg har set

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015

Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015 Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen. I Danmark står vi last og brast om demokratiets kerneværdier. Vi siger klart og tydeligt nej til

Læs mere

Grundlovstale Pia Olsen Dyhr

Grundlovstale Pia Olsen Dyhr Grundlovstale Pia Olsen Dyhr Vi er midt i en valgkamp. Og for mig betyder det hektisk aktivitet. Masser af møder, medrivende debatter, interviews og begivenhedsrige besøg i hele landet. Men selvom dagene

Læs mere

3/2018. Sydjylland OPRÅB TIL POLITIKERNE: Kom ud i virkeligheden 100 NYE KOLLEGAER HOS ARLA I ESBJERG. Fællesskabet skal genskabes

3/2018. Sydjylland OPRÅB TIL POLITIKERNE: Kom ud i virkeligheden 100 NYE KOLLEGAER HOS ARLA I ESBJERG. Fællesskabet skal genskabes 3/2018 Sydjylland OPRÅB TIL POLITIKERNE: Kom ud i virkeligheden 100 NYE KOLLEGAER HOS ARLA I ESBJERG Fællesskabet skal genskabes Peders leder Tilbagetrækning Noget for noget Arbejdergiverne siger, at de

Læs mere

DGNB når bygherren kræver certificering af sit bæredygtige byggeri. sådan kommer du godt i gang

DGNB når bygherren kræver certificering af sit bæredygtige byggeri. sådan kommer du godt i gang DGNB når bygherren kræver certificering af sit bæredygtige byggeri sådan kommer du godt i gang FÅ DE BEDSTE RESULTATER TIL TIDEN Har du lyst til at: At forbedre dine faglige kompetencer? Mindske fejl og

Læs mere

Tag godt imod. Konkrete redskaber til den gode modtagelse i fællesskabet. Til dig, der er ansvarlig for eller deltager i et organiseret fællesskab

Tag godt imod. Konkrete redskaber til den gode modtagelse i fællesskabet. Til dig, der er ansvarlig for eller deltager i et organiseret fællesskab Tag godt imod Konkrete redskaber til den gode modtagelse i fællesskabet Til dig, der er ansvarlig for eller deltager i et organiseret fællesskab Tag godt imod Redskaberne her er til dig, der er ansvarlig

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Ejner K. Holst 1. maj 2014 Respekt for arbejdets værdi

Ejner K. Holst 1. maj 2014 Respekt for arbejdets værdi Ejner K. Holst 1. maj 2014 Respekt for arbejdets værdi I dag vil jeg sige noget om værdien af arbejde. Og med værdi mener jeg ikke den lønseddel, vi modtager sidst på måneden. Nej. Jeg mener den værdi,

Læs mere

Partnerskabsaftale 10. juni 2010

Partnerskabsaftale 10. juni 2010 Partnerskabsaftale 10. juni 2010 Partnerskabsaftale Herlev til Herlev mellem Dansk Byggeri, Københavns tekniske skole (Herlev afdeling), UU-Nord og Herlev kommune i perioden 1.8.2010 til 31.12.2012 Baggrund

Læs mere

Danske Malermestre, mundtlig beretning ved generalforsamling 2014.

Danske Malermestre, mundtlig beretning ved generalforsamling 2014. Danske Malermestre, mundtlig beretning ved generalforsamling 2014. Ved formand Per Vangekjær Mine damer og herrer, kære malermestre, kære gæster. Velkommen til Danske Malermestres generalforsamling. Velkommen

Læs mere

På enhver skole er det naturligvis hverdagen der fylder mest. Jeg vil her ikke sige så meget om hverdagen, men jeg vil starte med en lille smule.

På enhver skole er det naturligvis hverdagen der fylder mest. Jeg vil her ikke sige så meget om hverdagen, men jeg vil starte med en lille smule. Side 1 af 5 Skolelederens beretning for skoleåret 2011/2012 Skolens hverdag På enhver skole er det naturligvis hverdagen der fylder mest. Jeg vil her ikke sige så meget om hverdagen, men jeg vil starte

Læs mere

POLITISK ARBEJDSPLAN SF I RANDERS KOMMUNE 2011-2012

POLITISK ARBEJDSPLAN SF I RANDERS KOMMUNE 2011-2012 POLITISK ARBEJDSPLAN SF I RANDERS KOMMUNE 2011-2012 Kriserne raser! Fyresedler. Flere fattige. Familier, der går fra hus og hjem. Sådan mærker vi danskere sammen med resten af Verden den økonomiske krise.

Læs mere

1. maj Ejner K. Holst KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER. Frihed, lighed og fællesskab

1. maj Ejner K. Holst KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER. Frihed, lighed og fællesskab KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 07.00 DET TALTE ORD GÆLDER 1. maj 2015 Ejner K. Holst Frihed, lighed og fællesskab Lad mig spørge jer om det samme, som den sang vi lige har sunget, gjorde. Frihed, lighed og

Læs mere

Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år.

Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år. 1. maj tale 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år. Men jeg vil gerne starte med at fortælle om mit besøg hos

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere

Danmark i fremgang nye arbejdspladser

Danmark i fremgang nye arbejdspladser Se dette nyhedsbrev i en browser Danmark i fremgang nye arbejdspladser Kære medlem I dag offentliggør vi en ambitiøs plan "Danmark i fremgang nye arbejdspladser" for en styrket dansk konkurrenceevne og

Læs mere

De gyldne og de grå 12-12-2011 19:02:00

De gyldne og de grå 12-12-2011 19:02:00 12-12-2011 19:02:00 De gyldne og de grå De gyldne elever, dem der kan det hele. Får ikke nok faglig udfordring i folkeskolen. Men hvordan kan man give dem det uden at svigte de grå, dem der har det svært

Læs mere

Jeg har forandret mig. Både mentalt og fagligt. Det er rart, når man føler sig lidt klog. Og jeg ved nu, at jeg er klog nok

Jeg har forandret mig. Både mentalt og fagligt. Det er rart, når man føler sig lidt klog. Og jeg ved nu, at jeg er klog nok Jeg har forandret mig. Både mentalt og fagligt. Det er rart, når man føler sig lidt klog. Og jeg ved nu, at jeg er klog nok Nicolai Fick Sørensen om Drenge Akademiet i Jyllands-Posten DRENGE AKADEMIET

Læs mere

Foråret er på vej, og dermed er det også blevet tid til generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening.

Foråret er på vej, og dermed er det også blevet tid til generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening. Generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening 26. marts 2012 Formandens årsberetning Foråret er på vej, og dermed er det også blevet tid til generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening. Dette er min

Læs mere

Man føler sig lidt elsket herinde

Man føler sig lidt elsket herinde Man føler sig lidt elsket herinde Kirstine er mor til en dreng med problemer. Men først da hun mødte U-turn, oplevede hun engageret og vedholdende hjælp. Det begyndte allerede i 6. klasse. Da Oscars klasselærer

Læs mere

I fagbevægelsen tror vi ikke på noget for noget. I fagbevægelsen gør vi hver dag noget for nogen. *******

I fagbevægelsen tror vi ikke på noget for noget. I fagbevægelsen gør vi hver dag noget for nogen. ******* 1. maj 2011 / LO-formand Harald Børsting Lokale arrangementer DET TALTE ORD GÆLDER Det siges ofte, at hvis man vil nå ind til marven i den danske arbejderbevægelse, så skal man synge vores sange. Sangene

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Åbent samråd i Folketingets Uddannelsesudvalg Samrådsspørgsmål V (stillet af Nanna Westerby (SF)): Ministeren bedes redegøre for, hvilke initiativer ministeren

Læs mere

Finansminister Kristian Jensens tale ved Kommunaløkonomisk Forum torsdag d. 12. januar 2017

Finansminister Kristian Jensens tale ved Kommunaløkonomisk Forum torsdag d. 12. januar 2017 Tale 12. januar 2017 Det talte ord gælder. Finansminister Kristian Jensens tale ved Kommunaløkonomisk Forum torsdag d. 12. januar 2017 Jammer. Jeg hører jammer. Men ikke fra jer kommuner. Faktisk oplever

Læs mere

Mundtlig beretning på ADV s Generalforsamling den 10. juni 2009

Mundtlig beretning på ADV s Generalforsamling den 10. juni 2009 Mundtlig beretning på ADV s Generalforsamling den 10. juni 2009 Kære kollegaer kære venner Tak for ordet og endnu engang velkommen til ADV s generalforsamling. Jeg skal - vanen tro - hér på generalforsamlingen

Læs mere

Rosa Lund (Enhedslisten MF) 2014

Rosa Lund (Enhedslisten MF) 2014 Tale til 8. Marts Tak for invitationen. I morges hørte jeg i radioen at i dag er kvindernes dag. Kvindernes dag? nej i dag er kvindernes internationale kampdag! Jeg synes også at I dag, er en dag, hvor

Læs mere

SMV erne får endnu en tur i den økonomiske rutsjebane

SMV erne får endnu en tur i den økonomiske rutsjebane SMV erne får endnu en tur i den økonomiske rutsjebane Tillidskrise, beskæftigelseskrise og ophør af håndværkerfradraget. Der har været langt mellem de positive historier om økonomien i medierne. Det smitter

Læs mere

Håndværksrådets skoletilfredshedsundersøgelse August Antal erhvervsskoler og deres beliggenhed summary

Håndværksrådets skoletilfredshedsundersøgelse August Antal erhvervsskoler og deres beliggenhed summary Håndværksrådets skoletilfredshedsundersøgelse August 2013 Antal erhvervsskoler og deres beliggenhed summary Virksomhedernes tilfredshed med antallet af erhvervsskoler og deres beliggenhed er også en del

Læs mere

Harald Børsting 1. maj 2014

Harald Børsting 1. maj 2014 Harald Børsting 1. maj 2014 Lokale taler: Helsingør, København, Køge og Roskilde I LO har vi 1 million lønmodtagere. Det er 1 million stemmer i debatten. I debatten om arbejdsløshed og beskæftigelsespolitik.

Læs mere

Fremtidens arbejdsmarked i byggeog anlægsbranchen

Fremtidens arbejdsmarked i byggeog anlægsbranchen Fremtidens arbejdsmarked i byggeog anlægsbranchen v/ole Nørvang-Holm Virksomhedscenterchef EUC Sjælland De store infrastrukturprojekter vil være dynamoen i regionens vækst, i årerne der kommer! Stor efterspørgsel

Læs mere

Industritekniker og Klejnsmed. Information PRAKTIK. Velkommen som skolepraktikant

Industritekniker og Klejnsmed. Information PRAKTIK. Velkommen som skolepraktikant Industritekniker og Klejnsmed Information PRAKTIK Velkommen som skolepraktikant Syddansk Erhvervsskole Tillykke med din optagelse som skolepraktikant på Syddansk Erhvervsskole Som skolepraktikelev på Syddansk

Læs mere

Kære 10. klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden.

Kære 10. klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. 1 Kære 10. klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. Først vil jeg ønske jer til lykke med eksamen. Det er for de fleste en tid med blandede følelser. Det er dejligt

Læs mere

Jeg er glad for, at jeg i dag kan præsentere den bedste prognose for dansk økonomi længe. Det er altid rart at være budbringer af gode nyheder.

Jeg er glad for, at jeg i dag kan præsentere den bedste prognose for dansk økonomi længe. Det er altid rart at være budbringer af gode nyheder. Finansudvalget 2016-17 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 526 Offentligt Jeg er glad for, at jeg i dag kan præsentere den bedste prognose for dansk økonomi længe. Det er altid rart at være budbringer

Læs mere

SPJELLERUP FRISKOLENYT Nr. 9

SPJELLERUP FRISKOLENYT Nr. 9 SPJELLERUP FRISKOLENYT Nr. 9 Kære alle sammen Vi er allerede kommet godt i gang med det nye skoleår på Spjellerup Friskole. Mange elever kom friske og brune tilbage fra en veloverstået sommerferie og det

Læs mere

Danske Malermestre, Generalforsamling 2011 Hotel Hvide Hus, Aalborg Formand Glenn Larsen mundtlig beretning

Danske Malermestre, Generalforsamling 2011 Hotel Hvide Hus, Aalborg Formand Glenn Larsen mundtlig beretning Danske Malermestre, Generalforsamling 2011 Hotel Hvide Hus, Aalborg Formand Glenn Larsen mundtlig beretning Kære malermestre, kære gæster, mine damer og herrer - Velkommen til Danske Malermestres generalforsamling

Læs mere

Mennesker på kontanthjælp bliver hængt ud, som om de var roden til alt ondt.

Mennesker på kontanthjælp bliver hængt ud, som om de var roden til alt ondt. 1 Folkemødetale 2015 Johanne Schmidt Nielsen Det talte ord gælder. Jeg vil gerne starte med at sige, at den her valgkamp efterhånden har udviklet sig til sådan en konkurrence om, hvem der kan banke hårdest

Læs mere

Troværdighedsbranchen: Krav og forventninger til revisor i dag og i morgen

Troværdighedsbranchen: Krav og forventninger til revisor i dag og i morgen Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsens tale på FSR s årsmøde danske revisorer Revisordøgnet 2013, den 26. september 2013 Troværdighedsbranchen: Krav og forventninger til revisor i dag og i morgen

Læs mere

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé Århus C Tlf.: Fax:

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé Århus C Tlf.: Fax: N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk Trøjborg d. 27. juni 2008 Kære 9. årgang. Vi skal sige farvel til jer og I skal sige

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole.

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010 Knuser dit hjerte SC 1. SKOLEGANG DAG Signe og Michelle er på vej til time. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. MICHELLE Ej,

Læs mere

SÅDAN ARBEJDER VI I TAMU. Fokus Hvad vil det sige at arbejde med værdier? TAMU i virkeligheden Værdiernes betydning for medarbejdere

SÅDAN ARBEJDER VI I TAMU. Fokus Hvad vil det sige at arbejde med værdier? TAMU i virkeligheden Værdiernes betydning for medarbejdere SEPTEMBER 2017 SÅDAN ARBEJDER VI I TAMU Fokus Hvad vil det sige at arbejde med værdier? TAMU i virkeligheden Værdiernes betydning for medarbejdere Konsekvenspædagogiske perspektiver Kan værdier bruges

Læs mere

Indslaget er på hjemmesiden annonceret under overskriften: Flere ledige var ligefrem en forudsætning for dagpengereformen.

Indslaget er på hjemmesiden annonceret under overskriften: Flere ledige var ligefrem en forudsætning for dagpengereformen. Forudsætning for dagpengereformen. Det følgende er en afskrift af P1 Orientering, fredag den 2. november 2012, kl. 16.09 17.00. Det konkrete indslag blev bragt 16.44, jf. DR s hjemmeside. Indslaget er

Læs mere

PRAKTIKPLADS. match. Brug dit netværk til at finde praktikplads

PRAKTIKPLADS. match. Brug dit netværk til at finde praktikplads PRAKTIKPLADS match Brug dit netværk til at finde praktikplads Hvordan kan du bruge netværk til at finde en praktikplads? At netværke handler om at lære folk at kende, der gerne vil hjælpe dig videre. Og

Læs mere

Ungdomsgaranti til Alle!

Ungdomsgaranti til Alle! Ungdomsgaranti til Alle! DSU s bud på en målrettet og effektiv indsats mod ungdomsarbejdsløsheden Min søn på 19 år kender ikke begrebet ungdomsarbejdsløshed, og sådan skal det fortsat være. Det skal forblive

Læs mere

Men lidt om de problematikker, vi vil møde i den nærmeste fremtid. Vi skal finde en løsning til hvordan hun kan komme frem og tilbage til skolen.

Men lidt om de problematikker, vi vil møde i den nærmeste fremtid. Vi skal finde en løsning til hvordan hun kan komme frem og tilbage til skolen. Fra: Rita Vinter Emne: Sarah Dato: 7. okt. 2014 kl. 21.59.33 CEST Til: Janni Lærke Clausen Hej Janni. Jeg vil lige fortælle lidt om Sarah, inden du møder

Læs mere

I de sidste år er uligheden vokset i Danmark.

I de sidste år er uligheden vokset i Danmark. 1. maj tale 2006 - eftermiddag v. LO s næstformand Tine Aurvig-Huggenberger I de sidste år er uligheden vokset i Danmark. Ikke mindst på grund af at regeringen og Dansk Folkeparti lystigt har svunget pisken

Læs mere

Kristian Jensens tale. v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning *** Det talte ord gælder ***

Kristian Jensens tale. v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning *** Det talte ord gælder *** Kristian Jensens tale v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning Det talte ord gælder 367 dage. 3 timer. 32 minutter. Det er lige nøjagtig så lang tid, vi har. Så lukker valglokalerne til kommunal- og regionsvalget

Læs mere

Danske Malermestres generalforsamling 2012, Randers.

Danske Malermestres generalforsamling 2012, Randers. Danske Malermestres generalforsamling 2012, Randers. Beretning v/ formand Per Vangekjær Mine damer og herrer, Kære malermestre, kære gæster. Velkommen til Danske Malermestres generalforsamling. Traditionen

Læs mere

organisationen for malerfaget Malerfagets Konjunkturundersøgelse 2. halvår 2012

organisationen for malerfaget Malerfagets Konjunkturundersøgelse 2. halvår 2012 organisationen for malerfaget Malerfagets Konjunkturundersøgelse Malerfagets konjunkturundersøgelse Resume Uforventet fremgang i (side 2) Den økonomiske udvikling i malerfaget har taget et gevaldigt hop

Læs mere

Kort og godt. om de lokale bestyrelsers opgaver efter globaliseringsaftalen GLOBALISERINGSAFTALEN

Kort og godt. om de lokale bestyrelsers opgaver efter globaliseringsaftalen GLOBALISERINGSAFTALEN Kort og godt om de lokale bestyrelsers opgaver efter globaliseringsaftalen GLOBALISERINGSAFTALEN 1 Indledning Aftalen om globaliseringspuljen i forbindelse med Finanslov 2010 udløste mange midler til erhvervsuddannelserne.

Læs mere

Elektronisk reprint fra www.3f.dk. 1. maj tale Arne Grevsen Formand for Den Grønne Gruppe i 3F.

Elektronisk reprint fra www.3f.dk. 1. maj tale Arne Grevsen Formand for Den Grønne Gruppe i 3F. 1. maj tale Arne Grevsen Formand for Den Grønne Gruppe i 3F. Der er kommet en Ny ledelse i Socialdemokratiet dens dagsorden er at vinde næste gang Efterlønnen er sat til debat. Vi må sikre at vores medlemmer

Læs mere

KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER

KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER LO-sekretær Marie Louise Knuppert 1. maj 2013, Odense kl. 15.30 KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 15.30 DET TALTE ORD GÆLDER God morgen. Det er godt at se jer sådan en forårsdag - her i Odense! Jeg skal hilse

Læs mere

Danske Malermestre. Værd at vide om... Den første elevsamtale MALERFAGETS ARBEJDSRET

Danske Malermestre. Værd at vide om... Den første elevsamtale MALERFAGETS ARBEJDSRET Danske Malermestre Værd at vide om... Den første elevsamtale MALERFAGETS ARBEJDSRET 2 Ansættelsessamtalen Tekst: Niels Håkonsen Layout: Henrik Terney Forsidefoto: Kirsten Bille 1. udgave, 1. oplag Danske

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

Hvilke udfordringer står speditionsbranchen overfor?

Hvilke udfordringer står speditionsbranchen overfor? Hvilke udfordringer står speditionsbranchen overfor? Efter at have mødt mange medlemsvirksomheder af Danske Speditører på generalforsamlinger, lokalforeningsmøder og ved direkte besøg i de enkelte virksomheder,

Læs mere

Behov for justeringer i erhvervsuddannelsesreformen

Behov for justeringer i erhvervsuddannelsesreformen Til erhvervsuddannelsesordførerne 4. december 2015 Behov for justeringer i erhvervsuddannelsesreformen Forligskredsen om erhvervsuddannelsesreformen mødes den 8. december for bl.a. at drøfte status på

Læs mere

OPRYDNING Ny DA-direktør vil luge ud i sociale ydelser Af Maria Jeppesen @MariaJeppesen Af Gitte Redder Mandag den 18. januar 2016, 05:00

OPRYDNING Ny DA-direktør vil luge ud i sociale ydelser Af Maria Jeppesen @MariaJeppesen Af Gitte Redder Mandag den 18. januar 2016, 05:00 OPRYDNING Ny DA-direktør vil luge ud i sociale ydelser Af Maria Jeppesen @MariaJeppesen Af Gitte Redder Mandag den 18. januar 2016, 05:00 Del: Der skal saneres i overførselsindkomsterne. Ydelserne skal

Læs mere

Lancering af Tænketanken EUROPA Danmarks første europapolitiske tænketank 2. december kl. 10:30. Karsten Dybvad. -- Det talte ord gælder --

Lancering af Tænketanken EUROPA Danmarks første europapolitiske tænketank 2. december kl. 10:30. Karsten Dybvad. -- Det talte ord gælder -- Lancering af Tænketanken EUROPA Danmarks første europapolitiske tænketank 2. december kl. 10:30 Karsten Dybvad -- Det talte ord gælder -- Tak for ordet, Claus. Tak for at slå fast, at det europæiske samarbejde

Læs mere

En skole af elever- For elever

En skole af elever- For elever En skole af elever- For elever Efter 10 års økonomisk og politisk forsømmelse af vores erhvervsuddannelser er det endeligt gået op for politikerne, at der er brug for en reform. Vi har et behov for øget

Læs mere

Dansk Metals skriftlige kommentarer til vismandsrapport, efterår 2016

Dansk Metals skriftlige kommentarer til vismandsrapport, efterår 2016 T Dansk Metals skriftlige kommentarer til vismandsrapport, efterår 2016 Dansk Metal vil gerne kvittere for formandskabets seneste rapport, hvori vigtige temaer som investeringer og ulighed tages op. Vi

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Side 1 af 5. Den hurtigste vej til job for en flygtning eller indvandrer i Danmark går gennem en. dansk erhvervsuddannelse.

Side 1 af 5. Den hurtigste vej til job for en flygtning eller indvandrer i Danmark går gennem en. dansk erhvervsuddannelse. HURTIG I JOB? Flygtninge med erhvervsuddannelser har størst chance for job Af Allan Christensen @journallan Onsdag den 7. juni 2017 Modsat etniske danskere får flygtninge og ikke-vestlige indvandrere i

Læs mere

Beretning generalforsamlingen 2013

Beretning generalforsamlingen 2013 Beretning generalforsamlingen 2013 Kære medlemmer - så er det tiden den årlige generalforsamling i Shopping Svendborg. Siden sidste generalforsamling er der kommet ny formand til, idet jeg har overtaget

Læs mere

Kom, Sandheds Ånd og vidne giv At Jesus Kristus er vort liv Og at vi ej af andet ved End Ham, vor sjæl til salighed.

Kom, Sandheds Ånd og vidne giv At Jesus Kristus er vort liv Og at vi ej af andet ved End Ham, vor sjæl til salighed. PRÆDIKEN SØNDAG DEN 15.JULI 2012 6.SETRIN BRAHETROLLEBORG KL. 9 VESTER AABY KL. 10.15 AASTRUP KL. 14 (KIRKEKAFFE) Tekster: 2.Mos.20,1-17; Rom.3,23-28; Matth.19,16-26 Salmer: 392,512,493,621,444 Kom, Sandheds

Læs mere

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14 Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14 Efter et turbulent år med lockouten i april 13, så glæder vi os til og ser frem til den nye Folkeskolereform, som skal træde i kraft

Læs mere

BLIV EN DEL AF FÆLLESSKABET! DANSKE MALERMESTRE ER OGSÅ FOR ETNISKE MALERMESTRE

BLIV EN DEL AF FÆLLESSKABET! DANSKE MALERMESTRE ER OGSÅ FOR ETNISKE MALERMESTRE BLIV EN DEL AF FÆLLESSKABET! DANSKE MALERMESTRE ER OGSÅ FOR ETNISKE MALERMESTRE HVAD KAN DU BRUGE EN BRANCHEORGANISATION TIL? Hvad gør du, hvis du * har omkostninger, der løber løbsk? * har en konflikt

Læs mere

"Mød dig selv"-metoden

Mød dig selv-metoden "Mød dig selv"-metoden af Bjarne W. Andresen En lille plante løfter en tung sten for at kunne udfolde sig til sit fulde potentiale. Egå Engsø forår 2014. Bjarne W. Andresen 1. udgave. Aarhus, april 2015

Læs mere

Presserende behov for en kvalitetsreform. Skoletilfredshedsundersøgelse, september 2013 Kvaliteten halter på erhvervsskolerne

Presserende behov for en kvalitetsreform. Skoletilfredshedsundersøgelse, september 2013 Kvaliteten halter på erhvervsskolerne Skoletilfredshedsundersøgelse, september 2013 Kvaliteten halter på erhvervsskolerne Landets erhvervsskoler har store problemer med kvaliteten. Det viser den hidtil mest omfattende undersøgelse af virksomhedernes

Læs mere

Samråd i Beskæftigelsesudvalget den 14. maj 2014 kl. 8.00-9.20, alm. del, samrådsspørgsmål AE

Samråd i Beskæftigelsesudvalget den 14. maj 2014 kl. 8.00-9.20, alm. del, samrådsspørgsmål AE Beskæftigelsesudvalget 2013-14 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 369 Offentligt T A L E Samråd i Beskæftigelsesudvalget den 14. maj 2014 kl. 8.00-9.20, alm. del, samrådsspørgsmål AE 6. maj 2014 J.nr.

Læs mere

Jeg tror, at efter- og videreuddannelse kommer til at spille en central rolle i moderne fagforeninger i de kommende år.

Jeg tror, at efter- og videreuddannelse kommer til at spille en central rolle i moderne fagforeninger i de kommende år. Jeg tror, at efter- og videreuddannelse kommer til at spille en central rolle i moderne fagforeninger i de kommende år. Jeg tør påstå, at medlemmernes udvikling i endnu højere grad end nu vil være omdrejningspunkt

Læs mere

Aars IK ordinær generalforsamling 11.02.15

Aars IK ordinær generalforsamling 11.02.15 Aars IK ordinær generalforsamling 11.02.15 Bestyrelsens beretning 2014. STATUS ULTIMO 2014 i AARS IK: Flere medlemmer end primo 2014 tilgang af flere unge der ønsker at spille fodbold og være en del af

Læs mere

kære forældre, søskende og bedsteforældre, kære medarbejdere og sidst men ikke mindst kære dimittender. Tillykke med overstået - eller tør jeg sige

kære forældre, søskende og bedsteforældre, kære medarbejdere og sidst men ikke mindst kære dimittender. Tillykke med overstået - eller tør jeg sige kære forældre, søskende og bedsteforældre, kære medarbejdere og sidst men ikke mindst kære dimittender. Tillykke med overstået - eller tør jeg sige VELoverstået - eksamen. Vi skaber succeser. Det er vores

Læs mere

FORENINGEN FOR BYGGERIETS SAMFUNDSANSVAR 05.05.15

FORENINGEN FOR BYGGERIETS SAMFUNDSANSVAR 05.05.15 FORENINGEN FOR BYGGERIETS SAMFUNDSANSVAR 05.05.15 FORENINGEN FOR BYGGERIETS SAMFUNDSANSVAR BORGERGADE 111 1300 KØBENHAVN K TELEFON 7020 1271 WWW.BYGGERIETSSAMFUNDSANSVAR.DK 1 FORMÅL Foreningens formål

Læs mere

Statsminister Helle Thoming-Schmidts tale ved Folkemødet på Bornholm 12. juni 2015

Statsminister Helle Thoming-Schmidts tale ved Folkemødet på Bornholm 12. juni 2015 Statsminister Helle Thoming-Schmidts tale ved Folkemødet på Bornholm 12. juni 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen. Hvor er det dejligt at være tilbage på Bornholm. Det er godt at mærke Folkemødets

Læs mere

Syv veje til kærligheden

Syv veje til kærligheden Syv veje til kærligheden Pouline Middleton 1. udgave, 1. oplag 2014 Fiction Works Aps Omslagsfoto: Fotograf Steen Larsen ISBN 9788799662999 Alle rettigheder forbeholdes. Enhver form for kommerciel gengivelse

Læs mere

Tale til Uddannelsesforbundets Kongres 2017 d. 17/11-17

Tale til Uddannelsesforbundets Kongres 2017 d. 17/11-17 1 Tale til Uddannelsesforbundets Kongres 2017 d. 17/11-17 Erhvervsskolernes ElevOrganisation blev stiftet i 1996 og i de år har vi kæmpet for bedre vilkår for eleverne på erhvervsuddannelserne. Der er

Læs mere

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015 Wallflower 1. By station next. manus kortfilm Vigga Nymann 2015 SCENE 1.INT. PÅ S VÆRELSE. DAG. 2. Freja (16) sidder med sin mobil, og er inde på en fyr ved navn Mads (17) Facebook-profil. Freja sidder

Læs mere

organisationen for malerfaget Malerfagets Konjunkturundersøgelse 2. halvår 2011

organisationen for malerfaget Malerfagets Konjunkturundersøgelse 2. halvår 2011 organisationen for malerfaget Malerfagets Konjunkturundersøgelse Malerfagets konjunkturundersøgelse Resume Stor optimisme i malervirksomhederne (side 2) Selv om det er for tidligt at konstatere, at krisen

Læs mere

Beretning til Træsektionen for 2010 Uddannelse

Beretning til Træsektionen for 2010 Uddannelse Beretning til Træsektionen for 2010 Uddannelse Praktikpladser Det markante fald i beskæftigelsen i bygge- og anlægsbranchen som følge af den økonomiske krise har ikke medført, at antallet af indgåede uddannelsesaftaler

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Målgruppe Arrangør Taletid Samråd om ændring af AER-loven Svar på samrådsspørgsmål A-B Folketingets Uddannelsesudvalg Folketingets Uddannelsesudvalg Ca. 5

Læs mere