En livsklog mand sagde engang: Lykke varer ikke ved. Det gør ulykke heller ikke.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "En livsklog mand sagde engang: Lykke varer ikke ved. Det gør ulykke heller ikke."

Transkript

1 1 Frie fugle - En fremtid i tryghed Pia Kjærsgaard tale ved Dansk Folkepartis 16. årsmøde, Herning Kongrescenter, Lørdag den 17. september Det talte ord gælder - Klausuleret til kl Tak for i torsdags! En livsklog mand sagde engang: Lykke varer ikke ved. Det gør ulykke heller ikke. Det er kloge ord at leve efter, det er kloge ord at huske. Både når det går godt, og når det går mindre godt. Der var i torsdags nogle journalister, der spurgte meget til, om ikke vi var triste, om ikke vi var kede af det, nu hvor blå blok gik tilbage og vores indflydelse forsvinder. Altså kære venner, Dansk Folkepartis indflydelse forsvinder ikke, og vi er ikke triste!

2 2 Vi er grund-glade! Og vi smøger ærmerne op og giver Helle Thorning- Schmidts mærkelige sammenrend af en regering kamp til stregen! En regering med et parlamentarisk grundlag, der består af et dusin revolutions-romantikere, der støtter terrorisme, vold og et klasseløst kommunistisk samfund, skal få så megen opposition fra Dansk Folkeparti, at den aldrig havde ønsket sig at blive regering! Men vi venter lige til på mandag, for her i weekenden skal vi fornøje os sammen. Endnu engang snød Dansk Folkeparti meningsmålingerne. Dagen før valget i torsdags viste det vægtede gennemsnit af de fire mest seriøse meningsmålinger, at Dansk Folkeparti ville få 11,5 procent af stemmerne. Det fik vi ikke. Vi fik 12,3 procent. Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at det er lige, hvad jeg ønskede mig. Selvfølgelig er det ikke det. Jeg havde da gerne set, at vi gik frem og ikke tilbage. At vi igen bare fortsatte tendensen siden 1995, evig fremgang for Dansk Folkeparti.

3 3 Men jeg har da også vidst, givetvis ligesom jer, at der er intet, der bare bliver ved at gå fremad og opad. Livet er opture og nedture, og sådan er det også i politik. Vi er bare i Dansk Folkeparti så unge, kun 16 år, og så forvænte, at vi kun har prøvet én retning: fremad og opad. Det har været rigtig rart. Men man kan måske også blive for vant til det? I torsdags nappede vi så lige et valg med et vælger-rap over fingrene, og det gør vi med både godt humør og uden klynk. Jeg har dog ikke tænkt mig, at det skal blive en vane Danskerne har ikke ved dette valg syntes, at vi skulle belønnes med fremgang. Hvis der er noget, jeg respekterer her i verden, så er det folket og det danske folks valg. Og I har forhåbentligt bemærket, at Dansk Folkeparti fortsat er Danmarks tredjestørste parti, kun overgået af Venstre og Socialdemokratiet. Og I må også gerne bide mærke i, at der er meget langt ned til det fjerdestørste parti! Men vi har i torsdags fået et svirp for at være for tæt knyttede til en regering bestående at et Venstre på slingrekurs og et Konservativt parti, der ikke

4 4 kunne andet end at sige topskatte, topskatte, topskatte i forening med ordet lettelse. Et konservativt parti, som i øvrigt har smidt alt, hvad der minder om konservative dyder og værdier på porten og erstattet det af noget radikalt light. Intet under, at vælgerne har spurgt sig selv om, hvad i alverden de skal med et parti, der kun er konservativt af navn og ikke, på nogen måde, af gavn. Vælgerne har sendt partiet til tælling med under fem procent af stemmerne. Siden Lene Espersens sidste Landsråd for et år siden, har menuen hos De Konservative stået på bank til Dansk Folkeparti, og Lars Barfoed har som ny formand forfinet disciplinen. De Konservatives undsigelse af 10 års samarbejde to dage inde i valgkampen, og deres forgæves leflen for en eller anden udefinerbar såkaldt borgerlig anstændighed i mine øjne en omgang radikal light har sendt partiet ned i bunden som det mindste politiske parti. Enhedslistens revolutionsgardister er nu 50 procent større end De Konservative. Hvis ikke det var så tragisk, så var det jo komisk. De Konservatives vælgere er marcheret direkte over til de rigtige Radikale. Hvorfor dog blive hos nogle kopier, når man kan gå over midten og få den ægte vare hos Margrethe Vestager?

5 5 Den nedsmeltning kostede i al sin gribende enkelthed en blå valgsejr og Lars Løkke Rasmussen statsministerposten. Det må de Konservative ligge og rode med. Jeg kan også godt forstå, hvis nogle af vore vælgere måske har syntes, at vi var lige lovlig flinke ved et parti, der uophørligt langede ud efter os. Vi har løbende vurderet, hvad der var bedst. Men jeg tager kritikken til mig. Og fra på mandag er Dansk Folkeparti i arbejdstøjet. Vi er de nye frie fugle! Valget er nemlig faldet så ganske fantastisk ud, at medmindre Hele Thorning- Schmidt vil lave al sin politik med Enhedslistens brogede skare af terrorsympatisører, aktivister og betonkommunister, så skal hun henvende sig til enten Venstre eller Dansk Folkeparti. Den nye regering skal blot være opmærksom på tre ting: - Dansk Folkeparti bidrager IKKE til Helle Thorning-Schmidts plan om at det skal være dyrere at være dansker! - Dansk Folkeparti bidrager IKKE til vilde projekter, hvor pengene ikke findes først! - Dansk Folkeparti står ved de aftaler, vi har indgået, overfor dem, vi har indgået dem med! Vi handler ikke med vores hæderlighed og med vores troværdighed!

6 6 Hvis det er forstået og accepteret af den regering, Thorning-Schmidt i disse timer døjer med at stable på benene, så er det bestemt min hensigt at være konstruktiv. Jeg tror ikke, danskerne har givet os 22 mandater for at vi skal sidde og surmule ovre i et hjørne, alt i mens S og SF kører landet i sænk økonomisk, Vestager åbner grænserne for mere EU og flere udlændinge og Johanne Smith-Nielsen står og råber på Sovjetlignende nationalisering af alt fra banker til Mærsk. Jeg tror, danskerne har givet Dansk Folkeparti 22 mandater for at vi skal bruge dem. Og det vil vi gøre. Lur mig, om ikke Helle Thorning-Schmidt får brug for både os og Venstre. Snarere, end hun tror det! Så meget om valget. Velkommen til Dansk Folkepartis 16. Årsmøde. Det er fantastisk Ikke mange, om nogen, udenfor vores egen den gang lille kreds levnede os en chance. Faktisk mente flere, at da vi stiftede Dansk Folkeparti den dag i

7 7 oktober 1996 i et andet århundrede var det både min og mine få, gode kollegers svanesang. Og nu synger Dansk Folkeparti her i dag på vort 16. Årsmøde. Vi synger af hjertets lyst, vi synger højt, og vi synger stolt! Vores sang er der ikke megen svanesang over. Vores sang er den danske sang, den unge blonde piges, mændenes og de raske svendes sang. Det er sangen om, hvorfra vores verden går, hvor vi har hjemme. Det er sangen om Danmark, danskerne og danske værdier. Om håb og kærlighed, om de fagre kyster, om bøgen, der spejler sig, om Jylland mellem tvende have, om Furesøens vande, om poesien og om livslyst, virketrang og optimisme. Det er sangen. om Dansk Folkeparti! Jeg håber, I nyder at være her, at I har set frem til dagene med fællesskabet. Det har jeg. Jeg ved godt, at jeg siger det hvert år. Men jeg mener det også hvert år. En kærlighedserklæring kan jo heller ikke siges for tit, hvis man mener den, vel?

8 8 De her to årlige dage, hvor vi samles, bekræfter mig i, at vores fællesskab er noget særligt. Vi kan både diskutere og danse, sætte politiske hegnspæle og knytte nye venskaber. Jeg har for eksempel hørt fra flere af rygerne her, at det, at de lige skal en tur udenfor i det store rygerum med skyer foroven gør, at de derude møder mennesker, de ellers næppe ville have mødt og talt med. Vi er jo næsten 1000, og man taler ikke med alle. Men rygernes fællesskab i den friske luft giver dem nye input og knytter nye forbindelser. Og det er jo også, hvad et Årsmøde er. Foruden at være sammen om vores fælles sag, vores fælles parti, så er det også at mødes med partivenner fra andre dele af landet, man måske kender, men ikke så ofte taler med. Og så altså at møde nye mennesker, som man kan berige eller blive beriget af. Vi er her for det samme, og vi bliver sjældent mere uvenner, end at en god snak om det, måske henover en øl eller en kande kaffe, løser kurren på tråden op. Dét kan jeg godt lide. Den atmosfære trives jeg i. Og jeg kan godt sige det ligeud: Jeg er stolt af at have været med til at skabe det, glad for at være en del af det. Mange af os er her for femte, tiende eller sekstende gang.

9 9 Men en ganske særlig velkomst til jer, der er her for første, måske anden gang. Vi er glade for, at I er her. Og jeg håber, I får det så tilpas fornøjeligt, at I vælger at komme igen. Velkommen også til vore svenske gæster frän hinsidan. Må I få en trevlig weekend her. And a warm welcome also to our guests from The United States. We are pleased you re here, and we are happy to call our Nation a proud friend of the USA. -- Sidst, men bestemt ikke mindst, velkommen til jer fra den samlede danske verdenspresse. Man tør jo ikke overse jer Er I trætte? Tre ugers valgkamp sætter sine spor, også på et pressekorps. Det er jo blevet en lille tradition, at jeg lige sender jer en særlig hilsen. Måske med et drys malurt Men det er venligt ment. I kan holde til det.

10 10 Jeg kender godt nok en, der siger, at politikere og journalister i hans øjne er jordens mest elendige mennesker til at modtage kritik. Jeg tror nok, han mest mener politikere. Han er selv journalist Nogen skal jo sige det til jer, og i dag er det så mig, og må jeg indlede med de ord, som i den grad er blevet tyndslidt af en anden partileder, som vist får sin sag for i den kommende tid Undskyld mig Undskyld mig, men siger han i et væk, og man ved faktisk ikke helt, hvad det er, man skal undskylde ham for hele tiden Man sidder jo bare og tænker, at han skulle ta at tage sig lidt sammen, ham Søvndal! Jeg føler et behov for at sige til jer i pressen, at jeg oprigtigt synes, der har været for meget change og for lidt akkuratesse i jeres dækning. Jeg brokker mig ikke på egne eller Dansk Folkepartis vegne, så glem alt om at vi er stødt på manchetterne, sure eller ofre for noget-som-helst. Offerrollen overlader vi til andre. Jeg har i denne valgkamp, ja faktisk nok i de seneste par år, oplevet, at I, nogle mere end andre, som lemminger har besluttet jer for, hvad der er interessant - og særligt, hvad der ikke er interessant.

11 11 Det har betydet halve historier, halve sandheder og hele løgne. Fakta-tjeks med tolkninger og manglende, oplagte Fakta-tjeks. Det har betydet uimodsagte enetaler og mikrofonholderi. Jeg mindes jo foråret og sommeren 2007, hvor medierne gik helt grassat og nærmest lå på maven for Naser Khader og hans nye parti. Dét var pinligt, og det kaldte da heldigvis også på selvransagelse flere steder efterfølgende, ved jeg. Selvransagelse er sundt, også for medierne. Vi gør det meget i Dansk Folkeparti, også efter dette valg. Det der change-syndrom, jeg har kunnet mærke, har også betydet, at mens nogle i medierne elsker at brokke sig over og i timevis diskutere, hvad man dog stiller op med alle de der spindoktorer, pressechefer og pressetjenester, så lader man sig villigt spinne ind i de besynderligste historier. Jeg oplevede f.eks., at da Villy Søvndal af grunde, jeg endnu ikke har forstået, i valgkampen rodede sig ud i et måske-opgør med dansk udlændingepolitik, og kom så gevaldigt galt af sted med det, så søsatte han et gennemført bøvet presse-stunt på socialområdet med 7 samarbejdspunker med Dansk Folkepart. Det samme Dansk Folkeparti, som han næsten ikke kan holde ud. Så slemt er det for ham, at vi findes, at hans charmebøf-facade jævnt hen krakelerer, når vi er i samme rum. Det var spin fra Grønspættebogens side 1.

12 12 Ups det der udlændingepolitik, det spiller ikke helt, så må jeg hellere tale om noget andet. Bum, bum, bum jeg inviterer Dansk Folkeparti til samarbejde om noget helt andet. Helt håbløst, Men så taler vi da om noget andet! Og vupti stod den danske verdenspresse ved min dør og spurgte løs om Søvndals fremstrakte hånd. Hallo! Det var da for nemt at gennemskue. Også for jer. Så kom ikke og sig, at det er spindoktorer, pressechefer og partier, der er problemet. Det er da jer selv, der hopper på alskens limpinde. Og i stedet for bruge tiden på at finde de der 12 minutter, de manglende milliarder, hullerne i udlændinge-hegnet og afdække det voldsomme genbrug af tobaksafgifter og millionærskatter som finansieringskilde til alt mellem himmel og jord i den røde plan. Det kan I bare lade være med! Lad nu være med at blive fornærmede og skrive, at en bitter Pia skælder ud på pressen.

13 13 Jeg er ikke bitter, og jeg skælder ikke ud. Jeg er grund-glad! Men I trænger til, at nogen siger det direkte til jer. Og som jeg har sagt adskillige gange: Hvis ikke jeg var blevet politiker, var jeg blevet journalist. Jeg er faktisk ret god til at stave Så pas bare på! Jeg kan nå det endnu. Velkommen til vores Årsmøde har været et ekstremt udfordrende år. Det har faktisk tiden lige siden vort sidste Årsmøde. I husker måske, at vi kort forinden Årsmødet sidste år stillede krav om at få undersøgt, hvor dyrt det i grunden er med den ikke-vestlige indvandring til Danmark. Det skabte stor ballade og opstandelse. Vi ved, at Danmark de seneste ti år har sparet mindst fem milliarder kroner om året som følge af den stramme udlændinge-politik, vi har ført. Ægte velfærd kræver god integration

14 14 Det danske velfærdssamfund er under pres i disse år. Det skyldes ikke mindst den krise, som verden blev kastet ud i efter det økonomiske sammenbrud i 2008 og den efterfølgende gældskrise, som ikke mindst har ramt en række sydeuropæiske lande hårdt, herunder især Grækenland. Men selv mægtige USA har måttet indse, at træerne ikke vokser ind i himlen, og USA må nu til at sætte tæring efter næring. Danmark er som bekendt ikke så hårdt plaget af offentlig gæld, fordi vi heldigvis fik betalt gælden ned i de gode år i 2000-nullerne. Derfor har vi kunnet holde skindet på næsen efter finanskrisen, mens andre lande som eksempelvis England har skåret dybt i velfærden. I Danmark har vi derimod vedtaget en række reformer, som kan sikre, at vi kan bevare vores velfærdssamfund. Velfærden er dog ikke kommet af ingenting og det vil kræve, at vi alle løfter i flok, hvis vi skal bevare den i en form, som vi ønsker og har vænnet os til. Sagen er blot den, at vi bliver færre i fremtiden, der skal forsørge stadig flere. Det skal derfor være slut med, at store grupper af mennesker kommer fra den tredje verden og undlader at deltage i opretholdelsen af velfærden, og sågar undlader at deltage aktivt i egen forsørgelse. Det koster det danske samfund op mod 20 milliarder kr. årligt plus/minus, som vi tager fra kernevelfærden, at vi skal betale for den fejlslagne

15 15 indvandring fra 1980erne og 1990erne, og den byrdefulde integration af mennesker fra den tredje verden. Den byrde er blevet for stor! Det kan ikke være rigtigt, at vi skal skære i velfærden for at betale ellers raske og rørige voksne mennesker for ikke at deltage i vores samfund. Nogle af dem har vi sågar set rende rundt og agitere imod, at andre muslimer deltager i den demokratiske proces, i valget i torsdags. De har forsøgt at sabotere demokratiet i at fungere i nogle kvarterer i København. Vi betaler sågar til unge kriminelle, der via bandevirksomhed og destruktiv adfærd gør hele kvarterer usikre, mens de ødelægger sammenholdet og idyllen for deres medborgere. Det så vi sidste år, da en Netto-butik på Nørrebro måtte lukke pga. vold og trusler imod personalet. Jeg har set med egne øjne, hvordan dele af Tingbjerg forslummer, når frygten for rødderne breder sig, og de gode borgere gemmer sig, mens rødderne på deres knallerter og i deres tunede biler indtager gader og stræder. Vi vil ikke finde os i det!!

16 16 Vi er nødt til at løfte integrationen op på et højere niveau, hvor færre er på overførsler, og hvor flere indvandrere forsøger sig selv og deltager som aktive og positive medborgere, end tilfældet er i dag. Derfor har Dansk Folkeparti også indgået aftale med Venstre og Konservative om at forbedre integrationen markant. Vi har igennem det sidste årti forøget indvandrernes arbejdsmarkedsdeltagelse med mere end en tredjedel. MEN det er ikke nok. Vi skal have langt flere indvandrere i job. Langt flere kvinder ud af ghettoens og slørets isolation. Vi skal have langt flere indvandrere til at tage ansvar for eget liv og for samfundets ve og vel. God integration begynder i hjemmet. Alle undersøgelser viser, at de udenlandske forældre, der primært taler hjemlandets sprog med deres børn, risikerer at børnene derfor aldrig får lært et godt dansk. Det er således bydende nødvendigt at få sat en god kæde af integration i gang. Det betyder, at forældrene, de voksne indvandrere alle skal have genoptaget deres sager. De skal presses til at tage ansvar: Kan de ikke tale dansk, må de i gang med at lære dansk. Har de aldrig lært at passe et job, så må de i jobtræning. Er de slet ikke bosiddende i Danmark af gavn, men kun af navn, så skal der ses på deres offentlige ydelser.

17 17 Vi skal være bedre til at opspore og aktivere de indvandrere, som vi ved ikke er til rådighed for arbejdsmarkedet, men som i alt for mange år har fået lov at gå og putte sig i ghettoerne. Det skal være slut nu! Dansk Folkeparti bliver ofte kritiseret for kun at ville stramme og være efter indvandrerne. Det passer naturligvis ikke. Vi har om nogen sikret, at integrationen blev sat på dagsordenen, så indvandrerne blev sat i arbejde, dengang da ingen andre turde rejse spørgsmålet. Jeg har derfor igennem længere tid været på virksomhedsbesøg, været ude i marken og se på, hvad der virker i forhold til integrationen af indvandrere på arbejdsmarkedet, fordi vi skal have løftet integrationen et niveau yderligere op. Jeg var for ganske nyligt ude og besøge en af Danmarks største virksomheder, ISS. Jeg besøgte deres sprogskole, som virkelig var velfungerende. Engagerede lærere, engagerede elever, ja her fik jeg en oplevelse af, hvor godt og nemt man kan integrere indvandrere i job, hvis viljen virkelig er til stede. Den slags skal vi støtte langt mere frem for ørkesløse kommunale projekter, hvor ingen tager ansvar eller tør stille krav.

18 18 Jeg vil godt love jer, at Dansk Folkeparti går ind i dette årti med et stort mål for integrationen og derved bevarelse af velfærdssamfundet. Vi vil have at totredjedele af alle indvandrere fra den tredje verden er i job, når dette årti rinder ud. Vi satser på at få minimum flere indvandrere i job over det næste årti! Det betyder, at der skal tænkes nyt, at det offentlige skal smide fløjlshandskerne og tage fat på integrationen på en helt ny, bestemt og konsekvent måde. Vi får ikke mennesker fra den tredje verden i job, hvis ikke vi kommunikerer meget, meget klart til og med dem. Det handler om at stille skarpe krav til tilpasning, dansk undervisning og fravalg af sharia og tilvalg af ikke bare det danske sprog, men også danske normer og arbejdsmoral. Det vil vi kræve af regeringen! Tiden er kommet til, at vi indgår i et forpligtende samarbejde med ISS, McDonald s, Dansk Supermarked og en lang række andre danske virksomheder, der allerede nu tager ansvar og som i fremtiden også skal tage endnu mere ansvar både mod betaling for at uddanne, sprogtræne og jobtræne indvandrere for samfundets skyld, men også for egen vindings skyld, for der er brug for flere hænder i fremtiden. Vi skal have indhentet integrationsefterslæbet og vi skal gøre det, så det kan høres. Vi skal turde stille flere krav. Vi skal forlange, at indvandrerne møder op og deltager og gør det aktivt og engageret, men gør de det ikke, så må vi

19 19 fjerne ydelserne, og gerne tilbyde dem hjælp til at blive repatrieret i hjemlandet, hvis de ikke gider det danske samfund. Og lad mig lige slå fast en gang for alle. De penge, vi får ind på at få flere indvandrere i job og ikke mindst færre på overførsel, skal krone for krone bruges på at udbygge velfærden, sikre folkeskolen og ikke mindst kanalisere pengene over i ældresektoren, så de, der har sparet op til velfærden, også får gavn af den. Vi forlanger nu, at indvandrerne for alvor begynder at bidrage til velfærdssamfundets bevarelse. Lad os rette blikket mod Bruxelles og se, hvad der egentlig foregår i EU. At det går godt, kan ingen påstå. Den fælles valuta, euroen det der skulle være symbolet på EU's økonomiske styrke ligger underdrejet i en dyb, dyb krise. Lige meget hvad EU og Den Europæiske Centralbank gør at redde den, vil det simpelthen ikke lykkes. I Grækenland er euroen og krisen lige nu årsagen til, at grækerne skal betale mere end 100 procent i rente på et-årige lån. Så lille er altså markedets tillid til, at Grækenland kan komme på fode ved egen hjælp.

20 20 Jeg føler inderligt med den græske befolkning, fordi jeg kender dem så godt fra mine ferier. Jeg kan love jer, at det ikke er den græske befolknings skyld, at Grækenland nu er direkte truet af en bankerot. I første omgang ligger skylden hos de inkompetente græske politikere, som afleverede pyntede regnskaber for at komme med i euro-samarbejdet. Men dernæst ligger skylden hos EU og Den Europæiske Centralbank, der stiller vildere og vildere fordringer til den græske regering. I stedet for at gøre det eneste rigtige: At lade Grækenland træde ud af eurosamarbejdet og genindføre den græske drachme. Kun når grækerne får en valuta, der afspejler landets økonomiske formåen, kan det lade sig gøre at arbejde sig ud af krisen. Euroen er i gang med at kvæle den græske befolkning. Euroen er i gang med at ødelægge Grækenland. Og hvornår kommer turen til de øvrige kriseramte euro-lande? Hvornår bliver Portugals, Irlands eller Spaniens tur til at gennemgå de samme lidelser som grækerne? Reagerer EU-Kommissionen med forståelse og medfølelse på de græske problemer? Er Kommissionen parat til at komme den græske befolkning til undsætning? Nej, tværtimod. EU-Kommissionen udnytter listigt krisen til at stramme grebet om medlemslandene og fratage dem suverænitet.

21 21 For en uge siden foreslog den tyske EU-Kommissær Günther Oettinger at fratage Grækenland suverænitet og sende EU-embedsmænd af sted for at styre den græske økonomi og gældsafvikling. Men ikke nok med det. Han foreslog også, at lande med gæld kun skal have lov til at vise deres flag på halv stang foran EU-bygninger. Nej, det er ingen vittighed. Den Høje Kommissær mener, at det vil have en afskrækkende effekt. Jeg kalder det et eksempel på en ufattelig magtarrogance! Jeg kalder det en helt utilstedelig og infam ydmygelse af hele befolkninger, som i forvejen lider under svære økonomiske forhold! Jeg kalder det grotesk og menneskefjendsk og helt uhørt! Men EU-Kommissionen har andre store planer med Europas befolkninger og medlemslandene. Belgieren Herman Van Rompuy, ja, han er EU's præsident udtalte tidligere på året, at nationalstaternes tid er forbi. Kommissionen gør alt, hvad den kan for at lade denne profeti blive selvopfyldende. Nu vil Kommissionen også blande sig i medlemslandenes ret til at beskytte deres egne grænser. Vi husker alle den hysteriske debat i sommer. Fordi Danmark besluttede at genindføre en grænsekontrol ved hjælp af toldere, fik vi hele det etablerede Europa på nakken. Især Kommissionen og det officielle Tyskland bankede løs på Danmark.

22 22 EU-Kommissionen trak ganske vist forslaget tilbage, men det skyldtes udelukkende frygten for udfaldet af valget i Danmark. Forslaget blev genfremsat i går. Det går ud blandt andet ud på, at Kommissionen får ret til at nedlægge veto mod selv den mindste form for tidsbegrænsede grænsekontrol. Sådanne beslutninger vil man virkelig ikke overlade til medlemslandene. Nej, medlemslandene må stå skoleret foran de Høje Kommissærer og nøje forklare, hvorfor de ønsker at indføre grænsekontrol i forbindelse med et topmøde eller en naturkatastrofe. Hvem tror disse kommissærer i grunden, at de er? Hvad i alverden bilder de sig ind? Ingen har valgt dem! Ingen har ønsket dem! Alligevel fører de sig frem som Europas herskere Europas oplyste enevældige. Men det stopper skam ikke her. I sin evindelige jagt på penge til det hastigt voksende bureaukrati vil EU beskatte europæerne direkte. Vi skal alle betale EU-skatter. EU-Kommissionen lader som om, krisen slet ikke eksisterer og det gør den jo heller ikke i glaspaladserne i Bruxelles og Strasbourg. Måske skulle EU-kommissærerne tage en tur rundt i Europa og opleve befolkningernes virkelighed. Europæiske familier kan ikke bare udvide deres husholdningsbudget. De må sætte tæring efter næring. Kun EU lever adskilt fra virkeligheden.

23 23 Dansk Folkeparti siger nej til EU-skatter! Vi siger nej til det milliarddyre flyttecirkus mellem Bruxelles og Strasbourg! Vi siger nej til flere afstemninger om de danske forbehold! Vi siger nej til kommissærvælde Men vi siger JA til ægte folkestyre og nationernes Europa! EU-tilhængerne forsøger i stigende grad at lade som om befolkningerne slet ikke eksisterer. Og jo mere befolkningerne protesterer, desto tungere sænker EU-åget sig over europæerne. EU-tilhængerne prøver at afmontere nationalstaterne. Dansk Folkeparti er og bliver det eneste faste holdepunkt for EU-skepsis i Danmark. Venstrefløjen svigtede for mange år siden. De har nemlig for længst opdaget, at EU handler om socialisme og planøkonomi som i deres tidligere elskede Østeuropa. Når Danmark overtager EU-formandskabet til januar, vil Dansk Folkeparti være at finde med klare krav til regeringen. Den skal arbejde for, at Danmark landet, der indbetaler det største nettobidrag til EU får en rabat på medlemskontingentet på to milliarder. Det manglede bare. Det har lande som Storbritannien og Tyskland fået i årevis. Samtidig vil vi kræve, at den danske regering arbejder AKTIVT for en afskaffelse af det milliarddyre flyttecirkus og det meningsløse og markedsforstyrrende EU-landbrugsstøtte.

24 24 Danmark og danskerne er forbillede for mange i Europa. Som nogle af de få har vi haft mulighed for og vilje til at sige fra over for eurokraternes unionsutopi. Vi nyder stor anseelse i EU. Derfor er formandskabet en oplagt mulighed for at blive hørt. Og forstået af EU bragte også terrorismen og den meningsløse død nærmere Danmark. Fredag den 22. juli myrdede Anders Breivik i Norges hovedstad Oslo og på den lille ø Utøya 68 uskyldige medborgere. Koldt, beregnende og kynisk planlagde han igennem en årrække, hvordan han mest effektivt kunne slå flest muligt af sine medborgere ihjel. Mod rå kynisme og en menneskeforagt som Breiviks er vi alle forsvarsløse. Vi kan kun fordømme det. Og når vi har gjort det, kan vi modarbejde menneskeforagten og fanatismen, hadet og ekstremismen, uanset hvilken skikkelse den antager, uanset hvilke klæder, den svøber sig i. Forleden dag, i tirsdags, måtte avistegneren Kurt Westergaard tage hjem fra Norge, Truslen mod ham var for stor, mente det norske sikkerhedspoliti. Hvad pokker er det for nogle samfund, vi er ved at skabe? Hvad er det for liv, vi accepterer at leve?

25 25 Vi er nødt til, hver især, at sige NEJ. Vi må ikke bøje os for tyranni, undertrykkelse, had og vold! Det nej skal vi praktisere i vore daglige handlinger vi må ikke lade os kue og igennem, hvem vi stemmer på ved valgene: Vatnisser og snakkehoveder eller politikere og partier, der tør tale rent ud og som tør handle? Lad os her fra Årsmødet sende en varm og stor hilsen til det stolte, rolige, værdige norske folk. Lad os kvittere for, at nordmændene, trods hårdt ramt, i den grad har bevaret værdighed. Et eksempel til efterfølgelse, synes jeg. Da jeg sidste søndag var til en gribende mindehøjtidelighed i København i anledning af 10-året for det frygtelige terrorangreb på USA 11. september 2001 tænkte jeg over, hvad vi kunne lære. For at de 3000 ofre og deres for livet mærkede efterladte ikke skal være forgæves, hvor meningsløst det så end var, er den lære, vi alle må drage og leve efter være, at vi skal stå sammen. Vi skal stå sammen og fastholde vore fælles værdier og aldrig, aldrig bøje os for vold, tyranni og ekstremisme! Af netop den grund synes jeg også, vi her fra Årsmødet skal sende en hilsen til de modige danske soldater, der i Afghanistan er på vagt for vores frihed og imod ekstremismen. I gør et fantastisk job, og vi er stolte af jer!

26 26 Det kommende tiår byder på udfordringer i, ja i bogstaveligste forstand verdensklasse. EU-landenes økonomi vakler faretruende. Danmark er faktisk i Top 5, men lande som Grækenland, Spanien og Italien har vaklende økonomier. Tyskerne er spændt for, fordi de truede lande har lån pengene i netop Tyskland. I USA har man mistet den høje triple-a kreditvurdering. Simpelt hen fordi regeringen Obama bruger for mange penge, og fordi Demokrater og Republikanerne ikke løser problemerne sammen. Asien har vækstrater langt ud over, hvad der gør os almindeligt misundelige, de stormer simpelt hen fremad. Og alt i mens drøfter vi herhjemme om 12 minutter, der er det rene valgbluff og luftkastel, og hvorfor pokker dog ikke raske og rørige medborgere bare pr automatik kan forlade arbejdsmarkedet, når de bliver 60 år, selv om de lever, til de er 90 og i øvrigt ikke fejler noget. Alt i mens har vi studerende, der ikke alene får frit studievalg og studiet betalt, men også en klækkelig uddannelsesstøtte, SU. Jeg så nogle af dem på tv for nylig. De var kommet ind på deres foretrukne universitets-studie, og stort tillykke med det. Men de sad der på en café og krævede store lejligheder at bo i. de skulle være billige, ligge centralt i studiebyen og selvfølgelig have eget bad.

27 27 Jeg tror, vi skal til at vågne lidt op. Verden omkring os er i krise, og dele af den forandrer sig hurtigere, end vi kan lide. Det er som i havene ikke nødvendigvis den store, der spiser den lille. Men det er altid den hurtige, der æder den langsomme! Jeg er bange for, at regeringen Helle Thorning-Schmidt gør Danmark til den langsomme i det store spil om den fremtidige velstand og velfærd. Det skal vi hindre. Derfor udsteder vi et løfte her i dag fra Herning: Dansk Folkeparti vil være samarbejdende og konstruktive som altid. Men vi vil også være vagtsomme og nidkære, for Danmark skal ikke sælges til en omverden, der enten vil konkurrere os ihjel eller befolke os ihjel. Dansk Folkeparti vil fortsat være garanten for danskernes tryghed i eget land! Vi skal passe godt på Danmark. Godt Årsmøde til alle.

Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år.

Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år. 1. maj tale 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år. Men jeg vil gerne starte med at fortælle om mit besøg hos

Læs mere

Mennesker på kontanthjælp bliver hængt ud, som om de var roden til alt ondt.

Mennesker på kontanthjælp bliver hængt ud, som om de var roden til alt ondt. 1 Folkemødetale 2015 Johanne Schmidt Nielsen Det talte ord gælder. Jeg vil gerne starte med at sige, at den her valgkamp efterhånden har udviklet sig til sådan en konkurrence om, hvem der kan banke hårdest

Læs mere

Der er desværre andre og mere alvorlige grunde til, at 1. maj er noget særligt i år.

Der er desværre andre og mere alvorlige grunde til, at 1. maj er noget særligt i år. Frank Jensen, Socialdemokratiet 1. maj 2010: Fælles front for folkeskolen Kære venner, Det er en særlig oplevelse for mig at fejre den traditionsrige 1. maj i år. Som Københavns overborgmester. Sidste

Læs mere

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Stop nu dette vanvid Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Livet i frihed skal bevares, ikke bukke under for tyranni der er kun os, der er kun os,

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Praktikernetværket: Præsentation af Valgdagbogsprojektet - og enkelte resultater

Praktikernetværket: Præsentation af Valgdagbogsprojektet - og enkelte resultater 1 Praktikernetværket: Præsentation af Valgdagbogsprojektet - og enkelte resultater 2 Baggrunden for projektet Kvalitativ frem for kvantitativ metode. Udgangspunkt i, hvordan valgkampen opleves med vælgernes

Læs mere

Tables BASE % 100%

Tables BASE % 100% Her er hvad 194 deltagere på Folkehøringen mener om en række spørgsmål - før og efter, at de har diskuteret med hinanden og udspurgt eksperter og politikere. Før Efter ANTAL INTERVIEW... ANTAL INTERVIEW...

Læs mere

KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER

KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER LO-sekretær Marie Louise Knuppert 1. maj 2013, Odense kl. 15.30 KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 15.30 DET TALTE ORD GÆLDER God morgen. Det er godt at se jer sådan en forårsdag - her i Odense! Jeg skal hilse

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt SKYLD En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt H en ad vejen så man en lille fyr komme gående. Han var ikke særlig stor, nærmest lidt lille. Bare 45 cm høj. Han var bleg at se på. Hans øjne

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

Tale til sommerafslutning 2011

Tale til sommerafslutning 2011 Tale til sommerafslutning 2011 Velkommen på denne skønne sommerdag. Velkommen først og fremmest til 9. årgang, der er æresgæster i dag. Men selvfølgelig også til alle andre elever, til forældre og pårørende

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Grundlovstale Pia Olsen Dyhr

Grundlovstale Pia Olsen Dyhr Grundlovstale Pia Olsen Dyhr Vi er midt i en valgkamp. Og for mig betyder det hektisk aktivitet. Masser af møder, medrivende debatter, interviews og begivenhedsrige besøg i hele landet. Men selvom dagene

Læs mere

Prædiken til 22. s. e. trin. Kl i Engesvang

Prædiken til 22. s. e. trin. Kl i Engesvang Prædiken til 22. s. e. trin. Kl. 10.00 i Engesvang 478 Vi kommer til din kirke, Gud op al den ting 675 Gud vi er i gode hænder Willy Egemose 418 - Herre Jesus kom at røre 613 Herre, du vandrer forsoningens

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015

Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015 Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen. I Danmark står vi last og brast om demokratiets kerneværdier. Vi siger klart og tydeligt nej til

Læs mere

Tre måder at lyve på

Tre måder at lyve på Tre måder at lyve på Skrevet af Ghita Makowska Rasmussen Sted: Café Blomsten i Nyhavn Personer: Et forhold fra fortiden Tid: ns fødselsdag 1 Scene En mand ankommer på en café. Tjekker. Går igen. Kommer

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2015

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2015 Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2015 (Det talte ord gælder talen er klausuleret indtil den påbegyndes) Kære alle sammen. Danmark er et særligt land. Vi har hinandens ryg. Solidaritet

Læs mere

Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014

Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014 Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014 Kære venner. Vi har haft økonomisk krise længe. Nu er der lys forude. Så det er nu, vi igen skal minde hinanden om, at Danmarks vej videre handler om fællesskab. Vi kommer

Læs mere

Vi Sætter en tyk fed streg under 2013 og skal til at varme op til et 2014 med valg til Europa parlamentet og

Vi Sætter en tyk fed streg under 2013 og skal til at varme op til et 2014 med valg til Europa parlamentet og 1 af 5 05-02-2014 13:03 Kære Generalforsamling! I dag markerer vi endnu et Konservativt arbejdsår. Vi Sætter en tyk fed streg under 2013 og skal til at varme op til et 2014 med valg til Europa parlamentet

Læs mere

Statsminister Helle Thoming-Schmidts tale ved Folkemødet på Bornholm 12. juni 2015

Statsminister Helle Thoming-Schmidts tale ved Folkemødet på Bornholm 12. juni 2015 Statsminister Helle Thoming-Schmidts tale ved Folkemødet på Bornholm 12. juni 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen. Hvor er det dejligt at være tilbage på Bornholm. Det er godt at mærke Folkemødets

Læs mere

Prædiken til 5. søndag efter påske.

Prædiken til 5. søndag efter påske. Prædiken til 5. søndag efter påske. Salmer: Indgangssalme: DDS 743: Nu rinder solen op af østerlide Salme mellem læsninger: DDS 636: Midt i alt det meningsløse Salme før prædikenen: DDS 367: Vi rækker

Læs mere

Og også fordi det bliver den sidste 1. maj i meget lang tid med en borgerlig regering!

Og også fordi det bliver den sidste 1. maj i meget lang tid med en borgerlig regering! 1. maj-tale, Langå (Det talte ord gælder) Tak for ordet! Og tak for invitationen. Det er altid noget særligt at være til 1. maj her i Langå. Det er selvfølgelig fordi 1. maj er en særlig dag. Og også fordi

Læs mere

Kristian Jensens tale. v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning *** Det talte ord gælder ***

Kristian Jensens tale. v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning *** Det talte ord gælder *** Kristian Jensens tale v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning Det talte ord gælder 367 dage. 3 timer. 32 minutter. Det er lige nøjagtig så lang tid, vi har. Så lukker valglokalerne til kommunal- og regionsvalget

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Radio Sawa Danmark Ugens nyheder 37

Radio Sawa Danmark Ugens nyheder 37 Radio Sawa Danmark Ugens nyheder 37 Overskrifter - Støjberg: Ekstraordinær europæisk situation retfærdiggør ændring af Schengen-regler - Løkke gør parallelsamfund og udlændinge til prioritet - Venstre

Læs mere

Pause fra mor. Kære Henny

Pause fra mor. Kære Henny Pause fra mor Kære Henny Jeg er kørt fuldstændig fast og ved ikke, hvad jeg skal gøre. Jeg er har to voksne børn, en søn og en datter. Min søn, som er den ældste, har jeg et helt ukompliceret forhold til.

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Lars Løkke Rasmussen, Folkemødet 2014 14. juni 2014 (Det talte ord gælder)

Lars Løkke Rasmussen, Folkemødet 2014 14. juni 2014 (Det talte ord gælder) Lars Løkke Rasmussen, Folkemødet 2014 14. juni 2014 (Det talte ord gælder) Tak for ordet. Og endnu engang tak til Allinge og Bornholm for at stable dette fantastiske folkemøde på benene. Det er nu fjerde

Læs mere

Radio Sawa Danmark Ugens nyheder 38

Radio Sawa Danmark Ugens nyheder 38 Overskrifter Radio Sawa Danmark Ugens nyheder 38 - Støjberg afviser bredt forlig om udlændingepolitikken - DF vil afsætte en halv million til at optælle indvandrere - Regeringen og Dansk Folkeparti lander

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre.

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre. (Henrik - Leander, Octavius, begge drukne, især Octavius). HENRIK - Herre! LEANDER - Hvad vil du? HENRIK - Jeg, og I... LEANDER - Hvad Jeg og I? Hvad skal det sige? HENRIK - Nu er det altså sket. LEANDER

Læs mere

LAD OS GØRE VERDENS BEDSTE LAND ENDNU BEDRE

LAD OS GØRE VERDENS BEDSTE LAND ENDNU BEDRE LAD OS GØRE VERDENS BEDSTE LAND ENDNU BEDRE Venstres reformer, før valget i 2011, har lagt grunden til 90 pct. af de samlede økonomiske effekter, som har sikret dansk økonomi. Og siden valget har Venstre

Læs mere

Tale ifm arrangementet Policy Director for en dag, Kastellet, 5. marts 2012

Tale ifm arrangementet Policy Director for en dag, Kastellet, 5. marts 2012 1 Tale ifm arrangementet Policy Director for en dag, Kastellet, 5. marts 2012 Vi skaber vores egen skæbne Da jeg var dreng besøgte vi ofte mine bedsteforældre i deres hus i Stubberup på Lolland. Der havde

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Tale til sommerafslutning 2010

Tale til sommerafslutning 2010 Tale til sommerafslutning 2010 Velkommen på denne skønne sommerdag. Velkommen først og fremmest til 9. årgang, der er æresgæster i dag. Men selvfølgelig også til alle andre elever, til forældre og pårørende

Læs mere

Harald Børsting. 1. maj 2014 Fælledparken

Harald Børsting. 1. maj 2014 Fælledparken Harald Børsting 1. maj 2014 Fælledparken I LO har vi 1 million lønmodtagere. Det er 1 million stemmer i debatten. I debatten om arbejdsløshed og beskæftigelsespolitik. I debatten om social dumping, velfærdturisme,

Læs mere

Selvevaluering 2009 10

Selvevaluering 2009 10 Selvevaluering 2009 10 Selvevalueringen er foretaget i 2 klasser i foråret 2010. Lever skolen generelt op til værdigrundlaget? I høj grad 52.6% I nogen grad 47.4% I ringe grad 0% Bliver du under dit ophold

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Tale af Bruno Gröning, Rosenheim, 31. august 1949

Tale af Bruno Gröning, Rosenheim, 31. august 1949 Henvisning: Dette er en oversættelse af den stenografisk protokollerede tale af Bruno Gröning den 31. august 1949 om aftenen på Traberhof ved Rosenheim. For at sikre kildens ægthed, blev der bevidst givet

Læs mere

Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11

Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11 Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11 Lad os alle rejse os og høre biblens tale om Guds omsorg

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Den danske grundlov sikrer, at ENHVER har ret til at offentliggøre sine tanker. På tryk, i skrift og i tale.

Den danske grundlov sikrer, at ENHVER har ret til at offentliggøre sine tanker. På tryk, i skrift og i tale. Villy Søvndals tale Grundlovsdag 2011 Det danske demokrati har mange år på bagen. Vi er vant til det. Faktisk så forvænte, at vi nogle gange tager det for givet. Vi er så sikre på vores ytringsfrihed her

Læs mere

Helle Thorning-Schmidt Grundlovstale 2011

Helle Thorning-Schmidt Grundlovstale 2011 Helle Thorning-Schmidt Grundlovstale 2011 Det talte ord gælder I dag fejrer vi vores Grundlov. Grundloven er de regler, vi har for vores politiske kampe. Grundloven giver den enkelte borger rettigheder.

Læs mere

Allehelgen. Salmevalg. 732: Dybt hælder året 571: Den store hvide flok 551: Der er en vej, som vi alle går alene 729: Nu falmer skoven

Allehelgen. Salmevalg. 732: Dybt hælder året 571: Den store hvide flok 551: Der er en vej, som vi alle går alene 729: Nu falmer skoven Allehelgen Salmevalg 732: Dybt hælder året 571: Den store hvide flok 551: Der er en vej, som vi alle går alene 729: Nu falmer skoven Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus Jesus sagde:

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 21-06-2015 Prædiken til 3.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 3.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 15,1-10.

Lindvig Osmundsen Side 1 21-06-2015 Prædiken til 3.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 3.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 15,1-10. Lindvig Osmundsen Side 1 21-06-2015 Prædiken til 3.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 15,1-10. Hvem elsker det sorte får? Hvem elsker den uregerlige dreng som aldrig kan gøre som han skal. Hvem

Læs mere

Velkommen til de mange hundrede nye medlemmer, der i november måned har meldt sig ind i Radikale Venstre!

Velkommen til de mange hundrede nye medlemmer, der i november måned har meldt sig ind i Radikale Venstre! 1. december 2010 Velkommen til de mange hundrede nye medlemmer, der i november måned har meldt sig ind i Radikale Venstre! Tak fordi I vil være med til at tage ansvar. Fordi I stoler. Også på udlændinge.

Læs mere

I fagbevægelsen tror vi ikke på noget for noget. I fagbevægelsen gør vi hver dag noget for nogen. *******

I fagbevægelsen tror vi ikke på noget for noget. I fagbevægelsen gør vi hver dag noget for nogen. ******* 1. maj 2011 / LO-formand Harald Børsting Lokale arrangementer DET TALTE ORD GÆLDER Det siges ofte, at hvis man vil nå ind til marven i den danske arbejderbevægelse, så skal man synge vores sange. Sangene

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Tale Tamilernes mindefest Herning november 2014

Tale Tamilernes mindefest Herning november 2014 Tale Tamilernes mindefest Herning november 2014 Det er godt at være her i Herning sammen med jer og holde mindefest. Vi mindes de ofre den onde borgerkrig bragte mennesker vi kender eller har hørt om.

Læs mere

To ud af tre danskere synes i dag, at det er en god ting, at vi er med i EU, og færre synes, at EU-medlemskabet er en dårlig ting.

To ud af tre danskere synes i dag, at det er en god ting, at vi er med i EU, og færre synes, at EU-medlemskabet er en dårlig ting. EUROPA-FLØJE Danskernes EU-skepsis falder undtagen på den yderste højrefløj Af Gitte Redder @GitteRedder Tirsdag den 31. oktober 2017 De mest højreorienterede danskere bliver stadig mere skeptiske over

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 6.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 6.s.e.trinitatis Tekst. Matt. 19,16-26.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 6.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 6.s.e.trinitatis Tekst. Matt. 19,16-26. side 1 Prædiken til 6.s.e.trinitatis 2016. Tekst. Matt. 19,16-26. Et fint menneske mødte Jesus, men gik bedrøvet bort. Der var noget han ikke kunne slippe fri af. Men før vi skal se mere på den rige unge

Læs mere

Prædiken til 3. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til 3. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang Prædiken til 3. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang 413: Vi kommer, Herre, til dig ind på Spænd over os dit himmelsejl 448 - Fyldt af glæde 36 - Befal du dine veje 675 Gud vi er i gode hænder på Egemoses

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

Harald Børsting 1. maj 2014

Harald Børsting 1. maj 2014 Harald Børsting 1. maj 2014 Lokale taler: Helsingør, København, Køge og Roskilde I LO har vi 1 million lønmodtagere. Det er 1 million stemmer i debatten. I debatten om arbejdsløshed og beskæftigelsespolitik.

Læs mere

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde.

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde. Side 1 En farlig leg historien om tristan og isolde Side 2 Personer: Tristan Isolde Isolde Kong Mark Side 3 En farlig leg historien om Tristan og isolde 1 En kamp på liv og død 4 2 Isolde den skønne 6

Læs mere

Prædiken til 2. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til 2. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang Prædiken til 2. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang 754 Se, nu stiger solen 448 - fyldt af glæde 412 - som vintergrene 158 - Kvindelil din tro er stor 192 v. 7 du som har dig selv mig givet 375 Alt står

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Vær ikke bange. Fællessamling. Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter

Vær ikke bange. Fællessamling. Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter Vær ikke bange Tillæg til serien Det lover jeg dig ; om forfølgelse Mål: Børn hører, hvordan andre børn i verden lider pga. deres tro på Jesus. De opmuntres til ikke at være bange og ikke at give op, selvom

Læs mere

Finansminister Kristian Jensens tale ved Kommunaløkonomisk Forum torsdag d. 12. januar 2017

Finansminister Kristian Jensens tale ved Kommunaløkonomisk Forum torsdag d. 12. januar 2017 Tale 12. januar 2017 Det talte ord gælder. Finansminister Kristian Jensens tale ved Kommunaløkonomisk Forum torsdag d. 12. januar 2017 Jammer. Jeg hører jammer. Men ikke fra jer kommuner. Faktisk oplever

Læs mere

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Steffan Lykke 1. Ta mig tilbage Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Her er masser af plads I mit lille ydmyg palads men Her er koldt og trist uden dig Men hvor er du

Læs mere

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede):

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til fredskultur Første eksempel Anna på 5 år kommer stormende ind til

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

Tak for invitationen til at tale her i Fælledparken. Det er fantastisk at være sammen med Jer på denne særlige dag.

Tak for invitationen til at tale her i Fælledparken. Det er fantastisk at være sammen med Jer på denne særlige dag. Villy Søvndals tale 1. Maj 2011 Hej med Jer alle sammen. Tak for invitationen til at tale her i Fælledparken. Det er fantastisk at være sammen med Jer på denne særlige dag. Første maj. En festdag, hvor

Læs mere

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor.

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Alle mennesker har alle slags humør! Men nogen gange bliver humøret alt for dårligt

Læs mere

23. søndag efter trinitatis 19. november 2017

23. søndag efter trinitatis 19. november 2017 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Hvad Guds er Evangelium: Matt. 22,15-22 Salmer: 745, 367, 448; 728, 266 Her er en 20'er. [Vis en 20 krone-mønt frem!] I ved hvordan den ser ud, selv om I ikke kan se den ordentligt

Læs mere

1.s.e.trin. II 2016 Bejsnap 9.00, Ølgod med dåb / , nadver: 192,7

1.s.e.trin. II 2016 Bejsnap 9.00, Ølgod med dåb / , nadver: 192,7 I 1999 hærgede en voldsom orkan i Danmark og Sverige. Store skovarealer blev ødelagt. Det var en katastrofe for mange svenske skovejere, og efterfølgende begik flere af disse mennesker, der havde mistet

Læs mere

1. maj tale Bornholm

1. maj tale Bornholm 1. maj tale Bornholm Først vil jeg sige mange tak for invitationen. Det har en helt bestemt betydning for mig, at tale på netop denne dag. Det vil jeg komme nærmere ind på senere. For år tilbage var det

Læs mere

Denne fantastiske 1. maj i solskin. tæt på et skæbnesvangert valg mellem Helle Thorning Schmidt på den ene side

Denne fantastiske 1. maj i solskin. tæt på et skæbnesvangert valg mellem Helle Thorning Schmidt på den ene side Tale til 1. maj 2015 1 Denne fantastiske 1. maj i solskin. tæt på et skæbnesvangert valg mellem Helle Thorning Schmidt på den ene side Og på den anden side - Lars Løkke - hånd i hånd med DF. Hvordan kan

Læs mere

Enøje, Toøje og Treøje

Enøje, Toøje og Treøje Enøje, Toøje og Treøje Fra Grimms Eventyr Der var engang en kone, som havde tre døtre. Den ældste hed Enøje, fordi hun kun havde et øje midt i panden, den anden havde to øjne som andre mennesker og hed

Læs mere

De rigeste har sikret at landet er verdens 3. Mest ulige land kun overgået af Angola og Haiti

De rigeste har sikret at landet er verdens 3. Mest ulige land kun overgået af Angola og Haiti 1 Cristian Juhl, Enhedslisten 1. maj 2012 Første maj er arbejdernes INTERNATIONALE dag Den nyliberale bølge, der hærger verden, betyder: At færre står i fagforening At der bliver større forskel på rig

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 16,19-31

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 16,19-31 1 1.søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 7. juni 2015 kl. 10.00. Koret Voices fra Sct. Pauli kyrka, Göteborg medvirker. Salmer: 745/434/685,v.4/614,v.1-5// 614,v.6-9/439/41/13. Åbningshilsen Hjertelig

Læs mere

De gyldne og de grå 12-12-2011 19:02:00

De gyldne og de grå 12-12-2011 19:02:00 12-12-2011 19:02:00 De gyldne og de grå De gyldne elever, dem der kan det hele. Får ikke nok faglig udfordring i folkeskolen. Men hvordan kan man give dem det uden at svigte de grå, dem der har det svært

Læs mere

Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv. Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole

Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv. Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole Undersøgelse af elevernes forventninger og selvopfattelse forud for deres rejse. Hvor gammel

Læs mere

Tyskland i krisen: Euroen er skyld i de største spændinger i Vesteuropa siden anden verdenskrig

Tyskland i krisen: Euroen er skyld i de største spændinger i Vesteuropa siden anden verdenskrig 9. oktober, 2012 Tyskland i krisen: Euroen er skyld i de største spændinger i Vesteuropa siden anden verdenskrig?aldrig siden anden verdenskrig har der været så store spændinger mellem Vesteuropas folk

Læs mere

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ...

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ... 1 Konfirmationer 2014.... Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 Gud, tak for, at du har vist os kærligheden, som det aller vigtigste i livet. Giv os troen og håbet og

Læs mere

Ordførertale til forhandlingen om statsministerens redegørelse 6. oktober 2011 af politisk ordfører Magnus Heunicke (S) (Det talte ord gælder)

Ordførertale til forhandlingen om statsministerens redegørelse 6. oktober 2011 af politisk ordfører Magnus Heunicke (S) (Det talte ord gælder) Ordførertale til forhandlingen om statsministerens redegørelse 6. oktober 2011 af politisk ordfører Magnus Heunicke (S) (Det talte ord gælder) De stod der, danskerne. I lange køer fra morgen til aften.

Læs mere

Lars Løkke Rasmussen Venstres formand Landsmødetale lørdag den 19. november 2011 Det talte ord gælder ***

Lars Løkke Rasmussen Venstres formand Landsmødetale lørdag den 19. november 2011 Det talte ord gælder *** Lars Løkke Rasmussen Venstres formand Landsmødetale lørdag den 19. november 2011 Det talte ord gælder *** Venstre havde et historisk godt valg. 947.725 danskere satte deres kryds ved Venstre og gav os

Læs mere

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Tidspunkt for interview: Torsdag 5/3-2015, kl. 9.00. Interviewede: Respondent A (RA): 14-årig pige, 8. klasse. Respondent B (RB):

Læs mere

Prædiken til 17. søndag efter trinitatis, Mark 2, tekstrække

Prædiken til 17. søndag efter trinitatis, Mark 2, tekstrække 1 Nollund Kirke Søndag d. 18. september 2016 kl. 11.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 17. søndag efter trinitatis, Mark 2,14-22. 2. tekstrække Salmer 1. DDS 749: I østen stiger solen op 2. DDS 371: Du

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

7. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 3. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 49/434/436/46//40/439/655/375

7. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 3. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 49/434/436/46//40/439/655/375 1 7. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 3. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 49/434/436/46//40/439/655/375 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. I årets skønne

Læs mere

Historien om Tankernes Hus

Historien om Tankernes Hus Historien om Tankernes Hus På en måde kan man godt sige, at tankerne bor inde i hovedet. Forestil dig, at tankerne bor i et hus med mange rum, hvor du kan bevæge dig rundt og opdage dem. Når du skal opdage

Læs mere

Kære alle sammen. Det er jo ikke helt let at være Socialdemokrat i disse dage. Og det siger jeg med et stille håb om, at ingen af jer har fløjter med.

Kære alle sammen. Det er jo ikke helt let at være Socialdemokrat i disse dage. Og det siger jeg med et stille håb om, at ingen af jer har fløjter med. Overborgmesteren TALE Tale til Overborgmesteren Anledning 1. maj 2014 Sted - Dato 1. maj 2014 Taletid Bemærkninger til arrangementet Ca. 10 min Kære alle sammen Det er jo ikke helt let at være Socialdemokrat

Læs mere

Debat om de fire forbehold

Debat om de fire forbehold Historiefaget.dk: Debat om de fire forbehold Debat om de fire forbehold Rollespil hvor modstandere og tilhængere af Danmarks fire EUforbehold diskuterer fordele og ulemper ved dansk EU-medlemskab uden

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 19,1-10

Evangeliet er læst fra kortrappen: Luk 19,1-10 1 7. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 19. juli 2015 kl. 10.00. Salmer: 30/434/436/302//3/439/722/471 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen. Vel mødt i kirke denne

Læs mere

kvinden fra Kanaan kan noget usædvanligt hun kan ydmyge sig det kan vi vist alle sammen

kvinden fra Kanaan kan noget usædvanligt hun kan ydmyge sig det kan vi vist alle sammen 1 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus: Jesus gik bort derfra og drog til områderne ved Tyrus og Sidon. Og se, en kana'anæisk kvinde kom fra den samme egn og råbte:»forbarm dig over mig,

Læs mere

Fadervor. Abba. Bruger du Fadervor? Beder du Fadervor? Hvornår? Hvor ofte? Hvorfor?

Fadervor. Abba. Bruger du Fadervor? Beder du Fadervor? Hvornår? Hvor ofte? Hvorfor? Fadervor Trosbekendelsen beskriver, hvordan Gud kommer til os. Man kan sige, at bøn handler om det modsatte: Vi kommer til Gud. (Selvom Gud faktisk også kommer til os, når vi beder!) Da Jesu disciple spørger

Læs mere

Hvis der sidder nogen af jer, som har haft jeres tvivl, så tvivl ikke længere. I er i dag en del af en historisk begivenhed, som vil blive husket.

Hvis der sidder nogen af jer, som har haft jeres tvivl, så tvivl ikke længere. I er i dag en del af en historisk begivenhed, som vil blive husket. KLAUSUL: DET ER DET TALTE ORD, DER GÆLDER Tale til stormøde om efterløn den 2. februar 2011 i Odense Indledning Harald Børsting Hvis der sidder nogen af jer, som har haft jeres tvivl, så tvivl ikke længere.

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen

Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen Tekst: Es 45,5-12;1. kor 1,18-25; Mark 4,26-32 Og Jesus sagde:»med Guds rige er det ligesom

Læs mere

/ Fastelavn 15. februar 2015 Dom kl Matt

/ Fastelavn 15. februar 2015 Dom kl Matt Prædiken holdt i Haderslev Domkirke søndag 15. februar 2015 af sognepræst Henning Wehner 402-441 - 450-192 / 142-208 29 Fastelavn 15. februar 2015 Dom kl.10.00 Matt 3.13-17 Ved gudstjenesten i dag handler

Læs mere

Hvordan er dit selvværd?

Hvordan er dit selvværd? 1. kapitel Hvordan er dit selvværd? Hvad handler kapitlet om? Dette kapitel handler om, hvad selvværd er. Det handler om forskellen på selvværd og selvtillid og om, at dét at være god til tennis eller

Læs mere

1. maj tale 2015. Men inden vi når så langt, så et par ord om det der optager mig som landets justitisminister.

1. maj tale 2015. Men inden vi når så langt, så et par ord om det der optager mig som landets justitisminister. 1. maj tale 2015 Forleden besøgte jeg den store danske virksomhed Leo Pharma. Den ligger et stenkast fra min bopæl. 1600 gode danske arbejdspladser har de i Danmark. De skaber produkter til millioner af

Læs mere

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om.

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Prædiken Pinse på Herrens Mark 2. pinsedag. og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Rikke: Sådan tror jeg egentlig,

Læs mere

Statsministerens nytårstale 2016 Statsminister Lars Løkke Rasmussens nytårstale 2016 LARS LØKKE RASMUSSEN

Statsministerens nytårstale 2016 Statsminister Lars Løkke Rasmussens nytårstale 2016 LARS LØKKE RASMUSSEN 01. JANUAR 2016 Statsministerens nytårstale 2016 Statsminister Lars Løkke Rasmussens nytårstale 2016 LARS LØKKE RASMUSSEN 1. Starten på nytårstalen. God aften. I december deltog jeg i et arrangement på

Læs mere