- Redegørelse med svar på supplerende spørgsmål til etablering af uderum/terrasse ved Kirkens Korshær i Nørre Allé.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "- Redegørelse med svar på supplerende spørgsmål til etablering af uderum/terrasse ved Kirkens Korshær i Nørre Allé."

Transkript

1 Notat Til Socialudvalget Side 1 af 6 - Redegørelse med svar på supplerende spørgsmål til etablering af uderum/terrasse ved Kirkens Korshær i Nørre Allé. I dette notat redegøres for sagsforløbet, som udspringer af det forslag, som Venstres byrådsgruppe stillede i august 2014 om etablering af uderum ved Kirkens Korshær i Nørre Allé. Notatet svarer endvidere på Christian Budde og Lene Horsbøls spørgsmål af 24. marts 2015 til forvaltningen vedrørende forvaltningens arbejde med det stillede forslag. Sagsforløb: SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune Staben Jægergården, Værkmestergade Aarhus C Direkte telefon: Telefax: Venstres Byrådsgruppe stiller forslaget: Oprettelse af venterum til udsatte borgere i Aarhus Kommune Forslaget behandles i Byrådet Forslaget behandles i forbindelse med budgetforhandlingerne Forslaget henvises til budgetforhandlingerne Forslaget fremsendes til behandling i et fællesmøde mellem Magistraten og Økonomiudvalget suv@msb.aarhus.dk Direkte mdha@aarhus.dk Sag: 15/ Sagsbehandler: Marianne Damsgaard Hansen Lixtal: 45 Forslaget optræder i budgetforliget under punktet om Videreførelse af Stofindtagelsesrum s. 11 Af forligsteksten fremgår det: Forligspartierne noterer med tilfredshed, at Kirkens Korshær arbejder på at etablere et udendørs venterum i tilknytning til døgnvarmestuen i Nørre Allé. Forligspartierne ønsker, at kommunen understøtter dette arbejde.

2 Socialforvaltningen modtager tilsagn fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse om tilskud til medfinansiering af drift af Stofindtagelsesrum i 2015 kr Tilskuddet er betinget af en tilsvarende kommunal bevilling. I forbindelse med budgetforliget blev der bevilget 1,2 mio. kr. til drift af Stofindtagelsesrum i 2015 Side 2 af I forbindelse med afklaring af medfinansiering af stofindtagelsesrummet undersøges nye åbningstider i stofindtagelsesrum i dialog med Kirkens Korshær Der indkaldes til møde mellem Niels Schwartz og Morten Aagaard. Morten Aagaard meddeler, at han på mødet også ønsker at drøfte etablering og drift af terrasse Leder af Kirkens Korshær Morten Aagaard har fortræde for Socialudvalget Søjlechef Niels Schwartz, SUV afholder møde med Morten Aagaard Kirkens Korshær på baggrund af indkaldelsen af På mødet fremlægger Morten Aagaard sin plan for etablering af terrassen, herunder at finansieringen er på plads med bidrag fra Sallings Fond og A.P. Møllers Fond. Planen blev modtaget positivt af udvalget. På mødet aftaltes, at Kirkens Korshær for egne midler etablerer, bemander og driver en terrasse i Nørre Allé. Det aftaltes endvidere, at Socialpsykiatri og Udsatte Voksne bakker op om initiativet ved bl.a. at stille en social vicevært til rådighed og sikre runderinger fra Det Opsøgende Team.

3 Beslutningsreferat af mødet d fremsendes til Rådmanden Side 3 af 6 Spørgsmål og svar: 1) hvorfor har Socialforvaltningen ikke ydet et direkte tilskud på kr. til etableringen af et uderum ved Kirkens Korshær? I det oprindelige forslag fra Venstre var der tale om, at Aarhus Kommune skulle leje terrassen af Kirkens Korshær for et beløb svarende til kr. årligt. Beløbet skulle dække den udgift, som Kirkens Korshær ville have ved at optage et lån til finansiering af terrassen. Kirkens Korshær modtog senere en donation, som muliggjorde egenfinansiering af etablering af terrassen. Forvaltningen har på den baggrund vurderet, at driften til et uderum, hvor borgerne opholder sig i ventetiden, mens der gøres rent i Det Døgnåbne Værested, kan foregå indenfor de økonomiske rammer af den eksisterende driftsaftale med Aarhus Kommune. Kirkens Korshær modtager driftstilskud fra Aarhus Kommune til forskellige aktiviteter. Der er i 2015 budgetteret med i alt 15,3 mio. kr. til følgende aktiviteter i Kirkens Korshær: - Det Døgnåbne Værested i Nørre Allé: 11,7 mio. kr. - Fællesgården i Trige: 0,4 mio. kr. - Naapiffik, Det grønlandske Værested: 2 mio. kr. - Stofindtagelsesrum: 1,2 mio. kr. (hertil kommer det statslige tilskud på tilsvarende 1,2 mio. kr. ) Socialforvaltningen samarbejder tæt med Kirkens Korshær om tilpasning af de igangværende aktiviteter, og der er en god og åben dialog om, hvordan indsatserne bedst tilpasses borgernes behov og om udvikling af nye ideer og aktiviteter.

4 Kirkens Korshær er en værdifuld samarbejdspartner, som varetager vigtige opgaver til gavn for de mest udsatte borgere i vores by. Side 4 af 6 Socialforvaltningen og Kirkens Korshær har et godt og udbytterigt samarbejde, og der afholdes løbende samarbejdsmøder på såvel det praktiske medarbejderniveau som på lederniveau. Så sent som d. 19. februar 2015 afholdt Morten Aagaard møde med Niels Schwartz om fremtidig udvikling og samskabelse. Også på dette møde kom der nye, spændende ideer på bordet. Hver sjette uge afholdes samarbejdsmøde om stofindtagelsesrummet. På disse møder drøftes blandt andet også indsatsen i Naapiffik og situationen på Klostertorv og i Mølleparken. Center for Akut Opsøgende Indsatser er endvidere i løbende kontakt med Kirkens Korshær om driften af Det Døgnåbne Værested. 2) vurderer Socialforvaltningen at der med den beskrevne proces/dialog med Kirkens Korshær i tilfredsstillende grad er fulgt op på budgetpartiernes ønske om at forvaltningen understøtter arbejdet med realiseringen af et uderum? Som det også fremgår af teksten i budgetforliget, blev der ikke afsat økonomiske midler til etablering af terrassen. Socialforvaltningen vil til enhver tid bakke op om terrassen og bidrage til driften ved, at de kommunale medarbejdere i Det Opsøgende Team kommer på stedet sammen med Den Sociale Vicevært, når der ansættes en person i den ledige stilling. Det er endvidere aftalt, at Socialforvaltningen bidrager med hjælp til opstilling af mål og succeskriterier samt evaluering af indsatsen. På mødet d. 16. december 2014 blev der truffet aftale med Kirkens Korshær om, at Kirkens Korshær finansierer etablering og drift af terrassen, og at Socialforvaltningen bidrager med anden støtte end økonomisk til driften af terrassen. Dette er også i overensstemmelse med Morten Aagaards opfattelse af sagen. Forvaltningen beklager, at budgetpartierne ikke er blevet informeret om den konkrete aftale med Kirkens Korshær efter mødet d. 16. december 2014.

5 3) hvad har begrundelsen været for at Kirkens Korshær selv skulle rejse alle midler til etablering af et uderum, men henvisning til de klare politiske udmeldinger om at forvaltningen skulle bistå? Side 5 af 6 Da der ikke i budgetforliget blev afsat midler til etableringen, har forvaltningens bistand til Kirkens Korshærs initiativ i stedet bestået af praktisk bistand jævnfør ovenstående. Begrundelsen for ikke at bidrage økonomisk til drift af terrassen har været, at Kirkens Korshær allerede modtager et betydeligt driftstilskud til såvel Det Døgnåbne Værested samt til Stofindtagelsesrummet, som er de to tilbud, terrassen vil blive knyttet til. 4) har forvaltningen sagt til Kirkens Korshær at der ikke var mulighed for økonomisk tilskud til uderummet og at tilbuddet kun blev en realitet hvis Kirkens Korshær selv kunne finde pengene? Ja, det er blevet tilkendegivet overfor Kirkens Korshær, at der ikke kunne tilvejebringes økonomiske midler til drift af terrassen. Men det er samtidig blevet tilkendegivet, at Socialforvaltningen støtter driften af terrassen med praktisk bistand. 5) hvorfor er udvalget ikke orienteret om sagens håndtering, herunder det forhold at Kirkens Korshær ikke har modtaget en ekstra krone til uderummet? Forvaltningen skal hermed beklage, at udvalget ikke er blevet orienteret om aftalen mellem Kirkens Korshær og forvaltningen. 6) hvorfor er udvalget ikke orienteret om at de klare politiske udmeldinger ikke er blevet efterfulgt af forvaltningen? Forvaltningen er af den opfattelse, at de politiske meldinger er blevet efterfulgt med den aftale, som blev indgået med Kirkens Korshær d.16. december -14. Forvaltningen beklager, at udvalget ikke er blevet orienteret herom. 7) På udvalgsmødet d. 11/ bakkede udvalget enstemmigt op om at forvaltningen skulle prioritere realisering af uderummet hurtigst muligt, sådan at det kunne komme udsatte borgere til gavn allerede i sommeren Det blev bla. betonet af det rent økonomisk var 'småtterier' og at nødvendige tilladelser fra bygningsinspektoratet ikke måtte

6 komme i vejen. Vurderer forvaltningen at udvalgets ønske i tilfredsstillende grad er imødekommet? Side 6 af 6 Direktør Erik Kaastrup-Hansen påpegede på udvalgsmødet d. 11. december -14, at det er vigtigt at fastholde, at kommunale forvaltninger ikke påvirker hinandens sagsbehandlinger. Derfor vil Socialforvaltningen heller ikke vil henvende sig til Magistraten for Teknik og Miljø vedrørende byggesagen. Rådmanden tilkendegav på mødet, at forvaltningen ville drøfte finansieringsmuligheder med Kirkens Korshær. Forvaltningen vurderer, at udvalgets ønsker er imødekommet ved, at der er indgået en aftale med Kirkens Korshær om, at der etableres en terrasse som venterum for udsatte borgere, og at kommunen støtter driften med indsats fra de opsøgende medarbejdere og fra den sociale vicevært. Forvaltningen oplever, at den eksisterende driftsaftale med Kirkens Korshær Nørre Allé fungerer uden problemer, og at der er overensstemmelse mellem forvaltningens og Kirkens Korshærs opfattelse af forløbet, og at begge parter er tilfredse med den indgåede aftale.

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sociale Forhold og Beskæftigelse. Den 11.06.2013.

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sociale Forhold og Beskæftigelse. Den 11.06.2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sociale Forhold og Beskæftigelse Den 11.06.2013 Driftsfinansiering af Stofindtagelsesrum fra 2014 1. Resume Aarhus Byråd traf ved Byrådsmødet d. 20. februar

Læs mere

Indstilling. Til Aarhus Byråd Via Magistraten. Den 31. maj Placering af stofindtagelsesrum

Indstilling. Til Aarhus Byråd Via Magistraten. Den 31. maj Placering af stofindtagelsesrum Indstilling Til Aarhus Byråd Via Magistraten Den 31. maj 2013 1. Resume På baggrund af byrådsbeslutning om etablering af stofindtagelsesrum i Aarhus skal der tages stilling til placering og drift. Forvaltningen

Læs mere

Udtalelse. Forslag fra V og K om tryghed på byens torve SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE TEKNIK OG MILJØ. Til Aarhus Byråd via Magistraten

Udtalelse. Forslag fra V og K om tryghed på byens torve SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE TEKNIK OG MILJØ. Til Aarhus Byråd via Magistraten Udtalelse Side 1 af 6 Til Aarhus Byråd via Magistraten Forslag fra V og K om tryghed på byens torve 1. Konklusion På byrådsmøde den 14. september 2016 drøftedes et forslag fra Venstres og Det Konservative

Læs mere

Notat. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune. Besvarelse af 10-dages forespørgsel vedrørende indlagte hjemløse

Notat. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune. Besvarelse af 10-dages forespørgsel vedrørende indlagte hjemløse Notat Side 1 af 6 Til Til Kopi til Jette Jensen, Enhedslisten Orientering Aarhus Byråd Besvarelse af 10-dages forespørgsel vedrørende indlagte hjemløse Byrådsmedlem Jette Jensen, Enhedslisten har fremsendt

Læs mere

Orientering om situationen på Klostertorv. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune. Til Socialudvalget

Orientering om situationen på Klostertorv. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune. Til Socialudvalget Orientering om situationen på Klostertorv Til Socialudvalget Side 1 af 6 I løbet af sommeren og efteråret 2013 var der en lang række klager fra beboere og forretningsdrivende på og omkring Klostertorv

Læs mere

Udtalelse. Aarhus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse

Udtalelse. Aarhus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Udtalelse Til: Aarhus Byråd Den 14. januar 2013 Aarhus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Udtalelse vedrørende beslutningsforslag fra SF om at indføre Sundhedsrum for misbrugere

Læs mere

Notat. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune

Notat. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune Notat Side 1 af 5 Til Til Kopi til Socialudvalget Orientering Redegørelse til Socialudvalget om forældrebetaling og konkret og individuel vurdering samt svar på spørgsmål fra Hans Halvorsen Christian Budde,

Læs mere

Fraværende: Steffen Rasmussen, Mette Birk, Michael Alber, Merete Graabæk, Christina Strauss, Kent T. Jensen, Jesper Schandorff, Tage Gøttsche

Fraværende: Steffen Rasmussen, Mette Birk, Michael Alber, Merete Graabæk, Christina Strauss, Kent T. Jensen, Jesper Schandorff, Tage Gøttsche Referat af møde i Udsatterådet Tidspunkt: 5. februar 2015 kl. 13:00 16:00 Sted: Blå Kors, Jægergårdsgade 2a, 8000 Aarhus C Deltagere: Kjeld Holm (formand), Aarhus Stift Michael Alber (næstformand), Kofoeds

Læs mere

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 27. maj 2014

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 27. maj 2014 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 27. maj 2014 Styrket og inkluderende indsats mod hjemløshed 1. Resume I perioden fra 2009

Læs mere

Udtalelse. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Sociale Forhold og Beskæftigelse Aarhus Kommune. Udtalelse vedrørende forslag fra K om: Parrådgivning

Udtalelse. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Sociale Forhold og Beskæftigelse Aarhus Kommune. Udtalelse vedrørende forslag fra K om: Parrådgivning Udtalelse Side 1 af 5 Til Aarhus Byråd via Magistraten Udtalelse vedrørende forslag fra K om: Parrådgivning SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Sociale Forhold og Beskæftigelse Aarhus Kommune 1. Konklusion

Læs mere

HANDLINGSPLAN BYENS RUM. Aarhus har en vision om at være en God By for Alle. Sagsnummer: 17/

HANDLINGSPLAN BYENS RUM. Aarhus har en vision om at være en God By for Alle. Sagsnummer: 17/ Side 1 af 10 Aarhus har en vision om at være en God By for Alle. Sagsnummer: 17/006088-7 Et aspekt i dette er, at der skal være plads og rum i byen til alle byens borgere. Dette også til byens hjemløse

Læs mere

Indstilling. Den 28. juni 2012. Videreførelse af dele af Hjemløseplanens indsatser efter udløb af projektperioden. 1. Resume

Indstilling. Den 28. juni 2012. Videreførelse af dele af Hjemløseplanens indsatser efter udløb af projektperioden. 1. Resume Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Den 28. juni 2012 Videreførelse af dele af Hjemløseplanens indsatser efter udløb af projektperioden 1. Resume Regeringen afsatte som led i satspuljeaftalen for

Læs mere

Indstilling. Velfærdsteknologisk Udviklingssekretariat. 1. Resumé. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund

Indstilling. Velfærdsteknologisk Udviklingssekretariat. 1. Resumé. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 10. januar 2014 Velfærdsteknologisk Udviklingssekretariat 1. Resumé Det velfærdsteknologiske udviklingssekretariat skal udmønte byrådets

Læs mere

Det er intensionen, at der snarest etableres et pissoir og etableres overdækning som alternativ til ophold i busskurene.

Det er intensionen, at der snarest etableres et pissoir og etableres overdækning som alternativ til ophold i busskurene. Udtalelse Side 1 af 5 Til Aarhus Byråd via Magistraten Udtalelse vedrørende forslag til byrådsbeslutning fra den socialdemokratiske Byrådsgruppe og byrådsgruppen for Det Konservative Folkeparti om at gentænke

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 2. maj 2007 Århus Kommune. 1. Resume.

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 2. maj 2007 Århus Kommune. 1. Resume. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 2. maj 2007 Århus Kommune Kulturforvaltningen Kultur og Borgerservice Bevilling til indkøb af inventar til Øst for Paradis 1. Resume.

Læs mere

Tabel 1: Oversigt over nuværende og allerede implementerede indsatser i projektperioden 2009-2013

Tabel 1: Oversigt over nuværende og allerede implementerede indsatser i projektperioden 2009-2013 Notat Emne Bilag 1. Oversigt over Hjemløseplanens samlede indsatser 2009-2013 Til Kopi til Den 8. maj 2013 Aarhus Kommune Tabel 1 nedenfor viser, hvilke indsatser, der har været etableret i projektperioden.

Læs mere

Ansøgning til pulje til understøttelse af kommunal indsats i forbindelse med oprettelse og drift af kommunale stofindtagelsesrum

Ansøgning til pulje til understøttelse af kommunal indsats i forbindelse med oprettelse og drift af kommunale stofindtagelsesrum Socialforvaltningen Adm. Direktør Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse primsund@sum.dk lpe@sum.dk Ansøgning til pulje til understøttelse af kommunal indsats i forbindelse med oprettelse og drift af

Læs mere

Til Byrådet Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse

Til Byrådet Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Indstilling Til Byrådet Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 16. oktober 2018 Masterplan på Hjemløseområdet - Til at forebygge og afhjælpe hjemløshed i lyset af visionen om

Læs mere

Aarhus Kommune har sammen med København og Odense kommuner deltaget i en undersøgelse af narkotikarelaterede dødsfald i de store danske byer.

Aarhus Kommune har sammen med København og Odense kommuner deltaget i en undersøgelse af narkotikarelaterede dødsfald i de store danske byer. Notat Orientering til Socialudvalget - om undersøgelsen Forgiftningsdødsfald og øvrige narkotikarelaterede dødsfald i Danmark 2008-2011 Aarhus Kommune har sammen med København og Odense kommuner deltaget

Læs mere

Indholdsfortegnelse for bilag

Indholdsfortegnelse for bilag Indholdsfortegnelse for bilag 1 Til godkendelse...2 1.1 Dagsorden...2 1.2 Referat...2 Bilag 1: Referat 13. juni 2018...2 2 Til drøftelse...6 3 Til orientering...6 3.1 Orientering fra Magistraten...6 Bilag

Læs mere

Afstemningsliste for budget 2015 til Ændringsforslag fra Byrådets grupper -

Afstemningsliste for budget 2015 til Ændringsforslag fra Byrådets grupper - Afstemningsliste for budget 2015 til 2018 - Ændringsforslag fra Byrådets grupper - BEMÆRK: Ændringsforslag som skal til afstemning i sammenhæng, er i teksten til ændringsforslaget beskrevet ved en kantet

Læs mere

Mødereferat. Aarhus Kommune. Emne. Møde i Udsatterådet

Mødereferat. Aarhus Kommune. Emne. Møde i Udsatterådet Mødereferat Emne Mødedato/-tid 27. marts 2012 Mødested Center for Misbrugsbehandling Referatdato Den 3. april 2012 Dagsorden Deltagere Fraværende Kopi til 1. Introduktion til Center for Misbrugsbehandling

Læs mere

Indstilling. Skovrejsning 2014-2017. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg. Den 11. juni 2013.

Indstilling. Skovrejsning 2014-2017. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg. Den 11. juni 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 11. juni 2013 Skovrejsning 2014-2017 Aarhus Kommune Teknik og Miljø Status for Skovrejsning 2009 2012 og forslag til ny skovhandlingsplan

Læs mere

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune. Aarhus Jazz Orchestra - Aftale med staten

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Kulturforvaltningen Aarhus Kommune. Aarhus Jazz Orchestra - Aftale med staten Notat Side 1 af 5 Til Kulturudvalget Til Orientering i forbindelse med udvalgsmøde 19. august 2014, hvor Aarhus Jazz Orchestra har foretræde. Kopi til Aarhus Jazz Orchestra - Aftale med staten 2015 2017

Læs mere

Indstilling. Den 4. december Finansiering af Hjemløseplanen i Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Den 4. december Finansiering af Hjemløseplanen i Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 4. december 2012 Aarhus Kommune Sociale Forhold og Beskæftigelse 1. Resume Den Nationale Hjemløsestrategi blev lanceret som et 4-årigt projekt, fra 2009-2012.

Læs mere

Erhvervs- og landdistriktsudvalget

Erhvervs- og landdistriktsudvalget 161 Erhvervs- og landdistriktsudvalget Bevillingsområde: Erhvervsservice og iværksætteri 162 163 1. Beskrivelse af området Nedenstående tabel viser hvilke områder, der er omfattet af bevillingen. Desuden

Læs mere

Notat. Aarhus Kommune. Emne Status på Århus Krisecenter oktober 2012 Til Socialudvalget Kopi til. Socialforvaltningen. Den 22.

Notat. Aarhus Kommune. Emne Status på Århus Krisecenter oktober 2012 Til Socialudvalget Kopi til. Socialforvaltningen. Den 22. Notat Emne Til Socialudvalget Kopi til Den 22. oktober 2012 Aarhus Kommune 1. Resume I nærværende notat præsenteres en status på Århus Krisecenter. Notatet behandler en række forhold, der har været rejst

Læs mere

Recovery og udsatte mennesker

Recovery og udsatte mennesker Recovery og udsatte mennesker Oplæg Socialudvalget den 30. januar 2014 Socialpsykiatri og Udsatte Voksne - budget Nettobudget: 376.000.000 (Statsrefusion, salg af pladser til andre kommuner, brugerbetaling

Læs mere

Notat. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune

Notat. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune Notat Side 1 af 5 Til Til Kopi til Jette Jensen Orientering Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra medlem af Aarhus Byråd Jette Jensen, Enhedslisten de rødgrønne om kommunens hjælp til voksne med handicap

Læs mere

I 2017 fremsendes en orientering til byrådet om sejlsportscenterets målsætninger, aktiviteter og driftsmæssige grundlag.

I 2017 fremsendes en orientering til byrådet om sejlsportscenterets målsætninger, aktiviteter og driftsmæssige grundlag. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Kultur og Borgerservice Dato 8. april 2016 Anlægstilskud til Sejlsportscenteret Anlægsbevilling og kommunegaranti til etablering af Aarhus Internationale

Læs mere

Udtalelse. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Aarhus Kommune. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Forslag fra SF om vores grønlandske medborgere

Udtalelse. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Aarhus Kommune. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Forslag fra SF om vores grønlandske medborgere Udtalelse Til Aarhus Byråd via Magistraten Side 1 af 6 Forslag fra SF om vores grønlandske medborgere 1. Konklusion På byrådsmødet den 4. november 2015 fremsatte SF et forslag vedrørende grønlandske medborgere.

Læs mere

Indstilling. Indstilling om at gøre Sculpture by the Sea til en tilbagevendende begivenhed i Århus. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter

Indstilling. Indstilling om at gøre Sculpture by the Sea til en tilbagevendende begivenhed i Århus. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 8. februar 2010 Indstilling om at gøre Sculpture by the Sea til en tilbagevendende begivenhed i Århus 1. Resume Århus lagde i 2009

Læs mere

Bilag 10. Sociale Forhold og Beskæftigelses bemærkninger til indkomne høringssvar

Bilag 10. Sociale Forhold og Beskæftigelses bemærkninger til indkomne høringssvar Bilag 10 Sociale Forhold og Beskæftigelses bemærkninger til indkomne høringssvar Side 1 af 5 Processen Besparelsesforslag til Budget 2016 2019 har været sendt i høring i perioden 11. december til 8. januar.

Læs mere

Organisering af det fremtidige HotSpot

Organisering af det fremtidige HotSpot Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 12.09.2014 Organisering af det fremtidige HotSpot Indstilling vedr. fremtidig organisering

Læs mere

Henvendelse fra Kompasset til Socialudvalgets medlemmer

Henvendelse fra Kompasset til Socialudvalgets medlemmer KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Mål- og Rammekontoret for Voksne NOTAT Henvendelse fra Kompasset til Socialudvalgets medlemmer Susannah L. Sønderlund, Kirkens Korshær, Kompasset Worsaaesvej 15B,

Læs mere

Indstilling. Gadeplansindsatser og antiradikalisering. 1. Resume

Indstilling. Gadeplansindsatser og antiradikalisering. 1. Resume Indstilling Til Fra Dato Aarhus Byråd via Magistraten Sociale forhold og Beskæftigelse Dato for fremsendelse til MBA Gadeplansindsatser og antiradikalisering En proaktiv indsats for udsatte børn, unge

Læs mere

Sekretariatet, Socialforvaltningen MSB Aarhus Kommune. Udvalgsseminar april 2014 Socialudvalget

Sekretariatet, Socialforvaltningen MSB Aarhus Kommune. Udvalgsseminar april 2014 Socialudvalget Udvalgsseminar 2014 10.-11. april 2014 Socialudvalget Bofællesskabet Hjortshøj Bofællesskabet Hjortshøj Bofællesskabet Hjortshøj er et bofællesskab for voksne med udviklingshæmning med begrænset behov

Læs mere

Udtalelse. Hurtigere og mere effektiv sagsgang i byggesager. 2. Indhold. Aarhus Byråd via Magistraten. Den 30. september 2014.

Udtalelse. Hurtigere og mere effektiv sagsgang i byggesager. 2. Indhold. Aarhus Byråd via Magistraten. Den 30. september 2014. Udtalelse Til: Aarhus Byråd via Magistraten Den 30. september 2014 Hurtigere og mere effektiv sagsgang i byggesager 1. Konklusion Venstres, Dansk Folkepartis, Det Konservative Folkepartis samt Liberalt

Læs mere

Indstilling. Akutjob i Aarhus Kommune. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling.

Indstilling. Akutjob i Aarhus Kommune. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Aarhus Kommune Den 9. november 2012 Borgmesterens Afdeling Tilvejebringelse af akutjob der er målrettet dagpengemodtagere, som risikerer

Læs mere

Indstilling. Nedsættelse af projektgruppe med det formål at styrke indsatsen mod tvangsprostitution og menneskehandel.

Indstilling. Nedsættelse af projektgruppe med det formål at styrke indsatsen mod tvangsprostitution og menneskehandel. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 16. juli 2007 Nedsættelse af projektgruppe med det formål at styrke indsatsen mod tvangsprostitution og 1. Resume

Læs mere

Indstilling. Århus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse

Indstilling. Århus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 25. april 2007 Undersøgelse af den sociale polarisering mellem indbyggerne i Århus Århus Kommune Sociale Forhold og

Læs mere

Kommenteret dagsorden til mødet i Beskæftigelsesudvalget den 17. september 2014 kl Rådhuset, vær. 390

Kommenteret dagsorden til mødet i Beskæftigelsesudvalget den 17. september 2014 kl Rådhuset, vær. 390 Kommenteret dagsorden til mødet i Beskæftigelsesudvalget den 17. september 2014 kl. 15.00 16.30 Side 1 af 5 Rådhuset, vær. 390 Pkt. 1.: Godkendelse af dagsorden Pkt. 2.: Oplæg om vækstgenerator/virksomhedskonsulentarbejdet

Læs mere

Svar på 10-dages forespørgsel fra Venstre og Liberal Alliance: Afdækning af hvordan Det Sociale Frikort anvendes i Aarhus Kommune

Svar på 10-dages forespørgsel fra Venstre og Liberal Alliance: Afdækning af hvordan Det Sociale Frikort anvendes i Aarhus Kommune Svar på 10-dages forespørgsel fra Venstre og Liberal Alliance: Afdækning af hvordan Det Sociale Frikort anvendes i Aarhus Kommune Side 1 af 5 Baggrund Venstre og Liberal Alliances byrådsgrupper har til

Læs mere

Indstilling. Aarhus Kommune. Opførelse af Mødrekollegium. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten

Indstilling. Aarhus Kommune. Opførelse af Mødrekollegium. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sociale Forhold og Beskæftigelse Den 11. september 2012 Aarhus Kommune Sociale Forhold og Beskæftigelse 1. Resume Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og

Læs mere

SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Aarhus Kommune

SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Aarhus Kommune Rådhuspladsen 2, 8000 Aarhus C Til Byrådsservice 7. september 2018 Side 1 af 1 Vedrørende 10-dages forespørgsel om telefoniske åbningstider i MSB fra Liberal Alliances Byrådsgruppe Vedlagt fremsendes svar

Læs mere

Deltagere: Lokalråd Hans Godske, Flemming Nielsen og Flemming Storgaard, Sneum-Tjæreborg Lokalråd

Deltagere: Lokalråd Hans Godske, Flemming Nielsen og Flemming Storgaard, Sneum-Tjæreborg Lokalråd Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 15. maj 2018 Journal nr. 18/55 Sagsbehandler Jes Seerup Møller Mobil 40 20 72 12 E-mail jsm@esbjergkommune.dk Referat fra møde mellem Sneum-Tjæreborg, Bryndum, Vester Nebel

Læs mere

Indstilling. Århus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse

Indstilling. Århus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 9. juni 2006 Finansiering af bofællesskabs- og bostøttepladser indenfor psykiatriområdet og området for socialt udsatte

Læs mere

Spørgsmål 2: Hvor mange børn fik i 2016 udstedt fritidspas i Aarhus

Spørgsmål 2: Hvor mange børn fik i 2016 udstedt fritidspas i Aarhus Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra Enhedslisten til rådmanden for MKB vedrørende Fritidspasordningen. Side 1 af 5 Spørgsmål 1: Hvor mange husstande fik i 2016 udstedt fritidspas i Aarhus Kommune?

Læs mere

Indstilling. Afprøvning af "Tættere på familien" Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 4.

Indstilling. Afprøvning af Tættere på familien Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 4. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 4. december 2015 1. Resume I byrådsindstilling Styrkelse af handicapområdet for børn, tiltrådt af byrådet den 9. september

Læs mere

2016 VENSTRE I ÅRHUS KOMMUNE

2016 VENSTRE I ÅRHUS KOMMUNE Beslutningsforslag HeadOn Støtte og hjælp til udsatte unge Juni 2016 VENSTRE I ÅRHUS KOMMUNE Baggrund Budgetforslag fra V Budgetforslag fra Venstre om at Socialforvaltningen beskriver og vurdere tilbuddet

Læs mere

SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Aarhus Kommune

SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Aarhus Kommune Til Byrådsservice 9. maj 2016 Side 1 af 1 Svar på 10-dages forespørgsel fra Venstre og Det Konservative Folkeparti om det nyindkøbte IT-system i Magistratens afdeling for Sociale forhold og Beskæftigelse

Læs mere

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune Notat Emne: Proces for Højbjerg Bibliotek Til: Kulturudvalget den Kopi til: Forslag til proces for Højbjerg Bibliotek Side 1 af 5 KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune 1.

Læs mere

Notat. Aarhus Kommune. Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private. Til Kopi til. August 2012.

Notat. Aarhus Kommune. Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private. Til Kopi til. August 2012. Notat Emne Til Kopi til Retningslinjer for godkendelse af og tilsyn med private tilbud August 2012. 1. Indledning Aarhus Kommune har siden 1. januar 2007 haft opgaven med godkendelse af og tilsyn med private

Læs mere

Referat af møde i Udsatterådet Tid: tirsdag den 23. august 2016 kl Sted: Kofoeds Skole, Toldbodgade 6, 8000 Aarhus C

Referat af møde i Udsatterådet Tid: tirsdag den 23. august 2016 kl Sted: Kofoeds Skole, Toldbodgade 6, 8000 Aarhus C Referat af møde i Udsatterådet Tid: tirsdag den 23. august 2016 kl. 13.00 16.00 Sted: Kofoeds Skole, Toldbodgade 6, 8000 Aarhus C Deltagere Kjeld Holm (formand), Aarhus Stift Michael Alber (næstformand),

Læs mere

Indstilling. Århus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse

Indstilling. Århus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 7. maj 2007 Fremtidig organisatorisk og driftsmæssig forankring af klubben Fristedet som kommunalt tilbud i samdrift

Læs mere

Driftsaftale. Driftsaftale mellem Odense Kommune og Det Grønlandske Hus i Odense for perioden 1. januar 2018 til 31. december 2020

Driftsaftale. Driftsaftale mellem Odense Kommune og Det Grønlandske Hus i Odense for perioden 1. januar 2018 til 31. december 2020 Driftsaftale Driftsaftale mellem Odense Kommune og Det Grønlandske Hus i Odense for perioden 1. januar 2018 til 31. december 2020 1 Aftalens parter Stk. 1 Denne aftale er indgået mellem Det Grønlandske

Læs mere

Klagenr. Journal nr. Stilet til Sagstitel Resultat af klage Svardato. Sagen blev løst sammen med borger K K

Klagenr. Journal nr. Stilet til Sagstitel Resultat af klage Svardato. Sagen blev løst sammen med borger K K Bilag 3 SU Oversigt over formalitetsklager vedr. service klagepunkter i alt 11 Klage bilagt i dialog med borger 1 27.00.00- Anmodning om Sagen blev løst sammen med borger. 26-01-2017 K02-1-17 ansættelse

Læs mere

På Økonomiudvalgets budgetseminar den januar blev der præsenteret et foreløbigt overblik over mulig finansiering til overførselssagen.

På Økonomiudvalgets budgetseminar den januar blev der præsenteret et foreløbigt overblik over mulig finansiering til overførselssagen. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Til ØU 12. marts 2019 Finansieringsnotat til overførselssagen 2018-2019 På Økonomiudvalgets budgetseminar den 22.-23. januar blev der præsenteret

Læs mere

30-04-2014. Dato 30. april 2014. Tid 16:15. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Stedfortræder

30-04-2014. Dato 30. april 2014. Tid 16:15. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Stedfortræder Referat Økonomiudvalget 30-04-2014 Dato 30. april 2014 Tid 16:15 Sted ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Birgit S. Hansen (A) - Formand Lars Møller (V) Bjarne Kvist (A)

Læs mere

Budgetprocedure for budget

Budgetprocedure for budget Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 31. januar 2017 Budgetprocedure for budget 2018-2021 1. Resume Procedureindstillingen beskriver hvordan budgetlægningen for

Læs mere

Mødereferat. Aarhus Kommune

Mødereferat. Aarhus Kommune Mødereferat Emne Mødedato/-tid 12. juni 2012 Mødested Forsorgshjemmet Østervang, Tranbjerg Referatdato Den 12. juli 2012 Dagsorden 1. Introduktion til og rundvisning på Østervang 2. Siden sidst 3. Status

Læs mere

Indstilling. Forbedring af uddannelsesmulighederne på ungdomsuddannelserne. og Enhedslistens byrådsgrupper) 1. Resume. 2. Beslutningspunkter

Indstilling. Forbedring af uddannelsesmulighederne på ungdomsuddannelserne. og Enhedslistens byrådsgrupper) 1. Resume. 2. Beslutningspunkter Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 21. oktober 2009 Århus Kommune Borgmesterens Afdeling Forbedring af uddannelsesmulighederne på ungdomsuddannelserne (besvarelse af

Læs mere

Notat. Aarhus Kommune. Redegørelse for 2012 om magtanvendelse ved Socialforvaltningens

Notat. Aarhus Kommune. Redegørelse for 2012 om magtanvendelse ved Socialforvaltningens Notat Emne Til Kopi til Redegørelse for om magtanvendelse ved s tilbud i Århus Kommune Rådmanden Byrådet, Socialudvalget, Handicaprådet, Det Sociale Forbrugerråd, s chefgruppe, Anne Marie Thyrring og Helene

Læs mere

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse & Sundhed og Omsorg Dato 20. april 2017

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse & Sundhed og Omsorg Dato 20. april 2017 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse & Sundhed og Omsorg Dato 20. april 2017 1. Resume Byrådet skal følge udviklingen i anvendelsen af magt og andre indgreb

Læs mere

Indstilling. Klimatilpasning i Aarhus midtby. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 23. maj 2012.

Indstilling. Klimatilpasning i Aarhus midtby. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 23. maj 2012. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 23. maj 2012 Klimatilpasning i Aarhus midtby Aarhus Kommune Trafik og Veje Teknik og Miljø 1. Resume Byrådet besluttede i efteråret 2010,

Læs mere

Kapitaltilførsel til Østjysk Bolig og Beder- Malling Boligforening

Kapitaltilførsel til Østjysk Bolig og Beder- Malling Boligforening Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 30. juni 2014 Kapitaltilførsel til Østjysk Bolig og Beder- Malling Boligforening Bevilling af kommunal kapitaltilførsel til Østjysk

Læs mere

Indstilling. Offentlig fremlæggelse af støjhandlingsplan. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 15. marts 2013.

Indstilling. Offentlig fremlæggelse af støjhandlingsplan. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 15. marts 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 15. marts 2013 Aarhus Kommune Teknik og Miljø Offentlig fremlæggelse af støjhandlingsplan 1. Resume Støjhandlingsplanen er en opfølgning på Bekendtgørelse

Læs mere

Aarhus Kommune Per Jensen, projektchef, Borgmesterens afdeling Mikkel Schiørring, konsulent, Borgmesterens afdeling

Aarhus Kommune Per Jensen, projektchef, Borgmesterens afdeling Mikkel Schiørring, konsulent, Borgmesterens afdeling Mødereferat Den 15. oktober 2012 Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Styringsdialogmøde i Trigeparken Mødedato: 28. september 2012 Mødetid: 9:30-12:00 Mødested: Oasen, Trige Centervej 26A, 8380 Trige

Læs mere

Kommunalt tilskud til genopførelse af Jyllingehallerne efter brand

Kommunalt tilskud til genopførelse af Jyllingehallerne efter brand Pkt. 344 Kommunalt tilskud til genopførelse af Jyllingehallerne efter brand Sagsnr. 277920 Økonomiudvalget Lukket punkt Resume Jyllingehallernes bestyrelse ansøger om 17 mio. kr. til genopbygning af bygningerne

Læs mere

Evaluering af Udsatte-team Aarhus

Evaluering af Udsatte-team Aarhus Evaluering af Udsatte-team Aarhus FREMSKUDT KOORDINERET SAGSBEHANDLING - METODERNE OG EFFEKTEN Pixi-rapport Marts 2012 T var der, lige da jeg havde brug for et skub for ikke at falde ud over kanten. Han

Læs mere

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn Aarhus Kommune, Socialforvaltningen, Tilsynsenheden Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn Den 4. juni 2013. Oplysninger om tilbuddet Tilbuddets navn Forsorgstilbuddet Nordbyen, Center for Akut- og Opsøgende

Læs mere

Socialudvalget har ønsket en halvårlig opgørelse af antallet af udsættelsessager.

Socialudvalget har ønsket en halvårlig opgørelse af antallet af udsættelsessager. Notat Til Til Kopi til Socialudvalget Orientering 10. oktober Side 1 af 6 Udsættelsessager pr. Socialudvalget har ønsket en halvårlig opgørelse af antallet af udsættelsessager. En udsættelsessag opstår,

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen. Den 2. december 2008.

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen. Den 2. december 2008. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 2. december 2008 Anlægsbevilling til indledende arbejder i forbindelse med opførelse af kommunalt bofællesskab til

Læs mere

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn Aarhus Kommune, Socialforvaltningen, Tilsynsenheden Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn Den 5. juli 2012. Oplysninger om tilbuddet Tilbuddets navn Tilbudstype og form Adresse Telefonnummer E-mail adresse

Læs mere

1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Indstilling. Forsøg på hvervning af Spejdernes Lejr Til Magistraten. Den 31. oktober 2013

1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Indstilling. Forsøg på hvervning af Spejdernes Lejr Til Magistraten. Den 31. oktober 2013 Indstilling Til Magistraten Den 31. oktober 2013 Forsøg på hvervning af Spejdernes Lejr 2017 ønsker at indlede en proces med at hverve Spejdernes Lejr 2017. Aarhus Kommune 1. Resume ønsker at indlede en

Læs mere

Notat. Svar på 10-dages forespørgsel vedrørende timetal og aflønning af støttepersoner til familier til anbragte børn

Notat. Svar på 10-dages forespørgsel vedrørende timetal og aflønning af støttepersoner til familier til anbragte børn Notat Side 1 af 7 Svar på 10-dages forespørgsel vedrørende timetal og aflønning af støttepersoner til familier til anbragte børn Enhedslisten de rød-grønne har fremsat en 10-dages forespørgsel vedrørende

Læs mere

Dagsorden til møde i Udsatterådet Tid: onsdag den 9. marts kl Sted: Kofoeds Skole, Toldbodgade 6, 8000 Aarhus C

Dagsorden til møde i Udsatterådet Tid: onsdag den 9. marts kl Sted: Kofoeds Skole, Toldbodgade 6, 8000 Aarhus C Dagsorden til møde i Udsatterådet Tid: onsdag den 9. marts kl. 13.00 16.00 Sted: Kofoeds Skole, Toldbodgade 6, 8000 Aarhus C Deltagere Kjeld Holm (formand), Aarhus Stift Michael Alber (næstformand), Kofoeds

Læs mere

Modtagelse af midler fra Nordea-Fonden til projektet Smag på Aarhus.

Modtagelse af midler fra Nordea-Fonden til projektet Smag på Aarhus. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 2. september 2015 Finansiering af projektet Smag på Aarhus Modtagelse af midler fra Nordea-Fonden til projektet Smag på Aarhus. 1.

Læs mere

Notat. Byrådet via Magistraten. Den 30. november Århus Kommune

Notat. Byrådet via Magistraten. Den 30. november Århus Kommune Notat Til: Byrådet via Magistraten Den 30. november 2005 Århus Kommune Personaleafdelingen Borgmesterens Afdeling Forslag fra Enhedslisten De Rød-Grønne til byrådsbeslutning om aftrapning af fleksjobpuljen

Læs mere

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 4. juni 2014

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 4. juni 2014 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 4. juni 2014 Udsattepolitik for Aarhus Kommune 1. Resume Socialdemokratiet v/ Tatiana Sørensen

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Dagsorden Kultur- og Fritidsudvalget Ekstraordinært møde Dato 30. april 2014 Tid 16:00 Sted ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende Frode Thule Jensen Stedfortræder Medlemmer Mogens Brag (V) - Formand Bjarne

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. april 2008 Lokale: Mødelokale 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 8.30-13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/166 Orientering

Læs mere

Individual. I alt Community. Case Ma- kontaktska- Løsla- Treatment. nagement. delse (ACT) (ICM)

Individual. I alt Community. Case Ma- kontaktska- Løsla- Treatment. nagement. delse (ACT) (ICM) Bilag 2 Emne Til Kopi til Bilag til byrådsindstilling Aarhus Kommune Den 17. august 2012 I de 8 deltagerkommuner har i alt 1.681 borgere indtil nu været indskrevet i et metodeforløb under Hjemløsestrategien.

Læs mere

Godkendelse af projekter og anmodninger om bevilling til: Cykelparkering langs supercykelsti til Lisbjerg og supercykelsti til Tilst.

Godkendelse af projekter og anmodninger om bevilling til: Cykelparkering langs supercykelsti til Lisbjerg og supercykelsti til Tilst. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 25. oktober 2016 Cykelparkering ved cykelrute og Godkendelse af projekter og anmodninger om bevilling til: Cykelparkering langs supercykelsti

Læs mere

Tillæg til helhedsplan februar 2007. Ansøgning til om yderligere midler til Tingbjerg Utterslevhuse Åben By

Tillæg til helhedsplan februar 2007. Ansøgning til om yderligere midler til Tingbjerg Utterslevhuse Åben By ÅBEN BY Tillæg til helhedsplan februar 2007 Ansøgning til om yderligere midler til Tingbjerg Utterslevhuse Åben By Fra Landsbyggefondens pulje til social og forebyggende indsats 3. september 2007 Budget

Læs mere

Punkt 13 på Byrådsdagsordenen den 3./4. juni

Punkt 13 på Byrådsdagsordenen den 3./4. juni Punkt 13 på Byrådsdagsordenen den 3./4. juni Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelses udtalelse vedr. SF, V, C og EL s budgetforslag om gratis psykologhjælp til unge i Aarhus Kommune

Læs mere

Københavns Kommune. Ankestyrelsens decisionsskrivelse vedrørende Københavns Kommunes revisionsberetning for regnskabsåret 2013

Københavns Kommune. Ankestyrelsens decisionsskrivelse vedrørende Københavns Kommunes revisionsberetning for regnskabsåret 2013 Københavns Kommune Ankestyrelsens decisionsskrivelse vedrørende Københavns Kommunes revisionsberetning for regnskabsåret 2013 Ankestyrelsen modtog ved e-mail af 10. november 2014 beretning om revision

Læs mere

Indstillingen blev godkendt med 39 stemmer imod 11. Ingen medlemmer undlod at stemme. For stemte: A, B, F, O og Ø. Imod stemte: C, I og V.

Indstillingen blev godkendt med 39 stemmer imod 11. Ingen medlemmer undlod at stemme. For stemte: A, B, F, O og Ø. Imod stemte: C, I og V. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik NOTAT 22. marts 2019 Bilag 1 Overblik over den politiske behandling Beslutninger og orienteringer Sagsnr. 2019-0041852 Dokumentnr. 2019-0041852-9

Læs mere

Indstilling. Forslag om at igangsætte nye analyser og/eller tværgående projekter (porteføljestyring) 1. Resume. 2. Beslutningspunkter

Indstilling. Forslag om at igangsætte nye analyser og/eller tværgående projekter (porteføljestyring) 1. Resume. 2. Beslutningspunkter Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 8. januar 2008 Århus IT- og Organisationsafdelingen Borgmesterens Afdeling Forslag om at igangsætte nye analyser og/eller tværgående

Læs mere

Invitation til at give bud på varetagelsen af driften af stofindtagelsesrum

Invitation til at give bud på varetagelsen af driften af stofindtagelsesrum KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Socialpolitik og Udvikling NOTAT 30. november 2018 Sagsnr. 2018-0300662 Invitation til at give bud på varetagelsen af driften af stofindtagelsesrum i København

Læs mere

Notat. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune. Forældrebetaling for anbragte børn og unge. Orientering.

Notat. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune. Forældrebetaling for anbragte børn og unge. Orientering. Notat Side 1 af 8 Til Til Kopi til Byrådet Orientering Forældrebetaling for anbragte børn og unge Nærværende orientering er udarbejdet på grund af den store opmærksomhed der i den seneste tid har været

Læs mere

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistraten for Sociale forhold og Beskæftigelse og Borgmesterens Afdeling Dato 25.

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistraten for Sociale forhold og Beskæftigelse og Borgmesterens Afdeling Dato 25. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistraten for Sociale forhold og Beskæftigelse og Borgmesterens Afdeling Dato 25. februar 2015 Styrket socialøkonomisk indsats 1. Resume Som en del af

Læs mere

Vedtægter for Områdefornyelse Nordvest

Vedtægter for Områdefornyelse Nordvest Bilag 2 Vedtægter for Områdefornyelse Nordvest 1 Navn Områdefornyelse Indre Nordvest og Områdefornyelse Ydre Nordvest, samlet betegnelse Områdefornyelse Nordvest. 2 Baggrund Den 5. oktober 2015 besluttede

Læs mere

Afprøvningen af Tættere på familien finansieres ved omkonvertering. (konto 5) til Handicapcentret for Børns administrationsbudget

Afprøvningen af Tættere på familien finansieres ved omkonvertering. (konto 5) til Handicapcentret for Børns administrationsbudget Indstilling Til Fra Dato Aarhus Byråd via Magistraten Sociale Forhold og Beskæftigelse Klik her for at angive en dato. på handicapområdet for børn 1. Resume I byrådsindstilling Styrkelse af handicapområdet

Læs mere

Indholdsfortegnelse for bilag

Indholdsfortegnelse for bilag Indholdsfortegnelse for bilag 1 Til godkendelse...2 1.1 Dagsorden...2 1.2 Referat...2 Bilag 1: Referat 20. juni 2018...2 2 Til drøftelse...5 2.1 Dialogmøde 2018 i Globus1...5 Bilag 1: Rådmandsindstilling

Læs mere

Bilag 1 Sundheds- og Omsorgsudvalgets handleplan til Inklusionspolitikken

Bilag 1 Sundheds- og Omsorgsudvalgets handleplan til Inklusionspolitikken KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Folkesundhed København NOTAT Bilag 1 Sundheds- og Omsorgsudvalgets handleplan til Inklusionspolitikken 2011-2014 I denne handleplan redegøres for hvordan

Læs mere

Referat fra møde mellem Ribe Nord Lokalråd og Økonomiudvalget onsdag den 17. april 2013, kl. 15.00 15.50 på Ribe Rådhus

Referat fra møde mellem Ribe Nord Lokalråd og Økonomiudvalget onsdag den 17. april 2013, kl. 15.00 15.50 på Ribe Rådhus Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 18. april 2013 Sags id 2013-2891 Sagsbehandler Jes Seerup Møller Telefon direkte 40 20 72 12 E-mail jsm@esbjergkommune.dk fra møde mellem Ribe Nord Lokalråd og Økonomiudvalget

Læs mere

Til Socialministeriet. Sagsnr Ansøgning om brug af strategimidler i 2013

Til Socialministeriet. Sagsnr Ansøgning om brug af strategimidler i 2013 KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for mål og rammer Til Socialministeriet Ansøgning om brug af strategimidler i 2013 Københavns Kommune og Socialministeriet drøftede på et møde d. 11. april

Læs mere

Svar på 10 dages forespørgsel om kvinder og mænd i krise i Aarhus Kommune

Svar på 10 dages forespørgsel om kvinder og mænd i krise i Aarhus Kommune Svar på 10 dages forespørgsel om kvinder og mænd i krise i Aarhus Kommune Side 1 af 6 Venstre har fremsat en 10-dages forespørgsel om kvinder og mænd i krise i Aarhus Kommune. Dette notat indeholder svar

Læs mere