Børne- og Ungdomsudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Børne- og Ungdomsudvalget"

Transkript

1 Page 1 of 38 Referat Børne- og Ungdomsudvalget ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 1. marts :00 Kattegatsiloen, etage 3A, mødelokale 5 Knud Hjørnholm Paul Rode Andersen (F) Mogens Brag (V) Anders Broholm (V) Frode Thule Jensen (V) Knud Hjørnholm (A) Birthe Marie Pilgaard (A) Anders Starberg Pedersen (A)

2 Page 2 of 38 Indholdsfortegnelse 1. Temadrøftelse af kvalitet i dagtilbud Åben sag 2. Udmøntning af pulje til imødegåelse af uhensigtsmæssigheder i forbindelse med serviceharmonisering Åben sag 3. Oprettelse af fleksible institutionspladser i Frederikshavn kommune Åben sag 4. Henvendelse fra SFO-personalet ved Hedeboskolen og Ankermedet skole vedr. SFOarbejdsvilkår efter kommunesammenlægningen Åben sag 5. Anmodning fra Børnehaven Corasvej i Skagen om tilladelse til navneændring Lukket sag 6. Ansøgning om tilskud til børnearrangement i forbindelse med Skagen Festival 2007 Åben sag 7. Driftsoverenskomster for selvejende klubber og daginstitutioner Åben sag 8. Førstehjælpsberedskab i skoler og institutioner i Frederikshavn Kommune Åben sag 9. Orientering om indskrivning til børnehaveklasse 2007/08 Åben sag 10. Principbeslutning vedr. klassekvotienter i folkeskoler i Frederikshavn Kommune med virkning fra 1. august 2007 (kommende bilag til skolestyrelsesvedtægt) Åben sag 11. Temadrøftelse af kvalitet i folkeskolen Åben sag 12. Invitation fra KL til partnerskab om folkeskolen Åben sag 13. Henvendelse fra skolebestyrelsen ved Volstrup Skole Åben sag 14. Etablering af skolestruktur i Frederikshavn Kommune Åben sag 15. Bygningsatlas for folkeskolerne i Frederikshavn Kommune Åben sag 16. Princip forældres egenbetaling i forbindelse med børns lejrskoleophold Åben sag 17. Anmodning om udtræden af skolebestyrelsen ved Ålbæk skole Åben sag 18. Orientering om omlægning af den specialpædagogiske bistand i folkeskolerne i Frederikshavn kommune Åben sag 19. Ungdomsuddannelse til alle Åben sag 20. Fastlæggelse af ekstraordinært møde Åben sag 21. Ungwelt Åben sag

3 Page 3 of 38

4 Page 4 of Temadrøftelse af kvalitet i dagtilbud Åben sag Børne- og Kulturforvaltningen kommer med oplæg til temadrøftelse i mødet. Sagsnr: Sbh: BKF/laho Besl.komp: BUU Børne- og Kulturforvaltningen indstiller, at sagen drøftes. Drøftet - genoptages i forbindelse med institutionsstruktur og disponering af midler til kvalitetsudvikling i dagtilbud.

5 Page 5 of Udmøntning af pulje til imødegåelse af uhensigtsmæssigheder i forbindelse med serviceharmonisering Åben sag Sagsnr: Sbh: BKF/lra I forbindelse med indgået budgetforlig for budget 2007 blev afsat en pulje på i årene til imødegåelse af uhensigtsmæssigheder i forbindelse med serviceharmonisering NY Frederikshavn Kommune. Besl.komp: BUU/SOC Børne- og Kulturforvaltningen indstiller, at udvalget drøfter principper for anvendelse af puljen. Beslutning - Børne- og Ungdomsudvalget den 2. november 2006 Fraværende: Niels Chr. Larsen, Brian Kjær deltog i pkt. 1 5 Det er udvalgets opfattelse, at puljen alene er beregnet til Børne- og Ungdomsudvalgets område. Følgende principper har været drøftet: - øget fleksibilitet i dagtilbud - tilpasning af personaleressourcer i dagtilbud og SFO i Skagen - takster i aftenklubber Sagen genoptages med henblik på fordeling af puljen. Supplerende sagsfremstilling Børne- og Ungdomsudvalget den 1. februar 2007 Der har 24. januar 2007 været afholdt budgetejermøde. Som oplæg til mødet var fremlagt følgende forslag til udmøntning: Delvis kompensering af dagtilbudsområdet og SFO (primært Skagen) (Fuld kompensation på dagtilbuds- og SFO-området er opgjort til ca. 2,1 2,3 mio. kr.) Takstudjævning ved klub-medlemskab (aftenklubber) Socialforvaltningens regi Deltids- og fleksible pladser inden for dagtilbudsområdet m.v. I alt 0,983 mio. kr. 0,600 mio. kr. 0,750 mio. kr. 0,750 mio. kr. 3,083 mio. kr. Budgetejerne godkendte forslag til udmøntning og det blev samtidig besluttet, at der skal kompenseres fuldt ud på børneområdet (2,1 2,3 mio. kr.) Budgetejerne forventer, at der udarbejdes en beskrivelse af aftrapningen for så vidt angår børneområdet for det resterende beløb over den 4-årige periode. Det er principielt i orden at udnytte overførselsadgangen, således at der i de første år er underskud, så længe man holder sig inden for den samlede ramme. Børne- og Kulturforvaltningen indstiller, at - budgetejernes beslutning tages til efterretning. - Børne- og Kulturforvaltningen udarbejder detaljeret forslag til udmøntning.

6 Page 6 of 38 Beslutning - Børne- og Ungdomsudvalget 1. februar 2007 Fraværende: Ingen en godkendt. Supplerende sagsfremstilling Børne- og Ungdomsudvalget 1. marts 2007 Børne- og Kulturforvaltningen har udarbejdet forslag til udmøntning af puljen, der i 2007 forventes at udvise et forbrug på 3,8 mio. kr., der gradvis nedsættes over den 4-årige budgetperiode. Børne- og Kulturforvaltningen indstiller, at udvalget godkender forvaltningens forslag til udmøntning af puljen i Bilag 1. Forslag til udmøntning af pulje (dok v4) BUU Fordeling Godkendt.

7 Page 7 of Oprettelse af fleksible institutionspladser i Frederikshavn kommune Børne- og Ungdomsudvalget har bevilget kr kr. til oprettelse af fleksible pladser i Frederikshavn kommune. Forvaltningen har udarbejdet følgende forslag til retningslinjer for anvendelse af fleksible pladser. Åben sag Sagsnr: Sbh: BKF/laho Besl.komp: BUU En fleksibel plads udgør 32 timer pr. uge, som kan benyttes således: der skal være en rytme i anvendelsen - evt. over en 14 dages periode det er forældrenes ansvar at timetallet overholdes det er forældrenes pligt at notere barnets ankomst/ gå hjem tid timerne kan ikke spares op - f.eks. i forbindelse med sygdom eller ferie der kan ikke tilvælges udvidet åbningstid en fleksibel plads kan opsiges med dags varsel for forældrene en fleksibel plads kan opsiges af institutionen med dags varsel ved gentagne misligholdelser af aftalen en fleksibel plads kan tildeles med 1 måneds varsel til den 15. eller den 1. i måneden i det omfang, der er ledige pladser der tildeles økonomisk tilskud efter gældende regler Forvaltningen har foretaget en beregning over, hvad en fleksibel plads skal koste. Der er i beregningen taget hensyn til følgende: - Pris på fuldtidsplads kr ,00. - gennemsnitlig åbningstid pr. uge 49,5 timer - gennemsnitlig lønudgift af institutionens budget = 85% - diverse udgifter/aktiviteter af institutionens budget = 15% Ovenstående procentsatser ses i forhold til, at de fleste aktiviteter, arrangementer samt bespisning oftest foregår midt på dagen (15%) samt en mindre personalekontakt til barnet (85%). En fleksibel plads kan derfor udregnes således: kr % = kr. 32/49,5 af kr = kr. 755,00 kr x 15% = kr. 207,00 Total = 755, ,00 = kr. 962,00 Dette bevirker, at det på årsplan bliver muligt at oprette 165 fleksible pladser, hvilket svarer til 8,3%. Som udgangspunkt tilknyttes hver institution fleksible pladser svarende til 10%. I tilfælde af at flere skulle ønske en fleksibel plads oprettes venteliste. Børne- og Kulturforvaltningen indstiller, at udvalget godkender forvaltningens forslag til rammer for fleksible institutionspladser

8 Page 8 of 38 takst for en fleksibel plads oversendes til Byrådets godkendelse Rammerne godkendt. Taksten anbefales over for Byrådet.

9 Page 9 of Henvendelse fra SFO-personalet ved Hedeboskolen og Ankermedet skole vedr. SFO-arbejdsvilkår efter kommunesammenlægningen Åben sag Sagsnr: Sbh: BKF/injn SFO-personalet ved Hedeboskolen og Ankermedet skole har fremsendt åbent brev til politikerne i Frederikshavn kommune vedr. arbejdsvilkårene i SFOerne efter kommunesammenlægningen. Personalet peger konsekvenser som nednormering fra 2,2 til 1,8 time pr. barn pr. uge, nedlæggelse af 10-timers modul mulighed for klubber til at optage børn fra 3. klasse SFO-personalet anfører, at de er bekymret for de sværere for sværere vilkår for SFOerne og savner på baggrund heraf, at politikerne udarbejder visioner for SFO-området, og at området ikke kun betragtes som et påhæng til skolen. Besl.komp: BUU Børne- og Kulturforvaltningen indstiller, at SFO-personalets henvendelse fremlægges til drøftelse. Bilag 1. Henvendelse SFO-arbejdsvilkår efter kommunesammenlægningen (dok ) Fordeling BUU Elektroniske bilag: Klage SFO-arbejdsvilkår efter kommunesammenlægningen (dok ).pdf Drøftet - udvalget fastholder de hidtidige beslutninger vedr. serviceniveauet på området.

10 Page 10 of Anmodning fra Børnehaven Corasvej i Skagen om tilladelse til navneændring Lukket sag Sagsnr: Besl.komp:

11 Page 11 of Ansøgning om tilskud til børnearrangement i forbindelse med Skagen Festival 2007 Som en del af Skagen Festivalen har der tidligere været afholdt børnearrangementer. Ved fraflytning fra festivalpladsen udenfor byen bortfaldt traditionen. Åben sag Sagsnr: Sbh: BKF/aach Besl.komp: KFU Festivalen ønsker i 2007 at give børnene en musikalsk oplevelse og planlægger at invitere byens daginstitutioner til børnekoncert om formiddagen torsdag 5. juli muligvis også fredag 6. juli Udbyttet af den musikalske oplevelse skal bruges i det videre pædagogiske arbejde med børnene. Skagen Festivalen søger gennem den ansvarlige for børnearrangementet om kr. til arrangement. Skagen kommune har ikke tidligere ydet tilskud til børnearrangementet. Børne- og Kulturforvaltningens indstiller, at sagen drøftes. Beslutning - Kultur- og Fritidsudvalget 7. februar 2007 Videresendes til B&U i forhold til det pæd. arbejde for børn i byens daginst. Fraværende: Ole Rørbæk Jensen Supplerende sagsfremstilling til Børne- og Ungdomsudvalget 1. marts 2007 Ansøgningen har været belyst i Børne- og Kulturforvaltningen i forhold til det pædagogiske arbejde for børn i Skagens daginstitutioner. Børne- og Kulturforvaltningen indstiller, at ansøgningen imødekommes med finansiering via fælles konti dagtilbud. Bilag 1 Ansøgning om tilskud til børnearrangementer i forbindelse med Skagen Festival 2007 (564929) Fordeling KFU, BUU Elektroniske bilag: Ansøgning om tilskud til børnearrangementer i forbindelse med Skagen Festival 2007.pdf Godkendt.

12 Page 12 of Driftsoverenskomster for selvejende klubber og daginstitutioner Ved kommunesammenlægningen blev antallet af selvejende klubber/fritidscentre og daginstitutioner i Frederikshavn Kommune på 13 i alt. 9 daginstitutioner og 4 klubber/fritidscentre. Åben sag Sagsnr: Sbh: BKF/bran Besl.komp: BUU Forholdet mellem den enkelte selvejende institution og kommunen er reguleret i en driftsoverenskomst, som indeholder økonomiske og indholdsmæssige rammer for institutionens drift. I forbindelse med kommunesammenlægningen oplyste KL, at driftsoverenskomster ikke skal opsiges, men uden videre kan overgå til den nye kommune. En gennemgang af de 13 eksisterende driftsoverenskomster viser dog, at der er behov for en mere tidssvarende udformning i både tekst og indhold. Der er flere beslutninger i kommunesammenlægningsprocessen, som bør præciseres i en driftsoverenskomst med de selvejende institutioner og som hidtil har været forskellige: F.eks. regelsæt om økonomisk decentralisering, deltagelsen i MED-aftalen, beslutninger om støtte til børn/unge med særlige behov og betingelser om ejendomsvedligehold. Det vil også være hensigtsmæssigt, at der sker en vis harmonisering af driftsoverenskomsterne, så f.eks. pladsvisitation og åbningstider reguleres efter samme rammer i de selvejende institutioner som i de kommunale institutioner. KL har i samarbejde med de selvejende daginstitutioners paraplyorganisationer udarbejdet et eksempel på en mere tidssvarende standard-driftsoverenskomst. Forvaltningen har med udgangspunkt i KL s standard udarbejdet 2 udkast til nye driftsoverenskomster for henholdsvis daginstitutioner og klubber/fritidscentre. Med udgangspunkt i disse udkast foreslår Børne- og Kulturforvaltningen, at der tages initiativ til at nye driftsoverenskomster indgås med hver af de 13 selvejende daginstitutioner og klubber/fritidscentre. Børne- og Kulturforvaltningen indstiller, at Børne- og Kulturforvaltningen meddeles tilladelse til at opsige alle de nugældende driftsoverenskomster med selvejende daginstitutioner i Frederikshavn Kommune der optages forhandlinger med hver af de 13 institutioner om en ny driftsoverenskomst driftsoverenskomsterne forelægges udvalget til godkendelse Bilag 1. KL s eksempel på standard driftsoverenskomst (dok ) 2. Udkast til driftsoverenskomst med de selvejende daginstitutioner (dok ) 3. Udkast til driftsoverenskomst med de selvejende fritidscentre (dok ) Fordeling BUU BUU BUU

13 Page 13 of 38 Elektroniske bilag: Eksempel på KL's standard driftsoverenskomst.pdf Udkast til driftsoverenskomst med de selvejende daginstitutionre.pdf Udkast til driftsoverenskomst med de selvejende fritidscentre.pdf Godkendt.

14 Page 14 of Førstehjælpsberedskab i skoler og institutioner i Frederikshavn Kommune På baggrund af omtale i Nordjyske Stiftstidende den 21. februar 2007 vedr. førstehjælpsberedskabet på folkeskolerne i Frederikshavn og Hjørring Kommuner ønskes en drøftelse af førstehjælpsberedskabet i kommunens skoler og institutioner. Åben sag Sagsnr: Sbh: BKF/injn Besl.komp: BUU Børne- og Kulturforvaltningen indstiller, at førstehjælpsberedskabet drøftes. Bilag 1. Avisartikel i Nordjyske Stiftstidende (dok ) Fordeling BUU Elektroniske bilag: Avisartikel Nordjyske Stiftstidende førstehjælpsberedskab folkeskoler (dok ).pdf Forvaltningen udarbejder forslag til minimumsberedskab på området.

15 Page 15 of Orientering om indskrivning til børnehaveklasse 2007/08 Åben sag I januar har der været indskrivning til børnehaveklasse 2007/08. Efter at indskrivningstallene med ansøgning om anden skole end distriktsskolen har været behandlet jf. reglerne om frit skolevalg, så tallene ud som i første kolonne uddelt på BUU s møde den 1. februar Sagsnr: Sbh: BKF/ac Besl.komp: BUU Anden kolonne viser indskrivningstallene pr. 14. februar 2007 efter tilbagemelding fra skolerne. Ankermedets Skole Hedeboskolen Aalbæk Skole Abildgårdskolen Bangsbostrand Skole Elling Skole Fladstrand Skole Gærum Skole Hånbækskolen Jerup Skole Munkebakkeskolen Ravnshøj Skole Strandby Skole Ørnevejens Skole Dybvad Skole Hørby Skole Stensnæsskolen Sæby Skole Sæbygaardskolen Torslev Skole Volstrup Skole Børne- og Kulturforvaltningen indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Taget til efterretning. Paul Rode Andersen tager forbehold.

16 Page 16 of Principbeslutning vedr. klassekvotienter i folkeskoler i Frederikshavn Kommune med virkning fra 1. august 2007 (kommende bilag til skolestyrelsesvedtægt) Åben sag Sagsnr: Sbh: BKF/arc I forbindelse med den snarligt forestående indskrivning af elever til folkeskoler i Frederikshavn Kommune er der behov for at få fastlagt det maximale elevtal pr. klasse i alle årgange i kommunens folkeskoler. De tre daværende kommuner har haft følgende maksimale antal elever pr. klasse: - daværende Skagen Kommune: max. 28 elever pr. klasse, dog mulighed for flere i 10. klasse - daværende Frederikshavn kommune: max. 28 elever i 0. klasse og max. 26 elever i klasse - daværende Sæby Kommune: max. 28 elever pr. klasse på alle årgange Besl.komp: BUU Det fremgår af Folkeskolelovens 17, at elevtallet i børnehaveklassen og i grundskolens klasser normalt ikke må overstige 28 ved skoleårets begyndelse. Skolechefen anbefaler, at det maximale elevantal er 26 på alle årgange, på alle folkeskoler i Fre-derikshavn Kommune. Dette elevtal begrundes ud fra overvejelser om klassens faglige, pædagogiske og sociale miljø. Det vedlagte bilag indeholder en beregning af økonomiske konsekvenser. Folkeskolelovens 40 omhandler det frie skolevalg, som indebærer, at forældre har ret til at søge om at få deres barn optaget på en anden skole end distriktsskolen. Denne ret er dog modificeret bl.a., at kommunalbestyrelsen kan fastsætte retningslinier for fordeling af børnene f.eks. fortrinsret til børn med ældre søskende på skolen og hensyn til elevtallet. Skolechefen anbefaler, at frit skolevalg for elever uden for skoledistriktet udmøntes således at føl-gende prioriteres: - børn, der er bosat i Frederikshavn kommune - børn, der har ældre søskende på skolen - geografisk afstand til skolen - hensyntagen til skolernes mulighed for at modtage tilflytterbørn fra skoledistriktet, uden at det udløser en ekstra klasse. Det vedlagte bilag indeholder forslag til retningslinier for udmøntningen af frit skolevalg i Frede-rikshavn kommune. Børne- og Kulturforvaltningen indstiller, at Børne- og Ungdomsudvalget godkender, at det maksimale elevtal pr. klasse, på alle årgange, på alle folkeskoler i Frederikshavn kommune er 26 Børne- og Ungdomsudvalget godkender, at det frie skolevalg udmøntes med en prioritering af børn fra kommunen, børn med ældre søskende på skolen, hensyntagen til barnets geografiske afstand til skole samt hensyntagen til skolernes mulighed for at modtage evt. tilflytterbørn Beslutning - Børne- og Ungdomsudvalget 4. januar 2007 Godkendt. Fraværende: Ingen

17 Page 17 of 38 Supplerende sagsfremstilling Børne- og Ungdomsudvalget 1. marts 2007 Indskrivning til børnehaveklasse 2007/08 er gennemført. Det har betydet, at flere familier har fået afslag på optagelse i en bestemt børnehaveklasse. Tre af disse familier har klaget over afslaget, og forvaltningen ønsker derfor en yderligere drøftelse af de gældende principper. Børne- og Kulturforvaltningen indstiller, at udvalget drøfter de gældende principper for frit skolevalg Bilag 1. Ressourceforbrug ved klassedannelse med hhv. 26 og 28 elever pr. klasse (dok ) 2. Udkast til principper for optagelse af elever i Frederikshavn Kommunes folkeskoler efter reglerne om frit skolevalg (dok ) 3. Klage 1 over afslag på indskrivning til Munkebakkeskolen, (ikke til offentliggørelse) (dok ) 4. Klage 2 over afslag på indskrivning til Munkebakkeskolen (ikke til offentliggørelse)(dok ) 5. Klage 3 over afslag på indskrivning til Munkebakkeskolen (ikke til offentliggørelse)(dok ) Fordeling BUU BUU BUU BUU BUU Elektroniske bilag: Udkast til principper for optagelse af elever (dok ).pdf Ressourceforbrug ved klassedannelse med hhv 26 og 28 elever pr klasse (dok ).pdf Et flertal i udvalget fastholder de gældende principper. Paul Rode Andersen ønskede at imødekomme klagerne.

18 Page 18 of Temadrøftelse af kvalitet i folkeskolen Åben sag Børne- og Kulturforvaltningen kommer med oplæg til temadrøftelse i mødet. Sagsnr: Sbh: BKF/arco Besl.komp: BUU Børne- og Kulturforvaltningen indstiller, at sagen drøftes. Beslutning - Børne- og Ungdomsudvalget 4. januar 2007 Drøftet. Sagen genoptages. Fraværende: Ingen Supplerende sagsfremstilling Børne- og Ungdomsudvalget 1. marts 2007 Genoptagelse af sag jfr. beslutning i udvalget 4. januar. Børne- og Kulturforvaltningen indstiller, at drøftelse i udvalget genoptages. Udsættes.

19 Page 19 of Invitation fra KL til partnerskab om folkeskolen Åben sag KL har fremsendt indbydelse til landets kommuner om, at 15 kommuner og KL indgår et partnerskab om folkeskolen. Henvendelsen har baggrund i disse års kritik mod en utilfredsstillende faglighed i folkeskolen. KL anfører, at det er partnerskabets formål at svare på kritikken om en utilfredsstillende faglighed ved at dokumentere, at eleverne får et øget udbytte af undervisningen. Grundidéen i partnerskabet er, at udnytte hinandens forskellighed og skabe synergi og innovation gennem et forpligtende samarbejde. Partnerskabet skal bygge på en politisk aftale mellem de deltagende kommuner og KL s bestyrelse. Sagsnr: Sbh: BKF/liad Besl.komp: BUU Børne- og Kulturforvaltningen indstiller, at KL s invitation til partnerskab drøftes. Bilag 1. Invitation fra KL til partnerskab om folkeskolen (dok ) Fordeling BUU Elektroniske bilag: Invitation til partnerskab om folkeskolen (dok ).pdf Udvalget ønsker ikke at ansøge om partnerskab p.t.

20 Page 20 of Henvendelse fra skolebestyrelsen ved Volstrup Skole Åben sag Volstrup Skole fremsender skrivelse med kommentarer til forvaltningens oplæg om skolestruktur. Der er vedlagt fotoserie fra Volstrup Skole. Sagsnr: Sbh: BKF/lra Besl.komp: BUU Det indstilles, at henvendelsen drøftes. Bilag 1. Skrivelse fra skolebestyrelsen ved Volstrup Skole bilagt fotoserie (dok ) Fordeling BUU Elektroniske bilag: Henvendelse fra skolebestyrelsen Volstrup Skole 1(dok ).pdf Fotoserie Volstrup Skole a.pdf Fotoserie Volstrup Skole b.pdf Fotoserie Volstrup Skole c.pdf Udkast svarbrev til Volstrup skole (dok )_.pdf Notat vedr. henvendelse Volstrup skole vedr. skolestruktur (dok ).pdf Forvaltningens udkast til svar godkendes.

21 Page 21 of Etablering af skolestruktur i Frederikshavn Kommune Åben sag Sammenlægningsudvalget besluttede i møde den 22. februar 2006 at give S-Børne- og Ungdomsudvalget kompetence til at iværksætte en analyse af den samlede skolestruktur og at fremsætte forslag til den fremtidige skolestruktur i Ny Frederikshavn Kommune. Sagsnr: Sbh: Arthur Corneliussen Besl.komp: BUU/SLU Børne- og Ungdomsudvalget drøftede i mødet den 27. februar 2006 den videre proces og forvaltningen har på baggrund heraf udarbejdet forslag til proces. Målet er, at evt. ændringer kan træde i kraft senest den 1. august Formålet med at drøfte skolestruktur er bl.a.: faldende elev-/børnetal, og dermed stigende enhedsomkostninger ved uændret serviceniveau ønske om at styrke den faglige kvalitet og elevstandpunkter i folkeskolen fremme muligheder for en mere innovativ, rummelig og fleksibel folkeskole at afdække sammenhænge mellem skolens virksomhed og de fysiske rammer drøfte kvalitet i folkeskolen Skolestrukturændringer er en kompliceret proces, som primært er reguleret af Folkeskoleloven og relaterede bekendtgørelser. Processen forudsætter høj grad af medinddragelse af politikere, skolebestyrelser, skoleledelser og medarbejdere. Det foreslås derfor, at processen kvalificeres via: En administrativ projektgruppe bestående af repræsentanter fra Børne- og Kulturområdet, som bl.a. udarbejder beregninger, modelforslag, analyser m.m., som bygger på dialog og tilkendegivelser fra det politiske system og fra skolerne (ledelse, medarbejde og bestyrelser). (Se bilag 1). En skolefaglig følgegruppe bestående af skoleledere, skolebestyrelsesformænd og tillidsmænd fra DLF, BUPL og FOA, som indgår i dialog med projektgruppen om beslutningsgrundlaget. (Se bilag 1). Løbende behandling i Børne- og Ungdomsudvalget, Sammenlægningsudvalget og øvrige politiske udvalg ved behov Derudover vil der ved behov være dialog med skolelederkredsen, BKforvaltningsledelsen, skolebestyrelser og samarbejdssystemet i Børne- og Kulturforvaltningens regi. Der foreslås endvidere, at nuværende Frederikshavn kommunes analyseerfaringer og modeller videreudvikles og udbredes til nærværende analyse af hele skolevæsenet i Ny Frederikshavn Kommune. Da de tre nuværende kommuners skolevæsen er organiseret og administreret forskelligt vil der være behov for at fastlægge analysearbejdets forudsætningsgrundlag bla. forudsætninger i forhold til styrelsesvedtægter, herunder anvendt ressourcetildelingsmodel. Det foreslås, at analysen bygger på bl.a. prognoser og beregninger om:

22 Page 22 of 38 udviklingen i elevtal for hver skole over en 10-årig periode principper for tildeling af ressourcer til skolernes normalundervisning redskaber til højnelse af undervisningens kvalitet og andre pædagogiske udviklingsmuligheder sammenhænge mellem skolens virksomhed og de fysiske rammer. Derudover foreslås endvidere, at det forestående arbejde med harmonisering af skolevæsen skal belyse forslag til fremtidig skolestruktur, herunder: fælles ledelse af flere skoler sammenlægning af skoler lukke en eller flere skoler bygge en ny skole etablere et teenagecenter flytte oplandsbyernes overbygning vurdere antal klassetrin på folkeskolerne i Ny Frederikshavn etablere et eller flere 10. klassecenter /-centre. Nogle forslag kan evt. have afledt effekt eller snitflader til Ungdomsindsatsen og Sundhed og Udvikling. Modelforslagene vil blive belyst i forhold til styrker, svagheder, muligheder og udfordringer. Selve processen vil være en vekselvirkning mellem administrativt arbejde og dialog med berørte aktører. I korte træk kan processen sammenfattes i følgende faser (se bilag 2): den administrative analyseperiode dialog med det politiske niveau og følgegruppen offentliggørelse af strukturrapport og høring færdiggørelse af strukturrapport politisk beslutningstagning Børne- og Kulturdirektøren indstiller, at S-BUU godkender, at skolestrukturprocessen gennemføres som beskrevet ovenfor. og at ovenstående sagsfremstilling udgør arbejdsgrundlaget for den Administrative Projektgruppes videre arbejde S-BUU godkender tids- og procesplanen, dog således at den løbende justeres ved behov Beslutning - Børne- og Ungdomsudvalget den 6. april 2006 Fraværende: Birthe Marie Pilgaard, Anders Broholm deltog i pkt. 1-4 Godkendt. Supplerende sagsfremstilling til Børne- og Ungdomsudvalget 19. juni 2006 Børne- og kulturforvaltningen har arbejdet med skolestrukturrapportens form og indhold, og skolechefen vil på baggrund heraf orientere om status. Børne- og Kulturforvaltningen indstiller, at skolechefens orientering tages til efterretning. Beslutning - Børne- og Ungdomsudvalget den 19. juni 2006 Fraværende: Ingen Taget til efterretning.

23 Page 23 of 38 Supplerende sagsfremstilling til Børne- og Ungdomsudvalget 5. september 2006 Skolechef Arthur Corneliussen redegør i mødet for status i det administrative skolestrukturarbejde. Der lægges op til en indledende drøftelse af kvalitet i folkeskolen. Baggrund for denne drøftelse er KL s pjece Folkeskolen et kommunalpolitisk ansvar og forvaltningens oplæg til drøftelse af kvalitet i folkeskolen i NY Frederikshavn Kommune. I mødet præsenteres mulige udviklingsscenarier for fremtidens skolevæsen i NY Frederikshavn kommune. Forvaltningen har også udarbejdet en revideret tidsplan for strukturarbejdet, som holder sig inden for den tidligere aftalte tidsramme. Børne- og Kulturforvaltningen indstiller, at udvalget drøfter sagen. Beslutning - Børne- og Ungdomsudvalget den 5. september 2006 Fraværende: Mogens Brag Skolestrukturen blev drøftet. Udvalget ønsker, at forvaltningen udarbejder forslag til fælles kommunikation fra skolerne til forældrene samt forslag til etablering af fælles faglige miljøer på tværs af skolerne. Supplerende sagsfremstilling Børne- og Ungdomsudvalget 2. november 2006 Skolechefen orienterer om status på skolestrukturprocessen, herunder bl.a. udarbejdelse af prognosemateriale og fremlæggelse af revideret procesplan. Ændringer i procesplanen er afledte konsekvenser af, at den administrative projektgruppe afventer prognosemateriale fra ekstern part. Børne- og Kulturforvaltningen indstiller, at skolechefens orientering tages til efterretning at revideret procesplan godkendes Beslutning - Børne- og Ungdomsudvalget den 2. november 2006 Fraværende: Niels Chr. Larsen, Brian Kjær deltog i pkt. 1 5 en godkendt. Udvalget ønsker en temadrøftelse af kvalitet i folkeskolen i januar 07. Supplerende sagsfremstilling til Børne- og Ungdomsudvalget 7. december 2006 Skolechefen orienterer om sit møde 20. november 2006 med Følgegruppen. Mødet omhandlede bl.a. den hidtidige proces og den fremadrettede dialog med repræsentanter for ledelse, forældre og tillidsmænd på skolerne (se bilag, dok ). Skolechefen orienterer også om tendenser i befolkningsudviklingen i Frederikshavn Kommune, jf. at Forvaltningen har modtaget en første udgave af befolkningsprognose. Børne- og Kulturforvaltningen indstiller, at skolechefens orientering tages til efterretning

24 Page 24 of 38 Beslutning - Børne- og Ungdomsudvalget 7. december 2006 Sagen blev drøftet. Fraværende: Brian Kjær Supplerende sagsfremstilling til Børne- og Ungdomsudvalget 1. februar 2007 Som nævnt indledningsvist i denne sagsfremstilling, besluttede Frederikshavn sammenlægningsudvalg den 22. februar 2006 at give sammenlægningsudvalgets Børne- og Ungdomsudvalg kompetence til at iværksætte en analyse af kommunens samlede skolestruktur, og at fremsætte forslag til den fremtidige skolestruktur i Frederikshavn Kommune. Det er besluttet, at evt. ændringer skal træde i kraft senest den 1. august Formålet med at drøfte skolestruktur er bl.a.: - faldende elev-/børnetal, og dermed stigende enhedsomkostninger ved uændret serviceniveau - et ønske om at styrke den faglige kvalitet og elevstandpunkter i folkeskolen - at fremme muligheder for en mere innovativ, rummelig og fleksibel folkeskole - at afdække sammenhænge mellem skolens virksomhed og de fysiske rammer De budgetmæssige udfordringer på skoleområdet er ifølge budget bl.a., at der i budgetperioden er indregnet en demografiregulering på ca. 5 mio. kr. pr. år. I budgetoverslagsåret 2009 er der indregnet en gevinst i forbindelse med strukturarbejde på 4 mio. kr., og i 2010 skal strukturtilpasningen medføre et økonomisk rationale på 9 mio. kr. altså samlet set en strukturgevinst på 13 mio. kr. Børne- og Kulturforvaltningen har på baggrund af ovenstående opdrag, budgetforudsætninger og dialog med Børne- og Ungdomsudvalget udarbejdet et oplæg med forslag og anbefalinger til strukturændringer på skoleområdet i Frederikshavn Kommune. Forslagene skal sammen og hver for sig tilgodese følgende perspektiver: - kvalitative forbedringer i undervisning og fritidsordning - økonomisk optimering, der er tilstrækkelig stor til at indfri de økonomiske krav, der er indbygget i budgettet. Forvaltningen har udarbejdet følgende forslag: 1. Nedlægge Ørnevejens skole og Munkebakkeskolen og oprette en ny skole på Munkebakkeskolens område. Nedlægge Volstrup skole og udbygge Sæby Skole og Sæbygårdskolen, i det omfang, der viser sig behov for det 2. Nedlægge Gærum -, Elling -, Jerup og Hørby skoler og udbygge modtagende skoler i det omfang, der viser sig behov for det 3. Overflytte 4. klasse fra Elling skole til Strandby skole og 7. klasse på Hørby skole til Dybvad skole såfremt forslag 2

25 Page 25 of 38 Disse fire forslag giver tilsammen -men ikke hver for sig et driftsprovenue, der opfylder budgetmålsætningerne og kræver betydelige bygningsmæssige investeringer for at kunne realiseres. Forslagene kan effektueres samlet, eller hver for sig. Forvaltningens vurdering er, at alle forslag giver en betydelig kvalitativ forbedring. Både forslag 1 og 2 kræver betydelige investeringer sammenholdt med den forventede driftsbesparelse. Det er dog forvaltningens vurdering, at forslag 1 på langt sigt vil give en fornuftig balance mellem drift og investering, mens forslag 2 vil kræve investeringer, som overstiger det forventede afkast i form af driftsbesparelser. Dette skal sammenholdes med, at ingen af skolerne i forslag 2 pt. er uforsvarlige at drive set fra et kvalitativt synspunkt. Forslag 3 og 4 rummer begge kvalitative forbedringer uden store investeringer eller påvirkning af driften og kan umiddelbart anbefales. Forslag 4 bør dog analyseres nærmere i sammenhæng med den øvrige kommunale unge-indsats. Børne- og Kulturforvaltningen indstiller, at sagen drøftes. Beslutning - Børne- og Ungdomsudvalget 1. februar 2007 Sagen genoptages den 1. marts 2007, hvor der sættes fokus på kvalitet i folkeskolen. Forvaltningen udarbejder tids- og handleplan omkring udarbejdelse af bygningsatlas til marts mødet. Fraværende: Ingen ikke effektueres 4. Oprette 1 eller flere 10. klassecentre Supplerende sagsfremstilling Børne- og Ungdomsudvalget 1. marts 2007 Genoptagelse af sag jfr. beslutning 1. februar 2007 Børne- og Kulturforvaltningen indstiller, at drøftelse i udvalget genoptages. Bilag Fordeling 1. Oversigt over den administrative projektgruppe og BUU følgegruppens medlemmer 2. Overordnet tids- og procesplan vedr. udarbejdelse af forslag til skolestruktur for NY Frederikshavn BUU Kommune 3. Oversigt over skolestrukturrapportens indhold, maj BUU (515089v1) 4. KL s pjece: Folkeskolen et kommunalpolitisk Buu ansvar (dok ) 5. Oplæg til drøftelse af kvalitet i folkeskolen i NY BUU Frederikshavn Kommune (dok v2) 6. Overordnet tids- og procesplan vedr. udarbejdelse af BUU forslag til skolestruktur for NY Frederikshavn (dok v3) 7. Revideret overordnet tids- og procesplan vedr. BUU udarbejdelse af forslag til skolestruktur for NY Frederikshavn (dok v4) 8. Repræsentantskabet til Følgegruppen vedr. ny BUU skolestruktur i Frederikshavn Kommune (dok ) 9. Rapport med forslag og anbefalinger til BUU

26 Page 26 of 38 skolestrukturændringer januar 2007 (dok v2) 10. Forslag A byg en ny skole for M og Ø (dok v3) BUU Forslag B Hørby skole nedlægges (dok v3) BUU Forslag C - Gærum skole nedlægges (dok. BUU v2) 13. Forslag D Volstrup skole nedlægges (dok. BUU v3) 14. Forslag E Elling skole nedlægges (dok v2) BUU Forslag F Volstrup skole nedlægges (dok. BUU v1) 16. Forslag G Elling skole nedlægges (dok v2) BUU Forslag H Lukning af Volstrup skole (dok ) BUU Bilag I - Notat foreløbigt skøn bygningsmæssige BUU forhold (dok v1) 19. Bilag J Oversigt mindreforbrug (dok v2) BUU Bilag K beregning 980 timer (dok v2) Buu Elektroniske bilag: KL's pjece Folkeskolen - et kommunalpolitisk ansvar (dok ).pdf Repræsentantskab til følgegruppen - skolestruktur (dok ).pdf Rapport med forslag og anbefalinger til skolestrukturændringer januar 2007 (dok v2).pdf Forslag A - byg en ny skole for M og Ø.pdf Forslag B - Hørby skole nedlægges (dok v3).pdf Forslag C - Gærum skole nedlægges (dok v2).pdf Forslag D - Volstrup skole nedlægges (dok v3).pdf Forslag E - Elling nedlægges (dok v2).pdf Forslag F - Volstrup nedlægges (dok565739v1).pdf Forslag G - Elling nedlægges (dok v2).pdf Forslag H - lukning af Volstrup (dok ).pdf Revideret overordnet tids- og procesplan vedr udarbejdelse af forslag til skolestruktur for NY Frederikshavn (dok v4).pdf Bilag I - Notat foreløbigt skøn bygningsmæssige forhold (dok565918v1).pdf Bilag J - oversigt mindreforbrug (dok v2).pdf Bilag K - beregning 980 timer (dok v2).pdf Oversigt over følgegruppe og administrativ projektgruppe - skolestruktur marts 2006 (dok ).pdf Tidsplan proces skolestruktur (dok ).pdf Oversigt over skolestrukturrapportens indhold maj 2006 (dok v1).pdf Overordnet tids- og procesplan vedr udarbejdelse af forslag til skolestruktur for NY Frederikshavn (dok v3).pdf Oplæg til drøftelse af kvalitet i folkeskolen i NY Frederikshavn (dok534259v2).pdf Udsættes til ekstraordinært møde.

27 Page 27 of Bygningsatlas for folkeskolerne i Frederikshavn Kommune I forbindelse med budgetvedtagelsen 2007 blev der på anlægsbudgettet i budgetåret og overslagsårene afsat midler til bygningsinvesteringer i forbindelse med strukturelle ændringer vedr. skoler og institutioner. I forbindelse med Børne- og Ungdomsudvalgets drøftelse af skolestrukturen, bad udvalget forvaltningen om at udarbejde tids- og handleplan omkring udarbejdelse af bygningsatlas. I mødet forelægger Børne- og Kulturforvaltningen forslag til overordnet tids- og procesplan for udarbejdelse af bygningsatlas. Åben sag Sagsnr: Sbh: BKF/injn Besl.komp: BUU Børne- og Kulturforvaltningen indstiller, at forslag til tids- og procesplan godkendes. Bilag 1. Notat vedr. bygningsatlas (dok ) BUU 2. Forslag til overordnet tids- og procesplan for BUU udarbejdelse af bygningsatlas (dok ) Fordeling Elektroniske bilag: Notat bygningsatlas folkeskoler (dok ).pdf Overordnet tids- og procesplan for udarbejdelse af bygningsatlas (dok ).pdf Godkendt.

28 Page 28 of Princip forældres egenbetaling i forbindelse med børns lejrskoleophold Der har i de tre hidtidige kommuner været forskellig praksis vedrørende opkrævning af kostpenge, når elever har deltaget i ekskursioner, lejrskoler og skolerejser m.m. med folkeskolen. Denne praksis skal harmoniseres, og bl.a. oplysninger herom skal vedlægges styrelsesvedtægten for folkeskolen som bilag. Åben sag Sagsnr: Sbh: BKF/arco Besl.komp: BUU Udgangspunktet for harmonisering af området er Vejledning om ekskursioner, lejrskoler og skolerejser mv. i folkeskolen fra Ekskursioner Det fremgår af Vejledningen, at kommunen skal betale de udgifter, som er forbundet med gennemførelsen af en ekskursion f.eks. transport og entrébilletter til tilbud, som er en del af turens formål. Ekskursion er en integreret del af undervisningen, og der er mødepligt (jf. Folkeskolelovens 50, stk. 6). Der er intet til hinder for, at forældrene gennem en klassekasse e.l. kan bidrage til udgifter, som kommunen ikke er forpligtet til at afholde f.eks. til køb af en is mv. Kommunalbestyrelsen kan kræve, at den enkelte elevs forældre selv sørger for elevens forplejning på ekskursioner eller kommunalbestyrelsen kan overlade til den enkelte skolebestyrelse at træffe afgørelse herom, jf. Folkeskolelovens Skolen kan kun kræve betaling af forældrene, hvis det er aftalt med forældrene. Lejrskole og skolerejser Formålet med lejrskole er, at give elever lejlighed til på en anden lokalitet at gøre erfaringer, indhente viden m.m. som ikke kan erhverves på skolen. Lejrskole er således en integreret del af undervisningen med mødepligt (jf. Folkeskolens 40 og 44). Kommunen skal afholde alle udgifter, som er nødvendige for lejrskolens gennemførelse. Det er udgifter som f.eks. er forbundet med lærernes deltagelse, elevtransport, ophold, entréudgifter m.m. (jf. Folkeskolelovens 50,6). I praksis afholdes udgifterne af skolens budget. Skolerejser er primært af samværs- og oplevelsesmæssig karakter og omfatter bl.a. overnatning. Skolerejser er et supplement / alternativ til den almindelige undervisning, og er frivillig. (jf. Folkeskolens 40 og 44). Vejledningen om udgifter til forplejning på lejrskoler og skolerejser. Det fremgå af vejledningen, at kommunalbestyrelsen kan beslutte, at den enkelte forælder afholder udgifter til elevens forplejning på lejrskoler og skolerejser. Denne beslutning kan også overdrages til de respektive skolebestyrelser (jf. 50, stk. 8, 2. pkt. og 40, stk. 4). Betaling til forplejning skal fastsættes under hensyn til et anslået sparet hjemmeforbrug, som Forbrugerstyrelsen anslår til kr. pr. dag (1998-priser). Hvis forældre og elever gennem fælles indsamling - eller på anden måde i fællesskab - kan skaffe midler til dækning af de udgifter, som ikke

29 Page 29 of 38 dækkes af kommunen, er det tilladeligt. For alle skolens rejseaktiviteter gælder, at ingen elever kan udelukkes fra deltagelse i ekskursioner, lejrskoler og skolerejser, fordi forældrene ikke har råd til at bidrage til f.eks. forplejning. Børne- og Kulturforvaltningen indstiller, at 1. Børne- og Ungdomsudvalget fastlægger, at folkeskoler i Frederikshavn kommune må opkræve kostpenge fra forældre til ekskursioner, lejrskoler og skolerejser, dog max. 50 kr. /dag. 2. Børne- og Ungdomsudvalget delegerer beføjelse til skolebestyrelsen på de enkelte skoler at beslutte, om de vil benytte sig af muligheden. Godkendt.

30 Page 30 of Anmodning om udtræden af skolebestyrelsen ved Ålbæk skole Skolebestyrelsesmedlem Pia Lisa Knudsen, Ålbæk søger i brev af 5. februar 2007 om tilladelse til at udtræde af skolebestyrelsen ved Ålbæk Skole. Ansøgningen er begrundet i helbredsmæssige årsager. Ålbæk Skole har meddelt forvaltningen, at skolen imødekommer ansøgningen. Skolen oplyser samtidig, at 1. suppleant er Karl Vestergaard, Ålbæk. Åben sag Sagsnr: Sbh: BKF/arco Besl.komp: BUU I henhold Undervisningsministeriets bekendtgørelse nr. 903 af 26. september træffer kommunalbestyrelsen beslutning om fritagelse for hvervet som forældrerepræsentant i en skolebestyrelse, såfremt vedkommende på grund af sin helbredstilstand, varetagelse af andet offentligt hverv, forretninger eller lignende har rimelig grund til at ønske sig fritaget for hvervet. En forældrerepræsentant kan forlange at blive fritaget for medlemskab af skolebestyrelsen, hvis barnet udskrives af den pågældende skole. I henhold til styrelsesvedtægt for Frederikshavn Kommune varetager Børne- og Ungdomsudvalget den umiddelbare forvaltning af kommunens opgaver vedr. børn og unge, herunder opgaver vedr. folkeskoler. Børne- og Kulturforvaltningen indstiller, at Pia Lisa Knudsen, Ålbæk med øjeblikkelig virkning, meddeles tilladelse til at udtræde af skolebestyrelsen ved Ålbæk skole Suppleant på kandidatlisten, Karl Vestergaard indkaldes til at indtræde som medlem af skolebestyrelsen i den resterende del af valgperioden Udvalget tager stilling til, om kompetencen til at træffe beslutning om fritagelse for hvervet som forældrerepræsentant i en skolebestyrelsen skal delegeres til Børne- og Kulturdirektøren Anmodning imødekommes. Udvalget delegerer kompetencen til Børne- og Kulturdirektøren.

31 Page 31 of Orientering om omlægning af den specialpædagogiske bistand i folkeskolerne i Frederikshavn kommune I forbindelse med harmonisering af skolevæsnet pågår der p.t. et arbejde med at harmonisere og udvikle den specialpædagogiske bistand til elever i folkeskolen med behov for særlig støtte. Åben sag Sagsnr: Sbh: BKF/arco Besl.komp: BUU Den formelle ramme omkring dette arbejde er Folkeskoleloven og dertil knyttede bekendtgørelser. Det er Børne- og Kulturforvaltningens vurdering, at udviklingen af den specialpædagogiske indsats på skoleområdet bl.a. skal medvirke til at fremme alle børns udvikling, læring og almene trivsel i eller tæt på nærog normalmiljøet. Børne- og Kulturforvaltningen finder også, at organiseringen af den specialpædagogiske indsats bl.a. skal medvirke til: at udvide normalundervisningsbegrebet, således at den specialpædagogiske indsats i stor udstrækning er en del af skolens almindelige undervisningsmæssige og pædagogiske opgave og forpligtelse at muliggøre fleksibilitet, "hurtig reaktionstid" og faglig kvalitet i indsatsen Der er nedsat en tværfaglig arbejdsgruppe under Børne- og Kulturforvaltningen, som pt. er ved at udarbejde et forslag til den fremtidige organisering fra kommende skoleår. Forslaget indebærer en omlægning af de økonomiske midler på det specialpædagogiske område, og organiseringen bygger på følgende elementer: Læsegrupperne på Munkebakkeskolen og Volstrup skole nedlægges ved udgangen af indeværende skoleår, og midlerne udlægges decentralt. De enkelte skoler er ansvarlige for at tilrettelægge et adækvat tilbud til elever med læsevanskeligheder ud fra en konkret, individuel vurdering Der oprettes et vidensforum for specialpædagogisk praksis. Vidensforumet er en kollektiv ressource, som kan benyttes af alle skoler Der oprettes en tilflytterpulje, som administreres af skolechefen. Puljen kan alene anvendes ift. tilflytterbørn med behov for specialpædagogisk bistand i folkeskolen Resterende specialpædagogiske midler udlægges decentralt Modellen lægger op til en ikke-bureaukratisk specialpædagogisk indsats, idet visitationen bortfalder ift. læsegruppe og enkeltintegrerede elever, og der påtænkes ikke visitation til vidensforumet. Begrundelsen for at nedlægge læsegrupperne er bl.a., at det fremgår af Bekendtgørelse om folkeskolens specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand (nr af ), at alle elever i videst muligt omfang skal have et skoletilbud, hvor alle fag er omfattet og at tilbuddet i videst muligt omfang gives i klassen. Dette krav lever den nuværende organisering ikke op til.

32 Page 32 of 38 Munkebakkeskolen og Volstrup skole er p.t. ved at forberede nedlæggelse af læsegrupper, og skolerne forbereder adækvate tilbud til egne elever med læsevanskeligheder for kommende skoleår. Forslag til udmøntningen af det specialpædagogiske vidensforum og tilflytterpuljen er pt. ikke færdigudarbejdet. Børne- og Kulturforvaltningen indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Taget til efterretning.

33 Page 33 of Ungdomsuddannelse til alle Åben sag KL og Undervisningsministeriet er gået sammen om et projekt, der skal vise vejen til uddannelse for alle i en ungdomsårgang. Projektet henvender sig til kommuner og lægger op til et tæt samarbejde både kommunerne imellem og med de lokale uddannelsesinstitutioner. I projektet deltager kommuner, der vil gøre en ekstra indsats på området de næste 3 år. Sagsnr: Sbh: BKF/bran Besl.komp: BUU Hvordan er umiddelbart op til kommunerne selv og afhængig af lokale forhold som, hvilke mål man har på området, hvilke barrierer der eksisterer for samarbejdet etc. De kommuner, som bliver udvalgt til at deltage i projektet, skal være parate til at udvikle og forbedre den eksisterende opgaveløsning. De skal blandt andet vedtage en politisk handlingsplan for, hvordan man vil arbejde for at få flere unge til at gennemføre en ungdomsuddannelse. Det er en kongstanke i projektet, at kommunerne bør organisere opgaven på tværs af de opgaveområder, som typisk er i kontakt med gruppen af unge uden uddannelse for eksempel ungdommens uddannelsesvejledning (UU), jobcentret, integrations-, social- og familieforvaltningen og de lokale folkeskoler. Den politiske handlingsplan skal også omfatte samarbejdet med andre lokale aktører, det lokale erhvervsliv og ungdomsuddannelsesinstitutioner, herunder især de institutioner, der udbyder erhvervsrettede ungdomsuddannelser Projektet går på to ben. På den ene side skal hver kommune lave et lokalt projekt med relevante samarbejdspartnere og udvikle den eksisterende lokale opgaveløsning. På den anden side vil der blive skabt et fællesskab blandt deltagerne gennem fysiske netværk med jævnlige møder. De deltagende kommuner skal være klar til at indgå i netværk med de andre projektkommuner, hvor erfaringer kan deles og problemstillinger drøftes. Det gælder både et netværk på det administrative niveau og et netværk med repræsentanter for de deltagende kommunalbestyrelser. Netværksarbejdet skal omfatte repræsentanter for andre aktører, herunder institutioner for ungdomsuddannelser. Kommunerne skal selv være med til at fastlægge temaer, mødekadencer mv. for disse netværk. Kommunerne i projektet er hovedaktørerne sammen med de lokale ungdomsuddannelser. Der er givet tilsagn om deltagelse i et samarbejde fra ngdomsuddannelserne i Frederikshavn, Frederikshavn Produktionsskole, UU Vendsyssel. Arbejdsmarkedsudvalget tager stilling til enslydende sagsfremstilling. Børne- og Kulturforvaltningen indstiller, at Frederikshavn Kommune, Børne- og Kulturforvaltningen ansøger om at deltage i KL s og Undervisningsministeriets projekt Deltagerbetaling på ca kr. finansieres inden for egen ramme Godkendt.

34 Page 34 of 38

35 Page 35 of Fastlæggelse af ekstraordinært møde Åben sag I forbindelse med skoleårets planlægning har der vist sig behov for et ekstraordinært møde i Børne- og Ungdomsudvalget. På grund af overordnede tidsfrister kan materialet ikke være klar til behandling i mødet den 1. marts samtidig med, at den endelige planlægning vil blive forsinket, hvis udvalgsbehandlingen først gennemføres i det næste ordinære møde, den 12. april Forvaltningen foreslår, at der afvikles ordinært møde den xx. marts 2007 kl. 16. Sagsnr: Sbh: BKF/injn Besl.komp: BUU Børne- og Kulturforvaltningen indstiller, at tidspunkt for ekstraordinært møde aftales. 15. marts kl. 16.

36 Page 36 of Ungwelt Åben sag Ungwelt består overordnet af fire aktører, unge, erhverv, uddannelsesinstitutioner og politikere. Aktørerne i Ungwelt samarbejder med de unge i fokus, og formålet er at skabe unge-miljøer, forøge unges muligheder og gøre Frederikshavn kommune til et attraktivt sted for unge, såvel fagligt som fritidsmæssigt. Sagsnr: Sbh: BKF/bran Besl.komp: BUU Ambitionen for Ungwelt er at få alle til at bevæge sig i den samme retning, at skabe et fælles udgangspunkt for fremadrettede perspektiver for Frederikshavn som kommune og som landsdel. Det er bl.a. UngWelts opdrag, at ideen med Ungwelt skal udbredes til så mange interessenter som muligt. Baggrunden for samarbejdet er fremtidsperspektiverne for Frederikshavn kommune. Statistikker viser, at kommunens indbyggertal forbliver status quo de næste årtier, men at antallet af unge mellem falder markant. Denne befolkningsgruppe er uhyre vigtig, som skabere af miljøer, liv og aktiviteter. Endvidere udgør unge i denne et potentiale som fremtidig arbejdskraft der ikke skal overses. Endelig holder de unge sig - generelt set opdateret med tidens trends og bevægelser, og sørger dermed indirekte for, at en by som Frederikshavn følger med i de strømninger samfundet har. De unge skaber og definerer således de miljøer de bevæger sig i, og det liv og den aktivitet som enhver by har som livsnerve. De unge er altså en vigtig del for bylivet, byens udseende og byens puls. Deres tilstedeværelse er en del af eksistensgrundlaget for cafeer, underholdningsvirksomheder, nattemiljø osv. og dermed indirekte for turistbranchen. Overvejer man at søge arbejde i Frederikshavn skal teenagere have tilstrækkelige vilkår til, at forældrene overvejer byen. Ungweltarbejdet er således et vigtigt visitkort for Frederikshavn kommune, for potentielle tilflyttere og for det fremtidige perspektiv for Frederikshavns udviklingspotentiale. For at realisere dette projekt er der nedsat en Ungwelt styregruppe og arbejdsgruppe, som konkret beskæftiger sig med en række af de tiltag der er planlagt indenfor Ungwelt. Ungwelt konference d. 10. april Erhvervenes dag UngWelt jobs Trainee jobs i planlægningsfasen. Hjemmesider under udarbejdelse Ungwelt mærkater Børne- og Kulturforvaltningen indstiller, at midlerne anvendes i overensstemmelse med planerne for Ungwelt Bilag 1. Diagram UNGWELT-organisation (dok ) BUU Fordeling Elektroniske bilag:

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Page 1 of 20 Referat Børne- og Ungdomsudvalget ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 4. januar 2007 16:00 Frederikshavn Rådhus, lokale B101 Ingen Paul Rode Andersen (F) Mogens Brag (V) Anders

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Page 1 of 11 Referat Børne- og Ungdomsudvalget Ekstraordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 14. juni 2007 17:00 Kattegatsiloen, stueetagen, mødelokale 1 Frode Thule Jensen Paul Rode Andersen

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Page 1 of 23 Referat Børne- og Ungdomsudvalget ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 9. august 2007 16:00 Kattegatsiloen, etage 3A, mødelokale 5 Mogens Brag Paul Rode Andersen (F) Mogens

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Referat Børne- og Ungdomsudvalget Ekstraordinært møde Dato 15. marts 2010 Tid 16:00 Sted Mødelokale 0.27 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Paul Rode Andersen (F) - Formand Anders Broholm (V)

Læs mere

Overordnet kompetencefordeling inden for skolesektoren

Overordnet kompetencefordeling inden for skolesektoren Overordnet kompetencefordeling inden for skolesektoren Dette notat beskriver den overordnede kompetencefordeling inden for folkeskolen under mellemformstyret. Specielt er der lagt vægt på byrådets, rådmandens

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Referat Børne- og Ungdomsudvalget Ekstraordinært møde Dato 15. januar 2009 Tid 18:00 Sted Kattegat Silo, etage 3a, lokale 5 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Paul Rode Andersen (F) - Formand

Læs mere

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar.

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar. Styrelsesvedtægt J.nr.: 17.01.00.A21 Sagsnr.: 14/2086 ANBEFALING: Skoleafdelingen anbefaler: 1. at udkast til en ny styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet og SFO i Dragør Kommune sendes i høring i skolebestyrelserne,

Læs mere

Att. : skolechef Arthur Corneliussen. Sæby d. 19. februar 2007

Att. : skolechef Arthur Corneliussen. Sæby d. 19. februar 2007 Frederikshavn Kommune Børne- og Kulturforvaltningen Rådhus Alle 100 9900 Frederikshavn Att. : skolechef Arthur Corneliussen. Sæby d. 19. februar 2007 Vedr. skolestruktur i Frederikshavn Kommune. Med nærværende

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Referat ex. ord. møde Børne- og Ungdomsudvalget 12-04-2011 Dato 12. april 2011 Tid 19:00 Sted Kantinen, Frederikshavn Rådhus NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Paul Rode Andersen (F) - Formand

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Page 1 of 15 Referat Børne- og Ungdomsudvalget ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 3. maj 2007 15:00 Kattegatsiloen, etage 3A, mødelokale 5 Mødeklokkeslet er ændret fra kl. 16:00 til kl.

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Page 1 of 23 Referat Børne- og Ungdomsudvalget ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 6. september 2007 16:00 Kattegatsiloen, etage 3A, mødelokale 5 Ingen Paul Rode Andersen (F) Mogens Brag

Læs mere

Referat Økonomiudvalget onsdag den 21. december 2011

Referat Økonomiudvalget onsdag den 21. december 2011 Referat onsdag den 21. december 2011 Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev Afbud: Grethe N. Saabye (C) Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Budgettildelingsmodeller til skoleområdet...2

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Referat Børne- og Ungdomsudvalget Ekstraordinært møde Dato 24. juni 2009 Tid 17:15 Sted Det Musiske Hus, Frederikshavn NB. Fraværende Frode Thule Jensen Stedfortræder Medlemmer Paul Rode Andersen (F) -

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Kolding Kommunale Skolevæsen. Byrådet

Styrelsesvedtægt for Kolding Kommunale Skolevæsen. Byrådet Styrelsesvedtægt for Kolding Kommunale Skolevæsen Byrådet 1 Byrådet har det overordnede ansvar for kommunens skolevæsen og påser, at alle undervisningspligtige børn i kommunen indskrives i folkeskolen

Læs mere

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 25. oktober 2006 Mødelokale: Skærbæk Rådhus, Mødelokale 3 Starttidspunkt for møde 14:00 Sluttidspunkt for møde 18.30 Fraværende: Gruppemøder: 25. oktober 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Revision Styrelsesvedtægt for Kolding Kommunale Skolevæsen

Revision Styrelsesvedtægt for Kolding Kommunale Skolevæsen Notatark Revision 2018 Styrelsesvedtægt for Kolding Kommunale Skolevæsen Denne styrelsesvedtægt for folkeskolerne i Kolding Kommune er vedtaget af Byrådet i Kolding efter indhentet udtalelse fra skolebestyrelserne.

Læs mere

Skoleudvalget. Delegationsplan for Køge Kommune

Skoleudvalget. Delegationsplan for Køge Kommune Delegationsplan for Køge Kommune ndholdsfortegnelse Lov om folkeskolen... 2 Lov om friskoler og private grundskoler mv.... 6 Lov om efterskoler, husholdningsskoler og håndarbejdsskoler (frie kostskoler)...

Læs mere

Den kommunale Kvalitetsrapport 2011-12

Den kommunale Kvalitetsrapport 2011-12 Den kommunale Kvalitetsrapport 2011-12 Center for Undervisning og Tværgående Ungeindsats Frederikshavn Kommune Indhold Indledning... 5 Skolevæsenets struktur og elevforhold... 5 Udviklingen i antal elever

Læs mere

Skoleudvalget. Delegationsplan for Køge Kommune

Skoleudvalget. Delegationsplan for Køge Kommune Delegationsplan for Køge Kommune ndholdsfortegnelse Lov om folkeskolen... 2 Lov om friskoler og private grundskoler mv.... 6 Lov om efterskoler og frie fagskoler... 6 Lov om elevers og studerendes undervisningsmiljø...

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 ONSDAG DEN 14. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 14. marts 2007 Side: 2 Fraværende: Dorte Schmidt Brown deltog

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Mødetidspunkt 30-11-2015 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Børne- og Skoleudvalget 30-11-2015 17:00 1 (Åben) Beslutninger

Læs mere

Kolding Kommune. Delegationsplan. (Uddrag forord samt Børne- og Uddannelsesudvalgets forretningsområde)

Kolding Kommune. Delegationsplan. (Uddrag forord samt Børne- og Uddannelsesudvalgets forretningsområde) Kolding Kommune Delegationsplan (Uddrag forord samt ørne- og Uddannelsesudvalgets forretningsområde) Forord Udførelsen af kommunale opgaver er overordnet set henlagt til yrådet. Der er som udgangspunkt

Læs mere

Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler

Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler Punkt 8. Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler 2016-051261 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender, at Gistrup og Vaarst-Fjellerad

Læs mere

Bilag B til styrelsesvedtægten. Indhold. Styrelsesvedtægt for folkeskolen i Greve Kommune, Bilag B

Bilag B til styrelsesvedtægten. Indhold. Styrelsesvedtægt for folkeskolen i Greve Kommune, Bilag B Bilag B til styrelsesvedtægten Styrelsen af de kommunale folkeskoler er i folkeskoleloven fastsat ved en række bestemmelser om kompetencefordelingen mellem henholdsvis Byrådet, skolebestyrelsen og skolens

Læs mere

Emne: Bilag 1- Skolernes ramme

Emne: Bilag 1- Skolernes ramme Notatark Emne: Bilag 1- Skolernes ramme 25. september 2018 - Sagsnr. 18/13609 - Løbenr. 238334/18 1.1 Retningslinjer for frit skolevalg 1 I henhold til folkeskolelovens 36 er der frit skolevalg således,

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk INDSTILLING Til Århus Byråd Den 30. maj 2005 via Magistraten PRIORITERET SAG Tlf.

Læs mere

Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven

Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven Sagsnr. 28.00.00-P00-15-17 Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven Dato: 30.5.2018 Styrelsesvedtægten Delegations- og kompetencefordelingsplan Indhold Styrelsesvedtægten for dagtilbud i Horsens Kommune

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Page 1 of 17 Referat Børne- og Ungdomsudvalget ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 1. november 2007 16:00 Ambitionsfabrikken, Skolegade 6-8, Frederikshavn Udvalgsmødet suspenderes kl.

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Børne- og Ungdomsudvalget Referat 3. marts 2016 kl. 19:50 Kantinen Indkaldelse Bodil Kornbek Mette Schmidt Olsen Henriette Breum Henrik Bang Birgitte Hannibal Mette Hoff Dorthe la Cour Dorete Dandanell

Læs mere

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier.

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier. , Side 1 2. Åbent punkt - Beslutning om høring om principper for ny tildelingsmodel til de kommunale dagtilbud - Sag nr. 17/23502 Sagsgang og sagstype Udvalget Læring og Trivsel for Børn og Unge Beslutningssag

Læs mere

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune Hvidovre Kommune Forår 2019 Indhold Kapitel I: Indledning... 3 Kapitel II: Skolebestyrelsen... 3 Sammensætning og valg... 3 Mødevirksomhed... 4 Skolebestyrelsens

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Kolding Kommunale Skolevæsen

Styrelsesvedtægt for Kolding Kommunale Skolevæsen Styrelsesvedtægt for Kolding Kommunale Skolevæsen Byrådet 1 Byrådet har det overordnede ansvar for kommunens skolevæsen og påser, at alle undervisningspligtige børn i kommunen indskrives i folkeskolen

Læs mere

Der er indkommet 7 høringssvar; 3 fra skolebestyrelser, 3 fra MED-udvalg og 1 fra en faglig organisation.

Der er indkommet 7 høringssvar; 3 fra skolebestyrelser, 3 fra MED-udvalg og 1 fra en faglig organisation. Notat Sagsnr.: 2015/0005047 Dato: 6. juli 2015 Titel: Gennemgang af høringssvar til styrelsesvedtægten Sagsbehandler: Claus-Uno Hauritz Skolekonsulent Der er indkommet 7 høringssvar; 3 fra skolebestyrelser,

Læs mere

Lovændringens overordnede indhold er at præcisere en række bestemmelser om ansvarsforholdene i folkeskolen.

Lovændringens overordnede indhold er at præcisere en række bestemmelser om ansvarsforholdene i folkeskolen. Ændringer af folkeskoleloven pr. 1.8.09 1. Præcisering af ansvarsforholdene i folkeskolen mv. Undervisningsministeriet har foretaget en vurdering af behovet for at præcisere bestemmelserne i folkeskoleloven

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 9 ONSDAG DEN 20. JUNI 2007, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Familieudvalget 20. juni 2007 Side: 2 Fraværende: Til behandling forelå:

Læs mere

Vedtægt for styrelsen af Randers Kommunes skolevæsen

Vedtægt for styrelsen af Randers Kommunes skolevæsen Vedtægt for styrelsen af Randers Kommunes skolevæsen Kapitel 1: Indledning Det fremgår af folkeskolelovens 41, at kommunalbestyrelsen fastsætter en vedtægt for styrelsen af kommunens skolevæsen. Vedtægten

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT EKSTRAORDINÆRT MØDE Børne- og Ungdomsudvalget. Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt:

REBILD KOMMUNE. REFERAT EKSTRAORDINÆRT MØDE Børne- og Ungdomsudvalget. Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: REFERAT EKSTRAORDINÆRT MØDE Mødedato:. Mødetidspunkt: 20:00. (dialogmøde kl. 19.00 20.00) Sted: Suldrup Skole, Hjedsbækvej 289, Suldrup Møde slut: 22:25 Fraværende: Børge Olsen Indholdsfortegnelse Side

Læs mere

Forslag til ændring af skolestrukturen i Køge Kommune

Forslag til ændring af skolestrukturen i Køge Kommune Høringsmateriale Forslag til ændring af skolestrukturen i Køge Kommune Side 1/16 Indledning Ny skolestruktur Køge Kommune har med vedtagelse af Budget 2012-15 samt Budgeterklæringens punkt b ønsket at

Læs mere

Ressourcetildelingsmodel

Ressourcetildelingsmodel Ressourcetildelingsmodel Folkeskolerne i Frederikshavn Kommune Tildelingsmodellen er for både undervisningsdelen og SFO delen på skolernes normalområde Sag nr. 14/17 Indhold Indledning... 2 Nuværende tildelingsmodel...

Læs mere

Notat. BSU - Skoleindskrivning 15/16, Elev- og klassetal; høring Sags nr.: 14/16311 Sagsforløb: BSU - (ØU - KB) Sagen afgøres i: Kommunalbestyrelsen

Notat. BSU - Skoleindskrivning 15/16, Elev- og klassetal; høring Sags nr.: 14/16311 Sagsforløb: BSU - (ØU - KB) Sagen afgøres i: Kommunalbestyrelsen Notat Modtager(e): Børne- og udvalget Dato: 4. december 2014 Sags nr.: Sagsbehandler: ASC BSU - indskrivning 15/16, Elev- og klassetal; høring Sags nr.: 14/16311 Sagsforløb: BSU - (ØU - KB) Sagen afgøres

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler

Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler Punkt 6. Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler 2016-051261 Skoleudvalget indstiller, at byrådet godkender, at Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler nedlægges pr. 31. juli 2017,

Læs mere

Vedtægt for styrelsen af Vordingborg Kommunes skolevæsen

Vedtægt for styrelsen af Vordingborg Kommunes skolevæsen Vedtægt for styrelsen af Vordingborg Kommunes skolevæsen Gældende fra 1.1.2007 1 Stk. 1. På alle skoler bortset fra 10. klasse-centret består skolebestyrelsen af 7 forældrerepræsentanter, 2 elevrepræsentanter

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 19. januar 2017 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

Vedtagne principper i Skolebestyrelsen, Distrikt Syd.

Vedtagne principper i Skolebestyrelsen, Distrikt Syd. Vedtagne principper i Skolebestyrelsen, Distrikt Syd. 1. Kontinuitetsprincip Alle nugældende principper, vedtaget af de 3 skolebestyrelser før august 2016, er gældende efter juli 2016, indtil der vedtages

Læs mere

Vedtægt for styrelse af Vordingborg Kommunes skolevæsen

Vedtægt for styrelse af Vordingborg Kommunes skolevæsen Vedtægt for styrelse af Vordingborg Kommunes skolevæsen 1. Skolebestyrelserne sammensættes således: Skole Forældre repr. Medarbejder repr. Elev repr. Øvrige lokale repr. Gåsetårnskolen 8 2 4 1 Kulsbjerg

Læs mere

Bilag til styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune. Indholdsfortegnelse

Bilag til styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune. Indholdsfortegnelse Bilag til styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune Indholdsfortegnelse Oversigt 2 Målsætninger for skolevæsenet 2 1. Skolepolitik og målsætninger for skolevæsenet 2 Skolestruktur og indhold

Læs mere

Vedtagne principper i Skolebestyrelsen, Distrikt Syd.

Vedtagne principper i Skolebestyrelsen, Distrikt Syd. Vedtagne principper i Skolebestyrelsen, Distrikt Syd. 1. Kontinuitetsprincip Alle nugældende principper, vedtaget af de 3 skolebestyrelser før august 2016, er gældende efter juli 2016, indtil der vedtages

Læs mere

Notat om delegation. Generelt om delegation

Notat om delegation. Generelt om delegation Departementet Afdelingen for Grundskole, Ungdoms- og Voksenuddannelser Notat om delegation Dette notat tager udgangspunkt i de beføjelser, der i folkeskoleloven udtrykkeligt er henlagt til kommunalbestyrelsen.

Læs mere

REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl i lokale 188

REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl i lokale 188 REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl. 08.00 13.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Skolestrukturdebat 3. Budget 2008 4. Pressen 5. Eventuelt 1 Fraværende:

Læs mere

Mødet blev holdt mandag den 28. oktober 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 12:00.

Mødet blev holdt mandag den 28. oktober 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 12:00. ALLERØD KOMMUNE Skoleudvalget Møde nr. 43 Mødet blev holdt mandag den 28. oktober 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 12:00. Medlemmer: Formand Nikolaj Bührmann (F),

Læs mere

Privatinstitution oprettet efter friskolelovens 36 a. og dagtilbudslovens 20. Bilag til Vallekilde-Hørve friskoles vedtægt

Privatinstitution oprettet efter friskolelovens 36 a. og dagtilbudslovens 20. Bilag til Vallekilde-Hørve friskoles vedtægt Privatinstitution oprettet efter friskolelovens 36 a. og dagtilbudslovens 20 Bilag til Vallekilde-Hørve friskoles vedtægt 1 I henhold til 1 i Vallekilde-Hørve Friskoles vedtægter har friskolen efter godkendelse

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-skoleleder htm. Dato. 23. august Tid 9:00. Sted. Volstrup Skole NB.

Indholdsfortegnelse. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-skoleleder htm. Dato. 23. august Tid 9:00. Sted. Volstrup Skole NB. Page 1 of 9 Referat Skoleleder Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Til stede 23. august 2005 9:00 Volstrup Skole Referent Hanne Bjørnager Indholdsfortegnelse 1. Kommunesammenlægning Åben sag 2.

Læs mere

Godkendelse af procesplan for fælles ledelse

Godkendelse af procesplan for fælles ledelse Punkt 3. Godkendelse af procesplan for fælles ledelse 2015-049805 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget godkender procesplan for Fælles ledelse. Beslutning: Drøftet. Skolevæsnet har de sidste

Læs mere

Styrelsesvedtægt. Folkeskolen i Skive Kommune

Styrelsesvedtægt. Folkeskolen i Skive Kommune Styrelsesvedtægt Folkeskolen i Skive Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE Kapitel 1... 3 Indledning... 3 Kapitel 2... 3 Skolebestyrelsen... 3 Sammensætning og valg... 3 Mødevirksomhed... 3 Forretningsorden... 4

Læs mere

Høringssvar fra skolebestyrelsen ved Ansgarskolen, Ribe

Høringssvar fra skolebestyrelsen ved Ansgarskolen, Ribe Til Børn & Kultur Skoleadministrationen Esbjerg Kommune b-k@esbjergkommune.dk Ribe den 12. januar 2015 Høringssvar fra skolebestyrelsen ved Ansgarskolen, Ribe Skolebestyrelsen har den 19. november 2014

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Budget 2017 Kommissorium vedr. mulighederne for en mere stabil klassedannelse

Budget 2017 Kommissorium vedr. mulighederne for en mere stabil klassedannelse Budget 2017 Kommissorium vedr. mulighederne for en mere stabil klassedannelse Sagsnr. 16/17444 Resumé Børne- og Skoleudvalget principgodkendte den 14.09.2016 to modeller til ændring af styrelsesvedtægten

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 7. september 2017 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen

Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen D. 22. oktober 2014, Børne- og ungesekretariatet Baggrund Byrådet besluttede med vedtagelsen af budget 2015 at iværksætte en proces med henblik på at

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Gladsaxe Kommunes skolevæsen 2010. Styrelsesvedtægt. for folkeskolerne i Gladsaxe Kommune

Styrelsesvedtægt for Gladsaxe Kommunes skolevæsen 2010. Styrelsesvedtægt. for folkeskolerne i Gladsaxe Kommune Styrelsesvedtægt for folkeskolerne i Gladsaxe Kommune Gladsaxe Kommune Børne- og kulturforvaltningen 2010 1 2 Indhold Skolebestyrelsen... 4 Sammensætning og valg... 4 Mødevirksomhed... 5 Beføjelser...

Læs mere

På skoler, som har specialklasser på mindst 3 klassetrin, skal forældrerepræsentationen for specialklasserne udgøre mindst 1.

På skoler, som har specialklasser på mindst 3 klassetrin, skal forældrerepræsentationen for specialklasserne udgøre mindst 1. 1 of 6 Styrelsesvedtægt for Syddjurs Kommunes Skolevæsen Kapitel 1 Skolebestyrelsen 1 Ved hver skole oprettes en skolebestyrelse bestående af 7 forældrerepræsentanter, 2 medarbejderrepræsentanter og 2

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Børne- og Ungdomsudvalget den 22-10-2013, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Børne- og Ungdomsudvalget Protokol Ekstraordinært møde Tirsdag den 22. oktober 2013 kl. 14:00 afholdt Børne- og Ungdomsudvalget møde

Læs mere

Styrelsesvedtægt. Folkeskolen i Skive Kommune

Styrelsesvedtægt. Folkeskolen i Skive Kommune Styrelsesvedtægt Folkeskolen i Skive Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE Kapitel 1... 3 Indledning... 3 Kapitel 2... 3 Skolebestyrelsen... 3 Sammensætning og valg... 3 Mødevirksomhed... 4 Forretningsorden... 4

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 2 ONSDAG DEN 17. JANUAR 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 17. januar 2007 Side: 7 Fraværende: Ingen. Til behandling

Læs mere

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole.

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole. Notat 1. marts 2018 Sagsbeh.:HPA J.nr.: 17.02.04-G01-1-18 Skoleafdelingen Notat - oprettelse af 0. klasser 2018-19 Ifølge Styrelsesvedtægten for Frederiksberg Kommunes skolevæsen er det Kommunalbestyrelsen,

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Byrådets beslutninger om delegation af beslutningskompetence præciseres nedenfor i kompetencefordelingsskema.

Byrådets beslutninger om delegation af beslutningskompetence præciseres nedenfor i kompetencefordelingsskema. ilag 2: Kompetencefordeling og ledelsesstruktur [til top] 1. Kompetencefordeling yrådets beslutninger om delegation af beslutningskompetence præciseres nedenfor i kompetencefordelingsskema. Hovedpunkterne

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Dato 25. november 2010 Tid 16:30 Sted NB. Kl.16.30 - Rundvisning Kappelborg Kl.17.30 - Skagen Stadion, Stadionvej 2 Kl.19.00 - Julefrokost Fraværende

Læs mere

Børne- og familieudvalget

Børne- og familieudvalget Børne- og familieudvalget Referat fra ekstraordinært møde den 8. november 2011 kl. 10:45 i Thy Uddannelsescenter, Mødelokale 1. Medlemmer: Mogens Kruse Per Skovmose Erik Bøgh Nielsen Poul Hvass Hansen

Læs mere

Fastsættelse af børnepolitikken B I I. Evaluering og dokumentation af politikkens fremdrift B I I

Fastsættelse af børnepolitikken B I I. Evaluering og dokumentation af politikkens fremdrift B I I Delegationsplan - ørne- og undervisningsudvalget Ringsted Kommune = eslutter, = ndstiller yrådet Økonomiudvalget ørne- og undervisnings-ud valget Generelt Fastsættelse af børnepolitikken Evaluering og

Læs mere

Evaluering af skolestruktur i Helsingør Kommune

Evaluering af skolestruktur i Helsingør Kommune Evaluering af skolestruktur i Helsingør Kommune Udkast til overordnet procesplan November 2014 Baggrund Det er af det forrige Byråd besluttet, at der skal iværksættes en evaluering af Skolestrukturen i

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 10 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. 23. juni 2004 16:00 mødelokale 2 Fraværende Til stede Indholdsfortegnelse 1. Opgørelse dagplejen Åben sag 2. Dagplejehus i

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Page 1 of 12 Referat Folkeoplysningsudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 24. maj 2007 16:30 Mødelokale 5, etage 3A, Kattegatsiloen, Silovej 8 Mogens Brag og Steen Jensen Anders

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Åben dagsorden Dato: Onsdag den 21. marts 2018 Tidspunkt: 17:30 Sted: Byrådssalen Hillerød Kommune Sagsoversigt: 1. Klassedannelse skoleåret 2018-2019... 2 Bilagsoversigt...

Læs mere

NOTAT. Sagsbeh.: Peter Krog og Rita Pedersen Sagsnr.:

NOTAT. Sagsbeh.: Peter Krog og Rita Pedersen Sagsnr.: SOLRØD KOMMUNE SKOLE OG DAGTILBUD NOTAT Emne: Overgangsordning ved ændring fra 4 til 3 skoledistrikter Til: Byrådet Dato: 25. august 2011 Sagsbeh.: Peter Krog og Rita Pedersen Sagsnr.: 10-22281 Overgangsordning

Læs mere

Dagsorden. Uddannelsesudvalget. Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal

Dagsorden. Uddannelsesudvalget. Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal Dagsorden Uddannelsesudvalget Mødedato 20. januar 2014 kl. 17:00 Mødelokale Deltagere Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal Johnny Persson (V), Bodil Knudsen (A), Pernille Ivalo Frandsen (V), Niels Christian

Læs mere

Redegørelse I forhold til formålet med Børnerådsdagen og processen frem til dagen fastholdes det oprindelige forslag.

Redegørelse I forhold til formålet med Børnerådsdagen og processen frem til dagen fastholdes det oprindelige forslag. Møde i DAGSORDEN med beslutninger (omfter punkterne 1 8) Fraværende med afbud: Tine Landin Meddelelser a. Udvikling i børnetallet set i forhold til prognosen (distriktopdelt). 2002000505 Faktisk befolkning

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2007 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.00 - kl. 15.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

Styrelsesvedtægt for skoleområdet i Brønderslev Kommune

Styrelsesvedtægt for skoleområdet i Brønderslev Kommune Styrelsesvedtægt for skoleområdet i Brønderslev Kommune Styrelsesvedtægten for folkeskoleområdet I henhold til folkeskolelovens 41 skal byrådet, efter indhentet udtalelse fra skolebestyrelserne, fastsætte

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Tirsdag den 16. januar 2018 Kl. 13:00 Byrådssalen, Hornslet.

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Tirsdag den 16. januar 2018 Kl. 13:00 Byrådssalen, Hornslet. Referat Udvalget for familie og institutioner (FI) 2018 Udvalgsmøde FI Tirsdag den 16. januar 2018 Kl. 13:00 Byrådssalen, Hornslet Medlemmer Kirstine Bille (F) Christian Haubuf (A) Jørgen Ivar Brus Mikkelsen

Læs mere

Skolestyrelsesvedtægt

Skolestyrelsesvedtægt Skolestyrelsesvedtægt 2013-1 INDHOLDSFORTEGNELSE Kommunalbestyrelsen...side 03 Skolebestyrelsen...side 03 Skolebestyrelsens beføjelser...side 05 Pædagogisk Råd...side 06 Elevråd...side 07 Samråd...side

Læs mere

Bilag 1. Børne- og Ungesekretariatet, november 2011

Bilag 1. Børne- og Ungesekretariatet, november 2011 Bilag 1 Børne- og Ungesekretariatet, november 2011 Udkast til Styrelsesvedtægt for folkeskolerne i Holbæk Kommune Vedtaget af Byrådet den xx Styrelsesvedtægt og Bilag til styrelsesvedtægten udgør Holbæk

Læs mere

Plan- og Miljøudvalget

Plan- og Miljøudvalget Page 1 of 6 Referat Plan- og Miljøudvalget Ekstraordinært møde Dato Tid Sted NB. 16. maj 2007 14:30 Fasanvej 1, Udvalgslokalet Fraværende Medlemmer Inger Støtt m/afbud John Christensen (V) Brian Pedersen

Læs mere

Ekstraordinært møde i Udvalget for Børn, Familie og Unge

Ekstraordinært møde i Udvalget for Børn, Familie og Unge Ekstraordinært møde i Udvalget for Børn, Familie og Unge Dagsorden Dato: Mandag den 19. marts 2018 Tidspunkt: 6:30 Sted: Leen Hillerød Kommune Sagsoversigt: 1. Klassedannelse skoleåret 2018-2019... 2 Bilagsoversigt...

Læs mere

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune (Ændringer er markeret med gult) Skolebestyrelsen Sammensætning og valg 1. Skolebestyrelsen består af 7 forældrerepræsentanter, 2 medarbejderrepræsentanter,

Læs mere

Bilag til. Styrelsesvedtægt. for. folkeskolerne. Middelfart Kommune

Bilag til. Styrelsesvedtægt. for. folkeskolerne. Middelfart Kommune Bilag til Styrelsesvedtægt for folkeskolerne i Middelfart Kommune (Revideret september 2015) Indhold Bilag 1: Skolestruktur... 3 Bilag 2: Undervisningens ordning... 8 Bilag 3: Skoledistrikter...10 Side

Læs mere

Page 1 of 11 Referat Socialudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 14. februar 2007 15:00 Rosengården, Søndergade 35, Sæby Mødet starter på Præstbro Ældrecenter kl. 15.00 - herefter

Læs mere

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune 2015/2016

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune 2015/2016 Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune 2015/2016 Hvidovre Kommune Børn og Velfærd Februar 2016 Indhold Kapitel I: Indledning... 3 Kapitel II: Skolebestyrelsen... 3 Sammensætning og valg...

Læs mere

Godkendt. Skolelederen skal indsende beslutningen om dispensation og hvordan øget DUS åbningstid finansieres til Skolechefen én gang årligt.

Godkendt. Skolelederen skal indsende beslutningen om dispensation og hvordan øget DUS åbningstid finansieres til Skolechefen én gang årligt. Punkt 16. Godkendelse af forslag stillet af Venstres byrådsgruppe om mulighed for at nedskalere tiden til understøttende undervisning mod, at to voksne er tilstede i den fagdelte undervisning / flytning

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Dato 28. april 2011 Tid 16:30 18.30 Sted NB. Fraværende ML-FRE-Rådhus 0.23 Presse, borger, VIP rum Ordinært møde Bent H. Pedersen, Jens Porsborg,

Læs mere

Et princip må ikke formuleres som et diktat.

Et princip må ikke formuleres som et diktat. Til Skolebestyrelsen for Skolen ved Sundet. Fra Jan Mørk Christensen Forælder til Danielle i 7u 2007-09-28 Angående de vedtagne principper for betaling ved skolerejser og lejrskoler. Jeg har tidligere

Læs mere

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune Skolebestyrelsen Sammensætning og valg 1. Skolebestyrelsen består af 7 forældrerepræsentanter, 2 medarbejderrepræsentanter, 2 elevrepræsentanter og

Læs mere

REFERAT Udvalget for Børn og Unge den 02. august 2007 kl i lokale 188

REFERAT Udvalget for Børn og Unge den 02. august 2007 kl i lokale 188 REFERAT Udvalget for Børn og Unge kl. 12.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Skolestrukturdebat 3. Udtræden af skolebestyrelsen Ellebækskolen 4. Vakant skolelederstilling 5. Vakant skolelederstilling

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Horsens Kommunes Skolevæsen

Styrelsesvedtægt for Horsens Kommunes Skolevæsen Styrelsesvedtægt for Horsens Kommunes Skolevæsen Indhold KAPITEL 1 2 KOMMUNALBESTYRELSEN 2 SKOLEBESTYRELSEN 2 SAMMENSÆTNING OG VALG 2 MØDEVIRKSOMHED 4 KAPITEL 2 6 SKOLEBESTYRELSENS BEFØJELSER 6 KAPITEL

Læs mere

Visitationsprocedure til et segregeret undervisningstilbud.

Visitationsprocedure til et segregeret undervisningstilbud. Visitationsprocedure til et segregeret undervisningstilbud. Grundlag. Grundlaget for visitationsproceduren er: Bekendtgørelse nr. 693 af 20/06/2014 om folkeskolens specialundervisning og anden specialpædagogisk

Læs mere

Styrelsesvedtægt for skoleområdet i Brønderslev Kommune

Styrelsesvedtægt for skoleområdet i Brønderslev Kommune Styrelsesvedtægt for skoleområdet i Brønderslev Kommune Styrelsesvedtægten for folkeskoleområdet I henhold til folkeskolelovens 41 skal byrådet, efter indhentet udtalelse fra skolebestyrelserne, fastsætte

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 8 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. 9. februar 2005 16:00 Mødelokale 2 Fraværende Til stede Indholdsfortegnelse 1. Personsag 2. Fritidstilbud for vidtgående handicappede

Læs mere

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 13.30 Til kl.: 15.00 Mødested: Vestervangsvej 4A Mødenr.: 15 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 92 Udvidelse af kapaciteten på dagtilbudsområdet efteråret 2007

Læs mere