Brugervejledning til 2-hjuls Scooter

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Brugervejledning til 2-hjuls Scooter"

Transkript

1 Brugervejledning til 2-hjuls Scooter 1

2 Denne brugervejledning medfølger til din 2-hjuls scooter. Brugervejledningen er gældende for alle 2-hjuls scootere, der er produceret på vores fabrik. Nogle funktioner, der er angivet i denne brugervejledning, kan være forskellige fra din scooter, fordi der findes forskellige modeller. Indholdet og de tekniske specifikationer i denne brugervejledning var gældende på det tidspunkt, den blev trykt. Vores virksomhed forbeholder sig dog ret til at ændre tekniske specifikationer eller design uden varsel. Vi påtager os intet ansvar i forbindelse med disse ændringer. Læs denne brugervejledning omhyggeligt igennem for at få det bedste ud af denne 2-hjuls scooter. I brugervejledningen finder du instruktioner, der lærer dig at køre på, og vedligeholde din nye scooter. Opbevar denne brugervejledning, når du har læst den, så du altid kan læse den igen, når du har brug for det. Vedligehold din scooter i overensstemmelse med anvisningerne i brugervejledningen, så scooteren altid er i en perfekt tilstand. Kontakt din forhandler, hvis du får problemer med din scooter. Vi har professionelle medarbejdere, der gerne besvarer eventuelle spørgsmål og løser dine problemer. Vi ønsker dig god køretur! Sikkerhedsanvisninger Må kun anvendes af personer over 16 år! 2 Overhold de lokale færdselsregler i DK gælder reglerne for cykler! Læs de relevante kørselsanvisninger i denne vejledning! Kør ikke for hurtigt! Reducer hastigheden, når du hører den akustiske alarm! Hvis du fortsætter med høj hastighed, når du hører alarmen, hæfter importøren ikke for eventuelle skader. Stå ikke på scooteren med udslået støttefod. Vi har ikke mulighed for at angive alle farer, der er forbundet med at køre på og vedligeholde scooteren, derfor skal du være forsigtig og opmærksom på din egen og andres sikkerhed under kørslen. Brugervejledningen indeholder vigtige sikkerhedsoplysninger, som skal læses omhyggeligt. SCANHEAT A/S GOTLANDSVEJ HORSENS DENMARK TEL.:

3 Indhold Kapitel I Indledning - 2-hjuls scooter...4 Kapitel II 2-hjuls scooterens dele...5 Kapitel III Fjernbetjening...8 Kapitel IV Start... 9 Kapitel V Kørsel Kapitel VI Opladning...14 Kapitel VII Vedligeholdelse...15 Kapitel VIII Vigtige oplysninger...16 Kapitel IX Tekniske data...17 SCANHEAT A/S GOTLANDSVEJ HORSENS DENMARK TEL.:

4 Kapitel I Indledning - 2-hjuls scooter 2-hjuls balance-scooterens funktionsprincip er baseret på et grundlæggende princip kaldet "dynamisk stabilitet", som er scooterens egen automatiske balanceevne. Når scooteren har registreret kroppens holdning med et fast indbygget præcisionsgyroskop, beregner dens "elektroniske hjerne" de korrekte instruktioner ved hjælp af en avanceret central højhastigheds-mikroprocessor. Et 24V-28Ah-batteri driver motoren, der sikrer, at scooteren selv kan holde balancen. 2-hjul scooteren er udstyret med to hjul. Dens bredde svarer til skulderbredden på en normal voksen person. Den vejer 43 kg og er batteridrevet. En bremse eller speeder er ikke nødvendig under kørslen. Når man læner sin krop fremover, kører scooteren fremad, og når kroppen holdes oprejst, stopper den. Den anvender det dynamiske balanceprincip, lige som når kroppen ændrer tyngdepunkt for at holde balancen. Denne scooters hjul erstatter benenes funktion og reproducerer et menneskes særdeles præcise balanceevne. Scooteren forsynes med strøm fra to vedligeholdelsesfrie, genopladelige BTM-batterier. Når batteriet er fuldt opladet, kan scooteren køre konstant i 2-3 timer. Det maksimale kilometerantal afhænger af dine køreevner og vejbanens tilstand. Kørsel på græs og skråninger bruger mere strøm. 4 SCANHEAT A/S GOTLANDSVEJ HORSENS DENMARK TEL.:

5 Kapitel II 2-hjuls scooterens dele 5 Fig. 1 SCANHEAT A/S GOTLANDSVEJ HORSENS DENMARK TEL.:

6 Samling De eneste dele som skal samles er (Fig 1.) Den sølvfarvede del af 4 påsættes 2.Bemærk at håndtagene skal vende lidt bagud i spidserne. Øverste og nederste del af 4 sættes sammen så det ser ud, som på Fig. 1, vha af 3. Stram til, men ikke mere end du senere kan justere i højden. Sæt 4 på 5 sørg for at delene er samlet godt stram skruerne uden at overspænde. 1. Styrestang (1) Til at styre scooteren og få den til at dreje til venstre eller højre, vende og dreje 360 grader. Styrestangen har desuden en støttefunktion og kan spille en væsentlig rolle i at holde balancen. (2) Kan indstilles i højden. Føreren kan indstille den efter sin egen højde for at gøre styrestangen komfortabel. (3) Lås styrestangen efter indstillingen og drej styrestangen for at kontrollere, om den er låst. (4) Alle ovennævnte indstillinger skal være samlet, før du påbegynder kørslen. (5) Styrestangen er nem at adskille til transport eller opbevaring. 2. Tænd/sluk-knap (1) Tænd/sluk-knappen anvendes til at tænde og slukke for strømmen. Når scooteren tændes med tænd/sluk-knappen, aktiveres scooteren. (2) Scooteren holder ikke selv balancen, når den ikke er tændt. Derfor er det farligt at stå på scooteren, når den er slukket Fod plader (sikkerhedskontakter) (1) Scooteren er udstyret med fire pedal-knapper under fod pladen. De anvendes til at kontrollere, om føreren står på scooteren. (2) Pedal-knapperne er en sikkerhedsforanstaltning. Hvis føreren forlader scooteren under kørslen, skifter pedal-knapperne til deres udgangsposition. Scooteren stopper ikke omgående, fordi den har en balanceforsinkelse på 3 sekunder. Efter 3 sekunder stopper den med 4 "bip"- lyde. 4. Indikatorlys ved fodpladen (1) Grønt lys (driftslys 1) Displaysystemets driftsstatus og batteriniveau. Lyser konstant (blinker ikke): Scooter fungerer korrekt. Batteriniveauet er normalt. (2) Orange lys (advarselslampe 2) Display-overbelastning og batteriniveau. Lyser konstant (blinker ikke): Batteriniveauet er lavt og batteriet skal oplades. Blinker: Overbelastning (den aktuelle elektriske spænding er for høj)! Det er normalt under kørslen. Den holder op med at blinke, når du tilpasser kørslen. (3) Rødt lys (advarselslampe 3). Viser batteriniveauet. Lyser konstant (blinker ikke): batteriet er tomt og skal oplades omgående. Sørg altid for, at oplade batteriet, før det er helt afladet (den røde lampe lyser konstant). Batteriet har ikke godt af at blive afladet fuldstændigt, hvilket reducerer dets levetid. SCANHEAT A/S GOTLANDSVEJ HORSENS DENMARK TEL.:

7 5. Akustisk alarm (1) 1 bip -: Scooteren bipper regelmæssigt gentagne gange med én lyd efter den er tændt. Det betyder, at den vinkel, kroppen lænes bagover, er for stor (pedalen er ikke vertikal). Sørg for, at pedalen er placeret lodret og horisontalt, og tænd derefter scooteren. (2) 2 bip -lyde: Scooteren bipper regelmæssigt gentagne gange med to lyde efter den er tændt. Det betyder, at den vinkel, kroppen lænes fremover, er for stor (pedalen er ikke vertikal). Sørg for, at pedalen er placeret lodret og horisontalt, og tænd derefter scooteren. (3) 4 bip -lyde: Scooteren har en balanceforsinkelse på 3 sekunder efter føreren er steget af. 4 bip-lyde betyder, at scooteren ikke længere selv kan holde balancen. (4) 5 bip -lyde: Scooteren bipper regelmæssigt gentagne gange med fem lyde efter den er tændt. Det betyder, at scooteren er låst, eller pedal-knappen ikke er frakoblet. (5) Konstant bip -lyd (kortvarig og hurtig): Hvis scooteren udsender en lang akustisk alarm under kørslen betyder dette, at den aktuelle maksimumshastighed er nået. Scooterens pedal løfter sig for at forhindre, at du fortsætter med at læne dig fremover og øge hastigheden. Du kan mærke, at styrestangen trækker dig bagud. I dette tilfælde skal du ændre din krops holdning og reducere hastigheden. Du må IKKE fortsætte med at læne dig fremover, eller forsøge at gennemtvinge en acceleration. (6) Konstant bip -lyd (langt bip): Hvis scooteren er låst med en fjernbetjening, vil den, efter den er tændt, udsende en akustisk alarm i form af en bip-lyd, når du trækker scooteren fremad eller bagud. Scooteren udsender også en akustisk alarm, når du står på den og den starter ikke med at holde balancen, så der kan køres på den. 7 Kapitel III Fjernbetjening SCANHEAT A/S GOTLANDSVEJ HORSENS DENMARK TEL.:

8 1. Fjernbetjeningens funktion (1) Knap 1 : Oplåsning af scooteren, start og annullering af træk-tilstand (træk-tilstand: Scooteren kan holde balancen, selvom føreren ikke står på den). Det er nemt at trække scooteren. Scooteren bruger mindre strøm i træk-tilstand. Når den røde lampe lyser, kan du starte træk-tilstanden, hvis du ikke har mulighed for at oplade batteriet omgående. Det er nemt at trække scooteren bagud med mindre strøm. (2) Knap 2 : Låser scooteren (3) Knap 3 : Skift mellem tre hastigheder 1. Begynder Maksimumshastigheden er 8 km/t. 2. Middel hastighed Maksimumshastigheden er 12 km/t. 3. Høj hastighed Maksimumshastigheden er 18 km/t. (4) Knap 3 og knap 4 : Indstilling af pedalens horisontale niveau (scooteren justerer automatisk pedalen til det horisontale standard-niveau, når føreren står på den efter den er tændt, selvom scooteren ikke er horisontal, før den tændes). 2. Betjening af knapperne (1) Start af scooteren Hold scooteren horisontal og tænd den. Lås den op med nøglen (uoplåst: nøglehullet er rødt, låst: nøglehullet er grønt), tænd den, tryk på knap "1" for at låse scooteren op. Hvis den blev låst sidste gang, før den blev slukket, skal du trykke på knap "1" for at låse den op. Hvis den ikke var låst, kan du stige op på scooteren direkte, hvorefter den starter med at holde balancen. Standard-hastigheden er middel hastighed. (2) Træk-tilstand Tryk på knap "1" for at starte træk-tilstand, efter scooteren er låst op. (Du vil høre én "bip"- lyd). Hvis du trykker på knap "1" igen, annullerer scooteren træk-tilstanden. Tryk på knap "1" igen for at starte træk-tilstand og tryk igen for at annullere. (3) Skift mellem forskellige hastigheder Når du trykker på knap "3", vil du høre én bip-lyd og scooteren starter begynder-tilstanden. Når du trykker på knap "3" igen, vil du høre tre bip-lyde og scooteren starter høj hastighed. Når du trykker på knap "3" tredje gang, vil du høre to bip-lyde og scooteren starter middel hastighed. Tryk på knap "3" for at skifte mellem begynder, høj hastighed og middel hastighed. (4) Indstilling af pedalens horisontale standard-niveau Du kan indstille pedalens horisontale standard-niveau, hvis pedalens position ikke passer til dig. Sådan gør du: Tænd scooteren, indstil en passende position, tryk på knap "3" og knap 8 SCANHEAT A/S GOTLANDSVEJ HORSENS DENMARK TEL.:

9 "4" samtidigt, hvorefter du hører tre bip-lyde, hvilket betyder, at indstillingen af det horisontale niveau er udført. Scooteren registrerer positionen som standard-position. Vigtigt: Du må kun trykke på knapperne, når der ikke står en person på scooteren. Hvis du for eksempel ønsker at skifte til begynder-tilstand, når du kører med høj hastighed, skal du stå af scooteren og derefter trykke på knap "3". Du kan ikke skifte hastighed ved at trykke på knap "3" mens du står på scooteren Kapitel IV Start 1. Korrekt start af scooteren Hold scooteren horisontalt og tænd den. Lås den op med nøglen (uoplåst: nøglehullet er rødt, låst: nøglehullet er grønt), tænd den, tryk på knap "1" for at låse scooteren op (hvis den blev låst sidste gang, før den blev slukket, skal du trykke på knap "1" for at låse den op). Hvis den ikke var låst, kan du stige op på scooteren direkte, hvorefter den starter med at holde balancen. Startproceduren er afsluttet (se fig. 2, 3 og 4). Hold derefter fast i håndtaget med begge hænder (se fig. 5). 9 Fig. 2 Fig. 3 Fig. 4 Fig. 5 SCANHEAT A/S GOTLANDSVEJ HORSENS DENMARK TEL.:

10 2. Forkert start (se fig. 6 og 7) Selvom scooteren kan justere pedalens horisontale niveau automatisk, er det bedre, at du placerer scooteren horisontalt, når du starter den. Vip ikke scooteren for meget fremad eller bagud. Fig. 6 Fig Korrekt start (se fig. 8) (Hold scooterens pedal horisontalt, før du starter scooteren) 10 Fig. 8 10

11 Kapitel V Kørsel At køre på 2-hjuls scooteren er helt forskelligt fra at køre på andre transportmidler. Scooteren har ingen bremse, speeder eller gear. Læs brugervejledningen omhyggeligt, eller få professionel hjælp fra en anden erfaren person, før du kører på scooteren første gang. Det er en stor fornøjelse og sjovt at køre på scooteren. At køre på en scooter er desuden stærkt vanedannende. Instruktionerne nedenfor hjælper dig med at få det bedste ud af din scooter. 1. Stående stilling på scooteren Hold fast i håndtaget med venstre hånd, når du har startet scooteren. Stig op på pedalen med højre fod (se fig. 9), eller hold fast i håndtaget med højre hånd og stig op på pedalen med venstre fod. Rækkefølgen er venstre hånd-højre fod, venstre fod-højre hånd eller højre håndvenstre fod, højre fod-venstre hånd. Når du står på scooteren, begynder den at selv at holde balancen. Flyt ikke din krop på scooteren, stå oprejst uden at bevæge dig, hold kroppen i en afslappet stilling og du føler dig sikker. (Se fig. 10). Bemærk: Albuerne presses let ind mod kroppen/siden. 11 Fig. 9 Fig Kørsel lige fremad Hold albuerne let trykket ind mod kroppen/siden, således du koncentrerer dig om at bruge kroppen og ikke armene. Læn din krop langsomt fremad og scooteren kører fremad (se fig. 11). Hastigheden afhænger af din krops hældningsvinkel. Jo mere du læner dig frem, desto hurtigere kører du og omvendt. Scooteren styres af din krops tyngdepunkt, derfor skal du læne din krop fremad og ikke skubbe scooterens styrestang fremad med hånden. Hvis du skubber scooterens styrestang for meget fremad, udsender scooteren en akustisk alarm (selvom hastigheden er meget lav). Vi anbefaler, at du læner din krop langsomt fremad for at opnå en stabil kørsel. Det er farligt, hvis du pludseligt læner din krop fremad. (Scooteren udsender en akustisk alarm, fordi den aktuelle hastighed er ved at nå maksimumshastigheden). Det er det samme som når en bil pludselig øger hastigheden. 11

12 Fig Bremsning, kørsel baglæns Det anbefales ikke at køre baglæns af hensyn til førerens sikkerhed og fordi det er vanskeligt at se bagud under kørslen. Scooterens drejeradius er nul, som du nemt kan opnå med et konstant 360 graders spin på stedet. Når du kører lige fremad og ønsker at reducere hastigheden eller stoppe, kan du læne dig bagud eller sidde på hug (tyngdepunkt bagud). At læne dig langsomt eller forsigtigt bagud, hjælper dig med at reducere hastigheden og stoppe sikkert (se fig. 12). 12 Fig Sådan vender og drejer du 360 grader på stedet Det er nemt at dreje scooteren under kørslen. Hold styrestangen mod venstre og fremad eller mod højre og fremad og hold samtidigt din krop mod venstre og fremad, eller mod højre og fremad. (Se fig. 13 og 14). På denne måde er det nemt at dreje på forskellige måder. Når scooteren drejer til højre, behøver du kun at trække stangen til dens oprindelige position og stå oprejst og scooteren holder op med at dreje. 12

13 Fig. 13 Fig Sådan drejer du under kørslen Scooterens drejeområde beregnes automatisk efter hastigheden. Hvis hastigheden er høj, kan scooteren ikke dreje så skarpt. Det bedste er at korrigere din kropsholdning samtidigt med at dreje styrestangen. For at dreje til venstre, skal styrestangen drejes forsigtigt til venstre samtidigt med, at du læner din krop mod venstre. Scooterens drejning afhænger af styrestangens vinkel og din krops hældning. Tip: Drej styrestangen langsomt og forsigtigt under kørslen, når du ønsker at dreje. Det bedste er at korrigere din kropsholdning samtidigt. Drej IKKE styrestangen for meget og for hurtigt under kørslen, hvilket er meget farligt, fordi du kan risikere at blive kastet af scooteren. 13 Bemærk: Når du kører nedad kan der komme en skrabene lyd fra motorerne det er naturligt, idet det er motorbremsen som slår til. 6. Uegnede kørselssituationer (1) Scooteren er ikke helt vandtæt. Derfor må du ikke køre på scooteren i kraftig regn eller gennem dybt vand. Bundkortet og motoren kan nemt blive beskadiget (se fig. 15), hvis der trænger vand ind i scooteren. (2) Scooterens dæk er glatte og er ikke skridsikre på glatte overflader. Derfor må du ikke køre på scooteren i glat føre. (3) Scooteren er ikke udstyret med lys, derfor må du ikke køre på den i mørke. (4) Overhold de lokale færdselsregler og de nationale love. Fig. 15 Fig

14 Kapitel VI Opladning Når den orange og røde lampe lyser konstant, indikerer dette, at batteriet skal oplades. Sluk først scooteren med tænd/sluk-knappen og brug den specielle 24 V-batterioplader. Sæt stikket i scooterens indgang (den røde lampe ved siden af indgangen lyser og den grønne lampe på batteriopladeren lyser). Tænd derefter for strømmen og batteriopladerens lampe skifter farve og lyser rød. Det betyder, at scooteren oplades (se fig. 17). Når batteriopladerens lampe lyser grøn, er batteriet opladet. Batteriopladerens indgangsspænding er V, udgangsspændingen er V, vekselstrømmen er A. Det tager 7-8 timer at lade batteriet helt op. Når batteriet er ladet helt op lyser batteriopladerens lampe konstant grøn. Batteriopladeren bliver varm mens batteriet lades op. Stil den derfor ikke i nærheden af brændbare materialer. Advarsel: 1. Oplad ikke batteriet i tordenvejr. 2. Placer ikke batteriopladeren i nærheden af brændbare materialer, når scooteren oplades. 3. Placer batteriopladeren utilgængeligt for børn, når scooteren oplades. 14 Fig. 17 Sørg for, at scooterens tænd/sluk-knap er slukket under opladningen, ellers bruger scooteren strøm og opladningen tager længere tid. 14

15 Kapitel VII Vedligeholdelse 1. Vedligeholdelse af batteriet Scooteren er udstyret med et vedligeholdelsesfrit BTM-batteri. Når den orange og røde lampe lyser konstant, skal batteriet oplades. Batteriet må ikke oplades i mere end 15 timer. Hvis du ikke bruger scooteren i længere tid, skal den også oplades, før du tager den i brug. Dette skyldes, at batteriet aflades, selvom du ikke bruger det. Hvis du ikke bruger scooteren i lang tid, kan batteriet blive fuldstændigt afladet. Hvis batteriet aflades eller oplades for længe, reduceres batteriets levetid, hvilket kan medføre, at batteriet skal kasseres (anbefaling: sørg for, at oplade batteriet en gang om måneden, selvom du ikke bruger scooteren). 2. Udskiftning af sikringen Scooterens sikring er en 40-50A bilsikring. 50A er hvad producenten angiver, den danske importør anbefaler dog 40A for en sikkerheds skyld. Sikringen kan springe ved overbelastning, eller hvis den udsættes for hårde stød. Kontroller, om sikringen er sprunget, hvis scooteren ikke starter, når den tændes med tænd/sluk-knappen. Sådan udskiftes sikringen: Åbn afskærmningen til sikringen på bagsiden med en skruetrækker. Tag sikringen ud og udskift den med en ny sikring. 3. Fastspænding af hjulets møtrik. Kontroller regelmæssigt, at den store møtrik på hjulet ikke er løs. Hvis den er løs, skal den spændes med en 21 mm skruenøgle og et drejningsmoment på Vedligeholdelse af dækket Et normalt dæktryk er en forudsætning for sikker kørsel. Det anbefalede dæktryk er 250 kpa = 2.5 bar = 2.55 kg/cm2 = psi. Det er nødvendigt at kontrollere dæktrykket regelmæssigt. Hvis dæktrykket er for lavt eller for højt, vil dette medføre et ujævnt dækslid, som påvirker komforten og kilometertallet og reducerer dækkets levetid. Et for lavt dæktryk medfører desuden, at scooteren bruger for meget strøm. Kontroller også dækket for flænger og revner, som kan medføre, at dækket punkterer og at føreren kommer til skade. Bemærk at den evt. tjæreagtige lugt der kommer fra dækkene er normalt. Køretøjet må ikke opbevares i opholdsrum. 5. Rengøring Det er nødvendigt at holde pedalen og scooterens udvendige del ren. Rengør scooteren for grus, jord og mudder, når du har kørt på den. Brug ikke korroderende kemiske rengøringsmidler, som benzin, til at rengøre scooteren med. Scooteren kan rengøres med en blød klud og børste. Skyl ikke scooteren med vand

16 Kapitel VIII Vigtige oplysninger 1. Scooterens balanceydelse Scooteren starter omgående med selv at holde balancen, og bliver ved så længe, du holder pedal-kontakten nede. Når du stiger af scooteren, skifter pedal-kontakten til dens udgangsposition. Scooteren har en balance-forsinkelse på 3 sekunder. 4 bip-lyde betyder, at scooteren ikke længere selv holder balancen og holder op med at fungere. Når føreren stiger af scooteren, fortsætter den med at køre frem i 3 sekunder, hvorefter den stopper. Derfor må du ikke give slip på scooteren med det samme du stiger af, for at undgå skader på grund af, at scooteren fortsætter med at køre. Sluk scooteren med tænd/sluk-knappen, hvis den skal stoppe omgående. 2. Parkering af scooteren Lås scooteren med fjernbetjeningen, sluk for den, lås den med nøglen igen (hvis nødvendigt) og sænk støtteanordningen. 4. Uheld i vand Hvis scooteren udsættes for vand bortfalder garantien. Hvid uheldet er ude: Sluk omgående scooteren med tænd/sluk-knappen, hvis den falder i vandet ved et uheld. Kør ikke på den igen. Tag sikringen ud. Tør scooteren af med en klud og tør den evt. med et tørreapparat. Kontakt forhandleren, hvis du stadig har problemer Nøgle til aflåsning af scooteren Lås scooteren for at forhindre, at den begynder af køre utilsigtet Sluk scooteren og lås den. Når du tænder den igen, blinker den røde lampe 4 gange, hvilket betyder, at scooteren er låst. Lås ikke scooteren mens den er tændt. Dette medfører en kortslutning af pedalkontakten. Scooteren tror, at føreren har stået på den og begynder derefter at holde balancen. Kør ikke på scooteren i dette tilfælde. 16

17 Kapitel IX Tekniske data Nettovægt Dimensioner Batteri Spænding Effekt Dæk Håndtagets højde Maks. belastning 43 kg 68cm x 43cm x 43cm 2 stk. dynamiske PB-silikonebatterier, 24V, 28Ah 100V-240V To integrerede jævnstrømsmotorer 600W 17" glatte dæk (aluminiumsfælge) Justerbart fra cm 125 kg Maks. hastighed 18 km/t Maks. kilometer km Fodpladens højde 10" 17 Maks. højde over jorden 5" Min. drejeradius 0 Kørsel på skråning Dækkets standardtryk Batterivisning Opladningstid Emballagens størrelse Bruttovægt maks. 30 grader 250 kpa 3 tilstande 7-8 timer 74cm x 48cm x 64cm 53 kg 17

Set forfra: 1. Teleskophåndtag 2. Håndtag 3. Frakoblingsstopknap 4. Søjle 5. Glidedel til batteri. 6. Krog 7. Fastspændingsskrue til ring 8.

Set forfra: 1. Teleskophåndtag 2. Håndtag 3. Frakoblingsstopknap 4. Søjle 5. Glidedel til batteri. 6. Krog 7. Fastspændingsskrue til ring 8. DK... Light Drive Light Drive er en monterbar strømforsyningsenhed, som omdanner din manuelle kørestol til en elektrisk letvægtskørestol. Den er designet til hjælpe dig med at komme omkring indendørs,

Læs mere

Karma 848 el-scooter. Hvis man skal køre langt og ønsker en komfortabel køreoplevelse på 4 hjul. Tekniske specifikationer:

Karma 848 el-scooter. Hvis man skal køre langt og ønsker en komfortabel køreoplevelse på 4 hjul. Tekniske specifikationer: Karma 848 el-scooter Hvis man skal køre langt og ønsker en komfortabel køreoplevelse på 4 hjul. Fuldt affejdret Programmerbar hastighed etc. Lys, blinklys, stoplys, katastrofeblink Lastevægt max. 180 kg

Læs mere

DK..... Light Assist

DK..... Light Assist DK... Light Assist Light Assist er en flytbar motor til hjælp for assisterende personer, der skubber en manuel kørestol. Dens rolle er at gøre dagligdagens kørsel på fortove, gader og stier lettere. Den

Læs mere

ALFA 56. Tips til sikker kørsel Side 1-2. Oversigt over kørestolen Side 3-4. Justeringer Side 5-6. Brugervejledning Side 7-8

ALFA 56. Tips til sikker kørsel Side 1-2. Oversigt over kørestolen Side 3-4. Justeringer Side 5-6. Brugervejledning Side 7-8 ALFA 56 Indholdsfortegnelse Tips til sikker kørsel Side 1-2 Oversigt over kørestolen Side 3-4 Justeringer Side 5-6 Brugervejledning Side 7-8 Opladning af batterier.. Side 9 Bemærk følgende Side 10 Vedligeholdelse

Læs mere

BRUGSANVISNING KARMA

BRUGSANVISNING KARMA 1 BRUGSANVISNING KARMA Inden du kører ud på din Karma scooter venligst læs denne vejledning nøje igennem. Karma scooteren er forsynet med drejesæde, som kan låses i 4 positioner. Når man forflytter sig

Læs mere

Brugervejledning Fun2Go

Brugervejledning Fun2Go Brugervejledning Fun2Go Jørn Iversen Rødekro ApS Hydevadvej 48 DK-6230 Rødekro Tlf: +45 74 66 92 42 iversen@ji.dk www.ji.dk Indholdsfortegnelse Bemærk Introduktion Tekniske data Inden første cykeltur Tilpasning

Læs mere

DK Betjeningsvejledning Model

DK Betjeningsvejledning Model 2008/2 DK Betjeningsvejledning Model Whisper Texas A/S - Knullen 22 - DK-5260 Odense S - Danmark Tel: +45 6395 5555 - www.texas.dk Indholdsfortegnelse Registrering af produkt / reservedele... 3 Reklamationsbetingelser...

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING L4B+

BRUGERVEJLEDNING L4B+ BRUGERVEJLEDNING L4B+ EasyGo el-scootere - Brugervejledning (Side 1 af 21) INDHOLDSFORTEGNELSE 1. FORORD OG INTRODUKTION... 3 2. SIKKERHED..... 5 2.1 Før du kører 2.2 Under kørsel 3. OVERSIGT OVER ALLE

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. Sportster A/S Birkegårdsvej 8 Birk - 7400 Herning Tlf. 97 11 68 46 - Fax. 97 20 91 86 www.sportster.dk - info@sportster.

BRUGERVEJLEDNING. Sportster A/S Birkegårdsvej 8 Birk - 7400 Herning Tlf. 97 11 68 46 - Fax. 97 20 91 86 www.sportster.dk - info@sportster. BRUGERVEJLEDNING Apollo 570 Apollo 735 Apollo 665 Apollo 740 Apollo 666 Apollo 745 Apollo 686 Apollo 850 Apollo 730 Apollo 890 Sportster A/S Birkegårdsvej 8 Birk - 7400 Herning Tlf. 97 11 68 46 - Fax.

Læs mere

Karma 737 el-scooter. Den perfekte allround-model til både land og by. Tekniske specifikationer:

Karma 737 el-scooter. Den perfekte allround-model til både land og by. Tekniske specifikationer: Karma 737 el-scooter Den perfekte allround-model til både land og by. Stabil, velkørende og lydsvag Affjedret undervogn Programmerbar hastighed etc. Lys, blinklys, stoplys Personvægt max. 135 kg Drejesæde

Læs mere

Brugsanvisning til Elexo badetoilet stol

Brugsanvisning til Elexo badetoilet stol Brugsanvisning til Elexo badetoilet stol INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning 2 Sikkerhed 2 Stand-by mode 2 Bremser 2 Aktivering 3 Sidde ned 3 Armlæn 3 Aktivering af hejs 3 Sænkning af stolen 4 Brug af bækken

Læs mere

Betjeningsmanual. Gælder for følgende modeller: Revisionsnr 12 1/7

Betjeningsmanual. Gælder for følgende modeller: Revisionsnr 12 1/7 Betjeningsmanual Gælder for følgende modeller: e3 Venlo e3 Manhattan E3 SYLT EPO Classic L3 Revisionsnr 12 1/7 1 Indledning Det er vigtigt, at du læser manualen før du bruger din nye elcykel. På den måde

Læs mere

Brugsanvisning for TA. Mobil bade/toiletløfter m/el-løft

Brugsanvisning for TA. Mobil bade/toiletløfter m/el-løft Brugsanvisning for TA. Mobil bade/toiletløfter m/el-løft Advarsel: For at sikre korrekt brug af TA. bade/toiletløfter skal denne brugsanvisning læses grundigt før brug. Der skal rettes opmærksomhed specielt

Læs mere

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji.

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji. 0 1 Indholdsfortegnelse. Brugsanvisning side 2 Brugervejledning side 3 Tilpasning af cyklen side 4 Din første tur side 4 Justering af sæde side 5 Justering af sædehøjde side 6 Indstilling af ryglæn side

Læs mere

Elektrisk golfvogn 1-7

Elektrisk golfvogn 1-7 Elektrisk golfvogn 1-7 Golfvognsskitse 2-7 Opstart Drej koblingen og skub hjulet på aksen indtil Quick Release røret lukker. Vær opmærksom på forskellen på højre og venstre hjul Tryk foldeleddet, løsgør

Læs mere

VELKOMMEN TIL PEARL. Pearl er en ny måde at fjerne uønsket hår på. Det er en anderledes metode end de traditionelle, du allerede kender.

VELKOMMEN TIL PEARL. Pearl er en ny måde at fjerne uønsket hår på. Det er en anderledes metode end de traditionelle, du allerede kender. 1 VELKOMMEN TIL PEARL DK Pearl er en ny måde at fjerne uønsket hår på. Det er en anderledes metode end de traditionelle, du allerede kender. Indtil du har vænnet dig til at bruge produktet, kan det i starten

Læs mere

BRUGER- VEJLEDNING. Sportster A/S Birkegårdsvej 8 Birk 7400 Herning Tlf. 97 11 68 46 Fax. 97 20 91 86

BRUGER- VEJLEDNING. Sportster A/S Birkegårdsvej 8 Birk 7400 Herning Tlf. 97 11 68 46 Fax. 97 20 91 86 BRUGER- VEJLEDNING Sportster A/S Birkegårdsvej 8 Birk 7400 Herning Tlf. 97 11 68 46 Fax. 97 20 91 86 1 www.sportster.dk sportster@sportster.dk Indholdsfortegnelse Side Husk 3 Færdselsregler 3 Gode råd

Læs mere

Brugermanual til Reflex Lux badetoilet stol

Brugermanual til Reflex Lux badetoilet stol Brugermanual til Reflex Lux badetoilet stol Scan QR koden og læs mere om produktet INDHOLDSFORTEGNELSE Side Indledning 2 Sikkerhed 2 Bremser 3 Aktivering 3 Elektronisk stop knap/nødstop 3 Sidde ned / stå

Læs mere

Brugsanvisning til REAL serien RE-CIC/RE-CIC-TR

Brugsanvisning til REAL serien RE-CIC/RE-CIC-TR Brugsanvisning til REAL serien RE-CIC/RE-CIC-TR I denne brugsanvisning kan høreapparat, renseudstyr og lignende se anderledes ud end det, du har. Ret til ændringer forbeholdes. Høreapparater, tilbehør

Læs mere

Det er derfor uklogt, at lade personer uden forudgående instruktion og prøvekørsel, betjene Easy-Climb trappemaskinen på trapper.

Det er derfor uklogt, at lade personer uden forudgående instruktion og prøvekørsel, betjene Easy-Climb trappemaskinen på trapper. Ved brugen af Easy-Climb trappemaskinen, er det som ved brugen af alt anden teknik - absolut nødvendigt, at sætte sig grundig ind i brugsanvisningen! - uanset instruktion omkring leveringen. Når nødvendigheden

Læs mere

Mobil bade- og toiletstol med tiltfunktion (Art. nr. 302024, 302025)

Mobil bade- og toiletstol med tiltfunktion (Art. nr. 302024, 302025) Mobil bade- og toiletstol med tiltfunktion (Art. nr. 302024, 302025) Montage- og brugervejledning (Og med montering af 24 hjul art. nr. 302023 som ekstra tilbehør) Fabrikant: MOBILEX A/S Danmark Rev. 11.15

Læs mere

BRUGER- VEJLEDNING. Apollo 250

BRUGER- VEJLEDNING. Apollo 250 BRUGER- VEJLEDNING Apollo 250 Sportster A/S Birkegårdsvej 8 Birk 7400 Herning Tlf. 97 11 68 46 Fax. 97 20 91 86 www.sportster.dk sportster@sportster.dk Indholdsfortegnelse: Side Husk 3 Færdsels regler

Læs mere

CYLINDER VACUUM CLEANER BODYGUARD VCC 4950

CYLINDER VACUUM CLEANER BODYGUARD VCC 4950 CYLINDER VACUUM CLEANER BODYGUARD VCC 4950 DA F C S D J T B G U A R Q P O N M H I E K L 3 DANISH 04-11 4 SIKKERHED Inden ibrugtagning bedes du læse brugsanvisningen grundigt igennem. Følg alle sikkerhedsanvisninger

Læs mere

Brugervejledning Viki, Vik, Viktor & Viktoria

Brugervejledning Viki, Vik, Viktor & Viktoria Brugervejledning Viki, Vik, Viktor & Viktoria Jørn Iversen Rødekro ApS Hydevadvej 48 DK-6230 Rødekro Tlf: +45 74 66 92 42 iversen@ji.dk www.ji.dk Indholdsfortegnelse Værd at vide Side 4 Inden første cykeltur

Læs mere

Betjeningsvejledning. Liftkar MTK 190 Liftkar MTK 310-B. Revision: 07/2012 Ret til ændringer forbeholdes

Betjeningsvejledning. Liftkar MTK 190 Liftkar MTK 310-B. Revision: 07/2012 Ret til ændringer forbeholdes Betjeningsvejledning Liftkar MTK 190 Liftkar MTK 310-B Revision: 07/2012 Ret til ændringer forbeholdes dk Side 2 Indholdsfortegnelse: 1. Modeller... 3 2. Tekniske oplysninger... 3 3. Til brugeren af LIFTKAR...

Læs mere

1: Batteriindikator 2: Tændingsnøgle 3: Stik til oplader 4: Kontakt til højt og lavt gear 5: Speeder til fremad kørsel 6: Blink til venstre

1: Batteriindikator 2: Tændingsnøgle 3: Stik til oplader 4: Kontakt til højt og lavt gear 5: Speeder til fremad kørsel 6: Blink til venstre Tillykke med din nye scooter fra Lindebjerg Vi hos Lindebjerg vil gerne sige tak fordi dit valgt faldt på netop et af vores produkter. Vi håber din nye scooter vil leve op til dine forventninger og give

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. SEA-DOO er et registreret varemærke tilhørende Bombardier Inc. og bruges under licens til Daka Development Ltd.

INDHOLDSFORTEGNELSE. SEA-DOO er et registreret varemærke tilhørende Bombardier Inc. og bruges under licens til Daka Development Ltd. INDHOLDSFORTEGNELSE OVERSIGT... 3 SIKKERHEDSHENVISNINGER... 4 IBRUGTAGNING... 6 VAND-SCOOTER brugt til svømning og snorkling... 6 VAND-SCOOTER brugt til dykning... 8 BATTERIBRUG... 10 Oplad batteri...

Læs mere

SAFTPRESSER. Model Nr.: 1925 BETJENINGSVEJLEDNING

SAFTPRESSER. Model Nr.: 1925 BETJENINGSVEJLEDNING SAFTPRESSER Model Nr.: 1925 BETJENINGSVEJLEDNING VIGTIGE SIKKERHEDSANVISNINGER LÆS SIKKERHEDSANVISNINGERNE OMHYGGELIGT, OG GEM DEM TIL FREMTIDIG BRUG 1 Læs denne vejledning omhyggeligt, inden du bruger

Læs mere

Cykelanhænger/Sykkelstativ/Cykelhållare/Polkupyöräteline DIAMANT BLACK

Cykelanhænger/Sykkelstativ/Cykelhållare/Polkupyöräteline DIAMANT BLACK DK: Samlevejledning og sikkerhedsbestemmelser NO: Monteringsinstruksjoner og sikkerhetsbestemmelser SE: Monteringsinstruktioner och säkerhetsföreskrifter FI: Asennusohjeet ja turvamääräykset Cykelanhænger/Sykkelstativ/Cykelhållare/Polkupyöräteline

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING UDENDØRS SIRENE

BRUGERVEJLEDNING UDENDØRS SIRENE BRUGERVEJLEDNING UDENDØRS SIRENE Side 1 til den udendørssirene Introduktion Den udendørs sirene bruges som en ekstra sikkerhed, for at naboer kan høre og se, at der er gået en alarm og for at stresse en

Læs mere

ELIPSE TRAINER JE-520

ELIPSE TRAINER JE-520 ELIPSE TRAINER JE-520 HN 11136 Brugervejledning Læs brugervejledning omhyggeligt før maskinen tages i brug. Gem brugervejledningen til senere brug. 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Introduktion og sikkerhedsanvisninger

Læs mere

Instruktionsmanual for TEK-ZW1005

Instruktionsmanual for TEK-ZW1005 Instruktionsmanual for TEK-ZW1005 Forsigtig: Læs venligst denne manual før du bruger produktet. Sikkerhedsadvarsel 1. Sørg for at bruge apparatet i overensstemmelse med hvad der står i denne manual, og

Læs mere

Sikkerhed note: Når du når den maksimale hastighed af scooteren lyder et advarselssignal og du bør selv reducere din hastighed for at undgå et fald.

Sikkerhed note: Når du når den maksimale hastighed af scooteren lyder et advarselssignal og du bør selv reducere din hastighed for at undgå et fald. Indhold 1. Indledning... 2 2. Sikkerhed... 2 SIKKERHED Generel information...2 Sikkerhed... 2 Sikkerhedsfunktioner...4 Beskyttelsesudstyr... 4 Idriftsættelse...... 4 Batteri... 5 Opladning af batteriet...

Læs mere

Brugsmanual Stama el-multitruck

Brugsmanual Stama el-multitruck Brugsmanual Stama el-multitruck Saturnvej 17, DK-8700 Horsens Tel 7564 3611 - Fax 7564 5320 - E-mail: stensballe@gmr.dk * Copyright - GMR maskiner a/s - Horsens 1995 - Eftertryk uden tilladelse forbudt.

Læs mere

Thule Urban Glide 1 & 2 Instruktioner

Thule Urban Glide 1 & 2 Instruktioner Thule Urban Glide 1 & 2 Instruktioner B 51100987 INDHOLD 1 INTRODUKTION 1.1 Tilsigtet anvendelse af vejledning 04 1.2 Tilsigtet anvendelse af vogn 04 1.3 Specifikationer 04 2 SIKKERHED 2.1 Symboler og

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING L3B & L4B

BRUGERVEJLEDNING L3B & L4B BRUGERVEJLEDNING L3B & L4B EasyGo el-scootere - Brugervejledning (Side 1 af 18) INDHOLDSFORTEGNELSE 1. FORORD OG INTRODUKTION.. 3 2. SIKKERHED..... 2.1 Før du kører 2.2 Under kørsel 4 3. OVERSIGT OVER

Læs mere

Det er derfor uklogt, at lade personer uden forudgående instruktion og prøvekørsel, betjene Easy-Climb trappemaskinen på trapper.

Det er derfor uklogt, at lade personer uden forudgående instruktion og prøvekørsel, betjene Easy-Climb trappemaskinen på trapper. Ved brugen af Easy-Climb trappemaskinen, er det som ved brugen af alt anden teknik - absolut nødvendigt, at sætte sig grundig ind i brugsanvisningen! - uanset instruktion omkring leveringen. Når nødvendigheden

Læs mere

DEUTSCH. Silent 41 8211-3453-03

DEUTSCH. Silent 41 8211-3453-03 DEUTSCH D Silent 41 8211-3453-03 S SVENSKA R 1 1 R O P 2 2 3 L M M L 3 5 I J K 4 4 K J I N 1. 2 230 V 2 2. 3. 4 SVENSKA S ABC 4. 5. 6. 7. 8. 9. 36 mm 19 mm 10. 11. 5 DK DANSK SYMBOLER Maskinen er udstyret

Læs mere

Læs denne vejledning først!

Læs denne vejledning først! Læs denne vejledning først! Det kan spare Dem både tid og penge. Ved bestilling af reservedele: HUSK altid at opgive maskintype og maskinnummer samt reservedelsnummer. Reklamationskupon Brugsmanual multitruck

Læs mere

Ace binax. Brugsanvisning. www.bestsound-technology.dk. Livet lyder fantastisk.

Ace binax. Brugsanvisning. www.bestsound-technology.dk. Livet lyder fantastisk. Ace binax Brugsanvisning www.bestsound-technology.dk Livet lyder fantastisk. Indhold Velkommen 4 Dine høreapparater 5 Apparattype 5 Lær dine høreapparater at kende 5 Dele og betegnelser 6 Brugerkontroller

Læs mere

PMR Radio Bruger Manual. electronic

PMR Radio Bruger Manual. electronic PMR Radio Bruger Manual electronic Antenne TOT: Tryk og Tal Knap Tryk og hold inde for at sende Tænd/Sluk Knap Tryk og hold inde, for at tænde eller slukke for PRM Radioen LCD Display Viser hvilke kanal

Læs mere

STIGA ST 1200 8219-3204-08

STIGA ST 1200 8219-3204-08 STIGA ST 1200 8219-3204-08 B A D C 1. 2 E F 2. 3. H I 4. G M J 5. 6. 3 K 7. 8. L 9. 10. 11. 12. 4 DK DANSK SIKKERHEDSFORSKRIFTER Maskinen er udstyret med følgende symboler for at huske Dem på, at der skal

Læs mere

DK BRUGERMANUAL. Læs venligst denne manual før ibrugtagning af motoren og gem. manualen til senere brug.

DK BRUGERMANUAL. Læs venligst denne manual før ibrugtagning af motoren og gem. manualen til senere brug. DK BRUGERMANUAL Læs venligst denne manual før ibrugtagning af motoren og gem manualen til senere brug. Indholdsfortegnelse GENEREL INFORMATION RÅD OM LEDNINGSNET OG BATTERI SIKKERHEDSINFORMATION FØRSTE

Læs mere

Betjeningsvejledning Elma Videostik med styrbar spids. El.nr. 63 98 958 376

Betjeningsvejledning Elma Videostik med styrbar spids. El.nr. 63 98 958 376 Betjeningsvejledning Elma Videostik med styrbar spids El.nr. 63 98 958 376 Elma Videostik side 2 Indhold Generelle sikkerhedsinstruktioner... 3 Introduktion... 3 Specifikationer... 4 Funktionsinstruktioner...

Læs mere

Solo 4 el-scooter (hed tidligere Solo QS4)

Solo 4 el-scooter (hed tidligere Solo QS4) Solo 4 el-scooter (hed tidligere Solo QS4) Ultimativ kørekomfort og sikkerhed over store afstande. Totalaffjedring på alle hjul Automatisk nedsættelse af hastighed ved svingning Automatisk afbrydelse af

Læs mere

Alarmsystem. INSTALLATIONSVEJLEDNING Kun for kvalificerede teknikere

Alarmsystem. INSTALLATIONSVEJLEDNING Kun for kvalificerede teknikere 10034576 Alarmsystem INSTALLATIONSVEJLEDNING Kun for kvalificerede teknikere ADVARSEL! Producenten fralægger sig ethvert ansvar for og giver ingen garanti i forbindelse med fejl og fejlfunktioner, der

Læs mere

Havetraktor PANTHER. AJ110 4x4, 4x2. Brugermanual

Havetraktor PANTHER. AJ110 4x4, 4x2. Brugermanual Havetraktor PANTHER AJ110 4x4, 4x2 DK Brugermanual For STARJET AJ102/AJ102 4 4/AJ110/AG122 havetraktorer er brugermanualen blevet udvidet og tilpasset i de følgende kapitler: 1.2 HAVETRAKTORENS HOVEDDELE

Læs mere

LÆS DETTE FØR DU SÆTTER BATTERIER I APPARATERNE!

LÆS DETTE FØR DU SÆTTER BATTERIER I APPARATERNE! Gratulerer! Vi takker for tilliden ved dit valg af PrimaNOVA Digital Babycall, model GI-D4. Produktet er udstyret med digital teknologi og praktiske sikkerhedsfunktioner, så du kan være tryg ved, at apparaterne

Læs mere

Brugervejledning. www.kangaroobike.com

Brugervejledning. www.kangaroobike.com Brugervejledning E- www.kangaroobike.com Version 1.3 2014 Tillykke med investeringen i Winther E-Kangaroo, som har sat nye standarder for komfort og brugervenlighed. Læs denne vejledning grundigt igennem

Læs mere

Brugermanual og monteringsvejledning MODEL AEV907EX

Brugermanual og monteringsvejledning MODEL AEV907EX Brugermanual og monteringsvejledning MODEL AEV907EX Tak, fordi du valgte vores emhætte. Læs denne brugsanvisning grundigt, Inden emhætten tages i brug. Monteringen skal foretages af en kvalificeret og

Læs mere

Brugervejledning til Nokia Bluetooth Headset BH-110

Brugervejledning til Nokia Bluetooth Headset BH-110 Brugervejledning til Nokia Bluetooth Headset BH-110 1.0. udgave 2 Introduktion Om dit headset Med Nokia Bluetooth-headsettet BH-110 kan du håndtere opkald håndfrit, også selvom du bruger to telefoner på

Læs mere

Brugervejledning Viktor/ Viktoria Power MPF

Brugervejledning Viktor/ Viktoria Power MPF Brugervejledning Viktor/ Viktoria Power MPF Jørn Iversen Rødekro ApS Hydevadvej 48 DK-6230 Rødekro Tlf: +45 74 66 92 42 iversen@ji.dk www.ji.dk Indholdsfortegnelse Værd at vide Side 4 Tillykke med din

Læs mere

Brugervejledning til. Pallas 2000

Brugervejledning til. Pallas 2000 Brugervejledning til Pallas 2000 ERGOLET A/S, TÅRNBORGVEJ 12 C, 4220 KORSØR TLF. 58 37 37 20 Version 4 05.10.07 SAMLEANVISNING Der anvendes to 17 mm fastnøgler el.lign. ved monteringen. 1. Den vertikale

Læs mere

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji.

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji. 1 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Brugervejledning Side 3 Brugsanvisning Side 4 Tilpasning af cyklen & tilbehør Side 5 og 6 Det elektriske system Side 7 Fejlmelding Side 8 Periodisk eftersyn af cyklen Side 9 3 BRUGERVEJLEDNING

Læs mere

medemagruppen P9-0291-Q ver. 1.0.0 - april 2011 Brugervejledning G90T og G90A

medemagruppen P9-0291-Q ver. 1.0.0 - april 2011 Brugervejledning G90T og G90A medemagruppen P9-0291-Q ver. 1.0.0 - april 2011 DK Brugervejledning G90T og G90A Medema Danmark A/S Enggårdvej 7 Snejbjerg 7400 Herning Telefon: 70 10 17 55 Telefax: 97 18 88 5 Quick guide P9-0291-Q 2

Læs mere

Compact Trappelift. Brugsanvisning. Juni 04

Compact Trappelift. Brugsanvisning. Juni 04 Brugsanvisning Compact Trappelift NEBA A/S - Baldersbuen 17 - Box 220 - DK-2640 Hedehusene - Telefon 46 59 01 77 Telefax 46 59 01 97 - e-mail: neba@neba.dk Juni 04 Brugsanvisning til Compact 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

PooL-Lift Brugervejledning. fra POOLLIFT.DK

PooL-Lift Brugervejledning. fra POOLLIFT.DK PooL-Lift Brugervejledning fra POOLLIFT.DK 1. Sikkerhedsanvisninger Før du bruger Pool lift, skal du sørge for at: brugeren / pårørende har fået passende instruktion og oplæring. denne brugsanvisning er

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. Sportster A/S Birkegårdsvej 8 Birk 7400 Herning Tlf. 97 11 68 46 Fax. 97 20 91 86 www.sportster.dk sportster@sportster.

BRUGERVEJLEDNING. Sportster A/S Birkegårdsvej 8 Birk 7400 Herning Tlf. 97 11 68 46 Fax. 97 20 91 86 www.sportster.dk sportster@sportster. BRUGERVEJLEDNING Sportster A/S Birkegårdsvej 8 Birk 7400 Herning Tlf. 97 11 68 46 Fax. 97 20 91 86 www.sportster.dk sportster@sportster.dk Tillykke med din nye Breeze El-scooter. Scooteren hedder: Breeze

Læs mere

Bison 80 Brugervejledning 1. udgave - april 2005. Indholdsfortegnelse

Bison 80 Brugervejledning 1. udgave - april 2005. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Introduktion til din trappelift...2 2 Hovedkomponenter...2 3 Betjening...3 3.1 Oplade din trappelift... 3 3.2 Sikker drift... 4 4 Anvende din trappelift...5 5 Ekstraudstyr...6 5.1

Læs mere

Manual DK EMHÆTTE TYPE S-X

Manual DK EMHÆTTE TYPE S-X Manual DK EMHÆTTE TYPE S-X [2] NB: Producenten påtager sig intet ansvar for skader forårsaget af installation foretaget uden om denne guide. INDHOLDSFORTEGNELSE I. Karakteristika 4 II. Egenskaber 4 III.

Læs mere

betjeningsvejledning

betjeningsvejledning betjeningsvejledning 12 v blybatterier 1 150 ah dk 1 Tak, fordi du har valgt en batterioplader fra Exide Technologies Din nye batterioplader hjælper dig med at holde batteriet på fuld kapacitet og forlænger

Læs mere

TILLÆG TIL INSTRUKTIONSBOG

TILLÆG TIL INSTRUKTIONSBOG TILLÆG TIL INSTRUKTIONSBOG Følgende oplysninger skal læses sammen med instruktionsbogen for Range Rover (LRL 32 02 61 131). Disse oplysninger er ekstraoplysninger, der ikke var tilgængelige, da instruktionsbogen

Læs mere

Titan 4 el-scooter Ergonomisk el-scooter. Sammenklappelig og adskillelig model. Nem at transportere.

Titan 4 el-scooter Ergonomisk el-scooter. Sammenklappelig og adskillelig model. Nem at transportere. Titan 4 el-scooter Ergonomisk el-scooter. Sammenklappelig og adskillelig model. Nem at transportere. Let at klappe sammen uden at skulle bøje sig Lav transporthøjde Nem adskillelse, uden brug af værktøj

Læs mere

S26 MOTOR Original brugermanual

S26 MOTOR Original brugermanual S26 MOTOR Original brugermanual Indhold 1. Indledning 1 2. Liste over nødvendigt værktøj 1 3. Sikkerhedspåbud 1 4. Motor montering 2 4.1. Instruktion før montering 2 4.2. Samling af skinne 3 4.3. Opsætning

Læs mere

R-NET (PG DT) BRUGSANVISNING STYREENHED 6000036A

R-NET (PG DT) BRUGSANVISNING STYREENHED 6000036A R-NET (PG DT) BRUGSANVISNING STYREENHED 2011 YOU-Q Alle rettigheder forbeholdt. Informationen, som er givet heri, må ikke mangfoldiggøres og/eller udgives på nogen måde, på tryk, i fotokopi, på mikrofilm

Læs mere

1.7. TEKNISK DATA KONSTRUKTION:

1.7. TEKNISK DATA KONSTRUKTION: DK B R U G E R M A N U A L Elektrisk INDHOLDSFORTEGNELSE 1.0. INDLEDNING... 3 1.1. SIKKERHED... 4 1.2. REKLAMATIONSRET... 4 1.3. UDPAKNING AF STOLEN... 4 1.4. VEDLIGEHOLDELSE AF VELA TANGO... 4 1.4.1.

Læs mere

Kelvin. En unik kørestol til de individuelle løsninger. Denne brugsvejledning giver vigtig instruktion i sikker brug af Kelvin kørestol.

Kelvin. En unik kørestol til de individuelle løsninger. Denne brugsvejledning giver vigtig instruktion i sikker brug af Kelvin kørestol. Kelvin En unik kørestol til de individuelle løsninger Denne brugsvejledning giver vigtig instruktion i sikker brug af Kelvin kørestol. efter Læs venligst denne manual og brug kun Kelvin stolen grundigt

Læs mere

Brugervejledning til Nokia Bluetooth Headset BH-112

Brugervejledning til Nokia Bluetooth Headset BH-112 Brugervejledning til Nokia Bluetooth Headset BH-112 1.1. udgave 2 Introduktion Om dit headset Med Nokia Bluetooth-headsettet BH-112 kan du håndtere opkald håndfrit, også selvom du bruger to mobilenheder

Læs mere

my baby carrier DANSK BRUGSANVISNING OBS! GEM BRUGSANVISNINGEN, SÅ DU OGSÅ KAN SLÅ OP I DEN SENERE! > ADVARSELSHENVISNINGER

my baby carrier DANSK BRUGSANVISNING OBS! GEM BRUGSANVISNINGEN, SÅ DU OGSÅ KAN SLÅ OP I DEN SENERE! > ADVARSELSHENVISNINGER Integreret hovedstøtte my baby carrier BRUGSANVISNING DANSK OBS! GEM BRUGSANVISNINGEN, SÅ DU OGSÅ KAN SLÅ OP I DEN SENERE! Integreret rygforlængelse... > ADVARSELSHENVISNINGER ADVARSEL: Balancen kan påvirkes

Læs mere

Brugervejledning til det trådløse headset (HDW-3) 9233095 1. udgave

Brugervejledning til det trådløse headset (HDW-3) 9233095 1. udgave Brugervejledning til det trådløse headset (HDW-3) 9233095 1. udgave OVERENSSTEMMELSESERKLÆRING Vi, NOKIA CORPORATION, erklærer som eneansvarlige, at produktet HDW-3 er i overensstemmelse med bestemmelserne

Læs mere

J55T El-scooter. Brugervejledning. OBS. Gult Greb Op = Frigear Ned = KØR. Læs denne vejledning grundigt, før du tager din el-scooter i brug

J55T El-scooter. Brugervejledning. OBS. Gult Greb Op = Frigear Ned = KØR. Læs denne vejledning grundigt, før du tager din el-scooter i brug J55T El-scooter Brugervejledning OBS. Gult Greb Op = Frigear Ned = KØR Læs denne vejledning grundigt, før du tager din el-scooter i brug 0 Indholdsfortegnelse 1.INTRODUKTION... 1 2. SPECIFIKATIONER...

Læs mere

Emhætte Type: STANDARD W

Emhætte Type: STANDARD W Manual Emhætte Type: STANDARD W [2] NB: Producenten påtager sig intet ansvar for skader forårsaget af installation foretaget uden om denne guide. INDHOLD I Karakteristika II Komponenter III Tekniske data

Læs mere

DK 45 STRØMFORSYNINGSSTIK* STRØMFORSYNINGSKABEL CTEK COMFORT CONNECT OPLADERKABEL MODE-KNAP FEJLLAMPE. CTEK COMFORT CONNECT clamp

DK 45 STRØMFORSYNINGSSTIK* STRØMFORSYNINGSKABEL CTEK COMFORT CONNECT OPLADERKABEL MODE-KNAP FEJLLAMPE. CTEK COMFORT CONNECT clamp 12V/3 MANUAL TILLYKKE med dit køb af den nye professionelle switch mode-batterilader. Denne oplader indgår i en serie af professionelle opladere fra CTEK SWEDEN AB og repræsenterer den nyeste teknologi

Læs mere

fejemaskine til gulve og tæpper, som hjælper dig med at gøre rent hurtigere og nemmere, end det er muligt med andre ledningsfrie fejemaskiner.

fejemaskine til gulve og tæpper, som hjælper dig med at gøre rent hurtigere og nemmere, end det er muligt med andre ledningsfrie fejemaskiner. Brugervejledning Tillykke med din nye - den ledningsfri fejemaskine til gulve og tæpper, som hjælper dig med at gøre rent hurtigere og nemmere, end det er muligt med andre ledningsfrie fejemaskiner. Hemmeligheden:

Læs mere

VELA Tango 100, 100EL, 200 & 200EL BRUGERMANUAL VARIANT: Manual. nr. 105015. VELA Tango 200El. Artrodese VELA Tango 100 VELA Tango 200

VELA Tango 100, 100EL, 200 & 200EL BRUGERMANUAL VARIANT: Manual. nr. 105015. VELA Tango 200El. Artrodese VELA Tango 100 VELA Tango 200 BRUGERMANUAL DK Tango VARIANT: 100, 100EL, 200 & 200EL Manual. nr. 105015 Tango 100 Artrodese Tango 100 Tango 200 Tango 100El Tango El Ståstøtte Tango 200El INDHOLDSFORTEGNELSE 1.0. INDLEDNING 3 1.1. SIKKERHED

Læs mere

ADVARSELSSYMBOLER TIL SIKKERHEDEN

ADVARSELSSYMBOLER TIL SIKKERHEDEN ADVARSELSSYMBOLER TIL SIKKERHEDEN Dette symbol bliver brugt for at gøre opmærksom på sikkerhedsforskrifterne. VÆR OPMÆRKSOM PÅ DETTE TEGN : det henviser til vigtige sikkerhedsbestemmelser. Det betyder

Læs mere

Dansk Brugervejledning

Dansk Brugervejledning 1 Dansk Brugervejledning E-Fly Premium M25C Series 1 2 TranzX PST (Power Support Technology) El - cykler Indledning Tillykke med købet af en E-Fly med TranzX PST, der vil give dig mange kilometer cykelglæde

Læs mere

SINOX BALANCE BOARD BRUGERMANUAL

SINOX BALANCE BOARD BRUGERMANUAL Sinox Balance Board Brugers Manual Dansk Forord Tak fordi du har valgt vores Sinox Balance Board Der er tale om et højteknologisk produkt med faste hjul. For sikker montering og brug anbefales det på det

Læs mere

Knapper og kontroller: 1. DRONE 2. Fjernbetjening

Knapper og kontroller: 1. DRONE 2. Fjernbetjening Danish slukke fjernbetjeningen. Hvis du ikke overholder denne rækkefølge, kan det medføre, at du mister kontrollen over dronen og derved udsætter dig selv og andre for fare. Gør det til en vane at overholde

Læs mere

JPL914, JPL925. BETJENINGS- og VEDLIGEHOLDELSESMANUAL DANSK

JPL914, JPL925. BETJENINGS- og VEDLIGEHOLDELSESMANUAL DANSK JC928 OPLADER JPL914, JPL925 BATTERI BETJENINGS- og VEDLIGEHOLDELSESMANUAL ADVARSEL DANSK FØR BRUG AF DETTE VÆRKTØJ BØR DENNE MANUAL LÆSES FOR AT SIKRE OVERHOLDELSE AF SIKKERHEDSADVARSLER OG INSTRUKTIONER.

Læs mere

e-move Betjeningsvejledning No. Z1 06 05 33621

e-move Betjeningsvejledning No. Z1 06 05 33621 e-move Betjeningsvejledning No. Z1 06 05 33621 Indholdsfortegnelse Forord e-move Sikkerhedsråd Modeller af e-move Montering af e-move Betjening af e-move Guide for sikker kørsel med e-move Transport og

Læs mere

KØLESKAB MED ENKELT DØR MODEL NR.:K73

KØLESKAB MED ENKELT DØR MODEL NR.:K73 KØLESKAB MED ENKELT DØR MODEL NR.:K73 INDHOLDSFORTEGNELSE Generel beskrivelse ------------------------------------------------------------------------------------------ 1 Transport og håndtering ------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

ADVARSEL: Smid ikke dette produkt i husholdningsaffaldet. Aflever det til et indsamlingssted for genanvendelse af elektroniske apparater.

ADVARSEL: Smid ikke dette produkt i husholdningsaffaldet. Aflever det til et indsamlingssted for genanvendelse af elektroniske apparater. Garanti & Support Dette produkt leveres med en etårs garanti, der dækker problemer, som findes ved normal anvendelse. Misbrug af Power Pods eller at åbne enheden vil ugyldiggøre denne garanti. Alle reparationer

Læs mere

Klargøring FORBINDELSE AF EN BALLEPRESSER TIL EN TRAKTOR - EUROPÆISK FORBINDELSE. Gør dette først. Typer af kraftudtag

Klargøring FORBINDELSE AF EN BALLEPRESSER TIL EN TRAKTOR - EUROPÆISK FORBINDELSE. Gør dette først. Typer af kraftudtag FORBINDELSE AF EN BALLEPRESSER TIL EN TRAKTOR - EUROPÆISK FORBINDELSE Gør dette først Ballepresseren leveres komplet med alle de nødvendige beslag til at forbinde en europæisk trækkrogskonsol eller en

Læs mere

El-ladcykel, Cargo9000 JL-48

El-ladcykel, Cargo9000 JL-48 Samlevejledning El-ladcykel, Cargo9000 JL-48 Arbejdstid: Cirka 2,5 time 1 Før du begynder at samle Tillykke med købet af din nye ladcykel! Din nye ladcykel er et fremragende stykke personlig transportudstyr,

Læs mere

1.1.1 Reklamationsret... 5 1.1.2 Udpakning af stolen... 5

1.1.1 Reklamationsret... 5 1.1.2 Udpakning af stolen... 5 D K b r u g e r m a n u a l w w w. v e l a. E U Indholdsfortegnelse 1.0. Indledning......................................................... 4 1.1. Sikkerhed...........................................................

Læs mere

Inden du rengør eller foretager nogen som helst vedligeholdelse af apparatet, skal du altid slukke for det og tage stikket ud af stikkontakten.

Inden du rengør eller foretager nogen som helst vedligeholdelse af apparatet, skal du altid slukke for det og tage stikket ud af stikkontakten. LÆS DENNE VEJLEDNING OMHYGGELIGT Denne støvsuger må kun anvendes til almindelig husholdningsrengøring, som beskrevet i brugsanvisningen. Du bør sikre dig, at du har forstået indholdet af denne brugervejledning

Læs mere

d) Vær opmærksompå risikoen for beskadigelse af ansigt, hænder og fødder.

d) Vær opmærksompå risikoen for beskadigelse af ansigt, hænder og fødder. ADVARSEL SIKKERHED a) Kanttrimmerem må ikke overlades til børn eller umyndige unge, bortset fra unge, som er i lære og under opsyn af fagfolk. b) Der må ikke komme nogen indenfor en radius af 5 meter,

Læs mere

Trust Energy Protector 325/525. Brugervejledning

Trust Energy Protector 325/525. Brugervejledning Trust Energy Protector 325/525 Brugervejledning Ophavsret/Copyright Tillige er det forbudt at reproducere eller overføre dele af denne brugsanvisning under enhver form og med ethvert middel, elektronisk

Læs mere

Deluxe Multifunktionel Massagestol. Performance BRUGERMANUAL

Deluxe Multifunktionel Massagestol. Performance BRUGERMANUAL Deluxe Multifunktionel Massagestol Performance BRUGERMANUAL Tak for dit køb af dette produkt. Før du anvender det, bedes du læse denne BRUGERMANUAL grundigt, og vær især opmærksom på sikkerhedsforanstaltningerne,

Læs mere

Brugsanvisning E210. Ref AV0020 + AV0030

Brugsanvisning E210. Ref AV0020 + AV0030 Brugsanvisning E210 Ref AV0020 + AV0030 Beskrivelse af viser funktioner. Denne instruktion beskriver urets funktioner baseret på at uret holdes som vist på tegningen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 A B C D E F G

Læs mere

Installationsvejledning COMBI E. Læs denne vejledning før installation

Installationsvejledning COMBI E. Læs denne vejledning før installation Installationsvejledning COMBI E Læs denne vejledning før installation Indledning Sådan fungerer Quooker COMBI E Quooker COMBI E er en kogende- og varmtvandsforsyning, som består af en sikkerhedsventil,

Læs mere

Easy to Green. med ny fleksibel El-Trolley

Easy to Green. med ny fleksibel El-Trolley Easy to Green med ny fleksibel El-Trolley Easy to green med markedets mest alsidige el-trolley. Også til dig, der har lyst til en hurtig runde. Kom hurtigt, let og elegant videre til næste hul. Gående,

Læs mere

Følgende oplysninger er supplerende, og de bør læses sammen med XF instruktionsbogens publikationsdelnummer JJM 32 02 40 131.

Følgende oplysninger er supplerende, og de bør læses sammen med XF instruktionsbogens publikationsdelnummer JJM 32 02 40 131. XF TILLÆG TIL INSTRUKTIONSBOG Følgende oplysninger er supplerende, og de bør læses sammen med XF instruktionsbogens publikationsdelnummer JJM 32 02 40 131. Publikation del nr. JSE 32 02 40 131 Adgang til

Læs mere

Agrifab_A4_Lawn_sweeper.book Seite 1 Freitag, 4. März 2005 5:30 17. Printed in U.S.A. Form 48882

Agrifab_A4_Lawn_sweeper.book Seite 1 Freitag, 4. März 2005 5:30 17. Printed in U.S.A. Form 48882 Agrifab_A4_Lawn_sweeper.book Seite 1 Freitag, 4. März 2005 5:30 17 GR DK Printed in U.S.A. Form 48882 Agrifab_A4_Lawn_sweeper.book Seite 31 Freitag, 4. März 2005 5:30 17 Betjeningsvejledning - græs- og

Læs mere

CML-V.2 / Solara Laderegulator

CML-V.2 / Solara Laderegulator CML-V.2 / Solara Laderegulator CID: 181802612 Phocos CML-Serien V.2: CML05, CML08, CML10, CML15, CML20 Solara: SR85TL, SR135TL, SR175TL, SR345TL, Laderegulator for solcellesystemer Brugsanvisning (dansk)

Læs mere

ADVARSEL: Smid ikke dette produkt i husholdningsaffaldet. Aflever det til et indsamlingssted for genanvendelse af elektroniske apparater.

ADVARSEL: Smid ikke dette produkt i husholdningsaffaldet. Aflever det til et indsamlingssted for genanvendelse af elektroniske apparater. Garanti & Support Dette produkt leveres med en etårs garanti, der dækker problemer, som findes ved normal anvendelse. Misbrug af Easi-Cars eller at åbne enheden vil ugyldiggøre denne garanti. Alle reparationer

Læs mere

Mivita. Forhandles af: Læs denne brugsanvisning omhyggeligt, før du bruger din espresso-kaffemaskine

Mivita. Forhandles af: Læs denne brugsanvisning omhyggeligt, før du bruger din espresso-kaffemaskine Forhandles af: Mivita Læs denne brugsanvisning omhyggeligt, før du bruger din espresso-kaffemaskine VIGTIGT: Opbevar nedenstående serienummer på din kaffemaskine til eventuel senere brug. Kun til husholdningsbrug.

Læs mere

WIC 4000 Plus INSTRUKTIONSBOG

WIC 4000 Plus INSTRUKTIONSBOG WIC 4000 Plus INSTRUKTIONSBOG 1 1 2 3 6 4 7 5 8 9 10 12 13 21 11 20 18 19 16 17 14 15 2 I. Tekniske Data Model: WIC 4000 Plus. Tilslutning: 12V DC via. krokodillenæb. Strømforbrug: 192 W. Dimensioner:

Læs mere

Vægmontering af HP TouchSmart-pc'en. Brugervejledning

Vægmontering af HP TouchSmart-pc'en. Brugervejledning Vægmontering af HP TouchSmart-pc'en Brugervejledning De eneste garantier for Hewlett-Packardprodukter og serviceydelser er anført i de udtrykkelige erklæringer, der følger med sådanne produkter og serviceydelser.

Læs mere