Også for 2002 forventer bestyrelsen et positiv resultat.også 6-cifret, men mindre end i 2001.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Også for 2002 forventer bestyrelsen et positiv resultat.også 6-cifret, men mindre end i 2001."

Transkript

1 ^y/éum iwém /^7^^^ ^ ^ ^

2 Der er tradition for, at bestyrelsens beretning indeholder nogle ord om aktionærkredsen, bl.a. om hvor mange vi er, og hvilke ændringer der er sket i årets løb. Efter en for kort tid siden foretaget optælling er antallet af aktionærer opgjort til mod 493 sidste år. Og i alt aktier har i årets løb skiftet ejer. Efter opskrivning af aktiernes pålydende beløb for nogle år siden, fik vi hold på langt hovedparten af vore aktionærers navn og bopæl, men der er endnu enkelte aktionærer, hvis adresse er os ubekendt. Så det er altid en god ide ved flytning,udover at meddele dette til familie og venner, også at meddele det til os. Det er ikke kun i aktionærkredsen, der i det forløbne år er sket ændringer, der har betydning for selskabet. Det gælder også for to af Hedeselskabets folk - regionschefen og skovfogden - som vi har haft det tætteste samarbejde med. Regionchefen i Region syd, Asger Olsen,er med virkning fra 1. januar 2002 udnævnt til handelschef med samlet økonomisk ansvar for råtræhandlen med mere, og skovfoged Steen Riber er ligeledes fra samme dato udnævnt til ny regionchef for Region syd. Vi har gennem de forholdsvis få år, de har haft med Houborg Plantage at gøre, haft et godt samarbejde med dem ikke mindst i forbindelse med det store stormfald i 1999, og hvad det medførte for den efterfølgende tid. Vi ønsker dem alt muligt godt i de nye stillinger. Helt slipper vi heldigvis ingen af dem. Asger Olsen har fortsat sæde i vor bestyrelse, og Steen Riber vil som regionchef fortsat have indsigt med Houborg Plantage. Den ledige skovfogedstilling har Hedeselskabet besat med skovfoged John Holm Christensen, Vorbasse, der igennem en række år under Hedeselskabet har passet en række plantager på egnen, et arbejde som han samtidig skal fortsætte med. Vi byder ham velkommen og håber på et godt samarbejde til gavn for plantagen.

3 Året 2001 blev et rimeligt travlt år i plantagen. Hedeselskabets folk fortsatte arbejdet med at gøre de stormfældede arealer klar til genplantning og derefter med at plante de tusindvis af planter, der skulle i jorden for at opfylde 1. etape i den af bestyrelsen vedtagne gentilplantningsplan. Det har været interessant - fra gang til gang - ved besøg i plantagen at følge, hvordan uryddelige arealer ændredes til ryddelige, gentilplantede arealer samt følge udviklingen af de små planter, hvoraf et flertal gerne skulle vokse op og blive til den skov, vi forestiller os. Et par skovgæster, der også fulgte arbejdet, var ikke umiddelbart tilfreds med alt, hvad de så. Der var noget, de godt kunne undvas&.: De lange ranker af sammenskubbet træstød.jfodffe- kan måske have samme opfattelse, hvorfor der er grund til også her at gøre opmærksom på, at det vil koste plantagen et urimeligt stort beløb, at få maskinknwstalle stødene på de ca 130 ha. store stormfaldsarealer. Det er praktisk mulig men som sagt meget dyrt. Så er pengene brugt bedre på at forstærke en række skovveje, der har henligget som sammenkørte naturveje, der kun var beregnet til at bære den lettere trafik. De store lastbiler med højt akseltryk, der har hentet flis og træ i plantagen samt den tunge flismaskine har i de regnfulde efterårs- og vintermåneder- kørt vejene op, så det har været nødvendig at køre stabiliserende materialer på. Såvel skovfogden som bestyrelsen har været opmærksom på forholdene, og der er igen i 2001 anvendt ikke så få penge på stabiliseringen.

4 Året 2001 blev et efter forholdene økonomisk tilfredsstillende år med et overskud før skat på kr.efter fradrag af et beløb vedrørende udskudt skat blev det endelige resultat på i alt kr. Selve overskudsbeløbet blev således som buge;ttere-t, sselvom de<. forventede tilskudsbeløb indgik senere end beregnet og derved fik en negativ indflydelse på selskabets likviditetsmæssige situation. Et forhold jeg omtalte nærmere på sidste års generalforsamling. Jeg skal ikke her komme nærmere ind på sidste års regnskab. Det punkt på dagsordenen kommer vi senere til. Dog er der et enkelt punkt, der - som ret er - er omtalt i den trykte årsberetning, der skal knyttes nogle ord til. Bestyrelsen har drøftet, om den på ny skulle foreslå udbetaling af udbytte til aktionærerne. Resultatet af drøftelsen blev, at bestyrelsen besluttede at indstille til generalforsamlingen, at årets resultat, kr., overføres til næste år. Bestyrelsens besluttede samtidig for sig, at den vil genoptage spørgsmålet om udbetaling af udbytte, når gentilplantningen af de stormfaldsramte arealer er tilplantede i overensstemmelse- selvfølgelig - med den af bestyrelsen vedtagne gentilplantningplan. Også for 2002 forventer bestyrelsen et positiv resultat.også 6-cifret, men mindre end i 2001.

5 Helt hen i 70'erne kunne selskabets årsregnskab med alle fornødne påtegninger stå på et enkelt ark papir. Siden har papirmængden udviklet sig og er i dag på adskillige sider. Og blandt årsagerne til denne kraftige udvikling har ikke mindst været ønsket om at give aktionærerne en god indsigt i selskabets økonomiske stilling. Sidste år vedtog folketinget en ny årsregnskabslov, der for os har virkning fra 1. januar Formålet med den nye lov har været at tilpasse de danske regler til internationale regnskabsstandarder og dermed gennemførelsen af det opståede behov for en modernisering. Samtidig har det været ønskeligt, at årsregnskaberne blev udarbejdet med henblik på at være til gavn for nuværende og fremtidige investorer, kreditorer, medarbejdere, icunder og myndigheder m.fl. Det vil sige de, vi med et enkelt ord kan kalde regnskabsbrugerne, som efter forarbejdet til den nye lov i dag består af en bredere og mindre regnskabskyndig personkreds end tidligere. Efter såvel de gamle som de nye regler skal årsregnskabet give et retvisende billede af virksomhedens aktiver og passiver, den finansielle stilling samt af resultatet, men der er den forskel, at indregningen af aktiver og forpligtelser som udgangspunkt skal ske til dagsværdi. Denne ændrede opgørelsesmåde kan volde mange virksomheder kvaler. Det gælder også for os. Den offentlige vurdering er ikke naturnødvendig dagsværdien. Og handelsværdien kan være alt fra en 3 5.ooo kr. og opefter pr. ha. Og begrebet handelsværdi som vel er det nærmeste man kan komme dagsværdien kan heller ikke bruges, da plantagen ikke er salgbar, før formålsparagraffen er slettet. Den nye årsregnskabslov indeholder en række andre ændringer. Flere af disse, som jeg ikke skal komme nærmere ind på, indeholder en skærpelse af kravene til virksomhedernes ledelse og dermed også til vort selskabs bestyrelse. Man må ønske, at hensigten med den nye lov må vise sig holdbar og dermed også være til gavn for vore aktionærer.

6 Det forløbne år har forstærket det - godt nok subjektive - indtryk, at efterårs- og vintermånedernes storme er blevet flere og kraftigere og ofte med vindstød af orkanstyrke. Når sådanne storme går over egnen, undgås det ikke, at der hist og her falder et par af de enkeltstående større træer, som overlevede 1999 'orkanen. Og granerne i de vestlige skovrande får den karakteristiske brune farve, der er tegn på vind- og saltsvidning, og med hvad dertil følger. Stormene kan vi ikke ændre på, men der er håb om, at den løvtræsbeplantning af vestranden, der er påbegyndt og fortsættes^ med tiden kan hindre nye skader i at opstå. Fra statens side er der gennem årene vist interesse for plantning af løvfældende træer og buske, og gennem Skov- og naturstyrelsen er der formidlet adskillige millioner kroner ud til skovene bl.a. gennem en tilskudsordning benævnt God og flersidig skovdrift. En ordning vi nogle gange har benyttet os af. Desværre - men samtidig naturligvis - blev også denne tilskudordning ramt af den store besparelsesrunde, og midlerne derved reduceret fra 25 mill. kr. til 8,5 mill. kr. Alt andet lige, må det herefter en tid blive sværere for skovejerne at hente tilskud hjem fra ordningen. Den regulerede ret for offentligheden til at færdes og opholde sig bl.a. i private skove var i 2001 til behandling i et dertil nedsat adgangsudvalg, hvis medlemmer var udpeget fra ejerorganisationer, brugerorganisationer samt fra statsadministrationen.

7 Det er økonomisk hårdt at være skovejer viser en statistik som brancheforeningen Dansk Skovbrug har ladet udarbejde med baggrund i skovregnskaberne excl. renteindtægter og -udgifter for årene 1991 til og med Værst er det for ejerne af hedeplantagerne, der i år 2000 iflg. statistikken har haft et samlet underskud på 18 kr. pr. ha., hvilket er det ringeste resultat siden Med disse tal i baghovedet forstår man bedre den galgenhumoristiske vittighed: Man kan sagtens skabe sig en formue ved skovbrug. Man skal blot begynde med en større formue. Selvsagt har vi også mærket de lave priser på træeffekterne, som også vi ønsker havde passet bedre til udgifterne. Alligevel skal vi ikke deltage i den almindelige klagesang. I stedet bør vi nøjes med at konstatere, at sådan er det, bevare optimismen og arbejde for en bedring samt finde andre indtægtskilder om muligt. Orkanen 1999 var ingen økonomisk gevinst for Houborg Plantage, dertil var råtræpriserne for dårlige. Og selvom vi nu kommer til at mangle indtægter fra de stormfaldsramte arealer i de næste mange årtider, må vi ikke glemme at glæde os over, at vi, modsat visse andre hårdere ramte, ser ud til at komme helskindet gennem den situation, orkanen skabte for plantagen. \ ^>. Al-" 'l-x^- Desværre er det tilsyneladende ikke for tiden noget lys forude for den skovejer, hvis træproduktion alene består af nåletræ. Skal man tro Danske Træindustrier og Danske Skoves Handelsudvalg - og det skal man nok - er markedssituationen for nåletræ af industrien betegnet som dramatisk og mere dyster end nogensinde før.

8 Udvalgets rapport til miljøministeren, der blev afleveret forud for det seneste folketingsvalg, indeholder en række kompromier, der må gøre det nemmere for den nuværende miljøminister, så fremt han ønsker, at de nuværende bestemmelser skal ændres. Et af de store stridspørgsmål har været, i hvilket omfang..det skulle være muligt at færdes og opholde sig udenfor veje og stier. Efter en længere drøftelse af problemerne, der kunne opstå ved at fravige de nuværende bestemmelser, hvorefter færdsel og ophold ikke må ske udenfor veje og stier, barslede udvalget med en indstilling, hvorefter offentligheden også vil få adgang til ophold på arealer, der er let tilgængelige og ligger i umiddelbart nærhed af skovens stier og veje. Et andet stridsspørgsmål har været, ridning på skovvejene. Som bestemmelserne er i dag er dette ikke tilladt uden skovejerens særlige godkendelse. Baggrunden herfor er ikke mindst, at ridning kan være stærkt medvirkende til ødelæggelse af de ikke befæstede skovveje og -stier. Udvalgets indstilling blev da også, at de nugældende bestemmelser bør fastholdes. Vi er i dag uvidende om, hvilken stilling den nuværende miljøminister vil tage til rapportens indstilling. Umiddelbart ser jeg ikke de store problemer for Houborg Plantage, hvis rapportens indstillinger følges. Det meste tillader vi allerede i dag. Det sker omend sjældent, at man bliver glædelig overrasket ved, at en beregnet udgift kun bliver det halve af, hvad beregningen viser. En sådan behagelig overraskelse kom vi ud for sidste år. Som det vil være bekendt fra tidligere generalforsamling, er plantagens forpligtet til at tegne en såkaldt basisforsikring, for at få del i stormfaldspakkens tilskud. Forsikringen.ville koste os kr. i følge det af staten indhentede tilbud.da forsikringen skal opretholdes i 15 år, vil det med dagens præmie løbe op i ca. 1/4 mill. Til alt held gik Dansk Skovforening ind i sagen og fik ved andet forsikringsselskabet præmien mere end halveret, så vi nu slipper med en forsikringspræmie på kr. for årsperioden 2001/ 2002.

9 Som det har været praksis gennem årene, er den mere tekniske del af beretning overladt fagmanden til aflæggelse på bestyrelsens vegne. Og fagmanden er i dette tilfælde regionschef Steen Riber, der efter vor anmodning beredvillig har påtaget sig opgaven. Men inden dirigenten overlader ordet til Steen Riber, er det mig magtpåliggende selv at rette et par ord til de mange - det være sig aktionærer såvel som samarbejdspartnere - jeg i det forløbne år har haft kontakt med. Det har hver gang glædet mig at møde en positiv indstilling overfor plantagen og arbejdet for plantagen. Jeg vil også gerne rette en personlig tak til Asger Olsen og Steen Riber og deres mandskab for indsatsen ved retableringen af de- stormfældede arealer og hjemtagningen af stormfaidstilskuddene. Og endelig - og ikke mindst - vil jeg gerne runde beretningen af med en tak til mine bestyrelseskollegaer og til revisionen for godt samarbejde i det forløbne år.

10 T?\ TKc SVR - Steen Vincent Riber Fra: Sendt: Til: Cc: Emne: mm* JZL - Jens Christian Zøfting-Larsen 21. marts $002 14:55 JEB - Jette Bækgaard JOM - Jesper Madsen (Læplan); MGL - Michael Glud; SVR - Steen Vincent Riber; CWT Carsten With Thygesen Fredagsmail - Finanslov & Tilskud Prioritet: Høj Kære Jette Hermed den endelige version vedr. Finanslov og støtteordninger. Vil du være venlig at lægge den på fredagsmailen. MVH Jens Bevillinger til tilskudsordningerne i 2002 Efter Finanslovens vedtagelse d er der nu en endelig afklaring vedr. tilskudsordningerne i Officiel udmelding fra SNS følger i Skoven-Nyt efter Påske. Der er for 2002 afsat følgende beløb: \ rr A\ God & Flersidig: 8,5 mio.kr. (5,5 mio.kr. til foryngelse/løv, 3,0 mio.kr. til egekrat) 44H\i^"e_ scv^, l<37t %& Wl' > Skovrejsning: 113,4 mio.kr. 0(Str\åa^ Konsulentordningen: 5,5 mio.kr. -Vldk\^^~ VO ^ u s Produktionsafgiftsfonden: 4,0 mio.kr. % A^J^ se)r ofl^v^" Produktudviklingsordningen: 5,3 mio.kr. Bemærk at ansøgningsfristen for God & Flersidig er udsat til 15. april Jens Zøfting-Larsen Regionschef Hedeselskabet, Skovregion Øst Slagelsevq 112 DK-4180 Sorø Tel Fax GSM TT\ Woo) V We^W)- o HEDESELSKABET

11 * Beretning Hovborg Plantage 2001 SJ Dette års beretning vil ligesom de foregående år komme til at dreje sig om konsekvenserne af det omfattende stormfald i Vi er nu kommet et skridt videre i gentilplantningen og jeg vil i det følgende redegøre for hvor langt vi er kommet i gentilplantningen. Gentilplantningen i tal.: Sidste år gennemgik vi tilplantningsplanen som blev indsendt medio 2001 og som vi senere modtog som godkendt. Hermed fik plantagen også resten af 1. rate af tilskuddet udbetalt et beløb på 1030 t.kr. Plantagen modtog i år 2000 et a'conto beløb på Gentilplantningen foregår ud fra tilplantningsplanen dog med mindre rettelser. Jeg vil kort resumere hvilke kulturtyper vi etablerer. 31,5 ha. blandingsbevoksninger med 50 % løv og 50 % nål markeret med gul farve. Træarterne i disse bevoksninger kan være Bøg, eg, Und, kir, ær, lærk, rgr, tsu, dgr, sgr m.v. 49,3 ha. løvtræsbevoksninger bestående af ren løv dog med indblanding af op til 20 % nål. 7,2 ha. fri succession hvor områderne får lov til at ligge således at "naturen" selv bestemmer træartsvalget. 2 ha. bevoksninger hvor 80 % af skal bestå af DGR og de resterende 20 % er valgfrie, hvilket typisk vil være rgr, eller sgr. 20,9 ha. som skal bestå af 25 % løvtræ og resten kan være nåletræ. 9,9 ha. hvor halvdelen skal bestå af dgr og resten er valgfri. 9,5 ha. åbne arealer som ikke skal gentilplantes, men holdes åbne. Eksempler på dette ses i slugten n.ø. for skf. Boligen, samt i afd. 43 hvor vi ønsker et åbent areal ind mod moseområdet således at området kan betragtesfrabimadsvej. Der var stormfald på i alt 130 ha. heraf skal de 114 ha. gentilplantes de resterende 16 ha. skal henlægge som åbne arealer eller have lov til naturlig tilgroning. Ved udgangen af 2001 var der færdig plantet ca. 40 ha. og grovryddet yderligere ca. 30 ha. som skal plantes i år Hovedparten af de 40 ha. der blev plantet i 2001 er indberettet til stormfaldsordningen og 2. rate aftilskuddettildisse arealer er udbetalt i 2001 ca. 1 million. Vi påregner at plante ca. 30 ha. i foråret 2002 og herudover evt. plante en mindre del i efteråret Det er blevet besluttet at vi vil strække gentilplantningen over 3 år. Den samledetilskudsrammepå den godkendte tilplantningsplan er 4241 t.kr. Vi regner dog ikke med at udnytte heletilskudsrammenbl.a. fordi vi i ansøgningen har tilmeldt arealerne med "overmål" samt søgttilskudtilhegn på næsten alle arealer, hvilket vi ikke vil udføre, i praksis. Der må indberettes til stormfaldsordningen en gang årligt og de arealer vi indberetter er vi nødt til at kotrolopmåle både for at fa rettet "overmålet" samt for at sikre at den faktiske plantning er lavet som i tilplantningsplanen. I praksis viser det sig at arealet sjældent ser ud somtiltænkti tilplantningsplanen. Ved indberetningen benyttes GPS til arealopmålingen. Der skal opfyldes et arealkrav på 0,1 ha. på bevoksningsniveau. Hovedparten af detilplantedearealer i år 2001 er løvtræbevoksninger og der vil ligeledes i 2002 blive plantet meget løv er fordelingen som følger : 80 % løv 21,4 ha. 50 % løv 9,4 ha. 50 % dgr 8 ha. 25 % løv 0,2 ha. Til at beskytte disse arealer er der opsat ca m. vildthegn. HEDESELSKABET

12 ZLJ Øvrige aktiviteter: Året har naturligvis mest været præget af gentilplantningen, men der har også været foretaget oparbejdning af stormfaldstræ i 2001 både til gavntræ og flis. > I år 2000 blev der oparbejdet m3 gavntræ og 2098 rm flis af stormfaldet. I år 2001 blev der oparbejdet 2284 m3 gavntræ og 8963 rm. Flis. * Gennemsnitsprisen på det oparbejdede træ blev i kr./m3 og oparbejdningen kostede 127 kr./m3. For flisen var den gennemsnitlige salgspris 56 kr./rm oparbejdningen har ca. kostet 50 kr./rm. Der er i 2001 afholdt omkostninger til nedskæring af en yderligereflismængdepå ca rm. Som forventes fliset i ;' Den samlede mængde stormfaldstræ bliver dermed m3 gavntræ og rm. Flis. Ved beretningen for 1999 regnede vi med et samlet stormfald på m3 det samlede tal blev derimod ca m3. Herudover skal vi fortsat regne med tvangshugster somfølgeaf stormfaldet, idet rande m.v. er hårdt udsat for udtørring, billeangreb m.v. I år 2001 var vi forholdsvis heldige med vejret idet der var meget nedbør og relativt moderate temperaturer hvilket gør at barkbille angreb ikke blev så store som frygtet. Der blev dog konstateret angreb i en del rande i sensommeren og dette angreb kan nu ses i plantagen som træer der har mistet barken. De store mængder gavntræ og flis som skulle transporteres ud af plantagen har resulteret i store omkostninger til vejvedligeholdelse i De fleste af skovvejene er ikke bygget til denne tunge transport i det de mangler et solidt bærelag. Ifremtidenvil traffiken dog være kraftigt aftagende hvorfor der heller ikke forventes de store omkostninger til vejvedligeholdelse i i Råtræsituationen generelt: Vedr. gavntræ har priserne i år 2001 stadig været præget af stormfaldet som resulterede i lave afregningspriser. Specielt har der igennem år 2001 været problemer med at afsætte dgr, lærk, grandis m.v. Rødgran har der ikke været problemer med at afsætte, men priserne har været lave specielt i første halvår. I løbet af foråret 2001 blev der stigende efterspørgsel efter frisk rødgran ligesom der fra årsskiftet 2000/2001 har væretrimeligepriser på frisk cell. træ. På nuværende tidspunkt er priserne på de fleste effekter oppe på 1999 niveau, men der er til gengæld ikke stor efterspørgsel efter specielt tømmer. Priserne er fra savværkerne blevet differentieret efter beliggenhed pga. transportomkostningerne. Hovedparten af de større danske nåletræssawærker er beliggende i midt- og nordjylland, hvorfor træ fra disse områder vil blive favoriseret frem for træ fra syd-og Sønderjylland. De danske savværker har haft det meget hårdt i 2001 og også her i 2002 primært pga stor konkurrence på færdigvaremarkedet fra Sverige som stadig har en svag kronekurs i forhold til danmark. Vi forventer derfor ikke højere priser, idet savværkerne i øjeblikket ganske enkelt ikke er i stand til at betale mere for gavntræet. På flisområdet har priserne også været presset pga. af stormfaldet, vi har dog stort set kunne holde samme prisniveau. I løbet af 2002 forventes en mindre stigning på flis idet Herningværket starter forbruget i dette efterår. Afsætningen af flis er dermed sikret for de danske skovejere og det har også betydet at der nu er lagt en bund i markedet som har resulteret i højere afregningspris for eks. Spånpladetræ. Jo tættere man kommer på Herning jo mere af aflægningen vil i fremtiden blive til flis. Allerede på HEDESELSKABET U

13 trae^flpiom nuværende tidspunkt er der tæt på Herning den samme afregningspris på rundtræ^flplom der er på cell. Træ. På sidste generalforsamling afsluttede jeg med at spørge "Hvad medfremtiden"?.dette gjorde jeg med let bæven i stemmen fordi konjuktureme i skovbruget så trængte ud. Denne lette bæven er ikke blevet mindre i det forgangne år på det danske skovbrugs vegne. For Hovborg plantage kan vi dog tillade os at være mere optimistiske. Der er en skov på vej med større variation, naturindhold og herlighedsværdi. Økonomisk er det stadig umuligt at sige om dette valg er fornuftigt på lang sigt. Bramming d. 21/3-02 Steen Riber. V L ^ t HEDESELSKABET

1 Hvordan så skoven ud før stormfaldet. 2 Hvordan vil ejer tilplante sin skov. 3 Gentilplantningen:

1 Hvordan så skoven ud før stormfaldet. 2 Hvordan vil ejer tilplante sin skov. 3 Gentilplantningen: 1 Hvordan så skoven ud før stormfaldet En skov på 100 ha bestod inden stormfaldet af 30 løvtræbevoksninger og 70 nåletræbevoksninger. I skoven er der sket fladefald på 65 ha. Heraf var 45 ha nåletræ og

Læs mere

Til de nye aktionærer skal der herfra lyde et Velkommen i aktionærkredsen.

Til de nye aktionærer skal der herfra lyde et Velkommen i aktionærkredsen. di, u Det er for bestyrelsen en glæde - hvilket vi også tidligere har givet udtryk for - at så mange tager sig tid til at deltage i plantagens generalforsamling. Vi har aktionærer over hele landet samt

Læs mere

Referat af SMIP Generalforsamling den 27. marts 2012

Referat af SMIP Generalforsamling den 27. marts 2012 Sammenslutningen af Medlemmer af IBM Pensionsfond 09. maj 2012 Referat af SMIP Generalforsamling den 27. marts 2012 Kai Adelhorst bød velkommen til årets generalforsamling og håbede på et godt og dialogrigt

Læs mere

Lobbyismen boomer i Danmark

Lobbyismen boomer i Danmark N O V E M B E R 2 0 0 9 : Lobbyismen boomer i Danmark Holm Kommunikations PA-team: Adm. direktør Morten Holm e-mail: mh@holm.dk tlf.: 40 79 23 33 Partner Martin Barlebo e-mail: mb@holm.dk tlf.: 20 64 11

Læs mere

Referat Generalforsamling 25.maj 2016

Referat Generalforsamling 25.maj 2016 Referat Generalforsamling 25.maj 2016 Generalforsamlingen er rettidig indkaldt iflg. vedtægterne. Indkaldelse er udsendt pr. mail til alle klubbens medlemmer den 7.4. Der er 3 indkomne forslag. (se punkt

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Tømrerbakkens grundejerforening den 28/6 2014.

Referat fra generalforsamling i Tømrerbakkens grundejerforening den 28/6 2014. Referat fra generalforsamling i Tømrerbakkens grundejerforening den 28/6 2014. Tilstede: 13 stemmeberettigede parceller Dirigent: Niels Carlsson blev valgt som dirigent og konstaterede at generalforsamlingen

Læs mere

Plantning af ny hæk, nye grunde på Faldet

Plantning af ny hæk, nye grunde på Faldet Plantning af ny hæk, nye grunde på Faldet Som lovet, vil jeg hermed komme med forslag og anbefalinger, som forhåbentlig vil gøre det lidt nemmere, når vi skal vælge hvilken hæk der skal plantes omkring

Læs mere

Dronningavlerforeningen af 1921, beretning 2010

Dronningavlerforeningen af 1921, beretning 2010 Dronningavlerforeningen af 1921, beretning 2010 Generelt: Så er tiden atter inde til at kigge såvel tilbage på den forgangne sæson, som til at se fremad, mod de kommende sæsoner i biavlen Lave honningpriser

Læs mere

Jeg vil gerne bede forsamlingen rejse sig og sammen med mig mindes Carl Georg Bech. Æret være Carl Georg Bech's minde.

Jeg vil gerne bede forsamlingen rejse sig og sammen med mig mindes Carl Georg Bech. Æret være Carl Georg Bech's minde. Det var med sorg, at jeg og bestyrelsens øvrige medlemmer erfarede, at plantagens mangeårige skovrider og bestyrelsens tidligere formand, skovrider Carl Georg Bech, den 12. december 1988 var afgået ved

Læs mere

Det kunne ellers nævnes grunde nok for, at kommunerne viste en positiv interesse for plantagerne. Lad mig nævne nogle få:

Det kunne ellers nævnes grunde nok for, at kommunerne viste en positiv interesse for plantagerne. Lad mig nævne nogle få: < Å /4>< o cv gttw Året 2000 blev for plantagen et oprydningens år efter december orkanen i 1999, der stormfældede knap 30% af plantagens nåletræsbevoksninger og efterlod ca. 17.000 m 3 stormfældet træ

Læs mere

Referat Ordinær Generalforsamling 2008 Grundejerforeningen Æblehaven 39 57 onsdag den 30.04.2008 kl.19.30 hos Janne og Tonny

Referat Ordinær Generalforsamling 2008 Grundejerforeningen Æblehaven 39 57 onsdag den 30.04.2008 kl.19.30 hos Janne og Tonny Referat Ordinær Generalforsamling 2008 Grundejerforeningen Æblehaven 39 57 onsdag den 30.04.2008 kl.19.30 hos Janne og Tonny Dagsorden 1 valg af dirigent 2 bestyrelsens beretning ved formanden 3 aflæggelse

Læs mere

BUDGETFORSLAG 2016-1. BEHANDLING

BUDGETFORSLAG 2016-1. BEHANDLING BORGMESTEREN Den 25.8.2015 BUDGETFORSLAG 2016-1. BEHANDLING Budgetforslaget for 2016 og overslagsår er igen i år med bidrag fra de stående udvalg udarbejdet efter Økonomiudvalgets retningslinjer. Budgetarbejdet

Læs mere

Der blev torsdag den 28. februar 2013 afholdt generalforsamling i Digterparken. Der var 17 fremmødte samt bestyrelsen (dog var formanden sygemeldt)

Der blev torsdag den 28. februar 2013 afholdt generalforsamling i Digterparken. Der var 17 fremmødte samt bestyrelsen (dog var formanden sygemeldt) Generalforsamling GF Digterparken 2013 Der blev torsdag den 28. februar 2013 afholdt generalforsamling i Digterparken. Der var 17 fremmødte samt bestyrelsen (dog var formanden sygemeldt) Peter Churchill

Læs mere

Lundeborg Lystbådehavn på position:

Lundeborg Lystbådehavn på position: Nr. 2 april - 2004 Mindeord Jeg har just modtaget den sørgelige meddelelse at Poul Olsen er død. Poul fungerede som næstformand i Alpha29-klubben siden 1999 og på vores bestyrelsesmøde i januar var Poul

Læs mere

Formandsberetning i HBH 2014.

Formandsberetning i HBH 2014. Formandsberetning i HBH 2014. Velkommen til ordinær genf. i HBH. Før vi går i gang med genf., skal vi mindes et af vore medlemmer, nemlig Gunnar Moff Andersen, som desværre afgik ved døden i begyndelsen

Læs mere

Generalforsamling GF Digterparken 2014

Generalforsamling GF Digterparken 2014 Generalforsamling GF Digterparken 2014 Der blev torsdag den 27. februar 2014 afholdt generalforsamling i Digterparken. Der var 16 fremmødte samt bestyrelsen. Formanden bød velkomme på vegne af bestyrelsen.

Læs mere

29-03-2016. Din sag om tilbagebetaling af pension ikke reelt enlig

29-03-2016. Din sag om tilbagebetaling af pension ikke reelt enlig A Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse: 10-14 Telefonisk henvendelse: Man.-tors. 9-16, fre. 9-15 Din

Læs mere

Generalforsamling i Grundejerforeningen Musvågevej

Generalforsamling i Grundejerforeningen Musvågevej Generalforsamling i Grundejerforeningen Musvågevej 5. marts 2016 Bestyrelsens beretning 2.1 Bestyrelsen, som den ser ud i dag Formand: Niels Bloch Musvågevej 52 Ikke på valg Kasserer: Kai Jensen Musvågevej

Læs mere

HJØRRING IDRÆTSFORENING OLD BOYS Generalforsamling 3. marts 2015 på Landlyst

HJØRRING IDRÆTSFORENING OLD BOYS Generalforsamling 3. marts 2015 på Landlyst HJØRRING IDRÆTSFORENING OLD BOYS Generalforsamling 3. marts 2015 på Landlyst 1. Velkomst 2. Valg af dirigent 3. Bestyrelsens beretning 4. Fremlæggelse af regnskab 2014 5. Valg iflg. lovene 6. Eventuelt

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling, den 23. februar 2016 i Bramdrupdam Hallerne

Referat af ordinær generalforsamling, den 23. februar 2016 i Bramdrupdam Hallerne Antenneforeningen Bramdrup Øst. Referat af ordinær generalforsamling, den 23. februar 2016 i Bramdrupdam Hallerne Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Formandens beretning om foreningens virksomhed i år

Læs mere

Referat fra. Ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Stangkjær. Onsdag den 14. marts 2012 kl. 19.00 i Kulturhuset

Referat fra. Ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Stangkjær. Onsdag den 14. marts 2012 kl. 19.00 i Kulturhuset GRUNDEJER FORENINGEN STANGKJÆR Referat fra Ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Stangkjær Onsdag den 14. marts 2012 kl. 19.00 i Kulturhuset Dagsorden ifølge vedtægterne: 1. Valg af dirigent.

Læs mere

1. Beskrivelse. 2. Mål og planer. Frøslev Plantage Plan efter stormfald 2013

1. Beskrivelse. 2. Mål og planer. Frøslev Plantage Plan efter stormfald 2013 1. Beskrivelse 1.1 Generelt Frøslev Plantage er på ca.1042 ha og er beliggende få kilometer fra den dansk-tyske grænse. Mod øst afgrænses plantagen af motorvej E45. Området kaldet Frøslev Sand blev indtil

Læs mere

Bortfald af efterløn for alle under 40 år skaber råderum på 12 mia.kr. til beskæftigelsesfradrag

Bortfald af efterløn for alle under 40 år skaber råderum på 12 mia.kr. til beskæftigelsesfradrag Bortfald af efterløn for alle under 40 år skaber råderum på 12 mia.kr. til beskæftigelses Det foreslås, at efterlønnen bortfalder for alle under 40 år. Det indebærer, at efterlønnen afvikles i perioden

Læs mere

HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016

HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016 HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016 Beretning I min beretning vil jeg komme ind på følgende emner 1. Medlemstal og afdelinger 2. HG s vision og værdier

Læs mere

FORSIKRING & PENSIONS ÅRSMØDE DEN 7. MAJ 2015 [KUN DET TALTE ORD GÆLDER]

FORSIKRING & PENSIONS ÅRSMØDE DEN 7. MAJ 2015 [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] FORSIKRING & PENSIONS ÅRSMØDE DEN 7. MAJ 2015 [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] [Indledning] Tak for invitationen til at komme her i dag. Og lad mig gå lige til sagen og tale lidt om socialisme. Jeg kan huske,

Læs mere

Sendt elektronisk den 29/4 2016 og omdelt i postkasser, hvor disse findes i sommerhusområdet.

Sendt elektronisk den 29/4 2016 og omdelt i postkasser, hvor disse findes i sommerhusområdet. Sendt elektronisk den 29/4 2016 og omdelt i postkasser, hvor disse findes i sommerhusområdet. Til alle medlemmer 29. april 2016 Hermed indkaldes til ordinær generalforsamling i grundejer- foreningen Tømrerbakken.

Læs mere

Formandens beretning for Vejlby Strand grundejerforening for året 2012/2013

Formandens beretning for Vejlby Strand grundejerforening for året 2012/2013 Ja, så er der gået endnu et år, det er så min fjerde beretning. Efter at vi i bestyrelsen nu i et par år, har haft fokus på at få en god struktur, sikre en stor åbenhed i foreningen og få styr på økonomien,

Læs mere

Bestyrelsens skriftlige beretning ved den 9. ordinære generalforsamling lørdag den 5. april 2008

Bestyrelsens skriftlige beretning ved den 9. ordinære generalforsamling lørdag den 5. april 2008 Bestyrelsens skriftlige beretning ved den 9. ordinære generalforsamling lørdag den 5. april 28 Denne beretning suppleres med formandens mundtlige beretning på generalforsamlingen. Produktionen Vindmøllerne

Læs mere

Indlæg ved Tine A. Brøndum, næstformand LO, ved SAMAKs årsmøde den 12. januar 2001 Velfærdssamfundet i fremtiden ********************************

Indlæg ved Tine A. Brøndum, næstformand LO, ved SAMAKs årsmøde den 12. januar 2001 Velfærdssamfundet i fremtiden ******************************** Sagsnr. 07-01-00-173 Ref. RNØ/jtj Den 10. januar 2001 Indlæg ved Tine A. Brøndum, næstformand LO, ved SAMAKs årsmøde den 12. januar 2001 Velfærdssamfundet i fremtiden ******************************** I

Læs mere

Indstilling. Skovrejsning 2014-2017. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg. Den 11. juni 2013.

Indstilling. Skovrejsning 2014-2017. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg. Den 11. juni 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 11. juni 2013 Skovrejsning 2014-2017 Aarhus Kommune Teknik og Miljø Status for Skovrejsning 2009 2012 og forslag til ny skovhandlingsplan

Læs mere

Administrationen vil i den forbindelse gerne beklage overfor ejer, at ovenstående har givet anledning til en misforståelse.

Administrationen vil i den forbindelse gerne beklage overfor ejer, at ovenstående har givet anledning til en misforståelse. From: Anders Kjærved Sent: 11 Jun 2015 11:49:38 +0000 To: Erhvervs- Beskæftigelses- og Kulturudvalget Cc: Marianne Wedderkopp;Torben Præstegaard Jørgensen;Morten Refskou Subject: VS: VIGTIGT - vedr. udvalgsmøde

Læs mere

- Generalforsamling 2011 - sektion 21 Den 9. januar kl. 10.15 i Ringsted klubhus

- Generalforsamling 2011 - sektion 21 Den 9. januar kl. 10.15 i Ringsted klubhus - Generalforsamling 2011 - sektion 21 Den 9. januar kl. 10.15 i Ringsted klubhus Præmie overrækkelse kl. 09.15 Dagsorden. Punkt 1. Punkt 2. Punkt 3. Punkt 4. Valg dirigent. Viggo Jakobsen 009 Slagelse.

Læs mere

Beretning 2014. Produktion

Beretning 2014. Produktion Beretning 2014 Driften af vores vindmølle er stabil og tilfredsstillende. Den kører heldigvis uden de store problemer. Møllen får sin faste service 2 gange om året, et stort og et lille eftersyn, og får

Læs mere

HAVNENYT EFTERÅRET 2015

HAVNENYT EFTERÅRET 2015 HAVNENYT EFTERÅRET 2015 En ægte 12 meter afgår Dragør havn Sæsonen 2015 Igen i år har vi kunnet holde skindet på næsen, når man taler om antal af gæstende både i havnen. Vi har i år haft en fremgang på

Læs mere

Nordsjælland J.nr. NST 229-00027 Ref. iddni Den 20. december 2014. Skovrejsningsrådet for Skævinge Skov

Nordsjælland J.nr. NST 229-00027 Ref. iddni Den 20. december 2014. Skovrejsningsrådet for Skævinge Skov Skovrejsningsrådet for Skævinge Skov Nordsjælland J.nr. NST 229-00027 Ref. iddni Den 20. december 2014 Mødereferat fra møde i Skovrejsningsrådet for Skævinge Skov. Mødet blev afholdt torsdag den 25. september

Læs mere

Sæsonens første træningsdag

Sæsonens første træningsdag Sæsonens første træningsdag Vækkeuret ringede kl.6.00 her til morgen. Jeg var spændt men også lidt nervøs for hvordan dagen i dag kom til at forløbe. Mest nervøs var jeg nok fordi jeg selv skulle gå på

Læs mere

Generalforsamling i VBK

Generalforsamling i VBK Generalforsamling i VBK Referat af ordinær generalforsamling d. 24.11.2015 1. Valg af dirigent samt referent og 2 stemmetællere. 2. Bestyrelsens beretning formand Per Nørgaard Klaus Rasmussen blev valgt

Læs mere

Familiens juridiske håndbog Jura ved dødsfald og boskifte

Familiens juridiske håndbog Jura ved dødsfald og boskifte Familiens juridiske håndbog Jura ved dødsfald og boskifte Indhold I korte træk.... 4 Praktiske dele af boskiftet.... 5 Boudlæg... 9 Ægtefælleudlæg...10 Uskiftet bo...12 Privat skifte....14 Forenklet privat

Læs mere

Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015

Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015 Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015 Så står jeg her igen ved min 7. beretning som formand. Jeg tager nu hul på mit sidste år som formand da det må være på tide

Læs mere

Referat generalforsamling 28.05.13. Gug plejehjem. Der var 30 personer og 21 parceller repræsenteret ved årets generalforsamling.

Referat generalforsamling 28.05.13. Gug plejehjem. Der var 30 personer og 21 parceller repræsenteret ved årets generalforsamling. Referat generalforsamling 28.05.13 Gug plejehjem Der var 30 personer og 21 parceller repræsenteret ved årets generalforsamling. Dagsorden ifølge vedtægterne: 1. Valg af dirigent Bestyrelsen havde taget

Læs mere

Vedtægter for Antenne-, Satellit- og Kabel-tv brancheforeningen

Vedtægter for Antenne-, Satellit- og Kabel-tv brancheforeningen Vedtægter for Antenne-, Satellit- og Kabel-tv brancheforeningen 1. NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er: Antenne-, Satellit- og Kabel-tv brancheforeningen (ASK) Foreningens hjemsted er Storkøbenhavn. 2.

Læs mere

Bestyrelsens beretning 7 maj 2011

Bestyrelsens beretning 7 maj 2011 Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 7 maj 2011 Allerførst velkommen til den årlige

Læs mere

ADVOKATFIRMA VEDTÆGTER BISPEBJERG KOLLEGIET A/S

ADVOKATFIRMA VEDTÆGTER BISPEBJERG KOLLEGIET A/S ADVOKATFIRMA VEDTÆGTER BISPEBJERG KOLLEGIET A/S VEDTÆGTER BISPEBJERG KOLLEGIET A/S (CVR-nr.: 19659038) 1 Selskabets navn er Bispebjerg Kollegiet A/S. Selskabets hjemsted er Københavns Kommune. 2 Selskabets

Læs mere

Medlemsblad for Strandby Jagtforening

Medlemsblad for Strandby Jagtforening - kontakt én af os hvis du har spørgsmål, gode ideer, ris og ros eller hvis du blot ønsker at hjælpe til... Formand Brian Madsen Kommunale arealer 51 60 28 29 hegnsvej19@hotmail.com Næstformand Mikael

Læs mere

Velkommen Orienteringsmøde vedrørende stormfaldsordningen 26. juni 2014

Velkommen Orienteringsmøde vedrørende stormfaldsordningen 26. juni 2014 Velkommen Orienteringsmøde vedrørende stormfaldsordningen 26. juni 2014 Dagsorden 09.30-10.00 Let morgenmad 10.00-10.15 Mødet starter velkomst ved kontorchef i Naturstyrelsen, Henrik Kundby 10.15-11.00

Læs mere

Michael Svennevig: TEATER I TRÆSTUBBEN. 119 s. 98,- kr. Forlaget Epigraf.

Michael Svennevig: TEATER I TRÆSTUBBEN. 119 s. 98,- kr. Forlaget Epigraf. Michael Svennevig: TEATER I TRÆSTUBBEN. 119 s. 98,- kr. Forlaget Epigraf. Udkommer den 31.8.2014 i forbindelse med Teater i Træstubben, Teaterdage på Vesterbro og i Charlottenlund 1 Et kammerspil og tre

Læs mere

Tilskudsordning til private natur- og friluftsprojekter. - ansøgningsfrist den 25. april 2014

Tilskudsordning til private natur- og friluftsprojekter. - ansøgningsfrist den 25. april 2014 Tilskudsordning til private natur- og friluftsprojekter - ansøgningsfrist den 25. april 2014 Vejledning til ansøgning om tilskud til private naturprojekter i Middelfart Kommune 2014 Søg tilskud til et

Læs mere

Sletterhage Vandværk. Beretning for året 2013

Sletterhage Vandværk. Beretning for året 2013 Beretning for året 2013 Sletterhage I 2013 fik Sletterhage leveret 10.978 m 3 fra fællesvandværket. I 2012 fik vi leveret 10.271 m 3. Så dette niveau ser ud til at være niveauet for andelshavernes forbrug.

Læs mere

Spørgeskema hvorfor har virksomheden ikke lærlinge?

Spørgeskema hvorfor har virksomheden ikke lærlinge? Spørgeskema hvorfor har virksomheden ikke lærlinge? Dansk Byggeri uddannelsesudvalg sætter fokus på, hvorfor en del af medlemsvirksomhederne ikke har lærlinge. I den forbindelse er medlemsvirksomheder,

Læs mere

2. Skovens sundhedstilstand

2. Skovens sundhedstilstand 2. Skovens sundhedstilstand 56 - Sundhed 2. Indledning Naturgivne og menneskeskabte påvirkninger Data om bladog nåletab De danske skoves sundhedstilstand påvirkes af en række naturgivne såvel som menneskeskabte

Læs mere

Vedtægter for Vejle BridgeCenter

Vedtægter for Vejle BridgeCenter Vedtægter for Vejle BridgeCenter 1. Navn og hjemsted Klubbens navn er Vejle BridgeCenter og klubben er hjemmehørende i Vejle kommune. Klubben er stiftet den 2. maj 2016. 2. Formål Klubbens formål er at

Læs mere

De Danske Skovdyrkerforeninger har opnået en status som. paraply-organisation under den skovcertificeringsordning, som hedder PEFC.

De Danske Skovdyrkerforeninger har opnået en status som. paraply-organisation under den skovcertificeringsordning, som hedder PEFC. Øst Nr. 7 Maj 2007 Skovdyrkerforeningerne PEFC-certificeret Læhegn Skovnings- og plantesæsonen vel overstået Igen tilskud til skovrejsning Forretningsbetingelser Sommerferieplanen 2007 Skovdyrkerforeningerne

Læs mere

Indlæg i fredningssagen Dalene ved Resenbro. Vedrørende ejendommen lb. Nr. 12, matr. Nr. 2 f Skellerup Nygårde, Linå,. v. Lise Balle og Erik Balle.

Indlæg i fredningssagen Dalene ved Resenbro. Vedrørende ejendommen lb. Nr. 12, matr. Nr. 2 f Skellerup Nygårde, Linå,. v. Lise Balle og Erik Balle. Indlæg i fredningssagen Dalene ved Resenbro. Vedrørende ejendommen lb. Nr. 12, matr. Nr. 2 f Skellerup Nygårde, Linå,. v. Lise Balle og Erik Balle. Indledningsvis bemærkes, at vi som mangeårige medlemmer

Læs mere

Generalforsamling i Grundejerforeningen Kongstedparken, Slagelse

Generalforsamling i Grundejerforeningen Kongstedparken, Slagelse Torsdag d. 6. marts 2014 Generalforsamling i Grundejerforeningen Kongstedparken, Slagelse Afholdt i Super Bowl & Golf Center Bredegade 50-56,, 6. marts 2014. 15 ejendomme var repræsenteret på generalforsamlingen

Læs mere

Utilstrækkelig sagsoplysning og manglende partshøring i sag om tilbagebetaling af boligstøtte

Utilstrækkelig sagsoplysning og manglende partshøring i sag om tilbagebetaling af boligstøtte 2015-39 Utilstrækkelig sagsoplysning og manglende partshøring i sag om tilbagebetaling af boligstøtte En borger klagede til ombudsmanden over afgørelser fra Udbetaling Danmark og Ankestyrelsen om tilbagebetaling

Læs mere

Syddanmark 2007 2011. Monitorering og effektmåling Strukturfondsindsatsen i

Syddanmark 2007 2011. Monitorering og effektmåling Strukturfondsindsatsen i Monitorering og effektmåling Strukturfondsindsatsen i Syddanmark 2007 Design og kreative erhverv Energieffektivisering Offshore Sundheds- og velfærdsinnovation Turisme Brede indsatser DEN EUROPÆISKE UNION

Læs mere

Eina Andreasen, forkvinna í Ergoterapeutfelagnum, www.etf.fo, etf@etf.fo, tlf. 219040

Eina Andreasen, forkvinna í Ergoterapeutfelagnum, www.etf.fo, etf@etf.fo, tlf. 219040 Udfordringer i nuværende systemer og for personale Jeg vil på vegne af Ergoterapiforeningen byde jer alle sammen at være hjertelig velkommen her til vores konference. Det er en stor fornøjelse at opleve,

Læs mere

1. Beskrivelse. 2. Mål og planer. Vestjylland, Stråsøkomplekset Plan efter stormfald 2013

1. Beskrivelse. 2. Mål og planer. Vestjylland, Stråsøkomplekset Plan efter stormfald 2013 1. Beskrivelse 1.1 Generelt Dette er stormfaldsplanen for Stråsøkomplekset i Vestjylland. Stråsøkomplekset er et stort sammenhængende naturområde på ca. 5.200 ha. Udover Stråsø Plantage består området

Læs mere

Referat fra Generalforsamlingen. Lørdag den 21. juni 2014 kl. 1400 På Hotel Kommandørgården, Havnebyvej 202, Østerhede, Rømø.

Referat fra Generalforsamlingen. Lørdag den 21. juni 2014 kl. 1400 På Hotel Kommandørgården, Havnebyvej 202, Østerhede, Rømø. Referat fra Generalforsamlingen Grundejerforeningen for sommerhusområdet nr. 707 Bolilmark indkalder hermed til ordinær generalforsamling Lørdag den 21. juni 2014 kl. 1400 På Hotel Kommandørgården, Havnebyvej

Læs mere

Danske Andelskassers Bank A/S

Danske Andelskassers Bank A/S Danske Andelskassers Bank A/S Investorpræsentation - Opdateret 29. februar 2012 Indhold Kære aktionær Danske Andelskassers Bank Organisation Historie Fokus på det lokale En betydende spiller Værdiskabelse

Læs mere

L 16 Forslag til lov om indgåelse af dobbeltbeskatningsoverenskomst mellem Danmark og Israel.

L 16 Forslag til lov om indgåelse af dobbeltbeskatningsoverenskomst mellem Danmark og Israel. Page 1 of 8 Folketinget, Christiansborg 1240 København K. Tlf.: +45 3337 5500 Mail: folketinget@ft.dk L 16 Forslag til lov om indgåelse af dobbeltbeskatningsoverenskomst mellem Danmark og Israel. Af skatteministeren

Læs mere

Nødhjælpsarbejdere i jakke og slips

Nødhjælpsarbejdere i jakke og slips Nødhjælpsarbejdere i jakke og slips Carsten Terp Beck-Nilsson 3. november 2015 kl. 6:00 0 kommentarer Share on facebook Share on twitter Share on linkedin Share on email More Sharing Services ERHVERVSSTØTTE:

Læs mere

PenSam's førtidspensioner2009

PenSam's førtidspensioner2009 PenSam's førtidspensioner2009 PenSam Liv forsikringsaktieselskab CVR-nr. 14 63 89 03 Hjemsted Furesø, Danmark PMF Pension forsikringsaktieselskab CVR-nr. 14 08 85 71 Hjemsted Furesø, Danmark pensionskassen

Læs mere

Bestyrelsens beretning for året 2014. Kære andelshavere, (og 14 lejere)

Bestyrelsens beretning for året 2014. Kære andelshavere, (og 14 lejere) Bestyrelsens beretning for året 2014. Kære andelshavere, (og 14 lejere) Den 21. november 2010 blev der holdt et møde i den gamle gymnastiksal her på skolen. Vi skulle stifte en andelsforening. Og hvorfor

Læs mere

Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba Poststrædet 28, Skovsgård, 9460 Brovst

Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba Poststrædet 28, Skovsgård, 9460 Brovst Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba Poststrædet 28, Skovsgård, 9460 Brovst 1 Generalforsamling onsdag den 20.11.2013, kl. 19,30 i Skovsgård Multihus Formandsberetning: Årets gang Vinteren blev mere

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i CMO

Referat af ordinær generalforsamling i CMO Referat af ordinær generalforsamling i CMO Afholdt lørdag den 1. februar i selskabslokalerne hos Alfred og Camilla på Rugårdsvej På grund af stor tilslutning til generalforsamlingen, 50 tilmeldte ud af

Læs mere

Tilskudsordning for de politiske ungdomsforeninger PUS-ordningen

Tilskudsordning for de politiske ungdomsforeninger PUS-ordningen Tilskudsordning for de politiske ungdomsforeninger PUS-ordningen De politiske ungdomsforeninger har i Aarhus Kommune deres egen tilskudsordning (PUS-ordningen). Foreninger der modtager tilskud fra PUS-ordningen

Læs mere

Kort om efterlønsbeviset, udsættelse af folkepension og ATP

Kort om efterlønsbeviset, udsættelse af folkepension og ATP Kort om efterlønsbeviset, udsættelse af folkepension og ATP A-kassen LH 8. udgave, december 2015 A-kassen LH 8. udgave, december 2015 Indhold Side 1. Forord 3 2. Efterlønsbeviset, det guldrandede papir

Læs mere

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016!

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Solen skinner udenfor lige nu, og der er så småt begyndt at komme knopper på træer og buske og forårsblomsterne begynder at stå i fuldt flor. Jeg

Læs mere

Indledning: Tak for invitationen til at komme i dag og redegøre for hele forløbet

Indledning: Tak for invitationen til at komme i dag og redegøre for hele forløbet Færøudvalget 2010-11 FÆU alm. del Svar på Spørgsmål 9 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER 14. oktober 2010 Talepapir til brug for åbent samråd i FÆU 14. oktober 2010 ad samrådsspørgsmål A alm. del stillet 6.

Læs mere

Baltazar: DV plag, vallak, 2 år og 4 måneder har gennem hele sit liv lidt af diarré on/off.

Baltazar: DV plag, vallak, 2 år og 4 måneder har gennem hele sit liv lidt af diarré on/off. Baltazar: DV plag, vallak, 2 år og 4 måneder har gennem hele sit liv lidt af diarré on/off. Erfaringer med Animal Biosa 14/9-1/10 2004 (dagbog fra Maiken): Vi har på alle mulige måder forsøgt at tage hensyn

Læs mere

Referat af generalforsamlingen 2015

Referat af generalforsamlingen 2015 Referat af generalforsamlingen 2015 Dagsorden: Valg af dirigent Jan Nielsen blev valgt. Valg af referent Britta Dahl blev valgt Bestyrelsens beretning v/formand Steen Lund Jeg vil starte beretningen i

Læs mere

NOTAT: Orientering om Økonomi- og Indenrigsministeriets betænkning om ændringer af den kommunale udligningsordning

NOTAT: Orientering om Økonomi- og Indenrigsministeriets betænkning om ændringer af den kommunale udligningsordning Økonomi og Beskæftigelse Økonomi og Analyse Sagsnr. 209594 Brevid. 1441678 Ref. TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk NOTAT: Orientering om Økonomi- og Indenrigsministeriets betænkning om ændringer

Læs mere

ÆLDRE I TAL 2016. Folkepension. Ældre Sagen Juni 2016

ÆLDRE I TAL 2016. Folkepension. Ældre Sagen Juni 2016 ÆLDRE I TAL 2016 Folkepension Ældre Sagen Juni 2016 Ældre Sagen udarbejder en række analyser om ældre med hovedvægt på en talmæssig dokumentation. Hovedkilden er Danmarks Statistik, enten Statistikbanken

Læs mere

Jeg vil gerne sige tak for invitationen til at holde årets Sankt Hans-tale, her ved Thisted Roklub.

Jeg vil gerne sige tak for invitationen til at holde årets Sankt Hans-tale, her ved Thisted Roklub. Sankt Hans-tale 2012 Jeg vil gerne sige tak for invitationen til at holde årets Sankt Hans-tale, her ved Thisted Roklub. Det er, på trods af en kølig og våd vejrudsigt, nu her ved midsommer, at vi kan

Læs mere

Biomasseoptimeret skovdyrkning

Biomasseoptimeret skovdyrkning Biomasseoptimeret skovdyrkning NordGen Forest Thematic Day Kulturkvalitet og øget træproduktion Skovrider Michael Gehlert Skovdyrkerne Vestjylland Skovbruget som energileverandør 360 o Klimakommissionen

Læs mere

Generalforsamling Mandag d. 5. maj 2014 kl. 19.00, i Vipperødhallen

Generalforsamling Mandag d. 5. maj 2014 kl. 19.00, i Vipperødhallen Generalforsamling Mandag d. kl. 19.00, i Vipperødhallen Til stede: Fra bestyrelsen: Malene, Pia, Charlotte, Mette, Malene, Anne Dorthe, samt 6 medlemmer. Fraværende: Marianne. 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen

Læs mere

Referat generalforsamling i Grundejerforeningen Fursundparken lørdag d. 7. maj 2016 kl. 14.00 i Åsted Forsamlingshus Åstedet.

Referat generalforsamling i Grundejerforeningen Fursundparken lørdag d. 7. maj 2016 kl. 14.00 i Åsted Forsamlingshus Åstedet. Referat generalforsamling i Grundejerforeningen Fursundparken lørdag d. 7. maj 2016 kl. 14.00 i Åsted Forsamlingshus Åstedet. Ad 1: Valg af dirigent Christian Lauridsen valgt Ad 2: Valg af stemmetællere

Læs mere

Notat til Det Grønne Råd

Notat til Det Grønne Råd Notat til Det Grønne Råd Miljø, Vand & Natur Dato: 30.1.2014 J. nr.: 04.00.00P35 Sags nr. 13/1191 Sagsbeh.: Ole Riemer Lokaltlf.: 9945 5508 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Telefon 9945 4545 Fax 9945

Læs mere

Indsigelse mod opsætning af mølle på nabogrunden

Indsigelse mod opsætning af mølle på nabogrunden Indsigelse mod opsætning af mølle på nabogrunden Hermed gør Lene og Bjarne Bliddal Krogstrupvej 11, 7400 Herning indsigelse mod opstilling af Gaia 10 KW mølle på Krogstrupvej 20, sags nr. 02.34.02-p19-586-15

Læs mere

Til deres beskrivelser af en byggebranche, der var gået fuldstændig i stå.

Til deres beskrivelser af en byggebranche, der var gået fuldstændig i stå. Kære venner! For halvandet år siden det var dengang Lars Løkke var statsminister - modtog jeg et brev fra nogle murersvende. De prøvede at komme i kontakt med nogen inde på Christiansborg. De var dødtrætte

Læs mere

Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15).

Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15). Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15). Salmer: Hinge kl.9: 422-7/ 728-373 Vinderslev kl.10.30: 422-7- 397/ 728-510,v.5-6- 373 Dette hellige evangelium

Læs mere

Referat Generalforsamling Stribgårdens Grundejerforening 2007. Generalforsamling den 16. marts 2007

Referat Generalforsamling Stribgårdens Grundejerforening 2007. Generalforsamling den 16. marts 2007 Den ordinære generalforsamling blev indkaldt til afvikling fredag den 16. marts 2007 kl. 19.00 i Strib Sognegård. 1. Dagsordenen: 2. Valg af dirigent 3. Formandens beretning 4. Regnskab 2006 5. Indkomne

Læs mere

Diktat 1 Lørdag morgen

Diktat 1 Lørdag morgen Diktat 1 Lørdag morgen Det begyndte som en helt n l e. Til morgenmad fik vi o u med k f. Og som altid drak vi u. T e var at vi skulle se en film måske den der handler om en k r e. Eller også en s. Men

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 10. ordinære generalforsamling. Indledning:

Læs mere

FORMANDENS BERETNING VED 8. Marts 2014 GRUNDEJERFORENINGEN PILEGAARDENS GENERALFORSAMLING TORSDAG 27. MARTS 2014.

FORMANDENS BERETNING VED 8. Marts 2014 GRUNDEJERFORENINGEN PILEGAARDENS GENERALFORSAMLING TORSDAG 27. MARTS 2014. FORMANDENS BERETNING VED 8. Marts 2014 GRUNDEJERFORENINGEN PILEGAARDENS GENERALFORSAMLING TORSDAG 27. MARTS 2014. 1. VELKOMST. Allerførst vil jeg gerne have lov til at byde alle hjertelig velkommen, endnu

Læs mere

Mødereferat af Generalforsamling i Kvistgård-Nyrup Borgerforening Mandag den 23. november 2015 kl. 19.30

Mødereferat af Generalforsamling i Kvistgård-Nyrup Borgerforening Mandag den 23. november 2015 kl. 19.30 Tilstede: 11 borgere ud over en del af bestyrelsen Dagsorden 1. Valg af dirigent. 2. Valg af referent 3. Beretning. 4. Regnskab forelægges til godkendelse. 5. Valg i henhold til lovene ( 7) 6. Indkomne

Læs mere

Årsrapport 2011. Den Boligsociale Fond Herredsvejen 2 3400 Hillerød

Årsrapport 2011. Den Boligsociale Fond Herredsvejen 2 3400 Hillerød Årsrapport 2011 Den Boligsociale Fond Herredsvejen 2 3400 Hillerød Årsrapporten er fremlagt og godkendt på foreningens ordinære generalforsamling, den / 2012 Dirigent Foreningsoplysninger Forening Den

Læs mere

Årsberetning 2015 afd. 9 Byengen Nordengen

Årsberetning 2015 afd. 9 Byengen Nordengen Hørsholm-Kokkedal Afd. 9 Årsberetning 2015 afd. 9 Byengen Nordengen Indledning Siden sidste beboermøde har det på mange måder været et travlt år og udfordrende år. Der har været afholdt 13 bestyrelsesmøder,

Læs mere

0. Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Midtvest Børneteater og Scenekunst. Forkortet MBS. Foreningen er hjemmehørende i Herning Kommune.

0. Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Midtvest Børneteater og Scenekunst. Forkortet MBS. Foreningen er hjemmehørende i Herning Kommune. Vedtægter for Midtvest Børneteater og Scenekunst (MBS) 0. Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Midtvest Børneteater og Scenekunst. Forkortet MBS. Foreningen er hjemmehørende i Herning Kommune.

Læs mere

Generalforsamlingen marts 2013. Indkaldelse. Side 2. Bestyrelsens beretning. Side 3-4. Indkommende forslag. Side 5-14. Referat.

Generalforsamlingen marts 2013. Indkaldelse. Side 2. Bestyrelsens beretning. Side 3-4. Indkommende forslag. Side 5-14. Referat. Generalforsamlingen marts 2013 Indkaldelse. Side 2 Bestyrelsens beretning. Side 3-4 Indkommende forslag. Side 5-14 Referat. Side 14-16 A/B Strandparken 1 Indkaldelse til ordinær generalforsamling. Onsdag

Læs mere

LØN- OG PERSONALE- ADMINISTRATION I DANSKE VIRKSOMHEDER

LØN- OG PERSONALE- ADMINISTRATION I DANSKE VIRKSOMHEDER LØN- OG PERSONALE- ADMINISTRATION I DANSKE VIRKSOMHEDER 2015 EXECUTIVE SUMMARY I marts og december 2015 gennemførte Bluegarden en undersøgelse med fokus på de største udfordringer inden for løn- og personaleadministration

Læs mere

1 Formål og virke. 2 Medlemmer

1 Formål og virke. 2 Medlemmer Vedtægter for H/F Sommervirke, der henligger på matr. Nr. 15 o, 15 y, af Skelgårde, samt dele af nærliggende, som i henhold til lokalplan Nr. 58A er udlagt til kolonihaveformål. 1 Formål og virke Foreningen

Læs mere

Penge- og Pensionspanelet. Unges lån og opsparing. Public

Penge- og Pensionspanelet. Unges lån og opsparing. Public Penge- og Pensionspanelet Resultaterne og spørgsmålene i undersøgelsen om unges lån og opsparing, må ikke eftergøres uden udtrykkelig aftale med Penge- og Pensionspanelet. 2 Om undersøgelsen Undersøgelsen

Læs mere

REVISORDØGNET D. 14. SEPTEMBER KL. 9.00-9.20. Tak for invitationen til at komme og åbne Revisordøgnet 2015.

REVISORDØGNET D. 14. SEPTEMBER KL. 9.00-9.20. Tak for invitationen til at komme og åbne Revisordøgnet 2015. REVISORDØGNET D. 14. SEPTEMBER KL. 9.00-9.20 [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] [Indledning] Tak for invitationen til at komme og åbne Revisordøgnet 2015. Erhvervsområdet har de seneste år været vant til at se

Læs mere

Beboerinformation Denne information er skrevet af Lennart Rasmussen og Niels Stærup

Beboerinformation Denne information er skrevet af Lennart Rasmussen og Niels Stærup Beboerinformation Denne information er skrevet af Lennart Rasmussen og Niels Stærup Juni 2015 Sommerhilsen Så er forårets generalforsamling og den ekstraordinære generalforsamling overstået. Jeg vil gerne

Læs mere

Tale til Realkreditforeningens årsmøde onsdag den 25. marts 2015

Tale til Realkreditforeningens årsmøde onsdag den 25. marts 2015 Tale til Realkreditforeningens årsmøde onsdag den 25. marts 2015 [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] Tak for invitationen til at tale her i dag. Dansk økonomi er for alvor tilbage på vækstsporet. Det private forbrug

Læs mere

HVER TREDJE SELVSTÆNDIG HAR FOR LILLE PENSION

HVER TREDJE SELVSTÆNDIG HAR FOR LILLE PENSION HVER TREDJE SELVSTÆNDIG HAR FOR LILLE PENSION Denne analyse, lavet i dec. 2006, viser, at ca. 30 % af de organiserede små og mellemstore virksomheder har for lille eller ingen pension eller formue, selvom

Læs mere

Generalforsamlingen 28-10-2010 Grundejerforeningen matrikel nr. 1DO. Baastrup

Generalforsamlingen 28-10-2010 Grundejerforeningen matrikel nr. 1DO. Baastrup Generalforsamlingen 28-10-2010 Grundejerforeningen matrikel nr. 1DO. Baastrup Grundejerforeningen, matrikel. nr. 1DO. Baastrup Referat af ordinær generalforsamling. Generalforsamling blev afholdt den 28.

Læs mere