Socialistisk Folkeparti har stillet en række spørgsmål vedr. de pædagogisk ledede legepladser i Aarhus Kommune.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Socialistisk Folkeparti har stillet en række spørgsmål vedr. de pædagogisk ledede legepladser i Aarhus Kommune."

Transkript

1 10-dages forespørgsel om legepladser i Aarhus Kommune Socialistisk Folkeparti har stillet en række spørgsmål vedr. de pædagogisk ledede legepladser i Aarhus Kommune. 1) Hvor mange pædagogisk ledede legepladser er der i dag i Aarhus Kommune, hvor er de placeret, hvor mange medarbejdere har de hver især, og hvordan er deres respektive økonomiske rammer? Antal og placering Der er i alt 17 pædagogisk ledede legepladser i Aarhus Kommune. Det fremgår af tabellen, hvilket fritidscenter de hører til, og hvilket skoledistrikt de ligger i. (se kort bilag 1): FU Område Fritidscenter Skoledistrikt Legeplads FU Syd Beder-Malling Malling Svendgård Solbjerg-Mårslet Mårslet Midgård Tranbjerg Tranbjerg Naturkraftcenter Tranbjerg Rosenvang-Stavtrup Rosenvang Vidtskuevej Holme-Rundhøj Rundhøj Byggeren Læssøesgade- Læssøesgade- Skansen Skolemarken FU Vest Harlev-Sabro Sabro Legepladsen Sabro FU Gellerup Toveshøj Skjoldhøj-Tilst Tilst Legepladsen Tilst Hasle Hasle Kappelvænget Musvågevej Møllevang/Hasle Legepladsen Musvågevej Ellekær Ellekær Bygården/ Læringsfabrik Gellerup Tovshøj Legepladsen Gellerup Toveshøj Tovshøj Legepladsen Tovshøj FU Nord Skødstrup-Skæring Skæring Lykkegården Lystrup-Elsted Lystrup Søndergård Midtbyen Samsøgade Børnenes Jord I alt 17 Side 1 af 6 BØRN OG UNGE Økonomi og Administration Aarhus Kommune Fællessekretariatet Grøndalsvej Viby J Direkte telefon: Direkte il@aarhus.dk Sag: 17/ Sagsbehandler: Inge Liengaard EAN:

2 Medarbejdere Siden 2015 har FU-området været organiseret i fritidscentre (uddybes i besvarelsen af spørgsmål 2). Det betyder, at alle medarbejderne er ansat ved et fritidscenter, fremfor en bestemt matrikel. Med det afsæt organiseres og løses opgaverne med afsæt i den lokale kontekst og behov. Side 2 af 6 Legepladserne i FU Syd FU Syd har hovedparten af de pædagogisk ledede legepladser syv i alt. Heraf ligger fire legepladserne i hhv. Beder, Tranbjerg, Rosenvang og ved skolen på separate matrikler. På de øvrige tre legepladser, er der andre FU-tilbud, som klub eller ungemiljø, i umiddelbar tilknytning til legepladsen. Det generelle billede er, at der er allokeret medarbejderressourcer svarende til ca. en fuldtidsstilling pr. legeplads. I Tranbjerg har man udarbejdet en samarbejdsmodel mellem skole, dagtilbud og FU, der alle bidrager økonomisk til at finansiere en legepladskoordinator. Legepladserne i FU Vest I Vest ligger alle de pædagogisk ledede legepladser på samme matrikel som FUs øvrige tilbud i skoledistriktet. Det betyder, at man kan tilbyde fx åbne tilbud til alle aldersgrupper, medlemstilbud, ungdomsskoleelevtilbud i den samme ramme. I Vest har man ydermere valgt at arbejdet med et fælles heste-tema. Den fysiske placering for Hest i Vest er på legepladsen Kappelvænget. Hertil har det samlede FU-område allokeret ekstra midler, ligesom der er oprettet et kavaleri, der består af ansatte fra de forskellige fritidscentre i Vest, der alle lægger tid ind på heste-legepladsen. Legepladserne i FU Gellerup Toveshøj I FU Gellerup Toveshøj er driften af de to legepladser med lig organiseringen i FU Vest. Det betyder, at de forskellige elementer af FUs virksomhed legepladsvirksomhed, fritidsklubvirksomhed, ungdomsklubvirksomhed og ungdomsskoleaktiviteter indgår en samlet tilbudsvifte på fælles matrikel. Legepladsvirksomhed er udviklet til at være en højt prioriteret del af det samlede tilbud. Der er allokeret medarbejderressourcer svarende til 1½ fuldtidsstilling pr. legeplads. Legepladserne i FU Nord I FU Nord ligger de tre pædagogiske legepladser alle på egen matrikel. Der er allokeret medarbejderressourcer svarende til 1-1½ fuldtidsstilling, der har opgaver på legepladsen. I FU Nord har man bl.a. arbejdet med at bruge legepladsen som alternativt læringsrum i OCN-læringsforløb, der giver de unge papir på uformelle kompetencer. Her lægger bl.a. ungdomsskole og fritidscentre ressourcer ind.

3 Økonomiske rammer Med FU-forliget vedtog byrådet en ny model for budgettildeling på FUområdet, der har haft indflydelse på legepladsernes drift. Efter 1. januar 2015 fordeles det samlede FU-budget efter antallet af børn og unge i målgruppen (5.kl-17-årige) i området. Budgettet tildeles fritidscenteret, hvis leder har ansvaret for at sikre, at der er tilbud til målgruppen i lokaldistriktet. Legepladserne har dog bibeholdt et særskilt bygningsbudget. Side 3 af 6 FU-område Fritidscenter Legeplads Bygningsbudget i kr. Syd Beder-Malling Svendgården Syd Mårslet-Solbjerg Midgård Syd Tranbjerg-Bavnehøj Tranbjerg Naturcenter Syd Rosenvang-Højvang Vidtskuevej Syd Holme-Rundhøj Rundhøj Syd Læssøesg.-Fjordsg. Skolemarken Syd Læssøesg.-Fjordsg. Skansen Vest Sabro-Harlev LP Sabro Vest Tilst-Skjoldhøj LP Tilst Vest Hasle LP Kappelvænget Peter Fabersvej- Fælles med Vest Musvågevej LP Musvågevej fritidscenteret Vest Ellekær LP Bispehaven Gellerup Gellerup-Toveshøj LP Gellerup Gellerup Gellerup-Toveshøj LP Toveshøj Nord Skæring-Skødstrup LP Skæring Nord Elsted-Lystrup LP Lystrup Nord Samsøgade LP Samsøgade ) Hvilke beslutninger er der truffet i forvaltningen eller byrådet igennem de sidste 4 år, der i væsentlig grad påvirker de pædagogisk ledede legepladsers økonomi, placering og organisering? Byrådet har med FU-forliget (2014) og FU Planen (2016) inden for de seneste fire år truffet væsentlige beslutninger, der vedrører legepladsområdet. Derudover har byrådet truffet beslutning om at nedlægge den pædagogisk ledede legeplads Børnenes Hus (2013). FU-forlig (2014) Forligskredsen bag FU-forliget traf med forliget flere beslutninger, der har direkte betydning for de pædagogisk ledede legepladsers økonomi og opgaveløsning og organisering.

4 Vedr. økonomi blev det besluttet, at budgettet til klubber, legepladser og ungdomsskolen fremover skulle tildeles efter demografiske kriterier. Bygningsbudgetter, samt tildeling efter sociale kriterier blev fastholdt Dette betyder i korte træk, at budgettet tildeles de fire FU-områder efter antallet af børn og unge i alderen 5.kl.-18 år (FU s målgruppe) i området. Herefter er der en budgetproces i det enkelte FU-område, hvor økonomien fordeles efter demografi men også forhold som udsathed, matrikler, brugerantal mv. Side 4 af 6 Vedr. organisering blev det besluttet, at FU-området skulle organiseres i tre områder, FU-Syd, FU-Nord og FU-Vest. FU-området Gellerup-Toveshøj blev bevaret som det var. Derudover vurderede forligspartierne, at det var muligt at reducere på omfanget af ledelse på andre niveauer på FU-området. På den baggrund ønskede forligskredsen, at FU-chefen skulle gennemgå ledelsesstrukturen med henblik på at undersøge mulighederne for fælles ledelse af FU-tilbud. Vedr. de pædagogisk ledede legepladsers opgaveløsning anerkendte forligskredsen den særlige rolle som de pædagogisk ledede legepladser har i mange af byens lokalsamfund, som samlingssteder på tværs af generationer. Samtidig blev det anerkendt, at de pædagogisk ledede legepladser kan møde børn og unge på en anden måde end kommunens øvrige tilbud, fordi der er et særligt rum til at hjælpe udsatte børn og unge. Desuden fandt forligskredsen, at der i lyset af folkeskolereformens fokus på den åbne skole skulle arbejdes med, hvordan de pædagogisk ledede legepladser i højere grad kunne indgå som et element i nye måder at tænke undervisning på. Der skulle de pædagogisk ledede legepladser kvalitetsudvikles, så skolerne i højere grad kunne drage nytte af faciliteterne på de pædagogisk ledede legepladser. Slutteligt bad forligskredsen Børn og Unge om at analysere mulighederne for at flytte de legepladser, der ligger langt fra skoler. Man skulle vurdere om nogle af de pædagogisk ledede legepladser, der ikke havde en større bydækkende funktion, i højere grad kunne integreres med FU-klubberne. Reorganisering af FU-området Med afsæt i den opgave, som blev stillet i FU-forliget, er FU blevet reorganiseret med henblik på at skabe fælles ledelse af FU-tilbud. FUs enheder dvs. klubber og legepladser er pr. 1, januar 2015 organiseret i fritidscentre: Der ligger en klub i hvert skoledistrikt- Ét fritidscenter består typisk af en-to klubber samt evt. en legeplads (se bilag 2 oversigt fritidscentre). FU Plan (2016) I forlængelse af FU forliget vedtog byrådet i 2016 FU Planen (3. februar). Her fremgår det, at legepladserne med respekt for deres pædagogiske tradition og kultur fremover skal tænkes ind i og udvikles i forhold til lokale

5 samarbejdsflader. Det vil bl.a. betyde, at dagtilbud og skolerne i højere grad kan få gavn af legepladsernes pædagogiske tilgang og fysiske rammer. Side 5 af 6 Politisk aftale om Sølystgade 30 (2013) Partierne bag budget indgik den 7. marts 2013 en aftale om Sølystgade 30. Formålet var at skabe flere dagtilbudspladser i Aarhus midtby. Aftalen indeholdt flere elementer, herunder at den pædagogisk ledede legeplads Børnenes Hus skulle sælges. Brugere af legepladsen blev henvist til fremover at benytte Børnenes Jord i Hjelmensgade, og der blev 3 mio. kr. til forbedringer af de bygningsmæssige rammer ved Børnenes Jord. Børnenes Hus blev nedlagt som pædagogisk ledet legeplads i ) Er der nogle af de pædagogisk ledede legepladser der fysisk skal flyttes i de kommende år? Legepladsen i Ellekær Bygningerne på legepladsen brændte ned i De genopbygges ikke på den hidtidige placering, men i stedet i tilknytning til fritids- og ungdomsklubben, som samlet kommer til at indeholde fritids- og ungdomsklub, ungdomsskole og åbne tilbud. Det gamle legepladsareal gentænkes sammen med boligforeningen i en fælles tryghedsindsats 4) Hvad er baggrunden for de pædagogisk ledede legepladsers målgruppe fra 5. klasse og op? De pædagogisk ledede legepladsers målgruppe følger FUs målgruppe. Fra 1. august 2017 vil målgruppen således være fra 4. kl-18 år; jf. byrådets beslutning om, at fritidstilbuddet til 4. kl. overgår fra SFO til klub. Det er dog værd at bemærke, at legepladserne er åbne for alle. Det er alene FUs medarbejdere, der er rettet mod målgruppen 4.kl.-18 år. 5) Hvor vil det være mest hensigtsmæssigt at etablere nye pædagogisk ledede legepladser i takt med at byen og bysamfundene vokser? Det er ikke formuleret som en del af hverken FU-forlig eller FU-Planen at der skal etableres nye pædagogiske legepladser, så dette tema har ikke været drøftet.

6 6) Hvis det er muligt at svare på - hvor stor en del af byens børn og unge har over 500 meter til en offentligt tilgængelig legeplads? Side 6 af 6 Teknik og Miljø administrerer de offentligt tilgængelige legepladser. De har udarbejdet et kort, der angiver legepladserne med 500 meter buffer omkring (bilag 3). Teknik og Miljø har dog ikke adgang til data om, hvor mange børn, der bor uden for disse områder, så det er ikke umiddelbart muligt at svare på dette spørgsmål. 7) Det lader umiddelbart til AarhusGuiden ikke indeholder alle offentligt tilgængelige legepladser. Hvad er baggrunden herfor? AarhusGuiden administreres af Kultur og Borgerservice. Det vides ikke, hvorfor det ikke er alle offentligt tilgængelige legepladser, som er med. Imidlertid er AarhusGuiden under ombygning. Den forenkles, så det fremover kun er begivenheder, der bliver vises. Dvs. at hele området steder, hvorunder legepladser hører, forsvinder fra app en. 8) Hvor er der etableret legepladser tæt på skovområder? Se bilag 3 kort over placering af offentligt tilgængelige legepladser. Der er ingen af de pædagogisk ledede legepladser, der ligger tæt på skov. Med venlig hilsen Bünyamin Simsek rådmand / Jan Præstholm direktør

Orientering om FU underliggende ledelsesstruktur. Børn og Unge-udvalget den 27. maj 2015

Orientering om FU underliggende ledelsesstruktur. Børn og Unge-udvalget den 27. maj 2015 Orientering om FU underliggende ledelsesstruktur klub/legeplads Børn og Unge-udvalget den 27. maj 2015 Baggrund: FU-forlig 2014 I forbindelse med byrådets vedtagelse af forlig om ny FU struktur d. 5. april

Læs mere

Forlig. Forlig om fritids- og ungdomsskoleområdet i Aarhus kommune. Alle byrådets partier er med i aftalen

Forlig. Forlig om fritids- og ungdomsskoleområdet i Aarhus kommune. Alle byrådets partier er med i aftalen Forlig Forlig om fritids- og ungdomsskoleområdet i Aarhus kommune Alle byrådets partier er med i aftalen FU-områdets mål Enighed om at: FU-området gør et stort og vigtigt stykke arbejde FU-området har

Læs mere

Bilag 6. Budgettildeling til FU-områderne. Børn og Unge Dato

Bilag 6. Budgettildeling til FU-områderne. Børn og Unge Dato Bilag 6 Fra Børn og Unge Dato 10-06-2014 Budgettildeling til FU-områderne Det politiske forlig og de deraf følgende ændringer på FU-området er budgetneutralt, hvilket betyder at den samlede ramme er uændret.

Læs mere

Kompetenceudviklingsmidler

Kompetenceudviklingsmidler Til skoleledelsen Den 19. maj 2014 Kompetenceudviklingsmidler Yderligere midler til vikardækning Rådmanden har indstillet til byrådet om afsættelse af yderligere 6 mio.kr. til at dække vikaromkostninger

Læs mere

Den 3. juli Svar på spørgsmål stillet på byrådsmøde i forbindelse med byrådets behandling af sammenlægning af Holme og Rundhøj dagtilbud

Den 3. juli Svar på spørgsmål stillet på byrådsmøde i forbindelse med byrådets behandling af sammenlægning af Holme og Rundhøj dagtilbud Den 3. juli 2014 Svar på spørgsmål stillet på byrådsmøde i forbindelse med byrådets behandling af sammenlægning af Holme og Rundhøj dagtilbud I forbindelse med byrådets behandling af punkt 9 vedrørende

Læs mere

Tilpasning af skolerne til klub i FU-regi for 4. klasse

Tilpasning af skolerne til klub i FU-regi for 4. klasse Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 1. februar 2017 Tilpasning af skolerne til klub i FU-regi for 4. klasse 1. Resume Indstillingen indeholder et forslag til, hvordan der kan etableres

Læs mere

Fritids- og ungdomsskoleområdet i Aarhus Kommune

Fritids- og ungdomsskoleområdet i Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 2. maj 2014 Fritids- og ungdomsskoleområdet i Aarhus Kommune Tilpasning af strukturen på FU-området med henblik på at sikre et selvstændigt

Læs mere

Tids- og procesplan. 15. januar Høring af byrådsindstilling (4 uger) maj. 1. byrådsbehandling 13. august. Evt. 2.

Tids- og procesplan. 15. januar Høring af byrådsindstilling (4 uger) maj. 1. byrådsbehandling 13. august. Evt. 2. FU-analyse 2014 Tids- og procesplan Aktivitet Tidspunkt Byrådet anmoder Børn og Unge om en Oktober 2013 analyse af den fremtidige organisering af FU-området Inddragende proces Oktober november 2013 Børn

Læs mere

Aarhus Kommune. Aarhus Kommune

Aarhus Kommune. Aarhus Kommune Aarhus Kommune Garantidistrikt Ændring Ændring Grenåvej Øst 1.16 1.87 1.92 1.11 1.136 1.172 156 1.28 1.36 1.431 1.473 1.58 1.52 24 Grenåvej Vest 817 847 85 848 843 842 24 1.49 1.25 1.54 1.75 1.17 1.117

Læs mere

Variationer i nøgletal på SFO-område internt i

Variationer i nøgletal på SFO-område internt i Variationer i nøgletal på SFO-område internt i Aarhus. Baggrund Gennemgangen af nøgletal synliggør bl.a. at direkte sammenligninger er vanskelige pga. forskellige opgørelsesmetoder. (bl.a. forskellige

Læs mere

Folkeskolens Fællesskaber. Hvor og hvornår skal jeg på besøg?

Folkeskolens Fællesskaber. Hvor og hvornår skal jeg på besøg? Grenåvej Øst Risskov Besøgs skole: Uge: Skoleleder Beder Skole i område Oddervej 45 Pædagogisk Leder Bakkegårdskolen i område Randersvej 38 Adm. Leder Næshøjskolen i område Silkeborgvej 40 SFO Leder Solbjerg

Læs mere

Tabel 1. Oversigt over antal klubber og medlemmer i FU-områderne... 10

Tabel 1. Oversigt over antal klubber og medlemmer i FU-områderne... 10 Notat Den 30. april 2012 Indholdsfortegnelse Analyse af fritids- og ungdomsskoletilbuddet i Aarhus Kommune... 3 Resume... 4 De sociale kriterier... 4 Samspillet mellem FU- og FO-klubberne... 6 Budgettildelingsmodel

Læs mere

Indstilling. Ny plan for fritids- og. ungdomsskoleområdet. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 13. januar 2016

Indstilling. Ny plan for fritids- og. ungdomsskoleområdet. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 13. januar 2016 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 13. januar 2016 Ny plan for fritids- og ungdomsskoleområdet Planen for fritids- og ungdomsskoleområdet giver retningen for en videreudvikling

Læs mere

Notat. Sammenlægning af dagtilbud i Gellerup og Toveshøj

Notat. Sammenlægning af dagtilbud i Gellerup og Toveshøj Notat Side 1 af 5 Til Til Kopi til Børn og Unge-udvalget Drøftelse Bünyamin Simsek, Nils Petersen BØRN OG UNGE Administrationsafdelingen B og U Aarhus Kommune Sammenlægning af dagtilbud i Gellerup og Toveshøj

Læs mere

Peter Jeppesen Journalist Ekstra Bladet. Aarhus Kommune. Den 26. september 2013. Kære Peter Jeppesen,

Peter Jeppesen Journalist Ekstra Bladet. Aarhus Kommune. Den 26. september 2013. Kære Peter Jeppesen, Peter Jeppesen Journalist Ekstra Bladet Den 26. september 2013 Aarhus Kommune Børn og Unge Kære Peter Jeppesen, Du har som bekendt anmodet om aktindsigt i en række forhold vedrørende Aarhus Kommunes kommunale

Læs mere

Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra Socialdemokratiet vedrørende principudvikling i skolebestyrelserne

Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra Socialdemokratiet vedrørende principudvikling i skolebestyrelserne Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra Socialdemokratiet vedrørende principudvikling i skolebestyrelserne Spørgsmål: Børn og Unge har den 9. maj 2018 modtaget en forespørgsel fra den socialdemokratiske

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Hele befolkningen i Aarhus Kommune 1. januar 2017 Den 1. januar 2017 var 335.684 personer bosat i Aarhus Kommune mod 330.639 personer året før. Befolkningen

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Hele befolkningen i Aarhus Kommune 1. juli 2016 Den 1. juli 2016 var 331.558 personer bosat i Aarhus Kommune mod 326.624 personer året før. Befolkningen

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Hele befolkningen i Aarhus Kommune 1. januar 2016 Den 1. januar 2016 boede der 330.639 personer i Aarhus Kommune mod 326.246 personer året før. Befolkningen

Læs mere

REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE

REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE FRITIDSCENTER 1 JOB OG Ung i Aarhus SYD LÆS MERE PÅ HJEMMESIDEN TIL FRITIDSCENTER Er du en visionær og engageret leder? Har du lyst til at være med til at skabe et unikt ungdomsliv

Læs mere

Økonomiske konsekvenser og personaleændringer

Økonomiske konsekvenser og personaleændringer Sektor: Anbefalingens betegnelse: 5.50 MBU Klubtilbud til 4. klasse Økonomiske konsekvenser og personaleændringer 2016-2019 (2016-priser i 1.000 kr.) Forslag (model1) 2016 2017 2018 2019 Mindreudgift i

Læs mere

FU-analyse 2014 HØRINGSSVAR

FU-analyse 2014 HØRINGSSVAR FU-analyse 2014 HØRINGSSVAR Antal høringssvar Område Silkeborgvej, herunder Gellerup og Toveshøj Antal Skanderborgvej 14 Horsensvej 9 Oddervej 11 Grenåvej Øst 11 Grenåvej Vest 13 Randersvej 11 Viborgvej

Læs mere

Fritids og ungdomsskole politikken. Oplæg Børn og Unge Udvalget d. 11. marts 2015

Fritids og ungdomsskole politikken. Oplæg Børn og Unge Udvalget d. 11. marts 2015 Fritids og ungdomsskole politikken Oplæg Børn og Unge Udvalget d. 11. marts 2015 Dagsorden 1. Status vedr. implementeringen af FU forliget 2. Fritids og Ungdomsskolepolitikken - herunder proces og tidsplan

Læs mere

Gentænkning af tilbud i Gellerup, Toveshøj og Ellekær

Gentænkning af tilbud i Gellerup, Toveshøj og Ellekær Indstilling Til Fra Dato Aarhus Byråd via Magistraten Klik her for at angive tekst. Dato for fremsendelse til MBA Gentænkning af tilbud i Gellerup, Toveshøj og Ellekær 1. Resume Byrådet besluttede den

Læs mere

Fordeling af specialundervisningsmidler i Aarhus Kommune

Fordeling af specialundervisningsmidler i Aarhus Kommune Thomas Astrup Bæk og Søren Teglgaard Jakobsen Fordeling af specialundervisningsmidler i Aarhus Kommune Sammenligning af Aarhus-modellen og KORA-modellen Fordeling af specialundervisningsmidler i Aarhus

Læs mere

I forbindelse med FU-forliget blev Børn og Unge anmodet om at tilrettelægge en ny høring vedrørende klubtilbud på Lystrup og Elsted Skole.

I forbindelse med FU-forliget blev Børn og Unge anmodet om at tilrettelægge en ny høring vedrørende klubtilbud på Lystrup og Elsted Skole. Notat Side 1 af 5 Til Til Kopi til Børn og Unge-udvalget Orientering 0-18 års anlægsprojekt i Elsted og Lystrup, herunder placering af FU Dette notat indeholder et forslag til, at SFO og FU får fælleslokaler

Læs mere

Notat. Bilag 1: Pasningssituation i de enkelte garantidistrikter og forslag til placering af nye dagtilbudsgrupper. Til Kopi til

Notat. Bilag 1: Pasningssituation i de enkelte garantidistrikter og forslag til placering af nye dagtilbudsgrupper. Til Kopi til Notat Emne Til Kopi til Bilag 1: Pasningssituation i de enkelte garantidistrikter og forslag til placering af nye dagtilbudsgrupper Aarhus Kommune Den 25. april 2013 Aarhus Kommune har en målsætning om

Læs mere

Fakta. Aarhus Kommune

Fakta. Aarhus Kommune Fakta Fakta 0. klasser til kommende skoleår Børnehaveklassedannelsen på den enkelte skole er udarbejdet i henhold til folkeskolelovens bestemmelser samt de byrådsbesluttede rammer i Styrelsesvedtægten.

Læs mere

5. april Forlig om Fritids- og ungdomsskoleområdet i Aarhus. 5. april 2014

5. april Forlig om Fritids- og ungdomsskoleområdet i Aarhus. 5. april 2014 Forlig om Fritids- og ungdomsskoleområdet i Aarhus 5. april 2014 1 Fritids- og ungdomsskoleområdet i Aarhus Kommune 1. Indledning Forligskredsen tager udgangspunkt i Børn- og Ungepolitikkens vision om,

Læs mere

ANTAL FAMILIER I ÅRHUS KOMMUNE 1. JANUAR 2000

ANTAL FAMILIER I ÅRHUS KOMMUNE 1. JANUAR 2000 Information fra Århus Kommunes Statistiske Kontor Nr. 1.07 August 2000 ANTAL FAMILIER I ÅRHUS KOMMUNE 1. JANUAR 2000 x En familie består af en eller flere voksne personer samt børn under 18 år med samme

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Hele befolkningen i Aarhus Kommune 1. januar 2015 Den 1. januar 2015 boede der 326.246 personer i Aarhus Kommune mod 323.893 personer året før. Befolkningen

Læs mere

Dagsorden. 1. Præsentation af forslag til ændring af samarbejde, ledelse og organisering af Børn og Unge. 2. Præsentation af spareforslag

Dagsorden. 1. Præsentation af forslag til ændring af samarbejde, ledelse og organisering af Børn og Unge. 2. Præsentation af spareforslag Dagsorden 1. Præsentation af forslag til ændring af samarbejde, ledelse og organisering af Børn og Unge 2. Præsentation af spareforslag 3. Den videre proces 4. Spørgsmål Forslag til ændring af samarbejde,

Læs mere

Notat. Opmærksomhedspunkter på baggrund af småbørnsprognose 2013, skoleprognose 2013 og skolestatistikkerne. Til: Kopi: til: Den 28.

Notat. Opmærksomhedspunkter på baggrund af småbørnsprognose 2013, skoleprognose 2013 og skolestatistikkerne. Til: Kopi: til: Den 28. Notat Emne: Til: Kopi: til: Opmærksomhedspunkter på baggrund af småbørnsprognose 2013, skoleprognose 2013 og skolestatistikkerne for 2013 Den 28. februar 2014 I dette notat redegøres der på et overordnet

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Februar 2010 Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Hele befolkningen i Århus Kommune 1. januar 2010 Den 1. januar 2010 boede der 306.650 personer i Århus Kommune mod 302.618 personer året før.

Læs mere

Sammenlægning af dagtilbud i område Viborgvej

Sammenlægning af dagtilbud i område Viborgvej Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 10. marts 2015 Sammenlægning af dagtilbud i område Viborgvej Charlottehøj Dagtilbud indstilles sammenlagt med Dagtilbud Hasle og Dagtilbuddet

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer August 2009 Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Hele befolkningen i Århus Kommune 1. juli 2009 Den 1. juli 2009 boede der 303.107 personer i Århus Kommune mod 298.501 personer året før. Befolkningen

Læs mere

Fakta. Fakta. Aarhus Kommune

Fakta. Fakta. Aarhus Kommune Fakta Fakta 0. klasser til kommende skoleår Børnehaveklassedannelsen på den enkelte skole er udarbejdet i henhold til folkeskolelovens bestemmelser samt de byrådsbesluttede rammer i Styrelsesvedtægten.

Læs mere

Daginstitutionsundersøgelsen i. Århus Kommune,

Daginstitutionsundersøgelsen i. Århus Kommune, Århus Kommune Økonomisk Afdeling, Statistisk Kontor November 2003 Daginstitutionsundersøgelsen i Århus Kommune, 2003 -------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

ANTAL FØDTE BØRN I ÅRHUS KOMMUNE,

ANTAL FØDTE BØRN I ÅRHUS KOMMUNE, Information fra Århus Kommunes Statistiske Kontor Februar 2004 ANTAL FØDTE BØRN I ÅRHUS KOMMUNE, 1994-2003 x I 2003 blev der i Århus Kommune født 4.092 børn mod 3.992 i 2002. En stigning på 2,5%. x I forhold

Læs mere

BØRN OG UNGE Pædagogisk Afdeling Aarhus Kommune

BØRN OG UNGE Pædagogisk Afdeling Aarhus Kommune Læring og Udvikling Grøndalsvej 2, 8260 Viby J Side 1 af 22 Besvarelse af 10-dages forespørgsel om udviklingen i læseresultater og i resultaterne for hhv. dansk og matematik for afgangsklasserne på de

Læs mere

At 1) byrådet tiltræder den fremsendte plan for fritids- og ungdomsskoleområdet i Aarhus Kommune.

At 1) byrådet tiltræder den fremsendte plan for fritids- og ungdomsskoleområdet i Aarhus Kommune. Indstilling Til Fra Dato Aarhus Byråd via Magistraten Klik her for at angive tekst. Dato for fremsendelse til MBA Indstilling om plan for fritids- og ungdoms- skoleområdetområdet Byrådets beslutning om

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Marts 2009 SKOLEELEVER I ÅRHUS KOMMUNE 2008 Det samlede antal skoleelever i Århus Kommune (inkl. gymnasieelever og H.F.) er pr. 5. sept. 2008 på 38.798

Læs mere

Indstilling. Bedre fysiske rammer for børn og unge i Tranbjerg. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Den 25.

Indstilling. Bedre fysiske rammer for børn og unge i Tranbjerg. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Den 25. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 25. april 2013 Aarhus Kommune Administrationsafdeling Børn og Unge 1. Resume Der mangler dagtilbudspladser i Tranbjerg. Samtidig er der på

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Marts 2006 Antal fødte børn i Århus Kommune, 1997-2006 I 2006 blev der i Århus Kommune født 3.954 børn mod 3.924 i 2005. En lille stigning på 0,8 %. I

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Juni 2009 Familier og husstande i Århus Kommune, 1. januar 2009 Det samlede antal familier i Århus Kommune pr. 1. januar 2009 udgør 167.021, hvilket er

Læs mere

!"!! #$% &!' &'#" & #,+* # #$4 + 5&"'&!&5'&!&5'"&-' &!' +) *+ # ! " # * * * !*' 0 0!*'*1 ,*'#- +'# "#$ %$%!

!!! #$% &!' &'# & #,+* # #$4 + 5&'&!&5'&!&5'&-' &!' +) *+ # !  # * * * !*' 0 0!*'*1 ,*'#- +'# #$ %$%! !"!! #$% &!' &'#" ( )&+)&!'+#, +" +#,++#+-" & #,+ #./#&(&0.123%$ #$4 + 5&"'&!&5'&!&5'"&-' &!' +) + #.& &+$%! " # 2'#34',$'!' 0 0!'1,'# 0./$','#- +'# &') $&'( "#$ %$%! $!%& ' Dansk Indvandrere Efterkommere

Læs mere

Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik

Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik SKOLEELEVER I AARHUS KOMMUNE 2013 Det samlede antal skoleelever i Aarhus Kommune (inkl. gymnasieelever og H.F.) er pr. 5. september 2013 på 39.744 elever.

Læs mere

Nyt bilag Forslag til ændring af samarbejde, ledelse og organisering af Børn og Unge

Nyt bilag Forslag til ændring af samarbejde, ledelse og organisering af Børn og Unge Nyt bilag Forslag til ændring af samarbejde, ledelse og organisering af Børn og Unge Bilag til nye spareforslag Etablering af administrative fællesskaber forankret i forvaltningen Ændret organisering af

Læs mere

Forslag 70 MKB s udtalelse vedr. Venstres beslutningsforslag om samlingssteder i lokalområderne

Forslag 70 MKB s udtalelse vedr. Venstres beslutningsforslag om samlingssteder i lokalområderne Forslag 70 MKB s udtalelse vedr. Venstres beslutningsforslag om samlingssteder i lokalområderne Resume af beslutningsforslaget: Venstre foreslår, at MKB udarbejder en liste over kendte projektforslag omkring

Læs mere

Rådmand Bünyamin Simsek Aarhus Kommune, Børn og Unge Rådhuset 8100 Aarhus C. hoeringssvar@mbu.aarhus.dk HØRINGSSVAR

Rådmand Bünyamin Simsek Aarhus Kommune, Børn og Unge Rådhuset 8100 Aarhus C. hoeringssvar@mbu.aarhus.dk HØRINGSSVAR Rådmand Bünyamin Simsek Aarhus Kommune, Børn og Unge Rådhuset 8100 Aarhus C hoeringssvar@mbu.aarhus.dk HØRINGSSVAR marts 2014 Høring af analyse af fritids- og ungdomsskoleområdet ÅUF takker for invitationen

Læs mere

FAMILIER OG HUSSTANDE I ÅRHUS KOMMUNE 1. JANUAR 2002

FAMILIER OG HUSSTANDE I ÅRHUS KOMMUNE 1. JANUAR 2002 Information fra Århus Kommunes Statistiske Kontor Nr. 1.07 April 2002 FAMILIER OG HUSSTANDE I ÅRHUS KOMMUNE 1. JANUAR 2002 x En familie består af en eller flere voksne personer samt børn under 18 år med

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik December 2009 SKOLEELEVER I ÅRHUS KOMMUNE 2009 Det samlede antal skoleelever i Århus Kommune (inkl. gymnasieelever og H.F.) er pr. 5. sept. 2009 på 39.201

Læs mere

Svar på forespørgsel fra Socialdemokratiet om indsatser mod hævnporno i Aarhus Kommune. BØRN OG UNGE Pædagogisk Afdeling Aarhus Kommune

Svar på forespørgsel fra Socialdemokratiet om indsatser mod hævnporno i Aarhus Kommune. BØRN OG UNGE Pædagogisk Afdeling Aarhus Kommune Pædagogisk Afdeling Grøndalsvej 2, 8260 Viby J Borgmesterens Afdeling Svar på forespørgsel fra Socialdemokratiet om indsatser mod hævnporno i Aarhus Kommune 1. Baggrund Socialdemokratiet i Aarhus Byråd

Læs mere

Pointe 1: Bevar ungdomsklubben på Gug skole Indhold Høringssvar Skoleforvaltningens kommentar

Pointe 1: Bevar ungdomsklubben på Gug skole Indhold Høringssvar Skoleforvaltningens kommentar Pointe 1: Bevar ungdomsklubben på Gug skole Indhold Høringssvar Skoleforvaltningens kommentar Gug ungdomsklub er et samlingssted for områdets unge Bekymring for at de unge vil udøve uhensigtsmæssige aktiviteter

Læs mere

11. december Besvarelse af spørgsmål stillet på udvalgsmøde den 10. december vedrørende skolestruktur

11. december Besvarelse af spørgsmål stillet på udvalgsmøde den 10. december vedrørende skolestruktur 11. december 2012 Besvarelse af spørgsmål stillet på udvalgsmøde den 10. december vedrørende skolestruktur Spørgsmål på baggrund af foretræde 1. Hvor stor en gæld har Holme, Rosenvang og Rundhøjskolen?

Læs mere

Forslag til ændring af samarbejde, ledelse og organisering af Børn og Unge

Forslag til ændring af samarbejde, ledelse og organisering af Børn og Unge Forslag til ændring af samarbejde, ledelse og organisering af Børn og Unge Bilag til spareforslagene Ændret skolestruktur og som følge heraf ændringer i administrative fællesskaber og dagtilbud Ændret

Læs mere

Fremtidig forankring af Fokusskolen og Unge i Centrum

Fremtidig forankring af Fokusskolen og Unge i Centrum Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 23. juni 2016 Fremtidig forankring af Fokusskolen og Fysisk og organisatorisk forankring af Fokusskolen og 1. Resume I forbindelse med

Læs mere

Boligplan Bilag 1

Boligplan Bilag 1 Boligplan 2016 Bilag 1 1 Indledning Boligplan 2016 er udarbejdet på baggrund af analyser, som afdækker hvilke faktorer, der vil påvirke fremtidens efterspørgsel af ældre- og plejeboliger. Analysen bag

Læs mere

Beslutningsforslag. Gentænkning af Børn og Unges tilbud i Gellerup, Tovshøj og Ellekær lokalområder MAJ 2016 VENSTRE I ÅRHUS KOMMUNE

Beslutningsforslag. Gentænkning af Børn og Unges tilbud i Gellerup, Tovshøj og Ellekær lokalområder MAJ 2016 VENSTRE I ÅRHUS KOMMUNE Beslutningsforslag Gentænkning af Børn og Unges tilbud i Gellerup, Tovshøj og MAJ 2016 VENSTRE I ÅRHUS KOMMUNE Baggrund Gentænkning af Børn og Unges tilbud i Gellerup, Tovshøj og Baggrund Byrådet har netop

Læs mere

Notat. Idékonkurrence til en ny midtbyskole i N.J. Fjordsgades. Børn og Unge-udvalget. Kopi til. Århus Kommune. Den 11. juni 2010

Notat. Idékonkurrence til en ny midtbyskole i N.J. Fjordsgades. Børn og Unge-udvalget. Kopi til. Århus Kommune. Den 11. juni 2010 Notat Emne Til Kopi til Idékonkurrence til en ny midtbyskole i N.J. Fjordsgades Skoles distrikt Børn og Unge-udvalget Den 11. juni 2010 Århus Kommune Børn og Unge Byrådet besluttede den 28. april 2010

Læs mere

Indholdsfortegnelse for bilag

Indholdsfortegnelse for bilag Indholdsfortegnelse for bilag 1 Godkendelse af referat...2 Bilag 1: Referat 120319...2 2 Anvendelse af anlægs- og driftsmidler til de pædagogisk ledede legepladser (HP)...7 Bilag 1: Beslutningsmemo til

Læs mere

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune Notat Emne: Proces for Højbjerg Bibliotek Til: Kulturudvalget den Kopi til: Forslag til proces for Højbjerg Bibliotek Side 1 af 5 KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune 1.

Læs mere

Boligprognose for Aarhus Kommune

Boligprognose for Aarhus Kommune Boligprognose for Aarhus Kommune 2016-2029 Boligprognosen for Aarhus Kommune 2016-2029 er en opgørelse af hvor mange nye boliger, der forventes opført i kommunen i de kommende 14 år. Boligprognosen udarbejdes

Læs mere

Børn og Unges udtalelse vedr. Venstres beslutningsforslag om flere faglokaler og bedre toiletter på de århusianske folkeskoler

Børn og Unges udtalelse vedr. Venstres beslutningsforslag om flere faglokaler og bedre toiletter på de århusianske folkeskoler Dato for byrådsbehandling 17.08.2016 Børn og Unges udtalelse vedr. Venstres beslutningsforslag om flere faglokaler og bedre toiletter på de århusianske folkeskoler Resume af beslutningsforslaget: Forslaget

Læs mere

Nyt skoleudbygningsprogram

Nyt skoleudbygningsprogram Til Byrådet Fra MBU Dato 14. august 2015 Nyt skoleudbygningsprogram Notatet omhandler Børn og Unges forslag til nyt Skoleudbygningsprogram til erstatning af det tidligere Lokaleprogram. 1. Resume Det nuværende

Læs mere

Notat. Udmøntning af Puljen til multibaner og lignende. Til. Forligspartierne bag kvalitetsfondsmidlerne (kulturudvalget samt Enhedslisten)

Notat. Udmøntning af Puljen til multibaner og lignende. Til. Forligspartierne bag kvalitetsfondsmidlerne (kulturudvalget samt Enhedslisten) Notat Til Forligspartierne bag kvalitetsfondsmidlerne (kulturudvalget samt Enhedslisten) Den Udmøntning af Puljen til multibaner og lignende Aarhus Kommune Sport & Fritid Kultur og Borgerservice 1. Resume

Læs mere

Høringssvar fra Skolen ved Sundet (SvS), Amager

Høringssvar fra Skolen ved Sundet (SvS), Amager Høringssvar fra Skolen ved Sundet (SvS), Amager Skolebestyrelsen på Skolen ved Sundet forventer, at en sammenlægning af de nuværende fritidstilbud til skolens børn vil blive en realitet som følge af de

Læs mere

Fysisk helhedsløsning for Samsøgades Skole

Fysisk helhedsløsning for Samsøgades Skole Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 8. december 2015 Fysisk helhedsløsning for Samsøgades Skole Indstillingen giver bevilling på 6,8 mio. kr. til fysisk helhedsløsning for

Læs mere

Denne indstilling indeholder et forslag til disponering af RULL-midler, midler til faglokaler samt indtægter ved salg af ejendomme.

Denne indstilling indeholder et forslag til disponering af RULL-midler, midler til faglokaler samt indtægter ved salg af ejendomme. Indstilling Til Fra Dato Aarhus Byråd via Magistraten Børn og Unge Dato for fremsendelse til MBA Forslag til prioritering af RULL-midlerne Denne indstilling indeholder et forslag til disponering af RULL-midler,

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Antal personer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Statsborgerskab og herkomst i Aarhus Kommune, 1. juli 2016 Informationen omfatter en opgørelse over antallet af borgere med henholdsvis

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Antal personer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Statsborgerskab og herkomst i Aarhus Kommune, 1. januar 2016 Informationen omfatter en opgørelse over antallet af borgere med henholdsvis

Læs mere

Bestyrelsesmøde i UNGiAarhus SYD Vikærsvej 36, 8240 Risskov Tirsdag den kl

Bestyrelsesmøde i UNGiAarhus SYD Vikærsvej 36, 8240 Risskov Tirsdag den kl Bestyrelsesmøde i UNGiAarhus SYD Vikærsvej 36, 8240 Risskov Tirsdag den 28.4.2015 kl. 17.00 20.00 Tilstede: Heino Hermann, Jørgen Hulgaard, Kim Frandsen, Lone Jensen, Kim Andersen, Thomas Glanz, Mette

Læs mere

Åbningstider på skoler og anlæg, pr

Åbningstider på skoler og anlæg, pr Åbningstider på skoler og anlæg, pr. 31.05.18 Mandage torsdage fra 15 22, hele skoleåret Ellekærskolen, klasse- og faglokaler Katrinebjergskolen, klasse- og faglokaler Elsted Skole, klasse- og faglokaler

Læs mere

Anvendelse af dispositionsbeløb fra salg af Vejlby Skole

Anvendelse af dispositionsbeløb fra salg af Vejlby Skole Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 15. februar 2016 salg af Vejlby Skole Dispositionsbeløbet fra indstilles anvendt til modernisering af Stensagerskolen og som tilskud til

Læs mere

Organisering af fritidsdelen i Frederikssund Kommune i relation til skolereformen. Beskrivelse af forslag

Organisering af fritidsdelen i Frederikssund Kommune i relation til skolereformen. Beskrivelse af forslag 23. januar 2014 Model 1 Samarbejds- og partnerskabsmodel. Modellen betyder en uændret organisering af fritidsområdet. Der indgås forpligtende samarbejds- og partnerskabsaftaler i forhold til blandt andet

Læs mere

Spørgsmål og svar vedr. udbuddet System til besøgstælling på Aarhus Kommunes Bibliotekers fysiske lokationer

Spørgsmål og svar vedr. udbuddet System til besøgstælling på Aarhus Kommunes Bibliotekers fysiske lokationer Spørgsmål og svar vedr. udbuddet System til besøgstælling på Aarhus Kommunes Bibliotekers fysiske lokationer Spørgsmål angivet med kursiv. Bilag: Billeder af indgangspartierne 1: Ønskes der en cloudbaseret

Læs mere

Til Borgmesterens Afdeling. Den 10. august Århus Kommune

Til Borgmesterens Afdeling. Den 10. august Århus Kommune Til Borgmesterens Afdeling Den 10. august 2005 Vedr. indstilling om forslag til strategi og handlingsplan for boligudbygning i Århus Kommune i de kommende år. Århus Kommune Skoler og Kultur Magistratens

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Antal personer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Statsborgerskab og herkomst i Aarhus Kommune, 1. januar 2017 Informationen omfatter en opgørelse over antallet af borgere med henholdsvis

Læs mere

Bedre fysiske rammer til børn og unge i Viby

Bedre fysiske rammer til børn og unge i Viby Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistraten for Børn og Unge Dato 8. november 2016 Bedre fysiske rammer til børn og unge i Viby Etablering af lokaler til undervisning, SFO og klubtilbud

Læs mere

Forslag til initiativer, som følger af gentænkning af tilbuddene til børnene og de unge i Gellerup, Toveshøj og Ellekær

Forslag til initiativer, som følger af gentænkning af tilbuddene til børnene og de unge i Gellerup, Toveshøj og Ellekær 14. maj 2018 Forslag til initiativer, som følger af gentænkning af tilbuddene til børnene og de unge i Gellerup, Toveshøj og Ellekær Byrådet har den 21. december 2016 besluttet, at tilbuddene til børnene

Læs mere

Dagtilbud i Gellerup-Tovshøj-området: Tilpasning og ny struktur. Orientering til Børn og Unge-udvalget Onsdag d. 16. marts 2016

Dagtilbud i Gellerup-Tovshøj-området: Tilpasning og ny struktur. Orientering til Børn og Unge-udvalget Onsdag d. 16. marts 2016 Dagtilbud i Gellerup-Tovshøj-området: Tilpasning og ny struktur Orientering til Børn og Unge-udvalget Onsdag d. 16. marts 2016 Udvikling og prognose for børnetal Sødal og Tovshøj Udvikling og prognose

Læs mere

Helhedsplan for Virupskolen og FU Hjortshøj

Helhedsplan for Virupskolen og FU Hjortshøj Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 29. april 2016 Helhedsplan for Virupskolen og FU Hjortshøj 1. Resume Aarhus Kommune er i vækst, og indbyggertallet forventes at stige

Læs mere

Bilag 6 - Oversigt over elevvandring klasse 2017/ september tal

Bilag 6 - Oversigt over elevvandring klasse 2017/ september tal Risskov Skole Skæring Skole Skødstrup Skole Strandskolen Sølystskolen Elev Skole Ellevangskolen Elsted Skole Hårup Skole Lystrup Skole Virupskolen Bakkegårdsskolen Katrinebjergskolen Lisbjergskolen Samsøgades

Læs mere

Stensagerskolens fremtidige fysiske rammer

Stensagerskolens fremtidige fysiske rammer Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 30. oktober 2017 Stensagerskolens fremtidige fysiske rammer Denne indstilling indeholder et forslag om at flytte Stensagerskolen til Ellekærskolens

Læs mere

Et revideret lokaleprogram skal i højere grad end det nuværende afspejle den pædagogiske og didaktiske udvikling, ellers bibeholdes det nuværende.

Et revideret lokaleprogram skal i højere grad end det nuværende afspejle den pædagogiske og didaktiske udvikling, ellers bibeholdes det nuværende. I indstillingen Udvidelse af Skødstrup Skole samt reetablering af klub vedtaget af byrådet d. 24. september 2014, fremgår det, at Børn og Unge i forbindelse med budgetlægningen for Budget 2016 fremsender

Læs mere

BØRN OG UNGE Aarhus Kommune

BØRN OG UNGE Aarhus Kommune Rådhuspladsen 2, 8000 Aarhus C Att.: Borgmesterens Afdeling Side 1 af 6 Børn og Unges svar på forespørgsel vedrørende implementering af folkeskolereformen Socialdemokraterne i Aarhus Byråd har 9. februar

Læs mere

Indstilling. Strategisk ramme for det specialpædagogiske område. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. 27. april 2011.

Indstilling. Strategisk ramme for det specialpædagogiske område. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. 27. april 2011. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten 27. april 2011 Aarhus Kommune Børn og Unge 1. Resume Efterspørgslen på specialpædagogiske indsatser i dag-, fritids- og skoletilbud har været stigende over

Læs mere

1.1 Inddragelsesproces... 5. 3.1 Børn og Unge-politikken og effektmål... 10. 5.1 Forebyggelsesstrategien i Aarhus Kommune... 22

1.1 Inddragelsesproces... 5. 3.1 Børn og Unge-politikken og effektmål... 10. 5.1 Forebyggelsesstrategien i Aarhus Kommune... 22 Notat Den 7. februar 2014 Analyse af Fritids og Ungdomsskoleområdet i Aarhus Kommune Analyse af Fritids og Ungdomsskoleområdet i Aarhus Kommune... 1 1 Baggrund for analysen... 4 1.1 Inddragelsesproces...

Læs mere

Notat. Børn og Unge-udvalget. Aarhus Kommune. Den 20. januar 2012

Notat. Børn og Unge-udvalget. Aarhus Kommune. Den 20. januar 2012 Notat Emne Til Beskrivelse af programkatalog -udvalget Den 20. januar 2012 Aarhus Kommune Indledning Dette notat beskriver hvorledes frem til nu har arbejdet med at tegne de pædagogiske principper for

Læs mere

Tandplejen Aarhus. Servicedeklaration

Tandplejen Aarhus. Servicedeklaration Tandplejen Aarhus Servicedeklaration TANDPLEJEN AARHUS - SERVICEDEKLARATION Tandplejen Aarhus tilbyder tandpleje til 62.500 borgere i Aarhus Kommune. 60.000 er børn og unge på 0-17 år (incl.). 2.500 er

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik juli 7 Folke- og førtidspensionister, 3-7 x Personer, der er født før 1.7.1939, kan få folkepension som 67-årige. Personer, der er født den 1.7.1939 og

Læs mere

Statistiske informationer

Statistiske informationer Antal personer Statistiske informationer www.aarhus.dk/statistik Statsborgerskab og herkomst i Aarhus Kommune, 1. januar 2013 Informationen omfatter en opgørelse over antallet af borgere med henholdsvis

Læs mere

Holme Dagtilbud og Rundhøj-Holme Dagtilbud indstilles fusioneret til ét dagtilbud med virkning fra 1. august 2014.

Holme Dagtilbud og Rundhøj-Holme Dagtilbud indstilles fusioneret til ét dagtilbud med virkning fra 1. august 2014. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 8. maj 2014 Holme Dagtilbud og Rundhøj-Holme Dagtilbud indstilles fusioneret til ét dagtilbud med virkning fra 1. august 2014. 1. Resume

Læs mere

Bilag 1: Erfaringer med forsøg med nedsat og differentieret kontingent

Bilag 1: Erfaringer med forsøg med nedsat og differentieret kontingent Bilag 1: Erfaringer med forsøg med nedsat og differentieret kontingent Baggrund Byrådet vedtog den 28. april 2010 i indstilling om Fleksible og målrettede fritidstilbud for børn og unge i Aarhus kommune.

Læs mere

Indstilling. Helhedsløsning for Mårslet Skole. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 17. maj 2017

Indstilling. Helhedsløsning for Mårslet Skole. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 17. maj 2017 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 17. maj 2017 Helhedsløsning for Mårslet Skole Teknisk og pædagogisk modernisering af Mårslet Skole, genopretning af facader, ventilation

Læs mere

Læringsplatform Aarhus Kommune - Pædagogisk personale, hvor er vi nu? I spørgeskemaet skal du besvare spørgsmål indenfor følgende områder:

Læringsplatform Aarhus Kommune - Pædagogisk personale, hvor er vi nu? I spørgeskemaet skal du besvare spørgsmål indenfor følgende områder: Læringsplatform Aarhus Kommune - Pædagogisk personale, hvor er vi nu? I spørgeskemaet skal du besvare spørgsmål indenfor følgende områder: Forventninger til læringsplatformen Tekniske IT-kompetencer IT-didaktiske

Læs mere

Notat. Bemærkninger til indsigelser i forbindelse med lokalplan nr. 908 i Skødstrup Mogens Vasegaard, Teknik og Miljø. Emne. Kopi til.

Notat. Bemærkninger til indsigelser i forbindelse med lokalplan nr. 908 i Skødstrup Mogens Vasegaard, Teknik og Miljø. Emne. Kopi til. Notat Emne Til Kopi til Bemærkninger til indsigelser i forbindelse med lokalplan nr. 908 i Skødstrup Mogens Vasegaard, Teknik og Miljø Aarhus Kommune Den 15. august 2012 I offentlighedsfasen til Lokalplan

Læs mere

Grundsalg i 2014-2015 samt salgspriser i 2016

Grundsalg i 2014-2015 samt salgspriser i 2016 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Til Aarhus Byråd via Magistraten fra MTM Dato 18. november 2015 Grundsalg i 2014-2015 samt salgspriser i 2016 Redegørelse for kommunens grundsalg i 2014

Læs mere

AARHUS KOMMUNE - SUNDHED OG OMSORG

AARHUS KOMMUNE - SUNDHED OG OMSORG AARHUS KOMMUNE - SUNDHED OG OMSORG VISITATIONEN: 87 13 16 00 VISITATIONSLINJEN: Central telefonlinje med to opkaldsnumre: 8713 1600: for alle 8713 1616: for sygehusene Sundhedsfagligt personale/visitatorer

Læs mere

Beskyttelse af drikkevand behov for indsats mod pesticider

Beskyttelse af drikkevand behov for indsats mod pesticider Beskyttelse af drikkevand behov for indsats mod pesticider Teknisk Udvalg Februar 2016 Kortlægning dokumenterer behov Pesticider over grænseværdien i hver sjette boring Vi har et problem, der skal løses

Læs mere