6. Elektrisk. 6.1 Elektrik (230V)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "6. Elektrisk. 6.1 Elektrik (230V)"

Transkript

1 6. Elektrisk 6.1 Elektrik (230V) Bestemmelse: Fig.: Forklaring: I modulerne må der ikke findes kabler eller ledninger som fører 230V netspænding Der må udelukkende anvendes transformere som er beregnet for og velegnet til modeljern-banedrift Det er ikke tilladt at anvende selvbyggede 230V stikfordelere Alle apparater tilsluttet 230 V skal være CE-mærket. (Opfylde de na-tionale sikkerhedskrav) Fejlstrømsafbryder. HFI/HPFI skal findes i hver fordelingsstation, som anvendes for de forskellige driftssteder Ordensreglement for træfdeltagere (Pflichtenheft für Treffenteilnehmer Fassung Juli 2006) er fuldt ud gældende. Side 1 af 8 Moduler, som indeholder sådanne ledninger, er ikke tilladte og skal udelukkes fra at deltage i noget FREMO-arrangement. Det er fornuftigt at anvende transformere med højst 3A mærkestrøm eksempelvis som dem Conrad forhandler. For alle normale HO-lokomotiver er 3 A fuldt tilstrækkeligt, transformere med større ydeevne kan endda medføre skader på skinner, sporskifter og hjulflanger i tilfælde af kortslutninger. Transformere må ikke indbygges i modulerne. Kun normale stikfordelere indkøbt i normale forretninger må anvendes. Apparater kan kun opfylde disse krav, hvis de er konstrueret af fagfolk, og den formelle CE-mærkning kan kun gennemføres af faguddannede folk. Fejlstrømme, som kan medføre personrisiko kan herved hurtigt erkendes og afbrydes. Nationale sikkerhedsbestemmelser i de enkelte EU-lande kan afvige fra hinanden. Den enkelte træfarrangør må henvise til betydende forskelle. Pflichtenheft, Afsnit 3, Elektrisk sikkerhed har særlig betydning i denne sammenhæng.

2 6.2 Modulelektrik Bestemmelse: Fig.: Forklaring: To gennemgående ledninger til at strømforsyne sporene på modulet. Sporene skal helst forbindes, til de to gennemgående ledninger flere steder Side 2 af Disse ledninger tjener til at sikre sporenes strømforsyning. Den udbredte praksis i modelbanekredse, at anvende skinnelasker til at sikre strømforsyningen af de enkelte skinnestykker skal undgås; i stedet skal hvert skinnestykke forsynes med mindst en ledningsforbindelse til det gennemgående lednings-system under modulet Ved dobbeltsporede moduler skal hvert spor have sit eget gennemgående ledningssystem. På store træf-arrangementer hvor der arbejdes med 2 eller flere centralenheder kan der laves omskiftning mellem to enheder på dobbeltsporede strækninger, hvis hvert spor har sit eget ledningssystem, Elektrisk i moduler

3 Side 3 af 8 Bestemmelse: Fig: Forklaring: Hver banegård skal have sin egen booster Ledningernes tilhørsforhold skal fremgå af deres placering i forhold til sporene Enderne af kørestrømsledningerne skal afsluttes med 4 mm bananstik eller 4 mm bøsninger arrangeret som vist på tegningen. Det er ikke tilladt at anvende bananstik med tværhul i stedet for bøsninger Kørestrømsledningerne skal rage 150 mm ud over modulendestykkerne Kørestrømsledningernes tværsnit skal mindst være 1,0 mm 2. Det anbefales at anvende 1,5 mm 2 ledning Under transporten men også under drift af modulet skal der være en art ledningsholder under modulet Ekstra kroge med en mindstediameter på 10 mm skal anbringes under modulet så telefon- og loconet kabler let kan arrangeres oppe under modulet under drift. Hver enkelt banegård bliver forsynet fra en separat DCC-booster: derved vil en eventuel kortslutning ikke brede sig til hele arrangementet, men vil kun påvirke driften på den enkelte banegård. Boosteren tilsluttes sporene via normale 4 mm-bøsninger. Kørestrømsledningerne skal være placeret under de tilhørende spor. Den nøjagtige placering af forbindelsesstikkene forenkler forbindelsesopbygningen under opstilling af et arrangement, specielt når ejeren ikke selv foretager forbindelsesarbejdet Ved altid at forbinde bananstik og bøsninger bliver kørestrømmen sikkert opbygget uden at have muligheder for at lave fejlpolinger mellem modulerne. Derfor er det ikke tilladt at anvende stik med tværhul som erstatning for bøsninger. Stik og bøsninger, fabrikat Hirschmann, har vist sig som meget pålidelige Det udragende ledning muliggør i alle tilfælde at forbinde nabomoduler. Hvis modulendeprofilet er ekstra højt skal den udragende ledning laves tilsvarende længere. Der skal anvendes fleksible lednings-typer som for eksempel højttalerkabler. NKT s type PVT- H07V-K, 1x1,5 mm 2 er en meget velegnet ledningstype Det har vist sig som en god ide at lime træ-tøjklemmer under modulet. Under transport kan ledningerne nemt sikres og under drift kan den overskydende del af ledningerne holdes på plads direkte under modulet. Herved sikres at man ikke så let kommet til at hænge fast under passage fra den ene side af modulet til den anden.

4 Side 4 af Elektrisk ved modulendestykket. Bestemmelse: Fig: Forklaring: Sporskifter skal indrettes i så DCC driften kan fungere rigtigt. Hjertestykket skal polariseres Sporskifter hvor tungen strømforsynes udelukkende ved kontakt med den nærliggende skinne er ikke tilladt. Kortslutninger mellem en åben tunge og den bagved liggende skinne via bagsiden af en hjulkrans kan ikke udelukkes ved denne simple måde at strømforsyne tungen. Derfor skal det samlede hjertestykke isoleres fra resten af sporskiftet og spændingsforsynes via en omskifter i overensstemmelse med sporskiftets stilling DCC-dueligt sporskifte

5 Side 5 af 8 Bestemmelse: Fig: Forklaring: Ved elektriske skillesteder skal begge spor adskilles. Ved DCC er skillesteder ikke nødvendig med undtagelse af de netop beskrevne skillesteder i sporskifterne Lokalt betjente sporskifter. For de fleste stationer vil lokalt betjente sporskifte være fuld tilstrækkelige. For sådanne sporskifter er det ønskværdigt at kunne betjene dem fra begge sider af modulet. Herved er det lettere at planlægge et arrangement.

6 Side 6 af DCC og LocoNet Bestemmelse: Fig: Forklaring: I modulerne må der ikke findes kabler eller ledninger som fører 230V netspæn-ding Som dataformat for sporens anvendes udelukkende det DCC digitalsystem, som NMRA har normeret Ethvert driftsted (banegård, større sportilslutning etc.) skal have sin egen DCC-booster På stationerne og andre driftssteder skal der være et tilstrækkeligt antal tilslutningssteder for FRED/FREDI s på begge sider af stationen. Moduler, som indeholder sådanne ledninger, er ikke tilladte og skal udelukkes fra at deltage i noget FREMO-arrangement. LocoNet er et bussystem, som er udviklet af DIGITRAX; derved er det ikke direkte firmauafhængigt. LocoNet skal anvendes som bussystem for Håndkontrollere og Boostere. Spændingen på sporene skal være justeret til 14,0 V. Herved er alle programmerede hastighedsparametre reproducerbare. Boostere og centralanlæg skal justeres til at afgive 14,0 V. Der anvendes udelukkende lange adresser og udelukkende 128 køretrin. Alle DCC komponenter skal indstilles i overensstemmelse hermed. Boosteren må ikke have galvanisk forbindelse mellem Loconettet og sporene. Ligeledes skal boosteren have en aktiv signaludfalds erkendelse for at forhindre al ukontrolleret drift af lokomotiverne. Boosteren skal ligeledes have en passende transformer som opfylder alle sikkerhedsforskrifter. Transformeren må ikke indbygges i modulkassen. Normalt ved H0 er en transformer med maksimalt 3 A ydelse helt tilstrækkeligt. Loconettet skal gå direkte igennem ethvert driftsted. Driftstedet må kun være tilsluttet loconettet gennem en enkelt afgang. Derved vil fejlsøgning være meget lettere! Som tilslutningsbox for fri placering anbefales det at anvende de normale FREMO LocoNet-Boxe (LN-box) Hver station skal have et passende antal specielt tilpassende kabler til Loconettet. Alle kabler skal være testet inden de anvendes ved et træf. (En kabeltestet er altid til rådighed ved et træf og kan altid lånes) Alle kabler skal være mærket med navn og længde.

7 Side 7 af Telefon, Ure og RUT Bestemmelse: Fig. Forklaring: Telefon på stationer. Hver station skal have en telefon. Indenfor FREMO har forskellige grupper anskaffet analoge telefon-centraler som kan tilbydes til lokale træf. I Danmark findes der for tiden kun en telefoncentral i gruppen omkring Horsens Ure For driften er det nødvendigt at enhver træfdeltager kan se et ur som viser den gældende modeltid. Uranlægget bliver drevet med 24 V minut-impulser RUT Ringledning for Ur og Telefon. For at undgå at måtte trække en ledning fra hver telefon til telefoncentralen er der blevet udviklet et bus/ringledningssystem som både håndterer urene og telefonerne RUT - Boxe Det enkelte driftsted skal være udstyret med sin egen RUT-tilslutningsbox. Derudover skal det enkelte driftsted selv have de nødvendige SUB-D kabler for at kunne blive tilsluttet det fælles system.

8 Side 8 af Sikringsteknik Bestemmelse: Fig. Forklaring: Sikringsteknik I Driftsafvikling Sikringsteknik II Signalvæsen Sikringsteknik III Strækningskendskab Enhver station skal mindst have indkørselssignaler For frit at kunne placere indkørselssignaler kan de standardiserede Wattenscheider signalholdere anvendes Indenfor FREMO er der en gruppe som beskæftiger sig med at udvikle en strækningsblok Ethvert tog skal udstyres med togslutsignal. Enhver skal føle sig forpligtet til at undgå alle skader. Som lokomotivfører ved et træf kører man normalt med andre medlemmers lokomotiver, som yderligere ofte repræsenter en betragtelig værd. Derfor er det tvingende nødvendigt at have kendskab til sikringsteknik og driftsafviklingssystemer meget lig forbillederne fra den virkelige verden. Ethvert medlem skal have et mindstekendskab til det gældende signalvæsen. Alle signaler, som findes på strækningen ligesom ordrer fra driftlederen, skal følges. Inden starten af et træf skal alle deltagere oplyses om strækningernes opbygning så den enkelte deltager får det nødvendige strækningskendskab. Indkørselssignaler sikrer banegården mod uberettiget indkørsel og er absolut nødvendigt. Mindstefordringen er den tyske trapeztavle, men daglys- eller vingesignaler er selvfølgelig også muligheder. Vingesignaler er den foretrukne signaltype, fordi signalet er let at aflæse, også fra skæve vinkler. En Wattenscheidsignalskakt er en normeret skakt hvori der let kan placeres/fjernes et signal. Hvis man vil starte et udvikle noget sådant kan det ikke anbefales stærkt nok at kontakte den allerede etablerede gruppe. Slutskive skal anbringes på den sidste vogn så man på den følgende station kan kontrollere hvorvidt toget er ankommet komplet. Der påhviler togføreren at anbringe slutsignalet.

Uhlenbrock 63 200 Power 2

Uhlenbrock 63 200 Power 2 Uhlenbrock 63 200 Power 2 Dansk oversættelse version 1.0 Januar 2007 for Heljan A/S Peter E. Jonasen Uhlenbrock Elektronik GmbH Grundlag tysk vejledning 12.02 Be Alle rettigheder forbeholdes Eftertryk

Læs mere

DCC digital dekoder til magnetiske produkter

DCC digital dekoder til magnetiske produkter Viessmann 5212 Digital Dekoder Dansk Brugervejledning DCC digital dekoder til magnetiske produkter med fire udgangsgrupper Indhold 1. Vigtige oplysninger... 2 2. Indledning / Egenskaber... 3 3. Montering...

Læs mere

FREMO H0 - Modulnorm Forbillede sporvidde 1435 mm i skala 1:87

FREMO H0 - Modulnorm Forbillede sporvidde 1435 mm i skala 1:87 FREMO H0 - Modulnorm Forbillede sporvidde 1435 mm i skala 1:87 MMIX FREMO H0-Modulnorm Forbillede sporvidde 1.435 mm. Version 2 Side I Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 1 2 FREMO-H0-Modulsysteme en oversigt...4

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. SKINNEBESAT-MELDER for 8 Spor-afsnit. Side 1. Vigtige henvisninger 2 2. Indledning 2 3. Funktions-måde 3 4.

BRUGERVEJLEDNING. SKINNEBESAT-MELDER for 8 Spor-afsnit. Side 1. Vigtige henvisninger 2 2. Indledning 2 3. Funktions-måde 3 4. BRUGERVEJLEDNING 5206 SKINNEBESAT-MELDER for 8 Spor-afsnit Side 1. Vigtige henvisninger 2 2. Indledning 2 3. Funktions-måde 3 4. Montage 3 5. Tilslutning 4 6. Hyppige Spørgsmål & Tips 6 7. Fejlsøgning

Læs mere

Märklin Transformator 6000 / 6001 / 6002 / 6003 / 6647 / 6645 / 6646 / 6648 Dansk vejledning

Märklin Transformator 6000 / 6001 / 6002 / 6003 / 6647 / 6645 / 6646 / 6648 Dansk vejledning Märklin Transformator 6000 / 6001 / 6002 / 6003 / 6647 / 6645 / 6646 / 6648 Dansk vejledning Indholdsfortegnelse 1 kørselsregulator 2 Nettilslutning 3 Tilslutningsklemme gul ( L = Belysningsstrøm) 4 Tilslutningsklemme

Læs mere

Viessmann 5231 Sporskifte Decoder. Dansk Brugervejledning. Sporskifte-Decoder for Marklin/Trix C-Skinner

Viessmann 5231 Sporskifte Decoder. Dansk Brugervejledning. Sporskifte-Decoder for Marklin/Trix C-Skinner Viessmann 5231 Sporskifte Decoder Dansk Brugervejledning Sporskifte-Decoder for Marklin/Trix C-Skinner (Til montage under Marklin / Trix C-Skinne) Digital 2 Motorola DCC Side 1. Vigtige Henvisninger 2

Læs mere

DGMF Kursus i Digitalcentralen. Rev. 19 / 11-2009 Poul Erik Christiansen. DiMAX 1200Z Digitalcentral

DGMF Kursus i Digitalcentralen. Rev. 19 / 11-2009 Poul Erik Christiansen. DiMAX 1200Z Digitalcentral DGMF Kursus i Digitalcentralen. Rev. 19 / 11-2009 Poul Erik Christiansen DiMAX 1200Z Digitalcentral Funktioner i DiMAX -valgfri Strømstyrke 4, 7, 12 Amp. -separat programmerings udtag -spændingsbegrænsning

Læs mere

Modulnormer for Dansk Model - Jernbane Klub. Dansk Model - Jernbane Klub. Modulnormer

Modulnormer for Dansk Model - Jernbane Klub. Dansk Model - Jernbane Klub. Modulnormer Dansk Model - Jernbane Klub Modulnormer Indholdsfortegnelse: 0. Revisionshistorie 1. Indledning 2. Modulernes mekaniske opbygning 3. Elektrisk standard 4. Landskabsstandard Tegning A: Centralstrømforsyning

Læs mere

51966 Slæbesko Omskifter-Print

51966 Slæbesko Omskifter-Print 51966 Slæbesko Omskifter-Print Til Decodere med 21-pins MTC-Stiktyper Indbygnings og Brugervejledning - Dansk 1. Oplag 2007 ( Den Danske Vejledning til dette ESU-Produkt er oversat : Frank F - www.marklinisterne.dk

Læs mere

KAPITEL 805 NØDBELYSNING OG VARSLINGSANLÆG

KAPITEL 805 NØDBELYSNING OG VARSLINGSANLÆG KAPITEL 805 NØDBELYSNING OG VARSLINGSANLÆG 805.1 Gyldighedsområde. De særlige bestemmelser i dette kapitel gælder for nødbelysning og varslingsanlæg, hvor Bygningsreglementet indeholder krav om sådanne

Læs mere

Drejeskive-Decoder TT-DEC

Drejeskive-Decoder TT-DEC Betjeningsvejledning Drejeskive-Decoder TT-DEC Fra Digital Profi Serien! TT-DEC-G Art-Nr : 010503 Egnet til Fleischmann Drejeskiverne 6052, 6152, 6154, 6651, 9152, 6680 (Både med og uden C) og 6652 (med

Læs mere

Digital Drejeskive Decoder til 7286 / 7686

Digital Drejeskive Decoder til 7286 / 7686 Digital Drejeskive Decoder til 7286 / 7686 7687 Marklin 7687 Drejeskive Decoderen kan anvendes på følgende måder til etablering af Styring til Drejeskiven fra Centralstation 2. (Dette dokument tager udgangspunkt

Læs mere

Märklin digital. Converting a locomotive to digital operation. Ombygning af et lokomotiv til digital drift. Piko SVT 137 / DB VT 04

Märklin digital. Converting a locomotive to digital operation. Ombygning af et lokomotiv til digital drift. Piko SVT 137 / DB VT 04 Märklin digital Converting a locomotive to digital operation Ombygning af et lokomotiv til digital drift Piko SVT 137 / DB VT 04 Peter Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk www.digital-train.com Piko VT

Læs mere

Ombygning af Roco drejeskive til digital

Ombygning af Roco drejeskive til digital Ombygning af Roco drejeskive til digital Den originale styreboks erstattes af nyt styreprint. Der skal tilsluttes 2 dekodere. Den ene dekoder er til bevægelsen af broen og er indbygget i det nye styreprint.

Læs mere

Digital MagnetartikelDecoder

Digital MagnetartikelDecoder Digital MagnetartikelDecoder 5211 Dette Produkt er ikke Legetøj Ikke egnet til Børn under 14 år Opbevar venlist Vejledning for senere Brug 1 BEMÆRK : ALT TILSLUTNINGS-ARBEJDE SKAL FOREGÅ PÅ ET AFBRUDT

Læs mere

Digitaldekoder i Märklin Motorola format til lokomotiver med vekselstrømsmotor fra Märklin eller HAG.

Digitaldekoder i Märklin Motorola format til lokomotiver med vekselstrømsmotor fra Märklin eller HAG. Uhlenbrock 75 100 (1) Lokdekoder 75 100 Digitaldekoder i Märklin Motorola format til lokomotiver med vekselstrømsmotor fra Märklin eller HAG. Egenskaber Denne lokomotivdekoder til vekselstrømsmotorer forstår

Læs mere

Drejeskive fra Märklin/Fleischmann

Drejeskive fra Märklin/Fleischmann Drejeskive fra Märklin/Fleischmann Märklin og Fleischman har en fælles drejeskive med op til 48 tilslutningsspor. Drejeskiven har et mekanisk låsesystem der bevirker at broen kan stoppe præcis ud for tilslutningssporet.

Læs mere

Før vi går videre med omtalen af de forskellige typer stationssikringsanlæg,

Før vi går videre med omtalen af de forskellige typer stationssikringsanlæg, II. Stationssikringsanlæg. De i det foregående opstillede problemer findes løst på forskellig måde, idet et sikringsanlægs udformning i høj grad afhænger af trafiktætheden på den strækning eller station,

Læs mere

Instalationsanvisning

Instalationsanvisning Instalationsanvisning DK UWT1682 1 Fabrikanten arbejder hele tiden på at videreudvikle alle typer og modeller. Vi beder derfor om forståelse for, at vi forbeholder os retten til ændringer af form, udstyr

Læs mere

Modulgodkendelse. Dette dokument beskriver godkendelse af moduler for brug ved udstillinger. Dok ID: Toget-modul -2016. Version 1.

Modulgodkendelse. Dette dokument beskriver godkendelse af moduler for brug ved udstillinger. Dok ID: Toget-modul -2016. Version 1. Modulgodkendelse Dette dokument beskriver godkendelse af moduler for brug ved udstillinger Dok ID: Toget-modul -2016 Version 1.0 INDLEDNING For at tilsikre en sikker kørsel ved udstillinger, er det nødvendigt

Læs mere

Boostere på modelbanen

Boostere på modelbanen Boostere på modelbanen Er der behov for mere effekt til driften af lokomotiver end fx Intelliboxen kan klare, kan installation af en eller flere boostere blive nødvendigt. Her er en beskrivelse af boostersystemet,

Læs mere

Opsætning og installation af NMEA 2000 netværk. Generel information

Opsætning og installation af NMEA 2000 netværk. Generel information Dansk vejledning NMEA LowranceNet.qxp 26-01-2006 17:18 Side 1 Opsætning og installation af NMEA netværk Generel information NMEA er en databus specielt til både. Det er en industristandard udviklet af

Læs mere

Dansk Mini Racing Union. Banereglement Slot Racing & Scaleracing. DMRU 2016 v.1-1 -

Dansk Mini Racing Union. Banereglement Slot Racing & Scaleracing. DMRU 2016 v.1-1 - Dansk Mini Racing Union 2016 Banereglement Slot Racing & Scaleracing DMRU 2016 v.1-1 - BANEREGLEMENT SLOT-RACING 1 STRØMFORSYNING Banen kan forsynes med strøm på 2 forskellige måder: 1) 12 Volt akkumulatorer

Læs mere

132-400 kv AC Station

132-400 kv AC Station 132-400 kv AC Station Frilufts AC-Stationer Højspændingskomponenter Afbrydere ETS-50-06-05 Rev. 0 teknisk standard REVISIONSOVERSIGT Dokumentnummer: 24407/10 Version Forfatter Dokument status/ændring Reviewer

Læs mere

Digital modeljernbane ESU 51967 21mtc Adapter Dansk vejledning

Digital modeljernbane ESU 51967 21mtc Adapter Dansk vejledning Digital modeljernbane ESU 51967 21mtc Adapter Dansk vejledning Peter Topp Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk www.digital-train.com ESU 51967 21mtc adapter dansk vejledning (2) 1. WEEE Erklæring Læs venligst

Læs mere

FBE Bygningsautomation Bygningsdelsbeskrivelse FBE040 Tavler

FBE Bygningsautomation Bygningsdelsbeskrivelse FBE040 Tavler Forsvarets Bygnings- & Etablissementstjeneste FBE Bygningsautomation Bygningsdelsbeskrivelse FBE040 Tavler Dette paradigme anvendes til at udarbejde en projektspecifik beskrivelse for arbejdet med Bygningsautomation.

Læs mere

Det er nødvendigt for brugeren at læse, forstå og følge vejledningens instruktioner.

Det er nødvendigt for brugeren at læse, forstå og følge vejledningens instruktioner. Tams Elektronik LD-G-3 / LD-W-3 (1) Lokomotivdekoder LD-G-3 / LD-W-3 i Märklin-Motorola format Denne oversættelse omfatter monterings- og anvendelsesvejledningerne til LD-G-3 / LD-W-3 dekoderen. Den originale

Læs mere

Alarmsystem. INSTALLATIONSVEJLEDNING Kun for kvalificerede teknikere

Alarmsystem. INSTALLATIONSVEJLEDNING Kun for kvalificerede teknikere 10034576 Alarmsystem INSTALLATIONSVEJLEDNING Kun for kvalificerede teknikere ADVARSEL! Producenten fralægger sig ethvert ansvar for og giver ingen garanti i forbindelse med fejl og fejlfunktioner, der

Læs mere

Bekendtgørelse om stærkstrømsbekendtgørelsen, afsnit 6C, særlige krav til anvendelse af stikpropper og stikkontakter i installationer 1)

Bekendtgørelse om stærkstrømsbekendtgørelsen, afsnit 6C, særlige krav til anvendelse af stikpropper og stikkontakter i installationer 1) BEK nr 1041 af 10/11/2011 (Gældende) Udskriftsdato: 22. juni 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Sikkerhedsstyrelsen, j.nr. 644-11-00032 Senere ændringer

Læs mere

Rørgevindskærersæt 220V

Rørgevindskærersæt 220V Brugsanvisning Varenr.: 9041259 Rørgevindskærersæt 220V Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Rørgevindskærersæt 220V Varenummer: 9041259 Beskrivelse: Transportabel

Læs mere

MONTERINGSANVISNING I-LINE. KTIFg

MONTERINGSANVISNING I-LINE. KTIFg MONTERINGSANVISNING I-LINE KTIFg Leveringsinformation Godskontrol Kontrollér, at antallet af kolli stemmer overens med følgesedlen og at emballagen og godset er uskadt. Noter eventuelle skader og manglende

Læs mere

Brugsanvisning USB oplader USB oplader

Brugsanvisning USB oplader USB oplader Brugsanvisning USB oplader A 1 3 2 4 2 Leveringsomfang/apparatdele 1 Maginon UC-400 2 USB port 3 Stik 4 LED-ladeindikator 3 Indhold Leveringsomfang...2 Aapparatdele...3 Leveringsomfang/apparatdele...4

Læs mere

Brugervejledning Kopelevator SK25/50 - SK60/80 - SK100/120

Brugervejledning Kopelevator SK25/50 - SK60/80 - SK100/120 Brugervejledning Kopelevator SK25/50 - SK60/80 - SK100/120 1 Montage- og betjenings vejledning til kopelevatorer Indholdsfortegnelse Generelle henvisninger... 2 Udførelse og anvendelsesformål... 3 Sikkerhedshenvisninger...

Læs mere

Mjølner Verk. - Moduler. Endeprofiler

Mjølner Verk. - Moduler. Endeprofiler Endeprofiler bestaar at 4 moduler, og det er kun de 2 yderste ende profiler der skal være kompatibel med FREMO. De 6 interne ende profiler fremstilles saa de passer til sporforløbet og landskabet paa Mjölner

Læs mere

Indhold. 1. Generelle sikkerhedsanvisninger

Indhold. 1. Generelle sikkerhedsanvisninger I nst al l at i onsanvi sni ng I KB( P)2750,I K( B)2710,I KB( P)2350,I K( B)2310,I K3510,I K3514 Indhold 1. Generelle sikkerhedsanvisninger... 1 2. Transport af apparatet... 2 3. Opstilling af apparatet...

Læs mere

ADVARSEL: Smid ikke dette produkt i husholdningsaffaldet. Aflever det til et indsamlingssted for genanvendelse af elektroniske apparater.

ADVARSEL: Smid ikke dette produkt i husholdningsaffaldet. Aflever det til et indsamlingssted for genanvendelse af elektroniske apparater. Garanti & Support Dette produkt leveres med en etårs garanti, der dækker problemer, som findes ved normal anvendelse. Misbrug af Power Pods eller at åbne enheden vil ugyldiggøre denne garanti. Alle reparationer

Læs mere

2014-05-05 version 15

2014-05-05 version 15 2014-05-05 version 15 MicroVent Indhold 1. Systemoversigt... 3 2. Generelle informationer... 4 3. Servicepunkt... 6 4. Forbindelsesdiagram LON-Bus og 230V... 7 5. Forbindelsesdiagram sensorer og styring...

Læs mere

Uhlenbrock 76 400 lokomotivdekoder

Uhlenbrock 76 400 lokomotivdekoder Uhlenbrock 76 400 lokomotivdekoder Dansk oversættelse version 1.01 Februar 2010 Peter E. Jonasen, baseret på: Copyright Uhlenbrock Elektronik GmbH Grundlag tysk vejledning 05.05 Be Alle rettigheder forbeholdes

Læs mere

Manual. ACO In-Line analog fugtmåler MMS. Moisture Measuring Sensors (MMS) Installation og kalibrering af:

Manual. ACO In-Line analog fugtmåler MMS. Moisture Measuring Sensors (MMS) Installation og kalibrering af: Manual Installation og kalibrering af: ACO In-Line analog fugtmåler MMS. Moisture Measuring Sensors (MMS) Elektrisk strøm! Risiko for elektrisk chok! Kun trænet eller instruerede personer bør udføre de

Læs mere

Opmærkning af ledningsanlæg i Energi Fyn Net og Energi Fyn City Net A/S forsyningsområde

Opmærkning af ledningsanlæg i Energi Fyn Net og Energi Fyn City Net A/S forsyningsområde Opmærkning af ledningsanlæg i Energi Fyn et og Energi Fyn City et A/S forsyningsområde Kabelskabe Tidsterminer yt kabelskab er fremover et kabelskab monteret efter 1. januar 2004. Gammelt kabelskab er

Læs mere

DOMSTOLENS DOM (Første Afdeling) 20. juni 1996 *

DOMSTOLENS DOM (Første Afdeling) 20. juni 1996 * DOM AF 20.6.1996 SAG C- 121/95 DOMSTOLENS DOM (Første Afdeling) 20. juni 1996 * I sag C-121/95, angående en anmodning, som Bundesfinanzhof i medfør af EF-traktatens artikel 177 har indgivet til Domstolen

Læs mere

El-lære. Ejendomsservice

El-lære. Ejendomsservice Ejendomsservice El-lære Indledning 1 Jævnspænding 2 Vekselspænding 3 Transformator 6 Husinstallationer 7 Fejlstrømsafbryder 9 Afbryder 10 Stikkontakt 10 Stikpropper med jord 11 Elektrisk effekt og energi

Læs mere

Betjeningsmanual. Gælder for følgende modeller: Revisionsnr 12 1/7

Betjeningsmanual. Gælder for følgende modeller: Revisionsnr 12 1/7 Betjeningsmanual Gælder for følgende modeller: e3 Venlo e3 Manhattan E3 SYLT EPO Classic L3 Revisionsnr 12 1/7 1 Indledning Det er vigtigt, at du læser manualen før du bruger din nye elcykel. På den måde

Læs mere

Tilbagemeldingsbus S88 med besatmelder

Tilbagemeldingsbus S88 med besatmelder Tilbagemeldingsbus S88 med besatmelder HSI-S88 og S88 moduler Skal modelbanen styres med et eller andet PC program, enten et Gør det selv system eller et prof program, som fx Windigipet, skal der installeres

Læs mere

Solvarmemodul FM443/CMS 910. Betjeningsvejledning 6 720 803 140 (2011/06) DK

Solvarmemodul FM443/CMS 910. Betjeningsvejledning 6 720 803 140 (2011/06) DK Solvarmemodul FM443/CMS 910 Betjeningsvejledning 6 720 803 140 (2011/06) DK 2 1 Sikkerhed..................................... 3 1.1 Om denne vejledning............................ 3 1.2 Produktets anvendelse..........................

Læs mere

Brugermanual og monteringsvejledning MODEL AEV907EX

Brugermanual og monteringsvejledning MODEL AEV907EX Brugermanual og monteringsvejledning MODEL AEV907EX Tak, fordi du valgte vores emhætte. Læs denne brugsanvisning grundigt, Inden emhætten tages i brug. Monteringen skal foretages af en kvalificeret og

Læs mere

Betjeningsvejledning Vandkedel. Wasserkocher

Betjeningsvejledning Vandkedel. Wasserkocher Betjeningsvejledning Vandkedel Wasserkocher Inholdsfortegnelse Sikkerhedshenvisninger...3 Inden den første ibrugtagning...5 Udpakning...5 Krav til opstillingsstedet...5 Vand koges...6 Kalkfilter...6 Tørheds-

Læs mere

ZappBug Oven 2. Brugermanual. Vigtigt! Læs Advarsler før ovnen tages i brug SIKKER, GENNEMPRØVET BEKÆMPELSE

ZappBug Oven 2. Brugermanual. Vigtigt! Læs Advarsler før ovnen tages i brug SIKKER, GENNEMPRØVET BEKÆMPELSE ZappBug Oven 2 Brugermanual Vigtigt! Læs Advarsler før ovnen tages i brug SIKKER, GENNEMPRØVET BEKÆMPELSE 1 ! Vigtige oplysninger om sikkerhed Information Alle sikkerhedsoplysninger skal overholdes, når

Læs mere

BRUGSANVISNING. STERIFLOW SR 10/30 Alternativ Væskeforsyning. STERIFLOW SR 10/30 1 Versionsdato: 26-10-2006 Versionsnr.

BRUGSANVISNING. STERIFLOW SR 10/30 Alternativ Væskeforsyning. STERIFLOW SR 10/30 1 Versionsdato: 26-10-2006 Versionsnr. BRUGSANVISNING STERIFLOW SR 10/30 Alternativ Væskeforsyning STERIFLOW SR 10/30 1 Versionsdato: 26-10-2006 INDHOLDSFORTEGNELSE: Side 1. Generelt 3 2. Pakkens indhold 3 3. Produktets opbygning 4 4. Montering

Læs mere

LK IHC Net. Det fleksible netværk til hjemmet

LK IHC Net. Det fleksible netværk til hjemmet LK IHC Net Det fleksible netværk til hjemmet Ét samlet netværk i hjemmet LK IHC Net er et fleksibelt multimedienetværk til din bolig. Med IHC Net kan du frit distribuere data-, telefon- eller radio-/tv-signaler

Læs mere

Velkommen til. EDR Frederikssund Afdelings Almen elektronik kursus. Steen Gruby OZ9ZI

Velkommen til. EDR Frederikssund Afdelings Almen elektronik kursus. Steen Gruby OZ9ZI Emne 17: Forstyrrelser Velkommen til EDR Frederikssund Afdelings Steen Gruby 1 Emne 17: Forstyrrelser I øvrigt Tidsrum :1900 2200 I pause ca. i midten Toilettet er i gangen mellem køkken og dette lokale

Læs mere

Vind og regnmelder WRA 501

Vind og regnmelder WRA 501 Vind og regnmelder WRA 501 Lad venligst denne vejledning Blive i centralen! MONTAGEVEJLEDNING Tekniske bilag og montagevejledning Side 1 af 15 1 Indholdsfortegnelse side 1 Indholdsfortegnelse... 2 1.1

Læs mere

Digital Magnetartikeldekoder Viessmann 5211

Digital Magnetartikeldekoder Viessmann 5211 Digital Magnetartikeldekoder Viessmann 5211 Peter Engelsted Jonasen www.digitaltog.dk www.digital-train.com Viessmann 5211 Magnetartikel dekoder (2) Den digitale magnetartikeldekoder Viessmann 5211 består

Læs mere

Solpaneler til svømmebassin og spa.

Solpaneler til svømmebassin og spa. Solpaneler til svømmebassin og spa. Der tages forbehold for evt. produktændringer. Copyright. Welldana A/S Udgave 1,0 01-2008. Dansk. Teknisk data. Materiale. Farve. Tilslutning. Størrelser. Vandgennemstrømning.

Læs mere

Brugervejledning. Bedienungsanleitung. Guía del usuario. Notice d utilisation. Manuale d istruzioni. Gebruiksaanwijzing.

Brugervejledning. Bedienungsanleitung. Guía del usuario. Notice d utilisation. Manuale d istruzioni. Gebruiksaanwijzing. Bose 161 Speakers Owner s Guide Brugervejledning Bedienungsanleitung Guía del usuario Notice d utilisation Manuale d istruzioni Gebruiksaanwijzing Bruksanvisningen Her findes Opstilling.............................................

Læs mere

Brugermanual og monteringsvejledning MODEL AEV907EG

Brugermanual og monteringsvejledning MODEL AEV907EG Brugermanual og monteringsvejledning MODEL AEV907EG Tak, fordi du valgte vores emhætte. Læs denne brugsanvisning grundigt, inden emhætten tages i brug. Monteringen skal foretages af en kvalificeret og

Læs mere

Tekniske standarder Afsnit 12 - Bips nr. 65 Signalanlæg 12. udgave

Tekniske standarder Afsnit 12 - Bips nr. 65 Signalanlæg 12. udgave OUH O D E N S E U N I V E R S I T E T S H O S P I T A L S V E N D B O R G S Y G E H U S Afsnit 12-12. udgave 18. december 2015 Indholdsfortegnelse 65.11 Telefon, fastnet... 2 65.12 Telefon, trådløs...

Læs mere

Luk op for en trådløs verden fuld af nye muligheder

Luk op for en trådløs verden fuld af nye muligheder Luk op for en trådløs verden fuld af nye muligheder Frihed til at placere dine afbrydere, hvor du vil LK IHC Wireless er en trådløs produktserie, der giver dig frihed til at ændre din nuværende el-installation

Læs mere

ACO Vej og anlæg Wildlife beskyttelsessystemer

ACO Vej og anlæg Wildlife beskyttelsessystemer 19 Brøndgods Klimatunnel KT 500 i polymerbeton Broafløb med indgangsenhed KP 1000-700 Klimatunnel KT 500, Indgangsenhed KP 1000-700 og ledevæg LEP 100 Sikker passage for padder og andre smådyr afhænger

Læs mere

10 % eftersyn. En gennemgang af de mest typiske fejl

10 % eftersyn. En gennemgang af de mest typiske fejl 10 % eftersyn En gennemgang af de mest typiske fejl Formålet med eftersynet. 10 % anlægstilsyn udføres på nye og ændrede elinstallationer, og formålet med tilsynene er at kontrollere, at den faste elektriske

Læs mere

Bundsuger til private svømmebassiner. Model: Junior, Senior og RC.

Bundsuger til private svømmebassiner. Model: Junior, Senior og RC. Bundsuger til private svømmebassiner. Model: Junior, Senior og RC. Pool Valet Junior. Pool Valet Senior. Pool Valet RC med fjernbetjening. Der tages forbehold for evt. produktændringer. Copyright: Welldana

Læs mere

Brugermanual til trådløst betjeningstryk

Brugermanual til trådløst betjeningstryk Brugermanual til trådløst betjeningstryk Vigtigt Læs hele denne manual før komponenten tages i brug, den indeholder vigtig information for brugeren. 7/9 2007 L:\Vejledninger\Nye vejledninger\vejledning_trådløstbetjeningstryk.pdf

Læs mere

Generelle sikkerhedsforanstaltninger Dansk

Generelle sikkerhedsforanstaltninger Dansk Generelle sikkerhedsforanstaltninger Generelle sikkerhedsforanstaltninger Dansk 1 Generelle sikkerhedsforanstaltninger 1 Generelle sikkerhedsforanstaltninger 1.1 Om dokumentationen Den oprindelige dokumentation

Læs mere

TA-10. Manual. Feiyue Group Europé Aps Troensevej 7 DK 9220 Aalborg, Denmark

TA-10. Manual. Feiyue Group Europé Aps Troensevej 7 DK 9220 Aalborg, Denmark TA-10 Manual DK Feiyue Group Europé Aps Troensevej 7 DK 9220 Aalborg, Denmark Kære fru, hr. Hjertelig tillykke med købet af din affugter. Du har købt et kvalitetsprodukt, som du vil have glæde af i mange

Læs mere

LK IHC Net. Det fleksible netværk til hjemmet

LK IHC Net. Det fleksible netværk til hjemmet LK IHC Net Det fleksible netværk til hjemmet Ét samlet netværk i hjemmet LK IHC Net er et fleksibelt multimedienetværk til din bolig. Med IHC Net kan du frit distribuere data-, telefon- eller radio-/tv-signaler

Læs mere

Side 1. Installationsvejledning for. systemet. Version 1 December 2004

Side 1. Installationsvejledning for. systemet. Version 1 December 2004 Side 1 Installationsvejledning for µ-pc systemet µ-pc Version 1 December 2004 Side 2 µ-pc systemet µ-pc systemet er opbygget af moduler som vist på figur 1. Hvert modul består af en kasse med stikforbindelser,

Læs mere

Indhold Sikkerhedsanvisninger... 4 Leveringsomfang... 7 Oversigt over apparatet... 8 Ibrugtagning og anvendelse... 9

Indhold Sikkerhedsanvisninger... 4 Leveringsomfang... 7 Oversigt over apparatet... 8 Ibrugtagning og anvendelse... 9 Indhold Sikkerhedsanvisninger... 4 Korrekt anvendelse... 4 Generelle anvisninger... 4 Sikker opstilling af apparatet... 5 Lad nettilslutningen være tilgængelig... 5 Foretag aldrig reparationer selv...

Læs mere

Brugsanvisning EMHÆTTE. Bemærk at denne brugsanvisning dækker flere modeller. Billeder til forklaring stemmer derfor ikke overens til alle modeller.

Brugsanvisning EMHÆTTE. Bemærk at denne brugsanvisning dækker flere modeller. Billeder til forklaring stemmer derfor ikke overens til alle modeller. Brugsanvisning EMHÆTTE Bemærk at denne brugsanvisning dækker flere modeller. Billeder til forklaring stemmer derfor ikke overens til alle modeller. AH SF 1 IX/HA Montering 2 Montering 3 Montering 4 Installation

Læs mere

Samkøring af H0-modeljernbaneanlæg. i DMJU

Samkøring af H0-modeljernbaneanlæg. i DMJU Samkøring af H0-modeljernbaneanlæg i DMJU Indholdsfortegnelse: 1. Indledning. 1.1 Sammenfatning. 1.2 Udgangspunkter og generelle bemærkninger 1.3 Dokumenthistorie. 2. Standard. 2.1 Tværsnitsprofil (inkl.

Læs mere

BeoLab 6002. Vejledning

BeoLab 6002. Vejledning BeoLab 6002 Vejledning Daglig brug 3 Når du har sat højttalerne op som beskrevet på de følgende sider, skal du sætte strøm til hele systemet. Indikatorlampen lyser rødt, hvilket betyder, at højttalerne

Læs mere

Märklin Transformator 60052 / 66181 Dansk vejledning

Märklin Transformator 60052 / 66181 Dansk vejledning Dansk vejledning Indholdsfortegnelse 1 Nettilslutning 2 Tilslutningsbøsninger 3 Tilslutningsstik Indholdsfortegnelse 1. Tekniske data for Märklin transformatorer 2. Sikkerhedshenvisninger til drift af

Læs mere

Heat Pump til svømmebassin.

Heat Pump til svømmebassin. Heat Pump til svømmebassin. Vertikal model. Horisontal model. Der tages forbehold for evt. produktændringer. Copyright. Welldana A/S. Manual nr. 03-110002. Udgave 1.2 09 2012. Dansk. Indhold I. Anvendelse...

Læs mere

Gravesen Elektronik ApS

Gravesen Elektronik ApS Retningslinier for tilslutning af Lyn- og transientbeskyttelser fra - Eneste investering der betaler sig på 1/10.000 sek Grønningvej 14, DK-7870 Roslev Mobil: +45 40384210 Tlf: +45 97584300 mail@gravesen.com

Læs mere

Gå til forside: Klik HER. Plantekuvøse

Gå til forside: Klik HER. Plantekuvøse Plantekuvøse Gå til forside: Klik HER Beskrivelse af dyrkningsmetoder og resultater I virkeligheden er det kun få af årets måneder, at vi har tomater, agurker, peberfrugte osv. i vores drivhuse. Juli og

Læs mere

2-søjlede autolifte C-2.30 C-2.30A C-2.7 C-3.2 C-3.5 C-5

2-søjlede autolifte C-2.30 C-2.30A C-2.7 C-3.2 C-3.5 C-5 2-søjlede autolifte C-2.30 C-2.30A C-2.7 C-3.2 C-3.5 C-5 Alle rettigheder til denne manual forbeholdes. Hel eller delvis kopiering, uden tilladelse, er ikke tilladt..generelt. 1. Dette afsnit er gældende

Læs mere

Hvorfor skal man bruge lysbomme og lysgitre?

Hvorfor skal man bruge lysbomme og lysgitre? Hvorfor skal man bruge lysbomme og lysgitre? Lysbomme og lysgitre er produktionsvenlige sikkerheds-anordninger som ikke er i vejen for operatøren. Samtidigt ved operatøren at han kan stole på at sikkerhedssystemet

Læs mere

DM-FD0002-01-A. (Danish) Forhandlermanual. Forskifter FD-9000

DM-FD0002-01-A. (Danish) Forhandlermanual. Forskifter FD-9000 (Danish) DM-FD0002-01-A Forskifter Forhandlermanual FD-9000 INDHOLDSFORTEGNELSE VIGTIG MEDDELELSE... 3 SIKKERHEDSMÆSSIGE HENSYN... 4 MONTERING... 5 JUSTERING... 9 VEDLIGEHOLDELSE... 15 2 VIGTIG MEDDELELSE

Læs mere

Den højpolerede overflade på BeoLab 4000 i den farvesammensætning,

Den højpolerede overflade på BeoLab 4000 i den farvesammensætning, 2 I N D L E D N I N G 3 Indhold Deres BeoLab 4000 højttalere er et sæt meget små, aktive højttalere. Størrelsen, udformningen og alsidigheden gør BeoLab 4000 til ideelle højttalere til alle typer musik-/videosystemer,

Læs mere

Robot nr: Har deltaget: Oplysning om robotcellen: produktion og virkemåde; kort forklaring eller henvisning.

Robot nr: Har deltaget: Oplysning om robotcellen: produktion og virkemåde; kort forklaring eller henvisning. Robot nr: Kontrol af robotceller Nye / ændringer Dato for gennemgang. Accept af ibrugtagning Initialer Underskrift Ja Nej Projektleder (ansvarlig indkøber) Robotintegrator Modtager (ansvarlig drift) Kompetent

Læs mere

Generelt: Ved kabler med fastsvejst isolering (tredobbelt ekstruderet) må isolationsdiameteren (se tabel) underskrides med max. 1 mm (DIN VDE 0273).

Generelt: Ved kabler med fastsvejst isolering (tredobbelt ekstruderet) må isolationsdiameteren (se tabel) underskrides med max. 1 mm (DIN VDE 0273). CONNEX-kabelstik Størrelse 1 og 2 12 kv - 36 kv Montagen skal udføres under rene og tørre forhold. Generelt: Ved kabler med fastsvejst isolering (tredobbelt ekstruderet) må isolationsdiameteren (se tabel)

Læs mere

teknisk standard 132-400 kv AC Station Kontrolanlæg Stationskontrol Stationsenhed ETS-52-02-02 Rev. 0

teknisk standard 132-400 kv AC Station Kontrolanlæg Stationskontrol Stationsenhed ETS-52-02-02 Rev. 0 132-400 kv AC Station Kontrolanlæg Stationskontrol Stationsenhed ETS-52-02-02 Rev. 0 teknisk standard REVISIONSOVERSIGT Dokumentnummer: 24720/10 Version Forfatter Dokument status/ændring Reviewer Godkender

Læs mere

AFFUGTER FOLKE-DRY 30 RAM-301C

AFFUGTER FOLKE-DRY 30 RAM-301C AFFUGTER FOLKE-DRY 30 RAM-301C Indhold Tag dig tid til at læse denne manual grundigt før brug og gem den til senere brug. Specifikation Hvordan den virker Hvor skal den opstilles Før brug Dele Montering

Læs mere

Fluke ScopeMeter 190 serien

Fluke ScopeMeter 190 serien Fluke ScopeMeter 190 serien ScopeMeter 190 serien : Al denne kraft lige ved hånden! ScopeMeter 190C og 190B serierne har egenskaber, som man normalt kun finder i de bedste bordoscilloskoper. De byder på

Læs mere

NoteLocker NoteCart NoteCase. Sikker og fleksibel opbevaring og opladning af elektronisk udstyr

NoteLocker NoteCart NoteCase. Sikker og fleksibel opbevaring og opladning af elektronisk udstyr NoteLocker NoteCart NoteCase Sikker og fleksibel opbevaring og opladning af elektronisk udstyr 2 Indhold NoteLocker 4 Fleksibel opbevaring og opladning af bærbare computere, ipod, mobiltlf. o.l. Nyt dansk

Læs mere

Alarmsender. Brugervejledning. yderligere information på www.phonicear.dk

Alarmsender. Brugervejledning. yderligere information på www.phonicear.dk Alarmsender DK Brugervejledning yderligere information på www.phonicear.dk indholdsfortegnelse DETECTs funktion.............................. 1 DETECT indstillinger............................ 2 DETECT

Læs mere

ELEKTRISK HØJDEJUSTERBART BORD. ConSet - TYPE 501-19 BRUGSANVISNING OG MONTAGE VEJLEDNING ADVARSEL VIGTIGE INFORMATIONER!

ELEKTRISK HØJDEJUSTERBART BORD. ConSet - TYPE 501-19 BRUGSANVISNING OG MONTAGE VEJLEDNING ADVARSEL VIGTIGE INFORMATIONER! ELEKTRISK HØJDEJUSTERBART BORD ConSet - TYPE 0-9 BRUGSANVISNING OG MONTAGE VEJLEDNING DA NO ADVARSEL VIGTIGE INFORMATIONER! De bør ABSOLUT læse denne brugsanvisning og montage vejledning før opstilling,

Læs mere

Initiator-/ aktuatorklemmer. Aluzink. starcase kunststofkasse. T-konnektorbokse KLBÜ TIDSSKRIFT OM ELEKTRONIK OG EL-TEKNIK / NR. 7

Initiator-/ aktuatorklemmer. Aluzink. starcase kunststofkasse. T-konnektorbokse KLBÜ TIDSSKRIFT OM ELEKTRONIK OG EL-TEKNIK / NR. 7 SIDE 2 SIDE 3 SIDE 4 SIDE 6 KLBÜ starcase kunststofkasse Aluzink T-konnektorbokse TIDSSKRIFT OM ELEKTRONIK OG EL-TEKNIK / NR. 7 Initiator-/ aktuatorklemmer REDUCER FEJLMULIGHEDERNE Forsyningen foregår

Læs mere

Klubmedlemmerne på årets Tour d bane

Klubmedlemmerne på årets Tour d bane Nyhedsbrev September 2015 Klubmedlemmerne på årets Tour d bane I sved og damp trampede en del af klubmedlemmerne af sted på den gamle banestrækning mellem Glyngøre og Skive. De klarede ikke hele strækningen,

Læs mere

Installationsmanual Komplet Alarm

Installationsmanual Komplet Alarm Installationsmanual Komplet Alarm ID er for trådløse sensorer: Fjernbetjening: Bevægelsessensor: Vandsensor Landstrømsensor: Dørsensor: Temperatursensor: Side 1 af 5 Indholdsfortegnelse KOM GODT I GANG...

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 2006/95/EF. af 12. december 2006

EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 2006/95/EF. af 12. december 2006 L 374/10 DA Den Europæiske Unions Tidende 27.12.2006 EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 2006/95/EF af 12. december 2006 om tilnærmelse af medlemsstaternes lovgivning om elektrisk materiel bestemt til

Læs mere

2. Transport af apparatet. 3. Opstilling af apparatet

2. Transport af apparatet. 3. Opstilling af apparatet I nst al l at i onsanvi sni ng DK UI K1424,UI K1620 1 Indhold 1. Generelle sikkerhedsanvisninger... 2 2. Transport af apparatet... 2 3. Opstilling af apparatet... 2 3.1. Bortskaffelse af emballage... 3

Læs mere

6 års fødselsdagsnummer!

6 års fødselsdagsnummer! Nyhedsbrev maj 2012 6 års fødselsdagsnummer! Gave til klubben Klubben har været så heldig, at få ovennævnte spritnye maskine som gave af Kurt Poulsen. Hermed takkes der mange gange for gaven. MJK Limfjorden

Læs mere

Smartbox, 30-69001-8. Brugermanual Montageanvisning Denne folder skal altid opbevares ved produktet!

Smartbox, 30-69001-8. Brugermanual Montageanvisning Denne folder skal altid opbevares ved produktet! Smartbox, 0-6900-8 Brugermanual Montageanvisning Denne folder skal altid opbevares ved produktet! PDF 5956 / 0.0.2009 Indholdsfortegnelse:. ANVENDELSE...2 2. KOMPONENTLISTE.... TILSLUTNING AF SMARTBOX...4.

Læs mere

41902021DK.fm Page 20 Wednesday, April 23, 2008 3:02 PM BRUGERVEJLEDNING

41902021DK.fm Page 20 Wednesday, April 23, 2008 3:02 PM BRUGERVEJLEDNING 41902021DK.fm Page 20 Wednesday, April 23, 2008 3:02 PM BRUGERVEJLEDNING INDEN DEN GLASKERAMISKE KOGESEKTION TAGES I BRUG MONTERING ELTILSLUTNING ENERGISPARERÅD OPLYSNINGER OM MILJØHENSYN SIKKERHEDSFORANSTALTNINGER

Læs mere

4 / 5 6 1 2009 DESITEK A/S CAW

4 / 5 6 1 2009 DESITEK A/S CAW 2009 DESITEK A/S A/S CAW 1 DESITEK A/S 2 Hvad er en UPS iht. DS/EN62040 3 UPS Topologi 4 Hvorfor N skal tilsluttes / isolationstrafo 5 Beregning af batterikapacitet 6 Installation af UPS er, herunder jording

Læs mere

OLIERADIATOR 2000 W. med termostat, timer og blæser (400W) 9 ribber ART NR 330118 EAN NR 5709133311186 LÆS BRUGERMANUAL FØR BRUG.

OLIERADIATOR 2000 W. med termostat, timer og blæser (400W) 9 ribber ART NR 330118 EAN NR 5709133311186 LÆS BRUGERMANUAL FØR BRUG. LÆS BRUGERMANUAL FØR BRUG. VEND ALDRIG OLIERADIATOREN PÅ HOVEDET NÅR DEN ER I DRIFT! OLIERADIATOR 2000 W med termostat, timer og blæser (400W) 9 ribber ART NR 330118 EAN NR 5709133311186 1 SIKKERHEDSANVISNINGER

Læs mere

GRIPO GSM MODUL 4925 JHJ V.170809. Brugermanual

GRIPO GSM MODUL 4925 JHJ V.170809. Brugermanual GRIPO GSM MODUL 4925 JHJ V.170809 Brugermanual Oversigt 1. Indhold 2 2. Funktion 3 3. Signal 3 4. Bemærk 4 5. Installation /forklaring på LED lys 4 5.1. Stik på bagsiden 5.2. LED lys 5.3. Betydningen af

Læs mere

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV.../.../EF

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV.../.../EF KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 20.12.2007 KOM(2007) 840 endelig 2007/0284 (COD) Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV.../.../EF om komponenttypegodkendelse af lygter

Læs mere

AT3000 Kabelsøger & Signalgenerator

AT3000 Kabelsøger & Signalgenerator AT3000 Kabelsøger & Signalgenerator El-nr. 87 98 327 411 Elma AT3000 side 2 Forord R-3000 og G-3000 er det perfekte søgeudstyr til lokalisering af nedgravede kabler og rør. Den robuste konstruktion sikrer

Læs mere

INDEN DU BENYTTER DEN GLASKERAMISKE KOGEPLADE

INDEN DU BENYTTER DEN GLASKERAMISKE KOGEPLADE BRUGSANVISNING INDEN DU BENYTTER DEN GLASKERAMISKE KOGEPLADE MONTERING ELTILSLUTNING ENERGISPARERÅD MILJØBESKYTTELSE SIKKERHEDSFORANSTALTNINGER OG GENERELLE RÅD TILBEHØR TIL KOGESEKTIONEN PLEJE OG VEDLIGEHOLDELSE

Læs mere