Nyhedsbrev nr. 16 Juli Så er det blevet sommer og nyhedsbrev nr. 16 er klar - til lidt sommerferielæsning!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyhedsbrev nr. 16 Juli 2015. Så er det blevet sommer og nyhedsbrev nr. 16 er klar - til lidt sommerferielæsning!"

Transkript

1 Nyhedsbrev nr. 16 Juli 2015 Så er det blevet sommer og nyhedsbrev nr. 16 er klar - til lidt sommerferielæsning! Projektbesøg: Siden sidste nyhedsbrev i december 2014 har venskabsforeningen aflagt 3 besøg i projektet: Mie var på 1 uges projektbesøg netop i december Et ret intenst besøg, fordi december jo både har kaffehøst, skoleafslutning, og selvfølgelig juleforberedelser. Søren og Kirsten besøgte projektet februar/marts (uge 9-10) i år, hvor de forinden mødtes med 2 af venskabsforeningens menige medlemmer, Jette Nygaard og Mona Lolk. Jette havde allerede på eget initiativ fulgt nogle af projektets workshops, men Mona var netop ankommet og fulgte derfor med Søren og Kirsten i den første uge. I øvrigt er de begge medlemmer af foreningen Seniorer uden Grænser, (SUG) som muligvis også vil være interesseret i at opstarte et eller andet i Nicaragua. Endelig var Anna Mattsson, foreningens repræsentant i Nicaragua, på et op følgende projektbesøg i slutningen af april i år. Hovedkomponenterne i Projektet: 1) Spare-låne grupperne - er kommet godt i gang. Underviseren, Maria Carlota, er 25 år og en meget engageret, motiveret og entusiastisk ung kvinde, som brænder for at gennemføre arbejdet ude i landsbyerne. Hun har egen lille virksomhed og dermed personlig erfaring som iværksætter i Ocotal. Desuden har hun især på internettet - studeret hvordan andre kvindegrupper i hele verden har organiseret sparelånegrupper. Maria Carlota har startet spare-låne grupper op i de gamle landsbyer fra det tidligere projekt, Ret til et liv uden vold, med kvinderne, som organiserede sig i selvhjælpsgrupper dengang (15-20 kvinder fra hver landsby). Først udarbejdede hun en forundersøgelse for hver gruppe, hvori kvinderne fortalte om, hvad de laver i dag, hvad de ønsker for fremtiden, og hvilke muligheder der reelt er. Denne forundersøgelse viste, at kvinderne er meget motiverede for at komme i gang, og at de synes, at det er både spændende og sjovt. Selvom de også var noget usikre på, hvordan det

2 skulle kunne lade sig gøre ( Vi er jo fattige og har ingen penge, hvordan skal vi så kunne spare noget sammen?) Men de fleste af kvinderne har jord - eller adgang til jord - og vil derfor kunne lære sig at så og dyrke jorden, for at kunne sælge produkter. Andre forestillede sig at lave brød til salg og andre igen havde en idé om at kunne sælge æg fra deres høns. Derfor er en vigtig del af Maria Carlottas arbejde at hjælpe kvinderne til at forstå, at de godt kan skabe noget, som kan give en indtægt, og at de skal tro på de idéer som de har. Efter forundersøgelsen afholdt Maria Carlota workshops for kvinderne om, hvordan grupperne skal organisere sig med målformulering, bestyrelse og ansvarsområder. Desuden talte de om, hvor vigtigt det er at have klart definerede strategier for, hvis noget går galt (f.eks. hvis pengene bliver stjålet), samt hvordan man skal fastsætte, hvor meget man skal spare hver måned. Endelig planlægger Maria Carlota, at kvinderne skal mødes med andre kvinder, som har erfaring med spare-låne grupper. Spare-lånegrupper i El Rosario Las Victorias & El Doradito

3 2) Selvhjælps grupperne I Murra er der kommet en ny og ung dommer på dommerkontoret, som ikke har været i Murra ret længe. Han er meget optaget af at lovene overholdes også dem om kvinders rettigheder og lov 779 (se sidst i nyhedsbrevet). Han er derfor en god forbundsfælle for Fundemuni i projekt-arbejdet. De har en god kommunikation, og Fundemuni forventer sig meget af samarbejdet. Selve arbejdet / workshops med at starte nye selvhjælps grupper op går efter planen i landsbyerne udenfor Murra, hvor det er nemt at få folk til at møde op og deltage. Men det bliver mere og mere svært at arbejde inde i Murra. Dette skyldes at de politiske sekretærer fra landets kommuner hver uge holder møde med præsidentfruen, Rosario Murillo, som udsteder ordrer / direktiver om, hvad der er tilladt, og hvem man må samarbejde med. Fundemuni mener, at dette har at gøre med, at NGO er og organisationer som Fundemuni oplyser befolkningen om de rettigheder de har, dvs. om lovgivningen i landet. Det er regeringen ikke interesseret i, at befolkningen får information om. Det er bedre at folk ikke ved, hvilke rettigheder de har - eller at den viden, de får, bliver præsenteret af folk, som er enige med partiet (og ikke potentielt i opposition eller kritiske, som Fundemuni). Fundemuni har derfor ændret på strategien og lægger nu mere af energien ud i landsbyerne, hvor det er nemmere at organisere folk, der ikke er bange for at møde op. 3) Ligeværdighed mellem unge kærestepar Den samme problematik gør sig gældende for denne komponent. Ved de 2 første workshops, som Fundemuni afholdt i Murra (i det nye projekt), deltog unge. Men ved den efterfølgende workshop var deltagerantallet faldet markant, fordi de unge havde fået ordre fra den politiske sekretær i Murra om at ikke deltage i Fundemunis aktiviteter. Iflg. Projektplanen var der oprindelig planlagt en workshop i Murra for 30 lærere, der skulle undervises i at videregive information til de unge om ligeværdighed mellem kærestepar. Men i stedet for dette bliver der lavet flere små workshops i mindre grupper ude i nogle af landsbyerne, hvorved lærerne lettere kan deltage uden indblanding fra Murra. Men Fundemuni er tilstede flere gange om ugen i Murra, og tiden bliver brugt effektivt.

4 Anna beretter, at da hun besøgte projektet i slutningen af april, var Chilo (underviseren) og Xenia (advokaten) til stede i deres nye kontorlokale i Murra for at lave workshop med de unge, mens Maria Carlota tog videre ud til El Rosario for at arbejde med en anden gruppe og spare-lånegruppen der. Så det korte af det lange Fundemuni udfører og lykkes med arbejdet!!! Øvrige komponenter i projektet: A) Kontorlokale i Murra: Som nævnt ovenfor har Fundemuni nu fået kontorlokale i Murra, så de kan være fysisk til stede i området. Til dette har de lejet 2 lokaler hos en advokat, ét lokale ud mod hovedgaden i Murra (se nedenfor), som kan rumme 20 personer til en workshop, og et lille lokale mod baggården, hvor man kan holde mere private møder (med advokat og psykolog). Kontorlokalet i Murra i den lyserøde bygning B) Projektbil (fra 2014 og derfor mere sikker) er nu for længst købt og taget i brug. Den nye projektbil udenfor Fundemunis kontor i Ocotal.

5 Stipendieprojekt: I nyhedsbrev nr. 14 og 15 omtalte vi venskabsforeningens projekt omkring at støtte unge skolesøgende i Murra Kommune til højnelse af deres uddannelsesniveau og dermed også levestandarden generelt på landet. 8 af venskabsforeningens medlemmer har sikret uddannelsesstøtte på kr. 1000,- årligt - i 5 år til 8 unge (4 piger og 4 drenge) fra Murra og 2 af landsbyerne! De unge forpligter sig så til gengæld til at rapportere tilbage mindst én gang årligt om deres resultater, samt til at hjælpe hjemme i deres landsby. Det er venskabsforeningens søsterorganisation Comité Amigos de Dinamarca, der har ansvaret for projektet, og som har modtaget og videreformidlet støtten for det første år. Og både Mie (i december 2014) og Anna (april i år) har mødt nogle af stipendiemodtagerne. 6 unge stipendiemodtagere med forældre. Skolehaveprojekt: Til opkvalificering af skoleelevernes uddannelse ansøgte Comité Amigos de Dinamarca, tidligere på året venskabsforeningen om penge til 4 skolehaver, hvilket blev bevilliget. Flg. landsbyer er involveret i skolehave projektet: Las Victorias, San Pablito, Cedrales Arriba, Quebrada Negra Arriba. Så nu har du via dit medlemskab støttet dette projekt! Vandforsyning i San Pablito: Comité Amigos de Dinamarca ansøgte også venskabsforeningen om hjælp til reparation af vandforsyningen i landsbyen San Pablito, hvor i øvrigt Finca El Doradito hører hjemme.

6 Så her er du også med til at hjælpe vore naboer med rent drikkevand! MAK-brigade: I april måned havde Ocotal og Murra besøg af unge danske brigadister fra Mellemamerikakomitéen (MAK). Deres ophold kom i stand på baggrund af venskabsforeningens kontakter / netværk i Ocotal. Det ser ud til af have været en stor succes. Brigadisterne har i hvert fald givet udtryk for at være meget glade for det arbejde, de har kunnet lave med unge på skolen i Murra. Der blev oprettet Facebook profiler, og etableret kontakt med gymnasieeleverne på Marselisborg Gymnasium i Århus, netop via Facebook. Og brigadisterne gav udtryk for, at der også havde været et fint samarbejde med lærerne på skolen. Lærerne på skolen bekræftede at de også var meget tilfredse og glade for brigadisternes besøg. Politiske udvikling: Som det fremgår af dette og sidste nyhedsbrev har den politiske situation i landet gjort det noget mere besværligt for nationale såvel som internationale NGO er at arbejde. Og man begynder at se den negative konsekvens af ændringen og forringelsen af loven om skærpelse af straffen for vold mod kvinder med døden til følge (lov nr. 779), som det nicaraguanske parlament vedtog i I 2014 ændrede præsidenten Daniel Ortega nemlig - ved dekret - hele det lovkompleks, som denne lov var en del af, hvorved den blev kraftigt udvandet. Straffen for vold mod kvinder med døden til følge er nu ikke nær så streng, som den var ifølge den oprindelige lov. Afsluttende bemærkninger: Som du kan se, viser Fundemuni og målgruppen virkelig styrke, engagement og vilje til at få projektet til at lykkes, på trods af diverse forhindringer. Og det er derfor meget vigtigt, at du forsat ønsker og kan se idéen i - at støtte befolkningen i Murra, og på den måde være med til at gøre en forskel!!! Vedhæftet dette nyhedsbrev finder du et interview med Karen Peralta, som er fast volontør hos Fundemuni. Fortsat rigtig god sommer :o)

Nyhedsbrev nr. 13 / Maj 2014

Nyhedsbrev nr. 13 / Maj 2014 Venskabsforeningen AMIGOS de El Doradito Socialt arbejde i det nordlige Nicaragua, støttet fra Danmark www.eldoradito.dk/amigos www.livudenvold.dk Email (formand Mie Buus): mie@altiboxmail.dk Nyhedsbrev

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 17 December 2015

Nyhedsbrev nr. 17 December 2015 Nyhedsbrev nr. 17 December 2015 Så er det jul - til lidt juleferielæsning! og nyhedsbrev nr. 17 (med kontingent opkrævning for 2016) er klar Projektbesøg: Siden sidste nyhedsbrev i juli 2015 har venskabsforeningen

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 14 September 2014

Nyhedsbrev nr. 14 September 2014 Nyhedsbrev nr. 14 September 2014 Med dette nyhedsbrev ønsker vi at bringe alle den glædelige nyhed, at Venskabsforeningen d. 11. juni fik meddelelsen om, at vores nye projekt Drømmen om et bedre Murra

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 10 / Marts 2013

Nyhedsbrev nr. 10 / Marts 2013 Nyhedsbrev nr. 10 / Marts 2013 Mie, Søren og Kirsten er netop vendt hjem til DK fra et vellykket evaluerings-/projekt-besøg i Nicaragua, og derfor er dette nyhedsbrev udformet som et rejsebrev: Tirsdag

Læs mere

Referat fra Generalforsamling i Venskabsforeningen. Amigos de El Doradito

Referat fra Generalforsamling i Venskabsforeningen. Amigos de El Doradito Referat fra Generalforsamling i Venskabsforeningen Tid: Lørdag, d. 5. april 2014 kl. 9:30 Amigos de El Doradito Sted: Elbek og Vejrup, Tangen 6, 8200 Århus N. Tilstede: Mie Buus, Gitte Frandsen, Søren

Læs mere

Formandsberetning v/mie Buus. Generalforsamling i Venskabsforeningen Amigos de El Doradito den 17. april 2010.

Formandsberetning v/mie Buus. Generalforsamling i Venskabsforeningen Amigos de El Doradito den 17. april 2010. 1 Formandsberetning v/mie Buus. Generalforsamling i Venskabsforeningen Amigos de El Doradito den 17. april 2010. Dannelsen af Venskabsforeningen. Foreningen blev dannet i sommeren 2008. 2009 har på mange

Læs mere

Formandsberetning v/mie Buus. Generalforsamling i Venskabsforeningen Amigos de El Doradito, den 18. april 2009.

Formandsberetning v/mie Buus. Generalforsamling i Venskabsforeningen Amigos de El Doradito, den 18. april 2009. 1 Formandsberetning v/mie Buus. Generalforsamling i Venskabsforeningen Amigos de El Doradito, den 18. april 2009. Dannelsen af Venskabsforeningen. På sidste års generalforsamling blev det besluttet at

Læs mere

FÆLLES FÆRDIGGØRELSE (FF)

FÆLLES FÆRDIGGØRELSE (FF) 1 FÆLLES FÆRDIGGØRELSE (FF) Titel på Fælles Færdiggørelse: Drømmen om et bedre Murra. Et udviklingsprojekt baseret på kvinders ret til selvudvikling, selvforsørgelse og organisering i Murra Kommune, Nicaragua.

Læs mere

Vi mødte omkring 10 kvinder på centret, den yngste 13 år.

Vi mødte omkring 10 kvinder på centret, den yngste 13 år. Rapport fra Murra Vi besøgte Murra den 6. februar 2009. Vejen var tør og dermed fremkommelig, når man da som Andreas forstår at dreje rattet til balancekørslen uden om store huller og dybe hjulspor. Reparationen

Læs mere

Generalforsamling i Venskabsforeningen Amigos de El Doradito den 9. april 2011.

Generalforsamling i Venskabsforeningen Amigos de El Doradito den 9. april 2011. Formandsberetning v/mie Buus Generalforsamling i Venskabsforeningen Amigos de El Doradito den 9. april 2011. R e s u m é. Jeg vil starte med et kort resumé over Venskabsforeningens korte historie især

Læs mere

Vold i familien i Danmark og i Nicaragua.

Vold i familien i Danmark og i Nicaragua. Vold i familien i Danmark og i Nicaragua. Følgende artikel baserer sig på den erfaringsudveksling, der fandt sted på krisecentrene i Kolding, Aabenraa og Kolding. Aktiviteten fik støtte gennem Oplysningspuljen

Læs mere

1. Forside CIVILSAMFUNDSPULJEN STØRRE UDVIKLINGSPROJEKT eller faseopdelte projekter (budget mellem 500.000 kr. og 5 mio. kr.)

1. Forside CIVILSAMFUNDSPULJEN STØRRE UDVIKLINGSPROJEKT eller faseopdelte projekter (budget mellem 500.000 kr. og 5 mio. kr.) J.nr. (udfyldes af CISU) 1. Forside CIVILSAMFUNDSPULJEN STØRRE UDVIKLINGSPROJEKT eller faseopdelte projekter (budget mellem 500.000 kr. og 5 mio. kr.) Projekttitel: Den danske ansøgende organisation: Evt.

Læs mere

Rejse til Nicaragua efteråret 2010

Rejse til Nicaragua efteråret 2010 Rejse til Nicaragua efteråret 2010 Af Mie Buus, formand for Venskabsforeningen Amigos de El Doradito Rejsen havde til formål at skrive en projektformulering sammen med Venskabsforeningens nicaraguanske

Læs mere

Nyhedsbrev 2/6 2015 Sctknud-gym.dk Besøg os på Facebook Rektors klumme Kære læser Sommerferien nærmer sig, og den særlige eksamensstemning har indfundet sig på skolen. Vi kan se tilbage på et skoleår med

Læs mere

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis November 2015

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis November 2015 Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis November 2015 OL i Rio de Janeiro KUN 9 måneder 40 uger 267 dage 6384 timer så er vi i gang I sidste uge blev jeg og 4 andre svømmere udtaget til OL. Gentofte

Læs mere

Afsluttende Projektformulering.

Afsluttende Projektformulering. 1.Forside Afsluttende Projektformulering. Projekttitel: Ret til et liv uden vold. Den danske ansøgende organisation: Venskabsforeningen Amigos de El Doradito. Lokal partnerorganisation: Fundemuni. Land:

Læs mere

Kvinder i Lyngby-Taarbæk er mere aktive end Mænd

Kvinder i Lyngby-Taarbæk er mere aktive end Mænd Kvinder i Lyngby-Taarbæk er mere aktive end Mænd 10 9 Kvinder Mænd 6 5 74 % 62 % 61 % 2 1 Lyngby-Taarbæk Kommune Nationalt Men hvad laver de egentlig?!! Mænd løber og styrketræner. De cykler og dyrker

Læs mere

Frivillighed skal kun tjene den gode sag

Frivillighed skal kun tjene den gode sag Frivillighed skal kun tjene den gode sag Hovedtale af Preben Brandt, tidligere formand for Rådet for Socialt Udsatte, ved Frivillig Fredag i Thisted 26. september 2014 Tak for indbydelsen til at komme

Læs mere

Det begyndte med Oldemor i Vestervig

Det begyndte med Oldemor i Vestervig Det begyndte med Oldemor i Vestervig Bodil Hilligsøe er den fjerde kvinde i familien, der er engageret i Røde Kors, og siden 2003 har hun været formand for afdelingen i Hurup, som hvert år skaffer organisationen

Læs mere

Organisatorisk beretning FN-forbundets landsmøde 2012

Organisatorisk beretning FN-forbundets landsmøde 2012 Organisatorisk beretning FN-forbundets landsmøde 2012 v/næstformand Trine Marqvard Nymann Jensen I har formentlig allerede set vores organisatoriske beretning måske har I ikke lige fået tygget jer igennem

Læs mere

DIALOG OM ONLINE TRIVSEL

DIALOG OM ONLINE TRIVSEL DIALOG OM ONLINE TRIVSEL DILEMMAKORT Målgruppe: Forældre i 3. og 4. klasse Om aktiviteten Denne aktivitet til skole/hjemsamarbejdet handler om online trivsel. Den er udviklet i samarbejde mellem Sex &

Læs mere

SKØN SKOLE, sammen skaber vi gode Rammer for Læring + Trivsel Side 1

SKØN SKOLE, sammen skaber vi gode Rammer for Læring + Trivsel Side 1 SKØN SKOLE, sammen skaber vi gode Rammer for Læring + Trivsel Side 1 Vær med i Danmarks første og største initiativ for at få skønnere skoler! Alle forældre vil deres børns bedste. Men hvorfor accepterer

Læs mere

De spanske medier og arbejdsløsheden. - Hvordan dækker de en af landets største kriser?

De spanske medier og arbejdsløsheden. - Hvordan dækker de en af landets største kriser? De spanske medier og arbejdsløsheden - Hvordan dækker de en af landets største kriser? Jeg ankom til Madrid den 14. november 2012 og blev mødt af demonstrationer, lyden af megafoner og graffiti malet over

Læs mere

10 timer 70 unge 10 politikere 30 ansatte 7 temaer 1 formål:

10 timer 70 unge 10 politikere 30 ansatte 7 temaer 1 formål: 10 timer 70 unge 10 politikere 30 ansatte 7 temaer 1 formål: Hvordan skaber vi et endnu bedre ungeliv i Egedal? Inddragelse af unge Strategimålet Ung i Egedal har fokus på de 13-25 årige i 2014-2017. Som

Læs mere

Det frivillige fællesskab skal også være frivilligt!

Det frivillige fællesskab skal også være frivilligt! Det frivillige fællesskab skal også være frivilligt! Marie Baad Holdt 29. november 2017 kl. 3:55 0 kommentarer Det er ikke alle frivillige, der også ønsker at være en del af det sociale fællesskab, skriver

Læs mere

Bilag 3: Skriftlig resume af interview med Sarah fra Tårngruppen: 9. december 2013 kl. 10:00, RUC.

Bilag 3: Skriftlig resume af interview med Sarah fra Tårngruppen: 9. december 2013 kl. 10:00, RUC. Bilag 3: Skriftlig resume af interview med Sarah fra Tårngruppen: 9. december 2013 kl. 10:00, RUC. I Bilag 3a finder du det fulde interview med Tårngruppen, Sarah. Lydfil, interview med Sarah fra Tårngruppen:

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Børne- og ungepolitik

BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Børne- og ungepolitik Børne- og ungepolitik 2018-2022 1 Indledning Formålet med Rebild Kommunes Børne- og Ungepolitik er, at alle børn og unge skal have et godt liv, hvor de opbygger de kompetencer, der efterspørges i fremtidens

Læs mere

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2012

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2012 FrivilligCenter Lolland Kurser Fo r å r 2012 Vi glæder os til at se jer Kære frivillig Velkommen til foråret 2012. Vi har samlet en række spændende kurser som du har mulighed for at deltage i. Som medlemsforening

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Hvordan fortsætter dialogen? - vejen mod en sund, velsmagende og bæredygtig madkultur anno 2012

Hvordan fortsætter dialogen? - vejen mod en sund, velsmagende og bæredygtig madkultur anno 2012 Hvordan fortsætter dialogen? - vejen mod en sund, velsmagende og bæredygtig madkultur anno 2012 Af Jacob Søby Bang Leder af OPUS WP7 og kommunikationschef på LIFE Det Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns

Læs mere

Girls Day in Science. Evalueringsrapport

Girls Day in Science. Evalueringsrapport Girls Day in Science Evalueringsrapport 2017 Baggrund Girls Day in Science 2017 blev afholdt den 30. august på 30 virksomheder, science centre og uddannelsesinstitutioner i hele Danmark. Derudover blev

Læs mere

Egenanalyse af Murra Kommune

Egenanalyse af Murra Kommune Rapport Egenanalyse af Murra Kommune Udarbejdet af: Gloria Carrión Oversættelse: Anna Mattsson Venskabsforeningen Amigos de El Doradito 2009 Indhold I. Indledning II. Formål III. Metode IV. Elementer i

Læs mere

Børne- og Ungeudvalget

Børne- og Ungeudvalget Det er igen tid til at gøre status i forhold til Børne- og Ungeudvalgets arbejde her i kredsen. Det har på mange måder været et godt år med forandringer, succes, glade spillere og trænere som hoved indtryk.

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Julie, Klemens faster

Julie, Klemens faster Julie, Klemens faster Julie er Klemens faster og er mellemleder i socialforvaltningen i Stormstrøms amt. Hun har meget lidt til overs for hendes familie, især Klemens forældrene og sørgede da også for

Læs mere

SCRAPBOG KARAKTEROVERSIGT

SCRAPBOG KARAKTEROVERSIGT SCRAPBOG KARAKTEROVERSIGT OVERSIGT INTRO KARAKTERER... 2 MONA... 3 THOMAS... 4 GITTE... 5 KIMMI... 6 LIVA OG KURT... 7 TOVE, PATRICK, HELLE OG JENS PEDER... 8 Mor glæder sig til sin søns besøg! profil

Læs mere

ADHD-foreningens. Lille grundbog i rekruttering og fastholdelse

ADHD-foreningens. Lille grundbog i rekruttering og fastholdelse ADHD-foreningens Lille grundbog i rekruttering og fastholdelse Rekruttering: 8 målrettede trin 1. Overvej: Hvad skal vi bruge frivillige til? 2. Beskriv opgaven 3. Lav en frivilligprofil 4. Bestem metode

Læs mere

At være to om det - også når det gælder abort

At være to om det - også når det gælder abort At være to om det - også når det gælder abort Arbejdsopgave Tidsforbrug Cirka 1-2 timer Forberedelse Kopiering af artiklen At være to om det også når det gælder abort eller deling af denne pdf. Eleverne

Læs mere

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow version 1.0 maj 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Definer budskabet

Læs mere

Referat generalforsamling på Møllebakkeskolen d. 28.02.2013

Referat generalforsamling på Møllebakkeskolen d. 28.02.2013 Referat generalforsamling på Møllebakkeskolen d. 28.02.2013 Referent: Lone 1. Valg af dirigent: Morten 2. Bestyrelsen aflægger beretning: Tina (se separat) Beretningen lagde op en efterfølgende diskussion,

Læs mere

far var træt, længe. men lidt I januar hvordan at få lov

far var træt, længe. men lidt I januar hvordan at få lov Bujumbura, 18. marts 2014 Kære Venner Sidste år i august tog jeg tilbage til Burundi med en arbejdsplan for resten af året, men tingene kom til at se meget anderledess ud, end jegg forventede. Allerede

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK UDKAST. Børne- og ungepolitik

BØRNE- OG UNGEPOLITIK UDKAST. Børne- og ungepolitik 2018-2022 Børne- og ungepolitik 1 Indledning Formålet med Rebild Kommunes Børne- og Ungepolitik er, at alle børn og unge skal have et godt liv, hvor de opbygger de kompetencer, der efterspørges i fremtidens

Læs mere

GULD & RETTIGHEDER I GHANA STATUSRAPPORT

GULD & RETTIGHEDER I GHANA STATUSRAPPORT GULD & RETTIGHEDER I GHANA STATUSRAPPORT April-Oktober 2015 Med støtte fra: Danmarks Indsamling 2015, Medarbejdernes Honorarfond i Novo Gruppen og Hesse-Ragles Fond Introduktion I 2014 bevilligede Medarbejdernes

Læs mere

DER ER BRUD PÅ TRADITIONERNE

DER ER BRUD PÅ TRADITIONERNE DER ER BRUD PÅ TRADITIONERNE Præsentation Min baggrund er palæstinenser. Gift med en dansk kvinde og vi har to børn sammen. Pædagog i 2004. Gadeplansmedarbejder i København, Nordvest, med aldersgruppen

Læs mere

Prøve i Dansk 3. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december Delprøve 2A: Udflytning af statslige arbejdspladser.

Prøve i Dansk 3. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december Delprøve 2A: Udflytning af statslige arbejdspladser. Prøve i Dansk 3 November-december 2018 Skriftlig del Læseforståelse 2 Teksthæfte Delprøve 2A: Udflytning af statslige arbejdspladser Delprøve 2B: Børn bør cykle i skole Der er et teksthæfte og et opgavehæfte.

Læs mere

Et liv med Turners Syndrom

Et liv med Turners Syndrom Et liv med Turners Syndrom Hvordan er det at leve med Turner Syndrom, og hvordan det var at få det at vide dengang diagnosen blev stillet. Måske kan andre nikke genkendende til flere af tingene, og andre

Læs mere

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development Sport as a Tool for Development Deltagernes egne beretninger Læs tre inspirerende historier fra nogle af de unge, der har været i Ghana som idrætsvolontører. 2 Det har givet mig uendeligt meget, at deltage

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

Interview med LCK s videpræsident

Interview med LCK s videpræsident Interview med LCK s videpræsident 0.09-0.12 Interviewer 1: Kan du starte med at fortælle om hvad din rolle i LEO er? 0.15-0.44 Brødreskift: Altså jeg har jo været med at starte det op med Zenia. Og jeg

Læs mere

Nyhedsbrev STYRKET SKOLE-HJEM SAMARBEJDE MED DE TOSPROGEDE FORÆLDRE I RINGKØBING-SKJERN KOMMUNES GRUNDSKOLER. Aktiviteter april juni 2012

Nyhedsbrev STYRKET SKOLE-HJEM SAMARBEJDE MED DE TOSPROGEDE FORÆLDRE I RINGKØBING-SKJERN KOMMUNES GRUNDSKOLER. Aktiviteter april juni 2012 APRIL JUNI 2012 2. NUMMER Nyhedsbrev STYRKET SKOLE-HJEM SAMARBEJDE MED DE TOSPROGEDE FORÆLDRE I RINGKØBING-SKJERN KOMMUNES GRUNDSKOLER I dette nummer 1 Aktiviteter april-juni 2012 1 Alkjærskolen i Ringkøbing

Læs mere

Afbud:Brian Lund Madsen, Stig Hansen, Bilal Titrek,, Erik Vestergaard, Tom Nielsen, Ena Juhl

Afbud:Brian Lund Madsen, Stig Hansen, Bilal Titrek,, Erik Vestergaard, Tom Nielsen, Ena Juhl Referat af Integrationsrådets møde den 11. december 2008. Tilstede: Jamal Tabari, Nimer Shama, Farjam A. Davani, Lisbeth Jørgensen, Miasser Hawwa, Sabahat Cilgin Jelena Rajovic, Lolan Ottesen, Lisbeth

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

IT-Service Center for at styrke uddannelsen i Murra Kommune.

IT-Service Center for at styrke uddannelsen i Murra Kommune. PROJEKTNAVN: IT-Service Center for at styrke uddannelsen i Murra Kommune. INDLEDNING Verden over opleves i disse år en atmosfære med avancerende teknologisk udvikling, som har ført til at store dele af

Læs mere

Tematekst + lærervejledning. Jødeforfølgelse i Danmark

Tematekst + lærervejledning. Jødeforfølgelse i Danmark Tematekst + lærervejledning. Jødeforfølgelse i Danmark Med den voksende jødeforfølgelse i 30 ernes Tyskland steg behovet for jødisk udvandring. De fleste lande, inklusiv Danmark, var dog ikke villige til

Læs mere

Handleplan. Sund By sekretariatet c/o KL-huset Weidekampsgade 10 2300 København S. post@sundbynetvaerket.dk. ALG Handleplan Paraplyen Halsnæs Kommune

Handleplan. Sund By sekretariatet c/o KL-huset Weidekampsgade 10 2300 København S. post@sundbynetvaerket.dk. ALG Handleplan Paraplyen Halsnæs Kommune Handleplan ALG Handleplan Paraplyen Halsnæs Kommune Enhed, kontaktperson i ALG Mie (leder), Anette. Beskriv formålet med ALGs handleplan og udfordring En forholdsvis stor del af de borgere, som gør brug

Læs mere

Værløse Boldklub. Beretning 2013/2014

Værløse Boldklub. Beretning 2013/2014 Side 1 af 5 Beretning 2013/2014 2013 har været et år, hvor der har været travlt med at se fremad i Værløse Boldklub, men for en kort bemærkning kigger vi lige tilbage og gør status på, hvad vi har opnået,

Læs mere

Kvindelige ledere. På uddannelsen kan du bl.a. glæde dig til at møde: Karen Sjørup Ligestillingsforsker, Roskilde Universitet.

Kvindelige ledere. På uddannelsen kan du bl.a. glæde dig til at møde: Karen Sjørup Ligestillingsforsker, Roskilde Universitet. Kvindelige ledere På uddannelsen kan du bl.a. glæde dig til at møde: Karen Sjørup Ligestillingsforsker, Roskilde Universitet. Kirsten Normann Andersen Formand, FOA Århus. Lise Johansen, Ligestillingskonsulent,

Læs mere

0. Konklusion. Resultaterne fra en spørgeskemaundersøgelse ved Stille Piger under Ungdomsskolen Favrskov 2011

0. Konklusion. Resultaterne fra en spørgeskemaundersøgelse ved Stille Piger under Ungdomsskolen Favrskov 2011 Modelfoto: Colourbox Denne rapport indeholder resultater af en anonym spørgeskemaundersøgelse gennemført blandt deltagerne på Ungdomsskolen Favrskovs tre Stille Piger Hold i henholdsvis Ulstrup og Hinnerup

Læs mere

ÅRSSKRIFT 2018 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN

ÅRSSKRIFT 2018 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN ÅRSSKRIFT 2018 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN 1 Frivilligcenter & Selvhjælp Faaborg-Midtfyn 2018 blev et år med mange spændende, nye tiltag samt udfordringer for Frivilligcenteret. Hele året

Læs mere

Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger?

Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger? Evaluering, forældre Hvilket hold har dit barn deltaget på? Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger? Har dit barn deltaget

Læs mere

Evaluering af Marienhoffskolens helhedsskolemodel

Evaluering af Marienhoffskolens helhedsskolemodel Evaluering af Marienhoffskolens helhedsskolemodel Marienhoffskolen indførte pr. 1. august 2011 helhedsskole, hvor åbningstiden i SFO i skoleuger blev reduceret fra 30,25 timer i skoleåret 2010/11 til 23,25

Læs mere

Brug af online egenindsamling ved en organiseret sportsevent

Brug af online egenindsamling ved en organiseret sportsevent Brug af online egenindsamling ved en organiseret sportsevent Potentialet, det praktiske og samarbejdet med BetterNow OM BETTERNOW... 2 FORDELE VED BRUG AF ONLINE EGEN-INDSAMLINGER... 2 POTENTIALET VED

Læs mere

Bilag 3: Interview med Michael Piloz, sportsdirektør i Bakken Bears

Bilag 3: Interview med Michael Piloz, sportsdirektør i Bakken Bears Bilag 3: Interview med Michael Piloz, sportsdirektør i Bakken Bears Hvilke værdier står Bakken Bears for? Jeg tror vi står for at være de professionelle amatører. I det store billede. Vi er økonomiske

Læs mere

Det er svært at bestemme selv, når man aldrig har lært det

Det er svært at bestemme selv, når man aldrig har lært det Denne artikel er den første i en række om forskellige brugerorganisationers arbejde med brugerindflydelse. Artiklen er blevet til på baggrund af et interview med repræsentanter fra ULF. Artiklen handler

Læs mere

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen?

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen? Transskription af interview med Emil 14/04/2016 Så skal jeg lige høre først, hvor gammel du er? Jeg er 25. 25, øh, og det er så basket du spiller? Dyrker du andre sportsgrene, sådan? Øh, altså, jeg går

Læs mere

KIDSCREEN-52 Health Questionnaire for Children and Young People. Child and Adolescent Version 8 to 18 Years Danish (DK)

KIDSCREEN-52 Health Questionnaire for Children and Young People. Child and Adolescent Version 8 to 18 Years Danish (DK) KIDSCREEN-52 Health Questionnaire for Children and Young People Child and Adolescent Version 8 to 18 Years Danish (DK) Dato.... Hej, Har du det godt? Hvordan har du det? Det kunne vi godt tænke os, at

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE. Bilag 2 Hvad siger brugerne? Partnerskaber og samarbejdsaftaler i forsøgs- og udviklingsprojektet

GLADSAXE KOMMUNE. Bilag 2 Hvad siger brugerne? Partnerskaber og samarbejdsaftaler i forsøgs- og udviklingsprojektet GLADSAXE KOMMUNE Kultur, Fritid og Unge 17. februar 2015 Anna Valgreen Bilag 2 Hvad siger brugerne? Partnerskaber og samarbejdsaftaler i forsøgs- og udviklingsprojektet Der er i forsøgsperioden lavet partnerskabsaftaler

Læs mere

Dansk Tennis. - fra forening til forretning? Klaus Frejo. University College T & B Sportsmanagement 2010

Dansk Tennis. - fra forening til forretning? Klaus Frejo. University College T & B Sportsmanagement 2010 Dansk Tennis - fra forening til forretning? Klaus Frejo University College T & B Sportsmanagement 2010 Klaus Frejo Cand. Scient. Adm. Aalborg Universitet 1997 (Speciale om rekruttering af frivillige ledere

Læs mere

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 Tilstede: Faglærer og Kristine Lodberg Madsen Kristine: Hvad er din baggrund, uddannelse og hvad

Læs mere

Nyhedsjournalen. En gave med mening. Julekort fra Læger uden Grænser se bagsiden

Nyhedsjournalen. En gave med mening. Julekort fra Læger uden Grænser se bagsiden Nr. 45 nov. 2002 NYHEDSBREV FRA LÆGER UDEN GRÆNSER / MSF I DANMARK Nyhedsjournalen Foto: Gilles Saussier En gave med mening Øjenkontakt. Det lille øjeblik, hvor barnet i tillid rækker hånden frem, det

Læs mere

Sagsfremstilling: Klager bestilte i februar/marts måned 2017 en uges bondegårdsferie hos indklagede fra den 22. juli 2017 til den 29. juli 2017.

Sagsfremstilling: Klager bestilte i februar/marts måned 2017 en uges bondegårdsferie hos indklagede fra den 22. juli 2017 til den 29. juli 2017. Ankenævnets journal nr.: 2017-0584 - Klage over bondegårdsferie Sagsfremstilling: Klager bestilte i februar/marts måned 2017 en uges bondegårdsferie hos indklagede fra den 22. juli 2017 til den 29. juli

Læs mere

Din tilfredshed med institutionen

Din tilfredshed med institutionen Din tilfredshed med institutionen a. Jeg er samlet set tilfreds med mit barns dag/fritidstilbud b. Der er et godt samarbejde mellem os og pædagogerne c. Jeg bliver taget med på råd i beslutninger (f.eks.

Læs mere

Ja, det er utroligt, at man her i april kan lave nyhedsbrev med 20 grader udenfor og med dejlig solskinsvejr.

Ja, det er utroligt, at man her i april kan lave nyhedsbrev med 20 grader udenfor og med dejlig solskinsvejr. NYHEDSBREV APRIL 2007 Kære medlemmer! Ja, det er utroligt, at man her i april kan lave nyhedsbrev med 20 grader udenfor og med dejlig solskinsvejr. Den 27. marts 2007 blev der holdt generalforsamling i

Læs mere

Ansøgning om støtte fra Værdighedspuljen - pulje til skabelse af stærke fællesskaber for ældre

Ansøgning om støtte fra Værdighedspuljen - pulje til skabelse af stærke fællesskaber for ældre Ansøgning om støtte fra Værdighedspuljen - pulje til skabelse af stærke fællesskaber for ældre Ansøgningen sendes til: Fredericia Kommune Social- og Omsorgsudvalget Rådhuset, Gothersgade 20 7000 Fredericia

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

En dag med socialrådgiveren Elsa på arbejde i Addis, Etiopien

En dag med socialrådgiveren Elsa på arbejde i Addis, Etiopien En dag med socialrådgiveren Elsa på arbejde i Addis, Etiopien Jeg, Rikke Stauning Klestrup sagskoordinator og socialrådgiver i DanAdopt, havde under mit sidste besøg I Etiopien i marts 2014, mulighed for

Læs mere

trivsel, tryghed og tro på nytænkning hos de lokale Pigespejderfællesskaber

trivsel, tryghed og tro på nytænkning hos de lokale Pigespejderfællesskaber trivsel, tryghed og tro på nytænkning hos de lokale Pigespejderfællesskaber 2 Hovedbestyrelsens sammenfatning af undersøgelse fra Center for Ungdomsstudier, udarbejdet oktober 2014 Introduktion Er det

Læs mere

Julearrangement med foredrag

Julearrangement med foredrag NYHEDSBREV DECEMBER 2007 Kære medlem Inden vi får set os om er det jul igen. Hver årstid har sin charme, men julen er jo noget særligt med dens stemning og glæde. Sædvanen tro inviterer Selvhjælpsgrupper

Læs mere

Introforløb for 1.htx 2006

Introforløb for 1.htx 2006 Introforløb for 1.htx 2006 De mere end 50 nye elever på Teknisk Gymnasium har i år fået en temmelig anderledes studiestart takket været et 4-uger-langt introforløb. Kirsten Ramskov Galamba fortæller om

Læs mere

SÅDAN KOMMER DU I MÅL GUIDE. JOSEFINA ESTRADA COOP CROWDFUNDING Roskildevej 45, 2620 Albertslund

SÅDAN KOMMER DU I MÅL GUIDE. JOSEFINA ESTRADA COOP CROWDFUNDING Roskildevej 45, 2620 Albertslund SÅDAN KOMMER DU I MÅL GUIDE JOSEFINA ESTRADA COOP CROWDFUNDING Roskildevej 45, 2620 Albertslund Indholdsfortegnelse FÅ DIT PROJEKT I MÅL - CHECKLISTE... 2 TO MÅNEDER FØR LANCERING:... 2 EN MÅNED FØR LANCERING:...

Læs mere

Langt flere mænd end kvinder står uden økonomisk sikkerhedsnet

Langt flere mænd end kvinder står uden økonomisk sikkerhedsnet 12. marts 29 Specialkonsulen Mie Dalskov Direkte tlf.: 33 55 77 2 Mobil tlf.: 42 42 9 18 Langt flere mænd end kvinder står uden økonomisk sikkerhedsnet 275. beskæftigede står til hverken at kunne få kontanthjælp

Læs mere

Nyhedsbrev 6 september 2014

Nyhedsbrev 6 september 2014 1 Nyhedsbrev 6 september 014 Kære Alle! Dette nyhedsbrev starter med en særlig historie om en deltager på Brobygning Kronjylland, som nu er gået hele vejen frem til ordinær uddannelse. Mød Kasper Rask

Læs mere

Ret til et liv uden vold. Venskabsforeningen Amigos de El Doradito

Ret til et liv uden vold. Venskabsforeningen Amigos de El Doradito J.nr. (udfyldes af Projektrådgivningen) 1. Forside Mindre udviklingsprojekt Projekttitel: Den danske ansøgende organisation: Evt. andre danske partner(e): Lokale partnerorganisation(er): Ret til et liv

Læs mere

Nyhedsbrev 13: Kontingent, Generalforsamling, Davidson Primary og Bushveld Mission

Nyhedsbrev 13: Kontingent, Generalforsamling, Davidson Primary og Bushveld Mission FORENINGEN AFRIKASKOLEN www.afrikaskolen.dk Nyhedsbrev 13: Kontingent, Generalforsamling, Davidson Primary og Bushveld Mission Hvis man ikke allerede har gjort det, er det nu tid til indbetaling af kontingent

Læs mere

DIALOG OM KROP OG GRÆNSER

DIALOG OM KROP OG GRÆNSER SKOLE/HJEM DIALOG OM KROP OG GRÆNSER DILEMMAKORT MÅLGRUPPE: Forældre i 6.-7. klasse OM AKTIVTETEN Denne aktivitet til skole/hjemsamarbejdet handler om krop, grænser og relationer. Den er udviklet som en

Læs mere

UDSKRIFT AF HJEMME IGEN! BIOLOG-FAMILIEN HAMZIC. For 15 år siden boede jeg med min familie i Herzegovina i byen Trebinje.

UDSKRIFT AF HJEMME IGEN! BIOLOG-FAMILIEN HAMZIC. For 15 år siden boede jeg med min familie i Herzegovina i byen Trebinje. UDSKRIFT AF HJEMME IGEN! BIOLOG-FAMILIEN HAMZIC For 15 år siden boede jeg med min familie i Herzegovina i byen Trebinje. Det er tæt på Adriaterhavet nær Dubrovnik. Jeg har en kone og to drenge, som var

Læs mere

Årsberetning 2012. Selvhjælp Fredericia-Middelfart. Fredericia, Vendersgade 63, 7000 Fredericia. Åbningstid mandag, onsdag og torsdag kl. 09.00 13.

Årsberetning 2012. Selvhjælp Fredericia-Middelfart. Fredericia, Vendersgade 63, 7000 Fredericia. Åbningstid mandag, onsdag og torsdag kl. 09.00 13. Årsberetning 2012 Selvhjælp Fredericia-Middelfart Fredericia, Vendersgade 63, 7000 Fredericia. Åbningstid mandag, onsdag og torsdag kl. 09.00 13.00 Middelfart, Bakkehuset, Assensvej 100, 5500 Middelfart.

Læs mere

Forældreforeningen Brug Folkeskolen

Forældreforeningen Brug Folkeskolen Forældreforeningen Brug Folkeskolen Hvad er Brug Folkeskolen? - Forældre til forældre Stiftet af forældre på Nørrebro i 2003 Arbejder i Bispebjerg, på Amager og Nørrebro m.m. Målsætning: etnisk og socialt

Læs mere

BetterNow - Kristen Bernikowsgade 6-1105 København K. orgsupport@betternow.dk - Tel. +45 7734 0686 www.betternow.dk

BetterNow - Kristen Bernikowsgade 6-1105 København K. orgsupport@betternow.dk - Tel. +45 7734 0686 www.betternow.dk BetterNow - Kristen Bernikowsgade 6-1105 København K. orgsupport@betternow.dk - Tel. +45 7734 0686 www.betternow.dk Indholdsfortegnelse Side 3 // Kort om os Side 4 // Sådan virker det Side 5 // Indsamlings

Læs mere

TAL NO.13 SYDDANMARK I. Frivilligt arbejde BAGGRUND OG ANALYSE FRA REGION SYDDANMARK

TAL NO.13 SYDDANMARK I. Frivilligt arbejde BAGGRUND OG ANALYSE FRA REGION SYDDANMARK SYDDANMARK I TAL BAGGRUND OG ANALYSE FRA REGION SYDDANMARK NO.13 Frivilligt arbejde 40 % af borgerne i Region Syddanmark arbejder i deres fritid uden at få en krone for det. Det viser noget om den tillid,

Læs mere

OPG. 3: STRATEGI FOR BRUGERINVOLVERING TAXAQUIZZEN GRUPPE 8: SALLY//LARS//ERIK//LINE BRUUN PROGRAM: TAXAQUIZZEN

OPG. 3: STRATEGI FOR BRUGERINVOLVERING TAXAQUIZZEN GRUPPE 8: SALLY//LARS//ERIK//LINE BRUUN PROGRAM: TAXAQUIZZEN OPG. 3: STRATEGI FOR BRUGERINVOLVERING PROGRAM: Taxaquizzen er en dansk tv-serie på Tv2, produceret efter det internationale koncept Cash Cab, som første gang blev vist på britisk tv i 2005. I programmet

Læs mere

Antropolog viser Cuba-film om Palo i 8.klasse

Antropolog viser Cuba-film om Palo i 8.klasse Fredagsbrev Århus Friskole fredag d.24 november 2017 Den 18 minutter lange film Moving within the cosmos of Palo Monte kan ses på https://vimeo.com/232623468 i filmen indvies en dansk, hvid, pige i den

Læs mere

Undersøgelsen gennemføres over to gange i efteråret. Du vil blive bedt om at svare på et spørgeskema to gange i alt, hvor dette er den anden gang.

Undersøgelsen gennemføres over to gange i efteråret. Du vil blive bedt om at svare på et spørgeskema to gange i alt, hvor dette er den anden gang. Spørgeskema Du vil i dette skema få nogle spørgsmål omkring din undervisning. Resultaterne er en del af en undersøgelse, der fokuserer på folkeskolen og elevernes tanker om at gå i skole. Undersøgelsen

Læs mere

Handleplan. i forbindelse med SKILSMISSE

Handleplan. i forbindelse med SKILSMISSE Handleplan i forbindelse med SKILSMISSE 1. Kontaktpersonen tager kontakt til forældrene i institutionen og stiller afklarende spørgsmål (se bilag 1) 2. Hvis/når skilsmissen er en realitet udleveres gode

Læs mere

DIALOG # 7 PRIVATFEST HVEM SKAL MED?

DIALOG # 7 PRIVATFEST HVEM SKAL MED? DIALOG # 7 PRIVATFEST HVEM SKAL MED? OM TRIVSEL PÅ SPIL EN GOD DIALOG De følgende sider er et redskab til at få talt om, hvordan I i fællesskab vil forholde jer til en potentielt vanskelig situation, hvis

Læs mere

Ligestillingsudvalget LIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt

Ligestillingsudvalget LIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt Ligestillingsudvalget 2013-14 LIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 26 Offentligt Det talte ord gælder Talepapir til besvarelse af samrådsspørgsmål G og H (LIU d. 2. juni 2014) Tak for invitationen til

Læs mere

Handleplan. i forbindelse med SKILSMISSE

Handleplan. i forbindelse med SKILSMISSE Handleplan i forbindelse med SKILSMISSE Udarbejdet i januar 2011 1. Primærpersonen tager kontakt til forældrene i institutionen og stiller afklarende spørgsmål (se bilag 1) 2. Hvis/når skilsmissen er en

Læs mere

Mobning på facebook. Anna Kloster, november 2013

Mobning på facebook. Anna Kloster, november 2013 Mobning på facebook Anna Kloster, november 2013 At være barn i dagens Danmark betyder, at man er opvokset med mange medier omkring sig. Særligt har de unge taget det sociale medie Facebook til sig. Efter

Læs mere

Evaluering Brobygningspuljen

Evaluering Brobygningspuljen Evaluering Brobygningspuljen Information At arbejde med evaluering Du behøver ikke at udfylde hele din ansøgning på én gang. Du kan gemme det, du har skrevet og fortsætte med din evaluering på et senere

Læs mere

Multikunstnerne eller meget pressede unge

Multikunstnerne eller meget pressede unge Multikunstnerne eller meget pressede unge - perspektiver på ungdomsliv i en præstationskultur, hvor det er vigtigere at bestå end at forstå! Aarhus 11. september 2018 Når man googler danske unge.. Velkommen

Læs mere