Aarhus Universitet Økonomirapport

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Aarhus Universitet Økonomirapport"

Transkript

1 Side 1 Aarhus Universitet Økonomirapport Indhold Det samlede forventede resultat... 2 Tabel 1. Budgetafvigelser... 2 Tabel 2. Resultatopgørelse AU... 3 Tabel 3. Egenkapital/opsparing... 4 Figur 1. Lønomkostninger... 4 Figur 2. Fuldtidsstillinger i alt... 5 Figur 3. Fuldtidsstillinger VIP/TAP/Ph.d Figur 4. Driftsomkostninger... 7 Note 1. Finanslovstilskud... 8 Note 2. Heltidsuddannelse... 9 Note 3. Færdiggørelsesbonus/fremdriftsbøde... 9 Note 4. Uforbrugte tilsagn Note 5. Arts Note 6. ST Note 7. HE Note 8. BSS Note 9. Fællesområdet... 15

2 Side 2 Det samlede forventede resultat Tabel 1 nedenfor viser budgetafvigelserne for indtægter og omkostninger mellem budget 2016 og forecast pr. fakultet og Fællesområdet. Som det fremgå forventes der et overskud på 11 mio. kr. Tabel 1. Budgetafvigelser Fakultet Budget 2016 Forecast Δ FC1-16 vs. B16 Mio. kr. Indtægt er Omkostninger Nettorenter Resultat Indtægt er Omkostninger Nettorenter Resultat I alt AR ST HE BSS FO AU i alt Afvigelserne mellem budget og forecast på 11 mio. kr. er fordelt med positive afvigelser på AR, HE og BSS, mens ST og Fællesområdet fastholder det budgetterede resultat i Forecast 1. Det forventede overskud skyldes højere end forventede uddannelsesindtægter pga. STÅ fremgang på flere uddannelser. I forecast 1 er forventningen dermed, at budgettet holder.

3 Side 3 Tabel 2. Resultatopgørelse AU mio. kr. er angivet i årets priser År-til-dato 1. kvartal Hele året Finanslovstilskud Eksterne tilskud Salg/øvrige driftsindtægter Indtægter i alt Lønninger Husleje Øvrige driftsomkostninger Afskrivninger Omkostninger i alt Finansielle poster i alt Resultat Intern opsparing primo Intern opsparing ultimo AU opjusterer i Forecast 1 (FC1) resultatet med 11 mio. kr. fra et nul-resultat til et overskud på 11 mio. kr. Som det fremgår af tabel 2 ovenfor nedjusteres de samlede indtægter med 73 mio. kr. og samlede omkostninger nedjusteres med 84 mio. kr. Finansielle poster nedjusteres med 1 mio. kr. Der forventes dermed ikke den store udvikling i forecastet fra regnskabet for Ift er det forventede lønforbrug i 2016 eksempelvis nærmest uændret i faste priser. I forhold til budgettet for 2016 er der to justeringer på indtægtssiden. Finanslovstilskud opjusteres med 44 mio. kr. Opjusteringen skyldes bl.a., at uddannelsesindtægterne forventes at blive højere end forventet, idet de seneste optællinger peger i retning af en højere STÅproduktion. En mulig forklaring er, at fremdriftsreformen og de tiltag, som er sat i værk i den forbindelse for at øge de studerendes fremdrift, har fået flere studerende gennem studierne på kortere tid. Det er usikkert, om stigningen er vedvarende og i hvilken grad. Eksterne midler nedjusteres med 118 mio. kr. Heraf udgør alene ST en nedjustering på 105 mio. kr., idet fakultetet på baggrund af bl.a. R2015 og tidligere år har konstateret, at budgetterede indtægter fra eksterne kilder har været overvurderede. Når bevillingshavere budgetterer et projektforløb, er det ofte ud fra en best-case forventning om et forløb uden forsinkelser. Ofte tager det længere til at iværksætte ansættelser og køb af apparatur mm. Nedjusteringen er foretaget for at tage højde for dette. De væsentligste usikkerheder i FC1 vurderes til at være størrelsen af fremdriftsbøden og resultatet af universitetets anbringelse af fri likviditet. Den budgetterede fremdriftsbøde på 22,5 mio. kr. fastholdes i FC1, men der er usikkerhed om den endelige bøde i 2016, og om hvornår den bliver udmeldt. I FC1 har AU forudsat et afkast på 10 mio. kr., og det realiserede afkast ved udgangen af april 2016 var 22 mio. kr. Dette udgør en potentiel upside i FC1, men kursgevinster på obligationer kan blive påvirket af uro på de finansielle markeder, og der er derfor en usikkerhed forbundet med en eventuel indtægt.

4 Side 4 Tabel 3. Egenkapital/opsparing løbende priser, mio. kr. R15 FC1 16 Samlet egenkapital, ultimo Heraf bundet Egenkapital Heraf interne opsparinger/fri egenkapital Egenkapital som andel af omsætningen 10,3% 10,4% Heraf intern opsparing 0,5% 0,5% Intern opsparing AR ST -2-2 HE -9-4 BSS 9 11 FO Samlet intern opsparing Der forventes i forecast 1 en samlet egenkapital ved udgangen af 2016 på 658 mio. kr. Heraf er 34 interne opsparinger. Fordelingen på fakulteterne og fællesområdet er vist i tabel 3. Den interne opsparing udgør i FC1 0,5 pct. af AU s omsætning. Figur 1. Lønomkostninger Akkumulerede lønomkostninger, mio. kr FC jan feb mar apr maj jun jul aug sep okt nov dec I figur 1 vises de realiserede lønomkostninger i 2015 og hidtil i 2016 samt den nødvendige udvikling for at nå de samlede lønomkostninger i forecast 1. Udviklingen i lønomkostninger svarer til den forventede inflation. Lønudgifterne forventes i 2016 at blive en smule højere end i 2015.

5 Side 5 Figur 2. Fuldtidsstillinger i alt Fuldtidsstillinger AU i alt jan feb mar apr maj jun jul aug sep okt nov dec Figur 2 viser udviklingen i antallet fuldtidsstillinger i perioden 2014 til Antallet fuldtidsstillinger er i starten af 2016 lidt højere end det var i samme periode i 2015, men lavere end niveauet var i de sidste måneder af Der er ikke noget som tyder på, at udviklingen i antallet stillinger skulle blive en udfordring med hensyn til overholdelse af det forventede resultat for lønudgifterne i 2016.

6 Side 6 Figur 3. Fuldtidsstillinger VIP/TAP/Ph.d Fuldtidsstillinger VIP/TAP/PhD TAP VIP PhD Figur 3 viser udviklingen i fuldtidsstillinger fordelt på kategorierne VIP, TAP og PhD. Der har i løbet af 2016 været en nettotilgang på 11 teknisk administrative medarbejdere (TAP) og 25 videnskabelige medarbejdere, og 4 PhD er.

7 Side 7 Figur 4. Driftsomkostninger Akkumulerede driftsomkostninger ekskl. husleje, mio. kr FC jan feb mar apr maj jun jul aug sep okt nov dec Figur 4 viser de akkumulerede øvrige driftsomkostninger i 2015 og første kvartal af 2016 sammen med den nødvendige udvikling for at nå niveauet for øvrige driftsomkostninger i FC1. Som for lønomkostningerne er niveauet i faste priser som i Som det fremgår, ligger de øvrige driftsudgifter i årets første måneder på niveau med Udviklingen de første måneder af året tyder ikke på, at der skulle bliver problemer med at overholde det forventede regnskabsresultat.

8 Side 8 Note 1. Finanslovstilskud mio. kr. er angivet i årets priser År-til-dato 1. kvartal Hele året Uddannelsestilskud Heltidsuddannelse Deltidsuddannelse Udvekslingsstuderende Fripladser og stipendier Færdiggørelsesbonus Færdiggørelsesbonus, reduktion Effektiviseringer Forskning Forskerskoler mv Basisforskning Myndighedskontrakter Myndighedsbetjening Basisforskning Øvrige finanslovstilskud FINANSLOVSTILSKUD I ALT AKTIVITETSFORUDSÆTNINGER, UDD. Heltidsuddannelse (antal STÅ) Deltidsuddannelse (antal årsstuderende) Udv.studerende (antal) Færdiggørelsesbonus (antal) Det samlede finanslovstilskud forventes i FC1 at blive på mio. kr., hvilket er 44 mio. kr. højere end budgetteret. Det skyldes primært en forventet, højere uddannelsesaktivitet på heltidsuddannelse og færdiggørelse, mens aktiviteten på deltidsuddannelse forventes lavere end budgetteret. Forventningen til fremdriftsbøden fastholdes uændret på -23 mio. kr. i FC1, idet AU afventer en konkret udmelding fra uddannelsesstyrelse, og/eller Danmarks Statistik om studietidsreduktionerne. Den generelt højere uddannelsesforventning gælder alle fakulteter, men er størst på AR og HE. Tallene for heltid og færdiggørelse er specificeret i de nedenstående noter 2 og 3 Der henvises endvidere til fakultetsnoterne (note 5-8), hvor de enkelte fakulteter kommenterer på udviklingen i finanslovstilskud.

9 Side 9 Note 2. Heltidsuddannelse mio. kr. er angivet i årets priser År-til-dato 1. kvartal Hele året Arts Science and Technology Health Business and Social Sciences HELTIDSUDDANNELSE I ALT Arts Science and Technology Health Business and Social Sciences AKTIVITETSFORUDSÆTNINGER, antal STÅ Note 3. Færdiggørelsesbonus/fremdriftsbøde mio. kr. er angivet i årets priser År-til-dato 1. kvartal Hele året Arts Færdiggørelsesbonus Fremdriftsbøde Science and Technology Færdiggørelsesbonus Fremdriftsbøde Health Færdiggørelsesbonus Fremdriftsbøde Business and Social Sciences Færdiggørelsesbonus Fremdriftsbøde HELTIDSUDDANNELSE I ALT Færdiggørelsesbonus Fremdriftsbøde Arts Science and Technology Health Business and Social Sciences AKTIVITETSFORUDSÆTNINGER, antal færdiggjorte

10 Side 10 Note 4. Uforbrugte tilsagn Sum af uforbrugte tilsagn, mio. kr. (projektstamdata netto rådighedsbeløb i dkk.) Opgørelsestidspunkt AR ST HE BSS FO Total Ultimo kvt Af tabellen ovenfor fremgår det, at værdien af de uforbrugte tilsagn er faldet med netto ca. 100 mio. kr. fra 4. kvartal 2015 til 1. kvartal Værdien af de uforbrugte tilsagn er steget på ARTS, BSS og HE, mens den er faldet for ST og FO.

11 Side 11 Note 5. Arts Resultatopgørelse Arts mio. kr. mio. kr. er angivet i årets priser År-til-dato 1. kvartal Hele året Finanslovstilskud Eksterne tilskud Salg/øvrige driftsindtægter Indtægter i alt Lønninger Husleje Øvrige driftsomkostninger Afskrivninger Omkostninger i alt Finansielle poster i alt Resultat Intern opsparing primo Intern opsparing ultimo Arts opjusterer forventningerne til årets resultat i 2016 til 4 mio. kr. ved ØR1. I forhold til budgettet er indtægterne nedjusteret med 13 mio. kr. og omkostningerne med 17 mio. kr. Den største enkeltstående ændring til budgettet er flytningen af RSE fra Arts til Fællesadministrationen, som isoleret set reducerer både salgsindtægter og omkostninger med 27 mio. kr. Ser man bort fra RSE i ovenstående tabel, øges indtægterne med 14 mio. kr. og omkostningerne med 10 mio. kr. i ØR1. Indtægtsforøgelsen ligger primært på finanslovstilskud, da blandt andet indtægterne fra heltidsuddannelse og færdiggørelsesbonus forventes at ende væsentligt over budgettet. Der er pr. 1. april 2016 optalt 232 flere STÅ end på samme tidspunkt sidste år, hvilket har givet anledning til opskrivningen af forventningen til heltidsuddannelse. En mulig forklaring på de flere STÅ kan være, at fremdriftsreformen har presset de studerende hurtigere gennem studiet end normalt, hvilket ikke var indlagt i budget 2016, hvor man antog, at den formodede fremgang ville blive modsvaret af et større frafald. På omkostningssiden er der sket en forøgelse på 10 mio. kr. i forhold til budget De 3 mio. kr. ligger i form af omkostninger på nye eksterne midler, mens de 7 mio. kr. ligger på ordinær virksomhed. Udgiftsforøgelsen på ordinær virksomhed har karakter af at være engangsudgifter, som ikke forpligter fakultetet i fremadrettede år, hvor indtægterne forventes at falde. Af eksempler kan nævnes (1) ekstraordinært mange specialeafleveringer har ud over øgede STÅ-indtægter også resulteret i øgede udgifter (f.eks. til vejledning og censur), (2) etablering af nye specialepladser og (3) tildeling af forskningssemestre har medført et midlertidigt behov for flere videnskabelige assistenter og eksterne lektorer til at varetage undervisningen Af større usikkerhedsmomenter kan nævnes størrelsen på fremdriftsbøden budgetteret til 4 mio. kr. i ØR1 samt den generelle usikkerhed omkring STÅ-budgettet.

12 Side 12 Note 6. ST Resultatopgørelse ST mio. kr. mio. kr. er angivet i årets priser År-til-dato 1. kvartal Hele året Finanslovstilskud Eksterne tilskud Salg/øvrige driftsindtægter Indtægter i alt Lønninger Husleje Øvrige driftsomkostninger Afskrivninger Omkostninger i alt Finansielle poster i alt Resultat Intern opsparing primo Intern opsparing ultimo Fakultetet forventer at kunne overholde resultatkravet i budget Uddannelsesindtægterne opskrives med 5 mio. kr. Stigningen relaterer sig til diplom- og civilingeniøruddannelserne, mens indtægterne for øvrige uddannelser fastholdes på det budgetterede niveau. Fremdriftsbøden er fastholdt på 8 mio. kr. i 2016, men effekterne af fremdriftsreformen er vanskelig at forudsige, og bødens størrelse er således forbundet med en del usikkerhed. Sammenholder man de eksterne tilskud i regnskab (og tidligere) med det budgetterede niveau i samme år viser der sig en trend, hvor niveauet generelt overvurderes med 10 pct. Overvurderingen skyldes primært at anskaffelser og ansættelser m.v. viser sig at tage længere tid at effektuere end forventet i budgettet, hvorved forbruget forsinkes til senere år. Overbudgetteringen vurderes også at være en præmis i det aktuelle budget 2016, hvorfor fakultetet nedskriver forventningen til de eksterne tilskud med 105 mio. kr. og dertil hørende lønninger og driftsomkostninger. Nedskrivningen forventes kun at have begrænset resultateffekt. Fakultetet forventer fortsat en vækst i eksterne tilskud i forhold til Fakultetet fastholder generelt massiv fokus på fundraising, herunder ikke mindst fra EU, private fonde og erhvervssamarbejder, og oplever en generel høj ansøgningsaktivitet. Dette til trods må det forventes, at besparelserne i de statslige forskningspuljer vil reducere de eksterne tilskud betydeligt i de kommende år og betyde en heraf følgende resultatudfordring i form af reducerede overheadindtægter og indskrænket potentiale for finansiering af faste omkostninger. Reformerne på uddannelsesområdet og besparelserne i forskningspuljerne vil udhule fakultetets mulighed til at understøtte medfinansieringsforpligtigelser fra fonde og iværksætte nye strategiske initiativer, som er nødvendige for fakultetets fortsatte vækst. Fakultetet vil tilpasse sine udgifter fremadrettet for at give mulighed for at understøtte disse aktiviteter.

13 Side 13 Note 7. HE Resultatopgørelse HE mio. kr. mio. kr. er angivet i årets priser År-til-dato 1. kvartal Hele året Finanslovstilskud Eksterne tilskud Salg/øvrige driftsindtægter Indtægter i alt Lønninger Husleje Øvrige driftsomkostninger Afskrivninger Omkostninger i alt Finansielle poster i alt Resultat Intern opsparing primo Intern opsparing ultimo Health forventer et overskud på 5 mio. kr. i Dvs. at det overførte underskud fra 2015 på 9 mio. kr. reduceres til et ultimo-underskud på 4 mio. kr. som herefter overføres til Finanslovstilskuddene forventes at stige med 17 mio. kr., hvilket er udtryk for stigende uddannelsesindtægter. Hovedparten af fremgangen vedrører medicinstudiets kandidatdel, hvor de studerende holdt uventet meget pause fra studierne i efterårssemestret 2014 og forårssemestret Disse studerende er nu vendt tilbage til studierne og genererer dermed ekstra STÅ-indtægter. Udgifterne skønnes at stige med 11 mio. kr., hvilket primært skyldes forventning om større lønudgifter samt færre overheadindtægter (sidstnævnte indgår i regnskabet som en negativ udgift under øvrige driftsomkostninger). De stigende lønudgifter vedrører flere institutter, med den største stigning hos Institut for Klinisk Medicin. Forventningen til de eksterne tilskud er på niveau med budgettet, men højere end i regnskabet for Health har en Must Win Battle i 2016, om at tiltrække flere eksterne bevillinger og mere overhead og omkostningsinddækning. Med henblik på at sikre dette, er det besluttet at indføre værktøjet ReAp i foråret 2016 ved alle Health s institutter, til registrering af ansøgninger bl. a. med henblik på sikring af registrering af omkostningsinddækning. Det bliver tillige sikret, at hver institutleder har en tæt kontakt til bevillingshavere med henblik på tæt opfølgning af forbrugsmønsteret på hjemhentede eksterne midler. Health har økonomiske udfordringer i forbindelse med ibrugtagningen af Skou-bygning. Der skal installeres udstyr for ca. 64 mio. kr. i dyrestalden, som skal afskrives over 10 år. Flytningen inkl. nyt inventar til bygningen er estimeret til at koste 40 mio. kr. hvoraf 27 mio. kr. vil være direkte udgifter, mens 13 mio. kr. kan afskrives over 10 år. Flere forskellige scenarier til finansieringen heraf afdækkes aktuelt. Udgiften til den dobbelte husleje i forbindelse med istandsættelsen af Bartholin- og Einarson-bygningerne bliver afhjulpet af USM-midler i

14 Side 14 Note 8. BSS Resultatopgørelse BSS mio. kr. mio. kr. er angivet i årets priser År-til-dato 1. kvartal Hele året Finanslovstilskud Eksterne tilskud Salg/øvrige driftsindtægter Indtægter i alt Lønninger Husleje Øvrige driftsomkostninger Afskrivninger Omkostninger i alt Finansielle poster i alt Resultat Intern opsparing primo Intern opsparing ultimo Aarhus BSS opjusterer forventningerne til årets resultat i 2016 til 2 mio. kr. ved ØR1. Finanslovstilskuddene opskrives især på posterne heltidsuddannelse og færdiggørelsesbonus. På heltidsuddannelse er der pr. 1. april 2016 optalt 211 flere STÅ end på samme tidspunkt sidste år, hvilket har givet anledning til at opskrive ØR1 med 111 STÅ (5 mio. kr.). En del af den højere optælling kan forklares i ændrede eksamenstidspunkter i forhold til sidste år, men det skyldes formentlig også, at fremdriftsreformen har presset de studerende hurtigere igennem. Denne effekt var ikke budgetteret ud fra en antagelse om, at fremdriftsreformen også kunne medføre frafald. Indtægter fra eksterne tilskud er nedjusteret 8 mio. kr. i ØR1, så omsætningen ligger på niveau med regnskab Dette skal primært forklares med en ændret periodisering af bevillingerne, hvor eksempelvis forbruget i regnskab 2015 endte højere end forventet ved udarbejdelsen af budget Salg/øvrige driftsindtægter nedskrives med 4 mio. kr. På omkostningssiden ligger ØR1 6 mio. kr. lavere end budget I hovedtræk skyldes det en reduktion i forbruget på eksterne midler på 8 mio. kr. og en opskrivning på 2 mio. kr. på ordinær virksomhed. Opskrivningen på ordinær virksomhed skyldes en række modsatrettede bevægelser. Hvor nogle institutter reducerer omkostningsniveauet for at imødegå de kommende års indtægtstab, så øges niveauet på andre institutter. Det forøgede omkostningsniveau har dog flere steder karakter af at være midlertidigt. Der kan nævnes ekstraordinære udgifter i forbindelse med lukningen af ICOA som selvstændig enhed og ifm. overflytningen af sprogfagene til Arts. Af større usikkerhedsmomenter kan nævnes størrelsen på fremdriftsbøden budgetteret til 9 mio. kr. i ØR1 samt den generelle usikkerhed omkring STÅ-budgettet. Desuden kan det nævnes, at der som et led i rokaderne i 2017 forventes en større ombygning af loftet i bygning M på Fuglesangs Allé i efteråret De samlede byggeudgifter estimeres at ligge et sted mellem 6-9 mio. kr., men projektet forventes at skulle afskrives over en årrække og er derfor ikke budgetteret i ØR1.

15 Side 15 Note 9. Fællesområdet I Fællesområdets samlede budget indgår fire dele. Universitetsledelsens Strategiske Midler (USM), Fællesadministrationen, fælles bygninger og regnskabstekniske poster. Finansieringen af fællesområdet sker ved at der opkræves midler fra fakulteterne. Resultatopgørelse Fællesområdet Fællesområdet ender med et resultat på 0, hvilket også var forudsat i budgettet. På USM er der en overført opsparing fra 2015 på 13 mio. kr. Der er ved ØR1 budgetteret med et merforbrug på 12 mio. kr. i 2016, der finansieres af opsparingen. Derved resterer 1 mio. kr. af opsparingen på USM. Fælles Bygninger kan underopdeles i huslejetillæg, auditorier og Den tværgående byggepulje. På huslejetillægget kan der ikke overføres midler via opsparing, og der er derfor ikke overført noget fra Der forventes i 2016 et mindreforbrug på 3 mio. kr. På auditorier og Den tværgående byggepulje kan opsparingen derimod godt anvendes. Der er i alt overført 7 mio. kr. fra 2015 til Det ventes at budgettet til Den tværgående byggepulje balancerer i 2016 mens der på auditorier ventes et mindreforbrug på 3 mio. kr., der øger den samlede opsparing under Fælles Bygninger til 10 mio. kr. På Regnskabstekniske Poster ventes et mindreforbrug på i alt 5 mio. kr. i Det er ikke muligt at overføre disse midler til den interne opsparing. Samlet forventes det at budgettet for Fællesområdet balancerer i Opsparingen ultimo 2016 forventes at blive 11 mio. kr. hvoraf 1 mio. kr. vedrører USM og 10 mio. kr. vedrører Fælles Bygninger.

Aarhus Universitet Økonomirapport

Aarhus Universitet Økonomirapport Side 1 Aarhus Universitet Tabel 1. Budgetafvigelser B-2016 ØR3-2016 Tabel 2. AU ØR3 2016 og resultatopgørelse 8 måneder 2016 Figur 1. Optjente STÅ 2015-2016 ift. B16 og ØR1-16 Figur 2. Udvikling i forventede

Læs mere

Aarhus Universitet Økonomirapport

Aarhus Universitet Økonomirapport Aarhus Universitet Indhold A. Årets resultat... 2 Tabel 1. Resultatopgørelse 2016 (med og uden resultateffekt)... 2 Budgetafvigelser i 2016... 4 Tabel 2. Afvigelser mellem regnskab 2016 og budget 2016

Læs mere

Aarhus Universitet Økonomirapport

Aarhus Universitet Økonomirapport Aarhus Universitet Årets resultat... 2 Uddannelsesindtægter... 4 Eksterne tilskud... 5 Finansielle indtægter... 6 Driftsomkostninger... 9 Note 1. Finanslovstilskud... 10 Note 1.2. Specifikation af finanslovstilskud

Læs mere

AU AARHUS UNIVERSITET. Aarhus Universitet Økonomirapport

AU AARHUS UNIVERSITET. Aarhus Universitet Økonomirapport Aarhus Universitet Økonomirapport 2 2016 Indhold A. Resumé... 2 Upsides og downsides ift. ØR1... 2 Tabel 1. Halvårsregnskab 2016... 3 B. Vurdering af forecastet fra økonomirapport 1... 4 1. Eksterne tilskudsindtægter...

Læs mere

Aarhus Universitet Økonomirapport

Aarhus Universitet Økonomirapport Side 1 Aarhus Universitet Tabel 1. Resultatopgørelse 2015 AU i alt Tabel 2. Oversigtstabel, budgetafvigelser regnskab 2015, budget 2015, forecast 3 2015 Tabel 3. Likviditetsbeskrivelse Tabel 4. Investeringer

Læs mere

Resultatet efter 2. kvartal viser et overskud på ca. 9,0 mio. kr. (eksklusiv ferieforpligtelsen) og 7,4 mio. kr. (inklusiv feriepengeforpligtelsen).

Resultatet efter 2. kvartal viser et overskud på ca. 9,0 mio. kr. (eksklusiv ferieforpligtelsen) og 7,4 mio. kr. (inklusiv feriepengeforpligtelsen). Til bestyrelsen Bilag 3 Økonomisektionen Ref.: Emil Herskind 9. september 20 IT-Universitetets halvårsregnskab pr. 30. juni 20 Hermed aflægges IT-Universitetets halvårsregnskab for 20. Resultatet efter

Læs mere

Kvartalsregnskab efter 2. kvartal 2008 og prognose for 2008 efter 2. kvartal er opstillet i appendix 1.

Kvartalsregnskab efter 2. kvartal 2008 og prognose for 2008 efter 2. kvartal er opstillet i appendix 1. Bilag 3 IT-Universitetets regnskab pr. 30/6 2008 Kvartalsregnskab efter 2. kvartal 2008 og prognose for 2008 efter 2. kvartal er opstillet i appendix 1. Resultatet efter 2. kvartal af 2008 udviser et overskud

Læs mere

BUDGETOPFØLGNING 2004

BUDGETOPFØLGNING 2004 BUDGETOPFØLGNING 2004 20-10-2004 15:56 ORDINÆR VIRKSOMHED - ØKONOMIRAPPORT NR. 2-2004 (8 MD.) mio. kr. i niv. 2004 HUM SUN SAM TEO NAT FÆLLES ØVRIGE AU I ALT BEVILLINGER 2004 Budgetkontoret primo 2004

Læs mere

Internt stormøde: Strategi og budget

Internt stormøde: Strategi og budget Internt stormøde: Strategi og budget Karsten Kristiansen Mandag d. 15. august 2011 kl. 14:00 Lundbeckfond Auditorium De dystre prognoser for KU s forskningstilskud Lene Düwel: Væksten der blev væk, KUreren

Læs mere

Aarhus Universitets økonomiske strategi for som opfølgning på universitetets indtægtsnedgang

Aarhus Universitets økonomiske strategi for som opfølgning på universitetets indtægtsnedgang Modtager(e): HSU Notat Aarhus Universitets økonomiske strategi for 2017-2020 som opfølgning på universitetets indtægtsnedgang 1. Baggrund Finansloven for 2016 indebærer en nedgang i de statslige indtægter

Læs mere

Bilag trimester opfølgning på Budget 2017

Bilag trimester opfølgning på Budget 2017 Bilag 5.2 20170619 1. trimester 2017 - opfølgning på Budget 2017 9. juni 2017 Kolofon Dato 9. juni 2017 Bestyrelsesforelæggelse af 1. trimesteropfølgning 2017 Koncernadministrationen Økonomi Oversigt over

Læs mere

11. Regnskab efter 1. halvår 2015 og prognose for 2015

11. Regnskab efter 1. halvår 2015 og prognose for 2015 11. Regnskab efter 1. halvår 2015 og prognose for 2015 Sagsfremstilling Driftsresultatet efter 1. halvår viser et overskud på godt 65 mio. kr., hvilket er 74 mio. kr. bedre end det budgetterede underskud

Læs mere

Københavns Universitets bestyrelse

Københavns Universitets bestyrelse KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 100, d. 17. juni 2019 Pkt. 3. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 21. MAJ 2019 Vedr. Sagsbehandler Økonomiopfølgningsrapport Ø1-2019 (intern

Læs mere

Bilag trimester opfølgning på Budget 2017

Bilag trimester opfølgning på Budget 2017 2. trimester 2017 - opfølgning på Budget 2017 11. oktober 2017 Kolofon Dato 11. oktober 2017 Bestyrelsesforelæggelse af 2. trimesteropfølgning 2017 Koncernadministrationen Økonomi Oversigt over anvendte

Læs mere

Infomøde i ANIS. Klaus Lønne Ingvartsen Institutleder AARHUS UNIVERSITET. Infomøde Klaus Lønne Ingvartsen 29. oktober 2018 Institutleder

Infomøde i ANIS. Klaus Lønne Ingvartsen Institutleder AARHUS UNIVERSITET. Infomøde Klaus Lønne Ingvartsen 29. oktober 2018 Institutleder Infomøde i ANIS Klaus Lønne Ingvartsen Institutleder UNIVERSITET Dagsorden 1. Økonomi 2. Bygninger og infrastruktur 3. Innovationsfonden 4. PURE 5. Personalenyt 6. Projekter nye eller afsluttede Budget

Læs mere

Bilag Bilag: Uddybning af budget 2017

Bilag Bilag: Uddybning af budget 2017 Bilag 4.3 20161212 Bilag: Uddybning af budget 2017 December 2016 2 Kolofon Dato 5. december 2016 Bestyrelsesforelæggelse af Uddybning af budget 2017 Uddybning af Budget 2017 Koncernadministration, Økonomi

Læs mere

BUDGETOPFØLGNING 2004

BUDGETOPFØLGNING 2004 Aarhus Universitet BUDGETOPFØLGNING 2004 10:50 ORDINÆR VIRKSOMHED - ØKONOMIRAPPORT NR. 1-2004 1. kvartal 2004 mio. kr. i niv. 2004 HUM SUN SAM TEO NAT FÆLLES ØVRIGE AU I ALT BEVILLINGER 2004 Budgetkontoret

Læs mere

Notat AARHUS UNIVERSITET. 1. Ændringer i forventede indtægter. Modtager(e): Samarbejdsorganisationen. Angående budget 2014

Notat AARHUS UNIVERSITET. 1. Ændringer i forventede indtægter. Modtager(e): Samarbejdsorganisationen. Angående budget 2014 Modtager(e): Samarbejdsorganisationen Notat Angående budget 2014 Med bestyrelsens vedtagelse af budget 2014 står Aarhus Universitet over for den store opgave at indfri budgettets forudsætninger om besparelser.

Læs mere

det samfundsvidenskabelige fakultet københavns universitet Budget 2013

det samfundsvidenskabelige fakultet københavns universitet Budget 2013 det samfundsvidenskabelige fakultet københavns universitet Budget 213 Forord Denne folder forklarer fakultetets budgetmodel og beskriver hovedtallene i fakultetets budget for 213. Budgetmodellen er en

Læs mere

KØBENHAVNS UNIVERSITET. Statistikberedskab. (Økonominøgletal)

KØBENHAVNS UNIVERSITET. Statistikberedskab. (Økonominøgletal) KØBENHAVNS UNIVERSITET Statistikberedskab 2018 (Økonominøgletal) KU s statistikberedskab 2018 hovedområdeopdelt Indledning... 2 Formålsfordeling af løn og driftsomkostninger... 2 Nøgletal A: Indtægtsfordeling

Læs mere

Udvikling på A-dagpenge

Udvikling på A-dagpenge 2. budgetopfølgning 1. Hovedkonklusioner Nærværende notat redegør for et forventet merforbrug vedr. de forsikrede ledige på netto 4,3 mio. kr. i forhold til oprindeligt budget og har tre hovedkonklusioner:

Læs mere

4. Økonomi efter 1. kvartal 2015. Sagsfremstilling

4. Økonomi efter 1. kvartal 2015. Sagsfremstilling 4. Økonomi efter 1. kvartal Sagsfremstilling Indledende bemærkninger Det indstilles til bestyrelsen under dagsordenens punkt 9, at der optages et realkreditlån på 1mia. kr. i. Det er 500 mio. kr. mere,

Læs mere

1. trimester opfølgning på budget 2015

1. trimester opfølgning på budget 2015 Bilag 5.1.1 20150618 1. trimester 2015 - opfølgning på budget 2015 Juni 2015 Kolofon Dato 18. juni 2015 Direktionsforelæggelse af 1. trimesteropfølgning 2015 Controllerenheden Koncernadministrationen Økonomi

Læs mere

Oprindeligt budget. Ny vurdering

Oprindeligt budget. Ny vurdering NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked Borgerservice Økonomi og Analyse 1. Økonomisk Redegørelse 215. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 46 Køge Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens

Læs mere

Pixiudgave Regnskab 2016

Pixiudgave Regnskab 2016 Pixiudgave Regnskab 2016 Regnskab 2016- Pixiudgave Indhold Regnskabt 2016 3 - De 3 økonomiske målsætninger - Gennemsnitslikviditet Driftsregnskab 4-5 - Driftsudgifter fordelt på udvalg - Serviceudgifter

Læs mere

Korrigeret budget. Serviceudgifter Ungdommens Uddannelsesvejledning

Korrigeret budget. Serviceudgifter Ungdommens Uddannelsesvejledning NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og analyse 2. november -026793-10 4. Økonomisk Redegørelse. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Nedenstående

Læs mere

Økonomioverblik pr. 1. marts 2015

Økonomioverblik pr. 1. marts 2015 Sagsnr.: 00.32.14-Ø00-1-15 Dato: 5-3-2015 Sagsbehandler: Annette Wendt Økonomioverblik pr. 1. marts 2015 Resultatopgørelsen Nedenstående tabel viser resultatopgørelsen pr. 28. februar 2015 for året 2015.

Læs mere

Notat. Bilag til indstillingen vedrørende forventet regnskab og tillægsbevilling BA. 1. Resume

Notat. Bilag til indstillingen vedrørende forventet regnskab og tillægsbevilling BA. 1. Resume Notat Bilag til indstillingen Forventet Regnskab og tillægsbevil- Emne: ling - BA Til: Kopi: til: Byrådet Den 21. november 2012 Aarhus Kommune Kultur og Borgerservice Bilag til indstillingen vedrørende

Læs mere

Økonomioverblik pr. 1. august 2016

Økonomioverblik pr. 1. august 2016 Sagsnr.: 00.32.14-Ø00-1-16 Dato: 3-8-2016 Sagsbehandler: Annette Wendt Økonomioverblik pr. 1. august 2016 Resultatopgørelsen Nedenstående tabel viser resultatopgørelsen pr. 31. juli 2016 for året 2016.

Læs mere

N OTAT. Udvikling i universiteternes økonomi og pe r- sonale

N OTAT. Udvikling i universiteternes økonomi og pe r- sonale N OTAT Udvikling i universiteternes økonomi og pe r- sonale Den 24. april 2015 Sags ID: SAG-2015-01692 Dok.ID: 1996755 Indtægter og udgifter/omkostninger, jf. kapitel 1 Fra 2007 til 2013 er universiteternes

Læs mere

Figur 1. KPs omkostninger fordelt på omkostningstyper ved F2 2018, pct. Løn 67%

Figur 1. KPs omkostninger fordelt på omkostningstyper ved F2 2018, pct. Løn 67% NOTAT Revideret omkostningsbudget (F2 2018) I det følgende uddybes KPs omkostninger i 2018. Omkostningerne er fordelt ud på fire omkostningstyper. Nedenstående figur 1 viser, hvor meget de fire omkostningstyper

Læs mere

Regnskabet efter 2. kvartal 2011 viser et resultat på 4,6 mio. kr. og en prognose for året 2011 på -4,3 mio. kr.

Regnskabet efter 2. kvartal 2011 viser et resultat på 4,6 mio. kr. og en prognose for året 2011 på -4,3 mio. kr. Til bestyrelsen BILAG 3 Økonomisektionen Ref.: Iben Vitved Bruhn 30. august 20 IT-Universitetets regnskab pr. 30. juni 20 Regnskabet efter 2. kvartal 20 viser et resultat på 4,6 mio. kr. og en prognose

Læs mere

Korr. budget Realiseret BOF I Forventet regnskab 2016

Korr. budget Realiseret BOF I Forventet regnskab 2016 Visiteret hjemmepleje Budgetopfølgning I for 2016 Problemstilling Den seneste prognose for 2016 viser, at udgifterne til visiterede hjemmeplejetimer stiger, og det vurderes, at der kan blive tale om et

Læs mere

tal 2010 au i tal 2010 Fire hovedområder

tal 2010 au i tal 2010 Fire hovedområder au i tal 2010 Fire hovedområder au AARHUS UNIVERSITET forord 1 Forord I lyset af den omstrukturering af universitetet, som er implementeret i løbet af 2011, udsendes hermed AU i tal 2010. Denne udgave

Læs mere

Økonomioverblik pr. 1. februar 2017

Økonomioverblik pr. 1. februar 2017 Sagsnr.: 00.32.14-Ø00-1-17 Dato: 17-2-2017 Sagsbehandler: Annette Wendt Økonomioverblik pr. 1. februar 2017 Regnskab for 2016 Der bliver ikke lavet noget økonomioverblik, som viser regnskabsresultatet

Læs mere

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T. Statistikberedskab. (Økonominøgletal)

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T. Statistikberedskab. (Økonominøgletal) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Statistikberedskab 2017 (Økonominøgletal) KU s statistikberedskab 2017 hovedområdeopdelt Indledning... 2 Formålsfordeling af løn og driftsomkostninger... 2 Nøgletal

Læs mere

Center for Økonomi. Likviditet 2019 pr. 30. april 2019:...2

Center for Økonomi. Likviditet 2019 pr. 30. april 2019:...2 Status på gennemsnitlige likviditet samt prognose Likviditet 2019 pr. 30. april 2019:...2 1. Gennemsnitlig likviditet (kassekreditregel)...2 2. Likviditetsprognose...2 Bilag 1: Oversigt over tillægsbevillinger

Læs mere

Bilagsmateriale - bestyrelse

Bilagsmateriale - bestyrelse Bilagsmateriale - bestyrelse Budget 2015 VUC Aarhus Forudsætninger til budget 2015 Årselever Bilag 1. Årselever Resultatopgørelse Bilag 2. Bilag 3. Bilag 4. Bilag 5. Bilag 6. Bilag 6.A. Samlet budget VUC

Læs mere

Bilag Budget 2017

Bilag Budget 2017 Budget 2017 December 2016 Kolofon Dato 5. december 2016 Bestyrelsesforelæggelse af budget 2017 Budgetnotat 2017 Koncernadministration, Økonomi Oversigt over anvendte forkortelser: EVU Efter- og videreuddannelse

Læs mere

Økonomioverblik pr. 1. november 2016

Økonomioverblik pr. 1. november 2016 Sagsnr.: 00.32.14-Ø00-1-16 Dato: 4-11-2016 Sagsbehandler: Annette Wendt Økonomioverblik pr. 1. november 2016 Resultatopgørelsen Nedenstående tabel viser resultatopgørelsen pr. 31. oktober 2016 for året

Læs mere

Regnskab 2009. Vedtaget budget 2010. Ældreområdet 532,7 533,2 529,2 538,9 9,7 Socialområdet 209,0 225,0 227,4 227,9 0,5

Regnskab 2009. Vedtaget budget 2010. Ældreområdet 532,7 533,2 529,2 538,9 9,7 Socialområdet 209,0 225,0 227,4 227,9 0,5 Side 1 af 7 Budgetkontrol april Økonomisk oversigt Ældreområdet 532,7 533,2 529,2 538,9 9,7 Socialområdet 209,0 225,0 227,4 227,9 0,5 Socialområdet excl. rammeaftaleinstitutioner 213,9 236,2 237,3 237,1-0,2

Læs mere

Beslutningstema På baggrund af 1. politiske budgetopfølgning skal det besluttes, om budgetopfølgningen kan godkendes.

Beslutningstema På baggrund af 1. politiske budgetopfølgning skal det besluttes, om budgetopfølgningen kan godkendes. Samlet politisk budgetopfølgning Overskrift Første politiske budgetopfølgning - beslutning Beslutningstema På baggrund af 1. politiske budgetopfølgning skal det besluttes, om budgetopfølgningen kan godkendes.

Læs mere

ØKONOMIFUNKTIONEN SOM STRATEGISK SPARRINGSPARTNER

ØKONOMIFUNKTIONEN SOM STRATEGISK SPARRINGSPARTNER STYRINGSAGENDA 2016 ØKONOMIFUNKTIONEN SOM STRATEGISK SPARRINGSPARTNER SDIREKTØR AGENDA 1. Styring i sektoren: videregående uddannelser 2. Styring på Aarhus Universitet 3. Økonomifunktionen som strategisk

Læs mere

Oprindeligt budget. Ny vurdering

Oprindeligt budget. Ny vurdering NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og analyse 1. Økonomisk Redegørelse 216. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger

Læs mere

Resultatopgørelse pr. 31. marts 2013

Resultatopgørelse pr. 31. marts 2013 Bilag 35.5.1. Bestyrelsesmødet 23.04.13 Resultatopgørelse pr. 31. marts 2013 Realiseret Budgetteret Afvigelse ift. budget Sidste år Omsætning 25.814.263 25.790.276 23.987 28.048.431 Løn -15.914.510-16.640.207

Læs mere

Regnskab Vedtaget budget 2009

Regnskab Vedtaget budget 2009 Side 1 af 9 Økonomisk oversigt Serviceudgifter Erhverv 3,4 2,3 3,8 3,7-0,1 Borgerservice 28,7 29,4 29,5 29,5 0,0 Sekretariat 5,5 5,2 6,0 6,0 0,0 Jobcenter 34,6 25,1 26,2 26,4 0,2 Overførselsindkomster

Læs mere

Økonomioverblik pr. 1. oktober 2015

Økonomioverblik pr. 1. oktober 2015 Sagsnr.: 00.32.14-Ø00-1-15 Dato: 9-10-2015 Sagsbehandler: Annette Wendt Økonomioverblik pr. 1. oktober 2015 Resultatopgørelsen Nedenstående tabel viser resultatopgørelsen pr. 30. september 2015 for året

Læs mere

Bilag 7 Økonomisektionen Ref.: Emil Herskind

Bilag 7 Økonomisektionen Ref.: Emil Herskind Bilag 7 Økonomisektionen Ref.: Emil Herskind 19. november 2009 Udkast til budget 2010 for IT-Universitetet i København På baggrund af bestyrelsens godkendelse af de overordnede budgetrammer for IT- Universitetet

Læs mere

Center for Økonomi. Likviditet 2019 pr. 31. januar 2019:...2

Center for Økonomi. Likviditet 2019 pr. 31. januar 2019:...2 Status på gennemsnitlige likviditet samt prognose Likviditet 2019 pr. 31. januar 2019:...2 1. Gennemsnitlig likviditet (kassekreditregel)...2 2. Likviditetsprognose...2 Bilag 1: Oversigt over tillægsbevillinger

Læs mere

Aarhus Universitet 2007

Aarhus Universitet 2007 Aarhus Universitet 2007 Hotte emner ved årsskiftet Aarhus Universitet efter 1.1.2007 Strategi for Aarhus Universitet Budget 2007, herunder Globaliseringspuljen Tre superuniversiteter Nyt universitet Københavns

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune. 1. Indledning

NOTAT. Allerød Kommune. 1. Indledning NOTAT Allerød Kommune Økonomi og It Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Aktuel økonomi ultimo oktober 2017 Dato: 6. november 2017 1. Indledning

Læs mere

Økonomioverblik pr. 1. august 2014

Økonomioverblik pr. 1. august 2014 Sagsnr.: 00.32.14-Ø-1-14 Dato: 11-08-2014 Sagsbehandler: Annette Wendt Økonomioverblik pr. 1. august 2014 Resultatopgørelsen Nedenstående tabel viser resultatopgørelsen pr. 31. juli 2014. Forbrugsprocenten

Læs mere

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T. Statistikberedskab. (økonominøgletal)

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T. Statistikberedskab. (økonominøgletal) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Statistikberedskab 2014 (økonominøgletal) KU s statistikberedskab 2014 hovedområdeopdelt KU s statistikberedskab 2014 hovedområdeopdelt... 1 Indledning... 2 Formålsfordeling

Læs mere

STATUS PÅ ØKONOMI BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONSUDVALGET 1. KVT. 2007

STATUS PÅ ØKONOMI BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONSUDVALGET 1. KVT. 2007 1. De vigtigste tendenser Regnskabsprognosen efter 1. kvartal 27 peger på et merforbrug på 4,5 mill. kr. på driften. Det skal ses i sammenhæng med det overførte merforbrug fra regnskab 26. Forvaltningen

Læs mere

KØBENHAVNS UNIVERSITET. Statistikberedskab. (økonominøgletal)

KØBENHAVNS UNIVERSITET. Statistikberedskab. (økonominøgletal) KØBENHAVNS UNIVERSITET Statistikberedskab 2015 (økonominøgletal) KU s statistikberedskab 2015 hovedområdeopdelt KU s statistikberedskab 2015 hovedområdeopdelt... 1 Indledning... 2 Formålsfordeling af løn

Læs mere

Økonomioverblik pr. 1. april 2016

Økonomioverblik pr. 1. april 2016 Sagsnr.: 00.32.14-Ø00-1-16 Dato: 07-04-2016 Sagsbehandler: Annette Wendt Økonomioverblik pr. 1. april 2016 Resultatopgørelsen Nedenstående tabel viser resultatopgørelsen pr. 31. marts 2016 for året 2016.

Læs mere

KØBENHAVNS UNIVERSITET. Statistikberedskab. (økonominøgletal)

KØBENHAVNS UNIVERSITET. Statistikberedskab. (økonominøgletal) KØBENHAVNS UNIVERSITET Statistikberedskab 2016 (økonominøgletal) KU s statistikberedskab 2016 hovedområdeopdelt KU s statistikberedskab 2016 hovedområdeopdelt... 1 Indledning... 2 Formålsfordeling af løn

Læs mere

Økonomioverblik pr. 1. august 2015

Økonomioverblik pr. 1. august 2015 Sagsnr.: 00.32.14-Ø00-1-15 Dato: 6-8-2015 Sagsbehandler: Annette Wendt Økonomioverblik pr. 1. august 2015 Resultatopgørelsen Nedenstående tabel viser resultatopgørelsen pr. 31. juli 2015 for året 2015.

Læs mere

Bilag trimester opfølgning på Budget 2016

Bilag trimester opfølgning på Budget 2016 Bilag 4.1.2 20160614 1. trimester 2016 - opfølgning på Budget 2016 Kolofon Dato 26. maj 2016 Direktionsforelæggelse af 1. trimesteropfølgning 2016 Controllerenheden Koncernadministrationen Økonomi Oversigt

Læs mere

Aarhus Universitet Budget

Aarhus Universitet Budget Budget 2017-2020 Bilag 6.1 Aarhus Universitet Budget 2017-2020 Tabel- og figuroversigt Figur 1. AU s samlede indtægter 2008-2020 (prisniveau 2017).... 2 Tabel 1. AU Budget 2017-20 i hovedtræk (løbende

Læs mere

Figur 1. KPs indtægtsgrundlag fordelt på indtægtsområder ved F2 2018, pct. GU 55%

Figur 1. KPs indtægtsgrundlag fordelt på indtægtsområder ved F2 2018, pct. GU 55% NOTAT Revideret indtægtsbudget (F2 2018) I det følgende uddybes KPs indtægter i 2018. Indtægterne er fordelt ud på fem indtægtsområder. Nedenstående figur 1 viser, hvor meget de fem indtægtsområder udgør

Læs mere

Regnskab konsekvenser for budget 2011

Regnskab konsekvenser for budget 2011 Bilag 6a Dato 23. marts 2011 Initialer Regnskab 2010 - konsekvenser for budget 2011 1.0 Indledning Regnskabsresultatet for 2011 udviser et underskud på 34,4 mio. kr. Underskuddet skyldes dels en række

Læs mere

Økonomioverblik pr. 1. oktober 2014

Økonomioverblik pr. 1. oktober 2014 Sagsnr.: 00.32.14-Ø-1-14 Dato: 03-10-2014 Sagsbehandler: Annette Wendt Økonomioverblik pr. 1. oktober 2014 Resultatopgørelsen Nedenstående tabel viser resultatopgørelsen pr. 30. september 2014. Forbrugsprocenten

Læs mere

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T. Statistikberedskab. (økonominøgletal)

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T. Statistikberedskab. (økonominøgletal) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Statistikberedskab 2013 (økonominøgletal) KU s statistikberedskab 2013 hovedområdeopdelt KU s statistikberedskab 2013 hovedområdeopdelt... 1 Indledning... 2 Formålsfordeling

Læs mere

12. Regnskab efter 3. kvartal 2015 og Prognose for 2015

12. Regnskab efter 3. kvartal 2015 og Prognose for 2015 12. Regnskab efter 3. kvartal 2015 og Prognose for 2015 Sagsfremstilling Driftsresultatet efter 3. kvartal udviser et overskud på 70 mio. kr., hvilket er 103 mio. kr. bedre end det budgetterede underskud

Læs mere

NOTAT. Den faktiske likvide beholdning. Den gennemsnitlige kassebeholdning. Allerød Kommune

NOTAT. Den faktiske likvide beholdning. Den gennemsnitlige kassebeholdning. Allerød Kommune NOTAT Allerød Kommune Økonomi og It Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 345 Allerød Tlf: 48 1 1 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Aktuel økonomi ultimo januar 214 Vedlagt dette notat er følgende bilag; Gennemsnitlig

Læs mere

Overordnet budgetforslag 2011 for IT-Universitetet i København

Overordnet budgetforslag 2011 for IT-Universitetet i København Bilag 7 Økonomisektionen Ref.: Georg Dam Steffensen 31. august 2010 Overordnet budgetforslag 2011 for IT-Universitetet i København Hermed forelægges udkast til IT-Universitetets budgetrammer for 2011 til

Læs mere

Egedal Kommune Center for Administrativ Service

Egedal Kommune Center for Administrativ Service Bilag 2 Notat om budgetopfølgning Driftsbevillinger under centre Figur 1 Afløbsprofil 2016 udgifter Grafen ovenfor viser det aggregerede periodiserede drifts-udgiftsbudget for kommunen, sammenholdt med

Læs mere

Bilag 13 Finansiering konto 7 og 8 ØU

Bilag 13 Finansiering konto 7 og 8 ØU Konto 7 Oktober Økonomiudvalget Afvigelsesforklaringer Kategorier for afvigelsesforklaringer Bagudrettet afvigelse Fremadrettet afvigelse Forebyggelse/ Handleplan Beløb Beløb Periodiseringsafvigelser Udgifter

Læs mere

STATSMINISTERIET. Årsrapport for regnskabsåret Statsministeriets departement

STATSMINISTERIET. Årsrapport for regnskabsåret Statsministeriets departement STATSMINISTERIET Årsrapport for regnskabsåret Statsministeriets departement ÅRSRAPPORT Årsrapport for regnskabsåret Statsministeriets departement Indholdsfortegnelse Indledning 3 1. Påtegning af det samlede

Læs mere

det natur- og biovidenskabelige fakultet københavns universitet Budget 2015 Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet

det natur- og biovidenskabelige fakultet københavns universitet Budget 2015 Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet det natur- og biovidenskabelige fakultet københavns universitet Budget 2015 Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Forord I denne pjece redegøres for hoved tallene i budget 2015 for Det Natur- og Biovidenskabelige

Læs mere

Modtager(e): Bestyrelsen for Aarhus Universitet (BM6, 3. december 2015)

Modtager(e): Bestyrelsen for Aarhus Universitet (BM6, 3. december 2015) AARHUS UNIVERSITET Modtager(e): Bestyrelsen for Aarhus Universitet (BM6, 3. december 2015) Notat Aarhus Universitets budget for 2016-2019 En økonomi i balance Aarhus Universitets budget for 2016-2019 viser

Læs mere

2018: Laveste vækst i vareeksporten i 9 år

2018: Laveste vækst i vareeksporten i 9 år NØGLETAL UGE 6 Dansk Erhvervs NøgletalsNyt 218: Laveste vækst i vareeksporten i 9 år Af: Katrine Ellersgaard Nielsen, seniorøkonom og Kristian Skriver, økonom Den forgangne uge bød i tråd med de foregående

Læs mere

tal 2011 au i tal 2011

tal 2011 au i tal 2011 au i tal 2011 au AARHUS UNIVERSITET AU i tal 2011 www.au.dk/ital2011 Copyright Aarhus Universitet Redaktion: Lone Egebjerg Kressel, AU Økonomi og planlægning Produktion Layout: Karen Fleng, AU Kommunikation

Læs mere

Center for Økonomi. Likviditet 2019 pr. 31. juli 2019:...2

Center for Økonomi. Likviditet 2019 pr. 31. juli 2019:...2 Status på gennemsnitlige likviditet samt prognose Likviditet 2019 pr. 31. juli 2019:...2 1. Gennemsnitlig likviditet (kassekreditregel)...2 2. Likviditetsprognose...2 Bilag 1: Oversigt over tillægsbevillinger

Læs mere

Antallet af rejser i den kollektive trafik i Hovedstadsområdet

Antallet af rejser i den kollektive trafik i Hovedstadsområdet 107178-616121 Bestyrelsen 10. december 2009 MLL 03.a Driftsrapport december 2009 1. Udviklingen i den kollektive trafik i Hovedstadsområdet Antallet af rejser i den kollektive trafik i Hovedstadsområdet

Læs mere

Centrale parametre for CBS,

Centrale parametre for CBS, BUDGET 2015 FORORD I 2015 budgetteres der med et omkostningsniveau på 1.284 mio. kr. og et underskud på 35 mio. kr. Idet CBS ikke har udsigt til at få forøgede strukturelle indtægter, tager CBS med budget

Læs mere

Bilag Økonomirapport. Regnskab august 2017 ØKONOMI

Bilag Økonomirapport. Regnskab august 2017 ØKONOMI Bilag 6.5 20171211 Økonomirapport Regnskab august 2017 ØKONOMI Indhold Konklusion... 3 Indtægter... 4 Omkostninger... 4 Finansielle poster... 8 Balance... 8 Likviditet... 9 Tabel 1. Overblik... 3 Tabel

Læs mere

Center for Økonomi. Likviditet 2019 pr. 31. maj 2019:...2

Center for Økonomi. Likviditet 2019 pr. 31. maj 2019:...2 Status på gennemsnitlige likviditet samt prognose Likviditet 2019 pr. 31. maj 2019:...2 1. Gennemsnitlig likviditet (kassekreditregel)...2 2. Likviditetsprognose...2 Bilag 1: Oversigt over tillægsbevillinger

Læs mere

Center for Økonomi. Likviditet 2019 pr. 28. februar 2019:...2

Center for Økonomi. Likviditet 2019 pr. 28. februar 2019:...2 Status på gennemsnitlige likviditet samt prognose Likviditet 2019 pr. 28. februar 2019:...2 1. Gennemsnitlig likviditet (kassekreditregel)...2 2. Likviditetsprognose...2 Bilag 1: Oversigt over tillægsbevillinger

Læs mere

KØBENHAVNS UNIVERSITET. Statistikberedskab

KØBENHAVNS UNIVERSITET. Statistikberedskab KØBENHAVNS UNIVERSITET Statistikberedskab 2007 KU s statistikberedskab 2007 hovedområdeopdelt Indledning 3 Nøgletal A: Indtægtsfordeling for hele Københavns Universitet 4 Nøgletal B: Formålsfordelt omkostningsbaseret

Læs mere

INTERN RESSOURCEALLOKERING

INTERN RESSOURCEALLOKERING SPORLEDER + ØKONOMILEDER BSS UNI VERSITET IRA SOM EN DEL AF DET NYE Hele AU skal ha ny, fælles økonomistyringsmodel En del af en ny model er det, vi kalder Intern ressourceallokering (IRA) IRA beskriver

Læs mere

Udkast til budget 2011 for IT-Universitetet i København

Udkast til budget 2011 for IT-Universitetet i København Bilag 6 Økonomisektionen Ref.: Georg Dam Steffensen 05. november 2010 Udkast til budget 2011 for IT-Universitetet i København På baggrund af bestyrelsens godkendelse af de overordnede budgetrammer for

Læs mere

1. kvartals økonomirapport 2006

1. kvartals økonomirapport 2006 AARHUS UNIVERSITET Maj 2006 Budget- og planlægningskontoret 1. s økonomirapport 2006 Hermed fremlægges 1. srapport 2006 for Aarhus Universitet uden HIH. Opbygningen af srapporten er ændret således, at

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2016 Børne- og Familieudvalget

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2016 Børne- og Familieudvalget Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/5-2016 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse

Læs mere

Notat om rebudget Indledning. Ledelsesresumé

Notat om rebudget Indledning. Ledelsesresumé Notat om rebudget 2019 Økonomiafdelingen Fredrik Bajers Vej 7F 9220 Aalborg Øst Specialkonsulent Michael Siglev Telefon: 9940 3959 Email: msi@adm.aau.dk Dato: 06/03-2019 Sagsnr.: 2019-122-00177 Indledning

Læs mere

Notat AARHUS UNIVERSITET. Notat vedr. de forskningsunderstøttende midler (tidl. annuum), Institut for Klinisk Medicin

Notat AARHUS UNIVERSITET. Notat vedr. de forskningsunderstøttende midler (tidl. annuum), Institut for Klinisk Medicin Modtagere: afdelingsbestyrere og professorsekretærer Notat Notat vedr. de forskningsunderstøttende midler (tidl. annuum), Institut for Klinisk Medicin For at understøtte afdelingernes drift tildeles afdelingerne

Læs mere

Finansielt regnskab for de centralt styrede konti

Finansielt regnskab for de centralt styrede konti 1 Finansielt regnskab for de centralt styrede konti 12.11.02. Centralt styrede initiativer (Driftsbevilling) 12.29.01. Bidrag til NATOs militære driftsbudgetter mv. (Reservationsbevilling) 12.29.11. Bidrag

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET 7. JANUAR 2009

AARHUS UNIVERSITET 7. JANUAR 2009 7. JANUAR 2009 2008 et godt og travlt år for AU Strategi 2008-2012 Kvalitet og mangfoldighed 2 2008 et godt og travlt år for AU Strategien føres ud i livet Integrations- og forandringsprocessen Reorganisering

Læs mere

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T. Statistikberedskab. (økonominøgletal)

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T. Statistikberedskab. (økonominøgletal) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Statistikberedskab 2011 (økonominøgletal) KU s statistikberedskab 2011 hovedområdeopdelt Indledning...2 Formålsfordeling af løn og driftsomkostninger...2 Nøgletal

Læs mere

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et overskud på 76,0 mio. kr.

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et overskud på 76,0 mio. kr. Budgetrevision I Resultatet af Budgetrevision I er samlet set en forbedring på 10,8 mio. kr. Det skyldes færre udgifter på beskæftigelsesområdet og på det almene børneområde. Derudover øges indtægterne,

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Pr. ultimo marts 2016 Beskæftigelsesudvalget 2015 Oprindeligt Tillægsbevillinger Omplaceringer Korrigeret Forbrug Afvigelse Beskæftigelsesudvalget 543.185 602.785-200 -1.192 602.585 156.836 0-1.192 Arbejdsmarkedsområdet

Læs mere

Estimat 2, 2011 tages til efterretning og godkendes som gældende forventning til resultat

Estimat 2, 2011 tages til efterretning og godkendes som gældende forventning til resultat Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 23. juni Mads Lund Larsen 04 Økonomirapport 2. (Estimat 2, ) Indstilling: Administrationen indstiller, at Estimat 2, tages til efterretning og godkendes

Læs mere

Maj 2014 LEDELSES RAPPORT. midttrafik.dk

Maj 2014 LEDELSES RAPPORT. midttrafik.dk Maj 214 LEDELSES RAPPORT midttrafik.dk 1 MIDTTRAFIKS LEDELSESRAPPORT MAJ 214 Ledelsesrapporten udgives ultimo måneden med data for foregående måned. Sygefravær opgøres med en måneds forsinkelse. INDHOLD

Læs mere

Budgetopfølgning 3 behandles i fagudvalgene ultimo august og i Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen hhv. 13. og 24. september.

Budgetopfølgning 3 behandles i fagudvalgene ultimo august og i Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen hhv. 13. og 24. september. Vedrørende forventet regnskab 2018 Dato: 13.08.2018 Center for Økonomi og Personale horsholm.dk Udfordring på forventet regnskab 2018 I forbindelse med administrationens oplæg til budgetopfølgning 3, 2018

Læs mere

Vangeboskolens økonomiske situation

Vangeboskolens økonomiske situation Vangeboskolens økonomiske situation Analyse af perioden fra 2013/14 og frem Februar 2017 1 Indledning Igennem de seneste 4 år har den økonomiske situation på Vangeboskolen ændret sig i betydelig grad.

Læs mere

Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar Overførte midler fra 2013 gæld

Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar Overførte midler fra 2013 gæld Overordnet konklusion: Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar 2014 Tabel 1: (1.000 kr.) Forventning til årets resultat samt forventet overførsel fra

Læs mere

Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014

Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014 Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014 Økonomiudvalg og Byråd Økonomisk overblik for Holbæk Kommune I løbet af 2014 er ledigheden for de forsikrede ledige i Holbæk Kommune faldet overraskende

Læs mere

Hensigten med årets tredje økonomirapport er at angive i hvilken retning årsresultatet for 2007 peger.

Hensigten med årets tredje økonomirapport er at angive i hvilken retning årsresultatet for 2007 peger. Notat Til Bestyrelsen Kopi til 24. januar 2008 1/17 Sagsnummer 107178-236356 THECA Sagsbehandler JWI Direkte 36 13 15 60 Fax 36 13 18 96 JWI@movia.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 Økonomirapport

Læs mere

Opdateret senest: 15. maj /1

Opdateret senest: 15. maj /1 16/5/219 Forside Opdateret senest: 15. maj 219 16/5/219 Virksomhedsrapport By- og Landskabsforvaltningen DRIFT - Forbrug i % (netto) ANLÆG - Forbrug i % (netto) 1% 1% 5% 5% % % Jan Feb Mar Apr Maj Jun

Læs mere