FlexLife. Et lån du kan forme, som du vil Her er et realkreditlån, du kan tilpasse dit liv, dine planer og dine drømme.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FlexLife. Et lån du kan forme, som du vil Her er et realkreditlån, du kan tilpasse dit liv, dine planer og dine drømme."

Transkript

1 FlexLife Et lån du kan forme, som du vil Her er et realkreditlån, du kan tilpasse dit liv, dine planer og dine drømme.

2

3 Du kan tilpasse FlexLife, i takt med at livet ændrer sig og det kan livet nå at gøre mange gange. FlexLife er et lån med variabel rente fra Realkredit Danmark, du kan tilpasse dit liv, dine planer og dine drømme. Med FlexLife kan du selv bestemme, hvor meget eller hvor lidt du vil afdrage inden for de rammer, vi aftaler for lånet. Du kan også selv vælge, om du vil betale lånet helt tilbage, eller om der må være en restgæld, når det udløber*. FlexLife giver dig en fleksibilitet, som du fx kan bruge til at få mere luft i økonomien eller til at frigøre penge til investering eller pensionsopsparing. Du behøver ikke lægge dig fast på en bestemt afdragsprofil mange år ud i fremtiden. Hver gang lånet skal refinansieres, kan du inden for de fastlagte rammer justere på dine afdrag uden at betale omkostninger til omlægning af lån. Du skal dog betale et gebyr. FlexLife er et realkreditlån med variabel rente. Du kan vælge, om lånet skal refinansieres hvert år, hvert andet år eller op til hvert 10. år. FlexLife kan løbe i op til 30 år. Du kan bruge FlexLife til at finansiere op til 75 % af værdien af din bolig**. *Det, du ikke har afdraget i lånets løbetid, betaler du i sidste termin. ** Hvis du vælger FlexLife, kan du ikke optage boliglån med pant i boligen ud over 75% af boligens værdi i Danske Bank eller Realkredit Danmark. Vi tilbyder FlexLife til finansiering af helårsboliger, men ikke fritidsboliger.

4 Fleksibiliteten hænger sammen med din restgæld Når din restgæld kommer under en vis grænse, kan du skrue helt ned for afdragene. Størrelsen af din restgæld er et vigtigt element i FlexLife. Når du optager lånet, aftaler vi, hvor stor din restgæld må være, når lånet løber ud. Det kalder vi bevilget restgæld ved udløb, og den kan højst være 60 % af værdien af din bolig beregnet på det tidspunkt, hvor lånet blev tilbudt. Så længe din restgæld er inden for den bevilgede restgæld, kan du bruge den fulde fleksibilitet i FlexLife. Hvor meget eller hvor lidt du vil betale i afdrag, er helt op til dig. Og med de rigtige forudsætninger kan dit lån være afdragsfrit i hele lånets løbetid. Hvis din restgæld er større end den bevilgede restgæld, skal du starte med at afdrage på lånet, indtil du kommer ned på beløbet. Du kan vælge at afdrage ned til grænsen over 30 år, eller du kan vælge at afdrage hurtigere ned til grænsen. Når dit lån udløber, skal du betale restgælden sammen med den sidste ydelse. Det kan fx ske ved, at du optager et nyt lån, bruger eventuel opsparing eller sælger din bolig. Den bevilgede restgæld kan aldrig være større end 60 % af værdien af din bolig. 60 %

5 Du kan selv afgøre, hvordan renteændringer skal påvirke lånet Renten på FlexLife er fast i 1 til 10 år ad gangen afhængigt af dine valg. Renten på lånet kan derfor ændre sig ved refinansiering. Inden for lånets rammer kan du selv afgøre, hvordan eventuelle renteændringer skal påvirke lånet. Stiger renten, kan du fx vælge at sætte din ydelse op eller udskyde tidspunktet for at starte afdragsfriheden. Falder renten, kan du selvfølgelig få glæde af en lavere ydelse. Men du kan også vælge at fastholde ydelsen og dermed afdrage hurtigere. Du skal være opmærksom på, at da FlexLife har en variabel rente, betaler du typisk en lavere ydelse end på et fastforrentet lån. Der er dog en risiko for, at markedet ændrer sig, så renten stiger, og ydelsen på dit lån derfor også stiger. Derfor skal du have luft i økonomien til enten at rumme eventuelle stigninger i ydelsen, til at tidspunktet for afdragsfrihed udskydes eller til at lånets restgæld ved udløb bliver større. Lånets restgæld kan ved udløb dog ikke være større end den bevilgede restgæld. Er der noget, jeg skal være særligt opmærksom på? I særlige tilfælde kan vi bede dig om at afdrage på lånet, så restgælden ved udløb bliver mindre, end hvad vi oprindeligt aftalte, eller der ikke længere er nogen restgæld ved udløb. Det betyder, at du skal betale højere afdrag eller afdrage på lånet også selvom du har afdraget ned til den aftalte restgæld og nu har afdragsfrihed i resten af lånets løbetid. Det kan fx ske, hvis din ejendom falder i værdi, eller hvis du ikke overholder dine aftaler med Realkredit Danmark eller andre kreditorer.

6 Kathrine Kathrine er 35 år og bor i en lejlighed midt i byen. Hun elsker sit liv med job, masser af venner, hyggelige byture og musikfestivaler, som er hendes store passion. De seneste 10 år har Kathrine haft stor glæde af sit afdragsfrie lån. Hun har haft økonomisk frihed, og sådan skulle det også gerne kunne blive ved med at være. Selv om Kathrine ikke har afdraget på sit lån i 10 år, har hun fået en pæn friværdi i lejligheden takket være udviklingen i boligpriserne. Kathrines ejerlejlighed: Værdi af lejlighed: 1,8 mio. kr. Restgæld: 1,26 mio. kr. 70 %

7 Sådan planlægger Kathrine at bruge FlexLife Kathrine vælger et 30-årigt FlexLife med 5 års rentebinding. Hun ønsker at afdrage i de første 20 år, så restgælden kommer ned på kr., hvilket svarer til 40 % af boligens værdi. Efter 20 år vil ydelsen være afdragsfri og nede på 659 kr. pr. måned, hvis renten ikke ændrer sig. Ydelsen på lånet er på kr. om måneden. Det passer godt til Kathrines økonomi lige nu. Når FlexLife skal refinansieres igen om 5 år, vil hun se på sin økonomi og overveje, om hun skal justere ydelsen på lånet og evt. afdrage mere eller mindre, end hun har planlagt i første omgang. FlexLife låneeksempel 1A Månedlig ydelse 1,8 mio. 1,26 mio. 0,72 mio. Realkreditlån - Låneeksempel 1A Udbetalt lånebeløb Hovedstol Første års mdl. ydelse før skat Løbetid Samlede omkostninger i lånets løbetid Samlet tilbagebetaling før skat 90% 80% kr. 70% 60% 50% 40% 659 kr. 30% 20% 10% år kr kr kr. 30 år kr kr. Antal mdl. ydelser 360 mdr. Kurs 103,93 Debitorrente (variabel) 0,04 % ÅOP 1,22 % Ikke medregnet obligatorisk brandforsikring Vi tager pant i fast ejendom Realkreditlån - Låneeksempel på 0,5 mill. med afdragsfrihed fra start og i 30 år. Udbetalt lånebeløb kr. Antal mdl. ydelser 360 mdr. Hovedstol kr. Kurs 103,93 Første års mdl. ydelse før skat 268 kr. Debitorrente (variabel) 0,04 % Løbetid 30 år ÅOP 0,90 % Samlede omkostninger i lånets løbetid kr. Ikke medregnet obligatorisk brandforsikring Samlet tilbagebetaling før skat kr. Vi tager pant i fast ejendom Beregninger foretaget Alle eksemplerne er baseret på individuel rådgivning, et uændret renteniveau og intet fald i boligværdien, så friværdien er som forudsat ved lånoptagelsen.

8 Anna og Sigurd Anna og Sigurd er i starten af 40 erne. De bor med deres to børn i et hyggeligt rækkehus fra 60 erne, som de har afdraget på gennem årene. Anna og Sigurd vil gerne blive ved med at rejse og samle på gode oplevelser sammen med børnene. Huset trænger efterhånden til en kærlig hånd, og om et år skal den ældste af børnene på efterskole, så det skal der også være råd til. På længere sigt drømmer Anna og Sigurd om at gå ned i arbejdstid. De vil stadig gerne afdrage på lånet, men har ikke brug for at være gældfrie om 30 år. Der vil de alligevel flytte til en mindre og billigere bolig. Anna og Sigurds hus: Værdi af rækkehus: 1,7 mio. kr. Restgæld: kr. 40%

9 Sådan planlægger Anna og Sigurd at bruge FlexLife Anna og Sigurd vælger et 30-årigt FlexLife med 3 års rentebinding. De låner op til 50 % af husets værdi, så de i alt får et lån på kr. i deres hus. Det betyder, at de får kr. udbetalt, som de kan bruge til forbedringer af huset og til at rejse med hele familien. I de første 3 år vælger Anna og Sigurd afdragsfrihed med en mdl. ydelse på 499 kr., så de kan få lidt mere luft i økonomien og samtidig sende deres ene barn på efterskole. Derefter er planen at afdrage på lånet, så deres restgæld i huset ender på 30 %, hvilket svarer til kr. Nu vil den månedlige ydelse være kr., hvis renten ikke ændrer sig. Skal planerne justeres undervejs, ved de, at det kan ske hvert 3. år. FlexLife låneeksempel 2A Månedlig ydelse 1,7 mio. 499 kr. 0,85 mio. 0,68 mio. 0,51 mio kr. 50% 30% år Realkreditlån - Låneeksempel 2A Udbetalt lånebeløb kr. Antal mdl. ydelser 360 mdr. Hovedstol kr. Kurs 102,56 Første års mdl. ydelse før skat 499 kr. Debitorrente (variabel) -0,21 % Løbetid 30 år ÅOP 0,92 % Samlede omkostninger i lånets løbetid kr. Ikke medregnet obligatorisk brandforsikring Samlet tilbagebetaling før skat kr. Vi tager pant i fast ejendom Realkreditlån - Låneeksempel på 0,5 mill. med afdragsfrihed fra start og i 30 år. Udbetalt lånebeløb kr. Antal mdl. ydelser 360 mdr. Hovedstol kr. Kurs 102,56 Første års mdl. ydelse før skat 248 kr. Debitorrente (variabel) -0,21 % Løbetid 30 år ÅOP 0,80 % Samlede omkostninger i lånets løbetid kr. Ikke medregnet obligatorisk brandforsikring Samlet tilbagebetaling før skat kr. Vi tager pant i fast ejendom Beregninger foretaget Alle eksemplerne er baseret på individuel rådgivning, et uændret renteniveau og intet fald i boligværdien, så friværdien er som forudsat ved lånoptagelsen.

10 Kirsten og Jens Kirsten og Jens er begge 60 år, folkeskolelærere og stadig i fuld gang på arbejdsmarkedet. Børnene er for længst flyttet hjemmefra, og nu er det børnebørnene, der giver ekstra liv og glæde i det rummelige parcelhus. Kirsten og Jens har altid afdraget på deres realkreditlån, og de skylder ikke ret meget i huset. De kunne godt tænke sig at leve livet lidt mere, fx med vandreture i Nepal og Sydeuropa. De vil også gerne have en ny bil og måske spare lidt ekstra op, så de kan fortsætte det gode liv med hus, have og oplevelser, når de går på pension. De ønsker, at boligen fylder så lidt som muligt i deres økonomi - også på længere sigt. Kirsten og Jens hus: Værdi af hus: 4 mio. kr. Restgæld: kr. 30 %

11 Sådan planlægger Kirsten og Jens at bruge FlexLife Kirsten og Jens vælger et 30-årigt FlexLife med 5 års rentebinding. De låner op til 50 % af husets værdi, hvilket svarer til i alt 2,0 mio. kr. De får udbetalt kr. Her vil de bruge kr. på en ny bil og sætte de resterende kr. ind på deres pensionsopsparing. I de første 5 år vælger Kirsten og Jens at afdrage med kr. pr. måned, så restgælden falder fra 50 % til 40 % (1,6 mio. kr.). Restgælden er aftalt, så den passer til den økonomi, de vil have, når de går på pension om 5 år. I de følgende 25 år planlægger Kirsten og Jens at have afdragsfrihed, og deres månedlige ydelse vil derfor være kr., hvis renten ikke ændrer sig. De regner med at sælge huset, inden de 30 år er gået, og flytte i en mindre bolig. Men lige nu er planen at blive boende i deres hus mange år endnu. FlexLife låneeksempel 3A 4 mio. Månedlig ydelse 2 mio. 1,6 mio. 1,2 mio kr kr. 70% 50% 40% 30% Realkreditlån - Låneeksempel 3A Udbetalt lånebeløb Hovedstol Første års mdl. ydelse før skat Løbetid Samlede omkostninger i lånets løbetid Samlet tilbagebetaling før skat kr kr kr. 30 år kr kr. Antal mdl. ydelser 360 mdr. Kurs 103,76 Debitorrente (variabel) 0,03 % ÅOP 0,98 % Ikke medregnet obligatorisk brandforsikring Vi tager pant i fast ejendom år Realkreditlån - Låneeksempel på 0,5 mill. med afdragsfrihed fra start og i 30 år. Udbetalt lånebeløb kr. Antal mdl. ydelser 360 mdr. Hovedstol kr. Kurs Første års mdl. ydelse før skat 268 kr. Debitorrente (variabel) 0,04 % Løbetid 30 år ÅOP 0,90 % Samlede omkostninger i lånets løbetid kr. Ikke medregnet obligatorisk brandforsikring Samlet tilbagebetaling før skat kr. Vi tager pant i fast ejendom Beregninger foretaget Alle eksemplerne er baseret på individuel rådgivning, et uændret renteniveau og intet fald i boligværdien, så friværdien er som forudsat ved lånoptagelsen.

12

13 FlexLife skal passe til dit liv og ikke omvendt Det er vigtigt at tænke på hele din økonomi, så du udnytter fleksibiliteten i lånet bedst muligt Ingen menneskers liv er ens, og derfor vil måderne, FlexLife bliver tilpasset på, også være vidt forskellige. Før vi kan tilbyde dig FlexLife og rådgive dig om, hvordan du får mest muligt ud af lånet, skal vi kende mere til dine planer og ønsker for fremtiden og - sammen med dig - gennemgå din økonomi og din bolig. Vil du vide mere om dine muligheder med FlexLife, så klik ind på eller ring til os på Du kan naturligvis også altid kontakte din rådgiver for at høre mere om FlexLife. Du kan få FlexLife, når: Du skal have finansieret en helårsbolig Den samlede belåning i boligen er mindre end 75% af boligens værdi* *Vælger du FlexLife kan du ikke optage lå med pant i boligen ud over 75% af boligens værdi i Danske Bank eller Realkredit Danmark.

14 Har du spørgsmål til FlexLife? Så kan du måske finde svaret her eller på rd.dk/flexlife Det lyder lidt forkert, at jeg ikke skal afdrage på min gæld? Vi er vant til, at man skal betale sine lån helt ud, men FlexLife kan være et godt alternativ, hvis man har en vis friværdi i sin bolig og ikke nødvendigvis ønsker at afvikle al gæld. Hvor meget eller hvor lidt du skal afdrage, vil altid hænge sammen med din øvrige økonomi. Og du skal huske, at du skal betale det, du ikke har afdraget, i den sidste termin. Fx ved at optage et nyt lån, bruge evt. opsparing eller ved at sælge din bolig. Bliver jeg ikke mere sårbar i forhold til prisfald med FlexLife? Vælger du et lån med afdragsfrihed, vil du alt andet lige være mere følsom over for fald i boligpriserne særligt hvis du har en høj belåning. Det kan betyde, at din friværdi helt kan forsvinde. Er det ikke risikabelt med en stor restgæld, når man bliver pensioneret? For nogle kan friværdien være den eneste mulighed for at have ekstra penge, når de går på pension. Men der er også rigtig mange, der har pension og anden formue, så de er sikret økonomisk, uanset hvor gamle de bliver også selvom der er restgæld i boligen. Vi rådgiver dig naturligvis med udgangspunkt i din økonomi og formue, herunder hvor stor en restgæld ved lånets udløb din økonomi kan bære.

15 Kan jeg også få FlexLife med fast rente? På nuværende tidspunkt har vi valgt at tilbyde FlexLife med en variabel rente, der kan bindes mellem 1 og 10 år. Vi vil løbende vurdere, om der er et behov for at udvikle FlexLife fx med fast rente i hele lånets løbetid. Er FlexLife dyrere end andre lån? Renten er den samme som på FlexLån med tilsvarende rentebinding. Bidragssatsen kan både være højere og lavere sammenlignet med andre lån med afdragsfrihed. Din rådgiver vil sammen med dig præcist beregne, hvordan det samlet set vil se ud for dig. Kan jeg omlægge FlexLife til et andet lån? Ja, det kan du. Hvis du opsiger lånet i forbindelse med refinansiering, kan du indfri restgælden til kurs 100. Derudover kan du opsige lånet til markedskurs, som kan være både over og under 100. Jo længere tid der er til næste refinansiering, jo større risiko er der for et relativt stort kurstab, når du indfrier lånet.

16

FlexLife. Et nyt lån du kan forme, som du vil. Her er et nyt realkreditlån, du kan tilpasse dit liv, dine planer og dine drømme.

FlexLife. Et nyt lån du kan forme, som du vil. Her er et nyt realkreditlån, du kan tilpasse dit liv, dine planer og dine drømme. FlexLife Et nyt lån du kan forme, som du vil Her er et nyt realkreditlån, du kan tilpasse dit liv, dine planer og dine drømme. Du kan tilpasse FlexLife i takt med, at livet ændrer sig og det kan livet

Læs mere

Vores anbefaling: Udnyt den lave rente

Vores anbefaling: Udnyt den lave rente 11. oktober 2017. Rentetilpasning af FlexLån : Har du stadig det rette lån? Nu er det atter tid til rentetilpasning af dit FlexLån. Meget kan være sket i dit liv siden, du optog lånet eller sidst rentetilpassede

Læs mere

Et plus til dig med friværdi F-kort og RenteMax

Et plus til dig med friværdi F-kort og RenteMax Et plus til dig med friværdi F-kort og RenteMax Nye fleksible realkreditlån med op til 30 år uden afdrag Nyhed Stor fleksibilitet og op til 30 år uden afdrag Masser af plusser til dig Der er masser af

Læs mere

Afdragsfrie lån Hvis du vil have luft til nye muligheder

Afdragsfrie lån Hvis du vil have luft til nye muligheder Afdragsfrie lån Hvis du vil have luft til nye muligheder Hvad er et afdragsfrit lån? Hos Realkredit Danmark kan du få disse låntyper med afdragsfrihed: fastforrentede lån, FlexGaranti og FlexLån. I de

Læs mere

Bolig: Låneanbefaling, marts 2017

Bolig: Låneanbefaling, marts 2017 Bolig: Låneanbefaling, marts 2017 14. marts 2017 Af Dorthe Petersen og Teis Knuthsen Positivt syn på global økonomi presser lange renter op Lange obligationsrenter er fortsat med at stige i begyndelsen

Læs mere

Nykredit Pauselån - Giv din opsparing i boligen en pause

Nykredit Pauselån - Giv din opsparing i boligen en pause Nykredit Pauselån - Giv din opsparing i boligen en pause Hvad er Pauselån? Pauselån giver boligejere mulighed for i kortere eller længere tid at få afdrags- eller ydelsesfrihed. Du kan vælge mellem afdragsfrihed

Læs mere

Hvad er et realkreditlån ydet af Jyske Realkredit

Hvad er et realkreditlån ydet af Jyske Realkredit Oplysninger om realkreditlån Hvad er et realkreditlån ydet af Jyske Realkredit Et realkreditlån ydet af Jyske Realkredit er et lån, som ydes mod sikkerhed i form af pant i fast ejendom, som skal ligge

Læs mere

. Tid til rentetilpasning hvad gør du med dit FlexLån?

. Tid til rentetilpasning hvad gør du med dit FlexLån? 22.oktober 2012. Tid til rentetilpasning hvad gør du med dit FlexLån? Årets største rentetilpasningsauktion står snart for døren. Samlet set skal realkreditinstitutterne refinansiere lån for over 450 milliarder

Læs mere

HVAD ER ET REALKREDITLÅN YDET AF BRFKREDIT?

HVAD ER ET REALKREDITLÅN YDET AF BRFKREDIT? Oplysninger om realkreditlån HVAD ER ET REALKREDITLÅN YDET AF BRFKREDIT? Et realkreditlån ydet af BRFkredit er et lån, som ydes mod sikkerhed i form af pant i fast ejendom, som skal ligge i Danmark. Når

Læs mere

Økonomi i andelsboligforeninger. hvad bør I overveje som bestyrelse?

Økonomi i andelsboligforeninger. hvad bør I overveje som bestyrelse? Økonomi i andelsboligforeninger hvad bør I overveje som bestyrelse? 2 Hvordan ser jeres økonomi ud? Hvilke behov og planer har I i jeres andelsboligforening? Er der store vedligeholdelsesarbejder på vej?

Læs mere

Bolig: Låneanbefaling, december 2016

Bolig: Låneanbefaling, december 2016 Bolig: Låneanbefaling, december 2016 20. december 2016 Af Dorthe Petersen og Teis Knuthsen Positivt syn på global økonomi presser lange renter op Lange obligationsrenter er efter et kraftigt fald henover

Læs mere

FlexLife er mere end bare 30 års afdragsfrihed

FlexLife er mere end bare 30 års afdragsfrihed . juni 1 FlexLife er mere end bare års afdragsfrihed FlexLife kom på markedet tilbage i september 1, og siden da er der udbetalt lån for i omegnen af 1 mia. kroner. Redaktion Christian Hilligsøe Heinig

Læs mere

Boliglån med variabel rente

Boliglån med variabel rente Boliglån med variabel rente BoligXlån fra Totalkredit BoligXlån er et lån med variabel rente. Renten tilpasses med kortere eller længere mellemrum, alt afhængig af hvilket BoligXlån du vælger. BoligXlån

Læs mere

Bolig: Låneanbefaling, september 2016

Bolig: Låneanbefaling, september 2016 Bolig: Låneanbefaling, september 2016 26. september 2016 Af Dorthe Petersen og Teis Knuthsen Negative renter og positive boligmarkeder Den Europæiske Centralbank (ECB) har i år udvidet både længden og

Læs mere

FlexLån Hvis du har fokus på en lav rente

FlexLån Hvis du har fokus på en lav rente FlexLån Hvis du har fokus på en lav rente FlexLån en kort introduktion I Realkredit Danmark kan vi tilbyde FlexLån, hvor ydelsen er lav og valgmulighederne mange. Lånet er et såkaldt rentetilpasningslån,

Læs mere

DEN SIMPLE GUIDE TIL BOLIGLÅN

DEN SIMPLE GUIDE TIL BOLIGLÅN DEN SIMPLE GUIDE TIL BOLIGLÅN DEN SIMPLE GUIDE TIL BOLIGLÅN BLIV KLAR TIL DIT BOLIGKØB 2 HVORDAN LÅNER JEG PENGE TIL MIN BOLIG 3 Realkreditlån - 80% 4 Banklån - 15% 5 Udbetaling - 5% 5 HVILKEN TYPE BOLIGLÅN

Læs mere

Realkreditobligationer

Realkreditobligationer Skitsering af lånemarkedet i DK vs. kontantlån Fastforrentede lån tilpasningslån (FlexLån) udvikling og huspriser Warning: kortfattet simplificeret skitsering af et komplekst område! Den interesserede

Læs mere

Skitsering af lånemarkedet i DK

Skitsering af lånemarkedet i DK Skitsering af lånemarkedet i DK Obligationslån vs. kontantlån Fastforrentede lån tilpasningslån (FlexLån) udvikling og huspriser Warning: kortfattet simplificeret skitsering af et komplekst område! Den

Læs mere

Lånet sikres med pant i fast ejendom, og hvis der tillige stilles krav om kaution/meddebitorer, fremgår dette af lånetilbuddet.

Lånet sikres med pant i fast ejendom, og hvis der tillige stilles krav om kaution/meddebitorer, fremgår dette af lånetilbuddet. Avedøre B/S, afd. Store Hus Vester Voldgade 17 1552 København V Dato 31. maj 2013 Vores ref. Jess Bering Hansen Ejendomsnr. 0393644 16 Beliggenhed Sadelmagerporten 2-4 m.fl. 2650 Hvidovre Standardiseret

Læs mere

Metodebeskrivelse til Tjek Boliglån

Metodebeskrivelse til Tjek Boliglån Metodebeskrivelse til Tjek Boliglån I det følgende kan du læse om, hvordan og under hvilke forudsætninger de prisoplysninger, der fremgår af Tjek Boliglån, er indsamlet og beregnet, samt hvad prisoplysningerne

Læs mere

Termin nr. Renter, kr. Afdrag, kr. Ydelse, kr. Restgæld, kr.

Termin nr. Renter, kr. Afdrag, kr. Ydelse, kr. Restgæld, kr. 137 15. Finansiering Opgave 15.1. Lån til traktor En landmand låner penge i banken til køb af en ny traktor. Lånebetingelserne: Lånebeløb 480.000 Løbetid 5 år 4 terminer pr. år. Nominel rente 8 % p.a.

Læs mere

Kan du fortsætte med at bo i din bolig som pensionist?

Kan du fortsætte med at bo i din bolig som pensionist? Kan du fortsætte med at bo i din bolig som pensionist? Har du råd til at blive boende i dit hus eller lejlighed, når du bliver pensionist? Vi har regnet på, hvordan økonomien ser ud for et par og en single,

Læs mere

Nyt lån nr. 1.1 Gruppe af nuværende lån Forskel/total Antal lån 1 5

Nyt lån nr. 1.1 Gruppe af nuværende lån Forskel/total Antal lån 1 5 Oversigt over lån 24. juni 2015 Kunde ANDELSBOLIGFOREN. DYSTRUPPARKEN Ejendom Vestermarken 9-19, 8586 Ørum Djurs Kontaktperson Conny Baastrup Jensen, tlf. 45 12 43 90 Side 1 af 33 Pantnummer 2183.0496

Læs mere

31. august 2011 side 1 AB Duegården. Boligafgift Andelsværdi

31. august 2011 side 1 AB Duegården. Boligafgift Andelsværdi økonomisk overblik Prognose 2012-2039 Andelsværdi side 2 økonomisk overblik økonomisk overblik Mange år Belyse omkostninger og af-/udvikling af s lån Forbundet med usikkerhed Udgangspunkt Regnskab 2010

Læs mere

Fremtidens realkredit

Fremtidens realkredit Fremtidens realkredit - så sætter du lidt til side Tolagsbelåning ganske enkelt Fem nye realkreditpakker. Det er ganske enkelt sund fornuft. Fremtidens realkredit hjælper dig med at spare op i din bolig.

Læs mere

Fremtidens realkredit

Fremtidens realkredit Fremtidens realkredit - så sætter du lidt til side Tolagsbelåning ganske enkelt Dansk realkredit er noget helt specielt I mere end 200 år har danskerne kunnet låne penge på en ganske særlig måde. Muligheden

Læs mere

Tid til konvertering til 4 % fastforrentet lån

Tid til konvertering til 4 % fastforrentet lån 31.august 2010 Tid til konvertering til 4 % fastforrentet lån Udgiver Realkredit Danmark Parallelvej 17 2800 Kgs. Lyngby Risikostyring & funding Redaktion Lise Nytoft Bergmann libe@rd.dk Den seneste tids

Læs mere

Nyt lån nr. 1.1 Gruppe af nuværende lån Forskel/total Antal lån 1 2

Nyt lån nr. 1.1 Gruppe af nuværende lån Forskel/total Antal lån 1 2 Oversigt over lån 7. november 2014 Kunde A/B BRYGGERGÅRDEN Ejendom Pileborggade 6-10, 4100 Ringsted Kontaktperson Peter Erik Hansen, tlf. 45 12 58 00 Side 1 af 7 Pantnummer 1186.8263 Finansieringseksempel

Læs mere

Nyt lån nr. 1.1 Gruppe af nuværende lån Forskel/total Antal lån 1 2

Nyt lån nr. 1.1 Gruppe af nuværende lån Forskel/total Antal lån 1 2 Oversigt over lån 14. december 2015 Kunde A/B RØDEGÅRDSHAVEN Ejendom Rødegårds Alle 2-38, 4720 Præstø Kontaktperson Gitte Taulov Rude, tlf. 45 12 58 00 Side 1 af 30 Pantnummer 2216.6141 Finansieringseksempel

Læs mere

Fremtidens realkredit

Fremtidens realkredit Fremtidens realkredit - så sætter du lidt til side Tolagsbelåning ganske enkelt Fem nye realkreditpakker. Det er ganske enkelt sund fornuft. Fremtidens realkredit hjælper dig med at spare op i din bolig.

Læs mere

Guide Flex Vælg det rig etlilege r fast? boliglån12sider Spar 15.000 kr. om året

Guide Flex Vælg det rig etlilege r fast? boliglån12sider Spar 15.000 kr. om året Foto: Iris Guide April 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Flex eller fast? Vælg det rigtige boliglån 12 sider Spar 15.000 kr. om året Boliglån INDHOLD I DETTE HÆFTE: Spar 15.000 kr. om året...

Læs mere

Hovedkonklusionerne i vores analyse er:

Hovedkonklusionerne i vores analyse er: 19. april 2017. Lave belåninger og høj grad af afdragsbetaling kendetegner andelsboligforeninger bedst Der har på de senere år været skrevet en del i medierne om gældstyngede andelsboligforeninger, hvilket

Læs mere

Guide: Flex eller fast - se eksperternes valg

Guide: Flex eller fast - se eksperternes valg Guide: Flex eller fast - se eksperternes valg Nu skal du have det lange lys på, når det gælder din bolig-økonomi, lyder rådet fra økonomerne Af Uffe Jørgensen og Morten Mærsk, 23. oktober 2012 03 Eksperter:

Læs mere

Er det nu du skal konvertere dit FlexLån?

Er det nu du skal konvertere dit FlexLån? 27. august 2010 Er det nu du skal konvertere dit FlexLån? I sommerens løb er kursen på de 30-årige fastforrentede 4 % lån steget ganske pænt. I skrivende stund ligger kursen på den 30-årige 4 % obligation

Læs mere

Kom i gang med at bruge din friværdi

Kom i gang med at bruge din friværdi Kom i gang med at bruge din friværdi Overvejer du at bruge din boligs friværdi som et supplement til pensionsindtægten, skal du planlægge det i god tid. Læs her, hvordan du nedsparer. Har du en solid friværdi

Læs mere

Kom i gang med at bruge din friværdi

Kom i gang med at bruge din friværdi Kom i gang med at bruge din friværdi Overvejer du at bruge din boligs friværdi som et supplement til pensionsindtægten, skal du planlægge det i god tid. Læs her, hvordan du nedsparer. Har du en solid friværdi

Læs mere

Oversigt over lån. Finansieringseksempel oktober Pantnummer Kunde A/B NAVERPARKEN. Ejendom Navervej 9-11, 8600 Silkeborg

Oversigt over lån. Finansieringseksempel oktober Pantnummer Kunde A/B NAVERPARKEN. Ejendom Navervej 9-11, 8600 Silkeborg Oversigt over lån 4. oktober 2016 Kunde A/B NAVERPARKEN Ejendom Navervej 9-11, 8600 Silkeborg Kontaktperson Flemming Hansen, tlf. 45 12 43 90 Side 1 af 16 Pantnummer 2034.8894 Finansieringseksempel 1 Nyt

Læs mere

Guide. Sådan vælger du det bedste boliglån. 3 guider som kan hjælpe dig godt på vej til at finde det bedste boliglån samt meget mere

Guide. Sådan vælger du det bedste boliglån. 3 guider som kan hjælpe dig godt på vej til at finde det bedste boliglån samt meget mere Foto: Scanpix Guide Februar 2014 Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Sådan vælger du det bedste boliglån 3 guider som kan hjælpe dig godt på vej til at finde det bedste boliglån samt meget mere

Læs mere

Låntagernes brug af konverteringsgevinster og provenu fra tillægsbelåning i 2010

Låntagernes brug af konverteringsgevinster og provenu fra tillægsbelåning i 2010 PRESSEBRIEFING: MANDAG, DEN 9. MAJ 2011 Låntagernes brug af konverteringsgevinster og provenu fra tillægsbelåning i 2010 2 Hovedkonklusioner 239.000 låntagere omlagde og/eller optog tillægslån i 2010 Opsparing,

Læs mere

Nye retningslinjer betyder nye tider for afdragsfrie lån

Nye retningslinjer betyder nye tider for afdragsfrie lån 25. januar 2018 Nye retningslinjer betyder nye tider for afdragsfrie lån Nye retningslinjer for boliglån i husstande med høj gæld er trådt i kraft fra årsskiftet. De nye retningslinjer ændrer på boligejernes

Læs mere

og en god boligrådgiver

og en god boligrådgiver Der er mange ting at tage stilling til, hvis man står over for at skulle købe sin første bolig. Man kan få mange gode råd især om det økonomiske i det lokale pengeinstitut. Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

Læs mere

Konsekvensberegning vedr. ejendommen Margrethevang 18A, 5600 Faaborg m.fl.

Konsekvensberegning vedr. ejendommen Margrethevang 18A, 5600 Faaborg m.fl. BRFkredit a/s Klampenborgvej 205 2800 Kgs. Lyngby Team Andelsbolig Telefon 45 26 69 16 E-mail: andelsboliger@brf.dk Konsekvensberegning Andelsboligforeningen Margrethevang, Afdeling 1 C/O Finn Mackenhauer

Læs mere

LÅNTYPER Privatkunder 8. marts 2017

LÅNTYPER Privatkunder 8. marts 2017 LÅNTYPER Privatkunder 8. marts 2017 OBLIGATIONSLÅN MED FAST RENTE Kort beskrivelse Rente Løbetid Obligationslån med fast rente. Lånets rente er lig med renten på obligationerne og er fast i hele lånets

Læs mere

MINDSKE DIN MÅNEDLIGE BETALING MED 1.131,-

MINDSKE DIN MÅNEDLIGE BETALING MED 1.131,- Resultat af beregningerne Din omlægningsmulighed består i at du kan: MINDSKE DIN MÅNEDLIGE BETALING MED 1.131,- Ydelse (efter skat) Restgæld Nutidsværdi Før 15.884 3.937.176 4.263.23 Efter 14.753 4.128.727

Læs mere

Omvendt forældrekøb kan være en rigtig god forretning

Omvendt forældrekøb kan være en rigtig god forretning Omvendt forældrekøb kan være en rigtig god forretning Et omvendt forældrekøb, hvor din søn eller datter køber en bolig til dig, kan være en særdeles god investering for begge parter. Hvis du ønsker at

Læs mere

Foto: Scanpix/Iris. Juli 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Få styr på dit. boliglån. sider. Sådan er dit boliglån skruet sammen

Foto: Scanpix/Iris. Juli 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Få styr på dit. boliglån. sider. Sådan er dit boliglån skruet sammen Foto: Scanpix/Iris Guide Juli 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Få styr på dit boliglån 12 sider Sådan er dit boliglån skruet sammen INDHOLD: Få styr på dit boliglån Uvidenhed koster dyrt...4-5

Læs mere

Dansk realkredit er billig

Dansk realkredit er billig København, 7. april 2015 Dansk realkredit er billig Dansk realkredit har klaret sig flot gennem krisen. Men i efterdønningerne af den finansielle krise er alle europæiske kreditinstitutter blevet stillet

Læs mere

FlexLån har sparet dig for kroner eller 11 år

FlexLån har sparet dig for kroner eller 11 år 2. november 2009 FlexLån har sparet dig for 150.000 kroner eller 11 år Så er det endnu engang ved at være tid til at mere end ½ mio. danske boligejere og virksomheder skal have en ny rente. Langt de fleste

Læs mere

Lånet sikres med pant i fast ejendom, og hvis der tillige stilles krav om kaution/meddebitorer, fremgår dette af lånetilbuddet.

Lånet sikres med pant i fast ejendom, og hvis der tillige stilles krav om kaution/meddebitorer, fremgår dette af lånetilbuddet. Lejerbo, Hvidovre afd. 002-0 Gammel Køge Landevej 26 2500 Valby Dato 31. juli 2015 Vores ref. Nelly Deschamps Bachmann Ejendomsnr. 0412765 02 Beliggenhed Høvedstensvej 2-36 m.fl. 2650 Hvidovre Standardiseret

Læs mere

Ordforklaring til Långuide

Ordforklaring til Långuide 20. april 2015 Ordforklaring til Långuide Oversigt Belåningsinterval... 2 Delydelse... 2 Effektiv rente ekskl. omkostninger... 2 Fradragskonto... 2 Færdigmelding i forbindelse med forhåndslån... 3 Kalkulationsrente...

Læs mere

Vejledning om forsigtighed i kreditvurderingen ved belåning af boliger i vækstområder mv.

Vejledning om forsigtighed i kreditvurderingen ved belåning af boliger i vækstområder mv. Finanstilsynet 3. november 2015 BANK1 J.nr. 123-0014 /aia Vejledning om forsigtighed i kreditvurderingen ved belåning af boliger i vækstområder mv. Denne vejledning anviser, hvordan penge- og realkreditinstitutter

Læs mere

Ansvarlige eller uansvarlige boligejere? Afdragsfrihed er langt fra ensbetydende med en afdragsfri boligfinansiering

Ansvarlige eller uansvarlige boligejere? Afdragsfrihed er langt fra ensbetydende med en afdragsfri boligfinansiering 25. marts 2019 Ansvarlige eller uansvarlige boligejere? Afdragsfrihed er langt fra ensbetydende med en afdragsfri boligfinansiering Lidt over halvdelen af realkreditudlånet til boligejere i alderen op

Læs mere

5, 10 eller 15 år til pension: Det skal du overveje

5, 10 eller 15 år til pension: Det skal du overveje 5, 10 eller 15 år til pension: Det skal du overveje Planlægning er nøgleordet for at få det liv som pensionist, man drømmer om. Læs her, hvad du bør gribe fat i allerede nu. Livet som pensionist kan være

Læs mere

Konsekvensberegning vedr. ejendommen Stationsvej 5, 4760 Vordingborg m.fl.

Konsekvensberegning vedr. ejendommen Stationsvej 5, 4760 Vordingborg m.fl. a/s Klampenborgvej 205 2800 Kongens Lyngby Team Andelsbolig Telefon 45 26 69 16 E-mail: andelsboliger@brf.dk Konsekvensberegning A/B Havnehaven afd. I C/O Lea Ejendomspartner Att. Line Farnov Axeltorv

Læs mere

Et bedre liv, hvor du bor

Et bedre liv, hvor du bor Et bedre liv, hvor du bor Et bedre liv, hvor du bor Man skal bo godt for at have det godt. Men hvad er det egentligt at bo godt? Det ved kun du og din familie. Til gengæld ved vi noget om boliglån. Sammen

Læs mere

Bilag 9 til Fællesindstilling Billige boliger pilotprojektet - Karens Minde

Bilag 9 til Fællesindstilling Billige boliger pilotprojektet - Karens Minde Bilag 9 til Fællesindstilling Billige boliger pilotprojektet - Karens Minde FINANSIERING OG GARANTISTILLELSE 09-02-2007 Sagsnr. 1101-294547 Dokumentnr. 2006-34535 Ansøgningen Kuben Boplan A/S har i brev

Læs mere

LÅNTYPER Privatkunder 1. juli 2016

LÅNTYPER Privatkunder 1. juli 2016 LÅNTYPER Privatkunder 1. juli 2016 OBLIGATIONSLÅN MED FAST RENTE Kort beskrivelse Rente Løbetid Obligationslån med fast rente. Lånets rente er lig med renten på obligationerne og er fast i hele lånets

Læs mere

Finansierings- og rentemøde

Finansierings- og rentemøde Finansierings- og rentemøde torsdag, den 12. oktober 2017 v/ Jørgen Thorø, KHL To teorier på renteforventning 1. Tekniske analyser, der tager udgangspunkt i historiske gentagelser og psykologisk adfærd

Læs mere

Konverteringsoverblik overvejelser og anbefalinger

Konverteringsoverblik overvejelser og anbefalinger 29. maj 2019 Konverteringsoverblik overvejelser og anbefalinger Selv efter en historisk stor konverteringsbølge i slutningen af april på mere end 100 mia. kroner synes der at være en god sandsynlighed

Læs mere

Finansierings- og rentemøde

Finansierings- og rentemøde Finansierings- og rentemøde onsdag, den 7. oktober 2015 v/ Jørgen Thorø, KHL Kort og lang rente siden 1998 Råvareakties op- og nedtur Økonomisk udvikling i Danmark Den absolutte rentebund

Læs mere

Finansierings- og rentemøde

Finansierings- og rentemøde Finansierings- og rentemøde torsdag, den 27. september 2018 v/ Jørgen Thorø, KHL To teorier på renteforventning 1. Tekniske analyser, der tager udgangspunkt i historiske gentagelser og psykologisk adfærd

Læs mere

Guide. Nu kan du få fast rente på 1% Det koster dit lån. sider. August 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Foto: Scanpix/Iris

Guide. Nu kan du få fast rente på 1% Det koster dit lån. sider. August 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Foto: Scanpix/Iris Foto: Scanpix/Iris Guide August 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 10 sider Nu kan du få fast rente på 1% Det koster dit lån Nu kan du få fast rente på 1% INDHOLD: Nu kan du få fast rente

Læs mere

Låntagernes brug af konverteringsgevinster og provenu fra tillægsbelåning i 2009

Låntagernes brug af konverteringsgevinster og provenu fra tillægsbelåning i 2009 PRESSEBRIEFING: MANDAG, DEN 28. JUNI 2010 Præsentation af undersøgelse: Låntagernes brug af konverteringsgevinster og provenu fra tillægsbelåning i 2009 Hovedkonklusioner 190.000 låntagere omlagde og/eller

Læs mere

Finansierings- og rentemøde

Finansierings- og rentemøde Finansierings- og rentemøde onsdag, den 28. september 2016 v/ Jørgen Thorø, KHL To teorier på renteforventning 1. Tekniske analyser, der tager udgangspunkt i historiske gentagelser og psykologisk adfærd

Læs mere

KOMMUNEKREDIT LÅNEPRODUKTER

KOMMUNEKREDIT LÅNEPRODUKTER OM KommuneKredit er en forening, der har til formål at yde lån til kommuner, regioner, kommunale interessentskaber, samt til selskaber og institutioner med 100 pct. kommunegaranti. KommuneKredits mission

Læs mere

SDO-lovgivningen og dens betydning

SDO-lovgivningen og dens betydning SDO-lovgivningen og dens betydning Fra 1. juli af, blev de nye SDO- og SDRO-lån en realitet, og vi har allerede set de første produkter på markedet. Med indførelsen af de nye lån er der dermed blevet ændret

Læs mere

A/B Julius c/o Boelskifte Administration Solbjergvej Frederiksberg. Vejledende beregning af låneomlægning

A/B Julius c/o Boelskifte Administration Solbjergvej Frederiksberg. Vejledende beregning af låneomlægning A/B Julius c/o Boelskifte Administration Solbjergvej 3 2000 Frederiksberg Dato 10.04.2019 Vores ref. Thomas Bro Ejendomsnr. 881591 Matr.nr. 000000000000034 Ejerlav Frederiksberg Beliggenhed Finsensvej

Læs mere

A/B Julius c/o Boelskifte Administration Solbjergvej Frederiksberg. Vejledende beregning af låneomlægning

A/B Julius c/o Boelskifte Administration Solbjergvej Frederiksberg. Vejledende beregning af låneomlægning A/B Julius c/o Boelskifte Administration Solbjergvej 3 2000 Frederiksberg Dato 10.04.2019 Vores ref. Thomas Bro Ejendomsnr. 881591 Matr.nr. 000000000000034 Ejerlav Frederiksberg Beliggenhed Finsensvej

Læs mere

Guide. Foto: Iris. Så BILLIGT er det nye FLEKSLÅN. sider. F1-lånets afløser Eksperternes lånetips

Guide. Foto: Iris. Så BILLIGT er det nye FLEKSLÅN. sider. F1-lånets afløser Eksperternes lånetips Foto: Iris Guide Så BILLIGT er det nye FLEKSLÅN 20 sider F1-lånets afløser Eksperternes lånetips 2 PLUS udgives af Berlingske Media, Pilestræde 34, 1147 København K, Mail: plus@bt.dk, Web: www.bt.dk/plus

Læs mere

Konverter til FlexLån, hvis du har flytteplaner

Konverter til FlexLån, hvis du har flytteplaner 6. august 2008 Konverter til FlexLån, hvis du har flytteplaner Går du med flytteplaner, har du et 4 % eller 5 % lån og tror på, at renten falder? Så bør du konvertere nu. Årsagen er, at renterne ikke skal

Læs mere

Guide. Foto: Scanpix. Maj 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. sider. Vælg det bedste. boliglån. Oversigt: 5 lånetyper

Guide. Foto: Scanpix. Maj 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. sider. Vælg det bedste. boliglån. Oversigt: 5 lånetyper Foto: Scanpix Guide Maj 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 16 sider Vælg det bedste boliglån Oversigt: 5 lånetyper Vælg det bedste boliglån INDHOLD: Behold roligt dit F1-lån...4-6 Vi vil

Læs mere

Låntyper og forretningsbetingelser Privat

Låntyper og forretningsbetingelser Privat Låntyper og forretningsbetingelser Privat Gælder fra den 23. november 2017 Side 1 af 36 Velkommen i Realkredit Danmark Vi ønsker at give dig det bedst mulige grundlag for at vælge, hvordan du vil finansiere

Læs mere

Jyske Rentetilpasning

Jyske Rentetilpasning Jyske Rentetilpasning / 20.08.2018 / side 1 af 5 Jyske Rentetilpasning Kort beskrivelse Kontantlån med rentetilpasning til erhverv. Rente Lånerenten fastsættes ved lånets udbetaling på samme måde som for

Læs mere

KOMMUNEKREDIT LÅNEPRODUKTER

KOMMUNEKREDIT LÅNEPRODUKTER OM KommuneKredit er en forening, der har til formål at yde lån til kommuner, regioner, kommunale interessentskaber, samt til selskaber og institutioner med 100 pct. kommunegaranti. KommuneKredits mission

Læs mere

Låneanbefaling. Bolig. Markedsføringsmateriale. 8. juni 2012. Unikke lave renter: Et katalog af muligheder

Låneanbefaling. Bolig. Markedsføringsmateriale. 8. juni 2012. Unikke lave renter: Et katalog af muligheder Låneanbefaling Bolig Markedsføringsmateriale 8. juni 2012 Unikke lave renter: Et katalog af muligheder Det kan lyde som en forslidt frase, men renterne er historisk lave og lavere end langt de fleste nogensinde

Læs mere

Låntyper og forretningsbetingelser Privat

Låntyper og forretningsbetingelser Privat Låntyper og forretningsbetingelser Privat Gælder fra den 13. november 2018 Side 1 af 35 Velkommen i Realkredit Danmark Vi ønsker at give dig det bedst mulige grundlag for at vælge, hvordan du vil finansiere

Læs mere

Guide. Guide: Sådan undgår du et AFDRAGSCHOK. sider. Maj 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Foto: Scanpix

Guide. Guide: Sådan undgår du et AFDRAGSCHOK. sider. Maj 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Foto: Scanpix Foto: Scanpix Guide Maj 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 18 sider Guide: Sådan undgår du et AFDRAGSCHOK INDHOLD: AFDRAGSCHOK Stor boliggyser på vej...4 EU-bombe under boligmarkedet...6

Læs mere

. Lav rente og høj grad af sikkerhed. FlexLån T er den oversete tredje vej for boligejere

. Lav rente og høj grad af sikkerhed. FlexLån T er den oversete tredje vej for boligejere 25.april 2015. Lav rente og høj grad af sikkerhed. FlexLån T er den oversete tredje vej for boligejere Lånevarianten FlexLån T er overset på realkreditmarkedet. Men med kombinationen af høj sikkerhed for

Læs mere

Analyse af markedet for realkredit Appendiks: Spørgeskema og svarfordelinger fra spørgeskemaundersøgelse. forbrugere

Analyse af markedet for realkredit Appendiks: Spørgeskema og svarfordelinger fra spørgeskemaundersøgelse. forbrugere Analyse af markedet for realkredit Appendiks: Spørgeskema og svarfordelinger fra spørgeskemaundersøgelse blandt forbrugere Maj 2017 Appendiks: Spørgeskema og svarfordelinger fra spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

Guide. Se hvilket lån du skal bruge. Det nye superlån. sider. - F1-lånets afløser - Så meget koster det at låne en million

Guide. Se hvilket lån du skal bruge. Det nye superlån. sider. - F1-lånets afløser - Så meget koster det at låne en million Foto: Iris Guide Juni 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Det nye superlån Se hvilket lån du skal bruge 14 sider - F1-lånets afløser - Så meget koster det at låne en million Det nye superlån

Læs mere

Stigning i boligejernes afdrag for fjerde år i træk

Stigning i boligejernes afdrag for fjerde år i træk 30-04-2014 NR. 4 MAJ 2014 Stigning i boligejernes afdrag for fjerde år i træk I 2013 blev der afdraget det højeste niveau af obligationsrestgælden siden 2006. Samlet set steg boligejernes afdrag for fjerde

Læs mere

Inkonverterbare lån til andelsboligforeninger

Inkonverterbare lån til andelsboligforeninger 135 Inkonverterbare lån til andelsboligforeninger Ib Hansen og Hans Henrik Knudsen, Handelsafdelingen INDLEDNING OG SAMMENFATNING Den danske realkreditmodel bygger på fleksibilitet og gennemsigtighed.

Læs mere

Andelsbolig - fra A til Z

Andelsbolig - fra A til Z Andelsbolig - fra A til Z Mulighederne er mange, når du skal beslutte dig for, hvilken type bolig du ønsker. Vi har samlet en masse nyttige oplysninger om andelsboliger, som du kan få god brug for, når

Læs mere

Rente, lån og opsparing

Rente, lån og opsparing Rente, lån og opsparing Simpel rente og sammensat rente... 107 Nogle vigtige begreber omkring lån og opsparing... 109 Serielån... 110 Annuitetslån... 111 Opsparing... 115 Rente, lån og opsparing Side 106

Læs mere

Frederiksberg Kommune

Frederiksberg Kommune Frederiksberg Kommune Rapportering pr. 30. april 2011 Modtagere: Økonomiafdelingen Afsender: Ole Dyhr Dato: 6. maj 2011 Side 1 af 7 Gældsplejerapportering Rapporteringens formål er at sammenholde kommunens

Læs mere

Omlægningsberegning. Ejerlejlighed nr. 1 af 633 Sundbyøster, København Lyneborggade 13-17 M.Fl., 2300 København S

Omlægningsberegning. Ejerlejlighed nr. 1 af 633 Sundbyøster, København Lyneborggade 13-17 M.Fl., 2300 København S A/B Sadolinparken 2 C/O Sven Westergaards Ejd. Adm. Store Kongensgade 24b 1264 København K Lånenr 60 DLRs reference Henrik Laursen Tlf:33420828 E-mail: hkl@dlr.dk Omlægningsberegning Beregningen vedrører

Læs mere

Andelslån via realkreditten kan koste foreningen livet

Andelslån via realkreditten kan koste foreningen livet 19. februar 2009 Andelslån via realkreditten kan koste foreningen livet Lavere renter til andelshaverne og dermed lavere boligomkostninger. Det lyder tillokkende og kan også blive til virkelighed for danske

Læs mere

Helsingør Kommune Rådhuset Stengade 59 3000 Helsingør. Forslag til finansiering

Helsingør Kommune Rådhuset Stengade 59 3000 Helsingør. Forslag til finansiering Helsingør Kommune Rådhuset Stengade 59 3000 Helsingør Forslag til finansiering Under henvisning til aftale med Peter Wolf von Bülow om optagelse af lån på DKK 54.063.583,48 til finansiering af konvertering

Læs mere

Studerendes økonomi afhænger af studieby

Studerendes økonomi afhænger af studieby 23. august 2010 Studerendes økonomi afhænger af studieby I den kommende tid starter titusinder af unge på en videregående uddannelse. For mange betyder det også, at de unge flytter hjemmefra og til en

Læs mere

Andelsboligforeningerne mindsker risikoen i lånevalget - og i endnu højere grad end boligejerne

Andelsboligforeningerne mindsker risikoen i lånevalget - og i endnu højere grad end boligejerne 4. december 2017 Andelsboligforeningerne mindsker risikoen i lånevalget - og i endnu højere grad end boligejerne Redaktion Christian Hilligsøe Heinig chei@rd.dk Andelsboligmarkedet har over de senere år

Læs mere

Køge Kommune Torvet Køge. Forslag til finansiering

Køge Kommune Torvet Køge. Forslag til finansiering Torvet 1 4600 Køge 13. februar 2017 J.nr. K259/BHP Forslag til finansiering Under henvisning til med Signe Larsen om optagelse af lån på DKK 9.170.374,00 til finansiering af låneramme 2016, fremsendes

Læs mere

NØGLEOPLYSNINGSSKEMA FOR ANDELSBOLIGFORENINGER U D K A S T

NØGLEOPLYSNINGSSKEMA FOR ANDELSBOLIGFORENINGER U D K A S T 2. september 2013 NØGLEOPLYSNINGSSKEMA FOR ANDELSBOLIGFORENINGER U D K A S T Oplysningerne i skemaet er opgjort pr. x. xxxx 201x Forbehold: Der kan være nyere vigtige oplysninger. Oplysninger i dette skema

Læs mere

Attraktiv finansiering af din næste båd

Attraktiv finansiering af din næste båd Attraktiv finansiering af din næste båd Hvordan skal din drømmebåd finansieres? Vi er med hele vejen, når din drøm om en båd skal gøres til virkelighed At sejle er at leve. Og med en båd åbnes der for

Læs mere

Konference om solceller på Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi 31. oktober 2014 v/afdelingsdirektør Søren Thomsen

Konference om solceller på Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi 31. oktober 2014 v/afdelingsdirektør Søren Thomsen Konference om solceller på Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi 31. oktober 2014 v/afdelingsdirektør Søren Thomsen Agenda 1: Merkur, Den Almennyttige Andelskasse 2: Klimalån a) energirenovering b)

Læs mere

Forældrekøb er nytteværdi og hjælp til ens barn - der er ingen garanti for en god investering i kroner

Forældrekøb er nytteværdi og hjælp til ens barn - der er ingen garanti for en god investering i kroner 29. juni 2017 Forældrekøb er nytteværdi og hjælp til ens barn - der er ingen garanti for en god investering i kroner Højsæsonen for forældrekøb står for døren. I den anledning har vi set nærmere på økonomien

Læs mere

Nykredit Privat Portefølje individuel rådgivning og formuepleje

Nykredit Privat Portefølje individuel rådgivning og formuepleje Nykredit Privat Portefølje individuel rådgivning og formuepleje Nykredit Privat Portefølje Invester i din fremtid Hvilke forventninger har du til fremtiden? Ved du, om de er realistiske, sådan som din

Læs mere

Elevtekst til programmet Afbetal. Indhold af elevteksten

Elevtekst til programmet Afbetal. Indhold af elevteksten Elevtekst til programmet Afbetal Indhold af elevteksten 1. Køb på afbetaling 2. Rentefoden beregnes eller ydelsen beregnes 3. To andre beregninger 4. Pas på gebyrerne! 5. Opgaver 1. Køb på afbetaling Når

Læs mere

Attraktive omlægningsmuligheder for boligejerne

Attraktive omlægningsmuligheder for boligejerne 10. september 2014 Attraktive omlægningsmuligheder for boligejerne Renterne på fastforrentede realkreditlån har aldrig i nyere tid været lavere, og det giver boligejerne gunstige muligheder for at optimere

Læs mere

Forældrekøb er økonomisk attraktivt.

Forældrekøb er økonomisk attraktivt. 1. juli 2015 Forældrekøb er økonomisk attraktivt. Sommerferien står for døren, og om et par måneder skal tusinde af studerende starte på deres studie. Studiestart er traditionen tro lig med at mange forældre

Læs mere

Vælg det lån med afdrag

Vælg det lån med afdrag Foto: Scanpix Guide November 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 22 sider Vælg det lån med afdrag RIGTIGE Få eksperternes lånetips Privatøkonomi og boliglån INDHOLD: Sværere at få afdragsfrie

Læs mere