PARTNER REVIEW. Midt- og Vestjysk vind i vingerne #8 AT VENDE MED VINDEN #9 FRA GOD TIL GLOBAL IDÉ #11 REVISOREN DER STÅR OP, NÅR HAN VÅGNER #12

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PARTNER REVIEW. Midt- og Vestjysk vind i vingerne #8 AT VENDE MED VINDEN #9 FRA GOD TIL GLOBAL IDÉ #11 REVISOREN DER STÅR OP, NÅR HAN VÅGNER #12"

Transkript

1 PARTNER REVIEW NR NOVEMBER PARTNER REVISION RÅDGIVENDE REVISORER 14 Midt- og Vestjysk vind i vingerne #8 AT VENDE MED VINDEN #9 FRA GOD TIL GLOBAL IDÉ #11 REVISOREN DER STÅR OP, NÅR HAN VÅGNER #12 DET HANDLER OM GODT KØBMANDSSKAB #6 SPÆNDING FOR SKATTE RÅDGIVERE #5 FEINSMECKER MED HANG TIL HUSE OG SPORT #3

2 I MEDVIND OG MODVIND Finanskrisen har på mange fronter givet et helt andet syn på det at drive forretning. Banker, erhvervsfolk, politikere, investorer og også revisorer har pludselig fået et helt andet sæt spilleregler. Mange virksomheder er for alvor kommet i modvind. Men andre igen mærker stadig medvinden i ryggen. En af de brancher, der gennem de seneste årtier for alvor har mærket vindens blæsen, er vindmølleindustrien. På forholdsvis få årtier er det blevet et dansk erhvervseventyr. Ikke mindst i Midt- og Vestjylland, der har markeret sig globalt med succesfulde vindmølleproducenter og en tæt underskov af innovative underleverandører. Tag med Partner Revision bag facaden hos nogle af dem, der var med, da vindene blæste i den rigtige retning for de fleste. Og dem som stadig formår at følge med, selv om de globale vinde blæser noget ujævnt. Eksempelvis JSB Plast i Ringkøbing, der begyndte som en Vestas-medarbejders idé og i dag er underleverandør til vindmølleindustrien med datterselskaber i USA og Kina. I Ikast har JW Industri skiftet rolle som underleverandør i takt med udflytningen af industrien. Fra blandt andet smedearbejde til teknologiske håndteringsløsninger. Medvind har også Per Green Andersen, Green Ejendomme, haft. Siden han købte sin første smukke gamle bygning i Ringkøbing for 30 år siden, er knap 40 mere af slagsen fulgt efter. Og den seneste investering, det gamle pakhus ved banen i Ringkøbing, bliver ikke den sidste. Du kan også møde Henrik Skou og Lars Thorlund, der med virksomheden Thorlund Skou når en omsætning på 100 millioner kroner i år efter blot to års levetid. Det er en historie om træ, om erfaring og kendskab til markedet. Og ikke mindst om godt købmandskab. Erfaring og kendskab til branchen er også ord, man kan forbinde med tidligere partner, Leif Rygaard Jensen, der fortæller om den gode måde at geare ned på fra arbejdsmarkedet. Leif Rygaard Jensen har stadig kunder, der har været med i alle 40 år. Endelig har Danmark jo også fået ny regering. Hvad det kan få af skattemæssige konsekvenser for vore kunder, har vi talt med Partner Revisions skatterådgiver Thomas W. Jørgensen om. Hos Partner Revision sætter vi en ære i at være med vores kunder hele vejen i både modvind og medvind. God læselyst! SVEND ERIK MØLLER NIELSEN statsautoriseret revisor, bestyrelsesformand LARS OLE MORTENSEN statsautoriseret revisor, adm. direktør PARTNER REVIEW, NR NOVEMBER 2011 UDGIVER Partner Revision, Industrivej Nord 15, Birk, 7400 Herning. Phone: REDAKTION Bjarne U. Pedersen, Lone W. Larsen og Jeanette Bjerregård, Partner Revision, NewsRoom OPLAG eksemplarer. KONCEPT Kommunikationsbureauet IB&Co. FOTO Merrild Photography. TRYK ATM-ArkTryk Midtjylland.

3 AKSEL BECH OG PER GREEN ANDERSEN FEINSMECKER MED HANG TIL HUSE OG SPORT HAN ELSKER SMUKKE EJENDOMME OG HAR KNAP 40 AF SLAGSEN. DET SMUKKE GAMLE PAKHUS I RINGKØBING BLIVER IKKE PER GREEN ANDERSENS SIDSTE INVESTERING. OG SOM ALTID SKAL REVISOR AKSEL BECH MED PÅ SIDELINJEN Af Anne Krøjgaard Der er tre ting, der skal gøre sig gældende, før Per Green Andersen sætter sin underskrift på en købskontrakt og erhverver sig endnu en ejendom. For det første skal ejendommen være noget særligt. Den skal have potentiale til at blive rentabel som udlejningsejendom. Og så skal Aksel Bech, revisor hos Partner Revision i Ringkøbing, have givet grønt lys. Men det sker faktisk ikke sjældent, når man som Per Green Andersen bor og virker i Ringkøbing. Knap 40 ejendomme og dermed 150 lejemål er det blevet til gennem de 30 år, Green Ejendomme har eksisteret. Mine venner syntes vist, jeg var underlig, da jeg som 20-årig solgte min bil for at få råd til at købe min første ejendom: Et byhus med tre lejligheder. Men det var vist ikke så dumt endda, smiler Per Green Andersen, der netop har indviet sin seneste investering: Det gamle pakhus ved banen i Ringkøbing. Den smukke bevaringsværdige bygning er blevet sat i stand og ført tilbage til fordums stolthed. Med respekt for detaljer, materialer og farver fra dengang. Tingene skal være i orden. Sådan har jeg det også med mine lejemål. Hvis det er i orden, passer folk også bedre på det, siger han. Mine venner syntes vist, jeg var underlig, da jeg som 20-årig solgte min bil for at få råd til at købe min første ejendom: Et byhus med tre lejligheder. Men det var vist ikke så dumt endda Pakhuset blev indviet til Per Green Andersens 50 års fødselsdag, og skal fremover fungere som samlingssted, forsamlingshus, konferencefacilitet, foredragssal, festlokale og koncertsal for byens borgere. Og der ligger allerede bookninger i festlokalerne frem til Partner Review 14/

4 INGEN VETERANBILER De resterende af Per Green Andersens udlejningsejendomme er dels boliger og erhverv. Hovedparten af dem, smukke gamle bygninger i hjertet af Ringkøbing. Der er nogen, der samler på veteranbiler. Jeg samler på smukke gamle huse. Eksempelvis Pakhuset som jeg altid helt fra jeg var barn har syntes, var enormt flot. Og så nyder jeg processen med at sætte det i stand. At finde og bevare husets sjæl, når jeg renoverer, forklarer Per Green Andersen, der udover Green Ejendomme også ejer og driver Vestjysk Beslag, hvor han beskæftiger fem mand med at fremstille beslag i specialmål til tagrender. Jeg kan godt lide at arbejde og arbejde meget. Min kone er også selvstændig, så hun har det på samme måde og ved, hvad det kræver, siger han. På sidelinjen i de sidste 11 år har Per Green Andersen haft sin revisor, Aksel Bech fra Partner Revision i Ringkøbing. Jeg gør simpelthen ikke noget uden at vende det med Aksel først. Vi har opnået en fantastisk fortrolighed. Jeg ved, at jeg altid får et ærligt svar så jeg spørger om alt det, der falder mig ind. Og det er ikke så lidt, ler Per Green Andersen, der bruger revisoren som sin nærmeste sparringspartner og eksempelvis også, når han har møde med banken og kreditforeningen. Aksel stiller alle de kritiske spørgsmål til både mig og folk omkring mig. På den måde ender vi ofte med en bedre løsning sammen, end jeg ville have fået alene, siger han. Der går sjældent en uge, hvor vi ikke er i kontakt, og jeg synes, det er spændende at være med i hele processen. Fra Per tager det første kig på en ejendom, til den står færdig og klar til udlejning. Vi er gode på hvert vores felt og vi har lovet hinanden at holde os ude af hinandens branche, siger Aksel Bech med glimt i øjet. KÆRLIGHED TIL SMUKKE BYGNINGER Et naturligt fokusområde i kommunikationen mellem revisor og ejendomsinvestor er økonomien i ejendommene. Vi har strikket det sådan sammen, at samtlige ejendomme kan stå alene og alligevel hænge sammen, forklarer Aksel Bech. Faktisk er Pakhuset den eneste ejendom, som makkerparret ikke forventer, vil bidrage positivt til regnskabet hos Green Ejendomme. Det er min kærlighed til smukke bygninger, der driver værket her. Der skal jo også være plads til lidt hobby, siger Per Green Andersen. Som også bruger lidt af overskuddet til en anden hobby: Byens håndbold- og fodboldhold. Pænt store sponsorater betyder blandt andet, at byens fodboldstadion hedder Green Arena. Det er vigtigt for byen at have noget at stå sammen om. Jeg har selv haft mange gode timer i sportens verden og vil gerne støtte op om de mennesker, der bruger deres fritid på det. Så det har jeg lyst til at engagere mig i og bruge lidt penge på.

5 SPÆNDING FOR SKATTE RÅDGIVERE MED SPÆNDING SÅ PARTNER REVISIONS SKATTERÅDGIVER FREM TIL DE SKATTEPOLITISKE FORSLAG HOS DEN NYE REGERING. DER ER DOG IKKE DE STORE ÆNDRINGER UNDER OPSEJLING, VURDERER THOMAS W. JØRGENSEN Af Niels Frydenlund Det kan vel bedst sammenlignes med julegaven, der pakkes op. Spændin gen indtil gavepapiret er flået af, og man ser, hvad pakken inde holder. Thomas W. Jørgensen, skatterådgiver hos Partner Revision, læste i hvert fald det nye regeringsgrundlag med spænding. For hvilke nye ting på netop hans ansvarsområde skattelovgivningen ville magtskiftet i Danmark byde på. Jeg har nøje læst regeringsgrundlaget, men det er nu ikke fordi, der er lagt op til de store revolutioner. Den millionærskat, som S og SF gik til valg på, ser ikke ud til at få nogen gang på jord foreløbig, og bankskatten på to milliarder er også gledet ud. Det mest markante SF-aftryk på skattepolitikken er dermed udnævnelsen af SF eren Thor Möger Pedersen, vurderer Thomas W. Jørgensen. Thomas W. Jørgensen har været skatterådgiver hos Partner Revision, med udgangspunkt i Ikast, siden marts I en dagligdag, hvor han hele tiden holder sig orienteret om ændringer på skatteområdet og bruger sine arbejdsdage på at rådgive kunder i skattespørgsmål, er det et fagligt udfordrende højdepunkt at få kataloget med en ny regerings hensigter i hånden. ring, så det bliver ikke i de første par år, siger han. Også omlægninger i bilafgifterne er et punkt, der berøres i den nye regerings arbejdsplan. Hensigten er, at det skal være billigere at købe miljørigtige biler, men formuleringen er meget ukonkret, hvilket har fået bilmarkedet til at frygte stilstand. Selvfølgelig er det en god idé at vente, hvis man har planer om at købe miljørigtigt. Til gengæld kan det jo være en god idé at investere, hvis man er på udkik efter en stor bil. Før hensigterne i regeringsgrundlaget udmønter sig i lov, er det imidlertid svært at give præcise råd. Men de store ændringer er der ikke under opsejling, men der sker jo hele tiden justeringer. Det plejer gerne at være sådan, at når man som skatterådgiver føler, man kan et sæt regler udenad, så er det en god idé at tjekke. For så er de formentlig ændret. På det tidspunkt hvor regeringens hensigter bliver mere konkret, vil vi selvfølgelig informere vores kunder om, hvorledes de bedst indretter sig efter den nye lovgivning, siger Thomas W. Jørgensen. Jo, det er klart, at det ud fra et fagligt synspunkt er spændende læsning. Min erfaring er, at på trods af alle mulige gode hensigter om at gøre skattelovgivningen mere gennemsigtig, så fører ændringer altid til, at skatterådgiveren får mere arbejde. En ganske almindelig lønmodtager i dag vil ikke selv kunne beregne sin skat. Det er skattelovgivningen simpelthen blevet for kompliceret til, siger Thomas W. Jørgensen. De mest markante ting, der er værd at holde øje med i forhold til den nye regering, er det såkaldte håndværkerfradrag. Det afskaffes ved årets udgang, så skal man udnytte de kroner til arbejdsløn, som kan trækkes fra, er det nu, man skal rykke. Den nye regering bebuder i stedet et specielt tilskud til energirenovering formentlig en pulje, som man så skal søge midler fra. Har man derfor planer om energirenoveringer i sit hus, kan det være en god idé at vente. Endnu ved vi ikke, hvordan det bliver skruet sammen i sidste ende, siger Thomas W. Jørgensen. Også multimedieskatten har været et debatemne, men her tror Partner Revisions skatterådgiver ikke, at der sker ændringer foreløbig. Formuleringen i regeringsgrundlaget hedder, at den skal afskaffes ved økonomisk råderum. Det er altså mest af alt en hensigtserklæ- SKATTERÅDGIVERENS OPGAVER Rådgivning om skatteforhold for Partner Revisions kunder Intern orientering i Partner Revisions otte afdelinger om ændrin g er på skatteområdet. Kvalitetssikring på skatteområdet af revisionsarbejdet. Afholdelse af seminarer og informationsmøder om skatteforhold for kunder og kundegrupper. Daglig ajourføring af viden indenfor det skattepolitiske område via lovforslag, afgørelser i Skat, meddelelser fra Skat etc. Deltagelse i kurser om skattemæssige forhold. Partner Review 14/

6 LARS THORLUND, 38 ÅR HØJERE HANDELSEKSAMEN OG UDDANNET HOS GALTEN TØMMERHANDEL Erfaring med køb og salg af trælast og byggematerialer. Har solgt mere end en million kubikmeter træ til mere end 400 forskellige tømmerhandlere i Danmark : Aktionær i Thorlund Skou A/S : Salgschef og aktionær i Høeg Hagen & Co. A/S, Lemvig : Sælger i Grønborgs Tømmerhandel, Kolding : Sælger i Lumbye Tømmerhandel, Kolding. DET HANDLER OM GODT KØBMANDSSKAB THORLUND SKOU A/S NÅR EN OMSÆTNING PÅ 100 MILLIONER KRONER I ÅR EFTER BLOT TO ÅRS LEVETID. DET ER EN HISTORIE OM TRÆ, ERFARING OG KENDSKAB TIL MARKEDET. OG OM GODT KØBMANDSSKAB Af Niels Frydenlund Langt ude på landet mellem Bjerringbro og Tange i en nybygget længe på en gård finder man Thorlund Skou A/S. Indenfor er der, hvad der er brug for. Et par skriveborde, telefoner og computere. Et mødebord og et verdenskort på væggen. Punktum. Her sælges der træ. Fra savværk til tømmerhandel. Formidlet af Thorlund og Skou på Lille Møllevej. I år omsættes der for 100 millioner kroner træ fra dette kontor. Henrik Skou og Lars Thorlund stiftede i december 2009 virksomheden. Som et rigtigt iværksætterprojekt. Lave omkostninger derfor kontoret i forbindelse med Lars Thorlunds bopæl ved Bjerringbro en klar forretningsmæssig vision og en vilje til at erobre markeder. Og så alligevel ikke så meget andet end rent iværksætteri. For både Lars Thorlund og Henrik Skou har erfaringen med sig. To erfarne træ-mænd med et vidtforgrenet netværk hos både leverandører og kunder. Og et indgående kendskab til markedet. Med det udgangspunkt er det egentlig enkelt. Det handler om mennesker mere end regneark. Og om hele tiden at have styr på sin forretning. Kende sine leverandører, sine kunder og ikke mindst have styr på markedet, siger 38-årige Lars Thorlund og 48-årige Henrik Skou. De to iværksættere kørte parløb hos trælastgrossisten Høeg Hagen & Co A/S. Skou som direktør og Thorlund som salgschef. Og begge aktionærer i foretagendet. Fra 1999 til 2006 bankede de virksomheden ud af en krise og op på en omsætning på 476 millioner kroner, hvorefter Høeg Hagen blev afhændet til Lønmodtagernes Dyrtidsfond. Et økonomisk lukrativt salg, men med de nye ejere kom der for mange regneark i hverdagen. Henrik Skou stoppede efter halvandet år med den nye ledelse, Lars Thorlund holdt i to år. I december 2009 udløb den konkurrenceklausul, de havde været bundet af. Kunder og leverandører havde savnet os. Det var i hvert fald det, vi hørte. Så vi startede op 7. december 2009, dagen efter at vores konkurrenceklausuler udløb, forklarer de. Det første år rundede de 70 millioner kroner i omsætning og havde et overskud på 3,2 millioner kroner før skat. Det tal er allerede rundet i 2011, inden de går ind i sidste kvartal, og inden året er omme, har de rundet 100 millioner i omsætning. I dag er de otte ansatte, og endnu en af kollegaerne fra Høeg Hagen-tiden, Per Fisker, er kommet med på salg og som aktionær. 06 Partner Review 14/2011

7 HENRIK SKOU, 48 ÅR UDDANNET CIVILINGENIØR. HD I FINANSIERING. Har besøgt og handlet med 200 forskellige savværker i 15 lande og importeret mere end en million kubikmeter træ til Danmark : Aktionær i Thorlund Skou A/S : Adm. direktør og hovedaktionær i Plus A/S og Prodex A/S : Adm. direktør og hovedaktionær i Høeg Hagen & Co. A/S : Adm. direktør Limtræ Danmark A/S, Lilleheden, LNJ, Limfjordstræ og Øresø Limtræ. REVISOREN LÆRTE MIG SPILLET Hvis der er nogen hemmelighed, så er det, at vi er i stand til at levere. Og til den laveste pris i markedet. Det kan vi, fordi vi har kontakter til savværker i hele Østersø-regionen Sverige, Norge, Danmark, Baltikum, Rusland, Polen og Tyskland og vi kender trælast- og byggemarkedernes behov, siger Thorlund og Skou. Ambitionen var fra start at nå 100 millioner i løbet af de første tre år. Det når de så på to og hvad er næste skridt? Det er ikke et mål i sig selv at tjene penge. Vi skal have det sjovt. Få nye kontakter, større ordrer, møde nye ansigter. Så kommer væksten også. Vores målsætning er en vækstrate på 25 procent om året. Og hvorfor ikke også handle træ i Hong Kong, Australien eller Kina. Mulighederne er mangfoldige, slår de to iværksættere fast. HENRIK SKOU, MADS HORNBÆK OG LARS THORLUND Siden 1995 har Henrik Skou, medstifter af Thorlund Skou A/S, kørt parløb med Partner Revision. I de første mange år med Lars Ole Mortensen som fast samarbejdspartner. Han kunne jo være krakilsk med bilagene og vi havde da også ind imellem diskussioner. Men det var jo for at hjælpe. Han lærte mig, at det handler om at have styr på kostprisen, så du altid kender dit dækningsbidrag. Det har jeg fulgt siden. Vi ved præcist, hvor vi står økonomisk. Hver eneste dag, siger Henrik Skou. I dag er det Mads Hornbæk fra Partner Revisions Ikast-kontor, der er Thorlund Skou A/S revisor. Min rolle som revisor i Thorlund Skou A/S er meget anderledes, end i en traditionel iværksætter-virksomhed. Lars og Henrik har erfaring fra børsnoterede selskaber, så de kender godt reglerne og har et meget disciplineret forhold til økonomien. De laver ingen dummefejl, og dermed blander vi os ikke i det daglige, siger Mads Hornbæk. Partner Review 14/

8 MIDT- OG VESTJYSK VIND I VINGERNE VINDMØLLEINDUSTRIEN ER PÅ FORHOLDSVIS FÅ ÅRTIER BLEVET ET DANSK ERHVERVSEVENTYR. IKKE MINDST I MIDT- OG VESTJYLLAND, DER HAR MARKERET SIG GLOBALT MED SUCCESFULDE VINDMØLLEPRODUCENTER OG EN TÆT UNDERSKOV AF INNOVATIVE UNDERLEVERANDØRER Af Jette Aaes Oliekrise og bilfri søndag. Begreber der vækker langhårede og hønsestrikkede minder fra 1970 erne. Men den daværende økonomiske krise pustede samtidig liv i historisk tradition for at udnytte gratis ressourcer som blæsevejret til at skabe energi. I kølvandet på oliekrisen i vinteren 1974 fik Danmark således ny energipolitik. Frem for fossile brændstoffer blev det besluttet at satse på udvikling af alternative energikilder. I Vestjylland havde man blæsten. En uendelig ressource der inspirerede til innovation og produktudvikling og snart gav vind i vingerne. Med traditionen for iværksætteri, innovative tanker og lysten til at forfølge dem som drivkraft var spiren til en ny industri lagt. Den voksede, og blev til industri giganter som Vestas og Siemens Windpower. I læ af møllevingerne, der blev større og større, voksede samtidig en bred underskov af mindst lige så innovative underleverandører. Vores egn er kendetegnet ved innovative folk, der udvikler sig i takt med omgivelserne. Vores egn er kendetegnet ved innovative folk, der udvikler sig i takt med omgivelserne. Vindmølleindustrien opstod på grundlaget af jern- og metalindustrien, der sammen med træ- og møbelindustrien voksede op i skyggen af tekstilindustrien. Evnen til at turde forfølge nye idéer og investere i dem er et væsentligt brændstof på vores egn, siger Lars Ole Mortensen, statsautoriseret revisor og partner i Partner Revision. Sammen har producenter og underleverandører siden været på en rejse i både med- og modvind. Historisk har vores egn også altid bevist, at virksomhederne er i stand til at tilpasse sig udviklingen, og tænke innovativt for at skabe de rigtige forretningsmæssige setups for at bevare konkurrencedygtigheden. Vores område er foregangsområde i forhold til at optimere produktion og flytte den derhen, hvor det kan betale sig, siger Lars Ole Mortensen. I forhold til både revision og rådgivning har Partner Revision været med på sidelinjen fra nogle af de første kapitler. Den første vindmøllekunde var maskinfabrikken Danregn i Brande, der oprindeligt lavede markvandingsanlæg til landbruget. Her havde indehaverens søn, Peter Stubkjær fået en innovativ udviklingsidé til at udnytte Danregns kapacitet fuldt ud. Han producerede vindmøller, der blev solgt under navnet Bonus- vindmøllen. Et velvalgt navn. I dag er Bonus en af de største globale vindmølleaktører og ejet af den tyske industrigigant Siemens. Frem til salget i 2004 fungerede forhenværende partner i Partner Revision Villy Vraa Nielsen som revisor og rådgiver i Bonus Energy. Udviklingen i vindmølleindustrien har givet grobund for en lang række underleveran dører, der er vokset med industrien. Som Vestas, Bonus og nu Siemens har de store producenter altid fungeret som samle- og udviklingsfabrikker. De har haft et godt samarbejde med underleverandører og deres evne til også at tænke innovativt og udvikle på de enkelte dele af møllerne, siger Villy Vraa Nielsen, der i dag er direktør i Stubkjær Invest A/S. I Partner Revisions kundeportefølje befinder sig også en række underleverandører til vindmølleindustrien. Efter årtier med en helt utrolig udvikling i vindmølleindustrien er medvinden som i en række andre brancher løjet af. Det giver nye udfordringer i virksomheder, og stiller andre krav til os som rådgivere. Men den midt- og vestjyske evne til fleksibilitet og omstillingsparathed har også i modvind vist sit værd, siger Lars Ole Mortensen. 08 Partner Review 14/2011

9 JOHN WINTHER OG STEFAN CLAUSEN AT VENDE MED VINDEN ELEKTRO- OG MASKINKONCERNEN JW INDUSTRI I IKAST HAR SOM UNDERLEVERANDØR VÆRET MED I MANGE INDUSTRIERS OP- OG NEDTURE OGSÅ VINDMØLLEINDUSTRIENS. KONCERNENS FORCE ER EVNEN TIL AT VENDE MED VINDEN OG UDNYTTE NYT UDVIKLINGSPOTENTIALE Af Jette Aaes I 1994 begyndte elektromekaniker John Winther for sig selv i et værksted på 300 kvadratmeter i Ikast. Uden nogen som helst indsigt i at drive forretning. Mente han selv. Drivkraften var lysten og evnerne udi elektromekanik. Det ville han omsætte til at reparere motorer og biler. Troede han. Men omkring ham så særdeles positivt indstillede rådgivere en revisor, en bankrådgiver og en sjællandsk erhvervsmand helt andre positive perspektiver og potentiale i den dengang 27-årige elektromekaniker. I dag er JW Industri hovedselskab og medejer af i alt syv øvrige selskaber inden for elektro- og maskinindustrien. Som under leverandør har beton- og vindmølleindustrien været blandt de største kunder i porteføljen, der også har rummet tekstil-, træ-, møbel-, jern- og metalindustrien. Vi har været med som underleverandør i en del brancher, hvor kunderne efterhånden flyttede hele deres produktion ud af landet. Så har vi enten søgt nye kunder eller udviklet nye produkter til industrierne, siger John Winther. Siden grundlæggelsen af firmaet har han haft stor gavn af sine rådgivere. Til kunsten at drive en rentabel virksomhed og til at systematisere de mange innovative idéer og muligheder. Ad tilfældighedens vej mødte han også den sjællandske erhvervsmand Niels Mosegaard, mangeårig direktør i Borch Textile Group i Slagelse. Han fungerede indtil for nyligt som både forretningsmæssig sparring og bestyrelsesformand i JW Industri. Udover sparring med Niels Mosegaard har Partner Revision og Jyske Bank været med mig lige fra begyndelsen. De har haft tillid til mig lige fra dag 1, og så har de rådgivet mig i det at drive forretningen mest fornuftigt. Rådgiverne har været afgørende for udviklingen i firmaet. Den dag i dag tager jeg for eksempelt ikke til et møde i banken, uden at have Partner Revision med, siger John Winther. Derfor var Partner Revision også med på sidelinjen, da John Winther blot et år efter etableringen ansatte sin første smed. Med formålet at kunne tilbyde totalløsninger til kunderne. Både i forhold til levering af maskiner og reparationer. Et tilbud som mange kunder tog imod. Udover betonindustrien kunne også væverier, møbelvirksomheder og jern- og metalvirksomheder bruge JWs kompetencer. Indtil de flyttede produktionen ud af landet. Jeg er ofte blevet opfordret til at rykke med ud. Men det har jeg altid sagt nej til. Jeg har brug for nærheden til de produkter, vi sælger til Partner Review 14/

10 kunderne. Jeg vil langt hellere bruge kræfterne på at opdyrke nye idéer end på at opbygge produktion langt væk, siger John Winther. Jeg vil langt hellere bruge kræfterne på at opdyrke nye idéer end på at opbygge produktion langt væk NAVNE I NOTER TILTRÆDELSE: 10. august 2011 Tina Korsholm Jensen, Ikast, revisorelev 10. august 2011 Jesper Ramlov Jensen, Ikast, revisorelev JUBILÆUM: VIND I SEJLENE Derfor besluttede JW Industri blandt andet også at forsøge sig med vindmølleindustrien, som kunne bruge JW Industris smedeforarbejde rustfri stål og lynafledere til møllerne. Et samarbejde der fungerede endda rigtig godt. Helt frem til 2008, hvor finanskrisen satte en alvorlig kæp i hjulet på vindmølleindustriens eksplosive udvikling. Mens ordretilgangen faldt, sendte John Winther tankerne i en ny retning. Han etablerede datterselskabet JW Engineering, som med nytænkende og højteknologiske løsninger tilpasset den enkelte kunde udviklede nye muligheder i forhold til blandt andre vindmølleindustrien. Jesper Nielsen 1. august 2011 Jesper Nielsen, Herning, 25 års jubilæum HD EKSAMEN: I dag udvikler og leverer vi håndteringsudstyr, som vindmølleproducenterne bruger til at bygge de kæmpestore vindmøllevinger. Dem leverer vi til deres produktionsfabrikker i USA, Kina eller hvor, de nu befinder sig, siger John Winther. Udover forretningsudvikling i forhold til egen industri, har John Winther desuden brugt kriseårene på at opkøbe nødlidende virksomheder indenfor maskin- og elektroindustrien. Det er således blevet til overtagelser af blandt andre flismaskinefirmaet Scanhugger, maskinproducenten Nama, specialmaskinevirksomheden Gipo samt halvpart i PM Automation. Visionen er at skabe synergier. Vi samler administrationen her i Ikast og udnytter, at vi på mange niveauer kan fungere som underleverandører til hinanden i hele koncernen og på den måde skabe rentable forretninger. En strategi der ifølge revisor Stefan Clausen, Partner Revision, giver JW Industri vigtige konkurrencemæssige parametre. 11. maj 2011 Kasper R. Moeslund, Ikast 13. maj 2011 Lars Bormann, Herning 25. maj 2011 Tanja Søndergaard Pedersen, Ikast 25. maj 2011 Ditte Kjeldsen, Ringkøbing 30. maj 2011 Hanne Byrial Pedersen, Skjern UDLÆRTE: 13. august 2011 Gritt Villadsen Fisker, Herning 13. august 2011 Jonas Højhus Jeppesen, Ikast 13. august 2011 Sandra Udsen Kjærgaard, Ikast 13. august 2011 Filine Sif Aaby Christiansen, Silkeborg 13. august 2011 Kasper Knudsen, Ringkøbing Hvor JW Industri oprindeligt havde kompetence indenfor blot motordelen af en hel maskine, kan virksomheden i dag opbygge fra bunden eller renovere totalanlæg. Med nærheden til markedet er JW Industri desuden særdeles konkurrencedygtig på service. Og så har hele koncernen fleksibiliteten til at udvikle sig med kunderne og industrierne. Det er en stor styrke, siger Stefan Clausen. Både i med- og modvind. 10 Partner Review 14/2011

11 I dag råder JSB Plast over kvm fabriks- og lageranlæg i Danmark. I 2008 indviede firmaet et joint venture selskab med en partner i Pennsylvania i USA, og i 2010 kom turen til Kina. Her etablerede JSB Plast en fabrik på kvm som tro kopi af fabrikken i Ringkøbing og placeret lige syd for Beijing, hvor også vindmølleproducenter som Vestas holder til. UDFORDRINGER KRÆVER INNOVATION De seneste par år har været udfordrende på grund af krisen. Fra at være i omegnen af 150 medarbejdere i Ringkøbing, da det gik allerstærkest i 2008, beskæftiger JSB Plast nu lokalt 85 medarbejdere. Efter de udfordrende år, ser udviklingen imidlertid ud til være stabiliseret. I både op- og nedture i branchen har JSB Plasts force været evnen til udvikling og tilpasning. Ikke mindst Jens Sivert Baks talent og vilje til altid at søge endnu bedre løsninger. Vores force er produktudvikling, dygtige medarbejdere, og at vi hele tiden forsøger at optimere hele produktionsprocessen, så vi forbliver konkurrencedygtige, siger Inge Bak. JENS SIVERT BAK OG INGE BAK FRA GOD TIL GLOBAL IDÉ JSB PLAST BEGYNDTE SOM EN VESTAS-MEDARBEJDERS IDÉ TIL AT GØRE DET BEDRE OG BILLIGERE I DAG ER VIRKSOMHEDEN UNDERLEVERANDØR TIL VINDMØLLEINDUSTRIEN MED DATTER- SELSKABER I USA OG KINA Af Jette Aaes Georg-Gearløs-genet kunne ganske enkelt ikke undertrykkes. Mens Jens Sivert Bak passede sit arbejde i produktionshallerne hos Vestas i Lem, rumsterede tankerne: Processen med opskæring af kernemateriale til vindmøllevingerne kunne da gøres bedre og billigere. Han investerede sin fritid i at løse den udfordring, han havde stillet sig selv. Produktudviklingen foregik lige uden for Ringkøbing i kostalden på forældrenes landejendom, som han og hans familie netop havde overtaget. Sivert har altid gang i nye tanker og idéer. Han kan bare ikke lade være, og han kan ikke lade det ligge. Han bliver ved, indtil løsningen er helt rigtig, siger Inge Bak, hans hustru, med et smil, der afslører både overbærenhed og en vis portion stolthed. I 1988 knækkede han koden. Vestas tog pænt imod Jens Sivert Baks idé, og så var fundamentet for JSB Plast støbt. I staldene omkring landejendommen blev produktionen med opskæring af kernemateriale til Vestas møllevinger sat i system. Til at begynde med kunne en uges forbrug hos Vestas være bag i Kadetten, konstaterer Jens Sivert Bak. Men sammen med Vestas og siden øvrige vindmølleproducenter voksede JSB Plast hurtigt ud af Kadettens bagagerum. I 2001 var staldbygningerne blevet for små, og JSB Plast flyttede til et nyt industrikvarter i Ringkøbing. Samtidig sagde Inge Bak sit job i banken op for at tage sig af økonomien i JSB Plast. På fabrikkens tegnestue sidder fire medarbejdere, der i samarbejde med kunderne udvikler kernematerialesæt. Desuden programmerer de PLC- og CNC-maskiner i Danmark, Kina og USA, så de præcis matcher produktionen i JSB Plast. Maskinerne kan ikke købes som standardmaskiner, så dem udvikler vi i vores smedeafdeling, hvor Sivert også byder ind med sine idéer, siger Inge Bak. Sivert har altid gang i nye tanker og idéer. Han kan bare ikke lade være, og han kan ikke lade det ligge. Han bliver ved, indtil løsningen er helt rigtig På sigt er der dog ingen tvivl om, at de strategiske placeringer i Kina og USA er den mest fremtidssikrede løsning for os. Vindmøller og miljø rigtige energiløsninger har stadig masser af potentiale, og jeg håber, at vi fortsat kan bevare så mange af arbejdspladserne som muligt her i Ringkøbing, siger Jens Sivert Bak. TALMÆSSIG STØTTEPÆDAGOG På den modsatte side af bordet nikker revisor Aksel Bech fra Partner Revision i Ringkøbing. Han har siden JSB Plast flyttede fra gården og til de nybyggede lokaler i Ringkøbing fungeret som revisor og rådgiver. Han er en god støttepædagog, konkluderer Inge Bak. Som en af de første opgaver var han med som rådgiver på implementering af produktions- og økonomistyringsprogrammer i virksomheden. Det har været spændende at følge udviklingen i JSB Plast. Vindmøllebranchen har været gennem store udsving, og det kræver naturligvis tæt sparring både når det går op og ned. Heldigvis er JSB Plast en både innovativ og fleksibel virksomhed, og det gør manøvrering og evnen til at reagere meget nemmere, siger Aksel Bech. Partner Review 14/

12 NOGET AT STÅ OP TIL Leif Rygaard Jensen kom til Partner Revision den 1. august 1970, hvor han netop havde afsluttet HD i regnskabsvæsen. Efter at have modtaget beskikkelse som statsautoriseret revisor i starten af 1974, blev han imidlertid selvstændig sammen med et par kolleger med firmaet Midtrevision. I april 1990 blev Midtrevision opkøbt af Partner Revision og Leif Rygaard Jensen var tilbage i de rammer, hvor han 17 år før blev uddannet statsautoriseret revisor. Året efter blev han partner. I 2007 trådte han ud som partner og begyndte processen at overdrage sine kunder til kollegerne. Mie spørger indimellem af gammel vane: Hvad tid skal du op i morgen? Mit svar er som regel: Når jeg vågner. Vi havde fået nye unge og dygtige kræfter i huset. Så er det vigtigt ikke at stå i vejen for dem. Samtidig var planen jo, at jeg skulle reducere min tid. Så var det uundgåeligt, at jeg også skulle overlevere mine kunder, siger Leif Ryggard Jensen. REVISOREN DER STÅR OP, NÅR HAN VÅGNER FORHENVÆRENDE PARTNER, LEIF RYGAARD JENSEN, FÅR SAGT FARVEL TIL ARBEJDSLIVET PÅ DEN BEDSTE MÅDE: EN SENIOR- ORDNING BETYDER, AT HAN ARBEJDER TI TIMER OM UGEN Af Anne Krøjgaard Morgenkaffen venter i hjemmet i Tjørring ved Herning. Sammen med hustruen Mie og den varme kaffe, holder Morgenavisen Jyllands- Posten Leif Rygaard Jensen med selskab i dagens første timer. Der er jo ingen grund til at haste af sted til klokken otte, hvis ikke man har aftaler. Mie spørger indimellem af gammel vane: Hvad tid skal du op i morgen? Mit svar er som regel: Når jeg vågner. Leif Rygaard Jensen er 67 år og forhenværende partner i Partner Revision. I 2004 og i en alder af 60 år planlagde han sammen med virksomhedens ledelse en gradvis fratrædelse. Den betyder, at han i dag arbejder gennemsnitligt ti timer om ugen. Timer hvor han udfylder en vigtig rolle i virksomheden. Det er en rigtig god måde at gribe det an på. For så er forventningerne afstemt. Begge parter ved, hvordan vi skal forholde os, og hvad vi skal forvente, siger Leif Rygaard Jensen. En del af hans kunder, havde været med, siden han begyndte hos Partner Revision. Af de enkelte kunder, han stadig har, er da også nogle, der har været med i alle årene. Udover det assisterer Leif Rygaard blandt andet med at holde Partner Revisions kvalitetsstyring ajour. Ved siden af arbejdet i Partner Revision er han i bestyrelsen for Sparekassen Djursland og er beskikket som sagkyndig dommer i retskredse under Vestre Landsret. Jeg nyder at have min gang i huset og jeg bilder mig også ind, at man indimellem kan trække på min erfaring. Så på den måde er det en god løsning for alle. Og den eneste realistiske måde at gøre det på, hvis man ønsker at blive på arbejdsmarkedet, indtil man er 70 år. HOLDER HJERNEN I SVING Selv har Leif Rygaard Jensen ikke planlagt, hvornår han trækker sig helt tilbage. Som det er nu, er der jo ikke rigtig nogen bindinger. Jeg kan planlægge min tid, som jeg vil. Og jeg kan bedst lide at have noget at stå op til. Noget, der holder min hjerne i sving. Ikke desto mindre giver det lidt begrænsninger, at man har et arbejde, man skal møde ind på hver uge. Forstået på den måde, at hvis man kunne tænke sig at gøre noget helt andet så skal det jo være nu, mens man stadig har helbredet til det. Sammen med Mie tog Leif Rygaard Jensen en måned til Guatemala, Miami og Caribien i 2007, da kunderne var afhændet. Og det er den slags oplevelser, der trækker en smule i parret. Hvert år tager de tre uger til Gardasøen i det sene forår. Desuden holder de af at campere både i Danmark og i udlandet. Og så er der de tre voksne børn og fem børnebørn i alderen 1 til 17 år, der skal være tid til. Så der er ingen tvivl om, at vi nok skal få tiden til at gå, når den tid kommer. Men som det er nu, hvor helbredet er til det og jeg stadig trods mine få timer kan holde mig ajour og inde i gamet eksempelvis i forhold til lovgivningen i branchen, har jeg ingen planer om at stoppe helt. Partner Revision statsautoriseret revisionsaktieselskab HERNING. Tlf IKAST. Tlf BRANDE. Tlf SILKEBORG. Tlf RINGKØBING. Tlf SKJERN. Tlf TARM. Tlf EJER AF: MR Revision ØLGOD. Tlf Tilknyttet RevisorGruppen Danmark.

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig Vores værdier er skabt af medarbejderne. Værdisangen er blevet til på et seminar den 15. januar 2005, hvor alle medarbejdere var med til at udarbejde Frøs Værdier. Denne folder er bl.a. udarbejdet på grundlag

Læs mere

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner.

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. 12 Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. Væksthus Syddanmark er etableret for at styrke syddanske virksomheders mulighed for at udfolde deres fulde potentiale. I Væksthus Syddanmark får

Læs mere

Shells generelle forretningsprincipper

Shells generelle forretningsprincipper Shells generelle forretningsprincipper Royal Dutch Shell plc Indledning Shells generelle forretningsprincipper er grundlaget for den måde, hvorpå alle virksomheder i Shell Gruppen* driver forretning.

Læs mere

Job hos Dansk Revision DERFOR (USP'er)

Job hos Dansk Revision DERFOR (USP'er) Job hos Dansk Revision DERFOR (USP'er) Lige om hjørnet Dansk Revision har kontorer i 26 byer landet over. Det betyder, at du har mulighed for at få et spændende job tæt på din bopæl uanset, hvor du bor.

Læs mere

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde business AHead Consulting & Concept Development www.b-ahead.dk Kontaktperson: Henning Jørgensen E-mail: mail@b-ahead.dk Tlf.: +45 40 54 84 80 Velkommen hos business AHead Missionen er lykkedes når du leder

Læs mere

Vi engagerer os mere. Revision Rådgivning Skat

Vi engagerer os mere. Revision Rådgivning Skat Vi engagerer os mere Revision Rådgivning Skat Altid til rådighed... Jesper Christensen, Revisor Vi er med hele vejen Gennem en virksomheds livsforløb er der behov for assistance og rådgivning på en række

Læs mere

Hvis der sidder nogen af jer, som har haft jeres tvivl, så tvivl ikke længere. I er i dag en del af en historisk begivenhed, som vil blive husket.

Hvis der sidder nogen af jer, som har haft jeres tvivl, så tvivl ikke længere. I er i dag en del af en historisk begivenhed, som vil blive husket. KLAUSUL: DET ER DET TALTE ORD, DER GÆLDER Tale til stormøde om efterløn den 2. februar 2011 i Odense Indledning Harald Børsting Hvis der sidder nogen af jer, som har haft jeres tvivl, så tvivl ikke længere.

Læs mere

Investér i produktion af grøn energi

Investér i produktion af grøn energi Investér i produktion af grøn energi EWII, European WInd Investment A/S, er din mulighed for at investere direkte i produktion af grøn energi og blive medejer af et vindenergiselskab. Alle kan blive aktionærer

Læs mere

Nærhed. Tillid. Troværdighed. Værdigrundlag. Hvidbjerg Bank lægger vægt på troværdighed, gensidig tillid og nærhed.

Nærhed. Tillid. Troværdighed. Værdigrundlag. Hvidbjerg Bank lægger vægt på troværdighed, gensidig tillid og nærhed. Værdigrundlag Nærhed Tillid Troværdighed Hvidbjerg Bank lægger vægt på troværdighed, gensidig tillid og nærhed. Dette gælder i forhold til kunder og i forhold til medarbejdere. Derfor er værdigrundlaget

Læs mere

Kære bestyrelsesmedlemmer, kære kollegaer, kære venner.

Kære bestyrelsesmedlemmer, kære kollegaer, kære venner. Kære bestyrelsesmedlemmer, kære kollegaer, kære venner. 1 Vi gjorde det sammen I er en stor del af en succes! Vi havde en vision i Domeas bestyrelse. Vi satte meget ambitiøse mål med Domea 2015 om at blive

Læs mere

kket opsving giver nye tomme kontorer

kket opsving giver nye tomme kontorer Kn¾ kket opsving giver nye tomme kontorer Antallet af gabende tomme kontorlokaler stiger atter efter en periode med lidt mere gang i udlejningen først på året. Frygten for en ny nedtur i verdensøkonomien

Læs mere

Tryghed i din økonomi

Tryghed i din økonomi Tryghed i din økonomi Velkommen i Sparekassen Faaborg Sparekassen Faaborg er en bank med rødderne solidt plantet i den fynske muld. Lige siden stiftelsen i 1846, hvor 24 borgere i Faaborg hver indskød,

Læs mere

Mini-guide: Sådan skal du investere i 2013

Mini-guide: Sådan skal du investere i 2013 Mini-guide: Sådan skal du investere i 2013 På den lange bane kan det give et større afkast at sætte opsparingen i aktier end at lade den stå uberørt i banken. Vi giver dig her en hjælpende hånd til, hvordan

Læs mere

Globalisering. Arbejdsspørgsmål

Globalisering. Arbejdsspørgsmål Globalisering Når man taler om taler man om en verden, hvor landene bliver stadig tættere forbundne og mere afhængige af hinanden. Verden er i dag knyttet sammen i et tæt netværk for produktion, køb og

Læs mere

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver?

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver? Spørgsmål familie www.5emner.dk Sæt kryds Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. 7 Hvad laver hun Hvad hun laver Hvor John kommer fra Hvor kommer John fra Er hun færdig med gymnasiet Hun er færdig med gymnasiet

Læs mere

Forord...1. 4. Konkurrencegenet vågner... 29. 5. Iværksætteri er også et fag...41. 6. Forretningen eksploderer...53

Forord...1. 4. Konkurrencegenet vågner... 29. 5. Iværksætteri er også et fag...41. 6. Forretningen eksploderer...53 Bog 1 af 3 Forfattere : Casper Blom og journalist Carsten Lorenzen Udgiver, salg og distribution: Casperblom.dk Forlag: Video2web.dk Korrekturlæsning: Maria Jensen Sat med The Serif 10/14 pt Trykt hos:

Læs mere

MOD NYE LØSNINGER Dansk Byggeris Strategi 2014-2016

MOD NYE LØSNINGER Dansk Byggeris Strategi 2014-2016 MOD NYE LØSNINGER Dansk Byggeris Strategi 2014-2016 FORORD Dansk Byggeri har udarbejdet en ny strategi. Efter en lang periode med krise og tilpasninger ser vi nu fremad og fokuserer på udvikling. Derfor

Læs mere

Hvilke udfordringer står speditionsbranchen overfor?

Hvilke udfordringer står speditionsbranchen overfor? Hvilke udfordringer står speditionsbranchen overfor? Efter at have mødt mange medlemsvirksomheder af Danske Speditører på generalforsamlinger, lokalforeningsmøder og ved direkte besøg i de enkelte virksomheder,

Læs mere

KØB AF ULSTRUP PLAST. Præsentation v/adm. direktør Frank Gad 22. juni 2015. Køb af Ulstrup Plast 22. juni 2015 / SP Group

KØB AF ULSTRUP PLAST. Præsentation v/adm. direktør Frank Gad 22. juni 2015. Køb af Ulstrup Plast 22. juni 2015 / SP Group KØB AF ULSTRUP PLAST Præsentation v/adm. direktør Frank Gad 22. juni 2015 1 DAGSORDEN Resumé Kort om SP Group Kort om Ulstrup Plast Rationalet bag transaktionen Udstedelse af op til 200.000 stk. nye aktier

Læs mere

- Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere

- Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere - Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere Michael Svendsen har besluttet sig for at sige ja til respirator. Men den dag han ikke længere kan tale eller skrive, vil han have den slukket

Læs mere

Skru op for mulighederne Graduate i Energinet.dk

Skru op for mulighederne Graduate i Energinet.dk Skru op for mulighederne Graduate i Energinet.dk Skru op for...... mulighederne Et graduateforløb i Energinet.dk varer to år, hvor du er i turnus i tre forskellige afdelinger. Du deltager i det daglige

Læs mere

Step by Step - en faseopdelt tilgang til forretningsudvikling

Step by Step - en faseopdelt tilgang til forretningsudvikling EPI-center Danmark er et dynamisk og udviklende branchekontorfællesskab for iværksætter- og mikrovirksomheder, der arbejder inden for online salg og markedsføring. Vores kontorfællesskab strækker sig over

Læs mere

Udsigt til billigere mode på nettet

Udsigt til billigere mode på nettet LØRDAG 27. SEPTEMBER NR. 39 / 2014 LØRDAG Udsigt til billigere mode på nettet Onlinegiganten Boozt.com med Hermann Haraldsson i spidsen udfordrer konkurrenterne om det nordiske herredømme. Foreløbig kan

Læs mere

360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360

360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360 360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360 SOM TRAINEE HOS BDO BLIVER DU EN DEL AF ET STÆRKT NETVÆRK - LOKALT OG INTERNATIONALT. DU VIL KONSTANT

Læs mere

Eksamen nr. 1. Forberedelsestid: 30 min.

Eksamen nr. 1. Forberedelsestid: 30 min. Bilag til: HHX Afsætning A Eksamen nr. 1 Forberedelsestid: 30 min. - Se video: Intro - Forbered opgaven - Se video: Eksamen 1 - Diskuter elevens præstation og giv en karakter - Se video: Votering - Konkluder

Læs mere

IVÆRKSÆTTERE. Heldigvis ved man ikke hvad man går ind til 04. 5 hurtige om iværksætteri 08. Det skal banken bruge når du starter virksomhed 10

IVÆRKSÆTTERE. Heldigvis ved man ikke hvad man går ind til 04. 5 hurtige om iværksætteri 08. Det skal banken bruge når du starter virksomhed 10 M E R K U R A N D E L S K A S S E T I D S S K R I F T F O R N Y B A N K K U L T U R N R. 2 2 0 1 5 PENSIONSMEDLEMMER FRAVÆLGER FOSSIL ENERGI 14 SÆT OPSPARINGEN I FREMTIDENS BÆREDYGTIGE TEKNOLOGI 18 TEMA:

Læs mere

Alt under ét tag. Snedkergården

Alt under ét tag. Snedkergården Alt under ét tag Snedkergården Snedkergården løser alle former for tømrer- og snedkeropgaver fra udskiftning af et gavlparti til opførelse af erhvervsbyggerier og store som små specialopgaver. I Brørup

Læs mere

Fra sidelinjen. Foredrag om. kronisk sygdom helbredelse spiritualitet

Fra sidelinjen. Foredrag om. kronisk sygdom helbredelse spiritualitet Fra sidelinjen Foredrag om kronisk sygdom helbredelse spiritualitet Fra sidelinjen, 2014 Tekst, layout og grafisk design: Sandfær-Andersen Fotos: Elgaard Foto Tryk: Morsø Folkeblad Præsentation af kvinden

Læs mere

«Label» Nordania Leasing Birkerød Kongevej 25 3460 Birkerød Telefon 45 12 12 12

«Label» Nordania Leasing Birkerød Kongevej 25 3460 Birkerød Telefon 45 12 12 12 «Label» Nordania Leasing Birkerød Kongevej 25 3460 Birkerød Telefon 45 12 12 12 www.nordania.dk December 2013 Kære lastbilkunde og leasinginteresserede Året 2013 nærmer sig en afslutning. Året begyndte

Læs mere

Passion for tømmerhandel

Passion for tømmerhandel år med byggeri Passion for tømmerhandel Det hele startede i 1974. Drivkraften var en passion for tømmerhandel for medejer Vagn Hansen. Stedet var Øster Jølby midt på Mors, og det blev begyndelsen på den

Læs mere

Executive Management uddannelse i forretningsudvikling & innovation. - Vil du være med? Strategi - Innovation - Ledelse - Forretningsudvikling

Executive Management uddannelse i forretningsudvikling & innovation. - Vil du være med? Strategi - Innovation - Ledelse - Forretningsudvikling Executive Management uddannelse i forretningsudvikling & innovation - Vil du være med? & Strategi - Innovation - Ledelse - Forretningsudvikling Dansk Mode & Textil og Aalborg Universitet præsenterer en

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Globale muligheder for fynske virksomheder

Globale muligheder for fynske virksomheder Globale muligheder for DI Fyn Erhvervstræf den 4. maj 2010 Direktør Thomas Bustrup Dagens præsentation 1. Danmarks internationale konkurrenceevne - er der en international fremtid for de? 2. Hvor er de

Læs mere

VÆKST VIA INNOVATIV STRATEGI

VÆKST VIA INNOVATIV STRATEGI VÆKST VIA INNOVATIV STRATEGI Erhvervsudviklingsdøgn 14. maj 2014 Brands4kids A/S, Erik Andreæ 1 AGENDA 4Brands4kids A/S 4Fra drøm til virkelighed.! 4Et strategisk valg 4Innovation i tøjbranchen findes

Læs mere

sundhed i grusgraven

sundhed i grusgraven Sundhed på arbejdspladsen kommer ikke af sig selv, bare fordi arbejdsmiljøet er i orden. Det ved man hos NCC Roads, hvor frugt og vand på flaske gav resultater. I Helse arbejdsliv oktober 2007 Sundhed

Læs mere

VÆR MED TIL AT TEGNE FREMTIDEN - bliv trainee hos BDO og vær en del af vores talentudvikling

VÆR MED TIL AT TEGNE FREMTIDEN - bliv trainee hos BDO og vær en del af vores talentudvikling VÆR MED TIL AT TEGNE FREMTIDEN - bliv trainee hos BDO og vær en del af vores talentudvikling SOM TRAINEE HOS BDO BLIVER DU EN DEL AF ET STÆRKT NETVÆRK - LOKALT OG INTERNATIONALT. DU VIL KONSTANT UDVIKLE

Læs mere

Opnå fordele som medlem i DLG

Opnå fordele som medlem i DLG Opnå fordele som medlem i DLG Som medlem bliver du automatisk medejer. Det er vores mål at skabe værdi for både DLG og selskabets ejere. Hvad får du ud af dit medejerskab? Medejer af en stor koncern Som

Læs mere

Outercore IVS: Omstilling til cirkulær økonomi giver inspiration til ny forretningsmodel

Outercore IVS: Omstilling til cirkulær økonomi giver inspiration til ny forretningsmodel Outercore IVS: Omstilling til cirkulær økonomi giver inspiration til ny forretningsmodel For Outercore gjorde samarbejdet med Rethink Business, at man gik målrettet efter at omstille til cirkulær økonomi.

Læs mere

Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up

Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up Accelerace har gennem de seneste 7 år arbejdet tæt sammen med mere end 250 af de mest lovende

Læs mere

Samfundsansvar på dagsordnen hos midtjyske virksomheder

Samfundsansvar på dagsordnen hos midtjyske virksomheder 17. juni 2009 Samfundsansvar på dagsordnen hos midtjyske virksomheder Samfundsansvar. Samfundsansvar optager vækstlagsvirksomhederne i Region Midtjylland, hvor syv ud af ti virksomheder tillægger samfundsansvar

Læs mere

Mido vil være VVS montør

Mido vil være VVS montør Mido vil være VVS montør Af Hanne Brøndum Mido har været i Danmark i snart tre år. Han lærte dansk på Lærdansk i Odense, og han bestod danskuddannelse 2 i december 2012. I januar 2013 begyndte han på Syddansk

Læs mere

NEW EDIA. Velkommen til New Media House. Netværk Innovation Virksomhedsfællesskab

NEW EDIA. Velkommen til New Media House. Netværk Innovation Virksomhedsfællesskab NEW EDIA Velkommen til New Media House Netværk Innovation Virksomhedsfællesskab INTRO stedet christoffer flintholm Det kræver mod at turde åbne sig selv og sin virksomhed OfficeLab New Media House Risskov

Læs mere

Fire ud af ti fik hjælp og vejledning til iværksætteri

Fire ud af ti fik hjælp og vejledning til iværksætteri 27. december 2011 Fire ud af ti fik hjælp og vejledning til iværksætteri Iværksætterrådgivning. Fire ud af ti erfarne iværksættere har fået råd og vejledning fra andre ved opstarten af deres virksomhed.

Læs mere

Bilbranchen har brug for skarpe hjerner, der kan tænke nyt og innovativt OM BILBRANCHEN

Bilbranchen har brug for skarpe hjerner, der kan tænke nyt og innovativt OM BILBRANCHEN VI ER PÅ VEJ FREM Bilbranchen har brug for skarpe hjerner, der kan tænke nyt og innovativt OM BILBRANCHEN Bilens rolle er under forandring, nye former for mobilitet vinder frem og den teknologiske udvikling

Læs mere

Bilag 1 interview med Ole P. Nielsen

Bilag 1 interview med Ole P. Nielsen Bilag 1 interview med Ole P. Nielsen AL: Det opgaven handler om er hvad man kan ligge til grund for sammenbruddet i Roskilde Bank. Sådan som jeg har det er aktieoptionsordningen fra 2002 en stor del af

Læs mere

FRA GROSSIST TIL SUCCESFULDT BRANDHOUSE

FRA GROSSIST TIL SUCCESFULDT BRANDHOUSE AF SUSANNE JUHL FRA GROSSIST TIL SUCCESFULDT BRANDHOUSE Som en af Skandinaviens største spillere på grossistmarkedet for isenkram, og med flotte væksttal år efter år, er der masser af luft til tanker om

Læs mere

AC-arbejdskraft i den vestlige del af Region Midtjylland. Kort & klart

AC-arbejdskraft i den vestlige del af Region Midtjylland. Kort & klart AC-arbejdskraft i den vestlige del af Region Midtjylland Kort & klart 1 AC-arbejdskraft i den vestlige del af Region Midtjylland Hvor mange akademikere har virksomheder i det vestlige Midtjylland brug

Læs mere

CASA Væksthistorie og ambitioner

CASA Væksthistorie og ambitioner CASA Væksthistorie og ambitioner 2 CV Michael Mortensen Iværksætter Udvikler Aktionær Tømrer Byggemand Netværker Horsensianer Bestyrelsesmedlem 3 CASAs historie CASA er historien om en 13-årig dreng med

Læs mere

Baggrund for dette indlæg

Baggrund for dette indlæg Baggrund for dette indlæg For nogle år siden skrev jeg op til et valg nogle læserbreve; mest om de ideologiske forskelle mellem Socialdemokraterne og Venstre. Jeg skrev en hel serie af læserbreve om dette

Læs mere

PORTRÆT // LIVTAG #6 2011

PORTRÆT // LIVTAG #6 2011 P PORTRÆT // LIVTAG #6 2011 6 Jeg elsker mit job. En god dag for mig, er en dag, hvor jeg er på arbejde, siger Dennis, der har ansvaret for butikkens kiosk og blandt andet også står for indkøb af varer

Læs mere

Energi. Beskæftigelse inden for vind i Nordjylland. 46% flere job i vindmøllebranchen

Energi. Beskæftigelse inden for vind i Nordjylland. 46% flere job i vindmøllebranchen Beskæftigelse inden for vind i Nordjylland 46% flere job i vindmøllebranchen Virksomheder med relation til vindmølleindustrien har været i en markant positiv udvikling i Nordjylland de seneste år. I perioden

Læs mere

Vi tager os af alt det kedelige, så du får en pension

Vi tager os af alt det kedelige, så du får en pension Vi tager os af alt det kedelige, så du får en pension Det forpligter at rådgive om penge, pension og investeringer Hvad er forskellen på Bankpension og andre pensionsselskaber? Der er flere, men en af

Læs mere

Tale til 20-års jubilæum v. Kellpo, den 1. december Kære Keld, Kære Poul og kære Kellpo-medarbejdere!

Tale til 20-års jubilæum v. Kellpo, den 1. december Kære Keld, Kære Poul og kære Kellpo-medarbejdere! Tale til 20-års jubilæum v. Kellpo, den 1. december 2015 Thisted Kommune Kære Keld, Kære Poul og kære Kellpo-medarbejdere! Det er en stor glæde at kunne ønske jer alle tillykke med Kellpo s 20 års jubilæum.

Læs mere

Styrk din opsparing. - PFA tilbyder nu investeringsforening til private

Styrk din opsparing. - PFA tilbyder nu investeringsforening til private Styrk din opsparing - PFA tilbyder nu investeringsforening til private Styrk din opsparing med PFA har stiftet, som privatpersoner har mulighed for at investere i. Bestyrelsen i består af direktør og tidligere

Læs mere

Håndværksmestre hægtes af den digitale fremtid

Håndværksmestre hægtes af den digitale fremtid Håndværksmestre hægtes af den digitale fremtid Lektor: - Små og mindre virksomheder risikerer at blive sat tilbage, hvis de ikke rider med på den digitale bølge I Danmark har vi i årevis bildt os selv

Læs mere

Idrættens Iværksættere

Idrættens Iværksættere Idrættens Iværksættere Teknologi og iværksætteri i den danske sportssektor Projektet har 1. defineret Idrættens Iværksættere 2. identificeret Idrættens Iværksættere 3. analyseret Idrættens Iværksættere

Læs mere

Byggefi rmaet Johansen

Byggefi rmaet Johansen Byggefi rmaet Johansen Januar 2010 - Magasinet om byggefi rmaet Johansen 04 03 08 06 BYGGEFIRMAET JOHANSEN Indhold BYGGEFIRMAET JOHANSEN Skribenter: Lisbet Friis Møller Layout / opsætning: Amazezig Synlighed

Læs mere

Styrk din opsparing. - PFA tilbyder nu investeringsforening til private

Styrk din opsparing. - PFA tilbyder nu investeringsforening til private Styrk din opsparing - PFA tilbyder nu investeringsforening til private Styrk din opsparing med PFA har stiftet, som privatpersoner har mulighed for at investere i. Bestyrelsen i består af direktør og tidligere

Læs mere

Tak for et godt møde det var meget interessant at høre om dine planer og tanker om din formue.

Tak for et godt møde det var meget interessant at høre om dine planer og tanker om din formue. Jeppe Gaardboe JYSKE BANK (SCHWEIZ) Private Banking Wasserwerkstrasse 12 Postfach 3002 CH-8021 Zürich Tel. +41 44 368 73 73 Fax +41 44 368 73 79 info@jyskebank.ch www.jyskebank.ch - Jyske Formueplan din

Læs mere

systems for industrial heat treatment

systems for industrial heat treatment Vision Fornax A/S vil være den foretrukne samarbejdspartner indenfor videnbaserede, kundespecifikke løsninger til industriel varmebehandling. Fornax A/S vil være kendt som en loyal og professionel samarbejdspartner,

Læs mere

INVESTERINGSFORENINGEN PFA INVEST - Invester sammen med PFA

INVESTERINGSFORENINGEN PFA INVEST - Invester sammen med PFA INVESTERINGSFORENINGEN PFA INVEST - Invester sammen med PFA STYRK DIN OPSPARING MED INVESTERINGSFORENINGEN PFA INVEST PFA har stiftet Investeringsforeningen PFA Invest, som privatpersoner har mulighed

Læs mere

Guide: Sådan lytter du med hjertet

Guide: Sådan lytter du med hjertet Guide: Sådan lytter du med hjertet Når du i dine kærlighedsrelationer er I stand til at lytte med dit hjerte, opnår du som oftest at kunne bevare det intense og mest dyrebare i et forhold. Når du lytter

Læs mere

Produktion i Danmark. Robotter i global kamp

Produktion i Danmark. Robotter i global kamp Produktion i Danmark Robotter i global kamp Titel: Robotter i global kamp Udarbejdet af: Teknologisk Institut Analyse og Erhvervsfremme Gregersensvej 1 2630 Taastrup August 2015 Forfattere: Stig Yding

Læs mere

Mange klubber overvejer at anskaffe sig en kunstgræsbane. Interessen var da også nærmest overvældende, da JBU holdt seminar om emnet.

Mange klubber overvejer at anskaffe sig en kunstgræsbane. Interessen var da også nærmest overvældende, da JBU holdt seminar om emnet. Mange klubber overvejer at anskaffe sig en kunstgræsbane. Interessen var da også nærmest overvældende, da JBU holdt seminar om emnet. I vinterhalvåret når frosten sætter ind, så er det meget eftertragtet

Læs mere

Kære private rådgiver!

Kære private rådgiver! Kære private rådgiver! Der er virksomheder i Danmark med udfordringer, de ikke selv kan løse. De har brug for din ekspertise og viden de ved bare ikke, hvordan de finder dig. Derfor vil InnovationsAgenterne

Læs mere

INNOVATIVE LØSNINGER & GENSIDIG DIALOG

INNOVATIVE LØSNINGER & GENSIDIG DIALOG INNOVATIVE LØSNINGER & GENSIDIG DIALOG Hos Dansk Plast er vi utroligt stolte over vores arbejde. Vi lægger hver dag et stort stykke arbejde i at nå vores ultimative mål: at alle vores kunder er glade og

Læs mere

SPOT PÅ SPILLERAGENTER

SPOT PÅ SPILLERAGENTER SPOT PÅ SPILLERAGENTER Af Martin Bager & Lean Bach - bragt i Spillernyt, marts 2011 Agenter fylder mere og mere på den danske håndboldscene på godt og ondt. Martin Bager og Lean Bach er suppleanter i Håndbold

Læs mere

Drømmer du om at skrue ned for energiregningen? Vi kan finansiere dine grønne boligdrømme med et energilån.

Drømmer du om at skrue ned for energiregningen? Vi kan finansiere dine grønne boligdrømme med et energilån. værd at vide om din bank Tryghed i din økonomi Drømmer du om at skrue ned for energiregningen? Vi kan finansiere dine grønne boligdrømme med et energilån. Tryghed i din økonomi Med vores nye kampagne sætter

Læs mere

Jacob Kjeldsen. Motivation for Internationalisering

Jacob Kjeldsen. Motivation for Internationalisering Jacob Kjeldsen Motivation for Internationalisering Agenda 1. Udviklingen i dansk eksport til "de nye markeder" 2. Typiske motiver for internationalisering 3. Indledende (danske) overvejelser 4. Etableringsformer

Læs mere

Tilbage til www.sdrfelding.dk. Bestyrelsens beretning v. Leif Jørgensen

Tilbage til www.sdrfelding.dk. Bestyrelsens beretning v. Leif Jørgensen Tilbage til www.sdrfelding.dk Bestyrelsens beretning v. Leif Jørgensen Jeg vil starte min beretning med et lille tilbageblik For 10 år siden helt nøjagtig den 28. juli 2004 var der stiftende generalforsamling

Læs mere

Kort præsentation af Icebreak Invest A/S

Kort præsentation af Icebreak Invest A/S Kort præsentation af Icebreak Invest A/S Visionen Hovedparten af et isbjerg er som bekendt skjult under vand sådan er det ofte også med værdier i virksomheden hovedparten af værdierne er skjulte og ikke

Læs mere

en bedre dialog med iværksætteren Guide til bankrådgiveren

en bedre dialog med iværksætteren Guide til bankrådgiveren en bedre dialog med iværksætteren Guide til bankrådgiveren 1 Kolofon Guide til bankrådgiveren, 2. udgave, juni 2014 ISBN 978-87-91887-60-4 Ophavsret: Finansrådet Publikationen kan hentes på Finansrådets

Læs mere

Da jeg var på jeres alder var der kun 7 års obligatorisk skolegang. Hvis man var blevet træt af skolen, kunne man gå ud efter syvende.

Da jeg var på jeres alder var der kun 7 års obligatorisk skolegang. Hvis man var blevet træt af skolen, kunne man gå ud efter syvende. Kære elever fra 9. årgang Da jeg var på jeres alder var der kun 7 års obligatorisk skolegang. Hvis man var blevet træt af skolen, kunne man gå ud efter syvende. Og det gode var dengang, at man også kunne

Læs mere

Exiqon har konstant øget deres omsætning lige siden deres børsnotering med høje vækstrater. De seneste tre år har deres vækstrater kun været omkring

Exiqon har konstant øget deres omsætning lige siden deres børsnotering med høje vækstrater. De seneste tre år har deres vækstrater kun været omkring Exiqon A/S Exiqon er et dansk Life Science selskab der sælger analyser, reagenser og andre materialer til forskningsbrug rettet mod pharma selskaber og universiteter. Jeg har fulgt Exiqon længere over

Læs mere

Region Midtjylland i en international verden

Region Midtjylland i en international verden 20. februar 2008 Region Midtjylland i en international verden Engelsk som hovedsprog i virksomhederne, industrier, der flytter til Asien, virksomheder, der vinder markeder i udlandet. Små og mellemstore

Læs mere

Executive management-uddannelse i forretningsudvikling og innovation - Vil du være med? Et samarbejde mellem Dansk Mode & Textil og Strategy Lab

Executive management-uddannelse i forretningsudvikling og innovation - Vil du være med? Et samarbejde mellem Dansk Mode & Textil og Strategy Lab Executive management-uddannelse i forretningsudvikling og innovation - Vil du være med? Et samarbejde mellem Dansk Mode & Textil og Strategy Lab Dansk Mode & Textil og Strategy Lab præsenterer en skræddersyet

Læs mere

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed -der skal mere til at skabe vækst

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed -der skal mere til at skabe vækst Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed -der skal mere til at skabe vækst SDU i Kolding har fokus på entreprenørskab, ledelse og udvikling af små og mellemstore virksomheder og vi er klar til at samarbejde

Læs mere

Virksomheder, der satser på større marked, vinder

Virksomheder, der satser på større marked, vinder Virksomheder, der satser på større marked, vinder Danske industrivirksomheder, der har satset på at udvide eller opdyrke nye markeder i det seneste år, har klaret sig bedre end øvrige virksomheder. Det

Læs mere

Bestyrelsespartnerskabet

Bestyrelsespartnerskabet Bestyrelsespartnerskabet Med Bestyrelsespartnerskabet vil Erhvervs- og Byggestyrelsen kvalificere og udvikle bestyrelserne i nye og mindre danske virksomheder. De mest kompetente og relevante bestyrelsesmedlemmer

Læs mere

Chefnetværk/ledelsesseminar den 26. og 27. januar Museerne nye samarbejder

Chefnetværk/ledelsesseminar den 26. og 27. januar Museerne nye samarbejder Chefnetværk/ledelsesseminar den 26. og 27. januar 2015 Museerne nye samarbejder For at fastholde og udvikle museernes relevans og evne til at aktualisere de samfundsmæssige forandringer, kan vi med fordel

Læs mere

Randers Herre Håndbold - på vej mod Ligaen. Randers HH A/S mail: as@randershh.dk

Randers Herre Håndbold - på vej mod Ligaen. Randers HH A/S mail: as@randershh.dk Randers Herre Håndbold - på vej mod Ligaen Randers HH A/S mail: as@randershh.dk HVEM ER RANDERS HERRE HÅNDBOLD? Randers Herre Håndbold er en overbygning på 4 af byens gamle håndboldklub ber; Randers Freja,

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Opgave til coachstuderende: Der er indlagt nogle refleksionsopgaver i uddraget, som I bedes tage en snak om i grupper på 3.

Opgave til coachstuderende: Der er indlagt nogle refleksionsopgaver i uddraget, som I bedes tage en snak om i grupper på 3. Uddrag af en team-coachingsession. Opgave til coachstuderende: Der er indlagt nogle refleksionsopgaver i uddraget, som I bedes tage en snak om i grupper på 3. Forhistorie. Jeg,Birgitte er tilknyttet som

Læs mere

4. generation fører forretningen videre

4. generation fører forretningen videre 1981 2011 4. generation fører forretningen videre 1 Splinterny rustvogn VEJEN: Møbelhandler Søren Fischer Viig, som også driver Fischers Begravelsesforretning i Vejen og P. Brøggers Begravelsesforretning

Læs mere

Midt-Vestjylland. Tillidsrepræsentanter er klare i spyttet. Noget af en øjenåbner. Jensens køkken 4/2015. Thise Mejeri: På besøg i Polen:

Midt-Vestjylland. Tillidsrepræsentanter er klare i spyttet. Noget af en øjenåbner. Jensens køkken 4/2015. Thise Mejeri: På besøg i Polen: 4/2015 Midt-Vestjylland Thise Mejeri: Tillidsrepræsentanter er klare i spyttet På besøg i Polen: Noget af en øjenåbner Arbejdstilsynets rådgivning spares væk: Jensens køkken Kaj Andersen er fællestillidsrepræsentant

Læs mere

Springbræt til vækst. Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark PLATINSPONSORER GULDSPONSORER

Springbræt til vækst. Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark PLATINSPONSORER GULDSPONSORER PLATINSPONSORER Springbræt til vækst GULDSPONSORER Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark CONNECT Denmark er en landsdækkende nonprofit-organisation, som samler

Læs mere

Af Peter kvetny t A l e n 38 Iværksætteren

Af Peter kvetny t A l e n 38 Iværksætteren t a Har du først fundet de helt rigtige medarbejdere, melder der sig et nyt spørgsmål: hvordan får du dem til at blive? Det er ikke nogen let opgave og det er dyrt, når dygtige medarbejdere forlader butikken.

Læs mere

Versions - seminar. Adm. Direktør Tommy G. Jespersen kk-electronic

Versions - seminar. Adm. Direktør Tommy G. Jespersen kk-electronic Versions - seminar Adm. Direktør Tommy G. Jespersen kk-electronic Tommy Gundelund Jespersen PERSONAL DATA Tommy G. Jespersen CEO, kk-group A/S. Managing Director kk-electronic A/S Age: 55 Family: Married,

Læs mere

I dag mindes vi de kampe, vi har kæmpet. Og vi taler om de kampe, der ligger foran os.

I dag mindes vi de kampe, vi har kæmpet. Og vi taler om de kampe, der ligger foran os. Kim Simonsen tale 1. maj Det talte ord gælder. I dag mindes vi de kampe, vi har kæmpet. Og vi taler om de kampe, der ligger foran os. Men måske skulle vi ikke kun kalde det en kampdag. Måske skal vi også

Læs mere

I en alder, hvor andre begynder at tænke på pensionen, startede fransklærerinden og diplomatfruen Anne Wright sin egen butik med lækre øko-varer fra

I en alder, hvor andre begynder at tænke på pensionen, startede fransklærerinden og diplomatfruen Anne Wright sin egen butik med lækre øko-varer fra I en alder, hvor andre begynder at tænke på pensionen, startede fransklærerinden og diplomatfruen Anne Wright sin egen butik med lækre øko-varer fra alverdens lande. 14 IVÆRKSÆTTEREN NOVEMBER 2006 Lærerindens

Læs mere

Jeg kan komme til ham, når altså lige meget, hvad fanden der sker. Foto: Ajs Nielsen

Jeg kan komme til ham, når altså lige meget, hvad fanden der sker. Foto: Ajs Nielsen Jeg kan komme til ham, når altså lige meget, hvad fanden der sker Foto: Ajs Nielsen Flere og flere børn vokser op hos deres enlige mor, og de har ingen eller kun en meget sparsom kontakt med deres far.

Læs mere

Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014

Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014 Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014 Kære venner. Vi har haft økonomisk krise længe. Nu er der lys forude. Så det er nu, vi igen skal minde hinanden om, at Danmarks vej videre handler om fællesskab. Vi kommer

Læs mere

Jens Veggerby i sit galleri foran et billede af Adam Saks

Jens Veggerby i sit galleri foran et billede af Adam Saks Jens Veggerby i sit galleri foran et billede af Adam Saks 15 Jens veggerby Galleriejer med passion for ure Af Henriette møller. Foto: per gudmann, 2 x hobby På Ny Østergade i den mere fashionable del af

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Michael Pram Rasmussen overdrager roret til Søren Thorup Sørensen

Michael Pram Rasmussen overdrager roret til Søren Thorup Sørensen Formandsskifte Michael Pram Rasmussen overdrager roret til Søren Thorup Sørensen Bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen genopstiller ikke til bestyrelsen ved Topdanmarks generalforsamling i april. Fra

Læs mere

Jonas Michael Johansen. Kommunikation/IT. Facebook- side

Jonas Michael Johansen. Kommunikation/IT. Facebook- side Jonas Michael Johansen Kommunikation/IT Facebook- side Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 3 LAYOUT... 3 MEDIA... 4 KOMMUNIKATIONSARBEJDETS 6 FASER... 4 KOMMUNIKATIONSMODELLER... 6 MÅLGRUPPE/ MINERVAMODELLEN...

Læs mere

Iværksætter- statistik

Iværksætter- statistik Iværksætter- statistik 2010 Regionshuset Viborg Regional Udvikling Iværksætteri Indhold Nye virksomheder...2 Etableringsrate...4 Nye virksomheder med ansatte og eksport...5 Nye virksomheders aktivitet...7

Læs mere

Jeg er overvældet over, at så mange er kommet her i dag. For mig er det jo en helt

Jeg er overvældet over, at så mange er kommet her i dag. For mig er det jo en helt Kære Minister, tidligere Minister, bestyrelsesformand Kære alle sammen Jeg er overvældet over, at så mange er kommet her i dag. For mig er det jo en helt speciel dag. Det er snart 48 år siden, jeg startede

Læs mere

Den moderne CFO er både sparringspartner og vagthund

Den moderne CFO er både sparringspartner og vagthund Jacob Kjær en af Danmarks mest erfarne CFO er HAR ORDET Den moderne CFO er både sparringspartner og vagthund CFO en og økonomifunktionen står over for stigende krav. Nøglen til succes som CFO handler om

Læs mere