PARTNER REVIEW. Midt- og Vestjysk vind i vingerne #8 AT VENDE MED VINDEN #9 FRA GOD TIL GLOBAL IDÉ #11 REVISOREN DER STÅR OP, NÅR HAN VÅGNER #12

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PARTNER REVIEW. Midt- og Vestjysk vind i vingerne #8 AT VENDE MED VINDEN #9 FRA GOD TIL GLOBAL IDÉ #11 REVISOREN DER STÅR OP, NÅR HAN VÅGNER #12"

Transkript

1 PARTNER REVIEW NR NOVEMBER PARTNER REVISION RÅDGIVENDE REVISORER 14 Midt- og Vestjysk vind i vingerne #8 AT VENDE MED VINDEN #9 FRA GOD TIL GLOBAL IDÉ #11 REVISOREN DER STÅR OP, NÅR HAN VÅGNER #12 DET HANDLER OM GODT KØBMANDSSKAB #6 SPÆNDING FOR SKATTE RÅDGIVERE #5 FEINSMECKER MED HANG TIL HUSE OG SPORT #3

2 I MEDVIND OG MODVIND Finanskrisen har på mange fronter givet et helt andet syn på det at drive forretning. Banker, erhvervsfolk, politikere, investorer og også revisorer har pludselig fået et helt andet sæt spilleregler. Mange virksomheder er for alvor kommet i modvind. Men andre igen mærker stadig medvinden i ryggen. En af de brancher, der gennem de seneste årtier for alvor har mærket vindens blæsen, er vindmølleindustrien. På forholdsvis få årtier er det blevet et dansk erhvervseventyr. Ikke mindst i Midt- og Vestjylland, der har markeret sig globalt med succesfulde vindmølleproducenter og en tæt underskov af innovative underleverandører. Tag med Partner Revision bag facaden hos nogle af dem, der var med, da vindene blæste i den rigtige retning for de fleste. Og dem som stadig formår at følge med, selv om de globale vinde blæser noget ujævnt. Eksempelvis JSB Plast i Ringkøbing, der begyndte som en Vestas-medarbejders idé og i dag er underleverandør til vindmølleindustrien med datterselskaber i USA og Kina. I Ikast har JW Industri skiftet rolle som underleverandør i takt med udflytningen af industrien. Fra blandt andet smedearbejde til teknologiske håndteringsløsninger. Medvind har også Per Green Andersen, Green Ejendomme, haft. Siden han købte sin første smukke gamle bygning i Ringkøbing for 30 år siden, er knap 40 mere af slagsen fulgt efter. Og den seneste investering, det gamle pakhus ved banen i Ringkøbing, bliver ikke den sidste. Du kan også møde Henrik Skou og Lars Thorlund, der med virksomheden Thorlund Skou når en omsætning på 100 millioner kroner i år efter blot to års levetid. Det er en historie om træ, om erfaring og kendskab til markedet. Og ikke mindst om godt købmandskab. Erfaring og kendskab til branchen er også ord, man kan forbinde med tidligere partner, Leif Rygaard Jensen, der fortæller om den gode måde at geare ned på fra arbejdsmarkedet. Leif Rygaard Jensen har stadig kunder, der har været med i alle 40 år. Endelig har Danmark jo også fået ny regering. Hvad det kan få af skattemæssige konsekvenser for vore kunder, har vi talt med Partner Revisions skatterådgiver Thomas W. Jørgensen om. Hos Partner Revision sætter vi en ære i at være med vores kunder hele vejen i både modvind og medvind. God læselyst! SVEND ERIK MØLLER NIELSEN statsautoriseret revisor, bestyrelsesformand LARS OLE MORTENSEN statsautoriseret revisor, adm. direktør PARTNER REVIEW, NR NOVEMBER 2011 UDGIVER Partner Revision, Industrivej Nord 15, Birk, 7400 Herning. Phone: REDAKTION Bjarne U. Pedersen, Lone W. Larsen og Jeanette Bjerregård, Partner Revision, NewsRoom OPLAG eksemplarer. KONCEPT Kommunikationsbureauet IB&Co. FOTO Merrild Photography. TRYK ATM-ArkTryk Midtjylland.

3 AKSEL BECH OG PER GREEN ANDERSEN FEINSMECKER MED HANG TIL HUSE OG SPORT HAN ELSKER SMUKKE EJENDOMME OG HAR KNAP 40 AF SLAGSEN. DET SMUKKE GAMLE PAKHUS I RINGKØBING BLIVER IKKE PER GREEN ANDERSENS SIDSTE INVESTERING. OG SOM ALTID SKAL REVISOR AKSEL BECH MED PÅ SIDELINJEN Af Anne Krøjgaard Der er tre ting, der skal gøre sig gældende, før Per Green Andersen sætter sin underskrift på en købskontrakt og erhverver sig endnu en ejendom. For det første skal ejendommen være noget særligt. Den skal have potentiale til at blive rentabel som udlejningsejendom. Og så skal Aksel Bech, revisor hos Partner Revision i Ringkøbing, have givet grønt lys. Men det sker faktisk ikke sjældent, når man som Per Green Andersen bor og virker i Ringkøbing. Knap 40 ejendomme og dermed 150 lejemål er det blevet til gennem de 30 år, Green Ejendomme har eksisteret. Mine venner syntes vist, jeg var underlig, da jeg som 20-årig solgte min bil for at få råd til at købe min første ejendom: Et byhus med tre lejligheder. Men det var vist ikke så dumt endda, smiler Per Green Andersen, der netop har indviet sin seneste investering: Det gamle pakhus ved banen i Ringkøbing. Den smukke bevaringsværdige bygning er blevet sat i stand og ført tilbage til fordums stolthed. Med respekt for detaljer, materialer og farver fra dengang. Tingene skal være i orden. Sådan har jeg det også med mine lejemål. Hvis det er i orden, passer folk også bedre på det, siger han. Mine venner syntes vist, jeg var underlig, da jeg som 20-årig solgte min bil for at få råd til at købe min første ejendom: Et byhus med tre lejligheder. Men det var vist ikke så dumt endda Pakhuset blev indviet til Per Green Andersens 50 års fødselsdag, og skal fremover fungere som samlingssted, forsamlingshus, konferencefacilitet, foredragssal, festlokale og koncertsal for byens borgere. Og der ligger allerede bookninger i festlokalerne frem til Partner Review 14/

4 INGEN VETERANBILER De resterende af Per Green Andersens udlejningsejendomme er dels boliger og erhverv. Hovedparten af dem, smukke gamle bygninger i hjertet af Ringkøbing. Der er nogen, der samler på veteranbiler. Jeg samler på smukke gamle huse. Eksempelvis Pakhuset som jeg altid helt fra jeg var barn har syntes, var enormt flot. Og så nyder jeg processen med at sætte det i stand. At finde og bevare husets sjæl, når jeg renoverer, forklarer Per Green Andersen, der udover Green Ejendomme også ejer og driver Vestjysk Beslag, hvor han beskæftiger fem mand med at fremstille beslag i specialmål til tagrender. Jeg kan godt lide at arbejde og arbejde meget. Min kone er også selvstændig, så hun har det på samme måde og ved, hvad det kræver, siger han. På sidelinjen i de sidste 11 år har Per Green Andersen haft sin revisor, Aksel Bech fra Partner Revision i Ringkøbing. Jeg gør simpelthen ikke noget uden at vende det med Aksel først. Vi har opnået en fantastisk fortrolighed. Jeg ved, at jeg altid får et ærligt svar så jeg spørger om alt det, der falder mig ind. Og det er ikke så lidt, ler Per Green Andersen, der bruger revisoren som sin nærmeste sparringspartner og eksempelvis også, når han har møde med banken og kreditforeningen. Aksel stiller alle de kritiske spørgsmål til både mig og folk omkring mig. På den måde ender vi ofte med en bedre løsning sammen, end jeg ville have fået alene, siger han. Der går sjældent en uge, hvor vi ikke er i kontakt, og jeg synes, det er spændende at være med i hele processen. Fra Per tager det første kig på en ejendom, til den står færdig og klar til udlejning. Vi er gode på hvert vores felt og vi har lovet hinanden at holde os ude af hinandens branche, siger Aksel Bech med glimt i øjet. KÆRLIGHED TIL SMUKKE BYGNINGER Et naturligt fokusområde i kommunikationen mellem revisor og ejendomsinvestor er økonomien i ejendommene. Vi har strikket det sådan sammen, at samtlige ejendomme kan stå alene og alligevel hænge sammen, forklarer Aksel Bech. Faktisk er Pakhuset den eneste ejendom, som makkerparret ikke forventer, vil bidrage positivt til regnskabet hos Green Ejendomme. Det er min kærlighed til smukke bygninger, der driver værket her. Der skal jo også være plads til lidt hobby, siger Per Green Andersen. Som også bruger lidt af overskuddet til en anden hobby: Byens håndbold- og fodboldhold. Pænt store sponsorater betyder blandt andet, at byens fodboldstadion hedder Green Arena. Det er vigtigt for byen at have noget at stå sammen om. Jeg har selv haft mange gode timer i sportens verden og vil gerne støtte op om de mennesker, der bruger deres fritid på det. Så det har jeg lyst til at engagere mig i og bruge lidt penge på.

5 SPÆNDING FOR SKATTE RÅDGIVERE MED SPÆNDING SÅ PARTNER REVISIONS SKATTERÅDGIVER FREM TIL DE SKATTEPOLITISKE FORSLAG HOS DEN NYE REGERING. DER ER DOG IKKE DE STORE ÆNDRINGER UNDER OPSEJLING, VURDERER THOMAS W. JØRGENSEN Af Niels Frydenlund Det kan vel bedst sammenlignes med julegaven, der pakkes op. Spændin gen indtil gavepapiret er flået af, og man ser, hvad pakken inde holder. Thomas W. Jørgensen, skatterådgiver hos Partner Revision, læste i hvert fald det nye regeringsgrundlag med spænding. For hvilke nye ting på netop hans ansvarsområde skattelovgivningen ville magtskiftet i Danmark byde på. Jeg har nøje læst regeringsgrundlaget, men det er nu ikke fordi, der er lagt op til de store revolutioner. Den millionærskat, som S og SF gik til valg på, ser ikke ud til at få nogen gang på jord foreløbig, og bankskatten på to milliarder er også gledet ud. Det mest markante SF-aftryk på skattepolitikken er dermed udnævnelsen af SF eren Thor Möger Pedersen, vurderer Thomas W. Jørgensen. Thomas W. Jørgensen har været skatterådgiver hos Partner Revision, med udgangspunkt i Ikast, siden marts I en dagligdag, hvor han hele tiden holder sig orienteret om ændringer på skatteområdet og bruger sine arbejdsdage på at rådgive kunder i skattespørgsmål, er det et fagligt udfordrende højdepunkt at få kataloget med en ny regerings hensigter i hånden. ring, så det bliver ikke i de første par år, siger han. Også omlægninger i bilafgifterne er et punkt, der berøres i den nye regerings arbejdsplan. Hensigten er, at det skal være billigere at købe miljørigtige biler, men formuleringen er meget ukonkret, hvilket har fået bilmarkedet til at frygte stilstand. Selvfølgelig er det en god idé at vente, hvis man har planer om at købe miljørigtigt. Til gengæld kan det jo være en god idé at investere, hvis man er på udkik efter en stor bil. Før hensigterne i regeringsgrundlaget udmønter sig i lov, er det imidlertid svært at give præcise råd. Men de store ændringer er der ikke under opsejling, men der sker jo hele tiden justeringer. Det plejer gerne at være sådan, at når man som skatterådgiver føler, man kan et sæt regler udenad, så er det en god idé at tjekke. For så er de formentlig ændret. På det tidspunkt hvor regeringens hensigter bliver mere konkret, vil vi selvfølgelig informere vores kunder om, hvorledes de bedst indretter sig efter den nye lovgivning, siger Thomas W. Jørgensen. Jo, det er klart, at det ud fra et fagligt synspunkt er spændende læsning. Min erfaring er, at på trods af alle mulige gode hensigter om at gøre skattelovgivningen mere gennemsigtig, så fører ændringer altid til, at skatterådgiveren får mere arbejde. En ganske almindelig lønmodtager i dag vil ikke selv kunne beregne sin skat. Det er skattelovgivningen simpelthen blevet for kompliceret til, siger Thomas W. Jørgensen. De mest markante ting, der er værd at holde øje med i forhold til den nye regering, er det såkaldte håndværkerfradrag. Det afskaffes ved årets udgang, så skal man udnytte de kroner til arbejdsløn, som kan trækkes fra, er det nu, man skal rykke. Den nye regering bebuder i stedet et specielt tilskud til energirenovering formentlig en pulje, som man så skal søge midler fra. Har man derfor planer om energirenoveringer i sit hus, kan det være en god idé at vente. Endnu ved vi ikke, hvordan det bliver skruet sammen i sidste ende, siger Thomas W. Jørgensen. Også multimedieskatten har været et debatemne, men her tror Partner Revisions skatterådgiver ikke, at der sker ændringer foreløbig. Formuleringen i regeringsgrundlaget hedder, at den skal afskaffes ved økonomisk råderum. Det er altså mest af alt en hensigtserklæ- SKATTERÅDGIVERENS OPGAVER Rådgivning om skatteforhold for Partner Revisions kunder Intern orientering i Partner Revisions otte afdelinger om ændrin g er på skatteområdet. Kvalitetssikring på skatteområdet af revisionsarbejdet. Afholdelse af seminarer og informationsmøder om skatteforhold for kunder og kundegrupper. Daglig ajourføring af viden indenfor det skattepolitiske område via lovforslag, afgørelser i Skat, meddelelser fra Skat etc. Deltagelse i kurser om skattemæssige forhold. Partner Review 14/

6 LARS THORLUND, 38 ÅR HØJERE HANDELSEKSAMEN OG UDDANNET HOS GALTEN TØMMERHANDEL Erfaring med køb og salg af trælast og byggematerialer. Har solgt mere end en million kubikmeter træ til mere end 400 forskellige tømmerhandlere i Danmark : Aktionær i Thorlund Skou A/S : Salgschef og aktionær i Høeg Hagen & Co. A/S, Lemvig : Sælger i Grønborgs Tømmerhandel, Kolding : Sælger i Lumbye Tømmerhandel, Kolding. DET HANDLER OM GODT KØBMANDSSKAB THORLUND SKOU A/S NÅR EN OMSÆTNING PÅ 100 MILLIONER KRONER I ÅR EFTER BLOT TO ÅRS LEVETID. DET ER EN HISTORIE OM TRÆ, ERFARING OG KENDSKAB TIL MARKEDET. OG OM GODT KØBMANDSSKAB Af Niels Frydenlund Langt ude på landet mellem Bjerringbro og Tange i en nybygget længe på en gård finder man Thorlund Skou A/S. Indenfor er der, hvad der er brug for. Et par skriveborde, telefoner og computere. Et mødebord og et verdenskort på væggen. Punktum. Her sælges der træ. Fra savværk til tømmerhandel. Formidlet af Thorlund og Skou på Lille Møllevej. I år omsættes der for 100 millioner kroner træ fra dette kontor. Henrik Skou og Lars Thorlund stiftede i december 2009 virksomheden. Som et rigtigt iværksætterprojekt. Lave omkostninger derfor kontoret i forbindelse med Lars Thorlunds bopæl ved Bjerringbro en klar forretningsmæssig vision og en vilje til at erobre markeder. Og så alligevel ikke så meget andet end rent iværksætteri. For både Lars Thorlund og Henrik Skou har erfaringen med sig. To erfarne træ-mænd med et vidtforgrenet netværk hos både leverandører og kunder. Og et indgående kendskab til markedet. Med det udgangspunkt er det egentlig enkelt. Det handler om mennesker mere end regneark. Og om hele tiden at have styr på sin forretning. Kende sine leverandører, sine kunder og ikke mindst have styr på markedet, siger 38-årige Lars Thorlund og 48-årige Henrik Skou. De to iværksættere kørte parløb hos trælastgrossisten Høeg Hagen & Co A/S. Skou som direktør og Thorlund som salgschef. Og begge aktionærer i foretagendet. Fra 1999 til 2006 bankede de virksomheden ud af en krise og op på en omsætning på 476 millioner kroner, hvorefter Høeg Hagen blev afhændet til Lønmodtagernes Dyrtidsfond. Et økonomisk lukrativt salg, men med de nye ejere kom der for mange regneark i hverdagen. Henrik Skou stoppede efter halvandet år med den nye ledelse, Lars Thorlund holdt i to år. I december 2009 udløb den konkurrenceklausul, de havde været bundet af. Kunder og leverandører havde savnet os. Det var i hvert fald det, vi hørte. Så vi startede op 7. december 2009, dagen efter at vores konkurrenceklausuler udløb, forklarer de. Det første år rundede de 70 millioner kroner i omsætning og havde et overskud på 3,2 millioner kroner før skat. Det tal er allerede rundet i 2011, inden de går ind i sidste kvartal, og inden året er omme, har de rundet 100 millioner i omsætning. I dag er de otte ansatte, og endnu en af kollegaerne fra Høeg Hagen-tiden, Per Fisker, er kommet med på salg og som aktionær. 06 Partner Review 14/2011

7 HENRIK SKOU, 48 ÅR UDDANNET CIVILINGENIØR. HD I FINANSIERING. Har besøgt og handlet med 200 forskellige savværker i 15 lande og importeret mere end en million kubikmeter træ til Danmark : Aktionær i Thorlund Skou A/S : Adm. direktør og hovedaktionær i Plus A/S og Prodex A/S : Adm. direktør og hovedaktionær i Høeg Hagen & Co. A/S : Adm. direktør Limtræ Danmark A/S, Lilleheden, LNJ, Limfjordstræ og Øresø Limtræ. REVISOREN LÆRTE MIG SPILLET Hvis der er nogen hemmelighed, så er det, at vi er i stand til at levere. Og til den laveste pris i markedet. Det kan vi, fordi vi har kontakter til savværker i hele Østersø-regionen Sverige, Norge, Danmark, Baltikum, Rusland, Polen og Tyskland og vi kender trælast- og byggemarkedernes behov, siger Thorlund og Skou. Ambitionen var fra start at nå 100 millioner i løbet af de første tre år. Det når de så på to og hvad er næste skridt? Det er ikke et mål i sig selv at tjene penge. Vi skal have det sjovt. Få nye kontakter, større ordrer, møde nye ansigter. Så kommer væksten også. Vores målsætning er en vækstrate på 25 procent om året. Og hvorfor ikke også handle træ i Hong Kong, Australien eller Kina. Mulighederne er mangfoldige, slår de to iværksættere fast. HENRIK SKOU, MADS HORNBÆK OG LARS THORLUND Siden 1995 har Henrik Skou, medstifter af Thorlund Skou A/S, kørt parløb med Partner Revision. I de første mange år med Lars Ole Mortensen som fast samarbejdspartner. Han kunne jo være krakilsk med bilagene og vi havde da også ind imellem diskussioner. Men det var jo for at hjælpe. Han lærte mig, at det handler om at have styr på kostprisen, så du altid kender dit dækningsbidrag. Det har jeg fulgt siden. Vi ved præcist, hvor vi står økonomisk. Hver eneste dag, siger Henrik Skou. I dag er det Mads Hornbæk fra Partner Revisions Ikast-kontor, der er Thorlund Skou A/S revisor. Min rolle som revisor i Thorlund Skou A/S er meget anderledes, end i en traditionel iværksætter-virksomhed. Lars og Henrik har erfaring fra børsnoterede selskaber, så de kender godt reglerne og har et meget disciplineret forhold til økonomien. De laver ingen dummefejl, og dermed blander vi os ikke i det daglige, siger Mads Hornbæk. Partner Review 14/

8 MIDT- OG VESTJYSK VIND I VINGERNE VINDMØLLEINDUSTRIEN ER PÅ FORHOLDSVIS FÅ ÅRTIER BLEVET ET DANSK ERHVERVSEVENTYR. IKKE MINDST I MIDT- OG VESTJYLLAND, DER HAR MARKERET SIG GLOBALT MED SUCCESFULDE VINDMØLLEPRODUCENTER OG EN TÆT UNDERSKOV AF INNOVATIVE UNDERLEVERANDØRER Af Jette Aaes Oliekrise og bilfri søndag. Begreber der vækker langhårede og hønsestrikkede minder fra 1970 erne. Men den daværende økonomiske krise pustede samtidig liv i historisk tradition for at udnytte gratis ressourcer som blæsevejret til at skabe energi. I kølvandet på oliekrisen i vinteren 1974 fik Danmark således ny energipolitik. Frem for fossile brændstoffer blev det besluttet at satse på udvikling af alternative energikilder. I Vestjylland havde man blæsten. En uendelig ressource der inspirerede til innovation og produktudvikling og snart gav vind i vingerne. Med traditionen for iværksætteri, innovative tanker og lysten til at forfølge dem som drivkraft var spiren til en ny industri lagt. Den voksede, og blev til industri giganter som Vestas og Siemens Windpower. I læ af møllevingerne, der blev større og større, voksede samtidig en bred underskov af mindst lige så innovative underleverandører. Vores egn er kendetegnet ved innovative folk, der udvikler sig i takt med omgivelserne. Vores egn er kendetegnet ved innovative folk, der udvikler sig i takt med omgivelserne. Vindmølleindustrien opstod på grundlaget af jern- og metalindustrien, der sammen med træ- og møbelindustrien voksede op i skyggen af tekstilindustrien. Evnen til at turde forfølge nye idéer og investere i dem er et væsentligt brændstof på vores egn, siger Lars Ole Mortensen, statsautoriseret revisor og partner i Partner Revision. Sammen har producenter og underleverandører siden været på en rejse i både med- og modvind. Historisk har vores egn også altid bevist, at virksomhederne er i stand til at tilpasse sig udviklingen, og tænke innovativt for at skabe de rigtige forretningsmæssige setups for at bevare konkurrencedygtigheden. Vores område er foregangsområde i forhold til at optimere produktion og flytte den derhen, hvor det kan betale sig, siger Lars Ole Mortensen. I forhold til både revision og rådgivning har Partner Revision været med på sidelinjen fra nogle af de første kapitler. Den første vindmøllekunde var maskinfabrikken Danregn i Brande, der oprindeligt lavede markvandingsanlæg til landbruget. Her havde indehaverens søn, Peter Stubkjær fået en innovativ udviklingsidé til at udnytte Danregns kapacitet fuldt ud. Han producerede vindmøller, der blev solgt under navnet Bonus- vindmøllen. Et velvalgt navn. I dag er Bonus en af de største globale vindmølleaktører og ejet af den tyske industrigigant Siemens. Frem til salget i 2004 fungerede forhenværende partner i Partner Revision Villy Vraa Nielsen som revisor og rådgiver i Bonus Energy. Udviklingen i vindmølleindustrien har givet grobund for en lang række underleveran dører, der er vokset med industrien. Som Vestas, Bonus og nu Siemens har de store producenter altid fungeret som samle- og udviklingsfabrikker. De har haft et godt samarbejde med underleverandører og deres evne til også at tænke innovativt og udvikle på de enkelte dele af møllerne, siger Villy Vraa Nielsen, der i dag er direktør i Stubkjær Invest A/S. I Partner Revisions kundeportefølje befinder sig også en række underleverandører til vindmølleindustrien. Efter årtier med en helt utrolig udvikling i vindmølleindustrien er medvinden som i en række andre brancher løjet af. Det giver nye udfordringer i virksomheder, og stiller andre krav til os som rådgivere. Men den midt- og vestjyske evne til fleksibilitet og omstillingsparathed har også i modvind vist sit værd, siger Lars Ole Mortensen. 08 Partner Review 14/2011

9 JOHN WINTHER OG STEFAN CLAUSEN AT VENDE MED VINDEN ELEKTRO- OG MASKINKONCERNEN JW INDUSTRI I IKAST HAR SOM UNDERLEVERANDØR VÆRET MED I MANGE INDUSTRIERS OP- OG NEDTURE OGSÅ VINDMØLLEINDUSTRIENS. KONCERNENS FORCE ER EVNEN TIL AT VENDE MED VINDEN OG UDNYTTE NYT UDVIKLINGSPOTENTIALE Af Jette Aaes I 1994 begyndte elektromekaniker John Winther for sig selv i et værksted på 300 kvadratmeter i Ikast. Uden nogen som helst indsigt i at drive forretning. Mente han selv. Drivkraften var lysten og evnerne udi elektromekanik. Det ville han omsætte til at reparere motorer og biler. Troede han. Men omkring ham så særdeles positivt indstillede rådgivere en revisor, en bankrådgiver og en sjællandsk erhvervsmand helt andre positive perspektiver og potentiale i den dengang 27-årige elektromekaniker. I dag er JW Industri hovedselskab og medejer af i alt syv øvrige selskaber inden for elektro- og maskinindustrien. Som under leverandør har beton- og vindmølleindustrien været blandt de største kunder i porteføljen, der også har rummet tekstil-, træ-, møbel-, jern- og metalindustrien. Vi har været med som underleverandør i en del brancher, hvor kunderne efterhånden flyttede hele deres produktion ud af landet. Så har vi enten søgt nye kunder eller udviklet nye produkter til industrierne, siger John Winther. Siden grundlæggelsen af firmaet har han haft stor gavn af sine rådgivere. Til kunsten at drive en rentabel virksomhed og til at systematisere de mange innovative idéer og muligheder. Ad tilfældighedens vej mødte han også den sjællandske erhvervsmand Niels Mosegaard, mangeårig direktør i Borch Textile Group i Slagelse. Han fungerede indtil for nyligt som både forretningsmæssig sparring og bestyrelsesformand i JW Industri. Udover sparring med Niels Mosegaard har Partner Revision og Jyske Bank været med mig lige fra begyndelsen. De har haft tillid til mig lige fra dag 1, og så har de rådgivet mig i det at drive forretningen mest fornuftigt. Rådgiverne har været afgørende for udviklingen i firmaet. Den dag i dag tager jeg for eksempelt ikke til et møde i banken, uden at have Partner Revision med, siger John Winther. Derfor var Partner Revision også med på sidelinjen, da John Winther blot et år efter etableringen ansatte sin første smed. Med formålet at kunne tilbyde totalløsninger til kunderne. Både i forhold til levering af maskiner og reparationer. Et tilbud som mange kunder tog imod. Udover betonindustrien kunne også væverier, møbelvirksomheder og jern- og metalvirksomheder bruge JWs kompetencer. Indtil de flyttede produktionen ud af landet. Jeg er ofte blevet opfordret til at rykke med ud. Men det har jeg altid sagt nej til. Jeg har brug for nærheden til de produkter, vi sælger til Partner Review 14/

10 kunderne. Jeg vil langt hellere bruge kræfterne på at opdyrke nye idéer end på at opbygge produktion langt væk, siger John Winther. Jeg vil langt hellere bruge kræfterne på at opdyrke nye idéer end på at opbygge produktion langt væk NAVNE I NOTER TILTRÆDELSE: 10. august 2011 Tina Korsholm Jensen, Ikast, revisorelev 10. august 2011 Jesper Ramlov Jensen, Ikast, revisorelev JUBILÆUM: VIND I SEJLENE Derfor besluttede JW Industri blandt andet også at forsøge sig med vindmølleindustrien, som kunne bruge JW Industris smedeforarbejde rustfri stål og lynafledere til møllerne. Et samarbejde der fungerede endda rigtig godt. Helt frem til 2008, hvor finanskrisen satte en alvorlig kæp i hjulet på vindmølleindustriens eksplosive udvikling. Mens ordretilgangen faldt, sendte John Winther tankerne i en ny retning. Han etablerede datterselskabet JW Engineering, som med nytænkende og højteknologiske løsninger tilpasset den enkelte kunde udviklede nye muligheder i forhold til blandt andre vindmølleindustrien. Jesper Nielsen 1. august 2011 Jesper Nielsen, Herning, 25 års jubilæum HD EKSAMEN: I dag udvikler og leverer vi håndteringsudstyr, som vindmølleproducenterne bruger til at bygge de kæmpestore vindmøllevinger. Dem leverer vi til deres produktionsfabrikker i USA, Kina eller hvor, de nu befinder sig, siger John Winther. Udover forretningsudvikling i forhold til egen industri, har John Winther desuden brugt kriseårene på at opkøbe nødlidende virksomheder indenfor maskin- og elektroindustrien. Det er således blevet til overtagelser af blandt andre flismaskinefirmaet Scanhugger, maskinproducenten Nama, specialmaskinevirksomheden Gipo samt halvpart i PM Automation. Visionen er at skabe synergier. Vi samler administrationen her i Ikast og udnytter, at vi på mange niveauer kan fungere som underleverandører til hinanden i hele koncernen og på den måde skabe rentable forretninger. En strategi der ifølge revisor Stefan Clausen, Partner Revision, giver JW Industri vigtige konkurrencemæssige parametre. 11. maj 2011 Kasper R. Moeslund, Ikast 13. maj 2011 Lars Bormann, Herning 25. maj 2011 Tanja Søndergaard Pedersen, Ikast 25. maj 2011 Ditte Kjeldsen, Ringkøbing 30. maj 2011 Hanne Byrial Pedersen, Skjern UDLÆRTE: 13. august 2011 Gritt Villadsen Fisker, Herning 13. august 2011 Jonas Højhus Jeppesen, Ikast 13. august 2011 Sandra Udsen Kjærgaard, Ikast 13. august 2011 Filine Sif Aaby Christiansen, Silkeborg 13. august 2011 Kasper Knudsen, Ringkøbing Hvor JW Industri oprindeligt havde kompetence indenfor blot motordelen af en hel maskine, kan virksomheden i dag opbygge fra bunden eller renovere totalanlæg. Med nærheden til markedet er JW Industri desuden særdeles konkurrencedygtig på service. Og så har hele koncernen fleksibiliteten til at udvikle sig med kunderne og industrierne. Det er en stor styrke, siger Stefan Clausen. Både i med- og modvind. 10 Partner Review 14/2011

11 I dag råder JSB Plast over kvm fabriks- og lageranlæg i Danmark. I 2008 indviede firmaet et joint venture selskab med en partner i Pennsylvania i USA, og i 2010 kom turen til Kina. Her etablerede JSB Plast en fabrik på kvm som tro kopi af fabrikken i Ringkøbing og placeret lige syd for Beijing, hvor også vindmølleproducenter som Vestas holder til. UDFORDRINGER KRÆVER INNOVATION De seneste par år har været udfordrende på grund af krisen. Fra at være i omegnen af 150 medarbejdere i Ringkøbing, da det gik allerstærkest i 2008, beskæftiger JSB Plast nu lokalt 85 medarbejdere. Efter de udfordrende år, ser udviklingen imidlertid ud til være stabiliseret. I både op- og nedture i branchen har JSB Plasts force været evnen til udvikling og tilpasning. Ikke mindst Jens Sivert Baks talent og vilje til altid at søge endnu bedre løsninger. Vores force er produktudvikling, dygtige medarbejdere, og at vi hele tiden forsøger at optimere hele produktionsprocessen, så vi forbliver konkurrencedygtige, siger Inge Bak. JENS SIVERT BAK OG INGE BAK FRA GOD TIL GLOBAL IDÉ JSB PLAST BEGYNDTE SOM EN VESTAS-MEDARBEJDERS IDÉ TIL AT GØRE DET BEDRE OG BILLIGERE I DAG ER VIRKSOMHEDEN UNDERLEVERANDØR TIL VINDMØLLEINDUSTRIEN MED DATTER- SELSKABER I USA OG KINA Af Jette Aaes Georg-Gearløs-genet kunne ganske enkelt ikke undertrykkes. Mens Jens Sivert Bak passede sit arbejde i produktionshallerne hos Vestas i Lem, rumsterede tankerne: Processen med opskæring af kernemateriale til vindmøllevingerne kunne da gøres bedre og billigere. Han investerede sin fritid i at løse den udfordring, han havde stillet sig selv. Produktudviklingen foregik lige uden for Ringkøbing i kostalden på forældrenes landejendom, som han og hans familie netop havde overtaget. Sivert har altid gang i nye tanker og idéer. Han kan bare ikke lade være, og han kan ikke lade det ligge. Han bliver ved, indtil løsningen er helt rigtig, siger Inge Bak, hans hustru, med et smil, der afslører både overbærenhed og en vis portion stolthed. I 1988 knækkede han koden. Vestas tog pænt imod Jens Sivert Baks idé, og så var fundamentet for JSB Plast støbt. I staldene omkring landejendommen blev produktionen med opskæring af kernemateriale til Vestas møllevinger sat i system. Til at begynde med kunne en uges forbrug hos Vestas være bag i Kadetten, konstaterer Jens Sivert Bak. Men sammen med Vestas og siden øvrige vindmølleproducenter voksede JSB Plast hurtigt ud af Kadettens bagagerum. I 2001 var staldbygningerne blevet for små, og JSB Plast flyttede til et nyt industrikvarter i Ringkøbing. Samtidig sagde Inge Bak sit job i banken op for at tage sig af økonomien i JSB Plast. På fabrikkens tegnestue sidder fire medarbejdere, der i samarbejde med kunderne udvikler kernematerialesæt. Desuden programmerer de PLC- og CNC-maskiner i Danmark, Kina og USA, så de præcis matcher produktionen i JSB Plast. Maskinerne kan ikke købes som standardmaskiner, så dem udvikler vi i vores smedeafdeling, hvor Sivert også byder ind med sine idéer, siger Inge Bak. Sivert har altid gang i nye tanker og idéer. Han kan bare ikke lade være, og han kan ikke lade det ligge. Han bliver ved, indtil løsningen er helt rigtig På sigt er der dog ingen tvivl om, at de strategiske placeringer i Kina og USA er den mest fremtidssikrede løsning for os. Vindmøller og miljø rigtige energiløsninger har stadig masser af potentiale, og jeg håber, at vi fortsat kan bevare så mange af arbejdspladserne som muligt her i Ringkøbing, siger Jens Sivert Bak. TALMÆSSIG STØTTEPÆDAGOG På den modsatte side af bordet nikker revisor Aksel Bech fra Partner Revision i Ringkøbing. Han har siden JSB Plast flyttede fra gården og til de nybyggede lokaler i Ringkøbing fungeret som revisor og rådgiver. Han er en god støttepædagog, konkluderer Inge Bak. Som en af de første opgaver var han med som rådgiver på implementering af produktions- og økonomistyringsprogrammer i virksomheden. Det har været spændende at følge udviklingen i JSB Plast. Vindmøllebranchen har været gennem store udsving, og det kræver naturligvis tæt sparring både når det går op og ned. Heldigvis er JSB Plast en både innovativ og fleksibel virksomhed, og det gør manøvrering og evnen til at reagere meget nemmere, siger Aksel Bech. Partner Review 14/

12 NOGET AT STÅ OP TIL Leif Rygaard Jensen kom til Partner Revision den 1. august 1970, hvor han netop havde afsluttet HD i regnskabsvæsen. Efter at have modtaget beskikkelse som statsautoriseret revisor i starten af 1974, blev han imidlertid selvstændig sammen med et par kolleger med firmaet Midtrevision. I april 1990 blev Midtrevision opkøbt af Partner Revision og Leif Rygaard Jensen var tilbage i de rammer, hvor han 17 år før blev uddannet statsautoriseret revisor. Året efter blev han partner. I 2007 trådte han ud som partner og begyndte processen at overdrage sine kunder til kollegerne. Mie spørger indimellem af gammel vane: Hvad tid skal du op i morgen? Mit svar er som regel: Når jeg vågner. Vi havde fået nye unge og dygtige kræfter i huset. Så er det vigtigt ikke at stå i vejen for dem. Samtidig var planen jo, at jeg skulle reducere min tid. Så var det uundgåeligt, at jeg også skulle overlevere mine kunder, siger Leif Ryggard Jensen. REVISOREN DER STÅR OP, NÅR HAN VÅGNER FORHENVÆRENDE PARTNER, LEIF RYGAARD JENSEN, FÅR SAGT FARVEL TIL ARBEJDSLIVET PÅ DEN BEDSTE MÅDE: EN SENIOR- ORDNING BETYDER, AT HAN ARBEJDER TI TIMER OM UGEN Af Anne Krøjgaard Morgenkaffen venter i hjemmet i Tjørring ved Herning. Sammen med hustruen Mie og den varme kaffe, holder Morgenavisen Jyllands- Posten Leif Rygaard Jensen med selskab i dagens første timer. Der er jo ingen grund til at haste af sted til klokken otte, hvis ikke man har aftaler. Mie spørger indimellem af gammel vane: Hvad tid skal du op i morgen? Mit svar er som regel: Når jeg vågner. Leif Rygaard Jensen er 67 år og forhenværende partner i Partner Revision. I 2004 og i en alder af 60 år planlagde han sammen med virksomhedens ledelse en gradvis fratrædelse. Den betyder, at han i dag arbejder gennemsnitligt ti timer om ugen. Timer hvor han udfylder en vigtig rolle i virksomheden. Det er en rigtig god måde at gribe det an på. For så er forventningerne afstemt. Begge parter ved, hvordan vi skal forholde os, og hvad vi skal forvente, siger Leif Rygaard Jensen. En del af hans kunder, havde været med, siden han begyndte hos Partner Revision. Af de enkelte kunder, han stadig har, er da også nogle, der har været med i alle årene. Udover det assisterer Leif Rygaard blandt andet med at holde Partner Revisions kvalitetsstyring ajour. Ved siden af arbejdet i Partner Revision er han i bestyrelsen for Sparekassen Djursland og er beskikket som sagkyndig dommer i retskredse under Vestre Landsret. Jeg nyder at have min gang i huset og jeg bilder mig også ind, at man indimellem kan trække på min erfaring. Så på den måde er det en god løsning for alle. Og den eneste realistiske måde at gøre det på, hvis man ønsker at blive på arbejdsmarkedet, indtil man er 70 år. HOLDER HJERNEN I SVING Selv har Leif Rygaard Jensen ikke planlagt, hvornår han trækker sig helt tilbage. Som det er nu, er der jo ikke rigtig nogen bindinger. Jeg kan planlægge min tid, som jeg vil. Og jeg kan bedst lide at have noget at stå op til. Noget, der holder min hjerne i sving. Ikke desto mindre giver det lidt begrænsninger, at man har et arbejde, man skal møde ind på hver uge. Forstået på den måde, at hvis man kunne tænke sig at gøre noget helt andet så skal det jo være nu, mens man stadig har helbredet til det. Sammen med Mie tog Leif Rygaard Jensen en måned til Guatemala, Miami og Caribien i 2007, da kunderne var afhændet. Og det er den slags oplevelser, der trækker en smule i parret. Hvert år tager de tre uger til Gardasøen i det sene forår. Desuden holder de af at campere både i Danmark og i udlandet. Og så er der de tre voksne børn og fem børnebørn i alderen 1 til 17 år, der skal være tid til. Så der er ingen tvivl om, at vi nok skal få tiden til at gå, når den tid kommer. Men som det er nu, hvor helbredet er til det og jeg stadig trods mine få timer kan holde mig ajour og inde i gamet eksempelvis i forhold til lovgivningen i branchen, har jeg ingen planer om at stoppe helt. Partner Revision statsautoriseret revisionsaktieselskab HERNING. Tlf IKAST. Tlf BRANDE. Tlf SILKEBORG. Tlf RINGKØBING. Tlf SKJERN. Tlf TARM. Tlf EJER AF: MR Revision ØLGOD. Tlf Tilknyttet RevisorGruppen Danmark.

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig Vores værdier er skabt af medarbejderne. Værdisangen er blevet til på et seminar den 15. januar 2005, hvor alle medarbejdere var med til at udarbejde Frøs Værdier. Denne folder er bl.a. udarbejdet på grundlag

Læs mere

Forord...1. 4. Konkurrencegenet vågner... 29. 5. Iværksætteri er også et fag...41. 6. Forretningen eksploderer...53

Forord...1. 4. Konkurrencegenet vågner... 29. 5. Iværksætteri er også et fag...41. 6. Forretningen eksploderer...53 Bog 1 af 3 Forfattere : Casper Blom og journalist Carsten Lorenzen Udgiver, salg og distribution: Casperblom.dk Forlag: Video2web.dk Korrekturlæsning: Maria Jensen Sat med The Serif 10/14 pt Trykt hos:

Læs mere

Shells generelle forretningsprincipper

Shells generelle forretningsprincipper Shells generelle forretningsprincipper Royal Dutch Shell plc Indledning Shells generelle forretningsprincipper er grundlaget for den måde, hvorpå alle virksomheder i Shell Gruppen* driver forretning.

Læs mere

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner.

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. 12 Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. Væksthus Syddanmark er etableret for at styrke syddanske virksomheders mulighed for at udfolde deres fulde potentiale. I Væksthus Syddanmark får

Læs mere

KØB AF ULSTRUP PLAST. Præsentation v/adm. direktør Frank Gad 22. juni 2015. Køb af Ulstrup Plast 22. juni 2015 / SP Group

KØB AF ULSTRUP PLAST. Præsentation v/adm. direktør Frank Gad 22. juni 2015. Køb af Ulstrup Plast 22. juni 2015 / SP Group KØB AF ULSTRUP PLAST Præsentation v/adm. direktør Frank Gad 22. juni 2015 1 DAGSORDEN Resumé Kort om SP Group Kort om Ulstrup Plast Rationalet bag transaktionen Udstedelse af op til 200.000 stk. nye aktier

Læs mere

Globalisering. Arbejdsspørgsmål

Globalisering. Arbejdsspørgsmål Globalisering Når man taler om taler man om en verden, hvor landene bliver stadig tættere forbundne og mere afhængige af hinanden. Verden er i dag knyttet sammen i et tæt netværk for produktion, køb og

Læs mere

systems for industrial heat treatment

systems for industrial heat treatment Vision Fornax A/S vil være den foretrukne samarbejdspartner indenfor videnbaserede, kundespecifikke løsninger til industriel varmebehandling. Fornax A/S vil være kendt som en loyal og professionel samarbejdspartner,

Læs mere

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde business AHead Consulting & Concept Development www.b-ahead.dk Kontaktperson: Henning Jørgensen E-mail: mail@b-ahead.dk Tlf.: +45 40 54 84 80 Velkommen hos business AHead Missionen er lykkedes når du leder

Læs mere

Næste generation rykker ind i Herning

Næste generation rykker ind i Herning Fagblad for den danske kontorartikelbranche Nr. 8, november/december 2010 Næste generation rykker ind i Herning w w w. k o n t o r p a p i r. d k Næste generation overtager KD Gruppen Hjernen bliver magelig

Læs mere

Bjerggade 4K, 6200 Aabenraa Tlf. 7362 2020, www.ehaa.dk

Bjerggade 4K, 6200 Aabenraa Tlf. 7362 2020, www.ehaa.dk Udviklingspark Aabenraa. Her kan du som iværksætter få sparring, inspiration, gode råd og vejledning eller leje kontorer og danne netværk med husets mange andre nystartede virksomheder indenfor mange forskellige

Læs mere

Eksamen nr. 1. Forberedelsestid: 30 min.

Eksamen nr. 1. Forberedelsestid: 30 min. Bilag til: HHX Afsætning A Eksamen nr. 1 Forberedelsestid: 30 min. - Se video: Intro - Forbered opgaven - Se video: Eksamen 1 - Diskuter elevens præstation og giv en karakter - Se video: Votering - Konkluder

Læs mere

Vi engagerer os mere. Revision Rådgivning Skat

Vi engagerer os mere. Revision Rådgivning Skat Vi engagerer os mere Revision Rådgivning Skat Altid til rådighed... Jesper Christensen, Revisor Vi er med hele vejen Gennem en virksomheds livsforløb er der behov for assistance og rådgivning på en række

Læs mere

kket opsving giver nye tomme kontorer

kket opsving giver nye tomme kontorer Kn¾ kket opsving giver nye tomme kontorer Antallet af gabende tomme kontorlokaler stiger atter efter en periode med lidt mere gang i udlejningen først på året. Frygten for en ny nedtur i verdensøkonomien

Læs mere

Executive Management uddannelse i forretningsudvikling & innovation. - Vil du være med? Strategi - Innovation - Ledelse - Forretningsudvikling

Executive Management uddannelse i forretningsudvikling & innovation. - Vil du være med? Strategi - Innovation - Ledelse - Forretningsudvikling Executive Management uddannelse i forretningsudvikling & innovation - Vil du være med? & Strategi - Innovation - Ledelse - Forretningsudvikling Dansk Mode & Textil og Aalborg Universitet præsenterer en

Læs mere

Produktion i Danmark. Robotter i global kamp

Produktion i Danmark. Robotter i global kamp Produktion i Danmark Robotter i global kamp Titel: Robotter i global kamp Udarbejdet af: Teknologisk Institut Analyse og Erhvervsfremme Gregersensvej 1 2630 Taastrup August 2015 Forfattere: Stig Yding

Læs mere

Job hos Dansk Revision DERFOR (USP'er)

Job hos Dansk Revision DERFOR (USP'er) Job hos Dansk Revision DERFOR (USP'er) Lige om hjørnet Dansk Revision har kontorer i 26 byer landet over. Det betyder, at du har mulighed for at få et spændende job tæt på din bopæl uanset, hvor du bor.

Læs mere

Villy Fiedler giver stafetten videre #4

Villy Fiedler giver stafetten videre #4 02 Partner Review NR. 2 - December 2009 - Partner revision rådgivende revisorer Villy Fiedler giver stafetten videre #4 Når samarbejde bliver til venskab #6 Cykelspecialisten drøner opad #8 Sparer 10 til

Læs mere

Alt under ét tag. Snedkergården

Alt under ét tag. Snedkergården Alt under ét tag Snedkergården Snedkergården løser alle former for tømrer- og snedkeropgaver fra udskiftning af et gavlparti til opførelse af erhvervsbyggerier og store som små specialopgaver. I Brørup

Læs mere

Bilbranchen har brug for skarpe hjerner, der kan tænke nyt og innovativt OM BILBRANCHEN

Bilbranchen har brug for skarpe hjerner, der kan tænke nyt og innovativt OM BILBRANCHEN VI ER PÅ VEJ FREM Bilbranchen har brug for skarpe hjerner, der kan tænke nyt og innovativt OM BILBRANCHEN Bilens rolle er under forandring, nye former for mobilitet vinder frem og den teknologiske udvikling

Læs mere

LINDGREENS ALLÉ. Fra industri til modedistrikt MODEPROFIL

LINDGREENS ALLÉ. Fra industri til modedistrikt MODEPROFIL ARTIKEL AF ELISA SHAW BIRCH MODEPROFIL LINDGREENS ALLÉ Fra industri til modedistrikt Det, der engang var et industri- og fabriksområde på Amager, er i dag forvandlet til Københavns foretrukne modedestination,

Læs mere

Bestyrelsespartnerskabet

Bestyrelsespartnerskabet Bestyrelsespartnerskabet Med Bestyrelsespartnerskabet vil Erhvervs- og Byggestyrelsen kvalificere og udvikle bestyrelserne i nye og mindre danske virksomheder. De mest kompetente og relevante bestyrelsesmedlemmer

Læs mere

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed -der skal mere til at skabe vækst

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed -der skal mere til at skabe vækst Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed -der skal mere til at skabe vækst SDU i Kolding har fokus på entreprenørskab, ledelse og udvikling af små og mellemstore virksomheder og vi er klar til at samarbejde

Læs mere

NYT DET FRIE LIV KONSULENT. Hvordan forbereder. på 2009?

NYT DET FRIE LIV KONSULENT. Hvordan forbereder. på 2009? BLADET FOR DE TUNGE DRENGE! NR.18 / 2009 KONSULENT NYT Hvordan forbereder du dig bedst på 2009? Repræsentanter for Microsoft, Sun og Oracle giver deres bud på de vigtigste IT-tendenser i 2009 DET FRIE

Læs mere

Region Midtjylland i en international verden

Region Midtjylland i en international verden 20. februar 2008 Region Midtjylland i en international verden Engelsk som hovedsprog i virksomhederne, industrier, der flytter til Asien, virksomheder, der vinder markeder i udlandet. Små og mellemstore

Læs mere

Baggrund for dette indlæg

Baggrund for dette indlæg Baggrund for dette indlæg For nogle år siden skrev jeg op til et valg nogle læserbreve; mest om de ideologiske forskelle mellem Socialdemokraterne og Venstre. Jeg skrev en hel serie af læserbreve om dette

Læs mere

PRESSEMEDDELELSE. Danish Agro og Vestjyllands Andel køber aktiemajoriteten i Finlands største grovvareselskab. Galten, 7.

PRESSEMEDDELELSE. Danish Agro og Vestjyllands Andel køber aktiemajoriteten i Finlands største grovvareselskab. Galten, 7. PRESSEMEDDELELSE Danish Agro a.m.b.a. Køgevej 55 4653 Karise www.danishagro.dk Galten, 7. september 2012 Vestjyllands Andel Vesterkær 16 6950 Ringkøbing www.vja.dk Danish Agro og Vestjyllands Andel køber

Læs mere

Professionel pladebearbejdning Alsidig Fleksibel Præcis

Professionel pladebearbejdning Alsidig Fleksibel Præcis Professionel pladebearbejdning Alsidig Fleksibel Præcis LASERSKÆRING REVOLVERSTANSNING Den foretrukne underleverandør Med mange års erfaring, en bred og alsidig maskinpark og ikke mindst en professionel

Læs mere

VELKOMMEN Kære Læser. Med venlig hilsen. Jens Mørk Adm. direktør, Mühlhan

VELKOMMEN Kære Læser. Med venlig hilsen. Jens Mørk Adm. direktør, Mühlhan VELKOMMEN Kære Læser Mühlhan Danmark er et datterselskab af Mühlhan Surface Protection International, der er et af verdens største firmaer inden for overfladebehandling. Vi har mere end hundrede års erfaring

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. X 1. Hvornår kan Søren blive klippet? 18.00 17.00 17.30 2. Hvilken farve er flottest? hvid rød grøn

Læs mere

Jeg er iværksætter til jeg falder om - Et interview med Peer Kølendorf

Jeg er iværksætter til jeg falder om - Et interview med Peer Kølendorf Jeg er iværksætter til jeg falder om - Et interview med Peer Kølendorf Interviewet har formet sig som en dialog mellem Peer Kølendorf og Susanne Teglkamp både over mail og ved et møde. Vi vil gerne have

Læs mere

Skriv ansøgningen ANSØGNING

Skriv ansøgningen ANSØGNING ANSØGNING Skriv ansøgningen Du har ikke 15-minutes-of-fame, men 15-seconds-of-attention, når din ansøgning læses af den rekrutteringsansvarlige! Derfor handler det om at bruge disse værdifulde sekunder

Læs mere

IVÆRKSÆTTERE. Heldigvis ved man ikke hvad man går ind til 04. 5 hurtige om iværksætteri 08. Det skal banken bruge når du starter virksomhed 10

IVÆRKSÆTTERE. Heldigvis ved man ikke hvad man går ind til 04. 5 hurtige om iværksætteri 08. Det skal banken bruge når du starter virksomhed 10 M E R K U R A N D E L S K A S S E T I D S S K R I F T F O R N Y B A N K K U L T U R N R. 2 2 0 1 5 PENSIONSMEDLEMMER FRAVÆLGER FOSSIL ENERGI 14 SÆT OPSPARINGEN I FREMTIDENS BÆREDYGTIGE TEKNOLOGI 18 TEMA:

Læs mere

Step by Step - en faseopdelt tilgang til forretningsudvikling

Step by Step - en faseopdelt tilgang til forretningsudvikling EPI-center Danmark er et dynamisk og udviklende branchekontorfællesskab for iværksætter- og mikrovirksomheder, der arbejder inden for online salg og markedsføring. Vores kontorfællesskab strækker sig over

Læs mere

Selv-evalueringsrapport for Afdelingen for Social- og Sundhedsuddannelsen, forår 2014 Heldagsskolen juni 2014

Selv-evalueringsrapport for Afdelingen for Social- og Sundhedsuddannelsen, forår 2014 Heldagsskolen juni 2014 Selv-evalueringsrapport for Afdelingen for Social- og Sundhedsuddannelsen, forår 2014 Heldagsskolen juni 2014 1. Indledning Gennemførelsesprocenten på heldagsskoleholdene ligger i de fleste tilfælde højere

Læs mere

NEW EDIA. Velkommen til New Media House. Netværk Innovation Virksomhedsfællesskab

NEW EDIA. Velkommen til New Media House. Netværk Innovation Virksomhedsfællesskab NEW EDIA Velkommen til New Media House Netværk Innovation Virksomhedsfællesskab INTRO stedet christoffer flintholm Det kræver mod at turde åbne sig selv og sin virksomhed OfficeLab New Media House Risskov

Læs mere

Videnintensive virksomheder vil rekruttere mangfoldigt

Videnintensive virksomheder vil rekruttere mangfoldigt Teknologisk Institut den 26. juni 2008 Videnintensive virksomheder vil rekruttere mangfoldigt Videnintensive virksomheder i Danmark ønsker at rekruttere bredt. Virksomheder, der målrettet rekrutterer medarbejdere

Læs mere

Håndværksmestre hægtes af den digitale fremtid

Håndværksmestre hægtes af den digitale fremtid Håndværksmestre hægtes af den digitale fremtid Lektor: - Små og mindre virksomheder risikerer at blive sat tilbage, hvis de ikke rider med på den digitale bølge I Danmark har vi i årevis bildt os selv

Læs mere

2004/2005 Listen Ballevej 2B 8600 Silkeborg Telefon 8680 2175 Fax 8680 5513 E-post: revisorgruppen@revisorgruppen.dk Hjemmeside: www.revisorgruppen.dk Andersen Hübertz Kirkhoff, statsautoriseret

Læs mere

Byggefi rmaet Johansen

Byggefi rmaet Johansen Byggefi rmaet Johansen Januar 2010 - Magasinet om byggefi rmaet Johansen 04 03 08 06 BYGGEFIRMAET JOHANSEN Indhold BYGGEFIRMAET JOHANSEN Skribenter: Lisbet Friis Møller Layout / opsætning: Amazezig Synlighed

Læs mere

Unge iværksættere mangler hjælp

Unge iværksættere mangler hjælp Unge iværksættere mangler hjælp Den danske iværksætterverden efterlyser mere hjælp til unge under 18 år, der ønsker at starte egen virksomhed. Processen i dag er for bøvlet, mener uafhængige kilder. Dansk

Læs mere

Kultur og adfærd Skab tillid til virksomhedens største aktiv

Kultur og adfærd Skab tillid til virksomhedens største aktiv www.pwc.dk Kultur og adfærd Skab tillid til virksomhedens største aktiv Medarbejderne er virksomhedens største aktiv og udgør samtidig dens største, potentielle risiko. En virksomheds kultur er defineret

Læs mere

360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360

360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360 360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360 SOM TRAINEE HOS BDO BLIVER DU EN DEL AF ET STÆRKT NETVÆRK - LOKALT OG INTERNATIONALT. DU VIL KONSTANT

Læs mere

C.F. Nielsen. Nyhedsbrev Marts 2012. C.F.Nielsen A/S, Solbjergvej 19, DK-9574 Baelum. Højdepunkter:

C.F. Nielsen. Nyhedsbrev Marts 2012. C.F.Nielsen A/S, Solbjergvej 19, DK-9574 Baelum. Højdepunkter: Højdepunkter: Markedsudvikling øget aktivitetsniveau. Nye markeder Nye løsninger Udstillinger Service Nye produkter Teknologi projekter Ændring i ejerforhold Markedsudvikling øget aktivitetsniveau Den

Læs mere

Velkommen til KVM-Conheat A/S.

Velkommen til KVM-Conheat A/S. Vi er til for Dem! En dedikeret historik KVM-Conheat Vi laver kun det, vi er bedst til. Og intet andet. Derfor har vi fokuseret på fjernvarmeløsninger og -stationer i mere end 30 år. Lige siden starten

Læs mere

en bedre dialog med iværksætteren Guide til bankrådgiveren

en bedre dialog med iværksætteren Guide til bankrådgiveren en bedre dialog med iværksætteren Guide til bankrådgiveren 1 Kolofon Guide til bankrådgiveren, 2. udgave, juni 2014 ISBN 978-87-91887-60-4 Ophavsret: Finansrådet Publikationen kan hentes på Finansrådets

Læs mere

Rådgivning. Grafisk hjælp. Print og offset. Efterbehandling. Pakning og forsendelse. Produktion i profil

Rådgivning. Grafisk hjælp. Print og offset. Efterbehandling. Pakning og forsendelse. Produktion i profil Rådgivning Grafisk hjælp Print og offset Efterbehandling Pakning og forsendelse Produktion i profil Hvidovre Kopi A/S Hvidovre Kopi A/S blev grundlagt i 1986. Startede som et traditionelt kopicenter. Er

Læs mere

Guide. Lej din bil ud og tjen penge. Sådan får du mest ud af din bil. Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus.

Guide. Lej din bil ud og tjen penge. Sådan får du mest ud af din bil. Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Foto: Scanpix Guide Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Lej din bil ud og tjen penge Sådan får du mest ud af din bil Lej din bil ud og tjen penge Det meste af tiden står vores biler

Læs mere

MMV dag - Workshop - ledelse og strategi skaber vækst

MMV dag - Workshop - ledelse og strategi skaber vækst De mindre og mellemstore virksomheder udgør vækstlaget i dansk erhvervsliv. Det er udfordrende at stå i spidsen som ejerleder eller ansat direktør. De fleste direktører i m Vagn Riis MMV dag 19. jan. 11

Læs mere

Konsulent virksomheden Personalesundhed Indehaver Pia Løbner Jeppesen Behandling skal tage udgangspunkt i det hele menneske

Konsulent virksomheden Personalesundhed Indehaver Pia Løbner Jeppesen Behandling skal tage udgangspunkt i det hele menneske M a g a s i n e t f o r M e d a r b e j d e r n e s T r i v s e l, S u n d h e d o g V e l v æ r e ISSN: 1604-2875 Nr. 3 Marts 2007 Konsulent virksomheden Create You Indehavere Mika Heilmann og Charlotte

Læs mere

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CISUs STRATEGI 2014-2017 CISUs STRATEGI 2014 2017 Civilsamfund i udvikling fælles om global retfærdighed Vedtaget af CISUs generalforsamling 26.

Læs mere

De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning

De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning De 10 værste fejl du kan lave i din jobsøgning Er du ledig og leder efter job? Eller trænger du bare til luftforandring på en anden arbejdsplads? Jobsøgningsprocessen kan være en lang ørkenvandring - uden

Læs mere

Partner Review 01/09. 03 Fuld fokus på din skat 04 succes med infomøder om skattereform 06 Fandenivoldsk langt mod vest

Partner Review 01/09. 03 Fuld fokus på din skat 04 succes med infomøder om skattereform 06 Fandenivoldsk langt mod vest Partner Review 01/09 03 Fuld fokus på din skat 04 succes med infomøder om skattereform 06 Fandenivoldsk langt mod vest 08 Når revision bliver mere end tal 10 Når gråt guld glimter 12 tal-kunst Rådgivende

Læs mere

Kort præsentation af Icebreak Invest A/S

Kort præsentation af Icebreak Invest A/S Kort præsentation af Icebreak Invest A/S Visionen Hovedparten af et isbjerg er som bekendt skjult under vand sådan er det ofte også med værdier i virksomheden hovedparten af værdierne er skjulte og ikke

Læs mere

Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up

Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up Accelerace har gennem de seneste 7 år arbejdet tæt sammen med mere end 250 af de mest lovende

Læs mere

291005_Brochure.indd 1 08/01/10 10:24:07

291005_Brochure.indd 1 08/01/10 10:24:07 291005_Brochure.indd 1 08/01/10 10:24:07 291005_Brochure.indd 2 08/01/10 10:24:08 VI SKABER RAMMERNE 291005_Brochure.indd 3 08/01/10 10:24:09 DEN FLOTTESTE RÅVARE Fisk som råvare i et køkken giver et kick,

Læs mere

Nærhed. Tillid. Troværdighed. Værdigrundlag. Hvidbjerg Bank lægger vægt på troværdighed, gensidig tillid og nærhed.

Nærhed. Tillid. Troværdighed. Værdigrundlag. Hvidbjerg Bank lægger vægt på troværdighed, gensidig tillid og nærhed. Værdigrundlag Nærhed Tillid Troværdighed Hvidbjerg Bank lægger vægt på troværdighed, gensidig tillid og nærhed. Dette gælder i forhold til kunder og i forhold til medarbejdere. Derfor er værdigrundlaget

Læs mere

Tegning af Ø. Hornum og Omegns Lynfrysningsanlægs facade ud mod Nihøjevej, udarbejdet af Lindholm og Ryø, Aalborg 24. august 1950

Tegning af Ø. Hornum og Omegns Lynfrysningsanlægs facade ud mod Nihøjevej, udarbejdet af Lindholm og Ryø, Aalborg 24. august 1950 Frysehusenes korte æra Fra gammel tid har man benyttet sig af saltning, røgning eller tørring til at konservere kød. I en periode var henkogning det helt store hit, men i tiden omkring 1950 kom ny teknologi

Læs mere

Dansk industri i front med brug af robotter

Dansk industri i front med brug af robotter Allan Lyngsø Madsen Cheføkonom, Dansk Metal alm@danskmetal.dk 23 33 55 83 Dansk industri i front med brug af robotter En af de vigtigste kilder til fastholdelse af industriarbejdspladser er automatisering,

Læs mere

De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres.

De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres. En workbook dit kærlighedsliv vil elske. De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres. 1 Om Christiane Jeg hjælper mennesker med at overkomme frygt og

Læs mere

Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU. Brugerråds bladet. Første udgave 2012 Nr 1.

Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU. Brugerråds bladet. Første udgave 2012 Nr 1. Aktiv-Bo & beskæftigelse samt STU Brugerråds bladet Første udgave 2012 Nr 1. Brugerrådets medlemmer er repræsentanter for alle i Aktiv-Bo & Beskæftigelse samt STU. Brugerrådet I må gerne komme med forslag

Læs mere

29. oktober 2014. Global økonomi er stabil

29. oktober 2014. Global økonomi er stabil 29. oktober 2014 Global økonomi er stabil Af Jeppe Christiansen Adm. direktør for Maj Invest De globale aktiemarkeder har udvist betydelige svingninger de sidste par uger. Årsagerne hertil er mange. Dels

Læs mere

Springbræt til vækst. Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark PLATINSPONSORER GULDSPONSORER

Springbræt til vækst. Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark PLATINSPONSORER GULDSPONSORER PLATINSPONSORER Springbræt til vækst GULDSPONSORER Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark CONNECT Denmark er en landsdækkende nonprofit-organisation, som samler

Læs mere

Under sidste års valgkamp var der stor interesse for udviklingen i Fanø s turisme.

Under sidste års valgkamp var der stor interesse for udviklingen i Fanø s turisme. 1 Nytårskur FET 2014 den 22. januar kl. 17-19.00 Kære Alle. Velkommen til nytårskuren, velkommen til et nyt år. På øen kan vi ligeledes byde velkommen til et nyt byråd. Nye udvalgsformænd og ikke mindst

Læs mere

Den Grønne Vækstklynge - kort fortalt

Den Grønne Vækstklynge - kort fortalt Den Grønne Vækstklynge - kort fortalt Varig og bæredygtig vækst i gartneriklyngen. Det er formålet med Den Grønne Vækstklynge. Projekt igangsat af Udvikling Odense og Dansk Gartneri, og bakkes op af en

Læs mere

Fra vindmøller tandlægebor

Fra vindmøller tandlægebor Fra vindmøller tandlægebor Det kan godt lade sig gøre at tjene gode penge som elektromekaniker beviset findes i Skjern Af Jørgen Jensen bliver mere servicearbejde hos dem, der outsourcer. Skjern Elektro

Læs mere

Troldtekt: Take-back-ordning sikrer optimal udnyttelse af ressourcer og et mindre CO2-aftryk

Troldtekt: Take-back-ordning sikrer optimal udnyttelse af ressourcer og et mindre CO2-aftryk Troldtekt: Take-back-ordning sikrer optimal udnyttelse af ressourcer og et mindre CO2-aftryk For Troldtekt A/S gav deltagelse i Rethink Business mulighed for at realisere et ønske om at få at etableret

Læs mere

Det vil glæde mig...

Det vil glæde mig... s Det vil glæde mig... Kære leder Det vil være en glæde for mig sammen med Dig - at designe en unik workshop tilpasset din virksomhed og jeres udfordringer Lad Dig inspirere af workshops, som andre allerede

Læs mere

Fokus på din forretning

Fokus på din forretning Fokus på din forretning 1.000 mindre virksomheders syn på udfordringer og muligheder i hverdagen og fremtiden Maj 2014 Mindre virksomheder i Danmark vejrer morgenluft Mindre virksomheder er vigtige for

Læs mere

Et åbent Europa skal styrke europæisk industri

Et åbent Europa skal styrke europæisk industri Januar 2014 Et åbent Europa skal styrke europæisk industri AF chefkonsulent Andreas Brunsgaard, anbu@di.dk Industrien står for 57 pct. af europæisk eksport og for to tredjedele af investeringer i forskning

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

Adm. direktør Hans Skov Christensen. Danmark som udviklingsland. 22. sep. 10. Pressemøde ved

Adm. direktør Hans Skov Christensen. Danmark som udviklingsland. 22. sep. 10. Pressemøde ved Pressemøde ved Adm. direktør Inspiration til udvikling 2 Krisen har været hård, men lavvæksten begyndte inden Pct. 5 4 3 2 1 Årlig BNP-vækst 0-1 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009-2 -3-4

Læs mere

VELKOMMEN MEAmidt Tema-møde: EJERSKIFTE 10. Juni 2013. Nyt køkken og bad leveret til tiden så er det AUBO!

VELKOMMEN MEAmidt Tema-møde: EJERSKIFTE 10. Juni 2013. Nyt køkken og bad leveret til tiden så er det AUBO! VELKOMMEN MEAmidt Tema-møde: EJERSKIFTE 10. Juni 2013 Nyt køkken og bad leveret til tiden så er det AUBO! Torben Andersens indlæg Torben Andersens baggrund. Hvem er AUBO PRODUCTION og hvad har udviklingen

Læs mere

Hvilke udfordringer står speditionsbranchen overfor?

Hvilke udfordringer står speditionsbranchen overfor? Hvilke udfordringer står speditionsbranchen overfor? Efter at have mødt mange medlemsvirksomheder af Danske Speditører på generalforsamlinger, lokalforeningsmøder og ved direkte besøg i de enkelte virksomheder,

Læs mere

Hvordan får vi Danmark op i gear?

Hvordan får vi Danmark op i gear? MainTech 2013 15. maj 13 Hvordan får vi Danmark op i gear? Kent Damsgaard Underdirektør, DI Kan du få 500 kr. ud af en femmer? 2 Danske virksomheder har globale styrker Blandt de bedste til at levere i

Læs mere

Mini-guide: Sådan skal du investere i 2013

Mini-guide: Sådan skal du investere i 2013 Mini-guide: Sådan skal du investere i 2013 På den lange bane kan det give et større afkast at sætte opsparingen i aktier end at lade den stå uberørt i banken. Vi giver dig her en hjælpende hånd til, hvordan

Læs mere

Nuværende aktiviteter

Nuværende aktiviteter Ved Hans Houlind Min baggrund HDR fra Handelshøjskolen i Århus 1974 1982 Regnskab og økonomi ansvarlig 1982 1986 Koncernøkonomi direktør Pasilac, Silkeborg 1986 1989 Økonomi og salgsdirektør i Purup Electronics,

Læs mere

KNI Værdier. KNI Værdier Side 1

KNI Værdier. KNI Værdier Side 1 KNI Værdier KNI Værdier Side 1 Indhold Fra CEO 3 KNI 4 Historie 5 KNI ånden 6 KNI værdier 7 Leveregler i KNI 8 Medarbejderprofil i KNI koncernen 9 Kompetenceudvikling i KNI 10 KNI Værdier Side 2 Fra CEO

Læs mere

Invitation I SOLENS TEGN. Medlemsmøde. Dronninglund, 26. maj 2011. DBDH - part of the solution. www.dbdh.dk

Invitation I SOLENS TEGN. Medlemsmøde. Dronninglund, 26. maj 2011. DBDH - part of the solution. www.dbdh.dk Invitation Medlemsmøde I SOLENS TEGN Dronninglund, 26. maj 2011 DBDH inviterer hermed medlemmer, kommende nye medlemmer og samarbejdspartnere til sommermedlemsmøde den 26. maj 2011 kl. 12.00. Denne gang

Læs mere

HYDRA-GRENE En stærk samarbejdspartner i industrien

HYDRA-GRENE En stærk samarbejdspartner i industrien HYDRA-GRENE En stærk samarbejdspartner i industrien Kvalitets produkter og anerkendte brands Som Danfoss Sales & Service Partner har Hydra egne specialister. Vi tilbyder PLUS +1 -programmering og fleksibel

Læs mere

Informationsteknologi D Gruppe 16 Opgaver. Gruppe 16. Informationsteknologi D

Informationsteknologi D Gruppe 16 Opgaver. Gruppe 16. Informationsteknologi D Opgaver Gruppe 16 Informationsteknologi D IT Opgaver Her kan du se alle de IT opgaver som vi har lavet i løbet at vores informationsteknologi D periode. Media College Aalborg Side 0 af 7 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Dansk på Canadisk! BM Silo ApS Grundlagt 1965. Dorte Martinsen Adm. Direktør. Claus Martinsen Exportchef/Ejer

Dansk på Canadisk! BM Silo ApS Grundlagt 1965. Dorte Martinsen Adm. Direktør. Claus Martinsen Exportchef/Ejer Dansk på Canadisk! Dorte Martinsen Adm. Direktør Claus Martinsen Exportchef/Ejer BM Silo ApS Grundlagt 1965 Virksomhedens historie Bent & Elsebeth Martinsen Bent grundlagde virksomheden i 1965 Interesse

Læs mere

Lederen, der i højere grad gør som han plejer til møderne, frem for at tage fat og ændre på mødekulturen i sin afdeling.

Lederen, der i højere grad gør som han plejer til møderne, frem for at tage fat og ændre på mødekulturen i sin afdeling. En vinders mindset Du er hvad du tænker Spørgsmålet er, hvad tænker du? Holder du dit potentiale tilbage? Og kan du påvirke, hvordan du eller dine medarbejdere tænker? Kan du støtte dine medarbejdere i

Læs mere

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre Uddrag fra Peters dagbog Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre Morfars forældre, dine oldeforældre Morfars oldeforældre, dine tip,tipoldeforældre Christian Worm og Maren Thinggaard Morfars mormor

Læs mere

Fra: Waldemar Schmidt. Til: Hovedaktionærer og Adm. direktør. Dato: 29. juli 2008

Fra: Waldemar Schmidt. Til: Hovedaktionærer og Adm. direktør. Dato: 29. juli 2008 Fra: Waldemar Schmidt Til: Hovedaktionærer og Adm. direktør Dato: 29. juli 2008 Tiltrædelsesbrev i forbindelse med etablering af uafhængig bestyrelse for SCE A/S Jeg er meget imponeret over udviklingen

Læs mere

Generalforsamling Sønder Felding Brugsforening 2013 http://www.sdrfelding-brugsforening.dk

Generalforsamling Sønder Felding Brugsforening 2013 http://www.sdrfelding-brugsforening.dk BERETNING 2013 Indledning Så blev det igen tid for en årsberetning fra bestyrelsen. I beretningen beskriver vi, hvordan det er gået vores forening og forretning i året 2013. Beretningen tager meget naturligt

Læs mere

Søger du arbejdskraft?

Søger du arbejdskraft? Søger du arbejdskraft? Lad os hjælpe dig. Ring 79 79 74 00 Sammen får vi 500 flere i job i Kolding Dit lokale jobcenter kan meget mere, end du tror Læs mere om vores tilbud til virksomheder og vores fælles

Læs mere

Kristian Jensens tale. v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning *** Det talte ord gælder ***

Kristian Jensens tale. v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning *** Det talte ord gælder *** Kristian Jensens tale v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning Det talte ord gælder 367 dage. 3 timer. 32 minutter. Det er lige nøjagtig så lang tid, vi har. Så lukker valglokalerne til kommunal- og regionsvalget

Læs mere

Hvor foregår jobvæksten?

Hvor foregår jobvæksten? 2014 REGIONAL VÆKST OG UDVIKLING *** ing det lange opsv ur dt ne e or st n de? nu ad og hv Hvor foregår jobvæksten? -- / tværregionale analyser af beskæftigelsen i Danmark fra 1996 til 2013 rapport nr.

Læs mere

Halling Autoophug: Målet er at kunne genanvende de udtjente biler 100 procent

Halling Autoophug: Målet er at kunne genanvende de udtjente biler 100 procent Halling Autoophug: Målet er at kunne genanvende de udtjente biler 100 procent For Halling Autoophug ApS har deltagelse i Region Midtjyllands projekt Rethink Business betydet, at virksomheden har fået den

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

2. Kommunikation og information

2. Kommunikation og information 2. Kommunikation og information Historier om Kommunikation livet om bord og information Kommunikation og information er en vigtig ledelsesopgave. Og på et skib er der nogle særlige udfordringer: skiftende

Læs mere

En mand & hans chipskartofler

En mand & hans chipskartofler 26 Danske Kartofler / FEBRUAR 2013 PORTRÆT En mand & hans chipskartofler Der er efterhånden gået 26 år siden Thorsens Chipskartofler blev startet, men grundidéen er stadig den samme: faste aftaler og stabile

Læs mere

SPOT PÅ SPILLERAGENTER

SPOT PÅ SPILLERAGENTER SPOT PÅ SPILLERAGENTER Af Martin Bager & Lean Bach - bragt i Spillernyt, marts 2011 Agenter fylder mere og mere på den danske håndboldscene på godt og ondt. Martin Bager og Lean Bach er suppleanter i Håndbold

Læs mere

Idékatalog til Kollegaens Dag 2011

Idékatalog til Kollegaens Dag 2011 Idékatalog til Kollegaens Dag 2011 Hvordan kan I fejre Kollegaens Dag? Alle kan være med til at fejre Kollegaens Dag det kræver ikke andet end lysten til at gøre noget positivt for og med sine kollegaer.

Læs mere

Globalisering. Danske toplederes syn på globalisering

Globalisering. Danske toplederes syn på globalisering Globalisering Danske toplederes syn på globalisering Ledernes Hovedorganisation Januar 5 Indledning Dette er første del af Ledernes Hovedorganisations undersøgelse af globaliseringens konsekvenser for

Læs mere

Generalforsamling 2014

Generalforsamling 2014 Generalforsamling 2014 DAGENS MATCH: (No. 1: 2 ks. Manneklubbolde/No. 2: 4 fl. vin/no. 3: 4 Manneklubtrøjer) No. 1: Allan Hansen, Mogens Lundh, Kaj Mortensen (31 point), Svend Skiby 103 point No. 2: Torben

Læs mere

Har du en strategi for dit liv?

Har du en strategi for dit liv? Har du en strategi for dit liv? Det vigtigste i livet For nogle år siden arbejdede jeg med en topleder, der på det tidspunkt var tæt på de 60 år. Lars havde haft succes. Han havde skabt vækst i den virksomhed,

Læs mere

SALMON AND SEATROUT SOLUTION.

SALMON AND SEATROUT SOLUTION. Afiskeri.dk gik online på nettet i December 2008. Hjemmesiden henvender sig til alle lystfiskere. Det er klart et mål for Michael Aagaard Olsen, der står bag siden, at den skal være et vigtigt værktøj

Læs mere

det er dit valg, men det handler om at ha det godt

det er dit valg, men det handler om at ha det godt MEDLEM AF HK-UNGDOM? det er dit valg, men det handler om at ha det godt Varenr.: 447526 15.11.24 specialproduction.dk Weidekampsgade 8 9 København C Tlf.: 33 3 46 36 Fax: 33 3 46 99 E-mail: hk.ungdom@hk.dk

Læs mere

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen 5 selvkærlige vaner - en enkelt guide til mere overskud Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen Birgitte Hansen Copyright 2013 Birgitte Hansen, all rights

Læs mere