ST: 28 years old, in a relationship, lives in Aarhus, last semester student at university

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ST: 28 years old, in a relationship, lives in Aarhus, last semester student at university"

Transkript

1 ST: 28 years old, in a relationship, lives in Aarhus, last semester student at university I: Interviewer ST: Respondent I: Jamen, interviewet handler om social ansvarlighed og om tøj. Du bliver optaget, dit navn skal selvfølgelig nok anonymiseret, så har du nogle spørgsmål, inden vi går i gang? ST: nej, du kører bare. I: Hvordan vil du beskrive socialt ansvar? ST: Det vil jeg beskrive som om man tager ansvar for, altså socialt ansvar i sit liv eller overfor tøj? I: Jamen bare socialt ansvar i det hele taget? ST: Jamen, det tænker jeg på, når man tænker på andre mennesker og måske også mennesker der er sværere end en selv og ikke har så meget som man selv har både i sit eget land og samfund og familie men også i verden, tænker jeg I: Ja, hvad er efter din mening virksomheders sociale ansvar? ST: Øh, det er jo både at tage sig af sine medarbejdere socialt internt, men også i forhold til hvis man har leverandører at man sørger for at det er firmaer der også har deres sociale ansvar i orden og deres arbejdsforhold for folk osv. I: Ja. ST: Ja I: Ser du dig selv som en social ansvarlig forbruger? ST: Uhm, det er svært at vide som forbruger, lige præcis hvor ens hvor de produkter, man køber kommer fra, men jeg synes, jeg prøver at tænke over det med hensyn til økologi og i hvert fald dyrevelfærd i forhold til hvad jeg har råd til, men som studerende er det lidt svært at leve helt op til den sociale bevidsthed og moral, som man egentlig gerne ville, men jeg synes, jeg gør det i forhold til, hvad jeg har råd til og hvad jeg har det bedst med. I: Ja, hvis du skulle sige, hvilke køb du foretager, som kan betegnes som at være sociale ansvarlige, hvad er det så? ST: Øhm, økologisk kød og æh, produkter, der er produceret i Danmark, fordi så er der ikke så lang transporttid osv. Ja, lokalt og økologi, tror jeg. I: Ja, så skifter vi lidt emne og går over til tøj i stedet for. ST: Ja I: Hvis du skulle sige det, hvad er så grunden til at du køber tøj.

2 ST: Det er selvfølgelig både for at have noget tøj på kroppen, men også for at være smart og være med på moden, ja det tror jeg lige er de to ting I: Ja, hvad er vigtigt, når du skal købe tøj? ST: Det er at kvaliteten af tøjet, og så er det, hvad jeg har brug for, hvad jeg mangler, altså en jakke eller et eller andet I: Ja ST: Ja, kvalitet og nytte I: Ja, er der andre ting, du synes, der er vigtigt, når du skal købe tøj, som du overvejer? ST: Æh, jamen selvfølgelig er det også fedt, hvis det er moderne eller hvis det sådan er noget smart og nyt og jeg ved ikke, hvad du tænker på, men også farve og selvfølgelig også prisen er vigtig, men ja, kvaliteten, og så tænker du nok også på, hvor det ligesom kommer fra, men, ja, og det har man jo også i tankerne, nogen gange i hvert fald, men det er ikke altid at man lige har helt råd til at bekymre sig så meget om det I: Hvad tænker du, i hvilken forstand til, hvor det kommer fra? ST: Jamen, man har jo set programmer omkring tøj, der er produceret i Indien eller Bangladesh eller sådan nogle steder, eller hvor der måske er risiko for at det er børn, der har siddet og lavet det, eller helt vildt dårlige arbejdsforhold og sweatshops og sådan noget der, og det vil man selvfølgelig helst undgå og det er grunden til at har kunnet få et billigt stykke tøj, som man lige kan have på to gange, så det tænker man lidt over eller det gør jeg nogen gange. I: Ok, hvordan vil du beskrive en typisk shoppe tur, du har, efter når du shopper tøj? ST: Æhm, så har jeg sådan min lille rute her i Århus, hvor jeg tager de butikker, jeg sådan kender, hvor jeg ved, de har det tøj, som jeg godt kan lide, hvor både blandet, en blanding af dyre butikker, hvor man måske kan få enkelte ting, som man har udset sig eller har sparet op til og så også blandet med ture i billigere, hvad hedder det sådan highstreet eller sådan et eller andet, som H&M eller Vero Moda eller Cos eller sådan nogle butikker, hvor man så kan få lidt mere for pengene, I: Ja, er der noget bestemt, du kigger efter, når du går ud og shopper? ST: Ja, nogen gange, altså, jeg er ikke så god til bare at shoppe, jeg synes ikke det bare er sjovt at gå rundt i så lang, bare uhæmmet at shoppe i lang tid, så jeg går, jeg ved tit, hvad jeg skal have, og så går jeg direkte efter det i de butikker, jeg så kender og tror at de har det, eller har set et specifikt stykke tøj et eller andet sted i blade eller på nettet og så går efter det, direkte. I: Ok, hvordan vil du beskrive socialt ansvarlige tøjprodukter? ST: Ja, det er nok som jeg sagde, at de er produceret, steder hvor der er gode arbejdsforhold for de folk, der sidder og laver det, æh, og måske også at der er styr på kemikalier og maskiner og at folk får noget at spise og at de ikke har sindssygt lang arbejdstid og alt sådan noget der. I: Ja, det er noget af det, du tænker?

3 ST: Ja. I: Ja, hvad synes du om socialt ansvarlige tøjprodukter, hvis du sådan skal tænke på det? ST: Det synes jeg selvfølgelig positivt om, det I: Ja, og hvis du tænker på nogle konkrete produkter, hvad? ST: Øhm, altså på nogen, hvor der er socialt ansvarlige tøjprodukter? I: Ja? ST: Ja, det vil jo nok være Nej, jeg lukker lige min dør, det vælter ind med myg (der høres trin, en dør lukkes). Det vil jo nok være måske produkter lavet eller produceret i Danmark, fordi der ved man ligesom at forholdene er ordentlige, oftest, eller ting, der måske er lavet i Europa eller USA, øh, ja. I: Ja, hvordan sådan rent modemæssigt, hvis du skal, skal de æh.. hvordan synes du? ST: Ja, der forbinder jeg helt sikkert socialt ansvarlige produkter med kvalitet, nok, tror jeg, det umiddelbart forestiller jeg mig, at det hænger sammen, det vil jo også have indflydelse på prisen, hvis det er et ordentligt sted, og folk får ordentlig løn og får ordentlige arbejdsforhold, æh, så vil produktet automatisk være dyrere, fordi det ikke er et barn, der sidder og får en femmer, eller et eller andet i måneden. I: Overvejer du nogensinde bæredygtigheden i de tøjprodukter, som du normalt køber? ST: Ja, det synes jeg, ligesom med madvarer, så tænker jeg meget over det, ikke meget, men jeg tænker over det, og f.eks. strikker jeg nogen gang, og så køber jeg økologisk uld, hvor jeg tænker at det er, jeg synes nogen gange, det er ubehageligt at købe produkter, man kan se, er syet i Bangladesh eller Indien, og man har en fornemmelse af, at det er sindssygt billigt, og at det nok er.. eller at folk nok ikke har fået særlig meget løn for at lave det. Det kan tit være lidt træls, så bruger man det to gange i byen, og så smider man det ud, eller et eller andet. Det kan jeg godt få lidt dårlig samvittighed over, men igen så skal det også hænge sammen med ens egen økonomi, og det er jo tit, det man har råd til, der er lavet og produceret de steder der, så derfor er det nogen gange lige det, man vælger, selvom man godt kan have det lidt træls med det. I: Ja, ok. Udover det økologiske garn, som du køber, er der så på nogle andre tidspunkter, hvor du kan huske, at du har shoppet efter noget direkte socialt ansvarligt tøj? ST: Øh, når jeg har købt f.eks. baby tøj til mine veninder, der har fået børn, så har jeg købt sådan noget øko-tøj, som jeg tænker, ikke skal skade den lille nye hud der, men ellers så har jeg købt, øh Vero Moda har sådan en linje, der hedder et eller andet øko-noget eller organic cotton, sådan en linje, og det har jeg nogen gange gået efter, fordi det er sådan, det har sådan en meget naturlig farve, jamen sådan meget økologisk lækkert. I: Ja? ST: Æh, og det kan jeg egentligt meget godt lide. I: Ja, ok.

4 ST: Ellers, ellers ikke sådan direkte. I: Hvis du nu fandt ud af, at et af dine favorit tøjmærker, de havde socialt ansvarligt tøj, ville du så købe det? ST: Ja, det ville jeg, det ville jeg synes, var fedt, det ville jeg blive positiv overrasket over, og så måske også, altså, gå mere efter det end andet, som ikke havde det. I: Ok, æhm Så du vil altid, hvis du kunne, så ville du altid gå efter at købe det? ST: Det tror jeg, det tror jeg, med mindre, man finder et eller andet fabulous et eller andet, som man bare ikke kunne undvære, så tror jeg, jeg ville gøre det nogen gange, ellers ville jeg, tror jeg, gå efter det. I: Ok, hvad motiverer dig til at købe socialt ansvarligt tøj? ST: Det gør den gode samvittighed over at have handlet eller have købt noget, som man ved er forsvarligt og ansvarligt. Og så tror jeg også, at man ville føle, at det var lækrere eller sådan på én eller anden måde, altså, at ja, jeg tror, det vil give en god samvittighed og en god følelse af det man har købt, og man vil passe bedre på det, og ja tror jeg egentligt. I: Ja, da du har købt det her, både det økonomiske uld og det organic cotton fra Vero Moda, som vi jo godt kan betegne som at være socialt ansvarligt, hvordan vil du så beskrive din egen fordel ved det, du var lidt inde på det? ST: jamen, lidt det samme, at man får et lækkert produkt, som samtidigt ikke gør, at man har dårlig samvittighed over at der sidder nogen og måske børn og syer det, æhm, og så også signalværdien i det, tror jeg, altså, det er jo ikke så meget noget man går og siger, det signalerer alligevel et eller andet til omverdenen, ja, på en selv, at man er typen, der tænker over det, altså det gør også, at man viser lidt overskud, et eller andet, det kan jeg egentlig meget godt lide. I: Ja, ok. Så, i forhold til lidt mere socialt ansvar på det lidt mere overordnede plan, hvad er så efter din mening de største udfordringer, vi oplever i samfundet i dag? ST: Det er jo større ulighed og større arbejdsløshed og måske lavere løn og i forhold til Danmark, så er det jo at produktionen ryger til udlandet, hvor der måske er længere mellem leddet, så man ikke kan kontrollere alle leverandører og alles leverandørers leverandører, og ikke kan styre og holde øje at det foregår ordentligt. Er det sådan noget, du tænker på? I: Nej, det er hvad du tænker på, der er selvfølgelig mange aspekter, hvad hvis vi nu skal tænke udover Danmark, sådan hele? ST: Så er det selvfølgelig også forurening og klimaet og dyrevelfærd i forhold til uld og pels og sådan noget, og ja, forurening egentligt mest, tror jeg. I: Ja, du snakker også om ulighed, hvad er det i forhold til, at du tænker ulighed? ST: Ja, jamen jeg tror, jeg tænkte på at det måske er fattigere mennesker, der måske tager nogle mere ufede jobs i de der produktions jobs, at der bliver større ulighed mellem vestlige brands, som får alting produceret i Østen og i Indien.

5 I: Ja? ST: Og Mellemøsten og Østeuropa, sådan at, at her sidder designerne og producenterne og butikkerne og sådan noget, og så bliver det produceret og syet i lande, hvor det ikke koster så meget, og hvor lønnen ikke er så høj, som det vil koste i Europa. I: Ja, tror du, at nogen af de her problemstillinger, du har nævnt, med arbejdsløshed og forurening kunne blive mindsket gennem forbrug af socialt ansvarligt tøj? ST: Ja, det tror jeg, fordi det vil automatisk måske komme til, det vil koste mere, fordi der skal være mere i løn, ordentlige arbejdsforhold, så det vil blive lidt dyrere, men det tror jeg også, folk er villige til at betale, fordi folk godt er klar over, at de her forhold, eller jeg tror, der er mange, der synes, det er uacceptabelt, måske især voksne mennesker, unge og børn ved det ikke rigtigt, der må forældrene måske vejlede dem i, hvad de skal købe, øhm, så, ja så voksne, bevidste mennesker, der går op i social ansvarlighed og velfærd osv. og udvikling af måske U-lande, og så, så tror jeg egentlig at det vil kunne gøre, at det ville koste lidt mere, og det tror egentlig, de ville betale, for så passede de også bedre på deres ting, så det ikke hele tiden blev forbrug, smid ud, køb nyt hele tiden, men nogen bedre produkter, som man passede på i længere tid, som kostede noget mere, som kom nogen andre mennesker til gode også. I: Ja, tror du, tænker folk allerede over det, eller..? ST: Jeg tror i forhold til nogle produkter, men ikke så meget som man burde overhovedet, også, fordi det bliver nemmere at producere ting, som ser dyrere ud, men som er helt vildt billigt, og det er jo faktisk lidt af et problem, altså, man kan imitere læder helt vildt godt, man kan købe sko, som ser dyre ud, og man kan lave tøj, altså efterligne dyrt tøj så godt, at det måske er mere fristende at købe de billige varer, måske, som ikke er så socialt ansvarlige som de ægte, måske mere velproducerede ting under ordentlige forhold. I: Ok, hvad hvis du fandt ud af, at et af dine egne favorit tøjmærker, de producerede tøj, som afhjalp nogle af alle de problemer, vi har snakket om, så ville du selv købe det, tøjet? ST: Ja, det ville jeg synes var positivt, og det ville jeg støtte helt sikkert. I: Ja, ok. Hvordan, hvis du så fandt ud af, at der var et af dine favorit tøjmærker, der udnyttede enten menneskelige eller naturlige ressourcer, hvordan ville du så reagere? ST: Det ville jeg synes, var surt, og så ville jeg måske finde alternativer til det, tror jeg, men vi ved jo godt, at når man køber tøj i H&M er det med en risiko for, at der ikke er så megen social ansvarlighed, som hvis man køber tøj de dyrere steder, og det er man sgu godt klar over et eller andet sted. Nogen gange ser man igennem fingre med det, fordi man ikke har råd til andet, æhm, men andre gange, så kan man godt tænke, at det har man ikke lyst til at støtte og så finder man på et alternativ, og det tror jeg, at jeg gør, hvis jeg fandt ud af, direkte, f.eks. nej, det var vist ikke det, nogen gange har det været oppe, at nogen produkter er kræftfremkaldende, og så vil man selvfølgelig undgå dette produkt i en periode, før man, måske så sørger folk for at ændre det, og så I: Hvad så med produkter fra samme firma? Vil du også undgå dem, eller var det bare det ene produkt?

6 ST: Ja, nej, så tror jeg, jeg ville boycutte mærket lidt eller, ja, ja, det tror jeg egentligt, hvis det var generelt, at de udnyttede børnearbejde eller sådan noget, så tror jeg, det vil gøre, at man vil have lidt en for dårlig smag i munden til bare at købe det tøj, fortsat. I: Ja, hvad vil være værst, hvis du fandt ud af at de udnyttede børnearbejde, f.eks. eller hvis de forurenede i deres produktion? ST: Helt klart mennesker, altså, at det er mennesker, synes jeg, skal have ordentlige forhold, og forurening er selvfølgelig også vigtig, men i forhold til mennesker, så tror jeg, at det er det, jeg synes, der er vigtigst. I: Ja. Ok. Så skifter vi en lille smule emne, tilbage til det med tøj, æhm.. Hvad har du fokus på, når du køber tøj? ST: Ja, vi har været lidt inde på det før, men moderigtighed og kvalitet og selvfølgelig sæson, hvilken sæson, det er, at man lige mangler, ja, og så ja, de ting, tror jeg er de vigtigste. I: Ja, ja, og hvis du nu køber tøj fra et mærke, som du f.eks. ikke kendte? Ville du så i en normal situation undersøge, hvilket firma der stod bag det her tøjmærke? ST: Nej, nej aldrig. I: Ok. Undersøger du nogen gange hvor at, hvor og hvordan dit tøj det er produceret? ST: Nogen gange ser jeg bare lige i labelet sådan Made in et eller andet men mere, hvis det bare lige står der, det er ikke, nogen gange kigger jeg lige, hvad kvalitet, det er, og så står det tit, men ellers gør jeg ikke. I: OK, Har du, når du ser, hvis det f.eks. er med i et eller andet sted, hvordan har du det så? ST: Jamen lidt, hvis der står made in India eller made in Taiwan eller et eller andet eller made in China, så tænker man så lige, Hov, er det mon socialt ansvarligt, er det mon lavet under nogle ordentlige forhold, og så kigger man på tøjet, og så kigger man lige på prisen og så vurderer man lidt, hmmm, er det, stemmer det nogenlunde overens eller hvad. Men hvis det er noget, man har vildt meget lyst til at købe, så betyder det ikke det helt store. I: Ok, så er det ikke så vigtigt for dig, hvor det er produceret eller hvordan det er produceret? ST: Ikk sådan lige i selve shopping situationen, men når man så taler om det, så tænker man selvfølgelig mere over det, men jeg tror simpelthen ikke jeg ved, hvor jeg skulle undersøge de her ting henne, så det har jeg ikke tænkt over, at det var en mulighed, sådan set. I: Nej, nu nævnte du, at du tjekker materialer, er det vigtigt for dig, når du køber tøj, hvilke materialer det er? ST: Nok lidt igen i forhold til prisen, om det er rent uld eller det er rent polyester eller sådan et eller andet, hvis det er noget vildt dyrt tøj, der er sådan en dårlig kvalitet, rent syntetisk, øhhhm, så, det er simpelthen bare derfor, at jeg tjekker, om det er bomuld, silke eller uld eller noget sådan mere rene produkter end plastik, (griner)

7 I: Ok, godt. Hvis du skulle tænke tilbage på én af alle dine mange shopping ture, kan du så erindre at have læst noget omkring, set information om socialt ansvarlige tøjprodukter? ST: Nej, nej ingen overhovedet, faktisk. Jeg synes slet ikke, at jeg er stødt på det, rigtig, nogen steder. I: Nej? Der er ikke rigtig noget, der. ST: Nej I: Godt, men jeg har ikke flere spørgsmål, så. Men er der noget, du gerne vil tilføje eller noget, du synes, at vi ikke har været inde omkring, som du ønsker nævne, inden vi stopper? ST: Neej, jeg synes egentligt, vi har udtømt emnet ok.

MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university.

MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university. Interviewer: I Respondent: MJ

Læs mere

SJ: 28 years old, in a relationship, lives in Copenhagen, last year student at the university.

SJ: 28 years old, in a relationship, lives in Copenhagen, last year student at the university. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 SJ: 28 years old, in a relationship, lives in Copenhagen, last year student at the university. I: Interviewer SJ:

Læs mere

Bilag 5, Interview med Lisa

Bilag 5, Interview med Lisa Bilag 5, Interview med Lisa 20 år Bosiddende i Vangede Ansat som kasseassistent i Superbest Interviewer: Hvor ofte handler du i H&M? Respondent: Ofte. Det er i hvert fald mest der, jeg handler. 3 gange

Læs mere

Kasper: Jeg hedder Kasper Thomsen, og jeg er 25 år gammel, og jeg læser HD 1. del på 4. semester

Kasper: Jeg hedder Kasper Thomsen, og jeg er 25 år gammel, og jeg læser HD 1. del på 4. semester 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Transskribering af interview, Kasper BM: okay, jeg skal først lige bede om dit navn, og din alder, og hvad du læser?

Læs mere

Bilag 4. Transskription af interview. Interview gennemført d. 7 maj 2014, i København.

Bilag 4. Transskription af interview. Interview gennemført d. 7 maj 2014, i København. Bilag 4. Transskription af interview. Interview gennemført d. 7 maj 2014, i København. Beskrivelse af interview med Nadia Interviewet med Nadia blev gennemført på biblioteket Støberiet på Blågårds Plads

Læs mere

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger en lille smule YouTube, hvis

Læs mere

Bilag 3: Andet fokusgruppeinterview onsdag d. 11. november 2015 kl.18.30 (varighed: 52:55)

Bilag 3: Andet fokusgruppeinterview onsdag d. 11. november 2015 kl.18.30 (varighed: 52:55) 1 Interviewer: velkommen til mit fokusgruppeinterview. Øhm jamen jeg har jo forklaret jer om hvad det 2 skal handle om før jeg begyndte at optage så har I nogle spørgsmål til hvad det skal 3 handle om?

Læs mere

Bachelorafhandling 2015 Bilag HA. Tysk 201208188

Bachelorafhandling 2015 Bilag HA. Tysk 201208188 7 Bilag Indhold Bilag 1: Interview 1... 1 Bilag 2: Interview 2... 10 Bilag 3: Interview 3... 15 Bilag 4: Interview 4... 22 Bilag 5: Interview 5... 28 Bilag 6: (E-mail) Interview 6... 32 Bilag 7: (E-mail)

Læs mere

Bilag 8, Interview med Amalie

Bilag 8, Interview med Amalie 1 Bilag 8, Interview med Amalie 21 år Bosiddende i Hvidovre Studerende: HA i IT på CBS Interviewer: Hvor ofte handler du i H&M? Respondent: Jeg skal faktisk derind i dag. Rimelig ofte synes jeg. Det er

Læs mere

Kata: Vi tænkte, om du kunne starte med at fortælle lidt om dig selv. Du skal vide, at det vil være anonymt, og vi kommer til at skifte navn.

Kata: Vi tænkte, om du kunne starte med at fortælle lidt om dig selv. Du skal vide, at det vil være anonymt, og vi kommer til at skifte navn. Bilag 3 Interview med Mia. Mia er kærester med Martin og sammen har de datteren Mette. Kata: Jeg stiller spørgsmålene, og hedder Katariina Sofie: Jeg hedder Sofie, og jeg vil supplere Katariina. Kata:

Læs mere

BM: jeg sætter lige mikrofonen til her (skratter). Super, øhm, jamen øh først skal jeg lige have dit navn og alder?

BM: jeg sætter lige mikrofonen til her (skratter). Super, øhm, jamen øh først skal jeg lige have dit navn og alder? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskribering af interview, Christina BM: jeg sætter lige mikrofonen til her (skratter). Super, øhm, jamen øh først

Læs mere

Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november 2013

Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 Bilag E Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november

Læs mere

Bilag 6. - Interview med Mikkel 28 år, d. 28 april 2016

Bilag 6. - Interview med Mikkel 28 år, d. 28 april 2016 Bilag 6. - Interview med Mikkel 28 år, d. 28 april 16 5 Interviewperson (Mikkel): M Interviewer (Sofie): I Korte pauser: Fysiske handlinger: () Relevante fysiske træk: [] I: Hvad vægter du højt for, at

Læs mere

Interview med Thomas B

Interview med Thomas B Interview med Thomas B 5 10 15 20 25 30 Thomas B: Det er Thomas. Cecilia: Hej, det er Cecilia. Thomas B: Hej. Cecilia: Tak fordi du lige havde tid til at snakke med mig. Thomas B: Haha, det var da så lidt.

Læs mere

Social ansvarlig mode i et forbrugerperspektiv

Social ansvarlig mode i et forbrugerperspektiv Social ansvarlig mode i et forbrugerperspektiv BILAG Jane Schouborg Jensen (JJ62069) Vejleder: Sophie Esmann Andersen Speciale i Virksomhedskommunikation, Sommer 2009 Aarhus School of Business (Handelshøjskolen

Læs mere

Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1 Interviewsvar 5.1 Interviewspørgsmål 5.2 Interviewsvar 5.2 Interviewspørgsmål 5.3 Interviewsvar 5.

Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1 Interviewsvar 5.1 Interviewspørgsmål 5.2 Interviewsvar 5.2 Interviewspørgsmål 5.3 Interviewsvar 5. Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1: Hvad er arbejdsetik for dig? Interviewsvar 5.1: Jamen altså.. Etik så tænker jeg jo gerne i forhold til, ikke i forhold til personlig pleje, men i forhold

Læs mere

Telefoninterview med Carsten Munk. Telefoninterview med importøren Carsten Munk fra The Earth Collection den. 4.03.2013

Telefoninterview med Carsten Munk. Telefoninterview med importøren Carsten Munk fra The Earth Collection den. 4.03.2013 Bilag 3 Bilag 3.1 Telefoninterview Telefoninterview med Carsten Munk Telefoninterview med importøren Carsten Munk fra The Earth Collection den. 4.03.2013 5 C= Carsten Munk, A= Anne Pedersen, J= Josephine

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Bilag 1 H&Ms CSR kommunikation i butikkerne. Billede 1: Plakat bag kassen om H&M Conscious Foundation

Bilag 1 H&Ms CSR kommunikation i butikkerne. Billede 1: Plakat bag kassen om H&M Conscious Foundation Bilag 1 H&Ms CSR kommunikation i butikkerne Billede 1: Plakat bag kassen om H&M Conscious Foundation Billede 2: Genbrugsbeholder samt tilhørende informationsmateriale Billede 3: Information om H&Ms bæredygtige

Læs mere

Bilag til. Markedsføring af økologisk børnetøj. - en kvalitativ undersøgelse af forældres værdier og holdninger Bo Juul Jensen

Bilag til. Markedsføring af økologisk børnetøj. - en kvalitativ undersøgelse af forældres værdier og holdninger Bo Juul Jensen Copenhagen Business School, Cand.ling.merc Bilag til Markedsføring af økologisk børnetøj - en kvalitativ undersøgelse af forældres værdier og holdninger Bo Juul Jensen Af Nadine Tschirner Afleveret: 1.

Læs mere

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt?

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt? Interview gruppe 2 Interviewperson 1: Hvad hedder i? Eleverne: Anna, Fatima, Lukas Interviewperson 1: Hvor gamle er i? Eleverne: 15, 16, 15. Interviewperson 1: Jeg ved ikke hvor meget i lige har hørt,

Læs mere

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara.

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara. Bilag 1. Transskription af interview. Interview gennemført d. 5. maj 2014, via Skype. Beskrivelse af interview med Clara Interviewet med Clara blev udført den 5. maj 2014, som et Skype-interview. Vi blev

Læs mere

Bilag 6: Transskribering af interview med deltager nr. 1

Bilag 6: Transskribering af interview med deltager nr. 1 Bilag 6: Transskribering af interview med deltager nr. 1 Indledning INT: Okay, det er denne her brochure, det handler om. D: Mmm. INT: Og hvad tror du, den handler om? D: Den her brochure? Den handler

Læs mere

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Naturlig enhed Vi hører altid radio og så tjekker jeg også min mobil, men vi ses ikke tv om morgenen. Men så sidder jeg også

Læs mere

BILAG 4. Transskription af interview med Lars produktionsmedarbejder, d. 02.04.2014. L: Lars.. = mindre pause

BILAG 4. Transskription af interview med Lars produktionsmedarbejder, d. 02.04.2014. L: Lars.. = mindre pause BILAG 4 Transskription af interview med Lars produktionsmedarbejder, d. 02.04.2014 L: Lars.. = mindre pause I = Ida (Interviewer 1)... = lang pause J = Jakob (Interviewer 2) [] = markerer lyde og andet

Læs mere

Bilag 10. Side 1 af 8

Bilag 10. Side 1 af 8 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 Transskribering af interview m. medarbejder 6, 17.april

Læs mere

Transskription af interview med Rasmus:

Transskription af interview med Rasmus: Bilag 3 Transskription af interview med Rasmus: I1: Interviewer 1 I2: Interviewer 2 R: Rasmus I1: Sådan. I2: Så er den i gang? I2: Perfekt. I1: Det skulle den være. Yes. I2: Ja. Øhm, ja, og vi fortalte

Læs mere

Bilag 2: Første fokusgruppeinterview tirsdag d. 10. november 2015 kl.18.00 (varighed: 1:18:59)

Bilag 2: Første fokusgruppeinterview tirsdag d. 10. november 2015 kl.18.00 (varighed: 1:18:59) 1 Interviewer: Velkommen til mit fokusgruppeinterview. Jeg skal jo skrive mit speciale som I ved. 2 og øh derfor skal jeg have noget empiri og det kan I hjælpe mig med ved at svare på 3 mine spørgsmål.

Læs mere

Spring ud i det! - job på almindelige arbejdspladser

Spring ud i det! - job på almindelige arbejdspladser Spring ud i det! - job på almindelige arbejdspladser Indhold Kolofon Spring ud i det 1. Oplag Udgiver: Servicestyrelsen, 2008 Tekst og redaktion: Stine Grønbæk Jensen Handicapenheden Servicestyrelsen Foto:

Læs mere

På spørgsmålet; Hvordan har du oplevet dit personlige forhold til din gåmakker?

På spørgsmålet; Hvordan har du oplevet dit personlige forhold til din gåmakker? Bilag 6 I: Interviewer IPA: IPP: Interviewperson Interviewperson Den personlige relation Udskrift af Interviewsekvens I: Synes du, du kan tale om personlige ting med din gåmakker? IPA: Ikke så meget. Jo

Læs mere

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 LO: Det er egentlig bare en udbygning af de spørgsmål, der var på spørgeskemaet. Det er bare

Læs mere

Bilag. Interview. Interviewguide

Bilag. Interview. Interviewguide Bilag Interviewguide Introduktion: Interviewet vil blandt andet omhandle konsekvenser ved insourcing i forhold det danske marked, hvilke faktorer der ligger til grund for at virksomheders insourcing og

Læs mere

BILAG 1 2 BILAG 2 14 BILAG 3 26 BILAG 4 63 BILAG 5 73 BILAG 6 93 BILAG 7 105 BILAG 8 106 BILAG 9 107 BILAG 10 108 BILAG 11 112 BILAG 12 113

BILAG 1 2 BILAG 2 14 BILAG 3 26 BILAG 4 63 BILAG 5 73 BILAG 6 93 BILAG 7 105 BILAG 8 106 BILAG 9 107 BILAG 10 108 BILAG 11 112 BILAG 12 113 Indholdsfortegnelse BILAG 1 2 BILAG 2 14 BILAG 3 26 BILAG 4 63 BILAG 5 73 BILAG 6 93 BILAG 7 105 BILAG 8 106 BILAG 9 107 BILAG 10 108 BILAG 11 112 BILAG 12 113 BILAG 13 116 BILAG 14 117 BILAG 15 119 BILAG

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

1. Steen: Og det her, det er mest for formalianerne til at starte med, men du skal vide, at du bliver optaget på bånd, og så skal jeg vide, hvad dit

1. Steen: Og det her, det er mest for formalianerne til at starte med, men du skal vide, at du bliver optaget på bånd, og så skal jeg vide, hvad dit 1. Steen: Og det her, det er mest for formalianerne til at starte med, men du skal vide, at du bliver optaget på bånd, og så skal jeg vide, hvad dit navn er hvad dit kunstner navn er, som det kaldes? 2.

Læs mere

Skitur med Klubben Søborg på Hovfjället i vinterferien

Skitur med Klubben Søborg på Hovfjället i vinterferien Skitur med Klubben Søborg på Hovfjället i vinterferien Velkommen på skitur: Skitur med klubben er efterhånden en tradition, der ikke er til at komme uden om. I år er det femte gang vi har arrangeret tur

Læs mere

Bilag 5: Transskriptioner

Bilag 5: Transskriptioner Bilag 5: Transskriptioner Læsevejledning til transskriptioner (): Et tomt par parenteser er et stykke som transskriptøren ikke kan høre tilstrækkeligt af. ((...)): Ord i dobbeltparentes skal nærmere forstås

Læs mere

BILAG 1: Interview med Karina Nielsen, 24/4-15

BILAG 1: Interview med Karina Nielsen, 24/4-15 Antal i husholdningen: 2 Alder: Karina 41, Kaj 46 Aalborg, Nordjylland BILAG 1: Interview med Karina Nielsen, 24/4-15 Har I et madbudget? Nej Har du et skøn på hvor meget I bruger om måneden? Jeg tror

Læs mere

Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark

Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark Introduktion: Hej og velkommen til mit fokusgruppeinterview. Fokusgruppeinterviewet handler om, hvilket kendskab respondenterne, altså jer har til tøjkæden Primark.

Læs mere

Bilag 6. Transskription af interview med Emil

Bilag 6. Transskription af interview med Emil Bilag 6 Transskription af interview med Emil Alder? 18 år gammel Hvilket klassetrin? Jeg går i 2.g Dig med tre ord? Engageret målrettet, det ved jeg ikke hvad det tredje skulle være. Pligtopfyldende? Hvad

Læs mere

Interview af Niclas R. Larsen Længde: 32 minutter

Interview af Niclas R. Larsen Længde: 32 minutter M: Så begynder vi så småt, det er egentligt bare nogle spørgsmål hvor du skal tage en stillingtagen, måske en kort refleksion vil nogle af dem kræve selvfølgelig og det gør ikke noget du tænker lidt ud

Læs mere

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014.

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Anna er 14 år, går på Virupskolen i Hjortshøj, og bor i Hjortshøj. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Simon Skov Fougt. F: Neeeej. F: Alkohol. I: Nej, fordi at det jo, det sku ik være om hvad du kan li, men hvad vi har brugt. F: Ja I (skriver) : Sådan

Simon Skov Fougt. F: Neeeej. F: Alkohol. I: Nej, fordi at det jo, det sku ik være om hvad du kan li, men hvad vi har brugt. F: Ja I (skriver) : Sådan . I: Vi kan næsten ikke høre noget der (de hører musik på en mobiltelefon). Er det for højt? 2. F: Nej (de er i gang med reklameassistenten. Læser højt): Hvordan får I jeres budskab til at fremgå af reklamen?

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 Bilag I Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 Kursiv: Indikerer, der er lagt ekstra

Læs mere

IP: Ja, altså jeg har ikke noget fast beløb, men jeg vil gerne have, der, altså, er penge på kontoen, så man ikke hele tiden skal gå og tænke på, at

IP: Ja, altså jeg har ikke noget fast beløb, men jeg vil gerne have, der, altså, er penge på kontoen, så man ikke hele tiden skal gå og tænke på, at Interview nr. 4 Bilag 11: Transskription af interview ung pige, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung pige, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

Interview med anæstesilæge Inge De Haas Dato: 4. November 2011

Interview med anæstesilæge Inge De Haas Dato: 4. November 2011 Interview med anæstesilæge Inge De Haas Dato: 4. November 2011 Interviewer: Sådan rent formelt, hvis vi lige kunne få dit fulde navn? Læge: Ja, jeg hedder Inge De Haas. Interviewer: Ja, og din stilling?

Læs mere

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 Tilstede: Faglærer og Kristine Lodberg Madsen Kristine: Hvad er din baggrund, uddannelse og hvad

Læs mere

Kalundborgvej 49, 4591 Føllenslev, Tlf: 59 29 14 38

Kalundborgvej 49, 4591 Føllenslev, Tlf: 59 29 14 38 Højsted, den 08-02-16 UMV maj 2015 Kortlægning af undervisningsmiljøet sådan greb vi det an Vi har brugt spørgeskemaværktøjet www.termometeret.dk fra Dcum. Undersøgelsen er foregået i perioden fra marts

Læs mere

MAD-SVIN-ERI. 1 sund 2 3 4 5 6 7 8 9 10 usund 1 GUS

MAD-SVIN-ERI. 1 sund 2 3 4 5 6 7 8 9 10 usund 1 GUS MAD-SVIN-ERI Hvad vi skal lave er nu er at vi skal være mad detektiver, vi skal undersøge hvor sund eller usund mad er. Du vil sikkert blive overrasket. 1. Hvad tror du er sund og usund mad? Du har nu

Læs mere

Kan vi fortælle andre om kernen og masken?

Kan vi fortælle andre om kernen og masken? Kan vi fortælle andre om kernen og masken? Det kan vi sagtens. Mange mennesker kan umiddelbart bruge den skelnen og den klarhed, der ligger i Specular-metoden og i Speculars begreber, lyder erfaringen

Læs mere

TØJ Ayesha & Fitore & Ayesha Fitore

TØJ Ayesha & Fitore & Ayesha Fitore TØJ Ayesha & Fitore & Ayesha Fitore Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...side 1 Indledning...side 2 Problemformulering...side 3 Problemstilling...side 3 Historie...side 4 Produktion...side 5 Økologi...side

Læs mere

Kapitel 6. Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed

Kapitel 6. Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed Kapitel 6 Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed 1 5 Hvordan har du det med tøj? Voxpop Jamilla Altså, jeg bliver selvfølgelig glad, når jeg arver tøj, og når jeg får noget. Det er rigtig dejligt Og

Læs mere

Mobildeal trimmet til tiden. Erhverv. Stå stærkt

Mobildeal trimmet til tiden. Erhverv. Stå stærkt trimmet til tiden Erhverv Stå stærkt Alt i én pakke er sund fornuft til lave priser giver dig fuldt overblik over dine telefonudgifter. Ingen skjulte omkostninger, altid de nyeste mobiltelefoner og lave

Læs mere

TAP'ers evaluering af fleksordning Dato 2010-09-29 10:20:03

TAP'ers evaluering af fleksordning Dato 2010-09-29 10:20:03 Navn TAP'ers evaluering af fleksordning Dato 2010-09-29 10:20:03 Hvad er din holdning til fleksordningen? Hvilke fordele kan du se ved ordningen? (Gerne flere svar) Andre fordele: Det gavner både SDU og

Læs mere

Interview med frivillig fra URK.

Interview med frivillig fra URK. Interview med frivillig fra URK. Demografi: I: Dit køn er? R: Hvad siger du? I: Dit køn? R: Mand. I: Ja, og hvor gammel er du? R: 28 år. I: Hvad er din beskæftigelse? R: Teknisk kørselsassistent disponens

Læs mere

I en alder, hvor andre begynder at tænke på pensionen, startede fransklærerinden og diplomatfruen Anne Wright sin egen butik med lækre øko-varer fra

I en alder, hvor andre begynder at tænke på pensionen, startede fransklærerinden og diplomatfruen Anne Wright sin egen butik med lækre øko-varer fra I en alder, hvor andre begynder at tænke på pensionen, startede fransklærerinden og diplomatfruen Anne Wright sin egen butik med lækre øko-varer fra alverdens lande. 14 IVÆRKSÆTTEREN NOVEMBER 2006 Lærerindens

Læs mere

Selvtillidsøvelser. SELVTILLIDSØVELSER. Stille elever klar til forandring? www.turbineforlaget.dk

Selvtillidsøvelser. SELVTILLIDSØVELSER. Stille elever klar til forandring? www.turbineforlaget.dk Selvtillidsøvelser Du kan her finde selvtillidsøvelser, som kan hjælpe eleverne med at overvinde de udfordringer, de står overfor. Øvelserne kan hjælpe eleverne med at mestre svære opgaver. Øvelserne har

Læs mere

Bilag 1: Interviewguide til ekspert interview med Gai og Lisva

Bilag 1: Interviewguide til ekspert interview med Gai og Lisva Bilag 1: Interviewguide til ekspert interview med Gai og Lisva Generelt om virksomheden Fortæl om hvad Gai og Lisva er for en virksomhed? Hvad er historien bag virksomheden? Hvad er jeres mission/vision

Læs mere

Seksagesima d.27.2.11. Mark.4,1-20.

Seksagesima d.27.2.11. Mark.4,1-20. Seksagesima d.27.2.11. Mark.4,1-20. 1 En sædemand om foråret er en håbets figur noget af det mest livsbekræftende man vel kan se, også hvor vi, som nu om stunder møder ham i maskinens form. Sædemanden

Læs mere

... afholdes kundebesøget

... afholdes kundebesøget II!... afholdes kundebesøget Kære læser... Vi håber at du har fået så god inspiration og succes efter at have læst SÅDAN!... booker du dine møder, at du nu er klar til få succes med dine kundebesøg. Vi

Læs mere

JONAS (10) sidder ved sit skrivebord og tegner monstre og uhyrer. Regitze (16) kommer ind på værelset og river tegningen væk.

JONAS (10) sidder ved sit skrivebord og tegner monstre og uhyrer. Regitze (16) kommer ind på værelset og river tegningen væk. 1. INT. VÆRELSE. DAG. (10) sidder ved sit skrivebord og tegner monstre og uhyrer. Regitze (16) kommer ind på værelset og river tegningen væk. Hey! Regitze kigger afventende på ham med korslagte arme. (Vred)

Læs mere

VÆRD AT VIDE FORBYGGENDE SELVMONITORERING

VÆRD AT VIDE FORBYGGENDE SELVMONITORERING VÆRD AT VIDE FORBYGGENDE SELVMONITORERING Faglige input produceret af og for partnerne i Lev Vel, delprojekt Forebyggende Ældre, sundhed og Forfatter: Af Julie Bønnelycke, videnskabelig assistent, Center

Læs mere

Nej sagde Kaj. Forløb

Nej sagde Kaj. Forløb Nej sagde Kaj Kaj siger nej til alle mors gode tilbud om rejser ud i verden. Han vil hellere have en rutsjebanetur - og det får han, både forlæns og baglæns gennem mærkelige og uhyggelige steder som Gruel

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 25. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 25 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 25. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 25 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 25 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 25 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge25_verden_omkring_mig.indd 1 06/07/10 11.42 Uge 25 l Verden omkring

Læs mere

Interview med kommunaldirektøren om professionalisme i ledelse og ledelsesudfordringer 1

Interview med kommunaldirektøren om professionalisme i ledelse og ledelsesudfordringer 1 1 Indledning Har du lyst til at læse lidt om dine øverste lederes tanker om ledelse og professionalisme? Så har du her 7 dugfriske sider, baseret på et interview den 8. december 2014. Interviewet var en

Læs mere

Kostpolitik for Duponts Gård

Kostpolitik for Duponts Gård Kostpolitik for Duponts Gård VI MINDSKER SUKKERET Fredericia Kommune vælger at se råderummet som forældrenes, og derfor skal børn og unge så vidt muligt ikke tilbydes sukkerholdig kost og drikke, mens

Læs mere

I: Man er altså mere bevist om, hvor spillet vil have én hen og de mål der er i spillet?

I: Man er altså mere bevist om, hvor spillet vil have én hen og de mål der er i spillet? Spilundersøgelse 1.2: Interview med Brian og Liv efter spiltest d.13/4-2010 B: Der var det du snakkede om med byrummet. Det er en ny måde at prøve at bruge byrummet på, men man er ikke så opmærksom på,

Læs mere

FYRET FRA JOBBET HVORDAN KAN DU FORVENTE AT REAGERE? HVAD BETYDER EN FYRING FOR DIG? HVORDAN KOMMER DU VIDERE?

FYRET FRA JOBBET HVORDAN KAN DU FORVENTE AT REAGERE? HVAD BETYDER EN FYRING FOR DIG? HVORDAN KOMMER DU VIDERE? FYRET FRA JOBBET HVAD BETYDER EN FYRING FOR DIG? HVORDAN KAN DU FORVENTE AT REAGERE? HVORDAN KOMMER DU VIDERE? Jeg er blevet fyret! Jeg er blevet opsagt! Jeg er blevet afskediget! Det er ord, som er næsten

Læs mere

Transskription af videointerview med person A og person B omkring deres projekt Arne Stift

Transskription af videointerview med person A og person B omkring deres projekt Arne Stift Transskription af videointerview med person A og person B omkring deres projekt Arne Stift Semistruktureret kvalitativt interview Video blev anvendt til at fastholde interviewet og til efterfølgende analyse

Læs mere

Internationaliseringsundersøgelsen 2015

Internationaliseringsundersøgelsen 2015 Internationaliseringsundersøgelsen 2015 Undersøgelsen indeholder 877 respondenter, hvilket svarer til 23,5 % af VIA s 3725 studerende. De internationale studerendes ankomst til Danmark: 1.a Hvad har de

Læs mere

Hvor ofte går du på McDonald's? Oplever du, at McDonald's kommunikerer om ansvarlighed?

Hvor ofte går du på McDonald's? Oplever du, at McDonald's kommunikerer om ansvarlighed? Hvor ofte går du på McDonald's? Oplever du, at McDonald's kommunikerer om ansvarlighed? Hvor vil du foretrække at høre om McDonald's ansvarlighed?vælg gerne flere steder Hvor vil du foretrække at høre

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Ulønnet arbejde kan faktisk godt betale sig

Ulønnet arbejde kan faktisk godt betale sig Lidt smartere... Genbrug er smart. Vi får gavn af ting andre har givet, og det er til glæde for såvel giver som aftager. Genbrugsting skal skabe glæde hos nye ejere, og starte et nyt liv i nye omgivelser.

Læs mere

Kom/It Rapport. Responsiv hjemmeside (Jakes Awesome Game Reviews)

Kom/It Rapport. Responsiv hjemmeside (Jakes Awesome Game Reviews) Kom/It Rapport Responsiv hjemmeside (Jakes Awesome Game Reviews) Indhold Resume... 2 Forord... 2 Jakes Awesome Game Reviews... 2 Den tidelige fase... 2 Efter jeg har lavet siden hvor mine reviews er:...

Læs mere

BILLAG 2: Storyboard, Level 1

BILLAG 2: Storyboard, Level 1 BILLAG 1: Personas Annika, 10 Annika går i 3. klasse. Hun interesserer sig en del for heste, hvilket også kan ses i hendes fritidsaktiviteter, da hun går til ridning og bruger meget tid på, at læse hestebladet

Læs mere

navigation introduktion 1 Vejskilte og stifindere om navigationsdesign

navigation introduktion 1 Vejskilte og stifindere om navigationsdesign navigation introduktion 1 Vejskilte og stifindere om navigationsdesign navigation introduktion 2 definition Navigation betyder at beregne en kurs - at have et mål og finde ud af hvordan man lettest når

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Undervisningsmiljø for 'Indskoling' 2009 2. årgang M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af 10 Er du glad for at gå i skole? 42 / 84%, ikke rigtigt Hvordan

Læs mere

1. Spørgeskemaundersøgelse om Blå Kors Genbrug

1. Spørgeskemaundersøgelse om Blå Kors Genbrug 1. Spørgeskemaundersøgelse om Blå Kors Genbrug I Blå Kors Genbrug vil vi gøre, hvad vi kan for at give vores kunder den bedste service. Vi vil gerne være på forkant, så vi kan imødekomme nye behov hos

Læs mere

Bilag 2 Interview med vagt, Samantha.

Bilag 2 Interview med vagt, Samantha. Bilag 2 Interview med vagt, Samantha. H er forkortelsen for Hans Feilberg, som agerer førsteinterviewer. JO er forkortelsen for Jonas de Ripperda, som agerer anden interviewer. S er forkortelsen for Samantha,

Læs mere

Byrådsmøde 21. januar 2015. Sag 1 Ændring i Feriekalenderen

Byrådsmøde 21. januar 2015. Sag 1 Ændring i Feriekalenderen Sag 1 Ændring i Feriekalenderen Så går vi tilbage til sag 1 på dagsordenen, som er et forslag fra Liberal Alliance: Ændring i Feriekalenderen. Og der skal jeg bede om indtegnet under Lotte Cederskjold,

Læs mere

Sammenligningsniveau 1: Landsplan - Klassetrin ( Alle ) - Antal besvarelser: 30603

Sammenligningsniveau 1: Landsplan - Klassetrin ( Alle ) - Antal besvarelser: 30603 RAPPORT Rapport for Ungeprofilundersøgelsen inkl. SSP-del SKOLEÅR 2015/2016 OMRÅDE Ungeprofilundersøgelsen MÅLGRUPPE Udskoling (7. - 9. klasse) UNDERSØGELSE Ungeprofilundersøgelsen 2015 - Fredericia GRUNDLAG

Læs mere

Man skal have mod til at være sig selv! Interview med Rasmus Møller. Forældre med handicap i DHF

Man skal have mod til at være sig selv! Interview med Rasmus Møller. Forældre med handicap i DHF Forældre med handicap i DHF Man skal have mod til at være sig selv! Interview med Rasmus Møller Rasmus Møller er lærerstuderende, benamputeret og far til August på 3 år. Og Rasmus og hans kone venter en

Læs mere

Bilag C: Transskription af interview med kunde 2 Britta Hedegaard

Bilag C: Transskription af interview med kunde 2 Britta Hedegaard Bilag C: Transskription af interview med kunde 2 Britta Hedegaard Hun er ansat ved Bøgetorp ApS, der er en konsulentvirksomhed. Virksomheden laver bl.a. kurser indenfor strategi og ledelse samt coaching.

Læs mere

Spørgeskema om din nyresygdom

Spørgeskema om din nyresygdom NYU-2 Spørgeskema om din nyresygdom Vi vil bede dig udfylde dette skema og indsende det i vedlagte svarkuvert. Du kan læse mere i det vedlagte brev. På forhånd tak! Nyremedicinsk Ambulatorium OM DIN APPETIT

Læs mere

Du må være med! -5. Den, der er lidt mærkelig

Du må være med! -5. Den, der er lidt mærkelig Du må være med! -5 Den, der er lidt mærkelig Mål: Det er ubehageligt at blive holdt udenfor, men Jesus holder ingen udenfor. Han inkluderer hvert eneste menneske. Børnene må komme til den overbevisning,

Læs mere

JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER

JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER Anne Rosenvold er uddannet Cand. Scient. Soc. fra RUC. Hun er uddannet coach, har boet nogle år i Australien, arbejdet med ind- og udstationerede familier, hun er foredragsholder,

Læs mere

Kapitel 120, En dialog:

Kapitel 120, En dialog: Kapitel 120, En dialog: 673 Annette og Charlotta mødes på gaden. Charlotta skal til Holbæk og Annette går med hjem for at sludre medens Charlotta klæder om. Da Charlotta er parat til at gå ud af døren

Læs mere

SF Ungdom GUIDE TIL DET GODE SKOLEBESØG

SF Ungdom GUIDE TIL DET GODE SKOLEBESØG GUIDE TIL DET GODE SKOLEBESØG INDEN I TAGER AF STED, SÅ HUSK: Undersøg, hvornår der er pause op uddannelsesstedet, og hvornår I kan regne med, at der er mange mennesker at tale med. Ring evt. til skolen

Læs mere

Mine penge. Hvad bestemmer jeg? Og hvordan kan jeg få hjælp? TIL PERSONER MED NEDSAT FUNKTIONSEVNE

Mine penge. Hvad bestemmer jeg? Og hvordan kan jeg få hjælp? TIL PERSONER MED NEDSAT FUNKTIONSEVNE Mine penge Hvad bestemmer jeg? Og hvordan kan jeg få hjælp? TIL PERSONER MED NEDSAT FUNKTIONSEVNE Publikationen er udgivet af Socialstyrelsen Edisonsvej 18, 1. 5000 Odense C Tlf: 72 42 37 00 E-mail: info@socialstyrelsen.dk

Læs mere

Choco-Hazelnut 2 Chokolade Smager alt for sødt og det giver kvalm. Choco-Hazelnut 5 Vanille

Choco-Hazelnut 2 Chokolade Smager alt for sødt og det giver kvalm. Choco-Hazelnut 5 Vanille Smag Vote Favorite Forslag Choco-Hazelnut 5 Fast del af jeres sortiment Choco-Hazelnut 4 Chokolade Choco-Hazelnut 2 Chokolade Det en fin blanding, med en klar smag af hasselnød, dog er den meget sød så

Læs mere

PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT

PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT Et manuskript af 7.3, Helsinge Realskole 5. gennemskrivning, februar 2010 1 SC 1.ext. kvarterspladsen forår dag. THOMAS(13)kommer gående med armen rundt om foran vandrehjemmet.

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Bilag 11: Transskribering af fokusgruppeinterview med 8 elever fra 8. klasse på Skødstrup Skole

Bilag 11: Transskribering af fokusgruppeinterview med 8 elever fra 8. klasse på Skødstrup Skole Bilag 11: Transskribering af fokusgruppeinterview med 8 elever fra 8. klasse på Skødstrup Skole Informanterne er benævnt med deres egne fornavne. Da der medvirkede to, som begge hed Caroline, er de benævnt

Læs mere

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har

Det er svært at nå halvvejs rundt om et springvand på de 10 sek. selvudløseren har Efter en meget spændende og programfyldt uge i sidste uge, har vi fået skruet tempoet lidt ned denne her uge. Vi havde set så meget frem til den berømte sommerlejr, at det blev helt tomt bagefter. Der

Læs mere

Midtvejsseminar. Ind i undervisningsrummet på eud et forskningsprojekt om eleverne og deres møde med erhvervsuddannelsernes grundforløb.

Midtvejsseminar. Ind i undervisningsrummet på eud et forskningsprojekt om eleverne og deres møde med erhvervsuddannelsernes grundforløb. Midtvejsseminar Ind i undervisningsrummet på eud et forskningsprojekt om eleverne og deres møde med erhvervsuddannelsernes grundforløb. Man kan være lidt herre over sine egne ting om arbejdsprocesser,

Læs mere

Bilag 4: Meningskondensering af transskribering af interview med Anna, 14 år

Bilag 4: Meningskondensering af transskribering af interview med Anna, 14 år Bilag 4: Meningskondensering af transskribering af interview med Anna, 14 år Naturlig enhed Jeg hedder Anna og er 14 år og jeg gå på Virup Skolen i 7. klasse. Jeg går selvfølgelig i skole og så klub sammen

Læs mere

Snørre: Mine knæ er lavet af gele, det har jeg godt fortalt dig, ikke? Snørre: De svupper for hvert trin. Svabersvejsersvup... svup... svup... svup...

Snørre: Mine knæ er lavet af gele, det har jeg godt fortalt dig, ikke? Snørre: De svupper for hvert trin. Svabersvejsersvup... svup... svup... svup... Vindeltrappen Snørre: Mine knæ er lavet af gele, det har jeg godt fortalt dig, ikke? Jo. Snørre: De svupper for hvert trin. Svabersvejsersvup... svup... svup... svup... Så længe de svupper, knækker de

Læs mere

MGP i Sussis klasse.

MGP i Sussis klasse. Side 1. MGP i Sussis klasse. Hans Chr. Hansen. Alrune. Side 2. 1. MGP i 2.b. Sussi har musik i skolen. Det har alle jo. Hun elsker de timer. De laver alt muligt i musik. De slår rytmer. De leger. De synger

Læs mere

Pædagogisk Vejlederog Værestedsteam. Brugertilfredshedsundersøgelse af Huset

Pædagogisk Vejlederog Værestedsteam. Brugertilfredshedsundersøgelse af Huset Pædagogisk Vejlederog Værestedsteam Brugertilfredshedsundersøgelse af Huset Pædagogisk Vejleder- og Værestedsteam Køge Kommune 2016 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Om Huset og dets brugere... 4 Konklusion...

Læs mere