BEMÆRKNINGER TIL INVESTERINGSOVERSIGT 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BEMÆRKNINGER TIL INVESTERINGSOVERSIGT 2016"

Transkript

1 BEMÆRKNINGER TIL INVESTERINGSOVERSIGT 2016 (dok.nr ) Generelle bemærkninger: Anlægsbudgettet for 2016 til 2019 har særlig fokus på: En løbende vedligeholdelse af kapitalværdien for bygninger, veje, it mv. En realisering af de vedtagne udbygnings- og renoveringsplaner for børnepasning, folkeskole, ældreområdet, idræt og sundhed. En stærk fokus på projekter, der medfører en reduktion af serviceudgifterne. En øget lånemulighed, via de årlige regeringsaftaler, vil give yderligere mulighed for realisering af ønskede anlægsprojekter. Overførselsadgang Rådighedsbeløb overføres med maksimalt 5 % via den automatiske overførselsadgang. Ønskes overført et større beløb, skal ansøgning medtages i bevillingskontrollen ultimo Specielle bemærkninger: Note 1, P.nr Bygningsvedligehold, afsat til senere fordeling efter behov Planlagt bygningsvedligeholdelse er i budgetperioden 2016 til 2019 budgetteret med følgende beløb: Hele kr P.nr Bygningsvedligehold Ældreboliger, drift Forsyningsområdet, drift I alt Heraf afsat til uforudset vedligeholdelse Samlet budget til planlagt vedligeholdelse herefter Ultimo 2019 forventes der et vedligeholdelsesefterslæb på ca. 29 mio. kr. Vedligeholdelsesefterslæbet forventes, med det nuværende budget, at være væk i løbet af en kortere årrække. Budgettet til bygningsvedligehold fordeles efterfølgende på politikområder af Byrådet. Hvad angår forsyningsområdet og ældreboliger er budgettet efter konteringsreglerne henført til drift. Beløb til uforudset vedligeholdelse udgør 4 mio. kr. årligt. I det omfang beløbet ikke anvendes på uforudset vedligeholdelse, vil restbeløbet blive anvendt til en hurtigere nedbringelse af vedligeholdelsesefterslæbet.

2 Bruges beløbet på uforudset vedligeholdelse, vil udgifterne blive registreret under det politikområde de vedrører. Kommunaldirektøren er bemyndiget til at foretage omplacering fra rammebeløbet, vedrørende uforudset vedligeholdelse, til de politikområder, hvor beløbet anvendes. Bevillingsmæssig berigtigelse indhentes i forbindelse med næste års ansøgning om frigivelse af rådighedsbeløb. Efter at vedligeholdelsesefterslæbet er afviklet forventes der, til fastholdelse af kommunens ejendommes kapitalværdi og funktion, årligt at skulle afsættes 55 mio. kr. til planlagt vedligehold af den samlede ejendomsportefølje. Note 2, P.nr Energihandleplan Der er i 2016 budgetteret med en nettoudgift på 6,900 mio. kr., der er forudsat lånefinansieret. Af udgiften anvendes 1,3 mio. kr. til aflønning af energikoordinatorer. Investeringen medfører en reduktion i kommunens driftsudgifter med virkning fra Det sparede beløb anvendes til inddækning af effektiviseringsmålet. Forventet indtægt på 0,175 mio. kr. årligt, fra salg af energibesparelser, indgår i nettotallet. Note 3, P.nr It i folkeskolen, løbende udskiftning En fortsættelse af den nuværende strategi på området indebærer et årligt investeringsbehov på 4,2 mio. kr. til indkøb af pc, bærbare og skærme. Projektet startes 2016, hvor der er afsat 0,5 mio. kr. Fra 2017 er afsat 4,2 mio. kr. årligt. For at sikre standarden indtil 2017 pålægges det Børne- og Uddannelsesdirektøren at løse opgaven, inden for den samlede budgetramme, og efter principperne for overførsler mellem budgetår. Ny strategiplan for skoleområdet vil kunne betyde ændringer i den nødvendige teknik, men uanset valg af strategi, vurderes det ikke nødvendigt at ændre investeringsbehovet. Det bemærkes i øvrigt, at vedligeholdelse af det trådløse netværk finansieres af projekt nr IT, løbende udskiftning af udstyr. Note 4, P.nr Ålykkeskolen, ombygning af svømmehallen Der er i 2016 afsat 1,548 mio. kr. til ombygning af svømmesalen på Aalykkeskolen til gymnastiksal og er baseret på at 30 personer kan opholde sig i gymnastiksalen, der vil få dimensionerne 13,00 x 23,00 m og en rumhøjde på 3,6 3,8 m. Et af toiletterne genåbnes og sættes i stand. I projektet indgår ikke istandsættelse af de eksisterende omklædnings- og baderum, idet der henvises til omklædningsrum ved drengenes og pigernes gymnastiksal. Endvidere er der i projektet ikke medtaget udgifter til: Fjernelse af tanke, rør og vandbehandlingsanlæg i teknikrum, indeklimaundersøgelse for afdampning af klor fra bygningsdelene, løst og nagelfast inventar samt sportsredskaber, niveaufri adgang og handicaplifte, da bygningens funktion ikke er ændret, statisk gennemgang af udbedring af revner i facader og fundament, energirenovering, renovering af udvendig klimaskærm, ændringer i eltavle, it-installationer og

3 føringsveje til kabling, lydberegning for eftervisning af efterklangstid. Udgifterne er ikke nødvendige at afholde, for at svømmesalen kan anvendes som gymnastiksal. Note 5, P.nr Sdr. Vang Skole, renovering af legeplads Der er i 2016 afsat 4,450 mio. kr. til renovering af legeplads på Sdr. Vang Skole. Projektet omfatter: - Sikring af skrænt ved siddetrappe og montering af rutschebane - Etablering af afløb i asfaltbelægninger - Anlægsarbejde på det store legepladsområde omfattende etablering af bære- og afretning slag, faldunderlag, kunstgræsbane, dræn og faskiner, støttemure og kanter - Legepladsredskaber - Multibane inkl. underlag, beplantning, klatresystem, hvor gynger er placeret i dag - Terræn, belægninger, støttemure og afløb for cykelparkering, belysning og 5-dobbelte cykel overdækninger i 2 moduler á 3 meter samt stativer. Note 6, P.nr Etablering af pavillon, Skovparken I 2016 er der budgetteret med en udgift på kr. til etablering af pavillon i Skovparken. Note 7, P.nr Specialområdet, bygningsmæssige ændringer Der er i 2016 afsat 4,0 mio. kr. til specialområdet, bygningsmæssige ændringer på Bakkeskolen, som omfatter indvendig ombygning/indretning til elever fra Parkskolen. Note 8, P.nr Opførelse af ny daginstitution i Sydvestkvarteret Der er afsat henholdsvis 17,9 mio. kr. i 2017 samt 27,7 mio. kr. i 2018 til opførelse af en ny daginstitution i Sydvestkvarteret med 140 børnehavepladser, 48 vuggestuepladser og 8 specialbørnehavepladser samt tilkøb af 12 gæstedagplejepladser. Note 9, P.nr Minihal Sjølund og Skanderup I hvert af årene 2017 og 2018 er afsat kr. til bygning af minihal/aktivitetsfaciliteter i Sjølund hhv. Skanderup. Beløbet frigives efter, hvem der (først) kan præsentere en business case, der udviser driftsudgifter på niveau med driftsudgifterne for Multihuset i Hejls. De to projekter etableres i regi af kommunen eller en selvejende institution. Børne- og Uddannelsesdirektøren går i dialog med repræsentanter for de 2 steder for drøftelse af eventuelle projekter. Note 10, P.nr Udbygning af hal i Alminde-Viuf Der er i 2016 afsat kr. til udbygning af hallen i Alminde-Viuf. Projektet indeholder en sammenbygning til Alminde-Viuf Hallen med 375 m2 multisal og 75 m2 depotrum. Multisalen er til små hold, og skal medvirke til at aflaste halgulvet og dermed skabe mulighed for at bl.a. håndbold i højere grad kan blive tilgodeset. Note 11, P.nr Omklædningsfaciliteter, Mosevej Der er afsat 2,5 mio. kr. i 2016 til omklædningsfaciliteter på Mosevej.

4 Note 12, P.nr Kvarterhuset, Crossfit areal I 2016 er der afsat 1,8 mio. kr., bestående af en udgift på 6,1 mio. kr. og en indtægt på 4,3 mio. kr., til Crossfit areal Kvarterhuset. Initiativtagergruppen bag Crossfit arealet ved Kvarterhuset har fået tilsagn om støtte til projektet fra Lokale- og Anlægsfonden, der vil støtte projektet med 1,2 mio. kr. (20 %). Initiativtagergruppen arbejder fortsat med at søge fonde, der kan sikre den manglende finansiering på 2,2 mio. kr. Note 13, P.nr Slotssøbadet, legeland Der er i 2016 afsat 4,5 mio. kr. til et legeland i Slotssøbadet. Det undersøges p.t., om projektet skal realiseres som et kommunalt byggeri eller om Slotsøbadets Fond skal forestå opgaven. Note 14, P.nr Ramme til byfornyelse og boligforbedring Der er i 2016 afsat netto 1,250 mio. kr. Fra 2017 er afsat netto 1,5 mio. kr. årligt til byfornyelse og boligforbedring. Der ydes mellem 33 % og 100 % refusion fra staten. Beløbet anvendes til konkrete ansøgninger og der afsættes midler til: Behandling af sager vedrørende indeklima (fugt og skimmelsvamp). Pulje til byfornyelses- og boligforbedringsprojekter. Pulje hvor der kan søges tilskud i forbindelse med kondemnering af bebyggelse, hvor kommunen har en interesse i at bebyggelsen fjernes. Beløbet lånefinansieres med 95 % svarende til 1,425 mio. kr. fra Note 15, P.nr Fugt- og skimmelsvampsager Der er i 2016 afsat 0,5 mio. kr. til bekæmpelse af fugt- og skimmelsvamp. Staten yder 50 % refusion, og af det resterende beløb kan 95 % svarende til 0,237 mio. kr. lånefinansieres. Note 16, P.nr Christiansfeld bymidte, renovering og forskønnelse af belægninger Projektets samlede udgift i 2010-niveau udgør 48,706 mio. kr. Det resterende projekt beløber sig til 4,5 mio. kr. i Note 17, P.nr Vedligeholdelse af stier, skilte m.v. Der er afsat 0,250 mio. kr. årligt, til vedligeholdelse af stier, skilte mv. Note 18, P.nr Infrastrukturudbygning ved Kolding Sygehus Der er afsat i alt 25,62 mio. kr. fordelt med 9,6 mio. kr. i 2014, 7,805 mio. kr. i 2015 samt 8,300 mio. kr. i Projektet indeholder udbygning af vejforhold i forbindelse med udbygning og ombygning af Kolding Sygehus, hvor trafikmængden forventes af stige fra biler i døgnet til ca biler i døgnet. Projektet omfatter følgende vejudbygninger: 1. Ny nordlig adgang ved Emerholtsvej. Emerholtsvej er i dag en offentlig sti og skal derfor opbygges som almindelig vej og udbygges med svingspor. Et nyt kryds etableres som et firbenet kryds, hvor det 4. ben er Skovparken på den vestlige side af vejen.

5 Skovvangen udbygges med et ekstra spor ligeud samt svingspor, og der etableres signalanlæg i krydset. 2. Nordlig adgang til Skovvangen. Fra sygehusområdet udbygges adgangen med et ekstra svingspor samt en ambulancevej. Skovvangen udbygges med to ekstra spor ligeud og svingspor, og der etableres signalregulering. 3. Lærkevej/Skovvangen. På grund af den tætte beliggenhed op til den nuværende nordlige adgangsvej, er det nødvendigt at etablere et signalanlæg. Skovvangen udbygges med to ekstra spor nord for krydset samt en svingbane. Syd for krydset udbygges med et ekstra spor og et svingspor. På Lærkevej udbygges med et svingspor. 4. Nuværende sydlig adgang til Skovvangen. Fra sygehusområdet udbygges med et svingspor. På Skovvangen udbygges med et ekstra spor samt et svingspor både nord og syd for krydset, og der etableres signalanlæg. 5. Nordre Ringvej/Skovbrynet. Fra Skovbrynet udbygges med et ekstra svingspor. På Nordre Ringvej udbygges med en ekstra svingbane fra øst, samt en ekstra bane på begge sider af krydset. Krydset signalreguleres. 6. Nordre Ringvej/Skovvangen. På Skovvangen udbygges med et ekstra svingspor og et ekstra spor i frafarten. På Nordre Ringvej vest udbygges med et ekstra svingspor og på Nordre Ringvej øst udbygges med et ekstra svingspor og et ekstra spor i frafarten. I anlæggets oprindelige beregninger er indregnet krydset Nordre Ringvej / Skovvangen (ovenstående punkt 6). Denne del af projektet indgår i P.nr Infrastrukturpulje, funktionskontrakt/opp. Note 19, P.nr Cykelby uden for statens pulje Der er afsat 1,0 mio. kr. fra 2016, beløbet anvendes til de beskrevne indsatser i Cykel i fokus. Indsatsen fokuserer primært på infrastruktur, pendling og dialog. Note 20, P.nr Energirenovering af den kommunale vejbelysning Der er afsat i alt 85,45 mio. kr. fordelt i perioden 2013 til Udgiften er forudsat lånefinansieret. Projektet omfatter udskiftning af armaturer over en 5 årig periode. Den årlige besparelse på energi, lysdæmpning og vedligehold udgør 4,997 mio. kr. fra Anlægsbevilling er givet af Byrådet den 24. juni Note 21, P. nr ITS anlæg ITS handler om at få de forskellige trafikstyringssystemer til at snakke sammen, så trafikken kan afvikles effektivt. Mest kendt er grønne bølger, hvor trafikken flyder gennem flere signalanlæg. Signalanlæggene samordnes, så store trafikmængder, der kører frem mod et kryds, får mere grøntid end små trafikmængder. I Kolding er der overvejende tidsstyrede anlæg af ældre dato, som ikke tager hensyn til trafikmængderne. På sigt forventes det også, at navigationsteknologien vil kunne bruges til at effektivisere vores transportsystemer. Der er afsat 2,0 mio. kr. i 2016 til udarbejdelse af en signalstrategi, der skal give overblik over eksisterende signalmateriel (alder, type mv.) og belyse potentialet ved optimering af signalindstillingerne.

6 Note 22, P.nr Koldingegnens Lufthavn Der er afsat kr. i 2016 til renovering af belægninger og forlængelse af asfaltbanen. Lufthavnen vil efter dette blive mere attraktiv og kan tiltrække mere aktivitet. Note 23, P.nr Infrastrukturpulje, Funktionskontrakt/OPP De afsatte midler på 9 mio. kr. årligt i 10 år fra 2016 disponeres til: Sygehuset, forøgelse 3 kryds, 22,0 mio. kr. Buen 2,25 mio. kr. Vestre Ringgade, rundkørsel, 20,0 mio. kr. Fynsvej/Havnen, 10,5 mio. kr. Højvangen, trafiklys, 5,0 mio. kr. ITS, 12,0 mio. kr. Vester Nebel til Dybvadsbro, cykelsti, 7,5 mio. kr. Taps til Vonsild, cykelbane, 6,0 mio. kr. Arena Syd, P-plads, 3,3 mio. kr. Puljen skal anvendes i samarbejde med private, således af så mange infrastrukturprojekter så muligt etableres hurtigst muligt. Der udarbejdes en rapport, med muligheder på specifikke kryds mm, som viser mulige finasieringsmuligheder i samarbejde med private. Note 24, P.nr Motorvejsafkørsel Der er afsat 2 mio. kr. i 2016, 10 mio. kr. i 2017 samt 26,6 mio. kr. i 2018 til ny motorvejsafkørsel og infrastruktur, som skal sikre en bedre tilgang til Kolding fra syd. Vejdirektoratet står som projektleder, og Kolding Kommune vil, i samarbejde med Vejdirektoratet, sikre etableringen af afkørsel, samt infrastruktur anlæg i den forbindelse. Note 25, P.nr Etablering af cykelparkering nord for Kolding Banegård I 2016 er der afsat en indtægt på kr., svarende til 40 % af udgifterne. Indtægterne stammer fra Cykelpuljen. Note 26, P.nr Udvikling Kolding Marina/fjordby Der er i 2016 afsat 3,0 mio. kr. samt 1,0 i 2017 og 2018 til udvikling af Kolding Marina/fjordby. Note 27, P.nr Supercykelsti Kolding Christiansfeld Til projektet Supercykelsti, mellem Kolding og Christiansfeld, er der afsat 14,384 mio. kr. i 2016 samt en indtægt på 8,139 mio. kr. i Indtægten stammer fra Trafikpuljen. Note 28, P.nr Mindre vejprojekter Til projektet er der afsat 8,0 mio. kr. fordelt med 2,0 mio. kr. årligt fra Puljen anvendes ved mindre foranstaltninger, eksempelvis sti og vejudbygninger ifm. udbygningen af bolig og erhvervsområder, hvor der gennemføres trafikale forbedringer eller det kan eksempelvis være borgerhenvendelser vedr. mindre foranstaltninger. Puljen sikrer en smidigere og administrativt hurtigere sagsbehandling.

7 Note 29, P.nr Fortov ved minirundkørsel i Ødis I 2016 er der afsat kr. til etablering af fortov ved minirundkørslen i Ødis ved Farrisvej/Gl. Møllevej. Note 30, P.nr Løverodde, renovering af anløbsbro Der er afsat 1,5 mio. kr. i 2016 til gennemgribende renovering af anløbsbro ved Løverodde. Beløbet anvendes til inspektion og kortlægning af broens nuværende tilstand, samt en omfattende renovering af broen, der kræver udskiftning af størstedelen af de eksisterende pæle, samt udskiftning af en del af det øvrige træværk. Note 31, P.nr Lunderskov, fortov Skolegade, nordsiden Til projektet er der afsat 1,0 mio. kr. i Fortovet er på 230 meter, og forbinder de eksisterende stier i nordsiden af vejen, og gør det mere overskueligt for fodgængere at færdes på strækningen. Note 32, P.nr Lunderskov, realisering af helhedsplan I årene 2017, 2018 og 2019 er der afsat årligt 1,0 mio. kr. til realisering af helhedsplan i Lunderskov. Note 33, P.nr Vamdrup, realisering af helhedsplan I årene 2017, 2018 og 2019 er der afsat årligt 1,0 mio. kr. til realisering af helhedsplan i Vamdrup. Note 34, P.nr Kolding Å, byen og vandet, fundraising I 2016 er der afsat 2,0 mio. kr. til projekt med Friluftsrådet. Note 35, P.nr Kolding Å, udvikling Der er afsat 2,0 mio. kr. i 2016 til fortsat udvikling af områderne langs Kolding Å. Beløbet skal bruges til udviklingen af stinet og rekreative muligheder langs åen. Arbejdet med udviklingen skal ske med inddragelse af borgere, brugere mv. og med baggrund i helhedsstrategien for Kolding Å fra Note 36, P.nr Outdoor ruter til motion I årene 2016, 2017 og 2018 er der afsat kr. til etablering af outdoor ruter. Note 37, P.nr Etablering af kommunalt sundhedscenter ved Kolding Sygehus, etape 2 Anden etape er budgetteret med 0,5 mio. kr. i 2015 samt 35,700 mio. kr. i 2016 og 38,700 mio. kr eller i alt 74,900 mio. kr. Projektet omfatter udgifter til placering af sundhedscenter ved Kolding Sygehus. Placeringen vil være bynær og godt dækket af den udbyggede offentlige trafikbetjening, der forventes at følge med sygehusets udbygning. Trænings- og genoptræningsaktiviteterne på Låsbyhøj fastholdes indtil videre.

8 Anden etape omfatter 2 hovedfunktioner: I: Rehabiliteringsfunktioner, herunder døgnrehabiliteringspladser II: Tandklinik til specialfunktioner I: Rehabiliteringsfunktioner, herunder døgnrehabiliteringspladser De nuværende Rehabiliteringsfunktioner, herunder døgnrehabiliteringspladser, der er i dag er placeret på Låsbyhøj flyttes til det nye sundhedscenter. Endvidere omfatter anden etape etablering af en række bredt anvendelige faciliteter, der udbygger sundhedscenterets funktionalitet og forstærker mulighederne for forebyggende arbejde. II: Tandklinik til specialfunktioner Anden etape omfatter endvidere en række specialfunktioner, som det vil være hensigtsmæssigt at have samlet et sted for alle borgere i kommunen. Det handler om tandregulering, tandkirurgi og specialtandpleje til fysisk og psykisk udviklingshæmmede samt sindslidende. Samling af disse funktioner, et centralt sted i kommunen og placering i forbindelse med sygehuset, giver mulighed for øget kvalitet og effektivitet. Den anslåede udgift til inventar mv. på etape II er på ca. 6,2 mio. kr., heraf kan ca. 4,3 mio. kr. finansieres inden for projektet. De resterende 1,9 mio. kr. skal finansieres inden for det eksisterende budget til Sundhedspolitik. Note 38, P.nr Udvidelse med 10 plejecenterpladser i Christiansfeld Midlerne skal anvendes til, som led i Kolding Kommunes fysiske udviklingsplan for seniorområdet, en udvidelse af Kongebrocentret med 10 plejecenterpladser i Udvidelsen omfatter 10 boliger på ca. 720 m 2 med tilhørende servicearealer på ca. 50 m 2. Nedenstående beregning er foretaget med udgangspunkt i rammebeløb inkl. energitillæg gælden for 2015 på kr. pr. m 2. For servicearealerne er beløbet opgjort i tilsvarende prisniveau. De samlede udgifter til projektet kan ses i nedestående: Hele kr. Ældreboliger Servicearealer Byggelån Lån År inkl. moms U I 88 % I alt Note 39, P.nr Etablering af nødpladser I 2016 er der afsat 1,3 mio. kr. til etablering af nødpladser. Note 40, P.nr Koldinghus, vedligeholdelse og fornyelse af tekniske installationer Der er afsat 1 mio. kr. i 2016 samt 2 mio. kr. i 2017 til vedligeholdelse/fornyelse af tekniske installationer på Koldinghus.

9 Note 41, P.nr Legeparken anlæg Der er budgetteret kr. i årene 2016, 2017 og Beløbene anvendes iht. udviklingsplanen for Legeparken, som er godkendt af Kulturudvalget den 11. august Note 42, P.nr Udvidelse af Kolding Miniby Der er afsat kr. i 2016 til udvidelse af Minibyen, projektet starter i løbet af Note 43, P.nr Udbygning af Genforenings-Grænse Museet Der er afsat 1 mio. kr. i 2017 til udbygning af museet i Note 44, P.nr Dorothea teatret, facaderenovering I 2016 er der afsat 1,0 mio. kr. til facaderenovering af Dorothea teatret. Note 45, P.nr Flytning af Minibyens lokale I 2017 er der afsat 1,0 mio. kr. til flytning af Minibyens lokale. Minibyen skal flytte fra Lykkegårdsvej til anden placering i 2017, i forlængelse af der etableres en ny børneinstitution på Lykkegårdsvej. De nærmere aftaler herom er ikke på plads endnu. Note 46, P.nr IT, løbende udskiftning af udstyr Projektet bygger på, at alle medarbejdere hurtigt skal kunne tilgå et velfungerende netværk via gode og sikre IT-arbejdspladser. Under projektet afholdes alle anskaffelsesudgifter til PC ere, printere, telefoner, netværk, Ipads, øvrig telefoni, borger-pc ere m.v. Den centrale styring af udskiftningen sikrer, at maskinparken på IT-området ikke gradvist bliver ældre og ældre, hvilket ville medføre meget lange svartider og i nogle tilfælde, at de nødvendige programmer slet ikke kan køre, ligesom det medfører en administrativ forenkling decentralt. Der er afsat 16,3 mio. kr. i 2016 og 20,3 mio. kr. fra Det årlige investeringsbehov er dækket med det fra 2017 afsatte rådighedsbeløb. Når det nødvendige investeringsbehov er dækket, sendes området helt eller delvist i udbud. Af udgiften anvendes 1,832 mio. kr. (1,800 mio. kr. i 2015-niveau) til aflønning af eget personale. Det bemærkes, at folkeskoleområdet, bortset fra netværk, ikke indgår i nærværende projekt. Note 47, P.nr Monopolbrudssystemer, implementering Projektet vedrører udgifter til implementering af monopolbrudssystemer. Projektet finansieres af Kolding Kommunes andel af provenu fra salg af KMD s ejendomme og i overensstemmelse med anbefaling fra KL s bestyrelse reserveres indtægten til finansiering af implementeringsudgifter. Den samlede andel for Kolding Kommune for perioden udgør 10,042 mio. kr.

10 Note 48, P.nr Midtvejsregulering 2015, mellemfinansiering I 2016 er der budgetteret med en indtægt 32,0 mio. kr. Beløbet nulstilles, i forbindelse med bevillingskontrollen ultimo 2015, via overførsel af overskud under udligning og generelle tilskud i Note 49, P.nr Byggemodning bolig og erhverv, rammebeløb Der vil efter budgettets vedtagelse, blive fremsendt sag til Byrådet, hvoraf det fremgår, hvorledes puljen til byggemodning prioriteres. Teknikudvalget kan omplacere inden for det rådighedsbeløb, der er afsat til byggemodning. Udgifter ud over rådighedsbeløbet kan kun afholdes, hvis der realiseres et salg ud over det budgetterede ordinære salg. Der er afsat 46,6 mio. kr. i 2016 samt 21,6 mio. kr. fra 2017 til byggemodning af boligparceller og erhvervsarealer. Note 50, P.nr Afledt udgift til nedrivning af ejendomme i forbindelse med relokalisering af daginstitutioner I 2018 er der afsat 2,0 mio. kr. til nedrivning af ejendomme. Det afsatte budget skal ses i sammenhæng med relokaliseringen af daginstitutioner. Note 51, P.nr Salg af jord og fast ejendom Salgsindtægten er budgetteret til 63,450 mio. kr. i 2016 samt 32,7 mio. kr. i 2017, 46,2 mio. kr. i 2018 samt 32,7 mio. kr. i Note 52, P.nr Skamlingsbanken, jordkøb I forbindelse med jordkøb på Skamlingsbanken er der afsat 1,560 mio. kr. i Beløbet er forudsat lånefinansieret med 85 % jævnfør lånebekendtgørelsens bestemmelser. Note 53, P.nr Ødis Sø, køb af jord Til køb af jord ved Ødis Sø, er der i 2016 budgetteret en udgift på kr. Note 54, P.nr Vester Nebel, køb af jord til fritidsmål Der er i 2016 afsat kr. til køb af jord. Note 55, P.nr Aksel Olsen Planteskole, køb I 2016 er afsat 3,540 mio. kr. til køb af planteskole. Note 56, P.nr Østergade Kino, køb af ejendom Der er i 2016 afsat 1,0 mio. kr. til køb af ejendommen Østergade, Kino. Note 57, P.nr Implementering af tiltag i ny affaldsplan Udgiften er budgetteret til 8,374 mio. kr. i Beløbet anvendes til renovering af genbrugspladser, implementering af tiltag i den kommende affaldsplan og / eller udskiftning af materiel.

11 Note 58 Låneoptagelse Den samlede låneoptagelse i 2016 til 2019 er budgetteret med: I hele kr Energihandleplan Byfornyelse Energirenovering af vejbelysningen Regeringsaftalen, andel af lånepuljer Skamlingsbanken, jordkøb Christiansfeld, 10 plejecenterpladser I alt

BEMÆRKNINGER TIL INVESTERINGSOVERSIGT 2015

BEMÆRKNINGER TIL INVESTERINGSOVERSIGT 2015 BEMÆRKNINGER TIL INVESTERINGSOVERSIGT 2015 (dok.nr. 210105-13) Generelle bemærkninger Anlægsbudgettet for 2015 til 2018 har særlig fokus på: En løbende vedligeholdelse af kapitalværdien for bygninger,

Læs mere

Forslag (hele kr.)

Forslag (hele kr.) 20. Anlæg Investeringsoversigten er gennemgået. Alle projekter på investeringsoversigten fremgår af nedenstående 2 tabeller. Den første tabel indeholder projekter, hvor en budgetreduktion er vurderet mulig,

Læs mere

Afvist Beløb. Afvist og delvist afvist:

Afvist Beløb. Afvist og delvist afvist: Anlægsforslag Voksen- og Plejeudvalget 5-6-29 Anlægsforslag budget 21 Voksen- og plejeudvalget Anlægsforslag - Budgetoverslagsår Voksen- og Plejeudvalget Nr. Prioritet Emne Forslag Godkendt Afvist Beløb

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalgets investeringsoversigt som den fremgik af det vedtagne budget 2015 inkl. efterfølgende vedtagne korrektioner.

Teknik- og Miljøudvalgets investeringsoversigt som den fremgik af det vedtagne budget 2015 inkl. efterfølgende vedtagne korrektioner. Projektteam Sagsbehandler: Helle Ellemann Andersen Sagsnr. 00.01.10-Ø00-54-14 Dato:06.05.2015 Teknik- og Miljøudvalget anlægsbudget 2016-2021 I dette notat beskrives følgende: Teknik- og Miljøudvalgets

Læs mere

BEMÆRKNINGER TIL INVESTERINGSOVERSIGT 2014

BEMÆRKNINGER TIL INVESTERINGSOVERSIGT 2014 BEMÆRKNINGER TIL INVESTERINGSOVERSIGT 2014 Generelle bemærkninger Anlægsbudgettet for 2014 til 2017 har særlig fokus på: En løbende vedligeholdelse af kapitalværdien for bygninger, veje, it mv. En realisering

Læs mere

FRITIDS- OG IDRÆTSPOLITIK Drift, serviceudgifter

FRITIDS- OG IDRÆTSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området administreres af Kultur- og Fritidsudvalget. Området omfatter drift af kommunale fritids-/ idrætsfaciliteter, tilskud til drift af ikke kommunale fritids-/idrætsfaciliteter samt tilskud

Læs mere

Oversigt over anlægsblokke Udvalg: Børn- og Skoleudvalg I 2016-priser Budget 2016

Oversigt over anlægsblokke Udvalg: Børn- og Skoleudvalg I 2016-priser Budget 2016 Oversigt over anlægsblokke Udvalg: Børn- og Skoleudvalg I 2016-priser Budget 2016 Ark Pol. Omr. Prioritering Nr Projektnavn Afledt drift i 2016 2016 2017 2018 2019 Prioritet 1 71 A3 1 PC'er i folkeskolen

Læs mere

BERETNINGSOVERSIGT (Budgetforlig 2012)

BERETNINGSOVERSIGT (Budgetforlig 2012) BERETNINGSOVERSIGT (Budgetforlig 2012) FORSLAGSSTILLER: Budgetforlig 2012 I hele 1.000 kr./2012-priser 2012 2013 2014 2015 A. DET SKATTEFINANSIEREDE OMRÅDE Indtægter: -5.170.843-5.277.913-5.434.987-5.594.829

Læs mere

Bilag 2 Investeringsoversigt, Teknisk budget

Bilag 2 Investeringsoversigt, Teknisk budget Bevillingsdato (i 1.000 kr.) U/I 2016 2017 2018 2019 Overordnet økonomi - inkl. Skatter og tilskud Grundkapitalindskud i nye almene boliger U 6.000 6.000 Klima og energi Klimaprojekter, følgeudgifter U

Læs mere

Note 1, - Planlagt bygningsvedligeholdelse Planlagt bygningsvedligeholdelse er i budgetperioden 2013 til 2016 budgetteret med følgende beløb:

Note 1, - Planlagt bygningsvedligeholdelse Planlagt bygningsvedligeholdelse er i budgetperioden 2013 til 2016 budgetteret med følgende beløb: BEMÆRKNINGER TIL INVESTERINGSOVERSIGT 2013 (DOK. NR. 12/14608) Generelle bemærkninger Anlægsbudgettet for 2013 til 2016 udtrykker Byrådets vilje til høj prioritet af området på trods af snævre økonomiske

Læs mere

I Hvissinge Øst sættes et område til salg i 2016. Der er forventede nettoindtægter på 10,2 mio. kr. i 2016.

I Hvissinge Øst sættes et område til salg i 2016. Der er forventede nettoindtægter på 10,2 mio. kr. i 2016. Investeringsoversigt Bemærkninger Konto 0 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 002.008 Hvissinge Øst 2. etape I Hvissinge Øst sættes et område til salg i 2016. Der er forventede nettoindtægter

Læs mere

I budgetforslaget indgår et samlet anlægsbudget på netto 51 mio. kr. i 2007.

I budgetforslaget indgår et samlet anlægsbudget på netto 51 mio. kr. i 2007. Anlægsbudgettet I budgetforslaget indgår et samlet anlægsbudget på netto 51 mio. kr. i 2007. Anlægsoversigt P/L-2007 (i 1000 kr.) 2007 2008 2009 2010 Økonomiudvalget Anlægsreserve -1.000-1.000-1.000 Fugning

Læs mere

Oversigt over anlægsblokke Udvalg: Børn- og Skoleudvalg I 2016-priser Budget 2016

Oversigt over anlægsblokke Udvalg: Børn- og Skoleudvalg I 2016-priser Budget 2016 Oversigt over anlægsblokke Udvalg: Børn- og Skoleudvalg I 2016-priser Budget 2016 Ark Pol. Omr. Prioritering Nr Projektnavn Afledt drift i 2016 2016 2017 2018 2019 Prioritet 1 71 A3 1 PC'er i folkeskolen

Læs mere

I forhold til anlægsoversigten, der blev fremlagt ved budgetseminaret i juni 2015, er der sket væsentlige ændringer i budgetlægningen:

I forhold til anlægsoversigten, der blev fremlagt ved budgetseminaret i juni 2015, er der sket væsentlige ændringer i budgetlægningen: Oplæg til anlægsbudget for 2016-2019 efter sommerens budgetopfølgning I dette notat fremlægges oplæg til anlægsbudget for 2016-2019 efter indarbejdelse af ændringer på baggrund af budgetopfølgningen på

Læs mere

Se yderligere beskrivelse under anlægsskemaet: Modernisering af lokale aktivitetscentre

Se yderligere beskrivelse under anlægsskemaet: Modernisering af lokale aktivitetscentre Anlæg Nummer 78 Projektnavn Ekstra midler til modernisering af lokale aktivitetscentre Fagudvalg Kultur- og Fritidsudvalget Funktion 03.22.18 Aftaleenhed Fagsekretariat Plan og Kultur Indsatsområde Bosætning

Læs mere

Oversigt over anlægsblokke Udvalg: Kultur- og Fritidsudvalg I 2016-priser Budget 2016

Oversigt over anlægsblokke Udvalg: Kultur- og Fritidsudvalg I 2016-priser Budget 2016 Oversigt over anlægsblokke Udvalg: Kultur- og Fritidsudvalg I 2016-priser Budget 2016 Ark Pol. Omr. Prioritering Nr Projektnavn Afledt drift i 2016 2016 2017 2018 2019 Prioritet 101 51 A3 101 Museum Sønderjylland

Læs mere

Budget 2012. Anlægsbudget 2012-15. Udvalget for Miljø og Teknik. Byg, Vej og Miljø: 1.000 kr.

Budget 2012. Anlægsbudget 2012-15. Udvalget for Miljø og Teknik. Byg, Vej og Miljø: 1.000 kr. Byg, Vej og Miljø: 1.000 kr. 2012 2013 2014 2015 1: Byfornyelse 2: Små trafiksikkerhedsprojekter 2: Ny skolestruktur - sikre skoleveje 2: Innovationsproj. - statslige puljer 3: Renovering af signalanlæg

Læs mere

Investeringsoversigt 2010-2014 - 1. behandlingsforslag

Investeringsoversigt 2010-2014 - 1. behandlingsforslag Økonomiudvalget Investeringsoversigt 2010-2014 - 1. behandlingsforslag Udgifter - I alt Sum U 119.822 7.728 2.255 1.805 980 22.780 55.239 Indtægter - I alt Sum I -170.453-50.565-5.090-6.090-1.590-5.475-216.595

Læs mere

Beløb i 1.000 kr. R2014 B2015 B2016 BO2017 BO2018 BO2019

Beløb i 1.000 kr. R2014 B2015 B2016 BO2017 BO2018 BO2019 Anlæg Budgetbemærkningerne til anlægsprojekter er i budget 2016 samlet i ét afsnit. Beskrivelserne er opdelt under de forskellige udvalg og center. Der er alene anlægsprojekter under Fritids- og Kulturudvalget

Læs mere

Analyse af kommunernes vedligeholdelsesefterslæb

Analyse af kommunernes vedligeholdelsesefterslæb Analyse af kommunernes vedligeholdelsesefterslæb Analyserapport nr. 1. April 29 1 Indholdsfortegnelse: Indledning side 1 Formål side 1 Fremgangsmåde side 2 Afgrænsning og usikkerhed side 3 Kommunernes

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.09.12.htm

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.09.12.htm Page 1 of 10 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 12. september 2006 Tidspunkter 11:00-12:00 Lokale Mødelokale 2 Fraværende Bemærkninger Tommy Thomsen med afbud Page

Læs mere

Indstilling. Brandsikring af Århus Rådhus. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten og Miljø. Ejendomsforvaltningen. Den 25.

Indstilling. Brandsikring af Århus Rådhus. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten og Miljø. Ejendomsforvaltningen. Den 25. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten og Miljø Den 25. juni 2008 Ejendomsforvaltningen Teknik og Miljø Århus Kommune Brandsikring af Århus Rådhus H.H. Seedorffs Stræde 3-5 8100 Århus C 1. Resume

Læs mere

Anlægsprojekter afsat i Budget 2016

Anlægsprojekter afsat i Budget 2016 Anlægsprojekter afsat i Budget 2016 I det efterfølgende fremgår anlægsprojekter, hvortil der er afsat budgetbeløb i det vedtagne budget for 2016. Når et anlægsprojekt skal igangsættes, skal der fremsendes

Læs mere

BEMÆRKNINGER TIL INVESTERINGSOVERSIGT 2019

BEMÆRKNINGER TIL INVESTERINGSOVERSIGT 2019 BEMÆRKNINGER TIL INVESTERINGSOVERSIGT 2019 Generelle bemærkninger: Budgettet for 2019 har tilgodeset afsættelse af midler til sikring af fremtidig udvikling og vækst. I form af investeringsfonden er der

Læs mere

Der er samlede overførsler for 64,1 mio. kr. på udgiftssiden og 19,8 mio. kr. på indtægtssiden.

Der er samlede overførsler for 64,1 mio. kr. på udgiftssiden og 19,8 mio. kr. på indtægtssiden. Bilag 1 - Overførsel af rådighedsbeløb fra 2011 til 2012 og 2013 I nedenstående skema er vist de enkelte fagudvalgs overførsler af rådighedsbeløb fra 2011 til 2012 og 2013: Overførsel af rådighedsbeløb

Læs mere

Årsregnskab 2013. Bygningsvedligeholdelsesområdet udviser samlet et netto mindreforbrug på i alt 0,6 mio. kr.

Årsregnskab 2013. Bygningsvedligeholdelsesområdet udviser samlet et netto mindreforbrug på i alt 0,6 mio. kr. Resultat på drift, Byfornyelse Årsregnskab 2013 Bygningsvedligeholdelse Opr. Budget Korr. budget Regnskab 2013 Mer- /mindre forbrug (i f.t. korr. budget) (tal i 1.000 kr.) Samlet resultat: -2.701-458 -521-63

Læs mere

Regnskabsåret 2013 - første budgetopfølgning 2013, inkl. ændringer til budget 2014-2017

Regnskabsåret 2013 - første budgetopfølgning 2013, inkl. ændringer til budget 2014-2017 ØKONOMI OG PERSONALE Økonomibilag nr. 4 Dato: 10. april 2013 Tlf. dir.: 4477 2209 E-mail: cbd@balk.dk Kontakt: Christian Boe Dalskov Sagsnr: 2013-521 Dok.nr: 2013-62776 Regnskabsåret 2013 - første budgetopfølgning

Læs mere

Budgetaftale 2015-2018

Budgetaftale 2015-2018 Budgetaftale 2015-2018 Bilag 2 H www.lejre.dk Dato: 26. september 2014 Investeringsoversigt 2015-2018 Budget 2015-2018 rummer anlægsinvesteringer for godt 280 mio. kr. i budgetperioden. Heraf er ca. 230

Læs mere

Mål og Midler Facility mangement

Mål og Midler Facility mangement Fokusområder i 2015 Fokusområder er de faglige og økonomiske mål/indsatsområder, som der sættes særligt fokus på i budgetperioden. De udvælges ud fra politiske målsætninger, ny lovgivning eller aktuelle

Læs mere

Notat vedr. økonomien i projekterne vedr. midlertidige boliger til flygtninge

Notat vedr. økonomien i projekterne vedr. midlertidige boliger til flygtninge Hjørring Kommune Notat Økonomistaben, Økonomisk Forvaltning 3.juni 2016 Side 1. Notat vedr. økonomien i projekterne vedr. midlertidige boliger til flygtninge Nærværende notat vil gennemgå beregninger af

Læs mere

ORIENTERINGSMØDE 21. JANUAR Velkommen. Orienteringsmøde for rådgivere, entreprenører og håndværkere

ORIENTERINGSMØDE 21. JANUAR Velkommen. Orienteringsmøde for rådgivere, entreprenører og håndværkere ORIENTERINGSMØDE 21. JANUAR 2016 Velkommen Orienteringsmøde for rådgivere, entreprenører og håndværkere TILBAGEBLIK Bosætning i Kolding Befolkningsudviklingen i Kolding Kommune 2010-2015 901 728 510

Læs mere

Budgetforlig. Budgetforlig vedr. budget 2015

Budgetforlig. Budgetforlig vedr. budget 2015 Budgetforlig Budgetforlig vedr. budget 2015 Partierne Venstre, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, har den 11. september 2015 indgået et budgetforlig for budget 2015 samt overslagsårene 2016, 17 og

Læs mere

Indstilling. Supercykelsti mellem Midtbyen og Lisbjerg. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø.

Indstilling. Supercykelsti mellem Midtbyen og Lisbjerg. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 22. oktober 2013 Aarhus Kommune Teknik og Miljø Godkendelse af projekt og indtægtsbevilling for en supercykelsti mellem Midtbyen og Lisbjerg.

Læs mere

Fritids- og Idrætspolitik

Fritids- og Idrætspolitik Forslagsnr. Tekst: 2016 2017 2018 2019 Side Drift: Anlæg: FRI-A-01 Renovering af Brostræde 3-5, etape 2 5.498 0 0 0 FRI-A-02 Renovering af Brostræde 3-5, etape 3 9.338 0 0 0 FRI-A-03 Renovering - ombygning

Læs mere

Godkendelse af projekter og anmodninger om bevilling til: Cykelparkering langs supercykelsti til Lisbjerg og supercykelsti til Tilst.

Godkendelse af projekter og anmodninger om bevilling til: Cykelparkering langs supercykelsti til Lisbjerg og supercykelsti til Tilst. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 25. oktober 2016 Cykelparkering ved cykelrute og Godkendelse af projekter og anmodninger om bevilling til: Cykelparkering langs supercykelsti

Læs mere

Varde Byråd besluttede i 2014, at naturen skulle være omdrejningspunktet for Varde Kommune under overskriften Vi i naturen.

Varde Byråd besluttede i 2014, at naturen skulle være omdrejningspunktet for Varde Kommune under overskriften Vi i naturen. Forligstekst Der er mellem partierne Venstre, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre indgået budgetforlig, som danner rammerne for udviklingen af Varde Kommune for de kommende

Læs mere

Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde:

Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde: Nr. 13 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Rehabilitering Bakkegården-ombygning thekøkkener Plejehjemsområde Øst Andet --- Socialudvalg Funktion: 05.32.32

Læs mere

Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013

Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013 Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013 Frederiksberg Kommune har i alt 18 offentlige legepladser. Herudover er der 12 åbne legepladser på skoler og daginstitutioner, 5

Læs mere

Bevillingsoversigt - Anlæg

Bevillingsoversigt - Anlæg Eksisterende anlægsbudget (inkl. Overførsel fra tidligere år) 81.796 16.050 15.020 25.300 0 Nye anlægsønsker 0 19.300 36.900 38.300 68.300 Forslag til finansiering af ønsker 0 0-500 -8.000 0 Brugerfinansieret

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Teknik og Miljø. Trafik og Veje. Den 9. august 2010

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Teknik og Miljø. Trafik og Veje. Den 9. august 2010 Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Teknik og Miljø Den 9. august 2010 Trafik og Veje Teknik og Miljø Århus Kommune Udarbejdelse af plan for langsigtede, kommunale investeringer i trafikinfrastruktur.

Læs mere

Børneudvalget Der peges på at følgende overførsler kan lægges i kommunekassen.

Børneudvalget Der peges på at følgende overførsler kan lægges i kommunekassen. Til: Økonomiudvalget Mulige reduktioner af overførslerne på drift og løn Ved behandlingen af budgetoverførslerne fra 2007 til 2008 på Økonomiudvalgets møde i april udsatte udvalget sagen med henblik på

Læs mere

Sagsfremstilling: Nedenfor beskrives de vigtigste mål og indsatser som udvalget forventes at arbejde med i 2015. Beskrivelsen tager udgangspunkt i:

Sagsfremstilling: Nedenfor beskrives de vigtigste mål og indsatser som udvalget forventes at arbejde med i 2015. Beskrivelsen tager udgangspunkt i: 04-02-2015 Side 1 TM - Fokus 2014-2015 og årsplan for 2015 Sagsnr.: 15/972 Resumé: I denne sagsfremstilling forelægges udvalget en oversigt over de vigtigste mål og indsatser, som udvalget - og administrationen

Læs mere

13. Direktion og sekretariater

13. Direktion og sekretariater 2015-18 13. 2015-18 2015-18 Præsentation har som overordnet formål at bidrage til, at det politiske og administrative system kan fungere hensigtsmæssigt, ved at politikkerne får et tilstrækkeligt grundlag

Læs mere

Referat Teknisk Udvalg

Referat Teknisk Udvalg Referat Teknisk Udvalg : Onsdag den 11. december 2013 Mødetidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Mødested: Det Blå Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Erling Hansen (V) Gitte Kondrup (A)

Læs mere

ANLÆGSOVERSIGT REGNSKAB 2016

ANLÆGSOVERSIGT REGNSKAB 2016 Det skattefinansierede område Økonomiudvalget 002203 Midler til at fremme/realisering byudvikling 2016 100 4 4 96 Regnskab 2016 - mindreforbruget ønskes ikke overført til 2017, da der er nye midler i 2017

Læs mere

Anlægsbevilling - Projekter i cykelstiplanen - Åbent

Anlægsbevilling - Projekter i cykelstiplanen - Åbent Anlægsbevilling - Projekter i cykelstiplanen - Åbent Tidl. politisk behandling Forventet sagsgang Lovgrundlag BY, 03.05.11, pkt. 57 TM-U, ØK, BY Vejloven SAGENS INDHOLD I budget 2014 er der afsat 4,0 mio.

Læs mere

Bilag 6: Omflytninger mellem bevillinger uden kassemæssig effekt

Bilag 6: Omflytninger mellem bevillinger uden kassemæssig effekt Budgetopfølgning ultimo januar 2015 Bilag 6: Omflytninger mellem bevillinger uden kassemæssig effekt Nedenstående tabel er en oversigt over flytninger mellem bevillinger, der falder uden for reglerne om

Læs mere

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2018 (løbenr /18)

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2018 (løbenr /18) NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2018 (løbenr. 33249/18) Note 1 Arbejdsmarkedspolitik, nettodrift (serviceudgifter) Flexjobpulje Flexjobpuljen overføres fra Socialpolitik. Beløbet udgør 15,365 mio. Forholdsvis

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Jernved Idrætsforening søger fritagelse om indfrielse af pantebrev... 4 3 Prioritering

Læs mere

Udgifterne: - 7,6 mia. kr. i serviceudgifter - 3,7 mia. kr. i overførselsudgifter - 0,8 mia. kr. i anlægsinvesteringer

Udgifterne: - 7,6 mia. kr. i serviceudgifter - 3,7 mia. kr. i overførselsudgifter - 0,8 mia. kr. i anlægsinvesteringer Velfærd gennem vækst Budgettet for 2015 afspejler en kommune, der så småt ser solen på den anden side af den økonomiske krises uvejr. Kursen med stram økonomistyring holdes, og der investeres målrettet

Læs mere

Vedtaget budget 2011-14

Vedtaget budget 2011-14 Budget 2011-2014 Vedtaget budget 2011-14 Side 1 DRIFT Serviceområder i alt 1.443.052 1.446.680 1.455.622 1.464.662 1. Overførselsområder i alt 420.300 414.586 408.968 404.112 2. DUT-områder iflg. aktstykket

Læs mere

Forsøg med dynamisk LED-vejafmærkning for at undgå ulykker med cyklister og højresvingende biler og lastbiler

Forsøg med dynamisk LED-vejafmærkning for at undgå ulykker med cyklister og højresvingende biler og lastbiler Til: Fra: Vedr.: Teknik- og Miljøudvalget Niels Tørsløv Forsøg med dynamisk LED-vejafmærkning for at undgå ulykker med cyklister og højresvingende biler og lastbiler 18. september 2007 Baggrund CTR er

Læs mere

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Ultimo 2014 (løbenr /14)

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Ultimo 2014 (løbenr /14) NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Ultimo 2014 (løbenr. 198664/14) Note 1 Socialpolitik, nettodrift (serviceudgifter) Kommunal genoptræning og vedligeholdelsestræning Budgettet til kommunal genoptræning og vedligeholdelsestræning

Læs mere

Specifikation af overførsler fra 2015 til 2016 Teknik- og Miljøudvalget

Specifikation af overførsler fra 2015 til 2016 Teknik- og Miljøudvalget Specifikation af overførsler fra 015 til 016 Teknik- og Miljøudvalget Drift Opr. Budget Korr. Budget Regnskab Rest korr. Årsbudget 001 - Byudvikling, bolig og miljøforanstaltninger 11.87 10.896 9.568 1.8

Læs mere

Anlægsoversigt med budgetbemærkninger

Anlægsoversigt med budgetbemærkninger BUDGET 2018-2021 Anlægsoversigt 2018-2021 med budgetbemærkninger Sammenfatning af Anlægsoversigt 2018-2021 Udgift (U), Budget løbende priser, 1.000 kr. Indtægt (I) 2018 2019 2020 2021 Anlægsprojekter,

Læs mere

INVESTERINGSOVERSIGT BUDGET 2015

INVESTERINGSOVERSIGT BUDGET 2015 Investeringsoversigt Det skattefinansierede område Ved udarbejdelsen af anlægsbudgettet på det skattefinansierede område er der taget udgangspunkt i den økonomiske politik. Ifølge denne skal der så vidt

Læs mere

Statusnotat for projekter i bygge- og anlægsforum 10.03.2015

Statusnotat for projekter i bygge- og anlægsforum 10.03.2015 1 Statusnotat for projekter i bygge- og anlægsforum 10.03.2015 Udvalg Projekt Økonomi / budget / Til- og ombygning af Terndrup skole, idrætshal og svømmehal. (Tidligere benævnt Terndrupprojektet ) Licitation

Læs mere

Bilag 2 noter til overførsel af uforbrugte driftsmidler fra 2013 til efterfølgende år

Bilag 2 noter til overførsel af uforbrugte driftsmidler fra 2013 til efterfølgende år Bilag 2 noter til overførsel af uforbrugte driftsmidler fra 2013 til efterfølgende år Nedenfor redegøres for hvilke uforbrugte driftsmidler i 2013, der ønskes overført til forbrug i efterfølgende år. Økonomiudvalget

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej 10. 8100 Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej 10. 8100 Århus C ÅRHS KOM MN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej 10. 8100 Århus C NDSTLLNG Til Århus Byråd 16. april 2004 via Magistraten J.nr. 05.01.02P15/03/00524 Den Ref.: Tlf.nr. Hans V. Tausen / Bi/

Læs mere

Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser

Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser Økonomiudvalg Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser Besparelse administration -5,0-5,0-5,0 Hele organisationen skal bære en andel af besparelsen på 5 mio. kr. på

Læs mere

Proces og rammer BUDGET

Proces og rammer BUDGET Proces og rammer BUDGET 2016 Budgetlægning 2016-2019 Indledning Kommunalbestyrelsen vedtog den 27. januar 2015 Tidsplan og proces for budget 2016. Processen er struktureret omkring 3 spor Spor 1 Struktur

Læs mere

Budgetaftale 2014 2017 Indgået mellem Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti, De Konservative og Det Radikale Venstre.

Budgetaftale 2014 2017 Indgået mellem Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti, De Konservative og Det Radikale Venstre. Budgetaftale 2014 2017 Indgået mellem Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti, De Konservative og Det Radikale Venstre. 1. Indledning Administrationens budgetforslag blev offentliggjort den 23. august

Læs mere

NY VEJ FOR FREMTIDEN

NY VEJ FOR FREMTIDEN Budgetforslag 2016-2019 Venstre - Konservative - Dansk Folkeparti NY VEJ FOR FREMTIDEN Albertslund er en dejlig by, men er desværre i en alvorlig økonomisk situation. Partierne Dansk Folkeparti, Venstre

Læs mere

Indstilling. Udvidelse af Elev Skole. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg. Den 23. oktober 2013.

Indstilling. Udvidelse af Elev Skole. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg. Den 23. oktober 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 23. oktober 2013 Udvidelse af Elev Skole Nybyggeri af ca. 200 m 2 på Elev Skole til fælles brug for skole og SFO Aarhus Kommune Børn og

Læs mere

TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl.

TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl. Arbejdsmarkedsudvalget Kvartalsregnskab - pr. 31. marts 2014 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. november 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-9:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Attraktive dag-, fritids- og klubtilbud

Attraktive dag-, fritids- og klubtilbud Budgetforslag 2016 Attraktive dag-, fritids- og klubtilbud Børn og forældre efterspørger mere fleksibilitet, længere åbningstid og mere aktive dag-, fritids- og klubtilbud. Børne- og Ungdomsudvalget ønsker,

Læs mere

Referat af Ejendoms- og Driftsudvalgets møde den 04.03.2015 kl. 09:00 i Mødelokale 3

Referat af Ejendoms- og Driftsudvalgets møde den 04.03.2015 kl. 09:00 i Mødelokale 3 Referat af Ejendoms- og Driftsudvalgets møde den 04.03.2015 kl. 09:00 i Mødelokale 3 Tilstedeværende: Søren D. Brask (Løsgænger) formand Dora Olsen (O) udvalgsmedlem Erik Swiatek (A) udvalgsmedlem Jette

Læs mere

Anlæg overførsler 2012 til 2013

Anlæg overførsler 2012 til 2013 Anlæg overførsler til politikområde Regnskaber afsluttet på Byrådet d. 28.09.2011 over 2 mio. kr. som har haft rådighedsbeløb i til drift ikke/tilgår 28.09.2011 Borgere m. fys./psyk. handic. 3. Etape 1.

Læs mere

Anlæg: Der er nu udarbejdet et forslag til investeringsoversigt, som dels tager højde for udgifter til de projekter, som allerede er igangsat.

Anlæg: Der er nu udarbejdet et forslag til investeringsoversigt, som dels tager højde for udgifter til de projekter, som allerede er igangsat. 8. september 2010 Sags id: 10/37207 Budgetoplæg -2014 Kontaktperson: mbmoe E-mail: mbmoe@assens.dk Dir. tlf.: 64 74 74 09 Budgetoplægget til økonomiudvalgets 1. bygger videre på de reduktionsblokke, der

Læs mere

UDKAST. MT Højgaard A/S. 1 Indledning. Sorgenfri Torv Trafikanalyse, sammenfatning. 17. januar 2014 SB/PSA

UDKAST. MT Højgaard A/S. 1 Indledning. Sorgenfri Torv Trafikanalyse, sammenfatning. 17. januar 2014 SB/PSA UDKAST MT Højgaard A/S Sorgenfri Torv Trafikanalyse, sammenfatning 17. januar 2014 SB/PSA 1 Indledning I forbindelse med planerne for området omkring Sorgenfri Torv har Via Trafik analyseret de fremtidige

Læs mere

side 1 Åbent tillægsreferat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 06.09.2011 kl. 14:00 Gl. Langeskov Rådhus - mødelokale 2 Tilgår pressen

side 1 Åbent tillægsreferat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 06.09.2011 kl. 14:00 Gl. Langeskov Rådhus - mødelokale 2 Tilgår pressen side 1 Åbent tillægsreferat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 06.09.2011 kl. 14:00 Gl. Langeskov Rådhus - mødelokale 2 Tilgår pressen side 2 Fraværende: Afbud: Indholdsfortegnelse: 339. Fremtidens Børnehjem...

Læs mere

REFERAT SOCIALUDVALGET

REFERAT SOCIALUDVALGET REFERAT SOCIALUDVALGET den 05.06.2012 i Borgmesterens mødelokale Afbud John M Schmidt (A) SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Budgetforslag 2013-2016 - tekniske ændringer -Socialudvalget...

Læs mere

Der har været en del ønsker om foretræde for udvalget, og der blev stillet en række spørgsmål. Spørgsmålene er besvaret i dette notat.

Der har været en del ønsker om foretræde for udvalget, og der blev stillet en række spørgsmål. Spørgsmålene er besvaret i dette notat. Notat Side 1 af 5 Til Til Kopi til Lokalplan 1031 - Forslag Medlemmerne af Teknisk Udvalg Drøftelse På byrådsmødet den 11. maj 2016 blev sag nr. 13: Lokalplan 1031, Omdannelse Psykiatrisk Hospital, Risskov

Læs mere

Nr. Regkonto Børneudvalget Udvalgets beslutning BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF2015 2016 2017 2018

Nr. Regkonto Børneudvalget Udvalgets beslutning BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF2015 2016 2017 2018 Nr. Regkonto Børneudvalget Udvalgets beslutning BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF 300 5.14 Fælles Børnepasningsplan - Område Store Heddinge og Hårlev 1.000 18.000 18.000 301 3.01-5.14 302 3.01-5.14

Læs mere

Budgetopfølgning 1 Plan og Teknikudvalget. Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation

Budgetopfølgning 1 Plan og Teknikudvalget. Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation Budgetopfølgning 1 Plan og Teknikudvalget Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation Pr. 28. februar Overblik Plan og Teknikudvalget Mindreforbrug = - Merforbrug = + I 1000 kr. Opr.

Læs mere

Børn og Skoleudvalget

Børn og Skoleudvalget Børn og Skoleudvalget Kvartalsregnskab - pr. 30. september 2015 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag

Læs mere

Anlægsstyreliste 2015 Total 28. februar 2015 Forventet overførsel til 2016

Anlægsstyreliste 2015 Total 28. februar 2015 Forventet overførsel til 2016 Anlægsstyreliste Total 28. februar overførsel til Projekt Budget Forbrug forbrug i Kvalitetsfonden Anlæg 146.294 11.600 0 157.894 4.752 0 155.595 110.295 97.295 94.905 0 0 Udgifter 187.371 25.743 0 213.115

Læs mere

Fritids- og Idrætspolitik

Fritids- og Idrætspolitik Forslagsnr. Tekst: 2016 2017 2018 2019 Side Drift: Anlæg: FRI-A-01 Renovering af Brostræde 3-5, etape 2 5.498 0 0 0 FRI-A-02 Renovering af Brostræde 3-5, etape 3 9.338 0 0 0 FRI-A-03 Renovering - ombygning

Læs mere

Økonomicentret. 12. oktober 2009. Forventet regnskab pr. 31. juli 2009

Økonomicentret. 12. oktober 2009. Forventet regnskab pr. 31. juli 2009 Økonomicentret Forventet regnskab pr. 31. juli 2009 12. oktober 2009 Nærværende notat er disponeret således: Resume Budgetopfølgningsproceduren Samlet oversigt/konklusion Driftsområderne udvalgsopdelt

Læs mere

Bilag 2 Budgetopfølgning pr. 30. april 2016 - Budgetneutrale omplaceringer

Bilag 2 Budgetopfølgning pr. 30. april 2016 - Budgetneutrale omplaceringer Omplaceringer mellem udvalg Økonomi- og Erhvervsudvalget Direktionens Stabe: Økonomi og IT: Merudgift til administrationsbidrag til UDK i forbindelse med nye it-systemer hos UDK, modpost Økonomiog Erhvervsudvalget,

Læs mere

307. Forslag til Klimatilpasningsplan

307. Forslag til Klimatilpasningsplan 307. Forslag til Klimatilpasningsplan Kommunalbestyrelsen tiltrådte indstillingen. Magistraten og By- og Miljøudvalget indstiller, 1. at forslag til Klimatilpasningsplan, med tilhørende ændringsforslag

Læs mere

Budget 2015-2018, Prioriteringsforslag - anlæg. Budget 2015-2018. Revideret dato Forslagsstiller: Administrationen 18-08-2014

Budget 2015-2018, Prioriteringsforslag - anlæg. Budget 2015-2018. Revideret dato Forslagsstiller: Administrationen 18-08-2014 Budget Nr. AN1-1/2 2015-2018 VisionPlan Hakkemosen (projektudvikling og anlæg) Revideret dato Forslagsstiller: Administrationen 18-08-2014 Udvalg: Teknisk Udvalg Center: Driftsbyen Politikområde: Anlæg

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL Kultur- og Fritidsudvalget

BESLUTNINGSPROTOKOL Kultur- og Fritidsudvalget Side 663 BESLUTNINGSPROTOKOL Kultur- og Fritidsudvalget Møde i mødelokale 2 kl. 16.00 Ikke tilstede : Helle H. Olsen Punkt Emne Side Å DAGSORDEN 616 Politikområde beskrivelser vedr. KFU 664 617 KFU: Arbejdsplan

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen. Den 2. december 2008.

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen. Den 2. december 2008. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 2. december 2008 Anlægsbevilling til indledende arbejder i forbindelse med opførelse af kommunalt bofællesskab til

Læs mere

Kultur og oplevelser. Status

Kultur og oplevelser. Status Kultur og oplevelser Mål Bymidten skal have et mangfoldigt og varieret kulturliv, med stærke kulturinstitutioner og tilbud og mulighed for rekreation, der tilgodeser både borgere og turister i alle aldersgrupper.

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune. Status på bygningskomprimering og fremtidig placering af Hjemmeplejen

NOTAT. Allerød Kommune. Status på bygningskomprimering og fremtidig placering af Hjemmeplejen NOTAT Allerød Kommune Sekretariat Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Status på bygningskomprimering og fremtidig placering af Hjemmeplejen Herværende

Læs mere

Notat Anlægsinvesteringer og investeringskalkule i skolekvalitetsanalysen Dato 29. januar Af Mads Harbo Til Kommunalbestyrelsen

Notat Anlægsinvesteringer og investeringskalkule i skolekvalitetsanalysen Dato 29. januar Af Mads Harbo Til Kommunalbestyrelsen Notat Anlægsinvesteringer og investeringskalkule i skolekvalitetsanalysen Dato 29. januar Af Mads Harbo Til Kommunalbestyrelsen I det nedenstående gennemgås anlægsinvesteringer og de tilhørende besparelser

Læs mere

Indstilling. Efterslæb på vedligeholdelse af broer, fortove og stier. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø.

Indstilling. Efterslæb på vedligeholdelse af broer, fortove og stier. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 13. juni 2012 Trafik og Veje Teknik og Miljø Aarhus Kommune 1. Resume Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø udarbejdede primo 2012 en

Læs mere

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018 UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018 Fokusområder 2016-2017 UDVALGSPOLITIK FOR PLAN OG BOLIGUDVALGET 2014 BAGGRUND Denne udvalgspolitik for Plan- og Boligudvalget er skabt i fællesskab af

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2019 (løbenr /19) 3,6 mio. kr. overføres til anlægsprojektet p.nr. 4987, Skovbrynet midlertidig genhusning.

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2019 (løbenr /19) 3,6 mio. kr. overføres til anlægsprojektet p.nr. 4987, Skovbrynet midlertidig genhusning. NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2019 (løbenr. 47684/19) Børne- og Uddannelsesudvalget Note 1 Børnepasningspolitik, nettodrift (serviceudgifter) Skovbrynet, midlertidig genhusning 3,6 mio. kr. overføres

Læs mere

FÆLLESMØDE DEN 7. APRIL 2015 ØKONOMIUDVALGET, TEKNIKUDVALGET OG PLAN- OG BOLIGUDVALGET

FÆLLESMØDE DEN 7. APRIL 2015 ØKONOMIUDVALGET, TEKNIKUDVALGET OG PLAN- OG BOLIGUDVALGET FÆLLESMØDE DEN 7. APRIL 2015 ØKONOMIUDVALGET, TEKNIKUDVALGET OG PLAN- OG BOLIGUDVALGET Kommunale boligudstykninger Kommunes rolle som udstykker 1. Skabe og understøtte vækst (vækstdriver-hensynet) 2. Tiltrække

Læs mere

Sindal. Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer

Sindal. Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Sindal Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Side 1 Sindal Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Svar status Ikke svaret Afvist

Læs mere

Allerød Kommune har ligesom resten af landet oplevet en kraftig vækst i modtagelsen af flygtninge.

Allerød Kommune har ligesom resten af landet oplevet en kraftig vækst i modtagelsen af flygtninge. Bilag 8 NOTAT Flygtninge Allerød Kommune har ligesom resten af landet oplevet en kraftig vækst i modtagelsen af flygtninge. Skemaet nedenfor angiver flygtningekvoterne i 2015 og 2016 i forhold til det

Læs mere

Allerødruten, Cykelsupersti Allerød Kommunes anlægsdel

Allerødruten, Cykelsupersti Allerød Kommunes anlægsdel Tekst til ansøgningsskema: Projektet: Projektets titel: Projektets hovedformål: Allerødruten, Cykelsupersti Allerød Kommunes anlægsdel Hovedstadsregionen skal være verdens bedste cykelregion med et højklasset

Læs mere

Energistrategien ved Energi-, miljø- og klimaudvalget

Energistrategien ved Energi-, miljø- og klimaudvalget en ved Energi-, miljø- og klimaudvalget Bæredygtighed energistrategi, indeklima og miljø er udpeget som særligt indsatsområde for Boligkontoret Århus, under det mere overordnede fokusfelt: Din fremtidssikrede

Læs mere

FRITIDS- OG IDRÆTSPOLITIK Drift, serviceudgifter

FRITIDS- OG IDRÆTSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området administreres af Kultur- og Fritidsudvalget. Området omfatter drift af kommunale fritids-/ idrætsfaciliteter, tilskud til drift af ikke kommunale fritids-/idrætsfaciliteter samt tilskud

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT. Emne: Overførsel af uforbrugte rådighedsbeløb fra 2013 til 2014. Til: Økonomi-, teknik- og miljøudvalget

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT. Emne: Overførsel af uforbrugte rådighedsbeløb fra 2013 til 2014. Til: Økonomi-, teknik- og miljøudvalget SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT Emne: Overførsel af uforbrugte rådighedsbeløb fra 2013 til 2014 Til: Økonomi-, teknik- og miljøudvalget Dato: 12. marts 2013 Sagsbeh.: Stig Olausson Sagsnr.: 14/3651

Læs mere