Vedtagne principper i Skolebestyrelsen, Distrikt Syd.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vedtagne principper i Skolebestyrelsen, Distrikt Syd."

Transkript

1 Vedtagne principper i Skolebestyrelsen, Distrikt Syd. 1. Kontinuitetsprincip Alle nugældende principper, vedtaget af de 3 skolebestyrelser før august 2016, er gældende efter juli 2016, indtil der vedtages nye principper på området eller reglerne af andre årsager bortfalder (Vedtaget den 10/8/16. Ophævet den 30/3 2019) 2. Principper for distriktselevrådet i Distrikt Syd Folkeskoleloven er det lovmæssige grundlag for elevrådets virke. Styrelsesvedtægten fastsætter rammerne for elevrådets virke. Skolebestyrelsen fastsætter principperne for elevrådets virksomhed. Formålet med distriktselevråd og lokalt elevråd 1. At opdrage til og i demokrati. 2. Der dannes distriktselevråd i skoledistrikt Syd og lokale elevråd på de 3 undervisningssteder. 3. Distriktselevrådet har til opgave at varetage elevernes ønsker og interesser i et sammenhængende perspektiv i Skoledistrikt Syd i samarbejde med de lokale elevråd på distriktets skoler. 4. Opgavevaretagelse mellem de distrikt- og lokalt elevråd: a. Lokalt: Daglige forhold på den enkelte geografi som før august 2016 og jf lokalt vedtagne gældende principper. b. Distrikt: Emner, der i deres karakter er overordnede og som omfatter hele distriktet,

2 er sendt til udtalelse fra SB eller af lokalt E-råd, som ønsker emnet behandlet. Distriktselevrådets virke hviler på en forretningsorden, som distriktselevrådet har vedtaget. Denne forretningsorden er gældende for 2 år ad gangen. (Vedtaget den 14/9/16) 3. Princip vedr. ekskursioner, lejrskoler og skolerejser i Distrikt Syd Dette princip finder anvendelse for alle skoler i distrikt syd. Der skelnes mellem forskellige typer af ture: ekskursion (fase 1,2,3), lejrskole (fase 2) og skolerejse (fase 3). Formålet med ekskursioner, lejrskoler og skolerejser er at give mulighed for at arbejde med faglige, pædagogiske og sociale opgaver i en meningsfuld helhed. at eleverne oplever medbestemmelse i planlægning og afholdelse af turen Finansiering af ture. Ekskursioner finansieres af skolen. Der afsættes kommunale midler til afholdelse af lejrskole på 6. årgang. Der er mødepligt for eleverne. I forbindelse med lejrskole og skolerejse opkræver skolen kostpenge jf. gældende regler. (75 kr pr elev pr døgn) Skolerejser finansieres via klassekasser, som opbygges i god tid. Det er frivilligt for eleven at deltage. Der kan ikke opkræves egenbetaling.

3 Klasserne må gennem indsamlinger og/eller fælles indsats fremskaffe midler som bidrag til dækning af udgifter på lejrskolen, som skolen ikke er forpligtet til at afholde. Fælles indsats kan fx være: aktiviteter i forbindelse med skolefest, salg ved klasseforældremøder, klassefester mm. Midler fremskaffet på denne måde må også anvendes på en skolerejse. Her må midlerne dog indgå i dækningen af alle udgifter. Alle elever skal have lige del i pengene. Generelle forhold: Lejrskoler og skolerejser. Forældrene involveres i forhold til bl.a. anbefalinger vedr. samværsreglerne, lommepenge mv. for ture. Skolen er ansvarlig for afviklingen af turen. Vedr. lejrskolen på 6. årgang: Skolebestyrelsen ser gerne, at ØBC og SØ inddrager lejrskolen som en del af overskolingsproceduren. Formålet med turen afgør destinationen, ikke omvendt. Klassekasser kan oprettes af forældrene, og de administreres af forældrene. Midler kan skaffes via indtægtsgivende aktiviteter og/eller ved indbetalinger fra forældrene. Indbetalingerne er frivillige og anonyme og tilfalder klassekassen uden individuel tilbagebetalingsret. Klassekassen kan anvendes som supplement i forbindelse med lejrskole og i fuldt omfang i forhold til skolerejse. (Vedtaget den 26/4/17) 4. Princip for SFO-samarbejdet på tværs internt i Distrikt Syd i ferieperioder SFO ens pasning af børn i skolernes ferier foregår i et koordineret samarbejde mellem distriktets 3 SFO er på undervisningsstederne, således at ressourcerne anvendes mest hensigtsmæssigt i Distrikt Syd. SFO-lederen foretager en pædagogisk vurdering af behov, normering og bemanding af den ferieåbne SFO i Distrikt Syd. Pasning af nye 0. klassebørn i perioden fra og frem til skolestart foregår altid i egen SFO for at fremme en god skolestart. (Vedtaget den 7/6/17)

4 5. Princip for skolernes tilstedeværelse på de sociale medier Det er distriktsskolebestyrelsens holdning, at en tidssvarende skole er til stede der, hvor skolens brugere er. Det betyder, at skolerne i Distrikt Syd er på Facebook med det formål at åbne skolen op digitalt, således at skolerne og sfo erne er synlige i omgivelserne i tråd med folkeskolereformens ånd og tidens tarv. øge kendskabet til skolens og sfo ens hverdag knytte den digitale nærhed til lokalområdets familier og borgere medvirke til samtale om skolelivet hjemme i familierne formidle den gode historie Skoledistriktets MED-udvalg fastlægger retningslinjer for driften af skolernes Facebook sider, idet der lægges vægt på at: etiske perspektiver i forhold til elever, ansatte o.a. iagttages. kommunale anbefalinger til digital adfærd og dannelse observeres. politiske, religiøse og kommercielle interesser ikke lægges op på skolernes facebook skole-hjem samarbejdet eller henvendelser til skolerne ikke foregår via facebook skolernes Facebook ikke er et debatforum og skolerne blander sig ikke i debatter på de sociale medier. Facebooksiderne driftes decentralt på de 3 matrikler med den bemærkning, at man forholder sig til fælles lay-out, således at det fremgår, at facebooksiden er en del af Distrikt Syd. (Vedtaget den 14/9/17) 6. Princip for skole-hjemsamtaler i Distrikt Syd Formål: Skole-hjem-samtaler skal sikre, at skolen og forældrene i samarbejde tager ansvar for det enkelte barns faglige, sociale og dannelsesmæssige udvikling. Pejlemærker:

5 Skole-hjem-samtaler er med til at sikre et samarbejde og dialog om, at alle elever udfordres fagligt og udvikles socialt. Skole-hjem-samtaler sikrer konkrete aftaler mellem skolen og forældrene om, hvordan forældrene kan støtte deres barn i at udvikle sig fagligt og socialt Skole-hjem-samtalen understøttes af pædagogisk dokumentation Skolens ansvar: Skolen tilstræber at indkalde til skole-hjem-samtaler i tilpas god tid, og at afholde samtalerne, så alle forældre har reel mulighed for at deltage. Skolen indkalder 1 gang pr. skoleår til skole-hjem-samtaler med advisering på forældremøder og tilmelding via intra. Skolen deltager med det pædagogiske personale, som er omkring eleven. Det er skolens ansvar, at give forældrene et anerkendende og fyldestgørende billede af elevens faglige udbytte og trivsel. Skolen tilstræber at give forældrene fyldestgørende viden om, hvordan de i hjemmet kan støtte deres barns læring. Forældrenes ansvar: Forældrene forbereder sig til skole-hjem-samtalen ved kontinuerligt at udvise interesse for elevens hverdag i skolen fagligt, som trivselsmæssigt. Forældrene tilstræber, at mindst én forælder deltager i skole-hjem-samtalen, samt at barnet i videste mulig omfang også deltager i samtalen. (Vedtaget den 25/10/17) 7. Princip om elevernes tilladelse til at forlade skolernes område. Harmonisering af praksis mellem de 2 overbygninger på hhv. Skolegade Skole og Søndergades Skole. Nedenstående praksis finder anvendelse ud fra følgende betragtninger: I tråd med de vedtagne politiske principper omkring 1 overbygning på 2 matrikler og i erkendelse af skolernes placering med nem og nær adgang til byen, med bevidstheden om elevernes faktiske færden i praksis ikke kan kontrolleres og det faktum, at skolerne ikke oplever problemer med den praksis, som skolerne hidtil har haft, ønsker Skoledistrikt Syd at overbygningseleverne oplever frihed under ansvar. Bekendtgørelse om tilsynet med folkeskolens elever i skoletiden: 7 lægges til grund.

6 I Skoledistrikt Syd har bestyrelsen besluttet følgende praksis: eleverne i overbygningen, dvs klassetrin, må forlade skolens område i 12 pausen, hvis der foreligger en underskrevet forældretilladelse. elever på og 9. klassetrin (med forældregodkendelse) i tilfældigt opståede mellemtimer/fritimer kan vælge mellem at opholde sig på skolen eller forlade den. Hvor særlige grunde måtte tale derfor, kan skolen forbyde enkelte elever (eller grupper af elever) at forlade skolen i pauser og mellemtimer. Endvidere kan forældre forlange, at en elev forbliver på skolen i pauser og mellemtimer. (Vedtaget den 16/1/18) 8. Princip vedr. Mobiltelefoner i skolen. Formål Teknologi er en del af livet, pædagogikken, undervisningsmidlerne og samværsformerne i Danmark i dag. Skolebestyrelsen har således et ønske om o at fremme skolens formål med inddragelse i undervisningen af den teknologi, som eleverne i deres hverdag gør brug af, således at det falder naturligt i tråd med udviklingen. o at anvendelsen i undervisningen hviler på en pædagogiske og faglige vurdering i forhold til elevenernes læring. o at digital dannelse iagttages og fremmes, således at der er fokus på etisk og konstruktiv brug, der understøtter elevernes trivsel. Hvem gælder det for Elever og medarbejdere i Distrikt Syd. MED kan på baggrund af dette princip udarbejde en retningslinje, hvis dette findes formålstjenstligt. Udmøntning Med ovenstående formål kan anvendelse i undervisningen differentieres i de forskellige faser/afdelinger. o Til inspiration har elevråd udtalt følgende råd: Indskolingen: ingen mobil. Det er lærerens/pædagogen beslutning. Mellemtrinnet: Mobil er uden for rækkevidde i timerne. Det er lærerens/pædagogen beslutning.

7 Overbygning: Mobil er uden for rækkevidde i timerne. Det er lærerens/pædagogen beslutning. Afdelingen tager overordnet stilling til anvendelse af mobiltelefonen: o Som læringsredskab i fagene, undervisningen (placering i f.eks. kasser, taske, fremme) og ved prøver, o I frikvarterne, idet elevernes adgang til at anvende mobiltelefoner i pauser skal ses i lyset af Klassetrin Elevernes trivsel og den social udvikling. o Afdelingens udmøntning af princippet meddeles forældrekredsen i afdelingen. Det er op til læreren/pædagogen at afgøre hvornår og til hvad eleven må anvende mobiltelefonen i skoletiden. Skole-hjem samarbejdet: o Det er vigtigt, at man som forældre overvejer, hvornår ens barn skal have en mobiltelefon og med hvilket formål. o Kontakt til skolen sker via skolens eller telefon ikke via elevmobiltelefoner. Ved uhensigtsmæssig brug af mobiltelefon f.eks. mellem elev-elev og elev-hjem i skoletiden, er dette omfattet af det almindelige skole-hjem samarbejde. Nødvendige aftaler træffes mellem skole og hjem i disse tilfælde. I særlige kan mobiltelefonen inddrages i skoletiden og udleveres ved skoledagens afslutning. Det er forældrenes ansvar, hvis barnet medbringer mobiltelefon eller andre digitale medier. Skolens forsikring dækker ikke i forbindelse med ulykke eller skade. Princippet evalueres årligt. (Vedtaget den 6/6/18) 9. Princip om overgang mellem ØB og SØ fra 6. til 7. årgang Begrundelse for princippet: Formål: o At bringe tidligere princip i overensstemmelse med distriktsskolestrukturen. o At forventningen til overgangssamarbejdet er afstemt i Distriktsskolebestyrelsen o At skabe den bedst mulige overgang for elever og forældre mellem ØB og SØ via involvering af elever, forældre, lærere og ledere mellem de 2 skoler.

8 o At der skabes relationer mellem eleverne på de 2 skoler. Pejlemærker i den gode overgang: o Det er betydningsfuldt at elever og forældre sikres en god og tryg overgang fra ØB til SØ. Denne skabes bl.a. gennem sociale og faglige arrangementer, hvor eleverne fra de to skoler lærer hinanden og hinandens skoler at kende. o Det er ligeledes vigtigt, at der skabes grobund for et godt lærersamarbejde på tværs af skolerne, så fordelingen af eleverne til de kommende 7. klasser, sker på baggrund af et grundigt kendskab til elevernes modenhed og sociale og faglige kompetencer. o For et godt fremtidigt samarbejde med forældregruppen, er det vigtigt, at forældrene til kommende 7. klasses gøres bekendt med SØs daglige rytme samt de fysiske forhold på skolen. Udmøntning af princip: Ledelsen er ansvarlig for at udarbejde en årlig overgangsplan for kommende overgang, som har afsæt i princippet. Denne plan kan f.eks. indeholde følgende og skal opfattes dynamisk og som et idekatalog over initiativer: - Overgangsaktiviteter i 6. klasse o For eleverne: besøg i uv, på SØ / på tværs, kende lærere, mm o For lærerne: samarbejde om klassedannelse og overlevering af elever, samt evaluering af proces efterfølgende mhp kommende overgang. o For lederne: sikre kvalitet, systematik og evaluering, samt relevant informationsniveau. - Informationsarbejdet o For eleverne; proces, tidslinje, aktiviteter o For forældrene: Besøg, koder, skemaer, klasselister, info om dagligdagen på SØ, - Evaluering fra elever / forældre hvert år. o Via Aula o v/ledelsen på SØ o Grundlag for justeringer til kommende skoleår. - Klassedannelse: Eksisterende princip om klassedannelse på 7. årgang på Søndergades Skole, sikrer samarbejdet mellem de 2 skoler omkring klassedannelsen. (Vedtaget den 23/1/19)

9

Vedtagne principper i Skolebestyrelsen, Distrikt Syd.

Vedtagne principper i Skolebestyrelsen, Distrikt Syd. Vedtagne principper i Skolebestyrelsen, Distrikt Syd. 1. Kontinuitetsprincip Alle nugældende principper, vedtaget af de 3 skolebestyrelser før august 2016, er gældende efter juli 2016, indtil der vedtages

Læs mere

Vedtagne principper i Skolebestyrelsen, Distrikt Syd.

Vedtagne principper i Skolebestyrelsen, Distrikt Syd. Vedtagne principper i Skolebestyrelsen, Distrikt Syd. 1. Kontinuitetsprincip Alle nugældende principper, vedtaget af de 3 skolebestyrelser før august 2016, er gældende efter juli 2016, indtil der vedtages

Læs mere

Onsdag d. 25. oktober 2017 kl 19:00-21:00. Øster Brønderslev Lærerværelset

Onsdag d. 25. oktober 2017 kl 19:00-21:00. Øster Brønderslev Lærerværelset Dagsorden: Skolebestyrelsesmøde nr. 12: Onsdag d. 25. oktober 2017 kl 19:00-21:00 Øster Brønderslev Lærerværelset Afbud: Michael, Pia, Peter, Anton, Andrea, Peter Dagsorden 0. Godkendelse - Referat fra

Læs mere

Onsdag d. 14. september 2017 kl 19:00-21:00. Skolegade Skole Lærerværelset

Onsdag d. 14. september 2017 kl 19:00-21:00. Skolegade Skole Lærerværelset Referat Skolebestyrelsesmøde nr. 11: Afbud: ingen! Onsdag d. 14. september 2017 kl 19:00-21:00 Skolegade Skole Lærerværelset Dagsorden Referat 0. Godkendelse - Referat fra sidste møde - Dagsorden Referat

Læs mere

Skolebestyrelsens principper

Skolebestyrelsens principper Skolebestyrelsens principper 1. Princip for arbejde med elevernes læring 2. Princip for information mellem skole og hjem 3. Princip for kost og måltider 4. Princip for overgange 5. Princip for skole-hjem

Læs mere

Princip for hyttetur, lejrskole og skolerejse:

Princip for hyttetur, lejrskole og skolerejse: Princip for hyttetur, lejrskole og skolerejse: Hindsholmskolen ønsker, at eleverne i løbet af deres skoletid oplever ture/ ekskursioner i den omgivende verden. I skoleforløbet tilstræbes, at der planlægges

Læs mere

Principper for samarbejde mellem skole og hjem på Præstelundsskolen

Principper for samarbejde mellem skole og hjem på Præstelundsskolen Principper for samarbejde mellem skole og hjem på Præstelundsskolen Indledning og værdigrundlag Med følgende principper for skole-hjemsamarbejde ønsker vi at skabe forudsætninger for et godt og åbent samarbejde

Læs mere

Principper for skolens drift

Principper for skolens drift Principper for skolens drift Emne: Skole-hjemsamarbejdet Dato 05-05-2015 Sagsbehandler Preben Skov Christensen Direkte telefonnr. 76 81 36 00 Journalnr. 17.01.01-P21-1-15 Principper for skole-hjemsamarbejdet

Læs mere

Tidsramme Form Punkt Mål Referat

Tidsramme Form Punkt Mål Referat Møde Distrikt Syd - elevråd Skolegades skole Dato: 13. januar kl 10-11-30 (10.15-11.15) Inbudt: Rasmus og Amalie ØBC Anna, Julie, Ajla og Anton, SK Maja, David Jakob og Jesper SØ Sanja Hvolbæk Carl Otto

Læs mere

Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem

Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem Amager Fælled Skole er en skole med en vilje til at møde elever og forældre med respekt og en vilje til at dyrke mangfoldigheden. Men også en

Læs mere

Principper vedtaget af Skolebestyrelsen

Principper vedtaget af Skolebestyrelsen Principper for skole/hjem-samtale Skolebestyrelsen ser samarbejdet mellem skole og hjem som et helt afgørende fundament for elevens muligheder i folkeskolen. Det er vigtigt at sikre dialogen gennem arrangementer

Læs mere

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet er afgørende for, at eleverne udvikler sig mest muligt. Derfor har Rødovre Skole udarbejdet følgende retningslinjer, der beskriver: 1. Princip

Læs mere

NOTAT. Princip for skole-/hjemsamarbejde. Forældres deltagelse i skolens liv og barnets skolegang.

NOTAT. Princip for skole-/hjemsamarbejde. Forældres deltagelse i skolens liv og barnets skolegang. Princip for skole-/hjemsamarbejde Dette princip indeholder Forældres deltagelse i skolens liv og barnets skolegang Kommunikation mellem skole og hjem Underretning om elevens udbytte af undervisningen Forældremøder

Læs mere

Anti mobbe strategi Trivselsplan for Klostermarksskolen (Se også skolens trivselspolitik)

Anti mobbe strategi Trivselsplan for Klostermarksskolen (Se også skolens trivselspolitik) Anti mobbe strategi Trivselsplan for Klostermarksskolen (Se også skolens trivselspolitik) Klostermarksskolens værdigrundlag Hjerne og hjerte Vi vil være en god og dynamisk skole for elever og personale

Læs mere

Mål og principper for Samarbejde mellem skole og hjem på Funder og Kragelund skoler

Mål og principper for Samarbejde mellem skole og hjem på Funder og Kragelund skoler Mål og principper for Samarbejde mellem skole og hjem på Funder og Kragelund skoler Vore værdier Med eleven i centrum sætter vi fokus på samarbejdet mellem skole og hjem, på Funder og Kragelund skoler.

Læs mere

Princip for forældres deltagelse og samarbejde omkring skolens liv og barnets skolegang

Princip for forældres deltagelse og samarbejde omkring skolens liv og barnets skolegang Princip for forældres deltagelse og samarbejde omkring skolens liv og barnets skolegang Formål: Forældrenes deltagelse i barnets skolegang skal sikre, at skolen og forældrene i samarbejde tager ansvar

Læs mere

1. Princip om skolen som et fælles projekt

1. Princip om skolen som et fælles projekt 1. Princip om skolen som et fælles projekt Alle elever, lærer og forældre deltager aktivt i at gøre skolen til et fælles projekt for at understøtte at alle elever trives og føler sig som en vigtig del

Læs mere

Principper & politikker pr. april 2017

Principper & politikker pr. april 2017 Principper & politikker pr. april 2017 - besluttet i skolebestyrelsen i perioden januar 2015 til april 2017 Side 2 Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Side 7 Side 8 Side 9 Side 10 Side 11 Side 12 Side 13 Side

Læs mere

Antimobbestrategi for Esbjerg Kommunes skoler

Antimobbestrategi for Esbjerg Kommunes skoler Antimobbestrategi for Esbjerg Kommunes skoler Gældende fra: 01.10.2017 Revideres: Formål: Vi ønsker, at alle børn trives og oplever et trygt læringsmiljø på skolen. Derfor ønsker vi, at alle på og omkring

Læs mere

Værdigrundlag og principper

Værdigrundlag og principper 10-03-2019 Lemtorpskolen Værdigrundlag og principper Skolebestyrelsen INDHOLDSFORTEGNELSE Lemtorpskolens værdigrundlag og principper for organisering, undervisningen, trivsel og samarbejde... 2 Værdigrundlag...

Læs mere

Bilag 46 Princip for underretning af hjemmet om elevens udbytte af undervisningen - herunder elevplaner

Bilag 46 Princip for underretning af hjemmet om elevens udbytte af undervisningen - herunder elevplaner Bilag 46 Princip for underretning af hjemmet om elevens udbytte af undervisningen - herunder elevplaner Formål: Underretning af hjemmet om elevens udbytte af undervisningen skal sikre forældrene løbende

Læs mere

Jægerspris Skole. Skolebestyrelsens principper

Jægerspris Skole. Skolebestyrelsens principper Jægerspris Skole Skolebestyrelsens principper Indhold Undervisningens organisering... 2 Adgang til at opfylde undervisningspligten ved at deltage i undervisning i den kommunale musikskole eller ved eliteidrætsudøvelse

Læs mere

Skolebestyrelsens principper for Lindbjergskolen

Skolebestyrelsens principper for Lindbjergskolen Skolebestyrelsens principper for Lindbjergskolen Indholdsfortegnelse Princip for klassedannelse ved skolestarten... 2 Princip for fællesarrangementer for eleverne i skoletiden... 3 Princip for ekskursioner

Læs mere

Skolens drift gennemføres på grundlag af skolepenge fra eleverne og ved tilskud fra det offentlige.

Skolens drift gennemføres på grundlag af skolepenge fra eleverne og ved tilskud fra det offentlige. Skolens værdigrundlag Revideret af skolens bestyrelse 18.11.06 Skolens formålsparagraf - det aktuelle formål. Skolens formål er at drive en privat grundskole med tilhørende 10. klasse samt børnehaveklasse

Læs mere

Lykke er når ens forventninger svarer til virkeligheden... (Troels Kløvedal)

Lykke er når ens forventninger svarer til virkeligheden... (Troels Kløvedal) Forventningsfolder Lykke er når ens forventninger svarer til virkeligheden... (Troels Kløvedal) Kirkebjerg Skoles forventningsfolder, som du her sidder med, er udarbejdet efter oplæg fra Skolebestyrelsen

Læs mere

1. SKOLENS ORGANISERING: 3 2. HOLDDANNELSE/DELETIMER 3 3. SKEMALÆGNING 3 4. BUDGETPROCEDURE 3 5. RESSOURCEANVENDELSE 4 6. SKOLE/HJEM-SAMARBEJDE 4

1. SKOLENS ORGANISERING: 3 2. HOLDDANNELSE/DELETIMER 3 3. SKEMALÆGNING 3 4. BUDGETPROCEDURE 3 5. RESSOURCEANVENDELSE 4 6. SKOLE/HJEM-SAMARBEJDE 4 Principper November 2017 Indholdsfortegnelse 1. SKOLENS ORGANISERING: 3 2. HOLDDANNELSE/DELETIMER 3 3. SKEMALÆGNING 3 4. BUDGETPROCEDURE 3 5. RESSOURCEANVENDELSE 4 6. SKOLE/HJEM-SAMARBEJDE 4 7. SUPPLERENDE

Læs mere

Forord. Folkeskoleloven. Kapitel 1 Folkeskolens formål

Forord. Folkeskoleloven. Kapitel 1 Folkeskolens formål Målsætning - Borbjerg Skole. Forord Denne målsætning for Borbjerg Skole bygger på: 1. Folkeskoleloven af 1993. Formålsparagraffen kap. 1-1 og 2 2. Pædagogisk målsætning for Holstebro Kommunale Skolevæsen

Læs mere

Det er skolebestyrelsens opgave at fastsætte principper for skolens virksomhed.

Det er skolebestyrelsens opgave at fastsætte principper for skolens virksomhed. Nørrelandsskolen Skolebestyrelsens principper Vedtaget, juni 2009 Indledning: Det er skolebestyrelsens opgave at fastsætte principper for skolens virksomhed. Et princip er en grundtanke, der rummer et

Læs mere

Trivselsplan for Charlotteskolen

Trivselsplan for Charlotteskolen Trivselsplan for Charlotteskolen Redigeret i 2017 Trivsel på Charlotteskolen Charlotteskolen ønsker at fremstå som en skole, hvor vi alle mødes med anerkendelse og respekt og ligeværd. Vi betragter os

Læs mere

Antimobbestrategi for Esbjerg Ungdomsskole

Antimobbestrategi for Esbjerg Ungdomsskole Esbjerg Ungdomsskole Grønlandsparken 300, 6715 Esbjerg N Dato 24. september 2018 Antimobbestrategi for Esbjerg Ungdomsskole Formål: Vi ønsker, at alle elever trives og oplever et trygt læringsmiljø på.

Læs mere

Principper for Virum Skole

Principper for Virum Skole Principper for Virum Skole Vedtaget af Virum Skoles bestyrelse Principper for undervisningens organisering Formålet med organiseringen er at danne dynamiske, kompetente og fleksible team. 1. Der udarbejdes

Læs mere

MÅL OG PRINCIPPER FOR SKOLE-HJEM SAMARBEJDET PÅ KARUP SKOLE

MÅL OG PRINCIPPER FOR SKOLE-HJEM SAMARBEJDET PÅ KARUP SKOLE MÅL OG PRINCIPPER FOR SKOLE-HJEM SAMARBEJDET PÅ KARUP SKOLE Grundlæggende holdninger. Folkeskolen er et forpligtende fællesskab for både børn, forældre og personale. Det betyder, at alle parter på hver

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO- og SFO-klub i Halsnæs Kommune

Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO- og SFO-klub i Halsnæs Kommune Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO- og SFO-klub i Halsnæs Kommune Børn, Unge og Læring - december 2018 Indhold Indledning 3 Formål 3 Struktur og rammer for SFO og SFO-klub 3 SFO og SFO-klub og Børne-

Læs mere

Vision og principper for Bække Skole

Vision og principper for Bække Skole VEJEN KOMMUNE Vision og principper for Bække Skole Indholdsfortegnelse Indledning 3 Bække Skoles vision 4 Principper for undervisningen og undervisningens organisering. 5 Principper for samarbejde mellem

Læs mere

Mål og Indholdsbeskrivelse for SFO i Hjørring Kommune

Mål og Indholdsbeskrivelse for SFO i Hjørring Kommune Mål og Indholdsbeskrivelse for SFO i Hjørring Kommune Indhold INDLEDNING... 2 FORMÅL... 2 BAGGRUND... 3 RAMMEN... 4 TEMAERNE... 4 DEN LOKALE PROCES... 5 FRIST FOR UDARBEJDELSE... 6 1 INDLEDNING Med vedtagelse

Læs mere

Antimobbestrategi for Esbjerg Ungdomsskole

Antimobbestrategi for Esbjerg Ungdomsskole Esbjerg Ungdomsskole Grønlandsparken 300, 6715 Esbjerg N Dato 19. december 2017 Antimobbestrategi for Esbjerg Ungdomsskole Gældende fra: 01.01.2018 Revideres: Medio august 2018 Formål: Vi ønsker, at alle

Læs mere

Velkommen i forældrerådet

Velkommen i forældrerådet Langå Skole Velkommen i forældrerådet Guide til arbejdet i forældrerådene Udarbejdet af skolebestyrelsen på Langå Skole August 2016 Velkommen Du sidder med denne folder, fordi du er interesseret i arbejdet

Læs mere

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet er afgørende for at eleverne udvikler sig mest muligt. Derfor har Rødovre Skole udarbejdet følgende retningslinjer, der beskriver: 1. Princip

Læs mere

Styrelsesvedtægt for skoleområdet i Brønderslev Kommune

Styrelsesvedtægt for skoleområdet i Brønderslev Kommune Styrelsesvedtægt for skoleområdet i Brønderslev Kommune Styrelsesvedtægten for folkeskoleområdet I henhold til folkeskolelovens 41 skal byrådet, efter indhentet udtalelse fra skolebestyrelserne, fastsætte

Læs mere

Skolebestyrelsens principper

Skolebestyrelsens principper Skolebestyrelsens principper Principper for forældresamarbejde: Skole og forældre samarbejder i overensstemmelse med skolens værdier for Det gode skole hjemsamarbejde, regler i henhold til Folkeskoleloven

Læs mere

Onsdag d. 10. august 2016 kl 19:00-21:00 på Øster Brønderslev Centralskole. Afbud: alle mødt på nær elevrepræsentanter, som endnu ikke er valgt.

Onsdag d. 10. august 2016 kl 19:00-21:00 på Øster Brønderslev Centralskole. Afbud: alle mødt på nær elevrepræsentanter, som endnu ikke er valgt. Referat fra Skolebestyrelsesmøde nr. 2: Onsdag d. 10. august 2016 kl 19:00-21:00 på Øster Brønderslev Centralskole. Afbud: alle mødt på nær elevrepræsentanter, som endnu ikke er valgt. Referat fra 16.

Læs mere

Distrikt Hjallerup. Klokkerholm Skole. Information til forældre Juni 2018

Distrikt Hjallerup. Klokkerholm Skole. Information til forældre Juni 2018 Klokkerholm Skole Information til forældre Juni 2018 Distrikt Hjallerup Klokkerholm udgør sammen med Hjallerup og Flauenskjold skoler distrikt Hjallerup. På ledelsessiden er der to niveauer distriktsleder

Læs mere

Princip for skole/hjem samarbejde på Byskovskolen

Princip for skole/hjem samarbejde på Byskovskolen Princip for skole/hjem samarbejde på Byskovskolen Overordnet princip Skole/hjemsamarbejdet på Byskovskolen bygger på gensidig åbenhed mellem bestyrelse, skole, hjem og elev. Udgangspunktet er tillid og

Læs mere

Princip for skole/hjem-samarbejdet på Ishøj Skole

Princip for skole/hjem-samarbejdet på Ishøj Skole Formål: Dette princip har til formål at skabe overordnede rammer for kommunikation og information i samarbejdet mellem skole og hjem. Hensigten er ikke i at gå i detaljer, da der skal være plads til at

Læs mere

Antimobbestrategi. Skovvejens Skole

Antimobbestrategi. Skovvejens Skole Antimobbestrategi Skovvejens Skole 2017 FORORD Skovvejens Skole har i løbet af skoleåret 2016-17 uarbejdet denne antimobbestrategi. Skolens lærere og pædagoger har arbejdet struktureret med opgaven og

Læs mere

Hanssted Skoles principper for skole-hjem-samarbejdet

Hanssted Skoles principper for skole-hjem-samarbejdet Hanssted Skoles principper for skole-hjem-samarbejdet [princip 1] Princip for kommunikation mellem skole og hjem Formål: Princippet for kommunikation mellem skole og hjem skal sikre, at skolen og forældrene

Læs mere

SFO og SFO-klub bidrager som en aktiv medspiller til opfyldelse af folkeskolens og skolereformens hensigt og formål. 1

SFO og SFO-klub bidrager som en aktiv medspiller til opfyldelse af folkeskolens og skolereformens hensigt og formål. 1 Indledning I Halsnæs er SFO og SFO-klub en fuldt integreret del af folkeskolen. Det betyder i det daglige arbejde, at lærere og det pædagogiske personale ud fra hver deres faglige baggrund har et fælles

Læs mere

Skole/hjem samarbejde på Herstedvester Skole.

Skole/hjem samarbejde på Herstedvester Skole. Skole/hjem samarbejde på Herstedvester Skole. Vi vægter, at: Vores skole er et sted, hvor samarbejde, åbenhed, tillid, mangfoldighed og engagement er basis for, at alle trives. Trivsel og ansvar at vi

Læs mere

Gåsetårnskolen. Et godt klasseråd, gør vores børns skolegang endnu bedre!

Gåsetårnskolen. Et godt klasseråd, gør vores børns skolegang endnu bedre! Gåsetårnskolen Et godt klasseråd, gør vores børns skolegang endnu bedre! Formålet, antal og valg : Formålet med et klasseråd er at der skal skabes et godt socialt virke for eleverne og for deres forældre.

Læs mere

Indholdsfortegnelse 2018/19

Indholdsfortegnelse 2018/19 #BREVFLET# Indholdsfortegnelse 2018/19 Principper vedrørende fællesskabet Principper for trivsel...s. 2 Principper for sponsorater...s. 2 Principper vedr. skole-/hjemsamarbejdet Principper for forældresamarbejdet.s.

Læs mere

Vision og principper for Bække Skole

Vision og principper for Bække Skole VEJEN KOMMUNE Vision og principper for Bække Skole Indholdsfortegnelse Indledning 3 Bække Skoles vision 4 Principper for undervisningen og undervisningens organisering. 5 Principper for samarbejde mellem

Læs mere

I. Forældreinddragelse på Vesterbro Ny Skole - overblik

I. Forældreinddragelse på Vesterbro Ny Skole - overblik I. Forældreinddragelse på Vesterbro Ny Skole - overblik Hvem Organisering Hvad kan de? Hvordan deltager jeg? Skolebestyrelsen Bestyrelsesmøder (10 årlige) Arbejdsgrupper & udvalg Sætte mål, lave principper,

Læs mere

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl. 19.00 21.00 Programmet for aftenen: 1. Skolebestyrelsen byder velkommen 2. Skoleledelsen om skolereformen på Nærum Skole 3. Skolebestyrelsens

Læs mere

Vedtaget i skolebestyrelsen marts 2015

Vedtaget i skolebestyrelsen marts 2015 BORUP SKOLES VÆRDIGRUNDLAG OG VISION Vedtaget i skolebestyrelsen marts 2015 FÆLLESSKABET ER I CENTRUM PÅ BORUP SKOLE For det enkelte barn og den enkelte voksne tillægges det stor værdi, at indgå i forpligtende

Læs mere

Principper. for. undervisningens. organisering

Principper. for. undervisningens. organisering UDDANNELSE OG ARBEJDSMARKED Principper for undervisningens organisering Side 1 af 7 Princippet omfatter: Timefordelingsplanen/timetal Skoledagens længde Lejrskoler - hytteture Fag - og opgavefordeling

Læs mere

Holbæk By Skoles ambitioner, principper og praksis

Holbæk By Skoles ambitioner, principper og praksis Holbæk By Skole Skolebestyrelsen Revideret d. 14. marts 2017 Holbæk By Skoles ambitioner, principper og praksis Indhold Holbæk By Skole vil være kendetegnet ved... 2 Holbæk By Skoles ambitioner... 2 Vores

Læs mere

Alle børn skal lære mere

Alle børn skal lære mere Skolereformen Kontaktforældremøde 5. maj 2014 Alle børn skal lære mere Skolebestyrelsesformand Birgit Bach-Valeur Program 19.00 Velkomst v/ skolebestyrelsens formand Birgit Bach-Valeur 19.05 Valg til skolebestyrelsen

Læs mere

Rammebeskrivelse for SFO ernes arbejde med mål og indholdsbeskrivelser. Center for Børn & Undervisning Faxe Kommune 2017

Rammebeskrivelse for SFO ernes arbejde med mål og indholdsbeskrivelser. Center for Børn & Undervisning Faxe Kommune 2017 Rammebeskrivelse for SFO ernes arbejde med mål og indholdsbeskrivelser Center for Børn & Undervisning Faxe Kommune 2017 Formål Denne rammebeskrivelse skal ses som en vejledning til udarbejdelse af lokale

Læs mere

Trivselspolitik/antimobbestrategi for Hovedgård skole

Trivselspolitik/antimobbestrategi for Hovedgård skole Uddannelse og Arbejdsmarked Hovedgård Skole Trivselspolitik/antimobbestrategi for Hovedgård skole Vision (hvorfor) Skolen er med til at sætte rammen for det gode børneliv. På den baggrund skal der løbende

Læs mere

Struktur for forudsigelighed, - at skabe ro og overblik for den enkelte elev. Herunder visualisering og tydelige rammer.

Struktur for forudsigelighed, - at skabe ro og overblik for den enkelte elev. Herunder visualisering og tydelige rammer. SIAA klasser Kære forældre, Velkommen til Kobberbakkeskolens SIAA klasser. SIAA står for Struktur, inklusion, autisme i almen. Struktur for forudsigelighed, - at skabe ro og overblik for den enkelte elev.

Læs mere

VESTBJERG SKOLE Bakmøllevej 280, 9380 Vestbjerg

VESTBJERG SKOLE Bakmøllevej 280, 9380 Vestbjerg Princip om samarbejde mellem skole og hjem PRINCIPPET: I henhold til folkeskoleloven forventes et tæt og konstruktivt samarbejde mellem skole og hjem. Et samarbejde, der er præget af dialog, medansvar,

Læs mere

Gennemgang af niveauer for beslutninger. Gruppeopgave. Opsummering, evaluering og afslutning

Gennemgang af niveauer for beslutninger. Gruppeopgave. Opsummering, evaluering og afslutning Gennemgang af niveauer for beslutninger - Værdier (JL) - - Principper og retningslinjer (JJ) - - Mål og rammer samt aftaler (NK) - Gruppeopgave - Fra en regel til en aftale - Opsummering, evaluering og

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO. Special Fritteren

Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO. Special Fritteren Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO Special Fritteren Indledning Pr. 1. august 2009 trådte Bekendtgørelse om krav til indholdet af mål- og indholdsbeskrivelse for skole-fritidsordninger i kraft 1. Dette

Læs mere

Princip for Undervisningens organisering

Princip for Undervisningens organisering Princip for Undervisningens organisering Status: Dette princip omhandler flere forhold vedrørende undervisningens organisering. Mål: Det er målet at dette princip rammesætter skolens arbejde med de forhold,

Læs mere

Indskolingen Næsby Skole 2014/2015

Indskolingen Næsby Skole 2014/2015 Indskolingen Næsby Skole 2014/2015 Indskolingens læringssyn Læring er individets bestræbelser på at forstå og mestre verden. Børn og læring ser vi som en dynamisk proces, der involvere børn og voksne.

Læs mere

DEN RØDE TRÅD. Dragør Kommunes strategi og drejebog for overgange fra børnehave til SFO og skole. Dragør kommune

DEN RØDE TRÅD. Dragør Kommunes strategi og drejebog for overgange fra børnehave til SFO og skole. Dragør kommune DEN RØDE TRÅD Dragør Kommunes strategi og drejebog for overgange fra børnehave til SFO og skole Dragør kommune Redigeret oktober 2017 0 Indholdsfortegnelse Indledning...2 Formål...2 1. Fælles grundfaglighed...3

Læs mere

Værdiregelsæt for Brovst Skole

Værdiregelsæt for Brovst Skole Værdiregelsæt for Brovst Skole Indhold Værdiregelsæt for Brovst Skole... 1 Antimobbeplan... 4 Ordensregler... 7 Mobilpolitik... 7 Skolebestyrelsens forventninger til læringsparate elever... 8 Sorgplan

Læs mere

Principper for skolehjemsamarbejdet

Principper for skolehjemsamarbejdet Principper for skolehjemsamarbejdet Skole-hjemsamarbejdet tager udgangspunkt i folkeskolelovens formål: 1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne kundskaber og færdigheder, der: forbereder

Læs mere

Antimobbestrategi, trivsel i og uden for skolen

Antimobbestrategi, trivsel i og uden for skolen Antimobbestrategi, trivsel i og uden for skolen Strategien er udviklet i samarbejde med skolens børn, lærere, ledelse og skolebestyrelse. Trivsel og fællesskab Glade børn lærer bedst. Sådan siger børnene

Læs mere

Princip nr. 1 - Elevernes valg af valgfag i 7. klasse for Vaarst- Fjellerad skole

Princip nr. 1 - Elevernes valg af valgfag i 7. klasse for Vaarst- Fjellerad skole Princip nr. 1 - Elevernes valg af valgfag i 7. klasse for Vaarst- Fjellerad skole Såfremt eleven opfylder kommunens minimumskrav for ugentlige lektioner kan der ikke kræves at eleven yderligere vælger

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde Tirsdag d. 9. marts : Mødet er forlænget

Skolebestyrelsesmøde Tirsdag d. 9. marts : Mødet er forlænget Skolebestyrelsesmøde Tirsdag d. 9. marts 18.30-21.30: Mødet er forlænget Forældrerepræsentanter: Jens Ole Sørensen, Lotte Søndergaard Nielsen, Rikke Jungberg Pedersen, Christian Korsgaard, Brian Markussen

Læs mere

Langebjergskolen HVAD ER MOBNING?

Langebjergskolen HVAD ER MOBNING? Langebjergskolen HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller

Læs mere

Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN

Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN Kære elever og forældre I denne folder kan I læse om, hvordan vi organiserer og vægter undervisningen i indskolingen på Haldum-Hinnerup Skolen. Vi

Læs mere

Principper: Forældresamarbejdet

Principper: Forældresamarbejdet Principper: Forældresamarbejdet Principper - Skolebestyrelsen Besluttet af: Skolebestyrelsen Oktober 2007 Skole-hjem-samarbejdet er et bærende princip på Asgård Skole. Der lægges vægt på dialog mellem

Læs mere

Retningslinjer for rullende skolestart i Vejle Kommune

Retningslinjer for rullende skolestart i Vejle Kommune CPR/CVR: SVA RPOSTKA SSE:[4638] SVA REMNE :[13735] DE STINATION:[EBOK SKMDP RINT] POST:[B] FORM:[1 A lm brev duplex S/H] DIALOG[1] Retningslinjer for rullende skolestart i Vejle Kommune Vejle Kommunes

Læs mere

Information til forældre Juni 2018

Information til forældre Juni 2018 Flauenskjold Skole Information til forældre Juni 2018 FLAUENSKJOLD SKOLE 1 Distrikt Hjallerup Flauenskjold udgør sammen med Klokkerholm og Hjallerup skoler distrikt Hjallerup. På ledelsessiden er der to

Læs mere

1. SKOLENS ORGANISATION 3 2. FAGFORDELING 4 3. TIMEFORDELING 4 4. HOLDDANNELSE/DELETIMER 4 5. SKEMALÆGNING. 4 6. BUDGETPROCEDURE 5

1. SKOLENS ORGANISATION 3 2. FAGFORDELING 4 3. TIMEFORDELING 4 4. HOLDDANNELSE/DELETIMER 4 5. SKEMALÆGNING. 4 6. BUDGETPROCEDURE 5 Principper Indholdsfortegnelse 1. SKOLENS ORGANISATION 3 2. FAGFORDELING 4 3. TIMEFORDELING 4 4. HOLDDANNELSE/DELETIMER 4 5. SKEMALÆGNING. 4 6. BUDGETPROCEDURE 5 7. RESSOURCEANVENDELSE 5 8. SKOLE/HJEM-SAMARBEJDE

Læs mere

Gasværksvejens Skole og KKFO Gasværkstedet Trivselspolitik og handleplan i tilfælde af mobning.

Gasværksvejens Skole og KKFO Gasværkstedet Trivselspolitik og handleplan i tilfælde af mobning. Gasværksvejens Skole og KKFO Gasværkstedet Trivselspolitik og handleplan i tilfælde af mobning. Trivselspolitik og handleplan ved mobning er blevet til i samarbejde mellem ledelse, medarbejdere, skolebestyrelse,

Læs mere

Principper for arbejdet som kontaktforældre på Rødkilde Skole

Principper for arbejdet som kontaktforældre på Rødkilde Skole Principper for arbejdet som kontaktforældre på Rødkilde Skole Kontaktforældre er et vigtigt bindeled mellem forældre, klassens lærere og skolebestyrelsen. Det er bl.a. gennem kontaktforældrene, at forældrerepræsentanterne

Læs mere

Skolebestyrelsens principper

Skolebestyrelsens principper Indledning... 2 Skolens drift... 3 1. Undervisningens organisering... 3 2. Dækning af undervisning ved undervisers fravær... 3 3. Skolens arbejde med elevernes læringsmål... 4 4. SFO og Puk... 4 5. Arbejdets

Læs mere

Skolebestyrelsen har udviklet principper for skolehjem- samarbejdet på Gerbrandskolen

Skolebestyrelsen har udviklet principper for skolehjem- samarbejdet på Gerbrandskolen Skolebestyrelsen har udviklet principper for skolehjem- samarbejdet på Gerbrandskolen Formålet med skole hjem-samarbejdet på Gerbrandskolen er at skabe den bedst mulige kontakt mellem skole og hjem til

Læs mere

Velkommen til Stensballeskolen

Velkommen til Stensballeskolen Velkommen til Stensballeskolen Velkommen til Stensballeskolen Stensballeskolen ligger på nordsiden af Horsens Fjord. Skoledistriktet omfatter selve Stensballe samt nærmeste opland mod nord og øst: Haldrup,

Læs mere

Holmegårdsskolen Plovheldvej 8A, 2650 Hvidovre. Tlf Mail:

Holmegårdsskolen Plovheldvej 8A, 2650 Hvidovre. Tlf Mail: Holmegårdsskolen Plovheldvej 8A, 2650 Hvidovre. Tlf. 6190 3500. Mail: holmegaardsskolen@hvidovre.dk Februar 2018 Princip: Undervisningens organisering Formål: Undervisningens organisering skal skabe rammer,

Læs mere

at medvirke til sikring af elevernes trivsel i klassen at medvirke til at klassens forældre lærer hinanden at kende

at medvirke til sikring af elevernes trivsel i klassen at medvirke til at klassens forældre lærer hinanden at kende Princip omkring trivselsgrupper og kontaktforældre på Stensballeskolen. Skolebestyrelsen har som konsekvens af konklusionerne på trivselsgruppe-undersøgelsen i 2013, truffet beslutning om at ændre på princippet

Læs mere

Alle nuværende principper er vedtaget i skolebestyrelsen den 18. juni 2012. De evalueres og revideres løbende.

Alle nuværende principper er vedtaget i skolebestyrelsen den 18. juni 2012. De evalueres og revideres løbende. Skolebestyrelsen ved Torslev Skole består af 7 forældrevalgte, skolens leder, souschef, afdelingsleder, 2 medarbejderrepræsentanter og 2 elevrådsrepræsentanter. Skolebestyrelsen holder møde ca. 1 gang

Læs mere

Principper vedtaget i Skolebestyrelsen ved Høng Skole

Principper vedtaget i Skolebestyrelsen ved Høng Skole Skolebestyrelsens arbejde Principper vedtaget i Skolebestyrelsen ved Høng Skole Skolebestyrelsen er demokratisk valgt, og har dermed direkte indflydelse på skolens virke. Skolebestyrelsesarbejdet skal

Læs mere

Indholdskatalog for skole/hjem-samarbejdet

Indholdskatalog for skole/hjem-samarbejdet Indholdskatalog for skole/hjem-samarbejdet Forældremøderne bliver langt mere vedkommende, når både lærere og forældre deltager i planlægningen og afvikling heraf. Derfor foreslås nedenstående punkter drøftet:

Læs mere

Fælleskommunal mål- og indholdsbeskrivelse for SFO

Fælleskommunal mål- og indholdsbeskrivelse for SFO Fælleskommunal mål- og indholdsbeskrivelse for SFO Indhold Forord...2 Lovgivningen på området...3 Et sammenhængende skole- og fritidstilbud...4 Folkeskolens formålsparagraf...5 Horsens Kommunes sammenhængende

Læs mere

Antimobbestrategi. Katrinedalsskolen April 2017

Antimobbestrategi. Katrinedalsskolen April 2017 Antimobbestrategi Katrinedalsskolen April 2017 Antimobbestrategi Q2-2017 2. halvår - 2017 1. halvår - 2018 2. halvår - 2018 Sikre klare retningslinjer Fokus på forskellighed Synliggøre Antimobbestrategien

Læs mere

Velkommen i vores folkeskoler

Velkommen i vores folkeskoler Velkommen i vores folkeskoler Oktober 2018 Center for Skole og Dagtilbud Velkommen i skole Egedal Kommune byder velkommen til vores folkeskoler. At starte i skole er begyndelsen på en ny og vigtig tid

Læs mere

Mål og indholdsbeskrivelse. Grejsdal skoles SFO. SFO en er en integreret del af skolen

Mål og indholdsbeskrivelse. Grejsdal skoles SFO. SFO en er en integreret del af skolen Mål og indholdsbeskrivelse Grejsdal skoles SFO SFO en er en integreret del af skolen 1. SFO, Grejsdal Skoles pædagogiske grundlag en vedvarende proces! Som grundlag for dette arbejde har vi formuleret

Læs mere

5 min - Der har ikke været afholdt elevrådsmøde

5 min - Der har ikke været afholdt elevrådsmøde Tilstede: Afbud/fraværende: Forældre: Keld Hjortshøj, Rikke Hamberg Hesselø, John Robert Gjørup Kristensen, Ida Holmer, Jeanette Lundgren Jensen, Merete Aasbjerg Petersen, Lotte Bruhn Lokalt erhvervsliv:

Læs mere

Principper vedtaget af Gl. Lindholm skoles skolebestyrelse

Principper vedtaget af Gl. Lindholm skoles skolebestyrelse Principper vedtaget af Gl. Lindholm skoles skolebestyrelse Emneoversigt: - Inklusion - Sponsorering - Trivselscentret - Elevplaner - Vikardækning - Evaluering af elever - Holddannelse - Socialpædagogisk

Læs mere

Hej, skole Farvel, børnehave

Hej, skole Farvel, børnehave Hej, skole Farvel, børnehave En lille praktisk folder om overgangen fra børnehaveleg til skoleliv Skovvejens Skole afd. Undløse, Øvej 3, Undløse, 4340 Tølløse På Skovvejens Skole tilbydes alle et trygt

Læs mere

Antimobbestrategi Gedved Skole

Antimobbestrategi Gedved Skole Antimobbestrategi Gedved Skole Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi ønsker at vedblive et miljø, hvor man kan udvikle sig, som er præget af tryghed, respekt, omsorg tolerance. Vores antimobbestrategi

Læs mere

Hurup Skoles. skole-hjemsamarbejde

Hurup Skoles. skole-hjemsamarbejde Hurup Skoles skole-hjemsamarbejde 16-03-2016 Skole-hjemsamarbejde Skolen anser et gensidigt forpligtende skole-hjemsamarbejde for at være den vigtigste forudsætning for, at eleven trives i skolen og opnår

Læs mere

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI Sejergaardsskolen HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller

Læs mere

Værdiregelsæt og anti-mobbestrategi

Værdiregelsæt og anti-mobbestrategi Værdiregelsæt og anti-mobbestrategi Vision Parkvejens Skole skal være et sted hvor det er godt at lære og godt at være. ne skal blive dygtige, handlekraftige, livsduelige og motiverede for livslang læring.

Læs mere

BESLUTNINGSGRUNDLAGET FOR LEMVIG KOMMUNE IMPLEMENTERINGEN AF FOLKESKOLEREFORMEN I. juni 2015

BESLUTNINGSGRUNDLAGET FOR LEMVIG KOMMUNE IMPLEMENTERINGEN AF FOLKESKOLEREFORMEN I. juni 2015 BESLUTNINGSGRUNDLAGET FOR IMPLEMENTERINGEN AF FOLKESKOLEREFORMEN I LEMVIG KOMMUNE - juni 2015 Indhold Indledning... 2 Teamstrukturen... 2 Den samskabende skole... 3 Vejledende timefordeling... 3 Tysk fra

Læs mere

Principper for God kommunikation og samarbejde på Ordrup Skole

Principper for God kommunikation og samarbejde på Ordrup Skole Principper for God kommunikation og samarbejde på Ordrup Skole Principper Vi mødes i de forskellige fora, når det er relevant og efter behov. Som udgangspunkt afholder vi forældremøde og skole-hjemsamtale

Læs mere