Nye regler om råden over offentlige vejarealer. Specialistadvokat Anne Sophie K. Vilsbøll, Bech-Bruun Vejforum 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nye regler om råden over offentlige vejarealer. Specialistadvokat Anne Sophie K. Vilsbøll, Bech-Bruun Vejforum 2015"

Transkript

1 Nye regler om råden over offentlige vejarealer Specialistadvokat Anne Sophie K. Vilsbøll, Bech-Bruun Vejforum 2015

2 2 (Delvis) nye regler om råden over offentligt vejareal 80 i lov om offentlige veje mv. består af omtrent lige dele: Videreførelse/præcisering af reglerne om særlig råden i den tidligere vejlovs 102 Nye regler om betaling og om bemyndigelse til at undtage visse former for råden fra tilladelseskravet.

3 3 Hvad siger reglerne? 80 Det offentlige vejareal kan med vejmyndighedens tilladelse anvendes til 1)varig eller midlertidig anbringelse af affald, containere, materiel, materialer, løsøregenstande, skure, skurvogne, boder, automater, skilte, reklamer, hegn el.lign., 2)anbringelse af køretøjer med henblik på salg eller udlejning eller 3)anbringelse af køretøjer i forbindelse med reparation, påfyldning af drivmidler, rengøring el.lign., når dette sker som led i erhvervsmæssig virksomhed. Stk. 2. Vejmyndigheden kan opkræve betaling for brug af vejarealet, når udnyttelse sker i et forretningsmæssigt øjemed. Stk. 3. Transportministeren kan undtage visse former for råden over vejarealet fra kravet om tilladelse efter stk. 1 og kan bemyndige vejmyndigheden til at fastsætte nærmere regler for disse former for råden over vejarealet. Vejmyndigheden skal forhandle med politiet om de nærmere regler og derefter offentliggøre dem.

4 4 Hvad siger reglerne? 81 Vejmyndigheden kan udstede påbud om fjernelse af genstande m.v., hvis disse er anbragt på vejarealet uden tilladelse efter 80 og der ikke efterfølgende kan meddeles tilladelse. Stk. 2. Vejmyndigheden kan fjerne genstande m.v. for den pågældendes regning, såfremt et påbud efter stk. 1 ikke efterkommes. Stk. 3. Vejmyndigheden og politiet kan straks og uden forudgående påbud fjerne genstande m.v. for den pågældendes regning, når genstandene m.v. er til ulempe eller til fare for færdslen. 89 Inden der gives tilladelse efter 73, 80, 82, 86 og 88, skal vejmyndigheden forhandle med politiet.

5 5 Hvad siger reglerne? Altså: Placering af genstande på vejarealet forudsætter tilladelse Vejmyndigheden kan kræve betaling for forretningsmæssig brug af vejarealet Visse former for brug af vejarealet kan undtages fra kravet om tilladelse Ulovlig brug af vejarealet kan kræves lovliggjort retligt eller fysisk Vejmyndigheden skal inddrage politiet angående tilladelser

6 6 Hvilken råden kræver tilladelse? Stk. 1, nr. 1 Varig eller midlertidig anbringelse af. Opregningen er stadig ikke udtømmende. Ifølge bemærkningerne til lovforslaget handler bestemmelsen om placering af genstande mv. på vejarealer, og det fremhæves, at bestemmelsen har til formål at sikre, at vejarealet kan anvendes til trafikale og andre alment anerkendte formål. Men hvad med tegninger o.lign. på asfalten?

7 7 Hvilken råden kræver tilladelse? Praksis om asfalttegninger : Vejdirektoratets brev : Vejareal som lærred for lysreklamer Anvendelse af vejarealer som»lærred«for projicerede lysreklamerne kan efter Vejdirektoratet opfattelse ikke anses for at være en almindelig anerkendt anvendelse af et vejareal. En sådan anvendelse af vejareal må derfor sidestilles med de anvendelsesformer, der i medfør af nævnte 102, stk. 1, nr. 1, kræver vejbestyrelsens tilladelse. U Ø: Calvin Klein-reklamer med spraykridt. De anvendelser af vejarealet, som er opregnet i bestemmelsen, indebærer alle, at fysiske genstande anbringes på vejarealet, eller at personer, f.eks. som led i salg fra boder mv., tager ophold på dette areal. Landsretten finder ikke, at maling med kridt på vejarealet med den sikkerhed, der kræves til domfældelse i en straffesag, jf. straffelovens 1, kan sidestilles med de anvendelser, der er opregnet i vejlovens 102, stk. 1, nr. 1.

8 8 Hvilken råden kræver tilladelse? Hvad med afhentning af bestilte varer fra parkeret varevogn? Vejdirektoratets brev af 11. september 2015: For så vidt et køretøj parkeres eller standses med henblik på aflæsning af varer til en fx butik, er der tale om trafikal råden, som ikke skal godkendes af vejmyndigheden. I den foreliggende situation, hvor et køretøj ikke parkeres med henblik på aflæsning, men derimod for at der over et længere tidsrum kan ske afhentning af forudbestilte og betalte varer, mener vi, at der er tale om ikketrafikal råden over vejarealet. Parkeringen kan ikke betegnes som normal parkering eller aflæsning af varer. Vi mener derimod, at parkeringen sker med henblik på færdiggørelsen af en påbegyndt handel med varer, og derfor er der efter vores opfattelse tale om en særlig råden efter vejlovens 80, stk. 1, nr Ville det mon gøre en forskel, hvis der kun var tale om levering af varer til en enkelt ejendom, fx nye møbler til dagligstuen?

9 9 Hvad indebærer kravet om tilladelse? En tilladelse efter 80 er en afgørelse, der træffes af vejmyndigheden. Forvaltningslovens regler om sagsbehandling skal iagttages, bl.a. skal der: overvejes partshøring, tilladelsen kan betinges af vilkår, og hvis vejmyndigheden vil give afslag, skal afgørelsen begrundes, og der skal medfølge en klagevejledning De forvaltningsretlige principper om blandt andet ligebehandling og proportionalitet gælder også for vejmyndigheden.

10 10 Forbud ctr. ulovlig benyttelse Kravet om tilladelse betyder ikke, at der gælder et forbud mod at råde over vejarealet. Men vejmyndigheden skal have mulighed for konkret at vurdere, om den ønskede benyttelse af vejarealet er forenelig med trafikale og andre vejlovs-hensyn, jf. 1. Derfor er det ulovligt at benytte vejarealet som beskrevet i 80 uden en tilladelse. Ulovlig benyttelse af vejarealet skal lovliggøres, enten ved meddelelse af en tilladelse (retlig lovliggørelse) eller ved påbud om fjernelse (fysisk lovliggørelse). Vejmyndigheden må godt prioritere sine ressourcer men pas på med ligebehandlingsprincippet!

11 11 Hjemmel til at undtage fra kravet om tilladelse Udkast til bekendtgørelse om særlig råden over vejareal Høringsfrist udløb den 9. november Forventet ikrafttræden vist nok 1. januar Udkastet giver vejmyndighederne hjemmel til ved regulativer at bestemme, at visse former for råden over vejareal ikke kræver tilladelse, herunder eventuelt afgrænset til bestemte veje eller områder. Bemyndigelsen for vejmyndighederne skal kun gælde de former for råden, der er oplistet i udkastets 1, stk. 3!

12 12 Hjemmel til at undtage fra kravet om tilladelse Følgende typer af særlig råden kan, jf. udkastet 1, stk. 3, undtages fra kravet om tilladelse: Særlig råden i forretningsmæssigt øjemed Mindre skilte, reklamer eller lignende, der ikke er i strid med Naturbeskyttelsesloven 21 Private/delvist private arrangementer såsom gadefester, koncerter, kulturelle arrangementer, sportsbegivenheder, loppemarkeder eller lignende Råden i forbindelse med levering af vand, varme, el eller lignende Cykelstativer Anbringelse af byggematerialer, stilladser, containere, skurvogne eller lignende. Regulativer fastsættes efter forhandling med politiet.

13 13 Hjemmel til at opkræve betaling Ny bestemmelse i 80, stk. 2 om, at vejmyndigheden kan opkræve betaling, når udnyttelse af vejarealet sker i forretningsmæssigt øjemed. Lovfæstelse af hidtidig praksis. Bemærkninger til lovforslaget: Det er vejmyndigheden, der skønner, hvor meget, der i det konkrete tilfælde skal opkræves som betaling for råden over vejarealet. Vejmyndigheden skal tilstræbe, at betalingen modsvarer vejmyndighedens direkte og indirekte faktiske udgifter i forbindelse med den forretningsmæssige, ikke-trafikale råden over vejarealet. Er der en mulig konkurrence forvridende problemstilling?

14 14 Hjemmel til at opkræve betaling Vejdirektoratets brev af 21. august 2015 om betaling for leje af stadepladser Horsens kommune har rejst spørgsmålet i forbindelse med indgåelse af 10 årige aftaler om benyttelse af faste stadepladser, der har karakter af bygninger på lejet grund. Kommunen oplyser, at den stort set ikke har omkostninger ved at stille stadepladserne til rådighed, og at der på baggrund af lovbemærkningerne derfor stort set ikke kan opkræves leje for arealerne. Kan det være rigtigt? VD: Som du korrekt har gengivet, skal vejmyndigheden tilstræbe, at betalingen skal modsvare vejmyndighedens direkte og indirekte faktiske udgifter i forbindelse med den forretningsmæssige, ikke-trafikale råden over vejarealet. Folketinget har derved understreget, at et offentligt areal først og fremmest skal benyttes til sit primære formål nemlig som færdselsareal. Kommunen skal således i forbindelse med opkrævningen af leje for stadepladserne kunne begrunde, hvilke udgifter den har i forbindelse med udlejningen af stadepladserne. Vi mener ikke, at dette er udtryk for at være konkurrenceforvridende.

15 15 Hvad med kabelskabe/ledninger? Kræves det tilladelse efter 80? Hvad med gæsteprincippet? U H Vejdirektoratets brev af om opkrævning af leje for transformerstation

16 Flere spørgsmål? 16

17 17 Kontakt Anne Sophie K. Vilsbøll Specialist advokat København Offentlig Virksomhed T M E ask@bechbruun.com København Danmark Aarhus Danmark Shanghai Kina T

Særlig råden hvad er det?

Særlig råden hvad er det? Særlig råden hvad er det? Ikke-trafikal råden over vejarealet Fx udeservering, reklamesøjler, reklameplakater, store valgplakater, byggematerialer, containere, stilladser, udlejning af bycykler, udlejning

Læs mere

Regulativ. Beskæring af træer og buske langs veje og stier

Regulativ. Beskæring af træer og buske langs veje og stier Regulativ Beskæring af træer og buske langs veje og stier INDHOLDSFORTEGNELSE Generelle bestemmelser for beskæring... 3 Uddrag af bekendtgørelse af Lov om offentlige veje... 3 2.1. Genstande m.v. på vejarealet...

Læs mere

Regulativ. Beskæring af træer og buske langs veje og stier

Regulativ. Beskæring af træer og buske langs veje og stier Regulativ Beskæring af træer og buske langs veje og stier Side 1 af 10 INDHOLDSFORTEGNELSE Generelle bestemmelser for beskæring... 3 Uddrag af bekendtgørelse af Lov om offentlige veje... 3 2.1. Genstande

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 13. juni 2013 12/12380-17 x x x

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 13. juni 2013 12/12380-17 x x x DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 13. juni 2013 12/12380-17 x x x FJERNELSE AF JORDVOLD I e-mails af 29. oktober og 5. november 2012 har du klaget over Kommunens afslag af 26. oktober 2012 på at

Læs mere

Vejledning til vejloven

Vejledning til vejloven Vejledning til vejloven Råden over vejarealet December 2015 Vejdirektoratet Niels Juels Gade 13 1022 København K Telefon +45 7244 3333 vd@vd.dk vejdirektoratet.dk SE 60729018 EAN 5798000893450 Råden over

Læs mere

NOTAT. Kommunalbestyrelsens muligheder for at regulere afholdelse af offentlige arrangementer på offentlige veje og stier m.v.

NOTAT. Kommunalbestyrelsens muligheder for at regulere afholdelse af offentlige arrangementer på offentlige veje og stier m.v. NOTAT om Kommunalbestyrelsens muligheder for at regulere afholdelse af offentlige arrangementer på offentlige veje og stier m.v. 15.9.2016 Journal nr. 38955 ID 5191 Advokat (H) Mette Ravn Steenstrup +45

Læs mere

Tilsynet anmoder om en udtalelse særligt vedrørende følgende to forhold, som behandles nedenfor:

Tilsynet anmoder om en udtalelse særligt vedrørende følgende to forhold, som behandles nedenfor: Notat Vedrørende: Notat med svar på spørgsmål stillet af Statsforvaltningen vedr. kommunens byportaler Sagsnavn: Klage til Statsforvaltningen fra Danske Medier vedr. digitale byportaler Sagsnummer: 00.00.00-A00-4-14

Læs mere

Notat. Parkeringspladser for autocampere 29. september 2011. : Autocamperrådet. : Jane Maindal 1 INDLEDNING

Notat. Parkeringspladser for autocampere 29. september 2011. : Autocamperrådet. : Jane Maindal 1 INDLEDNING Notat Madevej 13 6200 Aabenraa Danmark T +45 7362 8880 F +45 7362 8881 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Parkeringspladser for autocampere 29. september 2011 Projekt: 25.9980.01 Til Fra : Autocamperrådet

Læs mere

Afgørelse Tilbagekaldelse af tilladelse til udeservering

Afgørelse Tilbagekaldelse af tilladelse til udeservering Jensen s Bøfhus A/S Att.: Søren Wulff Michelsen swm@jensens-bofhus.dk 08. september 2015 Afgørelse Tilbagekaldelse af tilladelse til udeservering Afgørelse Vi tilbagekalder hermed permanent tilladelser

Læs mere

Vejledning til vejloven

Vejledning til vejloven Vejledning til vejloven Beplantning, tankanlæg, betaling for parkering, vejskilte, hegn mod vej December 2015 Vejdirektoratet Niels Juels Gade 13 1022 København K Telefon +45 7244 3333 vd@vd.dk vejdirektoratet.dk

Læs mere

Københavns Kommune træffer den 14. august afgørelse om afslag på jeres ansøgning af 19. juni 2015.

Københavns Kommune træffer den 14. august afgørelse om afslag på jeres ansøgning af 19. juni 2015. Dato 25. februar 2016 Sagsbehandler Freshta Amiri Mail fam@vd.dk Telefon +45 7244 3038 Dokument 15/13242-14 Side 1/7 Vejdirektoratets afgørelse på jeres klage over Københavns Kommunes afslag på ansøgning

Læs mere

Regulativ. om veje, torve og pladser i Vordingborg Kommune

Regulativ. om veje, torve og pladser i Vordingborg Kommune Regulativ om veje, torve og pladser i Vordingborg Kommune Høringsudkast, marts 2018 FORORD Den måde, vi indretter vores byrum på, er et udtryk for den fælles holdning, vi har til byens karakter. Både over

Læs mere

Afvisning af klage Vedr. klage over Guldborgsund Kommune

Afvisning af klage Vedr. klage over Guldborgsund Kommune Dato 27. september 2017 Sagsbehandler Freshta Amiri Mail fam@vd.dk Telefon +45 7244 3038 Dokument 17/11816-6 Side 1/5 Afvisning af klage Vedr. klage over Guldborgsund Kommune Du har i mail af 21. august

Læs mere

Pjece om ophængning af valgplakater i vejbelysningsmaster og på vejareal

Pjece om ophængning af valgplakater i vejbelysningsmaster og på vejareal Pjece om ophængning af valgplakater i vejbelysningsmaster og på vejareal 0 Indholdsfortegnelse Generelt Side 2 Lovhjemmel til ophængning af valgplakater... Side 3 Hvor må valgplakater ophænges.... Side

Læs mere

Klage over påbud vedr. fjernelse af trailere, haveaffald, mandskabsvogn og murbrokker fra

Klage over påbud vedr. fjernelse af trailere, haveaffald, mandskabsvogn og murbrokker fra Dato 31. juli 2018 Sagsbehandler Bjarne Jess Vennike Mail bjv@vd.dk Telefon Dokument 18/08863-13 Side 1/5 Klage over påbud vedr. fjernelse af trailere, haveaffald, mandskabsvogn og murbrokker fra vejarealet

Læs mere

Notat. Overnatningsfaclilteter for autocampere 22. juni 2011. : Autocamperrådet. : Kim Lyster Hansen & Jane Maindal 1 INDLEDNING

Notat. Overnatningsfaclilteter for autocampere 22. juni 2011. : Autocamperrådet. : Kim Lyster Hansen & Jane Maindal 1 INDLEDNING Notat Madevej 13 6200 Aabenraa Danmark T +45 7362 8880 F +45 7362 8881 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Overnatningsfaclilteter for autocampere 22. juni 2011 Projekt: 25.9980.01 Til Fra : Autocamperrådet

Læs mere

DEN NYE VEJLOV INTRODUKTION

DEN NYE VEJLOV INTRODUKTION Indsæt billede: et billede skal du skifte til placeringen: PowerPointBilleder (L:), hvor alle Bech-Bruun billederne er gemt og Skift billede: Du skifter til et andet billede, ved at slette det eksisterende

Læs mere

5 love. Love regler. Ny vejlov pr. 27. dec. 2014

5 love. Love regler. Ny vejlov pr. 27. dec. 2014 Love regler Reglerne er delt mellem flere ministerier og flere styrelser 5 love Vejloven Privatvejsloven Lov om naturbeskyttelse Lov om mark og vejfred Færdselsloven Teknik var traditionelt i Transportministeriet

Læs mere

Klage over afgørelse om fjernelse af parkeringsplads fra vejarealet

Klage over afgørelse om fjernelse af parkeringsplads fra vejarealet Dato 15. august 2018 Sagsbehandler Bjarne Jess Vennike Mail bjv@vd.dk Telefon Dokument 18/09277-16 Side 1/5 Klage over afgørelse om fjernelse af parkeringsplads fra vejarealet Vejdirektoratet har behandlet

Læs mere

Det juridiske ansvar for affald i det offentlige rum. Advokat Marie Bockhahn

Det juridiske ansvar for affald i det offentlige rum. Advokat Marie Bockhahn Det juridiske ansvar for affald i det offentlige rum Advokat Marie Bockhahn 1 ANSVARET FOR AFFALDET 1. Hvemhar ansvaret for affaldet? 2. Ansvar ved konkrete arrangementer 3. Lidt om mulighederne for gebyrfinansiering

Læs mere

Gaderegulativ for Rudkøbing by

Gaderegulativ for Rudkøbing by Gaderegulativ for Rudkøbing by Rammer for vareudstilling og varehandel på gadearealer i Rudkøbing by 1. Kørebanen - må ikke benyttes til: Udstilling af varer Placering af reklameskilte og parasoller Opstilling

Læs mere

ADMINISTRATION AF PRIVATE FÆLLESVEJE

ADMINISTRATION AF PRIVATE FÆLLESVEJE BYENS FORANDRING HVAD SKAL DER NU TIL? ADMINISTRATION AF PRIVATE FÆLLESVEJE Tom Løvstrand Mortensen samt Karina Anna Petersen, begge LIFA, og advokat Tue Trier Bing, Horten 6. december 2018 1 PRIVATE FÆLLESVEJE

Læs mere

Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune

Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune UDKAST Emne: Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune Dato: November 2017 Udarb. Af: Vækst og Bæredygtighed Byg, Vej og Trafik Vedtaget: Byrådet den xx. Yyyy 2017 Formål Formålet med denne

Læs mere

Mosters Vænge udgør et net af mindre veje og betjener udelukkende sommerhusejendomme.

Mosters Vænge udgør et net af mindre veje og betjener udelukkende sommerhusejendomme. Dato 4. november 2016 Sagsbehandler Søren Peter Kongsted Mail spk@vd.dk Telefon +45 7244 3113 Dokument 16/09927-13 Side 1/5 Oversigtsforhold ved Koldkærvej mv. I e-mail af 26. juli 2016 har du klaget over

Læs mere

I forbindelse hermed beder I om at få oplyst, i hvilke situationer et oplag er til "ulempe for færdslen".

I forbindelse hermed beder I om at få oplyst, i hvilke situationer et oplag er til ulempe for færdslen. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 4. juli 2008 08/07162 BIDRAG TIL VEJLOVENS 102 STK. 1 NR. 1, 102, STK. 2, SMH MED 112, STK. 1 OG 114, STK. 2. Bidrag til fortolkning af vejlovens 102, stk. 1 og

Læs mere

Vejloven de væsentligste ændringer i den nye lov. Ved Anne Sophie K. Vilsbøll og Hanne Mølbeck

Vejloven de væsentligste ændringer i den nye lov. Ved Anne Sophie K. Vilsbøll og Hanne Mølbeck Vejloven de væsentligste ændringer i den nye lov Ved Anne Sophie K. Vilsbøll og Hanne Mølbeck 2 Den nye Vejlov en introduktion 1. Formål og introduktion til væsentligste ændringer 2. Offentlige vejes økonomi

Læs mere

Kapitel 9. Friluftsreklamer

Kapitel 9. Friluftsreklamer Kapitel 9. Friluftsreklamer 9.1. Indledning 9.2. Virksomhedsreklamer, trafikpropaganda m.v., samt mindre oplysningsskilte 9.3. Reklamer på idrætsanlæg 9.4. Ikrafttrædelse 9. l. Indledning Den hidtidige

Læs mere

Afgørelse af klage over Københavns Kommunes afslag på ansøgning om 400 delebilslicenser

Afgørelse af klage over Københavns Kommunes afslag på ansøgning om 400 delebilslicenser Dato 5. marts 2015 Sagsbehandler Bjarne Jess Vennike Mail bjv@vd.dk Telefon 72 44 30 22 Dokument 15/00716-13 Side 1/5 Afgørelse af klage over Københavns Kommunes afslag på ansøgning om 400 delebilslicenser

Læs mere

Forslag til ny lov om offentlige vej og nyt om Gæsteprincippet

Forslag til ny lov om offentlige vej og nyt om Gæsteprincippet Forslag til ny lov om offentlige vej og nyt om Gæsteprincippet Da programmet blev fastlagt, håbede vi, at den nye lov var vedtaget inden dages indlæg. I stedet vil lovforslaget blive kommenteret specielt

Læs mere

Klimaanlæg i veje. Specialistadvokat Anne Sophie K. Vilsbøll, Bech-Bruun Vejforum 2015

Klimaanlæg i veje. Specialistadvokat Anne Sophie K. Vilsbøll, Bech-Bruun Vejforum 2015 Klimaanlæg i veje Specialistadvokat Anne Sophie K. Vilsbøll, Bech-Bruun Vejforum 2015 Klimaanlæg i veje 2 3 Klimaanlæg i veje Der var engang, hvor vi brugte ordet klimaanlæg om anlæg, der styrer ventilation

Læs mere

Regulering af cykeltaxier det juridiske grundlag Indledning. Sagsnr

Regulering af cykeltaxier det juridiske grundlag Indledning. Sagsnr Regulering af cykeltaxier det juridiske grundlag Indledning Vejlovens 102, stk. 1, jf. lovbekendtgørelse nr. 1048 af 3. november 2011 med senere ændringer, har følgende ordlyd: 102. Uden vejbestyrelsens

Læs mere

Klage over afslag på ansøgning om tilladelse til etablering af ny overkørsel til den private fællesvej Schnohrsvej, Rudkøbing

Klage over afslag på ansøgning om tilladelse til etablering af ny overkørsel til den private fællesvej Schnohrsvej, Rudkøbing Dato 7. december 2015 Sagsbehandler Julie Egholm Mail jue@vd.dk Telefon +45 7244 3135 Dokument 15/13523-10 Side 1/5 Klage over afslag på ansøgning om tilladelse til etablering af ny overkørsel til den

Læs mere

18. juli 2012, lov nr. 169 af 26. februar 2014 om ændring af færdselsloven og lov om offentlige veje og lov nr. 552 af 2. juni 2014.

18. juli 2012, lov nr. 169 af 26. februar 2014 om ændring af færdselsloven og lov om offentlige veje og lov nr. 552 af 2. juni 2014. Dato 30. november 2015 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 15/15375-5 Side 1/6 Afgørelse klage over påbud om beskæring Lyøvej 9 Vejdirektoratet har behandlet

Læs mere

Råden over vejareal på Skådevej. Kommunens sagsnr.: 14/000542

Råden over vejareal på Skådevej. Kommunens sagsnr.: 14/000542 Dato 17. juni 2015 Sagsbehandler Søren Peter Kongsted Mail spk@vd.dk Telefon 7244 3113 Dokument 14/07086-58 Side 1/5 Råden over vejareal på Skådevej Kommunens sagsnr.: 14/000542 I e-mail af 14. maj 2014

Læs mere

Klage over Randers Kommunes afgørelse om nedlæggelse af den private fællesvej G-vej

Klage over Randers Kommunes afgørelse om nedlæggelse af den private fællesvej G-vej Dato 23. juli 2018 Sagsbehandler Lene Merete Priess Mail lemp@vd.dk Telefon +45 7244 3209 Dokument 18/09267-5 Side 1/6 Klage over Randers Kommunes afgørelse om nedlæggelse af den private fællesvej G-vej

Læs mere

Du skriver blandt andet i din klage, at kommunen tilsyneladende ikke forstår betydningen af begrebet faktisk forvaltningsvirksomhed

Du skriver blandt andet i din klage, at kommunen tilsyneladende ikke forstår betydningen af begrebet faktisk forvaltningsvirksomhed Dato 3. december 2014 Sagsbehandler Tom Løvstrand Mortensen Mail tlm@vd.dk Telefon 7244 3119 Dokument 14/16476-11 Side 1/5 Tilladelse til at råde over en del af den private fællesvej Værftsvej Vejdirektoratet

Læs mere

ANVENDELSE AF GÅGADER TORVE PLADSER FORTOVE SKIVE KOMMUNE

ANVENDELSE AF GÅGADER TORVE PLADSER FORTOVE SKIVE KOMMUNE ANVENDELSE AF GÅGADER TORVE PLADSER FORTOVE SKIVE KOMMUNE Side 2 Gågaderegulativ for Skive er udarbejdet af Skive Kommune, Teknisk Forvaltning i samarbejde med COWI A/S Januar 2007 Fælles spilleregler

Læs mere

Principielle afgørelser i 2015 på vejlovens område

Principielle afgørelser i 2015 på vejlovens område Principielle afgørelser i 2015 på vejlovens område Ivan Skaaning Hansen, Vejdirektoratet, Jura Vejforum, 2. december 2015 Mine emner Ubrudt fortov Forretningsmæssig udnyttelse Vintapperrampesagen 2. Den

Læs mere

Hvad gælder på veje og stier i Svendborg Kommune?

Hvad gælder på veje og stier i Svendborg Kommune? Brug af vejarealet - Opgravning - Arrangement - Container, skurvogn, stillads m.m. - Flagstænger, flagallé - Plakat, banner, juleudsmykning m.m. - Vareudstilling - Udeservering - Stadepladser - Brug af

Læs mere

Gaderegulativ for Ballerup Kommune Regulativet gælder for alle offentlige vejarealer dvs. veje, gågader, torve samt pladser i Ballerup Kommune.

Gaderegulativ for Ballerup Kommune Regulativet gælder for alle offentlige vejarealer dvs. veje, gågader, torve samt pladser i Ballerup Kommune. MILJØ OG TEKNIK Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf: 4477 2000 www.ballerup.dk Dato: 13. maj 2013 Tlf. dir.: 4477 2000 E-mail: byggesag@balk.dk Kontakt: Majbritt Marfelt Sagsnr: 2013-4906 Dok.nr:

Læs mere

Da færdselslovens bestemmelser henhører under Trafikministeriets ansvarsområde, har Justitsministeriet videresendt Deres brev hertil.

Da færdselslovens bestemmelser henhører under Trafikministeriets ansvarsområde, har Justitsministeriet videresendt Deres brev hertil. Nytorv 11-13 1450 København K Trafikministeriet 4.kontor Tlf.: 33 92 33 55 - Telex 22275 Trami dk Telefax: 33 93 27 80 - Giro 3 00 27 64 Eksp.: ma-to 8.30-16 fr 8.30-15.30 3 JULI 1996 Dansk Autocamper

Læs mere

at investere flere penge i børnenes fremtid. Jeg ville overveje min stilling, hvis jeg var ham.

at investere flere penge i børnenes fremtid. Jeg ville overveje min stilling, hvis jeg var ham. AO 1 Kommunalbestyrelsen i Nyrig Kommune havde netop vedtaget at gennemføre en række besparelser bl.a. på børn- og ungeområdet. Mange forældre og pædagoger var sure over, at kommunalbestyrelsen igen havde

Læs mere

Lodtrækning ved tildeling af stadepladser til salg af juletræer

Lodtrækning ved tildeling af stadepladser til salg af juletræer Lodtrækning ved tildeling af stadepladser til salg af juletræer En kommune havde vedtaget retningslinjer for tildeling af stadepladser til salg af juletræer hvorefter kommunen trak lod mellem ansøgerne

Læs mere

GÅGADEN - REGLER FOR INDRETNING, ANVENDELSE OG VEDLIGEHOLDELSE

GÅGADEN - REGLER FOR INDRETNING, ANVENDELSE OG VEDLIGEHOLDELSE GÅGADEN - REGLER FOR INDRETNING, ANVENDELSE OG VEDLIGEHOLDELSE Velkommen til gågaden i Hørsholm. Her skal være plads til et levende handels- og byliv, sikker og tryg færdsel for alle og gode aktiviteter

Læs mere

Afgørelse af klage over Københavns Kommunes afgørelse af 28. oktober 2014 vedr. CS' ansøgning om delebilsparkering i København

Afgørelse af klage over Københavns Kommunes afgørelse af 28. oktober 2014 vedr. CS' ansøgning om delebilsparkering i København Dato 10. februar 2015 Sagsbehandler Bjarne Jess Vennike Mail bjv@vd.dk Telefon 72 44 30 22 Dokument 14/15819-10 Side 1/7 Afgørelse af klage over Københavns Kommunes afgørelse af 28. oktober 2014 vedr.

Læs mere

UDKAST til forslag til Lov om ændring af færdselsloven

UDKAST til forslag til Lov om ændring af færdselsloven 1 TS2060103-201 8. juli 2014 UDKAST til forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Tunge køretøjer på kommunevej, let gods på blokvogne og gebyr for udstedelse af legitimationskort) I færdselsloven,

Læs mere

Anlæg af offentlige veje. Partner Hanne Mølbeck, Bech-Bruun

Anlæg af offentlige veje. Partner Hanne Mølbeck, Bech-Bruun 1 Anlæg af offentlige veje Partner Hanne Mølbeck, Bech-Bruun 2 Hvad handler dette om? Ikke om det Foto: Samvirke.dk og b.dk men om det! 3 Hvem skal betale? Hovedregel: Offentlige veje er en offentlig forpligtelse,

Læs mere

Regulativ for fodgængerområdet i områder i Odense Bymidte. Revideret 2011

Regulativ for fodgængerområdet i områder i Odense Bymidte. Revideret 2011 Regulativ for fodgængerområdet i områder i Odense Bymidte. Revideret 2011 Indholdsfortegnelse Forord...2 Del 1 Almindelige bestemmelser for brug af gadearealerne...3 Træer, kunst og byinventar...3 Færdselsforhold...3

Læs mere

Vejledning om servicevejvisning i Vordingborg Kommune. December 2014

Vejledning om servicevejvisning i Vordingborg Kommune. December 2014 Vejledning om servicevejvisning i Vordingborg Kommune December 2014 Indhold Indhold... 2 1. Indledning... 3 2. Overordnede principper... 3 3. Almindelig servicevejvisning... 4 4. Særlig servicevejvisning...

Læs mere

Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune

Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune UDKAST Emne: Ny vejledning om råden over vejarealer i Holbæk Kommune Dato: April 2017 Udarb. Af: Vækst og Bæredygtighed Byg, Vej og Trafik Vedtaget: Byrådet den xx. Juni 2017 Formål Formålet med denne

Læs mere

Mosters Vænge udgør et net af mindre veje og betjener udelukkende sommerhusejendomme.

Mosters Vænge udgør et net af mindre veje og betjener udelukkende sommerhusejendomme. Dato 23. juni 2015 Sagsbehandler Søren Peter Kongsted Mail spk@vd.dk Telefon 7244 3113 Dokument 14/16114-21 Side 1/5 Afslag på yderligere påbud om beskæring I e-mail af 13. november 2014 har du klaget

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 6. juni 2013 13/01731-17 x x x

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 6. juni 2013 13/01731-17 x x x DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 6. juni 2013 13/01731-17 x x x NEDLÆGGELSE AF VEJAREAL Vejdirektoratet har behandlet jeres klage af 30. januar 2013 på vegne af C. I har klaget over Kommunens afgørelse

Læs mere

Styrelsen skriver blandt andet, at Danmark i henhold til EU s luftkvalitetsdirektiv (2008/50/EF) er forpligtet til at overvåge luftkvaliteten

Styrelsen skriver blandt andet, at Danmark i henhold til EU s luftkvalitetsdirektiv (2008/50/EF) er forpligtet til at overvåge luftkvaliteten Dato 30. marts 2016 Sagsbehandler Tom Løvstrand Mortensen Mail tlm@vd.dk Telefon +45 7244 3119 Dokument 16/00153-11 Side 1/5 Afslag på ansøgning om flytning af luftmålestation, H.C. Andersens Boulevard

Læs mere

G/F ASTERSHAVEN CARPORTENE OG DERES BENYTTELSE REGLER OG INFORMATION

G/F ASTERSHAVEN CARPORTENE OG DERES BENYTTELSE REGLER OG INFORMATION G/F Astershaven E-mail: Astershaven@groupcare.dk BESTYRELSEN G/F ASTERSHAVEN CARPORTENE OG DERES BENYTTELSE REGLER OG INFORMATION marts 2002 Bestyrelsen redigeret udgave 260202 Carportene i G/F Astershaven

Læs mere

Brug af videolink i retsmøder RM 3/2014 Indholdsfortegnelse

Brug af videolink i retsmøder RM 3/2014 Indholdsfortegnelse Brug af videolink i retsmøder RM 3/2014 Indholdsfortegnelse 1. Overblik 2. Politiets efterforskning og sagsbehandling 3. Forberedelse 3.1. Sigtedes deltagelse i retsmøder via videolink 3.1.1. Grundlovsforhør

Læs mere

FOR OFFENTLIGE VEJAREALER

FOR OFFENTLIGE VEJAREALER STEVNS KOMMUNE Forslag til REGULATIV FOR OFFENTLIGE VEJAREALER STORE-HEDDINGE BYCENTER 1997 REGULATIV FOR RÅDEN OVER OFFENTLIG VEJAREAL I STORE-HEDDINGE BYCENTER INDHOLD 1. Administrative bestemmelser...

Læs mere

Valgplakater på vejarealer

Valgplakater på vejarealer Valgplakater på vejarealer Vejledning om opsætning af valgplakater Februar 2019 Valgplakater på vejarealer Vejledning for opsætning af valgplakater Dato: Februar 2019 Tryk: Vejdirektoratet Copyright: Vejdirektoratet,

Læs mere

TORVEPARKEN Åstedvej 2, 2730 Herlev tlf. 44 94 52 37 - fax 44 94 52 47 Afdelingskontor tlf. 44 94 45 36 HUSORDEN FOR TORVEPARKEN

TORVEPARKEN Åstedvej 2, 2730 Herlev tlf. 44 94 52 37 - fax 44 94 52 47 Afdelingskontor tlf. 44 94 45 36 HUSORDEN FOR TORVEPARKEN TORVEPARKEN Åstedvej 2, 2730 Herlev tlf. 44 94 52 37 - fax 44 94 52 47 Afdelingskontor tlf. 44 94 45 36 HUSORDEN FOR TORVEPARKEN Beboere er pligtige at efterkomme de af selskabet, afdelingsbestyrelsen

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven

Forslag. Lov om ændring af færdselsloven Lovforslag nr. L 39 Folketinget 2011-12 Fremsat den 23. november 2011 af transportministeren (Henrik Dam Kristensen) Forslag til Lov om ændring af færdselsloven (Forbud mod visse konstruktive ændringer,

Læs mere

Frem - Tilladelse til anlæg af Frem (stikvej), råden over vej til bl.a. byggeplads, samt gravetilladelse

Frem - Tilladelse til anlæg af Frem (stikvej), råden over vej til bl.a. byggeplads, samt gravetilladelse Dato: 14-01-2019 0 Ref.: J.nr.: heiem 05.00.00-G01-24-15 Frem - Tilladelse til anlæg af Frem (stikvej), råden over vej til bl.a. byggeplads, samt gravetilladelse Lyngby-Taarbæk Kommune giver hermed offentligretlig

Læs mere

Afgørelse af klage over Helsingør Kommunes påbud om fjernelse af materiel på vejarealet på den private fællesvej Skellebækbakken

Afgørelse af klage over Helsingør Kommunes påbud om fjernelse af materiel på vejarealet på den private fællesvej Skellebækbakken Jens Oluf Brandorff Skellebækbakken 10 3140 Ålsgårde Dato 22. februar 2017 Sagsbehandler Bjarne Jess Vennike Mail bjv@vd.dk Telefon Dokument 16/12247-17 Side 1/5 Afgørelse af klage over Helsingør Kommunes

Læs mere

Sagsbehandler Anders Hess Ahrensbach 102. Uden vejbestyrelsens tilladelse må det til en offentlig vej hørende areal ikke anvendes til:

Sagsbehandler Anders Hess Ahrensbach 102. Uden vejbestyrelsens tilladelse må det til en offentlig vej hørende areal ikke anvendes til: 06-09-2012 Bilag 5 Regulering af cykeltaxier det juridiske grundlag Indledning Vejlovens 102, stk. 1 og 2, jf. lovbekendtgørelse nr. 1048 af 3. november 2011 med senere ændringer, har følgende ordlyd:

Læs mere

Husorden. Egeparken 1

Husorden. Egeparken 1 Husorden Egeparken 1 Indholdsfortegnelse Husorden... 3 Ansvar... 3 Klageadgang... 3 Støj og musikudøvelse... 3 Rygning... 3 Fællesarealer... 4 Haver... 4 Trafik... 4 Affald... 4 Husdyr... 5 Vask... 5 Leg...

Læs mere

Vandløbsregulativer det kommunale ansvar. v/advokat Mark Villingshøj Nielsen, Bech-Bruun

Vandløbsregulativer det kommunale ansvar. v/advokat Mark Villingshøj Nielsen, Bech-Bruun Vandløbsregulativer det kommunale ansvar v/advokat Mark Villingshøj Nielsen, Bech-Bruun 2 Disposition Vandløbslovens formålsbestemmelse - 1 Nye regulativer med mindre grødeskæring/vedligeholdelse Fordeling

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om sommerhuse og campering m.v.

Bekendtgørelse af lov om sommerhuse og campering m.v. LBK nr 949 af 03/07/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 18. juni 2016 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., Naturstyrelsen, j.nr. 029-00113 Senere ændringer til forskriften LOV nr 86 af 28/01/2014

Læs mere

NOTAT om brugsret til offentlige arealer i Albertslund Centrum Albertslund Kommune

NOTAT om brugsret til offentlige arealer i Albertslund Centrum Albertslund Kommune ADVOKAT (H) METTE RAVN STEENSTRUP MRS@MAZANTI.DK TEL +45 3319 3765 27.10.2016 Journal nr. 38955 ID 5238 NOTAT om brugsret til offentlige arealer i Albertslund Centrum Albertslund Kommune 1. Formål og indledende

Læs mere

EKSPROPRIATION TIL UDVIDELSE AF H VEJ OG ETABLERING AF KAOSAREAL OG CYKELSTI

EKSPROPRIATION TIL UDVIDELSE AF H VEJ OG ETABLERING AF KAOSAREAL OG CYKELSTI DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 15. oktober 2010 09/00775 EKSPROPRIATION TIL UDVIDELSE AF H VEJ OG ETABLERING AF KAOSAREAL OG CYKELSTI Vejdirektoratet har behandlet din klage af 5. januar 2009

Læs mere

UDKAST. Forslag. til. (Ændring af bødesatser) I lov om godskørsel, jf. lovbekendtgørelse nr. 1051 af 12. november 2012, foretages følgende ændring:

UDKAST. Forslag. til. (Ændring af bødesatser) I lov om godskørsel, jf. lovbekendtgørelse nr. 1051 af 12. november 2012, foretages følgende ændring: UDKAST Forslag til Lov om ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel (Ændring af bødesatser) 1 I lov om godskørsel, jf. lovbekendtgørelse nr. 1051 af 12. november 2012, foretages følgende ændring:

Læs mere

Bekendtgørelse af færdselsloven

Bekendtgørelse af færdselsloven 8. oktober 2014 Henrik Bjerring Poulsen Vej og ejendodm Uddrag af LBK nr 1386 af 11/12/2013 Vej og ejendom har indsat de ændringer der følger af lov nr. 169 af 26/02/2014, hvor de tidligere bestemmelser

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 25. marts 2013 12/13620 AFGØRELSE OM PARKERINGSFORBUD Du har ved brev af 20. november 2012 klaget til Vejdirektoratet over Kommunens afgørelse af 10. marts 2011,

Læs mere

Regulativ for Lyngby Torv

Regulativ for Lyngby Torv Regulativ for Lyngby Torv 5. september 2013 Side 1 Forord Regulativets formål er at sikre, at Lyngby Torv benyttes på en måde, der er i overensstemmelse med Lyngby Taarbæk Kommunes visioner og mål for

Læs mere

Kort og data er kun vejledende og kan ikke bruges som dokumentation. Matrikelkort og Topografisk Kortværk Kort & Matrikelstyrelsen, Ortofotos BlomInfo, COWI & Scankort. JAMMERBUGT KOMMUNE Dagsordenkort

Læs mere

Varde Kommunes afgørelse af 17. november 2014 om sten langs vejene i Jegum Ferieland

Varde Kommunes afgørelse af 17. november 2014 om sten langs vejene i Jegum Ferieland Dato 25. februar 2015 Sagsbehandler Ivan Skaaning Hansen Mail ih5@vd.dk Telefon 7244 3112 Dokument 14/17548-5 Side 1/5 Varde Kommunes afgørelse af 17. november 2014 om sten langs vejene i Jegum Ferieland

Læs mere

I mener, at Smutvej er en offentlig vej, og at det er Odense Kommunes ansvar at betale for vejbelysningen.

I mener, at Smutvej er en offentlig vej, og at det er Odense Kommunes ansvar at betale for vejbelysningen. Dato 26. maj 2015 Sagsbehandler Freshta Amiri Mail fam@vd.dk Telefon +45 7244 3038 Dokument 15/02771-15 Side 1/8 Udkast til afgørelse, partshøring I har som ejere af ejendommene Svenstrupvej 25, Smutvej

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 29. marts 2011 10/04882 VEDLIGEHOLDELSE AF PRIV.FÆLLESV. I e-mails af 20. april og 8. juni 2010 har klager klaget over Kommunens afgørelse af 25. marts 2010 om

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 13. september 2012 12/03537 OVERKØRSEL OG LUKNING AF VEJ Vejdirektoratet har behandlet klagen af 9. april 2012 fra klagerne over Kommunens afgørelser vedr. overkørsel

Læs mere

Afgørelse - klage over Frederiksberg Kommunes afmeldingsprocedure for råden over vej

Afgørelse - klage over Frederiksberg Kommunes afmeldingsprocedure for råden over vej Dato 9. maj 2018 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 18/00891-13 Side 1/9 Afgørelse - klage over Frederiksberg Kommunes afmeldingsprocedure for råden over vej

Læs mere

Autocamper-info.dk 24. jul Camper Parkering. Lovgivning om parkering med autocamper. JI/2015. side 1

Autocamper-info.dk 24. jul Camper Parkering. Lovgivning om parkering med autocamper. JI/2015. side 1 Autocamper-info.dk Camper Parkering Lovgivning om parkering med autocamper JI/2015. side 1 Autocamper-info.dk har før givet læsere indsigt i hvorledes man må og kan parkere med autocampere på en offentlig

Læs mere

Bemærkninger til lovforslaget

Bemærkninger til lovforslaget Transportudvalget 2011-12 TRU alm. del Bilag 27 Offentligt Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger Indholdsfortegnelse 1. Lovforslagets formål 2. Lovforslagets indhold 3. Forbud mod visse

Læs mere

ABONNEMENTSVILKÅR - PARKERING DOKK1

ABONNEMENTSVILKÅR - PARKERING DOKK1 ABONNEMENTSVILKÅR - PARKERING DOKK1 Anlægsejer: Realdania Byg A/S, CVR-nr. 10 13 07 51, Jarmers Plads 2, 1551 København V. Driftsoperatør: Securitas A/S, CVR-nr. 88 66 32 17, Sydvestvej 98, 2600 Glostrup.

Læs mere

Obligatorisk digital selvbetjening Råden over Vej og Gravetilladelser.

Obligatorisk digital selvbetjening Råden over Vej og Gravetilladelser. Obligatorisk digital selvbetjening Råden over Vej og Gravetilladelser. PROGRAM Program 9:30 10:00 Hvad er Obligatorisk Digital Selvbetjening 10:00-10:30 To-be brugerrejser 10:30-10:40 Pause 10:40-11:10

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 9. november 2012 12/07419 VINTERVEDLIGEHOLDELSE AF PRIVAT FÆLLESVEJ Vejdirektoratet har behandlet en klage af 10. juli 2012 fra klager over Kommunens afgørelse

Læs mere

Vores afgørelse Kommunens afgørelse af 11. marts 2015 er ulovlig. Vi skal derfor bede Aalborg Kommune om at tilbagekalde påbuddet.

Vores afgørelse Kommunens afgørelse af 11. marts 2015 er ulovlig. Vi skal derfor bede Aalborg Kommune om at tilbagekalde påbuddet. Dato 28. august 2015 Sagsbehandler Julie Egholm Mail jue@vd.dk Telefon 7244 3135 Dokument 15/05373-29 Side 1/5 Fjernelse af granitgrus i rabatareal Vejdirektoratet har behandlet en klage af 23. marts 2015

Læs mere

Gaderegulativ. for Assens Kommune

Gaderegulativ. for Assens Kommune Gaderegulativ for Assens Kommune I henhold til 80, 86 og 89 i Lov om offentlige veje fastsætter Assens Kommune, som vejmyndighed, efter samråd med Fyns Politi, følgende regler for særlig råden over kommunens

Læs mere

Tilladelse til udendørsarrangement

Tilladelse til udendørsarrangement Asian Culrure Festival Oluf Borchs Vej 43 9000 Aalborg Att: Puk Cao Thanh Ha Mail: cth@sharing-international.or Tlf: PUK 60470661 eller KURT 40744140 Cvr: 37133779 København 30/05 2016 Bookingnr: KK035422

Læs mere

Kommunens vurdering af, at fortovet visse steder skal sænkes, er heller ikke en forvaltningsretlig afgørelse.

Kommunens vurdering af, at fortovet visse steder skal sænkes, er heller ikke en forvaltningsretlig afgørelse. Dato 24. november 2016 Sagsbehandler Tom Løvstrand Mortensen Mail tlm@vd.dk Telefon +45 7244 3119 Dokument 16/11852-11 Side 1/6 Aarhus Kommunes afslag på at sænke fortove ud for Skovagervej 36, Risskov

Læs mere

Bilag 2 Retningslinjer for digital skiltning

Bilag 2 Retningslinjer for digital skiltning Bilag 2 Retningslinjer for digital skiltning Digitale skilte er en ny type skilte i bybilledet. Skiltene tiltrækker sig stor opmærksomhed og har større synlighed end de almindelige analoge skilte. Hjørring

Læs mere