INDHOLD. Sikkerhedsforeskrifter Produkt introduktion. Funktioner og menuer. Andre funktioner. Standard tilbehør Generel fejlbeskrivelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "INDHOLD. Sikkerhedsforeskrifter Produkt introduktion. Funktioner og menuer. Andre funktioner. Standard tilbehør Generel fejlbeskrivelse"

Transkript

1 Bruger manual

2

3 INDHOLD Sikkerhedsforeskrifter Produkt introduktion Basale funktioner Kalibretion Funktioner og menuer Hovedmenu Navigator Satellit signal modtagelse Musik Radio Indstillinger RDS DVD Apps ipot Bluetooth Film Filer Internet AUX Audio Valg Andre funktioner AV Bakkamera Håndbremse Ratfunktioner Fjernbetjening (tilbehør) Standard tilbehør Generel fejlbeskrivelse

4 Sikkerhedsforeskrifter Bemærk: Læs venligst denne manual og andre manualer vedlagt før du bruger produktet. Det er vigtigt at være bevidst om advarsler for både sikkerhed og ansvar for dig og enheden. Behold venligst manualen inden for enhedens rækkevidde for reference til hver en tid. Kig kun på skærmen når det er nødvendigt, eller sikkert at gøre. Hvis det er nødvendigt at kigge på skærmen I længere tid, stop på et sikkert, lovlig måde og sted. Indstil volumen til et niveau så du kan hører lyden udenfor. Trafik sikkerhed kommer først. Hvis der opstår problemer med at betjene systemet, parker venligst bilen en sikkert sted før du fortsætter med at benytte produktet. Børn bør aldrig betjene enheden, for at undgå fysisk skade eller skade på produktet. Dette produkt er ikke et substitut for din personlige bedømmelse. Ethvert ruteforslag givet af dette navigations system, bør aldrig have større værdi end enhver lokal trafik regulering eller din personlige bedømmelse og/eller viden for sikker kørsel. Følg aldrig ruteforslag hvis navigations systemet beder dig om at foretage en ikke sikker eller ulovlig manøvre, placeres dig I en ikke sikker situation, eller guider dig ind på et område du føler ikke er sikkert. Benyt ikke denne enhed på steder hvor elektronik eller ild er forbudt, for eksempel tankstationer. Forsøg ikke at installere eller reparere denne enhed. Installation og reparation af produktet er farligt, og bør ikke fortages af nogen andre end et autoriseret installations eller reparations center. Rids ikke skærmen med skarpe objekter. Tryk ikke mod skærmen med hårde objekter. Dette vil medføre skade på skærmvisning eller touch skærm. For at sikre enheden fungere normalt og for at forhindre ild eller stød, udsæt ikke enheden for ekstremt fugtigt luft eller nogen form for væsker. Enheden understøtter kun en standard 12 cm DVD/CD størrelse disk. Indsæt ikke disks I andre størrelse eller andre objekter I enheden. Enheden kan kun indlæse en disk af gangen. Forsøg ikke at indlæse mere end en disk af gangen på noget tidspunkt.

5 Produkt Instruktioner Vigtige Hints og advarsler: Informationer med dette symbol er vigtige. Ret venligst specielt opmærksomhed til noter med dette symbol. Produkt Instruktioner: Tak fordi du købte denne enhed. Dette multimedie underholdningssystem integrerer GPS navigation, lyst og video underholdning, og mobil kontor applikationer som Bluetooth og Microsoft Office dokument læsnings evne. Dette produkt designet med stil og udseende som det originale bil interiør, samtidig med en omfattende liste af funktioner og tilpasninger so, du ville forvente fra eftermarkedet. Vi håber du nyder dette GPS underholdningssystem, og alle de nye funktioner den medbringer. Funktioner: High difinition 800 x 400 LCD touch skærm. Navigations kortvisning med intelligent stemmeguide, Ruteplanlægning, advanceret POI forvaltning. Håndsfri Bluetooth, telefonbog overførsel, A2DP funktion. MP3/MP4 afspiller ( MPEG1/2, MPEG4, WMV9 ), Foto album, notesblok. DVD afspiller, forenelig med DVD, DVD-R/RW, DVD+R/RW, VCD, CD, CD-R/RW, MP3. Radio AM/FM ( understøtter U:S, Asien Stillehavs regioner og europæiske regioner). Ipod driver forbindelse. Ur og Kalender. Valgfri Digital Tv tuner. Understøtter Bilens Bakkamera videoindgang.

6 Basale funktioner For at starte enheden, tryk på afbryderknappen mens bilen er i accessory (ACC) position. For at slukke enheden, tryk på afbryderknappen og tag køretøjet ud af ACC positionen. Bemærk: Fjern beskyttelses film fra touch skærmen før benyttelse. Kalibrering Kalibrering af touch skærmen vil præcisere din fysiske berøring med, hvor enheden fornemmer din berøring bør være. Hvis din berøring ikke er præcis i forhold til hvor den burde være på skærmen, er du eventuelt nødt til at kalibrere skærmen igen. Tryk på Apps ikonet i hovedmenuen, derefter vælg Valgmuligheder ikonet i apps menuen. Tryk derefter på System fanen. Tryk på kalibrering for at begynde. Tryk på + på midten af skærmen. + vil bevæge sig til et nyt sted hver gang du trykker på det, indtil kalibreringen er fuldendt (midt, øverst til venstre, øverst til højre, nederst til venstre og nederst til højre). Kalibrerings skærmen lukker automatisk, eller en promt vil med det samme bede dig om at røre et sted på skærmen for at godkende ændringerne. Du kan skifte program ved at trykke på mode knappen på dit betjenings panel på rettet, Trykke på applikations knappen på enheden, minimere programmet og vælge en anden applikation, eller trykke på menu knappen på enheden og vælge en anden applikation. Bemærk: Radio, Film, Musik og DVD applikationer kan ikke køre på samme tid, men enhver af disse applikationer kan kører på samme tid sammen med en hvilken som helst anden applikation. Hvis Navigation og Bluetooth applikationerne kører samtidig, vil Bluetooth have fortrinsret under et telefonopkald, og lyden fra navigationen vil blive dæmpet under samtalen.

7 Funktioner og menuer Funktioner og udseende tilpasning. Bemærk: Billederne i denne manual er kun beregnet som en guide, og vil muligvis ikke være vist præcist som set på denne enhed. For at skifte applikation eller applikationers position, tryk på et hvilken som helst ikon i hovedmenuen eller Apps menuen, indtil prikkede linjer forekommer. Tryk på et ikon for at se ikonet rediger menu. Tryk Slet for at skabe en tom plads, Rediger for at vælge en anden applikation fra applikationsmenuen, eller Standard for at genoprette de originale ikon indstillinger Tryk og træk hvilket som helst ikon til ønsket position. Tryk et sted uden for det prikkede område for at vende tilbage til normal ikon funktion.

8 Hovedmenu Dette er sådan standard skærmen ser ud når du tænder enheden. Tryk på Navigation for GPS navigation, Musik for MP3 afspilning, DVD for DVD og CD afspilning, og Apps for at åbne apps menuen. Denne skærm vil også vise dig hvilket program der kører i øjeblikket, samt dato og tid. Du kan vende tilbage til denne menu på et hvilket som helst tidspunkt, ved at minimere eller lukke det aktuelle program eller trykke på menu knappen på enheden. Tid Temperatur Navigation Tryk på Navigation i hovedmenuen eller tryk på enhedens Navi knap for at åbne navigationens brugerflade. Dette produkt understøtter forskellige kort. For instrukser på hvordan kortsystemet bruges, benyt kort Bruger guide.

9 Funktioner og menuer Navione folderen på SD kort indeholder navigationsprogram filerne. Slet ingen af disse filer; ellers vil navigationen ikke fungere optimalt længere. Satellit signalmodtagelse Systemet modtager automatisk satellitsignal; Men det omgivende miljø og vejrforhold kan resulterer i lavere signal modtagelse. Lavere signalmodtagelse kan medfører forsinket fixpunkt og kan nogle gange medfører mistet signal i op til flere minutter.

10 Musik Tryk på Musik i hovedmenuen for at starte musikafspilleren. Du kan også dobbelttrykke på lydfiler i Fil applikationen for automatisk at åbne musikafspilleren og afspille filer. Musik afspilleren understøtter MP3, WMA og WAV filformat. Tid Minimer Exit Artist billede Status bjælke Audio indstillinger Lagrings enhed Tryk på Menu ikonet for at vise musikafspiller indstillinger menuen. Tryk på Åben lydfil for at vælge filer til at til følge til din afspilningsliste. Tryk Scan for at søge efter alle tilgængelige lydfiler. Vælg afspilningstilstand ved at trykke tilfældig eller gentag. Tryk Gem liste for at gemme den nuværende afspilningsliste, eller Ryd liste for at slette eksisterende afspilningsliste (dette sletter ikke lydfilerne fra enheden).

11 Musik Musik afspiller Tryk på åben lydfil for at se lydfiler på lokalenheden, USB og SD kort. Klik på en fil eller Alle og klik OK for at afspille. Systemet har indbygget MP3 afspiller, som understøtter MP3, WMA og WAV format. Informations søjlen viser navnet, sanger, status linje og varighed af igangværende sange. Du kan trække proces linjen for at vælge afspilnings tidspunkt. Spillebrugerfladen viser formatet, og bearbejder afspilningslisten for de igangværende sange.

12 Radio Bemærk: Nogle modeller har ikke Radio og RDS funktioner i visse lande. Tryk på Radio ikonet i hovedmenuen eller tryk på enhedens RADIO knap for at åbne radio applikationen. Du kan søge efter radiostationer, justere radio frekvenser, gemme favorit radiostationer til forvalg, og ændre deres navn. Radio Tuning baglæns - Tuning fremad + Station liste FM bånd Finjuster eller brug OSD knappen Du kan justere på den nuværende frekvens i en lille rækkevidde gennem finjustering. Hver gang du trykker på finjuster knappen vil frekvensen ændre sig: FM Stiger med 0,1Mhz per tryk, AM stiger med 9Khz per tryk, og Radiostationen kan gemmes. Scan Tryk kort på denne knap for at søge efter radiostationer imens radioen kører, og lav et langt tryk på den blanke blok for at gemme radiostationen. Lav et langt tryk på denne knap for auto søgning af radiostation og denne station vil automatisk blive gemt. Den søgte radiostation er navngivet på en standard måde: multispectral + frekvens. Listen over radiostationer er opdateret efter autosøgte radiostationer. Den sidste navngivet radiostation vil blive opdateret som standard navngivningsmetode.

13 Radio Når du trykker på indstillingsknappen kan du vælge omdøb station, slet stationer, slet alle stationer, lokale indstillinger og lyd Omdøb station Når en station er indtastet i forindstillingerne kan du omdøbe den. Vælg den forindstillede station som du ønsker at omdøbe, tryk på indstillings Ikonet og derefter Omdøb Station. Tryk på tekstindtastnings boksen (ex: 107,4) for at vise skærmtastaturet. Ved brug af tastaturet og slet knappen kan du justere det forindstillet navn. Tryk på OK knappen for at gemme det nye navn, annuller for ar beholde det gamle navn, eller navngiv som frekvens for automatisk at navngive stationen efter frekvensen.

14 Radio Slet Station / Slet alle Stationer tryk på knappen og tryk derefter slet station. Lokale indstillinger Vælg din lokale standard radiofrekvens ved at klikke Lokale indstillinger. Vælg indstillingen for din placering ved at trykke Asien, Amerika, eller Europa, tryk ok og nulstil enheden.

15 Radio Placering FM AM ASIEN MHz (at 100KHz Steps) KHz (at 9KHz Steps) AMERIKA MHz (at 200KHz Steps) KHz (at 10KHz Steps) EUROPA MHz (at 50KHz steps) KHz (at 9KHz Steps) Bemærk: Hver gang, efter du har ændret lokalindstillinger, bør du genstarte radioprogrammet ellers vil det ikke fungere. RSD, AF, TA, PTY er kun tilgængelig for regioner hvor der er signal, menuen vil differentiere sig fra forskellige områder. RDS (Radio Data System) Dette produkt understøtter RDS og giver skærm og kontrol informationer for FM. der er tre knapper til at styre nogle af RDS funktionerne: AF (Alternative Frekvenser) AF funktionen laver automatisk små justeringer på frekvensen for at sikre det bedste radiosignal som muligt. For at benytte AF funktionen, vent til RDS informationen er modtaget fra radiostationen, tryk på AF knappen. Denne proces er påkrævet hver gang du skifter til en ny radiostation. TA (Trafik Meddelelse) TA funktionen er designet til informere bilister om nødsituationer eller trafik belastninger, og virker kun når TA signalet er sendt gennem RDS fra en radiostation.

16 Radio Tænd for TA efter radioen modtager RDS radiostation. Hvis enheden befinder sig i en anden applikationen vil RDS TA funktionen automatisk skifte applikation for at hører nødmeldingen. Hvis TA funtionen er slukket, vil RDS ikke skifte applikation når der kommer en nødmelding. PTY (Program Type) Hver RDS radio station har en PTY eller stations kategori som angiver hvilken stil det igangværende program er. Der er 32 PTY kategorier (inklusiv ingen ). Ved tryk på PTY knappen vil radioen vælge stationer med samme kategori når du skifter radiostation. Ved tryk på PTY igen vil det være muligt at søge efter andre kategorier mens du skifter radiostation. DVD Tryk på DVD ikonet i hovedmenuen eller tryk på enhedens DVD knap for at åbne DVD applikationen. Rør på skærmen hvor som helst for at vise DVD afspilningslisten.

17 DVD Bemærk: Ændringer af Lyd eller Undertekster ved benyttelse af DVD afspillerens menu, vil kun være gældende for den aktuelle afspilningsindstilling. For at ændre lyd og undertekster for hver afspilning, tryk på SET knappen på afspilningsmenuen og juster sprogindstilling på DVD afspillernes systemindstillinger. Hvis den valgte sprogindstillingen ikke er tilgængelig på DVD en, vil Standard sproget på DVD en blive benyttet. Rens DVDafspillerne regelmæssigt for at undgå støvforurening ellers kan der opstå problemer med hvorvidt DVD en fungere korrekt. Minimer DVD/CD afspiller Menu Tryk for at afspille eller pause DVD. Tryk forrige knappen for at springe til det forrige kapitel/sang/scene. Tryk næste for at springe frem til næste kapitel/sang/scene. Tryk spol tilbage for at spole DVD afspilningen med 2x hastighed. Tryk Spol tilbage igen for at spole 4x, 8x og 16x så hurtigt som normal afspilning. Tryk spol frem for at øge DVD afspilningen med 2x hastighed. Tryk igen for at øge den 4x, 8x og 16x så hurtigt som normal afspilning. Tryl afspil for at vende tilbage til normal afspilning. Tryk gentag for at gentage afspilningen af CD/DVD

18 DVD Tryk næste side for at se andre DVD indstillinger. Tryk SET for at åbne DVD afspillerens systemindstillinger. DVD indstillingerne kan blive indstillet på en general indstillings side, lydindstillings side, videoindstillings side og andre indstillings sider. DVD sprog menu kan også ændres under DVD systemindstillinger. DVD: tryk LYD for at vise de nuværende sprog lydindstillinger tryk LYD igen for at gennemse sprogmuligheder (forskellige DVDer har forskellige sprogindstillinger) CD: tryk LYD for at vise de nuværende afspilningsindstillinger. Tryk LYD gentagende gange, for at gennemgå afspilning i den højre side, afspilning i den venstre side, højre og venstre signaler kombineret, og lyd playback. Tryk SUB-T for at gennemse tilgængelige undertekster. Tilgængeligt sprog er begrænset til det som er på DVD en. Tryk titel for at vise titel informationer imens DVD kører. Tryk DISP for at vise spilletid, titel, til tilbage, kapitel tid, tid tilbage i kapitlet, etc, imens DVD en kører. Tryk DISP igen for at forlade. Tryk MENU for at vise DVD hovedmenuen.

19 LINK-POD APPS Tryk på APPS ikonet i hovedmenuen for at åbne Apps menuen. Apps menuen indeholder ipod, Bluetooth, Movie, filer AUX, Lyd indstillinger, etc. Ikoner. Link-POD Enheden understøtter flere former for Apple produkter (ippd, iphone, ipod Touch etc.), giver dig musik afspilning og opladning på samme tid. For at bruge et Apple produkt, tilslut enheden til ipod kablet, Tryk på Apps ikonet i hovedmenuen, tryk derefter på ipod okonet i Apps menuen. Sang information Status bjælke Afspilningsliste

20 LINK-POD IPod applikationen vil vise den igangværende sang titel, kunster og album, så vel som den tillader dig at vælge det fra dit Apple produkts spillelister, Kunsterne, Albummer og Genre. Du kan bruge afspil/ pause/næste nummer/forrrige nummer muligheder, såvel som gentag og shuffle valgmuligheder. Du kan også trække proceslinjen for at vælge afspilnings tidspunkt. Tryk MENU knappen for at ændre spille tilstand.

21 Bluetooth Bluetooth Tryk på Bluetooth ikonet i hovedmenuen, eller tryk på mobilknappen på enheden for at åbne Bluetooth applikationen. For at lave en Bluetooth forbindelse skal du matche enheden med din mobil. Match enhed Åben din mobils telefon indstillinger. Lokaliser Bluetooth indstillingerne. Tænd for Bluetooth. Søg efter Bluetooth enhed. Generelt er enhedens navn det samme som bilmodellen (optimal Bluetooth kommunikation er indenfor 8m fra enheden). Vælg enhed og indtast 1234 som kodeord. Bemærk: Hvis du har parret enheden med din mobil, vil enheden automatisk tilslutte sig din mobil hver gang du åbner Bluetooth applikationen. (din mobil telefons Bluetooth forbindelse, skal være tændt for den forbinder). Hvis mobiltelefonens Bluetooth allerede er tilføjet til enhedens Bluetooth, kan du manuelt forbinde din mobils menu til enhedens menu. Frakobling af Bluetooth enhed Tryk enheder og vælg derefter mobiltelefonens Bluetooth navn. Tryk afbryd for at afbryde forbindelsen.

22 Bluetooth Frakobling af Bluetooth enhed Tryk enheder og vælg derefter mobiltelefonens Bluetooth navn. Tryk afbryd for at afbryde forbindelsen. Kontakt og opkaldsoversigt synkroniser Når først din mobil er tilsluttet, vil dine kontakter og opkaldsoversigt automatisk blive synkroniseret med enheden. For at opdaterer listen skal du trykke på kontakter og derefter synkroniser nu. Ringe og modtage opkald Sørg for at telefonen er parret med systemet, før du anvender telefonmenuen. Brug tastaturet på Bluetooth brugerfladen for at indtaste de ønskede telefonnummer, tryk derefter på Ikonet for at ringe op. du kan også benytte dig af mobilen til at ringe op, men det er dog ikke anbefalet at gøre dette, når bilen ikke holder stille. Tryk på Ikonet for at afslutte opkald. Kontakter og opkaldsoversigt For at se kontakter eller opkaldsliste tryk Kontakter eller Oversigt. Opkaldshistorie er delt op i tre kategorier; ubesvarede, indgående og udgående. Tryk ubesvaret for at se oversigten over ubesvarede opkald, Indgående for at se oversigten over de opkald du har besvaret, og udgående for at se de opkald du har fortaget. For at søge i oversigten, tryk og træk hvilket område der er synligt på listen, eller tryk på søgekassen og indtast din kontakts navn.

23 Bluetooth Enhed Tryk Enhed for at se enhedens parrings historie. Tryk søg for at søge efter en ny enhed. Tryk forvalgte enheds parrings historie. Tryk Matchet for at se hvilken telefon der på nuværende tidspunkt er parret med enheden. For at vælge en enhed, tryk på hvilken som helst af enhedens navne på listen. Bluetooth Musik (A2DP) Åben mobilens musik brugerflade ved at trykke mobil medie på Bluetooth hovedmenuen. Du kan styre mobilens afspilning ved at bruge afspil/pause, forrige, og næste knapperne. (Bemærk: mobilen skal have A2DP for at bruge denne funktione).

24 Film Film Tryk på Apps ikonet i hovedmenuen, og tryk derefter på Film ikonet på applikationsmenu for at åbne film applikationen. Filer applikationen åbner, hvilket tillader dig at vælge den fil du ønsker at afspille. Start afspilningen ved at dobbelt klikke på filmfilen, eller ved at trykke på en fil og trykke på afspil knappen. Du kan også åbne film applikationen ved at dobbelt klikke en fil fra Video fanen fra filer applikationen. Videoformater understøttet: MPEG1/2, WMV, etc. Tryk Afspil/Pause, Næste fil, eller Forrige fil for at ændre afspilnings indstillingerne. Tryk på X for at forlade film applikationen. Videoinformationer som vises. inkluderer fil navn, format, igangværende afspilnings position, og fuld spilletid. Rør og træk proceslinjen når som helst, for at spole frem eller tilbage.

25 Film Filer Tryk på filer ikonet i App menuen for at åbne fil browser Lagerplaceringer: Tryk alle for at se alle tilgængelige filer som er forenelige med denne enhed. lokal for at se filer lagret på det indre lager. Tryk USB for at se filer lagret på en tilsluttet USB. Tryk SD for at se filer fra SD kortet. Fil kategorier: Tryk lyd, Video, Foto eller Andet for at se filer der er forenelige med denne enhed, sorteret efter medietype. Foto Dobbelt klik for se billedfiler og for at benytte dem som wallpaper. Billedfremvisning understøtter: bmp. Jpeg, gif, og png filformat.

26 Filer Andet: Denne enhed understøtter Microsoft Office filformater inklusiv Word (doc.), Excel (xls) og Powerpoint (ppt) såvel som PDF filer (standard i nogle biler). Info: Brugere kan tjekke lagerinformationer på lokal, USB eller SD kort ved at klikke info. a. Fuld lagerhukommelseskapacitet af NAND Flash b. Hukommelseskapacitet optaget af filer samt den resterende hukommelseskapacitet. c. Respektive hukommelseskapacitet af musik, film, billeder og andre filer. d. Respektive procent af fuld hukommelseskapacitet optaget af musik, film, billeder og andre filer.

27 Internet tilbehør Internet Nogle modeller leveres med evne til internetsøgning. Disse modeller kræver en 3G USB adapter, sammen med en aktiv 3G (WCDMA) SIM kort for at bruge internet funktionen. For at bruge internet hardwaret, flyt cover på 3G USB adapter, indsæt 3G SIM kort, put coveret tilbage på og indsæt 3G USB adapter ind i USB input. (www.asmarketing.dk)

28 Brugerflade funktioner: Internet tilbehør

29 AUX AUX: Nogle modeller kommer med en AUX indgang. Skru din enhed til cirka 80% volumen, og tilslut det AUX indgangen (nogle biler har AUX jack indgang fra fabrikken. Hvis din bil ikke har denne funktionen kan et andet kabel være nødvendigt. Tal med forhandlerne for mere information). Efter du har tilsluttet enheden tryk på AUX ikonet i hovedmenuen for at bruge AUX indgangen. Kontroller volumen ved at benytte volumen knapperne. Kontroller lydafspilning ved at benytte lydenheden.

30 Lyd Lyd Tryk på Lyd ikonet på Apps brugerfladen for at åbne Lydmenuen. For at justere diskant, midte og bas, tryk og træk den passende markør til det ønskede niveau. For at justere balance eller fading tryk på finjysteringens pilene eller hvor som helst på balance/fade skærmen.

31 Lyd Tryk på Avanceret knappen i lydindstillings menuen for at åbne de avancerede indstillinger. Juster volumen for hvert program (på venstre side af skærmen) ved at rører volumenen justerings pilene. Tryk på standard knappen på venstre side for at nulstille til fabriksstandard. Volume justerings pile Tastatur lyd: Tryk tastaturlyd for at have en lyd hver gang du rører en valgmulighed på skærmen. Loudness: Når Loudness er tændt vil EQ ændre de høje og lave frekvenser for at efterligne forandringen i frekvenserne når lyden er høj. Vælg frekvens rækkevidden som er påvirket, når du forhøjer bas ved at bruge bas freq muligheden. Væg frekvens rækkevidde som er påvirket, når du forhøjer diskant ved at bruge diskant freq muligheden. Vælg preamp gain ved at ændre gain muligheden.

32 Indstillinger Indstillinger Tryk på indstillinger på APPS brugerfladen, for at åbne brugerflade indstillinger hvor du kan indstille layout, tid/dato, baggrundslys justering, definerer ret funktioner, vælge brugerfladesprog, og justerer touch kalibrering. Tryk på boksen ved siden af sprog for at se en liste med sprog, klik på det sprog du ønsker at brugerfladen skal vise. og tryk på knappen Tilføj. Dato/tid: Tryk på dato/tid fanen for at ændre tidszone, dato og tid, og skift mellem 12 og 24 timers ur. Når du har lavet dine ændringer så tryk på benyt knappen for at bekræfte dine indstillinger. (bemærk: når der er etableret en forbindelse med GPS netværket så vil dato, tid og tidszone automatisk blive indstillet af softwaren. Vælg tidszone +2 Helsingki for sommertid!

33 Indstillinger Skærm: Tryk på Skærm fanen for at vise baggrunds lysstyrke og CCD kamera indstillinger. Tryk og træk i cirklen for at justerer baggrunds lysstyrken. Tryk på boksen ved siden CCD kamera for at aktivere eller deaktivere det automatiske skift til CCD visning mens bilen er i bak. Lyd System: Tryk på System fanen for at se system informationer, opdatere systemet, vælge mappe til dine kortsoftware, eller kalibrer touch skærmen. (se side 3 for detaljeret instruktioner) tag din bil til et autoriseret installations center for enhedsopdateringer. Tjek Disse 3 versions numre, skal oplyses ved teknisk henvendelse.

34 Indstillinger Bagende kamera Hvis et bagende kamera er installeret, vil din bil automatisk skifte skærmen til bagendens kameravisning når bilen er bak. Når du stopper med at være i bak vil enheden genoptage med at vise det som blev vist forudgående. Hvis du ikke har installeret et bagende kamera, venligst få en professionel installatør til at installere det for dig, hvis ønsket. Håndbremse Såfremt sikkerhedskableat installeres til håndbremsen, kan videosignaler ikke anvendes (DVD/film/ TV/AV indstillinger). Det beror på at chaufføren ikke ser video under kørsel!a

35 Indstillinger AV (Ændret til AV/TV i nogle modeller) Hos nogle modeller er TV applikationen ændret til en AV applikation. Dette gør det muligt for dig at forbinde standard RCA lyd og video (Video, højre og venstre lyd) fra andre Lyd/Video enheder. Tryk på AV ikonet for at se enheder forbundet til AV indgangen. Rat kontrolpanel Hvis dit rat kontrolpanel ikke fungere ordentligt, så prøv at genprogrammere knapperne under indstilling menuen eller tag din bil til en autoriseret installations center. **denne funktion er kun tilgængelig for biler med multifunktionsrat.

36 Fjernbetjening Betingelser for brug: Ambient temperatur: +45 C til -10 C Relativ fugtighed: < 80% Atmosfærisk tryk: Kpa Drifts afstand: < 8m Retningsvinkel: ± 15 Fjernbetjening (tilbehør) Funktioner for hver knap:

37 Fjernbetjening Pile : Tryk for direkte valg på dvd applikationen. 0-9 : Tryk på disse knapper for at vælge et specifikt kapitel. Setup : Tryk på denne knap for at åbne dvd afspillernes indstillinger.

38 Fjernbetjening Skub ud : Tryk for at skubbe dvd ud. Pause/afspil : Tryk for at pause eller afspille CD/DVD. Spol tilbage/frem : Tryk på disse knapper for at springe fremad eller tilbage i afspilning. Forrige/næste : Tryk for at skifte kapitel, nummer, station, sang fremad eller tilbage (afhængig af hvilken applikation du bruger). Gentag : Tryk for at skifte mellem gentag off, gentag kapitel eller gentag disk. CCD kamera : Tryk vis billede fra bagende kamera (givet at det er installeret). Tryk igen for at vende tilbage til den skræm som var vist forinden. OSD : Tryk for at skifte imellem lydniveau, kontrast, mætning, forstærker indstilling, etc. Brug pilene for at justere.

39 Fjernbetjening Bemærk: Følgende knapper kan også fungere ved Musik/Radio/Film/Ipod brugerflade på samme måde som DVD brugerfladen.

40 Standard tilbehørsliste Bemærk: (Tilbehør kan varierer fra forskellige modeller, venligst tag materielle objekter som standarden). Lyd kabel (til 4CH udgang)

41 Standard tilbehørsliste GPS antenne Mikrofon

42 Standard tilbehørsliste Fjernbetjening (tilbehør) USB kabel

43 Standard tilbehørsliste SD-kort Pen CCD kabel (til bag modtager)

44 Valgfri tilbehørsliste TV kabel Video kabel (til 2 zoner)

45 Valgfri tilbehørsliste TV box 3G adapter

46 Valgfri tilbehørsliste Lyd kabel 2 (til amplifier) Front kamera kabel

47 Almindelig fejlfinderguide Advarsel: Hvis følgende situationer skulle opstå mens du bruger enheden så vil denne fejlfinde guide hjælpe dig med at løse problemerne hurtigt. Hvis problemet stadig ikke kan løses efter denne guide denne enhed! Dette kan mindske din garanti og/eller fører til personlig skade.

48 Almindelig fejlfinderguide

49 Almindelig fejlfinderguide Pleje og vedligeholdelse: Dette multimedie navigationssystem benytter højt præcist og følsomt teknologi og bør blive brugt med forsigtighed. Følg venligst de følgende forslag for at hjælpe dig med at opfylde garanti forpligtelser og udvide produktets levetid. Hold alle dele og tilbehør væk fra små børn. Det er ikke anbefalet at lade børn under 12 år betjene enheden. Hold enheden tør. Eksponering for vand, væsker eller fugt kan gøre skade på bilen eller enheden og kan muligvis føre til fysisk skade. Udsæt ikke enheden og/eller dens komponenter for ekstrem varme. Langtids udsættelse af høje temperaturer vil forkorte levetiden for elektriske komponenter, skade internt batteri, og/ eller bøje/smelte plastik. Udsæt ikke enheden og dens komponenter for ekstrem kulde. Ujævne temperaturforandringer kan medføre fugt inden i enheden eller komponenter kan knække hvilket medføre skade til de interne komponenter eller skærm. Tab, slå eller ryst ikke enheden. Gøres dette kan det medfører skade til enheden og gøre garantien ugyldig. Forsøg ikke at åbne eller demontere enheden. Gøres dette vil garantien være ugyldig. Hvis der er problemer med enheden, konsulter venligst en distributør eller autoriseret reparations facilitet. Brug ikke hårde kemikalier, rengøringsmidler eller stærke vaskemidler for at rengøre enheden. Ved benyttelse eller opbevaring af produktet, hold det væk fra elektromagnetiske og/eller radioaktive områder/udstyr. Brug ikke skarpe objekter når du operere LCD touch skærmen, da den er meget nem at ridse. Ved brug, benyt venligst din fingerspids eller touch pinden som er vedlagt.

GOLF 7 Bruger manual

GOLF 7 Bruger manual ruger manual GOLF 7 INDHOLD Sikkerhedsforeskrifter Produkt introduktion Basale funktioner Kalibretion Funktioner og menuer Hovedmenu Navigator Satellit signal modtagelse Musik Radio Indstillinger RDS

Læs mere

Revision: R00 (2007/5)

Revision: R00 (2007/5) Brugermanual Revision: R00 (2007/5) Varemærker Alle navne og produktnavne er varemærker eller registrerede varemærker af deres respektive firmaer. Bemærk Informationen i denne manual kan ændres uden forudgående

Læs mere

Brugervejledning Nokia 311

Brugervejledning Nokia 311 Brugervejledning Nokia 311 1. 3. udgave DA Indholdsfortegnelse Kom godt i gang...7 Taster og dele...7 Indsætning af SIM-kortet og batteriet...9 Indsætning af et hukommelseskort...10 Sådan tænder du...11

Læs mere

www.htc.com Brugervejledning

www.htc.com Brugervejledning www.htc.com Brugervejledning Læs inden du fortsætter BATTERIET ER IKKE OPLADT NÅR DU TAGER DET UD AF BOKSEN. FJERN IKKE BATTERIPAKKEN, NÅR ENHEDEN OPLADER. DIN GARANTI UGYLDIGGØRES, HVIS DU ÅBNER ELLER

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Specifikationer... 35. Dansk - 1 -

Indholdsfortegnelse. Specifikationer... 35. Dansk - 1 - Indholdsfortegnelse Funktioner... 2 Indledning... 2 Klargøring... 2 Sikkerhedsforskrifter... 2 Pakkens indhold... 4 Miljøinformation... 5 Fjernbetjeningsknapper... 6 LCD-TV og betjeningsknapper... 7 Visning

Læs mere

Letanvendelig mobiltelefon

Letanvendelig mobiltelefon DCP50 Deltaco TALA Enkel Letanvendelig mobiltelefon DK Brugervejledning Indhold af pakken Introduktion Velkommen til din nye DELTACO ENKEL mobiltelefon. Den er designet til at være nem og bruge, men stadig

Læs mere

Brugervejledning til Nokia C2 05

Brugervejledning til Nokia C2 05 Brugervejledning til Nokia C2 05 1.2. udgave 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Sikkerhed 4 Kom godt i gang 5 Taster og dele 5 Indsætning af et SIM-kort og batteri 6 Indsætning af et hukommelseskort

Læs mere

COBY KYROS INTERNET TABLET Quick Guide Læs venligst instruktionerne i denne manual før enheden benyttes

COBY KYROS INTERNET TABLET Quick Guide Læs venligst instruktionerne i denne manual før enheden benyttes COBY KYROS INTERNET TABLET Quick Guide Læs venligst instruktionerne i denne manual før enheden benyttes Indholdsfortegnelse Indsæt til dansk sprog 4 Mange tak 5 Pakkens indhold 5 Funktioner 6 Lær Coby

Læs mere

BETJENINGSVEJLEDNING OPERATING INSTRUCTIONS A22LEDWD2W LCD TV MED FJERNBETJENING COLOUR TELEVISION WITH REMOTE CONTROL

BETJENINGSVEJLEDNING OPERATING INSTRUCTIONS A22LEDWD2W LCD TV MED FJERNBETJENING COLOUR TELEVISION WITH REMOTE CONTROL BETJENINGSVEJLEDNING OPERATING INSTRUCTIONS A22LEDWD2W LCD TV MED FJERNBETJENING COLOUR TELEVISION WITH REMOTE CONTROL Indhold Sikkerhedsforanstaltninger... 1 Medfølgende tilbehør... 3 Miljøinformation...

Læs mere

Brugervejledning til nüvi -serierne

Brugervejledning til nüvi -serierne Brugervejledning til nüvi -serierne 1200/1300/1400 til brug med disse nüvi-modeller: 1200, 1210, 1240, 1245, 1250, 1255, 1260 1300, 1310, 1340, 1350, 1370, 1390 1410, 1440, 1450, 1490 2009-2011 Garmin

Læs mere

Bliv bekendt med Logitech Squeezebox Touch Trådløs musikafspiller. Funktionsoversigt

Bliv bekendt med Logitech Squeezebox Touch Trådløs musikafspiller. Funktionsoversigt Bliv bekendt med Logitech Squeezebox Touch Trådløs musikafspiller Funktionsoversigt Indholdsfortegnelse Funktionsoversigt til Squeezebox Touch Tak.................................................................

Læs mere

Brugervejledning til Nokia C3-01

Brugervejledning til Nokia C3-01 Brugervejledning til Nokia C3-01 2.0. udgave 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Sikkerhed 5 Kom godt i gang 6 Taster og dele 6 Indsætning af SIM-kortet og batteriet 7 Indsættelse eller fjernelse

Læs mere

GENERELLE FORHOLDSREGLER

GENERELLE FORHOLDSREGLER MEDIA-NAV Indhold Generelle forholdsregler.................................................................. DK.3 Generelt...............................................................................

Læs mere

MULTIMEDIALE DVD DOTATA DI PANNELLO DI CONTROLLO A SFIORAMENTO DA 7 7 POLLICI DVD MULTIMEDIA STATION MET

MULTIMEDIALE DVD DOTATA DI PANNELLO DI CONTROLLO A SFIORAMENTO DA 7 7 POLLICI DVD MULTIMEDIA STATION MET Owner s manual & Installation manual Mode d emploi et manuel d installation Benutzerhandbuch & Installationshandbuch Manuale dell utente e manuale di installazione Gebruikershandleiding en installatiehandleiding

Læs mere

Combo modtager TS 1232 CXCI

Combo modtager TS 1232 CXCI BRUGERVEJLEDNING DANSK Combo modtager TS 1232 CXCI Canal Digital TS 1232 CXCI 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Fjernbetjeningens funktioner... side 3 2. Betjening af knapper på modtagerens front... side 4 3. Installation...

Læs mere

Brugervejledning til Nokia C1-01/C1 02

Brugervejledning til Nokia C1-01/C1 02 Brugervejledning til Nokia C1-01/C1 02 1.3. udgave 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Sikkerhed 4 Support 5 Kom godt i gang 5 Indsætning SIM-kortet og batteriet 5 Taster og dele 6 Sådan tændes og

Læs mere

OWNER S MANUAL. NetWorks+ Radio med DAB, FM og WiFi

OWNER S MANUAL. NetWorks+ Radio med DAB, FM og WiFi OWNER S MANUAL NetWorks+ Radio med DAB, FM og WiFi NetWorks+ Radio med DAB, FM og WiFi Indhold: Introduktion, Opsætning, WiFi-modtagelse...3 Knapper på toppen, Fjernbetjeningens funktioner...5 Knapper

Læs mere

Navigation og Multimedia system. Composition Media. Volkswagen Golf 7. Brugermanual

Navigation og Multimedia system. Composition Media. Volkswagen Golf 7. Brugermanual Navigation og Multimedia system Composition Media - Volkswagen Golf 7 Brugermanual Kære kunde. Tillykke med dit nye system. Vi vil gerne henlede din opmærk- - somhed på en vigtig information. Pas på det

Læs mere

Moov/Navman Spirit Serien. Mio Spirit Brugervejledning

Moov/Navman Spirit Serien. Mio Spirit Brugervejledning Moov/Navman Spirit Serien Mio Spirit Brugervejledning Vigtig sikkerhedsinformation LÆS OMHYGGELIGT NEDENSTÅENDE INDEN INSTALLATION AF PRODUKTET I BILEN Dette er et alarmsymbol. Det bruges til at advare

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Dansk- 63 -

Indholdsfortegnelse. Dansk- 63 - Indholdsfortegnelse Miljøinformation... 64 Medfølgende tilbehør... 65 TV - Funktioner... 65 Sikkerhedsforanstaltninger og vigtig information... 65 Oversigt over tv'et... 66 Tv-kontrolknapper & betjening...

Læs mere

Brugervejledning til Nokia 900

Brugervejledning til Nokia 900 Brugervejledning til Nokia 900 1.0. udgave 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Sikkerhed 4 Kom godt i gang 6 Taster og dele 6 Tilbage-, start- og søgetaster 7 Indsætning af SIM-kortet 8 Opladning

Læs mere

This is the Internet version of the User's guide. Print only for private use.

This is the Internet version of the User's guide. Print only for private use. Tillykke med købet af Sony Ericsson P1i. Få glæde af effektive e-mail-værktøjer, et kamera på 3,2 megapixel og lynhurtigt internet på farten. Ud over det forudinstallerede multimedieindhold har du endnu

Læs mere

G620S. Brugervejledning

G620S. Brugervejledning G620S Brugervejledning Indhold Forord Introduktion 2 Oversigt over telefonen 3 Opladning af batteriet 5 Tænding eller slukning af telefonen 5 Låsning og oplåsning af skærmen 7 Introduktion til startskærm

Læs mere

Nokia-bilsæt CK-100 Bruger- og installationsvejledning

Nokia-bilsæt CK-100 Bruger- og installationsvejledning Nokia-bilsæt CK-100 Bruger- og installationsvejledning 9209908 2. udgave OVERENSSTEMMELSESERKLÆRING NOKIA CORPORATION erklærer herved, at udstyret HF-22 overholder de væsentligste krav og øvrige relevante

Læs mere

DUAL-BAND GPRS-TELEFON SGH-E700

DUAL-BAND GPRS-TELEFON SGH-E700 * En del af indholdet i denne manual kan afvige fra din telefon afhængigt af det installerede software eller din serviceudbyder. DUAL-BAND GPRS-TELEFON SGH-E700 ELECTRONICS World Wide Web http://www.samsungmobile.com

Læs mere

BRUGER MANUAL : Version 2.4

BRUGER MANUAL : Version 2.4 BRUGER MANUAL : Version 2.4 Indholdsfortegnelse 1 Introduktion 4 1.1 Om MyTobii 4 1.2 Support 4 1.3 Garanti 4 2 Installation af MyTobii 5 2.1 Montering og installation af MyTobii P10 5 2.2 Installation

Læs mere

19 HD DIGITAL LCD TV/DVD 23 FULL HD DIGITAL LCD TV/DVD BRUGERVEJLEDNING

19 HD DIGITAL LCD TV/DVD 23 FULL HD DIGITAL LCD TV/DVD BRUGERVEJLEDNING 19 HD DIGITAL LCD TV/DVD 23 FULL HD DIGITAL LCD TV/DVD BRUGERVEJLEDNING 19'' Model B19F6D, B19F6 W19F6D, W19F6 23'' Model B23F6D, B23F6 W23F6D, W23F6 INdesign blan ADVARSLER Forsigtig Fjernsynet indeholder

Læs mere

DVD-Spelare DVD Afspiller DV-757Ai

DVD-Spelare DVD Afspiller DV-757Ai DVD-Spelare DVD Afspiller DV-757Ai Bruksanvisning Brugsanvisning FORSIGTIG: STANDBY/ON-AFBRYDEREN ER KUN TILSLUTTET SEKUNDÆRT OG AFBRYDERDERFOR IKKE STRØMMEN FRA ENHEDEN I STANDBY-TILSTAND. ENHEDEN BØRDERFOR

Læs mere

Digital HD-modtager. Brugsanvisning BXR-HD. Standardadgangskoden er 0000.

Digital HD-modtager. Brugsanvisning BXR-HD. Standardadgangskoden er 0000. Digital HD-modtager Brugsanvisning BXR-HD Standardadgangskoden er 0000. Bemærk! Danish Tak, fordi du købte et HUMAX-produkt. Læs denne brugsanvisning omhyggeligt, så du sikkert kan installere, bruge og

Læs mere

SM-G920F. Brugervejledning

SM-G920F. Brugervejledning SM-G920F Brugervejledning Danish. 04/2015. Rev.1.0 www.samsung.com Indhold Grundlæggende brug 4 Læs dette først 5 Pakkens indhold 6 Enhedens udseende 8 SIM- eller USIM-kort 10 Batteri 15 Tænde og slukke

Læs mere