ERHVERVSLEJEKONTRAKT

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ERHVERVSLEJEKONTRAKT"

Transkript

1 ERHVERVSLEJEKONTRAKT 1. LEJEAFTALENS PARTER: Mellem undertegnede udlejer: Søholmen ApS Østre Havnevej Svendborg Cvr.nr og med undertegnede lejer: Svendborg Kommune Kultur og Fritid Ramsherred Svendborg er indgået følgende lejekontrakt om lejemålet i ejendommen Østre Havnevej 15 (lejemål nr ), 5700 Svendborg. DET LEJEDE: Det lejede består af lokaler i bygningen på Østre Havnevej 15, hal 2, 5700 Svendborg, matr.nr. 28-bo, Svendborg Markjorder, og der henvises til vedhæftede oversigt bilag 2 over de lejede arealer, der er vedhæftet nærværende lejekontrakt. Lejer har endvidere adgang og brugsret sammen med ejendommens øvrige 3 lejere til ejendommens fællestoilet placeret i Østre Havnevej 15, kontor, separat markeret

2 - 2 - med gult på bilag 2. Udgiften til el, varme, vand, forbrugsmaterialer og rengøring af toilettet deles ligeligt mellem toilettes brugere Det lejedes samlede bruttoareal udgør ca. 425 m Det angivne areal er dog ikke afgørende for beregning af lejens størrelse og såfremt en opmåling måtte føre til et andet areal medfører dette ikke, at nogen af parterne kan kræve lejen reguleret på grundlag heraf. IKRAFTTRÆDEN OG OPHØR: Det lejede overtages d Lejemålet kan af begge parter, dvs. såvel fra udlejers side som fra lejerens side opsiges med 6 måneders varsel til den første i en måned Lejer kan dog tidligst opsige lejemålet den til fraflytning den Udlejer kan dog tidligst opsige lejemålet den til fraflytning den Parterne er enige om, at lejemålet ikke er erhvervsbeskyttet og i tilfælde af opsigelse fra udlejers side, kan lejeren således ikke kræve erstatning efter reglerne i erhvervslejelovens 62, jf. 66, i erhvervslejeloven. DET LEJEDES STAND VED OVERTAGELSEN: Lejemålet overtages ryddet og rengjort, og i øvrigt i den stand hvori det er og forefindes og som beset af lejer Parterne gennemgår lejemålet og udarbejder sammen en indflytningsrapport Der udleveres 3 stk. nøgler til lejemålet. Såfremt lejer ønsker flere nøgler til lejemålet er det for egen regning. Alle nøgler tilhører udlejer, og skal afleveres igen ved fraflytning.

3 DET LEJEDES ANVENDELSE: 5.1. Det lejede må alene for lejers virksomhed benyttes til træningslokaler for kampsport & kampkunst samt evt. andre former for fysisk træning, foreningslokaler, afholdelse af kurser og stævner indenfor samme kategorier, samt evt. tilhørende kontor hertil Eventuelle myndighedskrav i forbindelse med lejers brug af det lejede er udlejer uvedkommende Det præciseres, at lejer selv har ansvaret for at lejemålet opfylder de brandmæssige krav til flugtveje m.m De af udlejer opsatte gavlpartier skal kunne godkendes som flugtveje. MILJØSPØRGSMÅL: Lejeren er ansvarlig for, at brugen af det lejede til enhver tid er miljømæssig ansvarligt. Alle udgifter til undersøgelser, oprensning eller erstatningskrav i anledning af forurening, der hidrører fra lejerens virksomhed, påhviler lejeren. Dette gælder, uanset hvornår kravet fremsættes, og uanset om kravet fra tredjemand måtte være rettet mod udlejeren Det lejede må ikke benyttes på en sådan måde, at der ved lugt, støj, rystelser, lyspåvirkninger eller lignende påføres gener for ejendommen, dens øvrige brugere, omkringliggende ejendomme og disses brugere Udlejer erklærer, at udlejer ikke har kendskab til nogen forurening endsige problemer i forhold til omkringliggende naboer i relation til støj eller andet vedrørende den hidtil for ejendommen drevne virksomhed. DEPOSITUM: Der indbetales d måneders depositum, svarende til kr ,00 + moms.

4 Dette depositum forbliver stående som sikkerhed for lejerens forpligtelser ved fraflytning samt til dækning af eventuelle lejerestancer, øvrige forbrugsrestancer og evt. vedligeholdelsesmæssige forpligtelser og lignede. 7.3 Depositummets størrelse reguleres i takt med de lejestigninger, der finder sted, jf. 8. Depositummets størrelse skal således til enhver tid svare til 3 måneders leje inkl. moms og reguleringsbeløbet inkl. moms betales 14 dage efter fremkomst af udlejers påkrav herom. Beløbet er en pligtig pengeydelse i lejeforholdet. LEJE OG LEJEREGULERING: Den årlige leje er aftalt til kr ,00 + moms, skriver kroner ottifemtusinde 00/100. Lejen opkræves via PBS og betales månedsvis forud med kr ,33 + moms, første gang d for perioden Denne leje er aftalt uanset om opmålingen af bruttoarealet på ca. 425 m2 skulle være større eller mindre end det angivne lejeareal Den årlige leje forhøjes hvert år den , første gang d på basis af stigningen i nettoprisindekset, idet dette beregnes efter stigning i nettoprisindekset for oktober til oktober og således at nettoprisindeksstigningen beregnes i henhold til lejen året før efter følgende brøk. Leje året før Nettoprisindeks året før x nyt nettoprisindeks måned efterfølgende år Regulering kan kun ske i opadgående retning Lejeforhøjelse og lejenedsættelse efter lejelovgivningens almindelige regler kan kræves uanset ovenfor og jf. 13, i Erhvervslejeloven, dog således at lejer på intet tidspunkt kan forlange en lejenedsættelse under den begyndelsesleje, der er nævnt ovenfor Såfremt det i stk. 2 nævnte nettoindeks ikke længere beregnes, reguleres lejen i overensstemmelse med udviklingen i et andet tilsvarende indekstal eller hvis et sådant ikke findes efter principper, der ligger den anførte nettoprisindeksering så nær som muligt.

5 SKATTER OG AFGIFTER: 9.1. Uanset aftale om den årlige lejeforhøjelse på grundlag af stigning i nettoprisindekset, jf. ovenfor 8, kan lejen forhøjes som følge af stigninger i de skatter og afgifter, der påhviler ejendommen eller ved pålæg af nye afgifter, herunder dækningsafgift, jf. 10 i Erhvervslejeloven Såfremt det måtte blive besluttet, at pålægges dækningsafgift på ejendommen, er lejerne som nævnt i 9.1. pligtige til at betale dækningsafgiften helt/forholdsmæssigt i relation til de lejede m2 sammenholdt med det samlede antal lejekvadratmeter i ejendommen. EL: Alle udgifter til det lejedes forsyning med el betales af lejer direkte til forsyningsselskabet i henhold til særskilt måler Det årlige forbrug anslås til at beløbe sig til ca. kr ,00 + moms pr. år. VARME OG VARMT VAND: Det lejede forsynes ikke med varme og varmt vand Det gives lejer mulighed for at tilsluttes til eksisterende varmtvandsproduktion i en tilstødende bygning, såfremt dette er i stand til at dække lejers behov. VAND: Det lejede forsynes ikke med vand.

6 Det gives lejer mulighed for at tilslutte til eksisterende koldtvandsledning samt til eksisterende kloakker. VENTILATION: Lejemålet er ikke forsynet med ventilation. RENOVATION: Lejer sørger selv for bortskaffelse af renovation og affald og betaler alle udgifter i forbindelse hermed. FÆLLESUDGIFTER: Udgiften til el, varme, vand, forbrugsmaterialer og rengøring af fællestoilettet deles ligeligt mellem toilettes brugere. BETALINGSTID OG BETALINGSSTED: Lejen betales månedsvis forud hver den 1. i måneden, første gang den Betaling skal ske ved benyttelse af det fremsendte girokort. Lejer opfordres til at tilmelde lejebetalingen til automatisk trækning via Betalingsservice Forfalder lejen til betaling på en dag, som ikke er en bankdag, udskydes forfaldsdagen til førstkommende bankdag Alle betalinger er pligtige pengeydelser i lejeforholdet.

7 VEDLIGEHOLDELSESPLIGT: Indenfor rammerne af det lejede har lejer den fulde vedligeholdelsespligt, der også omfatter fornødne eventuelle fornyelser. Lejers vedligeholdelsespligt omfatter således blandt andet følgende: a. Maling og hvidtning b. Maling af vinduesrammer og øvrigt træværk ved vinduer indvendigt. c. Indvendige bygningsdele, herunder låse, nøgler, beslag og dørhåndtag Bortset fra ovennævnte påhviler vedligeholdelsespligten udlejer Det lejede skal til enhver tid fremtræde i vel vedligeholdt stand. Udlejeren og hans repræsentanter er til enhver tid berettiget til at besigtige det lejede med henblik på konstatering af, om lejers vedligeholdelsespligt er opfyldt Lejer er forpligtet til straks at udføre sådanne vedligeholdelsesarbejder, som udlejer kan kræve til opfyldelse af stk Såfremt lejer ikke uden ugrundet ophold efter modtagelse af skriftligt påkrav har udført et påkrævet vedligeholdelsesarbejde, er udlejer berettiget til at lade arbejdet udføre for lejers regning. Beløbet betales efter påkrav fra udlejer Til udførelse af vedligeholdelsesarbejder er lejer forpligtet til at arbejdet skal udføres fagmæssigt korrekt Lejer sørger selv for renholdelse af foranliggende areal og for snerydning samt for grusning og eller saltning. 18.

8 - 8 - RENHOLDELSE: Lejers renovationsbehov opfyldes ved lejers egen foranstaltning og for lejers egen regning. Bortskaffelse af affald, som opfyldes ved lejers foranstaltning skal ske så ofte, at det lejedes udenoms arealer samt fællesarealerne ikke beskæmmes af lejers affald. Emballage og lignende må ikke henstilles udenfor det lejede. SKILTNING: Lejer har ret til at foretage skiltning på døre og vinduer, der hører til det lejede, i det omfang det er sædvanligt efter forretningens omfang og ejendommens art Udformningen og placeringen skal opfylde offentligretlige forskrifter og myndighedskrav og må ikke være til gene for ejendommen, dens brugere, brugere af omliggende ejendomme eller øvrig skiltning på ejendommen. Det tilstræbes, at bygningen fremtræder med et ensartet præg Skiltningen skal på forhånd godkendes af udlejer, der kan modsætte sig skiltningen, såfremt han har rimelig grund dertil. Dette gælder også ændringer i skiltningen Ved lejeforholdets ophør er lejer forpligtet til at fjerne skiltningen og foretage retablering af ejendommen. LEJERS ÆNDRINGER AF DET LEJEDE: Lejer må ikke uden udlejers skriftlige samtykke foretage andre ændringer af det lejede, eller anbringe andre indretninger eller genstande end dem, der er nævnt i denne. Lejer må således ikke anbringe parabolantenne på ejendommen uden udlejers skriftlige samtykke Lejer har ret til at foretage sædvanlige installationer i det lejede Lejer har under iagttagelse af reglerne i stk. 6-8 ret til at foretage ombygninger i det lejede, der er sædvanlige for den type virksomhed, der efter aftalen drives i det lejede. Lejer skal give udlejer 8 ugers varsel inden lejer foretager ombygningen. Udlejer kan modsætte sig ombygningen, hvis udlejer godtgør, at ombygningen vil være til ulempe for ejendommen eller dennes lejere Lejer har endvidere efter udlejers rimeligt begrundede anvisninger, og under iagttagelse af reglerne i stk. 6-8 ret til at foretage installationer og ombygninger i det

9 - 9 - lejede, når ændringerne sker for at opfylde krav fra en offentlig myndighed vedrørende kontraktmæssig anvendelse af det lejede, jf. 5. Udlejer er forpligtet til at afgive alle erklæringer til offentlige myndigheder, som måtte være nødvendige for at gennemføre de pågældende ændringer Alle arbejder skal udføres i overensstemmelse med offentlige forskrifter, påbud fra offentlige myndigheder og krav fra forsyningsvirksomheder m.v Forinden forandringen udføres skal de stillede krav skriftligt meddeles udlejer med beskrivelse af, hvorledes forandringen foreslås gennemført (projektbeskrivelse). Udlejer forbeholder sig ret til at stille ændringsforslag. Udlejer kan endvidere kræve fuldstændig sikkerhed i form af kontant depositum for påbegyndte arbejders færdiggørelse, indtrufne skader samt eventuel reetablering ved lejeforholdets ophør Såfremt lejers ændring af det lejede griber ind i ejendommens eller andre lejemåls installationer m.v., skal der forinden arbejdets påbegyndelse træffes aftale med udlejer om, hvilke håndværkere, der skal udføre arbejdet. Medmindre udlejer har væsentlige grunde til at modsætte sig dette, er lejer berettiget til at anvende egne anerkendte og momsregistrerede håndværkere. Udlejer kan modsætte sig anvendelse af bestemte håndværkere, såfremt han har rimelig grund hertil. Alt arbejde skal udføres fagmæssigt korrekt Har lejer foretaget ændringer, installationer m.v. i det lejede efter denne bestemmelse tilhører installationerne m.v. udlejer, medmindre udlejer ved lejers varsling af arbejdet træffer bestemmelse om, at installationerne m.v. tilhører lejer. Lejer har den fulde vedligeholdelsespligt af de pågældende installationer m.v. Ved lejeforholdets ophør er lejer forpligtet til på udlejers forlangende at reetablere det lejede. Han er ikke berettiget til at foretage en sådan reetablering, medmindre andet er aftalt. 21. LEJEFORHOLDETS OPHØR LEJERS FRAFLYTNING: Er der afgivet opsigelse eller skal det lejede af anden grund fraflyttes, skal lejeren give adgang til besigtigelse af det lejede. Lejer fastsætter tiden herfor. Den skal være mindst 2 timer hver anden hverdag på et tidspunkt, der er bekvemt for en besigtigelse. Besigtigelse kan kun finde sted med deltagelse af udlejer eller dennes stedfortræder Når lejeforholdet er opsagt af lejer eller af udlejer, uden at lejer har gjort indsigelse imod opsigelsen, har udlejer ret til at skilte på ejendommens facade eller i lejemålets vinduer med skilt med teksten Til leje, tillige med angivelse af, hvem henvendelse kan rettes til om leje.

10 Lejer skal senest 8 dage før fraflytningen opgive denne adresse, som meddelelser, herunder reklamationer, kan sendes til. Undladelse heraf eller forsinkelse hermed forlænger udlejers reklamationspligt tilsvarende Det lejede skal være fraflyttet senest kl på fraflytningsdagen. Såfremt lejer på dette tidspunkt ikke har fjernet sine ejendele fra de lejede lokaler er udlejer berettiget til at bortskaffe dem for lejers regning. Udlejer skal dog forinden have afgivet påkrav til lejer med angivelse af en rimelig frist, som skal være udløbet uden at lejer har fjernet sine ejendele. Lejer er endvidere forpligtet til at betale leje indtil bortfjernelsen har fundet sted, samt erstatte udlejer ethvert tab i den anledning, f.eks. lejetab og erstatning til en anden lejer. Ved vanrøgt eller anden uforsvarlig omgang med det lejede, er lejer endvidere forpligtet til at betale leje i perioden for lejeforholdets ophør og indtil istandsættelse har fundet sted. Istandsættelsen, der sker ved udlejers foranstaltning, idet udlejer vælger de håndværkere, der skal udføre arbejdet, skal ske uden ufornødent ophold Medmindre andet er aftalt mellem parterne, er lejer ikke berettiget til at fraflytte det lejede tidligere end 15 dage før tidspunktet før lejeforholdets ophør. Ved fraflytning i utide bærer lejer risikoen for det lejede indtil ophørstidspunktet, og lejer er erstatningsansvarlig for tab, som udlejer måtte lide i den anledning, f.eks. mistet afskrivningsret. DET LEJEDES STAND VED FRAFLYTNING: Ved lejemålets ophør skal lokalerne afleveres af lejeren i samme stand som ved overtagelsen, jfr. 4, stk AFLEVERINGSFORRETNING OG REKLAMATION: Udlejer indkalder med mindst 1 uges varsel til en afleveringsforretning, der, medmindre andet aftales, skal afholdes snarest muligt og senest 4 uge efter lejers fraflytning Ved afleveringsforretningen udfærdiges en fortegnelse (afleveringsrapport) over hvilke vedligeholdelses- og istandsættelsesarbejder m.v., der skal udføres for at bringe det lejede i aftalt stand, jf. foregående. Såfremt parterne er enige om, hvilke arbejder, der skal udføres, overgives lejer en kopi af afleveringsrapporten, og ved sin underskrift på denne kvitterer lejer for modtagelsen heraf, hvorefter der er indgået

11 en bindende aftale parterne imellem om lejers vedligeholdelsesforpligtelser i forbindelse med fraflytning. Indgås en sådan aftale er yderligere reklamation fra udlejer overflødig Kan parterne ikke blive enige om vedligeholdelses- og istandsættelsesforpligtelsen, eller giver lejer ikke møde under afleveringsforretningen, og har lejer ikke senest 1 uge efter at have modtaget afleveringsrapport vedrørende afleveringsforretningen, der skal fremsendes som anbefalet brev, reklameret over indholdet heri, lægges udlejers gennemgang til grund Kan parterne ikke blive enige om omfanget af lejers vedligeholdelses- og istandsættelsesforpligtelse ved fraflytning, er hver af parterne berettiget til at anmode Arkitektforbundet om, så hurtigt som muligt, at udpege en sagkyndig, der har særligt kendskab til istandsættelses- og vedligeholdelsesarbejder for så vidt angår fast ejendom. Den sagkyndige skal uden ugrundet ophold og uden at afvente syns- og skønstema fra parterne bindende for begge parter: a) Beskrive det lejedes vedligeholdelsesmæssige tilstand. b) Tage stilling til omfanget af, og udgiften ved istandsættelse, der er fornøden for at opfylde kravene til istandsættelse i henhold til nærværende lejekontrakt bestemmelser herom. c) Tage stilling til rimeligheden af størrelsen af eventuelt indhentede håndværkertilbud. d) Om fornødent tage stilling til udført arbejdes kvalitet. e) Beskrive eventuelt ulovlige installationer og bygningsindretninger i det lejede Den forannævnte sagkyndige tager med bindende virkning for begge parter stilling til forholdene, som nævnt i pkt. 4, men skal ikke tage stilling til juridiske spørgsmål, herunder fortolkningsmæssige spørgsmål. Disse afgøres om fornødent af domstolene Den sagkyndige fordeler endvidere omkostninger ved det af ham udførte arbejde med bindende virkning for parterne alt efter, hvem der har fået medhold ved den af den sagkyndige foretagne gennemgang Medmindre parterne er enige om, hvilke arbejder, der skal udføres, skal udlejer, for at kunne gøre vedligeholdelses- og istandsættelseskrav gældende overfor lejer, fremsende skriftligt krav mod denne, således at kravet er kommet frem til lejer senest 4 uger fra fraflytningsdagen. Denne frist gælder dog ikke, såfremt lejer har handlet svigagtigt eller manglerne ikke kan erkendes ved anvendelse af sædvanlig agtpågivenhed. I sidstnævnte tilfælde skal udlejer rette påkrav til lejer senest 4 uger efter at manglerne er opdaget eller burde være opdaget. 4-ugers fristen udskydes, såfremt lejer ikke flytter til tiden eller undlader at meddele ny adresse, hvortil opgørelse kan fremsendes Modtager lejer, som foran anført, meddelelse fra udlejer, skal lejer senest 1 uge efter modtagelsen af udlejers krav reklamere over disse, idet de af udlejer fremsatte krav anses for godkendte af lejer.

12 UDLEJERS RET TIL AT KRÆVE VILKÅRSÆNDRINGER (ERHVERVSLEJELOVENS 14 OG 15), (IKKE ERHVERVSBESKYTTET LEJEMÅL, KNF. 62 I ERHVERVSLEJELOVEN): Udlejer kan stille krav om ændring af vilkårene med den virkning, at udlejeren kan opsige lejeforholdet, hvis parterne ikke efter en forhandling er nået til enighed om de fremtidige vilkår Ændring af lejevilkårene og opsigelse kan dog tidligst få virkning 8 år efter lejeperiodens begyndelse og tidligst 8 år fra det tidspunkt, hvor en ændring af lejevilkårene sidst er trådt i kraft Ved opsigelse fra udlejerens side efter denne bestemmelse har lejeren ikke krav på erstatning. 25. LEJERS AFSTÅELSESRET/LEJERS GÆLDSINDTRÆDELSE I LEJEFORHOLDET: Lejer har ikke afståelsesret Lejeren har dog afståelsesret, såfremt den ene af de 2 brugere ikke ønsker at være lejer. FREMLEJE: Lejer har ikke fremlejeret. UDLEJERS ANSVARSFRASKRIVELSE M.V.: Udlejer er ikke erstatningsansvarlig for driftstab, avancetab eller andet indirekte tab som følge af mangler ved lejemålet, men udlejer er forpligtet til uden ugrundet ophold at udbedre konstaterede mangler, for hvilke han hæfter. LEJERENS OMSORGSPLIGT M.V.: Lejeren skal behandle det lejede ansvarligt.

13 Lejeren er forpligtet til at holde lejemålet frostfrit Lejeren er erstatningsansvarlig for de skader på ejendommen, som forvoldes ved uansvarlig adfærd af ham selv, af hans personale eller andre, som han har givet adgang til det lejede Skader, hvis udbedring er uopsættelig/uopsættelige skal lejeren straks udbedre eller foranledige udbedre. Lejeren skal straks anmelde til udlejeren. Andre skader skal lejer uden ugrundet ophold udbedre eller foranledige udbedret. LEJEKONTRAKTENS TINGLYSNING: Lejer er berettiget til ved egen foranstaltning og uden udgift for udlejer at lade sit eget eksemplar af lejekontrakten tinglyse dels med respekt af den ved anmeldelse til tinglysning på ejendommen tinglyste pantegæld, ligesom lejekontrakten respekterer al øvrig og fremtidig pantegæld, der tinglyses på ejendommen Lejer skal respektere ejendommens eventuelt senere opdeling i ejerlejligheder. KONTRAKTÆNDRINGER: Alle aftaler, der ændrer eller supplerer denne kontrakt, skal være skriftlige for at være bindende Medmindre andet fremgår af parternes aftale, skal ændringer og tilføjelser til denne kontrakt ikke indebære, at der anses at foreligge en ny lejeaftale mellem parterne. BOLIGMINISTERIETS TJEKLISTE: Boligministeriets tjekliste påhæftes nærværende lejekontrakt.

14 KONTRAKTOMKOSTNINGER: Eventuel tinglysningsafgift betales af lejer I øvrigt betaler hver part de udgifter, som vedkommende måtte have haft til juridisk eller anden assistance i forbindelse med lejeaftalens indgåelse. FORBEHOLD: Nærværende lejekontrakt er tiltrådt af parterne betinget af: - At lejemålet kan godkendes af Folkeoplysningsudvalget og herunder at der kan modtages sædvanlig lokale tilskud til Svendborg Judo Klub og Aikido Dojo Svendborg. - At Svendborg Kommune påtager sig at leje lejemålet + moms med henblik på videreudlejning uden moms til Svendborg Judo Klub og Aikido Dojo Svendborg. - At lokalet kan godkendes til uopvarmet træningslokale for Svendborg Judo Klub og Aikido Dojo Svendborg., den / 2018, den / 2018 Som udlejer: Som lejer: Tiltrådt af Svendborg Judo Klub og Aikido Dojo Svendborg under forudsætning af betingelserne i 33.1 er opfyldt. BILAG:

15 1. Boligministeriets tjekliste. 2. Tegning over de lejede arealer

16 Boligministeriets tjekliste - Erhvervslejeloven Denne vejledning er tænkt som en hjælp til lejere og udlejere, der skal indgå en lejekontrakt om erhvervslokaler. Det er vigtigt at være opmærksom på, at vejledningen ikke kan "stå alene", men skal læses sammen med lovteksten. Vejledningen er blevet til efter høring af Ejendomsforeningen Danmark, Jydske Grundejerforeninger, Lejernes Landsorganisation, Erhvervslejernes Landsorganisation, Dansk Handel & Service og De Samvirkende Købmænd. Erhvervslejeloven er en lov, der bygger på en høj grad af aftalefrihed. Aftalefriheden betyder, at udlejer og lejer - udover lejens størrelse og regulering - skal tage stilling til en række spørgsmål, f.eks. om lejeforholdets varighed, fordelingen af vedligeholdelsespligten, lejers afståelsesret, erstatning osv. Lejens størrelse bør afspejle, hvilke øvrige vilkår, man har forhandlet sig frem til. Samtidig stiller aftalefriheden nogle krav til både lejer og udlejer om at "være vågne", når der forhandles en lejekontrakt om et erhvervslejemål. Nedenfor er nævnt de områder, som man skal være særligt opmærksom på ved indgåelse af en erhvervslejekontrakt. Desuden beskrives opsigelsesreglerne i korte træk. Indgåelse af lejeaftale Parterne bør indgå en skriftlig lejekontrakt, selv om dette ikke er et krav ifølge loven. Der gælder ikke særlige regler for udformningen af lejekontrakten. Der er heller ikke krav om anvendelse af specielle blanketter el.lign. By- og Boligministeriet kan ikke anbefale, at parterne anvender den standardblanket, der betegnes typeformular H, 1. udgave, af 2. januar 1996, på lejekontrakter, der indgås i henhold til den nye lov, og har derfor ophævet denne ved en bekendtgørelse, der træder i kraft samtidig med erhvervslejeloven. Lejekontrakter, der indgås den 1. januar 2000 eller senere, er fritaget for stempelpligt. Det er kun nødvendigt at tinglyse en lejekontrakt, hvis der er aftalt rettigheder for lejeren, som ikke følger af loven. Lejekontrakten får ved tinglysningen den prioritetsstilling, som følger af aftalen eller tinglysningslovgivningen. Udgifter ud over lejen (herunder forbrugsafgifter) 5 Bestemmelsen stiller nogle krav til udlejeren om, hvilke oplysninger, udlejeren skal give i lejekontrakten. Udlejeren skal blandt andet ifølge 5, stk. 2 oplyse om, hvilke typer udgifter der skal betales til udlejeren ud over lejen. Udlejeren skal også anslå størrelsen af den enkelte udgift. Denne oplysningspligt gælder ifølge 5, stk. 3 også for udgifter, der indgår i forbrugsregnskabet, bortset fra udgifter til brændsel. Virkningen af, at udlejeren ikke har oplyst dette i lejekontrakten, er, at udlejeren ikke kan opkræve udgiften hos lejeren, bortset fra i sådanne tilfælde, hvor lejeren ikke er blevet stillet dårligere ved

17 den manglende oplysning, f.eks. fordi lejeren på anden måde har fået at vide, at lejeren skal betale udgiften. Ændringer af lejen til markedsleje 13 Bestemmelsen handler om udlejers og lejers ret til at forlange lejen forhøjet eller sat ned hvert 4. år, så lejen kommer til at svare til dét, der må betragtes som markedslejen for de lejede lokaler. Bestemmelsen gælder, medmindre det er aftalt, at den ikke skal gælde. Parterne kan hver for sig eller gensidigt give afkald på at anvende 13. Det kan også aftales, at kun dele af 13 skal gælde, f.eks. ved at man aftaler et andet reguleringsforløb end de 4-årige perioder. Parterne skal altså tage stilling til, om lejen skal reguleres efter 13 og/eller på anden måde. Hvis 13 fraviges helt eller delvis, bør dette fremgå af aftalen for at undgå tvivl. Efter 13 skal der gives 3 måneders varsel, før lejen kan forhøjes eller nedsættes. 13, stk. 8 indeholder nogle betingelser, som varslingen skal opfylde for at være gyldig. Aftale om ændring af lejevilkår (opsigelse, erstatning m.v.) 14 Når man forhandler en erhvervslejekontrakt, skal man tage stilling til, om ud-lejeren skal have ret til at anvende 14. Bestemmelsen indeholder i modsætning til 13 kun en ret for udlejer. Bestemmelsen giver udlejeren ret til at kræve lejevilkårene ændret hvert 8. år. Udlejerens krav kan gå ud på ændring af lejens størrelse, men også alle mulige andre ændringer af lejeforholdet. 14 giver også udlejeren ret til at opsige lejeren til udgangen af det 8. år, hvis lejeren og udlejeren ikke efter en forhandling kan blive enige om de vilkår, som skal gælde fremover. Bestemmelsen kan ikke aftales i de såkaldte erhvervsbeskyttede lejeforhold, dvs. lejeforhold, hvor lejeren driver en erhvervsvirksomhed, hvis stedlige forbliven i ejendommen er af væsentlig betydning og værdi for virksomheden. Dette vil typisk være butikker og restauranter, men ikke altid! Det afgørende er, om lejeforholdet er erhvervsbeskyttet på det tidspunkt, hvor 14 aftales. Det er endvidere meget vigtigt at tage stilling til spørgsmålet, om lejeren skal have erstatning for sit tab ved en opsigelse. Ifølge bestemmelsen har lejeren ret til at få erstattet det tab, lejeren lider som følge af opsigelsen, men lejeren kan give afkald på denne ret på forskellig måde. For eksempel kan erstatningens størrelse aftales på forhånd, ligesom det kan aftales, at lejeren slet ikke skal have erstatning. Man skal være opmærksom på, at en aftale om 14 vil påvirke værdien af en eventuel afståelsesret, fordi man ikke kender de fremtidige vilkår for lejeforholdet. Udlejeren kan som nævnt kun bruge 14, hvis det er aftalt mellem udlejer og lejer, at udlejeren skal have denne mulighed. Det kræves derfor i bestemmelsen, at der skal indgås en skriftlig aftale om anvendelse af 14. For at aftalen er gyldig, skal det oplyses, at udlejeren har ret til at opsige

18 lejeren efter be-stemmelsen. Det skal også stå i aftalen, om lejeren har krav på erstatning for opsigelsen. Hvis lejeren efterfølgende mener, at 14-aftalen er ugyldig, f.eks. fordi det ikke står i aftalen, at udlejeren har ret til at opsige lejeren, kan lejeren anlægge sag om aftalens ugyldighed. En sag om sådanne formelle mangler skal være anlagt senest 1 år efter aftalens indgåelse. Lejeren kan også anlægge sag om aftalens ugyldighed, hvis lejeren mener, at lejemålet var erhvervsbeskyttet, da 14-aftalen blev indgået. For en sådan sag gælder 1-årsfristen ikke. Bestemmelsen indeholder i øvrigt en række varslingsregler og fristregler. Man kan ikke aftale frister, der stiller lejeren dårligere end disse regler. Man skal være opmærksom på, at det har væsentlige konsekvenser for parterne, hvis man ikke overholder disse regler. Vedligeholdelse i lejeperioden 16 Ifølge bestemmelsen har udlejeren pligten til al vedligeholdelse af ejendommen og de lejede lokaler. Det kan aftales, at lejeren skal overtage vedligeholdelsespligten helt eller delvis. Lejers ombygninger, installationer og retablering og 75 Bestemmelserne drejer sig om, hvilke ombygninger og installationer, lejeren har ret til at gennemføre i det lejede. Udgangspunktet er ifølge 36, at lejeren skal have samtykke fra udlejeren til at forandre de lejede lokaler. Hvis udlejeren efter 36 giver lejeren samtykke til at foretage en ændring, så er udgangspunktet, at lejeren ikke skal fjerne ændringen igen ved fraflytning (retablering). Udlejeren kan dog kræve retablering ( 75, stk. 2). Hvis lejeren gerne vil fjerne ændringen, skal lejeren aflevere de lejede lokaler til udlejeren i samme stand som ved overtagelsen ( 75, stk. 1). Ifølge 37 har lejeren ret til at foretage sædvanlige installationer i sit lejemål. Dette gælder dog ikke, hvis udlejeren kan påvise, at ejendommens el- og afløbskapacitet ikke er tilstrækkelig. Lejeren skal give besked til udlejeren i rimelig tid, inden installationen foretages. Denne ret kan ikke fraviges i lejekontrakten. Ifølge 39 har lejeren også ret til at opsætte skilte, udhængsskabe og automater m.v. i sædvanligt omfang. I begge disse tilfælde er udgangspunktet, at lejeren ikke har pligt til at fjerne installationen eller skiltet ved fraflytningen. Hvis lejeren gerne vil fjerne ændringen, gælder det også her, at lejeren skal aflevere de lejede lokaler til udlejeren i samme stand som ved overtagelsen ( 75, stk. 1). Det fremgår af 38, at lejeren ifølge stk. 1 har ret til at foretage ombygninger, der er sædvanlige for lejerens virksomhed, og kan gennemføre disse efter at have givet udlejeren meddelelse om ombygningen.

19 Udlejeren kan dog modsætte sig ombygningen, hvis den vil være til ulempe for ejendommen eller de andre lejere. Bestemmelsen gælder, hvis parterne ikke har aftalt noget andet i lejekontrakten. Ifølge stk. 2 har lejeren også ret til at foretage sådanne installationer og ombygninger, som er nødvendige for at opfylde krav fra en offentlig myndighed. Denne ret kan ikke fraviges i lejekontrakten. Der er heller ikke i denne situation noget krav om, at udlejeren skal give sam-tykke, men udlejeren skal have mulighed for til en vis grad at bestemme, f.eks. hvor den nødvendige installation skal placeres. Lejeren skal være opmærksom på, at, hvis ikke andet er aftalt, har lejeren ifølge 38 pligt til at fjerne ombygningen eller installationen ved lejeforholdets ophør. Når lejeren forlader lejemålet, skal de lejede lokaler altså se ud som dengang, lejeperioden begyndte. Der er som nævnt både i 37, 38 og 39 tale om en ret for lejeren, men i forbindelse med en opsigelse kan lejeren kun få erstatning for de ændringer, som er gennemført med udlejerens samtykke. Istandsættelse ved fraflytning 74 Hvis ikke andet er aftalt, skal lejeren aflevere det lejede i samme vedligeholdelsesstand som ved overtagelsen. Det vil sige, at lejeren skal betale for istandsættelse af de dele af lejemålet, som lejeren har vedligeholdelsespligten til ifølge lejekontrakten. Bestemmelsen kan fraviges ved aftale, hvilket vil sige, at parterne i lejekontrakten kan tage stilling til, i hvilken stand de lejede lokaler skal være ved lejerens fraflytning. Afståelsesret 55 Man skal ved indgåelse af lejekontrakten være opmærksom på, at det skal aftales, om lejeren skal have afståelsesret. Skriver man ikke noget om det i kontrakten, har lejeren ifølge bestemmelsen afståelsesret til lejemålet. Det vil sige, at lejeren har ret til at lade en anden lejer inden for samme branche fortsætte lejeforholdet på uforandrede vilkår. Udlejeren kan dog modsætte sig, at lejeren afstår lejemålet til en anden lejer, der f.eks. har en dårlig økonomi eller ikke har kendskab til den branche, som drives i de lejede lokaler. Når lejeren har afståelsesret "inden for samme branche", bør parterne afklare i kontrakten, hvad der skal forstås ved "samme branche", f.eks. om der kun kan afstås til en lejer, der vil anvende de lejede lokaler til nøjagtig det samme formål, som den hidtidige lejer. Det er vigtigt at tage stilling til, om lejeren skal kunne afstå lejemålet til et selskab. Hvis ikke andet er aftalt, giver en afståelsesret lejeren ret til at afstå til et aktie- eller anpartsselskab under visse betingelser. Udlejer og lejer bør i deres aftale tage stilling til, om lejer skal have en sådan ret til at afstå lejemålet til et aktie- eller anpartsselskab og i givet fald under hvilke betingelser, dette kan ske. Da udlejeren i sådanne tilfælde ikke længere har en aftale med en lejer, der hæfter personligt for sine

20 forpligtelser ifølge lejekontrakten, er det af betydning at tage stilling til i hvilket omfang lejeren skal stille sikkerhed for opfyldelse af udlejerens krav mod selskabet. Det er endvidere vigtigt at tage stilling til, hvad der skal gælde ved overdragelse af aktier/anparter. Branchebeskyttelse Loven indeholder ikke nogen beskyttelse mod, at udlejeren udlejer andre loka-ler i ejendommen til en tilsvarende virksomhed som lejerens eller selv driver en konkurrerende virksomhed i samme branche. Det er derfor op til parterne at aftale det, hvis de ønsker, at der skal gælde en sådan beskyttelse for lejeren. Opsigelse og erstatning kapitel 11 Reglerne i opsigelseskapitlet gælder, selv om de ikke er aftalt. Lovens ordning om opsigelse fra udlejerens side kan kun fraviges til fordel for lejeren. Lejeren er som hovedregel beskyttet mod opsigelse. Undtagelsen er de opsigelsesgrunde, som står i 61 og den særlige bestemmelse i 14 om udlejerens ret til at kræve lejevilkårene ændret. Udlejer og lejer kan aftale, at lejeforholdet skal være uopsigeligt i en periode, hvorefter det fortsætter på lovens almindelige opsigelsesvilkår, jf. nedenfor. Man kan også aftale, at lejeforholdet skal være tidsbestemt. Lejers opsigelse Lejeren kan efter 60 opsige lejekontrakten uden særlig grund. Er der aftalt uopsigelighed fra lejerens side, kan lejeren dog ikke opsige lejekontrakten i uopsigelighedsperioden. Er lejekontrakten tidsbestemt, kan lejeren efter 63 kun opsige, hvis det er aftalt med udlejeren, at opsigelse kan ske i lejeperioden. Opsigelsesvarslet er efter 64 3 måneder, dog 1 måned for garager, stalde og lignende, medmindre andet varsel, kortere eller længere, er aftalt med udlejeren. Der siges op til den første i en måned. Udlejers opsigelse Udlejeren kan efter 61, bortset fra opsigelse efter 14, kun opsige lejekontrakten, når en af lovens særlige opsigelsesgrunde foreligger. Udlejeren kan dog opsige lejeforhold om garager, stalde og lignende og de såkaldte etablissementslejeforhold uden særlig grund. Lovens opsigelsesgrunde er følgende: 1. Når udlejeren selv vil benytte det lejede. En opsigelse af denne grund skal være rimelig ud fra en vurdering af begge parters forhold.

21 Når nedrivning eller ombygning af ejendommen medfører, at det lejede må fraflyttes. Udlejeren skal samtidig med opsigelsen tilbyde lejeren at leje lokaler af samme art som de opsagte, hvis der efter genopførelsen eller ombygningen sker udleje af lokaler. 3. Når god skik og orden er tilsidesat fra lejerens side. Det er ligegyldigt, om den pågældende adfærd udøves af lejeren selv, dennes personale eller andre, som lejeren har givet adgang til det lejede. 4. Når vægtige grunde i øvrigt gør det særligt magtpåliggende for udlejeren at blive løst fra lejeforholdet. Er der aftalt uopsigelighed fra udlejerens side, kan udlejeren kun opsige med den begrundelse, at god skik og orden er tilsidesat (eller opsige efter 14, hvis det er aftalt, at denne bestemmelse skal gælde). Er lejekontrakten tidsbestemt, kan udlejeren efter 63 kun opsige, hvis det er aftalt med lejeren, at opsigelse kan ske i lejeperioden. Opsigelse kræver dog altid, at lovens almindelige opsigelsesbetingelser, herunder kravet om en opsigelsesgrund, er opfyldt (eller at det er aftalt, at 14 skal gælde). Særligt om erhvervsbeskyttede lejemål En erhvervsbeskyttet lejer kan, når der ses bort fra tilsidesættelse af god skik og orden, kun opsiges, hvis opsigelsen er rimelig ud fra en vurdering af begge parters forhold. Endvidere gælder, at en erhvervsbeskyttet lejer ikke kan opsiges med den begrundelse, at udlejeren selv vil benytte det lejede, hvis dette sker med henblik på at drive erhverv i samme branche som lejerens. Opsigelsesvarsler Opsigelsesvarslet er efter 64 3 måneder, dog 1 måned for garager, stalde og lignende og 1 år for opsigelse med den begrundelse, at udlejeren selv vil benytte det lejede. Der kan aftales længere varsler fra udlejerens side, men ikke kortere varsler. Der siges op til den første i en måned. Ved opsigelse med den begrundelse, at udlejeren selv vil benytte det lejede, siges der op til aftalt flyttedag. Erstatning Lejere i alle typer af lejeforhold - bortset fra garager, stalde og lignende og de såkaldte etablissementslejeforhold - har efter 66 ret til erstatning for at få dækket det tab, som lejeren lider som følge af opsigelsen. Undtaget er dog de tilfælde, hvor opsigelse sker på grund af lejerens misligholdelse. For ikke-erhvervsbeskyttede lejemål kan en lejer dog give afkald på erstatning på forskellig måde. F.eks. kan erstatningens størrelse aftales, ligesom det kan aftales, at lejeren slet ikke skal have erstatning. Tvistebehandling 77 Udgangspunktet er, at en tvist f.eks. om lejens størrelse skal afgøres af boligretten. Man skal dog være opmærksom på, at man kan aftale voldgiftsbehandling. Det vil sige, at en tvist i stedet skal afgøres af en voldgiftsret.

22 Man kan aftale, at alle tvister eller bestemte typer af tvister skal afgøres ved voldgift. Fordelen ved voldgiftsbehandling er, at tvisten normalt vil blive afgjort hurtigere. Til gengæld er voldgift ofte dyrere, og en voldgiftsafgørelse kan ikke ankes. Det er vigtigt, at en aftale om voldgiftsbehandling er klar, så der ikke opstår tvivl, om det virkelig er det, parterne ønsker. Urimelige aftaler 7 Hvis f.eks. en forskel i styrkeforholdet mellem parterne har ført til en urimelig aftale, kan boligretten/voldgiftsretten tilsidesætte en sådan aftale helt eller delvis., den / 2018, den / 2018 Som udlejer: Som lejer:

Tjekliste - Erhvervslejeloven

Tjekliste - Erhvervslejeloven Tjekliste - Erhvervslejeloven Denne vejledning er tænkt som en hjælp til lejere og udlejere, der skal indgå en lejekontrakt om erhvervslokaler. Det er vigtigt at være opmærksom på, at vejledningen ikke

Læs mere

Erhvervslejeaftale Driftsbygning Hal? Stenninggårdsvej 1, Vejen

Erhvervslejeaftale Driftsbygning Hal? Stenninggårdsvej 1, Vejen TEKNIK & MILJØ Team Administration Dato: 13-07-2014 Sagsnr.: 14/24150 Kontaktperson: Birgith M. Hansen Dir. tlf.: 7996 6203 E-mail: teknik@vejen.dk Erhvervslejeaftale Driftsbygning Hal? Stenninggårdsvej

Læs mere

ERHVERVSLEJEKONTRAKT

ERHVERVSLEJEKONTRAKT ERHVERVSLEJEKONTRAKT PARTERNE Mellem og medundertegnede Tønder Kommune Kongevej 57 6270 Tønder Cvr. 29189781 (i det følgende kaldet udlejer) Udlændingestyrelsen Ryesgade 53 2100 København Cvr. 77940413

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Indgåelse af lejemålet Grønbjergvej 26, 6971 Spjald til brug for åbne pladser på Den sikrede institution Koglen

Bilag. Region Midtjylland. Indgåelse af lejemålet Grønbjergvej 26, 6971 Spjald til brug for åbne pladser på Den sikrede institution Koglen Region Midtjylland Indgåelse af lejemålet Grønbjergvej 26, 6971 Spjald til brug for åbne pladser på Den sikrede institution Koglen Bilag til Forretningsudvalgets møde 13. maj 2008 Punkt nr. 28 Bilag

Læs mere

LEJEKONTRAKT. Aabenraa Kommune

LEJEKONTRAKT. Aabenraa Kommune LEJEKONTRAKT Mellem undertegnede udlejer Foreningen De Danske Børneinstitutioner i Aabenraa på vegne af Løjt Børnehus og medundertegnede lejer Aabenraa Kommune indgås herved følgende lejekontrakt S 1 -

Læs mere

L E J E K O N T R A K T

L E J E K O N T R A K T Advokat Ole Kildeby Danmarksgade 81.2.th. 9900 Frederikshavn Tlf.nr. 98 42 91 11 L E J E K O N T R A K T 1. Parterne 1.1. Mellem Fonden Tordenskiold, Frederikshavn som udlejer, og Tordenskiolds Soldater

Læs mere

Lejeaftale. Hvidovre Kommune Hvidovrevej 278 2650 Hvidovre. (I det følgende udlejer ) Hvidovre Produktionsskole Stevnsbovej 1 2650 Hvidovre

Lejeaftale. Hvidovre Kommune Hvidovrevej 278 2650 Hvidovre. (I det følgende udlejer ) Hvidovre Produktionsskole Stevnsbovej 1 2650 Hvidovre Udkast Lejeaftale mellem Hvidovre Kommune Hvidovrevej 278 2650 Hvidovre (I det følgende udlejer ) og Hvidovre Produktionsskole Stevnsbovej 1 2650 Hvidovre (I det følgende lejer ) vedrørende Sprøjtehuset,

Læs mere

ERHVERVSLEJEKONTRAKT. J. nr. 02-11575/lmj. Mellem undertegnede. NES Nordsjællands Entreprenør Service A/S Undalsvej 3 3300 Frederiksværk som udlejer

ERHVERVSLEJEKONTRAKT. J. nr. 02-11575/lmj. Mellem undertegnede. NES Nordsjællands Entreprenør Service A/S Undalsvej 3 3300 Frederiksværk som udlejer J. nr. 02-11575/lmj ERHVERVSLEJEKONTRAKT Mellem undertegnede NES Nordsjællands Entreprenør Service A/S Undalsvej 3 3300 Frederiksværk som udlejer og medundertegnede Halsnæs Kommunale Forsyning A/S under

Læs mere

L E J E K O N T R A K T edoc 2011/

L E J E K O N T R A K T edoc 2011/ L E J E K O N T R A K T edoc 2011/05143-52 1. Parterne 1.1. Mellem Halsnæs Kommune Cvr.nr 29188416 Rådhuset 3300 Frederiksværk (i det følgende kaldet udlejer) og Frivillighedscenteret Skjoldborg 3300 Frederiksværk

Læs mere

L E J E K O N T R A K T

L E J E K O N T R A K T L E J E K O N T R A K T 1. Parterne 1.1. Mellem Halsnæs Kommune Cvr.nr 29188416 Rådhuset 3300 Frederiksværk (i det følgende kaldet udlejer) og Frivillighedscenteret Cvr.nr xxxxx xxx (i det følgende kaldet

Læs mere

ERHVERVSLEJEKONTRAKT

ERHVERVSLEJEKONTRAKT ERHVERVSLEJEKONTRAKT PARTERNE Mellem Køber Cvr.: (i det følgende kaldet udlejer) og medundertegnede Vej & Park Skovvej 2a 6400 Sønderborg er indgået følgende lejekontrakt: Cvr.: 29189773 (i det følgende

Læs mere

ERHVERVSLEJEKONTRAKT. J. nr Mellem undertegnede. Peter Skovgaard Andersen Brydkærvej Ørsted. (i det følgende kaldet lejer)

ERHVERVSLEJEKONTRAKT. J. nr Mellem undertegnede. Peter Skovgaard Andersen Brydkærvej Ørsted. (i det følgende kaldet lejer) J. nr. 216051 ERHVERVSLEJEKONTRAKT Mellem undertegnede Peter Skovgaard Andersen Brydkærvej 3 8950 Ørsted (i det følgende kaldet udlejer) og medundertegnede Norddjurs Kommune CVR-nr. 29189986 Torvet 3 8500

Læs mere

OPP Kalvebod Brygge. Bilag 2.A // Grundlejekontrakt 2

OPP Kalvebod Brygge. Bilag 2.A // Grundlejekontrakt 2 OPP Kalvebod Brygge Bilag 2.A // Grundlejekontrakt 2 Indholdsfortegnelse 1 Parterne 2 2 Baggrund 2 3 Det lejedes omfang og beliggenhed 3 4 Anvendelse 3 5 Ikrafttræden, opsigelse og købsret 4 6 Lejemålets

Læs mere

Lejekontrakt. Hobro den Lilleringvej Harlev J. Hobro Karate Skole Formand Natalia Østergaard

Lejekontrakt. Hobro den Lilleringvej Harlev J. Hobro Karate Skole Formand Natalia Østergaard Hobro den 20.06.2010 Lejekontrakt Udlejre: Team Hyldahl A/S Lilleringvej 6 8462 Harlev J. Lejre: Hobro Karate Skole Formand Natalia Østergaard Indholdsfortegnelse. 1. Parterne 2. Det lejede 3. Det lejedes

Læs mere

ERHVERVSLEJEKONTRAKT For lokalerne beliggende:

ERHVERVSLEJEKONTRAKT For lokalerne beliggende: ERHVERVSLEJEKONTRAKT For lokalerne beliggende: Søndergade 27 Lejemål nr. 5+6 8740 Brædstrup INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Det lejedes omfang og beliggenhed... 3 2. Det lejedes benyttelse... 4 3. Lejemålets begyndelse

Læs mere

E R H V E R V S L E J E K O N T R A K T

E R H V E R V S L E J E K O N T R A K T Lejemåls nr. E R H V E R V S L E J E K O N T R A K T Denne kontrakt består af en række bestemmelser, der udfyldes af parterne. Bestemmelser der uddyber eller fraviger det fortrykte kan anføres i kontraktens

Læs mere

Lejekontrakt. Kolding Kommune. Kolding Modeljernbaneklub. mellem

Lejekontrakt. Kolding Kommune. Kolding Modeljernbaneklub. mellem Lejekontrakt mellem Kolding Kommune og Kolding Modeljernbaneklub Mellem Kolding Kommune Senior-, Sundhed- og Fritidsforvaltningen Fritid og Idræt 6000 Kolding (i det følgende kaldet udlejer) og Kolding

Læs mere

Tidsbegrænset erhvervslejekontrakt (Ikke erhvervsbeskyttet)

Tidsbegrænset erhvervslejekontrakt (Ikke erhvervsbeskyttet) J.nr. 11/22833 Tidsbegrænset erhvervslejekontrakt (Ikke erhvervsbeskyttet) Mellem Hvidovre Kommune (Udlejer) Hvidovrevej 278 2650 Hvidovre CVR 55606617 og Grundejerforeningen Avedørelejren (Lejer) CVR

Læs mere

FORPAGTNINGSKONTRAKT. Mellem underskrevne: Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Arealer og Ejendomme / Ejendomskontoret (som bortforpagter)

FORPAGTNINGSKONTRAKT. Mellem underskrevne: Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Arealer og Ejendomme / Ejendomskontoret (som bortforpagter) FORPAGTNINGSKONTRAKT Mellem underskrevne: Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Arealer og Ejendomme / Ejendomskontoret (som bortforpagter) og medunderskrevne: () (som forpagter) er der indgået aftale om forpagtning

Læs mere

Stk. 1.Det lejede består af hele ejendommen matr.nr. 636, Sdr. Vilstrup, Vilstrup, beliggende Sdr. Vilstrup Bygade 3, 6100 Haderslev.

Stk. 1.Det lejede består af hele ejendommen matr.nr. 636, Sdr. Vilstrup, Vilstrup, beliggende Sdr. Vilstrup Bygade 3, 6100 Haderslev. 3.9.13-1 ERHVERVSLEJEKONTRAKT Mellem undertegnede Den Selvejende Institution Vilstrup Sogns Børnehave c/o Henrik Clausen Havvejen 40 6100 Haderslev Cvr.nr. 32083528 som udlejer og medundertegnede Haderslev

Læs mere

E R H V E R V S L E J E K O N T R A K T

E R H V E R V S L E J E K O N T R A K T Lejemåls nr. E R H V E R V S L E J E K O N T R A K T Denne kontrakt består af en række bestemmelser, der udfyldes af parterne. Bestemmelser der uddyber eller fraviger det fortrykte kan anføres i kontraktens

Læs mere

LEJEKONTRAKT. 1. Parterne. Mellem Region Midtjylland Skottenborg 26 8000 Viborg (i det følgende kaldet udlejer)

LEJEKONTRAKT. 1. Parterne. Mellem Region Midtjylland Skottenborg 26 8000 Viborg (i det følgende kaldet udlejer) 1. Parterne Mellem Region Midtjylland Skottenborg 26 8000 Viborg (i det følgende kaldet udlejer) og medundertegnede Herning kommune v/center for kommunikation Brahmsvej 8 7400 Herning (i det følgende kaldet

Læs mere

LEJEKONTRAKT. Lundsbjerg Industivej Aabenraa CVR.nr.: (i det efterfølgende kaldet udlejer) og medundertegnede

LEJEKONTRAKT. Lundsbjerg Industivej Aabenraa CVR.nr.: (i det efterfølgende kaldet udlejer) og medundertegnede LEJEKONTRAKT Mellem undertegnede KLT Projekter A/S Lundsbjerg Industivej 13 6200 Aabenraa CVR.nr.: 32 64 95 21 (i det efterfølgende kaldet udlejer) og medundertegnede Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200

Læs mere

ERHVERVSLEJEKONTRAKT

ERHVERVSLEJEKONTRAKT ERHVERVSLEJEKONTRAKT For ejendommen: Matr.nr. [INDSÆT] Bygning [INDSÆT] Udlejer: [INDSÆT] Lejer: [INDSÆT] 1. Det lejede 1.1 Lejemålet omfatter til lejers særskilte brug kontorlokaler, hvis bruttoareal

Læs mere

Fremlejekontrakt. Peter Sabroes Gade 1, st. 2450 København SV Cvr.nr. 27389562. ( i det følgende benævnt fremlejer)

Fremlejekontrakt. Peter Sabroes Gade 1, st. 2450 København SV Cvr.nr. 27389562. ( i det følgende benævnt fremlejer) Fremlejekontrakt Fremlejer : SydhavnsCompagniet Lejer : Sekretariatet for Vesterbro og Kgs. Enghave Lokaludvalg Det lejede : Lejemålet beliggende Mozarts Plads 5, st., 2450 København SV Undertegnede: SydhavnsCompagniet

Læs mere

Regionshospitalet Horsens, Brædstrup og Odder Sundvej Horsens CVR-nr (i det følgende benævnt "Udlejer")

Regionshospitalet Horsens, Brædstrup og Odder Sundvej Horsens CVR-nr (i det følgende benævnt Udlejer) 14. januar 2009 Mellem og Regionshospitalet Horsens, Brædstrup og Odder Sundvej 30 8700 Horsens CVR-nr. 29 19 09 25 (i det følgende benævnt "Udlejer") Odder Kommune Rådhusgade 3 8300 Odder CVR-nr.: 32

Læs mere

Brugsretsaftale 14/28642 M E L L E M U D L E J E R O G L E J E R

Brugsretsaftale 14/28642 M E L L E M U D L E J E R O G L E J E R Brugsretsaftale 14/28642 M E L L E M U D L E J E R O G L E J E R 1. PARTERNE Mellem Cvr. nr. 29189730, P.nr 1019130610 Svendborg Kommune Ejendomsadministration Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge. (i

Læs mere

E R H V E R V S L E J E K O N T R A K T

E R H V E R V S L E J E K O N T R A K T ADVOKATAKTIESELSKABET Dyrberg Partnere MØDERET FOR LANDSRET OG HØJESTERET Brinck Seidelins Gade 14-16 9800 Hjørring Tlf.: 98 90 09 77 Fax: 98 91 01 77 J.nr. 10-17706-SJ-MH E R H V E R V S L E J E K O N

Læs mere

LEJEKONTRAKT. mellem. Køge Forsyningsinvest ApS. Cvr. nr Vasebækvej Køge. Stevns Forsyningsinvest ApS. Cvr. nr.

LEJEKONTRAKT. mellem. Køge Forsyningsinvest ApS. Cvr. nr Vasebækvej Køge. Stevns Forsyningsinvest ApS. Cvr. nr. LEJEKONTRAKT mellem Køge Forsyningsinvest ApS Cvr. nr. 37243647 Vasebækvej 40 4600 Køge Stevns Forsyningsinvest ApS Cvr. nr. 37243655 Fægangen 8, Bjælkerup 4660 Store Heddinge Solrød Forsyning Holding

Læs mere

E R H V E R V S L E J E K O N T R A K T

E R H V E R V S L E J E K O N T R A K T E R H V E R V S L E J E K O N T R A K T Region Nordjylland Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Ø Cvr.nr.: 29190941 (i det følgende kaldet udlejeren) og Aalborg Kommune Boulevarden 13 9100 Aalborg Cvr.nr.:

Læs mere

ADVOKATERNE I JYLLANDSGÅRDEN A/S LEJEKONTRAKT. Erhvervslejemål. 1. Det lejede. 2. Anvendelse. 3. Ikrafttræden og lejemålets stand ved overtagelsen

ADVOKATERNE I JYLLANDSGÅRDEN A/S LEJEKONTRAKT. Erhvervslejemål. 1. Det lejede. 2. Anvendelse. 3. Ikrafttræden og lejemålets stand ved overtagelsen ADVOKATERNE I JYLLANDSGÅRDEN A/S Frederiksgade 72 Postboks 5052 DK-8100 Århus C Tlf. (+45) 86 12 23 66 Fax (+45) 86 12 97 07 CVR-nr. 25 90 89 02 E-mail: info@kapas.dk www.kapas.dk Jyske Bank 5076 1320014

Læs mere

LEJEKONTRAKT. mellem. Fanø Kommune. Fanø Sejlklub. vedrørende. Fanø Lystbådehavn

LEJEKONTRAKT. mellem. Fanø Kommune. Fanø Sejlklub. vedrørende. Fanø Lystbådehavn 27879-004 BA/LIS/LW LEJEKONTRAKT mellem Fanø Kommune og Fanø Sejlklub vedrørende Fanø Lystbådehavn INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Beskrivelse af det lejede....1 2. Ikrafttræden....1 3. Det lejedes stand ved overtagelsen...1

Læs mere

Bilag 1. Erhvervslejekontrakt

Bilag 1. Erhvervslejekontrakt Bilag 1. Erhvervslejekontrakt December 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE Afsnit Forside Indholdsfortegnelse Parterne ("Hoved") 1 Beskrivelse af det lejede 2 Ikrafttræden - Det lejedes stand ved overtagelsen 3 Det

Læs mere

Tidsbegrænset lejekontrakt

Tidsbegrænset lejekontrakt Dato: XXXX J.nr. NST-523-00729 Tidsbegrænset lejekontrakt (Beboelse) mellem Naturstyrelsen Hovedstaden, Dyrehaven 6 2930 Klampenborg (herefter Udlejer) og [ ] [ ] [ ] (herefter Lejer) Indholdsfortegnelse

Læs mere

LEJEKONTRAKT. 1. Parterne. Mellem Region Midtjylland v/regionshospitalet Randers Skottenborg 26 8800 Viborg (i det følgende kaldet udlejer)

LEJEKONTRAKT. 1. Parterne. Mellem Region Midtjylland v/regionshospitalet Randers Skottenborg 26 8800 Viborg (i det følgende kaldet udlejer) 1. Parterne Mellem Region Midtjylland v/regionshospitalet Randers Skottenborg 26 8800 Viborg (i det følgende kaldet udlejer) og medundertegnede Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa CVR nr. 29189986 (i

Læs mere

ERHVERVSLEJEKONTRAKT

ERHVERVSLEJEKONTRAKT ERHVERVSLEJEKONTRAKT Mellem undertegnede: Ejendomsselskabet Voldbrohus A/S Vestergade 1 8900 Randers (i det følgende kaldet udlejer) og medundertegnede: Seniorværkstedet v/svendborg kommune Ramsherred

Læs mere

LEJEKONTRAKT. Vedrørende del af grundareal beliggende Køge Åhavn. Hvorpå fiskerhytten, Vestre havnevej 9, 4600 Køge, er opført. Mellem.

LEJEKONTRAKT. Vedrørende del af grundareal beliggende Køge Åhavn. Hvorpå fiskerhytten, Vestre havnevej 9, 4600 Køge, er opført. Mellem. LEJEKONTRAKT Vedrørende del af grundareal beliggende Køge Åhavn Hvorpå fiskerhytten, Vestre havnevej 9, 4600 Køge, er opført Mellem Køge Kommune og xxxx Indholdsfortegnelse: 1. Det lejede 2. Det lejedes

Læs mere

E R H V E R V S L E J E K O N T R A K T. Ikke momsregisteret. Mellem Udlejer. Rudersdal kommune Rudersdal Ejendomme Øverødvej Holte.

E R H V E R V S L E J E K O N T R A K T. Ikke momsregisteret. Mellem Udlejer. Rudersdal kommune Rudersdal Ejendomme Øverødvej Holte. E R H V E R V S L E J E K O N T R A K T Ikke momsregisteret Mellem Udlejer Rudersdal kommune Rudersdal Ejendomme Øverødvej 2 og Lejer Holte Rideklub Egebækvej 22 CVR nr. 56739818 vedrørende Areal Egebækvej

Læs mere

Lejekontrakt for Birkehavehus

Lejekontrakt for Birkehavehus Dato: 5. februar 2014 Journal nr. NST-5232-00454 Lejekontrakt for Birkehavehus mellem Naturstyrelsen, Nordsjælland Gillelejevej 2B, 3230 Græsted, tlf. 72543000 (herefter Udlejer) og NAVN ADRESSE TLF CPR

Læs mere

ERHVERVSLEJEKONTRAKT. Mellem. Udlejer A/S CVR-nr.: Bygade København Ø (Udlejer)

ERHVERVSLEJEKONTRAKT. Mellem. Udlejer A/S CVR-nr.: Bygade København Ø (Udlejer) ERHVERVSLEJEKONTRAKT Mellem Udlejer A/S CVR-nr.: 87654321 Bygade 27 2100 København Ø (Udlejer) og Lejer A/S CVR-nr.: 12345678 Lokalevejen 27 2100 København Ø (Lejer) vedrørende lejemålet Industrivej 47,

Læs mere

OPP Kalvebod Brygge. Bilag 2 // Vilkår for leje af grundareal

OPP Kalvebod Brygge. Bilag 2 // Vilkår for leje af grundareal OPP Kalvebod Brygge Bilag 2 // Vilkår for leje af grundareal Indholdsfortegnelse 1 Parterne 2 2 Baggrund 2 3 Det lejedes omfang og beliggenhed 3 4 Anvendelse 3 5 Ikrafttræden og opsigelse 4 6 Lejemålets

Læs mere

Udlejer: Egebjerg Landsby Virksomhed A.m.b.a. CVR. Nr. 35141693. Lejer: Navn: CVR. Nr.

Udlejer: Egebjerg Landsby Virksomhed A.m.b.a. CVR. Nr. 35141693. Lejer: Navn: CVR. Nr. ERHVERVSLEJEKONTRAKT Lejemål nr. Odsherred IT- og Iværksætterhus Denne kontrakt består af en række bestemmelser, der udfyldes af parterne. Bestemmelser, som uddyber eller fraviger fra det fortrykte kan

Læs mere

Erhvervslejekontrakt

Erhvervslejekontrakt Erhvervslejekontrakt Mellem udlejer Andelsboligforeningen Jæger Jægersborggade 32-34 2200 København N Lejers navn og lejer Lejers adresse post nr. by Cvr. nr. vedr. butikslejemålet Jægersborggade nr. 2200

Læs mere

LEJEKONTRAKT Viborg Stadionhal

LEJEKONTRAKT Viborg Stadionhal LEJEKONTRAKT Viborg Stadionhal Mellem underskrevne udlejer Viborg Kommune Prinsens Alle 5 8000 Viborg og medunderskrevne lejer VHK A/S Tingvej 7 8800 Viborg er der indgået følgende lejeaftale: 1 - Det

Læs mere

Standard lejekontrakt

Standard lejekontrakt Dato: [ ] Ledelsesnr.: [ ] Standard lejekontrakt (Beboelse) mellem Naturstyrelsen [ ] [ ] (herefter Udlejer) og [ ] [ ] [ ] (herefter Lejer) Indholdsfortegnelse 1. DET LEJEDE... 3 2. DET LEJEDES STAND...

Læs mere

Lejekontrakt. Lejekontrakt

Lejekontrakt. Lejekontrakt Lejekontrakt Mellem undertegnede i det følgende kaldet udlejer Tønder Kommune Kongevej 57 6270 Tønder Cvr. 29189781 og medundertegnede XX Xx XX Cvr. i det følgende kaldet lejer er der d.d. indgået følgende

Læs mere

L E J E K O N T R A K T 1 DET LEJEDES OMFANG

L E J E K O N T R A K T 1 DET LEJEDES OMFANG ADVOKATFIRMAET WILLADSEN MEJLHOLM J. nr. 16-513-16712 Hjørring, den 10. juli 2019 Mellem Boligselskabet Domea Hjørring, Afdeling 1952, Vestergade 8, 9800 Hjørring (i det følgende kaldet udlejer) og Hjørring

Læs mere

Er der indgået følgende aftale om leje af del af matrikel nr. 6A, Ladegården, Holbæk jorder

Er der indgået følgende aftale om leje af del af matrikel nr. 6A, Ladegården, Holbæk jorder VÆKST OG BÆREDYGTIGHED Lejekontrakt Mellem Holbæk Kommune Kanalstræde 2, 4300 Holbæk CVR.nr.: 2918 9447 (herefter kaldet udlejer) Fonden Sidesporet Ahlgade 1B, 4300 Holbæk (herefter kaldet lejer) Er der

Læs mere

Lejekontrakt for Rungstedhus

Lejekontrakt for Rungstedhus Dato: xx. xx 2016 Journal nr. NST-xxx Lejekontrakt for Rungstedhus mellem Naturstyrelsen, Hovedstaden Dyrehavehus 6, 2930 Klampenborg, tlf. xx (herefter Udlejer) og NAVN ADRESSE TLF CPR (herefter Lejer)

Læs mere

AREALLEJEKONTRAKT. Mellem Københavns Kommune, Kultur og Fritidsforvaltningen, Københavns Ejendomme, som udlejer

AREALLEJEKONTRAKT. Mellem Københavns Kommune, Kultur og Fritidsforvaltningen, Københavns Ejendomme, som udlejer AREALLEJEKONTRAKT Mellem Københavns Kommune, Kultur og Fritidsforvaltningen, Københavns Ejendomme, som udlejer og Økonomiforvaltningen Center for Sikker By, Vanløse Lokaludvalg Københavns Rådhus Rådhuspladsen

Læs mere

Mellem.xx... som lejer og Naturstyrelsen, Trekantsområdet som udlejer, oprettes nedenstående L E J E K O N T R A K T

Mellem.xx... som lejer og Naturstyrelsen, Trekantsområdet som udlejer, oprettes nedenstående L E J E K O N T R A K T Mellem.xx... som lejer og Naturstyrelsen, Trekantsområdet som udlejer, oprettes nedenstående L E J E K O N T R A K T Lejemålet omfatter stuehus, samt garage /staldbygning og have som vist på det vedhæftede

Læs mere

Sagsnr.: 16/13348 Kontraktbilag 4. Erhvervslejeaftale

Sagsnr.: 16/13348 Kontraktbilag 4. Erhvervslejeaftale Erhvervslejeaftale 1. Parterne Mellem undertegnede og medundertegnede Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle (i det følgende kaldet udlejer) xx adr postnr CVR-nr. (i det følgende kaldet lejer) er indgået

Læs mere

ERHVERVSLEJEKONTRAKT

ERHVERVSLEJEKONTRAKT Matr.nr. 92 1, Hobro Bygrunde Beliggende: Sdr. Kajgade 18 A, 9500 Hobro ERHVERVSLEJEKONTRAKT Mellem undertegnede Karl Jacob Ibsen Morbærvej 9, 9500 Hobro (Kaldet udlejer) og medunderskrivne Himmerlands

Læs mere

Brugsaftale for Pumpehuset

Brugsaftale for Pumpehuset KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Brugsaftale for Pumpehuset 1 Parterne 1.1 Denne brugsaftale indgås mellem Københavns Kommune EAN-nr. 5798009780515 v. Kultur- og Fritidsforvaltningen Rådhuspladsen 1 1599 København

Læs mere

Standard lejekontrakt

Standard lejekontrakt Dato: [ ] Ledelsesnr.: [ ] Standard lejekontrakt Storemosevej 7, 9510 Arden mellem Naturstyrelsen Møldrupvej 26 9520 Skørping (herefter Udlejer) og [ ] [ ] [ ] (herefter Lejer) Indholdsfortegnelse 1. DET

Læs mere

ERHVERVSLEJEKONTRAKT

ERHVERVSLEJEKONTRAKT ERHVERVSLEJEKONTRAKT mellem Ejendomsfonden Vandkulturhuset Papirøen CVR-nr.: ******** Trangravsvej 11, 1436 København K. som Udlejeren og Københavns Kommune CVR-nr.: 64942212 Københavns Rådhus, Rådhuspladsen

Læs mere

L E J E K O N T R A K T F O R T R A F I K T Å R N E T

L E J E K O N T R A K T F O R T R A F I K T Å R N E T L E J E K O N T R A K T F O R T R A F I K T Å R N E T 1. PARTERNE... 3 2. DET LEJEDE... 3 3. DET LEJEDES BENYTTELSE... 4 4. LEJEMÅLETS BEGYNDELSE... 4 5. OPSIGELSE... 4 6. LEJE... 5 7. REGULERING AF LEJEN...

Læs mere

Lejeaftale. Aftalens Parter

Lejeaftale. Aftalens Parter j.nr. 1.2.16 / hfs Lejeaftale 1 Aftalens Parter Mellem Museum Sønderjylland, Aastrupvej 48 A, 6100 Haderslev som udlejer og Højeregnens Lokalhistoriske Arkiv, Møllegade 12, 6280 Højer som lejer indgås

Læs mere

Mellem. Den selvejende institution Danhostel Faxe Vandrerhjem. Østervej 4. 4640 Faxe. Cvr.nr. 14278184. (herefter lejer) Faxe Kommune.

Mellem. Den selvejende institution Danhostel Faxe Vandrerhjem. Østervej 4. 4640 Faxe. Cvr.nr. 14278184. (herefter lejer) Faxe Kommune. Lejekontrakt Mellem Den selvejende institution Danhostel Faxe Vandrerhjem Østervej 4 4640 Faxe Cvr.nr. 14278184 (herefter lejer) Og Faxe Kommune Frederiksgade 8 4690 Haslev Cvr.nr. 29188475 (herefter udlejer)

Læs mere

Standard lejekontrakt

Standard lejekontrakt Dato: Ledelsesnr.: Standard lejekontrakt (Beboelse) mellem Naturstyrelsen (herefter Udlejer) og (herefter Lejer) Indholdsfortegnelse 1. DET LEJEDE... 3 2. DET LEJEDES STAND... 3 3. DET LEJEDES BENYTTELSE...

Læs mere

TIDSBEGRÆNSET ERHVERVSLEJEKONTRAKT (Ikke-erhvervsbeskyttet lejekontrakt)

TIDSBEGRÆNSET ERHVERVSLEJEKONTRAKT (Ikke-erhvervsbeskyttet lejekontrakt) Parterne TIDSBEGRÆNSET ERHVERVSLEJEKONTRAKT (Ikke-erhvervsbeskyttet lejekontrakt) Denne erhvervslejekontrakt indgås herved mellem Udlejer Furesø Kommune Cvr.nr. 29 18 83 27 Stiager 2 3500 Værløse (Kontaktperson:

Læs mere

L E J E K O N T R A K T

L E J E K O N T R A K T MILJØMINISTERIET Naturstyrelsen Midtjylland Mellem xxxx som lejer og Naturstyrelsen Midtjylland, Bjørnkærvej 18, 7540 Haderup som udlejer, oprettes nedenstående L E J E K O N T R A K T 1. Lejemålet Hastruphus

Læs mere

UDKAST til. Lejekontrakt

UDKAST til. Lejekontrakt UDKAST til Lejekontrakt Mellem udlejer: Kolding Kommune Nicolai Skolegade 2b, 6000 Kolding Cvr. nr. 29189897 Tlf. 79 79 79 79 Kontaktperson: Lisbet Holten Lambert Tlf. direkte 79 79 66 50 Mail: lilam@kolding.dk

Læs mere

Lejekontrakt vedrørende dele af Kongsholmcenteret

Lejekontrakt vedrørende dele af Kongsholmcenteret Lejekontrakt vedrørende dele af Kongsholmcenteret Albertslund Kommune Rådhuset 2620 Albertslund (herefter kaldet udlejer) og Gate 21 Vognporten 2 2620 Albertslund (herefter kaldet lejer) indgår hermed

Læs mere

ERHVERVSLEJEKONTRAKT

ERHVERVSLEJEKONTRAKT Trolle Advokatfirma Advokatpartnerselskab Vesterballevej 25 Snoghøj 7000 Fredericia Advokat Lene Dinesen j.nr. 13k-130222-EBB ERHVERVSLEJEKONTRAKT Mellem og medundertegnede vedr. lejemål beliggende på:

Læs mere

LEJEKONTRAKT. Mellem Svendborg Affald som udlejer. Og Lundeborg Træ som lejer.

LEJEKONTRAKT. Mellem Svendborg Affald som udlejer. Og Lundeborg Træ som lejer. LEJEKONTRAKT Mellem Svendborg Affald som udlejer Og Lundeborg Træ som lejer. Parterne 1. Det lejede 2. Anvendelse 3. Ikrafttræden/overtagelse 4. Etableringsomkostninger 5. Opsigelse/ophør 6. Fremleje og

Læs mere

Tidsbegrænset ERHVERVS- LEJEKONTRAKT (ikke-erhvervsbeskyttede)

Tidsbegrænset ERHVERVS- LEJEKONTRAKT (ikke-erhvervsbeskyttede) Lejemåls nr. Tidsbegrænset ERHVERVS- LEJEKONTRAKT (ikke-erhvervsbeskyttede) Mellem Københavns Kommune, Kultur- og Fritidsforvaltningen, Københavns Ejendomme, Gyldenløvesgade 15, 5. sal, postboks 228, 1502

Læs mere

Brugsaftale vedrørende ALFA Vesthimmerlands Musikhus

Brugsaftale vedrørende ALFA Vesthimmerlands Musikhus Brugsaftale vedrørende ALFA Vesthimmerlands Musikhus Indholdsfortegnelse Nr. Emne Side 0. Parterne 2 1. Brugsgenstanden 3 2. Anvendelse 3 3. Ikrafttræden/overtagelse 4 4. Opsigelse/ophør 5 5. Fremleje

Læs mere

Mellem Københavns Kommune, Københavns Ejendomme, Gyldenløvesgade 15, 1502 København K, i det følgende kaldet ejer

Mellem Københavns Kommune, Københavns Ejendomme, Gyldenløvesgade 15, 1502 København K, i det følgende kaldet ejer Bilag 6 - Ejendomme Aftale om anvendelse af bygninger og/eller ejendomsareal til opsætning af reklame og reklamebærende udstyr Nærværende aftale er ikke omfattet af lejelovgivningen. PARTERNE OG DET LEJEDE:

Læs mere

Mellem. Den selvejende institution Danhostel Faxe Vandrerhjem. Østervej Faxe. Cvr.nr (herefter lejer) Faxe Kommune.

Mellem. Den selvejende institution Danhostel Faxe Vandrerhjem. Østervej Faxe. Cvr.nr (herefter lejer) Faxe Kommune. Lejekontrakt Mellem Den selvejende institution Danhostel Faxe Vandrerhjem Østervej 4 4640 Faxe Cvr.nr. 14278184 (herefter lejer) og Faxe Kommune Frederiksgade 8 4690 Haslev Cvr.nr. 29188475 (herefter udlejer)

Læs mere

L E J E K O N T R A K T F O R T R A F I K T Å R N E T

L E J E K O N T R A K T F O R T R A F I K T Å R N E T L E J E K O N T R A K T F O R T R A F I K T Å R N E T 1. PARTERNE... 3 2. DET LEJEDE... 3 3. DET LEJEDES BENYTTELSE... 4 4. LEJEMÅLETS BEGYNDELSE... 4 5. OPSIGELSE... 4 6. LEJE... 5 7. REGULERING AF LEJEN...

Læs mere

Fremlejekontrakt. Mellem. Syddansk Universitet Campusvej Odense M CVR.nr (i det følgende kaldet fremlejegiver)

Fremlejekontrakt. Mellem. Syddansk Universitet Campusvej Odense M CVR.nr (i det følgende kaldet fremlejegiver) Fremlejekontrakt Mellem Syddansk Universitet Campusvej 55 5230 Odense M CVR.nr. 2928 3958 (i det følgende kaldet fremlejegiver) og [Leverandørens navn] [Adresse] [CVR-nummer] (i det følgende kaldet fremlejetager)

Læs mere

clausen-erhverv.dk, ejendomsmægler, valuar, MDE

clausen-erhverv.dk, ejendomsmægler, valuar, MDE ERHVERVSLEJEKONTRAKT Mellem undertegnede Kommanditselskabet P2 Invest Amaliegade 27 1256 København K (herefter benævnt udlejer) og medundertegnede Urban Street Zone Vibevej 4 7330 Brande (herefter benævnt

Læs mere

Er der indgået følgende aftale om leje af bygning beliggende på Oldvejen, matrikel nr. 31 a Holbæk Markjorder, Oldvejen 25C, 4300 Holbæk.

Er der indgået følgende aftale om leje af bygning beliggende på Oldvejen, matrikel nr. 31 a Holbæk Markjorder, Oldvejen 25C, 4300 Holbæk. VÆKST OG BÆREDYGTIGHED Erhvervslejeaftale Mellem Holbæk Kommune Kanalstræde 2, 4300 Holbæk CVR.nr.: (herefter kaldet udlejer) Museum Vestsjælland Arkæologisk Afdeling Klosterstræde 18 CVR: 32 68 97 60

Læs mere

Bilag 4 ERHVEVSLEJEKONTRAKT FREMLEJE

Bilag 4 ERHVEVSLEJEKONTRAKT FREMLEJE Bilag 4 ERHVEVSLEJEKONTRAKT FREMLEJE Lejemålet: Fælleskontor, enkeltmandskontor, mødelokaler og andel af fælleslokaler, garage og p areal ved: Endelavevej 5 8700 Horsens Matr. nr. 858a, Horsens markjorder

Læs mere

Standard lejekontrakt

Standard lejekontrakt Dato: xx. november 2014 Anlægsnummer: 90 10 39 Jour. nr. NST-5232-00493 Standard lejekontrakt (Beboelse) mellem Naturstyrelsen, Sønderjylland Felstedvej 14, 6300 Gråsten tlf. 72 54 30 00 Mail: sdj@nst.dk

Læs mere

Esbjerg Kommune Torvegade Esbjerg CVR nr (herefter kaldet Kommunen)

Esbjerg Kommune Torvegade Esbjerg CVR nr (herefter kaldet Kommunen) BRUGSRETSAFTALE Mellem Esbjerg Kommune Torvegade 74 6700 Esbjerg CVR nr. 29 18 98 03 (herefter kaldet Kommunen) og Den selvejende Institution CVR. nr.: (herefter kaldet Den selvejende Institution) er der

Læs mere

L E J E K O N T R A K T

L E J E K O N T R A K T 1 Undertegnede: navn Adresse Cvr. Ejer af ejendommen Matr. Nr.., by, Beliggende i det følgende kaldet udlejer, og Navn CVR.. Adresse i det følgende kaldet lejer, er der d.d. indgået følgende: L E J E K

Læs mere

LEJEKONTRAKT BUTIK, RESTAURANT M.V. (erhvervsbeskyttede)

LEJEKONTRAKT BUTIK, RESTAURANT M.V. (erhvervsbeskyttede) Dato: Lejemåls nr. LEJEKONTRAKT BUTIK, RESTAURANT M.V. (erhvervsbeskyttede) Mellem Og som udlejer som lejer Parterne 1. Det lejede 2. Anvendelse 3. Ikrafttræden/overtagelse 4. Opsigelse/ophør 5. Fremleje

Læs mere

Grundlejekontrakt UDKAST (Danmarks Akvarium i Charlottenlund)

Grundlejekontrakt UDKAST (Danmarks Akvarium i Charlottenlund) Bilag 9 til udbudsvilkår Grundlejekontrakt UDKAST (Danmarks Akvarium i Charlottenlund) Kontraktnr: [??] Lejer: [??] Udlejer: Styrelsen for Slotte & Kulturejendomme (SLKE) HC. Andersens Boulevard 2 1553

Læs mere

LEJEKONTRAKT. Lejemålet: Det lejede er fzi en lejlighed O et enkeltværelse O en ejerlejlighed O andet: _ Beliggende: Bakken 26 1.

LEJEKONTRAKT. Lejemålet: Det lejede er fzi en lejlighed O et enkeltværelse O en ejerlejlighed O andet: _ Beliggende: Bakken 26 1. Typeformular A, 8. udgave Lejemåls nr. LEJEKONTRAKT for beboelse Lejekontrakt til anvendelse i lejeaftaler om beboelseslejligheder, herunder blandede lejemål, og værelser i private udlejningsejendomme.

Læs mere

L E J E K O N T R A K T

L E J E K O N T R A K T L E J E K O N T R A K T KONTOR, LAGER OG PRODUKTION (Ikke-erhvervsbeskyttede) Parterne 1. Det lejede 2. Anvendelse 3. Ikrafttræden/overtagelse 4. Opsigelse/ophør 5. Fremleje og afståelse 6. Årlig ydelse

Læs mere

L E J E K O N T R A K T

L E J E K O N T R A K T L E J E K O N T R A K T BUTIK, RESTAURANT M.V. (erhvervsbeskyttede) Parterne 1. Det lejede 2. Anvendelse 3. Ikrafttræden/overtagelse 4. Opsigelse/ophør 5. Fremleje og afståelse 6. Årlig ydelse og depositum

Læs mere

Standard lejekontrakt

Standard lejekontrakt Dato: 25. juni 2014 J.nr. NST-5232-00485 Standard lejekontrakt (Rebild Hedehus) mellem Naturstyrelsen Himmerland Møldrupvej 26, 9520 Skørping (herefter Udlejer) og [ ] [ ] [ ] (herefter Lejer) Indholdsfortegnelse

Læs mere

Standard lejekontrakt

Standard lejekontrakt Dato: 2. november 2015 Ledelsesnr.: [ ] Standard lejekontrakt Hedekrogen mellem Naturstyrelse, Himmerland Møldrupvej 26 9520 Skørping (herefter Udlejer) og [ ] [ ] [ ] (herefter Lejer) Indholdsfortegnelse

Læs mere

KAMPMANN, LADEG D & HOUE ERHVERVSLEJEKONTRAKT. J.nr.: 10-215600-BHB. Mellem. Som udlejer: Som lejer: Vedrørende lejemålet:

KAMPMANN, LADEG D & HOUE ERHVERVSLEJEKONTRAKT. J.nr.: 10-215600-BHB. Mellem. Som udlejer: Som lejer: Vedrørende lejemålet: Advokaterne KAMPMANN, LADEG D & HOUE Østergade 29, 7600 Struer, tlf. 97 851155, fax 97 840558 Storegade 2, 7790 Thyholm - tlf. 97 871566, fax 96 919866 ERHVERVSLEJEKONTRAKT J.nr.: 10-215600-BHB Mellem

Læs mere

Kontor, lager og produktion (ikke-erhvervsbeskyttede)

Kontor, lager og produktion (ikke-erhvervsbeskyttede) Slettet: Dato: 17. august 2000 Side 1 af 10 Mellem Og som udlejer som lejer LEJEKONTRAKT Kontor, lager og produktion (ikke-erhvervsbeskyttede) Parterne 1. Det lejede 2. Anvendelse 3. Ikrafttræden/overtagelse

Læs mere

Erhvervslejeaftale Aftale om fremleje

Erhvervslejeaftale Aftale om fremleje Erhvervslejeaftale Aftale om fremleje 1. Parterne Mellem undertegnede og medundertegnede Region Syddanmark Damhaven 12, 7100 Vejle (i det følgende kaldet udlejer) xxx Gadenavn x xxxx by CVR-nr. xx xx xx

Læs mere

GENERELLE LEJEBETINGELSER ved leje af Kontor eller Erhvervslokaler

GENERELLE LEJEBETINGELSER ved leje af Kontor eller Erhvervslokaler GENERELLE LEJEBETINGELSER ved leje af Kontor eller Erhvervslokaler 1. Det lejede 1.1 Lejekontrakt indgås mellem ErhvervsMart Foerlev Møllevej 3 8660 Skanderborg v/ Vagn Hvam Pedersen CVR nr.: 17112791

Læs mere

ERHVERVSLEJEKONTRAKT

ERHVERVSLEJEKONTRAKT ERHVERVSLEJEKONTRAKT Mellem undertegnede JB Marine Engineering Magasinvej 11 9850 Sindal CVR 37119792 (i det følgende kaldet udlejer) og Ammo Ground Airsoft c/o Andreas Tranum Tørholmsvej 115G 9800 Hjørring

Læs mere

Standard lejekontrakt

Standard lejekontrakt Dato: 29. april 2015 J.nr. NST-5232-00508 Standard lejekontrakt (Halkær Mølle stuehus) mellem Naturstyrelsen Himmerland Møldrupvej 26, 9520 Skørping (herefter Udlejer) og [ ] [ ] [ ] (herefter Lejer) Indholdsfortegnelse

Læs mere

ERHVERVSLEJEKONTRAKT. mellem. SOM UDLEJER: Svendborg Kommune Svendborg Havn Jessens Mole 6 5700 Svendborg CVR 29 18 97 30

ERHVERVSLEJEKONTRAKT. mellem. SOM UDLEJER: Svendborg Kommune Svendborg Havn Jessens Mole 6 5700 Svendborg CVR 29 18 97 30 ERHVERVSLEJEKONTRAKT mellem SOM UDLEJER: Svendborg Kommune Svendborg Havn Jessens Mole 6 CVR 29 18 97 30 og SOM LEJER: Foreningen Kys Frøen Nu c/o Steen Juhler Caroline Amalievej 18, st. CVR 36 17 25 68

Læs mere

Standard lejekontrakt

Standard lejekontrakt Dato: 15. juli 2019. Standard lejekontrakt (Beboelse) mellem Naturstyrelsen Kronjylland Vasevej 7, 8920 Randers Nv. (herefter Udlejer) og [ ] [ ] [ ] (herefter Lejer) Indholdsfortegnelse 1. DET LEJEDE...

Læs mere

Lejekontrakt Langerumhus. mellem. Naturstyrelsen Himmerland. (herefter Udlejer) (herefter Lejer)

Lejekontrakt Langerumhus. mellem. Naturstyrelsen Himmerland. (herefter Udlejer) (herefter Lejer) Dato: 01-12-2016 J.nr. NST-5232-00554 Lejekontrakt Langerumhus mellem Naturstyrelsen Himmerland (herefter Udlejer) og NN (herefter Lejer) Indholdsfortegnelse 1. DET LEJEDE... 3 2. DET LEJEDES STAND...

Læs mere

HANDELSBETINGELSER FOR MITDEPOTRUM.DK

HANDELSBETINGELSER FOR MITDEPOTRUM.DK HANDELSBETINGELSER FOR MITDEPOTRUM.DK Mitdepotrum.dk Handelsbetingelser Lejekontrakt 1 DET LEJEDE Lejer får ret til at opbevare gods i et angivet opbevaringsrum. Leje og opbevaring sker på følgende vilkår:

Læs mere

Standard lejekontrakt

Standard lejekontrakt Dato: Oktober 2017 Journalnr. NST-5232-00572 Standard lejekontrakt Krathus mellem Naturstyrelsen Vestsjælland Ulkerupvej 1, 4500 Nykøbing Sj. (herefter Udlejer) og x (herefter Lejer) 1. DET LEJEDE./. 1.1

Læs mere

Grundlejekontrakt. mellem. Part 1: Rødskebølle Skydebaneforening Bodøvej 22 CVR. nr (i det følgende benævnt udlejer ) Part 2:

Grundlejekontrakt. mellem. Part 1: Rødskebølle Skydebaneforening Bodøvej 22 CVR. nr (i det følgende benævnt udlejer ) Part 2: Grundlejekontrakt mellem Part 1: Rødskebølle Skydebaneforening Bodøvej 22 CVR. nr. 31433177 (i det følgende benævnt lejer ) og Part 2: Svendborg Kommune, Center for Ejendomme og Teknisk Service Svendborgvej

Læs mere