Ballerup Integrationsråd Årsberetning 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "www.ballerup.dk Ballerup Integrationsråd Årsberetning 2013"

Transkript

1 Ballerup Integrationsråd Årsberetning 2013

2 Forord Integrationsrådet i Ballerup Kommune, blev dannet i år Integrationsrådet har gennemført de planlagte aktivitetsmål for 2013, som blev konstrueret gennem en aktiv dialog mellem medlemmerne i Integrationsrådet og de involverede kommunale aktører. År 2013 har haft et præg af nødvendigheden af selve forståelsen for og deltagelsen i kommunalvalget. Der var især fokus på borgenes rettigheder, og hvor vigtig denne mulighed er for alle. Folderen Det er alles valg en guide til demokratisk deltagelse i Danmark blev uddelt. Folderen informerede om proceduren af valgsystemet, og var oversat på forskellige sprog. Integrationsrådet supplerede med at afholde et valgmøde, hvor borgerne havde mulighed for at komme i dialog med de lokale politikere i Ballerup Kommune.. Da valgdeltagelsen blandt borgere med anden etnisk baggrund er lav, har vi selvfølgelig lagt vægt på og gjort opmærksomhed om valgdeltagelsens nødvendighed. I har der været en aktiv debat omkring begrebet integration, for at redegøre for begrebets betydning blandt borgere af anden etnisk baggrund, og hvad det indebærer teoretisk, men også hvordan det udfolder sig praktisk. Ved Integrationsrådets seminar i 2012, var der enighed om netop integrationsbegrebet er en udfordring, der skal tages op og arbejdes videre med, og være i stadig dialog blandt Integratrionsrådets medlemmer og andre interessenter Kontakten med foreninger, organisationer, borgere og netværket af frivillige organisationer såsom Røde Kors, Ballerup Multikulturel Forening, Frivillighedsrådet mv., holdes med stor interesse, via løbende dialog. Samarbejdet har været og er fortsat berigende for videreudviklingen af vores arbejde. Ved at forøge samarbejdet med de lokale politikere, har dette forstærket den generelle holdning i vores kommune og især på medborgerskabsfølelsen blandt alle de involverede i Ballerups integrationspolitik. Den positive fremgang vi tidligere fokuserede på i årsberetningen for 2012, hvor udgangspunktet var at styrke medborgerskabsfølelsen hos borgere med anden etnisk oprindelse, har skabt en mulighed for at danne et stærkere lokalsamfund mellem borgerne. Vi skal fortsat arbejde med den progressive integrationspolitik, for at opnå den gensidige respekt og øget accept mellem borgere af forskellig baggrund som danner en platform. Dialog om rettigheder og pligter, kan derved fastholdes og videreudvikles. Det er især min overbevisning, at de nævnte områder i Integrationsrådet, spiller en væsentlig rolle i den positive integrationsudvikling. Integrationsrådet har kommunikeret med Skoleudvalget i Ballerup Kommune omkring bekymringer, i forbindelse skoleskift, af børn med anden etnisk herkomst end dansk, fra folkeskole til privatskole. Integrationsrådet har haft god politisk opbakning fra Ballerup Kommune. På Integrationsrådets vegne vil jeg gerne takke alle samarbejdspartnere, og repræsentanter fra Ballerup Kommune, og håber det gode samarbejde kan fortsætte fremover, også i det nyvalgte Integrationsråd.

3 Jamal Tabari Formand Integrationsrådets sammensætning: Jamal Tabari, Miasser Hawwa, Faizan Akbar, Niels Tetzschner, Jesper Würtzen, Jan Møller, Lolan Marianne Ottesen, Iman Safari, Reyhan Inci, Kadrije Heidi Rasmussen Hunt, Agnes "Mati" Njombua, Sandra Marjanovic, Yasemin Göncü, Xue Li. Integrationsrådets har holdt møder den: 7. februar 11. april 27. juni 15. august 9. september 10. oktober 5. december aflyst Integrationsrådet har realiseret en aktivitetsplan som justeres løbende efter den politiske stemning, og aktivitetsbehovet, ud fra den rolle Integrationsrådet har. Høringer: En del af Integrationsrådet opgave er at bidrage med input til Kommunalbestyrelsen. Det foregår blandt andet ved høringer der sendes til Integrationsrådet. Høringssvarene bliver udarbejdet med baggrund i rådets drøftelser, og den viden som rådets medlemmer besidder, ved at være en del af og målgruppe for den lokale integrationsindsats. Integrationsrådet har udarbejdet høringssvar i forbindelse med: Kronikerplan for Frivillighedscharter - Integrationsrådsmedlemmerne blev opfordret til at besvare spørgeskemaet individuelt internettet. Høringssvarene kan læses i i deres fulde længde på Ballerup kommunes hjemmeside Udtalelser: Integrationsrådet behandler emner og situationer der opstår i Ballerup Kommune, Rådhusets Centre eller Kommunalbestyrelsen hvor Integrationsrådets input ønskes. Integrationsrådet tager emnerne op på møderne, og tilbagesender udtalelserne. Integrationsrådet har drøftet: Status på den samlede handleplan på integrationsområdet Bandesituationen i Skovlunde. Analyse af hvordan visionen Skole med vilje, kvalitet og struktur hænger sammen på skoleområdet.

4 Integrationsrådets udtalelser kan læses i deres fulde længde på Bekymring omkring skoleskift i forhold til etniske børn og unge. Dialog omkring bandekriminaliteten i Skovlunde på opfordring af Kommunalbestyrelsen. Løftning af Kommunalvalget for de etniske minoriteter herunder Alles Valg. Dialog med Kommunalbestyrelsen omkring valg til Integrationsrådet, for udførelse af valg til Integrationsrådet (valgprocedurerne) husk at sende tak til sekretariat og adm. for deres store hjælp. Aktiviteter som Integrationsrådet har deltaget i: Torvedag i Hede- og Magleparken, fredag den 24. maj 2014 Torvedagen byder på forskellige boder, lokale bands, lækker mad og masser af underholdning og sjove lege for børnene. Integrationsrådet mødte igen op sammen med Multikulturel Forening, Sundhedshuset, Ballerup Ungdomsråd og mange flere. Fredslysandagt, fredag den 29. november 2013 Flere medlemmer fra Integrationsrådet deltog. Integrationsrådet arbejder ikke alene vi har samarbejde med og repræsentanter i. Det lokale Beskæftigelsesråd (LBR) v/iman Safari Grønt råd v/jamal Tabari Ballerup Multikulturel Forening (BMF) Rådet for Etniske Minoriteter (REM) da Faizan Akbar valgte at træde ud af Integrationsrådet ophørte vores plads i Rådet for Etniske Minoriteter også. Der er valg til Rådet for Etniske Minoriteter igen i 2014, hvor vi selvfølgelig håber på vi får en plads igen. Vi samarbejder med: Sundhedshuset - sundhedsformidlere (Jamal Tabari og Miasser Hawwa). Lokale foreninger (spejdere og Dansk Røde Kors). Projekt Bydelsmødre. Kommunalvalget Som led i bestræbelserne på at sikre en høj valgdeltagelse ved kommunalvalget den 19. november 2013, besluttede Kommunalbestyrelsen, at opfordre Integrationsrådet, til at påtage sig en særlig rolle for at øge valgdeltagelsen blandt nydanske vælgere. Stemmeprocenten har vist sig at være markant lavere hos borgere med anden etnisk baggrund. Integrationsrådet valgte derfor i samarbejde med Bydelsmødrene, at invitere til valgmøde med SF s Özlem Cekic og Venstres Fatma Øktem på Ballerup Rådhus den 24. oktober Der blev ligeledes afholdt et mangfoldigt vælgermøde den 31. oktober i Hedegårdens samlingssal i samarbejde med Ballerup Multikulturelle Forening og Beboerprojektet Hede- Magleparken.

5 Integrationsrådet, samt frivillige etniske og de politiske partier tog ud og mødte borgerne i kommunen. Der blev udleveret balloner, brochurer, og der kom en god dialog med de etniske borgere omkring valget. Valg til Integrationsrådet Hvert fjerde år gennemføres, jævnfør den gældende forretningsorden, et vejledende direkte valg til Integrationsrådet. Kandidaterne til valget er stillet op som enkeltpersoner og kritierne følger opstillings- og stemmeberettigelse som anbefalet af Rådet for Etniske minoriteter.

6 Stemmeberettigede er 18-årige herboende borgere, hvor vedkommende enten selv eller mindst en af forældrene var født i udlandet, når der ses borg fra Norden, EU, EØS, Schweiz, Nordamerika, Japan, New Zealand og Australien. I 2013 stillede 28 kandidater op. Efter udsendelse af valgmaterialet blev der opdaget en fejl i valgmaterialet som betød at Kommunalbestyrelsen besluttede der skulle laves omvalg, og de indkomne stemmesedler blev makuleret. Den 27. januar 2014, godkendte Kommunalbestyrelsen valg til Integrationsrådet for perioden Udtalelse fra Borgmesteren om Integrationsrådets arbejde. Jeg var medlem af Integrationsrådet i hele sidste valgperiode. Jeg synes, det var nogle rigtigt vigtig drøftelser vi fik taget i rådet om, hvordan vi bedst muligt støtter op om et samfund med plads til forskellighed samtidig med, at vi skal sikre sammenhængen i Ballerup Kommune. Rådets medlemmer er med deres forskellige erfaringer og holdninger en vigtig kilde til viden, der sikrer, at vi som kommune kan fungere endnu bedre. Jeg ønsker det nye råd held og lykke med arbejdet og rådgivning sådan at sammenhold og mangfoldighed kan gå hånd i hånd i Ballerup Kommune. Jesper Würtzen Borgmester

7 Fremtiden Vi håber den gode dialog med kommunen fortsætter, og at samarbejdet med de lokale foreninger, netværk og lokale politikere som er arrangeret i integrationsarbejdet fortsætter. Integrationsrådet takker Niels Tetzschner som repræsenterer foreningslivet, Gert Schønberg som repræsenterer Skoleforum for deres engagement og indsats i rådets arbejde, samt Kommunalbestyrelsen herunder Borgmesteren for den gode opbakning til vores arbejde. Alle har ydet en aktiv og engageret indsats. Vi er glade for at Borgmesteren har valgt at prioritere sit arbejde i Integrationsrådet, og fortsatte arbejdet perioden ud. Ballerup kommunes repræsentanter (embedsmænd) fortjener også ros for deres store arbejde, indsats og engagement. Vi ønsker og håber alt godt for det nyvalgte Integrationsråd. På vegne af Integrationsrådet Jamal Tabari Formand

Referat Integrationsrådet

Referat Integrationsrådet INTEGRATIONSRÅDET Support & Udvikling Dato: 4. juli 2012 Tlf. dir.: 4477 3104 E-mail: mbl@balk.dk Kontakt: Majbritt Larsen Sagsnr: 2012-7411 Dok.nr: 2012-122964 Referat Integrationsrådet Torsdag d. 21.

Læs mere

Integrationsrådet

Integrationsrådet Published on www.ballerup.dk (https://www.ballerup.dk) Hjem > - 22-05-2014-22-05-2014 22.05.2014 kl. 17:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Jamal Tabari - Deltog Irem Ulusoy - Deltog

Læs mere

Referat Integrationsrådet

Referat Integrationsrådet INTEGRATIONSRÅDET Dato: 2. september 2010 Tlf. dir.: 4477 2748 E-mail: mwp@balk.dk Kontakt: Maria Winther Sagsnr: 2010-7716 Dok.nr: 2010-160303 Referat Integrationsrådet Torsdag d. 26. august 2010 Børne-

Læs mere

Ballerup Integrationsråd. Årsberetning 2014

Ballerup Integrationsråd. Årsberetning 2014 Ballerup Integrationsråd Årsberetning 2014 Forord 2014 har været et spændende, men også turbulent år for et nyvalgt Integrationsråd. Medlemmer er trådt ud, og vi har kunnet byde nye velkommen. Irem Ulusoy

Læs mere

Tilforordnede: Lisbeth Jørgensen, Ena Juhl, Jakob Søgaard Jakobsen (ref.) Gæster: Mette Mortensen (under punkt 4), Jelena Jonovic (hele mødet).

Tilforordnede: Lisbeth Jørgensen, Ena Juhl, Jakob Søgaard Jakobsen (ref.) Gæster: Mette Mortensen (under punkt 4), Jelena Jonovic (hele mødet). Referat af møde i Integrationsrådet torsdag d. 25. februar 2010. Tilstedeværende Medlemmer: Bilal Titrek, Faizan Akbar, Iman Safari, Kadrije Heidi Rasmussen Hunt, Mary Sidiqi, Reyhan Inci, Sandra Marjanovic,

Læs mere

Årsberetning Integrationsrådet

Årsberetning Integrationsrådet Årsberetning 2017 Integrationsrådet ÅRSBERETNING 2017 Integrationsrådet FORORD 3 VISIONEN 2014-2017 4 INTEGRATIONSRÅDETS MØDER I 2017 4 AKTIVITETER I 2017 5 INTEGRATIONSRÅDETS MEDLEMMER 2014 2017 9 2 FORORD

Læs mere

Afbud: Helle Tiedemann, Mira Pavlovic, Omid Ghasem Azari og Kåre Harder Olesen

Afbud: Helle Tiedemann, Mira Pavlovic, Omid Ghasem Azari og Kåre Harder Olesen Referat af møde i 25. august 2005. Tilstede: Nimer Shama, Anders H. Petersen, Sadia Møller, Jette Garder, Marcus Kocak, Dzevdet Kazimi, Janne Jørgensen, Ena Juhl, Lolan Ottesen, Musse Sheikh Ahmed, Miasser

Læs mere

Onsdag d. 25. marts: BMF støtter børneteaterfestivalen: BMF samarbejder fortsat med bibliotekerne om lektiecaféen: Torsdag d. 14.

Onsdag d. 25. marts: BMF støtter børneteaterfestivalen: BMF samarbejder fortsat med bibliotekerne om lektiecaféen: Torsdag d. 14. Årsberetning 2009 Onsdag d. 25. marts: Generalforsamlingen blev holdt i Baghuset. Vi startede med et oplæg fra Michael Hansen fra Kultur- og Fritids forvaltningen, som gav en orientering om den kommende

Læs mere

Fraværende: Mira Pavlovic, Natassa Zmiro, Hülya Kocak, Brian Lund Madsen, Özcan Kocak

Fraværende: Mira Pavlovic, Natassa Zmiro, Hülya Kocak, Brian Lund Madsen, Özcan Kocak Referat af møde i 12. august 2004. Tilstede: Anselme Bankambona, Nimer Shama, Jette Garder, Ena Juhl (til kl.18), Lolan Ottesen, Janne Jørgensen, Musse Sheikh Ahmed, Kåre Harder Olesen, Omid Azari, Susse

Læs mere

Indstilling. Valg til Integrationsrådet 2010. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 13. november 2009.

Indstilling. Valg til Integrationsrådet 2010. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 13. november 2009. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 13. november 2009 1. Resume Ifølge retningslinier i Integrationsloven kan kommunerne vælge at oprette et Integrationsråd. Århus Kommune

Læs mere

Gladsaxe Kommunes frivilligpolitik 2013-2017

Gladsaxe Kommunes frivilligpolitik 2013-2017 Januar 2013 Gladsaxe Kommunes frivilligpolitik 2013-2017 J. nr. 00.01.00P22 1 Forord Forord indsættes her Frivilligpolitikken træder i kraft fra 1. marts 2013 På vegne af Byrådet, Borgmester Karin Søjberg

Læs mere

Gladsaxe Kommunes Frivilligpolitik

Gladsaxe Kommunes Frivilligpolitik Gladsaxe Kommunes Frivilligpolitik 2013-2017 Marts 2013 Forord Byrådet sætter med frivilligpolitikken en ny ramme for at styrke kommunens indsats på frivilligområdet, som bidrager til et styrket frivilligt

Læs mere

Afbud:Brian Lund Madsen, Stig Hansen, Bilal Titrek,, Erik Vestergaard, Tom Nielsen, Ena Juhl

Afbud:Brian Lund Madsen, Stig Hansen, Bilal Titrek,, Erik Vestergaard, Tom Nielsen, Ena Juhl Referat af Integrationsrådets møde den 11. december 2008. Tilstede: Jamal Tabari, Nimer Shama, Farjam A. Davani, Lisbeth Jørgensen, Miasser Hawwa, Sabahat Cilgin Jelena Rajovic, Lolan Ottesen, Lisbeth

Læs mere

Ordstyrer: Lisbeth Kjærulff

Ordstyrer: Lisbeth Kjærulff Referat af møde i Integrationsrådet 15. marts 2007. Ordstyrer: Lisbeth Kjærulff Tilstede: Jelena Rajovic, Ena Juhl, Nimer Shama, Helge Friis, Musse Sheikh Ahmed, Miasser Hawwa, Lisbeth Kjærulff, Susse

Læs mere

Holstebro Kommunes Integrationspolitik

Holstebro Kommunes Integrationspolitik Holstebro Kommunes Integrationspolitik Godkendt af Arbejdsmarkedsudvalget Holstebro Kommunes April 2013 Indhold Indledning 2 Holstebro Kommunes vision 2 Integrationspolitikkens tilblivelse 3 Tværgående

Læs mere

Integrationspolitik Indsatsområder og målsætninger

Integrationspolitik Indsatsområder og målsætninger Integrationspolitik Indsatsområder og målsætninger Integrationspolitik Indsatsområder og målsætninger Baggrund Integrationspolitikken skal være med til at understøtte Jammerbugt Kommunes overordnede vision

Læs mere

DEMOKRATISK UNDERSKUD Dansk politik mangler indvandrerstemmer

DEMOKRATISK UNDERSKUD Dansk politik mangler indvandrerstemmer DEMOKRATISK UNDERSKUD Dansk politik mangler indvandrerstemmer Af Michael Bræmer @MichaelBraemer Allan Christensen @journallan Onsdag den 3. februar 2016, 05:00 Del: Både i Folketinget, regionsrådene og

Læs mere

Magistraten tog redegørelsen til efterretning, idet der arbejdes videre med de nævnte projekter.

Magistraten tog redegørelsen til efterretning, idet der arbejdes videre med de nævnte projekter. 334. Valgdeltagelsen ved kommunalvalget den 17. november 2009 Magistraten tog redegørelsen til efterretning, idet der arbejdes videre med de nævnte projekter. Beskrivelse af sagen: Ved kommunalvalget den

Læs mere

Holstebro Kommunes integrationspolitik

Holstebro Kommunes integrationspolitik Page 1 of 9 Holstebro Kommunes integrationspolitik Vedtaget på byrådsmødet den 7. oktober 2008 Page 2 of 9 Indhold Indledning Holstebro Kommunes vision Integrationspolitikkens tilblivelse Vision, værdier

Læs mere

Medborgerskab i Næstved Kommune. Medborgerskabspolitik

Medborgerskab i Næstved Kommune. Medborgerskabspolitik Medborgerskab i Næstved Kommune Medborgerskabspolitik 1 MOD PÅ MEDBORGERSKAB Næstved Kommune har mod på medborgerskab, og det er jeg som Borgmester stolt af Vi har i Næstved Kommune brug for, at alle er

Læs mere

Rådet var således beslutningsdygtigt. Workshoppen blev faciliteret af konsulent Bjørn Nygaard.

Rådet var således beslutningsdygtigt. Workshoppen blev faciliteret af konsulent Bjørn Nygaard. 15-01-2009, Workshop Opsamling på workshop. Integrationsrådets organisering 2009. Indledning Integrationsrådet afholdt ekstraordinær workshop torsdag d. 15. januar 2009, for at tage stilling til rådets

Læs mere

Integrationsrådets redegørelse for 2014. Fuat Altay, baglama virtuos

Integrationsrådets redegørelse for 2014. Fuat Altay, baglama virtuos Integrationsrådets redegørelse for 2014 Fuat Altay, baglama virtuos 1 Indholdsfortegnelse Annoncering, informationsmøde og konstituering af nyt Integrationsråd for perioden 2014-2018... 3 Seminar for det

Læs mere

Pårørendepolitik for Børn og unge med handicap

Pårørendepolitik for Børn og unge med handicap Pårørendepolitik for Børn og unge med handicap Forord: Ny politik styrker samarbejdet Handicaprådet i Aalborg Kommune har opfordret til, at der med udgangspunkt i Aalborg Kommunes overordnede handicappolitik

Læs mere

Referat af 12. møde i Rådet for Etniske Minoriteter

Referat af 12. møde i Rådet for Etniske Minoriteter REFERAT,. RÅDSMØDE. Dato: 07.12.11 Kontor: Sekretariatet Sagsbeh.: Fil-navn: MAL Referat af 12. rådsmøde Referat af 12. møde i Rådet for Etniske Minoriteter Dato og tidspunkt: onsdag den 26. oktober kl.

Læs mere

NYHEDSBREV: SUNDHED PÅ DIT SPROG FORÅR 2014

NYHEDSBREV: SUNDHED PÅ DIT SPROG FORÅR 2014 NYHEDSBREV: SUNDHED PÅ DIT SPROG FORÅR 2014 Sundhed På Dit Sprog er en indsats under Sundhed & Forebyggelse, der søger at mindske ulighed i sundhed i Ballerup Kommune. Ved at gå i dialog om sundhedsrelaterede

Læs mere

SYTTEN INFO. Hent dit eget eksemplar på www.kreds17.dk DET ER RIGTIG GODT JEG VED, HVAD JEG IKKE VED. Læs formandens jule og nytårshilsen på side 3

SYTTEN INFO. Hent dit eget eksemplar på www.kreds17.dk DET ER RIGTIG GODT JEG VED, HVAD JEG IKKE VED. Læs formandens jule og nytårshilsen på side 3 SYTTEN INFO Rødovre Lærerforenings medlemsblad Årgang 18 Nr. 2 Hent dit eget eksemplar på www.kreds17.dk DET ER RIGTIG GODT JEG VED, HVAD JEG IKKE VED Læs formandens jule og nytårshilsen på side 3 Ny strategi

Læs mere

Afbud: Brian Lund Madsen, Kåre Harder Olesen, Farzad Saber, Ena Juhl, Tom Nielsen, Bilal Titrek, Lisbeth Kjærulff

Afbud: Brian Lund Madsen, Kåre Harder Olesen, Farzad Saber, Ena Juhl, Tom Nielsen, Bilal Titrek, Lisbeth Kjærulff Referat af Integrationsrådets møde den 21. august 2008. Tilstede: Lisbeth Jørgensen, Jamal Tabari, Lolan Ottesen, Nimer Shama, Erik Vestergaard, Miasser Hawwa, Farjam A. Davani, Susse Bøtefyhr og Maria

Læs mere

Formandens forord til Årsberetning 2017

Formandens forord til Årsberetning 2017 Årsberetning 2017 Formandens forord til Årsberetning 2017 Det forgangne år har været præget af, at det var integrations-, kommune- og regionsvalgår. I erkendelse af at valgdeltagelsen hos etniske minoriteter

Læs mere

Frivillighed, fællesskab og samskabelse

Frivillighed, fællesskab og samskabelse Frivillighed, og samskabelse Politik for den indsats Forord Vision Den indsats i Kommune er et vigtigt bidrag i den samlede indsats, fordi den har afgørende betydning for den enkelte borgers oplevelse

Læs mere

Referat Integrationsrådet"Uformelt brainstormingmøde" Onsdag d. 14. april 2010 Ballerup Rådhus, Udvalgsværelse 7, kl. 17.00 20.00

Referat IntegrationsrådetUformelt brainstormingmøde Onsdag d. 14. april 2010 Ballerup Rådhus, Udvalgsværelse 7, kl. 17.00 20.00 Referat Integrationsrådet"Uformelt brainstormingmøde" Onsdag d. 14. april 2010 Ballerup Rådhus, Udvalgsværelse 7, kl. 17.00 20.00 Tilstedeværende Medlemmer: Bilal Titrek (indtil kl. 18.30), Faizan Akbar,

Læs mere

Integrationsrådets årsberetning 2015 MERN SAFDE

Integrationsrådets årsberetning 2015 MERN SAFDE Integrationsrådets årsberetning 2015 MERN SAFDE INDLEDNING Denne årsberetning beskrives Furesø Kommunes Integrationsråds mødevirksomhed og øvrige aktiviteter i 2015. UDPEGNING AF INTEGRATIONSRÅDET Integrationsrådet

Læs mere

Referat. Vedrørende: Integrationsrådets møde. Dato: 19. september 2012 kl Sted: Sollentuna II. Deltagere: Afbud:

Referat. Vedrørende: Integrationsrådets møde. Dato: 19. september 2012 kl Sted: Sollentuna II. Deltagere: Afbud: Vedrørende: Integrationsrådets møde Dato: 19. september 2012 kl. 17.00 Sted: Sollentuna II Referat HVIDOVRE KOMMUNE Deltagere: Afbud: Shehzad Ahmed (Formand) Malik Z. Qayum (Næstformand) Katrine Frederiksen

Læs mere

Integrationsrådet

Integrationsrådet Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 10-04-2014-10-04-2014 10.04.2014 kl. 17:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Jamal Tabari - Deltog Fedzri Merdzani - Deltog

Læs mere

ÅRSBERETNING 2018 ... 2... 2... 2... 3... 4... 5... 5... 6... 7... 7... 8... 9... 10... 11... 12... 12... 13... 13 1 2 3 4 5 6 Integrationsrådet anser foreningslivet for at være en vigtig aktør i integrationsprocessen,

Læs mere

Afbud:Lolan Ottesen, Brian Lund Madsen. Fraværende:Stig Hansen, Bilal Titrek, Marcu Kocak

Afbud:Lolan Ottesen, Brian Lund Madsen. Fraværende:Stig Hansen, Bilal Titrek, Marcu Kocak Referat af s møde d. 19. februar 2009. Tilstede: Helge Friis, Jamal Tabari, Miasser Hawwa, Lisbeth Kjærulff, Tom Nielsen, Farjam Davani, Nimer Shama, Kåre Harder Olesen, Jelena Rajovic, Christina Ruben,

Læs mere

Forord. På vegne af Byrådet

Forord. På vegne af Byrådet Sammen er vi bedst - Politik for aktivt medborgerskab Forord Mange borgere bidrager personligt til fællesskabet i Assens Kommune. Det er en indsats, vi i kommunen værdsætter højt, og som vi gerne vil værne

Læs mere

Notat. Evaluering af Store Cykeldag den 7. juni 2015

Notat. Evaluering af Store Cykeldag den 7. juni 2015 BALLERUP KOMMUNE Dato: 27. juli 2015 Tlf. dir.: 44 77 33 08 Sagsid: 29.09.00-P20-2-15 Notat Evaluering af Store Cykeldag den 7. juni 2015 Evalueringen er udarbejdet på baggrund af tilbagemeldinger fra:

Læs mere

Medborgerskabsudvalget anbefaler, at byrådet beslutter at videreføre medborgerskabsudvalgets arbejde, som det er beskrevet i denne indstilling.

Medborgerskabsudvalget anbefaler, at byrådet beslutter at videreføre medborgerskabsudvalgets arbejde, som det er beskrevet i denne indstilling. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 4. januar 2016 Medborgerskab Medborgerskabsudvalget anbefaler, at byrådet beslutter at videreføre medborgerskabsudvalgets arbejde,

Læs mere

REFERATARK HVIDOVRE KOMMUNE

REFERATARK HVIDOVRE KOMMUNE Vedrørende: Integrationsrådet Dato: 4. december 2012 Sted: Ny Kaffestue REFERATARK HVIDOVRE KOMMUNE Central- og Kulturforvaltningen Juridisk Afdeling Sagsbehandler: Tom Arne Rasmussen Deltagere: Afbud:

Læs mere

Evaluering af projektet

Evaluering af projektet Evaluering af projektet Sprogstimulering af tosprogede småbørn med fokus på inddragelse af etniske minoritetsforældre - om inddragelse af etniske minoritetsforældre og deres ressourcer i børnehaven 1 Indhold

Læs mere

Er du frivillig i Thisted Kommune?

Er du frivillig i Thisted Kommune? Er du frivillig i Thisted Kommune? Produceret af Thisted Kommune April 2015 Forord Der skal lyde en tak for din indsats som frivillig i Thisted Kommune. Et stærkt frivilligmiljø med aktive og engagerede

Læs mere

POLITIK FOR SAMARBEJDE MELLEM CIVILSAMFUND OG KOMMUNE. Sammen om FÆLLESSKABER

POLITIK FOR SAMARBEJDE MELLEM CIVILSAMFUND OG KOMMUNE. Sammen om FÆLLESSKABER POLITIK FOR SAMARBEJDE MELLEM CIVILSAMFUND OG KOMMUNE Sammen om FÆLLESSKABER 1 FORORD Faaborg-Midtfyn Kommune er karakteriseret ved sine mange stærke fællesskaber. Foreninger, lokalråd, borgergrupper mv.

Læs mere

Fremtidens Skole i Rudersdal Kommune Oplæg til gennemførelse af involverende Skolestrukturdebat

Fremtidens Skole i Rudersdal Kommune Oplæg til gennemførelse af involverende Skolestrukturdebat OPERATE/10.08.10 Side 1 af 1 Fremtidens Skole i Rudersdal Kommune Oplæg til gennemførelse af involverende Skolestrukturdebat 1. Udgangspunktet Kommunens visioner for skoleområdet er ambitiøse. Kommunen

Læs mere

Mål og handlinger er Kommunens overordnede Børnepolitik for børn og unge 0-18 år.

Mål og handlinger er Kommunens overordnede Børnepolitik for børn og unge 0-18 år. og handlinger er Kommunens overordnede Børnepolitik for børn og unge 0-18 år. Børn og unge i vækst - alle børn skal trives i et trygt og sundt miljø med leg og læring. - alle børn skal møde nærværende,

Læs mere

Integrationspolitik for Vesthimmerlands Kommune

Integrationspolitik for Vesthimmerlands Kommune Integrationspolitik for Vesthimmerlands Kommune 2 Forord I Vesthimmerlands Kommune betragter vi det som et fælles ansvar og en fælles opgave at skabe et inkluderende samfund med gode rammer for aktive

Læs mere

Nummer Afsender Kommentar Bemærkninger fra administrationen

Nummer Afsender Kommentar Bemærkninger fra administrationen Nummer Afsender Kommentar Bemærkninger fra administrationen 1 Integrationsrådet Rådet er positivt stemt overfor målsætningerne i politikken og håber, at den vil være med til at sikre, at foreningsliv og

Læs mere

REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET

REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET den 15.11.2011 i Borgmesterens mødelokale Afbud Bente Bendix Jensen (V) SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Godkendelse af Kvalitetskontrakt, der offentliggøres

Læs mere

Referat af 13. møde i Rådet for Etniske Minoriteter

Referat af 13. møde i Rådet for Etniske Minoriteter REFERAT,13. RÅDSMØDE. Dato: 14.12.11 Kontor: Sekretariatet Sagsbeh.: Fil-navn: FGI Referat af 13. rådsmøde Referat af 13. møde i Rådet for Etniske Minoriteter Dato og tidspunkt: onsdag den 14. december

Læs mere

Nydanske stemmer dagsprogram den 28. oktober i Horsens VÆRTER: Fatma Öktem og Özlem Cekic

Nydanske stemmer dagsprogram den 28. oktober i Horsens VÆRTER: Fatma Öktem og Özlem Cekic dagsprogram den 28. oktober i Horsens VÆRTER: Fatma Öktem og Özlem Cekic Din stemmer er vigtig! To helt ualmindelige stærke kvinder med tyrkiske og kurdiske rødder vil gerne give deres bud på demokratiets

Læs mere

Formandens forord til Årsberetning 2014

Formandens forord til Årsberetning 2014 Årsberetning 2014 Formandens forord til Årsberetning 2014 Integrationsrådet i Odsherred Kommune har haft et godt år, hvor medlemmerne har deltaget aktivt i forskellige arbejdsgrupper og i arrangementer.

Læs mere

BILAG 1 GLADSAXE KOMMUNES INTEGRATIONSPOLITIK JANUAR 2008

BILAG 1 GLADSAXE KOMMUNES INTEGRATIONSPOLITIK JANUAR 2008 Forord Byrådet besluttede i august 2006 at igangsætte et arbejde med at formulere en integrationspolitik for Gladsaxe Kommune. Resultatet er nu klar. Baggrunden er, at der i disse år stilles øgede krav

Læs mere

Ældrepolitik Et værdigt ældreliv

Ældrepolitik Et værdigt ældreliv Ældrepolitik Et værdigt ældreliv l Godkendt af Byrådet den 25. april 2016 Forord Fremtiden byder på nye udfordringer inden for ældreområdet og de mest markante er, at der bliver flere ældre og flere demente,

Læs mere

SPILLEREGLER FOR DET GODE SAMARBEJDE FOR ANSATTE OG FRIVILLIGE PÅ FLYGTNINGEOMRÅDET

SPILLEREGLER FOR DET GODE SAMARBEJDE FOR ANSATTE OG FRIVILLIGE PÅ FLYGTNINGEOMRÅDET SPILLEREGLER FOR DET GODE SAMARBEJDE FOR ANSATTE OG FRIVILLIGE PÅ FLYGTNINGEOMRÅDET Maj 2015 Visioner og beskrivelser af det gode samarbejde i snitfladen mellem frivillig og ansat Evalueres efter max 1½

Læs mere

Puls, sjæl og samarbejde

Puls, sjæl og samarbejde Puls, sjæl og samarbejde Politik for Kultur, Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune I Ringsted har vi et rigt og varieret fritids- og foreningsliv og et kulturliv, der byder på gode oplevelser for børn

Læs mere

Tilstede: Musse Sheikh Ahmed, Miasser Hawwa, Tom Nielsen, Nimer Shama, Jette Garder, Susse Bøtefyhr

Tilstede: Musse Sheikh Ahmed, Miasser Hawwa, Tom Nielsen, Nimer Shama, Jette Garder, Susse Bøtefyhr Referat af møde i den 23. februar 2006. Ordstyrer: Musse Sheikh Ahmed Tilstede: Musse Sheikh Ahmed, Miasser Hawwa, Tom Nielsen, Nimer Shama, Jette Garder, Susse Bøtefyhr Afbud: Janne Jørgensen, Kåre Harder

Læs mere

Strategi for integration af nye flygtninge og deres familier

Strategi for integration af nye flygtninge og deres familier Udkast til Strategi for integration af nye flygtninge og deres familier Antallet af flygtninge, der kommer til Danmark er stigende. Krig og uro i verdens brændpunkter gør, at Danmark modtager flere flygtninge

Læs mere

Ældrerådet i Aarhus Kommune

Ældrerådet i Aarhus Kommune Socialministeriets vejledning om ældreråd VEJ nr 40 af 11/05/2011 Gældende Offentliggørelsesdato: 19-05-2011 Socialministeriet Ældrerådets funktion Formål 1. Ældrerådet skal medvirke til at øge borgernes

Læs mere

FÆLLES OM ALBERTSLUND

FÆLLES OM ALBERTSLUND FÆLLES OM ALBERTSLUND En politik for fællesskab, medborgerskab og ligeværdig deltagelse 2. UDKAST 1 FORORD Fremtidens Albertslund er en by, hvor alle kan deltage i fællesskabet. En by, hvor mennesket kommer

Læs mere

NYHEDSBREV HVILKET FANTASTISK ÅR 2011 PÅ TUR RUNDT I DANMARK VELKOMMEN TIL 12 NYE BYDELSMØDRE I SLAGELSE KOMMUNE

NYHEDSBREV HVILKET FANTASTISK ÅR 2011 PÅ TUR RUNDT I DANMARK VELKOMMEN TIL 12 NYE BYDELSMØDRE I SLAGELSE KOMMUNE HVILKET FANTASTISK ÅR 2011 Vi begyndte 2011 med at 20 Bydelsmødre-grupper fra hele landet stiftede Bydelsmødrenes Landsorganisation. Siden da er mange nye Bydelsmødre blevet uddannet, mange nye Bydelsmødre-grupper

Læs mere

Sammenhængende Børnepolitik

Sammenhængende Børnepolitik Sammenhængende Børnepolitik Bornholms Regionskommune 2011 Indledning Sammenhængende børnepolitik Er godkendt af kommunalbestyrelsen d. 23. nov. 2006 Efterfølgende revideret og politisk godkendt i maj 2011.

Læs mere

De unge fravælger bandelivet i Greve Nord - De vil hellere uddannes og i job

De unge fravælger bandelivet i Greve Nord - De vil hellere uddannes og i job De unge fravælger bandelivet i Greve Nord - De vil hellere uddannes og i job Af Sarah Z. Ehrenreich, Greve Nord Projektet Uddannelse og arbejde er kommet i fokus hos et stigende antal af de unge, der før

Læs mere

2012-2018. Sammen om sundhed

2012-2018. Sammen om sundhed 2012-2018 Sammen om sundhed forord Sammen løfter vi sundheden I Assens Kommune vil vi sætte spot på sundheden og arbejde målrettet for udvikling, fremgang og livskvalitet for alle. Vi vil løfte sundheden.

Læs mere

Vedtægter for Dansk Skoleidræt, Østjylland

Vedtægter for Dansk Skoleidræt, Østjylland Vedtægter for Dansk Skoleidræt, Østjylland Paragraf 1 Navn Foreningens navn er Dansk Skoleidræt, Østjylland, som er en kreds under landsorganisationen Dansk Skoleidræt. Paragraf 2 Formål Dansk Skoleidræt,

Læs mere

Nyt om Mentorskab. nr. 1, december 2006. Pointer fra seminaret Samtale i centrum

Nyt om Mentorskab. nr. 1, december 2006. Pointer fra seminaret Samtale i centrum nr. 1, december 2006 Nyt om Mentorskab Nyt om mentorskab er nyhedsbrev fra socialfondsprojekt Mentorservice. Det første nummer af nyhedsbrevet sendes ud elektronisk. Fra februar 2007 kan vores nyhedsbrev

Læs mere

Etnisk Jobteam i Odense Kommune

Etnisk Jobteam i Odense Kommune Etnisk Jobteam i Odense Kommune Etnisk Jobteam ligger midt i Vollsmose og er af den grund ikke kun kulturelt, men også fysisk midt i hjertet af Odense Kommunes integrationsarbejde. Etnisk Jobteam er et

Læs mere

INPUT TIL TEMADRØFTELSE

INPUT TIL TEMADRØFTELSE INPUT TIL TEMADRØFTELSE En ny folkeskole I juni 2013 blev der indgået en politisk aftale, som lægger op til et fagligt løft af folkeskolen og til øget mål- og resultatstyring. Samtidig er der vedtaget

Læs mere

SKOLEBESTYRELSENS LOKALE RAMMER OG MULIGHEDER INSPIRATIONSHÆFTE

SKOLEBESTYRELSENS LOKALE RAMMER OG MULIGHEDER INSPIRATIONSHÆFTE SKOLEBESTYRELSENS LOKALE RAMMER OG MULIGHEDER INSPIRATIONSHÆFTE 2 SKOLEBESTYRELSENS LOKALE RAMMER OG MULIGHEDER Den nye folkeskolelov åbner op for lokal fleksibilitet omkring valg og sammensætning af skolebestyrelserne.

Læs mere

Gladsaxe Kommunes Integrationspolitik. Integration i Gladsaxe Kommune. Bilag 1. Udkast til ny Integrationspolitik (færdigt udkast)

Gladsaxe Kommunes Integrationspolitik. Integration i Gladsaxe Kommune. Bilag 1. Udkast til ny Integrationspolitik (færdigt udkast) Gladsaxe Kommunes Integrationspolitik Integration i Gladsaxe Kommune Gladsaxe Kommune har en målsætning om at medvirke til, at alle borgere i kommunen kan leve et selvstændigt, aktivt, sundt og ansvarligt

Læs mere

Vi skaber nye muligheder for mennesker, hvis liv er skadet af alkohol og andre rusmidler

Vi skaber nye muligheder for mennesker, hvis liv er skadet af alkohol og andre rusmidler Vi skaber nye muligheder for mennesker, hvis liv er skadet af alkohol og andre rusmidler Den Blå Viol er mit hjem Den Blå Viol i Skive er et værested for mennesker med psykiske, sociale alkohol- eller

Læs mere

Beboerprojektet Hedegaven, Hede- og Magleparken 23, 2750 Ballerup sammen med BAB afd. Grantoften, Afdelingskontoret, Baltorpvej 221, 2750 Ballerup

Beboerprojektet Hedegaven, Hede- og Magleparken 23, 2750 Ballerup sammen med BAB afd. Grantoften, Afdelingskontoret, Baltorpvej 221, 2750 Ballerup Ballerup Kommune jobcenter@balk.dk Ansøgning til integrationsfremmende initiativer 1. Ansøgeren: Beboerprojektet Hedegaven, Hede- og Magleparken 23, 2750 Ballerup sammen med BAB afd. Grantoften, Afdelingskontoret,

Læs mere

virum skole bestyrelsens årsberetning 2007/2008

virum skole bestyrelsens årsberetning 2007/2008 1 virum skole bestyrelsens årsberetning 2007/2008 2 Virum Skoles vision udarbejdet 2006 Virum Skole er skolen, som tør, vil og kan udvikle egen praksis, så eleverne er i stand til at leve i en verden i

Læs mere

Skolebestyrelsesvalg 2015 NORDVESTSKOLEN

Skolebestyrelsesvalg 2015 NORDVESTSKOLEN Skolebestyrelsesvalg 2015 1 NORDVESTSKOLEN 1 Et vigtigt valg Så er strukturen på plads i Hjørring Kommune og NORDVESTSKOLEN er en realitet. Det betyder også, at der skal vælges ny skolebestyrelse. Har

Læs mere

Lovgrundlag Sprogstimulering til tosprogede småbørn er beskrevet i Dagtilbudsloven 11.

Lovgrundlag Sprogstimulering til tosprogede småbørn er beskrevet i Dagtilbudsloven 11. Indledning Med denne information ønsker Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune at give et overblik over sprogstimulering til tosprogede småbørn, der ikke går i børnehave og som derfor deltager

Læs mere

Politik for Inklusion og Medborgerskab 2013-2017

Politik for Inklusion og Medborgerskab 2013-2017 Politik for Inklusion og Medborgerskab 2013-2017 1 Indhold Forord... 4 Vision... 5 Strategi... 5 Fokus Medborgerskab... 6 Fokus Mangfoldighed... 7 Fokus Inklusion... 8 2 Vision: Vi vil styrke og fordre

Læs mere

VALLENSBÆK LÆRERKREDS

VALLENSBÆK LÆRERKREDS Blækklatten november 2015 VALLENSBÆK LÆRERKREDS Hovedstyrelsesvalget 2015 Hvert 4. år afholdes der valg til DLF s hovedstyrelse. Præsentation af kandidater: Præsentation af kandidaterne bliver bragt i

Læs mere

Forretningsorden for Svendborg Kommunes Integrationsråd (SIR)

Forretningsorden for Svendborg Kommunes Integrationsråd (SIR) Forretningsorden for Svendborg Kommunes Integrationsråd (SIR) Kapitel 1 SIR s formål og opgaver 1. SIR har til formål at medvirke til, at kommunalbestyrelsens integrationsindsats er effektiv og sammenhængende,

Læs mere

Integrationsrådets forretningsorden

Integrationsrådets forretningsorden Kapitel 1 Integrationsrådets overordnede formål 1. Integrationsrådet har til formål at medvirke til, at Byrådets integrationsindsats er effektiv og sammenhængende, samt egnet til at fremme etnisk ligestilling.

Læs mere

Referat af møde i Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget

Referat af møde i Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Kultur-, Unge- og Fritidsudvalget Mødetidspunkt 29-01-2018 17:10 Mødeafholdelse Rådssalen Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 17:40 Tilstede: Anne Hjorth, Jesper

Læs mere

Forord. Læsevejledning

Forord. Læsevejledning Forord Folkeskolen er en kommunal kerneopgave og Middelfart Kommune har ambitioner for sit skolevæsen. Middelfart Kommunes skolepolitik bygger på et ønske om en folkeskole, der har en fælles retning og

Læs mere

Skole. Politik for Herning Kommune

Skole. Politik for Herning Kommune Skole Politik for Herning Kommune Indhold Forord af Lars Krarup, Borgmester 5 Politik for Folkeskolen - Indledning - Vision 7 1 - Politiske målsætninger 9 2 - Byrådets Børne- og Familiesyn 11 3 - Politik

Læs mere

Årsberetning. Esbjerg Kommune Borger & Arbejdsmarked, Sekretariat. Godkendt i Integrationsrådet den

Årsberetning. Esbjerg Kommune Borger & Arbejdsmarked, Sekretariat. Godkendt i Integrationsrådet den Årsberetning 2011 Esbjerg Kommune Borger & Arbejdsmarked, Sekretariat Godkendt i Integrationsrådet den 8.02.2012 Indhold Sammenfatning... 3 Aktiviteter... 3 Møder... 3 Deltagelse i andre mødefora... 4

Læs mere

Vedtægter for forældrebestyrelser ved Ballerup Kommunes dagtilbud til børn i alderen indtil skolestart

Vedtægter for forældrebestyrelser ved Ballerup Kommunes dagtilbud til børn i alderen indtil skolestart Vedtægter for forældrebestyrelser ved Ballerup Kommunes dagtilbud til børn i alderen indtil skolestart Nærværende vedtægter for forældrebestyrelser ved Ballerup Kommunes daginstitutioner og dagplejen har

Læs mere

df 1 df 2 df 3 df 4 Fundraising - Fundraising er ikke omkring penge men om relationer der med en passioneret inspiration ønsker at gøre en forskel. Målet må aldrig være penge, de er blot midler til at

Læs mere

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling.

Seniorrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Godkendelse af dagsorden. Punkt 2 Meddelelser. Beslutningen træffes af. Indstilling. Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > - 24-10-2017-24-10-2017 24.10.2017 kl. 09:00 Mødelokale ved direktionen. (Mødes i receptionen og følges ad til mødelokalet). Deltagere Birte Passer

Læs mere

Integration i Gladsaxe Kommune

Integration i Gladsaxe Kommune Integration i Gladsaxe Kommune Gladsaxe Kommune har en målsætning om at medvirke til, at alle borgere i kommunen kan leve et selvstændigt, aktivt, sundt og ansvarligt liv til glæde for den enkelte og til

Læs mere

værdier Nomecos Respekt Værdiskabelse Troværdighed Entusiasme Teamwork

værdier Nomecos Respekt Værdiskabelse Troværdighed Entusiasme Teamwork værdier Nomecos Respekt Værdiskabelse Troværdighed Entusiasme Teamwork Respekt Værdiskabelse Troværdighed Entusiasme Teamwork værdier Nomecos Værdierne i Nomeco udtrykker vores holdninger og adfærd, og

Læs mere

Legen får det røde kort

Legen får det røde kort Legen får det røde kort På trods af intentioner om at udnytte læreres og pædagogers kernekompetencer tyder meget på, at heldagsskolen, som den ultimative sammensmeltning af undervisning og fritid, overser

Læs mere

Nyhedsbrev fra Rådet for Etniske Minoriteter April 2016

Nyhedsbrev fra Rådet for Etniske Minoriteter April 2016 Nyhedsbrev fra Rådet for Etniske Minoriteter April 2016 Kære Repræsentantskab Først og fremmest skal I have tak for jeres fine bidrag til Rådets arbejdsweekend i februar. Det var meget interessant og vigtigt

Læs mere

Midt i Sund Zone OKTOBER 2012

Midt i Sund Zone OKTOBER 2012 Midt i Sund Zone en status halvvejs i projektets levetid OKTOBER 2012 Ulighed i sundhed Begrebet social ulighed i sundhed bruges til at beskrive det forhold, at sundhedsrisici og sygelighed er skævt fordelt

Læs mere

Vedr. Børn og Unge-byrådet i Aarhus Kommune 2014/2015

Vedr. Børn og Unge-byrådet i Aarhus Kommune 2014/2015 Til skolelederen og lærerne i 7. 10. klasse August 2014 Vedr. Børn og Unge-byrådet i Aarhus Kommune 2014/2015 Børn og Unge-byrådet starter op igen med fornyet kraft Vi kan nu se tilbage på fem rigtig gode

Læs mere

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 049, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Frivillighedsrådet. Årsberetning for 2012

Frivillighedsrådet. Årsberetning for 2012 Frivillighedsrådet Årsberetning for 2012 1 Indhold 1. Indledning 3 2. Om Frivillighedsrådet 4 3. Frivillighedsrådets udfordringer og indsatsområder 5 4. Formandens beretning 6 Idéudvekslingsmøde om Tapetens

Læs mere

SF Ungdom GUIDE TIL DET GODE SKOLEBESØG

SF Ungdom GUIDE TIL DET GODE SKOLEBESØG GUIDE TIL DET GODE SKOLEBESØG INDEN I TAGER AF STED, SÅ HUSK: Undersøg, hvornår der er pause op uddannelsesstedet, og hvornår I kan regne med, at der er mange mennesker at tale med. Ring evt. til skolen

Læs mere

I morgen stemmer Danmark

I morgen stemmer Danmark I morgen stemmer Danmark Hvem må stemme? og hvordan stemmer man? Side 1 af 9 Lektion 1: Hvem kan stemme? Opgave 1 Instruktion: Match synonymerne Ord og udtryk fra teksten 1. valgkort 2. afstemningsdagen

Læs mere

Med henblik på Integrationsrådets hjemmeside skal medlemmerne fotograferes (af sekretæren) i pausen

Med henblik på Integrationsrådets hjemmeside skal medlemmerne fotograferes (af sekretæren) i pausen Referat af Integrationsrådets møde torsdag den 15. maj 2008. Med henblik på Integrationsrådets hjemmeside skal medlemmerne fotograferes (af sekretæren) i pausen Ordstyrer: Miasser Hawwa Tilstede: Brian

Læs mere

Ungepolitik 2010-2015

Ungepolitik 2010-2015 Ungepolitik 2010-2015 Forord Det skal være sundt, sjovt og trygt at være ung i Hørsholm! Det er visionen for et godt ungdomsliv i Hørsholm Kommune. Kommunalbestyrelsen har vedtaget Hørsholm Kommunes nye

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNES ÆLDREPOLITIK

HVIDOVRE KOMMUNES ÆLDREPOLITIK S Indhold Forord 3 Politikkens indhold 4 Et positivt menneskesyn 6 Værdierne 8 Kommunikation klar og tydelig 10 Aktiviteter samvær og fællesskab 11 Sundhed fælles ansvar 12 Boliger fleksibilitet og muligheder

Læs mere

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016!

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Solen skinner udenfor lige nu, og der er så småt begyndt at komme knopper på træer og buske og forårsblomsterne begynder at stå i fuldt flor. Jeg

Læs mere

Ombudsmanden rejste en sag af egen drift over for Undervisningsministeriet om elevers brug af egen computer i undervisningen i folkeskolerne.

Ombudsmanden rejste en sag af egen drift over for Undervisningsministeriet om elevers brug af egen computer i undervisningen i folkeskolerne. 2010 18-1 Folkeskoler kan ikke kræve at elever bruger egen computer i undervisningen Ombudsmanden rejste en sag af egen drift over for Undervisningsministeriet om elevers brug af egen computer i undervisningen

Læs mere

Generalforsamling 2014 Formandens beretning

Generalforsamling 2014 Formandens beretning Hvem er I? Hvad vil I? Generalforsamling 2014 Formandens beretning Sådan spurgte Henrik Vinther bestyrelsen, på et møde vi havde inviteret ham til i november. DTLAa har nu eksisteret i 6 år, og vi har

Læs mere