Egedal Kommune Den 05. april Egedal Lærerkreds og Egedal Kommune Arbejdstidsaftale

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Egedal Kommune Den 05. april Egedal Lærerkreds og Egedal Kommune Arbejdstidsaftale"

Transkript

1 Egedal Kommune Den 05. april 2019 Vi skaber skole i fællesskab Egedal Lærerkreds og Egedal Kommune Arbejdstidsaftale

2 1 Det handler om børn I Egedal kommune samarbejder vi om at styrke elevernes læring, trivsel og udvikling, så alle elever bliver så dygtige, som de kan og trives imens. En vej til dette er, at professionelle lærere og børnehaveklasseledere i samarbejde med skoleledelsen i Egedal Kommune fleksibelt planlægger, gennemfører og evaluerer undervisning af høj kvalitet. Hensigten med nærværende aftale er at skabe en attraktiv arbejdsplads for lærere og børnehaveklasseledere, så der sikres et godt og solidt grundlag for samarbejdet om kerneopgaven og udviklingen af folkeskolen i Egedal samtidig med, at aftalen skal medvirke positivt til at rekruttere og fastholde anordningsmæssigt uddannede medarbejdere. Et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem ledere og medarbejdere giver den bedste forudsætning for et godt arbejdsmiljø, som dermed er medvirkende til at skabe de bedste betingelser for, at elever og lærere trives. Denne aftale understøtter, at læreren har det professionelle ansvar for at løse den samlede opgave, herunder at foretage nødvendige opgaveprioriteringer i arbejdet sammen med skoleledelsen og øvrige interessenter. Formålet med aftalen er at skabe de bedste betingelser for, at Egedal Kommunes skolevæsen er et skabende og udviklende skolevæsen samt en attraktiv arbejdsplads med engagerede og professionelle lærere. Elevernes læring og trivsel er i centrum og er styrende for de valg der foretages i organiseringen og tilrettelæggelsen af skolens opgaver. Samtidig skal aftalen skabe mulighed for at tilpasse skoledagen til lokale behov, ønsker og visioner med fokus på en sammenhængende og varieret skoledag til glæde for elever og medarbejdere. Nærværende aftale er medvirkende til at føre intentionerne i folkeskoleloven samt Egedal Kommunes Børne- og Ungepolitik ud i livet. Der er enighed om fortsat at prioritere et tæt og løbende samarbejde mellem skoleledelser, tillidsrepræsentanter, arbejdsmiljørepræsentanter og mellem Egedal Kommune og Egedal Lærerkreds.

3 2 1. Samarbejdet om kerneopgaven Folkeskolens kerneopgave er elevernes læring, udvikling og trivsel. God kvalitet i undervisningen, høj faglighed og gode relationer er afgørende for, at medarbejderne kan lykkes med opgaven. Samarbejdet på skolen bør derfor være præget af gode relationer, fleksibilitet samt hyppig og problemløsende kommunikation om kerneopgaven. Aftalen skal understøtte læreres og børnehaveklasselederes mulighed for at bedrive fagligt velfunderet og velforberedt undervisning, herunder skabe mulighed for at deltage i forpligtende faglige fællesskaber, teamsamarbejde, kompetenceudvikling, skoleudvikling mv. Intentionen er, at styrke kvaliteten i undervisningen, den øvrige opgaveløsning og arbejdsmiljøet, ved at lærerne bidrager til stadig udvikling og fornyelse af den pædagogiske og undervisningsmæssige praksis i Egedal Kommunes skolevæsen. Parterne er enige om at understøtte sammenhænge i skolens opgaveløsning og styrke rammerne for samarbejdet mellem de professionelle om kerneopgaven. Fundamentet for dette skabes ved at en stor del af arbejdsopgaverne løses på arbejdsstedet. 1.1 Ledelsens opgave Det er ledernes ansvar, i samarbejde med ledelsesteamet, at varetage den pædagogiske, administrative og personalemæssige ledelse af skolen, og skoleledelsen er ansvarlig for skolens virksomhed overfor skolebestyrelse og byråd. Lederne har ansvaret for, at der er overensstemmelse mellem de krav, der stilles til medarbejderne og de resurser, der stilles til rådighed for skolerne. Det er skoleledelsens opgave at skabe retning for lærernes arbejde og virke gennem dialog med medarbejderne om visioner og lokale mål samt særlige indsatsområder. Disse skal tage udgangspunkt i de overordnede mål for Egedal Kommunes skolevæsen og inddrage andre interessenter, når det giver mening.

4 3 Ledelsen har ansvaret for at sikre gode rammer for medarbejdernes samarbejde om elevernes udbytte af undervisningen og sociale udvikling. Ansvaret for den faglige udvikling udøves i tæt dialog med medarbejderne om arbejdsopgaverne. Ledelsen udviser klar og tydelig ledelse ved blandt andet at sætte mål og retning for medarbejdernes arbejde i relation til elevernes udvikling, læring og trivsel. Det er lederne i det enkelte distrikt, der følger op på og sikrer sammenhængen mellem folkeskolens formålsparagraf, fagformål og indfrielsen af de forventninger, der er til skolerne i Egedal Kommune. Skolelederne udøver deres ledelse i henhold til Egedal Kommunes MED-aftale, ledelsesgrundlag og opgavebeskrivelse jf. Styrelsesvedtægten for folkeskolen i Egedal Kommune samt nærværende aftale om arbejdstid for lærere m.fl. 1.2 Den professionelle lærers opgave Lærerprofessionen er kendetegnet ved lærere, som planlægger, udfører og evaluerer undervisningen selvstændigt og i samarbejde med andre. Desuden udvikler læreren egen undervisningspraksis med afsæt i relevant viden og forskning og kan begrunde valg og handlinger pædagogisk, fagligt og didaktisk. Lærerne varetager en dannelsesproces og understøtter elevernes læring, udvikling og trivsel såvel fagligt som personligt, socialt og demokratisk. Lærerne har et helhedssyn på eleven og klassen, hvori pædagogiske, faglige, didaktiske og relationelle kompetencer indgår i det daglige arbejde. De professionelles råderum, dømmekraft og ansvarlighed er, sammen med en fleksibel tilgang til varetagelsen af arbejdsopgaver og det faglige fællesskab, grundlæggende i lærernes arbejde og værdifuldt for folkeskolens virke. Lærerne bidrager aktivt til en levende evaluerings - og feedback kultur på skolen indenfor de politisk fastsatte mål og rammer, hvor skolen i øvrigt selv identificerer og arbejder med relevante indsatsområder. Lærer- og elevinddragelse er i den sammenhæng både et selvstændigt mål og et middel til at kvalificere elevernes udbytte af undervisningen.

5 4 Læreren står ikke alene i opgavevaretagelsen, men understøttes af eget team og ledelsen på skolen. Dette medfører, at læreren har et ansvar for at inddrage kollegaer og ledelse, når en opgave kalder på understøttelse og fælles løsning. 1.3 Samarbejde mellem ledelse og tillidsrepræsentant og arbejdsmiljørepræsentanten Tillidsrepræsentanten og arbejdsmiljørepræsentanten er en væsentlig samarbejds- og dialogpartner for ledelsen. Relationen mellem ledelsen og TR baseres på opsøgende og problemløsende dialog samt gensidig respekt for hinandens roller og de tillidsvalgte udøver deres virksomhed med respekt for ledelseskompetencen. Samarbejdet mellem ledelsen og de tillidsvalgte hviler grundlæggende på en gensidig informationspligt, der er med til at sikre en konstruktiv dialog samt gode og rolige arbejdsforhold. Ledelsen og TR/AMR har en gensidig forpligtelse til, at inddrage og orientere hinanden bedst muligt. Skoleledelsen og TR drøfter de overordnede rammer for tilrettelæggelsen af lærernes arbejde og samarbejder løbende om udmøntningen af den lokale arbejdstidsaftale. Endvidere er de tillidsvalgtes samarbejde med ledelsen om arbejds- og personaleforhold med til at skabe gode og trygge rammer for et godt undervisning- og arbejdsmiljø. Derfor lægger parterne vægt på, at også TRIO-samarbejdet på skolerne prioriteres højt.

6 5 1.4 Skoleårets planlægning og opgaveoversigt Kvaliteten i planlægningen af et kommende skoleår er helt afgørende for, at skolerne kan skabe faglige og sammenhængende indsatser. Det er derfor en fælles ambition, at skoleåret planlægges i så god tid, at der er reel mulighed for at gennemføre de nødvendige processer, beslutninger og justeringer til gavn for både medarbejdere og elever. En ordentlig planlægning betyder, at alle medarbejdere og andre interessenter er orienterede om kommende opgaver og indsatser og kan inddrages tidligt i processen. Processen for skoleårets planlægning drøftes i MED-udvalget. Forhold om eksempelvis skoledagens struktur og andre forhold om undervisningens organisering - herunder elevtilsyn, pauser mv. - drøftes ligeledes i MED inden skoleårets planlægning. På baggrund af arbejdet med skoleårets planlægning samt drøftelse af skolens samlede opgaveportefølje indledes arbejdet med opgavefordelingen og udarbejdelsen af lærernes opgaveoversigter, som sker i en løbende dialog mellem ledelse og lærere, jf. bilag 4 i overenskomst (nr af 26. juni 2015) for lærere m.fl. i folkeskolen og ved specialundervisning for voksne. Ledelsen har en særlig forpligtelse til at opgaveoversigten drøftes med medarbejderen og udleveres inden skoleårets start. 1.5 Aftalens anvendelsesområde og hjemmelsgrundlag Aftalen omfatter lærere og børnehaveklasseledere omfattet af Overenskomst for lærere m.fl. i folkeskolen og ved specialundervisning for voksne med tjenestested i Egedal kommune. Lokalaftalen er indgået med hjemmel i Rammeaftale om decentrale arbejdstidsaftaler (nr af 24. juni 1999), jf. 2 i underbilag 2.1 i lov nr. 409 om forlængelse og fornyelse af kollektive overenskomster og aftaler for visse grupper af ansatte på det offentlige område samt 2 i Overenskomst (nr af 1. august 201) om Arbejdstidsregler for undervisningsområdet i kommunerne, jf. 14 og bilag 4 i overenskomst (nr af 26. juni 2015) for lærere m.fl. i folkeskolen og ved specialundervisning for voksne.

7 6 1.6 Fortolkning Ved tvivl om fortolkning af aftalen med bilag vil forhandlingsparterne, repræsenteret ved centerchef for Skole- og dagtilbud og formand for Egedal Lærerkreds, forsøge at bilægge uenigheden, hvis det ikke er muligt at løse tvivlen i det lokale samarbejde. I henhold til overenskomsten vil overenskomstmæssige tvister kunne rejses fagretligt. 1.7 Ikrafttræden og opsigelse Aftalen med bilag træder i kraft den 1. august Der er enighed mellem parterne om, at der aftales et statusmøde i november Aftalen med bilag har virkning frem til og med den 31. juli 2021, hvorefter aftalen udløber uden yderligere varsel. Inden aftaleudløbet kan aftalen med bilag opsiges med et varsel på 3 måneder til udgangen af et skoleår. Dato: 8/ Dato: 8/ Egedal Kommune Egedal Lærerkreds Centerchef CSD Søren Trier Høisgaard Formand Egedal lærerkreds Steen Herløv Madsen

8 7 Bilag til aftale Arbejdstid - Normperiode og arbejdstidens udmøntning For fuldtidsbeskæftigede lærere udgøres nettoarbejdstiden af en årsnorm på 1680 timer for et skoleår. Et skoleår går fra den 1. august til den 31. juli. Arbejdstiden placeres på 210 arbejdsdage med et gennemsnit på 40 timer om ugen. De to undervisningsfrie uger, de 10 arbejdsdage hvor eleverne ikke er til stede, planlægges med tilstedeværelse på 6 timer i gennemsnit. I forbindelse med skoleårets planlægning er det muligt, at dele af disse timer kan medgå til aften- og weekendarrangementer. Der tilstræbes et årligt undervisningstimetal på 780 timer for fuldtidsbeskæftigede lærere og reguleres ift. beskæftigelsesgraden. Såfremt timetallet overstiger 780 timer, sker det efter dialog og gensidig aftale mellem medarbejder og leder og begrundes i opgave- og undervisningssammensætningen. Arbejdstiden placeres som udgangspunkt i tidsrummet mellem kl og Skole/hjemsamtaler, møder og arrangementer kan derudover planlægges efter kl og afregnes efter gældende regler. Feriens afholdelse og placering De fem ugers ferie placeres som de sidste tre uger i juli måned, én uge i uge 42 og én uge i uge 7.

9 8 Forberedelse og tilstedeværelse Inden for årsnormen afsættes en pulje på 340 timer til individuel- og fælles forberedelse samt faglig ajourføring, som ikke skemalægges. Tiden anses for medgået til de funktioner, som til enhver tid knytter sig til lærerens individuelle og fælles forberedelse og efterbehandling af undervisningen samt den faglige ajourføring. Puljen af timer reguleres ift. beskæftigelsesgraden og anses for afviklet i løbet af skoleåret samt afviklet forholdsmæssigt ved til- og fratræden i løbet af skoleåret, med mindre andet er aftalt. Den professionelle lærer planlægger i samarbejde med kolleger, team og ledelse placeringen af såvel den individuelle som den fælles forberedelse. Med fælles forberedelse menes forberedelse i eget primærteam og årgangsteam, samt forberedelse med andre kolleger om fx et fag, tværfaglige forløb eller lignende. Derudover planlægges med et ugentligt møde i primærteamet af halvanden times varighed. For at skabe rum til fælles faglig forberedelse og samarbejde dannes der en grundstruktur for alle 4 skoledistrikter, hvor der planlægges med to faste ugentlige eftermiddage til møder og fælles forberedelse. Rammerne for denne grundstruktur aftales i det lokale MED. Den enkelte lærer har mulighed for at forlade arbejdspladsen, hvis der ikke er planlagt undervisning, møder eller samarbejdsopgaver som forudsætter tilstedeværelse.

10 9 Tillidsrepræsentanter På hver matrikel i Egedal kommunes skolevæsen, herunder 10. klassecenteret og PPR, vælges en tillidsrepræsentant. Der gives den nødvendige tid til tillidsrepræsentantens arbejde. For at sikre rammerne om den nødvendige tid reduceres i antallet af undervisningstimer for den enkelte tillidsrepræsentant. Reduktionen aftales mellem Distriktsskolelederen og tillidsrepræsentanterne. Reduktionen tager udgangspunkt i det maksimale undervisningstimetal og den samlede opgaveportefølje. Reduktionen skal stå mål med det skønnede tidsforbrug til tillidsrepræsentantarbejdet herunder hensynet til det antal medarbejdere vedkommende er tillidsrepræsentant for. Udover den nødvendige tid er parterne enige om, at skemalægningen på matriklerne planlægges således, at tillidsrepræsentanten har mulighed for at deltage i mødevirksomhed en halv dag om ugen i de uger, hvor der er elevtilstedeværelse. For nuværende er dette mandage fra kl indtil andet aftales. Hvis der ikke er mødevirksomhed, bruger tillidsrepræsentanten tiden på skolen til almindeligt tillidsrepræsentantarbejde. Den halve dag medregnes, når reduktionen i undervisningstimetallet skal aftales. Mødevirksomhed defineres her som blandt andet: tillidsrepræsentantmøder for alle, tillidsrepræsentantmøder indenfor det enkelte distrikt samt kredsstyrelsesmøder. Tillidsrepræsentanten disponerer i øvrigt selv over tiden. Hvis tillidsrepræsentanten indkaldes til møder/uddannelse, der udbydes af den faglige organisation, følges reglerne om AKUT-fonden. Ved akut opstået behov for tillidsrepræsentantens tilstedeværelse sætter skolen vikar på tillidsrepræsentantens undervisningstimer. Det akutte behov vurderes i et samarbejde mellem daglig pædagogisk leder og tillidsrepræsentanten.

11 10 Arbejdsmiljørepræsentant Der gives den nødvendige tid til arbejdsmiljøarbejdet under hensyn til det antal medarbejdere vedkommende er arbejdsmiljørepræsentant for. Eventuelt reduktion aftales mellem Distriktsskolelederen og arbejdsmiljørepræsentanterne. Reduktionen tager udgangspunkt i det maksimale undervisningstimetal og ud fra den samlede opgaveportefølje. Nyuddannede Alle nyuddannede og nyansatte tilbydes et fælles introforløb som udarbejdes af Egedal Kommune og Egedal Lærerkreds i fælleskab. Dette skal give alle nye medarbejdere et godt kendskab til Egedal Kommunes skolevæsen som arbejdsplads. Herudover tilstræbes det, at der særligt i den første periode (første kvartal) af ansættelsen af en nyuddannet lærer tages hensyn til mængden af andre opgaver mm. Prøveafvikling og censorarbejde Ved censoropgaver frigøres læreren for undervisning og øvrig mødevirksomhed én dag inden prøveafholdelsen samt på selve dagen. Ved mundtlige prøver friholdes læreren for undervisning og øvrig mødevirksomhed én til to dage forud for prøveafholdelsen afhængig af fag og antal elever. Dagen reduceres til et antal timer ved censoropgaver og mundtlige prøver ved små hold. Ovenstående gælder dog ikke for digitale prøver i fx. geografi. De planlagte undervisningstimer i 9. klasse i prøveperioden anvendes til vikar- og/eller to lærer timer.

12 11 Videreuddannelse og kompetenceudviklingsforløb Ved videreuddannelse og kompetenceudviklingsforløb forstås længerevarende formelt kvalificerende undervisningsforløb, f.eks. vejlederuddannelser og linjefagsuddannelser. Ved deltagelse i et sådant forløb nedsættes lærerens årlige maksimale undervisningslektioner med gennemsnitlig ca. 2,5 ugentligt lektion pr 10 ECTS - point, samt 2 dage til opgaveskrivning. Derudover gives fri på eksamensdagen og dagen før (hvis dagen er en arbejdsdag) jf. Egedal Kommunes regler for tjenestefrihed. Denne nedsættelse står imidlertid ikke alene, men skal ledsages af en tæt dialog mellem den pædagogiske leder og den enkelte lærer med det formål at sikre en afbalanceret samlet opgavevaretagelse. Kontakt Egedal Kommune Egedal Kommune Dronning Dagmars Vej Ølstykke Tlf: For nærmere information om arbejdstidsaftalen, kontakt Center for Skole og Dagtilbud på mail: skoledagtilbud@egekom.dk.

Lokal arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Hillerød Kommune

Lokal arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Hillerød Kommune Lokal arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Hillerød Kommune Afgrænsning Aftalen omfatter lærere og børnehaveklasseledere (herefter lærere) omfattet af Overenskomst for lærere med flere

Læs mere

Aftale om planlægningsgrundlag for tilrettelæggelse af læreres og børnehaveklasselederes arbejdstid i Frederikssund Kommune

Aftale om planlægningsgrundlag for tilrettelæggelse af læreres og børnehaveklasselederes arbejdstid i Frederikssund Kommune Aftale om planlægningsgrundlag for tilrettelæggelse af læreres og børnehaveklasselederes arbejdstid i Frederikssund Kommune Afgrænsning Aftale om planlægningsgrundlaget omfatter lærere og børnehaveklasseledere

Læs mere

Arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Albertslund kommune 2019/ /2021.

Arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Albertslund kommune 2019/ /2021. Arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Albertslund kommune 2019/2020 2020/2021. I Albertslund Kommune har vi en ambitiøs strategi for et fælles skolevæsen Skole for alle med et fælles

Læs mere

Silkeborgaftalen bilag 1 til forhåndsaftale

Silkeborgaftalen bilag 1 til forhåndsaftale 16. januar 2014 Silkeborgaftalen bilag 1 til forhåndsaftale 1. Rammeaftale Nærværende aftale betragtes som en overgangsforanstaltning mellem A08 og Lov 409 i overensstemmelse med 2 i Lov 409. Formålet

Læs mere

Fælles planlægningsramme for skolerne i Frederikshavn Kommune

Fælles planlægningsramme for skolerne i Frederikshavn Kommune Fælles planlægningsramme for skolerne i Frederikshavn Kommune Fælles planlægningsramme mellem Lærerkreds Nord og Frederikshavn Kommune om udmøntningen af arbejdstidsbestemmelserne, Lov 409, gældende for

Læs mere

Samarbejdsaftale om lærernes og børnehaveklasseledernes arbejdstid i Struer Kommune 2019/2020

Samarbejdsaftale om lærernes og børnehaveklasseledernes arbejdstid i Struer Kommune 2019/2020 Struer, 18.02.2019 Samarbejdsaftale om lærernes og børnehaveklasseledernes arbejdstid i Struer Kommune 2019/2020 Aftaleparter: Vestjysk Lærerforening & Struer Kommune 1 Baggrund Med hjemme i Overenskomst

Læs mere

Værdier og rammer for samarbejdet på skolerne i Viborg Kommune

Værdier og rammer for samarbejdet på skolerne i Viborg Kommune Værdier og rammer for samarbejdet på skolerne i Viborg Kommune 1 Indhold Indledning... 3 Målsætning for skolevæsnet... 3 Samarbejdet om forståelsespapiret et fælles ansvar... 3 Samarbejde lokalt på skolerne...

Læs mere

Revideret aftale om de overordnede rammer for tilrettelæggelsen af lærernes/børnehaveklasseledernes arbejdstid efter OK15

Revideret aftale om de overordnede rammer for tilrettelæggelsen af lærernes/børnehaveklasseledernes arbejdstid efter OK15 Sagsnr. 00.01.10-P20-105-13 Dato:12.5.2015 Revideret aftale om de overordnede rammer for tilrettelæggelsen af lærernes/børnehaveklasseledernes arbejdstid efter OK15 Horsens Kommune og Horsens Lærerforening

Læs mere

Administrationsgrundlag for folkeskolerne i Guldborgsund Kommune

Administrationsgrundlag for folkeskolerne i Guldborgsund Kommune Administrationsgrundlag for folkeskolerne i Guldborgsund Kommune 2018-2019 Angiver grundlaget for fælles administration og forståelse af arbejdet med lærernes og børnehaveklasseledernes (efterfølgende

Læs mere

Aftalen bygger videre på den positive udvikling, som har kendetegnet relationen mellem de faglige organisationer, lederforeningen og forvaltningen.

Aftalen bygger videre på den positive udvikling, som har kendetegnet relationen mellem de faglige organisationer, lederforeningen og forvaltningen. Aarhusaftalen 1. Rammeaftale Med henblik på at nå de fælles ambitioner for børnene og de unge i Aarhus Kommune indgår Århus Lærerforening, BUPL Århus, FOA Århus, Aarhus Skolelederforening samt Børn og

Læs mere

Forståelsespapir om udmøntning af Lov 409 og OK 15-forliget tilrettelæggelse af arbejdstid for lærere og børnehaveklasseledere m.fl.

Forståelsespapir om udmøntning af Lov 409 og OK 15-forliget tilrettelæggelse af arbejdstid for lærere og børnehaveklasseledere m.fl. 1 Forståelsespapir om udmøntning af Lov 409 og OK 15-forliget tilrettelæggelse af arbejdstid for lærere og børnehaveklasseledere m.fl. Folkeskolereformen, Lov 409 om arbejdstidsregler og OK15 for lærere/børnehaveklasseledere

Læs mere

Silkeborgaftalen - BUPL

Silkeborgaftalen - BUPL 30. april 2014 Silkeborgaftalen - BUPL 1. Rammeaftale om opgaver og arbejdstid for skolepædagoger m.fl. Silkeborg Kommune og BUPL Østjylland har indgået en lokal arbejdstidsaftale for pædagoger (jf. Pædagogoverenskomstens

Læs mere

Fælles planlægningsramme for skolerne i Frederikshavn Kommune

Fælles planlægningsramme for skolerne i Frederikshavn Kommune Fælles planlægningsramme for skolerne i Frederikshavn Kommune Fælles planlægningsramme mellem Lærerkreds Nord og Frederikshavn Kommune om udmøntningen af arbejdstidsbestemmelserne, Lov 409, gældende for

Læs mere

Forståelsespapir. Konkret beskrivelse af indholdsdelen i forståelsesaftalen om udmøntningen af Lov 409 for skoleårene 2018/19, 2019/20 og 2020/21.

Forståelsespapir. Konkret beskrivelse af indholdsdelen i forståelsesaftalen om udmøntningen af Lov 409 for skoleårene 2018/19, 2019/20 og 2020/21. Forståelsespapir Konkret beskrivelse af indholdsdelen i forståelsesaftalen om udmøntningen af Lov 409 for skoleårene 2018/19, 2019/20 og 2020/21. 1. Indledning og formål Forståelsespapiret er udarbejdet

Læs mere

Arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Roskilde kommune

Arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Roskilde kommune HR Sagsnr. 310551 Brevid. 3160362 Ref. CHMO Dir. tlf. 4631 3191 christinamo@roskilde.dk Arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Roskilde kommune 14. maj 2019 Denne aftale er indgået mellem

Læs mere

LOKALAFTALE OM FLEKSIBEL ARBEJDSTID I DEN KØBENHAVNSKE FOLKESKOLE Indledning

LOKALAFTALE OM FLEKSIBEL ARBEJDSTID I DEN KØBENHAVNSKE FOLKESKOLE Indledning 1 LOKALAFTALE OM FLEKSIBEL ARBEJDSTID I DEN KØBENHAVNSKE FOLKESKOLE Indledning Denne lokalaftale - med grundlag i 'Rammeaftale om decentrale arbejdstidsaftaler' - er med visse fravigelser af gældende regler

Læs mere

17. juni 2015 Tilrettelæggelsen af arbejdstiden

17. juni 2015 Tilrettelæggelsen af arbejdstiden 17. juni 2015 Tilrettelæggelsen af arbejdstiden for lærere og børnehaveklasseledere i de kommunale folkeskoler i Favrskov Kommune 1. Grundlag Tilrettelæggelsen af arbejdstiden for lærere og børnehaveklasseledere

Læs mere

Arbejdstidsaftale Nyborg Kommune

Arbejdstidsaftale Nyborg Kommune HR og Personale Rådhuset, Torvet 1 5800 Nyborg Betjen dig selv på www.nyborg.dk sikkerepost@nyborg.dk Sagsansvarlig: Lone Thomsen Telefon:6333 6804 Email: personaleafdelingen@nyborg.dk Send altid personfølsomme

Læs mere

Forståelsespapir. Indledning. Ledelse og samarbejde. Den 10. marts 2014

Forståelsespapir. Indledning. Ledelse og samarbejde. Den 10. marts 2014 Forståelsespapir Den 10. marts 2014 Samarbejdsgrundlag mellem Lejre Kommune og Lejre Lærerforening - den fælles forståelse af læreres og børnehaveklasselederes arbejdstidsregler i skoleåret 2014-2015 Indledning

Læs mere

Opgaveløsning i Gladsaxe Kommunes folkeskoler fra august 2015

Opgaveløsning i Gladsaxe Kommunes folkeskoler fra august 2015 Opgaveløsning i Gladsaxe Kommunes folkeskoler fra august 2015 1 Kolofon Foto Stengård Skole, april 2014 Kirsten Haase Layout GPV Produktion Gladsaxe TSL 2 Indledning Gladsaxe Kommune, Skolelederforeningen

Læs mere

Hvad går Arbejdstidsaftale 08 ud på?

Hvad går Arbejdstidsaftale 08 ud på? Hvad går Arbejdstidsaftale 08 ud på? Lokalt har din kreds og kommune forhandlet overgang til Arbejdstidsaftale 08. I mange kommuner har parterne aftalt lokale tilpasninger i form af tilføjelser og suppleringer,

Læs mere

Arbejdstidsaftale. For tilrettelæggelsen af arbejdstiden for lærere og børnehaveklasseledere

Arbejdstidsaftale. For tilrettelæggelsen af arbejdstiden for lærere og børnehaveklasseledere Arbejdstidsaftale For tilrettelæggelsen af arbejdstiden for lærere og børnehaveklasseledere i de kommunale folkeskoler i Mariagerfjord Kommune Målsætning En arbejdstidsaftale skal sikre en prioritering

Læs mere

Fælles forståelse mellem Furesø Kommune, Skolelederforeningen i Furesø, BUPL- Storkøbenhavn og Furesø Lærerkreds om:

Fælles forståelse mellem Furesø Kommune, Skolelederforeningen i Furesø, BUPL- Storkøbenhavn og Furesø Lærerkreds om: Fælles forståelse mellem Furesø Kommune, Skolelederforeningen i Furesø, BUPL- Storkøbenhavn og Furesø Lærerkreds om: Opgaveløsning i Furesø Kommunes folkeskoler i skoleåret 2014-15 Indledning Furesø Kommune,

Læs mere

Bilag A. Skoleaftale for X-skole i Ringkøbing-Skjern Kommune

Bilag A. Skoleaftale for X-skole i Ringkøbing-Skjern Kommune Bilag A Skoleaftale for X-skole i Ringkøbing-Skjern Kommune Emne Planlægning af skoleåret Hvad kan vi blive enige om, og hvilken betydning har det for arbejdet med implementering af reformen, kvaliteten

Læs mere

Aarhusaftalen. Aarhusaftalen september 2013

Aarhusaftalen. Aarhusaftalen september 2013 Aarhusaftalen 1. Rammeaftale Med henblik på at nå de fælles ambitioner for børnene og de unge i Aarhus Kommune indgår Århus Lærerforening, BUPL Århus, FOA Århus, Århus Skolelederforening samt Børn og Unge

Læs mere

Parterne har et fælles ansvar for realiseringen og vil som en del af dette følge op på, om vi når de formulerede målsætninger.

Parterne har et fælles ansvar for realiseringen og vil som en del af dette følge op på, om vi når de formulerede målsætninger. Fælles forståelse mellem Ringsted Kommune og Ringsted-Sorø Lærerforening. Den kursive tekst er den konkrete lokale udmøntning af aftaleparternes punkter. Bilag 4 2016 Arbejdstid Parterne (Danmark Lærerforening

Læs mere

Notat. Forståelsespapir ml. Vends Herreds Lærerkreds, Skolelederforeningen og Middelfart Kommune om lærernes arbejdstid

Notat. Forståelsespapir ml. Vends Herreds Lærerkreds, Skolelederforeningen og Middelfart Kommune om lærernes arbejdstid Læring, kultur og fritid Middelfart Kommune Anlægsvej 4 5592 Ejby www.middelfart.dk Dato: 29. maj 2017 Telefon +45 8888 5500 Direkte +45 8888 5421 cvr.: 29189684 Heidi.Junker@middelfart.dk Notat Forståelsespapir

Læs mere

Bilag til forståelsespapir

Bilag til forståelsespapir Bilag til forståelsespapir Indhold Samarbejde... 2 Erfa-møderne... 2 Erfa-møder i skoleåret 2018/19... 2 Møde mellem ledelse, TR og Praksisforum... 2 Administration... 3 Nettoårsnorm... 3 Ferieplacering...

Læs mere

I Odsherred Kommune er der særligt fokus på at skabe forandring på to felter:

I Odsherred Kommune er der særligt fokus på at skabe forandring på to felter: Aftale mellem Danmarks Lærerforening Kreds 51 og Odsherred Kommune om rammerne for arbejdstid for lærere og børnehaveklasseledere i Odsherred Kommune fra skoleåret 2016/2017 Baggrund Rammerne for lærernes

Læs mere

Arbejdstid for lærere/børnhaveklasseledere i Odsherred Kommune

Arbejdstid for lærere/børnhaveklasseledere i Odsherred Kommune Initialer: frf Sag: 306-2015-4375 Dok.: 306-2015-20747 Oprettet: 22. januar 2015 Aftale mellem Danmarks Lærerforening Kreds 51 og Odherred Kommune om rammerne for arbejdstid for lærere og børnehaveklasseledere

Læs mere

Sammen om folkeskolen Professionsaftale for lærere og børnehaveklasseledere ansat i Rødovre Kommune

Sammen om folkeskolen Professionsaftale for lærere og børnehaveklasseledere ansat i Rødovre Kommune Sammen om folkeskolen Professionsaftale for lærere og børnehaveklasseledere ansat i Rødovre Kommune Rødovre Kommune og Rødovre Lærerforening har fælles og høje ambitioner for et stærkt fælles skolevæsen.

Læs mere

Dokument vedr. tilrettelæggelse af lærernes arbejdstid i skoleårene 2015/16, 2016/17 og 2017/18

Dokument vedr. tilrettelæggelse af lærernes arbejdstid i skoleårene 2015/16, 2016/17 og 2017/18 Dokument vedr. tilrettelæggelse af lærernes arbejdstid i skoleårene 2015/16, 2016/17 og 2017/18 Indledning Dette dokument er udarbejdet med afsæt i Lov 409 (LBK nr. 409 af 26/04/2013), overenskomst mellem

Læs mere

Arbejdstid i Folkeskolen. Organisation og Personale

Arbejdstid i Folkeskolen. Organisation og Personale Arbejdstid i Folkeskolen Organisation og Personale De nye arbejdstidsregler Folketingets vedtagelse af Lov 409 med tilhørende underbilag danner baggrund for dette notat. Notat er alene tænkt som et drøftelsespapir

Læs mere

Værdigrundlag for samarbejde. mellem Mariagerfjord Skolelederforening, Mariagerfjord Lærerkreds,

Værdigrundlag for samarbejde. mellem Mariagerfjord Skolelederforening, Mariagerfjord Lærerkreds, Værdigrundlag for samarbejde mellem Mariagerfjord Skolelederforening, Mariagerfjord Lærerkreds, BUPL, FOA og Fagenheden Skole Indhold Indledning... 2 Formål... 2 Værdier... 3 Ordentlighed... 3 Fællesskab...

Læs mere

Administrationsgrundlag for skolernes planlægning af lærernes og børnehaveklasseledernes tjenestetid i skoleåret 2016/17

Administrationsgrundlag for skolernes planlægning af lærernes og børnehaveklasseledernes tjenestetid i skoleåret 2016/17 Administrationsgrundlag for skolernes planlægning af lærernes og børnehaveklasseledernes tjenestetid i skoleåret 2016/17 Med det formål at understøtte den kommunale indsats for at implementere folkeskolereformen,

Læs mere

Forståelsespapir for skoleåret 2015/16

Forståelsespapir for skoleåret 2015/16 Indledende bemærkninger: Forståelsespapir for skoleåret 2015/16 Nærværende Forståelsespapir for skoleåret 2015/16 er første skridt på vejen mod endnu bedre samarbejde mellem Vordingborg Kommune og Kreds

Læs mere

Lokal arbejdstidsaftale for skoleåret

Lokal arbejdstidsaftale for skoleåret Lokal arbejdstidsaftale for skoleåret 2013-2014 Aftalen er indgået mellem Hørsholm Kommune og Danmarks Lærerforening, Kreds 29 på baggrund af Aftale om arbejdstid for lærere og børnehaveklasseledere i

Læs mere

Gribskov. Arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere¹. gældende fra den 1. august /6

Gribskov. Arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere¹. gældende fra den 1. august /6 Gribskov Arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere¹ gældende fra den 1. august 2019 Gribskov Kommune og Gribskov-Halsnæs Lærerkreds er enige om at styrke samarbejdet ved indgåelse af denne

Læs mere

Dette ledelsesgrundlag er et fælles grundlag for forståelsen af lovregler, aftaler og beslutninger omkring arbejdstilrettelæggelsen.

Dette ledelsesgrundlag er et fælles grundlag for forståelsen af lovregler, aftaler og beslutninger omkring arbejdstilrettelæggelsen. Ledelsesgrundlag Version 1 27. Marts 2014. Indhold Ledelsesgrundlag... 1 Baggrund:... 1 Formål:... 1 Retning:... 2 Proces... 2 Årsnorm og planlægning af skoleåret for lærere og børnehaveklasseledere...

Læs mere

Samarbejdsaftale på skoleområdet i Rebild Kommune

Samarbejdsaftale på skoleområdet i Rebild Kommune Samarbejdsaftale på skoleområdet i Rebild Kommune 1. Indledning - tillid og ansvar giver undervisning af høj kvalitet Nærværende samarbejdsaftale er indgået mellem Himmerlands Lærerkreds, Skolelederforeningens

Læs mere

Arbejdstidsaftale side 1

Arbejdstidsaftale side 1 Arbejdstidsaftale side 1 Indholdsfortegnelse Lokalaftale om arbejdstid... 3 Enighed om en lokalaftale... 3 En lokalaftale skal understøtte den fortsatte skoleudvikling i Varde Kommune... 3 Retsgrundlag...

Læs mere

Lokalaftalen har virkning fra den 1. august 2013, og kan med 3 måneders varsel opsiges til en 31. juli, dog tidligst til den 31. juli 2014.

Lokalaftalen har virkning fra den 1. august 2013, og kan med 3 måneders varsel opsiges til en 31. juli, dog tidligst til den 31. juli 2014. Administrationsgrundlag arbejdstidsaftale for skolepædagoger, Randers Kommune 1 Indledning Randers Kommune og BUPL Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund, Østjylland har indgået en lokal arbejdstidsaftale

Læs mere

Lokalaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Lejre Kommune for skoleåret 2015-2016

Lokalaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Lejre Kommune for skoleåret 2015-2016 22. april 2015 Lokalaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Lejre Kommune for skoleåret 2015-2016 Indledning Baggrunden Rammerne for lærernes arbejdstid skal understøtte målene og intentionerne i

Læs mere

Professionsaftale for lærere og børnehaveklasseledere ansat i Vordingborg Kommune i skoleåret 2017/18

Professionsaftale for lærere og børnehaveklasseledere ansat i Vordingborg Kommune i skoleåret 2017/18 Professionsaftale for lærere og børnehaveklasseledere ansat i Vordingborg Kommune i skoleåret 2017/18 Formål Vordingborg Kommune og Lærerkredsen Faxe Vordingborg understreger med denne professionsaftale,

Læs mere

NEJ, NEJ og atter NEJ svarer forvaltningen til fælles aftaler

NEJ, NEJ og atter NEJ svarer forvaltningen til fælles aftaler NEJ, NEJ og atter NEJ svarer forvaltningen til fælles aftaler På grund af det store daglige arbejdspres, har Roskilde Lærerforening foreslået Skoleafdelingen et samarbejde om løsningen, på en række af

Læs mere

Professionsaftale for basisgruppen (lærere og børnehaveklasseledere)

Professionsaftale for basisgruppen (lærere og børnehaveklasseledere) Professionsaftale for basisgruppen (lærere og børnehaveklasseledere) mellem Børn og Skole og Favrskov Lærerforening kreds 137 2011-2013 Endelig 0. Aftalegrundlag Aftalen vedrører lokal udmøntning af Arbejdstidsaftale

Læs mere

VÆRDIER OG RAMMER FOR SAMARBEJDET PÅ FOLKESKOLERNE

VÆRDIER OG RAMMER FOR SAMARBEJDET PÅ FOLKESKOLERNE VÆRDIER OG RAMMER FOR SAMARBEJDET PÅ FOLKESKOLERNE Indhold Samarbejde.........................................................................................................3 Erfa-møderne...................................................................................................

Læs mere

ArbejdsUdsaftale for Lysbro Uddannelsescenter

ArbejdsUdsaftale for Lysbro Uddannelsescenter Silkeborg Kommune 29. juni 2017 ArbejdsUdsaftale for Lysbro Uddannelsescenter Indhoidsfortegnelse 1. Rammeaftale i 2. Ledelsesrollen i 3. Lærerrollen 2 4. Arbejdstid 2 5. Eksempler p arbejdsopgaver i tilstedeværelsestiden

Læs mere

Professionsaftale for basisgruppen

Professionsaftale for basisgruppen Professionsaftale for basisgruppen mellem Børn og Skole og Favrskov Lærerforening kreds 137 0. Aftalegrundlag: Aftalen vedrører lokal udmøntning af Arbejdstidsaftale 08 (Aftale om arbejdstid for lærere

Læs mere

Arbejdstidsaftale. For tilrettelæggelsen af arbejdstiden for pædagoger og pædagogmedhjælpere i de kommunale folkeskoler i Mariagerfjord Kommune

Arbejdstidsaftale. For tilrettelæggelsen af arbejdstiden for pædagoger og pædagogmedhjælpere i de kommunale folkeskoler i Mariagerfjord Kommune Arbejdstidsaftale For tilrettelæggelsen af arbejdstiden for pædagoger og pædagogmedhjælpere i de kommunale folkeskoler i Mariagerfjord Kommune Indledning til arbejdstidsaftalen: Aftalen er indgået i henhold

Læs mere

Lokalaftale Arbejdstid & løn Lærere & børnehaveklasseledere

Lokalaftale Arbejdstid & løn Lærere & børnehaveklasseledere Lokalaftale Arbejdstid & løn Lærere & børnehaveklasseledere Ballerup Kommune & Ballerup Lærerforening 1. august 2016 1 Afgrænsning Aftalen omfatter lærere og børnehaveklasseledere (herefter lærere) omfattet

Læs mere

Ringstedaftalen. Rammeaftale om arbejdstid for lærere og børnehaveklasseledere i Ringsted Kommune

Ringstedaftalen. Rammeaftale om arbejdstid for lærere og børnehaveklasseledere i Ringsted Kommune Ringstedaftalen Rammeaftale om arbejdstid for lærere og børnehaveklasseledere i Ringsted Kommune Indledning Nærværende aftale er indgået jf. 2 i arbejdstidsreglerne for undervisningsområdet i kommunerne.

Læs mere

Frie Skolers Lærerforenings krav til OK 15

Frie Skolers Lærerforenings krav til OK 15 Resultatet OK2015 Frie Skolers Lærerforenings krav til OK 15 Generelle krav Sikring af TR s tid til arbejdet. Lønstigninger - reallønsforbedringer. Fortsættelse af reguleringsordningen. Medfinansiering

Læs mere

Planlægningsgrundlag for skolernes planlægning af lærernes og børnehaveklasseledernes tjenestetid

Planlægningsgrundlag for skolernes planlægning af lærernes og børnehaveklasseledernes tjenestetid Planlægningsgrundlag for skolernes planlægning af lærernes og børnehaveklasseledernes tjenestetid Aftalt mellem Jammerbugt Kommune og Midtvendsyssels Lærerkreds gældende implementering af Lov 409 og bilag

Læs mere

VORDINGBORG KOMMUNE - SKOLER Forståelsespapir vedrørende arbejdstid på skoleområdet fra august 2014 udgave 21.02.2014

VORDINGBORG KOMMUNE - SKOLER Forståelsespapir vedrørende arbejdstid på skoleområdet fra august 2014 udgave 21.02.2014 VORDINGBORG KOMMUNE - SKOLER Forståelsespapir vedrørende arbejdstid på skoleområdet fra august 2014 udgave For at skabe tydelighed, tryghed og klarhed i denne forandringsproces har skoleledere, kommunen,

Læs mere

Lokal aftale om centrale rammer og principper for implementering af folkeskolereformen i LTK

Lokal aftale om centrale rammer og principper for implementering af folkeskolereformen i LTK Lokal aftale om centrale rammer og principper for implementering af folkeskolereformen i LTK 1. Formål Der gennemføres pr. 1. august 2014 en reform af folkeskolen, som indebærer et paradigmeskifte i forhold

Læs mere

Aftale mellem Frederiksberg Kommune og Frederiksberg Kommunelærerforening om løn- og arbejdstidsvilkår for lærere og børnehaveklasseledere gældende

Aftale mellem Frederiksberg Kommune og Frederiksberg Kommunelærerforening om løn- og arbejdstidsvilkår for lærere og børnehaveklasseledere gældende Aftale mellem Frederiksberg Kommune og Frederiksberg Kommunelærerforening om løn- og arbejdstidsvilkår for lærere og børnehaveklasseledere gældende for skoleårene 2011/12 og 2012/13 Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Fælles forståelse af lærernes arbejdstid

Fælles forståelse af lærernes arbejdstid Odder Kommune Skanderborg-Odder Lærerkreds Fælles forståelse af lærernes arbejdstid Organiseringen af lærernes arbejdsdag I forbindelse med udmøntning og ikrafttrædelse af nye arbejdstidsbestemmelser for

Læs mere

Aftale om administrering af lov 409 på Bøgholt skole. Aftalen er indgået mellem Bøgholt Skole og SL.

Aftale om administrering af lov 409 på Bøgholt skole. Aftalen er indgået mellem Bøgholt Skole og SL. Aftalen skabet rammer for at medarbejdernes kompetencer, viden og ressourcer på bedste vis Folkeskolereformen stiller krav til en mere varieret skoledag med en vekselvirkning mellem forskellige Ram m eaftal

Læs mere

Lokalaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Lejre Kommune for skoleåret

Lokalaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Lejre Kommune for skoleåret 28. juni 2019 Lokalaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Lejre Kommune for skoleåret 2019-2020 Indledning Baggrunden Rammerne for lærernes arbejdstid skal understøtte målene og intentionerne i folkeskolereformen

Læs mere

Folkeskolen, ny 14 og 15 i Arbejdstid. Lærernes Centralorganisation, 14. marts 2013

Folkeskolen, ny 14 og 15 i Arbejdstid. Lærernes Centralorganisation, 14. marts 2013 Folkeskolen, ny 14 og 15 i 50.01 Under hensyntagen til arbejdstilrettelæggelsen i skolevæsenet kan kommunalbestyrelsen fastsætte arbejdstiden for lærere i folkeskolen i overensstemmelse med nedenstående

Læs mere

Dok.nr Rammebeskrivelse for skoleårets planlægning 2017/18 Gældende for skolernes pædagogiske personale Varde Kommune

Dok.nr Rammebeskrivelse for skoleårets planlægning 2017/18 Gældende for skolernes pædagogiske personale Varde Kommune Dok.nr. 20789-17 Rammebeskrivelse for skoleårets planlægning 2017/18 Gældende for skolernes pædagogiske personale Varde Kommune Formål med Rammebeskrivelsen... 3 Overordnede rammer... 3 Ledelse og samarbejde...

Læs mere

Den 10. marts 2014. Administrationsgrundlag for L 409 i Jammerbugt Kommunale skolevæsen

Den 10. marts 2014. Administrationsgrundlag for L 409 i Jammerbugt Kommunale skolevæsen Administrationsgrundlag for skolernes planlægning af lærernes og børnehaveklasseledernes tjenestetid - Udmøntning af lov om lærernes arbejdstid,, L 409 Administrationsgrundlag for L 409 i Jammerbugt Kommunale

Læs mere

TR-kursus I A. OK-15 Arbejdstid. - lærere ved VUC - pr. 1. august 2015

TR-kursus I A. OK-15 Arbejdstid. - lærere ved VUC - pr. 1. august 2015 TR-kursus I A OK-15 Arbejdstid - lærere ved VUC - pr. 1. august 2015 31. august 2015 Arbejdstidsregler 1/8-2015 Organisationsaftalen for VUC (Finansministeriets cir. af 30. juni 2015) - nye paragraffering

Læs mere

Opgaveoversigt Eksempel Undervisning Forberedelse, planlægning og evaluering Opgaver inden for mødetid Øvrige opgaver Aktiviteter jf. kalender med tid

Opgaveoversigt Eksempel Undervisning Forberedelse, planlægning og evaluering Opgaver inden for mødetid Øvrige opgaver Aktiviteter jf. kalender med tid Opgaveoversigt Eksempel Undervisning Forberedelse, planlægning og evaluering Opgaver inden for mødetid Øvrige opgaver Aktiviteter jf. kalender med tid for hver opgave f.eks. Undervisning Understøttende

Læs mere

215 Planlægning og forældresamarbejde

215 Planlægning og forældresamarbejde Denne side indeholder en opsamling af spørgsmål og svar i relation til Aarhusaftalen pr. 1. august 2017. Parterne bag Aarhusaftalen er enige om svarene og om, at indholdet på denne side er bindende for

Læs mere

Arbejdstidsaftale 08 s enkeltelementer

Arbejdstidsaftale 08 s enkeltelementer Arbejdstidsaftale 08 s enkeltelementer Arbejdstid For at gøre aftalen enkel og ubureaukratisk bygger aftalen på et helt skoleår. Det maksimale undervisningstimetal er fastlagt for et skoleår. Hvis du ansættes

Læs mere

Lokalaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Lejre Kommune for skoleåret

Lokalaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Lejre Kommune for skoleåret Marts 2016 Lokalaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Lejre Kommune for skoleåret 2016-2017 Indledning Baggrunden Rammerne for lærernes arbejdstid skal understøtte målene og intentionerne i folkeskolereformen

Læs mere

Bilag 2: Arbejdstid, ferie og opgavefordeling for lærere og bh. klasseledere

Bilag 2: Arbejdstid, ferie og opgavefordeling for lærere og bh. klasseledere Bilag 2: Arbejdstid, ferie og opgavefordeling for lærere og bh. klasseledere Indledning Udgangspunktet for planlægning af lærernes og børnehaveklasseledernes arbejdstid er LOV 409 og bilag 1.1. om arbejdstid.

Læs mere

Forsvarets civile faglærere

Forsvarets civile faglærere Cirkulære om aftale om løn- og ansættelsesvilkår for Forsvarets civile faglærere 2019 Cirkulære af 9. juli 2019 Modst. nr. 057-19 PKAT nr. 645 J.nr. 2018-5000 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger...

Læs mere

Lokalaftale. Løn & arbejdstid. Lærere, børnehaveklasseledere og skolekonsulenter. Ballerup Kommune & Ballerup Lærerforening. 1.

Lokalaftale. Løn & arbejdstid. Lærere, børnehaveklasseledere og skolekonsulenter. Ballerup Kommune & Ballerup Lærerforening. 1. Lokalaftale Løn & arbejdstid Lærere, børnehaveklasseledere og skolekonsulenter uden ledelsesbeføjelser Ballerup Kommune & Ballerup Lærerforening 1. august 2014 Udgave pr. 28-05-2014 1 Afgrænsning Aftalen

Læs mere

Dialog om opgave- og arbejdstilrettelæggelse for skolepædagoger SYDJYLLAND

Dialog om opgave- og arbejdstilrettelæggelse for skolepædagoger SYDJYLLAND Dialog om opgave- og arbejdstilrettelæggelse for skolepædagoger Uddrag fra indledning af arbejdstidsaftalen Tilrettelæggelse af arbejdstid bør ses i en større sammenhæng, da arbejdstid også har betydning

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Dagsorden Dato: Onsdag den 15. januar 2014 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 405 mødelokale på Rådhuset Jytte Bendtsen, Kenneth Kristensen Berth, Erdal

Læs mere

Forståelsespapir om udmøntning af Lov 409 tilrettelæggelse af lærere og børnehaveklasselederes arbejdstid.

Forståelsespapir om udmøntning af Lov 409 tilrettelæggelse af lærere og børnehaveklasselederes arbejdstid. 1 Forståelsespapir om udmøntning af Lov 409 tilrettelæggelse af lærere og børnehaveklasselederes arbejdstid. 1. Baggrund Folkeskolereformen og lov 409 om arbejdstidsregler for lærere i folkeskolen m.v.

Læs mere

Den centrale arbejdstidsaftale for lærere ved specialundervisning for voksne. - et samlet overblik

Den centrale arbejdstidsaftale for lærere ved specialundervisning for voksne. - et samlet overblik Danmarks Lærerforening Vandkunsten 12 1467 København K 1. august 2007 Den centrale arbejdstidsaftale for lærere ved specialundervisning for voksne - et samlet overblik Den centrale arbejdstidsaftale beskriver,

Læs mere

Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag. Skolens Vision, Værdigrundlag & Målsætninger

Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag. Skolens Vision, Værdigrundlag & Målsætninger Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag Ullerup Bæk Skolen skal være en tryg og lærerig folkeskole, hvor børnenes selvværdsfølelse, fællesskab, selvstændighed, ansvarlighed, evne til at samarbejde

Læs mere

Bilag 2a for pædagoger, pædagogmedhjælpere, pædagogiske assistenter og andet pædagogisk personale.

Bilag 2a for pædagoger, pædagogmedhjælpere, pædagogiske assistenter og andet pædagogisk personale. Bilag 2a for pædagoger, pædagogmedhjælpere, pædagogiske assistenter og andet pædagogisk personale. 1. Indledning Aarhusaftalen er den fælles aftale, der sætter rammerne for samarbejdet mellem skolens ledelse

Læs mere

Administrations- og arbejdsgrundlag for lærere og børnehaveklasseledere

Administrations- og arbejdsgrundlag for lærere og børnehaveklasseledere Administrations- og arbejdsgrundlag for lærere og børnehaveklasseledere Skoleåret 2014/15. Indledning: Skoleafdelingen har med afsæt lov 409 og input og anbefalinger fra arbejdsgruppe 9 udarbejdet udkast

Læs mere

Fælles forståelse af OK 15, bilag 1.1

Fælles forståelse af OK 15, bilag 1.1 Bornholms Lærerforening og Bornholms Regionskommune har på baggrund af overenskomstens bilag 1.1 drøftet punkterne 1 15 samt håndtering af 6. ferieuge og rammer for løsning af TR- og AMR-opgaver. Processen

Læs mere

TR-kursus Modul 1A. Arbejdstid Kommunale område. Maj SIDE 1

TR-kursus Modul 1A. Arbejdstid Kommunale område. Maj SIDE 1 TR-kursus Modul 1A Arbejdstid Kommunale område Maj 2017 09-05-2017 SIDE 1 Indhold Lov 409 (OK13) Det politiske papir om arbejdstid (OK15) Drøftelser om arbejdstid proces og redskaber Gruppearbejde 09-05-2017

Læs mere

Ledelse, undervisning og læring - Folkeskolens ledere og lærere i dialog

Ledelse, undervisning og læring - Folkeskolens ledere og lærere i dialog 5. oktober 2010 Ledelse, undervisning og læring - Folkeskolens ledere og lærere i dialog Forord Tillid, dialog og ansvar er omdrejningspunkterne, når vi taler relationer mellem medarbejdere og ledere på

Læs mere

Strategier i Børn og Unge

Strategier i Børn og Unge Strategier i Børn og Unge Børn og Unge arbejder med strategier for at give ramme og retning, fordi vi tror på, at de bedste løsninger på hverdagens udfordringer bliver fundet, ved at ledere og medarbejdere

Læs mere

FORSTÅELSESPAPIR OM VÆRNSREGLER FOR LÆRERE OG BØRNEHAVEKLASSELEDERE I KØBENHAVNS KOMMUNE

FORSTÅELSESPAPIR OM VÆRNSREGLER FOR LÆRERE OG BØRNEHAVEKLASSELEDERE I KØBENHAVNS KOMMUNE FORSTÅELSESPAPIR OM VÆRNSREGLER FOR LÆRERE OG BØRNEHAVEKLASSELEDERE I KØBENHAVNS KOMMUNE Vedtagelsen i Borgerrepræsentationen om forhandlinger vedrørende værnsregler skal ses i lyset af lovindgrebet i

Læs mere

Arbejdstid for lærere ved institutioner for erhvervsrettet uddannelse

Arbejdstid for lærere ved institutioner for erhvervsrettet uddannelse Cirkulære om aftale om Arbejdstid for lærere ved institutioner for erhvervsrettet uddannelse 2015 Cirkulære af 30. juni 2015 Modst. nr. 027-15 J.nr. 2014-1513-0156 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Referat Dato: Onsdag den 15. januar 2014 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 405 mødelokale på Rådhuset Jytte Bendtsen, Kenneth Kristensen Berth, Erdal

Læs mere

Fælles forståelse om lærernes arbejdstid på folkeskoler og specialskoler i Frederiksberg Kommune skoleåret 2018/19

Fælles forståelse om lærernes arbejdstid på folkeskoler og specialskoler i Frederiksberg Kommune skoleåret 2018/19 Frederiksberg Lærerforening og Frederiksberg Kommune har gennem drøftelser opnået enighed om nedenstående forståelse af reglerne for lærernes 1 arbejdstid jf. overenskomst 2015 og udmøntningen heraf. Forståelsespapiret

Læs mere

Udvalget for Bosætning, Økonomi og Nærdemokrati

Udvalget for Bosætning, Økonomi og Nærdemokrati Udvalget for Bosætning, Økonomi og Nærdemokrati Referat Dato 31. maj 2018 Mødetidspun kt Sted Medlemmer Fraværende Bemærkninge r 17:15 Sluttidspunkt 17:45 Mødelokale 233, Ledelsessekretariatet Mikael Smed,

Læs mere

Resultater for Skive kommune - Opsamling på udmøntning af initiativerne fra OK 15 Besvarelser for 18 skoler ud af 22

Resultater for Skive kommune - Opsamling på udmøntning af initiativerne fra OK 15 Besvarelser for 18 skoler ud af 22 Resultater for Skive kommune - Opsamling på udmøntning af initiativerne fra OK 15 Besvarelser for 18 skoler ud af 22 1a. Det er ledelsens ansvar ved opgavefordeling og udarbejdelsen af opgaveoversigten

Læs mere

TR-kursus Modul 1A. Arbejdstid Kommunale område. September 2015 10-09-2015 SIDE 1

TR-kursus Modul 1A. Arbejdstid Kommunale område. September 2015 10-09-2015 SIDE 1 TR-kursus Modul 1A Arbejdstid Kommunale område September 2015 10-09-2015 SIDE 1 Oplæg Lov 409 (OK13) Det politiske papir om arbejdstid (OK15) Drøftelser om arbejdstid proces og redskaber Gruppearbejde

Læs mere

Aftale om principper og rammer for lærernes arbejde og samarbejde som følge af folkeskolereformen - forhandlingsmandat

Aftale om principper og rammer for lærernes arbejde og samarbejde som følge af folkeskolereformen - forhandlingsmandat Pkt. 64 Aftale om principper og rammer for lærernes arbejde og samarbejde som følge af folkeskolereformen - forhandlingsmandat Sagsnr. 243463 Økonomiudvalget Lukket punkt Resume Byrådet besluttede den

Læs mere

Samarbejdsgrundlag for fremtidens folkeskole i Høje-Taastrup Kommune. Vedtaget af Byrådet den 25-02-2014.

Samarbejdsgrundlag for fremtidens folkeskole i Høje-Taastrup Kommune. Vedtaget af Byrådet den 25-02-2014. 25. februar 2014 Samarbejdsgrundlag for fremtidens folkeskole i Høje-Taastrup Kommune. Vedtaget af Byrådet den 25-02-2014. Med en folkeskolereform og ændrede arbejdstidsregler på skoleområdet er det vigtigt

Læs mere

Samarbejdsaftale vedrørende praktikvirksomhed i læreruddannelsen, mellem læreruddannelsen Metropol og xx skole

Samarbejdsaftale vedrørende praktikvirksomhed i læreruddannelsen, mellem læreruddannelsen Metropol og xx skole :\Users\riju\Dropbox\Partnerskabsaftaler\Samarbejdsaftale mellem læreruddannelsen Metropol og en fri skole 2016-2017.docx Samarbejdsaftale vedrørende praktikvirksomhed i læreruddannelsen, 2016-2021 mellem

Læs mere

Administrationsgrundlag

Administrationsgrundlag Administrationsgrundlag på baggrund af [Lov 409] om lærernes og børnehaveklasseledernes arbejdstid Tønder Kommune 27.februar 2014 2 Administrationsgrundlag Lov 409 Indhold LOVGRUNDLAG... 3 ARBEJDSTID FOR

Læs mere

Administrationsgrundlag for skolernes planlægning af lærernes og børnehaveklasseledernes tjenestetid

Administrationsgrundlag for skolernes planlægning af lærernes og børnehaveklasseledernes tjenestetid Administrationsgrundlag for skolernes planlægning af lærernes og børnehaveklasseledernes tjenestetid Med det formål at understøtte den kommunale indsats for at implementere folkeskolereformen, gælder følgende

Læs mere

RØDOVRE KOMMUNE n m m ^

RØDOVRE KOMMUNE n m m ^ RØDOVRE KOMMUNE n m m ^ Decentral arbejdstidsaftale for ergoterapeuter og fysioterapeuter på skoleområdet, ansat i Aftaler overordnet for arbejdstidsaftalen ^~ % Overenskomst for ergoterapeuter og fysioterapeuter,

Læs mere

LOKAL AFTALE OM FLEKSIBEL ARBEJDSTID I DEN KØBENHAVNSKE FOLKESKOLE

LOKAL AFTALE OM FLEKSIBEL ARBEJDSTID I DEN KØBENHAVNSKE FOLKESKOLE 1 LOKAL AFTALE OM FLEKSIBEL ARBEJDSTID I DEN KØBENHAVNSKE FOLKESKOLE Indledning Denne lokalaftale med grundlag i Rammeaftale om decentrale arbejdstidsaftaler er med visse fravigelser af gældende regler

Læs mere

LOKALAFTALE. VESTSKOLEN MIDTSKOLEN ØSTSKOLEN - opgaver og arbejdstid for lærere og børnehaveklasseledere i Faxe Kommunes skolevæsen

LOKALAFTALE. VESTSKOLEN MIDTSKOLEN ØSTSKOLEN - opgaver og arbejdstid for lærere og børnehaveklasseledere i Faxe Kommunes skolevæsen LOKALAFTALE VESTSKOLEN MIDTSKOLEN ØSTSKOLEN - opgaver og arbejdstid for lærere og børnehaveklasseledere i Faxe Kommunes skolevæsen 3. april 2019 1 INDHOLD RAMMER OG OPGAVER I FAXE KOMMUNE...4 Formål...4

Læs mere

Arbejdsgruppe 8: - Fleksibel anvendelse af medarbejdernes arbejdstid. Skole- og dagtilbudsafdelingen Juni 2014 Billeder:Colourbox.

Arbejdsgruppe 8: - Fleksibel anvendelse af medarbejdernes arbejdstid. Skole- og dagtilbudsafdelingen Juni 2014 Billeder:Colourbox. Arbejdsgruppe 8: - Fleksibel anvendelse af medarbejdernes arbejdstid Juni 2014 Billeder:Colourbox.dk Læs om folkeskolereformen og de øvrige arbejdsgrupper på www.norddjurs.dk/folkeskolereformen 2 Forord

Læs mere

Lokalaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Næstved Kommune

Lokalaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Næstved Kommune Lokalaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Næstved Kommune Indholdsfortegnelse Lokalaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Næstved Kommune... 1 Ledelse og samarbejde... 2 Evaluering... 3 Arbejdets

Læs mere

Skolen i en reformtid muligheder og udfordringer. Seminar ved LSP 27.05.2014

Skolen i en reformtid muligheder og udfordringer. Seminar ved LSP 27.05.2014 Skolen i en reformtid muligheder og udfordringer Seminar ved LSP 27.05.2014 Reformen Faglig løft af folkeskolen har 3 overordnede mål MÅL: 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige,

Læs mere