MODELLEN FOR MÅLING AF LEVERINGSKVALITET PÅ ENKELTKUNDENIVEAU

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "MODELLEN FOR MÅLING AF LEVERINGSKVALITET PÅ ENKELTKUNDENIVEAU"

Transkript

1 MODELLEN FOR MÅLING AF LEVERINGSKVALITET PÅ ENKELTKUNDENIVEAU Formålet med at måle netvirksomhedernes leveringskvalitet på enkeltkundeniveau er at give grundlag for en vurdering af, om der er enkelte kunder eller kundegrupper, som oplever relativt mange eller lange afbrud og dette uanset om netvirksomheden, der leverer til de pågældende kunder, overordnet set skulle have en tilfredsstillende leveringskvalitet af elektricitet på aggregeret niveau. Elnetvirksomhederne måles derfor også på deres leveringskvalitet på enkeltkundeniveau for både afbrudshyppighed og -varighed. Målingen foretages kun for de to statistikområder med lavest spændingsniveau, 0,4 kv og 1-24 kv, da størstedelen af kunderne er tilsluttet på disse spændingsniveauer. DATAGRUNDLAG Til måling af leveringskvaliteten på enkeltkundeniveau indberetter netvirksomhederne data vedrørende enkeltkunders afbrudshyppighed og afbrudsvarighed for statistikområderne 0,4 kv og 1-24 kv. For afbrudshyppigheden indberettes, hvor mange af netvirksomhedernes kunder, der har oplevet henholdsvis 0, 1,, 10 afbrud og derover. For afbrudsvarigheden indberettes i hvor lang tid, de enkelte kunder har været afbrudt. Dette er inddelt i forudbestemte intervaller, 0-1 min., 1-3 min.,, >720 min. Varighed måles i hele minutter, og afbrud, der er kortere end et minut, medtages derfor ikke. Der foretages, som på aggregeret niveau, en særskilt indberetning for forbrugere og producenter. 1 Netvirksomhederne skal imidlertid ikke i forbindelse med indberetningen af afbrudshyppigheder og -varigheder på enkeltkundeniveau opdele dem i forskellige typer afbrud, som det er tilfældet på aggregeret niveau. Det betyder, at Forsyningstilsynet får et mere retvisende billede af, hvor mange gange den enkelte kunde har været afbrudt. For at tage højde for betydning af forskellige typer af afbrud foretages der i stedet en vægtning af afbruddene på enkeltkundeniveau ud fra fordelingen af forskellige typer afbrud på aggregeret niveau, jf. nedenfor. FORSYNINGSTILSYNET Carl Jacobsens Vej Valby 1 Svarende til de tidligere kundekategorier kunder med almindelige vilkår og kunder med særlige vilkår. Tlf post@forsyningstilsynet.dk

2 BEREGNING AF VÆGTET ANTAL AFBRUD I måling af leveringskvaliteten på aggregeret niveau anvender Forsyningstilsynet fem afbrudstyper: Varslede, uvarslede, afbrud forårsaget af tredje mand, force majeure og hændelser uden for eget statistik område. Disse typer af afbrud har også på enkeltkundeniveau forskellige konsekvenser for kunderne, og vægtes på samme måde som på aggregeret niveau. Da netvirksomhederne imidlertid ikke indberetter oplysninger om afbrudstype for afbrudshyppigheder og -varigheder på enkeltkundeniveau, korrigerer Forsyningstilsynet efterfølgende herfor ved at anvende netvirksomhedens indberettede fordeling af afbrudstyperne fra målingen på aggregeret niveau. I det efterfølgende er gennemgået et eksempel, som viser hvordan vægtningen foretages. En hypotetisk netvirksomhed A har sendt en indberetning på spændings-niveauet 1-24 kv. Netvirksomheden forsyner kunder og har i alt afbrud, der fordeler sig som følger i Fejl! Henvisningskilde ikke fundet.. De fem forskellige typer af afbrud indberettes kun på aggregeret niveau. Ud fra vægtning og fordelingen af de fem forskellige typer afbrud på aggregeret niveau, beregner Forsyningstilsynet en individuel korrektionsfaktor til brug for enkeltkundeniveau, hvor der i indberetningen ikke skelnes mellem de fem typer afbrud. TABEL 1 FORDELING OG VÆGTNING AF TYPE AFBRUD PÅ AGGREGERET NIVEAU Type afbrud Antal afbrud (a) Vægtning (b) Fordeling af type afbrud (c) Uvarslede ,5 Varslede 300 0,5 0,3 3. part 100 0,1 0,1 Force majeure ,06 Uden for eget statistikområde ,04 Kilde: Konstrueret regneeksempel. Korrektionsfaktoren findes ved at tage sumproduktet af kolonne b og c i Fejl! Henvisningskilde ikke fundet.. Dvs. korrektionsfaktoren for netvirksomhed A bliver: LIGNING 1 EKSEMPEL PÅ KORREKTIONFAKTOR FOR NETVIRKSOMHED A (1 0,5+0,5 0,3+0,1 0,1+0 0,06+0 0,04) = 0,66 Af Tabel 2 fremgår det, hvorledes netvirksomhed A s afbrudshyppighed fordeler sig på enkeltkundeniveau.

3 TABEL 2 FORDELING OG VÆGTNING AF KUNDER Antal afbrud Berørte kunder A Samlet antal vægtede Kunder b=a*0, I alt Vægtede antal berørte kunder b=a*0,66 Kilde: Konstrueret regneeksempel. Note: Antal kunder med 0 afbrud vægtes ikke, da de jo netop ikke har nogle afbrud. Af Tabel 2 fremgår, hvorledes netvirksomhed A s vægtede antal kunder fremkommer. Netvirksomhed A vil altså ikke blive benchmarket i forhold til de 683 ( ) kunder, som ifølge netvirksomhedens indberetning er berørt af afbrud. I stedet bliver netvirksomhed A benchmarket i forhold til de 450 ( ) kunder, der ud fra vægtningen er berørt af afbrud. At det korrigerede antal berørte kunder er væsentligt lavere end det oprindelige antal på 683 skyldes bl.a., at en høj andel af afbruddene var varslede og derfor kun vægter 50 pct. Havde alle indberettede afbrud på aggregeret niveau været uvarslede, ville korrektionsfaktoren være 1, og alle 683 berørte kunder ville tælle i målingen. Tilsvarende ville netvirksomheden ikke have nogle berørte kundeafbrud på enkeltkundeniveau, såfremt alle de indberettede afbrud på aggregeret niveau var forårsaget af force majeure, da korrektionsfaktoren ville være 0. OVERORDNEDE TÆRSKELVÆRDIER Der er fire overordnede tærskelværdier på enkeltkundeniveau: For afbrudshyppighed og afbrudsvarighed for hhv. 0,4 kv og 1-24 kv. Tærskelværdierne på enkeltkundeniveau angiver den leveringskvalitet, som mindst 99,5 pct. af kunderne har oplevet. Netvirksomheden pålægges et krav, hvis for stor en andel af netvirksomhedens enkeltkunder har oplevet en leveringskvalitet, der er dårligere end tærskelværdien. Som på aggregeret niveau er målingen af leveringskvalitet på enkeltkundeniveau fra og med målingen i 2013 (2012-data) baseret på faste tærskelværdier. Nedenfor gennemgås først den tidligere benyttede metode til beregning af tærskelværdier og herefter beskrives beregningen af de faste tærskelværdier.

4 METODE TIL BEREGNING AF FASTE OVERORDNEDE TÆRSKELVÆRDIER Det acceptable antal afbrud for enkeltkunder er fastsat med udgangspunkt i den samlede fordeling af afbrudshyppigheder hhv. -varigheder for enkeltkunder baseret på data for årene Beregningerne er foretaget ved først at tage summen af det vægtede antal berørte kunder for alle netvirksomheder og herved beregne periodens samlede fordeling af vægtede afbrud. Med udgangspunkt i den samlede vægtede fordeling af berørte kunder i perioden beregnes for begge statistikområder overordnede tærskelværdier for afbrudshyppighed og -varighed. Tærskelværdierne beregnes som det antal afbrud og antal afbrudsminutter, som mindst 99,5 pct. af kunderne har oplevet i perioden Hvis f.eks. i alt 98,8 pct. af det samlede antal kunder har oplevet en maksimal afbrudshyppighed på ét afbrud og 99,7 pct. har oplevet en maksimal afbrudshyppighed på to afbrud, da vil tærskelværdien fastsættes til to afbrud. De beregnede tærskelværdier (TV er) på enkeltkundeniveau fremgår af Tabel 3. TABEL 3 FASTE TÆRSKELVÆRDIER PÅ ENKELTKUNDENIVEAU 0,4 kv 1-24 kv TV for afbrudshyppighed (vægtede afbrud) 2 4 TV for afbrudsvarighed (vægtede afbrudsminutter) Kilde: Forsyningstilsynet. En netvirksomhed pålægges altså et effektiviseringskrav for afbrudshyppigheden på enkeltkundeniveau, såfremt mere end 1 pct. af netvirksomhedens kunder på 0,4 kv i løbet af et år oplever 2 eller flere kundeafbrud og/eller mere end 1 pct. af netvirksomhedens kunder på 1-24 kv oplever 4 eller flere kundeafbrud. En netvirksomhed pålægges tilsvarende et effektiviseringskrav for afbrudsvarigheden på enkeltkundeniveau, såfremt mere end 1 pct. af netvirksomhedens kunder på 0,4 kv i løbet af et år oplever afbrud af mere end fire timers varighed og/eller mere end 1 pct. af netvirksomhedens kunder på 1-24 kv ligeledes oplever afbrud af mere end fire timers varighed. UDMØNTNING AF KRAV I modellen for leveringskvalitet på enkeltkundeniveau fastsættes et krav for både afbrudshyppighed og -varighed for hvert af de to statistikområder, således at en netvirksomhed potentielt kan få op til fire krav. Netvirksomhederne pålægges et krav, såfremt mere end 1 pct. af netvirksomhedens kunder har oplevet en større afbrudshyppighed/-varighed end tærskelværdien.

5 I forbindelse med benchmarkingen i 2013 blev der indført en graduering af effektivitetskravet med et loft (svarende til modellen for aggregeret niveau). Loftet er på 0,5 pct. af netvirksomhedens påvirkelige omkostninger for hvert af de fire krav. FIGUR 1 KONTINUERT KRAVUDMÅLING AF EFFEKTIVISERINGSKRAV Kilde: Forsyningstilsynet. I Tabel 4 ses en oversigt over de maksimale krav på enkeltkundeniveau. De krav, der udmåles i forbindelse med modellen for leveringskvalitet på enkeltkundeniveau, er 1-årige.

6 TABEL 4 KRAVSKALAEN FOR LEVERINGSKVALITET PÅ ENKELTKUNDENIVEAU Parameter Spændingsniveau Enkeltkundeniveau (kontinuert skala) Varighed Hyppighed Kilde: Forsyningstilsynet. 0,4 kv 1-24 kv 0,4 kv 1-24 kv Max. samlet krav 2 pct. INDIVIDUEL KORREKTION AF AFBRUD PÅ ENKELTKUNDENI- VEAU Forsyningstilsynet har siden afgørelsen vedrørende effektiviseringskrav til elnetvirksomhederne for 2014 taget individuelt højde for en utilsigtet uhensigtsmæssighed i modellen på leveringskvaliteten på enkeltkundeniveau. Konkret omhandler dette forhold, at en netvirksomhed kan blive pålagt et 1-årigt krav som følge af afbrudte enkeltkunder på trods af, at netvirksomhederne overskridelser af tærskelværdien skyldes force majeure. Netvirksomhedernes korrektionsfaktor, vægtet efter afbrudstype, for afbrud på enkeltkundeniveau beregnes med udgangspunkt i den procentuelle fordeling af afbrudstyper på aggregerede niveau. Korrektionsfaktor tager bl.a. højde for afbrud som følge af force majeure og driftsforstyrrelser uden for eget forsyningsområde ved, at afbruddene vægtes med 0. Korrektionsfaktoren tager endvidere afsæt i et vægtet antal kunder med hhv. 1,2,>10 afbrud. Dette medfører dog, at det vægtede antal kunder korrigeres for lidt i forhold til, hvad der er retvisende. Underkorrektionen kan forekomme hvis en netvirksomhed f.eks. oplever, at en meget stor andel af afbruddene skyldes force majeure og at der på samme tid forekommer flere afbrud på de samme kunder. På den måde kommer afbrud som følge af force majeure til at tælle med, selvom det ikke er retvisende. Forsyningstilsynet vurderer, at netvirksomhederne indberetter tilstrækkelig information om afbrud til brug for målingen af leveringskvaliteten. En eventuel ændring af modellen for leveringskvaliteten på enkeltkundeniveau vil betyde merdokumentation og deraf øget tidsforbrug ved indberetningerne for samtlige netvirksomheder. Forsyningstilsynet vurderer således, at en korrektion af modellen ikke er den bedste løsning men derimod fortsat at anvende den eksisterende model med netvirksomhedernes mulighed for at indsende særskilt dokumentation. Forsyningstilsynet opfordrer netvirksomhederne til fremadrettet at kontakte tilsynet forud for årets måling, såfremt dette fænomen er til stede i deres data. Forsyningstilsynet korrigerer netvirksomhedens afbrud på enkeltkundeniveau, hvis netvirksomheden indsender oplysninger omkring de særskilte afbrud, hvor kunder berøres af afbrud som følge af force majeure eller driftsforstyrrelser uden for eget forsyningsområde.

MODELLEN FOR MÅLING AF LEVERINGSKVALITET PÅ AGGREGERET NIVEAU

MODELLEN FOR MÅLING AF LEVERINGSKVALITET PÅ AGGREGERET NIVEAU MODELLEN FOR MÅLING AF LEVERINGSKVALITET PÅ AGGREGERET NIVEAU Dette notat giver en detaljeret gennemgang af modellen for måling af leveringskvaliteten på aggregeret niveau. Netvirksomhederne måles på både

Læs mere

Vejledning til indberetning af afbrudsstatistik

Vejledning til indberetning af afbrudsstatistik Vejledning til indberetning af afbrudsstatistik for netvirksomhedens leveringskvalitet i 2018 AFBRUDSSTATISTIK FOR 2018 DEN 3. JUNI 2019 FORSYNINGSTILSYNET Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf. 4171 5400

Læs mere

Dansk Energis høringssvar til afgørelse om mål for netselskabers leveringskvalitet

Dansk Energis høringssvar til afgørelse om mål for netselskabers leveringskvalitet Til Forsyningstilsynet Carl Jacobsens Vej 35, 2500 Valby Dok. ansvarlig: TMP Sekretær: Sagsnr: s2018-774 Doknr: d2018-21544-20.0 06-12-2018 Dansk Energis høringssvar til afgørelse om mål for netselskabers

Læs mere

Indberetning af afbrudsdata for leveringskvalitet

Indberetning af afbrudsdata for leveringskvalitet Indberetning af afbrudsdata for leveringskvalitet VEJLEDNING FEBRUAR 2018 REV 20. SEPTEMBER 2018 FORSYNINGSTILSYNET Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf. 4171 5400 post@forsyningstilsynet.dk www.forsyningstilsynet.dk

Læs mere

EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE FOR 2018 HØRINGSUDKAST

EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE FOR 2018 HØRINGSUDKAST PUNKT [X] ENERGITILSYNETS MØDE DEN 19. DECEMBER 2017 EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE FOR 2018 HØRINGSUDKAST 23. oktober 2017 Detail & Distribution 17/00437 KPH, LAA, RSHA 1. RESUMÉ 1. Energitilsynet

Læs mere

EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE FOR 2018

EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE FOR 2018 PUNKT 4 TILSYNSMØDE 188, 19. DECEMBER 2017 EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE FOR 2018 19. december 2017 Detail & Distribution 17/00437 IRT, KPH, LAA, RSHA 1. RESUMÉ 1. Energitilsynet skal i

Læs mere

Afgørelse om mål for netvirksomheders leveringskvalitet

Afgørelse om mål for netvirksomheders leveringskvalitet Afgørelse om mål for netvirksomheders leveringskvalitet 2018-2022 21. december 2018 Detail & Distribution KPH RESUMÉ Forsyningstilsynet skal i året forud for en reguleringsperiode fastsætte og offentliggøre

Læs mere

Vejledning til udfyldelse af excelskemaer ved indberetning af data for kvalitet i levering

Vejledning til udfyldelse af excelskemaer ved indberetning af data for kvalitet i levering 12. marts 2012 Sag 4/0706-0300-0082 / MBK og TS Deres ref. Vejledning til udfyldelse af excelskemaer ved indberetning af data for kvalitet i levering Data for kvalitet i levering for 2011 skal indberettes

Læs mere

Bilagsoversigt. Bilag til afgørelsen. Bilag Bilagsside

Bilagsoversigt. Bilag til afgørelsen. Bilag Bilagsside ENERGITILSYNET Bilag til afgørelsen 28-08-2009 GAS 4/0706-0300-0019 RFW, CPS Bilagsoversigt Bilag Bilagsside nr. 1 2 10 Detaljeret gennemgang af netvolumenmodellen 2 11 17 Modellen benchmarking af kvalitet

Læs mere

INDRAPPORTERING AF DATA TIL BENCHMARKING AF KVALITET I LEVERING

INDRAPPORTERING AF DATA TIL BENCHMARKING AF KVALITET I LEVERING VEJLEDNING 1. UDGAVE FEBRUAR 2015 INDRAPPORTERING AF DATA TIL BENCHMARKING AF KVALITET I LEVERING ENERGITILSYNET INDRAPPORTERING AF DATA TIL BENCHMARKING AF KVALITET I LEVERING INDHOLD 1. INDLEDNING...

Læs mere

Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav og krav for utilstrækkelig leveringskvalitet - HAMMEL ELFORSYNING NET A/S

Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav og krav for utilstrækkelig leveringskvalitet - HAMMEL ELFORSYNING NET A/S Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav og krav for utilstrækkelig leveringskvalitet - HAMMEL ELFORSYNING NET A/S 8. april 2019 Sagsnr.: 18/07699 RESUMÉ Netvirksomheder har offentlig bevilling til

Læs mere

ENERGITILSYNET. Vejledning til indrapportering af data til benchmarking af kvalitet i levering

ENERGITILSYNET. Vejledning til indrapportering af data til benchmarking af kvalitet i levering ENERGITILSYNET Vejledning til indrapportering af data til benchmarking af kvalitet i levering 1. udgave Marts 2013 2/21 1 INDLEDNING... 3 2 TERMINOLOGI... 4 3 INDBERETNING AF DATA FOR KVALITET I LEVERING...

Læs mere

Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav

Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav og krav for utilstrækkelig leveringskvalitet TREFOR EL-NET A/S 8. april 2019 Sagsnr.: 18/07728 RESUMÉ Netvirksomheder har offentlig bevilling til at drive

Læs mere

Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav

Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav og krav for utilstrækkelig leveringskvalitet - El-net Hillerød A/S 8. april 2019 Sagsnr.: 18/07729 RESUMÉ Netvirksomheder har offentlig bevilling til at drive

Læs mere

Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav

Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav og krav for utilstrækkelig leveringskvalitet - Evonet A/S 8. april 2019 Sagsnr.: 18/05633 RESUMÉ Netvirksomheder har offentlig bevilling til at drive eldistributionsnet

Læs mere

Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav og krav for utilstrækkelig leveringskvalitet

Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav og krav for utilstrækkelig leveringskvalitet Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav og krav for utilstrækkelig leveringskvalitet N1 A/S 8. april 2019 Sagsnr.: 18/07710 RESUMÉ Netvirksomheder har offentlig bevilling til at drive eldistributionsnet

Læs mere

Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav og krav for utilstrækkelig leveringskvalitet THY-MORS ENERGI ELNET A/S

Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav og krav for utilstrækkelig leveringskvalitet THY-MORS ENERGI ELNET A/S Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav og krav for utilstrækkelig leveringskvalitet THY-MORS ENERGI ELNET A/S 8. april 2019 Sagsnr.: 18/07727 RESUMÉ Netvirksomheder har offentlig bevilling til at

Læs mere

Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav

Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav og krav for utilstrækkelig leveringskvalitet NKE-ELNET A/S 8. april 2019 Sagsnr.: 18/07713 RESUMÉ Netvirksomheder har offentlig bevilling til at drive eldistributionsnet

Læs mere

Bilagsoversigt. Bilag til pkt. 4. Reduktion af elnetselskabernes indtægtsrammer for Bilag Bilagsside

Bilagsoversigt. Bilag til pkt. 4. Reduktion af elnetselskabernes indtægtsrammer for Bilag Bilagsside ENERGITILSYNET Bilag til pkt. 4. Reduktion af elnetselskabernes indtægtsrammer for 2009. 27-10-2008 GAS 4/0706-0300-0011 CJU/PR/KH Bilagsoversigt Bilag Bilagsside nr. 1 2 10 Tilsynets bemærkninger til

Læs mere

Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav

Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav og krav for utilstrækkelig leveringskvalitet NOE Net A/S 8. april 2019 Sagsnr.: 18/07714 RESUMÉ Netvirksomheder har offentlig bevilling til at drive eldistributionsnet

Læs mere

Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav

Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav og krav for utilstrækkelig leveringskvalitet - L-Net A/S 8. april 2019 Sagsnr.: 18/07731 RESUMÉ Netvirksomheder har offentlig bevilling til at drive eldistributionsnet

Læs mere

Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav

Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav og krav for utilstrækkelig leveringskvalitet RAVDEX A/S 8. april 2019 Sagsnr.: 18/07719 RESUMÉ Netvirksomheder har offentlig bevilling til at drive eldistributionsnet

Læs mere

Dansk Energi som mandatar for 52 elnetselskaber over Energitilsynet af 27. oktober 2008 reduktion af elnetselskabernes indtægtsrammer for 2009

Dansk Energi som mandatar for 52 elnetselskaber over Energitilsynet af 27. oktober 2008 reduktion af elnetselskabernes indtægtsrammer for 2009 (Elforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Dansk Energi som mandatar for 52 elnetselskaber

Læs mere

Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav

Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav og krav for utilstrækkelig leveringskvalitet - Dinel A/S 8. april 2019 Sagsnr.: 18/07692 RESUMÉ Netvirksomheder har offentlig bevilling til at drive eldistributionsnet

Læs mere

Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav og krav for utilstrækkelig leveringskvalitet - HURUP ELVÆRK NET A/S

Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav og krav for utilstrækkelig leveringskvalitet - HURUP ELVÆRK NET A/S Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav og krav for utilstrækkelig leveringskvalitet - HURUP ELVÆRK NET A/S 8. april 2019 Sagsnr.: 18/07701 RESUMÉ Netvirksomheder har offentlig bevilling til at drive

Læs mere

Afgørelse om prisloftet for 2014 som følge af spaltningen af det tideligere Ringkøbing-Skjern Spildevand A/S gældende for Ringkøbing-Skjern Renseanlæg

Afgørelse om prisloftet for 2014 som følge af spaltningen af det tideligere Ringkøbing-Skjern Spildevand A/S gældende for Ringkøbing-Skjern Renseanlæg Ringkøbing-Skjern Spildevand A/S Att.: Hans A. Schmidt Østergade 130 6900 Skjern Den 20. april 2015 Sag nr. 14/05486 Deres ref.rlj/pmo Afgørelse om prisloftet for 2014 som følge af spaltningen af det tideligere

Læs mere

EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE FOR 2017

EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE FOR 2017 PUNKT X ENERGITILSYNETS MØDE DEN 20. DECEMBER 2016 EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE FOR 2017 21. september 2016 Detail & Distribution 14/13267 IRT, KHRI, LAA, HECH 1. RESUMÉ 1. Energitilsynet

Læs mere

EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE FOR 2017

EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE FOR 2017 PUNKT 4 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 20. DECEMBER 2016 EFFEKTIVISERINGSKRAV TIL NETVIRK- SOMHEDERNE FOR 2017 20. december 2016 Detail & Distribution 16/03110 IRT, KHRI, LAA 1. RESUMÉ 1. Energitilsynet skal

Læs mere

Byggeriets Evaluerings Center

Byggeriets Evaluerings Center Byggeriets Evaluerings Center Bygge Rating Notat om pointsystem til faktablade og karakterbøger for entreprenører og bygherrer Version 2015 Indholdsfortegnelse 1 Bygge Rating... 3 2 Bygge Rating for entreprenører...

Læs mere

RA618 August Leveringssikkerhed i Danmark

RA618 August Leveringssikkerhed i Danmark RA618 August 2019 Leveringssikkerhed i Danmark Afbrudsstatistik for det danske elnet 2009-2018 2 Rapporten er udarbejdet af: Tilman Weckesser Dansk Energi Louise Carina Jensen Dansk Energi DEFU-rapport:

Læs mere

Afgørelse om prisloftet for 2013 som følge af spaltningen af Vejen Forsyning A/S (Spildevand) gældende for Vejen Rensningsanlæg A/S

Afgørelse om prisloftet for 2013 som følge af spaltningen af Vejen Forsyning A/S (Spildevand) gældende for Vejen Rensningsanlæg A/S Vejen Rensningsanlæg A/S Att.: Anja Myrhøj Nytofte-Bæk Grønhøjgade 45 6600 Vejen 16.april 2014 Sag 13/02607 Afgørelse om prisloftet for 2013 som følge af spaltningen af Vejen Forsyning A/S (Spildevand)

Læs mere

Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav

Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav Afgørelse om individuelt effektiviseringskrav og krav for utilstrækkelig leveringskvalitet VORES ELNET A/S 8. april 2019 Sagsnr.: 18/07693 RESUMÉ Netvirksomheder har offentlig bevilling til at drive eldistributionsnet

Læs mere

Reduktion af elnetselskabernes indtægtsrammer for 2009

Reduktion af elnetselskabernes indtægtsrammer for 2009 ENERGITILSYNET Punkt 4 Energitilsynets møde den 27. oktober 2008 27-10-2008 GAS 4/0706-0300-0011 /CJU/KH/PR Reduktion af elnetselskabernes indtægtsrammer for 2009 Resumé 1. Energitilsynet skal i henhold

Læs mere

Teknisk baggrundsnotat om resultatet af stikprøvekontrol af energiselskabernes energispareindsats for 2016

Teknisk baggrundsnotat om resultatet af stikprøvekontrol af energiselskabernes energispareindsats for 2016 Teknisk baggrundsnotat om resultatet af stikprøvekontrol af energiselskabernes energispareindsats for 216 Kontor/afdeling Center for Energieffektivisering Indhold Introduktion 2 Sammenfatning af resultater

Læs mere

Reduktion af elnetselskabernes indtægtsrammer for 2011

Reduktion af elnetselskabernes indtægtsrammer for 2011 ENERGITILSYNET Reduktion af elnetselskabernes indtægtsrammer for 2011 12-07-2010 EL 4/0706- /LVM, LR og MBK 1 Resumé 1. Energitilsynet skal i henhold til elforsyningsloven og indtægtsrammebekendtgørelsen

Læs mere

Bilag 5 - Robusthed Bilag 6 - Forsigtighedshensyn Bilag 7 - Beskrivelse af R-koder

Bilag 5 - Robusthed Bilag 6 - Forsigtighedshensyn Bilag 7 - Beskrivelse af R-koder BILAGSKOMPENDIUM Indhold Bilag 1 - Retsgrundlag 1-11 Bilag 2 - Datagrundlag 12-13 Bilag 3 - Beskrivelse af benchmarkingmodel 14-18 Bilag 3a - Benchmarkingmetoden 19-33 Bilag 3b - Omkostningsgrundlag 34-48

Læs mere

NRGi Net A/S Dusager 22 8200 Aarhus N. Vejledende udtalelse til NRGi Net A/S om den regulatoriske behandling af et nyt, kollektivt forsyningsanlæg

NRGi Net A/S Dusager 22 8200 Aarhus N. Vejledende udtalelse til NRGi Net A/S om den regulatoriske behandling af et nyt, kollektivt forsyningsanlæg NRGi Net A/S Dusager 22 8200 Aarhus N 27. maj 2014 Sag 13/09826 Deres ref. LRN Vejledende udtalelse til NRGi Net A/S om den regulatoriske behandling af et nyt, kollektivt forsyningsanlæg 1. Sagsfremstilling

Læs mere

Bekendtgørelse om indtægtsrammer for netvirksomheder

Bekendtgørelse om indtægtsrammer for netvirksomheder Kap. 1: Generelle bestemmelser Bekendtgørelse om indtægtsrammer for netvirksomheder Kap. 2: Omfang og beregning af indtægtsrammer - Indtægtsrammens omfang - Frister for indtægtsrammen - Indtægtsramme -

Læs mere

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse.

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse. Haderslev Vand A/S Att.: Anders Melchiorsen Fjordagervej 32 6100 Haderslev Den 12. oktober 2017 Sag nr. 17/00137 Statusmeddelelse I har i år indberettet en række oplysninger i VandData. Da I sidste år

Læs mere

Introduktion til benchmarking af varmevirksomheder

Introduktion til benchmarking af varmevirksomheder Introduktion til benchmarking af varmevirksomheder APRIL 2019 FORSYNINGSTILSYNET Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf. 4171 5400 post@forsyningstilsynet.dk www.forsyningstilsynet.dk Side 2/7 FORSYNINGSTILSYNET

Læs mere

BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER

BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER PUNKT 4 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 26. JUNI 2018 BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER 26. juni 2018 Detail & Distribution 18/07653 ENJE, NOJ RESUMÉ 1. Med dette notat forelægges Energitilsynet

Læs mere

vand- og spildevandsforsyningerne 2012

vand- og spildevandsforsyningerne 2012 Tillæg til Resultatorienteret benchmarking af vand- og spildevandsforsyningerne 2012 og Tillæg til: Resultatorienteret benchmarking af vand- og spildevandsforsyningerne 2012 Fastsættelse af individuelle

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Hørsholm Vand ApS (Vand) Att.: Gitte Benner Storm Håndværkersvinget 2 2970 Hørsholm Den 3. oktober 2014 Sag nr. 14/04229 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 BIOFOS Lynettefællesskabet A/S Att.: Dorte Olsen Refshalevej 250 1432 København K Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00041 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Bilag 1: Prisudvikling, generelt effektiviseringskrav og robusthedsanalyser FORSYNINGSSEKRETARIATET AUGUST 2014 VERSION 3

Bilag 1: Prisudvikling, generelt effektiviseringskrav og robusthedsanalyser FORSYNINGSSEKRETARIATET AUGUST 2014 VERSION 3 Bilag 1: Prisudvikling, generelt effektiviseringskrav og robusthedsanalyser FORSYNINGSSEKRETARIATET AUGUST 2014 VERSION 3 Indholdsfortegnelse Indledning Prisudvikling 2.1 Prisudviklingen fra 2014 til

Læs mere

RA615 September Leveringssikkerhed i Danmark

RA615 September Leveringssikkerhed i Danmark RA615 September 2018 Leveringssikkerhed i Danmark Afbrudsstatistik for det danske elnet 2008-2017 2 Rapporten er udarbejdet af: Marie Faber Frølich Dansk Energi Louise Carina Jensen Dansk Energi DEFU-rapport:

Læs mere

Energi Fyn Net A/S Sanderumsvej Odense SV AFGØRELSE GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FAST- SÆTTELSE AF TARIFFER

Energi Fyn Net A/S Sanderumsvej Odense SV AFGØRELSE GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FAST- SÆTTELSE AF TARIFFER Energi Fyn Net A/S Sanderumsvej 16 5250 Odense SV 7. februar 2017 Detail & Distribution 16/10977 laa AFGØRELSE GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FAST- SÆTTELSE AF Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Herning Vand A/S (Spildevand) Att.: Poul Schlosser Ålykkevej 5 7400 Herning Den 24. februar 2015 Sag nr. 14/03754 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Høringsnotat vedrørende høring af udkast til bekendtgørelse om indtægtsrammer for netvirksomheder

Høringsnotat vedrørende høring af udkast til bekendtgørelse om indtægtsrammer for netvirksomheder Høringsnotat Kontor/afdeling FOR Dato 18. juni 2018 J nr. 2018-2773 Høringsnotat vedrørende høring af udkast til bekendtgørelse om indtægtsrammer for netvirksomheder Et udkast til bekendtgørelse om indtægtsrammer

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for FREDERIKSSUND VAND A/S Blokken 9 1 3460 Birkerød Den 11. oktober 2018 Sag nr. 18/07100 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor skal I have

Læs mere

Vejledning i indberetning og anvendelse af ekstraordinære effektiviseringsgevinster

Vejledning i indberetning og anvendelse af ekstraordinære effektiviseringsgevinster Vejledning i indberetning og anvendelse af ekstraordinære effektiviseringsgevinster Marts 2015 Vejledning i indberetning og anvendelse af ekstraordinære effektiviseringsgevinstervejledning i indberetning

Læs mere

Sådan læser du din statusmeddelelse. Mindre selskaber

Sådan læser du din statusmeddelelse. Mindre selskaber Sådan læser du din statusmeddelelse Mindre selskaber August 2019 Sådan læser du din statusmeddelelse Mindre selskaber Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Forsyningssekretariatet Carl Jacobsens Vej 35 2500

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Vejle Spildevand A/S Att.: Jesper Villumsen Toldbodvej 15 7100 Vejle 18. november 2011 Sag 4/1020-0600-0048 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 Forsyningssekretariatet fastsætter

Læs mere

SEAS-NVE består af følgende virksomheder, som er fusioneret i perioden :

SEAS-NVE består af følgende virksomheder, som er fusioneret i perioden : SEAS-NVE NET A/S Hovedgaden 36 4520 Svinninge 31. maj 2017 Detail & Distribution 12/12367 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR SEAS-NVE NET A/S FOR 1. INDLEDNING Denne afgørelse indeholder en opgørelse

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Faxe Spildevandscenter A/S Att.: Rasmus Byskov Kappel Jens Chr. Skous Vej 1 4690 Haslev Den 11. november 2016 Sag nr. 16/00075 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

ENERGISPAREBENCHMARK 2016

ENERGISPAREBENCHMARK 2016 PUNKT 7 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 31. OKTOBER 2017 ENERGISPAREBENCHMARK 2016 11. oktober 2017 Center for Energibesparelser RESUMÉ 1. Formålet med dette notat er at orientere Energitilsynet om offentliggørelse

Læs mere

Benchmarking af kvalitet i levering af strøm i 2006

Benchmarking af kvalitet i levering af strøm i 2006 ENERGITILSYNET Bilag til Meddelelser fra Energitilsynets sekretariat til Energitilsynets møde den 17. december 2007 12-12-2007 ENR 4/0720-0200-0065 /TNE,CJU Punkt B Benchmarking af kvalitet i levering

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2016

Afgørelse om prisloft for 2016 Odder Spildevand A/S Att.: Michael Lind-Frandsen Rude Havvej 9 8300 Odder Den 28. september 2015 Sag nr. 15/02407 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

1. Tarifferne fastsættes ikke efter vandfaldsmodellen, men er 100 pct. mængdebaseret

1. Tarifferne fastsættes ikke efter vandfaldsmodellen, men er 100 pct. mængdebaseret Vestjyske Net 60 kv A/S 23. november 2016 Detail & Distribution 16/09239 laa GODKENDELSE AF VESTJYSKE NET 60 KV A/S TARIFMETODE OG STANDARDINVESTERINGSBIDRAG PÅ NUL Vestjyske Net har den 30. oktober 2016

Læs mere

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse.

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse. Hørsholm Vand ApS Att.: Gitte Benner Christensen Håndværkersvinget 2 2970 Hørsholm Den 13. oktober 2017 Sag nr. 17/00193 Statusmeddelelse I har i år indberettet en række oplysninger i VandData. Da I sidste

Læs mere

Sådan læser du din økonomiske. Større drikkevandsselskaber

Sådan læser du din økonomiske. Større drikkevandsselskaber Sådan læser du din økonomiske ramme Større drikkevandsselskaber August 2018 SIDE 2 KAPITEL 1 LÆSEVEJLEDNING Sådan læser du din økonomiske ramme Større drikkevandsselskaber Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Læs mere

Sådan læser du din statusmeddelelse. Større selskaber

Sådan læser du din statusmeddelelse. Større selskaber Sådan læser du din statusmeddelelse Større selskaber August 2019 SIDE 2 KAPITEL 1 LÆSEVEJLEDNING Sådan læser du din statusmeddelelse Større selskaber Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for SK Vand A/S Lilleøvej 3 4220 Korsør Den 2. oktober 2018 Sag nr. 18/07253 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor skal I have fastsat en økonomisk

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 NK-Spildevand A/S Att.: Peter Hougaard Ved Fjorden 18 4700 Næstved Den 14. december 2016 Sag nr. 16/00208 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

Statusmeddelelse. Faxe Spildevandscenter A/S Jens Chr. Skous Vej Haslev

Statusmeddelelse. Faxe Spildevandscenter A/S Jens Chr. Skous Vej Haslev Faxe Spildevandscenter A/S Jens Chr. Skous Vej 1 4690 Haslev Den 10. oktober 2018 Sag nr. 18/07082 Statusmeddelelse I modtog i 2017 økonomiske rammer for 2018-2019. Derfor skal I ikke have nye økonomiske

Læs mere

Energi- Forsynings- og Klimaudvalget L 165 Bilag 9 Offentligt

Energi- Forsynings- og Klimaudvalget L 165 Bilag 9 Offentligt Energi- Forsynings- og Klimaudvalget 2017-18 L 165 Bilag 9 Offentligt Udkast Kap. 1: Generelle bestemmelser Bekendtgørelse om indtægtsrammer for netvirksomheder Kap. 2: Omfang og beregning af indtægtsrammer

Læs mere

Sådan læser du din statusmeddelelse. Mindre selskaber

Sådan læser du din statusmeddelelse. Mindre selskaber Sådan læser du din statusmeddelelse Mindre selskaber August 2018 Sådan læser du din statusmeddelelse Mindre selskabersådan læser du din statusmeddelelse Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Forsyningssekretariatet

Læs mere

Vejledning om fusioner, overtagelser og spaltninger i prislofterne Forsyningssekretariatet

Vejledning om fusioner, overtagelser og spaltninger i prislofterne Forsyningssekretariatet Vejledning om fusioner, overtagelser og spaltninger i prislofterne Forsyningssekretariatet Marts 2015 Vejledning om fusioner, overtagelser og spaltninger i prislofterne Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Energi Viborg Spildevand A/S Att.: Mette Urup Bøssemagervej 8 8800 Viborg Den 19. september 2014 Sag nr. 14/03730 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG Indledning

Læs mere

Benchmark for energibesparelser i 2017

Benchmark for energibesparelser i 2017 Benchmark for energibesparelser i 217 ANALYSE DEN 7. JAUAR 219 FORSYNINGSTILSYNET Carl Jacobsens Vej 35 25 Valby Tlf. 4171 54 post@forsyningstilsynet.dk www.forsyningstilsynet.dk Side 2/15 FORSYNINGSTILSYNET

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Frederiksberg Vand A/S Stæhr Johansens Vej 38 2000 Frederiksberg Den 12. oktober 2018 Sag nr. 18/07095 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor

Læs mere

Afgørelse Forhøjelse af Tarm Elværk Net A/S reguleringspris som følge af ansøgning om nødvendige nyinvesteringer

Afgørelse Forhøjelse af Tarm Elværk Net A/S reguleringspris som følge af ansøgning om nødvendige nyinvesteringer Tarm Elværk Net A/S Skolegade 23 6880 Tarm CVR-nr.: 25 80 45 62 Afgørelse Forhøjelse af Tarm Elværk Net A/S reguleringspris som følge af ansøgning om nødvendige nyinvesteringer Forsyningstilsynet har færdigbehandlet

Læs mere

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse.

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse. Lyngby-Taarbæk Vand A/S Att.: Dorte Kruchov Stausholm Hjortekærbakken 12 2800 Lyngby Den 12. oktober 2017 Sag nr. 17/00237 Statusmeddelelse I har i år indberettet en række oplysninger i VandData. Da I

Læs mere

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse.

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse. Sjælsø Vand A/S Blokken 9 1 3460 Birkerød Den 10. august 2018 Sag nr. 18/14215 Statusmeddelelse I har i år indberettet en række oplysninger i VandData. Da I sidste år modtog økonomiske rammer for 2017-2018,

Læs mere

Dansk Energis høringssvar til udkast til afgørelse om reduktion af elnetselskabernes indtægtsrammer for 2011 (benchmarkafgørelsen)

Dansk Energis høringssvar til udkast til afgørelse om reduktion af elnetselskabernes indtægtsrammer for 2011 (benchmarkafgørelsen) Orientering og service Nr. 74 / 2010 Især til: Dansk Energi - Nets medlemmer: Direktionen - net Økonomiafdelingen Teknisk ansvarlig Dok. ansvarlig: FDA Sekretær: FDA Sagsnr: 10/149 Doknr: 7 26-08-2010

Læs mere

AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR STRUER FORSYNING ELNET A/S FOR REGULERINGSÅRET 2016

AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR STRUER FORSYNING ELNET A/S FOR REGULERINGSÅRET 2016 Struer Forsyning Elnet A/S CVR-nr. 21 59 91 82 Jyllandsgade 1 7600 Struer 1. marts 2018 Detail & Distribution Sags nr. 17/06899 MBK AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR STRUER FORSYNING ELNET A/S FOR Denne afgørelse

Læs mere

Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2012 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2012 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Andelsselskabet Haarlev Vandværk Att.: Henrik Petersen Himlingøjevej 31 4652 Hårlev 23. marts 2012 Sag 4/1020-0301-0709 / VAND Deres ref. Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2012 i henhold til 8 i bekendtgørelse

Læs mere

Vejledning til indberetning af til- og afgang af netkomponenter og anskaffelsesværdier

Vejledning til indberetning af til- og afgang af netkomponenter og anskaffelsesværdier Vejledning til indberetning af til- og afgang af netkomponenter og anskaffelsesværdier i 2019 VEDRØRENDE REGNSKABSÅRET 2018 REV. 19. SEPTEMBER 2018 FORSYNINGSTILSYNET Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf.

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Glostrup Vand a/s Att.: Julie Maaløe Ørnebjergvej 7 2600 Glostrup Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00105 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for MARIELYST VANDVÆRK Att.: Anne-Mette Breiting Cypresvej 20 4873 Væggerløse Den 14. december 2016 Sag nr. 16/00010 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse.

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse. Gladsaxe Vand A/S Att.: Morten Serup Ørnegårdsvej 17 2820 Gentofte Den 13. oktober 2017 Sag nr. 17/00122 Statusmeddelelse I har i år indberettet en række oplysninger i VandData. Da I sidste år modtog økonomiske

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Frederiksberg Vand A/S Att.: Frank Steen Pedersen Stæhr Johansens Vej 38 2000 Frederiksberg Den 14. december 2016 Sag nr. 16/00088 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter

Læs mere

Vejledning om fusioner, overtagelser. spaltninger i de økonomiske rammer

Vejledning om fusioner, overtagelser. spaltninger i de økonomiske rammer Vejledning om fusioner, overtagelser og spaltninger i de økonomiske rammer April 2018 Vejledning om fusioner, overtagelser og spaltninger i de økonomiske rammer Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl

Læs mere

Dansk Energi Rosenørns Alle 9 1970 Frederiksberg C

Dansk Energi Rosenørns Alle 9 1970 Frederiksberg C Dansk Energi Rosenørns Alle 9 1970 Frederiksberg C 15. december 2011 Sag 4/0720-8901-0211 / LBA Deres ref. Anmeldelse af betaling af tilslutningsbidrag for ladestandere til elbiler opstillet i det offentlige

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Hedensted Spildevand Att.: Ulrik Folkmann Ørumvej 48 8721 Daugård Den 13. oktober 2017 Sag nr. 17/00145 Afgørelse om økonomiske rammer for 2018-2019 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for RUDERSDAL FORSYNING A/S Blokken 9 1 3460 Birkerød Den 11. oktober 2018 Sag nr. 18/07242 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor skal I have

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Birkerød Vandforsyning a.m.b.a. Att.: Irene Weithaler Biskop Svanes Vej 16 3460 Birkerød Den 22. august 2014 Sag nr. 14/03985 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG

Læs mere

Bilag 1: Robusthedsanalyser af effektiviseringspotentialerne. Bilaget indeholder analyser af effektiviseringspotentialernes robusthed.

Bilag 1: Robusthedsanalyser af effektiviseringspotentialerne. Bilaget indeholder analyser af effektiviseringspotentialernes robusthed. Bilag 1: Robusthedsanalyser af effektiviseringspotentialerne Bilaget indeholder analyser af effektiviseringspotentialernes robusthed. FORSYNINGSSEKRETARIATET OKTOBER 2013 Indholdsfortegnelse Indledning

Læs mere

Dato: Samlede høringskommentarer. Forslag til ændringer

Dato: Samlede høringskommentarer. Forslag til ændringer Dato: 07.07.2017 Samlede høringskommentarer Kommentarskema vedr.: TF 3.4.1 Elforbrugsanlæg tilsluttet over 100 kv - høringsrevision 1.3.A. Sagsnr. 17/03665 Nr. Afsnitnr. Linjenr. Figur/ tabel Kommentartype:

Læs mere

Korrigeret statusmeddelelse

Korrigeret statusmeddelelse Vandcenter Syd A/S Att.: Allan Hansen Vandværksvej 7 5000 Odense C Den 3.november 2017 Sag nr. 17/00366 Korrigeret statusmeddelelse I har i år indberettet en række oplysninger i VandData. Da I sidste år

Læs mere

Statusmeddelelse. Glostrup Spildevand a/s Ørnebjergvej Glostrup

Statusmeddelelse. Glostrup Spildevand a/s Ørnebjergvej Glostrup Glostrup Spildevand a/s Ørnebjergvej 7 2600 Glostrup Den 11. oktober 2018 Sag nr. 18/07111 Statusmeddelelse I modtog i 2017 økonomiske rammer for 2018-2019. Derfor skal I ikke have nye økonomiske rammer

Læs mere

Afgørelse Reguleringspris for El-net Kongerslev A/S for reguleringsåret

Afgørelse Reguleringspris for El-net Kongerslev A/S for reguleringsåret El-net Kongerslev A/S c/o Verdo Agerskellet 7 8920 Randers NV CVR-nr.: 39 65 94 92 Afgørelse Reguleringspris for El-net Kongerslev A/S for reguleringsåret 2017 Denne afgørelse indeholder en udmelding af

Læs mere

Netvirksomhedernes mulige fremtidige regulering

Netvirksomhedernes mulige fremtidige regulering Netvirksomhedernes mulige fremtidige regulering Anders Stouge, vicedirektør Net-temadag, den 3. december 2014 3 formål 3 indsatsområder 16 hovedanbefalinger 97 konkrete vurderinger og anbefalinger 5 hensyn

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for HOFOR Vand Albertslund A/S Att.: Lisbeth Nybro Christensen Ørestads Boulevard 35 2300 København S. Den 14. december 2016 Sag nr. 16/00137 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter

Læs mere

De gymnasiale eksamensresultater og karakterer 2012

De gymnasiale eksamensresultater og karakterer 2012 De gymnasiale eksamensresultater og karakterer 2012 UNI C Statistik & Analyse har opgjort årets eksamensresultater for de gymnasiale uddannelser i dette notat. Eksamensresultatgennemsnittene er desuden

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at AURA El-nets bagudrettede reguleringspris er 19,92 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at AURA El-nets bagudrettede reguleringspris er 19,92 øre/kwh i 2015. AURA El-net A/S Knudsminde 10 8300 Odder 5. juli 2016 Detail & Distribution 16/06222, 16/01702 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR AURA EL-NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse af den

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Birkerød Vandforsyning Amba Att.: Irene Weithaler Biskop Svanes vej 16 3460 Birkerød Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00043 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Vejledning om miljø- og servicemål i prislofterne Forsyningssekretariatet

Vejledning om miljø- og servicemål i prislofterne Forsyningssekretariatet Vejledning om miljø- og servicemål i prislofterne Forsyningssekretariatet 2015 prislofterne Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf.: +45 41 71 50 00 E-mail: kfst@kfst.dk

Læs mere

Gasprisstatistik første halvår 2017

Gasprisstatistik første halvår 2017 Notat med resultater af pilotprojekt om ny gasprisstatistik Gasprisstatistik første halvår 2017 Nærværende notat er en del af et pilotprojekt, der er startet i 2017 med henblik på en forbedret opgørelse

Læs mere