RETNINGSLINJER FOR GULDBORGSUND.DK - DET BLIVER RIGTIG GODT VERSION 1.0

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "RETNINGSLINJER FOR GULDBORGSUND.DK - DET BLIVER RIGTIG GODT VERSION 1.0"

Transkript

1 RETNINGSLINJER FOR GULDBORGSUND.DK - DET BLIVER RIGTIG GODT VERSION 1.0 GULDBORGSUND KOMMUNE NOVEMBER 2015

2 INDHOLDSFORTEGNELSE Velkommen Vision og indsatser... 4 Visionen for hjemmesiden... 4 Hjemmesidens formål... 4 Målgruppe... 4 Hovedbudskab... 4 Indsatser : Borgeren finder nemt det, hun søger : Borgeren får en god serviceoplevelse : Man kan få hjælp, når man har brug for det... 7 Fokusering af webarbejdet... 9 Ansvarsfordelingen for web indsatsen... 9

3 SIDE 3/10 VELKOMMEN... Kommunens hjemmeside er ikke bare en statisk side med informationer. Den skal løbende tilpasses brugernes efterspørgsel og sammentænkes med kommunens øvrige servicekanaler (se bilag 1). Det kræver både fokus på indholdet, opbygningen og organiseringen af arbejdet lokalt. Implementering Disse retningslinjer bidrager til at Guldborgsund Kommune øger digitaliseringen samtidig med at vi fastholder, at borgere og virksomheder er i centrum for vores arbejde også når det handler om at gøre vores dialog med dem digital. De sætter rammen for, hvordan vi fremover vil arbejde på at skabe god digital service på guldborgsund.dk og den præciserer ansvarsfordelingen for webindsatsen. Frem mod 2017 implementeres via disse retningslinjer følgende initiativer: Hjemmeside opgraderes i forhold til brugervenlighed. Webredaktørerne gennemgår undervisningsforløb, så de klædes på til at skabe god digital service. Alt indhold på guldborgsund.dk gennemgås i forhold til disse retningslinjer og vejledning for god digital service. Alle relevante afdelinger gennemgår forløb med Kommunikationsafdelingen.

4 SIDE 4/10 VISION OG INDSATSER VISIONEN FOR HJEMMESIDEN Hjemmesiden er borgerens/virksomhedens naturlige indgang til kommunen. Og i følge vores Kommunikationspolitik, er webmedier kommunens primære kommunikationskanal. Hjemmesidens formål Hjemmesiden skal favne kommunens digitale borger- og virksomhedsservice, information og branding. Den skal sætte borgeren i centrum og hjælpe dem med at få mere ud af hverdagen. Målgruppe Hjemmesiden er målrettet borgere og virksomheder, som bor i Guldborgsund Kommunen. Da hjemmesiden kommer til at spille en central rolle i serviceringen af borgere og virksomheder, skal imødegå at borgernes digitale færdigheder er forskellige. Hovedbudskab Hovedbudskabet er det, som hjemmesiden skal signalere, så borgeren ikke er i tvivl om, hvad vi som kommune ønsker at tilbyde/fortælle dem: Hjemmesiden tager udgangspunkt i dig som borger og de behov, som du har. Oplevelsen er, at når du kontakter kommunen via hjemmesiden, så får du alle de informationer, du har brug for. Selvbetjeningen er lige til at finde, og der er links til yderligere informationer, hvis du har brug for det. Der vil altid være en kontaktinformation, hvis du ikke fandt det du søgte.

5 SIDE 5/10 INDSATSER For at skabe en god oplevelse for borgere og virksomheder skal de via hjemmesiden have nem adgang til at få afklaret konkrete behov eller spørgsmål. Både når det drejer sig om information om åbningstider, selvbetjening eller en politisk opdatering. For at sikre, at flest mulige borgere og virksomheder har adgang til og kan bruge hjemmesiden, er det vigtigt, at hjemmesiden effektivt guider borgere og virksomheder til den information og selvbetjening, der har brug for. Og går brugerne i stå har de nem adgang til at få hjælp til at bruge hjemmesiden. Frem til 2017 er der følgende indsatser for hjemmesiden: 1: Borgeren finder nemt det, hun søger. 2: Borgeren får en god serviceoplevelse. 3: Borgeren har nem adgang til at få hjælp. 1: Borgeren finder nemt det, hun søger Forudsætning for en succesoplevelse er, at borgeren finder det, hun søger efter, med så få klik som muligt. Dette skal logisk afspejles gennem genkendelighed og ensartet navigation og indholdsopbygning på tværs af hjemmesiden. Hjemmesiden skal tage udgangspunkt i borgerens tankegang og ikke i den organisatoriske virkelighed. Samtidig skal informationsarkitekturen understøtte kommunens ambition om at linke til mest muligt indhold fra borger.dk 1. Prioriteringen af indholdet på hjemmesiden er i dag præget af en vis grad af tilfældighed. Det betyder en logik, der oftest tager udgangspunkt i de administrative behov dernæst i brugernes. For at sikre, at menustrukturen tilgodeser flest mulige brugeres behov, bør hjemmesidens menustruktur opbygges, med udgangspunkt i konkret viden om brugernes adfærd og behov. Da borgerne er forskellige, skal der være mulighed for at søge informationer ad flere veje. Dette kan være via strukturen, søgemaskine eller gennem genveje. Borgeren må gerne opleve, at kommunen ved, hvad vedkommende søger. Forsiden bør derfor afspejle, hvad der er hot lige præcis på det pågældende tidspunkt. Her er eksempler som selvbetjening til skoleopskrivning, bestilling af pas eller lignende, hvor vi af erfaring ved, at det er der særligt fokus på i en given periode. Jo mere automatisk dette kan gøres, jo bedre. 1 Guldborgsund Kommunen har valgt at linke til mest mulig indhold fra borger.dk af to grunde. For det første er brugen af borger.dk de seneste år steget markant, hvilket gør det stadig vigtigere for kommunens medarbejdere at have kendskab til indholdet på borger.dk, når de servicerer borgerne. Derudover er kvaliteten af det indhold, som borger.dk stiller til rådighed, forbedret væsentligt siden relanceringen i 2012.

6 SIDE 6/10 Handlinger # 1 Kommunikation restrukturerer menustrukturen på guldborgsund.dk # 2 Forbedret søgning. # 3 Forbedret overblik over selvbetjeningsløsninger # 4 Overblik over sider med 0 besøg. # 5 Nye indholdssider kan kun oprettes i Kommunikation. 2: Borgeren får en god serviceoplevelse Borgeren skal som minimum have den samme gode serviceoplevelse på hjemmesiden som med den personlige betjening. Ellers benytter borgeren ikke denne mulighed igen. Målet er, at borgeren oplever hjemmesiden som en troværdig kanal på niveau med at tale med en af kommunens medarbejdere. Den enkelte indholdsside skal give et kort resume af, hvilken information og selvbetjening borgeren kan finde på siden. Der skal være nem adgang til relevant selvbetjening og der vil være generel information om emnet. Derudover skal borgeren kunne finde kontaktoplysninger og links til relevant information fx når du nu er ved at søge viden om de lokale skoler, så bør du lige vide, at skoleopskrivning starter her. Arbejdet med at skabe indhold på hjemmesiden er en løbende proces som aldrig ender. Borgernes behov for information ændres og den information vi som kommune synes er logisk og nem, kan for borgeren synes besværlig. Webarbejdet skal derfor tage udgangspunkt i konkret viden om brugernes adfærd. Dels ved løbende at følge med i, hvor stor en andel af borgerbetjeningen der foregår via selvbetjening og informationssøgning, dels ved at give borgerne og kolleger mulighed for at komme med forbedringsønsker til den enkelte indholdsside via feed-back-modulet. Handlinger En afgørende forudsætning for at skabe en god hjemmeside er, at de enkelte fagområder løbende og struktureret arbejder med at forbedre brugeroplevelsen på de indholdssider, de er ansvarlige for. Derfor skal webarbejdet fremover ske efter mere faste retningslinjer og med udgangspunkt i konkret viden om brugernes adfærd. # 6 Vejledning og kursus i at skrive til nettet og opbygge den enkelte side, så den er informativ og nem at bruge for borgeren og hvordan man kan linke til indhold fra borger.dk til dette. # 7 Gennemgang af alle informationssider på guldborgsund.dk med udgangspunkt i platformsguiden. # 8 Vejledning i hvordan den enkelte afdeling kan bruge statistik om borgernes adfærd til at sætte overordnede mål for deres sider på guldborgsund.dk samt hvordan afdelingen kan bruge tallene til løbende at vurdere, om de enkelte web-tiltag virker efter hensigten.

7 SIDE 7/10 # 9 Vejledning i hvordan de enkelte afdelinger kan bruge feedbackmodulet til at opsamle ændringsønsker til deres sider fra borgere eller kolleger. # 10 Årsberetning fra Borgerservice eller KOMHEN-undersøgelsen skal bibringe viden om hvad borgerne spørger efter - man skal ikke tro, man skal vide! 3: Man kan få hjælp, når man har brug for det Hjælp til selvbetjening skal være en naturlig del af arbejdet med hjemmesiden. Dels fordi hjemmesiden har potentiale til at gøre dialogen mellem borgere, virksomhed og kommune lettere. Dels fordi de øgede digitale krav til borgerne risikerer at lade it-svage grupper i stikken. Ligegyldigt hvor god hjemmesiden er, vil nogle borgere og virksomheder opgive deres informationssøgning eller selvbetjening og kontakte en af kommunens medarbejdere. Enten ved ringe eller ved personligt fremmøde på rådhuset. Det tager tid for både borgeren og kommunens medarbejdere, og det er ikke en særlig god serviceoplevelse for borgeren, som jo havde forsøgt sig på hjemmesiden. Samtidig vil der være grupper i befolkningen, der vil opleve stor usikkerhed ved at bruge hjemmesiden til at finde information og betjene sig selv. Disse grupper vil fortsat have behov for personlig betjening, hvor borgeren hjælpes til at søge informationer eller betjene sig selv. Det er derfor vigtigt, at borgere og virksomheder har mulighed for at få vejledning og hjælp i forhold til, hvordan de kan bruge hjemmesiden til at søge information og betjene sig selv. For at øge borgernes mulighed for at klare tingene selv, vil alle selvbetjeningslinks på guldborgsund.dk fremover pege på en relevant vejledningside på borger.dk. På vejledningssiden kan borgeren se hvad han skal bruge for at betjene sig selv og få besvaret oftest stillede spørgsmål til selvbetjeningsløsningen. Handlinger # 11 Alle selvbetjeningslinks knyttes til handlingssider på borger.dk # 12 Der udarbejdes vejledninger til de selvbetjeningsløsninger, hvor borger.dk endnu ikke stiller vejledning til rådighed. # 13 Der tages på alle vejledningssider på borger.dk stilling til, hvilken kontaktinformation til medbetjening, der skal gives til borgeren.

8 SIDE 8/10 Eksempel på vejledningsside på borger.dk

9 SIDE 9/10 FOKUSERING AF WEBARBEJDET For at gøre hjemmesiden til borgerens/virksomhedens naturlige indgang til kommunen, skal kvaliteten af indholdet forbedres løbende. Brugerne skal få en serviceoplevelse, der giver dem lyst til at vende tilbage til hjemmesiden, næste gang de har brug for at komme i kontakt med kommunen. Organiseringen af web-arbejdet vil derfor fremover tage udgangspunkt i brugernes behov og afspejle den sammenhængende opgaveløsning. ANSVARSFORDELINGEN FOR WEB INDSATSEN Alle ansatte Alle ansatte skal være ambassadører for vores hjemmeside. Det vil sige, at man skal hjælpe borgeren med at løse forespørgslen via hjemmesiden. Og er det ikke muligt, skal man orientere centerets webredaktør besked, således at man får løst problemet. Kommunikation Har ansvar for, at guldborgsund.dk teknisk og designmæssigt understøtter kommunens ambition om en effektiv og brugercentreret hjemmeside. Har ansvaret for oprettelse af nye sider, nyheder på guldborgsund.dk Har ansvaret for oprettelse af eventuelle eksterne domæner. Udvikler vejledninger til at skabe gode serviceoplevelser på nettet og sikrer, at alle relevante aktører kender dem. Udbyder kurser, der giver webredaktørerne de nødvendige kompetencer. Når den nye hjemmeside går i luften, vil Kommunikation derudover fungere som rejsehold og etablere samarbejdsforløb med alle afdelinger. Et samarbejdsforløb har to formål: 1. afdelingens websider gennemgås ift. retningslinjerne, af afdelingens faglige leder, afdelingens webredaktør og Kommunikation. Forbedringspotentialet vurderes, hvorefter det aftales hvilke web-tiltag, der iværksættes. 2. understøttelse af den nye weborganisering, hvor afdelingen understøttes i at etablere en løbende weboptimering i en travl hverdag. Webredaktører tilpasser afdelingens websider og understøtter at afdelingen på trods af en travl hverdag kan håndtere den løbende tilpasning af afdelingens websider. Webredaktørernes kompetenceudvikling

10 SIDE 10/10 Der vil fremover blive udbudt en række kurser og workshops for webredaktører, der sikrer at webredaktørerne har kompetencer til at leve op til den ændrede rolle. Følgende tiltag skal sikre, at webredaktørerne bliver klædt på til at varetage rollen: Handlinger # 14 Kursus i god webkommunikation på guldborgsund.dk. # 15 Grundkursus i Sitecore, som er vores system til redigering af hjemmesiden: Her lærer nye redaktører, at bruge Sitecore. # 16 Udvidet kursus i Sitecore: Kurset retter sig mod øvede brugere af Sitecore og har til formål at lære redaktørerne at udnytte hjemmesidens muligheder fuldt ud. # 17 Kursus i brug af statistik i webarbejdet. Her gennemgås de muligheder redaktørerne har for at få konkret viden om brugernes adfærd samt hvordan man kan bruge denne viden både til at sætte mål for de sider, man er ansvarlig for, og til at evaluere om webindsatsen på de enkelte indholdssider virker som ønsket. # 18 Workshops: Her kan webredaktører mødes med andre redaktører og sparre med hinanden om webarbejdet. Der vil ligeledes være deltagelse fra Kommunikation.

Webstrategi for Brøndby Kommune /7 på brondby.dk

Webstrategi for Brøndby Kommune /7 på brondby.dk Webstrategi for Brøndby Kommune 2013-2015 24/7 på brondby.dk April 2013 2 Indhold FORORD 4 1. VISION OG FORMÅL 5 VISIONEN FOR HJEMMESIDEN 5 MÅL 6 MÅL 1: BORGEREN FINDER NEMT DET, HAN SØGER 7 MÅL 2: BORGEREN

Læs mere

Projektbeskrivelse: Optimering af kommunernes hjemmesider

Projektbeskrivelse: Optimering af kommunernes hjemmesider Projektbeskrivelse: Optimering af kommunernes hjemmesider KL, oktober 2011 Baggrund Flere borgere skal bruge digital selvbetjening, når de henvender sig til deres kommune. Det er en politisk målsætning,

Læs mere

Den fælleskommunale digitaliseringsstrategi består af projekter på følgende fire fagområder:

Den fælleskommunale digitaliseringsstrategi består af projekter på følgende fire fagområder: Webstrategi Rammen Dette er Faaborg-Midtfyn Kommunes første udgave af en webstrategi, version 1.0, der gælder for 2013 og har fokus på den umiddelbare opgave at understøtte kerneydelser på nettet. Webstrategien

Læs mere

Debatmøde 7 Hvordan høstes gevinsterne ved borgernes digitale selvbetjening

Debatmøde 7 Hvordan høstes gevinsterne ved borgernes digitale selvbetjening Debatmøde 7 Hvordan høstes gevinsterne ved borgernes digitale selvbetjening fredag den 11. januar 2013 Kommunaløkonomisk Forum 2013 10. & 11. januar 2013 I Aalborg Kongres & Kultur Center Konkret i Gribskov

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Service- og kanalstrategi for Brøndby Kommune

Indholdsfortegnelse. Service- og kanalstrategi for Brøndby Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2 2. Definition og afgrænsning 3 3. Borgere og virksomheders brug af kommunikationskanaler 4 4. Hvad er strategien, og hvad betyder det for borgere og virksomheder? 5

Læs mere

Kanalstrategi. Ikast-Brande Kommune 2013-2015

Kanalstrategi. Ikast-Brande Kommune 2013-2015 Kanalstrategi Ikast-Brande Kommune 2013-2015 Godkendt i byrådet den 16.09.2013 Indhold Forord og formål... 3 Hvad er en kanalstrategi?... 3 Hvordan skal vi arbejde med en kanalstrategi i Ikast-Brande Kommune?...

Læs mere

Retningslinjer for interne hjemmesider på Health

Retningslinjer for interne hjemmesider på Health Retningslinjer for interne hjemmesider på Health Indhold Indledning... 2 Interne hjemmesider på Health... 2 Standarder for interne fakultets- og instituthjemmesider... 2 1. Navigationsmenu... 2 2. Beskrivelse

Læs mere

Solrød Kommunes Digitale Rådhus

Solrød Kommunes Digitale Rådhus SOLRØD KOMMUNE Solrød Kommunes Digitale Rådhus Service- og kanalstrategi for Solrød Kommune November 2010 Formål og afgrænsning Solrød Kommunes service- og kanalstrategi skal sikre en tilgængelig og kvalificeret

Læs mere

Retningslinjer for interne hjemmesider på Heålth

Retningslinjer for interne hjemmesider på Heålth Retningslinjer for interne hjemmesider på Heålth Indhold Indledning... 2 Interne hjemmesider på Health... 2 Standarder for interne fakultets- og instituthjemmesider... 2 1. Navigationsmenu... 2 2. Beskrivelse

Læs mere

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Projektbeskrivelse 1.3: Kanalstrategi, dokumentation og kompetenceudvikling KL, September 2011 Baggrund Kommunerne står midt i en stor opgave med at flytte kommunikationen

Læs mere

Fire overordnede webprincipper GODKENDT Web i Københavns Kommune. 3. oktober 2017

Fire overordnede webprincipper GODKENDT Web i Københavns Kommune. 3. oktober 2017 Fire overordnede webprincipper GODKENDT Web i Københavns Kommune 3. oktober 2017 Indstilling De koordinerende redaktører i BIF, BUF SOF, KFF, TMF og ØKF indstiller til styregruppen at tilslutte sig nærværende

Læs mere

KANALSTRATEGI Fredensborg Kommune 2012-2015 1

KANALSTRATEGI Fredensborg Kommune 2012-2015 1 KANALSTRATEGI Fredensborg Kommune 2012-2015 1 1. Formål og baggrund Fredensborg Kommunes kanalstrategi er en tværgående strategi, der angiver målsætninger for, hvilke kanaler 1 vi benytter og hvordan vi

Læs mere

Borgerbetjenings- og kanalstrategi

Borgerbetjenings- og kanalstrategi Borgerbetjenings- og kanalstrategi Stevns Kommune 2012-2015 Indledning Borgerbetjenings- og kanalstrategi 2012-15 sætter retning for borgerbetjeningen og de kommunikationskanaler Stevns Kommunes kunder

Læs mere

Overordnet kanalstrategi for Jammerbugt Kommune

Overordnet kanalstrategi for Jammerbugt Kommune Overordnet kanalstrategi for Jammerbugt Kommune Baggrund Store grupper af borgere ønsker i stadig større grad at anvende digitale medier som indgang til det offentlige. Mens de yngre generationer ligefrem

Læs mere

Principper for weboptimering - den effektive og brugervenlige hjemmeside

Principper for weboptimering - den effektive og brugervenlige hjemmeside Principper for weboptimering - den effektive og brugervenlige hjemmeside 1 Indledning Denne principsamling er blevet til som led i et projekt, hvis formål har været at sætte fokus på at gøre de kommunale

Læs mere

Velkommen til kursus i Alia

Velkommen til kursus i Alia - og om hvordan man får velforberedte forældre 18. september 2009 Side 1 ud af 25 Velkommen til kursus i Alia - Sådan får du velforberedte forældre og sparer tid med en Alia hjemmeside - og om hvordan

Læs mere

Webstrategi 2010-2012 Hørsholm Kommune

Webstrategi 2010-2012 Hørsholm Kommune Webstrategi 2010-2012 Hørsholm Kommune August 2009 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 OVERORDNEDE RAMMER... 4 Baggrund... 4 Formål... 4 Struktur... 4 SAMMENHÆNG MED ØVRIGE STRATEGIER... 4 STRATEGISKE

Læs mere

Rundspørge blandt Health redaktører

Rundspørge blandt Health redaktører 1 Afrapportering af rundspørge blandt Health redaktører, oktober 2012 Rundspørge blandt Health redaktører Resume af undersøgelsens resultater AU Kommunikation, Health (fremover AU Kom HE) har som i forbindelse

Læs mere

Velkommen til kursus i Alia

Velkommen til kursus i Alia - og om hvordan man får velforberedte pårørende 25. september 2009 Side 1 ud af 25 Velkommen til kursus i Alia - Sådan får du velforberedte pårørende og sparer tid med en Alia hjemmeside - og om hvordan

Læs mere

Kommunikation, der engagerer. - Indsatsplaner Kommunikationspolitik 2016

Kommunikation, der engagerer. - Indsatsplaner Kommunikationspolitik 2016 Kommunikation, der engagerer - Indsatsplaner Kommunikationspolitik 2016 Vision Skanderborg Kommune er på én og samme tid myndighed, servicevirksomhed og fællesskab med 60.000 borgere. Det er ledere og

Læs mere

Kanalstrategi 2012-2015

Kanalstrategi 2012-2015 Kanalstrategi 2012-2015 Den Fælleskommunale Digitaliseringsstrategi 2011-2015 giver retningen for arbejdet med digitalisering i de kommende år. Målene i strategien er høje, og der ligger store udfordringer

Læs mere

Sitecore Seminar København onsdag 6. februar 2008 DET DIGITALE DANMARK - BORGERPORTAL 2.0

Sitecore Seminar København onsdag 6. februar 2008 DET DIGITALE DANMARK - BORGERPORTAL 2.0 Sitecore Seminar København onsdag 6. februar 2008 DET DIGITALE DANMARK - BORGERPORTAL 2.0 Om Netmester Netmester A/S 10 års erfaring med web-udvikling Vinder af Bedst til Nettet 2006 og nomineret i 2007

Læs mere

STRATEGIENS SAMMENHÆNG

STRATEGIENS SAMMENHÆNG Godkendt af kommunalbestyrelsen den. 18.april 2012 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING 3 Modernisering og effektivisering af den kommunale service 3 2. STRATEGIENS SAMMENHÆNG 4 3. STRATEGISKE INDSATSER

Læs mere

Webstrategi 2010-2013. Hørsholm Kommune 1. revision, maj 2011

Webstrategi 2010-2013. Hørsholm Kommune 1. revision, maj 2011 Webstrategi 2010-2013 Hørsholm Kommune 1. revision, maj 2011 Rammerne Baggrund og formål Behovet for en webstrategi udspringer af de krav, der i dag stilles fra centralt hold i forhold til digitalisering,

Læs mere

Kanalstrategi

Kanalstrategi Kanalstrategi 2016-2018 Hjørring Kommune 1 Kanalstrategi 2016-2018 Formål Kanalstrategien skal hjælpe os til at udnytte vores ressourcer bedre og bevare borgernes oplevelse af kvalitet, når de bliver betjent

Læs mere

ATP s digitaliseringsstrategi 2014-2018

ATP s digitaliseringsstrategi 2014-2018 ATP s digitaliseringsstrategi 2014-2018 ATP s digitaliseringsstrategi samler hele ATP Koncernen om en række initiativer og pejlemærker for digitalisering i ATP. Den støtter op om ATP Koncernens målsætning

Læs mere

Kommunikationspolitik

Kommunikationspolitik Kommunikationspolitik for Langeland Kommune Januar 2017 Baggrund Som offentlig arbejdsplads er vi forpligtet til at forholde os til, hvordan vi kommunikerer, når det gælder den service, vi yder, og den

Læs mere

Gladsaxe en kommunikerende kommune

Gladsaxe en kommunikerende kommune gladsaxe.dk Kommunikationsstrategi Gladsaxe en kommunikerende kommune Strategi for Gladsaxe Kommunes eksterne kommunikation Hvorfor en ekstern kommunikationsstrategi Gladsaxe Kommune ønsker at styrke kommunikationsindsatsen

Læs mere

Digitaliseringsstrategi 2011-2014

Digitaliseringsstrategi 2011-2014 Digitaliseringsstrategi 2011-2014 Indholdsfortegnelse: Hørsholm Kommune vil være en digital kommune...3 Hvor skal vi hen...3 Mål for digitalisering...5 Strategiske spor...6 A. Alle ledere og medarbejdere

Læs mere

Kanalstrategi 2.0. Aarhus Kommune 2013-2017

Kanalstrategi 2.0. Aarhus Kommune 2013-2017 Kanalstrategi 2.0 Aarhus Kommune 2013-2017 Aarhus Kommune November 2013 Indhold Formål...3 Visionen...3 Tværgående mål...3 A. Digitalisering... 3 B. Organisering... 4 C. Dokumentation og ledelsesinformation...

Læs mere

Kanalstrategi2.0. Ikast-Brande kommune. Personlig. Videomøde. Papirbrev. . Telefon. Digital Post. Selvbetjening. Push-medier.

Kanalstrategi2.0. Ikast-Brande kommune. Personlig. Videomøde. Papirbrev.  . Telefon. Digital Post. Selvbetjening. Push-medier. Personlig Videomøde Kanalstrategi2.0 Ikast-Brande kommune Papirbrev E-mail Telefon Kommunen Digital Post Selvbetjening Borgere Virksomheder Foreninger Push-medier Hjemmeside Strategiens ramme Hvad er en

Læs mere

Tønder Kommunes Borgerserviceog Kanalstrategi 2013 2016

Tønder Kommunes Borgerserviceog Kanalstrategi 2013 2016 Tønder Kommunes Borgerserviceog Kanalstrategi 2013 2016 Indgår som et særligt indsatsområder i Tønder Kommunes Strategiplan 2013-2016 1 Indhold Borgerservicestrategien 2013-2016... 3 Vision... 4 Formål...

Læs mere

Brug af digitale medier

Brug af digitale medier Brug af digitale medier Tønder Kommune bruger i vid udstrækning digitale medier både i den interne og den eksterne kommunikation. I de kommende år vil digitale medier få endnu større betydning både eksternt

Læs mere

Kommentarer til Kanalstrategi som skal ende ud i HØRINGSSVAR

Kommentarer til Kanalstrategi som skal ende ud i HØRINGSSVAR Kommentarer til Kanalstrategi som skal ende ud i HØRINGSSVAR Høringssvaret tager udgangspunkt i drøftelse på Handicaprådsmøde hvor vi havde mange spørgsmål og drøftelser til Kanalstrategien. Det overordnede

Læs mere

Handlingsplan for området digital borgerbetjening.

Handlingsplan for området digital borgerbetjening. Handlingsplan for området digital borgerbetjening. Indledning Den ny handlingsplan for (2011-2015) samt en ny fællesoffentlig (2011-2015) indeholder over 20 projekter på området for digital borgerbetjening.

Læs mere

Kanalstrategi2.0. Ikast-Brande kommune. Personlig. Videomøde. Papirbrev. . Telefon. Digital Post. Selvbetjening. Push-medier.

Kanalstrategi2.0. Ikast-Brande kommune. Personlig. Videomøde. Papirbrev.  . Telefon. Digital Post. Selvbetjening. Push-medier. Personlig Videomøde Kanalstrategi2.0 Ikast-Brande kommune Papirbrev E-mail Telefon Kommunen Digital Post Selvbetjening Borgere Virksomheder Foreninger Push-medier Hjemmeside Strategiens ramme Hvad er en

Læs mere

April Hjemmesider overblik over funktionalitet

April Hjemmesider overblik over funktionalitet April 2019 Hjemmesider overblik over funktionalitet Indhold Institutionernes nye hjemmesider... 3 Indledning... 3 Elementer på hjemmesiden... 3 Farvetemaer... 3 Forside... 5 Menu... 6 Indholdssider...

Læs mere

Offentlig digitalisering Udbetaling Danmark

Offentlig digitalisering Udbetaling Danmark Kommunaludvalget 2011-12 KOU Alm.del Bilag 61 Offentligt Offentlig digitalisering Udbetaling Danmark KOU høring om offentlig digitalisering og kommunal IT 29. februar 2012 ATP Koncerndirektør for Kunder

Læs mere

Kanalstrategi for Glostrup Kommunes administrative område

Kanalstrategi for Glostrup Kommunes administrative område Kanalstrategi for Glostrup Kommunes administrative område 2011-2013 Glostrup Kommune 13. april 2011 Nærværende strategi er udarbejdet i samarbejde mellem KMD og Glostrup Kommune. Samarbejdet har dels bestået

Læs mere

Sådan gør de bedste kommuner August 2013

Sådan gør de bedste kommuner August 2013 Sådan gør de bedste kommuner August 2013 54 kommuner gennemførte i april og maj måned 2013 tælleuger, hvor henvendelserne til kommunerne registreres. Tælleugerne gennemføres som led i projektet KOMHEN

Læs mere

Status for Kommunikationspolitikkens udmøntning i 2011 og handleplan for 2012

Status for Kommunikationspolitikkens udmøntning i 2011 og handleplan for 2012 Status for Kommunikationspolitikkens udmøntning i 2011 og handleplan for 2012 Behov for kommunikationsrådgivning Styrkelse af rådgivningsfunktionen i Kommunikationscentret Kommunikationsanalysen viser,

Læs mere

Udkast til. Politik og strategi for de sociale medier i Struer Kommune

Udkast til. Politik og strategi for de sociale medier i Struer Kommune Udkast til Politik og strategi for de sociale medier i Struer Kommune POLITIK FOR DE SOCIALE MEDIER Der sker i disse år en skelsættende udvikling i mediebillet, hvor sociale medier spiller en stadig større

Læs mere

PLAN OG UDVIKLING GIS-STRATEGI 2012-2016

PLAN OG UDVIKLING GIS-STRATEGI 2012-2016 PLAN OG UDVIKLING GIS-STRATEGI 2012-2016 Indhold 1 INDLEDNING 3 2 STRATEGIGRUNDLAGET OG HANDLINGSPLAN 5 3 VISION 6 4 PEJLEMÆRKER OG PRINCIPPER 8 4.1 TEKNOLOGI 8 4.1.1 Principper 8 4.2 KOMMUNIKATION 9 4.2.1

Læs mere

Den gode kanalstrategi

Den gode kanalstrategi Den gode kanalstrategi altid på vej. v/birgitte Hjelm Paulsen e2015-projektleder Odense Kommune 1 Tidligere var alle kanaler åbne det er (muligvis) god service men er det effektivt? Digital informationssøgning

Læs mere

Henvendelsesstrategi for Næstved Kommune

Henvendelsesstrategi for Næstved Kommune Version 21.2.2012 Henvendelsesstrategi for Næstved Kommune 2012 2015 Hvorfor skal vi have en strategi for henvendelser? Næstved Kommune har i de seneste år haft fokus på, hvordan den administrative borgerbetjening

Læs mere

Kanalstrategi 2.0 Aarhus Kommune 2014-2017 Kultur og Borgerservice, Aarhus Kommune 2014. Layout ITK Design, Jan Thomassen

Kanalstrategi 2.0 Aarhus Kommune 2014-2017 Kultur og Borgerservice, Aarhus Kommune 2014. Layout ITK Design, Jan Thomassen KANALSTRATEGI 2.0 Aarhus Kommune 2014-2017 1 Kanalstrategi 2.0 Aarhus Kommune 2014-2017 Kultur og Borgerservice, Aarhus Kommune 2014 Layout ITK Design, Jan Thomassen Tryk og oplag LaserTryk.dk A/S 1.000

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013)

HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI. Version 1 (2013) HOLBÆK KOMMUNES STRATEGI FOR VELFÆRDSTEKNOLOGI Version 1 (2013) INDHOLD Indhold... 2 Forord... 3 1 Om Holbæk Kommunes Strategi for velfærdsteknologi... 4 1.1 Strategiens sammenhæng til øvrige strategier...

Læs mere

Intern kommunikationsstrategi

Intern kommunikationsstrategi gladsaxe.dk Intern kommunikationsstrategi Intern kommunikationsstrategi Hvorfor skal vi have en intern kommunikationsstrategi? Gladsaxe Kommune ønsker at styrke den interne kommunikation fordi: God intern

Læs mere

Webredaktørens værktøjskasse

Webredaktørens værktøjskasse Webredaktørens værktøjskasse Indledning Hjemmesider er i dag en nødvendig kommunikationskanal for alle virksomheder, organisationer og myndigheder. Netkommunikation kræver tid og viden. En vellykket hjemmeside

Læs mere

Kommissorium for styrket decentral forvaltningsorganisering

Kommissorium for styrket decentral forvaltningsorganisering KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT 17-01-2013 Kommissorium for styrket decentral forvaltningsorganisering Som opfølgning på Strukturudvalgets rapport fra 2. halvår 2012 besluttede

Læs mere

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi Digitaliseringsstrategi 2010-2014 Indledning Staten, regionerne og kommunerne udarbejdede i 2007 en fællesoffentlig digitaliseringsstrategi, der på væsentlige områder indeholder forpligtende initiativer

Læs mere

Jeg har en fornemmelse af, at vi arbejder for at gøre tingene nemmere for os selv ikke for borgeren. Borgerservicemedarbejder i Hørsholm kommune

Jeg har en fornemmelse af, at vi arbejder for at gøre tingene nemmere for os selv ikke for borgeren. Borgerservicemedarbejder i Hørsholm kommune Jeg har en fornemmelse af, at vi arbejder for at gøre tingene nemmere for os selv ikke for borgeren. Borgerservicemedarbejder i Hørsholm kommune Januar KL: Klade for ny strategi Web-analyse Transaktionsanalyse

Læs mere

B U S I N E S S C AS E : K OM M U N AL E H J E M M E S I D E R B R U G E R T E K ST E R FR A B O R G E R. D K

B U S I N E S S C AS E : K OM M U N AL E H J E M M E S I D E R B R U G E R T E K ST E R FR A B O R G E R. D K B U S I N E S S C AS E : K OM M U N AL E H J E M M E S I D E R B R U G E R T E K ST E R FR A B O R G E R. D K 1. Ledelsesresumé Projekt understøtter ambitionerne for digital kommunikation mellem borger

Læs mere

Retningslinjer for eksterne hjemmesider på Health

Retningslinjer for eksterne hjemmesider på Health Retningslinjer for eksterne hjemmesider på Health Indhold Indledning... 2 Eksterne hjemmesider på Health... 2 Standarder for eksterne fakultets- og instituthjemmesider... 2 1. Navigationsmenu... 2 2. Beskrivelser

Læs mere

BG4 release maj 2018 Version 1

BG4 release maj 2018 Version 1 BG4 release 6.5 - maj 2018 Version 1 Side 2 Introduktion til BG4 release 6.5 3 Nyheder og ændringer for borgerne 5 Performance ved visning af kontaktoplysninger 5 Nyheder og ændringer for redaktører 5

Læs mere

GRØNLANDS KOMMUNER OG SELVSTYRE STRATEGI OG SCENARIER FOR IMPLEMENTERING AF BORGERRETTEDE DIGITALE SERVICES

GRØNLANDS KOMMUNER OG SELVSTYRE STRATEGI OG SCENARIER FOR IMPLEMENTERING AF BORGERRETTEDE DIGITALE SERVICES GRØNLANDS KOMMUNER OG SELVSTYRE STRATEGI OG SCENARIER FOR IMPLEMENTERING AF BORGERRETTEDE DIGITALE SERVICES STRATEGI OG SCENARIER FOR IMPLEMENTERING AF BORGERRETTEDE DIGITALE SERVICES 16. MAJ 2010 SLIDE

Læs mere

Hvordan hjælper vi borgerne med digital kommunikation?

Hvordan hjælper vi borgerne med digital kommunikation? Hvordan hjælper vi borgerne med digital kommunikation? Gentofte bibliotek 28. August 2012 - Ann Sophie Storm, Faglig koordinator, annss@digst.dk, 4187 8716 Befolkningens it-parathed Bruger internettet

Læs mere

Hillerød Kommunes Kanalstrategi 2014-2018

Hillerød Kommunes Kanalstrategi 2014-2018 Hillerød Kommunes Kanalstrategi 2014-2018 Forord Hillerød Kommunes Kanal- og Servicestrategi er en samlet strategi for kommunikation mellem kommune og borgere, virksomheder og foreninger. Service over

Læs mere

Web governance model for SSI

Web governance model for SSI Web governance model for SSI Oplæg til web kommunikationsgruppen December 2008 1 Indledning... 3 Afgrænsning... 3 Roller og ansvar... 4 Webredaktøren... 4 Forfattere... 5 Overordnet ansvarlig... 5 Webredaktører

Læs mere

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Projektbeskrivelse 1.1: Obligatorisk digital service KL, September 2011 Baggrund Hvert år håndterer kommunerne mange millioner ind- og udgående henvendelser. Håndtering

Læs mere

Servicepolitik for Miljø og Teknik Randers Kommune

Servicepolitik for Miljø og Teknik Randers Kommune Servicepolitik for Miljø og Teknik Randers Kommune Vi vil yde en imødekommende og helhedsorienteret service til borgere og erhvervsliv baseret på et fagligt kvalificeret grundlag. Vi er nemme at komme

Læs mere

Borgerkommunikation i Silkeborg Kommune. - Service- og kanalstrategi 2010-2015

Borgerkommunikation i Silkeborg Kommune. - Service- og kanalstrategi 2010-2015 Borgerkommunikation i Silkeborg Kommune - Service- og kanalstrategi 2010-2015 Indholdsfortegnelse Indledning Indledning... 3 Definition og afgrænsning... 4 Vision, pejlemærker og mål... 6 Hvad er strategien,

Læs mere

BUSINESSCASE. Direktionen har drøftet idékataloget på møde d. 19. marts 2015 og chefgruppen tilsvarende d. 7. april 2015.

BUSINESSCASE. Direktionen har drøftet idékataloget på møde d. 19. marts 2015 og chefgruppen tilsvarende d. 7. april 2015. BUSINESSCASE Anskaffelse af Dream Broker Studio 1. Idé Udgangspunktet er idékataloget for digitaliseringsprojekter, som er tilvejebragt sammen med de enkelte ledere i organisationen. Videohjælp/Guides

Læs mere

KOMMUNIKATIONSPOLITIK FOR BRØNDBY KOMMUNE

KOMMUNIKATIONSPOLITIK FOR BRØNDBY KOMMUNE KOMMUNIKATIONSPOLITIK FOR BRØNDBY KOMMUNE MAJ 2008 FORORD Kommunikationen har betydning for, hvordan borgere og virksomheder opfatter os, og hvordan kommende og nuværende medarbejdere ser på kommunen som

Læs mere

Retningslinjer for eksterne hjemmesider på Heålth

Retningslinjer for eksterne hjemmesider på Heålth Retningslinjer for eksterne hjemmesider på Heålth Indhold Indledning... 2 Eksterne hjemmesider på Health... 2 Standarder for eksterne fakultets- og instituthjemmesider... 2 1. Navigationsmenu... 2 2. Beskrivelser

Læs mere

Programbeskrivelse - Sammenhængende Digital Borgerservice. 1. Formål og baggrund NOTAT

Programbeskrivelse - Sammenhængende Digital Borgerservice. 1. Formål og baggrund NOTAT Programbeskrivelse - Sammenhængende Digital Borgerservice 1. Formål og baggrund Den digitale service skal gøre det lettere at være borger og virksomhed i Danmark. De skal opleve nærhed og sammenhæng i

Læs mere

Odenses erfaringer med at få borgere og erhvervsliv til at bruge selvbetjeningsløsninger

Odenses erfaringer med at få borgere og erhvervsliv til at bruge selvbetjeningsløsninger Temamøde: Obligatorisk digital selvbetjening for borgere og for erhvervslivet Odenses erfaringer med at få borgere og erhvervsliv til at bruge selvbetjeningsløsninger v/ adm. direktør i By- og Kulturforvaltningen,

Læs mere

Lokal og digital et sammenhængende Danmark. Søren Frederik Bregenov, konsulent, KL Maj konference 21. maj 2015

Lokal og digital et sammenhængende Danmark. Søren Frederik Bregenov, konsulent, KL Maj konference 21. maj 2015 Lokal og digital et sammenhængende Danmark Søren Frederik Bregenov, konsulent, KL Maj konference 21. maj 2015 1 Disposition 1. Det nuværende strategilandskab -Fælleskommunale, fællesoffentlige, fagspecifikke

Læs mere

ATP s digitale kundeservice god kundeservice forenet med lave administrationsomkostninger

ATP s digitale kundeservice god kundeservice forenet med lave administrationsomkostninger ATP s digitale kundeservice god kundeservice forenet med lave administrationsomkostninger Kammeradvokaten 8. november 2013 ATP Koncernens visioner Vi er her for at sikre hele Danmark økonomisk grundtryghed.

Læs mere

Best practice for kommunale landingssider for affald

Best practice for kommunale landingssider for affald Best practice for kommunale landingssider for affald København den 1. april 2015 Indholdsfortegnelse 1 Baggrund og formål... 3 1.1 Formål og proces... 3 2 Generelle anbefalinger... 4 2.1 Navigation og

Læs mere

Webstrategi for Mål stevns.dk og digitale kanaler. Give let adgang til information om Stevns Kommune

Webstrategi for Mål stevns.dk og digitale kanaler. Give let adgang til information om Stevns Kommune Webstrategi for 2017 80 % af brugerne anvender 20 % af vores indhold. Derfor er strategien for stevns.dk bygget op omkring en cut-the-crap-tankegang, hvor vi skærer ind til benet og fokuserer på det, der

Læs mere

SMS udsendelse. Sitecore Foundry juni Version 1.2

SMS udsendelse. Sitecore Foundry juni Version 1.2 Sitecore Foundry 3.0 SMS udsendelse 28. juni 2010 - Version 1.2 Pentia A/S Store Kongensgade 66, Baghuset 1264 København K Telefon: 7023 3330 E-mail: info@foreningssite.dk Indholdsfortegnelse Indledning...

Læs mere

FULD DIGITAL KOMMUNIKATION I 2015

FULD DIGITAL KOMMUNIKATION I 2015 FULD DIGITAL KOMMUNIKATION I 2015 Regeringen, kommunerne og regionerne arbejder sammen om at skabe et digitalt Danmark, som frigør resurser til bedre kernevelfærd samtidig med at servicen moderniseres

Læs mere

Notat til Kanalstrategi for Kerteminde Kommune 23. oktober 2012

Notat til Kanalstrategi for Kerteminde Kommune 23. oktober 2012 IKT-afdelingen Hans Schacksvej 4 5300 Kerteminde Tlf.: 65 15 xx xx Fax: 65 15 15 25 xxx@kerteminde.dk www.kerteminde.dk Notat til Kanalstrategi for Kerteminde Kommune 23. oktober 2012 Kerteminde Kommunes

Læs mere

Forslag til indsatser Vi er en top-professionel virksomhed - med styr på fundamentet

Forslag til indsatser Vi er en top-professionel virksomhed - med styr på fundamentet Strategi 2013-2017: Forslag til prioriterede indsatser På workshop den 16. marts 2013 konkretiserede deltagerne en række indsatser, der knytter sig til de enkelte elementer i visionen for selskabet, og

Læs mere

Bedre brugeroplevelser! Hvad gør Erhvervsstyrelsen i Danmark? Altinndagen 1.december 2014

Bedre brugeroplevelser! Hvad gør Erhvervsstyrelsen i Danmark? Altinndagen 1.december 2014 Bedre brugeroplevelser! Hvad gør Erhvervsstyrelsen i Danmark? Altinndagen 1.december 2014 Hvad vil vi gerne dele med jer i dag? Kort om os Erhvervsstyrelsen, brugervenlighed og VIRK v. Hanne Vestergaard

Læs mere

Indhold... 1. 1 Indledning... 2. 2 Formål med kanalstrategien... 2. 2.1 Vision... 3. 3 Hvordan henvender borgerne sig i dag?... 4

Indhold... 1. 1 Indledning... 2. 2 Formål med kanalstrategien... 2. 2.1 Vision... 3. 3 Hvordan henvender borgerne sig i dag?... 4 Kanal st r at egi Vest hi mmer l andskommune2014-2015 Indhold Indhold... 1 1 Indledning... 2 2 Formål med kanalstrategien... 2 2.1 Vision... 3 3 Hvordan henvender borgerne sig i dag?... 4 3.1 Henvendelsestyper...

Læs mere

Titel: Gribskov Kommune Kanal- og servicestrategi 2012-2015 Resumé:

Titel: Gribskov Kommune Kanal- og servicestrategi 2012-2015 Resumé: Evt. sorteringsnøgle: Placering:Digitaliseringsprogram (er flyttet til ny projektdb)» SPOR» Kanal- og servicestrategi» Titel: Gribskov Kommune Kanal- og servicestrategi 2012-2015 Resumé: Type: Dokument

Læs mere

Furesø Kommune. Omstilling med omtanke Service- og kanalstrategi

Furesø Kommune. Omstilling med omtanke Service- og kanalstrategi Furesø Kommune Omstilling med omtanke Service- og kanalstrategi 2014-2017 1. INDLEDNING God service og effektivitet skal forenes. Det er hovedmålet for Furesø Kommunes administrative borgerbetjening jf.

Læs mere

Forslag til fremtidig organisering af borgerservice i Præstø, Stege & Vordingborg

Forslag til fremtidig organisering af borgerservice i Præstø, Stege & Vordingborg Forslag til fremtidig organisering af borgerservice i Præstø, Stege & Vordingborg Med etableringen af det nye Borgercenter i Vordingborg åbner der sig en mulighed for en ny og bedre organisering af borgerhenvendelser

Læs mere

Gladsaxe en kommunikerende kommune

Gladsaxe en kommunikerende kommune Økonomiudvalget 18.01.2011 Punkt 14, bilag 1 Gladsaxe en kommunikerende kommune Kommunikationsstrategi for Gladsaxe Kommune 11.01.2011 Baggrund Gladsaxe Kommune ønsker en fælles kommunikationsstrategi,

Læs mere

FICS brevid. 3306973 1

FICS brevid. 3306973 1 FICS brevid. 3306973 1 Politik for digitalisering i Lolland Kommune 1. Baggrund Byrådet i Lolland Kommune ønsker at borgere og virksomheder bosiddende i kommunen altid oplever kommunen som en partner der

Læs mere

KANAL- OG SERVICESTRATEGI 2011-2015 KANAL- OG SERVICESTRATEGI KANAL- OG SERVICESTRATEGI 2011-2015 KANAL- OG

KANAL- OG SERVICESTRATEGI 2011-2015 KANAL- OG SERVICESTRATEGI KANAL- OG SERVICESTRATEGI 2011-2015 KANAL- OG 2011-2015 KANAL- OG SERVICESTRATEGI KANAL- OG SERVICESTRATEGI 2011-2015 KANAL- OG KANAL- OG SERVICESTRATEGI 2011-2015 KANAL- OG SERVICESTRATEGI KANAL- OG SERVICESTRATEGI 2011-2015 KANAL- OG KANAL- OG SERVICESTRATEGI

Læs mere

S t a t u s p å d i g i t a l

S t a t u s p å d i g i t a l S t a t u s p å d i g i t a l k o m m u n i k a t i o n i k o m m u n e r n e F o r å r 2 0 1 4 2 CORPORATE ANNUAL REPORT Dataindsamlingen i projektet KOMHEN 2.0 foråret 2014 Kommunerne har i april og

Læs mere

SERVICESTRATEGI TØNDER KOMMUNE

SERVICESTRATEGI TØNDER KOMMUNE 2018 SERVICESTRATEGI TØNDER KOMMUNE INDLEDNING I Tønder Kommune har vi via den fælleskommunale digitaliseringsstrategi 2016-2020 forpligtet os til at gøre borgernes møde med kommunen sammenhængende, effektivt,

Læs mere

Høringssvar til politikere fra Borgerservice Team Butik 11. august 2014

Høringssvar til politikere fra Borgerservice Team Butik 11. august 2014 Høringssvar til politikere fra Borgerservice Team Butik 11. august 2014 Baggrundsnotat Bibliotekernes rolle i lokalsamfundet Team Butik har samlet argumenter og holdninger til oplægget omkring opgavefordelingen

Læs mere

Revideret hjælpeplan 2015

Revideret hjælpeplan 2015 Revideret hjælpeplan 2015 Revideret hjælpeplan for den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi Med målsætningen om 80/100 pct. digital kommunikation mellem borgere/virksomheder og det offentlige, har

Læs mere

Principper for digitalisering og ny teknologi i Brønderslev Kommune

Principper for digitalisering og ny teknologi i Brønderslev Kommune Principper for digitalisering og ny teknologi i Brønderslev Kommune v. 1.0 22032017 Godkendt i Økonomiudvalget Dette dokument beskriver Brønderslev kommunes 5 overordnede digitaliseringsprincipper: 1.

Læs mere

Afrapporteringsskabelon til styregruppe på baggrund af visionsseminar

Afrapporteringsskabelon til styregruppe på baggrund af visionsseminar Afrapporteringsskabelon til styregruppe på baggrund af visionsseminar Support og service Hvilke temaer er helt centrale at lave pejlemærke for inden for jeres hovedområde? T1 T2 TEMA 1 På professionshøjskolen

Læs mere

HR-Strategi for Gladsaxe Kommune

HR-Strategi for Gladsaxe Kommune HR-Strategi for Gladsaxe Kommune Indledning Gladsaxe Kommune ønsker at styrke den strategiske HR-indsats, for dermed at sikre, at de HR-indsatser der gennemføres i dag og fremover understøtter den strategiske

Læs mere

Principper for god borgerkontakt i Mariagerfjord Kommune

Principper for god borgerkontakt i Mariagerfjord Kommune Notat Center for Byråd, Personale og Strategi Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 85.02.10-A26-1-17 Ref.: Mie Skotte Sølvkjær Direkte

Læs mere

Kanalstrategien 2013-2015. Kanalstrategien 1

Kanalstrategien 2013-2015. Kanalstrategien 1 Kanalstrategien 2013-2015 Kanalstrategien 1 1. Baggrunden for Varde Kommunes kanalstrategi...4 Hvad er en kanalstrategi?... 4 Hvorfor skal Varde Kommune have en kanalstrategi?... 4 Hvem gælder kanalstrategien

Læs mere

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme 2 Kære læser, Ja, måske ved du allerede alt det, jeg vil fortælle dig i det nedenstående. Måske har du slet ikke brug for

Læs mere

ØKONOMIUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Den centrale administrative funktion viser følgende for regnskabsåret 2016:

ØKONOMIUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Den centrale administrative funktion viser følgende for regnskabsåret 2016: Bevillingsramme 60.62 Den centrale administrative funktion Ansvarligt udvalg Økonomiudvalget Sammendrag Bevillingsramme 60.62 Den centrale administrative funktion viser følgende for regnskabsåret : Det

Læs mere

Kommunikationsstrategi 2022

Kommunikationsstrategi 2022 Dansk Firmaidrætsforbund Kommunikationsstrategi 2022 Sådan vil vi skabe Et sjovere Danmark i bevægelse. I KOMMUNIKATIONSSTRATEGIEN KAN DU LÆSE: 1 Introduktion 2 2 Formål med vores kommunikationsstrategi

Læs mere

Balanceret digital udvikling

Balanceret digital udvikling Balanceret digital udvikling Opfølgning på Rudersdal Kommunes digitaliseringsstrategi I 2009 fik Rudersdal Kommune en ny digital strategi Digitalisering fra vision til virkelighed, som satte rammerne for

Læs mere

Bilag 3 Økonomiudvalgets handleplan for handicappolitikken revideret version

Bilag 3 Økonomiudvalgets handleplan for handicappolitikken revideret version Bilag 3 Økonomiudvalgets handleplan for handicappolitikken revideret version 2013-2014 3.1.6 Tilgængelighed 3.1.6. Tilgængelighed (Kanalstrategi) København vil sikre, at kommunens trestrengede kanalstrategi

Læs mere