Notat Forslag til justeringer, ruter og køreplaner Kollektiv trafik i Svendborg Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Notat Forslag til justeringer, ruter og køreplaner Kollektiv trafik i Svendborg Kommune"

Transkript

1 FynBus 29. april PLAN SAZ/SJ Notat Forslag til justeringer, ruter og køreplaner Kollektiv trafik i Svendborg Kommune Indledning Dette notat beskriver FynBus forslag til justeringer i Svendborg Kommunes kollektive trafik efter 1. års erfaringer med kommunens kollektive trafikplan. Bybusruterne er gennemgået ud fra de input, der er modtaget fra borgere og chauffører efter justeringen i oktober Desuden har det fra marts været muligt at indsamle 1 til 1 erfaringer med køretider og andre driftsforhold, da den nye terminal ved banegården og vejnettet omkring den er færdiggjort. FynBus har desuden analyseret brugen af lokalruterne året efter implementeringen af de åbne skoleruter med starten af det nuværende skoleår. Analysen er beskrevet detaljeret i notatet Brugen af skoleruterne i Svendborg Kommune af 19. april Økonomi De justeringer der er foreslået på de følgende sider resulterer i følgende økonomiske helårsvirkning beregnet ud fra marts 2013-indeks og baseret på skolekalenderen 2013: Bybus og fælleskommunale ruter Rute Kroner Køreplanforslag 2014 Køreplantimer Busser Køreplankm. Kroner Budget 2013 Køreplantimer Busser Køreplankm S , , , , Sum Infotainment realtid, og internet Skoleruter Sum I alt Forskel ( ) (2.837) (2) ( ) Hvis ændringerne indføres fra august vil virkning i 2013 være 5/12 af helårsvirkningen svarende til 1,040 mio. kr. Udviklingen for bybusserne skyldes allerede foretagne justeringer i oktober 2012 kombineret med de foreslåede justeringer. Justeringer i bybussernes køretider forholdsvis store ændringer i køreplantimetallet med de mange afgange på ruterne.

2 - 2 - På skoleruterne foreslås kl. 12 afgangene fjernet i konsekvens af heldagsskolen, og skolernes skemalægning for større elever. Desuden foreslås rute 212 og 216 nedlagt, da benyttelsen er meget beskeden. Chaufførerne oplyser, at eleverne bruger den lukkede kørsel. Hvis forslaget til rutenedlæggelse skal implementeres sker opsigelse af busserne optimalt inden 1. maj ellers skal busudgifter betales for august måned. Nedlæggelse af 2 ruter og en del afgange medfører, at udsvingsbåndet i Vester Skerningebilernes kontrakt overskrides. Uden forhandling må der maksimalt reduceres 7,5 % i kørslen pr. år og 20 % samlet i kontraktperioden. Den foreslåede reduktion er på 23,9 % i forhold til kontraktudgangspunktet på køreplantimer. Konsekvenser af overskridelsen skal forhandles. Samlet set medfører de foreslåede ændringer årlige mindre udgifter til rutekørsel på op til 2,5 mio. kr., hvis ændringerne indføres. Telekørsel behandles i forbindelse med den løbende budgetkontrol.

3 - 3 - Forslag til justering af bybusser Køretiderne er gennemgået sammen med chaufførernes repræsentant. Erfaringerne efter kørslen på det færdige rutenet er at køretiderne flere steder er rigelige, og der køres med meget lav hastighed. Køretiderne er derfor justeret i overensstemmelse med chaufførinput og valideret i realtidsdata. Rute 230 Rutens omløbsretning foreslås vendt omkring Grønnemosevej af hensyn til trafiksikkerheden og korrespondance med de øvrige bybusser på Svendborg Banegård. I den nuværende køreplan kører busserne på rute 230 fra Svendborg Banegård ad Odensevej på vej mod Grønnemosevej. Herfra kører bussen mod Porthusvej, som betyder at bussen skal krydse den meget trafikerede Ringvej uden trafikregulering. Især i myldretiden giver krydsning af Ringvejen anledning til en reduceret trafiksikkerhed og forsinkelser på op til 10 min., der umuliggør korrespondance med de øvrige bybusser på banegården. Desuden oplyser Grønnemoseværkstederne, at Grønnemosevej bliver brugt til at afprøve brugte biler. Værkstederne ønsker, at stoppestedet flyttes til den nordlige side af Grønnemosevej, (samme side som Grønnemoseværkstederne) af hensyn til de langsomt gående, som er noget nervøse for at gå over vejen. Fra Porthusvej fortsætter bussen ad Mølmarksvej og Vestergade, som det fremgår af Figur 1. Figur 1 - Ruteforløb for bybus variant Odensevej/Grønnemosevej Udover de ovennævnte reaktioner, er betjening af Grønnemoseværkstederne og Teknisk Skole på Porthusvej ikke helt optimal i forhold til møde- og sluttider. Derfor foreslås minuttal der betjener industrikvarteret byttet om med minuttal for bussen, der betjener Tankefuld. Det vil betyde, at produktionsskolen får dårligere betjening om morgenen, og eleverne må gå fra Ryttervej til gengæld forbedres produktionsskolens betjening om eftermiddagen. Svendborg Kommune har modtaget klager fra borgerne på Solsikkevej, i det bussen her har endestation. Derfor flyttes endestationen til Marslevvej, som er det første stop efter Solsikkevej.

4 - 4 - Forslag til ændringer pr. august 2013 på bybus 240/241/242 Der har været reaktioner fra borgere og chaufførerne på ruterne 240, 241 og 242 i forbindelse med at der køres ad Strandvejen til og fra banegården, som det fremgår af Figur 2. Figur 2 - Nuværende ruteforløb for bybus 240, 241 og 242 på delstrækning Rantzausminde Svendborg Banegård Chaufførerne oplever, at man holder ved jernbanen på stort set alle afgange og at overholdelse af korrespondancen med de øvrige bybusser kommer under pres. Det forslås, at betjeningen af Strandvejen nedlægges og at ruten omlægges til Skt. Jørgens Vej således at Svendborg Sygehus betjenes på alle afgange. Borgerne komme tættere på byen ved, at ruten fortsættes ad Voldgade og herfra videre ad Vestergade på vej til Banegården. Det vil desuden forbedre korrespondancen med de øvrige bybusser på terminalen, da bussen ikke skal krydse jernbanen. FynBus har foretaget en analyse af billetdata. Der er 1-2 kunder i gennemsnit pr. dag, der benytter sig af ruten på delstrækningen Præstevænget/Strandvejen til og fra Svendborg Banegård. Figur 3 - Forslag til ændring af ruteforløb for bybus 240, 241 og 242 på delstrækning Rantzausminde Svendborg Banegård

5 - 5 - Der har været reaktioner fra borgere på Thurø, som har svært ved at forstå/læse køreplanen til og fra Grasten via Thurø. Derfor foreslås, at køreplanen på Thurø/Grasten ændres og at varianten 242 nedlægges ud fra følgende princip: Rute 241 som starter fra Egense og kører via Svendborg Vest til Grasten betjener Blåby. Det medfører, at alle afgange fra banegården mod Grasten på minuttal 09 kører via Blåby til Grasten. Variant 240 som starter fra Egense og kører den direkte vej via Kogtvedvej til Grasten, vil ikke betjene Blåby der køres ad Bergmannsvej efter Brovejen. Det medfører, at alle afgange fra banegården mod Grasten på minuttal 39 kører ad Bergmannsvej efter Brovejen. Forslaget giver Blåby timedrift og Thurø By og Grasten ½-timesdrift.

6 - 6 - Forslag til ændringer på skoleruterne. Som nævnt i indledningen er der foretaget en analyse af lokalruterne, der er beskrevet i notatet Brugen af skoleruterne i Svendborg Kommune Nedenfor gennemgås forslag til ændringer i de enkelte distrikter. Svendborg by I distriktet Svendborg by blev der i forbindelse med høring af den kollektive trafikplan, som trådte i kraft august 2012, oprettet lokalrute 280 og 281 som kun køre i vinterhalvåret og kun på skoledage i perioden 22. oktober til og med 23. marts. Rute 280 kører overbygningselever fra Grasten og Thurø direkte til Nymarkskolen. Rute 281 kører overbygningslever fra det indre Svendborg til Rantzausminde skole. Figur 4 - Ruteforløb for 280 og 281 i distriktet Svendborg by Rute 280 Rute 281 På rute 281 foreslås at afgangen kl nedlægges, da den i gennemsnit benyttes af 1,5 påstiger. En analyse af billetdata vise, at afgangen på enkelte dage benyttes i forbindelse med skoleudflugter til Svendborg. Her kan bybus 240, som har ½ timesdrift mellem Rantzausminde og Svendborg bruges i stedet.

7 - 7 - Forslag til ændringer pr. august 2013 på ruterne i distrikt Tåsingeskolen Afdelingen i Lundby starter skoledagen før afdelingen i Sundhøj, men Sundhøj slutter dagen før afdelingen i Lundby af hensyn til busbetjening. Det giver udfordringer i skema- og pausetilrettelæggelse for skolen, især på afdelingen i Sundhøj. Der er analyseret forskellige løsninger for at finde en udgiftsneutral løsning for Svendborg Kommune. Løsningsforslaget er, at sidste afgang både på rute 200 og 201 flyttes til en tidlig afgang. Dermed vil det være muligt at køre overbygningseleverne i skole først, hvorefter der køres en tur for at samle 0. til 6. klasseelever op til afdelingen i Lundby. Det medfører, at skoledagen starter først i Sundhøj, og det giver den nødvendige fleksibilitet i skemalægning og pauselængder med nogenlunde de samme ringetider om eftermiddagen som i dag. For afdelingen i Lundby vil det betyde, at dagen starter lidt senere, men at ringetiderne om eftermiddagen nogenlunde kan bevares med forsat hensyn til transporttiden. Derudover er kl. 12-afgange drøftet med skolen, afgangene foreslås nedlagt. Der har herudover været kundeønsker fra Stenodden om at kunne køre med, når bussen kører til afdelingen i Sundhøj for at køre næste afgang. Det foreslås, at borgere fra Stenodden kan køre med. Figur 5 - Ruteforløb for rute 200 og 201 i distriktet Tåsingeskolen

8 - 8 - Forslag til ændringer pr. august 2013 på ruterne i distrikt Vestermarkskolen Vestermarkskolen oplyser, at afdelingen i Ollerup nedlægges i det ny skoleår 2013/2014 og dette betyder at alle elever fremover skal til Vester Skerninge. Det er derfor ikke længere nødvendigt at betjene skolen ved at køre en sløjfe fra Svendborgvej ad Nordgade og Skolebakken og retur mod Svendborgvej. Som det fremgår af Figur 6 kan busserne blive på Svendborgvej. Figur 6 - Nuværende delstrækning for ruteforløb af rute 210 via Nordgade og Skolebakken. Rute 211 og 212 har samme ruteforløb. Rute 210 Kommunen og FynBus har i 2012 modtaget en henvendelse med ønske om betjening af Sømarken af hensyn til trafiksikkerheden. Som det ses af figur 4 kører rute 210 forbi Sømarken, dog med stop på Sømarksvej. Da Sømarksvej er meget trafikeret med tung trafik til og fra grusgraven i området, ønskes ruteforløbet ændret således, at der køres igennem Sømarken (de røde streger i Figur 7). Figur 7 - Forslag til ændring af ruteforløbet på delstrækningen ved Sømarken på rute 210 Vognmanden har prøvekørt strækningen, for at sikre at bussen fysisk kan køre på Sømarken. Derfor foreslås ændringen indført.

9 - 9 - Rute 211 I forbindelse med nedlæggelse af Vestermarkskolens afdeling i Ollerup er der ikke længere brug for ruten mellem Vester Skerninge og Ollerup, se Figur 8. Figur 8 - Nuværende delstrækning for ruteforløb på rute 211 Rute 210 kan benyttes (Ollerup Friskole serviceres også med rute 210 fra Øster Skerningevej) og i myldretiden er der 15 min. drift på rute 931/932 mellem Faaborg og Svendborg. Genvinsten ved at nedlægge strækning er en reduceret rejsetid for de elever som bl.a. bor i Hundstrup eller på Krarupvej, da bussen ikke først skal til Ollerup, inden der køres mod Hundstrup. I nuværende køreplan, er ruten under tidspres og ovenstående forslag vil også betyde at det vil være muligt at frigøre køretid og udvide køretiden til og fra Krarupvej. Rute 212 Ruten foreslås nedlagt, da eleverne tilsyneladende benytter lukket kørsel.

10 Forslag til ændringer pr. august 2013 på ruterne i distrikt Issø-skolen Issø-skolens afdeling i Kirkeby har indskolingselever og afdelingen i Stenstrup elever op til 9. klasse, desuden betjenes Egebjerg Friskole. Rute 215 Ruten transporterer elever fra bl.a. Løgeskov, Bøjdenvej, Hundtofte, Stenstrup og omegnen til Issø-skolens afdeling Kirkeby og Egebjerg Friskole. På nuværende tidspunkt, har Issø-skolens afdeling i Kirkeby tilsyn med børnene i 40 min. efter ringetiden kl Den lange tilsynstid skyldes, betjening af Egebjerg Friskole. På mødet blev forskellige løsninger drøftet, men Egebjerg Friskole kan ikke ændre ringetiden. I forbindelse med gennemgang af brugen af rute 215, blev afgang kl og kl gennemgået. Begge afgange har været et ønske fra Issø-skolen afdeling i Kirkeby på baggrund af forældreønsker i sammenhæng med heldagsskolen. Afgangene bliver ikke brugt som chaufførerne også har bekræftet, og foreslås derfor nedlagt. Rute 216 Rute 216 s fem afgange, bliver brugt af under to påstiger i gennemsnit om dagen, chaufførerne oplyser at eleverne kører med den lukkede kørsel. Ruten foreslås derfor nedlagt.

11 Forslag til ændringer pr. august 2013 på ruterne i distrikt Stokkebækskolen Det foreslås, at rute 223 kører ad Boelsmosevej og Caroline Amalievej på vej til Lundeborg og køretiden for ændring af ruteforløbet vil være den samme. Desuden foreslås, at ruten om morgenen starter ved Oure Kirke, af hensyn til enkelte elever. Nuværende ruteforløb Forslag til ny ruteforløb Forslag til ændringer pr. august 2013 på ruterne i distrikt Skårup Oure Friskole bliver fra skoleår 2013/2014 en del af skoledistriktet Skårup i forbindelse med friskolens køb den nedlagte Skt. Michaels Skole. På nuværende tidspunkt er Oure Friskole en del af skoledistriktet Stokkebækskolen, hvor også største parten af eleverne kommer fra. Oure Friskoles elever fra distrikt Skårup kan benytte regionalruten mellem Svendborg og Nyborg benyttes. Det overvejes om rute 226 om morgenen skal forsætte til Oure Friskole efter ankomst til Skårup Skole. Skolerne afventer behovet i det ny skoleår før morgenafgangen udvides. Dog ændrer Skårup Skole deres ringetid fra kl til kl Dermed sikres, at bussen kan nå frem til Oure Friskole i tide. Om eftermiddagen betjenes Oure Friskole af rute 226, afgangen kl fra Skårup skole rykkes til kl for at forbedre betjeningen. Tilsvarende er afgang kl rykket på rute 225. Afgangen på rute 225 og 226 foreslås nedlagt efter aftale med Skårup Skole.

Referat Fællesmøde mellem Udvalget for Børn og Unge og Udvalget for Kultur og Planlægning's møde Tirsdag den 25-06-2013 Kl.

Referat Fællesmøde mellem Udvalget for Børn og Unge og Udvalget for Kultur og Planlægning's møde Tirsdag den 25-06-2013 Kl. Referat Fællesmøde mellem Udvalget for Børn og Unge og Udvalget for Kultur og Planlægning's møde Tirsdag den 25-06-2013 Kl. 15:30 Byrådssalen Deltagere: Bruno Hansen, Flemming Madsen, Gert Rasmussen, Bo

Læs mere

Notat Følsomhedsanalyse på buskapaciteten i Svendborg (belægningsprocent)

Notat Følsomhedsanalyse på buskapaciteten i Svendborg (belægningsprocent) FynBus 2. marts 2012 PLAN SAZ/sj Notat Følsomhedsanalyse på buskapaciteten i Svendborg (belægningsprocent) Baggrund. FynBus har modtaget en henvendelse fra Svendborg Kommune, hvor kommunen ønsker at få

Læs mere

Formålet med det lokale trafiksystem i Nordfyns kommune er primært at befordre skoleelever til og fra skole.

Formålet med det lokale trafiksystem i Nordfyns kommune er primært at befordre skoleelever til og fra skole. : Kollektiv trafik i Nordfyn Kommune 2014-2015 Indledning Formålet med det lokale trafiksystem i Nordfyns kommune er primært at befordre skoleelever til og fra skole. Ved ændring af skolestrukturen i 2012,

Læs mere

Notat Betjening af Åbyskov med bybussystemet i Svendborg

Notat Betjening af Åbyskov med bybussystemet i Svendborg FynBus 11. juli 2014 PLAN SAZ/SJ Notat Betjening af Åbyskov med bybussystemet i Svendborg Baggrund FynBus har den 1. juli modtaget Notat vedr. muligheder for justeringer i den kollektive (Åbyskov og Troense).

Læs mere

Behandling af høringssvar

Behandling af høringssvar Behandling af høringssvar Rute 200 Skanderborg-Aarhus-Hinnerup/Hammel Høringsforslag I forbindelse med Trafikplan Aarhus 2017, som skal træde i kraft når letbanen kører næste år, foreslås afgangene på

Læs mere

Vejle Amts Trafikselskab (VAT) har udarbejdet servicemål for betjening af bysamfundene.

Vejle Amts Trafikselskab (VAT) har udarbejdet servicemål for betjening af bysamfundene. Servicemål for kollektiv trafik 1. Nuværende servicemål regional kørsel Vejle Amts Trafikselskab (VAT) har udarbejdet servicemål for betjening af bysamfundene. Ved optælling af antal ture lægges følgende

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Oplæg til kollektiv trafikplan i Faaborg- Midtfyn Kommune. Faaborg-Midtfyn Kommune. Notat fra FynBus/COWI.

Indholdsfortegnelse. Oplæg til kollektiv trafikplan i Faaborg- Midtfyn Kommune. Faaborg-Midtfyn Kommune. Notat fra FynBus/COWI. Faaborg-Midtfyn Kommune Oplæg til kollektiv trafikplan i Faaborg- Midtfyn Kommune Notat fra FynBus/COWI COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Herning bybusser Køreplanskift juni 2013

Herning bybusser Køreplanskift juni 2013 8. februar 2013 Edith Blynning Herning bybusser Køreplanskift juni 2013 Rute ændring, beskrivelse, gennemgang og behandling af høringssvar for Herning Bybusser Linje 1A Gullestrup Ændring af ruteføring:

Læs mere

Formålet med det lokale trafiksystem i Faaborg-Midtfyn kommune er primært at befordre skoleelever til og fra skole.

Formålet med det lokale trafiksystem i Faaborg-Midtfyn kommune er primært at befordre skoleelever til og fra skole. : Kollektiv trafik i Faaborg-Midtfyn Kommune 2014-2015 Indledning Formålet med det lokale trafiksystem i Faaborg-Midtfyn kommune er primært at befordre skoleelever til og fra skole. Systemet har gennemgået

Læs mere

Udbud af buskørsel i Svendborg Kommune. 5. januar 2012

Udbud af buskørsel i Svendborg Kommune. 5. januar 2012 Udbud af buskørsel i Svendborg Kommune 5. januar 2012 Udbud af buskørsel i Svendborg Kommune Dagsorden Velkomst Strategi for FynBus Trafiksystemet i Svendborg Kommune Udbudsprocessen Afslutning Strategi

Læs mere

Forudsætningerne for FynBus svar er det nuværende regionale rutenet.

Forudsætningerne for FynBus svar er det nuværende regionale rutenet. Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle Direktion lho@fynbus.dk Telefon direkte: 6311 2201 Den 29. august 2008 Høringssvar vedr. forslag til principper for bustrafik FynBus har i brev af 18. juni 2008

Læs mere

KØREPLAN. for Svendborg Bybusser

KØREPLAN. for Svendborg Bybusser KØREPLAN for Svendborg Bybusser Gældende fra 11. august 2008 Køreplanen Afgangs- og ankomsttider i køreplan og på stoppestedstavler er cirkatider. Trafi kforholdene, ruteomlægninger og uforudsigelige hændelser

Læs mere

Trafikfarlige skoleveje

Trafikfarlige skoleveje Trafikfarlige skoleveje Beskrivelse af godkendelsesprocedure: 1. Anmodning påført elevnavn, adresse, fødselsdato, skolenavn og klassetrin sendes til distriktsskolen. Skolen vurderer, om der kan anvises

Læs mere

Betjening af Bøgebjergskolen, elever fra Brahetrolleborg Skole

Betjening af Bøgebjergskolen, elever fra Brahetrolleborg Skole NOTAT: Betjening af Bøgebjergskolen, elever fra Brahetrolleborg Skole Indledning Den kollektive trafik i Faaborg-Midtfyn Kommune har gennemgået større ændringer i skoleårene 2012-2013, hvor ruterne omkring

Læs mere

Notat Status på økonomi, køreplaner og udbud i Svendborg

Notat Status på økonomi, køreplaner og udbud i Svendborg FynBus 1. maj 2012 PLAN SJ Notat Status på økonomi, køreplaner og udbud i Svendborg Indledning Udvalget for Kultur og Plan i Svendborg Kommune har behandlet forslag til kollektiv trafikplan på møder den

Læs mere

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 15. februar 2010. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Lejre

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 15. februar 2010. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Lejre Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 15. februar 2010 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Lejre Indholdsfortegnelse 1. TM - Godkendelse af dagsorden...1 2. TM - Strategioplæg for kollektiv trafik til offentlig

Læs mere

Spørgsmål i forbindelse med køreplanskiftet 2011 i Sydtrafiks område

Spørgsmål i forbindelse med køreplanskiftet 2011 i Sydtrafiks område Spørgsmål i forbindelse med køreplanskiftet 2011 i Sydtrafiks område Baggrund Sydtrafik udarbejdede i 2009 sin første trafikplan (8-siders resumé vedlagt som bilag). Trafikplanen bygger i væsentlig grad

Læs mere

BILAG 1: GENNEMGANG AF DE ENKELTE RUTER. Indledning

BILAG 1: GENNEMGANG AF DE ENKELTE RUTER. Indledning BILAG 1: GENNEMGANG AF DE ENKELTE RUTER Indledning Bilaget indeholder en gennemgang af busbetjeningen i hvert af Nordfyn Kommunes skoledistrikter. Udover at redegøre for de ændringer, der foreslås gennemført

Læs mere

Notat. Til: Region Hovedstaden. Kopi til: 6. august 2013. Direkte busforbindelse mellem Frederikssund og Hillerød

Notat. Til: Region Hovedstaden. Kopi til: 6. august 2013. Direkte busforbindelse mellem Frederikssund og Hillerød Notat Til: Region Hovedstaden Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler TOR Direkte +45 36 13 16 40 Fax - TOR@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 6. august 2013 Direkte busforbindelse mellem

Læs mere

Eksempler på sammenhængen i køreplanerne

Eksempler på sammenhængen i køreplanerne Eksempler på sammenhængen i køreplanerne Der har været en række klager over dårlig sammenhæng i køreplanerne mellem linje 315 og 230R på Hornsherred. For linje 318 har der endvidere været klager over for

Læs mere

Oprettet: 20. Januar, 2010 20:49 af Erik Olesen Sinaivej 13. Sandholt Lyndelse

Oprettet: 20. Januar, 2010 20:49 af Erik Olesen Sinaivej 13. Sandholt Lyndelse Rute 2: Ringe-Boltinge-Espe-Snarup-Krarup-Lyndinge Oprettet: 1. Marts, 2010 09:20 af Heidi Christensen Hej Fynbus Vi vil gerne høre om det er muligt at lave en ændring til busrute/lokalrute 2 i Ringe.

Læs mere

Forslag til Trafikbestilling 2016 fremgår i prioriteret rækkefølge af nedenstående oversigt. De angivne beløb er baseret på et overslag:

Forslag til Trafikbestilling 2016 fremgår i prioriteret rækkefølge af nedenstående oversigt. De angivne beløb er baseret på et overslag: NOTAT/bnorm/7. april 2015/ Sags nr.13.05.16-p00-2-14 Trafikbestilling 2016 Frederikssund Kommune skal hvert år inden den 1. maj afgive en trafikbestilling til Movia med de ændringer, kommunen ønsker at

Læs mere

Egebjerg Kommune. Teknik- og Miljøudvalget. Dagsorden

Egebjerg Kommune. Teknik- og Miljøudvalget. Dagsorden Egebjerg Kommune Teknik- og Miljøudvalget Dagsorden Dato: Onsdag den 04-april-2001 Starttidspunkt for møde: Kl. 13.30 Sluttidspunkt for møde: Mødested: Kommunalbestyrelseslokalet Udsendelsesdato: Afbud

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Oplæg til kollektiv trafikplan. Svendborg Kommune. Notat fra FynBus/COWI 28/ Baggrund

Indholdsfortegnelse. Oplæg til kollektiv trafikplan. Svendborg Kommune. Notat fra FynBus/COWI 28/ Baggrund Svendborg Kommune Oplæg til kollektiv trafikplan Notat fra FynBus/COWI 28/08-2009 COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 www.cowi.dk Indholdsfortegnelse 1 Baggrund

Læs mere

Omlægning af rute 112 vurdering efter høring

Omlægning af rute 112 vurdering efter høring Horsens Kommune ato agsbehandler e-mail Telefon 20. februar 2015 Rikke Rasmussen rr@midttrafik.dk 8740 8248 Omlægning af rute 112 vurdering efter høring Midttrafik har i samarbejde med Horsens kommune,

Læs mere

BILAG 1: HOVEDFORSLAG. 1 Ændring i nummerering af lokalruterne Distrikt Faaborg skolerne Distrikt Brobyskolerne...

BILAG 1: HOVEDFORSLAG. 1 Ændring i nummerering af lokalruterne Distrikt Faaborg skolerne Distrikt Brobyskolerne... BILAG 1: HOVEDFORSLAG 1 Ændring i nummerering af lokalruterne... 3 2 Distrikt Faaborg skolerne... 4 2.1 Ændringer i distriktets rutenet fra skoleåret 2014... 5 2.2 Ringetider i distrikt, Faaborg skolerne...

Læs mere

Oplæg til ændringer i Albertslund, Brøndby, Glostrup og Vallensbæk kommuner - justeret ift. kommunernes reaktioner på notatet af 21. december 2015.

Oplæg til ændringer i Albertslund, Brøndby, Glostrup og Vallensbæk kommuner - justeret ift. kommunernes reaktioner på notatet af 21. december 2015. Notat Til: Albertslund, Brøndby, Glostrup, Vallensbæk kommuner Kopi til: Ballerup og Egedal kommuner, TOR, KAV, MKL Sagsnummer Sagsbehandler TOR JBN Direkte +45 36 13 16 40 66 Fax - JBN@moviatrafik.dk

Læs mere

Spørgsmål & Svar. ny trafikplan SPØRGSMÅL OM LOKALE ÆNDRINGER I FASE 2 (SOMMER 2012)

Spørgsmål & Svar. ny trafikplan SPØRGSMÅL OM LOKALE ÆNDRINGER I FASE 2 (SOMMER 2012) Spørgsmål & Svar ny trafikplan Vi arbejder stadig på de nye køreplaner, og der kan fortsat ske ændringer bl.a. som følge af politiske beslutninger. Informationerne opdateres på sydtrafik.dk i takt med,

Læs mere

Trafikplan. Trafikplan 2009-2012 For kollektiv trafik i Sydtrafiks område Et resumé

Trafikplan. Trafikplan 2009-2012 For kollektiv trafik i Sydtrafiks område Et resumé Trafikplan 2009-2012 For kollektiv trafik i Sydtrafiks område Et resumé Trafikplan Bedre korrespondancer Flere afgange med faste minuttal Direkte ruteforløb Bedre betjening af Billund Lufthavn Kortere

Læs mere

Midttrafik har nu gennemgået jeres udkast til togkøreplanerne for K11.

Midttrafik har nu gennemgået jeres udkast til togkøreplanerne for K11. Trafikudvalget 2009-10 TRU alm. del Spørgsmål 1254 Offentligt Fra: Karin Sørensen Sendt: 31. maj 2010 09:19 Til: 'britta.indraccolo@arriva.dk' Emne: Bemærkninger til togkøreplanerne Midttrafik har nu gennemgået

Læs mere

Notatet sammenfatter planen. Høringsudgaven kan ses på www.sydtrafik.dk - Om Sydtrafik.

Notatet sammenfatter planen. Høringsudgaven kan ses på www.sydtrafik.dk - Om Sydtrafik. NOTAT Team GIS og Sekretariat Sags id.: 13.05.16-P17-1-14 Sagsbeh.: DL0UCP 07-05-2014 Høring af trafikplan 2014-2018 for Sydtrafik. Trafikplan 2014-2018 er godkendt af Sydtrafiks bestyrelse og sendes i

Læs mere

Den behovsstyrede kørsel omfatter telekørsel, den individuelle handicapkørsel (lovpligtige), Midttur og kan-kørsel for Midttrafik.

Den behovsstyrede kørsel omfatter telekørsel, den individuelle handicapkørsel (lovpligtige), Midttur og kan-kørsel for Midttrafik. Bilag 2: Behovsstyret kørsel Den behovsstyrede kørsel omfatter telekørsel, den individuelle handicapkørsel (lovpligtige), Midttur og kan-kørsel for. Telekørsel Telekørslen er en del af den offentlige servicetrafik

Læs mere

BESLUTNINGSOPLÆG: Kollektiv trafik i Assens Kommune Indledning

BESLUTNINGSOPLÆG: Kollektiv trafik i Assens Kommune Indledning : Kollektiv trafik i Assens Kommune 2014-2015 Indledning Formålet med det lokale trafiksystem i Assens kommune er primært at befordre skoleelever til og fra skole. Figur 1: Flows til skoler FynBus Planlægning

Læs mere

NT s forslag til besparelse samt til svar til de indkomne forslag til ændringer som NT har modtaget.

NT s forslag til besparelse samt til svar til de indkomne forslag til ændringer som NT har modtaget. NT s forslag til besparelse samt til svar til de indkomne forslag til ændringer som NT har modtaget. Bybus 1 og Bybus 2: Ændringer af køreplanen, hverdage: Mariagerfjord Kommune: Med udgangspunkt i at

Læs mere

Folkeskolereformen trådte i kraft skoleåret , og havde stor betydning for tilrettelæggelsen af det lokale trafiksystem i kommunen.

Folkeskolereformen trådte i kraft skoleåret , og havde stor betydning for tilrettelæggelsen af det lokale trafiksystem i kommunen. NOTAT: Kollektiv trafik i Faaborg-Midtfyn Kommune 2016-2017 Indledning Folkeskolereformen trådte i kraft skoleåret 2014-2015, og havde stor betydning for tilrettelæggelsen af det lokale trafiksystem i

Læs mere

Notat Business case Rute 161-163 Odense - Ferritslev - Ørbæk - Svendborg

Notat Business case Rute 161-163 Odense - Ferritslev - Ørbæk - Svendborg FynBus 9. november 2009 PLAN SAZ/SJ Notat Business case Rute 161-163 Odense - Ferritslev - Ørbæk - Svendborg Region Syddanmark har den 28-09-09 vedtaget principperne for den fremtidige kollektive trafik

Læs mere

NOTAT. Kørsel skoleåret i Assens Kommune

NOTAT. Kørsel skoleåret i Assens Kommune NOTAT Kørsel skoleåret 2015-16 i Assens Kommune Indledning FynBus har udarbejdet notat Brugen af kollektiv trafik i Assens Kommune 2014-15. Efterfølgende har forvaltningen for Trafik og Byg bedt FynBus

Læs mere

Baggrund. Opgradering af linje 229E og 239 til R-net linje. Notat. Til: Kopi til: 15. februar 2010

Baggrund. Opgradering af linje 229E og 239 til R-net linje. Notat. Til: Kopi til: 15. februar 2010 Notat Til: Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler SJ Direkte 36 13 17 10 Fax SJ@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 15. februar 2010 Notat vedrørende omlægning af bustrafikken i Hornsherred

Læs mere

Bilag 1. - Sammenfatning af borgerhøring om nyt busnet i Svendborg 2012

Bilag 1. - Sammenfatning af borgerhøring om nyt busnet i Svendborg 2012 Bilag 1 - Sammenfatning af borgerhøring om nyt busnet i Svendborg 2012 Problemstilling Beskrivelse Ca. antal Hvordan vil man undgå Flere borgere spurgte til muligheden for indsættelse af kapacitetsproblemer

Læs mere

Forslag til Trafikbestilling 2016

Forslag til Trafikbestilling 2016 HØRINGSOPLÆG/ 5. marts 2015 Forslag til Trafikbestilling 2016 Frederikssund Kommune ønsker at forbedre den kollektive trafik i kommunen. Derfor har Byrådet besluttet at sende en række ændringsforslag til

Læs mere

Udvidelse af rute 161/162 aften/weekend eller som alternativ telekørsel

Udvidelse af rute 161/162 aften/weekend eller som alternativ telekørsel OPLÆG: Udvidelse af rute / aften/weekend eller som alternativ telekørsel Indledning Siden ændringerne i forbindelse med køreplanskiftet i 2010 er aften- og weekendbetjening på rute - af og til blevet rejst

Læs mere

Eksisterende busruter

Eksisterende busruter BILAG TIL DAGSORDEN TIL ØKONOMI, TEKNIK OG MILJØUDVALGET 19. APRIL 2010 SOLRØD KOMMUNE Teknisk Administration Ændringer af buskørslen fra 2011 Eksisterende busruter Buslinjer i 2010: 97N 121 126 210 212

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Teknik- og Miljøudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 04-10-2011 Dato: 26-08-2011 Sag nr.: TMU 85 Sagsbehandler: Charlotte Schleiter Kompetence: Fagudvalg [ ] Økonomiudvalget

Læs mere

Godkendelse af Køreplanindstilling

Godkendelse af Køreplanindstilling Punkt 4. Godkendelse af Køreplanindstilling 2019-2020 2019-008618 Sundheds og Kulturudvalget indstiller, at byrådet godkender, at køreplanen for den kollektive trafik i Aalborg Kommune ændres og justeres

Læs mere

Kollektiv trafikplan for Randers Kommune Bilag

Kollektiv trafikplan for Randers Kommune Bilag Bilag Juni 2009 Kollektiv trafikplan for Randers Kommune Bilag Juni 2009 Side 1 Indholdsfortegnelse Figur 1: Det samlede busnet i Randers Kommune Bybusser...4 Figur 2: Det samlede busnet i Randers Kommune.

Læs mere

Henvendelser til Helsingør Kommune angående busomlægning 2015

Henvendelser til Helsingør Kommune angående busomlægning 2015 Henvendelser til Helsingør Kommune angående busomlægning 2015 Dato: 08.12.2015 Borger: Gitta Kristensen fra Bistrup 340 er pr. 13. december 2015 omlagt. Der vil derfor ikke fremover være busforbindelse

Læs mere

Ruterne 11 Herning-Arnborg-Brande og 19 Herning Hammerum-Brande

Ruterne 11 Herning-Arnborg-Brande og 19 Herning Hammerum-Brande Ruterne 11 Herning-Arnborg-Brande og 19 Herning Hammerum-Brande Rute 11: Antallet af ture reduceres fra 9 til 3. Ruten betjener fremover strækningen Herning-Arnborg- Skarrild-Karstoft med 1 tur om tur

Læs mere

FORSLAG TIL NYT BUSNET I HILLERØD SYD INDHOLD. 1 Baggrund 3. 2 Resumé 3 2.1 Fordele og ulemper 4. 3 Princip for ændret drift 7

FORSLAG TIL NYT BUSNET I HILLERØD SYD INDHOLD. 1 Baggrund 3. 2 Resumé 3 2.1 Fordele og ulemper 4. 3 Princip for ændret drift 7 HILLERØD KOMMUNE, MOVIA FORSLAG TIL NYT BUSNET I HILLERØD SYD ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk UDKAST INDHOLD 1 Baggrund 3 2 Resumé

Læs mere

Sagsbehandler/ bnorm Dato/ 2.februar 2012

Sagsbehandler/ bnorm Dato/ 2.februar 2012 Sagsbehandler/ bnorm Dato/ 2.februar 2012 Notat/ Busnettet i Frederikssund Kommune Følgende notat er en gennemgang af de enkelte buslinjers funktion i kommunens samlede busnet. For hver buslinje er beskrevet:

Læs mere

Godkendelse af Køreplanindstilling

Godkendelse af Køreplanindstilling Punkt 8. Godkendelse af Køreplanindstilling 2019-2020 2019-008618 Sundheds og Kulturudvalget indstiller, at byrådet godkender, at køreplanen for den kollektive trafik i Aalborg Kommune ændres og justeres

Læs mere

Regelmæssig og direkte

Regelmæssig og direkte Regelmæssig og direkte 1 Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS +WAY

Læs mere

Høringsblad Rute 501, 502, 503, 504, 505: Havndal Skole - Grønhøjskolen Forslag i høring

Høringsblad Rute 501, 502, 503, 504, 505: Havndal Skole - Grønhøjskolen Forslag i høring Rute 501, 502, 503, 504, 505: Havndal Skole - Grønhøjskolen Forslag i høring Havndal Skole Ringetid kl. 7.40. Opsamling i Havndal skoles distrikt henholdsvis øst og vest. Skoledistriktet er udvidet til

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Oplæg til kollektiv trafikplan. Langeland Kommune. Notat fra FynBus/COWI. 1 Baggrund

Indholdsfortegnelse. Oplæg til kollektiv trafikplan. Langeland Kommune. Notat fra FynBus/COWI. 1 Baggrund Langeland Kommune Oplæg til kollektiv trafikplan Notat fra FynBus/COWI COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 1 2 Oplægget

Læs mere

Kontornotits. Emne: Orientering af TU d. 6. juni 2016 vedr. køreplanændringer for køreplanåret 2016/2017

Kontornotits. Emne: Orientering af TU d. 6. juni 2016 vedr. køreplanændringer for køreplanåret 2016/2017 Kontornotits By- og Udviklingsforvaltningen Trafik Dato 25. maj 2016 Sagsnr. 15/5128 Løbenr. 92316/16 Sagsbehandler Karina Mortensen Direkte telefon 79 79 14 26 E-mail moka@kolding.dk Emne: Orientering

Læs mere

Projektbeskrivelse Kollektiv trafik i Langeland Kommune 2014

Projektbeskrivelse Kollektiv trafik i Langeland Kommune 2014 FynBus 1. oktober 2013-1 - PLAN Sagsnr.: 201305-8644 SAZ Projektbeskrivelse Kollektiv trafik i Langeland Kommune 2014 INDLEDNING I forbindelse med planlægningen af den lokale kørsel i august 2014 og indførelse

Læs mere

Trafikbestillingsgrundlag 2015

Trafikbestillingsgrundlag 2015 Trafikbestillingsgrundlag 2015 Følgende notat er en gennemgang af buslinjernes driftsøkonomi og funktion i kommunens busnet. Tallene i notatet er baseret på Movias Trafikbestillingsgrundlag for 2015, der

Læs mere

Høring af køreplanindstilling 2019/2020

Høring af køreplanindstilling 2019/2020 Punkt 3. Høring af køreplanindstilling 2019/2020 2019-008618 har fået fremsendt forslag til køreplan 2019/2020 i høring. Jan Øhlenschlæger fremlægger sagen. fastlægger herefter sit høringssvar. Beslutning:

Læs mere

Lone Nielsen - Teknisk sek.

Lone Nielsen - Teknisk sek. Lone Nielsen - Teknisk sek. Fra: Johanne Høgsholm Sendt: 25. februar 2009 14:24 Til: Johanne Høgsholm Emne: VS: Movias trafikkort og forslag til busdrift i Furesø, Gladsaxe, Herlev, Ballerup og Lyngby-Taarbæk

Læs mere

Notat om indførelse af Flextrafik

Notat om indførelse af Flextrafik Miljø og Teknik Notat Til: Udvalget for Miljø og Teknik Sagsnr.: 2010/12037 Dato: 10-02-2011 Sag: Sagsbehandler: Notat om indførelse af Flextrafik Jørgen Krog Sagsfremstilling Flextrafik er en trafikform

Læs mere

NOTAT: Telekørsel i Middelfart Kommune

NOTAT: Telekørsel i Middelfart Kommune NOTAT: Telekørsel i Middelfart Kommune Indledning Sideløbende med FynBus bestyrelses beslutning, 12. juni 2014, om at indføre et fælles telekørselskoncept, startede FynBus en proces op i foråret 2014 med

Læs mere

Betjeningen i 4 områder (markeret med gult) giver anledning til nærmere analyse, da passagertallet er relativt beskedent.

Betjeningen i 4 områder (markeret med gult) giver anledning til nærmere analyse, da passagertallet er relativt beskedent. BILAG 5 Nedlæggelse af kørsel i nogle bydele Det er ikke i alle byområder busserne benyttes lige flittigt. Tabellen på den følgende side viser budgetterede passagertal fordelt på radialer og tidsrum. Betjeningen

Læs mere

Fordele og ulemper ved lukket skolebuskørsel i Frederikshavn Kommune

Fordele og ulemper ved lukket skolebuskørsel i Frederikshavn Kommune NOTAT Oprettet: 01/09/14 Senest revideret: 27/10/14 Ref.: AF/GC Modtager: Frederikshavn Kommune Fordele og ulemper ved lukket skolebuskørsel i Frederikshavn Kommune Indledning: Der er som kommune mulighed

Læs mere

Generelt på alle linjer.

Generelt på alle linjer. Køretider Side 1 af 32 Generelt på alle linjer. 13.11.14 08.12.14 10.12.14 Resumé af bemærkninger fra efterår 13 : Det var opmærksomhed på, at alle linjer havde den samme køretid på fælles strækninger,

Læs mere

Potentialer i Randers bybusser

Potentialer i Randers bybusser Randers kommune Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 8. januar 2016 1-30-75-1-205-1-12 Per Elbæk pel@midttrarfik.dk 2078 5588 Potentialer i Randers bybusser Midttrafik har i samarbejde med Randers

Læs mere

Ændringer til Viborg bybusser til køreplanskiftet juni 2010

Ændringer til Viborg bybusser til køreplanskiftet juni 2010 Ændringer til Viborg bybusser til køreplanskiftet juni 2010 Nærværende notat beskriver mulighederne for at gennemføre ændringer i det nuværende bybussystem i Viborg til køreplanskiftet juni 2010. Ændringerne

Læs mere

Trafikplan for Region Sjælland Henrik Kaalund Regional udvikling Region Sjælland www.regionsjaelland.dk

Trafikplan for Region Sjælland Henrik Kaalund Regional udvikling Region Sjælland www.regionsjaelland.dk Trafikplan for Region Sjælland Henrik Kaalund Regional udvikling Region Sjælland www.regionsjaelland.dk Regionens trafikopgaver: Movia: Bestilling af 3 typer af opgaver: Regional Bustrafik Lokalbanekørsel

Læs mere

Bilag Bilag 1: Servicemål for kollektivtrafik Bilag 2: Serviceniveau skolebuskørsel Bilag 3: Ordforklaring

Bilag Bilag 1: Servicemål for kollektivtrafik Bilag 2: Serviceniveau skolebuskørsel Bilag 3: Ordforklaring Bilag Bilag 1: Servicemål for kollektivtrafik Bilag 2: Serviceniveau skolebuskørsel Bilag 3: Ordforklaring 2 3 5 6 Bilag Bilag 1, 2 og 3 kan læses i bjælken over foto. 2 / 6 Bilag 1: Servicemål for kollektivtrafik

Læs mere

Forslag til kollektiv trafikplan

Forslag til kollektiv trafikplan Svendborg Kommune Forslag til kollektiv trafikplan Teknisk rapport Forslag til trafikplan i Svendborg kommune side 2 Indholdsfortegnelse 1. Formål... 3 2. Indledning... 3 3. Sammenfatning... 4 4. Rammebetingelser...

Læs mere

Høring om ændring af busdriften i Egedal Kommune i 2017

Høring om ændring af busdriften i Egedal Kommune i 2017 Høring om ændring af busdriften i Egedal Kommune i 2017 Dette er en høring vedrørende indførelsen af en ny kollektiv buslinje fra Veksø Station til Måløv Station over Søagerskolen samt en justering af

Læs mere

Status efter 1 år Forsøg med rute 23 til Morud.

Status efter 1 år Forsøg med rute 23 til Morud. FynBus 24. februar 2014 PLAN Status efter 1 år Forsøg med rute 23 til Morud. RK/SJ Baggrund Nordfyns Kommune gennemfører i samarbejde med FynBus og Busbanden 5462 et 2-årigt forsøg i 2013-14 med øget busbetjening

Læs mere

10 | Alle kommentarerne om kollektiv trafik i Vejle Kommune | Sydtrafik | 2010~2019

10 | Alle kommentarerne om kollektiv trafik i Vejle Kommune | Sydtrafik | 2010~2019 Bilag 1. Ønsker til køreplan 2014 Ønsker fra Skolerne Skolebusruter Skole Ønsker Bemærkninger Øster Nykirke skole, Vonge Fredag i uge 41 samt sidste skoledag inden sommerferien kl. 11.30. Forventer som

Læs mere

ELEVTALSPROGNOSE 2009/ /24

ELEVTALSPROGNOSE 2009/ /24 ELEVTALSPROGNOSE 2009/10-2023/24 Svendborg Kommune, marts 2010 Indhold Indledning og hovedforudsætninger... 3 Elevtalsprognosens hovedresultater... 12 Resultattabeller for skolerne... 14 Elvtalsprognosen

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 142 Offentligt

Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 142 Offentligt Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 142 Offentligt Notat Transport- og Bygningsministeriet Frederiksholms Kanal 27 1220 København K TRU 142 Transport- og Bygningsministeriet

Læs mere

Notat Kollektiv trafik og skoledagens placering

Notat Kollektiv trafik og skoledagens placering Notat Kollektiv trafik og skoledagens placering By, land og kultur Mellemgade 15, 5600 Faaborg Nedenstående er baseret på - notat fra FynBus af 7. december 2015 og - notat om brugen af kollektiv trafik

Læs mere

BILAG TIL MØDE I: UP , pkt. 1

BILAG TIL MØDE I: UP , pkt. 1 Notat Omlægning af 203 mv. BILAG TIL MØDE I: UP 30.11.2006, pkt. 1 Nordjyllands Trafikselskab 12. november 2006/OS Notatet indeholder følgende: 1 Forslag til ændringer på rute 203, 212, 644, 645, 646,

Læs mere

Notat. Status på befordringsområdet. Baggrund: Beslutning fra budgetforliget: Befordring:

Notat. Status på befordringsområdet. Baggrund: Beslutning fra budgetforliget: Befordring: Notat Status på befordringsområdet Baggrund: Beslutning fra budgetforliget: Befordring: Der skal frem mod budgetlægningen for 2015 arbejdes videre med at klarlægge, om KL og Regeringen har ret i, at der

Læs mere

Kollektiv Trafikplan Horsens 2017 Trafikplan for den kollektive bustrafik i Horsens kommune Forkortet udgave.

Kollektiv Trafikplan Horsens 2017 Trafikplan for den kollektive bustrafik i Horsens kommune Forkortet udgave. Kollektiv Trafikplan Horsens 2017 Trafikplan for den kollektive bustrafik i Horsens kommune Forkortet udgave. Horsens Kommune har i samarbejde med Midttrafik udarbejdet en Trafikplan for den kollektive

Læs mere

Rute nr. Kunde Ønske Kommunes bemærkninger til det foreslåede Esbjerg Kommunes bemærkninger til Sydtrafik. 2. Lokalruter

Rute nr. Kunde Ønske Kommunes bemærkninger til det foreslåede Esbjerg Kommunes bemærkninger til Sydtrafik. 2. Lokalruter Rute nr. Kunde Ønske Kommunes bemærkninger til det foreslåede Esbjerg Kommunes bemærkninger til Sydtrafik 2.1 Busbetjening fra Hostrup og Kokspang til Hjerting/Skads via Esbjerg 240 Borgere fra Kokspang

Læs mere

Behandling af høringssvar

Behandling af høringssvar Behandling af høringssvar 200 Skanderborg-Hørning-Aarhus-Hinnerup-(Hammel) Høringsforslag Både rute 109 og rute 200 har fået justeret køretider pga. forsinkelser. For at stabilisere køreplanen yderligere,

Læs mere

Resumé af Trafikplan for Nordjylland 2009-12

Resumé af Trafikplan for Nordjylland 2009-12 Resumé af Trafikplan for Nordjylland 2009-12 Af Signe Klintgaard Korać m.fl., funktionsleder for planlægning, Nordjyllands trafikselskab & Lykke Magelund, chefkonsulent, Tetraplan A/S Trafikdage på Aalborg

Læs mere

Stevns Kommune. Overblik og skitser forud for trafikbestilling 2019

Stevns Kommune. Overblik og skitser forud for trafikbestilling 2019 Stevns Kommune Overblik og skitser forud for trafikbestilling 2019 Trafikbestillingsprocessen Hvorfor tale om processen Vi bliver jævnligt spurgt Der sker løbende personudskiftninger Vigtigt at vi alle

Læs mere

Koordineringsprojekt Vesthimmerlands Kommune Nordjyllands Trafi kselskab 2010/2011. Notat med ruteforslag og nye ringetider

Koordineringsprojekt Vesthimmerlands Kommune Nordjyllands Trafi kselskab 2010/2011. Notat med ruteforslag og nye ringetider 1 Koordineringsprojekt Vesthimmerlands Kommune Nordjyllands Trafi kselskab 2010/2011 Notat med ruteforslag og nye ringetider 2 Indholdsfortegnelse 1 / INDLEDNING Side 3 Baggrund Den nye skolestruktur 2

Læs mere

Lokalkøreplaner Svendborg Kommune

Lokalkøreplaner Svendborg Kommune Loklkøreplner Svendborg Kommune 18 451 b Gudme - Oure - Hesselger - Revsøre - Bøsøre - Vormrk - Hesselger - Gudme Gudmehllerne f... 07.11 07.59 08.53 Gudmehllerne f... 12.12 13.12 14.09 15.05 Sognevej...

Læs mere

+WAY OPGRADERING PÅ LINJE 101A OG NY BUSVEJ TIL KØGE NORD STATION

+WAY OPGRADERING PÅ LINJE 101A OG NY BUSVEJ TIL KØGE NORD STATION FEBRUAR 2014 KØGE KOMMUNE OG MOVIA +WAY OPGRADERING PÅ LINJE 101A OG NY BUSVEJ TIL KØGE NORD STATION SAMMENFATNING AF FORSLAG I RAPPORTEN: +WAY PÅ 101A I KØGE (VER 2.0) 1. Sagsfremstilling Køge er en

Læs mere

Uddannelsesruter. TØF konference 6. oktober 2014. Søren Junker, Planlægningschef i FynBus

Uddannelsesruter. TØF konference 6. oktober 2014. Søren Junker, Planlægningschef i FynBus Uddannelsesruter TØF konference 6. oktober 2014 Søren Junker, Planlægningschef i FynBus Assens Kold College - SDE Samarbejdet: Assens Kommune, Region Syddanmark, Syddansk Erhvervsskole, Kold College og

Læs mere

Linje 8 Horsens omlægning af ruteføringen grundet udvidelse ved Rema 1000s lager

Linje 8 Horsens omlægning af ruteføringen grundet udvidelse ved Rema 1000s lager Horsens Kommune Dato Sagsbehandler e-mail Telefon 19. februar 2015 Rikke Rasmussen rr@midttrafik.dk 8740 8248 Ændringer på bybusnettet i Horsens grundet ændringer i forløb og trafikale forhold Siden omlægningen

Læs mere

Allerød Kommune. Ravnsholtskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD

Allerød Kommune. Ravnsholtskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD Ravnsholtskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD 1. Baggrund Allerød Kommune har i 2015 udarbejdet en skolevejsundersøgelse for at afdække årsager til elevernes

Læs mere

HELSINGØR KOMMUNE SKOLEVEJSANALYSE 2010

HELSINGØR KOMMUNE SKOLEVEJSANALYSE 2010 Helsingør Kommune Dokumenttype Rapport Dato Januar 2011 HELSINGØR KOMMUNE SKOLEVEJSANALYSE 2010 HELSINGØR KOMMUNE SKOLEVEJSANALYSE 2010 Revision 5 Udarbejdet af MTM/JKD Kontrolleret af HHU Godkendt af

Læs mere

Regionsbesparelser Horsens Kommune

Regionsbesparelser Horsens Kommune Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 5. december 2018 1-30-76-201-1-17 Rikke Rasmussen rr@midttrafik.dk 21358096 Regionsbesparelser Horsens Kommune 104-105 Midttrafik afventer Region Midtjyllands

Læs mere

Dato: 15. juni 2016. qweqwe. Trafikstruktur i Halsnæs Kommune. Kollektiv trafik

Dato: 15. juni 2016. qweqwe. Trafikstruktur i Halsnæs Kommune. Kollektiv trafik Dato: 15. juni 2016 qweqwe Trafikstruktur i Halsnæs Kommune Kollektiv trafik Den nuværende kollektive trafik i Halsnæs Kommune består dels af Lokalbanen Hundested Frederiksværk Hillerød (Frederiksværkbanen),

Læs mere

ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2014/15-2027/28

ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2014/15-2027/28 ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE /-/ INDHOLD Indledning og hovedforudsætninger Modelmæssige forudsætninger Elevfordelingstabeller 9 Elevtalsprognosens hovedresultater Resultattabeller 6 Elevtalsprognosen

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde Tilsagnsnotat Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde 13. februar 2014 3 Tilsagnsnotat Der er i 1. runde udmøntet for 55,2 mio. kr. til 14 projekter. I pulje til forbedring

Læs mere

I det følgende fremgår bemærkninger og klager fra borgere som forvaltningen har modtaget vedr. køreplanen. Svarene er refereret med kursiv

I det følgende fremgår bemærkninger og klager fra borgere som forvaltningen har modtaget vedr. køreplanen. Svarene er refereret med kursiv Til Kopi til Fra Sagsnr. Indtast til Indtast Kopi til Indtast sagsnr. Kollektiv trafik Sundheds- og Kulturforvaltningen Danmarksgade 17 9000 Aalborg Init.: JOE 21. februar 2018 Kollektiv Trafik - Bilag

Læs mere

Odense Byråd. Åben. Referat. Onsdag den 29-10-2014 kl. 17:00. Byrådssalen. Afbud fra: Niclas Turan Kandemir

Odense Byråd. Åben. Referat. Onsdag den 29-10-2014 kl. 17:00. Byrådssalen. Afbud fra: Niclas Turan Kandemir Odense Byråd Åben Referat Onsdag den 29-10-2014 kl. 17:00 Byrådssalen Afbud fra: Niclas Turan Kandemir I stedet for Niclas Turan Kandemir mødte Abdisalan Yussuf Hassan A: Sager til afgørelse i Økonomiudvalget/Byråd

Læs mere

STRATEGI FOR KOLLEKTIV TRAFIK I ODENSE 2014-2020 - EFFEKTMÅLING AF VÆKSTFREMMENDE INTIATIVER, 2014

STRATEGI FOR KOLLEKTIV TRAFIK I ODENSE 2014-2020 - EFFEKTMÅLING AF VÆKSTFREMMENDE INTIATIVER, 2014 MINIRAPPORT, NOVEMBER 2015 STRATEGI FOR KOLLEKTIV TRAFIK I ODENSE 2014-2020 - EFFEKTMÅLING AF VÆKSTFREMMENDE INTIATIVER, 2014 Odense Kommune har med Strategi for kollektiv trafik i Odense 2014-2020 vedtaget

Læs mere

Svendborg Kommune. Forslag til kollektiv trafikplan

Svendborg Kommune. Forslag til kollektiv trafikplan Svendborg Kommune Forslag til kollektiv trafikplan - Supplerende notat til den tekniske rapport behandlet i Udvalget for Kultur og Plan den 9. august 2011 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Indledning...

Læs mere

KOLLEKTIV TRAFIK I LYSTRUP, ELEV OG ELSTED

KOLLEKTIV TRAFIK I LYSTRUP, ELEV OG ELSTED KOLLEKTIV TRAFIK I LYSTRUP, ELEV OG ELSTED 17. marts 2015 SAMSPIL MELLEM MIDTTRAFIK, AARHUS KOMMUNE OG REGION MIDTJYLLAND Aarhus kommune bestemmer serviceniveau og finansierer bybuskørsel og har indtil

Læs mere

Notat. Til: Albertslund Kommune. Kopi til: Vallansbæk Kommune, Ballerup Kommune, Egedal Kommune. 18. april 2018

Notat. Til: Albertslund Kommune. Kopi til: Vallansbæk Kommune, Ballerup Kommune, Egedal Kommune. 18. april 2018 Notat Til: Albertslund Kommune Kopi til: Vallansbæk Kommune, Ballerup Kommune, Egedal Kommune Sagsbehandler JSM Direkte +45 36 13 16 96 Fax - jsm@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798

Læs mere

Forslag til køreplan 2015-16 for buskørslen i Hedensted Kommune.

Forslag til køreplan 2015-16 for buskørslen i Hedensted Kommune. Notatark Sagsnr. 13.05.22-P00-1-14 Sagsbehandler Lars Oksbjerre 12.2.2015 Indstillingsnotat Forslag til køreplan 2015-16 for buskørslen i Hedensted Kommune. Beslutningstema Udvalget for Fritid & Fællesskab

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Tilpasning af busdriften ved etablering af letbanens anden etape. Midttrafik. Teknisk notat. 1 Indledning

Indholdsfortegnelse. Tilpasning af busdriften ved etablering af letbanens anden etape. Midttrafik. Teknisk notat. 1 Indledning Midttrafik Tilpasning af busdriften ved etablering af letbanens anden etape Teknisk notat COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9000 Aalborg Telefon 99 36 77 00 Telefax 99 36 77 01 wwwcowidk Indholdsfortegnelse

Læs mere