Skema til indsigelser og ændringer af Lokalplanforslag Lokalplan C , Støvvasen i Stege & Lendemark

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skema til indsigelser og ændringer af Lokalplanforslag Lokalplan C 15.15.02, Støvvasen i Stege & Lendemark"

Transkript

1 Skema til indsigelser og ændringer af Lokalplanforslag Lokalplan C , Støvvasen i Stege & Lendemark Lokalplanens bestemmelser 1 Lokalplanens formål 1. Bent Jørgensen, bosat på Hårbøllevej nord for Hårbølle, ca. 15 km fra 2. Mette Nygaard Jensen og Tom Axelsen, Bringtoftevej 2, syd for Tøvelde ca. 5 km fra 3. Jan Nielsen, Langgade 66 i Stege, 1 km nord for Bygnings- og Landskabskultur Møn 4. Bygnings- og Landskabskultur Møn 1. Indsigelse imod mulighed for opførelse af ny Aldi og generel indsigelse mod bebyggelse af. Indsiger fortrækker tidligere ubebyggede udtryk. 2. Indsigelse imod mulighed for opførelse af ny Aldi og generel indsigelse mod nedrivning af næsten ny bygning for at genopføre et andet sted. Anføres som ressourcespild. 3. Indsigelse mod at lave et åbent byrum. Indsiger vil gerne bibeholde eksisterende bebyggelse. Bygnings- og Landskabskultur Møn er overbeviste om at det åbne byrum vil opleves som et hul i byen og skade sammenhængen i centerområdet. 4. Indsiger ønsker lokalplanen afvist af Kommunalbestyrelsen. Hovedbegrundelsen herfor er eksisterende lokalplans idéer og mål stadig er relevante, nemlig at muliggøre og tilpasse butiksbebyggelsen langs Støvvasen til det eksisterende bymiljø omkring Storegade. Bevaringsforeningen er uenig i de byrumlige og arkitektoniske argumenter bag lokalplanforslaget, som taler for et fælles, nyt og mere åbent byrum der i volumen, skala og færdsel skal spille op mod Steges tætte middelalderby og med havne- og industriskalaen på Lendemark-siden af Storebro. Indsiger er overbevist om, at det åbne byrum vil blive oplevet som et hul i byen, hvilket vil skade sammenhængen i centerområdet. Endvidere begrundes ønsket om at få afvist lokalplanen med at et parkeringsareal foran den nye Aldi danner præcedens for alle supermarkeder i byen mht. at ville synliggøre deres parkeringsarealer. Det påpeges at synlige p-pladser skader byens æstetik. 1. Planafdelingen har ingen bemærkninger.

2 2. Lokalplanen kan ikke regulere nedrivning af bygninger som ikke er bevaringsværdige. 3. Planafdelingen har ingen bemærkninger. 4. Planafdelingen har ingen bemærkninger. Lokalplanens bestemmelser 3 Områdets anvendelse 1. Kim D. Jensen, bosat Grønsundvej 2c i Stege, ca. 1km fra 2. Bent Jørgensen, bosat på Hårbøllevej nord for Hårbølle, ca. 15 km fra 1. Indsiger bifalder den projekterede ny Aldi men opponerer imod en udvidelse af Superbrugsen. Der anføres at en udvidelse øger Brugsens størrelse endnu en gang, hvilket giver de andre butikker i Stege dårligere vilkår. 2. Indsiger påpeger forurening af og betænkelighed ved placering af en dagligvarebutik i området. Der efterlyses en Miljøvurdering. 1. Planafdelingen bemærker at udvidelsen kun er på 200 m2 og primært omfatter et nyt indgangsparti. Muligheden for udvidelse er en videreførsel af tidl. plangrundlag: således ikke nyt med aktuelle lokalplan. Butiksarealer beregnes efter planlovens retningslinjer. Det bemærkes at undersøgelser viser, at der er synergi imellem velfungerende dagligvare/detailvarebutikker og at de således ikke er velfungerende på bekostning af hinanden. Se 2. I lokalplanens redegørelse (se bilag 2, side 11) er der redegjort for de specifikke miljøforhold vedr. forurening af visse områder i. Det gælder at Hvis anvendelsen af et af de kortlagte arealet forbliver erhverv, og ejer ønsker at igangsætte et bygge- og anlægsprojekt, skal det undersøges om der skal gives en tilladelse til dette efter jordforureningslovens 8. Mht. ønske om en Miljøvurdering, bemærkes det at Lokalplanforslaget er screenet i forhold til planers sandsynlige væsentlige indvirkning på miljøet, herunder den biologiske mangfoldighed, befolkningen, menneskers sundhed, fauna, flora, jordbund, vand, luft, klimatiske faktorer, materielle goder, landskab, kulturarv, herunder kirker og deres omgivelser samt arkitektonisk og arkæologisk arv, og det indbyrdes forhold mellem samtlige disse faktorer. Screeningen har vist, at der ikke er væsentlig virkning på miljøet af lokalplanforslaget. Lokalplanforslaget skal derfor ikke gennemgå en miljøvurdering.. Se (se bilag 2, side 11).

3 Lokalplanens bestemmelser 4 Udstykning og bebyggelsens beliggenhed 1. Bent Jørgensen, bosat på Hårbøllevej nord for Hårbølle, ca. 15 km fra Bygnings- og Landskabskultur Møn 2. Klaus Petersen, Dorte Frimand, Nygade 6-8, naboer til Tom Nielsen, Marlene Lehmann, Nygade 10, naboer til A:Bygnings- og Landskabskultur Møn 3. Jan Nielsen, Langgade 66 i Stege, 1 km nord for A: Bygnings- og Landskabskultur Møn 1. Indsigelse mod den ny bebyggelses placering: Den ny Aldi tager udsigten mod Noret. 2. Indsigelse mod den ny bebyggelses placering: Kunder skal forcere en stærkt trafikeret vej (ved højtider). A: Det torv der dannes imellem de to bygninger skønnes at blive meget forblæst: en vindtunnel. 3. Indsigelse mod den ny bebyggelses placering: Den ny Aldi skal ligge hvor den eksisterende er i dag. A: Alternativt flyttes byggefelt 1 mod nord-øst i forlængelse af SuperBrugsen med p- pladser mod syd foran supermarkederne og varegårde mod Noret eller Fiskerstræde. 1. Lokalplanforslaget muliggør en bygning som tager en mindre del af nuværende kig men giver et nyt kig til Noret imellem eksisterende Brugsen og mulig ny bygning. Det er svært at afgøre, hvilket kig er at fortrække, da begge indeholder det smukke Stege Nor. 2. Det skønnes ikke at det ny byggefelt afstedkommer mere færdsel over en stærkt trafikeret vej. Ingen bemærkninger til blæst. 3. Planafdelingen har ingen bemærkninger. A: Forslaget vil øge udsigten til Noret, men skabe én stor parkeringsplads foran to supermarkeder på linje. Byrummet vil således ikke være opdelt i forskellige rumtyper; der vil ikke være rumlig variation. Forslaget vil kræve et øget anlægsarbejde og mageskifte på ejendommene. Lokalplanens bestemmelser 5 Bebyggelsens omfang og udformning 1. Susanne Borregaard, Lettenvej 6 i Askeby, 14 km fra Stege

4 2. Anders Madsen. Uddelser, Superbrugsen Lendemark 3. Susanne Borregaard, Lettenvej 6 i Askeby, 14 km fra Stege, s.o. Thomas Hagedorn, Holtegårdsvej 2 4 km fra men med udsigt hertil over Noret. Mette Nygaard Jensen og Tom Axelsen, Bringtoftevej 2, syd for Tøvelde ca. 5 km fra. Klaus Petersen, Dorte Frimand, Nygade 6-8, naboer til Tom Nielsen, Marlene Lehmann, Nygade 10, naboer til Jan Nielsen, Langgade 66 i Stege, 1 km nord for Bygnings- og Landskabskultur Møn 1. Indsiger savner balance mellem bygningsfacade og tagflade i Brugsens udbygning. 2. Der ønskes indføjet at tage i byggefelt 2 over indgangsparti samt kølegang på Brugsens bygninger må udføres i fladt tag og i andet materiale end rød vingetegl. 3. Indsigerne opponerer mod den ny Aldis modernistiske udtryk og savner reference til andre bygninger i området. Disse betegnes som købstadsarkitektur, maritimt pakhus tilsnit, middelalderby, reference til Nybøllegård og oprindelig stil. Der ses ingen sammenhæng med Steges købstadsarkitektur eller med Brugsens udtryk, som beskrives meget vellykket i sin reference til købstadens materialebrug. Der ønskes bl. a. røde tegl på taget, rød eller gul tegl i facaderne og der opponeres mod fladt tag. Der savnes kvalitet i Aldis forslåede bygning. Der indsiges mod en Aldi standartbygning bygningen bør designes til stedet. En anden placering anbefales: Enten ved den modernistiske bebyggelse bag Møns Stenhuggeri, hvor det vil falde ind og medspille i dannelse af modernistisk kvarter eller i Stege Sukkerfabrik. 1. Denne indsigelse beror på en misforståelse, da indsiger tog fejl af eksist. og påtænkt byggeri. Dette er afklaret telefonisk med indsiger og hun beder kommunen om at se bort fra mail af (se Bilag 3). 2. Planafdelingen anbefaler ændring af bestemmelsen herom, da det ændrede vil imødekomme Brugsens ønsker om et moderniseret indgangsparti samt en pragmatisk løsning for deres kølegang. Ændringen vil ikke have stor betydning for bygningernes overordnede visuelle udtryk. Ændringsforslaget har været i 14 dages begrænset høring hos berørte parter og har ikke foranlediget yderligere høringssvar. 3. At Aldis modernistiske udtryk ikke er ønskeligt, når det forholdes til Steges købstadsarkitektur ( primært fra sidst i 1800tallet), er et holdningsspørgsmål. Lokalplanens redegørelse pointerer en tilgang hertil, som baseres på volumener og skala i det lokalplanlagte område: disse er nærmere Sukkerfabrikkens end Købstadens bykernes. Brugsens reference til bykernen ses derimod velplaceret som optakt og forgrund ved Storebro.

5 Mht. det ny aldibyggeris fremtræden skal bemærkes, at Aldis aktuelle designlinje består af kvalitetsbyggeri i kvalitetsmaterialer: således er facaderne eksempelvis i tegl og glas: Det er farvevalget og bygningens formmæssige udtryk, som adskiller sig fra købstadsarkitekturen. Selvom byggeriet følger Aldis designlinje, er den i forslåede projekt ændret til stedet således, at indgangspartiet, både i materialer og orientering af bygningen referer til Brugsens nye indgangsparti. Dette for at skabe et fælles torv imellem de to butikker og for at bygningerne kan snakke sammen i deres design. En placering af modernistisk byggeri bag Møns Stenhuggeri kan anbefales med samme begrundelse som det kan anbefales i : Skala og bygnings/rumvolumener på Lendemarksiden af Storebro adskiller sig markant fra købstadsproportioneringen i det centrale Stege. Eksisterende tekst: 2. Delområde B, 5.3b ( ) Byggefelt 2 og 3: På ny bebyggelse skal tage udføres som symmetriske sadeltage med mindst 25 graders hældning, dog må tage i byggefelt 3 udføres delvist som fladt tag. Tage tækkes med rød tegl, dog med undtagelse af fladt tag i byggefelt 3, som må tækkes i andet materiale. Udhæng på tage må ikke gå ud over facadens hovedgesims. Forslag til ændringer i lokalplanforslag (i kursiv): 2. Delområde B, 5.3b ( ) Byggefelt 2 og 3: På ny bebyggelse skal tage udføres som symmetriske sadeltage med mindst 25 graders hældning, dog må tage i byggefelt 3 udføres delvist som fladt tag, samt på tag af indgangsparti og over kølegang i byggefelt 2, udføres som fladt tag. Tage tækkes med rødt tegl, dog med undtagelse af fladt tag i byggefelt 2 og 3, som må tækkes i andet materiale. Udhæng på tage må ikke gå ud over facadens hovedgesims. Lokalplanens bestemmelser 6 Skiltning & belysning 1. John Harpsøe, Møllegade 10, Lendemark, ca. 50m fra det rekreative område i Mette Nygaard Jensen og Tom Axelsen, Bringtoftevej 2, syd for Tøvelde ca. 5 km fra

6 1. Indsigere påpeger at lokalplanens område C i dag fremstår som et smukt naturområde med rigt dyreliv. Endvidere beskrives området som lysmæssigt godt afgrænset mod lysforurening og der henvises til Dark Sky -projektet. Det anbefales at lokalplanen sikrer område C mod lys- og støjforurening. Dette igennem regulering af åbningstider for vaskehallen, forbud mod kørende motor mens biler venter, regulering af lyskilder herunder forbud mod blinkende lys, belysning rettes nedad og ikke oplyser Noret og område C og tidsreguleret belysning. 1. Planafdelingen anbefaler at imødekomme indsigelsen og regulere belysningen yderligere. Det er vigtigt at støtte op om Dark-Sky projektet (se www. til gavn for hele Møn og Vordingborg Kommune. Samtidig er det vigtigt at beskytte det rekreative område C igennem regulering af belysning. Lokalplanen kan ikke regulere vaskehallens åbningstider; dette reguleres igennem Miljøbeskyttelsesloven. Kørende motorer og tidsmæssig regulering af belysning kan heller ikke bestemmes med en lokalplan. Lokalplanforslagets 6.3 bestemmer allerede at reflekterende og blinkende lysskilte ikke må anvendes. Eksisterende tekst: Reflekterende skilte og blinkende lysskilte må ikke anvendes. Forslag til ændringer i lokalplanforslag: 1. Der tilføjes: 6.3 Udvendig belysning må kun placeres i en højde på indtil 3,5 m over terræn og må ikke virke blændende for de omboende. Belysning af området skal ske med ensartede armaturer. 6.5 Belysning monteret på bygningerne må maksimalt placeres med en lyspunkthøjde på 3 meter over terræn (belysning i gårdrummet er tilladt i en højde svarende til tagfoden). Ved projektører/ spotbelysning må lyskilden ikke være rettet opad eller ud over ejendommens egen afgrænsning af hensyn til naboerne. 6.6 Belysning på selvstændige standere i haver og indkørsler skal etableres med en lyspunkthøjde på maks. 1 meter. I den grønne kolonne Bestemmelserne for belysning skal understøtte projektet Dark sky Møn, således at der ikke sker unødig lysforurening af nattehimlen.

7 Lokalplanens bestemmelser 7 Veje og stier og andre forhold af færdselsmæssig betydning 1. Møn Trolling ved Helmuth Johansen, Fiskestræde Klaus Petersen, Dorte Frimand, Nygade 6-8, naboer til Tom Nielsen, Marlene Lehmann, Nygade 10, naboer til 3. Bygnings- og Landskabskultur Møn 1. Indsiger har brug for en tilkørsel til bådeværkstedet. 2. Indsigere er meget betænkelige ved etablering af det ny stykke vej som tilkørsel til Aldi pga. vigepligtforhold samt snerydning. 3. Såfremt lokalplanforslaget godkendes, er der bemærkninger til det i lokalplanen muliggjorte projektforslags stisystem i delområde B. Forbindelsen fra Fiskerstræde til det rekreative område C anses for unødvendig hvorimod der ønskes en ny sti langs områdets sydlige afgrænsning som forbindelse til Noret og videre mod Nyvej. Forbindelse fra Støvvasen til Aldi ses unødvendig mens forbindelse fra Støvvasen til det fælles butikstorv bør gøres bredere end vist på illustrationsplanen. 1. Det berørte område er ikke del af det projektforslag lokalplanen henviser til. Lokalplanen hindrer ikke anførte ønske. Dette er afklaret telefonisk med indsiger og han beder kommunen om at se bort fra mail af som indsigelse (se Bilag 4). 2. Lokalplanen kan ikke regulere forholdene omkring hajtænder/vigepligt og snerydning. Oplysninger om indsigelsen vil blive videregivet til Trafik & Park således der kan tages stilling til indsigeres anmodning. 3. Det anses for vigtigt at sikre den bløde trafik forbindelse fra Fiskerstræde til det rekreative område C. Ligeledes anses det for at være vigtigt at bryde parkeringsarealet op med stier/forskellig belægning, således den fremtræder som et byrum for forskellig form af færdsel. En sti langs sydsiden af delområde B anses som en fin kobling af det rekreative område og supermarkedernes rum. Der kan udlægges areal til stiforbindelse som nævnt, dog på nordsiden af delområde C, således den følger eksisterende vandløbs sydside. Dermed skabes sammenhæng med tilføjede bestemmelse om bevaring af eksisterende vandløb i område C. Bredden af udlagt areal til offentlige stiforbindelser er ikke fastlagt i lokalplanen, men der vil tages kontakt til bygherre for drøftelse af bevaringsforeningens ønske om en bredere stil for bløde trafikanter fra Støvvasen til det fælles butikstorv.

8 Eksisterende tekst: 7, 7.4 I delområde B udlægges der areal til offentlig stiforbindelse fra Nygade og fra det rekreative område sydøst for delområde B til Fiskerstræde og fra Støvvasen igennem hele delområde B til det rekreative areal øst for delområdet, som vist på illustrationsplan, kortbilag 5. Forslag til ændringer i lokalplanforslag (i kursiv): 7, 7.4 I delområde B udlægges der areal til offentlig stiforbindelse fra Nygade og fra det rekreative område sydøst for delområde B til Fiskerstræde og fra Støvvasen igennem hele delområde B til det rekreative areal øst for delområdet, som vist på illustrationsplan, kortbilag 5. I delområde C udlægges areal til offentlig stiforbindelse som kobling til stien i delområde B på et stykke langs sydsiden af eksisterende vandløb og derfra mod syd på tværs af område C. Lokalplanens bestemmelser 8 Ubebyggede arealer og beplantning 1. John Harpsøe, Møllegade 10, Lendemark, ca. 50m fra det rekreative område i 2. John Harpsøe, Møllegade 10, Lendemark, ca. 50m fra det rekreative område i Klaus Petersen, Dorte Frimand, Nygade 6-8, naboer til Tom Nielsen, Marlene Lehmann, Nygade 10, naboer til 3. Klaus Petersen, Dorte Frimand, Nygade 6-8, naboer til Tom Nielsen, Marlene Lehmann, Nygade 10, naboer til 4. Bygnings- og Landskabskultur Møn 1. Indsigelse mod at grøn afskærmning mellem område B og C er begrænset til 1 meter. Det anføres at 1 meter i højden ikke er beskyttelse nok imod lys- og støjgener og at kigget og udsigten mod område C og Stege Nor er mindre væsentligt at sikre. 2. Indsigere gør opmærksom på eksisterende vandløb i delområde C og ønsker det beskyttet igennem lokalplanen. Vandløbet var tidligere åbent fra Sukkerfabrikken til Noret og er i dag fritlagt bag eksisterende tandlægehus og ud til Noret og fungerer som drikkeområde for fugle og dyr. 3. Indsigere er belastet af affald som kommer fra de to eksisterende butikker i. Der er tidligere blevet lovet hegning eller hæk som kan afbøde problemerne. Indsigere bifalder den i lokalplanen bestemte beplantning imellem område B og C og pointerer at der skal sørges for at de bliver gennemført og at ejere af ejendommene vedligeholder beplantningen.

9 4. Der anbefales at ny beplantning i skel for område B er naturpræget med mindre spredte træer og buske som tjørn, hunderose og seljerøn. Rundt om ny Aldi anbefales højere beplantning med større spredte træer således bygningen skjules og nedtones mere. Langs Støvvasen anbefales en række store opstammede træer, dog ses de angivne standere, som er en viderførsel af samme fra Storegade, som bedre end ingenting. 1. Det vurderes at udsigten over Stege Nor og område C er markant vigtig at bevare. Spørgsmålet om denne udsigt har dannet grundlag for en del debat både til borgermødet den 3. marts om lokalplanforslaget og i de indkomne høringssvar. Der er et udpræget ønske om at bevare udsigten. For at imødekomme ønsket om regulering af lysgener er der tilføjet bestemmelser i 6, skiltning og belysning. Mht beplantningens udformning i forhold til støj, er omtalte afskærmning omkring vareindleveringen særlig bred og støjbelastningen vurderes ikke forskellig fra situationen i dag. Støjgener reguleres i øvrigt gennem Miljøbeskyttelsesloven. 2. Det vurderes at vandløbets placering bør beskyttes. Således tilføjes en bestemmelse til 8. Det bemærkes at rørføringen af bækken under lokalplanområde B ikke kan reguleres i lokalplanen men ved ændring skal godkendes i Miljøafdelingen. 3. Lokalplanens 10 Forudsætninger for ibrugtagning af ny bebyggelse, 10.2 forudsætter at at ny bebyggelse ikke må tages i brug før ejendommens ubebyggede arealer er anlagt i overensstemmelse med den beskrevne beplantning imellem område B og C,se bilag 2, Der er indgået samarbejde mellem landskabsarkitekt, som også er formand i Bevaringsforeningen, og Superbrugsen mht at planlægge beplantningen og belægningen på parkeringsarealerne. Således formodes udarbejdet en tilfrdsstillende løsning. Beplantningen omkring Aldi er bestem med mest mulig udsigt til Noret for øje og samtidig bestemt i en bredde og tæthed som skærmer miljømæssigt til gavn for naboer: mod støj og affald. Eksisterende tekst: Forslag til ændringer i lokalplanforslag: Tilføjelse: 8.6 Det i delområde C beliggende vandløbs placering må ikke ændres. Vejdirektoratet har indsendt bemærkninger til Lokaplanforslaget, sammenfattet som følger: Vejdirektoratet har med tilfredshed noteret sig, at lokalplanforslagets redegørelsesdel indeholder en beskrivelse af henholdsvis: Vejdirektoratets rolle som vejmyndighed for Støvvasen og den tinglyste vejbyggelinje langs Støvvasen. Ligeledes med tilfredshed er noteret at der visuelt oplysende er redegjort for vejbyggelinjens betydning. I øvrigt bemærkes at en række bestemmelser som tilgodeser nuværende eller fremtidige vejforhold og vejinteresser anses for forhandlet med Vordingborg Kommune, således de ikke

10 kan ændres uden en fornyet høring af Vejdirektoratet (se bilag 5, Vejdirektoratets bemærkninger). Herunder 8 Ubebyggede arealer og beplantning, 8.5 Parkeringsarealerne skal gives et ensartet præg inden for delområde B. Der skal plantes afskærmende beplantning som afgrænsning for p-områderne som følgende: ud mod Støvvasen og Nygade, mod bebyggelsen Fiskerstræde og mod det rekreative område syd for delområde B, som vist på kortbilag 5, illustrationsplan, bestående af en maks 1 m høj hæk. (Se bilag 2, lokalplanforslaget).

Lokalplan nr. B 05.08.01 Børneinstitution i Neder Vindinge, Kastrup

Lokalplan nr. B 05.08.01 Børneinstitution i Neder Vindinge, Kastrup Lokalplan nr. B 05.08.01 Børneinstitution i Neder Vindinge, Kastrup Januar 2013 1 Om kommune- og lokalplaner Kommuneplanen er den overordnede plan, som indeholder overordnede målsætninger for kommunens

Læs mere

Forslag til lokalplan O-201.1 - Institutions- og idrætsformål i Ørslev.

Forslag til lokalplan O-201.1 - Institutions- og idrætsformål i Ørslev. Til modtagere af lokalplanforslag O-201.1. Rådhuset Postboks 200 4760 Vordingborg T. 55 36 36 36 F. 55 36 27 00 www.vordingborg.dk Journalnr. 2008-30204 Torben Andersen +45 55 36 24 21 TA@vordingborg.dk

Læs mere

Indarbejdet i lokalplanforslaget. bemærkninger. Point delområde 1-6 og 7 s. 5 Kiosk og fitnessfaciliteter kan udføres i etape 2

Indarbejdet i lokalplanforslaget. bemærkninger. Point delområde 1-6 og 7 s. 5 Kiosk og fitnessfaciliteter kan udføres i etape 2 Forslag til Lokalplan nr. 2008-9 Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe Notat vedr. indsigelser til ekstern forhøring ved ejere og rådgivere indenfor lokalplanens delområder

Læs mere

T I L L Æ G N R. 2 5. Forslag TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2013-2025. KOMMUNEPLAN 2013-2025 Trekantområdet og Vejle Kommune

T I L L Æ G N R. 2 5. Forslag TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2013-2025. KOMMUNEPLAN 2013-2025 Trekantområdet og Vejle Kommune Forslag T I L L Æ G N R. 2 5 for et teknisk område, Solvarmeanlæg ved Mangehøje i Jelling Hører til lokalplan nr. 1196 TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2013-2025 KOMMUNEPLAN 2013-2025 Trekantområdet og Vejle Kommune

Læs mere

Lokalplan 1.58. Butiksområde ved Industridalen. Kommuneplantillæg nr. 19

Lokalplan 1.58. Butiksområde ved Industridalen. Kommuneplantillæg nr. 19 Lokalplan 1.58 Butiksområde ved Industridalen Kommuneplantillæg nr. 19 Ishøj Kommune 2009 Indholdsfortegnelse: Redegørelse... 3 Baggrund for lokalplan nr. 1.58... 3 Lokalplanområdet... 4 Terrænforhold,

Læs mere

K O M M U N E P L A N T I L L Æ G N R. 1 2

K O M M U N E P L A N T I L L Æ G N R. 1 2 K O M M U N E P L A N T I L L Æ G N R. 1 2 TIL EGTVED KOMMUNEPLAN 2005-2017 V E J L E K O M M U N E KOMMUNEPLAN EGTVED KOMMUNE M E N N E S K E R K U LT U R N AT U R U D V I K L I N G E G T V E D KO M M

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 4-013 for området ved Vejgård Vandværk Byrådet godkendte den 14. juni 2010 kommuneplantillæg

Læs mere

T I L L Æ G N R. 2 2. Wittrupvej, Vejle Ø Hører til lokalplan nr. 1192 TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2013-2025

T I L L Æ G N R. 2 2. Wittrupvej, Vejle Ø Hører til lokalplan nr. 1192 TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2013-2025 T I L L Æ G N R. 2 2 Wittrupvej, Vejle Ø Hører til lokalplan nr. 1192 TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2013-2025 Endelig vedtaget den 20.05.2015 Offentliggjort den 26.05.2015 T i l l æ g n r. 2 2 2 Forord Byrådet

Læs mere

Lokalplan 252- Forslag

Lokalplan 252- Forslag 1 Lokalplan 252- Forslag Selandia Erhvervspark ved Haslevvej INDLEDNING September 2010 Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori Byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et område, f.eks.

Læs mere

o o o og, Q ~ Q.. ~.~ l:j.;r T ruelsdal " ~ "' Ugertøse Lokalplan 4.3 for et område i Ugerløse

o o o og, Q ~ Q.. ~.~ l:j.;r T ruelsdal  ~ ' Ugertøse Lokalplan 4.3 for et område i Ugerløse HVIDEBÆK KOMMUNE o o o og, Q ~,,, /, V' km ~ Q.. ~.~ l:j.;r T ruelsdal " ~ "' \" Ugertøse " Lokalplan 4.3 for et område i Ugerløse Indholdsfortegnelse Redegørelse Planens forhold til anden planlægning:

Læs mere

Vordingborg Kommunalbestyrelse har den 26. august vedtaget forslag til lokalplan nr. Å 00.00.01 Udvidelse af boldbaner i Køng.

Vordingborg Kommunalbestyrelse har den 26. august vedtaget forslag til lokalplan nr. Å 00.00.01 Udvidelse af boldbaner i Køng. Plansekretariatet Valdemarsgade 43 4760 Vordingborg Telefon 55 36 36 36 Direkte 55 36 24 24 Fax. 55 36 25 00 post@vordingborg.dk www.vordingborg.dk Forslag til lokalplan nr. Å 00.00.01 Udvidelse af boldbaner

Læs mere

LOKALPLAN 11.33 for 10 nye rækkehuse ved Porsvej

LOKALPLAN 11.33 for 10 nye rækkehuse ved Porsvej LOKALPLAN 11.33 for 10 nye rækkehuse ved Porsvej Dokumentet har gennemgået en bearbejdning, for at komme på anvendelig digital form. Derfor kan afvigelser fra den tinglyste plan ikke udelukkes. GREVE KOMMUNE

Læs mere

K O M M U N E P L A N. Tillæg 1.024 for Institutionsbælte ved Annebergvej, Saxogade og Sankt Jørgens Gade

K O M M U N E P L A N. Tillæg 1.024 for Institutionsbælte ved Annebergvej, Saxogade og Sankt Jørgens Gade K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 1.024 for Institutionsbælte ved Annebergvej, Saxogade og Sankt Jørgens Gade Aalborg

Læs mere

TILLÆG nr. 1. om mulighed for solcelleanlæg. til Lokalplan 1-29 Område til Boligbebyggelse på Nordmarken i Hårlev

TILLÆG nr. 1. om mulighed for solcelleanlæg. til Lokalplan 1-29 Område til Boligbebyggelse på Nordmarken i Hårlev TILLÆG nr. 1 om mulighed for solcelleanlæg til Lokalplan 1-29 Område til Boligbebyggelse på Nordmarken i Hårlev Tillæg nr. 1 til Lokalplan 1-29 Område til boligbebyggelse på Nordmarken i Hårlev Indledning

Læs mere

LOKALPLAN 285 ALLERØD KOMMUNE BOLIGER VEST FOR TUNET OG HAVEBOVEJ. Indeholder forslag til tillæg til kommuneplanen

LOKALPLAN 285 ALLERØD KOMMUNE BOLIGER VEST FOR TUNET OG HAVEBOVEJ. Indeholder forslag til tillæg til kommuneplanen LOKALPLAN 285 BOLIGER VEST FOR TUNET OG HAVEBOVEJ Indeholder forslag til tillæg til kommuneplanen ALLERØD KOMMUNE FORVALTNINGEN 2004 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD...2 Hvad er en lokalplan?...2 Hvorfor udarbejdes

Læs mere

K O M M U N E P L A N. Tillæg 3.011 for ændret anvendelse fra bolig- til erhvervsformål ved Gabriel m.m.

K O M M U N E P L A N. Tillæg 3.011 for ændret anvendelse fra bolig- til erhvervsformål ved Gabriel m.m. K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 3.011 for ændret anvendelse fra bolig- til erhvervsformål ved Gabriel m.m. Aalborg

Læs mere

T I L L Æ G N R. 2 3. Forslag KOMMUNEPLAN 2009-2021 MÅL OG RAMMER FOR VEJLE KOMMUNE TIL KOMMUNEPLAN 2009-2021

T I L L Æ G N R. 2 3. Forslag KOMMUNEPLAN 2009-2021 MÅL OG RAMMER FOR VEJLE KOMMUNE TIL KOMMUNEPLAN 2009-2021 T I L L Æ G N R. 2 3 TIL KOMMUNEPLAN 2009-2021 M Å L O G R A M M E R F O R V E J L E K O M M U N E Forslag KOMMUNEPLAN 2009-2021 MÅL OG RAMMER FOR VEJLE KOMMUNE Godkendt: 16. december 2009 Forslag godkendt

Læs mere

LOKALPLAN. Sønderborg Kommune. Lokalplan Nr. 2-0502 Lystbådehavnen ved Østerhage

LOKALPLAN. Sønderborg Kommune. Lokalplan Nr. 2-0502 Lystbådehavnen ved Østerhage LOKALPLAN Sønderborg Kommune Lokalplan Nr. 2-0502 Lystbådehavnen ved Østerhage Plan og Teknik Rådhuset 6400 Sønderborg Tlf 74126430 Fax 74126432 E-mail raadhus@sonderborg.dk I n d h o l d I NDHOLD BESKRIVELSE

Læs mere

LOKALPLAN 13.20 Bofællesskab og institution for autister

LOKALPLAN 13.20 Bofællesskab og institution for autister LOKALPLAN 13.20 Bofællesskab og institution for autister Dokumentet har gennemgået en bearbejdning, for at komme på anvendelig digital form. Derfor kan afvigelser fra den tinglyste plan ikke udelukkes.

Læs mere

Lokalplan nr. 042 og Kommuneplantillæg 004 Cleantech erhvervsområde Ny By (etape 1) Bilag 3: Hvidbog - behandling af høringssvar

Lokalplan nr. 042 og Kommuneplantillæg 004 Cleantech erhvervsområde Ny By (etape 1) Bilag 3: Hvidbog - behandling af høringssvar Lokalplan nr. 042 og Kommuneplantillæg 004 Cleantech erhvervsområde Ny By (etape 1) Bilag 3: Hvidbog - behandling af høringssvar Afsender Resumé af høringssvar Kommentarer Forslag til beslutning 1. FødevareErhverv,

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 1.025 for området ved Musikkens Hus Aalborg Byråd godkendte den 6. oktober 2014

Læs mere

LOKALPLAN NR. 356 KOMMUNE HOLSTEBRO. for et boligområde Uffesvej 3-15

LOKALPLAN NR. 356 KOMMUNE HOLSTEBRO. for et boligområde Uffesvej 3-15 LOKALPLAN NR. 356 for et boligområde Uffesvej 3-15 HOLSTEBRO KOMMUNE HOLSTEBRO KOMMUNE LOKALPLAN NR. 356 FOR ET BOLIGOMRÅDE UFFESVEJ 3-15 INDHOLDSFORTEGNELSE side Beskrivelse af hæftets indhold Hvad er

Læs mere

Lokalplan nr. 91 for et stiforløb langs Ringkjøbing Fjord i Hvide Sande Nord

Lokalplan nr. 91 for et stiforløb langs Ringkjøbing Fjord i Hvide Sande Nord Lokalplan nr. 91 for et stiforløb langs Ringkjøbing Fjord i Hvide Sande Nord INDHOLD LOKALPLANENS... 1 Lokalplanens baggrund... 1 Offentlig fremlæggelse... 1 Lokalplanområdet... 2 Lokalplanens formål og

Læs mere

LOKALPLAN NR. 051.295

LOKALPLAN NR. 051.295 I~ISvendborg ~ Kommune ij~d~li -U541~ LOKALPLAN NR. 051.295 For et område mellem Bregningevej, Syrenvej, Vindeby Pilevej og Eskærvej Teknisk Forvaltning - Plan- og Udviklingsafdelingen November 1996 Hvad

Læs mere

Lokalplan 2.29 Klitmøller

Lokalplan 2.29 Klitmøller Lokalplan 2.29 Klitmøller Område ved Ajs Mølls Vej Lokalplan godkendt d. 6. juli 2000 Indhold: Redegørelse Baggrund for udarbejdelse af lokalplanen Lokalplanens formål Lokalplanområdet Lokalplanens forhold

Læs mere

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 134 FOR ET OMRÅDE VED PRÆSTEVÆNGET

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 134 FOR ET OMRÅDE VED PRÆSTEVÆNGET HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 134 FOR ET OMRÅDE VED PRÆSTEVÆNGET GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Indledning Hillerød byråd har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser udarbejdet lokalplan nr. 134 for

Læs mere

BOV KOMMUNE. Lokalplan 2/56. Boligområde ved Hærvejen i Bov 1983

BOV KOMMUNE. Lokalplan 2/56. Boligområde ved Hærvejen i Bov 1983 BOV KOMMUNE Lokalplan 2/56 Boligområde ved Hærvejen i Bov 1983 Gammeltoft TIL TJENSTLIG BRUG VED BOV SÆRTRYK MED GEODÆTISK INSTITUTS TILLADELSE A. 4O0/76 BOV KOMMUNE lokalplan nr. 2/56 B O V K O MM U^N

Læs mere

LOKALPLAN NR. 20.20.04. Område til offentlige formål Stationspladsen i Kongerslev

LOKALPLAN NR. 20.20.04. Område til offentlige formål Stationspladsen i Kongerslev T Anmelder: Sejlflod Kommune, Stationsvej 5, 9280 Storvorde tlf.: 96 77 99 00 ORIGINAL 22542? 03 OUU0.0070 LOKALPLAN NR. 20.20.04 ORIGINAL 225390 03 0000.0070.04.20015 TÅ 400r00 K Område til offentlige

Læs mere

Indsiger Indhold Planafdelingens bemærkninger Forslag til ændringer i planen 30 beboere (16 husstande) på Rynkebyvej og Rynkeby Møllevej

Indsiger Indhold Planafdelingens bemærkninger Forslag til ændringer i planen 30 beboere (16 husstande) på Rynkebyvej og Rynkeby Møllevej Indsigelse til forslag til lokalplan nr. 2007-7, samt kommuneplantillæg nr. 12 for et boligområde ved Hestehavevej i Ringe Høringsperiode: 16. okt. 11. december 2007 Der er kommet 4 indsigelser/bemærkninger

Læs mere

LOKALPLAN NR. 082. For et område ved Snogebæk Havn

LOKALPLAN NR. 082. For et område ved Snogebæk Havn LOKALPLAN NR. 082 For et område ved Snogebæk Havn Februar 2016 Indsigelser og ændringsforslag Lokalplanforslaget blev vedtaget af kommunalbestyrelsen den 28. januar 2015 og sendes i offentlig høring i

Læs mere

Der er kommet indsigelser mod forslag til Lokalplan nr. 926 fra myndigheder og naboer. Indsigelserne er kommenteret herunder og berører temaerne:

Der er kommet indsigelser mod forslag til Lokalplan nr. 926 fra myndigheder og naboer. Indsigelserne er kommenteret herunder og berører temaerne: Bilag 3 Tematiseret opsamling af indsigelsernes indhold Der er kommet indsigelser mod forslag til Lokalplan nr. 926 fra myndigheder og naboer. Indsigelserne er kommenteret herunder og berører temaerne:

Læs mere

Lokalplan T 12.01.01 Solcellepark Baunehøjvej 11, Stege

Lokalplan T 12.01.01 Solcellepark Baunehøjvej 11, Stege (Forslag) Lokalplan T 12.01.01 Solcellepark Baunehøjvej 11, Stege Maj 2013 KOMMUNE- & LOKALPLANLÆGNING Kommuneplanen er den overordnede plan, som indeholder overordnede målsætninger for kommunens udvikling

Læs mere

LOKALPLAN 2-19 Tagboliger på Nylandsvej

LOKALPLAN 2-19 Tagboliger på Nylandsvej LOKALPLAN 2-19 Tagboliger på Nylandsvej KØGE KOMMUNE 1987 LOKALPLAN 2-19 TAGBOLIGER VED NYLANDSVEJ INDHOLD side Redegørelsen... 3 Forhold til anden planlægning 5 Retsvirkninger... 8 Lokalplanen... 11 Lokalplan

Læs mere

Lokalplan 241- Forslag

Lokalplan 241- Forslag 1 Lokalplan 241- Forslag Genbrugsplads og renseanlæg på Møllevej Marts 2011 2 Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori Byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et område, f.eks. om -

Læs mere

KOMMUNEPLAN 2009-2021 BIND 7. Kommuneplan 2009-2021 Rammer for Høng planområde RAMMER

KOMMUNEPLAN 2009-2021 BIND 7. Kommuneplan 2009-2021 Rammer for Høng planområde RAMMER KOMMUNEPLAN 2009-2021 BIND 7 Kommuneplan 2009-2021 Rammer for Høng planområde RAMMER Indholdsfortegnelse Lokale forhold og rammer introduktion Rammer -Rammer for Høng planområde -Høng by (H1) - rammer

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 4.025 for Blåkildevej, Smedegård, Øst Aalborg Byrådet godkendte den 16. juni 2014

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET. 12. december 2003 J.nr.: 03-131/700-0012 03-33/700-0064 SKR

NATURKLAGENÆVNET. 12. december 2003 J.nr.: 03-131/700-0012 03-33/700-0064 SKR NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 12. december 2003 J.nr.: 03-131/700-0012 03-33/700-0064 SKR

Læs mere

Lokalplan nr. 5.28 Område til boligformål, Hals HALS

Lokalplan nr. 5.28 Område til boligformål, Hals HALS Lokalplan nr. 5.28 Område til boligformål, Hals HALS Lokalplanområdets beliggenhed i Hals HALS KOMMUNE JUNI 2000 INDHOLD HVAD ER EN LOKALPLAN?...II LÆSEVEJLEDNING...II REDEGØRELSE... 3 LOKALPLANENS BAGGRUND...

Læs mere

LOKALPLAN NR. 91. For Dådyrvej nr. 12-70 SKIBBY KOMMUNE

LOKALPLAN NR. 91. For Dådyrvej nr. 12-70 SKIBBY KOMMUNE LOKALPLAN NR. 91 For Dådyrvej nr. 12-70 SKIBBY KOMMUNE Indholdsfortegnelse Redegørelse Lokalplanens indhold... 3 Lokalplanens forhold til den øvrige planlægning for området... 5 Bestemmelser 1 Lokalplanens

Læs mere

LOKALPLAN 112. For Jægersborgvej 11-15 i Lyngby bydel (tidligere Lungehospital) Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 112. For Jægersborgvej 11-15 i Lyngby bydel (tidligere Lungehospital) Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 112 For Jægersborgvej 11-15 i Lyngby bydel (tidligere Lungehospital) Lyngby-Taarbæk Kommune Indholdsfortegnelse Baggrunden for lokalplanen................... 1 Lokalplanens indhold.......................

Læs mere

DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 51. for et område ved Wiedergarden.

DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 51. for et område ved Wiedergarden. DRAGØR KOMMUNE LOKALPLAN 51 for et område ved Wiedergarden. INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning side 3 Lokalplanens redegørelse side 4 Lokalplanområdet Lokalplanens indhold Forholdet til anden planlægning Lokalplanens

Læs mere

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Vejle Kommunes lokalplanforslag for udvidelse af Vejle Sygehus samt etablering af parkeringspladser

Afgørelse i sagen om miljøvurdering af Vejle Kommunes lokalplanforslag for udvidelse af Vejle Sygehus samt etablering af parkeringspladser NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 13. november 2007 J.nr.: NKN-261-00025 trmas Afgørelse i sagen

Læs mere

Lokalplan 1.50. Udvidelse af kolonihaveområdet. & Kommuneplantillæg nr. 15

Lokalplan 1.50. Udvidelse af kolonihaveområdet. & Kommuneplantillæg nr. 15 Lokalplan 1.50 Udvidelse af kolonihaveområdet & Kommuneplantillæg nr. 15 Ishøj Kommune 2006 Indholdsfortegnelse: Baggrund og formål...3 Forhold til anden planlægning...4 Regionplan 2005...4 Kommuneplan

Læs mere

Ryslinge Kommune Lokalplanforslag nr. 1.31

Ryslinge Kommune Lokalplanforslag nr. 1.31 Ryslinge Kommune Lokalplanforslag nr. 1.31 For et center- og boligområde beliggende ved Ryslinge gl. kro på Rødamsvej i Ryslinge Teknisk afdeling Maj 2004 Side 1 Indholdsfortegnelse Side: Hvornår skal

Læs mere

Udkast til sammenfattende redegørelse ved endelig vedtagelse af

Udkast til sammenfattende redegørelse ved endelig vedtagelse af BY, ERHVERV OG KULTUR Udkast til sammenfattende redegørelse ved endelig vedtagelse af kommuneplantillæg nr. 42 og lokalplan 14.B12.1 for et boligområde ved Grøndahlsvej i Herning Ved den endelige vedtagelse

Læs mere

VORDINGBORG KOMMUNE. Plejecenter Solvang, Ore LOKALPLAN NR. B - 15.2. Pris kr. 20,-

VORDINGBORG KOMMUNE. Plejecenter Solvang, Ore LOKALPLAN NR. B - 15.2. Pris kr. 20,- VORDINGBORG KOMMUNE BOR N CHS VEJ E T OLE G O N R Æ E V V E S U N D V E J N Y V E J T JØ R N E J LOKALPLAN NR. B - 15.2 Plejecenter Solvang, Ore Vordingborg april 2002 Pris kr. 20,- Om kommune- og lokalplaner

Læs mere

T I L L Æ G N R Forslag TIL VEJLE KOMMUNEPLAN KOMMUNEPLAN Trekantområdet og Vejle Kommune

T I L L Æ G N R Forslag TIL VEJLE KOMMUNEPLAN KOMMUNEPLAN Trekantområdet og Vejle Kommune Forslag T I L L Æ G N R. 5 7 Erhvervsområde med offentlige formål ved Soldalen Hører til lokalplan nr. 1245 TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2013-2025 KOMMUNEPLAN 2013-2025 Trekantområdet og Vejle Kommune Forslag

Læs mere

LOKALPLAN 10-004 BRANDSTATION AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING SEP 1978

LOKALPLAN 10-004 BRANDSTATION AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING SEP 1978 I LOKALPLAN 10-004 BRANDSTATION M.V. AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING SEP 1978 I N D H O L D S F O R T E G N E L S E REDEGØRELSE Side Lokalplanens baggrund og område Lokalplanens forhold til øvrig

Læs mere

Notat vedrørende indsigelser - til forslag til lokalplan 18-001, Sommerhusområde, Rødhus Klit

Notat vedrørende indsigelser - til forslag til lokalplan 18-001, Sommerhusområde, Rødhus Klit 27-08-2014 Malene Stentoft Sørensen Direkte: 7257 7365 Mail: mss@jammerbugt.dk Sagsnr.: 01.02.05-G00-2-13 Notat vedrørende indsigelser - til forslag til lokalplan 18-001, Sommerhusområde, Rødhus Klit Forslag

Læs mere

Lokalplan 029-707. Forslag. Plejeboliger på Violskrænten i Grenaa. med Kommuneplantillæg 31 (til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune)

Lokalplan 029-707. Forslag. Plejeboliger på Violskrænten i Grenaa. med Kommuneplantillæg 31 (til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune) TEKNIK OG MILJØ Forslag Lokalplan 029-707 Plejeboliger på Violskrænten i Grenaa med Kommuneplantillæg 31 (til Kommuneplan 1998-2010 for Grenaa Kommune) Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 87 59

Læs mere

Vordingborg Kommune. Forslag til. Lokalplan E 16.05.01 Dagligvarebutik m.v. på Ny Esbjergvej, Præstø

Vordingborg Kommune. Forslag til. Lokalplan E 16.05.01 Dagligvarebutik m.v. på Ny Esbjergvej, Præstø Vordingborg Kommune Forslag til Lokalplan E 16.05.01 Dagligvarebutik m.v. på Ny Esbjergvej, Præstø Januar 2010 Om kommune- og lokalplaner Kommuneplanen er den overordnede plan, som indeholder målsætninger

Læs mere

VORDINGBORG KOMMUNE. Ungdomsboliger ved Kildemarksvej LOKALPLAN NR. B-22.1. 20,00 kr.

VORDINGBORG KOMMUNE. Ungdomsboliger ved Kildemarksvej LOKALPLAN NR. B-22.1. 20,00 kr. VORDINGBORG KOMMUNE N LOKALPLAN NR. B-22.1 Ungdomsboliger ved Kildemarksvej November 2004 20,00 kr. Om kommune- og lokalplaner Kommuneplanen er den overordnede plan, som omfatter hele kommunen. Den fastlægger

Læs mere

LOKALPLAN NR. 064. Indsigelsesfrist xx. xxxxxx 2011. For et offentligt område til plejecenter m.m. ved Snorrebakken i Rønne etape 2

LOKALPLAN NR. 064. Indsigelsesfrist xx. xxxxxx 2011. For et offentligt område til plejecenter m.m. ved Snorrebakken i Rønne etape 2 LOKALPLAN NR. 064 Indsigelsesfrist xx. xxxxxx 2011 For et offentligt område til plejecenter m.m. ved Snorrebakken i Rønne etape 2 December 2011 Indsigelser og ændringsforslag Lokalplanforslaget blev vedtaget

Læs mere

TIL KOMMUNEPLAN 2009-2021

TIL KOMMUNEPLAN 2009-2021 T I L L Æ G N R. 2 3 TIL KOMMUNEPLAN 2009-2021 M Å L O G R A M M E R F O R V E J L E K O M M U N E KOMMUNEPLAN 2009-2021 MÅL OG RAMMER FOR VEJLE KOMMUNE Godkendt: 16. december 2009 Endelig vedtaget den

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 1.004 for Østre Havn Den 26. marts 2012 er kommuneplantillæg 1.004 for en ændring

Læs mere

LOKALPLAN 05-005 AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING OKT 1979

LOKALPLAN 05-005 AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING OKT 1979 LOKALPLAN 05-005 RIEKKEHUSE - FILLIPPAVEJ AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING OKT 1979 I N D H O L D S F O R T E G N E L S E REDEGøRELSE Lokalplanens baggrund og område Lokalplanens forhold til øvrig

Læs mere

T I L L Æ G N R Forslag TIL VEJLE KOMMUNEPLAN Centerområde ved Havneparken og Havnegade i Vejle Hører til lokalplan nr.

T I L L Æ G N R Forslag TIL VEJLE KOMMUNEPLAN Centerområde ved Havneparken og Havnegade i Vejle Hører til lokalplan nr. Forslag T I L L Æ G N R. 1 5 Centerområde ved Havneparken og Havnegade i Vejle Hører til lokalplan nr. 1260 TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2017-2029 Forslag til KOMMUNEPLAN 2017-2029 for Vejle Kommune og Trekantområdet

Læs mere

Planlægning for vindmøller ved Højstrup

Planlægning for vindmøller ved Højstrup Planlægning for vindmøller ved Højstrup Plan for i aften Projektet og planprocessen VVM redegørelsen Pause Spørgerunde Værditabsordningen Borgermøde d. 11/10 2012, Højstrupvej 42, Østervrå Planlægning

Læs mere

LOKALPLAN NR. 1.27_345. Tølløse Avlsgård

LOKALPLAN NR. 1.27_345. Tølløse Avlsgård LOKALPLAN NR. 1.27_345 Tølløse Avlsgård Ændring af lokalplan nummer. I forbindelse med Kommunesammenlægningen i 2007 har denne lokalplan sammenfaldende lokalplannummer med andre lokalplaner indenfor Holbæk

Læs mere

2013 27 Boliger, Bjerrevej 139, Horsens Boliger, Bjerrevej 139, Horsens

2013 27 Boliger, Bjerrevej 139, Horsens Boliger, Bjerrevej 139, Horsens 2013 27 Boliger, Bjerrevej 139, Horsens Boliger, Bjerrevej 139, Horsens Kladde Kommuneplan id 1486324 Tillæg nummer 2015 27 Plannavn Gælder for hele kommunen? Formål Boliger, Bjerrevej 139, Horsens Nej

Læs mere

Tillæg nr. 76 til Herning Kommuneplan 2009-2020

Tillæg nr. 76 til Herning Kommuneplan 2009-2020 Tillæg nr. 76 til Herning Kommuneplan 2009-2020 Rammeområde OF12 og B16 Offentligt område ved Fuglsang Toft og Boligområde ved Fuglsang Sø 1. Tillæg nr. 76 til Herning Kommuneplan 2009-2020 Da lokalplanen

Læs mere

LOKALPLAN NR. 288 HERMANN STILLINGSVEJ

LOKALPLAN NR. 288 HERMANN STILLINGSVEJ 1 LOKALPLAN NR. 288 HERMANN STILLINGSVEJ EN KORTFATTET BESKRIVELSE Beliggenhed Tidligere Klædefabrik Lokalplanområdet omfatter ejendommen Hermann Stillingsvej 1, der har tilhørt Forsvarets Bygningstjeneste.

Læs mere

LOKALPLAN 77. For Lyngby Hovedgade 59 og 61, Lyngby bymidte. Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 77. For Lyngby Hovedgade 59 og 61, Lyngby bymidte. Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 77 For Lyngby Hovedgade 59 og 61, Lyngby bymidte Lyngby-Taarbæk Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning 1 Baggrunden for lokalplanen 2 Lokalplanens indhold Bebyggelsesforslag Lokalplanens forhold

Læs mere

K O M M U N E P L A N. Tillæg 4.024 for undervisningsområdet ved Mylius Erichsens Vej

K O M M U N E P L A N. Tillæg 4.024 for undervisningsområdet ved Mylius Erichsens Vej K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 4.024 for undervisningsområdet ved Mylius Erichsens Vej Aalborg Byråd godkendte

Læs mere

LOKALPLAN NR. 004.237

LOKALPLAN NR. 004.237 LOKALPLAN NR. 004.237 For et område ved Fruerstuevej SVENDBORG KOMMUNE Teknisk forvaltning plan- og udviklingsafdelingen september 1991 Hvad er en lokalpian En lokalpian er en plan, hvori byrådet kan fastsætte

Læs mere

Tillæg nr. 21 til Kommuneplan 1993-2004

Tillæg nr. 21 til Kommuneplan 1993-2004 Indhold Lokalplan nr. 1. 4-3 for et boligområde ved Bredekildevej Indledning Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplanens bestemmelser 1 Lokalplanens formål 2 Lokalplanens

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Kommuneplantillæg om nye Vejanlæg i Aalborg Syd Byrådet vedtog den 14. december 2009

Læs mere

Randersvej 229, Skejby - stor udvalgsvarebutik, erhverv og pladskrævende varegrupper

Randersvej 229, Skejby - stor udvalgsvarebutik, erhverv og pladskrævende varegrupper Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 28. april 2016 Randersvej 229, Skejby - stor udvalgsvarebutik, erhverv og pladskrævende varegrupper Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Beskrivelse af lokalplanområdet

Indholdsfortegnelse. Beskrivelse af lokalplanområdet Indholdsfortegnelse INDLEDNING Offentlig fremlæggelse og vedtagelse REDEGØRELSE Beskrivelse af lokalplanområdet HIDTIDIG PLANLÆGNING Regionplanlægningen Kommuneplanlægningen Byplanvedtægter og lokalplaner

Læs mere

Lokalplan nr Område til offentligt formål ved Skiveren

Lokalplan nr Område til offentligt formål ved Skiveren Lokalplan nr. 5.41 Område til offentligt formål ved Skiveren Fremlagt fra den 15.03.2006 til den 11.05.2006 Endelig godkendt den 21.06.2006 HVAD ER EN LOKALPLAN? En lokalplan er en plan for et mindre område

Læs mere

Lokalplan nr. 88 for Center Nord

Lokalplan nr. 88 for Center Nord Lokalplan nr. 88 for Center Nord INDHOLD LOKALPLANENS REDEGØRELSE... 1 Lokalplanens baggrund... 1 Lokalplanområdet... 2 Planens formål og indhold... 3 Lokalplanens forhold til anden planlægning... 5 Tilladelse

Læs mere

LOKALPLAN 2A5-1 BOLIGOMRÅDE NUUSSUAQ VEST

LOKALPLAN 2A5-1 BOLIGOMRÅDE NUUSSUAQ VEST LOKALPLAN 2A5-1 BOLIGOMRÅDE NUUSSUAQ VEST NUUP KOMMUNEA FORVALTNINGEN FOR TEKNIK OG MILJØ FEBRUAR 2000 VEJLEDNING En lokalplan fastlægger bestemmelser for, hvordan arealer, nye bygninger, stier, veje o.s.v.

Læs mere

Notat. Rettelsesblad til Lokalplan 4.1-2 for et område til campingformål på Helnæs

Notat. Rettelsesblad til Lokalplan 4.1-2 for et område til campingformål på Helnæs Notat Rettelsesblad til Lokalplan 4.1-2 for et område til campingformål på Helnæs Der anbefales nedenstående rettelser af lokalplanens bestemmelser. Lokalplanens redegørelsesdel vil gennemgå en konsekvenstilretning

Læs mere

K O M M U N E P L A N. Tillæg 4.024 for undervisningsområdet ved Mylius Erichsens Vej

K O M M U N E P L A N. Tillæg 4.024 for undervisningsområdet ved Mylius Erichsens Vej K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Tillæg 4.024 for undervisningsområdet ved Mylius Erichsens Vej Aalborg Byråd godkendte

Læs mere

AFGØRELSE i sag om tilladelse til erhverv og parkering på Kulsviervej i Rudersdal Kommune

AFGØRELSE i sag om tilladelse til erhverv og parkering på Kulsviervej i Rudersdal Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 5. december 2011 J.nr.: NMK-31-00444 Ref.: MARMA AFGØRELSE i sag om tilladelse til erhverv og parkering på Kulsviervej i

Læs mere

Når en lokalplan er vedtaget endeligt, skal planen bekendtgøres offentligt (f.eks. i den lokale ugeavis), og der skal gives underretning

Når en lokalplan er vedtaget endeligt, skal planen bekendtgøres offentligt (f.eks. i den lokale ugeavis), og der skal gives underretning Albertslund Kommune Lokalplan nr.12.4 for erhvervsejendomme Roskildevej 247-249 og 251. Hvad er en lokalplan Planloven, lokalplanpligt og lokalplanret Ifølge Lov nr. 388 af 6. juni 1991 om planlægning

Læs mere

Lokalplan nr. 18. Boligområdet Brydetoften i Strø

Lokalplan nr. 18. Boligområdet Brydetoften i Strø Lokalplan nr. 18 Boligområdet Brydetoften i Strø 29.11.1989 SKÆVINGE KOMMUNE 11 Strøgåc - Hyllegard LOKALPLAN NR. 18 STRØ JUNI 1989 /, 7 / s~ SKÆVINGE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 18 HILLERØD KUN GYLDIGT MED

Læs mere

Tobaks BYEN Boligområde d. 24 April 2015 1

Tobaks BYEN Boligområde d. 24 April 2015 1 TobaksBYEN Boligområde d. 24 April 2015 1 Tobaksbyen//23. April 2015//skala arkitekter 2 Identitet, Tæthed & Variation Fremtidens Tobaksbyen er placeret i et dynamisk felt mellem villakvarterer, industri/erhverv

Læs mere

LOKALPLAN NR. 151 for et område til en bolig og sti ved Kærgårdsvej i Gram

LOKALPLAN NR. 151 for et område til en bolig og sti ved Kærgårdsvej i Gram LOKALPLAN NR. 151 for et område til en bolig og sti ved Kærgårdsvej i Gram Skanderborg Kommune 2007 Hvad er en lokalplan? I følge Lov om Planlægning skal der udarbejdes og offentliggøres en lokalplan,

Læs mere

Ny butik på P-plads i Tune Center

Ny butik på P-plads i Tune Center LOKALPLAN 15.05 A Ny butik på P-plads i Tune Center Dokumentet har gennemgået en bearbejdning, for at komme på anvendelig digital form. Derfor kan afvigelser fra den tinglyste plan ikke udelukkes. Dansk

Læs mere

Offentlig høring af planforslag for udvidelse af rekreativt område ved Espagervej og partshøring af udkast til VVM-screening.

Offentlig høring af planforslag for udvidelse af rekreativt område ved Espagervej og partshøring af udkast til VVM-screening. Haderslev Kommune Plan Simmerstedvej 1A, 1. 6100 Haderslev www.haderslev.dk Dir. tlf. 74 34 22 15 abog@haderslev.dk 29. februar 2016 Sagsbehandler: Anne Buur Ogilvie Offentlig høring af planforslag for

Læs mere

LOKALPLAN nr. ET BOLIGOMRÅDE SYD FOR

LOKALPLAN nr. ET BOLIGOMRÅDE SYD FOR LOKALPLAN nr. FOR ET BOLIGOMRÅDE SYD FOR SYGEHUSVEJEN, ÆRØSKØBING ÆRØSKØBING KOMMUNE Indledning: Ærøskøbing kommune Lokalplan nr. 9-13 A for et boligområde syd for Sygehusvejen, Ærøskøbing (matr. nr. 69

Læs mere

Lokalplanen er blevet til på anmodning fra den private ejer og efter en høring om ændring af Kommuneplanen.

Lokalplanen er blevet til på anmodning fra den private ejer og efter en høring om ændring af Kommuneplanen. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 27. oktober 2014 Lokalplan 981, Etageboliger ved Thorvaldsensgade - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan

Læs mere

LOKALPLAN 88. For "Posefabrikken" ved Høstvej, Bondebyen i Lyngby bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 88. For Posefabrikken ved Høstvej, Bondebyen i Lyngby bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 88 For "Posefabrikken" ved Høstvej, Bondebyen i Lyngby bydel Lyngby-Taarbæk Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE Baggrunden for lokalplanen 1 Lokalplanens indhold 2 Lokalplanens forhold til anden planlægning

Læs mere

Lokalplan nr. 2.10 For et område ved Smedegade i Lohals

Lokalplan nr. 2.10 For et område ved Smedegade i Lohals Lokalplan nr. 2.10 For et område ved Smedegade i Lohals Tillæg nr. 12 til Tranekær Kommuneplan 2000 Hvad er en lokalplan En lokalplan er en detaljeret plan for et område i en kommune. Den fastlægger en

Læs mere

for området mellem Trykkergang, Store Rådhusgade, Brogade og Bjerggade

for området mellem Trykkergang, Store Rådhusgade, Brogade og Bjerggade SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 1-9407 for området mellem Trykkergang, Store Rådhusgade, Brogade og Bjerggade BESKRIVELSE AF FORSLAGET Lokalplanforslaget omfatter et ældre centerområde med gode muligheder

Læs mere

Region Hovedstaden Nye anlæg for affald, regn og spildevand på Glostrup Hospital som OPP. Appendiks 0.04c Lokalplan

Region Hovedstaden Nye anlæg for affald, regn og spildevand på Glostrup Hospital som OPP. Appendiks 0.04c Lokalplan Region Hovedstaden Nye anlæg for affald, regn og spildevand på Glostrup Hospital som OPP Appendiks 0.04c Lokalplan Hvad er en lokalplan? Lovgrundlag Planloven pålægger kommunerne, at udarbejde en lokalplan

Læs mere

LOKALPLAN 32 - for et ornrade mellem Falledvej og

LOKALPLAN 32 - for et ornrade mellem Falledvej og DRAG0R KOMMUNE LOKALPLAN 32 - for et ornrade mellem Falledvej og Kalvebodvej ( Mg5llevang ) LOKALPLANENS BAGGRUND Baggrunden for nærværende lokalplan er et ønske om at ligestille Dragør kommunes 3 kolonihaveområder

Læs mere

Lokalplan nr. 84 For område til ferie og fritidsformål ved Rudkøbing Skudehavn

Lokalplan nr. 84 For område til ferie og fritidsformål ved Rudkøbing Skudehavn Lokalplan nr. 84 For område til ferie og fritidsformål ved Rudkøbing Skudehavn Tillæg nr. 10 til kommuneplan 2001 Hvad er en lokalplan Ifølge lov om planlægning har Byrådet pligt til at udarbejde en lokalplan,

Læs mere

Lokalplan 100. Boligområde mellem Gl. Hovedgade og Hørsholm Kongevej

Lokalplan 100. Boligområde mellem Gl. Hovedgade og Hørsholm Kongevej Lokalplan 100 Boligområde mellem Gl. Hovedgade og Hørsholm Kongevej INDLEDNING Området, som er omfattet af lokalplan nr. 100, er beliggende mellem Gammel Hovedgade og Hørsholm Kongevej, syd for Ved Møllen.

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 40 Boliger ved Langelinie i Stege

Kommuneplantillæg nr. 40 Boliger ved Langelinie i Stege AFDELING FOR PLAN OG BY FORSLAG Januar 2017 vordingborg.dk Kommuneplantillæg nr. 40 Boliger ved Langelinie i Stege Kommuneplantillæg Indeværende forslag til kommuneplantillæg nr. 40 er sendt i høring d.

Læs mere

SKJERN KOMMUNE LOKALPLAN NR. 59. Lokalplan for et område til boligformål ved Vardevej, og Dalbrinken i Skjern by.

SKJERN KOMMUNE LOKALPLAN NR. 59. Lokalplan for et område til boligformål ved Vardevej, og Dalbrinken i Skjern by. SKJERN KOMMUNE LOKALPLAN NR. 59 Lokalplan for et område til boligformål ved Vardevej, Ringvejen og Dalbrinken i Skjern by. Udarbejdet i maj 1988 af Skjern kommune, teknisk forvaltning. INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Forslag til Tillæg nr. 17 til Kommuneplan 2009-2020

Forslag til Tillæg nr. 17 til Kommuneplan 2009-2020 1 Forslag til Tillæg nr. 17 til Kommuneplan 2009-2020 Ændring af detailhandelsbestemmelser Marts 2012 INDLEDNING 2 Hvad er et kommuneplantillæg? Kommuneplanen indeholder en overordnet hovedstruktur for

Læs mere

VIBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 225 FOR ET CENTEROMRÅDE VEST FOR VIBORG STORCENTER V/HOLSTEBROVEJ

VIBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 225 FOR ET CENTEROMRÅDE VEST FOR VIBORG STORCENTER V/HOLSTEBROVEJ VIBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 225 FOR ET CENTEROMRÅDE VEST FOR VIBORG STORCENTER V/HOLSTEBROVEJ Vedtaget af Byrådet den 7. 12. 2005 Delvis ophævet ved lokalplan nr. Bemærkninger: Blanke sider er ikke indscannet

Læs mere

L o k a l p l a n. For et område til klubhus og andre faciliteter i Bjerringbro Idrætspark

L o k a l p l a n. For et område til klubhus og andre faciliteter i Bjerringbro Idrætspark L o k a l p l a n F.035-2 For et område til klubhus og andre faciliteter i Bjerringbro Idrætspark Bjerringbro Kommune Oktober 2005 I henhold til lov om planlægning Lokalplan F.035-2 For et område til klubhus

Læs mere

Lokalplan nr. 064-420. Udvidelse af Super Spar, Agerskov

Lokalplan nr. 064-420. Udvidelse af Super Spar, Agerskov Lokalplan nr. 064-420 Udvidelse af Super Spar, Agerskov Degnetoften Hovedgaden TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø September 2013 Lokalplan nr. 064-420 udvidelse af Super Spar, Agerskov er udarbejdet af Tønder

Læs mere

LOKALPLAN 2D2-2 NUUP KOMMUNEA SVØMMEHAL NUUSSUAQ FORVALTNINGEN FOR TEKNIK OG MILJØ

LOKALPLAN 2D2-2 NUUP KOMMUNEA SVØMMEHAL NUUSSUAQ FORVALTNINGEN FOR TEKNIK OG MILJØ LOKALPLAN 2D2-2 SVØMMEHAL NUUSSUAQ NUUP KOMMUNEA FORVALTNINGEN FOR TEKNIK OG MILJØ APRIL 2000 VEJLEDNING En lokalplan fastlægger bestemmelser for, hvordan arealer, nye bygninger, stier, veje o.s.v. skal

Læs mere

Lokalplan nr. 3.20 Område til offentlige formål v. Bredgade, Gandrup; beskyttede boliger og institution

Lokalplan nr. 3.20 Område til offentlige formål v. Bredgade, Gandrup; beskyttede boliger og institution Lokalplan nr. 3.20 Område til offentlige formål v. Bredgade, Gandrup; beskyttede boliger og institution Fremlagt fra den 02.01.2003 til den 27.02.2003. Endelig godkendt den 26.03.2003 HVAD ER EN LOKALPLAN?

Læs mere

Indsigelser og bemærkninger

Indsigelser og bemærkninger 1 Birte Schultz- Lorentzen, Hegnsvej 185, 2850 Nærum. Birte Schultz-Lorentzen fremfører, at det er upraktisk og forældet at foreskrive i 7.3, at der skal anvendes trækarme og rammer, ligesom den oprindelige

Læs mere

Videbæk i februar 2000 J. Nr. 27-11 -83 Revideret i juli 2000. Lokalplan nr. 83 For et blandet bolig- og centerområde i Spjald.

Videbæk i februar 2000 J. Nr. 27-11 -83 Revideret i juli 2000. Lokalplan nr. 83 For et blandet bolig- og centerområde i Spjald. Videbæk i februar 2000 J. Nr. 27-11 -83 Revideret i juli 2000 Lokalplan nr. 83 For et blandet bolig- og centerområde i Spjald. Videbæk Kommune Tillæg nr. 5 til Videbæk Kommuneplan 1997 Lokalplan nr. 83

Læs mere