Fælles overblik fælles trafikinformation: Demo af værktøjet OTMAN og resultater fra pilotprojektet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fælles overblik fælles trafikinformation: Demo af værktøjet OTMAN og resultater fra pilotprojektet"

Transkript

1 Fælles overblik fælles trafikinformation: Demo af værktøjet OTMAN og resultater fra pilotprojektet Årligt ledermøde mellem kommuner og Vejdirektoratet 2018

2 Agenda Introduktion til OTMAN Demo Resultat af pilotforløbsevaluering Fælles dialog Min

3 Fælles overblik fælles trafikinformation Hvordan Vejdirektoratet og kommunerne skal arbejde sammen om planlagte vejarbejder og arrangementer i forhold til at: Skabe overblik over den trafikale situation på vejene Generere trafikinformation via en kanal. Det tværgående overblik bruges af Vejdirektoratet og kommunerne til planlægning, koordinering og beredskabshåndtering. Trafikinformationen er henvendt til trafikanter og borgere, viser aktuel information og trafikale konsekvenser ved planlagte vejarbejder og arrangementer og udsendes via en bred vifte af forskellige kanaler. OTMAN er et digitalt værktøj der understøtter dette og dermed fremkommelighed, trafikanttilfredshed og sikkerhed. 3.

4 Hvad er OTMAN OTMAN er en ny funktionalitet i vejforvaltningssystemerne, som giver mulighed for at generere trafikinformation på baggrund af udvalgte data i tilladelserne. Trafikinformationen, som kommunerne laver i forbindelse med sagsbehandlingen, udsendes på en lang række kanaler og medier f.eks. hjemmesider, apps, radio, navigationsanlæg og tjenester samt evt. lokalt tilpasset udsnit af trafikkortet på egen hjemmeside. OTMAN gør kommunerne i stand til hurtigt, smidigt og bredt at informere trafikanter og borgere dels inden for egen kommune, men også på tværs af kommune- og myndighedsgrænser. OTMAN er et samarbejde mellem Vejdirektoratet, RoSy og Vejman.dk og virker således på tværs af både myndigheds- og systemgrænser.

5 Gevinster Trafikinformation om vejarbejde og arrangement udsendes på kanaler og medier, som trafikanterne bruger i forvejen Vejdirektoratets nationale tjenester Private aktører og serviceudbydere Lokalt tilpasset udsnit af trafikkortet på egen hjemmeside. Mulighed for at inddatere data i en og samme arbejdsgang og i ét system jeres nuværende vejforvaltningssystem. God måde at informere ud via nationale kanaler (brugerne har alt samlet et sted) og I får samtidig løst jeres opgave i forhold til at sætte data fri. I er med til at understøtte fremkommeligheden og sikkerheden på tværs af vejnet og myndigheder.

6 Demo af OTMAN

7 Kommuneproces for trafikmeldinger Via fire enkle digitale steps kan kommunerne lave myndighedsbehandling og trafikinformation i én og samme arbejdsgang. Step 1: Myndighedsbehandling Step 2: Vurdering af trafikrelevans Step 3: Udarbejdelse af trafikmelding Step 4: Udsending af melding til trafiktjenester

8 Kommuneevaluering af OTMAN-værktøjet Vejdirektoratets fokus har været at udvikle et værktøj, der understøtter kommuner og Vejdirektoratet bedst muligt. OTMAN er udviklet sammen med en følgegruppe af kommunerne, som efter et pilotforløb har evalueret det nye OTMAN-værktøj. Følgende kommuner gennemførte evalueringen: Aalborg, Aarhus, Hedensted, Odense, Vejle, Roskilde, Furesø og Køge. Formålet med evalueringen har været at lære af pilotforløbet med følgegruppen og justere det aktuelle set up og værktøj til. Evalueringen havde fokus på at afdække kommunernes oplevelse af introduktionsforløb, vejledningsmateriale, brugervenlighed, OTMAN-værktøjets understøttelse af arbejdsgange og support. Der vil også fremadrettet være højt fokus på at understøtte kommuners ønsker og behov i forhold til trafikinformation om vejarbejder og arrangementer.

9 Konklusioner på evalueringen Mere end to ud af tre af pilotrespondenterne er enige i, at de var godt rustet til at arbejde med OTMAN-værktøjet efter introduktionsforløbet, og at startpakken med vejledningsmaterialer var et godt supplement. Mere end fire ud af fem af pilotrespondenterne vurderer, at OTMAN-værktøjet er både brugervenligt og intuitivt, samt at de er fortrolige med at benytte det. Størstedelen af de adspurgte pilotrespondenter er enige i, at OTMAN-værktøjet understøtter kommunens arbejdsgange for udmelding af trafikinformation. 2 ud af de 12 adspurgte pilotrespondenter vurderer, at de mangler felter og funktioner for at udmelde forståelige og retvisende trafikmeldinger. Størstedelen af de adspurgte pilotrespondenter vurderer, at trafikinformationen til trafikanter og borgere, der vises på trafikinfo.dk, er brugbar og i en ordentlig kvalitet. 70% af de adspurgte pilotrespondenter er enige i, at overordnet set har det nye OTMAN-værktøj gjort det nemmere at oprette trafikmeldinger til borgere og trafikanter.

10 Udvalgte resultater og hovedkonklusioner Før pilotforløb Du blev godt informeret om opstarten af pilotforløbet, herunder forventninger til tidsforbrug, anvendelsen af det nye OTMAN-værktøj og pilotforløbets formål? Du oplevede, at startpakken med vejledningsmaterialer var tilstrækkelig for ibrugtagning af OTMAN-værktøjet? Mere end to ud af tre af pilotrespondenterne er enige i, at de var godt rustet til at arbejde med OTMAN-værktøjet efter introduktionsforløbet, og at startpakken med vejledningsmaterialer var et godt supplement.

11 Udvalgte resultater og hovedkonklusioner Under pilotforløbet - oplevelsen af brugervenlighed Det nye OTMAN-værktøj er brugervenligt? Det er intuitivt at oprette en trafikmelding ved brug af det nye OTMAN-værktøj? Du er fortrolig med at benytte det nye OTMAN-værktøj til at udmelde al kommunens trafikinformation? Mere end fire ud af fem af pilotrespondenterne vurderer, at OTMANværktøjet er både brugervenligt og intuitivt, samt at de er fortrolige med at benytte det.

12 Udvalgte resultater og hovedkonklusioner Under pilotforløbet - kvalitet af trafikinformation Det er nemt at kontrollere, om trafikmeldingen er blevet korrekt overført til trafikinfo.dk? 8,3% Du oplevede, at trafikmeldingerne på trafikinfo.dk afspejlede den information, du havde angivet i trafikmeldingerne i vejforvaltningssystemet (Vejman.dk eller RoSy)? 8,3% Den trafikinformation til trafikanter og borgere, der vises på trafikinfo.dk, er brugbar og i en ordentlig kvalitet? Størstedelen af de adspurgte pilotrespondenter vurderer, at trafikinformationen til trafikanter og borgere, der vises på trafikinfo.dk, er brugbar og i en ordentlig kvalitet.

13 Udvalgte resultater og hovedkonklusioner Efter afsluttet pilotforløb Introduktionsmaterialet (startpakken) og pilotforløbet har betydet, at du har en god forståelse af anvendelsen af det nye OTMAN-værktøj til oprettelse af trafikmeldinger? Din kommunes arbejdsgang for udmelding af trafikinformation om vejarbejder og arrangementer kan fremadrettet understøttes af det nye OTMAN-værktøj? Overordnet har det nye OTMAN-værktøj gjort det nemmere for dig og din kommune at oprette trafikmeldinger til borgere og trafikanter? 70% af de adspurgte pilotrespondenter er enige i, at overordnet set har det nye OTMAN-værktøj gjort det nemmere at oprette trafikmeldinger til borgere og trafikanter.

14 Konkrete eksempler

15 OTMAN et eksempel Først et eksempel på, hvad fælles overblik betyder Når der sker et uheld på motorvejen har Vejdirektoratets Trafikcenter tæt dialog med politiet, der har det overordnede ansvar ved uheldet undersøger Trafikcentret, om trafikken kan ledes af motorvejen og ud på kommuneveje. Her er det vigtigt at vide, hvad der sker på kommunernes veje lige nu og her. Viden om kommunernes aktuelle vejarbejder med konsekvens for trafikafviklingen er vigtig i forhold til den samlede fremkommelighed 21.

16 OTMAN et eksempel Så et eksempel på, hvad fælles trafikinformation betyder Ved samme uheld på motorvejen oplever trafikanterne at de får trafikinformation på alle tilgængelige tjenester og på tværs af vejmyndigheder at trafikinformationen er aktuel at trafikinformationen har fokus på forhindringer og rejsetidsforlængelse. Igen er viden om aktuelle vejarbejder på kommune- og statsveje vigtig i forhold til den samlede fremkommelighed 22.

17 Workshop med fælles dialog om følgende emner: Kan I se et formål med at anvende OTMAN - og har I behovet? Har I egne lokale trafikinformationstjenester eller tiltag, som OTMAN kan/skal spille sammen med? Passer OTMAN til jeres arbejdsgange og processer i kommunerne? Har I forslag til udrulningen af OTMAN og til organiseringen på sigt?

18 Kontaktinformation Kontakt os venligst for yderligere information: Stine Bendsen Afdelingsleder Trafikcentret E: M: Helene Cecilie Kærsgaard Specialkonsulent Trafikinformationen Trafikcentret E: M:

Aalborg Trafikdage ITS, Trafikinformation og trafikledelse som trængselsreducerende tiltag

Aalborg Trafikdage ITS, Trafikinformation og trafikledelse som trængselsreducerende tiltag Aalborg Trafikdage ITS, Trafikinformation og trafikledelse som trængselsreducerende tiltag August 2018 Charlotte Vithen Områdechef i Vejdirektoratet Områdechef for Trafikledelsesområdet med afdelinger

Læs mere

strategiske vejnet Nyhedsbrev nr. 1, 27. februar 2015 Nyhedsbrev Velkommen til nyhedsbrevet om Det strategiske vejnet.

strategiske vejnet Nyhedsbrev nr. 1, 27. februar 2015 Nyhedsbrev Velkommen til nyhedsbrevet om Det strategiske vejnet. Velkommen til nyhedsbrevet om Det. I dette brev giver vi en orientering om den seneste udvikling i regi af Det. Emnerne er kortet Overblik Over Vejarbejder, faste omkørselsruter og fælles trafikinformation.

Læs mere

Introduktion til Vejdirektoratets Trafikcenter. Information forud for dialogmøder

Introduktion til Vejdirektoratets Trafikcenter. Information forud for dialogmøder Introduktion til Vejdirektoratets Trafikcenter Information forud for dialogmøder Introduktion til dialogmøder Dagsorden 13.00-13.10: Vejdirektoratet 13.10-13.40: Vejdirektoratets Trafikcenter Formål og

Læs mere

DET STRATEGISKE VEJNET OVERBLIKSKORTET 10. OKTOBER 2013 VEJMAN.DK ÅRSMØDE

DET STRATEGISKE VEJNET OVERBLIKSKORTET 10. OKTOBER 2013 VEJMAN.DK ÅRSMØDE DET STRATEGISKE VEJNET OVERBLIKSKORTET 10. OKTOBER 2013 VEJMAN.DK ÅRSMØDE 2 AGENDA Det Strategiske Vejnet baggrund og formål Overblikskortet koordinering og planlægning - ved Jannik Thalbitzer Thiberg

Læs mere

Det strategiske vejnet og faste omkørselsruter Vejforum december 2014

Det strategiske vejnet og faste omkørselsruter Vejforum december 2014 Det strategiske vejnet og faste omkørselsruter Vejforum december 2014 Det strategiske vejnet Trafikanten skal komme nemt og sikkert fra A til B Trafikinformation skal være fælles og sammenhængende Vejnettet

Læs mere

Vejforum Trafikafvikling ved entrepriser

Vejforum Trafikafvikling ved entrepriser Vejforum Trafikafvikling ved entrepriser 4. december 2014 Bo Stilling Christiansen Civilingeniør, trafiksikkerhedsrevisor Trafikafvikling Vest, Vejdirektoratet Trafikafvikling ved entrepriser Statsvejnettet

Læs mere

Netværksoperatør ITS på tværs En ny udfordring for myndighederne

Netværksoperatør ITS på tværs En ny udfordring for myndighederne Netværksoperatør ITS på tværs 19.09.06 - En ny udfordring for myndighederne Bente Iversen og Charlotte von Scholten, Vejdirektoratet Disposition 1. Operatørrollen 2. Samarbejde med vejmyndigheder og politi

Læs mere

TRIM Rejsetid Nyt trafikledelsessystem på motorveje

TRIM Rejsetid Nyt trafikledelsessystem på motorveje TRIM Rejsetid Nyt trafikledelsessystem på motorveje Finn Krenk og Jens Toft Wendelboe Vejdirektoratet Trafikal drift Baggrund Vejdirektoratets anvendelse af trafikledelse har hidtil været mest fokuseret

Læs mere

TRIM Rejsetid Ny trafikantinformation

TRIM Rejsetid Ny trafikantinformation Finn Krenk og Jens Toft Wendelboe fik@vd.dk og jens@vd.dk Vejdirektoratet Trafikal drift Trafikproblemerne har de seneste år bredt sig til en større del af det overordnede vejnet i Danmark, bl.a. til Trekantsområdet

Læs mere

"Trafikinformatik på nettet - Organisation og Teknologi"

Trafikinformatik på nettet - Organisation og Teknologi Workshop: "Trafikinformatik på nettet - Organisation og Teknologi" Mødeleder: Jan Kildebogaard, CTT, DTU Trafikdage på Aalborg Universitet 2000 101 Workshop: Teknologi" "Trafikinformatik på nettet - Organisation

Læs mere

KONCEPT FOR FASTE OMKØRSELSRUTER

KONCEPT FOR FASTE OMKØRSELSRUTER DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 30. juni 2014 14/07479-2 KONCEPT FOR FASTE OMKØRSELSRUTER Niels Juels Gade 13 1022 København K vd@vd.dk EAN 5798000893450 Postboks 9018 Telefon 7244 3333 vejdirektoratet.dk

Læs mere

Trafikafvikling på flere niveauer. Trafikanten i fokus - Erfaringer fra Danmark. Nvf seminar i Drammen 22. maj 2014, Ulrik Larsen, Vejdirektoratet

Trafikafvikling på flere niveauer. Trafikanten i fokus - Erfaringer fra Danmark. Nvf seminar i Drammen 22. maj 2014, Ulrik Larsen, Vejdirektoratet Trafikafvikling på flere niveauer. Trafikanten i fokus - Erfaringer fra Danmark Nvf seminar i Drammen 22. maj 2014, Ulrik Larsen, Vejdirektoratet Fremkommelighed 2. Trafikanten i fokus Trafikanten skal

Læs mere

Trafikinformation. Få overblik over, hvordan du kan holde dig opdateret om trafi kken

Trafikinformation. Få overblik over, hvordan du kan holde dig opdateret om trafi kken Trafikinformation Få overblik over, hvordan du kan holde dig opdateret om trafi kken Tr a fi k i n f o Vores Trafi kinfo-tjenester er til dig, der har brug for information om trafi ksituationen. Her samler

Læs mere

Operatørrollen hvor langt er vi i dag?

Operatørrollen hvor langt er vi i dag? Operatørrollen hvor langt er vi i dag? Hvordan fungerer samarbejdet mellem myndighederne og trafikanterne i dag og hvordan ser fremtiden ud i forhold til trafikstyring og trafikinformationsservices. Erfaringerne

Læs mere

Nyheder og planer Tilladelser. Årsmødet 2015 Lisette de Boer

Nyheder og planer Tilladelser. Årsmødet 2015 Lisette de Boer Nyheder og planer Tilladelser Årsmødet 2015 Lisette de Boer Dagsorden Dagsorden Præsentation Siden sidste årsmøde Planer for resten af 2015 Planer for 2016 2. Præsentation Vejdirektoratet Lisette de Boer

Læs mere

Fremkommelighed og sikkerhed ved vejarbejder. NVF-seminar november 2011

Fremkommelighed og sikkerhed ved vejarbejder. NVF-seminar november 2011 Fremkommelighed og sikkerhed ved vejarbejder NVF-seminar 3. 4. november 2011 Overordnede indsatser Trafik Manager Kompetenceløft Revision af vejregler for afmærkning af vejarbejder Trafik Manager rollen

Læs mere

ITS fagområdets behov for digitalt vejnet: ITS ejernes forventninger. v/vej- og Trafikchef, Charlotte Vithen

ITS fagområdets behov for digitalt vejnet: ITS ejernes forventninger. v/vej- og Trafikchef, Charlotte Vithen ITS fagområdets behov for digitalt vejnet: ITS ejernes forventninger v/vej- og Trafikchef, Charlotte Vithen Hvad er Vejdirektoratet? Mission Vejbestyrelse for ca. 3.800 km vej Vejsektorfunktion for det

Læs mere

Vejdirektoratets planer for ITS

Vejdirektoratets planer for ITS Vejdirektoratets planer for ITS Vej- og trafikchef Charlotte Vithen Udvikling i trafikken Motorvejsnettet afvikler en stadig større andel af trafikken Stigende trafik har ført til trængsel og fremkommelighedsproblemer

Læs mere

ITS OG SAMFUNDSØKONOMI STINE BENDSEN OG KASPER ROSENSTAND, VEJDIREKTORATET

ITS OG SAMFUNDSØKONOMI STINE BENDSEN OG KASPER ROSENSTAND, VEJDIREKTORATET ITS OG SAMFUNDSØKONOMI STINE BENDSEN OG KASPER ROSENSTAND, VEJDIREKTORATET 2 DISPOSITION Baggrund og metode til samfundsøkonomisk analyse Hvad er Effektkataloget og hvorfor har vi det? Værdien af trafikinformation

Læs mere

TILBAGEBLIK: KARAKTERISTIKA

TILBAGEBLIK: KARAKTERISTIKA Vejman.dk: Status og Planer Nyborg Strand 13. oktober 2011 INDLEDNING vejman.dk: Nye moduler siden sidst Kommende udbygning af vejman.dk Status på konvertering af data Det daglige samarbejde Brugerundersøgelse

Læs mere

PRAKTISK INFORMATION VEJ- OG TRAFIKRAPPORTØR

PRAKTISK INFORMATION VEJ- OG TRAFIKRAPPORTØR PRAKTISK INFORMATION VEJ- OG TRAFIKRAPPORTØR INDRAPPORTER GRATIS PÅ 8020 2060 VEJ- OG TRAFIKRAPPORTØR VEJ- OG TRAFIKRAPPORTØRER FUNGERER SOM OBSERVATØRER PÅ DET RUTENUMMEREREDE VEJNET, OG SÅ SNART DER

Læs mere

Fremtidens borgerinddragelse. Vejforum 2015 3. december 2015

Fremtidens borgerinddragelse. Vejforum 2015 3. december 2015 Fremtidens borgerinddragelse Vejforum 2015 3. december 2015 Hvorfor er vi her? Udvikling af fremtidens borgerinddragelse i forbindelse med kompliceret fællesprojekt i Aalborg midtby Danmarksgade mv. +

Læs mere

Entreprenørintroduktion til Digital indmelding (sms) Version 1.4 - juni 2013

Entreprenørintroduktion til Digital indmelding (sms) Version 1.4 - juni 2013 Entreprenørintroduktion til Digital indmelding (sms) Version 1.4 - juni 2013 2 Indhold Introduktion Side 3 Trafikinformation - Live-opdateret vejarbejderinformation Side 4 Arbejdsgang ved entreprenør-sms-indmelding

Læs mere

Vejinfrastrukturen nu og i fremtiden. Jens Holmboe, Vejdirektør

Vejinfrastrukturen nu og i fremtiden. Jens Holmboe, Vejdirektør Vejinfrastrukturen nu og i fremtiden Jens Holmboe, Vejdirektør jjh@vd.dk FRI s Årsmøde 3. marts 2016 Udviklingen i kørte km efter vejtype 2005-2015 Indeks 100 = 2005 150 140 130 Motorveje 120 110 Alle

Læs mere

Tilladelser. Årsmødet 2016 Lisette de Boer

Tilladelser. Årsmødet 2016 Lisette de Boer Tilladelser Årsmødet 2016 Lisette de Boer Dagsorden Dagsorden Præsentation Siden sidste årsmøde Planlagte tiltag ultimo 2016 Fokusområder i 2017 Andre tiltag og aktiviteter Gevinster 2. Præsentation Vejdirektoratet

Læs mere

STATUS OG PLANER NYBORG STRAND 11. OKTOBER 2012

STATUS OG PLANER NYBORG STRAND 11. OKTOBER 2012 STATUS OG PLANER NYBORG STRAND 11. OKTOBER 2012 INDLEDNING Vejdirektoratet siden sidst Nyt i vejman.dk siden sidst På vej i vejman.dk Den lidt længere bane Konvertering af data Brugerundersøgelse 2012

Læs mere

Vi baner vejen for bedre trafikforbindelser

Vi baner vejen for bedre trafikforbindelser Vi baner vejen for bedre trafikforbindelser Trafikale konsekvenser for dig i anlægsfasen Anlæg af Den nye bane København-Ringsted over Køge Udbygning af Køge Bugt Motorvejen mellem Greve Syd og Solrød

Læs mere

TILBAGEBLIK: KARAKTERISTIKA

TILBAGEBLIK: KARAKTERISTIKA vejman.dk: STATUS OG PLANER 7. oktober 2010 - Eric thor Straten INDLEDNING Status og planer for omlægning til vejman.dk Kommende udbygning af vejman.dk Status på konvertering af data Det daglige samarbejde

Læs mere

Vejdirektoratet. 8 maj 2017

Vejdirektoratet. 8 maj 2017 Vejdirektoratet 8 maj 2017 Vejdirektoratet Har ansvaret for statsvejnettet, som består af: Er en del af: Vores opgaver består primært af: Motorveje Motortrafikveje Hovedlandeveje Broer Planlægning Vi undersøger

Læs mere

giver bilisterne mulighed for pauser og hvil under rejsen. Vejdirektoratets bemandede rasteanlæg drives i samarbejde med private samarbejdspartnere.

giver bilisterne mulighed for pauser og hvil under rejsen. Vejdirektoratets bemandede rasteanlæg drives i samarbejde med private samarbejdspartnere. 5. Service 5.1 5.1 Sideanlæg og trafikantservice Vejdirektoratet driver langs det danske motorvejsnet en række sideanlæg. Sideanlæg er en fællesbetegnelse for serviceanlæg, rasteanlæg med Info-Teria og

Læs mere

1.3.c. Hjælp at hente: Afprøvning af fælles telefonsupport på obligatorisk selvbetjening

1.3.c. Hjælp at hente: Afprøvning af fælles telefonsupport på obligatorisk selvbetjening 1.3.c. Hjælp at hente: Afprøvning af fælles telefonsupport på obligatorisk selvbetjening Side 1 af 5 Målsætning På de områder, hvor al kommunikation foregår digitalt, skal borgerne kunne få effektiv support

Læs mere

Vejdirektoratet. Building Network, Netværkskonference, Høje Taastrup 18. jan Ulrik Larsen, Projektchef

Vejdirektoratet. Building Network, Netværkskonference, Høje Taastrup 18. jan Ulrik Larsen, Projektchef Vejdirektoratet Building Network, Netværkskonference, Høje Taastrup 18. jan. 2018 Ulrik Larsen, Projektchef Vejdirektoratet Er en del af: Har ansvaret for statsvejnettet, som består af: Vores opgaver består

Læs mere

Er trafikanterne tilfredse med ITS på motorveje?

Er trafikanterne tilfredse med ITS på motorveje? Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Samfundsøkonomisk vurdering af ITS

Samfundsøkonomisk vurdering af ITS Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

VEJARBEJDEROVERBLIK - OVERBLIK OVER PLANLAGTE- OG IGANGVÆRENDE VEJARBEJDER 11. OKTOBER 2012 V/ANDERS RAHBEK

VEJARBEJDEROVERBLIK - OVERBLIK OVER PLANLAGTE- OG IGANGVÆRENDE VEJARBEJDER 11. OKTOBER 2012 V/ANDERS RAHBEK VEJARBEJDEROVERBLIK - OVERBLIK OVER PLANLAGTE- OG IGANGVÆRENDE VEJARBEJDER 11. OKTOBER 2012 V/ANDERS RAHBEK AGENDA Baggrund Vejarbejderoverblikskort Eksempler på kortets anvendelighed Status Perspektiver

Læs mere

Til Vejdirektoratet. Sagsnr Dokumentnr Høringssvar om Det Strategiske Vejnet

Til Vejdirektoratet. Sagsnr Dokumentnr Høringssvar om Det Strategiske Vejnet KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Trafik NOTAT Til Vejdirektoratet 12-03-2012 Sagsnr. 2012-35627 Høringssvar om Det Strategiske Vejnet På baggrund af det arbejde Trafikministeren

Læs mere

Formidlingsaktiviteter hidtil

Formidlingsaktiviteter hidtil Dagsorden Formidlingsaktiviteter hidtil Baggrund Krav til ansøgningsindgangene pr. 1. december 2014 Ændringer i applikationerne Ansøgerindgangene fra virk.dk Forbedringer pr. 1. december 2014 Forventede

Læs mere

TRÆN SKOLEVEJ. Trafiktræning og dialog giver bedre trafikanter

TRÆN SKOLEVEJ. Trafiktræning og dialog giver bedre trafikanter TRÆN SKOLEVEJ Trafiktræning og dialog giver bedre trafikanter Det har vi med i dag: 1. Nyt pædagogisk værktøj til at træne skole vej 2. Hvad består Træn Skolevej af. 3. Proces 4. Next step hvad kræver

Læs mere

Til direktøren for Miljø- og Teknikforvaltningen og lederen af BBR (Bygnings- og Boligregistret)

Til direktøren for Miljø- og Teknikforvaltningen og lederen af BBR (Bygnings- og Boligregistret) Til direktøren for Miljø- og Teknikforvaltningen og lederen af BBR (Bygnings- og Boligregistret) Data og Analyse Ejendomsdatakontoret Sluseholmen 8 B 2450 København SV Telefon 72 22 1818 Skat.dk 14. maj

Læs mere

Uddannelse som virtuel projektleder

Uddannelse som virtuel projektleder Uddannelse som virtuel projektleder Udnytter din virksomhed potentialet i virtuel projektledelse? Nye teknologier tordner frem i virksomheder og giver mulighed for at kommunikere og samarbejde på nye måder.

Læs mere

Trafikken Hovedstaden. Udkast til design. Web App Twitter

Trafikken Hovedstaden. Udkast til design. Web App Twitter Udkast til design Web App Twitter Redesign web Nuværende forside Redesign web Forside BIL KOLLEKTIV TRAFIK CYKEL NYHEDER OM OS Mine kameraer Placering A Placering B Kollektiv trafik Bus Movias busser kører

Læs mere

Trafikken bliver værre og værre

Trafikken bliver værre og værre Af Annette Christensen, Seniorchefkonsulent Anch@di.dk NOVEMBER 2017 Trafikken bliver værre og værre Over halvdelen af virksomhederne oplever, at trafikken er blevet værre de seneste fem år. Det gælder

Læs mere

DET STRATEGISKE VEJNET

DET STRATEGISKE VEJNET DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 23. august 2012 Lene Torrild lett@vd.dk 7244 3058 DET STRATEGISKE VEJNET - VEJSTRÆKNINGER MED ØGET FOKUS PÅ FREMKOMMELIGHED Niels Juels Gade 13 1022 København K

Læs mere

KMD A/S BØRNEINTRA. ERFAmøde Odense, den 12. december 2013

KMD A/S BØRNEINTRA. ERFAmøde Odense, den 12. december 2013 BØRNEINTRA ERFAmøde Odense, den 12. december 2013 VELKOMMEN _22 kommuner repræsenteret i dag AGENDA 9:30 Velkommen KWJ 9:35-9:50 Status på transitionen CMH 9:50-10.00 Version 2.8 gennemgang HHD 10.00-10.30

Læs mere

Aabenraa i Bevægelse. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle

Aabenraa i Bevægelse. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle Aabenraa i Bevægelse Case rapport Evaluering af Idræt for Alle 2 Indhold 1. Introduktion........ 3 2. Projektets aktiviteter........ 4 3. Projektets resultater....... 4 4. Projektets virkning.........

Læs mere

Rejsetids-informationssystem på Helsingørmotorvejen

Rejsetids-informationssystem på Helsingørmotorvejen Rejsetids-informationssystem på Helsingørmotorvejen Afd.ing. Finn Krenk, Vejdirektoratet Nedenfor beskrives et rejsetids-informationssystem, der er implementeret på Helsingørmotorvejen for at forbedre

Læs mere

Trafiksikkerhed og lysreklamer

Trafiksikkerhed og lysreklamer Trafiksikkerhed og lysreklamer Offentliggørelse af hjælpeværktøj Carsten Henning Bitsch, Vejdirektoratet Charlotte Damén Schultz-Nielsen, Vejdirektoratet Problemet vokser Vi er Vejmyndighed for de overordnede

Læs mere

MINIUDGAVE AF DIGITALISERINGS- POLITIKKEN

MINIUDGAVE AF DIGITALISERINGS- POLITIKKEN MINIUDGAVE AF DIGITALISERINGS- POLITIKKEN 2014-17 Visionen Visionen for politikken er: DETTE ER EN KORT GENNEMGANG AF DIGITALISERINGSPOLITIKKENS FORMÅL, OPBYGNING OG INDHOLD, SOM SKAL ANSES SOM ET SUPPLEMENT

Læs mere

Skab en succesfuld kommune

Skab en succesfuld kommune 009712 pwc.dk Skab en succesfuld kommune Med mere overskud og støtte til medarbejdere og borgere PwC kan hjælpe din kommune med at udnytte de menneskelige og økonomiske ressourcer optimalt til glæde for

Læs mere

Vejdirektoratet. 1. Februar 2018 Topmøde 3.0 i Fredericia. Mette Bentzen Afdelingsleder Planlægning og myndighed (Middelfart)

Vejdirektoratet. 1. Februar 2018 Topmøde 3.0 i Fredericia. Mette Bentzen Afdelingsleder Planlægning og myndighed (Middelfart) Vejdirektoratet 1. Februar 2018 Topmøde 3.0 i Fredericia Mette Bentzen Afdelingsleder Planlægning og myndighed (Middelfart) Vejdirektoratet Statens veje Planlægning og igangværende projekter Trafikken

Læs mere

Tilladelser. Årsmødet 2017 Lisette de Boer

Tilladelser. Årsmødet 2017 Lisette de Boer Tilladelser Årsmødet 2017 Lisette de Boer Dagsorden Præsentation Året der gik en status Fokusområder i 2018 Arbejdsprocesser og systemunderstøttelse - gruppearbejde Opsamling og afslutning 2. Præsentation

Læs mere

Vejdirektoratet Vejcenter Midt- og Vestjylland

Vejdirektoratet Vejcenter Midt- og Vestjylland Vejdirektoratet Midt- og Vestjylland chef Johan Sondrup Poulsen Kommunalreformen, Veje Eksisterende statsveje - 2006 Statsveje jf. reformen - 2007 De nye hovedlandeveje Med kommunalreformen har VD fået

Læs mere

På vej mod et Digitalt Vejnet. FOT årsmøde 2010-04-22

På vej mod et Digitalt Vejnet. FOT årsmøde 2010-04-22 På vej mod et Digitalt Vejnet FOT årsmøde 2010-04-22 En grøn transportpolitik januar 2009 Pulje til nye teknologiske muligheder (ITS) Forundersøgelser vedr. etablering af et Digitalt Vejnet, som kan forbedre

Læs mere

MERE GANG I AARHUS HVORFOR EN FODGÆNGERSTRATEGI OG HVEM EJER DEN?

MERE GANG I AARHUS HVORFOR EN FODGÆNGERSTRATEGI OG HVEM EJER DEN? MERE GANG I AARHUS HVORFOR EN FODGÆNGERSTRATEGI OG HVEM EJER DEN? DISPOSITION Hvad er en fodgænger Overordnet målsætning Processen Strategiens indhold Next step HVAD ER EN FODGÆNGER? ARBEJDSGRUPPENS SAMMENSÆTNING:

Læs mere

Forbedret fremkommelighed på vejnettet i Hovedstadsområdet? Otto Anker Nielsen, Professor

Forbedret fremkommelighed på vejnettet i Hovedstadsområdet? Otto Anker Nielsen, Professor Forbedret fremkommelighed på vejnettet i Hovedstadsområdet? Otto Anker Nielsen, Professor Årsager til og effekter af trængsel Definition af trængsel Trængsel er et udtryk for trafikanternes nedsatte bevægelsesfrihed

Læs mere

Årsmøde. >>> Nyborg Strand >>> 8. oktober

Årsmøde. >>> Nyborg Strand >>> 8. oktober Årsmøde >>> Nyborg Strand >>> 8. oktober Informatikchef Per Friborg Velkommen Vejviser side 2 side 3 VELKOMMEN TIL VEJMAN.DK ÅRSMØDE Dagens program og Lokaleoversigt side 4-5 Kære deltagere, Præsentation

Læs mere

Overvågning af signalanlæg - Vejdirektoratets kommende løsning. Møde i KVF den 9. marts 2017

Overvågning af signalanlæg - Vejdirektoratets kommende løsning. Møde i KVF den 9. marts 2017 Overvågning af signalanlæg - Vejdirektoratets kommende løsning Møde i KVF den 9. marts 2017 Dagsorden 1. Den nuværende situation 2. Vision og målsætning for signalanlæg a) Vision og målsætning b) Use cases

Læs mere

En samlet blog til pædagogisk læringscenter på skolen PLC sharing fra skoleblogs.

En samlet blog til pædagogisk læringscenter på skolen PLC sharing fra skoleblogs. En samlet blog til pædagogisk læringscenter på skolen PLC sharing fra skoleblogs. http://specialcentertapsskole.skoleblogs.dk/ RAMMESÆTNING Der er mange opgaver under PLC. På vores skole drejer det sig

Læs mere

Digitalt vejnet på vej

Digitalt vejnet på vej Digitalt vejnet på vej - Forprojekt Trafikdage i Aalborg 24.08.2010 5. linie, Auditorium A Hans Jørgen Larsen, chefkonsulent HJL@VD.dk Agenda Baggrund og formål med forprojekt Digitalt vejnet Vilkår for

Læs mere

Tunnel under Marselis Boulevard

Tunnel under Marselis Boulevard Tunnel under Marselis Boulevard Anlæg af forbedret vejforbindelse Åhavevej Marselis Boulevard Århus Havn Information fra Århus Kommune til beboere og virksomheder Århus kommune Teknik og Miljø Trafik og

Læs mere

Principper for digitalisering og ny teknologi i Brønderslev Kommune

Principper for digitalisering og ny teknologi i Brønderslev Kommune Principper for digitalisering og ny teknologi i Brønderslev Kommune v. 1.0 22032017 Godkendt i Økonomiudvalget Dette dokument beskriver Brønderslev kommunes 5 overordnede digitaliseringsprincipper: 1.

Læs mere

Samfundsøkonomisk vurdering af trafikledelse. Opstilling af metoderamme og centrale beregningsforudsætninger

Samfundsøkonomisk vurdering af trafikledelse. Opstilling af metoderamme og centrale beregningsforudsætninger Transportdage 2006 Samfundsøkonomisk vurdering af trafikledelse. Opstilling af metoderamme og centrale beregningsforudsætninger Trafikøkonom Flemming Clausen, Vej- og trafikplanafdeling, Vejdirektoratet

Læs mere

Administrativ nummerering af offentlige veje og stier. Vejcenter Workshops Foråret 2007

Administrativ nummerering af offentlige veje og stier. Vejcenter Workshops Foråret 2007 Administrativ nummerering af offentlige veje og stier Vejcenter Workshops Foråret 2007 Vejcenter workshop Stig Hemdorff, Vejdirektoratet Flemming Pedersen, Vejdirektoratet Dagens program Hvad er CVF og

Læs mere

De adspurgte kommuner. Aalborg Esbjerg Frederiksberg. Glostrup Herning Middelfart Odense Syddjurs

De adspurgte kommuner. Aalborg Esbjerg Frederiksberg. Glostrup Herning Middelfart Odense Syddjurs Dette billede kan ikke vises i øjeblikket. Hvor skal vi hen med vejman.dk? 13. oktober 2011 Spørgeskema Hvilke opgaver bør vejman.dk understøtte? Sammenhæng til kommunens egne systemer Hvilke og hvordan?

Læs mere

Flådedata og fremkommelighed / trængsel

Flådedata og fremkommelighed / trængsel Civilingeniør Michael Knørr Skov, COWI A/S Baggrund og formål I Transport- og Energiministeriets "Projekt Trængsel" (2004) blev det anbefalet, at analyser af trængsel og fremkommelighed baseres på tidsstemplede

Læs mere

Kundekonsulenterne står til rådighed

Kundekonsulenterne står til rådighed vejman.dk Kundekonsulenterne står til rådighed Vejdirektoratets to kundekonsulenter er kommunens indgang til Vejdirektoratet. Vi har stor fokus på, at kommunen er tilfredse med vejman.dk og bl.a. får optimalt

Læs mere

FORSLAG TIL INDSATSOMRÅDER I DEN KOMMENDE STRATEGIPERIODE. EDS Netværksmøde d. 3 og 5. november 2015 v/annie Bekke Kjær

FORSLAG TIL INDSATSOMRÅDER I DEN KOMMENDE STRATEGIPERIODE. EDS Netværksmøde d. 3 og 5. november 2015 v/annie Bekke Kjær FORSLAG TIL INDSATSOMRÅDER I DEN KOMMENDE STRATEGIPERIODE EDS Netværksmøde d. 3 og 5. november 2015 v/annie Bekke Kjær KL har gennemført markedsanalyse på selvbetjeningsløsninger i efteråret 2015: Kommuner

Læs mere

Fleksibel tilgang til tværprofiler i åbent land

Fleksibel tilgang til tværprofiler i åbent land Fleksibel tilgang til tværprofiler i åbent land En ny håndbog for tværprofiler i åbent land er under udarbejdelse, og den forventes endeligt godkendt i foråret 2013. Håndbogen er baseret på en mere fleksibel

Læs mere

Evaluering af 10 trængselspletprojekter - resultater og anbefalinger

Evaluering af 10 trængselspletprojekter - resultater og anbefalinger Evaluering af 10 trængselspletprojekter - resultater og anbefalinger Trafikdage i Aalborg 22. august 2016 v/lone M. H. Kristensen og René Juhl Hollen Indhold Evalueringsprojekt Formål med evalueringsprojekt

Læs mere

Parathedsmåling. Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling. Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation

Parathedsmåling. Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling. Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling Parathedsmåling Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation Parathedsmålingen er et redskab, der

Læs mere

Status på 2 minus 1 veje Modullastvognstog i rundkørsler Cyklisthøjresving for rødt ATK faste kameraer? Hastighedcirkulære status plus andre ting

Status på 2 minus 1 veje Modullastvognstog i rundkørsler Cyklisthøjresving for rødt ATK faste kameraer? Hastighedcirkulære status plus andre ting Status på 2 minus 1 veje Modullastvognstog i rundkørsler Cyklisthøjresving for rødt ATK faste kameraer? Hastighedcirkulære status plus andre ting Anne Eriksson, VD København Trafiksikkerhed og cykling

Læs mere

Projektbeskrivelse. Teledialog med anbragte børn og unge. Projektleder: Stinne Højer Mathiasen Senest revideret: 150414 Version: 1.

Projektbeskrivelse. Teledialog med anbragte børn og unge. Projektleder: Stinne Højer Mathiasen Senest revideret: 150414 Version: 1. Teledialog med anbragte børn og unge Projektbeskrivelse Projektleder: Stinne Højer Mathiasen Senest revideret: 150414 Version: 1.0 Projektejer Projektleder Programleder Preben Siggaard, CBF Stinne Højer

Læs mere

Evaluering af RDS-TMC i Danmark. Jan Holm, Ph.D., Seniorkonsulent, TetraPlan A/S. Hvad er RDS-TMC? Trafikdage på Aalborg Universitet 2001 789

Evaluering af RDS-TMC i Danmark. Jan Holm, Ph.D., Seniorkonsulent, TetraPlan A/S. Hvad er RDS-TMC? Trafikdage på Aalborg Universitet 2001 789 Evaluering af RDS-TMC i Danmark Jan Holm, Ph.D., Seniorkonsulent, TetraPlan A/S Hvad er RDS-TMC? RDS betyder Radio Data System, mens TMC står for Traffic Message Channel, der er den fælles europæiske betegnelse

Læs mere

TRAFIKLEDELSE VED VEJARBEJDER PÅ KØGE BUGT MOTORVEJEN

TRAFIKLEDELSE VED VEJARBEJDER PÅ KØGE BUGT MOTORVEJEN TRAFIKLEDELSE VED VEJARBEJDER PÅ KØGE BUGT MOTORVEJEN Af civilingeniør Charlotte Vithen, afdelingen for Trafikal Drift, Vejdirektoratet. Artikel bragt i Dansk Vejtidsskrift Oktober 2002. I forbindelse

Læs mere

Parathedsmåling. Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation

Parathedsmåling. Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation Fase 2: Vejledning & Spørgeskema Vasketoiletter Parathedsmåling Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation Parathedsmålingen er et redskab, der hjælper til at tydeliggøre konkrete udfordringer,

Læs mere

DEN NYE VEJLOV INTRODUKTION

DEN NYE VEJLOV INTRODUKTION Indsæt billede: et billede skal du skifte til placeringen: PowerPointBilleder (L:), hvor alle Bech-Bruun billederne er gemt og Skift billede: Du skifter til et andet billede, ved at slette det eksisterende

Læs mere

Trafikomlægninger. Udvidet teknisk direktørmøde 28. september 2016 Louise Høst

Trafikomlægninger. Udvidet teknisk direktørmøde 28. september 2016 Louise Høst Trafikomlægninger Udvidet teknisk direktørmøde 28. september 2016 Louise Høst 2 Hvorfor skal vi tale om det igen og igen? Store gener for trafikanterne for billister, cyklister, buspassagerer, gående på

Læs mere

Digitale strategier for fremtiden - et praksisanvendeligt vidensgrundlag

Digitale strategier for fremtiden - et praksisanvendeligt vidensgrundlag Digitale strategier for fremtiden - et praksisanvendeligt vidensgrundlag Støttet af: Lotte Hviid Dhyrbye Tænketanken Fremtidens Biblioteker 3 punkter, 3 nedslag, 15 min. Baggrund & ambitioner Metoder &

Læs mere

Udveksling af dataom veje og trafik

Udveksling af dataom veje og trafik Udveksling af dataom veje og trafik Sanne Karlsen, seniorprojektleder har arbejdet med opgaven siden marts Velkommen til Brovst et gennemgående eksempel i oplægget Egon på vej til købmanden. han kan nemt

Læs mere

Parathedsmåling. Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling. Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation

Parathedsmåling. Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling. Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling Parathedsmåling Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation Parathedsmålingen er et redskab, der

Læs mere

3. Trafik og fremkommelighed

3. Trafik og fremkommelighed 3. Trafik og fremkommelighed 3.1 Trafik Fra 1998 til 1999 konstateredes en stigning på 3,6 pct. i trafikarbejdet, dvs. det samlede antal kørte km, på vejnettet i Danmark. En del af stigningen (ca. 1 pct.)

Læs mere

Udveksling af data om veje. Information om vejreferencemodellen

Udveksling af data om veje. Information om vejreferencemodellen Udveksling af data om veje Information om vejreferencemodellen Formålet med vejreferencemodellen VRD: At gøre det lettere at anvende og sammenstille data, der på en eller anden måde er relateret til en

Læs mere

Workshop om afbureaukratisering

Workshop om afbureaukratisering Workshop om afbureaukratisering OHRC 17. juni 2019 Anna B. Gantriis, HR- og byrådssekretariatschef Pernille Kapler Andersen, specialkonsulent HR - Byrådssekretariatet Program for workshop Kort introduktion

Læs mere

NOTAT. 1. Arbejdsdeling mellem forening og kommuner. Arbejdsdeling og økonomi Uddybende beskrivelse

NOTAT. 1. Arbejdsdeling mellem forening og kommuner. Arbejdsdeling og økonomi Uddybende beskrivelse NOTAT Projekt Kunde Foranalyse Samarbejde om digitalisering og it Greve Kommune, Guldborgsund Kommune, Holbæk Kommune, Kalundborg Kommune, Køge Kommune, Lejre Kommune, Lolland Kommune, Næstved Kommune,

Læs mere

Møde i følgegruppen for BedreBolig. Mandag d. 8. september 2014

Møde i følgegruppen for BedreBolig. Mandag d. 8. september 2014 Møde i følgegruppen for BedreBolig Mandag d. 8. september 2014 Agenda 13.00 13.15 Velkomst og præsentation af deltagere 13.15 13.30 Sidste nyt om BedreBolig 13.30 14.30 Lancering og markedsføring - Hvad

Læs mere

BOARD OFFICE BESTYRELSESPORTAL DER BOOSTER BESTYRELSENS ARBEJDE

BOARD OFFICE BESTYRELSESPORTAL DER BOOSTER BESTYRELSENS ARBEJDE BOARD OFFICE BESTYRELSESPORTAL DER BOOSTER BESTYRELSENS ARBEJDE Giv din bestyrelse et digitalt løft OM BOARD OFFICE Med bestyrelsesportalen BOARD OFFICE kan I administrere og planlægge bestyrelsesarbejdet,

Læs mere

Transportminister Carina Christensens tale om regeringens modtagelse af infrastrukturkommissionens betænkning

Transportminister Carina Christensens tale om regeringens modtagelse af infrastrukturkommissionens betænkning Pressemødet kl. 16.00 Havreholm den 10. januar 2007 Infrastrukturkommissionen Det talte ord gælder Transportminister Carina Christensens tale om regeringens modtagelse af infrastrukturkommissionens betænkning

Læs mere

Model for temasamarbejde på de danske biblioteker

Model for temasamarbejde på de danske biblioteker Model for temasamarbejde på de danske biblioteker Hvorfor? Andre Samarbejdspartnere Være med til at påvirke dagsordenen i dagens Danmark Stå stærkt og skabe en sammenhængskraft i hele landet via fælles

Læs mere