Fællesprogram for Gr.6

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fællesprogram for Gr.6"

Transkript

1 Fællesprogram for Gr Happiness Happiness is an emotion in which one experiences feellings ranging from contentment and satisfaction to bliss and intense joy. Jagten på lykken tager nye former. Lykke i form af forbrug og materielle goder har til alle tider været en alternativ, om end dårlig, løsning på denne higen, mens det sociale aspekt altid har været afgørende for menneskets velvære. At blive set, accepteret og værdsat er en nødvendighed for menneskets lykke. Videre, kan udfordring og det at mestre noget intensivere følelsen, samt følelsen af at man indgår i en større helhed. Her er f.eks. arbejde en vigtig faktor. Den lykke man kan købe for penge, har de sidste år udviklet sig fra at være rent materiale, målbart i valuta eller mærkevarer, til i større grad at være oplevelser. Det eksklusive har til alle tider været højt værdsat i større eller mindre grad, hvor man i vores tid kan tale om værdier som tid og samvær som luksusvarer. Fokus på lykke hænger delvis sammen med dens modpol, ulykkeligheden. I takt med den øgede velstand, øges en stræben eller en lykkelighed man ikke længer føler man ejer. Man øger krav og forventninger til lykken. Samværet med et andet menneske, kommunikation individer imellem, er en værdi hvori man kan forestille sig at lykken ligger. Denne lykke er grundlaget for konceptet bag borgerservice i Århus.

2 Happiness for borger/kunde Dette afsnit er skrevet på baggrund af vores observationer, spørgeskemaer og interview med medarbejderne. Som forbruger og bruger af borgerservice vil happinessfølelsen sandsynligvis opleves når mødet med Borgerservice er tilfredsstillende, dvs. at alt kører på skinner og hele proceduren virker efter hensigten og er velfungerende. Som kunde forventer man sjældent den store overvældende lykkefølelse, men oplevelsen af at et besøg ved en kommunal institution foregår problemfrit, kan være lige så tilfredsstillende. Et godt besøg hos BS vil bl.a. bestå af god og overskuelig og vejledende skiltning, lige fra man ankommer til rådhuset, og til man forlader lokalet; det kræver at ventearealer giver muligheder for afslapning, læsning, informationssøgning o.l. Køsystemet skal være effektivt og velfungerende; man vil blive mødt af en kyndig kundebehandler. Happiness for kundebehandler BS s grundlæggende koncept er baseret på en idé om det sociale menneske. Mødet med borgeren og organiseringen af arbejdet er en del af dette. Hvor enhver skal kunne udføre alle de services borgerservice tilbyder. Den vekslende og roterende arbejdsform giver en større fleksibilitet blandt medarbejderne. Hver enkelt medarbejders behov kan tilgodeses uden større strukturelle problemer. Denne fravælgelse af hierarki, samt de vekslende arbejdsopgaver, bliver af de ansatte understreget som positivt ved deres arbejdsplads. I tillæg nævnes tidsaspektet, hvor deadlines ikke findes, samt det varierende arbejdstempo som positive aspekter. Derudover har kontekstens organisering stor indvirkning på arbejdsmiljøet; velfungerende hjælpemidler og møblement; gode rumløsninger; godt indeklima og et reguleret støjniveau.

3 Borgerservice Borgerservice ligger som en del af Århus Rådhus, tegnet af arkitekterne Arne Jacobsen og Erik Møller og blev indviet i Bygningen er fredet i 1995, pga. dens enestående arkitektur. Da borgerservice blev flyttet til Rådhuset i januar 2006, har man skulle tage hensyn til fredningen og det ønsker vi også gøre. Borgerservice har været igennem en omstrukturering, der har foregået i samarbejde med arkitektfirmaet 3part og kommunikationsfirmaet 508. Medarbejderne skal kunne varetage alle borgerens problemer og dermed også varetage alle arbejdsområder og arbejdsfunktioner på borgerservice. Dette styrker arbejdspladsen på den måde, at der aldrig er et svagt led, trods fravær; en fordel både for medarbejder og borger. Borgerservice er inddelt i zoner. Kvikzonen tager sig af de hurtige konsultationer, hvor borgeren bliver sat ind i borgerservices hjemmeside, for ved senere anledninger, selv at kunne håndtere den. Kvikzonen er som udgangspunkt tænkt som et papirløst område. Kommunesammenlægningerne har dog skabt problemer og papirrodet kan ikke undgås, da der ikke findes tilstrækkelig opbevarings- og arkiveringsplads. Kvikzonen er placeret i midteraksen af storrumskontoret og plages derfor af megen trafik, trængsel og urolighed, noget som påvirker den tilstødende langsom-zone, og som også skaber problemer for konfidentielle ærinder, da der ikke findes passende afskærmning. Borgerservice har en filosofi omkring en personlig kontakt med borgeren. De er ikke blot et nummer der bliver råbt op, men man tager sig personligt af kunden ved at hente vedkommende i venteområdet og gelejde dem hen til arbejdspladsen.

4 Hvad vi vil med opgaven Bruger/målgruppe Vores løsningsforslag tager udgangspunkt i borgerens møde med BS, og målgruppen inkluderer både borgeren og den ansatte på borgerservice. Emne/problem Borgerservice opleves kaotisk for borgerne. De fysiske rammer er ikke tilpasset borgerservices koncept. Strategi Den nuværende indretning og koncept i BS, tager udgangspunkt i de funktioner servicen tilbød som udgangspunkt. Senere har services som pas og kørekort blevet lagt ind over konceptet, og virker som forstyrrende elementer i et koncept, der med udgangspunkt fungerede godt, og som vi har stor sympati for. På baggrund af vores registreringer, vælger vi at varetage de dele af det eksisterende koncept, som vi mener fungere, og som vi opfatter som BS idealistiske fundament., Vi vil redefinere arbejdssituationen og planløsningen, i de lokaler BS til dato ligger i. Mål At skabe et velfungerende og imødekommende Borgerservice for både kunde og kontorpersonale. Løsningsforslag Magdalena: Et aflastningsmøbel Louise: En opbevaringsenhed Majken: Et ventemøbel Mari: Afskærmning

5 Möbel åt de anställda Magdalena Ekström Kontext På Borgerservice sköter de anställda olika arbetsuppgifter som resulterar i tre olika arbetsformer. Den första arbetsformen är arbetet i receptionen. När man kommer in på Borgerservce i Århus blir man bemött av en eller flera anställda vid receptionsdisken. Bakom den höga disken står de upp för att vara synliga och för att ge ett representativt- och välkomnande bemötande. En annan arbetsform är då de tar emot korta kundärenden i den sk kvikzonen. De arbetar vid bord och har stolar att sitta på, men sitter gör de bara i korta stunder och de rör sig mycket fram och tillbaka i den öppna kontorlandskapet. Den sista arbetsformen är då de anställda tar emot längre ärenden, såsom pass, då sitter de mest ner och under längre stunder. Arbetsställningen här är väldigt statisk och fungerar som de flesta kontorsjobb gör man sitter på ett ställe och i samma position över lång tid.

6 Möjligheter Kan jag göra en produkt som avlastar de anställdas kroppar vid enformigt arbete och skapar bättre arbetsställning? En produkt som kan passa in i alla arbetssituationer på Borgerservice? Något som skulle fungera både för den som utför arbete sittandes eller den som är ståendes. I receptionen står de upprätt i en längre tid, vilket kan vara tröttande för rygg, knä och fötter. Hur kan jag motverka detta? Vid en föreläsning av Galen Cranz, fick jag reda på att sitta ner inte är den optimala ställningen för kroppen i en längre tid. Att stå med stöd är den ställningen som är skonsammast för kroppen i upprest tillstånd. Det sägs att den bästa arbetsställningen är den nästa. Därför borde man underlätta för peronalen att byta ställning och röra på sig. Istället för att personalen ska sätta sig ner på en stol mellan turerna fram och tillbaka från printer, kund och dylikt, kanske en position där man står men får stöd skulle underlätta att från stillastående position till rörelse. Personalen som sitter med passärenden borde blir stimulerade till att sitta mindre statisk. Fokus Mitt område på arbetsplatsen kommer inte att vara koncentrerad kring en funktion, utan utspridd över kontorslandskapet: Vid mötet mellan kund och anställd vid receptionsdisken och vid borden där långa och korta ärenden tas emot. Min produkt kommer primärt att vara riktad till de anställda på Borgerservice, men får gärna bli användbar på andra öppna kontorslandskap.

7 Mål Var går gränsen mellan att sitta, stå och stödja sig? Definitionen av att sitta är en viloposition med stöd från rumpa eller lår där torson är mer eller mindre upprätt. Att stå betyder att man har upprätt kroppsställning med tyngd på fötterna utan att förflyttas. Att stödja innebär att något hålls uppe och inte på ett oönskvärt sätt påverkas av tyngdkraften. Min intention att göra en möbel som ger kroppen stöd vid en ställning som befinner sig i gränslandet mellan sittande och stående position. Vad heter denna position? Jag vill ta reda på hur man gör ett justerbart stå-stöd med sittfunktion och som tar lite plats! Hur kombinerar jag dessa egenskaper i en möbel? Metod För att nå mitt mål kommer jag att ta reda på mer om ergonomi och om Galen Cranz arbete. Jag kommer att utreda var gränsen går mellan sittande och stående position. Genom matrialstudier, att skissa och bygga modeller i 1:5 tänker jag att jag vill nå målet av att skapa en slutlig produkt, om möjligt i verklig storlek.

8 En opbevaringenhed Louise Nørholm Man kan jo ikke tage et hul med sig. Man kan jo ikke tage et hul med sig. Sådan udtaler en medarbejderne i Borgerservice sig under det indledende interview som havde til formål at identificere de mest aktuelle problemstillinger på arbejdspladsen. En udtalelse der var utroligt sigende om et mislykket forsøg på at løse et stort opbevaringsproblem, der er opstået efter at borgerservice løbende er blevet tildelt flere opgaver. Løsningen afhjælper desværre ikke medarbejdernes opbevaringsproblem, og er i deres øjne ubrugelig. Problematikken er opstået på baggrund af nogle strukturelle koncepter, som under tiden er blevet brudt. Der ønskes i denne opgave at komme med et brugbart løsningsforslag til den manglende opbevaring. Kontekst Rammen omkring borgerservice er struktureret på et meget konceptuelt plan. De forskellige koncepter er meget sympatiske og tager vare på både borger såvel som medarbejder. Et af koncepterne bag borgerservice er, som også beskrevet i fællesprogrammet, at medarbejderne ikke skal have faste pladser. De skal derimod kunne arbejde på alle pladser, henholdsvis i kvikzonen, langsomzonen, ved telefonen og i ankeret. Tanken er at denne rotation skal skabe stabilitet og variation. Et andet meget essentielt koncept bag kontormiljøet i borgerservice er at kontoret skal virke som en papirløs arbejdsplads. Borgerservice skal fungere som en medhjælp til selvhjælp, hvor medarbejderen sammen

9 med borgeren løser den problemstilling borgeren kommer med på hjemmesiden. Dette koncept er ikke muligt at efterleve, da BS undertiden er blevet pålagt opgaver der kræver papirarbejde, stempler, skriveredskaber mm. Det skaber store problemer i borgerservice og i konstellation med konceptet om rotation og variation, opstår problemet om opbevaring af personlige papirer og andre ting. Borgerservice eget løsningsforslag. Den enkelte arbejdsstation indeholder arbejdsbord og modul der skjuler harddisk samt andet teknik, samt fungerer som en afskærmning til arbejdsstationen. I modulet er der forsøgt at integrere en opbevaringsmulighed. Helt præcist er der skåret et hul med stiksav (i frihånd). dette skaber kun endnu en mulighed til at ligge noget af på, men tager ikke hensyn til konceptet omkring rotation, og er derfor ikke en holdbar løsning. Designpotentiale For at løse problemstillingen omkring opbevaring, må der tages stilling til koncepterne bag strukturen i kontormiljøet. Enten bør konceptet omkring det eksisterende papirløse kontormiljø forfølges og på den baggrund søges løsninger der gør det muligt, at rotere uden at have ting med sig fra bord til bord. Eller også må man komme til den erkendelse at konceptet ikke fungere optimalt i praksis og at man ikke kan undgå papirer mellem medarbejder og kunde. I denne opgave ønskes der at arbejde med løsningsforslag der bygger på den overbevisning, at den mest holdbare løsning må være et kontormiljø hvor der indgår papirarbejde. Desuden ønskes der at varetage en række udfordringer der tager hensyn til de ansattes arbejdsredskaber og øvrige ejendele, da de hver morgen skal indtage en ny plads.

10 Fokus Formålet med opgaven er at designe et opbevaringssystem til hver medarbejder som skal kunne indgå i hver arbejdsstation. Modulet skal kunne indeholde papirer, stempler (nogle medarbejder bruger 10 forskellige), skriveredskaber mm. Der er behov for at enheden kan kobles fra arbejdsstationen og tages med ud i medarbejderzonen hvor enheden kan opbevares til dagen for at respektere konceptet om roterende arbejdspladser. Enheden skal kunne stå alene, let tilgængelig når den er koblet til arbejdsstationen samt være mobil. Mål Der ønskes at frembringe en enhed der kan integreres i arbejdsstationerne, hvor den er nem at komme til, og at den kan fremstå alene som enhed, samt at enheden kan integreres i personalets personlige lockerskab backstage når dagen er omme. Aaaa. Krav Mobilitet, letvægt, integreres i lockerskab, integreres i arbejdsstationen. Metode På baggrund af en kommende dybdegående undersøgelse og analyse af eksisterende arbejdsstationer og arbejdsrytme på borgerservice, vil der gennem individuelt arbejde, findes frem til et løsningsforslag. Der vil derudover undersøges eksisterende opbevaringsforslag i andre kontormiljøer. Primært vil der arbejdes gennem håndskitsering sideløbende med modelarbejde. Aflevering En fælles planche der viser omstruktureringen af borgerservice og afgrænser de fire individuelle projekter.

11 En individuel planche der viser koncept og løsning. En PowerPoint præsentation der viser proces og analyse. Fælles og individuelt program og reflektionsark. Model 1:1

12 Et ventemøbel Maiken Kasdorf Indledning Det at vente forbinder vi sjældent med lykkefølelse, men mere som noget ukomfortabel, frustrerende og til tider også som et irritationsmoment. Borgerservices venteområde kan bevirke det samme, da der ikke er taget højde for de aktiviteter, der foregår i området, samt de forskellige positioner ethvert menneske indtager i en ventesituation. Men er det muligt at ændre oplevelsen af at vente? Kontekst Træk et nummer, vent til dit nummer bliver vist på tavlen og find skranken dit nummer passer til! - Man kan ofte føle sig som et nummer i det offentlige system. Borgerservice har forsøgt at gøre op med problemet omkring nummersystemet. Ideen med den medmenneskelige behandling er god og ønskes også bevaret i opgaven, men selve ventearealet fungerer ikke optimalt. Der forefindes kun én venteposition - nemlig den siddende. Det er den som ikke fungerer i sammenhæng med borgerservice, da der sker flere aktiviteter i området. Her er tale om indhentning af informationer i form af pjecer og brochurer, udfyldning af blanketter, læsning af dagens avis, og generelle former for ventepositioner, som siddende og stående.

13 Ventearealet er en vigtig del af borgerservice. Det er andet skridt ind i borgerservices system, efter personlig udlevering af nummer ved skranken. Den personlige udlevering af nummer, udspringer i ideologien om, at skabe en menneskelig kontakt med borgeren. Efter udlevering af nummeret indtager man venteområdet, der opstår dog ofte trængsel, pga. af den store efterspørgsel af medhjælp til selvhjælp, som bliver håndteret af arbejdsområdet Kvik-zonen. For netop at gøre ekspeditionen i kvikzonen hurtigere, udleveres de nødvendige blanketter i skranken ved ankomsten. For at spare tid udfyldes disse derfor i venteområdet, men fordi det i starten har været tanken, at kvikzonen skulle være et papirløst kontorområde, som dog ikke har kunnet virkeliggøres, er der derved opstået problemer i venteområdet, da denne ikke er indrettet til at udfylde blanketter i. Den nuværende sofa, der strækker sig igennem venteområdet, gør det besværligt at udfylde de nødvendige blanketter. Selvom der står enkelte borde rundt omkring ved sofaen, er der langt fra nok til alle. Den siddende stilling ved et sofabord, er derudover en meget ukomfortabel stilling, for at skulle udfylde blanketter i. Når der dertil tillægges trængsel i venteområdet, og sofaen er optaget, må man finde andre måder at udfylde blanketterne på, såsom at sidde sig i hug ved sofabordet eller bruge væggen som skriveunderlag. Det er langtfra nogle optimale forhold, man kunne ønske sig for venteområdet. Dertil kommer den mangelfulde belysning. Som nævnt i fællesprogrammet, blev bygningen fredet i 1995, og omstruktureringen af borgerservice i 2005 der medførte, at venteområdet skulle rumme blanketudfyldning, og denne funktion kræver en optimal belysning. Tilgængeligheden af sofaen og dens dimensioner, højden og dybden, gør den vanskelig at benytte af ældre og gangbesværede. Armlæn ville kunne fremme tilgængeligheden for disse bruger. Der skal i høj grad til tages hensyn til tilgængeligheden i dette område.

14 Designpotentiale Designpotentialet ligger i problemstilling omkring organisering og strukturering af venteområdet, hvor der indgår forskellige aktiviteter. Der skal undersøges, hvilke konkrete behov brugeren på borgerservice har, og hvilke krav det stiller til møblementet i venteområdet. Fokusset vil være på brugeren i opgaven. Ved at se på den nuværende situation ses mange problematikker. Disse er opstået på baggrund af et koncept omkring et papirløse system, som dog i praksis ikke fungerer. Men erkender man, at ideologien ikke fungerer, er det muligt at udarbejde løsningsforslag, der eksempelvis varetager problematikken omkring venteområdet, hvor udfyldningen af blanketter er en af problematikkerne. Her kan der arbejdes med løsningsforslag, der omfatter skrivepulte i stående eller siddende stilling, belysningen samt praktisk løsninger til placering skriveredskaber. Derudover kan der arbejdes med de forskellige ventepositioner borgeren kan indtager, hvor analysen vil belyse ventepositioner i andre sammenhæng. Kan disse fortolkes ind i ventemøblementet, så både den individuelle måde at vente på og tilgængeligheden varetages? Og hvordan kan dette gøres til et modulsystem, der kan tilpasses ethvert venteareal? Fokus/undersøgelser På baggrund af fremtidige undersøgelser omkring det at vente og med fokus på de behov og krav borgerservice stiller venteområdet, undersøges hvordan de forskellige funktioner i venteområdet kan kombineres, struktureres og konstrueres logisk og rationelt. Borgerservice har brug for et venteområde, der er struktureret efter de forskellige ventepositioner, og som tilnærmer sig alle ti personas borgerservice har fastlagt som potentielle brugere, dvs. at ældre og gangbesværede også skal have mulighed for, at kunne vente i en optimal

15 position. Skal møblet kunne transformeres eller kombineres med flere moduler og andre funktioner? Med brugerens behov imente, er det et mål at fokusere på et modulsystem, der kan kompensere for alle ventepositioner. Mål Målet er at skabe et modulært ventemøblement, der tager udgangspunkt i de forskellige ventepositioner og aktiviteter der skeer i venteområdet, og derved skabe større lykkefølelse for den ventende. Møblementet skal være et modulsystem, således at møblet ikke kun er tilegnet venteområdet i borgerservice men også andre ventearealer. Der skal tages hensyn til møblets udformning herunder materialet, da møblet dagligt gæster flere hundrede borgere. Møblet skal have styrke og komfort og der stillet krav omkring vedligeholdelse og rengøring. Metode Det individuelle arbejde vil bestå af en undersøgelse omkring ventepositioner og borgerservices krav til et venteområde. Herefter vil der arbejdes videre med en vekselvirkning mellem progressiv skitsering og modellering af projektet. Aflevering Aflevering vil indeholde en fælles planche, der viser omstruktureringen af borgerservice og afgrænsningerne for de fire individuelle projekter. En individuel planche, der viser koncept og løsning. En PowerPoint præsentation, der viser proces og analyse. Fælles og individuelt program og refleksionsark. Model 1:1, muligvis kun enkelte moduler, eller i anden mere passende skala 1:2 eller 1:5.

16 Afskærmning Mari Watn En romdeler til brug både for medarbeider og kunde. Et møbel eller en installasjon, som gir brukeren et stille øyeblikk, i en kontekst hvor støj, bevegelse og stress råder. Kontekst: Borgerservice Borgerservice er et sted fyllt med mennesker i bevegelse. Arbeidsstrukturen gjør at medarbeiderne beveger seg langt mer enn vanlig er, i en storkontorkontekst, og den jevne strømmen av borgere, skaper stor aktivitet også i venteområdet. Som medarbeider i et storromskontor, hvor tempoet er skrudd opp, og effektiviteten måles i antall skritt løpt, kan støj og den evige bevegelsen bli for mye. Som i alle slags situasjoner, kan man et øyeblikk stoppe opp pg lengte etter et stille øyeblikk, et rom for seg selv. Et stykke fred fra tilværelsen, fra andre mennesker, fra lamper og tapeter, fra forstyrrelser og frustrasjon. Som borger er møtet med offentlige kontorer og byråkratiet er ofte en stressfyllt situasjon, som rammer nakkemusklaturen langt mer enn nødvendig er. Noen sier andre mennesker er helvete, og i ventesituasjonen er dette et utsagn de fleste kan forholde seg til; Dårlig

17 inneklima; andre menneskers mangel på motorikk eller finfølelser for privatsfære; for få sitteplasser; en kø uten bevegelse; et tidsaspekt man ikke kjenner eller kan ta stilling til. -Og Det Offentlige Grå Det gjenkjennelige leder oss gjennom hverdagen. Koder og tegn forteller hva, hvor og hvem. Som oftest i så stor grad at man burde stoppe opp, og dvele ved hvorfor. Offentlige kontorer er ofte kjennetegnet ved en ensformig gråhet, som er ment å signalisere effektivitet og seriøsitet. Miljøene savner ofte et mennesklig tilsnitt, og et besøk oppleves for mange som et negativt aspekt ved det å være borger og del av et organisert samfunn. Tanken på de offentlige kontorer fremkaller bilder av uendelige rekker av ventende, av et maskineri noen har glemt å olje; av høflighetsfraser og de uperssonlige, ergonomisk riktige bord og stole. Selv på et sted som BS, hvor borgeren er i fokus, glemmer man å tilrettelegge for mennesket. Skal alle disse kontorlandskapene skulder mot skulder og for all tid stille demonstrere mot all form for anderledeshet? Skal vi dyrke minste fellesnevner, eller skal vi dyrke det som skiller seg ut?. Det som skiller borger fra borger og som skaper individet?. For det er vel tross alt individet og dets særegenheter vi ellers ser etter i alle de situasjoner hvor møter skjer. Det er den lille forskjellen som forteller noe mer enn at vi er et menneske. Konseptet bak Borgerservice er, med utgangspunkt i medarbeidernes ønsker, et konsept hvor møtet mellom mennesker står i fokus, og hvor kunden skal føle seg velkommen. Dette blir i størst grad uttrykt i de

18 rutiner man finner omkring kundens rute fra ankomst til adjø, og mindre i den måten møblementet og romløsningene er utarbeidet på. (De forventninger man som kunde har, til en institusjon som BS, blir i høyeste grad innfridd; møblementet lukter av kontor, fargevalget er sparsommelig og dust, romløsningen byr ikke på store overraskelser.) Hvorfor er overraskelsen utelukket fra kontorlandskapet? Tradisjonell tankegang tilsier det effektive, praktiske pg funkjsonelle jobber best uten forstyrrelser fra det uventede og det vakre. Prangende pynt og iøyenfallende dekorasjoner stjeler oppmerksomhet fra det som er viktig. Jeg ønsker i denne oppgaven å stille spørsmål ved den måten man innreder et kontorlandskap; å skape et møbel som bryter med oppfatningen av hva man behøver et sted som borgerservice. Jeg vil bevege meg bort fra det funksjonelle og praktiske som hovedfokus, og la overraskelsen spille en større rolle; forsøke å finne rom for en annen estetikk i det offentlige kontorlandskapet. Jeg håper å skape et møbel for individet, i en ramme hvor det som oftest oppfattest som en mindre brikke i et større spill. Fokus Å skape et møbel/installasjon, som oppleves som et spennende og nyttig del av inventaret på borgerservice, men som også formår å stille spørsmål omkring hvordan vi bruker vår tid, og hvordan vi lar oss påvirke av våre omgivelser. Møbelet/installasjonen skal også skape fokus omkring den holdning vi har til kontoret, eller offentligheten, og forhåpentligvis kunne tøye grenser for hva man oppfatter som effektivt og nyttig.

19 Mål Å skape en avskjerming, som skjerper brugerens privatsone ; Et møbel/romlig konstruksjon, et estetisk element, som står i kontrast til, men samtidig oppfattes som et positivt del i, sine omgivelser. Krav til installasjonen Skal kunne håndteres av en person Skal være mobil og foranderlig. Skal være et positivt elemen også når ikke i bruk. Stikkord Estetikk. Overraskelse Glede. Det anderledese. Lengsel. Brudd. Metode En veksling mellom skissering i hånden og modellarbejde.

Borgerservice Et møde mellem mennesker. Program for gruppe 6/ Eskimo: Louise, Maiken, Magdalena & Mari Inst. IV, AAA, efterår 2007

Borgerservice Et møde mellem mennesker. Program for gruppe 6/ Eskimo: Louise, Maiken, Magdalena & Mari Inst. IV, AAA, efterår 2007 Borgerservice Et møde mellem mennesker Program for gruppe 6/ Eskimo: Louise, Maiken, Magdalena & Mari Inst. IV, AAA, efterår 2007 Happiness Happiness fpr borger Happiness for medarbejder Borgerservice

Læs mere

Bibelleseplan IMI KIRKEN - 2015. Gunnar Warebergsgt. 15, 4021 Stavanger - www.imikirken.no

Bibelleseplan IMI KIRKEN - 2015. Gunnar Warebergsgt. 15, 4021 Stavanger - www.imikirken.no Bibelleseplan IMI KIRKEN - 2015 Gunnar Warebergsgt. 15, 4021 Stavanger - www.imikirken.no Godt nytt år! Når 2015 ligger åpent foran oss, er utgangspunktene våre forskjellige for å gå inn i året. Men behovet

Læs mere

vägledning / vejledning / veiledning Rutmönstrad merinoull Merino-uld i tern/rutemønstret merinoull

vägledning / vejledning / veiledning Rutmönstrad merinoull Merino-uld i tern/rutemønstret merinoull vägledning / vejledning / veiledning 600313 Rutmönstrad merinoull Merino-uld i tern/rutemønstret merinoull Du behöver Konstsiden (fodertyg) Merinoull Gammal handduk Resårband Dänkflaska Torktumlare Börja

Læs mere

DNS 2010 DNS 2010 DNS 2010 DNS 2010 DNS 2010 DNS 2010 DNS 2010 DNS 2010 DNS 2010 DNS 2010 DNS 2010 DNS 2010 BV.1: [LAUNCH]

DNS 2010 DNS 2010 DNS 2010 DNS 2010 DNS 2010 DNS 2010 DNS 2010 DNS 2010 DNS 2010 DNS 2010 DNS 2010 DNS 2010 BV.1: [LAUNCH] BV.1: [LAUNCH] BV.2: [TARGET_GROUP] Nr.4: Hvorfor fik i ikke jeres primære mål opfyldt? For få besøgende Der var for få deltagere rundt på standene til at det fik effekt. Kun få af alle deltagere nåede

Læs mere

Korpsnytt. September, Oktober og November 2013. Jeg er verdens lys. Den som følger meg skal ikke vandre i mørket, men ha livets lys. Joh.8.

Korpsnytt. September, Oktober og November 2013. Jeg er verdens lys. Den som følger meg skal ikke vandre i mørket, men ha livets lys. Joh.8. Korpsnytt September, Oktober og November 2013 Jeg er verdens lys. Den som følger meg skal ikke vandre i mørket, men ha livets lys. Joh.8.12 Korpslederen har ordet.. Tiden går fort. I mars 2012 kom vi

Læs mere

PERSONALEFACILITETER DET ERGONOMISKE ARBEJDSMILJØ

PERSONALEFACILITETER DET ERGONOMISKE ARBEJDSMILJØ PERSONALEFACILITETER DET ERGONOMISKE ARBEJDSMILJØ November 2013 Fly-inn F Fritidsaktiviteter Understøttende Skærmbekendtgørelsens særlige bestemmelser De særlige bestemmelser gælder, når medarbejderen

Læs mere

FIRST LEGO League. Sorø 2012

FIRST LEGO League. Sorø 2012 FIRST LEGO League Sorø 2012 Presentasjon av laget Team All Stars! Vi kommer fra Dianalund Snittalderen på våre deltakere er 12 år Laget består av 5 jenter og 4 gutter. Vi representerer Holbergskolen Type

Læs mere

RH Lounge RH Session RH Visit

RH Lounge RH Session RH Visit RH Lounge RH Session RH Visit RH Lounge, RH Session og RH Visit. I denne brochure præsenterer RH tre stole, der øger siddeoplevelsen i f.eks. konference-, møde- og undervisningslokaler samt venteværelser

Læs mere

Møde med nordmanden. Af Pål Rikter. Rikter Consulting. Find vejen til det norske bygge- og anlægsmarked

Møde med nordmanden. Af Pål Rikter. Rikter Consulting. Find vejen til det norske bygge- og anlægsmarked Møde med nordmanden Af Pål Rikter Find vejen til det norske bygge- og anlægsmarked Seminar hos Væksthus Sjælland, 23. januar, 2014 På programmet Hvem er jeg? Basale huskeregler Typografier Mødekulturen

Læs mere

Sygefravær er individuelt, men løsningerne er et fælles anliggende.

Sygefravær er individuelt, men løsningerne er et fælles anliggende. Sygefravær er individuelt, men løsningerne er et fælles anliggende. I denne powerpoint finder du som leder eller personaleansvarlig forskellige slides og øvelser, du kan bruge til at sætte spot på sygefraværet

Læs mere

FIRST LEGO League. Gentofte 2012. Josefine Kogstad Ingeman-Petersen

FIRST LEGO League. Gentofte 2012. Josefine Kogstad Ingeman-Petersen FIRST LEGO League Gentofte 2012 Presentasjon av laget Team Rolator Vi kommer fra Søborg Snittalderen på våre deltakere er 13 år Laget består av 4 jenter og 6 gutter. Vi representerer Gladsaxe skole Type

Læs mere

Krumtappen et handicapcenter i Ballerup Kommune

Krumtappen et handicapcenter i Ballerup Kommune Krumtappen et handicapcenter i Ballerup Kommune Selve bygningen, som huser handicapcenteret, er formet som en krumtap noget medarbejderne i sin tid selv var med til at beslutte. Krumtappen er et dag- og

Læs mere

Kan vi fortælle andre om kernen og masken?

Kan vi fortælle andre om kernen og masken? Kan vi fortælle andre om kernen og masken? Det kan vi sagtens. Mange mennesker kan umiddelbart bruge den skelnen og den klarhed, der ligger i Specular-metoden og i Speculars begreber, lyder erfaringen

Læs mere

FIRST LEGO League. Fyn 2012. Carl Rau Gutt 10 år 0 kirstine pedersen Jente 11 år 0 esther poulsen Jente 11 år 0 Lise Jørgensen Jente 11 år 0

FIRST LEGO League. Fyn 2012. Carl Rau Gutt 10 år 0 kirstine pedersen Jente 11 år 0 esther poulsen Jente 11 år 0 Lise Jørgensen Jente 11 år 0 FIRST LEGO League Fyn 2012 Presentasjon av laget Biz 2 Vi kommer fra Aarup Snittalderen på våre deltakere er 11 år Laget består av 4 jenter og 6 gutter. Vi representerer Aarupskolen Type lag: Skolelag

Læs mere

rpm Tilbud 10-ÅRS JUBILÆUM 2014 Tilbuddet gælder til og med september 2014.

rpm Tilbud 10-ÅRS JUBILÆUM 2014 Tilbuddet gælder til og med september 2014. rpm Tilbud 10-ÅRS JUBILÆUM 2014 Tilbuddet gælder til og med september 2014. VI fejrer, at RPM i 2014 fylder 10 år i Norden Du betaler kun 10% FOR EN RPM grunduddannelse Din pris: 195 DKK. Normalpris: 1995

Læs mere

600207 Tips & Idéer. Smycken av metall- och wiretråd Smykker af metal- og wiretråd/smykker av metall- og wiretråd

600207 Tips & Idéer. Smycken av metall- och wiretråd Smykker af metal- og wiretråd/smykker av metall- og wiretråd 600207 Tips & Idéer Smycken av metall- och wiretråd Smykker af metal- og wiretråd/smykker av metall- og wiretråd SV Stelt halsband med pärlor, 38 cm 150 cm lackerad koppartråd eller silvertråd 925, diam.

Læs mere

Bilag 10. Side 1 af 8

Bilag 10. Side 1 af 8 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 Transskribering af interview m. medarbejder 6, 17.april

Læs mere

Harald Michalsen og Lasse Storr-Hansen TPLAN FORBEDRINGER I VERSJON 28.3 2007-2008...2 DET NYE DOKUMENTINTERFACE...4

Harald Michalsen og Lasse Storr-Hansen TPLAN FORBEDRINGER I VERSJON 28.3 2007-2008...2 DET NYE DOKUMENTINTERFACE...4 Indholdsfortegnelse 1 af 13 TPLAN FORBEDRINGER I VERSJON 28.3 2007-2008...2 DET NYE DOKUMENTINTERFACE...4 TPLAN OG FILER...5 SKOLEKODEN SOM EFTERNAVN... 5 HVAD SKER DER OMME BAG VED... 6 FILER - NYT DOKUMENT...

Læs mere

FIRST LEGO League. Horsens 2012

FIRST LEGO League. Horsens 2012 FIRST LEGO League Horsens 2012 Presentasjon av laget Team Grande Vi kommer fra Horsens Snittalderen på våre deltakere er 12 år Laget består av 4 jenter og 4 gutter. Vi representerer Torstedskolen Type

Læs mere

TP 20 96-15. www.ifosanitar.com

TP 20 96-15. www.ifosanitar.com TP 20 96-15 0392983 SE Pump DK Pumpe 1670318 www.ifosanitar.com SE Montering av elpump för Ifö Solid duschkabiner. Karet Bestäm enl. fig på vilket ben pumpenheten skall fästas för att dess avlopp skall

Læs mere

Inklusion. hvad er det????

Inklusion. hvad er det???? 1 Inklusion. hvad er det???? Inklusion starter derhjemme ved spisebordet med sproget, et inkluderende sprog, når vi taler om de andre børn i institutionen. I som forældre har en betydelig rolle i inklusionsarbejdet.

Læs mere

Gladsaxe Kommune Borgerservice. Tilfredshedsundersøgelse 2008. December 2008

Gladsaxe Kommune Borgerservice. Tilfredshedsundersøgelse 2008. December 2008 Borgerservice Tilfredshedsundersøgelse 2008 December 2008 Indhold Slide nr. 3 Konklusioner 4 9 Tilfredshed alt i alt 11-13 Godt ved besøget og gode råd til Borgerservice 14 15 Henvendelse i Borgerservice

Læs mere

Tips & Idéer Nunofilt

Tips & Idéer Nunofilt 600306 Tips & Idéer Nunofilt SE Vägledning till tyger som är filtade med hjälp av en torktumlare Du behöver Blankt, syntetiskt fodertyg Merinoull Siden, ponge 5, eller gasväv Gammal handuk Plastbalja Varmt

Læs mere

JESUS ACADEMY TEMA: GUDS FULDE RUSTNING

JESUS ACADEMY TEMA: GUDS FULDE RUSTNING Tro på Gud Det første punkt i troens grundvold er Omvendelse fra døde gerninger, og dernæst kommer Tro på Gud.! Det kan måske virke lidt underlig at tro på Gud kommer som nr. 2, men det er fordi man i

Læs mere

Køge Gymnasium HF. Elevtrivselsundersøgelse 2010. Datarapportering ASPEKT R&D A/S

Køge Gymnasium HF. Elevtrivselsundersøgelse 2010. Datarapportering ASPEKT R&D A/S Køge Gymnasium HF Elevtrivselsundersøgelse Datarapportering ASPEKT R&D A/S Undersøgelsen på Køge Gymnasium, HF Køge Gymnasium, HF - Elevtrivselsundersøgelse Der har deltaget i alt elever ud af mulige.

Læs mere

TAP'ers evaluering af fleksordning Dato 2010-09-29 10:20:03

TAP'ers evaluering af fleksordning Dato 2010-09-29 10:20:03 Navn TAP'ers evaluering af fleksordning Dato 2010-09-29 10:20:03 Hvad er din holdning til fleksordningen? Hvilke fordele kan du se ved ordningen? (Gerne flere svar) Andre fordele: Det gavner både SDU og

Læs mere

Vi er ikke et typehusfirma. men eksperter i at bygge det hus, du vil have DINE DRØMME- TRYGT I HUS

Vi er ikke et typehusfirma. men eksperter i at bygge det hus, du vil have DINE DRØMME- TRYGT I HUS Vi er ikke et typehusfirma men eksperter i at bygge det hus, du vil have DINE DRØMME- TRYGT I HUS VELKOMMEN TIL ALBOHUS Hvilken type er du? Der er mange nødvendige valg at træffe, før man påbegynder et

Læs mere

Bilag 6: Transskribering af interview med deltager nr. 1

Bilag 6: Transskribering af interview med deltager nr. 1 Bilag 6: Transskribering af interview med deltager nr. 1 Indledning INT: Okay, det er denne her brochure, det handler om. D: Mmm. INT: Og hvad tror du, den handler om? D: Den her brochure? Den handler

Læs mere

2) I træningen af finteteknikken sættes der fokus på at angrebsspilleren:

2) I træningen af finteteknikken sættes der fokus på at angrebsspilleren: 4.2. Finter Ideen med fintespillet er, at angrebsspilleren kan finte sig på kant af sin direkte forsvarsspiller ved anvendelse af mindst mulig plads og dermed få skabt en overtalssituation. Angrebsspillet

Læs mere

FIRST LEGO League. Herning 2012

FIRST LEGO League. Herning 2012 FIRST LEGO League Herning 2012 Presentasjon av laget Hammerum Skole Swagger Vi kommer fra Herning Snittalderen på våre deltakere er 12 år Laget består av 4 jenter og 4 gutter. Vi representerer Hammerum

Læs mere

FIRST LEGO League. Horsens 2012

FIRST LEGO League. Horsens 2012 FIRST LEGO League Horsens 2012 Presentasjon av laget Team Grande Vi kommer fra Horsens Snittalderen på våre deltakere er 12 år Laget består av 4 jenter og 4 gutter. Vi representerer Torstedskolen Type

Læs mere

FIRST LEGO League. Gentofte 2012. Josefine Kogstad Ingeman-Petersen

FIRST LEGO League. Gentofte 2012. Josefine Kogstad Ingeman-Petersen FIRST LEGO League Gentofte 2012 Presentasjon av laget Team Rolator Vi kommer fra Søborg Snittalderen på våre deltakere er 13 år Laget består av 4 jenter og 6 gutter. Vi representerer Gladsaxe skole Type

Læs mere

Det pædagogiske køkken. Guide til godt arbejdsmiljø og samarbejde i køkkenet i daginstitutioner

Det pædagogiske køkken. Guide til godt arbejdsmiljø og samarbejde i køkkenet i daginstitutioner Det pædagogiske køkken Guide til godt arbejdsmiljø og samarbejde i køkkenet i daginstitutioner Godt arbejdsmiljø i Det pædagogiske køkken De fleste køkkenmedarbejdere er glade for deres arbejde. Men nogle

Læs mere

Koncept for medarbejderudviklingssamtaler (MUS)

Koncept for medarbejderudviklingssamtaler (MUS) Koncept for medarbejderudviklingssamtaler (MUS) - med supplerende skemaer til brug ved seniorsamtaler (SUS) og lederudviklingssamtaler (LUS). I dette dokument er samlet alle skemaer, hjælpespørgsmål, vejledning

Læs mere

LEVUK Trivselsundersøgelse og APV. 20. juni 2013

LEVUK Trivselsundersøgelse og APV. 20. juni 2013 LEVUK Trivselsundersøgelse og APV 20. juni 2013 Indholdsfortegnelse 1. Intro... 3 2. De seks guldkorn... 3 De 6 guldkorn... 3 3. Trivsel og det psykiske arbejdsmiljø på LEVUK... 5 Teknik i den gennemførte

Læs mere

FUSION Kommentarer fra tidligere studerende fra Designafdelingen:

FUSION Kommentarer fra tidligere studerende fra Designafdelingen: FUSION Kommentarer fra tidligere studerende fra Designafdelingen: Som designer med en arkitektbaggrund har jeg en god og bred forståelse for den kreative arbejdsproces i mange forskellige sammenhænge.

Læs mere

Virksomhedsplan SFO Oasen

Virksomhedsplan SFO Oasen Virksomhedsplan SFO Oasen Forlev Friskole Virksomhedsplan for SFO Oasen Denne virksomhedsplan er tænkt som et arbejdsværktøj for ansatte og forældre i Oasen, for at vi kan styrke samarbejdet omkring børnene.

Læs mere

Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q

Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q 1.7 Overraskelser ved gymnasiet eller hf! Er der noget ved gymnasiet eller hf som undrer dig eller har undret dig? 20 Det har overrasket

Læs mere

Skärmaskin, liten Skjæremaskin, liten Leikkuri, pieni Skæremaskine, lille

Skärmaskin, liten Skjæremaskin, liten Leikkuri, pieni Skæremaskine, lille 28-380 manual.indd 2012-05-4, 16.43.55 Art. 28-380 Skärmaskin, liten Skjæremaskin, liten Leikkuri, pieni Skæremaskine, lille Original manual 2012-05-04 Biltema Nordic Services AB Skärmaskin, liten 1. Förvaring

Læs mere

Eina Andreasen, forkvinna í Ergoterapeutfelagnum, www.etf.fo, etf@etf.fo, tlf. 219040

Eina Andreasen, forkvinna í Ergoterapeutfelagnum, www.etf.fo, etf@etf.fo, tlf. 219040 Udfordringer i nuværende systemer og for personale Jeg vil på vegne af Ergoterapiforeningen byde jer alle sammen at være hjertelig velkommen her til vores konference. Det er en stor fornøjelse at opleve,

Læs mere

Design Brief. Indledning. Formål og metode. Kontekst. Analyse af rummet. Urban Interventions 2012 Design Brief

Design Brief. Indledning. Formål og metode. Kontekst. Analyse af rummet. Urban Interventions 2012 Design Brief Indledning I vores design brief vil vi præsentere vores intervention og det arbejde udført i forbindelse med kurset Urban Interventions. Vi beskriver først hvorfor vi i vores intervention vil sætte fokus

Læs mere

Bryd vanen, bøj fisken - og vind over krisen

Bryd vanen, bøj fisken - og vind over krisen Bryd vanen, bøj fisken - og vind over krisen Medarbejderkonference september 2011 Opgaver & værktøjer Tilmeld dig: Nå dine mål med Torben Wiese Prøv www.brydvanen.dk Få inspirationsmail på www.habitmanager.com

Læs mere

Denedueforatmindeosom, atheligåndenskraftogvejledning erheltafgørendemidtialvorgode ognødvendigeplanlægning!

Denedueforatmindeosom, atheligåndenskraftogvejledning erheltafgørendemidtialvorgode ognødvendigeplanlægning! På Indre Missions Lederkonference 23. - 25. marts 2012 var en del af undervisningen udformet som et "LK12-køkken" med Helene Svinth Mathiassen, Brian Madsen og Carsten (Sprint) Korsholm Poulsen som de

Læs mere

DEN BLIVENDE PRÆGNING, DER UDGØR EN VÆRDIFULD DEL AF ENS ÅNDELIGE ERFARINGER. Jan Erhardt Jensen

DEN BLIVENDE PRÆGNING, DER UDGØR EN VÆRDIFULD DEL AF ENS ÅNDELIGE ERFARINGER. Jan Erhardt Jensen 1 DEN BLIVENDE PRÆGNING, DER UDGØR EN VÆRDIFULD DEL AF ENS ÅNDELIGE ERFARINGER af Jan Erhardt Jensen Når man taler om de personlige erfaringer, som det enkelte menneske er sig bevidst, må man være klar

Læs mere

FIRST LEGO League. Herning 2012. Anders Daniel Gutt 12 år 0 Johannes Bødtker Gutt 12 år 0 Christian Moesgaard Andersen. Julie mandrup ginderskov

FIRST LEGO League. Herning 2012. Anders Daniel Gutt 12 år 0 Johannes Bødtker Gutt 12 år 0 Christian Moesgaard Andersen. Julie mandrup ginderskov FIRST LEGO League Herning 2012 Presentasjon av laget Team Hardcore!!! Hammerum skole. Vi kommer fra Herning Snittalderen på våre deltakere er 12 år Laget består av 3 jenter og 5 gutter. Vi representerer

Læs mere

Introduktion til mundtlig eksamen: projekt med mundtlig fremlæggelse

Introduktion til mundtlig eksamen: projekt med mundtlig fremlæggelse Introduktion til mundtlig eksamen: projekt med mundtlig fremlæggelse Agenda: Procedure for mundtlig eksamen med mundtlig fremlæggelse af projekt De kritiske spørgsmål Mundtlig eksamen i praksis mundtlig

Læs mere

SÅDAN NÅR DU DINE MÅL

SÅDAN NÅR DU DINE MÅL Hvad drømmer du om? Hvad vil du gerne opnå? DIT MÅL Hvor vil du placere dit mål på en skala fra 1-10? SKALA SKALA FORSKEL FORSKEL Hvorfor er du ikke allerede i mål? HVORFOR Skal dine overbevisninger ændres?

Læs mere

FIRST LEGO League. Fyn 2012. Marinus Roth Ljungberg Mathias Skøtt Christensen Nicholas Hedelund Andenmatten

FIRST LEGO League. Fyn 2012. Marinus Roth Ljungberg Mathias Skøtt Christensen Nicholas Hedelund Andenmatten FIRST LEGO League Fyn 2012 Presentasjon av laget Assens10 Vi kommer fra Assens Snittalderen på våre deltakere er 16 år Laget består av 0 jenter og 12 gutter. Vi representerer Assens 10. klassecenter Type

Læs mere

Opdateret Lederskab. Når kompetenceudviklingen for alvor rykker. - et nyhedsbrev for ledere om lederskab og ledelse. Kompetencer. Nr.

Opdateret Lederskab. Når kompetenceudviklingen for alvor rykker. - et nyhedsbrev for ledere om lederskab og ledelse. Kompetencer. Nr. Nr. 5 2009 Tema: Individuel kompetenceudvikling, et tigerspring. Når kompetenceudviklingen for alvor rykker Det er et must, at man som leder skal arbejde med individuel kompetenceudvikling for sine medarbejdere.

Læs mere

Høje-Taastrup Kommune. Trivselsundersøgelse 2005. April 2005

Høje-Taastrup Kommune. Trivselsundersøgelse 2005. April 2005 Høje-Taastrup Kommune Trivselsundersøgelse 2005 April 2005 Trivselsundersøgelsen 2005 Hovedrapport Forord... 3 1. Sammenfatning... 4 2. Indledning... 6 3. Udførelse og udviklingsmuligheder i arbejdet...

Læs mere

Din rolle som forælder

Din rolle som forælder For mig er dét at kombinere rollen som mentalcoach og forældrerollen rigtigt svært, netop på grund af de mange følelser som vi vækker, når vi opererer i det mentale univers. Samtidig føler jeg egentlig

Læs mere

trivsels politik - for ansatte i guldborgsund kommune

trivsels politik - for ansatte i guldborgsund kommune trivsels politik - for ansatte i guldborgsund kommune 1 2 Indhold trivsel er velvære og balance i hverdagen Indledning... 4 Hvad er trivsel?... 6 Grundlag for trivselspolitikken... 7 Ledelses- og administrative

Læs mere

Netværk for fællesskabsagenter

Netværk for fællesskabsagenter Netværk for fællesskabsagenter Konsulentdag KL d.21.10.14 Jacqueline Albers Thomasen, Sund By Netværket At komme til stede lyt til musikken og: En personlig nysgerrighed Væsentlige pointer fra sidst? Noget

Læs mere

FIRST LEGO League. Horsens 2012

FIRST LEGO League. Horsens 2012 FIRST LEGO League Horsens 2012 Presentasjon av laget Extremeteam Vi kommer fra Horsens Snittalderen på våre deltakere er 12 år Laget består av 4 jenter og 4 gutter. Vi representerer Hattingskolen Type

Læs mere

SIDEN 1973 DET PERFEKTE VALG. receptionsskranker. reoler mødeborde. Rumdelere

SIDEN 1973 DET PERFEKTE VALG. receptionsskranker. reoler mødeborde. Rumdelere SIDEN 1973 OFFICE serien DET PERFEKTE VALG receptionsskranker skriveborde skuffekabinetter reoler mødeborde konferenceborde højborde kantineborde Rumdelere garderober 50 B B PROJEKT OPSTART TEGNET AF A

Læs mere

IP54. Halogenstrålkastare med stativ Halogenlyskaster med stativ Halogeenivalonheitin ja teline Halogenspot med stativ 500 W. 1,0 m. Art.

IP54. Halogenstrålkastare med stativ Halogenlyskaster med stativ Halogeenivalonheitin ja teline Halogenspot med stativ 500 W. 1,0 m. Art. Halogenstrålkastare med stativ Halogenlyskaster med stativ Halogeenivalonheitin ja teline Halogenspot med stativ 500 W 1,0 m 1 SE Halogenstrålkastare med stativ Max 500 W 230 V Viktig information före

Læs mere

Balance i hverdagen. Af: Annette Aggerbeck, journalist

Balance i hverdagen. Af: Annette Aggerbeck, journalist Denne artikel er fremstillet for Sygeforsikringen Danmark. Den indgår i det andet nummer af deres elektroniske nyhedsbrev Nyt & Sundt, som er produceret i samarbejde med Netdoktor. Balance i hverdagen

Læs mere

Velkommen. KEA Design/Business - E-designteamet. Dit navn: CPR.nr: - til optagelsesprøven på E-Design 2012 mandag d. 16. april, Kl. 9-11.

Velkommen. KEA Design/Business - E-designteamet. Dit navn: CPR.nr: - til optagelsesprøven på E-Design 2012 mandag d. 16. april, Kl. 9-11. Velkommen til optagelsesprøven på EDesign 2012 mandag d. 16. april, Kl. 911.30 Velkommen til optagelsesprøven På uddannelsen til edesigner lærer du at udvikle, planlægge og organisere og gennemføre design

Læs mere

MILJØ OG SIKKERHED MUEHLHAN A/S. Firma: Muehlhan A/S Udarbejdet af: Jan Tofte Henriksen

MILJØ OG SIKKERHED MUEHLHAN A/S. Firma: Muehlhan A/S Udarbejdet af: Jan Tofte Henriksen Side: 1 MILJØ OG SIKKERHED MUEHLHAN A/S Side: 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 MILJØ- OG SIKKERHEDSSYSTEMET Sikkerhedsfilosofi...3 Sikkerhedsmålsætning...4 Opdatering/revision...4 2 OPLÆRING & INFORMATION Generelt...5

Læs mere

VEJLEDNING TIL FQM-TESTEN Functional quality of movement test beregnet for apopleksipatienter.

VEJLEDNING TIL FQM-TESTEN Functional quality of movement test beregnet for apopleksipatienter. VEJLEDNING TIL FQM-TESTEN Functional quality of movement test beregnet for apopleksipatienter. Udarbejdet af fysioterapeut Anne W Brown og Karen Eriksen, med støtte fra Sygekassernes Helsefond, Danske

Læs mere

Bøn: Vor Gud og Far Tak for livet du har skabt og skænket os, lad os gavmildt dele det med hinanden. Amen

Bøn: Vor Gud og Far Tak for livet du har skabt og skænket os, lad os gavmildt dele det med hinanden. Amen 1. trin. II 29. maj 2016 Toreby 9, Sundkirken 10 Salmer: 806 Nu er det Åndens Vågn op 745 30 Op, alle folk 30 555 Jeg ved et 672 Jeg ved på hvem O kristelighed 321 358 Lad dit rige 724 Solen stråler Jesus

Læs mere

DK Makramé er en gammel teknik, som har været brugt i flere tusinde år. Teknikken med at knytte makraméknuder

DK Makramé er en gammel teknik, som har været brugt i flere tusinde år. Teknikken med at knytte makraméknuder Makramé SV Makramé är en gammal teknik som använts i flera tusen år. Tekniken att knyta makraméknutar kräver nästan inga redskap alls förutom fingrarna och en makramékrok. Du kan knyta makramé med vilket

Læs mere

bab.la Fraser: Personlig hilsen Dansk-Svensk

bab.la Fraser: Personlig hilsen Dansk-Svensk hilsen : ægteskab Tillykke. Vi ønsker jer begge to alt mulig glæde i verdenen. Gratulerar. Jag/Vi önskar er båda all lycka i världen. par Tillyke og varme ønsker til jer begge to på jeres. Vi vill gratulera

Læs mere

Notat. Brug personas til at leve dig ind i brugernes liv

Notat. Brug personas til at leve dig ind i brugernes liv Notat SEGES P/S Koncern Digital Datadreven informationsformidling, personas og personalisering Ansvarlig JUPO Oprettet 17-03-2016 Projekt: 7464, Digitale relationer og datadreven informationsformidling

Læs mere

Kunsten at gå til jobsamtale. Kunsten at gå til en god jobsamtale

Kunsten at gå til jobsamtale. Kunsten at gå til en god jobsamtale Kunsten at gå til en god jobsamtale Tillykke Du er nu udvalgt til at komme til samtale hos en virksomhed omkring et job. Du skal derfor i gang med at forberede dig på at præsentere dig selv, så du bliver

Læs mere

Guds rige og Guds evighed overtrumfer døden og dermed også tiden. Derfor har Guds rige og Guds evighed betydning også i øjeblikkets nu.

Guds rige og Guds evighed overtrumfer døden og dermed også tiden. Derfor har Guds rige og Guds evighed betydning også i øjeblikkets nu. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirker den 2. juni 2013 Kirkedag: 1.s.e.Trin/A Tekst: Luk 16,19-31 Salmer: SK: 747 * 696 * 47 * 474 * 724 LL: 747 * 447 * 449 * 696 * 47 * 474 * 724 Hvem kommer ind

Læs mere

Nyt værdigrundlag s. 2. Rønbækskolens formål, mål og værdigrundlag s. 3. Værdigrundlaget arbejder i hverdagen s. 6

Nyt værdigrundlag s. 2. Rønbækskolens formål, mål og værdigrundlag s. 3. Værdigrundlaget arbejder i hverdagen s. 6 1 Indholdsfortegnelse: Nyt værdigrundlag s. 2 Rønbækskolens formål, mål og værdigrundlag s. 3 Værdigrundlaget arbejder i hverdagen s. 6 Formål, værdigrundlag og mål kort fortalt s. 10 Nyt værdigrundlag

Læs mere

Man skal have mod til at være sig selv! Interview med Rasmus Møller. Forældre med handicap i DHF

Man skal have mod til at være sig selv! Interview med Rasmus Møller. Forældre med handicap i DHF Forældre med handicap i DHF Man skal have mod til at være sig selv! Interview med Rasmus Møller Rasmus Møller er lærerstuderende, benamputeret og far til August på 3 år. Og Rasmus og hans kone venter en

Læs mere

Temadagen den 6. oktober 2012 For bofællesskaberne i Rødovre - og Hvidovre Kommune

Temadagen den 6. oktober 2012 For bofællesskaberne i Rødovre - og Hvidovre Kommune Temadagen den 6. oktober 2012 For bofællesskaberne i Rødovre - og Hvidovre Kommune Indhold: Spørgsmål og svar fra dagen Side 3 10. Alle spørgsmål i samlet rækkefølge Side 11 Hjælpe spørgsmål til uddybning

Læs mere

Meteorologisk institutt

Meteorologisk institutt Meteorologisk institutt Lars Petter Røed John Smits Nils M. Kristensen Vær, vind og strøm Færderseilasen 2013 Meteorologisk institutt Husker du i fjor? 3 Husker du i fjor? 4 To gode nyheter fra MET: #1

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelse 2014

Elevtrivselsundersøgelse 2014 Elevtrivselsundersøgelse Aalborg Katedralskole HF Datarapportering Aalborg Katedralskole HF Elevtrivselsundersøgelse Undersøgelsen på Aalborg Katedralskole, HF Der har deltaget i alt HF elever ud af mulige.

Læs mere

Lad personer, der ikke er en del af måltidet, vente med deres ærinder, til måltidet er slut.

Lad personer, der ikke er en del af måltidet, vente med deres ærinder, til måltidet er slut. Målsætning 1 Måltidet er i centrum og må ikke forstyrres Beskyt måltiderne mod forstyrrende aktiviteter og støj. Sørg for, at samtalen involverer børnene tal med dem og ikke om dem. Lad personer, der ikke

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Symfonien, Næstved Kommune. Mandag den 30. november 2015 fra kl. 17.00

Uanmeldt tilsyn på Symfonien, Næstved Kommune. Mandag den 30. november 2015 fra kl. 17.00 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Symfonien, Næstved Kommune Mandag den 30. november 2015 fra kl. 17.00 Indledning Vi har på vegne af Næstved Kommune aflagt tilsynsbesøg på Symfonien. Generelt er formålet

Læs mere

Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser

Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser Hvem er du? Køn, alder, beskæftigelse: 1. kvinde, 63, sekretariatschef udsatte børn og unge 2. mand, 55, præst/revisor 3. pige, 20, sabbath år, arbejde 4. mand,

Læs mere

Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev

Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev Kia Christensen Mercy in Action, 2. Rejsebrev Generelle informationer om praktikstedet kan findes i mit 1. rejsebrev. Den pædagogiske opgave Min opgave i praktikken består som regel af at lave aktiviteter

Læs mere

Skal man være ung, allerede når man er 16?

Skal man være ung, allerede når man er 16? Skal man være ung, allerede når man er 16? UNGE UNDER PRES LAIKA FRANDESEN FLAKKEBJERG EFTERSKOLE HVORFOR ER det lige, at vi allerede nu som 15-16-årige skal til at overveje og beslutte, hvad og hvor vi

Læs mere

DISCIPLIN I SKOLEN. Af Agnete Hansen, skoleelev

DISCIPLIN I SKOLEN. Af Agnete Hansen, skoleelev DISCIPLIN I SKOLEN Af Agnete Hansen, skoleelev Jeg har aldrig brudt mig om ordet disciplin. Det første jeg tænker, når det ord bliver sagt, er den skole jeg forestiller mig mine bedsteforældre gik i, eller

Læs mere

Psykisk arbejdsmiljø. SL- Lillebælt familieplejernes dag den 1. september 2015 Hans Hvenegaard www.teamarbejdsliv.dk

Psykisk arbejdsmiljø. SL- Lillebælt familieplejernes dag den 1. september 2015 Hans Hvenegaard www.teamarbejdsliv.dk Psykisk arbejdsmiljø SL- Lillebælt familieplejernes dag den 1. september 2015 Hans Hvenegaard www.teamarbejdsliv.dk Forløbet 12.30: Program og gruppesammensætning 12.45: Psykisk arbejdsmiljø Oplæg og diskussion

Læs mere

Datarapportering Elevtrivselsundersøgelse 2015 Horsens Gymnasium Udarbejdet af ASPEKT R&D

Datarapportering Elevtrivselsundersøgelse 2015 Horsens Gymnasium Udarbejdet af ASPEKT R&D Datarapportering Elevtrivselsundersøgelse 205 Horsens Gymnasium Udarbejdet af ASPEKT R&D Undersøgelsen på Horsens Gymnasium Horsens Gymnasium Elevtrivselsundersøgelse 205 Der har deltaget i alt skolens

Læs mere

Universitetet i Nordland,

Universitetet i Nordland, Universitetet i Nordland, 20.11.2017 https://www.facebook.com/riisekspeditionen /?fref=ts Vend dig mot den som sidder ved siden av dig og fortæl hinanden hvad dere tenker om denne filmsnut Sammenhengen

Læs mere

Gør din tid som seniormedarbejder i ældreplejen i Faxe Kommune til en god tid

Gør din tid som seniormedarbejder i ældreplejen i Faxe Kommune til en god tid Baggrund for og beskrivelse af projektet har en hel del medarbejdere, der allerede er fyldt 50 år. Vi har haft dette projekt i ældreplejen, da vi har et ønske om at blive en attraktiv arbejdsplads, også

Læs mere

... afholdes kundebesøget

... afholdes kundebesøget II!... afholdes kundebesøget Kære læser... Vi håber at du har fået så god inspiration og succes efter at have læst SÅDAN!... booker du dine møder, at du nu er klar til få succes med dine kundebesøg. Vi

Læs mere

GOKART. Brugsanvisning Bruksanvisning. Importeret af Harald Nyborg A/S. Model: CT008 Best.nr. 8197

GOKART. Brugsanvisning Bruksanvisning. Importeret af Harald Nyborg A/S. Model: CT008 Best.nr. 8197 GOKART Importeret af Harald Nyborg A/S Brugsanvisning Bruksanvisning Model: CT008 Best.nr. 8197 Tillykke med deres nye gokart! De bedes læse denne brugsanvisning grundigt, før De samler gokarten eller

Læs mere

Ergonomiske stole. Til aktivitet, træning, arbejde og pleje. www.vela.dk

Ergonomiske stole. Til aktivitet, træning, arbejde og pleje. www.vela.dk www.vela.dk Ergonomiske stole Til aktivitet, træning, arbejde og pleje Stole fra VELA giver personer med funktionsnedsættelse mulighed for at bevare aktivitet, deltagelse og uafhængighed Arbejdsstole VELA

Læs mere

Baggrunds materiale omkring:

Baggrunds materiale omkring: Baggrunds materiale omkring: Bagrund Rev A Side 1 Hockey og godt miljø er en del af i OIK Vi ønsker at OIK skal være et rart sted at komme, med en ordentlig omgangstone både spillerne imellem, men i høj

Læs mere

Indlæg ved Tine A. Brøndum, næstformand LO, ved SAMAKs årsmøde den 12. januar 2001 Velfærdssamfundet i fremtiden ********************************

Indlæg ved Tine A. Brøndum, næstformand LO, ved SAMAKs årsmøde den 12. januar 2001 Velfærdssamfundet i fremtiden ******************************** Sagsnr. 07-01-00-173 Ref. RNØ/jtj Den 10. januar 2001 Indlæg ved Tine A. Brøndum, næstformand LO, ved SAMAKs årsmøde den 12. januar 2001 Velfærdssamfundet i fremtiden ******************************** I

Læs mere

1. Rejsebrev. Angerlarsimaffik Uulineq

1. Rejsebrev. Angerlarsimaffik Uulineq 1. Rejsebrev Angerlarsimaffik Uulineq Studerendes navn: Emma Bertelsen Studienummer: HV12005 E-mail.: 1016356@ucn.dk Praktikperiode: 2. el. 3. 3. praktikperiode Praktik fra til: dd.mm.år: 01.08.2014-31.01-2015

Læs mere

Indledning Trivsel og Arbejdsmiljø i Syd

Indledning Trivsel og Arbejdsmiljø i Syd Indledning For at højne trivslen på de sociale centre i Region Syddanmark tilbydes hjælp fra en målrettet konsulentfunktion, som hedder Trivsel og Arbejdsmiljø i Syd. Trivsel og Arbejdsmiljø i Syd sigter

Læs mere

Aalborg Katedralskole HF

Aalborg Katedralskole HF Aalborg Katedralskole, HF Elevtrivselsundersøgelse Aalborg Katedralskole HF Elevtrivselsundersøgelse Datarapportering Udarbejdet af ASPEKT R&D A/S ASPEKT R/D A/S Side af Aalborg Katedralskole, HF Elevtrivselsundersøgelse

Læs mere

Støj og hørelse. En kort beskrivelse af støj, hvor støj findes og hvad kan man gøre for at undgå den

Støj og hørelse. En kort beskrivelse af støj, hvor støj findes og hvad kan man gøre for at undgå den Støj og hørelse 4 En kort beskrivelse af støj, hvor støj findes og hvad kan man gøre for at undgå den Denne brochure er nummer 4 i en serie fra Widex om hørelse og dertil knyttede emner. Hvad er støj?

Læs mere

Ergonomiske stole. Til aktivitet, træning, arbejde og pleje. www.vela.dk

Ergonomiske stole. Til aktivitet, træning, arbejde og pleje. www.vela.dk www.vela.dk Ergonomiske stole Til aktivitet, træning, arbejde og pleje Stole fra VELA giver personer med funktionsnedsættelse mulighed for at bevare aktivitet, deltagelse og uafhængighed www.vela.dk Ergonomi

Læs mere

Interview med anæstesilæge Inge De Haas Dato: 4. November 2011

Interview med anæstesilæge Inge De Haas Dato: 4. November 2011 Interview med anæstesilæge Inge De Haas Dato: 4. November 2011 Interviewer: Sådan rent formelt, hvis vi lige kunne få dit fulde navn? Læge: Ja, jeg hedder Inge De Haas. Interviewer: Ja, og din stilling?

Læs mere

ARBEJDSPLADSVURDERING

ARBEJDSPLADSVURDERING ARBEJDSPLADSVURDERING Kortlægning KORTLÆGNING IDRÆTSEFTERSKOLEN KLINTSØGAARD Introduktion Alle virksomheder har pligt til at gennemføre en Arbejdspladsvurdering (APV) minimum hvert 3. år, der omfatter

Læs mere

Afsluttende rapport. Landbrugsmaskiner/-udstyr Salatvogn til satellitdyrkning

Afsluttende rapport. Landbrugsmaskiner/-udstyr Salatvogn til satellitdyrkning Afsluttende rapport Landbrugsmaskiner/-udstyr Salatvogn til satellitdyrkning Et projekt med tilskud fra puljen for græsrodsforskning inden for økologisk jordbrug J.nr. 93S-2462-Å02-01123 Projektperioden:

Læs mere

Tal nordisk det nytter! Hvordan vi undgår at tale engelsk i nordisk sammenhæng

Tal nordisk det nytter! Hvordan vi undgår at tale engelsk i nordisk sammenhæng Tal nordisk det nytter! Hvordan vi undgår at tale engelsk i nordisk sammenhæng Af Karin Guldbæk-Ahvo For mange andre nordboer er det meget svært at finde ud af, om danskerne taler om lager, læger, lejr,

Læs mere

Målet med enhver undervisning må være at udvikle elevens forståelse for sin. Noshörningstenen. av Volker Berthold lärare på Spjellerup friskole

Målet med enhver undervisning må være at udvikle elevens forståelse for sin. Noshörningstenen. av Volker Berthold lärare på Spjellerup friskole Noshörningstenen En marksten bidrar till en vardagsanknuten matematikundervisning av Volker Berthold lärare på Spjellerup friskole Målet med enhver undervisning må være at udvikle elevens forståelse for

Læs mere

Første del: Basis for stressstyring TÆM DIN STRESS

Første del: Basis for stressstyring TÆM DIN STRESS Første del: Basis for stressstyring TÆM DIN STRESS Uddrag 1. Lidt om stress 1.1 Hvad er stress egentlig? Stress skyldes hormoner, som gør, at din krop og dit sind kommer ud af balance Stress er ingen sygdom,

Læs mere

Klinisk farmaci 4 pharma

Klinisk farmaci 4 pharma Klinisk farmaci Jette Schougaard er en af landets få kommunalt ansatte farmaceuter. I Hjemmeplejen Indre By/Østerbro i København arbejder hun bl.a. med at højne sygeplejerskernes kompetenceniveau mht.

Læs mere

Baltazar: DV plag, vallak, 2 år og 4 måneder har gennem hele sit liv lidt af diarré on/off.

Baltazar: DV plag, vallak, 2 år og 4 måneder har gennem hele sit liv lidt af diarré on/off. Baltazar: DV plag, vallak, 2 år og 4 måneder har gennem hele sit liv lidt af diarré on/off. Erfaringer med Animal Biosa 14/9-1/10 2004 (dagbog fra Maiken): Vi har på alle mulige måder forsøgt at tage hensyn

Læs mere

Indretning af arbejdspladser til undervisere AARHUS, DEN 15. SEP. 2011

Indretning af arbejdspladser til undervisere AARHUS, DEN 15. SEP. 2011 Indretning af arbejdspladser til undervisere AARHUS, DEN 15. SEP. 2011 Hvad er en attraktiv arbejdsplads? Ny reform Hvad har den af betydning for jeres forberedelse? Kulturændring Fra den traditionelle

Læs mere