Formandens beretning Træsektionens generalforsamling Indledning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Formandens beretning Træsektionens generalforsamling 2011. Indledning"

Transkript

1 Formandens beretning Træsektionens generalforsamling 2011 Indledning Jeg byder hermed velkomme til denne, min første, generalforsamling som formand. Sidste år fik jeg den lidt overraskende opgave, at oplæse Kurt F. Sørensens beretning, da han i løbet af dagen, var blevet noget medtaget af et maveonde. Men nu skal det være min første beretning. Først jeg er rigtig glad for, at der er kommet så mange repræsentanter til vores generalforsamling, hvor jeg, når jeg har videregivet min beretning traditionen tro, vil lade ordet gå videre til vores udvalgsformænd. Jeg vil starte med at præsentere vores dirigent for repræsentantskabet. Peter Stenholm, der afløser Børge Elgaard, er ansat som direktør for Dansk Byggeris Arbejdsgiversekretariat, Juridisk Afdeling samt arbejdsmiljøafdelingen. Derudover er Peter direktør for Byggeriets Ankenævn og Byggarantiordningen. Peter har en fortid i Dansk Industri, med ansvar for en række af DI s overenskomstområder, overenskomstudvikling samt fag- og arbejdsretlig konfliktløsning. Derudover var Peter chef for Dansk Industris arbejdsmiljøområder. Peter har desuden en fortid som underdirektør i HTS, som står for Handel, Transport og Serviceerhvervene, med ansvar for overenskomst-, ansættelsesretlige og arbejdsretlige områder. Og endelig har Peter været ansat i DA, Dansk Arbejdsgiverforening, med blandt andet arbejdsretlig konfliktløsning som et af sine hovedansvarsområder. Jeg er meget tilfreds med, at vi har fået tilknyttet en så kompetent person til Dansk Byggeri. Jeg har haft den glæde at holde et uformelt møde med Peter i Aalborg lufthavn, og jeg er tryg ved, at have Peter som vores mand ved de kommende overenskomstforhandlinger i Peter Velkommen til. Peter vil være et stærkt aktivt i den, i mine øjne, meget fine indsats Dansk Byggeri yder i forbindelse med at synliggøre byggeerhvervet i pressen og på Christiansborg. Det er meget positivt, at Dansk Byggeri de seneste år har fået lidt mere kant, og markerer holdninger til gavn for erhvervet.

2 Generelle betragtninger om året der gik Det har været endnu et svært år for mange af os. Der er stadig langt mellem opgaverne, og jeg tror vi alle har gode kolleger som har valgt at trække sig, og lukke forretningen. Selvom vi i det daglige er konkurrenter, så er det ikke sjovt at være tilskuer til. Det er gode venner som giver op, og i nogle tilfælde, med meget store personlige konsekvenser til følge. Jeg er født optimist, og Jeg synes at kunne skimte lidt lys derude i foråret. Jeg tror på, at når solen får lidt mere styrke, så giver den også vores branche lidt mere energi at leve af. Dansk Byggeris analytikere er tilbøjelige til at give mig ret. Dansk Byggeri mener at vi har nået bunden, men at vi nok må finde os i, at vandre lidt rundt på bunden i nogen tid endnu. Lad os håbe på, at Jeg og Dansk Byggeri får ret, og at vi har været igennem den sværeste del af krisen. Når det er sagt, så må jeg holde fast i, at tømrerfaget generelt set, stadig klare sig ganske fint, sammenlignet med andre fag under Dansk Byggeri. Vores fald i medlemstal og lønsum, har været noget mindre end for Dansk Byggeri generelt, og markant mindre end for fag vi normalt sammenligner os med, fx murerfaget, der desværre er lidt mere påvirket af de dårlige tider. Det kan blandt andet ses i det samlede medlemstal i Dansk Byggeri, der i det forgangne år faldet med ca. 5 procent, mens vi i Træsektionen kun har haft en nedgang i medlemstallet på omkring 1 %. Den indberettede lønsum viser samme tendens. Her er lønsummen for Dansk Byggeri faldet med omkring 14 %, mens vi i Træsektionen har en indberettet nedgang på omkring 8 %. Jeg tror at en af grundene til at vi trodser krisen, og holder os oven vande, er vores historiske gode evne til at omstille virksomhederne, og til at tage nye opgaver til faget. Vores fag har altid været kendt for, at tage nye opfordringer til sig, og det betyder at vi i dag favner utrolig mange opgaver, og mange virksomheder har kunnet omstille de hidtil primære arbejdsområder, og flytte virksomhedens spidskompetencer til nye områder og endda med de samme medarbejdere. Vores medarbejdere har en meget bred uddannelse, og bevæger sig ofte meget ubesværet mellem renovering og nybyg, og fra det ene til det andet materiale. Men jeg tror også at det arbejde vi udfører i sektionen, er med til at gøre os attraktive. Træsektionen er en sektion der gerne vil være synlig, og vi vil forsøge at gøre en forskel. Vi forsøger konstant at være med hvor tingene sker, og vi søger indflydelsen. Samtidig søger vi at markedsføre faget gennem presse, hjemmeside og ikke mindst vores profilblad, der har fået en god fast skare af læsere.

3 Der hvor jeg mener vi kan få rigtig mange opgaver i fremtiden, er på energirenoveringer. I det nye bygningsreglement BR10, og med de foreløbigt kendte detaljer for bygningsreglementerne i 2015 og 2020, ligger der mange opgaver og venter på os. Bygningsreglementerne sætter helt nye standarder for krav til eksisterende bygninger, hvilket betyder, at ganske mange renoveringsopgaver i fremtiden, udover kundens oprindelige ønsker til arbejdet, også udløser en energioptimering. I bestyrelsen vil vi følge udviklingen tæt, og gøre hvad der er muligt for at vi kan fremme tømrerfagets interesser indenfor energirenovering. Og her tænker jeg ikke kun på de kendte løsninger som udskiftning af vinduer og ekstra isolering på loftet. Der kan være mange flere områder hvor vi, helt naturligt, vil være de rette samarbejdspartnere. Eksempelvis kan mange solcelleløsninger i fremtiden opsættes af tømrervirksomheder, hvor kun den endelig tilslutning til elnettet udføres af en elektriker. Jeg er sikker på, at vi kan få mange nye og spændende opgaver til vores virksomheder med baggrund i ønsket om at energioptimere vores eksisterende bygningsmasse. Områderne under sektionen På vores sidste generalforsamling stillede vi skarpt på områdeudvalgene under sektionen. Der blev gennemført en workshop, hvor alle fik lejlighed til, at komme med holdninger til det hidtidige arbejde i områdeudvalgene, kommunikationen mellem bestyrelse og repræsentantskab, og hvordan vi kunne udvikle de kendte rutiner, så vi får størst mulig udbytte ud af de ressourcer der lægges i udvalgsarbejdet. Der kom rigtig mange fine input fra jer, som alle blev samlet i et fælles notat, der blev sendt ud til udvalgene i foråret Bestyrelsens forårsseminar havde primært fokus på områderne, og arbejdede på seminaret videre med de mange ideer. Foran jer ligger en repræsentantskabsmappe, som er en direkte konsekvens af jeres ønske om større åbenhed i sektionens arbejde. Den indeholder sektionens spilleregler, og giver svar på stort set alle de principielle spørgsmål I kunne have til arbejdet i sektionen. I mappen er der vedtægter, forretningsorden, kommissorium for områdeudvalgene og principbeslutninger for drift af sektionen.

4 Samtidig findes der i mappen en drejebog og kursuskatalog for områderne, som er bestyrelsens inspirationskatalog til områderne. Mappen udsendes herefter til alle nye repræsentanter i Træsektionen. Mappen opdateres en gang årligt. Opdateringen kommer fra sekretariatet via mail som PDF fil, og det er derfor den enkelt repræsentants eget ansvar fremover, at få opdateret sin repræsentantskabsmappe. Opdateringen vil blive udsendt umiddelbart efter vores årlige generalforsamling, hvor der er mulighed for at ændre vedtægter, honorarer med mere. Efter denne generalforsamling, vil den ligeledes være tilgængelig på repræsentantskabets lukkede del på sektionens hjemmeside. Her vil jeg i øvrigt minde om, at der også er adgang til alle referater i fra sektionens bestyrelse helt tilbage til For mig er det vigtigt, at vi har nogle velfungerende områder. Det er mig magtpåliggende, at de ressourcer områdeudvalgene og Dansk Byggeri bruger på mødeaktivitet, også giver et fornuftigt afkast. Vi skal ikke mødes, hvis vi ikke har noget at mødes om. Vi har rigeligt med møder i forvejen, og jeg også er sikker på, at Dansk Byggeri fint kan holde de konsulenter der deltager ved vores områdeudvalgsmøder beskæftiget. Derfor er det også vigtigt at aktiviteterne giver værdi for områdeudvalgene, sektionen og selvfølgelig sektionens medlemmer. Bestyrelsen kan ikke tvinge jer til, at holde indholdsrige møder, hvor de lokale forhold bringes i spil, og hvor eventuelle ideer bringes videre til os i bestyrelsen. Jeg er opmærksom på, at det i flere områder er det med nogen besvær, at få samlet og aktiveret områdeudvalgene. Jeg vil opfordre jer alle til, at læse repræsentantskabsmappen igennem, selvfølgelig primært drejebogen for områderne, men også sektionens handlingsplan. Måske der kan være inspiration at hente i disse dokumenter. Samtidig vil jeg opfordre områderne til at udvikle egne handlingsplaner for jeres arbejde, og meget gerne sende dem til sekretariatet for sektionen. Det kunne være stærkt, hvis vi kunne samle det på vores hjemmeside, til inspiration, for de områder der har lidt besvær med at få aktivitet i området. Sektionens traditionelle formandsmøde på Sixtus i Middelfart, blev i år afholdt med de konsulenter der betjener områdeudvalgene. Normalt bruger bestyrelsen tiden til, at informere om nye tiltag i sektionen. Det gjorde vi også i år, men vi havde i år afsat tid til, at hvert enkelt område kunne orientere om deres aktivitetsniveau. Der er flere områder som i det seneste år har forsøgt at hæve niveauet, og så er der selvfølgelig områder som kører utroligt fint. Det er positivt, og giver tro på, at vi nok skal få gang i områderne. Men desværre er der stadig områder der har svært ved at få gang

5 i aktiviteterne. Det jeg synes var spændende var de mange fine ideer og aktiviteter som man havde i områderne. Det vil være fint, hvis vi kan samle de gode ideer og tanker et sted, så de kan bruges som inspiration for alle områderne. Vi kunne måske overveje, at oprette en fælles side med Murersektionens områder, så alle områder i de to sektionen, kan få gavn af det arbejde der udføres. Et af bestyrelsens seneste beslutninger omkring driften af områderne er, at vi vil kigge på kursusudbuddene. Det har i flere år været bestyrelsens holdning, at vi via vores medlemskontingent til sektionen får adgang til ny og nyttig viden. Og det sker via lokale kurser for sektionens medlemmer hvis området er aktivt. Derfor har vi besluttet, at i de områder, hvor der ikke er kursusaktivitet, der vil vi fremover forsøge at skubbe kurser igennem, ved at bede Kursus og udvikling om at udbyde kurser i ikke aktive områder. Specielt er det vigtigt for mig at understrege, at hvis vi skal blive bedre, og hvis vi vil sikre vores virksomheder så de er klar til de udfordringer fremtiden byder på, så er ledelse vejen frem. I min virksomhed, bruger vi en del ressourcer på, at udvikle det personale der til daglig står for styringen af vores byggepladser. Derfor har vi i sektionen været med til at udvikle uddannelsen for nye byggeleder, og vi kan kun anbefale, at udarbejde en udviklingsplan for de enkelte bygge og entrepriseledere i virksomhederne. Jeg vil afrunde områdeaktiviteterne med en generel opfordring til jer alle. Brug mulighederne der ligger i at vi har lokale områdeudvalg, og husk også, at bruge bestyrelsen og sektionens sekretariat. Vi bliver alle meget klogere og dygtigere hvis vi kan drage nytte af hinandens viden og aktiviteter. Tilbuddene fra sektionen Som sagt - sektionen har altid prioriteret formidling af viden højt, og vi betragter det som en som en vores vigtigste opgaver, at vi som sektion kan være med til at formidle ny og nyttig viden, som har direkte indflydelse på vores hverdag i virksomhederne. Derfor indgik vi i 2010 i en aftale med BYG-ERFA, om digital adgang for alle sektionens medlemmer til BYG-ERFAs erfaringsblade. Aftalen betyder at vi kan læse og hente alle BYG- ERFAs blade, og at vi samtidig opnår medlemsrabatter på kurser og andre ydelser fra BYG-ERFA. Vi har nu med udgangen af 2010 indgået aftale med Træinformation om, at vores medlemmer har

6 gratis digital adgang til Træinformations håndbøger. I første omgang har vi aftalt, at de 12 vigtigste håndbøger gøres digitalt tilgængelige for sektionens medlemmer. I får adgang til både BYG-ERFA og Træinformation fra sektionens hjemmeside. Vores plan er, at vi på hjemmesiden, vil have samlet en masse god viden, og links samme sted, at det kan være jeres indgang til søgning af byggeteknisk viden. Sektionen har allerede, med sin nuværende hjemmeside, oprettet en lang række sider, hvor der er adgang til viden. På hjemmesiden er der også adgang til alle sektionens udgivelser både Nyhedsbrevene, TEMAnumre og magasinet træ. Det er ydermere muligt at gå ind på hjemmesiden, og hente alle artikler sektionen har udsendt til fag- og dagpresse. Hjemmesiden kan blive sektionens store samlingssted - hvis vi ønsker det. Som for alt andet i Træsektionen, så kan vi kun blive endnu bedre, hvis I husker at give os feedback og hints på vores arbejde. Hvis I har gode ideer eller bemærkninger til Nyhedsbreve, magasinet træ, hjemmesiden eller bestyrelsens aktiviteter så giv os besked. Husk det er jeres redskaber, og vi kan give dem rigtig god værdi, hvis vi konstant udvikler dem og bruger dem. Fagets beregningsprogrammer Med udgangen af 2009 valgte Dansk Byggeri og Tekniq at sælge BygTeq it A/S til EG A/S. For både Dansk Byggeri og Tekniq var det et vigtigt parameter, at den nye ejer kendte branchen og branchens værktøjer. For Dansk Byggeri var det en velovervejet strategi, da man mente at udviklingsmulighederne for de værktøjer og systemer der lå i Bygteq it, havde brug for en anden og større platform. En platform der kunne være med til, at styrke grundlaget for en fortsat udvikling af vores værktøjer i fremtiden. Salget blev fra flere af vores medlemmer, omtalt som en uheldig løsning. Man ønskede at holde fagets værktøjer i egne rækker. Jeg vil derfor lige kort orientere om Dansk Byggeri, og ikke mindst Træsektionens indflydelse efter overdragelsen til EG på fx Visual Kalk og Billedprislisten. Det blev ved salget oprettet et Advisory Board, hvor både Dansk Byggeri og Tekniq er repræsenteret. Her arbejdes der med et helikopterblik ned over byggebranchens it værktøjer, og der aftales retningslinjer for fremtidige værktøjer og samarbejde. I niveauet under Advisory Board, er der oprettet en fælles brugergruppe for Visual Kalk tømrer og murer. Her er Træsektionens bestyrelse repræsenteret ved Jacob Knudsen, fra Mogens Knudsen

7 A/S. Udover Jacob sidder tre andre medlemsvirksomheder i denne brugergruppe. Endelig sidder Steen Byskov Petersen i brugergruppen. Steen har gennem en årrække fulgt arbejdet som medarbejder i Byggeriets beregnerservice, og er i dag medlem i Træsektionen med eget beregnevirksomhed. Vi har altså god mulighed for at præge arbejdet og udviklingen i Visual Kalk, og jeg vil, for at rydde eventuelle misforståelser af vejen, her meddele, at der også i fremtiden vil blive arbejdet og udviklet på Visual Kalk. Billedprislisten har længe været et udskældt og omdiskuteret program i sektionen. Det er ikke nogen hemmelighed, at vi også i bestyrelsen har haft ganske mange og gode diskussioner om programmet, og dets fortsatte eksistens. Vi har flere gange haft Henrik Olsen med til vores bestyrelsesmøder, og på bestyrelsesmødet i august 2010, vedtog bestyrelsen, at give programmet en foreløbig sidste chance. Et af de helt store diskussionsemner har været, at det ikke duer som afløser for eksempelvis Visual Kalk. Og det er rigtigt, men det har aldrig været grundtanken med programmet, da vi satte det i søen sammen med TIB. Den oprindelige plan var at udvikle et program, der kan beregner arbejdsløn. Hen ad vejen fandt vi ud af, at der kunne være fornuft i, at indarbejde en materialeberegner i programmet, og i den nye version af Billedprislisten, kan vi nu beregne løn og materialeforbrug. I Januar blev der i Rørvig gennemført et stort seminar om Billedprislisten. Her deltog alle implicerede parter, og fokus var på programmets fremtidige muligheder. På seminaret gav organisationerne håndslag på, at man vil arbejde målrettet på, at: Billedprislisten opdateres og udkommer i en ny og mere brugervenlig version, at den bliver en naturlig del af undervisningen på erhvervsskolerne, at få uddannet en række superbrugere til udvikling og udbredelse af værktøjet, og endelig, at få øget antallet af permanente brugere af Billedprislisten. For Træsektionens bestyrelse deltog Allan Olesen, der også er indtrådt som permanent medlem af følgegruppen for Billedprislisten. Jeg tror på, at vi alle i fremtiden vil blive nødt til, at have en basisviden på Billedprislisten. 3F vil fremover stille krav om, at alle elektroniske regnskaber afleveres i Billedprislisten. Samtidig overvejer man at nedlægge Prislisten for Tømrer- og Snedkerarbejde, og lade Billedprislisten være 3Fs prisliste fremover. Hvis vi vælger at gøre det samme, så kan vi give Billedprislisten en styrke, og dermed give det store arbejde der er lagt i programmet mening.

8 Overenskomstforhandlinger 2011 Inden jeg overlader ordet til de tre øvrige udvalgsformænd, så vil jeg lige kort orienterer om overenskomstudvalgets aktiviteter. Siden sidste overenskomstforhandlinger, har udvalget fået en del nye personer. Eneste genganger fra forhandlingerne i 2010, er Oldermand for Københavns Tømrerlaug, og bestyrelsesmedlem i Træsektionens bestyrelse, Flemming Yde Kjærgaard. Udover Flemming, består udvalget nu af Jacob Knudsen, Allan Olesen og undertegnede. Jeg har, i min egenskab af formand for sektionen, fået formandskabet i udvalget, og jeg vil sammen med mine udvalgskolleger, og Dansk Byggeri, gøre mit til, at vi kommer fornuftigt igennem de kommende forhandlinger. Med så mange nye mennesker omkring sektionens overenskomst, og en ny direktør for arbejdsgiversekretariatet, har vi følt, at vi har måttet gøre noget ekstraordinært, for at vi går udfordringen i 2012 i møde med afstemte forventninger til resultatet. Første del af projektet gennemføres i dag, hvor Peter får lejlighed til at fortælle os lidt om hans syn på vores nuværende situation, og hans tanker for fremtiden i et nyt Dansk Byggeri, og med en ny og større modpart 3F. herefter vil vi i eftermiddag dele jer op i grupper, hvor I bliver bedt om at komme med jeres bud på emner til de kommende forhandlinger. Til denne øvelse, har Henrik Olsen forberedt en række spørgsmål, som I kan bruge som inspiration. I hver gruppe vil der sidde en person fra bestyrelsen, og en konsulent fra Dansk Byggeri. Vi samler alle jeres input når vi er færdige. Der udarbejdes et fælles notat fra vores workshop, som I selvfølgelig alle får tilsendt, og som I selvfølgelig alle må kommentere. Notatet og eventuelle bemærkninger, tager bestyrelsen med på deres seminar i maj måned, hvor Peter også deltager. Vi får 2 dage sammen med Peter, hvor vi kan få sat ord på vores holdninger og ønsker til forhandlingerne Derefter vil vi bestemme en fælles strategi frem til forhandlingerne i Jeg vil sørge for, at Områdeudvalgene løbende bliver orienteret. Afrunding Før jeg runder af, vil jeg sige tak til alle de medarbejdere i Dansk Byggeri, der til daglig gør en stor indsats for sektionen, her tænker jeg specielt på alle konsulenterne for vores udvalg og områder, og i vores sekretariat Hanne og Søren og sidst, men ikke mindst, Michael H. Nielsen.

9 Jeg vil også rette en stor tak til bestyrelsen, der sammen med næstformanden gør et stort og nyttigt stykke arbejde for sektionen både med bestyrelsesarbejde og i diverse udvalg under sektionen. Samtidig vil jeg sige tak til alle jer i salen, der udgør vore områdeudvalg og repræsentantskab. Det er godt at være formand, når så mange mener det giver mening, at afsætte tid, for manges vedkomne ulønnet, til arbejdet sektionen. Det var ordene fra mig. Jeg tror, at når vi mødes om et år, så har vi fået lidt af Jacob Haugaards medvind på cykelstierne. Det vil være godt at få lidt mere at rive i, jeg ved at der er mange der har god plads i ordrebøgerne. Jeg ønsker jeg alle en god generalforsamling, og efterfølgende workshop samt middag. Inden jeg giver ordet videre til Ole Gregersen vil jeg minde jer alle om, at I får sat kryds i kalenderen ud for datoen for næste års generalforsamling. Vi skulle meget gerne have fuldt hus næste år. I 2012 mødes vi i Jylland d. 16. marts. Jeg overlader nu mikrofonen til udvalgsformanden for uddannelsesudvalget Ole Gregersen.

Aftalen indeholder også et afsnit om indsatsområder for 2015 og 2016. Her er der aftalt:

Aftalen indeholder også et afsnit om indsatsområder for 2015 og 2016. Her er der aftalt: Haderslev Idrætsråd Nyhedsbrev juni 2015 Vi har indgået en samarbejdsaftale med Haderslev Kommune Det er nu et par måneder siden vi sidst har givet lyd fra os men det betyder bestemt ikke at vi har ligget

Læs mere

Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 30.08.2012.

Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 30.08.2012. Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 30.08.2012. Indledning Hjertelig velkommen til vores generalforsamling. Deltagere i vores generalforsamling kan kun være forbrugere,

Læs mere

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016!

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Solen skinner udenfor lige nu, og der er så småt begyndt at komme knopper på træer og buske og forårsblomsterne begynder at stå i fuldt flor. Jeg

Læs mere

Referat Generalforsamling 25.maj 2016

Referat Generalforsamling 25.maj 2016 Referat Generalforsamling 25.maj 2016 Generalforsamlingen er rettidig indkaldt iflg. vedtægterne. Indkaldelse er udsendt pr. mail til alle klubbens medlemmer den 7.4. Der er 3 indkomne forslag. (se punkt

Læs mere

Løbetræning for begyndere 1

Løbetræning for begyndere 1 Løbetræning for begyndere 1 Lige nu sidder du med en PDF-fil der forhåbentlig vil gavne dig og din løbetræning. Du sidder nemlig med en guide til løbetræning for begyndere. Introduktion Denne PDF-fil vil

Læs mere

Generelt er der stor og positiv interesse for at Erhvervsakademi Sjælland udbyder en akademiuddannelse i EL installation.

Generelt er der stor og positiv interesse for at Erhvervsakademi Sjælland udbyder en akademiuddannelse i EL installation. DOKUMENTATION TIL ANSØGNING OM PRÆKVALIFICERING AF AKADEMIUDDANNELSE I EL-INSTALLATION Erhvervsakademi Sjælland udbyder i dag erhvervsakademiuddannelsen til EL installatør på Campus Nykøbing Falster. Der

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 10. ordinære generalforsamling. Indledning:

Læs mere

Referat af 3. ordinære generalforsamling i Dansk T E X-brugergruppe

Referat af 3. ordinære generalforsamling i Dansk T E X-brugergruppe Referat af 3. ordinære generalforsamling i Dansk T E X-brugergruppe Palle Jørgensen 29. september 2001 Til stede Thomas M. Widmann, Thorsten Nielsen, Peter B. Frederiksen, Peter J. Christiansen, Thomas

Læs mere

Formandens beretning for Vejlby Strand grundejerforening for året 2012/2013

Formandens beretning for Vejlby Strand grundejerforening for året 2012/2013 Ja, så er der gået endnu et år, det er så min fjerde beretning. Efter at vi i bestyrelsen nu i et par år, har haft fokus på at få en god struktur, sikre en stor åbenhed i foreningen og få styr på økonomien,

Læs mere

B E S L U T N I N G S R E F E R A T

B E S L U T N I N G S R E F E R A T B E S L U T N I N G S R E F E R A T AF ORDINÆR GENERALFORSAMLINGI NØRAGERSMINDE ANTENNEFORENING ONSDAG D. 22. MAJ 2007, NØRAGERSMINDECENTRET, LADEN. Formanden åbner generalforsamlingen, med en velkomst

Læs mere

Guide til lønforhandling

Guide til lønforhandling Side 1 af 6 Hovedpunkter Bemærkninger til de enkelte trin Marts 2011 Forhandling én gang årligt? De fleste privatansatte funktionærer har anført i deres ansættelseskontrakt, at de forhandler løn én gang

Læs mere

Årsberetning 2015 for Club Danois

Årsberetning 2015 for Club Danois Årsberetning 2015 for Club Danois For Club Danois blev 2015 atter et år med et højt aktivitetsniveau, med en fortsat bred vifte af de aktiviteter, vore medlemmer efterspørger, hvilket fremgår af medlemstilslutningen.

Læs mere

Formandsberetning i HBH 2015.

Formandsberetning i HBH 2015. Velkommen til ordinær genf. i HBH og HBV. Før vi går i gang med genf. skal vi mindes et af vore medlemmer, nemlig Else Emig, som desværre afgik ved døden i august måned. Hun døde på sygehuset efter kort

Læs mere

Arbejdsberetning 2015

Arbejdsberetning 2015 Arbejdsberetning 2015 v/annette Bech Vad, Landsleder af Agape. Agape ønsker at gøre en forskel i flere menneskers liv. En forskel i livet her og nu og med et håb, der kan få betydning helt ind i evigheden.

Læs mere

Vi ønsker at leve for og af tilfredse kunder ... SEO / AdWords Website / Webshop Klippekort Hosting / Support Tekstforfatter Sociale medier

Vi ønsker at leve for og af tilfredse kunder ... SEO / AdWords Website / Webshop Klippekort Hosting / Support Tekstforfatter Sociale medier Marketing Manager er certificeret FRANCHISE Vi ønsker at leve for og af tilfredse kunder..... SEO / AdWords Website / Webshop Klippekort Hosting / Support Tekstforfatter Sociale medier 1www.marketing-manager.dk

Læs mere

Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden.

Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden. Særligt sensitive mennesker besidder en veludviklet evne til at reflektere og tage ved lære af fortiden. Derfor rummer du som særligt sensitiv et meget stort potentiale for at udvikle dig. Men potentialet

Læs mere

NYHEDSBREV. Grundejerforeningen Fuglebakken Årgang 9 nr. 19 April 2006. Indhold:

NYHEDSBREV. Grundejerforeningen Fuglebakken Årgang 9 nr. 19 April 2006. Indhold: NYHEDSBREV Grundejerforeningen Fuglebakken Årgang 9 nr. 19 April 2006 Formanden har ordet Parkeringsproblematikken Travetur Fastelavn Ny hjemmeside Løst og Fast Indhold: Husk den historiske travetur Søndag

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i H/F Dahlia den 2. maj 2007

Referat fra ordinær generalforsamling i H/F Dahlia den 2. maj 2007 Referat fra ordinær generalforsamling i H/F Dahlia den 2. maj 2007 Der afholdtes ordinær generalforsamling på Avedøre Bibliotek med følgende dagsorden: Ad 1. Valg af dirigent. 1. Valg af dirigent 2. Beretning

Læs mere

HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016

HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016 HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016 Beretning I min beretning vil jeg komme ind på følgende emner 1. Medlemstal og afdelinger 2. HG s vision og værdier

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2014. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2014. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 25. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 1/2014 Læs inde i bladet: HVAD SKER DER I ET JUBILÆUMSÅR? INDKALDELSE TIL GENERALFORSAMLING RENOVERING AF YDERMOLEN ER I FULD GANG 1 SØRUP HAVNS

Læs mere

Funktionærforeningen i Coop og FDB Roskildevej 65, 2620 Albertslund, tlf.: 4386 4928/3997

Funktionærforeningen i Coop og FDB Roskildevej 65, 2620 Albertslund, tlf.: 4386 4928/3997 Funktionærforeningen i Coop og FDB Roskildevej 65, 2620 Albertslund, tlf.: 4386 4928/3997 Marts 2009 Hovedbestyrelsens beretning 2008/2009 1. Møder i Funktionærforeningen Vi har i Funktionærforeningens

Læs mere

Formandens beretning - udkast. Karin Brorsen. VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015

Formandens beretning - udkast. Karin Brorsen. VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015 Formandens beretning - udkast Karin Brorsen VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015 Velkommen til Generalforsamlingen i VikarBranchen. For anden gang står jeg nu som formand, og skal aflægge beretning

Læs mere

EARLY WARNINGS ÅRSKONFERENCE DEN 5. NOVEMBER 2015

EARLY WARNINGS ÅRSKONFERENCE DEN 5. NOVEMBER 2015 EARLY WARNINGS ÅRSKONFERENCE DEN 5. NOVEMBER 2015 [DET TALTE ORD GÆLDER] Kære frivillige og konsulenter. Tak for invitationen til arrangementet i dag og muligheden for at give Jer nogle ord med på vejen

Læs mere

Indkaldelse til Ordinær Generalforsamling 2005. Dagsorden

Indkaldelse til Ordinær Generalforsamling 2005. Dagsorden 1386 Udenbys Vester Kvarter Side 1 Indkaldelse til Ordinær Generalforsamling 2005 Dato og tid: Onsdag den 29. juni 2005 kl. 19:00 21:00 Sted: Navernes lokale Ingerslevsgade 108, kld. tv 1705 København

Læs mere

Generalforsamling 2014 Formandens beretning

Generalforsamling 2014 Formandens beretning Hvem er I? Hvad vil I? Generalforsamling 2014 Formandens beretning Sådan spurgte Henrik Vinther bestyrelsen, på et møde vi havde inviteret ham til i november. DTLAa har nu eksisteret i 6 år, og vi har

Læs mere

Spørgeskema hvorfor har virksomheden ikke lærlinge?

Spørgeskema hvorfor har virksomheden ikke lærlinge? Spørgeskema hvorfor har virksomheden ikke lærlinge? Dansk Byggeri uddannelsesudvalg sætter fokus på, hvorfor en del af medlemsvirksomhederne ikke har lærlinge. I den forbindelse er medlemsvirksomheder,

Læs mere

Evalueringsrapport. Fleksible åbningstider i dagplejen

Evalueringsrapport. Fleksible åbningstider i dagplejen Evalueringsrapport Fleksible åbningstider i dagplejen Indholdsfortegnelse Resume... 3 Indledning og baggrund... 3 Metodisk tilgang... 3 Resultater... 3 Kendskab til ordningen om fleksible åbningstider

Læs mere

Grundejerforeningen Klintsø

Grundejerforeningen Klintsø Grundejerforeningen Klintsø Til medlemmerne af Grundejerforeningen Klintsø 26. april 2016 Referat af Grundejerforeningen Klintsø s ordinære generalforsamling 2016, søndag den 24. april 2016 kl. 10.00 afholdt

Læs mere

Formandens beretning fra Rådgiverudvalget 2014-2015

Formandens beretning fra Rådgiverudvalget 2014-2015 Formandens beretning fra Rådgiverudvalget 2014-2015 Det har været et turbulent og arbejdsrigt år, der er gået, og jeg vil starte med at takke både udvalgsledelsesmedlemmerne og andre medlemmer af udvalget

Læs mere

Sådan gør I: Forberedelse og introduktion

Sådan gør I: Forberedelse og introduktion Sådan gør I: Forberedelse og introduktion Inddrag samarbejdsudvalget (SU) tidligt i processen og drøft følgende: Hvem skal være med til processen med de trin? er det SU, et underudvalg eller andre? Aftal

Læs mere

Mundtlig beretning på ADV s Generalforsamling den 10. juni 2009

Mundtlig beretning på ADV s Generalforsamling den 10. juni 2009 Mundtlig beretning på ADV s Generalforsamling den 10. juni 2009 Kære kollegaer kære venner Tak for ordet og endnu engang velkommen til ADV s generalforsamling. Jeg skal - vanen tro - hér på generalforsamlingen

Læs mere

VELKOMMEN HOS OS! EN ARBEJDSPLADS MED ET PLUS FOR GODT ARBEJDSMILJØ

VELKOMMEN HOS OS! EN ARBEJDSPLADS MED ET PLUS FOR GODT ARBEJDSMILJØ VELKOMMEN HOS OS! EN ARBEJDSPLADS MED ET PLUS FOR GODT ARBEJDSMILJØ DIT NYE FÆLLESSKAB DET ER MIN OPGAVE AT SØRGE FOR, AT DU OG DINE KOLLEGER FØLER JER HJEMME OG FÅR ET GODT ARBEJDSLIV I ALLIANCE+ Hjerteligt

Læs mere

medlemskab Viden til vækst retail viden Retail UPdates retail sparring

medlemskab Viden til vækst retail viden Retail UPdates retail sparring medlemskab Viden til vækst retail viden Retail UPdates retail sparring et b a k s m le d e m Om EBELTOFT GROUP Retail Institute Scandinavia er en del af det globale netværk af videns- og konsulenthuse

Læs mere

Jeg tror, at efter- og videreuddannelse kommer til at spille en central rolle i moderne fagforeninger i de kommende år.

Jeg tror, at efter- og videreuddannelse kommer til at spille en central rolle i moderne fagforeninger i de kommende år. Jeg tror, at efter- og videreuddannelse kommer til at spille en central rolle i moderne fagforeninger i de kommende år. Jeg tør påstå, at medlemmernes udvikling i endnu højere grad end nu vil være omdrejningspunkt

Læs mere

Handlekraft og sammenhold

Handlekraft og sammenhold Handlekraft og sammenhold en håndbog om klubarbejde Fællesskabet giver styrke En faglig klub giver dig og dine kolleger handlekraft. Slår I jer sammen i en klub, får I større gennemslagskraft og styrke,

Læs mere

Referat Generalforsamling Ejerforeningen Rønbjerg Dato: 25. marts 2012

Referat Generalforsamling Ejerforeningen Rønbjerg Dato: 25. marts 2012 Referat Generalforsamling Ejerforeningen Rønbjerg Dato: 25. marts 2012 Ad 1: Valg af dirigent Per Bach valgt til dirigent og konstaterede at generalforsamlingen var indkaldt rettidig. Ad 2: Bestyrelsens

Læs mere

Danmarks civile Hundeførerforening Kreds 6

Danmarks civile Hundeførerforening Kreds 6 Danmarks civile Hundeførerforening Kreds 6 REFERAT ORDINÆR GENERALFORSAMLING Charlotte Alkjær Sekretær Hillerødvej 100 3300 Frederiksværk Tlf. 25715585 DATO 26.februar 2007 STED Ålestokgården, Næstved

Læs mere

Velkommen til det 1 nyhedsbrev fra den nye bestyrelse i HK Rådighedsforening.

Velkommen til det 1 nyhedsbrev fra den nye bestyrelse i HK Rådighedsforening. Velkommen til det 1 nyhedsbrev fra den nye bestyrelse i HK Rådighedsforening. På Årsmødet i januar fik Rådighedslønsforeningen en ny bestyrelse. Det skete efter at den mangeårige bestyrelse, bestående

Læs mere

FA09. Afdelingsmøde. Huskeliste til afdelingsbestyrelsen

FA09. Afdelingsmøde. Huskeliste til afdelingsbestyrelsen FA09 Afdelingsmøde Huskeliste til afdelingsbestyrelsen INDLEDNING Boligafdelingens øverst bestemmende organ er afdelingsmødet. Afdelingsmødet skal drøfte og godkende afdelingens budget for det kommende

Læs mere

GUIDE TIL NETVÆRKSLEDERE

GUIDE TIL NETVÆRKSLEDERE GUIDE TIL NETVÆRKSLEDERE Til dig som er netværksleder - eller overvejer at blive det Dit navn: KOMMUNAL Kære netværksleder Denne guide er til dig, der er netværksleder i et af HK Kommunals faglige netværk

Læs mere

Evaluering af aktiviteter i Helsingør Ferieby 2013. v/ Sara Lea Rosenmeier, Rådgivende Sociologer ApS

Evaluering af aktiviteter i Helsingør Ferieby 2013. v/ Sara Lea Rosenmeier, Rådgivende Sociologer ApS Evaluering af aktiviteter i Helsingør Ferieby 2013 v/ Sara Lea Rosenmeier, Rådgivende Sociologer ApS Formål og opdrag Evalueringen gennemført for FolkeFerieFonden Arbejdsmarkedets Feriefond støtter FolkeFerieFondens

Læs mere

Referat Generalforsamling Stribgårdens Grundejerforening 2007. Generalforsamling den 16. marts 2007

Referat Generalforsamling Stribgårdens Grundejerforening 2007. Generalforsamling den 16. marts 2007 Den ordinære generalforsamling blev indkaldt til afvikling fredag den 16. marts 2007 kl. 19.00 i Strib Sognegård. 1. Dagsordenen: 2. Valg af dirigent 3. Formandens beretning 4. Regnskab 2006 5. Indkomne

Læs mere

Den effektive sælger - MBK A/S

Den effektive sælger - MBK A/S Vil du have træning, så du bliver endnu bedre til at sælge til nye kunder? Vil du være bedre til at sælge mere til dine nuværende kunder? Vil du være bedre til at få tilfredse kunder og skabe gensalg?

Læs mere

Kompagni-Nyt. April kvartal 2015. Hjemmeværnskompagni Hasle. Det Bornholmske Hjemmeværn

Kompagni-Nyt. April kvartal 2015. Hjemmeværnskompagni Hasle. Det Bornholmske Hjemmeværn Kompagni-Nyt April kvartal 2015 Hjemmeværnskompagni Hasle Det Bornholmske Hjemmeværn Indhold Chefens hjørne. Ny chef i kompagniet NY Næstkommanderende Kommandobefalingsmanden har ordret Fejlerevej 1 3782

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Træ og Møbelgruppen Torsdag den 7. februar 2013, 3F Midtjylland, Birk Centerpark 4, i Herning.

Referat fra generalforsamling i Træ og Møbelgruppen Torsdag den 7. februar 2013, 3F Midtjylland, Birk Centerpark 4, i Herning. Referat fra generalforsamling i Træ og Møbelgruppen Torsdag den 7. februar 2013, 3F Midtjylland, Birk Centerpark 4, i Herning. Dagsorden: 1. Velkomst v/gruppeformand Hans Jessen 2. Godkendelse af forretningsorden

Læs mere

Beretning Generalforsamling den 23-01-2015

Beretning Generalforsamling den 23-01-2015 Beretning Generalforsamling den 23-01-2015 Velkommen til den årlige generalforsamling. Sang nummer? Jeg vil starte med at ønske tillykke til Erik Scherdetzki med 40 år og optagelse som æresmedlem, Morten

Læs mere

4R Rammer, Retning, Råderum og Relationer

4R Rammer, Retning, Råderum og Relationer 4R Rammer, Retning, Råderum og Relationer Formål: Varighed: Deltagere: Materialer: Konsulent: Dialogværktøjet om 4R-modellen (Rammer, Retning, Råderum og Relationer) er rigtig nyttigt, når der er sket

Læs mere

Et år senere, den 22. november 2012 forbereder jeg mig på mit bud på stillingen som generalsekretær

Et år senere, den 22. november 2012 forbereder jeg mig på mit bud på stillingen som generalsekretær Jeg har i to år taget tilløb til dette oplæg. For to år siden, den 19. november 2011 stod jeg lige her til Dansk Sejlunions klubkonference. Jeg var som generalsekretær i Det Danske Spejderkorps inviteret

Læs mere

PAU-elev Afsluttende evaluering af praktikken

PAU-elev Afsluttende evaluering af praktikken PAU-elev Afsluttende evaluering af praktikken Praktik i afd.: Sirius. Praktikperiode: 1. praktikperiode. Generelt: 1. 2. 3. 4. 5. Hvordan har jeg oplevet mit første besøg i afdelingen før praktikstart?

Læs mere

Valgavis. Bilag til dagsordenens punkt 7, Maj 2016

Valgavis. Bilag til dagsordenens punkt 7, Maj 2016 Valgavis Bilag til dagsordenens punkt 7, Maj 2016 Bodil Nielsen Blegdammen, Roskilde Kandidat til posten som næstformand Jeg bidrager med mit kendskab til branchen, min indsigt i organisationen og med

Læs mere

Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden.

Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. 1 Kære 10.klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. Først vil jeg ønske jer til lykke med eksamen. Det er for de fleste en tid med blandede følelser. Det er dejligt

Læs mere

Julemandens arv. Kapitel 23. Efter et kort øjeblik blev døren åbnet, og Frederikke Severinsen stod foran dem.

Julemandens arv. Kapitel 23. Efter et kort øjeblik blev døren åbnet, og Frederikke Severinsen stod foran dem. Kapitel 23 Efter et kort øjeblik blev døren åbnet, og Frederikke Severinsen stod foran dem. Goddag og velkommen Hr. Branzoo sagde hun henvendt til Johnny. Hun vendte sig om mod Jenny med et spørgende blik.

Læs mere

Referat fra årsmøde 17. maj 2010

Referat fra årsmøde 17. maj 2010 Ad.1 Ad. 2 Bjørn Semberg, Hi. Formandens mundtlige beretning. Formanden mindes afdøde kammerater med mindeord og 1 minuts stilhed. Efter at have omtalt fusionen pr. 01. januar 2010 gennemgik han den fremsendte

Læs mere

It-inspirator afsluttende opgave. Betina og Helle Vejleder. Line Skov Hansen. Side 1 af 6

It-inspirator afsluttende opgave. Betina og Helle Vejleder. Line Skov Hansen. Side 1 af 6 It-inspirator afsluttende opgave Betina og Helle Vejleder. Line Skov Hansen Side 1 af 6 Indledning Den digitale medieverden er over os alle steder, om det er i dagtilbud, skoler eller fritidstilbud. Vi

Læs mere

DILFs 53. generalforsamling DILF Vesterbrogade 149, København V. 27. april 2015 Referat

DILFs 53. generalforsamling DILF Vesterbrogade 149, København V. 27. april 2015 Referat DILFs 53. generalforsamling DILF Vesterbrogade 149, København V. 27. april 2015 Referat Formanden for DILF, Anders Høegh, bød velkommen til de fremmødte. 1. Valg af dirigent Bestyrelsen foreslog bestyrelsesmedlem,

Læs mere

DREJEBOG. - et arbejdsredskab i udvikling. Social Ansvarlighed i forbindelse med renovering af afdeling 15 i Høje Kolstrup.

DREJEBOG. - et arbejdsredskab i udvikling. Social Ansvarlighed i forbindelse med renovering af afdeling 15 i Høje Kolstrup. DREJEBOG - et arbejdsredskab i udvikling April 2013 Social Ansvarlighed i forbindelse med renovering af afdeling 15 i Høje Kolstrup. 1 DISPOSITION 1. INDLEDNING 2. PARTNERSKAB OM SOCIAL ANSVARLIGHED 3.

Læs mere

Formand Jørgen Egeskovs tale ved DTLs arbejdsgiverforenings generalforsamling 25. maj 2013

Formand Jørgen Egeskovs tale ved DTLs arbejdsgiverforenings generalforsamling 25. maj 2013 Formand Jørgen Egeskovs tale ved DTLs arbejdsgiverforenings generalforsamling 25. maj 2013 Indledning (og kontingentstigning) Som de fleste af jer ved, er DTLs arbejdsgiverforening et frivilligt tilbud

Læs mere

v/ formand Flemming Hansen, Birkevang 68, Fløng - 2640 Hedehusene - Tlf. 46565761 www.mollegard.dk

v/ formand Flemming Hansen, Birkevang 68, Fløng - 2640 Hedehusene - Tlf. 46565761 www.mollegard.dk MØLLEGÅRD GRUNDEJERFORENING v/ formand Flemming Hansen, Birkevang 68, Fløng - 2640 Hedehusene - Tlf. 46565761 www.mollegard.dk Flemming Birkevang 68 46565761 formand@mollegard.dk Formand Hansen Jens Birkevang

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen i seniorklubben d. 3.11.14.

Referat fra generalforsamlingen i seniorklubben d. 3.11.14. Referat fra generalforsamlingen i seniorklubben d. 3.11.14. Punkterne følger dagsordenen. 1. Valg af dirigent. Finn Aagaard blev valgt med akklamation. Finn takkede for valget og meddelte, at generalforsamlingen

Læs mere

Traditionen tro, vil jeg gerne bede Jer om at rejse jer. og hver især lade tankerne gå til dem, som er døde siden sidste generalforsamling

Traditionen tro, vil jeg gerne bede Jer om at rejse jer. og hver især lade tankerne gå til dem, som er døde siden sidste generalforsamling Generalforsamling 2012 mundtlig beretning Traditionen tro, vil jeg gerne bede Jer om at rejse jer og hver især lade tankerne gå til dem, som er døde siden sidste generalforsamling og for dem alle udtale

Læs mere

Mundtlig beretning til brug for LAG Fanø-Vardes generalforsamling tirsdag den 8. marts 2016 kl. 19.00 i Hodde-Tistrup Hallen.

Mundtlig beretning til brug for LAG Fanø-Vardes generalforsamling tirsdag den 8. marts 2016 kl. 19.00 i Hodde-Tistrup Hallen. Mundtlig beretning til brug for LAG Fanø-Vardes generalforsamling tirsdag den 8. marts 2016 kl. 19.00 i Hodde-Tistrup Hallen. Fremlægges af formanden Arne Haahr Hansen 15-14817 26791/16 haje LAG Fanø-Varde

Læs mere

Referat af generalforsamling i kunstforeningen Skråningen mandag den 5. oktober 2015

Referat af generalforsamling i kunstforeningen Skråningen mandag den 5. oktober 2015 SKRÅNINGEN Referat af generalforsamling i kunstforeningen Skråningen mandag den 5. oktober 2015 Der deltog 72 medlemmer i generalforsamlingen og 67 i spisningen. Inden generalforsamlingen fortalte Berit

Læs mere

Formandens beretning ved PD Danske Lokalavisers årsmøde i Brabrand, 9. maj 2014

Formandens beretning ved PD Danske Lokalavisers årsmøde i Brabrand, 9. maj 2014 Formandens beretning ved PD Danske Lokalavisers årsmøde i Brabrand, 9. maj 2014 I stedet for den traditionelle indledning vil jeg i år lægge ud med et centralt emne for branchen, som vi i PD Danske Lokalavisers

Læs mere

Deltagere: Jette Nielsen, Sonja Svensson, Günter Arnold, Gudmund Hindberg, Erik Pedersen Claus Hansen.

Deltagere: Jette Nielsen, Sonja Svensson, Günter Arnold, Gudmund Hindberg, Erik Pedersen Claus Hansen. Dato: 28. januar 2007 Tid: 10.00 15.15 Bestyrelsesmøde: Sted: Join Hands klubhus, Enggade 6A, 8700Horsens Deltagere: Nielsen, Svensson, Arnold, Gudmund Hindberg, Pedersen Claus Hansen. Referat: Höiberg

Læs mere

Referat fra NT s ordinære generalforsamling, del 2, Fredag 12.4.2013, i Falken

Referat fra NT s ordinære generalforsamling, del 2, Fredag 12.4.2013, i Falken Referat fra NT s ordinære generalforsamling, del 2, Fredag 12.4.2013, i Falken Ivan L. Larsen bød velkommen på bestyrelsens vegne. Dagsorden 1. Valg af dirigent Ole Hansen valgt 2. Valg af referent Rainer

Læs mere

Formandsberetning 2008

Formandsberetning 2008 Formandsberetning 2008 Jeg har valgt at opbygge formandsberetningen på følgende måde: Tilbageblik på året der gik Bestyrelsens arbejde Udfordringer for fremtiden Afslutning Tilbageblik på året der gik

Læs mere

HJØRRING IDRÆTSFORENING OLD BOYS Generalforsamling 3. marts 2015 på Landlyst

HJØRRING IDRÆTSFORENING OLD BOYS Generalforsamling 3. marts 2015 på Landlyst HJØRRING IDRÆTSFORENING OLD BOYS Generalforsamling 3. marts 2015 på Landlyst 1. Velkomst 2. Valg af dirigent 3. Bestyrelsens beretning 4. Fremlæggelse af regnskab 2014 5. Valg iflg. lovene 6. Eventuelt

Læs mere

Når uenighed gør stærk

Når uenighed gør stærk Når uenighed gør stærk Om samarbejdet mellem forældre og pædagoger Af Kurt Rasmussen Dorte er irriteret. Ikke voldsomt, men alligevel så meget, at det tager lidt energi og opmærksomhed fra arbejdsglæden.

Læs mere

Samråd i Beskæftigelsesudvalget den 14. maj 2014 kl. 8.00-9.20, alm. del, samrådsspørgsmål AE

Samråd i Beskæftigelsesudvalget den 14. maj 2014 kl. 8.00-9.20, alm. del, samrådsspørgsmål AE Beskæftigelsesudvalget 2013-14 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 369 Offentligt T A L E Samråd i Beskæftigelsesudvalget den 14. maj 2014 kl. 8.00-9.20, alm. del, samrådsspørgsmål AE 6. maj 2014 J.nr.

Læs mere

REPRÆSENTANTSKABSMØDE NR. INDKALDELSE

REPRÆSENTANTSKABSMØDE NR. INDKALDELSE REPRÆSENTANTSKABSMØDE NR. INDKALDELSE Den 7. februar 2011 Tidspunkt : Tirsdag den 4.-5. februar kl. 12.00 13.00. Sted : DSB Kursuscenter Knudshoved, Fyrvej 1, 5800 Nyborg Tilstede : Repræsentantskabet,

Læs mere

Kvalitetsstandard for

Kvalitetsstandard for 2011/2012 Kvalitetsstandard for Hverdagsrehabilitering Vi bruger dine ressourcer aktivt Informationsfolder om Rehabiliteringskoordinatorfunktionen Ishøj Kommune 1 Vi tror på, at det giver livskvalitet

Læs mere

Dagsorden bestyrelsesmøde i Svømmeklubben Koral

Dagsorden bestyrelsesmøde i Svømmeklubben Koral Dagsorden bestyrelsesmøde i Svømmeklubben Koral Mødested: Mårvej 9, Hedensted Mødetidspunkt/varighed: Onsdag den 2. marts 2016, KL. 19.30-21.00 Deltagere: Karin Neve, Heidi Pontoppidan, Mette Gregersen,

Læs mere

Køge Kommune Filter: Filtrer på spørgsmål: 9. Hvilket dagtilbud går dit barn i? [ answer:troldehøjen ]

Køge Kommune Filter: Filtrer på spørgsmål: 9. Hvilket dagtilbud går dit barn i? [ answer:troldehøjen ] Køge Kommune Filter: Filtrer på spørgsmål: 9. Hvilket dagtilbud går dit barn i? [ answer:troldehøjen ] Udførelsestidspunkt: 15-03-2012 17:15:22 Antal besvarelser: 34 2 3 4 5 6 7 8 13 12. Hjælp os med at

Læs mere

Formandens beretning på repræsentantskabsmødet 2013:

Formandens beretning på repræsentantskabsmødet 2013: Formandens beretning på repræsentantskabsmødet 2013: Samarbejdet i bestyrelsen. Vi har afholdt 6 bestyrelsesmøder i 2012 med deltagelse af alle medlemmer. Herudover deltager bestyrelsesmedlemmerne i mange

Læs mere

OVERDRAGELSE AF MINDRE VIRKSOMHEDER. - undersøgelse gennemført af Håndværksrådet og match-online.dk

OVERDRAGELSE AF MINDRE VIRKSOMHEDER. - undersøgelse gennemført af Håndværksrådet og match-online.dk OVERDRAGELSE AF MINDRE VIRKSOMHEDER - undersøgelse gennemført af Håndværksrådet og match-online.dk Indhold 1. Resume og konklusion 2. Mange virksomhedsejere står umiddelbart over for at skulle overdrage

Læs mere

SÅDAN NÅR DU DINE MÅL

SÅDAN NÅR DU DINE MÅL Hvad drømmer du om? Hvad vil du gerne opnå? DIT MÅL Hvor vil du placere dit mål på en skala fra 1-10? SKALA SKALA FORSKEL FORSKEL Hvorfor er du ikke allerede i mål? HVORFOR Skal dine overbevisninger ændres?

Læs mere

Der blev endvidere nedfældet i kontrakten at vi arbejder med målene:

Der blev endvidere nedfældet i kontrakten at vi arbejder med målene: Værdier i Institution Hunderup, bearbejdet i Ådalen. Sammenhæng: Vi har siden september 2006 arbejdet med udgangspunkt i Den Gode Historie for at finde frem til et fælles værdigrundlag i institutionen.

Læs mere

Dronningavlerforeningen af 1921, beretning 2010

Dronningavlerforeningen af 1921, beretning 2010 Dronningavlerforeningen af 1921, beretning 2010 Generelt: Så er det atter blevet tid til at mødes til generalforsamling og bl.a. gøre status over det året som nu er gået.. 2011 er et lidt specielt år for

Læs mere

Generalforsamling i Skibelund Grundejerforening, den 27. juni 2015 Side 1. Referat

Generalforsamling i Skibelund Grundejerforening, den 27. juni 2015 Side 1. Referat Generalforsamling i Skibelund Grundejerforening, den 27. juni 2015 Side 1 Referat 1. Dirigent Per (nr. 24). Generalforsamlingen er lovlig varslet erklæres lovlig og beslutningsdygtig 2. Valg af stemmetællere

Læs mere

Ringsted Sportcenter Tværallé 8, 4100 Ringsted Tlf. 5762 7040 ringstedsportcenter@gmail.com. Ringsted, den 27. maj 2015

Ringsted Sportcenter Tværallé 8, 4100 Ringsted Tlf. 5762 7040 ringstedsportcenter@gmail.com. Ringsted, den 27. maj 2015 Ringsted, den 27. maj 2015 REFERAT ved GENERALFORSAMLING for Onsdag, den 22. april 2015 kl. 19.00 i mødelokale 2 i. DAGSORDEN: Pkt. 1. Valg af dirigent. Mogens Rasmussen blev valgt som dirigent. Der skal

Læs mere

Gudstjeneste i Lille Lyngby Kirke den 1. januar 2014 Kirkedag: Nytårsdag/B Tekst: Matt 6,5-13 Salmer: LL: 712 * 713 * 587 * 586 * 520 * 716

Gudstjeneste i Lille Lyngby Kirke den 1. januar 2014 Kirkedag: Nytårsdag/B Tekst: Matt 6,5-13 Salmer: LL: 712 * 713 * 587 * 586 * 520 * 716 Gudstjeneste i Lille Lyngby Kirke den 1. januar 2014 Kirkedag: Nytårsdag/B Tekst: Matt 6,5-13 Salmer: LL: 712 * 713 * 587 * 586 * 520 * 716 Der er en, der var den første mand på månen. Der er en, der var

Læs mere

Vejen til Noah og overdragelsen af ham!

Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Charlotte S. Sistrup, eneadoptant og mor til Noah Truong fra Vietnam fortæller sin historie Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Den 29. august 2004 sendte jeg ansøgningspapirerne af sted til adoptionsafsnittet,

Læs mere

Referat. Assens Kunstråd. Tid Tirsdag 11. september kl. 15.00-17.00. Sted Assens Rådhus, mødelokale 4

Referat. Assens Kunstråd. Tid Tirsdag 11. september kl. 15.00-17.00. Sted Assens Rådhus, mødelokale 4 Referat Forum Assens Kunstråd Tid Tirsdag 11. september kl. 15.00-17.00 Sted Assens Rådhus, mødelokale 4 Deltager Jørgen Svenstrup, Elisabeth Rask, Anne Bjørn, Oluf Lund, Peter Tybjerg, Peter Nielsen,

Læs mere

Tjek. lønnen. Et værktøj til at undersøge lokal løndannelse og ligeløn på offentlige arbejdspladser. 2007 udgave Varenr. 7520

Tjek. lønnen. Et værktøj til at undersøge lokal løndannelse og ligeløn på offentlige arbejdspladser. 2007 udgave Varenr. 7520 Tjek lønnen Et værktøj til at undersøge lokal løndannelse og ligeløn på offentlige arbejdspladser 2007 udgave Varenr. 7520 Indholdsfortegnelse Forord... 3 Teknisk introduktion... 4 Indledning... 5 Introduktion

Læs mere

Forældreperspektiv på Folkeskolereformen

Forældreperspektiv på Folkeskolereformen Forældreperspektiv på Folkeskolereformen Oplæg v/ personalemøde på Hareskov Skole d. 23. januar 2014 Tak fordi jeg måtte komme jeg har glædet mig rigtig meget til at få mulighed for at stå her i dag. Det

Læs mere

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2008. Nyt tilbud til studerende ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Studiejob. Side

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2008. Nyt tilbud til studerende ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Studiejob. Side Studiejob Hvordan finder jeg et relevant studiejob? Det spørgsmål er der mange studerende, der stiller sig selv. Nogle har måske et par gode bud men ved du også, at kan hjælpe? Fokus I 2008 har vi sat

Læs mere

Regionsgeneralforsamling 7. april 2016, Region Nordjylland Mundtlig beretning 2013-2016

Regionsgeneralforsamling 7. april 2016, Region Nordjylland Mundtlig beretning 2013-2016 Regionsgeneralforsamling 7. april 2016, Region Nordjylland Mundtlig beretning 2013-2016 Indledning og præsentation Kære medlemmer Med denne beretning vil vi gerne indvie dig i de mange aktiviteter og gøremål,

Læs mere

Bjørn Dean Petersen. TankeRevision 2015. Et gratis PC program, som kan forbedre både din og dine omgivelsers livskvalitet. www.tankerevision.

Bjørn Dean Petersen. TankeRevision 2015. Et gratis PC program, som kan forbedre både din og dine omgivelsers livskvalitet. www.tankerevision. Bjørn Dean Petersen TankeRevision 2015 Et gratis PC program, som kan forbedre både din og dine omgivelsers livskvalitet. www.tankerevision.dk 1 TankeRevision 2015 Copyright 2015 ved Bjørn Dean Petersen

Læs mere

Krumtappen et handicapcenter i Ballerup Kommune

Krumtappen et handicapcenter i Ballerup Kommune Krumtappen et handicapcenter i Ballerup Kommune Selve bygningen, som huser handicapcenteret, er formet som en krumtap noget medarbejderne i sin tid selv var med til at beslutte. Krumtappen er et dag- og

Læs mere

Årsmøde / Repræsentantskabsmøde de 18. marts 2014

Årsmøde / Repræsentantskabsmøde de 18. marts 2014 Årsmøde / Repræsentantskabsmøde de 18. marts 2014 Beretning for perioden 26.2. 2013 til 18.3. 2014 Bestyrelsen konstituering på møde 4.3.2013 - formand Gunnar Landtved - næstformand: Steen Outzen - kasserer:

Læs mere

Ministerens tale til Investordagen, Dansk Aktionærforenings årsdag kl. 13.00-13.30.

Ministerens tale til Investordagen, Dansk Aktionærforenings årsdag kl. 13.00-13.30. Ministerens tale til Investordagen, Dansk Aktionærforenings årsdag kl. 13.00-13.30. [DET TALTE ORD GÆLDER] Tak for invitationen til at komme og give mit besyv med på dansk aktionærforenings årsdag. Man

Læs mere

2421 2841 formand@8-hk.dk

2421 2841 formand@8-hk.dk Dansk Skak Union, 8. Hovedkreds Formand Kasper Damm Ægirsgade 13, 1.sal 2200 København N 2421 2841 formand@8-hk.dk ---------- ˆ ˆ ---------- Bilag til punktet: FIDE afgift for ELO-rating Baggrund Verner

Læs mere

Greveager 1 2670 Greve. Kontortid: mandag til fredag kl. 10.00-13.00 torsdag tillige 15.30-17.00. 16. april 2014

Greveager 1 2670 Greve. Kontortid: mandag til fredag kl. 10.00-13.00 torsdag tillige 15.30-17.00. 16. april 2014 Til: Boligtagerne 16. april 2014 bh/- Afd. 4 Gersagerparken. Referat af afdelingsmødet 1. april 2014. 0. Orientering fra Greve Nord Formanden for afdelingsbestyrelsen, Karsten Øbro bød velkommen til 83

Læs mere

Velkommen til generalforsamling 2013 i Opel GT Klub Danmark.

Velkommen til generalforsamling 2013 i Opel GT Klub Danmark. Opel GT Klub Danmark Generalforsamling Albertslund 18. august 2013 Velkommen til generalforsamling 2013 i Opel GT Klub Danmark. Denne beretning er noget specielt for mig, da det er min sidste, ja jeg ved

Læs mere

Årsrapport Standardiseringsgruppen

Årsrapport Standardiseringsgruppen Årsrapport Standardiseringsgruppen Pressen Fællesindkøb 2011 Forord Standardiseringsgruppen under Pressens Fællesindkøb har til formål at højne og fastholde kvalitetsniveauet på avisprodukterne i Danmark.

Læs mere

Formandens beretning 2015. Så er det igen blevet tid til at kikke både baglæns og fremad.

Formandens beretning 2015. Så er det igen blevet tid til at kikke både baglæns og fremad. Så er det igen blevet tid til at kikke både baglæns og fremad. Men først en stor tak til Lotte Jensen, for at vi igen kan få lov til at afholde den årlige generalforsamling her på hendes arbejdsplads.

Læs mere

Generalforsamling Mandag d. 5. maj 2014 kl. 19.00, i Vipperødhallen

Generalforsamling Mandag d. 5. maj 2014 kl. 19.00, i Vipperødhallen Generalforsamling Mandag d. kl. 19.00, i Vipperødhallen Til stede: Fra bestyrelsen: Malene, Pia, Charlotte, Mette, Malene, Anne Dorthe, samt 6 medlemmer. Fraværende: Marianne. 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen

Læs mere

Årsberetning for HPII 2013/2014

Årsberetning for HPII 2013/2014 Årsberetning for HPII 2013/2014 Så gik der endnu et år og det er blevet tid til en årsberetning fra bestyrelsen. Handler Vi har haft en del handler i år. 53a, 54, 58b, 77a, 83 og 89a, så Eilif har haft

Læs mere

Iværksætteres overlevelsesevne i Gladsaxe 2007

Iværksætteres overlevelsesevne i Gladsaxe 2007 Iværksætteres overlevelsesevne i Gladsaxe 2007 En undersøgelse af overlevelsesevnen blandt de iværksættere, som Erhvervssekretariatet i Gladsaxe kommune, har været i kontakt med i 2007 Kort om undersøgelsen

Læs mere

HALSNÆS NYBOLIGSELSKAB Beboer nyt afd. 2502 Forfattere: Afdelingsbestyrelsen og beboere Nr. 21 April 2014. Lathyrushaven

HALSNÆS NYBOLIGSELSKAB Beboer nyt afd. 2502 Forfattere: Afdelingsbestyrelsen og beboere Nr. 21 April 2014. Lathyrushaven HALSNÆS NYBOLIGSELSKAB Beboer nyt afd. 2502 Forfattere: Afdelingsbestyrelsen og beboere Nr. 21 April 2014 Lathyrushaven Indhold: Lathyrushaven skal have ny formand Ærgerligt Foråret Har du blomsterløg,

Læs mere