2. Godkendelse af referat fra mødet 23. marts 2011 v. Henning Hansen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "2. Godkendelse af referat fra mødet 23. marts 2011 v. Henning Hansen"

Transkript

1 Sekretariat for rammeaftaler Nytorv 6 DK-8800 Viborg Deltagere: Henning Hansen, Jacob Stengaard Madsen, Leif Gjørtz, Steiner Eggen Kristensen, Henning Haahr, Kjeld Bertelsen, Karin Holland, Eva Glæsner og Karsten Binderup (ref.) Afbud: Henrik Beyer, Mødedato: 12. maj 2011 Mødetid: kl Mødested: Aalborg Kongres & Kulturcenter, Pelikanstuen Tlf.: Job-velfaerd@viborg.dk Dato: 18. maj 2011 Sagsbehandler: Karsten Binderup Tlf Referat fra møde i KRASOS 12. maj Godkendelse af dagsorden v. Henning Hansen Dagsorden blev godkendt. 2. Godkendelse af referat fra mødet 23. marts 2011 v. Henning Hansen Bilag 1. Referat fra mødet 23. marts Referatet blev godkendt. 3. Senhjerneskadeområdet kommissorium til analyse Region Midtjylland havde anmodet KRASOS om et møde som følge af deres oplevede efterspørgselsfald på døgnpladser til midlertidig intensiv rehabilitering for senhjerneskadede. Nævnte møde blev afholdt den 11. april 2011 mellem Region Midtjylland og repræsentanter for KRASOS, jf. vedhæftet referat (incl. bemærkninger til referat). Det blev aftalt, at Region Midtjylland udarbejder udkast til kommissorium for en nærmere undersøgelse af området. Der gøres opmærksom på, at senhjerneskadeområdet også har stor bevågenhed i styregrupper og udvalg indenfor sundhedsområdet, der i øjeblikket drøfter en udvidelse af sundhedsaftalerne samt regionale besparelser på dette område, Desuden forventes der, efter udspil fra Sundhedsstyrelsen til efteråret, at skulle udarbejdes forløbsprogrammer for tre grupper af senhjerneskadede. En analyse kan ses i sammenhæng med disse tiltag Bilag 2. Region Midtjyllands udkast til kommissorium (materiale eftersendes). Bilag 3. Kommissorium, senhjerneskadede , kommunalt udkast. Bilag 4. Referat, senhjerneskadede, RM og KRASOS.

2 Der er pt. en række initiativer i gang på området. KL har i april 2011 anmodet kommunerne om at beskrive deres indsats. Ligeledes har Region Midtjylland igangsat en undersøgelse herunder etablering af neuroteams, i forbindelse med besparelser på 20 mio. kr. Det er vigtigt, at vores undersøgelse får et fremadrettet perspektiv, herunder et læringsperspektiv for kommunerne. Der skal opbygges fremtidsløsninger i samspil mellem hospital og kommuner. Gode faglige anbefalinger er altid velkommen, men undersøgelsen skal også have en økonomisk vinkel, eftersom der ingen penge er med Sundhedsstyrelsens MTV om hjerneskaderehabilitering. Region Midtjylland ønsker at starte med en audit. Fremgangsmåden bør vendes, således kommunerne starte med at kortlægge deres indsats på området, herunder får belyst, hvorfor kommunerne ikke benytter nævnte tilbud mere. Region Midtjylland og kommunernes kommissorium skal skrives sammen til ét. For at kvalificere det endelige kommissorium kan der evt. afholdes et mini-seminar i august, hvor kommunale og regionale fagfolk (evt. ledere af rehabiliteringstilbud) beskriver området og udstikker hovedspor og opmærksomhedspunkter. Arbejdsmarkedsområdet bør også tænkes ind. Horsens Kommune har en fagperson, der kan deltage. Inden det videre arbejde igangsættes mødes repræsentanter fra KRASOS og Region Midtjylland den 6. juni Den videre fremgangsmåde aftales, når resultatet af dette møde kendes. 4. Holstebro Kommune ansøger om godkendelse af lukning af det tidligere AUcenter, Thorsvej 63. Holstebro Kommune hjemtog pr det regionale tilbud AU-centret, som yder neuropædagogisk rehabilitering af voksne borgere mellem år efter LAB 32 og SL 104. Afsnittet på Thorsvej 63 oplever i vigende belægning. Denne udvikling fortsætter i 2010, hvilket bl.a. resulterer i, at Region Midtjylland dækker et underskud på kr. i Udviklingen ser ud til at forsætte i 2011, således at det vurderes, at der pr. 1. august 2011 kun vil være indskrevet borgere på 3 af centrets 12 pladser. Årsagerne til den manglende belægning vurderes bl.a. at være kommunale besparelser, at der hjemtages borgere til egne tilbud og visiteres til kortere ophold end tidligere. Økonomi og takst Udviklingen i belægningen på Thorsvej 63 betyder, at der ikke længere kan opretholdes et økonomisk bæredygtigt grundlag for driften af tilbuddet. Tilbuddet er takstfinansieret og en plads koster i runde tal kr pr. år, før overhead. Den manglende belægning forventes i 2011 at medføre et samlet underskud på omkring kr. Der er risiko for, at en gennemførelse af kompenserende besparelse vil få indflydelse på den almene rehabilitering.

3 Der er som reaktion på ovenstående og som en præventiv foranstaltning allerede foretaget besparelser på AU-centret Thorsvej 63, herunder en reduktion af antallet af fuldtidsstillinger fra 14,1 til 5,1 fuldtidsstillinger. Disse foranstaltninger synes dog ikke at være tilstrækkelig i forhold til at imødegå konsekvenserne af den manglende belægning, hvorfor tilbuddet ønskes lukket. Borgere med behov for neurorehabilitering vil fremover blive henvist til Rehabiliteringscentret på Thorsvej 65-69, hvor neuroteamet vil sikre en varetagelse af brugernes forløb og særlige behov. I sammenhæng hermed søges bevaret så mange af de kompetencer, som AUcentret har bidraget med i den kommunale rehabilitering, som muligt. Holstebro Kommune ønsker samtidig med lukningen af AU-Centret, Thorsvej 63, at blive løst fra sin leveringsforpligtigelse inden for hjerneskadeområdet. Videre behandling af sagen Social og Sundhedsudvalget i Holstebro Kommune behandlede sagen på mødet den 3. maj 2011, Økonomiudvalget behandler sagen den 11. maj 2011 og Kommunalbestyrelsen behandler sagen den 17. maj 2011, under forudsætning af, at KRASOS godkender indstillingerne. Der indstilles, at KRASOS godkender Holstebro Kommunes lukning af AU-centret Thorsvej 63 med 11 pladser på LAB 32 og 1 plads på SL 104. KRASOS godkender, at Holstebro Kommune ikke længere har en leveringsforpligtelse på hjerneskadeområdet Punktet blev godkendt (der er udelukkende tale om dagtilbud). 5. Fokus- og udviklingsområder i Rammeaftale 2012 På seneste møde i KRASOS blev det besluttet, at det indstilles til KKR, at de nuværende fokus- og udviklingsområder videreføres i Rammeaftale KKR godkendte denne indstilling på deres møde den 14. april Status på de eksisterende fokus- og udviklingsområder fremgår af vedhæftet bilag. Senhjerneskadede som fokus- og udviklingsområde I lyset af punkt tre og fire, samt den store landspolitiske fokus på senhjerneskadeområdet kan det overvejes, at dette område også skal være et fokusområde i Rammeaftale Fra KL s fagudvalg på området opfordres der til, at indsatsen for hjerneskadede indgår i rammeaftalerne for 2012 som et særligt tema i udviklingsstrategien, og til at kommunerne allerede nu arbejder målrettet med at dokumentere og forklare ændringerne i indsatsen på hjerneskadeområdet. - KRASOS drøfter status på de eksisterende fokus- og udviklingsområder, herunder det uhensigtsmæssige i, at der ikke samarbejdes på tværs omkring punktet Gennemsigtighed i ydelse og pris.

4 - KRASOS drøfter, om der bør nedsættes en arbejdsgruppe, der ser nærmere på et sæt fælles spilleregler i relation til Gennemsigtighed i ydelse og pris. - KRASOS drøfter senhjerneskadedeområdet som yderligere fokus- og udviklingsområde. Bilag 5. Status på fokus- og udviklingsområder i Rammeaftale Senhjerneskadeområdet og det særligt udmeldte tema fra ministeriet, jf. pkt. 6, indarbejdes i Rammeaftale 2012 som nye fokus- og udviklingsområder. De nuværende fokus- og udviklingsområder bibeholdes i Rammeaftale Fælles metodeudvikling Århus Kommune og Region Midtjylland er i gang i fælles metodecenter flere kommuner har tilmeldt sig det fælles projekt. Århus Kommune bidrager med en nærmere beskrivelse deres nuværende indsats. Handleplaner som fælles dialogværktøj Afventer. Gennemsigtighed i ydelse og pris der er ikke igangsat fælles initiativer. Uddannelse af visitatorer Struer Kommune, Viborg Kommuner, Servicestyrelsen og KL er involveret i et projekt. Struer Kommune bidrager med en nærmere beskrivelse deres nuværende indsats. På næste møde i DASSOS den 6. juni drøftes hvilke initiativer, der skal igangsættes på baggrund af ovenstående gennemgang. 6. Særligt udmeldt tema fra ministeriet til behandling i rammeaftalerne for 2012 Som led i de nye regler om rammeaftaler på det sociale område og det almene ældreboligområde, som trådte i kraft den 16. marts 2011, har socialministeren fået mulighed for at udmelde et særligt tema. Det særlige tema skal behandles i rammeaftalerne sammen med de temaer, der ifølge reglerne er obligatoriske, og de temaer, som aftaleparterne selv beslutter at behandle. Det særlige tema til rammeaftalerne for 2012 er anvendelsen af særforanstaltninger til børn, unge og voksne med problemskabende adfærd på både udsatte- og handicapområdet. Dette skal ses i sammenhæng med, at der i satspuljeaftalen for 2011 blev afsat midler til en styrket kvalitet i særforanstaltningerne. KRASOS drøfter i hvilken form dette tema inddrages i Rammeaftalerne En løsning kunne være at nedsætte en tværkommunal/regional arbejdsgruppe, der opsamler den viden, der findes om området i kommuner og region. Eksempelvis udarbejdede Den Administrative Styregruppe i 2009 Analyse af cprnummerspecifikke foranstaltninger med en omkostning på mere end kr pr. måned i 2008 i kommuner beliggende i Region Midtjylland.

5 Ligeledes har VISS.dk (Videncenter Skanderborg * Sølund) udarbejdet rapporten Enkeltmandsprojektet fokus på mennesket bag store udgifter. Bilag 6. Brev fra ministeriet særligt udmeldt tema for 2012 Bilag 7. Enkeltmandsprojekter fokus på mennesket bag store udgifter Emnet indarbejdes i Rammeaftalerne for Det er vigtigt, at der tages udgangspunkt i det materiale, der allerede er udarbejdet. På næste møde i DASSOS den 6. juni drøftes i hvilken form, punktet skal inddrages. 7. Udviklingsstrategi (Der udarbejdes dokument med kapiteloversigt materialet eftersendes) Godkendt. 8. Styringsaftale og betjening af takstgruppen v. Leif Gjørtz (Der udarbejdes dokument med kapiteloversigt materialet eftersendes) Til orientering: Der er indgået aftale med Region Midtjylland i forhold til udarbejdelsen af Styringsaftalen og betjening af takstgruppen indtil en ny økonomiske medarbejder er klar til at tage over i Viborg Kommune Arbejdet forløber planmæssigt. Godkendt. 9. Takstniveau 2012, v. Steinar Eggen Kristensen Indledende drøftelse af fastlæggelsen af takstniveauet for 2012 i regionen Drøftelsen tog udgangspunkt i, at det er vigtigt, at fastholde fokus på udvikling af omkostningseffektive løsninger, som er fagligt, kvalitativt i orden. Nedsættelsen af taksterne med 5 % i 2011 er implementeret hos alle driftsherrer. Dog kan det konstateres, at der er indarbejdet over/- underskud i taksterne, således den faktiske nedsættelse af omkostningerne visse stedet har været mindre end 5 %. Udvikling af omkostningseffektive løsninger og reduktion af udgifterne - kan ske på flere måder, f.eks. : Sammenlægning af tilbud, udvikling af nye, anderledes tilbud, (re)visitation med (forstærket)fokus på effekt af indsatsen og serviceniveau, omlægning af tilbud, reduktion af taksterne. En takstnedsættelse i 2012 blev drøftet. Der er forskel på, om emnet på nuværende tidspunkt er drøftet politisk i kommunerne. Der er kommuner, hvor den politiske melding er nej til (yderligere) takstnedsættelse,

6 andre kommuner siger ja til en (yderligere) takstnedsættelse, mens andre ikke har taget stilling. Der er enighed i KRASOS om, at en takstnedsættelse i 2012 på 3 % er én af de muligheder KRASOS kan anbefale indgår i de politiske drøftelser. Anbefalingen omfatter samtidig en understregning af, at der er andre måder at udvikle omkostningseffektive løsninger, der er fagligt, kvalitativt i orden - nemlig sammenlægning af tilbud, udvikling af nye, anderledes tilbud, (re)visitation med (forstærket)fokus på effekt af indsatsen og serviceniveau, omlægning af tilbud m.m. 10. Kvartalsvis belægningsoversigt v. Henning Hansen A) Videreførelse af de kvartalsvise belægningsoversigter. På møderne i Den Administrative Styregruppe, har Styregruppen løbende haft et dagsordenspunkt til drøftelse vedr. de kvartalsvise belægningsoversigter. Punktet har ikke givet anledning til de store drøftelser på mødet, men giver et glimrende overblik. Administrativt kaster opgørelsen en vis mængde arbejde af sig både i de enkelte kommuner/region og centralt i forhold til udarbejdelsen af opgørelsen/rykkerprocedure. - KRASOS drøfter, om der også fremover skal udarbejdes kvartalsvise belægningsoversigter, eller om der skal indføres et andet overvågningssystem (eks. early warning i forhold til belægningsproblematikker). B) Kvartalsvis belægningsoversigt, 4. kvartal De 20 driftsherrer har indmeldt belægningssituationen for 4. kvartal 2010 for tilbuddene omfattet af Rammeaftale KRASOS drøfter belægningssituationen Bilag 8: Belægningsopgørelse for 4. kvartal 2010 Bilag 9: Belægningsopgørelse, 4. kvartal 2010, excelark Punktet drøftes på møde den 6. juni. 11. DAS-møde den 6. juni falder sammen med KL s temamøde i Odense KL afholder den 6. juni 2011 en temadag, der sætter fokus på udfordringen med at sikre forankring af styringskulturen på det specialiserede socialområde. På temadagen vil kommuner, der allerede er nået langt i at sikre en fælles styringskultur i hele organisationen, fortælle om deres erfaringer med den nødvendige kulturændring. Blandt oplægsholderne er Lars Kristiansen, Skive Kommune. - KRASOS drøfter, om DAS-mødet den 6. juni skal aflyses. Planlagte punkter til drøftelse på DAS-mødet den 6. juni: 1. Fremtidig organisering, koncept-papir. Den Administrative Styregruppe får lejlighed til at drøfte den fremtidige organisering herunder forslaget om nedlæggelse af DAS, den fremtidige bemanding af KRASOS, kommunikation omkring KRASOSmøder og årshjulet for rammeaftalearbejdet. 2. Forslag til ny Takstberegning:

7 (Forslaget er vedhæftet som bilag 10) 3. Foreløbigt udkast til Udviklingsstrategi og Styringsaftale 4. KRASOS beslutning om Fokus- og Udviklingsområder fra Rammeaftale 2011 videre over i Rammeaftale 2012 samt status. 5. For at sikre fremdrift ifht. de enkelte Fokus- og Udviklingsområder, hægtes hver enkelt fokus- og udviklingsområde på konkrete kommuner. 6. Fristen for indberetning af takster skal rykkes frem, når de skal indgå i det efterfølgende års Styringsaftale. I dag er fristen den 15. oktober samme dato for offentliggørelse af Styringsaftalen. Hvis det er muligt på andre kommunale områder, er det også muligt på det sociale område Den Administrative Styregruppe nedlægges og DAS-mødet den 6. juni aflyses, jf. godkendelse på møde i Kommunaldirektørnetværket den 13. maj DASSOS overtager bemyndigelsen fra DAS og afholder møde den 6. juni Region Midtjylland deltager. Vedr. ovenstående punkt 11.2 Forslag til ny takstberegning. Forslag til ny takstberegning og fremgangsmåden, som det præsenteres i vedhæftet bilag 10, godkendes. 12. Indberetning af tillægstakster og projektpladser Det er i rammeaftalen for 2011 aftalt, at der skal ske en løbende opfølgning på anvendelsen af tillægstakster. Hensigten med opfølgningen er, at undgå at der sker en målgruppeglidning, som medfører at det aftalte omkostningsniveau ikke kan fastholdes. Kommuner og Region Midtjylland har indberettet vedhæftet oplysninger: Bilag 11. Notat vedr. tillægstakster, 1. kvartal 2011 Bilag 12. Tillægstakster, 1. kvartal 2011, excelark Bilag 13. Skrivelse til kommuner og region tillægstakster iht. rammeaftaler Punktet drøftes på møde den 6. juni. 13. Fejl i regneark til takstberegning og spørgsmål om takstkorrektioner i 2011 på det specialiserede socialområde v. Henning Hansen Ved analyse og revision af takstberegningsgrundlaget for 2011-taksterne, har Ikast- Brande Kommune konstateret, at der er fejl i regnearket, der beregner overunderskud for det enkelte regnskabsår, jf. vedhæftet bilag. - KRASOS drøfter den konstaterede fejl i takstfilen, herunder behovet for revision af selve filens opbygning og mulige konsekvenser for takster i andre kommuner. - KRASOS koordinere en fælles opfattelse vedr. udligning mellem dag- og døgntilbud indenfor samme målgruppe.

8 Takstgruppen oplyser, at: - det ikke vil være muligt, at fremlægge et forslag til beslutning på dette KRASOSmøde, da Ikast-Brande Kommune ikke har givet Takstgruppen rum til at arbejde med sagen, men derimod har ønsket sagen direkte i KRASOS. - Takstgruppen forslår, at Takstgruppen på deres møde den 16. juni får lejlighed til at komme med en generel anbefaling, da sagen er kompliceret: - Eksempelvis er revision af filens opbygning et omfattende arbejde. - Året er alligevel så fremskredent, at sagen ikke forværres væsentligt, ved at vente til Takstgruppemødet den 16. juni. Bilag 14. Fejl i regneark til takstberegning KRASOS følger Takstgruppens anbefaling og sender punktet videre til Takstgruppen, der behandler sagen på førstkommende møde og fremkommer med et løsningsforslag. Fejl i takstfilen rettes i forhold til 2011 og frem ikke bagudrettet. Endvidere frikøbes ekspertbistand fra Jesper Christiansen, Århus Kommune, til at foretage en mere gennemgribende opkvalificering af takstfilen. Midlerne hertil hentes i den pulje, der er afsat til Frikøb af specialister i andre kommuner i det fælleskommunale sekretariat for rammeaftaler. Det bemærkes, at forslag til ny forenklet takstberegning, jf. punkt 11.2, først er i forhold til Fremtidig organisering KRASOS gennemgik på deres møde den 23. november 2011 notatet Fremtidig organisering. Notatet er nu rettet til i forhold til de bemærkninger, der fremkom på mødet. Kommunaldirektør-netværket behandler på deres møde den 13. maj, hovedpunkter i den fremtidige organisering. Herefter rundsendes notatet til orientering til alle på DASmaillisten. Der indstilles: - til orientering Bilag 15. Fremtidig organisering, (materiale eftersendes) Godkendt 15. Nyt navn i stedet for KRASOS v. Henning Hansen På sidste møde i KRASOS blev det aftalt, at der skal findes nyt navn for det fælles kommunale og regionale samarbejde, således betegnelsen, KRASOS, (Kommunal gruppe for RAmmeaftale på SOcial- og Specialundervisningsområdet) også dækker Regionen. Ved at vælge et nyt navn tydeliggør vi, at der er tale om en organisationsændring, herunder ikke mindst, at DAS er nedlagt/erstattet, og at Region Midtjylland indgår i

9 "kommunens" gruppe. Selvom specialundervisningsområdet ikke fylder meget, bør det fremgå af navnet. Det nye navn foreslås derfor fremover at være: DASSOS (Den Administrative Styregruppe for Social- Og Specialundervisningsområdet) Godkendt Eventuelt: Det blev aftalt, at der afholdes nyt møde den 6. juni 2011 kl Møde i Den Administrative Styregruppe (samme tidspunkt) aflyses og erstattes af møde i DASSOS. Afbud fra Kjeld Berthelsen og Karin Holland. Mødet den 6. juni afholdes i Region Midtjylland, mødelokale B1, 1. sal (Gl. Amtsrådssal).

2. Godkendelse af referat fra møde d. 17. august 2011 v. Henning Hansen Bilag 1. Referat, Forretningsudvalgsmøde den 17. august.

2. Godkendelse af referat fra møde d. 17. august 2011 v. Henning Hansen Bilag 1. Referat, Forretningsudvalgsmøde den 17. august. Deltagere: Henning Hansen, Jacob Stengaard Madsen, Leif Gjørtz, Steiner Eggen Kristensen, Henning Haahr, Kjeld Bertelsen, Karin Holland, Henrik Beyer, Charlotte Josefsen og Karsten Binderup (ref.) Afbud:

Læs mere

2. Godkendelse af referat fra møde den 6. juni 2011 v. Henning Hansen Bilag 1. Referat, Forretningsudvalgsmøde den 6. juni.

2. Godkendelse af referat fra møde den 6. juni 2011 v. Henning Hansen Bilag 1. Referat, Forretningsudvalgsmøde den 6. juni. Deltagere: Henning Hansen, Jacob Stengaard Madsen, Leif Gjørtz, Steiner Eggen Kristensen, Henning Haahr, Kjeld Bertelsen, Karin Holland, Charlotte Josefsen og Karsten Binderup (ref.) Afbud: Mødedato: 17.

Læs mere

Organisering af den tværkommunale koordinering på det specialiserede område

Organisering af den tværkommunale koordinering på det specialiserede område Organisering af den tværkommunale koordinering på det specialiserede område Indholdsfortegnelse: 1. Sammenfatning...1 2. Rammeaftaler fremover...2 3. Politiske fora...3 4. Brugerorganisationer...3 5. Kommunaldirektørnetværket...3

Læs mere

2. Godkendelse af referat fra mødet 12. maj 2011 v. Henning Hansen Bilag 1. Referat fra mødet 12. maj Referat: Godkendt.

2. Godkendelse af referat fra mødet 12. maj 2011 v. Henning Hansen Bilag 1. Referat fra mødet 12. maj Referat: Godkendt. Deltagere: Henning Hansen, Jacob Stengaard Madsen, Leif Gjørtz, Steiner Eggen Kristensen, Henning Haahr, Henrik Beyer, Charlotte Josefsen, Helle Ibsen, Eva Glæsner og Karsten Binderup (ref.) Afbud: Kjeld

Læs mere

Referat fra møde i Forretningsudvalget den 2. november Godkendelse af dagsorden v. Henning Hansen Referat: Godkendt

Referat fra møde i Forretningsudvalget den 2. november Godkendelse af dagsorden v. Henning Hansen Referat: Godkendt Deltagere: Henning Hansen, Jacob Stengaard Madsen, Leif Gjørtz, Steiner Eggen Kristensen, Henning Haahr, Kjeld Bertelsen, Karin Holland, Henrik Beyer, Charlotte Josefsen, Eva Glæsner og Karsten Binderup

Læs mere

Organisering af den tværkommunale koordinering på det specialiserede område

Organisering af den tværkommunale koordinering på det specialiserede område Organisering af den tværkommunale koordinering på det specialiserede område Indholdsfortegnelse: 1. Sammenfatning...1 2. Rammeaftaler fremover...2 3. Politiske fora...3 4. Brugerorganisationer...3 5. Kommunaldirektørnetværket...3

Læs mere

Referat fra DASSOS-møde den 17. august. Deltagerkreds: 1. Godkendelse af dagsorden v. Henning Hansen Referat: Godkendt.

Referat fra DASSOS-møde den 17. august. Deltagerkreds: 1. Godkendelse af dagsorden v. Henning Hansen Referat: Godkendt. Deltagere: Fagdirektører fra kommuner og Region Midtjylland vedr. det specialiserede socialområde. Afbud: Mødedato: 17. august 2011 Mødetid: kl. 9.30 11.30 (afsluttes med frokost i gæstekantinen) Mødested:

Læs mere

Rammeaftale 2015, Udviklingsstrategi Bilag 4. Organisering af den tværkommunale koordinering på det specialiserede socialområde

Rammeaftale 2015, Udviklingsstrategi Bilag 4. Organisering af den tværkommunale koordinering på det specialiserede socialområde Rammeaftale 2015, Udviklingsstrategi Bilag 4 Organisering af den tværkommunale koordinering på det specialiserede socialområde Indholdsfortegnelse: 1. Sammenfatning...2 2. Rammeaftaler fremover...3 3.

Læs mere

Møde 3. oktober 2011 kl. 14:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus

Møde 3. oktober 2011 kl. 14:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus Børne- og Uddannelsesudvalg Referat Møde 3. oktober 2011 kl. 14:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus Afbud fra/fraværende: Mødet hævet kl.: 14.50 Indkaldte: kl. 14.00 Anne-Marie Steen Schrøder, Børne- og Familiecentret,

Læs mere

Organisering af det fælleskommunale- og regionale samarbejde på det specialiserede socialområde i Midtjylland

Organisering af det fælleskommunale- og regionale samarbejde på det specialiserede socialområde i Midtjylland Bilag 6 til Rammeaftale 2019-20 Gældende pr. 1.1. 2019 Organisering af det fælleskommunale- og regionale samarbejde på det specialiserede socialområde i Midtjylland Det midtjyske samarbejde på socialområdet

Læs mere

Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland

Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland Skabelon Indhold Forord 3 Vision for Rammeaftale 2018 4

Læs mere

2. Godkendelse af referat fra møde d. 21. februar 2013 v. Henning Hansen

2. Godkendelse af referat fra møde d. 21. februar 2013 v. Henning Hansen Deltagere: Afbud: Dato: Henning Hansen, Kate Bøgh, Leif Gjørtz Christensen, Henning Haahr, Kjeld Bertelsen, Karin Holland, Bjarne Høyer Andresen, Charlotte Josefsen og Karsten Binderup (ref.) Erik Kaastrup-Hansen

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag 18. marts 2011, fra kl. 9.00 til 12.00 med efterfølgende frokost Mødelokale C, Medborgerhuset, Bindslevs Plads 5, Silkeborg Deltagere:

Læs mere

Organisering af det fælleskommunale- og regionale samarbejde på det specialiserede socialområde i Midtjylland

Organisering af det fælleskommunale- og regionale samarbejde på det specialiserede socialområde i Midtjylland Bilag 6 til Rammeaftale 2018 Gældende pr. 1.1. 2018 Organisering af det fælleskommunale- og regionale samarbejde på det specialiserede socialområde i Midtjylland Det midtjyske samarbejde på socialområdet

Læs mere

Til Den Administrative Styregruppe. Referat fra møde i Den Administrative Styregruppe den 24. november 2010.

Til Den Administrative Styregruppe. Referat fra møde i Den Administrative Styregruppe den 24. november 2010. Regionshuset Viborg Regionalt Sundhedssamarbejde Til Den Administrative Styregruppe Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Referat fra møde i Den Administrative Styregruppe

Læs mere

Rammeaftale 2016, Udviklingsstrategi Bilag 5. Organisering af den tværkommunale koordinering på det specialiserede socialområde

Rammeaftale 2016, Udviklingsstrategi Bilag 5. Organisering af den tværkommunale koordinering på det specialiserede socialområde Rammeaftale 2016, Udviklingsstrategi Bilag 5 Organisering af den tværkommunale koordinering på det specialiserede socialområde Indholdsfortegnelse: 1. Sammenfatning... 2 2. Rammeaftaler fremover... 3 3.

Læs mere

3. Regionalplitiske sager

3. Regionalplitiske sager 3. Regionalplitiske sager 3.1. Organisering af den fremtidige koordinering på det specialiserede socialområde SAG NR.: 000221105 egl Som aftalt mellem KL og regeringen overtager kommunerne koordineringen

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 22. august 2014, fra kl. 9.00 til 11.30 (11.00) med efterfølgende frokost Medborgerhuset i Silkeborg, Sal C, Bindslevs

Læs mere

Notat. Fremtidig organisering af koordineringsopgaven vedr. rammeaftalen for det specialiserede socialområde i den midtjyske region

Notat. Fremtidig organisering af koordineringsopgaven vedr. rammeaftalen for det specialiserede socialområde i den midtjyske region Notat Fremtidig organisering af koordineringsopgaven vedr. rammeaftalen for det specialiserede socialområde i den midtjyske region Kommunaldirektørnetværket (Kd-net) i den midtjyske region har på sit møde

Læs mere

Referat fra møde i Forretningsudvalget den 11. januar Godkendelse af dagsorden v. Henning Hansen Referat: Godkendt

Referat fra møde i Forretningsudvalget den 11. januar Godkendelse af dagsorden v. Henning Hansen Referat: Godkendt Deltagere: Henning Hansen, Jacob Stengaard Madsen, Leif Gjørtz, Steinar Eggen Kristensen, Henning Haahr, Kjeld Bertelsen, Karin Holland, Henrik Beyer, Charlotte Josefsen, Eva Glæsner og Karsten Binderup

Læs mere

Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland

Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland Udkast Indhold Forord 3 Vision for Rammeaftale 2018 4 Sammenfatning

Læs mere

Referat af takstgruppemøde den 23. februar Mette Juulsgaard Langhoff Holstebro Kommune. Gerd Møller Nielsen Lemvig Kommune.

Referat af takstgruppemøde den 23. februar Mette Juulsgaard Langhoff Holstebro Kommune. Gerd Møller Nielsen Lemvig Kommune. Mødedato: 23. februar 2017 Mødetid: Kl. 12.00 (inkl. Frokost) Mødested: Lokale M1.4 Rådhuset Prinsens Alle 5, 8000 Viborg Deltagere: Birgit Juul Jensen Favrskov Kommune Steen Holk Bank Herning Kommune

Læs mere

Forretningsudvalget: Dagsorden. Dato: Den 26. april 2017 kl Viborg Rådhus Prinsens alle Viborg Mødelokale M3.3 (3.

Forretningsudvalget: Dagsorden. Dato: Den 26. april 2017 kl Viborg Rådhus Prinsens alle Viborg Mødelokale M3.3 (3. Forretningsudvalget 26.4.17 Dagsorden Sekretariat for Rammeaftaler Midtjylland Prinsens Allé 5 8800 Viborg www.rammeaftaler.viborg.dk Dato: 7. april 2017 Sagsbehandler: Maria Eeg Smidt Tlf. 41 71 99 98

Læs mere

Referat fra Takstgruppemøde den 6. april Afbud: Tine C. Broge/Horsens Rikke Haarup/Syddjurs - Kristian Eeg Smidt/RM.

Referat fra Takstgruppemøde den 6. april Afbud: Tine C. Broge/Horsens Rikke Haarup/Syddjurs - Kristian Eeg Smidt/RM. Mødedato: 6. april 2017 Mødetid: Kl. 12.00 16.00 (inkl. Frokost) Mødested: Lokale M1.4 Rådhuset Prinsens Alle 5, 8000 Viborg Prinsens Allé 5 DK-8800 Viborg www.rammeaftale.viborg.dk Dato: 28. marts 2017

Læs mere

Status på hjerneskaderehabilitering i den midtjyske region. V. Leif Gjørtz Christensen, KKR Midtjylland 6. november 2012

Status på hjerneskaderehabilitering i den midtjyske region. V. Leif Gjørtz Christensen, KKR Midtjylland 6. november 2012 Status på hjerneskaderehabilitering i den midtjyske region V. Leif Gjørtz Christensen, KKR Midtjylland 6. november 2012 Baggrund Med strukturreformen blev myndigheds- og finansieringsansvar for de specialiserede

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jesper T. Lund, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg.

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg. Referat fra mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 10. oktober 2011 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 17.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 86 Økonomirapport 2011 87 Opfølgning

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag 9. marts 2012, fra kl. 9.00 til 12.00 efterfulgt af frokost og rundvisning Viborg Rådhus mødelokale M5, Prinsens Allé 5, 8800 Viborg Deltagere:

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 21. august 2015, fra kl. 9.00 til 11.30 (11.00) med efterfølgende frokost Medborgerhuset i Silkeborg, Sal C, Bindslevs

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 09. maj 2011 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-16:30 Elly Henriksen, Formand Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V) Karl

Læs mere

Ledelsesinformation vedr. takster

Ledelsesinformation vedr. takster Bilag 20 - DASSOS 23.8.17 Ledelsesinformation vedr. takster Udarbejdet juni-august 2017 Indhold Ledelsesinformationen er udarbejdet på baggrund af indberetninger fra kommuner og Region Midtjylland. Samlet

Læs mere

Mødedato: 18. august 2016 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 1, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 18. august 2016 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 1, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Handicapråd Mødedato: 18. august 2016 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 1, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Orientering om ændringer i sammensætningen af Handicaprådet - Kl. 15:00-15:05 2 2

Læs mere

Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Handicapråd Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Handicaprådets fokuspunkter og arbejdsplan for denne periode - Kl. 14:00-14:30 2 2

Læs mere

K K R M I D T J Y L L A N D

K K R M I D T J Y L L A N D REFERAT 2011 K K R M I D T J Y L L A N D Dato: 10-06-2011 Tidspunkt: 10.00-12.00 Sted: Scandic, Silkeborg, Udgårdsvej 2, 8600 Silkeborg KL s mission Varetage demokratisk styrede kommuners fælles interesser

Læs mere

Formøde for udvalgets medarbejderrepræsentanter holdes kl i Mødelokale C2, kælderen, Regionshuset Viborg.

Formøde for udvalgets medarbejderrepræsentanter holdes kl i Mødelokale C2, kælderen, Regionshuset Viborg. Psykiatri og Social Administrationen Ledelsessekretariatet Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri

Læs mere

2. Godkendelse af referat fra møde d. 16. august 2012 v. Henning Hansen

2. Godkendelse af referat fra møde d. 16. august 2012 v. Henning Hansen Deltagere: Henning Hansen, Asbjørn Friis Jensen, Leif Gjørtz Christensen, Steinar Eggen Kristensen, Henning Haahr, Kjeld Bertelsen, Henrik Beyer, Charlotte Josefsen, Eva Glæsner og Karsten Binderup (ref.)

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 8. april 2016, fra kl. 9.00 til 11.00 Scandic Silkeborg, Udgaardsvej 2, 8600 Silkeborg. Deltagere: Kommunaldirektørerne

Læs mere

Sagsbehandler: Karsten Binderup Inglev Jensen og Lars Kristiansen, Skive Kommune. Tel. +45 87 28 46 79 Ingrid W. Andersen, Silkeborg Kommune

Sagsbehandler: Karsten Binderup Inglev Jensen og Lars Kristiansen, Skive Kommune. Tel. +45 87 28 46 79 Ingrid W. Andersen, Silkeborg Kommune Til den administrative styregruppe Regionshuset Viborg Psykiatri- og Socialstaben Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 Psykiatri.socialstab@ps.rm.dk www.regionmidtjylland.dk Referat fra møde

Læs mere

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Deltagere:

Læs mere

Indstilling. Rammeaftale 2009 for det sociale område. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen

Indstilling. Rammeaftale 2009 for det sociale område. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 17. september 2008 Århus Kommune Borgmesterens Afdeling, Social- og Beskæftigelsesforvaltningen 1. Resume Med kommunalreformen,

Læs mere

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 24. juni 2011, fra kl. 9.00 til 12.00 med efterfølgende frokost

Læs mere

Click here to enter text. Dagsorden til møde den 14. december 2011. Socialdirektørkredsen. Tid 14. december 2011, kl. 10.00-12.00

Click here to enter text. Dagsorden til møde den 14. december 2011. Socialdirektørkredsen. Tid 14. december 2011, kl. 10.00-12.00 Click here to enter text. Dagsorden til møde den 14. december 2011 Møde Socialdirektørkredsen Tid 14. december 2011, kl. 10.00-12.00 Sted Byrådssalen i Støvring Deltagere Jan Nielsen, Jesper Hosbond Jensen

Læs mere

Deltagere: DASSOS-kredsen Afbud: Karin Holland, Mødedato: 27. maj februar 2014 Mødetid: kl. 10.00 12.00. Mødested: Regionshuset i Viborg, Konference 1

Deltagere: DASSOS-kredsen Afbud: Karin Holland, Mødedato: 27. maj februar 2014 Mødetid: kl. 10.00 12.00. Mødested: Regionshuset i Viborg, Konference 1 Deltagere: DASSOS-kredsen Afbud: Karin Holland, Mødedato: 27. maj februar 2014 Mødetid: kl. 10.00 12.00 Mødested: Regionshuset i Viborg, Konference 1 Dato: Deltagere: Jesper Thyrring Møller, Hedensted

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region den 24. august 2018

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region den 24. august 2018 Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region den 24. august 2018 Tid og sted: Fredag den 24. august 2018, kl. 10 12, Scandic Silkeborg, Udgårdsvej 2, 8600 Silkeborg, mødelokale:

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december 2012. Kære alle

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december 2012. Kære alle Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 13. december

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 16.00 Til kl.: 18.00 Mødested: Mødelokale 10 Nytorv 6 2. sal Mødenr.: 2 Fraværende: Kirsten Fabian Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 11 Orientering om hjælpemidler og

Læs mere

Resultatopgørelse +/- 5 % RAMMEAFTALE 2008

Resultatopgørelse +/- 5 % RAMMEAFTALE 2008 Resultatopgørelse +/- 5 % RAMMEAFTALE 2008 Hvad er meningen? Beregning af over-/underskud på taksten Eventuelle over-/underskud skal indregnes i taksten 2 år efter (dvs. i 2010-taksten) I rammeaftalen

Læs mere

Hedensted Kommune. Handicaprådet. Åben dagsorden. Mødelokale 3, Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Handicaprådet. Åben dagsorden. Mødelokale 3, Hedensted Rådhus Åben dagsorden Mødetidspunkt: Kl 15:30 Mødested: Deltagere: Fraværende: Mødelokale 3, Hedensted Rådhus Birgit Jakobsen, Hanne Grangaard, Anne Marie Madsen, Anne Lise Pedersen, Mikael Bisted, Marianne Frahm,

Læs mere

Rammeaftale 2017 KKR. Det specialiserede socialområde og specialundervisningsområdet Kommunerne i hovedstadsregionen og Region Hovedstaden

Rammeaftale 2017 KKR. Det specialiserede socialområde og specialundervisningsområdet Kommunerne i hovedstadsregionen og Region Hovedstaden KKR HOVEDSTADEN Rammeaftale 2017 Det specialiserede socialområde og specialundervisningsområdet Kommunerne i hovedstadsregionen og Region Hovedstaden Styringsaftale 2017 Udviklingsstrategi 2017 Indhold

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Sekretariat, Kommunikation og HR Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for

Læs mere

Mødetid: kl. 9.00 11.00 Mødested: Regionshuset i Viborg, F 9, 1. sal. Dato: Referat fra møde i Forretningsudvalget den 24.

Mødetid: kl. 9.00 11.00 Mødested: Regionshuset i Viborg, F 9, 1. sal. Dato: Referat fra møde i Forretningsudvalget den 24. Deltagere: Jesper Thyrring Møller, Leif Gjørtz Christensen, Henning Haahr, Lotte Henriksen, Kenneth Koed Nielsen, Helle Bro, Steinar Eggen Kristensen, Ann-Britt Wetche og Karsten Binderup (ref.) Afbud:

Læs mere

Referat fra møde i den administrative styregruppe vedr. sundhedsaftaler den 7. august 2006.

Referat fra møde i den administrative styregruppe vedr. sundhedsaftaler den 7. august 2006. REGION MIDTJYLLAND Under dannelse Tingvej 15 8800 Viborg Referat fra møde i den administrative styregruppe vedr. sundhedsaftaler den 7. august 2006. Dato: 17-08-2006 Sagsbehandler: Charlotte Jensen Tlf.:

Læs mere

Status på fælleskommunale/regionale aktiviteter i den midtjyske region

Status på fælleskommunale/regionale aktiviteter i den midtjyske region Status på fælleskommunale/regionale aktiviteter i den midtjyske region Prinsens Allé 5 DK-8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 www.socialportalen.viborg.dk På baggrund af en analyse af udgiftsudviklingen 2007-2010

Læs mere

Handicaprådet :00 Bomholthus, Borgergade 53, Silkeborg. Afbud fra: Karen Marie Pedersen og Unna Koldbæk.

Handicaprådet :00 Bomholthus, Borgergade 53, Silkeborg. Afbud fra: Karen Marie Pedersen og Unna Koldbæk. Handicaprådet Beslutningsprotokol 11-02-2016 16:00 Bomholthus, Borgergade 53, Silkeborg Afbud fra: Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif.: 8970 1000 www.silkeborgkommune.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Page 1 of 6 Indkaldelse Hanne Roed Henrik Qvist Henrik Gottlieb Hansen Susanne Gaarde Nicolaj Bang Olav Nørgaard Steen Jakobsen Tilde Bork Karina Due Page 2 of 6 1-30-73-63-14 Afrapportering på Centrale

Læs mere

33 Ledsagelse og støtte under ferieophold 1. 34 Orientering om " husleje sag" 1. 35 Evaluering af "den gode praksis" 1

33 Ledsagelse og støtte under ferieophold 1. 34 Orientering om  husleje sag 1. 35 Evaluering af den gode praksis 1 Handicaprådet Referat Møde 21. oktober 2015 kl. 16:00 i HOPS Tilstede: Steen Jakobsen, Lene Houe, Palle Lykke Ravn Gert Lund, Mona Rask, John Børsting, Lene Rysgaard Lene Hornstrup. Afbud: Tine Hammer,

Læs mere

Til den administrative styregruppe. Referat fra møde i Den Administrative Styregruppe - den 18. august Deltagere:

Til den administrative styregruppe. Referat fra møde i Den Administrative Styregruppe - den 18. august Deltagere: Regionshuset Viborg Psykiatri- og Socialstaben Til den administrative styregruppe Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 Psykiatri.socialstab@ps.rm.dk www.regionmidtjylland.dk Referat fra møde

Læs mere

Forslag til Kommunale pejlemærker for Sundhedsaftale 2011

Forslag til Kommunale pejlemærker for Sundhedsaftale 2011 KOSU KOmmunal SUndhedsstyregruppe Forslag til Kommunale pejlemærker for Sundhedsaftale 2011 v. Christine Kousholt, Sundhedschef, Århus Kommune Formand for Sund By Netværket i DK KOSU KOmmunal SUndhedsstyregruppe

Læs mere

Deltagere: DASSOS-kredsen Afbud: Jens Peter Hegelund Jensen, Henrik Beyer, Karin Holland, Jørgen Andersen, Inge-Lise Katballe, Jesper Thyrring

Deltagere: DASSOS-kredsen Afbud: Jens Peter Hegelund Jensen, Henrik Beyer, Karin Holland, Jørgen Andersen, Inge-Lise Katballe, Jesper Thyrring Deltagere: DASSOS-kredsen Afbud: Jens Peter Hegelund Jensen, Henrik Beyer, Karin Holland, Jørgen Andersen, Inge-Lise Katballe, Jesper Thyrring Møller Mødedato: 19. august 2014 Mødetid: kl. 13.00 15.00

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 27. marts 2015, fra kl. 9.00 til 11.30 (11.00) med efterfølgende frokost Medborgerhuset i Silkeborg, Sal C, Bindslevs

Læs mere

Til Hjerneskadesamrådet for voksenområdet. Referat fra møde den 22. september 2017 i Hjerneskadesamrådet for voksenområdet

Til Hjerneskadesamrådet for voksenområdet. Referat fra møde den 22. september 2017 i Hjerneskadesamrådet for voksenområdet Regionshuset Viborg Til Hjerneskadesamrådet for voksenområdet Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde den 22. september

Læs mere

Referat. Til Den Administrative Styregruppe. fra. Ordinært møde i Den Administrative Styregruppe 5.februar 2009

Referat. Til Den Administrative Styregruppe. fra. Ordinært møde i Den Administrative Styregruppe 5.februar 2009 Til Den Administrative Styregruppe Regionshuset Viborg Regionalt Sundhedssamarbejde Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Referat fra Ordinært møde i Den

Læs mere

Referat, DASSOS-møde den 19. maj 2015. Deltagere: 1. Godkendelse af dagsorden v. Jesper Thyrring Møller ---------- Referat: Godkendt.

Referat, DASSOS-møde den 19. maj 2015. Deltagere: 1. Godkendelse af dagsorden v. Jesper Thyrring Møller ---------- Referat: Godkendt. Deltagere: Afbud: DASSOS-kredsen Jens Peter Hegelund Jensen, Hans Henrik Gaardsøe, Britta Kempel, Steen Dall Hansen, Jørgen Andersen, Margrethe Vogt Thuesen Mødedato: 19. maj 2015 Mødetid: kl. 9.00 11.30

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 18. marts /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste.

Hjerneskadesamrådet. Referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 18. marts /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste. Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 18. marts 2013./.

Læs mere

Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Referat Handicapråd Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Handicaprådets fokuspunkter og arbejdsplan for denne periode - Kl. 14:00-14:30 2 2 En

Læs mere

Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Handicapråd Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Revidering af Horsens Kommunes Handicappolitik - kl. 15:00-16:00 2 2 Høring - Sammenhængende

Læs mere

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Referat fra møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag 14. januar 2011, fra kl. 9.00 til 12.00 med efterfølgende frokost Mødelokale B, Medborgerhuset, Bindslevs Plads 5, Silkeborg Deltagere:

Læs mere

Udkast til kommissorium for hjerneskadesamråd vedr. voksne med erhvervet hjerneskade

Udkast til kommissorium for hjerneskadesamråd vedr. voksne med erhvervet hjerneskade Udkast til kommissorium for hjerneskadesamråd vedr. voksne med erhvervet hjerneskade Baggrund Når en borger rammes af en hjerneskade, vil sygdoms- og rehabiliteringsforløbet ofte være kompliceret, dels

Læs mere

Referat, DASSOS-møde den 29. maj 2013

Referat, DASSOS-møde den 29. maj 2013 Deltagere: Fagdirektører fra kommuner og Region Midtjylland vedr. det specialiserede socialområde. Afbud: Dato: Henning Haahr, Kate Bøgh, Mødedato: 29. maj 2013 Mødetid: kl. 9.00 12.00 + formidlingskonference

Læs mere

Det Administrative Samarbejdsforum

Det Administrative Samarbejdsforum Område: Det sociale område Udarbejdet af: Frank Rejnholt Skovdal Afdeling: Sekretariatet for det sociale område E-mail: frank.rejnholt.skovdal@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 08/67 Telefon: 76631045 Dato:

Læs mere

Udkast til kommissorium for Hjerneskadesamrådet i Region Midtjylland

Udkast til kommissorium for Hjerneskadesamrådet i Region Midtjylland Udkast til kommissorium for Hjerneskadesamrådet i Region Midtjylland Indledning I 2008 nedsatte Sundhedskoordinationsudvalget Hjerneskadesamrådet i Region Midtjylland. Formålet med Hjerneskadesamrådet

Læs mere

K K R M I D T J Y L L A N D

K K R M I D T J Y L L A N D D AG SORDEN 2012 K K R M I D T J Y L L A N D Dato : 14-06-2012 Tidspunkt: 12:15-14:00 Sted: Hotel Griffen, Ndr. Kystvej 34, 3700 Rønne Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati.

Læs mere

Indledning... 1 Tilbud omfattet af Styringsaftalen... 2 Fælles ambitioner og initiativer... 3 Ambitioner og initiativer 2014...

Indledning... 1 Tilbud omfattet af Styringsaftalen... 2 Fælles ambitioner og initiativer... 3 Ambitioner og initiativer 2014... Styringsaftale 2014 Indledning... 1 Tilbud omfattet af Styringsaftalen... 2 Fælles ambitioner og initiativer... 3 Ambitioner og initiativer 2014... 3 Håndtering af lukning af tilbud eller selvstændige

Læs mere

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø.

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Dokument: Neutral titel Møde Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid 25. maj 2018, kl. 09.30-11.30 Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Deltagere Leif Serup (Hjørring Kommune) Formand

Læs mere

Forretningsudvalget: Referat. Dato: Den 26. april 2017 kl Viborg Rådhus Prinsens alle Viborg Mødelokale M3.3 (3.

Forretningsudvalget: Referat. Dato: Den 26. april 2017 kl Viborg Rådhus Prinsens alle Viborg Mødelokale M3.3 (3. Forretningsudvalget 26.4.17 Sekretariat for Rammeaftaler Midtjylland Prinsens Allé 5 8800 Viborg www.rammeaftaler.viborg.dk Dato: 28. april 2017 Sagsbehandler: Maria Eeg Smidt Tlf. 41 71 99 98 mesm@viborg.dk

Læs mere

Favrskov kommune. Underskud. Overskud Udlignet Mellem +/- 5% Udligning for Driftsherre. Udligning for Driftsherre. Udligning iht.

Favrskov kommune. Underskud. Overskud Udlignet Mellem +/- 5% Udligning for Driftsherre. Udligning for Driftsherre. Udligning iht. Bilag 1 3 Favrskov kommune 25 2 15 1 5 4,5 4 3,5 3 2,5 2 1,5 1,5 Hedensted kommune Herning Kommune 1 9 8 7 6 5 4 3 2 1 4 35 3 25 2 15 1 5 Holstebro kommune 16 14 12 1 8 6 4 2 Horsens kommune 3 Ikast-Brande

Læs mere

Bilag 5 - Styringsaftale 2014

Bilag 5 - Styringsaftale 2014 Bilag 5 - Styringsaftale 2014 Kommissorium for task force vedrørende de mest specialiserede tilbud Kommuner i hovedstadsregionen og Region Hovedstaden 2014 1 BAGGRUND Som en delmængde af de højt specialiserede

Læs mere

Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger. Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel

Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger. Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel April 2017 Indhold Resumé... 3 1. Indledning... 5 2. Samlet kapacitet og belægning

Læs mere

1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14: Orientering - Udspil til indhold i Sundhedsaftalen - kl.

1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14: Orientering - Udspil til indhold i Sundhedsaftalen - kl. Dagsorden Handicapråd Mødedato: 20. september 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 4, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14:45 2 2 Orientering

Læs mere

Opsamling fra dialogmøde vedrørende udviklingen af det specialiserede socialområde

Opsamling fra dialogmøde vedrørende udviklingen af det specialiserede socialområde Opsamling fra dialogmøde vedrørende udviklingen af det specialiserede socialområde Fælleskommunalt sekretariat for det specialiserede socialområde KKR Hovedstaden Torsdag den 5. januar 2012 Indhold Kort

Læs mere

Fælleskommunalt sekretariat for det specialiserede socialområde KKR Hovedstaden

Fælleskommunalt sekretariat for det specialiserede socialområde KKR Hovedstaden K O M M I S S O R I U M F O R A R B E J D S G R U P P E O M S T Y R I N S G A F T A L E N P Å D E T S P E C I A L I S E R E D E S O C I A L O M R Å D E F E B R U A R 2 0 1 2 Baggrund I forbindelse med

Læs mere

Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 8. januar 2010

Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 8. januar 2010 Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Regionalt Sundhedssamarbejde Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 8. januar

Læs mere

DH bemærkninger til region Midtjyllands redegørelse

DH bemærkninger til region Midtjyllands redegørelse Region Midtjylland att. Lone Ring Madsen Hvidovre, den 26. februar 2008 Sag 08/258 Dok. 2756/08 /KP DH bemærkninger til region Midtjyllands redegørelse Indledningsvist vil DH gerne rose Region Midtjylland

Læs mere

Temagruppen for voksenpsykiatri. Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri

Temagruppen for voksenpsykiatri. Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Temagruppen for voksenpsykiatri DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri Tid:

Læs mere

NATIONAL KOORDINATIONSSTRUKTUR, SOCIALSTYRELSENS CENTRALE UDMELDINGER OG FORPLIGTENDE SAMARBEJDE. v. Rammeaftale Sjælland

NATIONAL KOORDINATIONSSTRUKTUR, SOCIALSTYRELSENS CENTRALE UDMELDINGER OG FORPLIGTENDE SAMARBEJDE. v. Rammeaftale Sjælland NATIONAL KOORDINATIONSSTRUKTUR, SOCIALSTYRELSENS CENTRALE UDMELDINGER OG FORPLIGTENDE SAMARBEJDE v. Rammeaftale Sjælland National koordinationsstruktur: Socialstyrelsens rolle og centrale udmeldinger Socialstyrelsen

Læs mere

Omstillingsplan på det sociale område

Omstillingsplan på det sociale område Omstillingsplan på det sociale område Ved Gert Pilgaard RMU-møde den 24. februar 2012 www.regionmidtjylland.dk Disposition 1. Generelt om socialområdet 2. Udviklingstendenser 3. Rammeaftale 2012 konsekvenser.

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde den 29. august Kære alle. Hermed fremsendes referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 29. august 2013.

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde den 29. august Kære alle. Hermed fremsendes referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 29. august 2013. Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde den 29. august 2013 Kære alle Hermed fremsendes

Læs mere

Rammeaftale

Rammeaftale Rammeaftale 2019-2020 Rammeaftalen for det specialiserede socialområde ogspecialundervisningsområdet for de 22 syddanske kommuner og Region Syddanmark Syddanmark Indledning Kommunerne bærer ansvaret for

Læs mere

Netværket for børn og unge beskriver nedenfor arbejdet i 2011 og planerne for det fremtidige arbejde i 2012 og frem.

Netværket for børn og unge beskriver nedenfor arbejdet i 2011 og planerne for det fremtidige arbejde i 2012 og frem. KKR-netværket for Børn og Unge Social og Sundhed Familie og Børn Sagsnr. 63641 Brevid. 1377220 Ref. PIWI Dir. tlf. 46 31 59 62 piawi@roskilde.dk NOTAT: Årsrapport 2011 til styregruppen 10. januar 2012

Læs mere

Udviklingsstrategi sammenfatning

Udviklingsstrategi sammenfatning Click here to enter text. Udviklingsstratgei 2013 - sammenfatning Til Kopi til Fra KDK / KKR Sekretariat for rammeaftaler 27-02-2012 Sagsnr./Dok.nr. 2011-20535 / 2012-69524 Udviklingsstrategi 2013 - sammenfatning

Læs mere

K K R M I D T J Y L L A N D

K K R M I D T J Y L L A N D D AG SORDEN 2011 K K R M I D T J Y L L A N D Dato: 25. august 2011 Tidspunkt: 10:00 Sted: Scandic, Silkeborg, Udgårdsvej 2, 8600 Silkeborg KL s mission Varetage demokratisk styrede kommuners fælles interesser

Læs mere

På den baggrund er det besluttet at nedsætte en arbejdsgruppe omkring hjemløshed.

På den baggrund er det besluttet at nedsætte en arbejdsgruppe omkring hjemløshed. Resume: De 17 kommunalbestyrelser i Region Sjælland og Regionsrådet skal ifølge rammeaftalelovgivningen årligt senest 15. oktober indgå en Rammeaftale (udviklingsstrategi og styringsaftale) på det specialiserede

Læs mere

Samspil og styring på det specialiserede socialområde i Syddanmark. Møde i KKR den 14. november 2014

Samspil og styring på det specialiserede socialområde i Syddanmark. Møde i KKR den 14. november 2014 Samspil og styring på det specialiserede socialområde i Syddanmark Møde i KKR den 14. november 2014 Overordnede scenarier 1. Kommunerne overtager alle Region Syddanmarks sociale tilbud. 2. Kommunerne overtager

Læs mere

Referat af møde i Netværksgruppe for Voksenhandicap 16.november 2016

Referat af møde i Netværksgruppe for Voksenhandicap 16.november 2016 Referat af møde i Netværksgruppe for Voksenhandicap 16.november 2016 Mødested: Næstved Kommune Teatergade 8, 4700 Næstved Mødelokale 5 Tlf. Povl Skov (25450946) Tidspunkt: 9.00 12.00 Afbud: Camilla Gro

Læs mere

2. Godkendelse af referat fra møde d. 6. november 2013 v. Henning Hansen

2. Godkendelse af referat fra møde d. 6. november 2013 v. Henning Hansen Deltagere: Henning Hansen, Leif Gjørtz Christensen, Henning Haahr, Bjarne Høyer Andresen (i stedet for Lotte Henriksen), Karin Holland, Ann-Britt Wetche og Karsten Binderup (ref.) Afbud: Kate Bøgh, Kjeld

Læs mere

K O M M I S S O R I U M F O R T A S K F O R C E V E D R Ø R E N D E D E M E S T S P E C I A L I S E R E D E T I L B U D

K O M M I S S O R I U M F O R T A S K F O R C E V E D R Ø R E N D E D E M E S T S P E C I A L I S E R E D E T I L B U D K O M M I S S O R I U M F O R T A S K F O R C E V E D R Ø R E N D E D E M E S T S P E C I A L I S E R E D E T I L B U D M A J 2 0 1 3 Baggrund Som en delmængde af de højt specialiserede tilbud, der er

Læs mere

Møde 10. januar 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6

Møde 10. januar 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Ældrerådet Dagsorden Møde 10. januar 2017 kl. 13:00 i Mødelokale 6 Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse af referat fra møde den 29. november 2016. 1 2 Respitationsområdet - godkendelse af samarbejdsaftale 1 3

Læs mere

Til Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste

Til Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste Regionshuset Viborg Til Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni

Læs mere

Indstilling. Århus Kommune. Rammeaftale 2007 for det sociale område. Til Århus Byråd Via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen

Indstilling. Århus Kommune. Rammeaftale 2007 for det sociale område. Til Århus Byråd Via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 27. september 2006 Århus Kommune 1. Resume Med kommunalreformen tegnes en ny offentlig sektor med nye aktører og en

Læs mere

Referat Møde: Tid Sted: Deltagere: Sagsnr.: 1. Evaluering af møde i Sundhedspolitisk Dialogforum d. 27. marts 2015 (vedlagt som bilag 1)

Referat Møde: Tid Sted: Deltagere: Sagsnr.: 1. Evaluering af møde i Sundhedspolitisk Dialogforum d. 27. marts 2015 (vedlagt som bilag 1) Referat Møde: Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid: Onsdag den 13/5 2015 kl. 15.00-17.00 Sted: Boulevarden 13, mødelokale 3 Deltagere: Bente Graversen, Leif Serup, Carsten Kaalbye, Lone Becker,

Læs mere