Screeningsskema til miljøvurdering

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Screeningsskema til miljøvurdering"

Transkript

1 1 Teknik- og iljøcenter Screeningsskema til miljøvurdering Sag nr.: 14/11176 Dok.nr.: iljøscreening af lokalplan 5.14 og tillæg 5 til kommuneplan 2014 Byrådet har besluttet at udarbejde ny lokalplan for et solfangeranlæg vest for Fløng. Anlægget skal placeres på et areal beliggende i landzone op til Vesterled og Holbækmotorvejen på del af matrikel 8 ab Fløng By, Fløng. Lokalplanen forudsætter vedtagelse af et tillæg til kommuneplanen. Lokalplanen får betegnelsen 5.14 og tillæg nr. 5 til kommuneplanen får ramme nummer: Oversigtskort: Lokalplanområdets placering ved Holbækmotorvejen og Vesterled Solfangeranlægget etableres som et led i kommunens igangværende klimaarbejde, herunder Høje- Taastrups forpligtelser som klimakommune og indsatsen ift. at nedbringe udledningen af CO2. Anlægget vil reducere CO2-udledningen med ca. 300 ton/år. Lokalplanområdet, der udgør ca m 2, er kommunalt ejet og ligger i landzone. Ejendommen anvendes i dag landbrugsmæssigt samt til forsinkelse af regnvand, oplag af grus o.l. Det forventes, at Høje Taastrup Fjernvarme indgår en aftale med kommunen om leje af arealet. Området er i kommuneplanen bl.a. udpeget som særligt værdifuldt landbrugsareal, perspektivareal for byudvikling og er omfattet af særlige grundvandsinteresser. Lokalplanen muliggør etablering af et solfangeranlæg med en overflade på ca m 2 og en varmeproduktion på godt Wh/år svarende til ca. 365 kwh/m 2 (overflade)/år. Dette vil dække ca. 880 husstandes samlede varmeforbrug.

2 2 Solfangerne ønskes monteret i sektioner á ca. 6,0 meter. Panelerne disponeres i parallelle rækker á ca. 50 meter med ca. 2 meters afstand. Solfangerne vil i sig selv være ca. 2 meter høje og monteres så anlæggets samlede højde ikke overstiger 2,5 meter over eksisterende terræn. Solfangerne fremstår visuelt som sorte/mørke paneler. Der vil blive stillet krav om antirefleksbehandling, så der ikke opstår gener for omgivelserne, herunder trafikken på Holbækmotorvejen. Fra hver sektion er der en frem- og en returledning der tilsluttes anlæggets hovedledninger, der er gravet ned i jorden. Vandet i solfangerne frostsikres med propylenglykol. Der etableres alarmsystem således at evt. udsivning hurtigt opdages, og anlægget sektioneres således at eventuel udsivning begrænses mest muligt. Projektet omfatter desuden en ny forsyningsledning, der tilkobles det eksisterende fjernvarme distributionsnet til forbrugerne. Vejadgang til anlægget skal ske fra rundkørslen Vesterled/Sønderled. Frem til anlægget etableres en ca. 100 m lang og 6 m bred adgangsvej med tilhørende vendeplads og parkering. Vej og parkering udføres med vandgennemtrængelig belægning, f.eks. stabilgrus. I tilknytning til vejen etableres endvidere en teknikcontainer og en ca. 5 meter høj akkumuleringstank. Arealet med solfangere udlægges som naturligt græsareal, der vil blive holdt nede ved afgræsning eller slåning. Der etableres hegn omkring området. Der kan i mindre omfang blive behov for terrænregulering grundet terrænmæssige variationer i projektområdet. Lokalplanområdet set fra syd (Holbækmotorvejen). (Kilde: Goggle Streetview) Lokalplanområdet set fra rundkørslen ved Vesterled/Sønderled (Kilde: Goggle Streetview).

3 3 Lovgrundlag: Bekendtgørelse nr. 936 af 24. september 2009 af lov om miljøvurdering af planer og programmer. Ifølge loven skal der foretages en miljøvurdering af lokalplaner og kommuneplantillæg, der fastlægger rammer for anlæg, der enten: Er anført i bilag 3 eller 4 til loven ( 3,stk.1, nr. 1). Hvis sådanne planer kun omfatter mindre områder på lokalt plan eller alene indeholder mindre ændringer i sådanne planer, skal der dog kun foretages miljøvurdering, hvis de må antages at få væsentlig indvirkning på miljøet ( 3, stk. 2) Kan påvirke et internationalt naturbeskyttelsesområde ( 3,stk.1, nr. 2) Vurderes at kunne få væsentlig indflydelse på miljøet. ( 3,stk.1, nr. 3) Redegørelse: Planforslagene er omfattet af iljøvurderingslovens bilag 4, pkt. 3a) Industrianlæg til fremstilling af elektricitet, damp og varmt vand. Det vurderes dog samtidig, at planen er omfattet af lovens 3, stk. 2, idet den fastlægger anvendelsen af et mindre område på lokalt plan. Der skal således kun gennemføres en miljøvurdering, hvis planen må antages at kunne få væsentlig indvirkning på miljøet. Kommunen har gennemført en miljøscreening af planerne for at vurdere behovet for at udarbejde miljøvurdering. ed udgangspunkt i screeningen vurderes det, at lokalplan 5.14 og tillæg 5 til Kommuneplan 2014 ikke vil give anledning til væsentlige miljømæssige indvirkninger, og at det således ikke vil være påkrævet at gennemføre en miljøvurdering jævnfør loven. Screeningsskemaet ses nedenfor. Solfangeranlægget indvirkning på miljøet vil primært være visuel på grund af placering på bar mark i det åbne land. Andre indvirkninger knytter sig til grundvand, spildevand, luft, jord, dyre- og planteliv, energiforbrug og økonomi, hvoraf nogle er positive, men ingen vurderes at være væsentlige. Afgørelse Der udarbejdes ikke miljøvurdering for lokalplan 2.14 og tillæg nr. 5 til Kommuneplan Høring af berørte myndigheder Screeningen har været til udtalelse hos: iljømyndigheden Naturmyndigheden Vejmyndigheden Vejdirektoratet

4 Screening af Lokalplan 5.14 og tillæg nr. 5 til kommuneplan Forkortelser i nedenstående skema: N = naturmyndigheden = miljømyndheden V = vejmyndigheden B = Byggemyndigheden Kultur, landskab og bymiljø l Ikke aktuelt/ Ikke indvirkning Indvirkning Væsentlig Bidrag Begrundelser/bemærkninger: indvirkning (medfører ydere miljørappor. t) Byarkitektonisk værdi F.eks. Bystruktur, Byprofil, Byafgrænsning, Visuel påvirkning, Særlige hensyn, sammenhænge mv. PL Lokalplanområdet ligger i direkte tilknytning til bygrænsen vest for Fløng. Planens stiller krav om udformning af hhv. solfangeranlæg (maks. 2,5 m), akkumuleringstank (maks. 5 m) og teknikcontainer (maks. 3 m) herunder bestemmelser omkring farver, glanstal og om afskærmende beplantning. Anlægget vurderes derfor ikke at ville påvirke landskabsoplevelsen negativt eller ændre byprofilen. Landskabsarkitektonisk værdi F.eks. Værdifuldt landskab, Geologiske interesser, Terrænformer, Visuel påvirkning. sløring af landskabstræk, herunder: - Skovbryn, gravhøje, kirker, ådal - Afgrænsning af byen til det åbne land PL/ B Området ligger indenfor et område, der i kommuneplanen er udpeget som Beskyttelsesområde for landskabs-, natur- og kulturværdier. Anlægget ligger imidlertid i udkanten af området op til andre tekniske anlæg som regnvandsbassin og motorvej og vejbro. Der er ikke specielle geologiske formationer i området.

5 5 Kulturarv og arkæologiske forhold F.eks.: Værdifulde kulturmiljøer, Jordfaste fortidsminder, Kirkebyggelinje, Arkitektonisk og arkæologisk arv. Bevaringsværdige bygninger. PL/ B Lokalplanområdet er omfattet af kirkeomgivelsesbeskyttelse. Jf. kommuneplanen gælder det inden for de afgrænsede kirkeomgivelser, at byggeri, anlæg og skovplantning kun må gennemføres, hvis det ikke forringer oplevelsen af samspillet mellem kirke og landskab. Grundet anlæggets ringe højde og afstanden til Fløng Kirke og den mellemliggende bymæssige bebyggelse vurderes det, at den visuelle påvirkning vil være uden betydning. Nord for det planlagte anlæg er registreret spor efter jernalderbosætning. Kulturliv Påvirkning af kulturliv? Ubebygget landzone Grønne områder og beplantning F.eks. Parkområder, landskabskiler, skov, værdifuld beplantning, og adgang til disse områder. edfører projektet indgreb i et grønt landskab/område? PL/ N Området er dyrket landbrugsjord. Der er ikke nærliggende skov. Naturbeskyttelse Beskyttede dyrearter F.eks. Ændringer i kvaliteten og omfanget af levesteder for planter og dyr. Fredede arter (bilag IV), Natura 2000 områder, EFhabitatområder. Rødlistede plante- og dyrearter. Aktiviteter eller færdsel i naturen, der påvirker plante- eller dyrelivet. Eksempelvis spærring af: N Området ligger ca. 4,8 km sydvest for nærmeste Natura 2000 område, Vasby ose og Sengeløse ose. Lokalplanens realisering vil ikke påvirke natur-kvaliteten eller udpegningsgrundlaget i Natura 2000 området. Der er ikke observeret beskyttede dyreeller plantearter i området. - faunapassager og spredningskorridorer - begrænsning af biologisk kerneområder Den nuværende anvendelse til landbrug konkret som græssået areal har begrænset værdi ift. Flora og fauna. Ved etablering af anlægget vil hovedparten af området fortsat henligge græssået og desuden afskærmet med levende hegn. Dette kan eventuelt have en positiv indvirkning på plante- og dyreliv, Fredning Ingen fredninger. Beskyttede naturtyper F.eks. 3- sø, -mose, -overdrev, -å. Beskyttede jord- og stendiger, vandhuller. Skovbyggelinje, Kirkebyggelinje, gravhøje. Særligt beskyttelsesområde. Er der fredskov? N/B Der er ingen beskyttede naturtyper i området. Det nærmeste er et tre år gammelt regnvandsbassin umiddelbart syd for lokalplanområdet samt to mindre søer, der ligger ca. 500 meter mod syd (syd for Holbækmotorvejen). Anlægget vil ikke have nogen indvirkning på eventuelle beskyttede arter i disse.

6 6 Skovrejsning F.eks. skabes eller fjernes der skov? PL/ B Der er ikke skov i området. Området har status som "Skovrejsning uønsket" i kommuneplanen. iljøpåvirkning af omgivelserne Luft F.eks. luftforurening fra trafik og virksomheder. Er placeringen påvirket af luftforurening fra omgivelserne? Nærhed til landbrug? Lys og/eller refleksioner F.eks. Bygningsoverfladers, belysnings, skiltes, trafikanlægs og køretøjers påvirkning i forhold til naboområder og trafikanter PL/ V Omlægning af dele af den nuværende varmeforsyning (naturgas) til solvarme vil reducere udledningen af både CO2 (300 t/år) og partikler. I lokalplanen stilles krav til anlæggets glanstal og dermed omfanget af refleksioner. Det gælder både selve solpanelerne, der antirefleksbehandles, samt øvrige bygninger. Endvidere orienteres solpanelerne mod syd, og dermed væk fra det tilstødende boligområde ved Vesterled/Sønderled. Området må ikke belyses bortset fra almindelig belysning af arbejdsarealer ved teknikbygninger og adgangsvej Skygge og udsigt Gener for omkringboende i form af skygge fra bygninger eller reduceret udsigt Der er ikke direkte naboer til anlægget. Jord F.eks. Kortlagt jordforurening? Påvirkning af inde-/udeklima. Jordens overflade, anvendelighed, dyrkningsværdi. Nedsivning i jorden. Vind- eller vanderosion. Der er ikke kendt jordforurening i området. Området er i kommuneplanen kategoriseret som særlig værdifuldt landbrugsområde. Der vil derfor i lokalplanen blive indføjet bestemmelse om, at området skal tilbageføres til landbrugsformål, når det ikke længere er i brug til produktion af solenergi. Terrænregulering større jordarbejder med overskudsjord: - flytning af jord over matrikelgrænser eller ejendomsskel - flytning af jord fra landzone til byzone eller omvendt - deponering af jord, herunder støjvolde Lokalplanen giver i begrænset omfang mulighed for terrænregulering i forbindelse med anlæggets opsætning og teknisk tilpasning. Eventuel overskudsjord skal udlægges/ genanvendes inden for lokalplanområdet.

7 7 Grundvand F.eks. Afstand til vandforsyningsanlæg/ - boringer. Risiko for nedsivning af forurenende stoffer. Drikkevandsforsyning/reserver. Overfladevand F.eks. udledning af organiske, uorganiske, toksiske stoffer til søer/vandløb/grøfter/dræn eller naboarealer N Lokalplanområdet ligger i OSDområde, samt nitratfølsomt indsatsområde (NFI). Beskyttelse af grundvandet har således høj prioritet. Solfangeranlægget indeholder vand tilsat frostsikringsvæske (Propylenglykol), der kan udgøre en risiko for jord og grundvand. Anlægget udformes med et alarmsystem/ overvågningssystem, der giver øjeblikkelig besked ved trykfald på anlægget. Endvidere indrettes anlægget med sektionering, så eventuelle lækager kan detekteres og isoleres så hurtigt som muligt. Udsatte områder vurderes med henblik på etablering af membran. Risikoen for jordforurening vurderes således at være minimal. Der udledes ikke regn- eller spildevand direkte til recipient. Regnvand fra området nedsives lokalt, idet den langt overvejende del af området fortsat vil henlægge som græsareal, mens vej- og parkeringsarealer udformes med stabilgrus eller lignende. Grundet den meget begrænsede trafik i anlæggets driftsfase vurderes nedsivning fra vej- og parkeringsarealer ikke at udgøre en risiko for forurening af området. Et regnvandsbassin umiddelbart syd for lokalplanområdet vil ikke blive berørt af solfangeranlægget. Udledning af spildevand F.eks. mængde, betydning for recipient, renseanlægskapacitet, betydning for gældende spildevandsplan? Støj og vibrationer F.eks. støjpåvirkning af omgivelserne. Er placeringen påvirket af støj fra omgivelserne? Trafikstøj! Lugt F.eks. udledning af stoffer der giver lugtgener. Er placeringen påvirket af lugtgener fra omgivelserne? N Eventuelt spildevand fra driften af Solfangeranlægget, primært begrænsede mængder frostsikringsvæske, forudsættes håndteret ved særlig henteordning. Eventuelt øvrigt spildevand tilsluttes spildevandsledning med afledning til Kallerup Renseanlæg. Spildevandet fra anlægget vurderes at være uden væsentlig betydning for den eksisterende rensekapacitet. Det rensede spildevand udledes til Hove Å. /V Der vil der ikke være væsentlige støj eller vibrationer fra anlægget. Driften af anlægget vil ikke give anledning til lugtemission.

8 8 Trafik og Transportat Sikkerhed/tryghed ændrede trafik mønstre i form af: - fordeling af trafiktyper - Oversigtsforhold - Hastighed - Oplevelse af tryghed V Vejtilslutning til rundkørslen skal ske iht. vejlovgivningens regler, herunder med sikring af oversigtsforhold. Det vurderes, at den meget begrænsede trafik ikke mærkbart vil påvirke de trafikale forhold på de tilstødende veje. Trafikafvikling/-kapacitet F.eks. tilgængeligheden til området med bil, offentlig transport, handicappede og for cyklende og gående. Øget trafikmængde? V Der vil ikke være daglig trafik til solfangeranlægget. Trafikken i driftsfasen omfatter udelukkende sporadisk kørsel til servicering af anlægget. Trafikken vil være størst i anlægsfasen (4-6 måneder), men stadig af et meget begrænset omfang. Ressourceanvendelse Arealforbrug PL Solfangeranlægget optager med tilkørsel ca m 2. Lokalplanområdet anvendes i dag til landbrugsmæssig dyrkning. Hvis anvendelsen til solenergianlæg ophører, vil området igen kunne dyrkes landbrugsmæssigt. Energiforbrug Solfangeranlægget vil forsyne hen ved 880 husstande med fjernvarme produceret med vedvarende energi som afløsning for naturgas. Vandforbrug Anlægget giver ved opstart anledning til et vandforbrug på ca liter. Vandet skiftes ikke, men der sker løbende efterfyldning pga. fordampning o.l. Vandforbruget i driftssituationen vurderes at være uden betydning for kapaciteten af den offentlige vandforsyning. Produkter, materialer, råstoffer Anlægget påfyldes vand og frostsikringsvæske (Propylenglycol) ved opstart. Efterfølgende produceres varmt vand i et lukket kredsløb. Forbrug af materialer, råstoffer mv. knyttet til etablering og drift af anlægget vurderes ikke at være væsentlig. Affald F.eks. Genanvendelse. Forøgelse af affaldsmængde. Transport af miljøfarlige stoffer. Betydning for gældende affaldsplan? Driften af anlægget vil ikke give anledning til affaldsproduktion.

9 9 Sundhed Sundhed, eksempelvis belastningsfaktorer som: - støj fra trafik eller tekniske anlæg eller arrangementer/aktiviteter, - luft- og lugtforurening - stresspåvirkning. Boligmiljø F.eks. Skabes der oplevelsesrige og trygge boligmiljøer og påvirkes eksisterende boligmiljøer af planen? Planens konsekvenser for nærområdets beboere. Kriminalitet og tryghed? Demografiske forhold Ændring i form af: - Arbejdspladser - Bosætning Friluftsliv/rekreative interesser F.eks. skaber planen mulighed for udendørsophold - herunder leg og sport m.v. ulighed/adgang til rekreative oplevelser. F.eks. boldbaner, parker mv. Etablering/sløjfning/ændring af rekreative stier? Svage grupper F.eks. handicappede, tilgængelighed for alle? Brand, eksplosion, giftpåvirkning Jf. f.eks. Risikobekendtgørelsen. PL Omlægning af dele af den nuværende varmeforsyning fra naturgas til solvarme vil regionalt give en reduktion i udledningen af skadelige partikler og dermed potentielt en indvirkning på menneskers sundhed. PL Planens realisering har ikke betydning for. boligmiljø, tryghed m.v. i nærområdet. Planens realisering vurderes ikke at have indvirkning på demografiske forhold, herunder jobskabelse og bosætning. PL Planens realisering har ikke betydning for friluftsliv/rekreative interesser. PL Der bliver ikke offentlig adgang til området. Lokalplanen giver ikke mulighed for anlæg, der er omfattet af Risikobekendtgørelsen. Økonomi Langsigtede økonomiske konsekvenser Erhvervsmæssige interesser Øget beskæftigelse og jobskabelse U Anlægget forventes at have en levetid på 20 år, hvor forbrugerne får leveret fjernvarme baseret på vedvarende energi. U Planens realisering har ikke umiddelbart betydning for erhvervsmæssige interesser. U Planens realisering har kun i anlægsfasen betydning for beskæftigelse og jobskabelse.

Screening for miljøvurdering af:

Screening for miljøvurdering af: Screening for miljøvurdering af: Forslag til tillæg nr. 16 til spildevandsplan 2010 2020 Udarbejdet den 18. oktober 2017 S c r e e n i n g f o r m i l j ø v u r d e r i n g S i d e 2 I N D H O L D S F

Læs mere

NOTAT Miljøscreening af lokalplan Lokalplan nr Dok.nr /13 Sagsnummer 13/15442

NOTAT Miljøscreening af lokalplan Lokalplan nr Dok.nr /13 Sagsnummer 13/15442 NOTAT 24-07-2013 Teknik- og Miljøcenter Screeningsskema til miljøvurdering af lokalplanforslag 2.07.8 Miljøscreening af lokalplan 2.07.8 Lokalplan nr.2.07.8 Dok.nr. 178157/13 Sagsnummer 13/15442 Byrådet

Læs mere

Screening for miljøvurdering af:

Screening for miljøvurdering af: Screening for miljøvurdering af: Forslag til tillæg nr. 13 til spildevandsplan 2010 2020 Udarbejdet den 18. januar 2017 S c r e e n i n g f o r m i l j ø v u r d e r i n g S i d e 2 I N D H O L D S F O

Læs mere

Screening for miljøvurdering af:

Screening for miljøvurdering af: Screening for miljøvurdering af: Forslag til tillæg nr. 10 til spildevandsplan 2010 2020 Det justerede betalingsprincip ESØ 90 I/S Udarbejdet den 27. oktober 2014 Screening for miljøvurdering Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Det skal fremgå af tillægget, at der er foretaget en screening og hvad konklusionen er af denne.

Det skal fremgå af tillægget, at der er foretaget en screening og hvad konklusionen er af denne. Tillæg til Ikast-Brande Kommunes spildevandsplan 2010-2021 Screening i henhold til miljøvurderingsloven af Tillæg nr. 13 Porten til Ikast Hjertet 1. Baggrund Screeningen er gennemført for at undersøge

Læs mere

Miljøscreening af lokalplan Lokalplan nr Kommuneplantillæg nr. Sagsnummer 17/3639

Miljøscreening af lokalplan Lokalplan nr Kommuneplantillæg nr. Sagsnummer 17/3639 NOTAT Teknik- og Miljøcenter Screeningsskema til miljøvurdering af lokalplanforslag / kommuneplantillæg Miljøscreening af lokalplan 1.56.12 Lokalplan nr. 1.56.12 Kommuneplantillæg nr. Sagsnummer 17/3639

Læs mere

Screening for miljøvurdering af:

Screening for miljøvurdering af: Screening for miljøvurdering af: Forslag til tillæg nr. 12 til spildevandsplan 2010 2020 Udarbejdet den 3. marts 2016 Screening for miljøvurdering Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Baggrund... 3 1.1 Lovgrundlag...

Læs mere

Screening for miljøvurdering af:

Screening for miljøvurdering af: Screening for miljøvurdering af: Forslag til tillæg nr. 12 til spildevandsplan 2010 2020 Udarbejdet den 3. marts 2016 S c r e e n i n g f o r m i l j ø v u r d e r i n g S i d e 2 I N D H O L D S F O R

Læs mere

Screeningsskema til vurdering af sommerhuse og kolonihaver

Screeningsskema til vurdering af sommerhuse og kolonihaver Screeningsskema til vurdering af sommerhuse og kolonihaver NOTAT Teknik- og Miljøcenter Natur og Miljø Miljøscreeningen er gennemført på baggrund af notat om sommerhuse, doknr. 7101/13 udarbejdet af Linda

Læs mere

Miljøscreening af lokalplan Lokalplan nr Kommuneplantillæg nr. Sagsnummer 11/

Miljøscreening af lokalplan Lokalplan nr Kommuneplantillæg nr. Sagsnummer 11/ NOTAT Teknik- og Miljøcenter Screeningsskema til miljøvurdering af lokalplanforslag / kommuneplantillæg Miljøscreening af lokalplan 4.16.8 Lokalplan nr. 4.16.8 Kommuneplantillæg nr. Sagsnummer 11/12656-2506928-11

Læs mere

Screeningsskema. Miljøscreening af aflysning af lokalplanerne 4.27 og lokalplan sag 14/12810

Screeningsskema. Miljøscreening af aflysning af lokalplanerne 4.27 og lokalplan sag 14/12810 Teknik- og Miljøcenter Screeningsskema Miljøscreening af aflysning af lokalplanerne 4.27 og lokalplan 4.27.2 sag 14/12810 Byrådet har den 26. august 2014 principielt besluttet at aflyse lokalplanerne 4.27

Læs mere

Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat

Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat Lokalplan/kommuneplantillæg nr.: Lokalplan nr. 900.3160 L09 og kommuneplantillæg nr. 15 Kontor/team: Sagsbehandler: Team Plan og Erhvervsudvikling

Læs mere

og Miljøscreening af tillæg nr. 8 til Kommuneplan 2014 og lokalplan 1.75 Lokalplan nr Kommuneplantillæg nr. 8 Sagsnummer Xx?

og Miljøscreening af tillæg nr. 8 til Kommuneplan 2014 og lokalplan 1.75 Lokalplan nr Kommuneplantillæg nr. 8 Sagsnummer Xx? NOTAT Teknik- og Miljøcenter Screeningsskema til miljøvurdering af tillæg nr. 8 til Kommuneplan 2014 og lokalplanforslag 1.75 og Miljøscreening af tillæg nr. 8 til Kommuneplan 2014 og lokalplan 1.75 Lokalplan

Læs mere

Screening for miljøvurdering af:

Screening for miljøvurdering af: Screening for miljøvurdering af: Forslag til tillæg nr. 3 til spildevandsplan 2010 2020 Udarbejdet den 20. april 2015 S c r e e n i n g f o r m i l j ø v u r d e r i n g S i d e 2 I N D H O L D S F O R

Læs mere

Miljøscreening af lokalplan 5.15

Miljøscreening af lokalplan 5.15 Teknik- og iljøcenter Screeningsskema til miljøvurdering af lokalplanforslag iljøscreening af lokalplan 5.15 Lokalplan nr.5.15 18. december 2014 Sagsnummer 14/28577 Byrådet har besluttet at udarbejde ny

Læs mere

SMV Screeningsnotat. Til kommuneplantillæg nr. 06-410 samt lokalplan nr. 062-410 og 063-410

SMV Screeningsnotat. Til kommuneplantillæg nr. 06-410 samt lokalplan nr. 062-410 og 063-410 SMV Screeningsnotat Til kommuneplantillæg nr. 06-410 samt lokalplan nr. 062-410 og 063-410 Udvidelse af Toftlund Fjernvarme og etablering af solvarmeanlæg, Toftlund TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø April

Læs mere

Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil

Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil Læsevejledning Offentlige myndigheder skal foretage en miljøvurdering af planer og programmer, der kan få en væsentligt indvirkning på miljøet,

Læs mere

Miljøscreening af lokalplan og tillæg nr. 36 til Kommuneplan 2014 Lokalplan nr

Miljøscreening af lokalplan og tillæg nr. 36 til Kommuneplan 2014 Lokalplan nr Teknik- og Miljøcenter Miljøscreening af lokalplan 1.01.9.1 og tillæg nr. 36 til Kommuneplan 2014 Lokalplan nr. 1.01.9.1 Kommuneplantillæg nr. 36 Sagsnummer 18/19618 Dokumentnummer 240906/18 Byrådet har

Læs mere

Lokalplanens formål er, at give mulighed for etablering af ressourcecenter i de eksisterende bygninger på Ole Rømers vej 7-9 i Sengeløse.

Lokalplanens formål er, at give mulighed for etablering af ressourcecenter i de eksisterende bygninger på Ole Rømers vej 7-9 i Sengeløse. Screening for miljøvurdering Forslag til lokalplan nr. 7.32 for et område ved Ole Rømers vej 7-9 (tidligere Eslau) i Sengeløse samt forslag til tillæg nr. 11 til Kommuneplan 2010 for Høje-Taastrup Kommune

Læs mere

Miljøscreening af lokalplan Lokalplan nr Kommuneplantillæg nr. Doknr /11 Sagsnummer 11/33226

Miljøscreening af lokalplan Lokalplan nr Kommuneplantillæg nr. Doknr /11 Sagsnummer 11/33226 NOTAT Teknik- og Miljøcenter Screeningsskema til miljøvurdering af lokalplanforslag 2.19.9 Miljøscreening af lokalplan 2.19.9 Lokalplan nr. 2.19.9 Kommuneplantillæg nr. Doknr. 2696134/11 Sagsnummer 11/33226

Læs mere

Miljøscreening i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer NOTAT Miljøscreening i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer Forslag til lokalplan nr. 029 Dato: 5. oktober 2009 Sagsbehandler: jrhan J.nr.: 017684-2008 Dok. nr.: 454708 LÆSEVEJLEDNING

Læs mere

Miljøscreening i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer NOTAT Miljøscreening i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer Forslag til lokalplan nr. 041, Mejerigårdsvej i Lyngerup Dato: August 2011 Sagsbehandler: prybo J.nr.: 018561-2010 Dok.

Læs mere

Forslag om nyt råstofgraveområde i Råstofplan 2016 2027

Forslag om nyt råstofgraveområde i Råstofplan 2016 2027 MILJØVURDERING Forslag om nyt råstofgraveområde i Råstofplan 2016 2027 Faxe Graveområde, mindre udvidelse mod sydvest Faxe Kommune Side 1 Beskrivelse af området Det foreslåede nye råstofgraveområde omfatter

Læs mere

NOTAT. Screeningsskema til vurdering af. Teknik- og Miljøcenter Natur og Miljø. Sagsbehandler Doknr. Journalnr. LoneJo 315151/12 11/30530

NOTAT. Screeningsskema til vurdering af. Teknik- og Miljøcenter Natur og Miljø. Sagsbehandler Doknr. Journalnr. LoneJo 315151/12 11/30530 Screeningsskema til vurdering af NOTAT Teknik- og Miljøcenter Natur og Miljø Sagsbehandler Doknr. Journalnr. LoneJo 315151/12 11/30530 JORD OG VAND GRUNDVAND Indebærer planen påvirkning af grundvandsressourcens

Læs mere

NOTAT. Screeningsskema til miljøvurdering af lokalplanforslag / kommuneplantillæg. Miljøscreening af lokalplan Lokalplan 6.02.

NOTAT. Screeningsskema til miljøvurdering af lokalplanforslag / kommuneplantillæg. Miljøscreening af lokalplan Lokalplan 6.02. NOTAT Teknik- og Miljøcenter Screeningsskema til miljøvurdering af lokalplanforslag / kommuneplantillæg Miljøscreening af lokalplan 6.02.1 Lokalplan 6.02.1 Sagsnummer 13/955 Dok nr. 10706/13 Byrådet har

Læs mere

MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen

MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen MV Screening / Scoping Afgørelse om miljøvurdering / Afgrænsning af miljøvurderingen Etablering af solenergianlæg Etape 2 Løgumkloster TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø Maj 2015 INDHOLD FORMALIA 3 INDLEDNING

Læs mere

Område Arealet er på ca. 0,4 ha. Arealet ligger i byzone, men bruges i dag til juletræer.

Område Arealet er på ca. 0,4 ha. Arealet ligger i byzone, men bruges i dag til juletræer. SCREENING FOR MILJØVURDERING Ophævelse af lokalplan nr. 3.6 Baggrund og formål Det eksisterende erhvervsareal i Ravnkilde er ved at være solgt. Der er dog et markareal vest og nord for det eksisterende

Læs mere

Screeningsskema til miljøvurdering

Screeningsskema til miljøvurdering Teknik- og iljøcenter Screeningsskema til miljøvurdering Sag nr:. 14/4387 Doknr: 36287-14 iljøscreening af lokalplan 2.04.5 og tillæg 2 til kommuneplan 2014 Byrådet har besluttet at udarbejde lokalplan

Læs mere

NOTAT. Miljøscreening af lokalplan og tillæg 9 til kommuneplan 2014 Sag nr:. 15/4592. Doknr:

NOTAT. Miljøscreening af lokalplan og tillæg 9 til kommuneplan 2014 Sag nr:. 15/4592. Doknr: 1 NOTAT Teknik- og iljøcenter iljøscreening af lokalplan 7.18.4 og tillæg 9 til kommuneplan 2014 Sag nr:. 15/4592 Doknr: 54384-15 Byrådet har besluttet at udarbejde lokalplan for et område beliggende landsbygaden

Læs mere

TMC - Plan og Byg

TMC - Plan og Byg NOTAT TMC - Plan og Byg 30-01-2017 Miljøscreening af lokalplan 4.42.2 Byrådet har besluttet at udarbejde ny lokalplan for et område beliggende syd for Hedehusene station i den nye bydel Nærheden. Den nye

Læs mere

Hjælpetekst til udfyldelse af tjekskema

Hjælpetekst til udfyldelse af tjekskema Screening - sådan: Vil den nye lokalplan medføre ændring / påvirkning på screeningsskemaets parametre? Og i hvor stor grad? Sammenlign altid med en situation hvor planen ikke gennemføres: 0-alternativet!

Læs mere

NOTAT. Miljøscreening af ny spildevandsplan for Høje-Taastrup Kommune. Kort beskrivelse af planen

NOTAT. Miljøscreening af ny spildevandsplan for Høje-Taastrup Kommune. Kort beskrivelse af planen NOTAT Teknik- og Miljøcentret Natur og Miljø 03-02-2015 Miljøscreening af ny spildevandsplan 2017-2021 for Høje-Taastrup Kommune Kort beskrivelse af planen Denne nye digitale spildevandsplan er en overordnet

Læs mere

Screening for miljøvurdering Forslag til lokalplan nr. 609 almene boliger på Markedspladsen samt kommuneplantillæg nr. 7

Screening for miljøvurdering Forslag til lokalplan nr. 609 almene boliger på Markedspladsen samt kommuneplantillæg nr. 7 Screening for miljøvurdering Forslag til lokalplan nr. 609 almene boliger på Markedspladsen samt kommuneplantillæg nr. 7 Miljø og teknik Plan Laksetorvet DK-8900 Randers C Telefon: 89 15 15 15 plankontor@randers.dk

Læs mere

Ansvarlig sagsbehandler

Ansvarlig sagsbehandler Beskrivelse af planforslag Klimatilpasningsplanen består af en baggrundsrapport og en decideret tillæg til Kommuneplan 2013. Begge dele skal miljøvurderes i forhold til lovgivningen omkring miljøvurdering

Læs mere

Screening for miljøvurdering Tillæg 4 til Spildevandsplan

Screening for miljøvurdering Tillæg 4 til Spildevandsplan Screening for miljøvurdering Tillæg 4 til Spildevandsplan Teknik og miljø Varde Kommune Bytoften 2 6800 Varde Sendt pr. mail den 12. maj 2014 til følgende myndigheder til udtalelse i perioden 15. maj 2014

Læs mere

Syddjurs Kommune Plan & Byg Ebeltoft Rådhus

Syddjurs Kommune Plan & Byg Ebeltoft Rådhus Syddjurs Kommune Plan & Byg Ebeltoft Rådhus Afgørelse om ikke miljøvurderingspligt af Kommuneplantillæg 7 for Syddjurs Klimatilpasningsplan 2014. Afgørelse På baggrund af oplysninger i Bilag 1 afgør Natur

Læs mere

Miljøscreening af lokalplan Lokalplan nr Sag 15/9257 Tillæg nr. 11 Sag 15/13731 Miljøscreening Sag 15/9260 Dok /15

Miljøscreening af lokalplan Lokalplan nr Sag 15/9257 Tillæg nr. 11 Sag 15/13731 Miljøscreening Sag 15/9260 Dok /15 NOTAT Teknik- og Miljøcenter Screeningsskema til miljøvurdering af lokalplanforslag / kommuneplantillæg Miljøscreening af lokalplan 2.19.11 Lokalplan nr. 2.19.11 Sag 15/9257 Tillæg nr. 11 Sag 15/13731

Læs mere

Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil

Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil BILAG 9 - SCREENING FOR MILJØVURDERING Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil Læsevejledning Offentlige myndigheder skal foretage en miljøvurdering af planer og programmer, der

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 3 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune. Udvidelse af kommuneplanramme C.5.3.

Kommuneplantillæg nr. 3 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune. Udvidelse af kommuneplanramme C.5.3. Kommuneplantillæg nr. 3 til Kommuneplan 2004 for Søndersø Kommune. Udvidelse af kommuneplanramme C.5.3. Hvad er et kommuneplantillæg? Det er Kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret

Læs mere

TELEFON 87 92 22 00 TELEFAX 87 92 11 28 HJEMMESIDE: www.samsoe.dk SCREENING FOR MILJØVURDERING AF FORSLAG TIL SPILDEVANDSPLAN

TELEFON 87 92 22 00 TELEFAX 87 92 11 28 HJEMMESIDE: www.samsoe.dk SCREENING FOR MILJØVURDERING AF FORSLAG TIL SPILDEVANDSPLAN SAMSØ KOMMUNE Teknisk Afdeling SØTOFTE 10, TRANEBJERG 8305 SAMSØ TELEFON 87 92 22 00 TELEFA 87 92 11 28 HJEMMESIDE: www.samsoe.dk SCREENING FOR MILJØVURDERING AF FORSLAG TIL SPILDEVANDSPLAN SCREENING FOR

Læs mere

Det vurderes endvidere, at anlægget af genbrugspladsen drejer sig om anvendelsen af et mindre område på lokalt plan.

Det vurderes endvidere, at anlægget af genbrugspladsen drejer sig om anvendelsen af et mindre område på lokalt plan. Miljøscreening af Affaldsplan 2014-24 Affaldsplanen er omfattet af Bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer nr. 936 af 3. juli 2013, idet den indeholder en ombygning af kommunens

Læs mere

Screening for miljøvurdering Forslag til Tillæg til Spildevandsplan nr. 8

Screening for miljøvurdering Forslag til Tillæg til Spildevandsplan nr. 8 Screening for miljøvurdering Forslag til Tillæg til Spildevandsplan nr. 8 Teknik og miljø Varde Kommune Bytoften 2 6800 Varde Telefon: 7994 6800 vardekommune@varde.dk www.vardekommune.dk Sendt pr. mail

Læs mere

Screening for miljøvurdering

Screening for miljøvurdering kommune By og Landskab, Plan Dato: 15. oktober 2014 Sagsnr.: 14/32541 Dok.id.: Sagsbeh.: krish Screening for miljøvurdering Lokalplanforslag nr. 4.14 Orø Havn og Forslag til kommuneplantillæg nr. 12 I

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Projekt Lokalplan 09.7 Dato

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Projekt Lokalplan 09.7 Dato Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 09.7 Dato 26.06.2019 Deltagere ved screenings møde Mette Skafte Vestergaard Emilie Falk Barkved Læservejledning:

Læs mere

Plan: Tillæg nr. 21 til Spildevandsplan for Haderslev Kommune, Kloakerede områder

Plan: Tillæg nr. 21 til Spildevandsplan for Haderslev Kommune, Kloakerede områder Skema A Screening af Forslag til tillæg nr. 21 til Spildevandsplan 2008-2012 for Haderslev Kommune Plan: Tillæg nr. 21 til Spildevandsplan 2008-2012 for Haderslev Kommune, Kloakerede områder Planens overordnende

Læs mere

NOTAT. Miljøscreening af lokalplan Lokalplan nr

NOTAT. Miljøscreening af lokalplan Lokalplan nr NOTAT Teknik- og Miljøcenter Screeningsskema til miljøvurdering af lokalplanforslag 4.42.1 Miljøscreening af lokalplan 4.42.1 Lokalplan nr. 4.42.1 Sagsnummer 15/12538 Byrådet har besluttet at udarbejde

Læs mere

Screening for miljøvurdering Forslag til kommuneplantillæg nr. 7 til Kommuneplan

Screening for miljøvurdering Forslag til kommuneplantillæg nr. 7 til Kommuneplan Screening for miljøvurdering Forslag til kommuneplantillæg nr. 7 til Kommuneplan 2009-2021 Side 1 Screening for miljøvurdering Forslag til kommuneplantillæg nr. 7 til Kommuneplan 2009-2021 Planforslagets

Læs mere

Omfang af afledte projekter og aktiviteter

Omfang af afledte projekter og aktiviteter Ikke aktuel Ingen indvirkning Indvirkning Væsentlig indvirkning Ansvar fagområde Vurdering om ansøgning til sommerhusområde Dato: 25. september 2017 Matrikel 75i og del af matrikel 3b Søby by, Søby Begrundelser

Læs mere

Screeningsskema til miljøvurdering af lokalplanforslag kommuneplantillæg nr. 10

Screeningsskema til miljøvurdering af lokalplanforslag kommuneplantillæg nr. 10 NOTAT Teknik- og Miljøcenter Screeningsskema til miljøvurdering af lokalplanforslag 1.03.4 kommuneplantillæg nr. 10 Miljøscreening af lokalplan 1.03.4 Lokalplan nr. 1.03.4 Kommuneplantillæg nr. 10 Sagsnummer

Læs mere

Screening for miljø- og sundhedskonsekvenser

Screening for miljø- og sundhedskonsekvenser Screening for miljø- og sundhedskonsekvenser Forslag til: Tillæg nr. 3 til Spildevandsplan 2014-2018 Indhold og formål: Tillæg nr. 3 til Spildevandsplan 2014-2018 skal skabe mulighed for at et område i

Læs mere

Screening for miljøvurdering

Screening for miljøvurdering Screening for miljøvurdering efter Lov om miljøvurdering af planer og programmer, jf. lovbek. nr. 936 af 24. september 2009 Screeningsskema, Planens navn og nr. Tårnby kommunes Spildevandsplan for 2015-2027

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Tillæg nr. 1 til lokalplan 01.32 Dato 19.10.11 Deltagere ved screeningsmøde INHA, MESV, JKRO, PILW Læservejledning:

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan Screeningsafgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af lokalplan Screeningsafgørelse om miljøvurderingspligt Miljøvurdering af lokalplan Screeningsafgørelse om miljøvurderingspligt Lokalplanforslag nr. 657 I henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (Lov nr. 448

Læs mere

Screening for miljø- og sundhedskonsekvenser i forbindelse med

Screening for miljø- og sundhedskonsekvenser i forbindelse med Screening for miljø- og sundhedskonsekvenser i forbindelse med Indsatsplan for beskyttelse af drikkevandet i OSD-Skive Stoholm Indhold og formål: Indsatsplanen for Skive-Stoholm beskriver, hvad der skal

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 06.32 for en tæt-lav bebyggelse på Tårnvænget Dato december 2017 Deltagere ved screeningsmøde Mette Skafte

Læs mere

Screening af Handlingsplan for Trafikstøj 2013-2016

Screening af Handlingsplan for Trafikstøj 2013-2016 Screening af Handlingsplan for Trafikstøj 2013-2016 NOTAT Teknik- og Miljøcenter Natur og Miljø Handlingsplan for Trafikstøj 2013-2016 er omfattet af 3, stk. 1 i lov om miljøvurdering af planer og programmer

Læs mere

Screening for miljøvurdering

Screening for miljøvurdering Screening for miljøvurdering Forslag til kommuneplantillæg 27 og lokalplanforslag 10.09 og forslag til tillæg 3 til OSD redegørelsen. I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer (Lbk nr.

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Forslag til Tillæg 1 til Lokalplan 53 for erhvervsområdet ved Ullerup Skovvej Dato 19. marts 2014 Deltagere ved screeningsmøde

Læs mere

Screening for miljøvurdering Forslag til Tillæg til Spildevandsplan nr. 6

Screening for miljøvurdering Forslag til Tillæg til Spildevandsplan nr. 6 Screening for miljøvurdering Forslag til Tillæg til Spildevandsplan nr. 6 Teknik og miljø Varde Kommune Bytoften 2 6800 Varde Telefon: 7994 6800 vardekommune@varde.dk www.vardekommune.dk Sendt pr. mail

Læs mere

I alt 346 solpaneler. Flow: 68 m3/h. 7. Anlæggets længde for strækningsanlæg: Transmissionsledning fra solvarmeanlæg til kraftværket: 175 meter

I alt 346 solpaneler. Flow: 68 m3/h. 7. Anlæggets længde for strækningsanlæg: Transmissionsledning fra solvarmeanlæg til kraftværket: 175 meter VVM-screening af Solfangeranlæg i Mou Dato: 05-06-2012 Sagsnr.: 2012-24099 Dok.nr.: 2012-177531 Init: BKR VVM-screeningen er foretaget efter VVM-bekendtgørelsens bilag 3. Dette bilag fastlægger kriterier,

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 08.7 for Skansevej Dato marts 2013 Deltagere ved screeningsmøde Jørgen krog Læservejledning: Lov om af planer

Læs mere

Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde

Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde Lokalplanens indvirkning på miljøområdet er vurderet i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer,

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Butik ved Nørregade 35-37 Dato Juni 2015 Deltagere ved screeningsmøde Jørgen Krog og Inge Hansen Læservejledning: Lov

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Projekt Lokalplan for Allegade Nord Dato oktober 2014

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Projekt Lokalplan for Allegade Nord Dato oktober 2014 Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 04.76 for Allegade Nord Dato oktober 2014 Deltagere ved screeningsmøde Jørgen Krog og Mette Skafte Vestergaard

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 04.82 for Frederiksværk Lystbådehavn Dato oktober 2018 Deltagere ved screeningsmøde Inge Hansen Læservejledning:

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt: Lokalplan 07.36 og Kommuneplantillæg nr. 12 Dato:December 2012 Deltagere ved screeningsmøde:jørgen krog og Mette Vestergaard

Læs mere

Screening for Miljøvurdering

Screening for Miljøvurdering Screening for Miljøvurdering Sammenfattende skema JA NEJ Bemærkninger Skal planen miljøvurderes: Hedensted Kommune Screeningen er udført af Indsatsplan for grundvandsbeskyttelse i Stenderup- Hornsyld-Overby

Læs mere

Miljøscreening af lokalplan Lokalplan nr Sagsnummer Dokumentnummer

Miljøscreening af lokalplan Lokalplan nr Sagsnummer Dokumentnummer Teknik- og iljøcenter iljøscreening af lokalplan 2.22.1 Lokalplan nr. 2.22.1 Sagsnummer 18/12440 Dokumentnummer 149847-18 Kommunen planlægger at udarbejde ny lokalplan (for et område beliggende Litauen

Læs mere

Screening for miljø- og sundhedskonsekvenser

Screening for miljø- og sundhedskonsekvenser Screening for miljø- og sundhedskonsekvenser Tillæg nr. 11 til Spildevandsplan 2014-2018 Indhold og formål: Spildevandsplanens indhold, for så vidt angår planlægning som danner rammer for fremtidige anlægstilladelser,

Læs mere

Screening Lokalplanforslag 066-510 Offentlig og privat service ved Tøndervej

Screening Lokalplanforslag 066-510 Offentlig og privat service ved Tøndervej FORSLAG Scoping Kommuneplantillæg nr. 02-630, Område til tekniske anlæg, Lokalplanforslag 061-630, Geotermisk Varmeproduktionsanlæg i Tønder Screening Offentlig og privat service ved Tøndervej Skærbæk

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Forslag til tillæg 1 til Lokalplan 65 Dato: 14. marts 2011 Deltagere ved screeningsmøde Mette Vestergaard

Læs mere

Miljøscreening af lokalplan Lokalplan nr

Miljøscreening af lokalplan Lokalplan nr Teknik- og iljøcenter iljøscreening af lokalplan 4.42.8 Lokalplan nr. 4.42.8 Sagsnummer 18/11794 Byrådet har besluttet at udarbejde ny lokalplan for et område beliggende i Nærheden. Den nye lokalplan får

Læs mere

Screening for miljøvurdering Forslag til Tillæg til Spildevandsplan nr. 1

Screening for miljøvurdering Forslag til Tillæg til Spildevandsplan nr. 1 Screening for miljøvurdering Forslag til Tillæg til Spildevandsplan nr. 1 Teknik og miljø Varde Kommune Bytoften 2 6800 Varde Sendt pr. mail den 4. maj 2011 til følgende myndigheder til udtalelse i perioden

Læs mere

Screeningsskema til miljøvurdering af lokalplanforslag / kommuneplantillæg

Screeningsskema til miljøvurdering af lokalplanforslag / kommuneplantillæg Sagsbehandler Doknr. Sagsnr. AstridJoe 44049/18 18/487 NOTAT TMC - Plan og Byg 27-07-2018 Miljøscreening NOTAT Teknik- og Miljøcenter Screeningsskema til miljøvurdering af lokalplanforslag / kommuneplantillæg

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 31 til Kommuneplan 2013 Forslag til lokalplan nr. 307 Administrationsbygning på Rafns Alle i Støvring

Forslag til tillæg nr. 31 til Kommuneplan 2013 Forslag til lokalplan nr. 307 Administrationsbygning på Rafns Alle i Støvring SCREENING FOR MILJØVURDERING Forslag til tillæg nr. 31 til Kommuneplan 2013 Forslag til lokalplan nr. 307 Administrationsbygning på Rafns Alle i Støvring Baggrund og formål Formålet med planerne er at

Læs mere

Miljøscreeningsskema. Tjekliste til miljøvurdering af forslag til lokalplan nr UDKAST

Miljøscreeningsskema. Tjekliste til miljøvurdering af forslag til lokalplan nr UDKAST UDKAST Miljøscreeningsskema Tjekliste til miljøvurdering af forslag til lokalplan nr. 2016-03 Odsherred Kommune har i samarbejde med Lejerbo udarbejdet en plan for en boligbebyggelse på ejendommen teglværkskrogen

Læs mere

Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 3 til Helsingør Kommunes spildevandsplan

Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 3 til Helsingør Kommunes spildevandsplan Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 3 til Helsingør Kommunes spildevandsplan 2012-2026. Tillægget til spildevandsplanens indvirkning på miljøområdet er vurderet i henhold til Lov om miljøvurdering

Læs mere

Miljøscreening af Tillæg for den vestlige del af det regionale fritidsområde område

Miljøscreening af Tillæg for den vestlige del af det regionale fritidsområde område Sagsbehandler Doknr. Sagsnr. SteenRo 103125/18 18/8751 TMC - atur og Miljø 01-07-2018 Screening af tillæg 1 til spildevandsplanen 2017 Miljøscreening af Tillæg for den vestlige del af det regionale fritidsområde

Læs mere

T I L L Æ G N R. 2 5. Forslag TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2013-2025. KOMMUNEPLAN 2013-2025 Trekantområdet og Vejle Kommune

T I L L Æ G N R. 2 5. Forslag TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2013-2025. KOMMUNEPLAN 2013-2025 Trekantområdet og Vejle Kommune Forslag T I L L Æ G N R. 2 5 for et teknisk område, Solvarmeanlæg ved Mangehøje i Jelling Hører til lokalplan nr. 1196 TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2013-2025 KOMMUNEPLAN 2013-2025 Trekantområdet og Vejle Kommune

Læs mere

Screening af Handlingsplan for Trafikstøj 2013-2016

Screening af Handlingsplan for Trafikstøj 2013-2016 Screening af Handlingsplan for Trafikstøj 2013-2016 NOTAT Teknik- og Miljøcenter Natur og Miljø Handlingsplan for Trafikstøj 2013-2016 er omfattet af 3, stk. 1 i lov om miljøvurdering af planer og programmer

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 06.30 for en del af Kregme Lokalcenter Dato februar 2016 Deltagere ved screeningsmøde Pernille Meyling og Jørgen

Læs mere

Miljøvurderingsgruppen Sags.nr.: 17/3318 Matrikler:

Miljøvurderingsgruppen Sags.nr.: 17/3318 Matrikler: Miljøvurderings-screeningskema af Projektforslag Fjernvarmeforsyning af ny udstykning ved Egernleddet efter Lov om Miljøvurdering af planer og programmer (LBK nr. 1533 af 10. december 2015) Titel: Miljøscreening

Læs mere

Miljøvurderingsgruppen Sags.nr.: 17/14348 Matrikler: 22 bd 22cm Baggrund, formål og indhold: Fjernvarmeforsyning af nye boliger

Miljøvurderingsgruppen Sags.nr.: 17/14348 Matrikler: 22 bd 22cm Baggrund, formål og indhold: Fjernvarmeforsyning af nye boliger Miljøvurderings-screeningskema af projektforslag Fjernvarmeforsyning af Stråmosekær 1-6, samt små fleksible boliger på Hjorteleddet 39, efter Lov om Miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete

Læs mere

TILLÆG nr. 1. om mulighed for solcelleanlæg. til Lokalplan 1-29 Område til Boligbebyggelse på Nordmarken i Hårlev

TILLÆG nr. 1. om mulighed for solcelleanlæg. til Lokalplan 1-29 Område til Boligbebyggelse på Nordmarken i Hårlev TILLÆG nr. 1 om mulighed for solcelleanlæg til Lokalplan 1-29 Område til Boligbebyggelse på Nordmarken i Hårlev Tillæg nr. 1 til Lokalplan 1-29 Område til boligbebyggelse på Nordmarken i Hårlev Indledning

Læs mere

Screening i henhold til 3, stk. 1, nr. 3 i bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer nr af 10. december 2015.

Screening i henhold til 3, stk. 1, nr. 3 i bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer nr af 10. december 2015. 1/5 Screening for krav om miljøvurdering af Natura 2000 handleplanforslag 2016-2021 Hejede Ovedrev, Valborup Skov og Valsølille Sø, Natura 2000 område nr. 146, Habitatområde H129 Screening i henhold til

Læs mere

Titel: Miljøscreening af Spildevandsplan 2018 Ansvarlig: Rasmus Kierudsen. Intern høringsfrist: Dato: Sags.nr.

Titel: Miljøscreening af Spildevandsplan 2018 Ansvarlig: Rasmus Kierudsen. Intern høringsfrist: Dato: Sags.nr. Miljøvurderings-screeningskema af Spildevandsplan 2018 efter Lov om Miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter, lovbekendtgørelse nr. 448 af 10. maj 2017. Titel: Miljøscreening af

Læs mere

Miljøvurdering af planer og programmer

Miljøvurdering af planer og programmer Miljøvurdering af planer og programmer Forslag til Lokalplan 90 Et bevaringsværdigt sommerhusområde ved Sønderklit, Fanø Bad Fanø Kommune Udført efter lov nr. 316 af 5. maj 2004 om Miljøvurdering af planer

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Miljøvurdering af lokalplan Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til lokalplanforslag nr. 627 Side 1 af 7 Planens indhold Lokalplanen giver erstatter lokalplan 2.27 2E1 Udvidelse

Læs mere

VVM-screening af kølecentral til Copenhagen Markets A/S

VVM-screening af kølecentral til Copenhagen Markets A/S VVM-screening af kølecentral til Copenhagen Markets A/S NOTAT Teknik- og Miljøcentret Natur og Miljø 22-01-2016 Vurdering af kølecentral til Copenhagen Markets A/S på Litauen Allé 13, Høje Taastrup Rambøll

Læs mere

Screening for miljøvurdering af lokalplan 08.15

Screening for miljøvurdering af lokalplan 08.15 06-11-2017 Screening for af lokalplan 08.15 Sagsnr. 01.02.05-P16-119-17 Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 08.15 for Aldi i Hundested Dato november

Læs mere

kommuneplantillæg nr. 32

kommuneplantillæg nr. 32 NOTAT Teknik- og Miljøcenter Screeningsskema til miljøvurdering af lokalplanforslag 1.26.6/ kommuneplantillæg nr. 32 Miljøscreening af lokalplan 1.26.6 og tillæg nr. 32 til Kommuneplan 2014 Lokalplan nr.

Læs mere

Screening for miljøvurdering Forslag til Lokalplan 76 for en udvidelse af Dragør Badehotel med tilhørende kommuneplantillæg

Screening for miljøvurdering Forslag til Lokalplan 76 for en udvidelse af Dragør Badehotel med tilhørende kommuneplantillæg Screening for miljøvurdering Forslag til Lokalplan 76 for en udvidelse af Dragør Badehotel med tilhørende kommuneplantillæg Dragør Kommunalbestyrelse har besluttet, at der skal udarbejdes lokalplan for

Læs mere

Screening i henhold til 3, stk. 1, pkt.3 i bekendtgørelse nr af 10. december 2015, om miljøvurdering af planer og programmer.

Screening i henhold til 3, stk. 1, pkt.3 i bekendtgørelse nr af 10. december 2015, om miljøvurdering af planer og programmer. 1/9 Screening for miljøvurdering af Natura 2000-handleplan 2016-2021 Salten Å, Salten Langsø, Mossø og søer syd for Salten Langsø og dele af Gudenå nr. 52, habitatområde H48 og Fuglebeskyttelsesområde

Læs mere

Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Roskilde Kommune Miljøvurdering af kommuneplantillæg Screening/scooping afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til kommuneplantillæg nr. 14 til kommuneplan 2013 Planens indhold Kommuneplantillæg giver

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Kommuneplantillæg nr. 20 for Kregme Lokalcenter Dato Februar 2016 Deltagere ved screeningsmøde Pernille Vitt Meyling

Læs mere

Miljøscreening af lokalplan og tillæg nr. 17 til Kommuneplan 2014 Lokalplan nr Kommuneplantillæg 17 Sagsnummer 16/25512

Miljøscreening af lokalplan og tillæg nr. 17 til Kommuneplan 2014 Lokalplan nr Kommuneplantillæg 17 Sagsnummer 16/25512 NOTAT Teknik- og Miljøcenter Screeningsskema til miljøvurdering af lokalplanforslag / kommuneplantillæg Miljøscreening af lokalplan 1.22.3 og tillæg nr. 17 til Kommuneplan 2014 Lokalplan nr. 1.22.3 Kommuneplantillæg

Læs mere

Titel: Forslag til Vandforsyningsplan Ansvarlig: Malene Jakobsen Intern høringsfrist: Dato: Sags.nr.

Titel: Forslag til Vandforsyningsplan Ansvarlig: Malene Jakobsen Intern høringsfrist: Dato: Sags.nr. Miljøvurderings-screeningskema af Forslag til Vandforsyningsplan 2013-2023 efter Lov om Miljøvurdering af planer og programmer (LBK nr. 936 af 24. september 2009) Titel: Forslag til Vandforsyningsplan

Læs mere

Screening for miljø- og sundhedskonsekvenser

Screening for miljø- og sundhedskonsekvenser Screening for miljø- og sundhedskonsekvenser Forslag til: Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2014-2018 vedr. åben regnvandshåndtering Indhold og formål: Tillægget nr. 2 til Spildevandsplan 2014-2018 skal

Læs mere

Miljøvurdering - screening

Miljøvurdering - screening Miljøvurdering - screening Plan nr.: Tekst: Lokalplan for grønt område ved Sønderparken Skema status Dato Udfyldt/rev. Beskrivelse af rev. af Bygherre A 26/10-2012 LIFA v/jch Team Plan B Miljøvurderingsgruppen

Læs mere

MILJØSCREENING AF FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG FOR SÆRLIGT VÆRDIFULDE LANDBRUGSOMRÅDER KOMMUNEPLAN FOR TREKANTOMRÅDET 2013-2025

MILJØSCREENING AF FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG FOR SÆRLIGT VÆRDIFULDE LANDBRUGSOMRÅDER KOMMUNEPLAN FOR TREKANTOMRÅDET 2013-2025 MARTS 2014 TREKANTOMRÅDET DANMARK MILJØSCREENING AF FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG FOR SÆRLIGT VÆRDIFULDE LANDBRUGSOMRÅDER KOMMUNEPLAN FOR TREKANTOMRÅDET 2013-2025 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg

Læs mere