Børne- og Ungdomsudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Børne- og Ungdomsudvalget"

Transkript

1 Page 1 of 20 Referat Børne- og Ungdomsudvalget ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 4. januar :00 Frederikshavn Rådhus, lokale B101 Ingen Paul Rode Andersen (F) Mogens Brag (V) Anders Broholm (V) Frode Thule Jensen (V) Knud Hjørnholm (A) Birthe Marie Pilgaard (A) Anders Starberg Pedersen (A)

2 Page 2 of 20 Indholdsfortegnelse 1. Konstatering af Børne- og Ungdomsudvalgets sammensætning Åben sag 2. Valg af formand Åben sag 3. Valg af næstformand Åben sag 4. Temadrøftelse af kvalitet i folkeskolen Åben sag 5. Principbeslutning vedr. klassekvotienter i folkeskoler i Frederikshavn Kommune med virkning fra 1. august 2007 (kommende bilag til skolestyrelsesvedtægt) Åben sag 6. Principbeslutning vedr. Frederikshavn Kommunes 10. klassedistrikter pr. 1. august 2007 (kommende bilag til skolestyrelsesvedtægt) Åben sag 7. Resultat af udbud af skolekørsel for Frederikshavn Kommune Lukket sag 8. Tidsplan og kommissorium for struktur på dagtilbudsområdet Åben sag 9. Oprettelse af privatinstitutioner Åben sag 10. Henvendelse fra Voerså Børnehave vedr. budget 2006/2007 Åben sag 11. Organisering af Frederikshavn Kommunes støtte/ressourceteam i forhold til Bødkergården, Østervrå Åben sag 12. Orientering om ændring af fritidshjem til fritidsklub jf. budgetforlig 2007 Åben sag

3 Page 3 of 20

4 Page 4 of Konstatering af Børne- og Ungdomsudvalgets sammensætning Sagsfremstilling Pr. 1. januar 2007 består Børne- og Ungdomsudvalget af følgende medlemmer: Paul Rode Andersen Mogens Brag Anders Broholm Frode Thule Jensen Knud Hjørnholm Birthe Marie Pilgaard Anders Starberg Pedersen Åben sag Sagsnr: Sbh: BKF/id Taget til efterretning.

5 Page 5 of Valg af formand Åben sag Sagsfremstilling Valg af formand Sagsnr: Sbh: BKF/idj Paul Rode Andersen blev valgt.

6 Page 6 of Valg af næstformand Åben sag Sagsfremstilling Valg af næstformand Sagsnr: Sbh: BKF/idj Mogens Brag blev valgt.

7 Page 7 of Temadrøftelse af kvalitet i folkeskolen Åben sag Sagsfremstilling Børne- og Kulturforvaltningen kommer med oplæg til temadrøftelse i mødet. Sagsnr: Sbh: BKF/arco Indstilling Børne- og Kulturforvaltningen indstiller, at sagen drøftes. Drøftet. Sagen genoptages.

8 Page 8 of Principbeslutning vedr. klassekvotienter i folkeskoler i Frederikshavn Kommune med virkning fra 1. august 2007 (kommende bilag til skolestyrelsesvedtægt) Åben sag Sagsnr: Sbh: BKF/arc Sagsfremstilling I forbindelse med den snarligt forestående indskrivning af elever til folkeskoler i Frederikshavn Kommune er der behov for at få fastlagt det maximale elevtal pr. klasse i alle årgange i kommunens folkeskoler. De tre daværende kommuner har haft følgende maksimale antal elever pr. klasse: - daværende Skagen Kommune: max. 28 elever pr. klasse, dog mulighed for flere i 10. klasse - daværende Frederikshavn kommune: max. 28 elever i 0. klasse og max. 26 elever i klasse - daværende Sæby Kommune: max. 28 elever pr. klasse på alle årgange Det fremgår af Folkeskolelovens 17, at elevtallet i børnehaveklassen og i grundskolens klasser normalt ikke må overstige 28 ved skoleårets begyndelse. Skolechefen anbefaler, at det maximale elevantal er 26 på alle årgange, på alle folkeskoler i Fre-derikshavn Kommune. Dette elevtal begrundes ud fra overvejelser om klassens faglige, pædagogiske og sociale miljø. Det vedlagte bilag indeholder en beregning af økonomiske konsekvenser. Folkeskolelovens 40 omhandler det frie skolevalg, som indebærer, at forældre har ret til at søge om at få deres barn optaget på en anden skole end distriktsskolen. Denne ret er dog modificeret bl.a., at kommunalbestyrelsen kan fastsætte retningslinier for fordeling af børnene f.eks. fortrinsret til børn med ældre søskende på skolen og hensyn til elevtallet. Skolechefen anbefaler, at frit skolevalg for elever uden for skoledistriktet udmøntes således at føl-gende prioriteres: - børn, der er bosat i Frederikshavn kommune - børn, der har ældre søskende på skolen - geografisk afstand til skolen - hensyntagen til skolernes mulighed for at modtage tilflytterbørn fra skoledistriktet, uden at det udløser en ekstra klasse. Det vedlagte bilag indeholder forslag til retningslinier for udmøntningen af frit skolevalg i Frede-rikshavn kommune. Indstilling Børne- og Kulturforvaltningen indstiller, at Børne- og Ungdomsudvalget godkender, at det maksimale elevtal pr. klasse, på alle årgange, på alle folkeskoler i Frederikshavn kommune er 26 Børne- og Ungdomsudvalget godkender, at det frie skolevalg udmøntes med en prioritering af børn fra kommunen, børn med ældre søskende på skolen, hensyntagen til barnets geografiske afstand til skole samt hensyntagen til skolernes mulighed for at modtage evt. tilflytterbørn Bilag 1. Ressourceforbrug ved klassedannelse med hhv. 26 og 28 elever pr. klasse (dok ) 2. Udkast til principper for optagelse af elever i Frederikshavn Kommunes folkeskoler efter reglerne Fordeling BUU BUU

9 Page 9 of 20 om frit skolevalg (dok ) Elektroniske bilag: Ressourceforbrug ved klassedannelse med hhv 26 og 28 elever pr klasse (dok ).pdf Udkast til principper for optagelse af elever (dok ).pdf Godkendt.

10 Page 10 of Principbeslutning vedr. Frederikshavn Kommunes 10. klassedistrikter pr. 1. august 2007 (kommende bilag til skolestyrelsesvedtægt) Åben sag Sagsnr: Sbh: BKF/arc Sagsfremstilling I forbindelse med planlægningen af skoleåret 2007/2008 er der behov for at få fastlagt skoledistrik-terne for Frederikshavn Kommunes 10. klasser. Skolechefen anbefaler, at der oprettes 3 skoledistrikter, og at 10. klasse-undervisningen fordeles på 5 skoler, der alle hidtil har varetaget 10.klassetilbudene i de tre daværende kommuner. Skolechefen foreslår følgende distrikter for 10. klasseundervisningen: 1. distrikt for 10. klasse-undervisning på Ankermedets og Aalbæk skoler udgøres af: - Ankermedets skoledistrikt - Hedeboskolens skoledistrikt - Aalbæk skoledistrikt 2. distrikt for 10. klasse-undervisning på Bangsbostrand og Ørnevejens skoler udgøres af: - Abildgård skoledistrikt - Bangsbostrand skoledistrikt - Fladstrand skoledistrikt - Gærum skoledistrikt - Hånbæk skoledistrikt - Jerup skoledistrikt - Munkebakkens skoledistrikt - Ravnshøj skoledistrikt - Strandby / Elling skoledistrikt - Ørnevejens skoledistrikt 3. distrikt for 10. klasse-undervisning på Volstrup skole udgøres af: - Dybvad / Hørby skoledistrikt - Stensnæsskolens skoledistrikt - Sæby skoles skoledistrikt - Sæbygårdskolens skoledistrikt - Torslev skoledistrikt - Volstrup skoledistrikt Indstilling Børne- og Kulturforvaltningen indstiller, at der for 10. klasseundervisningen oprettes 3 skoledistrikter, og at undervisningen placeres i distrikt 1 på Ankermedets- og Aalbæk skoler, i distrikt 2 på Bangsbostrand- og Ørnevejens skoler og distrikt 3 på Volstrup skole. Godkendt.

11 Page 11 of Resultat af udbud af skolekørsel for Frederikshavn Kommune Lukket sag Sagsnr: Besl.komp:

12 Page 12 of Tidsplan og kommissorium for struktur på dagtilbudsområdet Sagsfremstilling I forbindelse med vedtagelsen af budget 2007 fremgår det af budgetbemærkningerne, at der skal arbejdes særligt med den fremtidige daginstitutionsstruktur i kommunen. Børne- og Kulturforvaltningen har derfor udarbejdet forslag til tids- og handleplan for denne proces. I processen indgår, at der nedsættes en arbejdsgruppe med leder- og medarbejderrepræsentanter for området, og der er opstillet forslag til kommissorium for arbejdsgruppens opgave. Åben sag Sagsnr: Sbh: BKF/lfh Indstilling Børne- og Kulturforvaltningen indstiller, at udkast til tids- og handleplan samt forslag til kommissorium for arbejdet med institutionsstruktur, godkendes. Bilag 1. Udkast til tids- og handleplan samt forslag til kommissorium for arbejdet med institutionsstruktur (dok ) Fordeling BUU Elektroniske bilag: Udkast til tids- og handleplan samt forslag til kommissorium (dok557288).pdf Udvalget finder, at forældrebestyrelserne skal tilbydes repræsentation i arbejdsgruppen. Udvalget ønsker at en kvalitetsdebat lægges ind i tidsplanen.

13 Page 13 of Oprettelse af privatinstitutioner Åben sag Pr. 1. oktober 2005 åbnede Lov om Social Service mulighed for drift at privatinstitutioner. Det betyder at private kan oprette daginstitutioner med kommunalt driftstilskud. I loven lægges op til, at der normalt gives tilskud indtil et barn optages i børnehaveklasse, men en kommune kan beslutte at yde tilskud også efter dette tidspunkt. Minimumkravet til godkendelse af en privat institution med kommunalt tilskud er, at institutionen, foruden at opfylde de decentralt fastsatte love og regler på området, også lever op til kommunens mål og rammeplaner for de kommunale institutioner. Er disse krav opfyldt kan en kommune ikke nægte en privat institution godkendelse. I forbindelse med den nye mulighed for tilskud til privat institution skal kommunen offentliggøre, hvor meget der kan gives i driftstilskud pr. plads. Driftstilskuddet består af et tilskud pr. barn, et administrationsbidrag og et bygningstilskud. Der er i loven angivet, hvorledes disse tilskud og bidrag udregnes, og tallene for Frederikshavn kommune vil i regnskabsåret 2007 samlet være følgende: Sagsnr: Sbh: BKF/lfh Tilskud for 0-2 årige kr *) Tilskud for 3-5 årige kr *) Tilskud for 6-9 årige (evt.) kr *) *) Tilskudsbeløbene reduceres i forhold til privatinstitutioner med deltidspladser eller begrænset åbningstid. Desuden kan kommunen beslutte, om der ved ansøgning om godkendelse skal indbetales kr. i depositum, ligesom det er muligt at fastsætte en ramme for leverancegaranti svarende til udgifterne på op til 3 måneders drift. Kommunen har en interesse i leverancegarantien, idet kommunen herved sikres tid, hvis den private institution pludselig lukker, og kommunen skal ud at anvise børnene pladser i andre institutioner. Kommunen har tilsynsforpligtelse overfor en privat institution, men det er den private institution selv, der fastlægger omfanget af åbningstider, opkræver forældrebetaling og administrerer venteliste og optagelsesprocedure. Udgifter til støttepædagog indgår ikke i driftstilskuddet, men bevilges lig med udgiften til støttepædagog i alm. kommunal institution. I forhold til ansættelse af medarbejdere og ledelse er det ligeledes institutionen selv, der tager sig af disse ting. Børne- og Kulturforvaltningen foreslår, at der gives mulighed for oprettelse af privatinstitutioner for børn i aldersgruppen 6 9 år på lige vilkår som 0 5 årige børn, herunder - at tildeling af støtteressourcer sker efter kommunens visitationsregler og finansieres af kommunen ved siden af det beregnede driftstilskud. - at der ved ansøgning skal opkræves depositum, som tilbagebetales efter godkendelse af institutionen. - at der opkræves et beløb for leverancegaranti, svarende til 3 måneders drift af institutionen.

14 Page 14 of 20 - at der ved godkendelse er krav om indgåelse af overenskomst. Indstilling Børne- og Kulturforvaltningen indstiller, - at muligheden for drift af privat institution med kommunalt tilskud tages til efterretning. - at udvalget tager stilling til, om der skal gives mulighed for oprettelse af privatinstitutioner for børn i aldersgruppen 6 9 år på vilkår som beskrevet i sagsfremstillingen. - at forvaltningen udarbejder overordnet beskrivelse af godkendelseskravene. Udvalget godkender vilkårene for oprettelse af private institutioner for 0-5 årige med kommunale tilskud. Et flertal i udvalget kan ikke tilslutte sig muligheden for tilskud til private institutioner for 6-9 årige. Frode Thule Jensen, Mogens Brag og Anders Broholm ønskede mulighed for tilskud også til institutioner for 6-9 årige. Der udarbejdes overordnet beskrivelse af godkendelseskravene.

15 Page 15 of Henvendelse fra Voerså Børnehave vedr. budget 2006/2007 Sagsfremstilling Bestyrelsen for Voerså Børnehave har henvendt sig Børne- og Kulturforvaltningen vedrørende børnehavens økonomiske situation. Børnehaven oplyser, at institutionen på grund af personaleudskiftning må gå ud af 2006 med et underskud på ca kr. Institutionen ser ingen muligheder for at rette op på dette underskud inden for rammen for budget 2007, uden at det vil få konsekvenser for børnehavebørnenes dagligdag. Børne- og Kulturforvaltningen oplyser, at sagen har været behandlet i Sæby Kommune, hvor vurderingen var, at børnehaven har mulighed for at få økonomien i balance over en kortere årrække. Åben sag Sagsnr: Sbh: BKF/lfh Indstilling Børne- og Kulturforvaltningen indstiller, at sagen drøftes i udvalget. Bilag Fordeling 1. Henvendelse fra Voerså børnehave (dok ) BUU Elektroniske bilag: Henvendelse fra Voerså børnehave (dok ).pdf Udvalget kan ikke imødekomme ansøgningen om at få tildelt yderligere ressourcer. Sagen genoptages.

16 Page 16 of Organisering af Frederikshavn Kommunes støtte/ressourceteam i forhold til Bødkergården, Østervrå Åben sag Sagsnr: Sbh: BKF/el Sagsfremstilling Den. 9. oktober 2006 besøgte fire forældrerepræsentanter samt en pædagog fra forældrebestyrelsen ved den integrerede institution, Bødkergården, Østervrå, Børne- og Kulturdirektør Lis Rom Andersen. Henvendelsen vedrørte budget 2007 og organiseringen af Ny Frederikshavn kommunes støtte/ressourceteam. I forbindelse med besøget blev der afleveret forældreunderskrifter på følgende ønsker til kommunens politikere: Forældrene til børn i Bødkergården i Østervrå ønsker, at bevare Bødkergården som en tryg institution for alle børn det en enkelte barn fortsat møder imødekommenhed, får opmærksomhed, oplever kontinuitet og faste rammer hver dag der fortsat kan være fokus på integrationen mellem vores normale børn og vores børn med særlige behov give udtryk for, at vi som forældre er utilfredse med prioriteringen af besparelserne i det nye budgetforslag Børne- og Kulturforvaltningen er enig i, at forældrenes tre første ønsker er sammenfaldende med de målsætninger, der er såvel på dagpasning - som på støtteområdet. Børne- og Kulturforvaltningen har ikke indflydelse på det sidste ønske, da det er en ren politisk beslutning. Der, hvor Bødkergården føler, at de rammes hårdt, er ved serviceharmoniseringen på støtteområdet. Støtteområdet er i dag organiseret forskelligt i de tre kommuner. I Skagen Kommune er der et støtteteam med egen leder. Det samme er tilfældet i Frederikshavn Kommune. I Sæby Kommune er midler tildelt de enkelte institutioner i en pose penge efter visitation i visitationsudvalget. Bødkergården er en selvejende integreret institution med ca. 80 børnehavebørn, 110 fritidshjemsbørn, en amtsafdeling med 9 børn samt et heldagstilbud (skole og fritid) for 3 børn. Der er i gennemsnit 28 børn i 2006, der modtager specialtilbud på Bødkergården. Bødkergården er det ene af Sæby Kommunes specialtilbud til børn med vidtgående handicap, derudover findes et lignende tilbud på St. Toftelund. Sæby Kommune samt forældrene er meget tilfredse med det tilbud, der tilbydes på Bødkergården. I forbindelse med serviceharmoniseringen viser det sig, at Sæby Kommune har brugt flere midler på dette område end Skagen og Frederikshavn Kommune. I budget 2007 er der afsat de tre nuværende kommuners budget til området, hvoraf der er trukket en besparelse på ca. 2,4 %. Dette svarer

17 Page 17 of 20 til kr. I forbindelse med udmøntningen af budgettet, er der fastsat følgende: Midler til det nuværende korps i Skagen Midler til nuværende ressourceteam/støttekorps i Frederikshavn, 0 til 6 års området Midler til skoleområdet, Frederikshavn Kommune Efter revisitation for 2007 i Sæby Bødkergården Ca * St. Toftelund Ca * Tilførsel til det nyoprettede korps Pulje til nye individuelle vurderinger for resten af Ca I alt Ca * Institutionerne får i første omgang udbetalt halvdelen af beløbet, for første halvår af Det skal bemærkes, at det nuværende amtstilbud på Bødkergården får samme ressourcer i 2007 som i 2006, dog minus de 2,4 %. Bødkergården fik i 2006 tilført i alt kr. til det kommunale støtteområde. Det skal bemærkes, at det altid er en individuel vurdering af det enkelte barn, der afgør hvor mange midler der tildeles. Dette skete i 2006 og vil også ske i Ved revisitationen for Sæby Kommune for første halvår af 2007 var der ønsker om 756 timer pr. uge, men der blev tildelt 660 timer pr. uge. Ved revisitationen er der endvidere besluttet, at Bødkergården og St. Toftelund i perioden til vil få tildelt en pose penge til støtteområdet. Der skal være en dialog i samme periode om etablering af faste grupper, brug af støtte/ressourceteam, tryghedsaftale for personalet, udviklingen på området m.m. Der skal endvidere udarbejdes en nærmere analyse af, hvorfor der bruges forholdsvis flere midler på området i Sæby end i de to andre kommuner. Foreløbig har det vist sig, at følgende faktorer er gældende: generelt højere normering i Frederikshavn og Skagen kommuner flere specialinstitutioner i Frederikshavn Kommune generelt større forbrug for handicappede børn i Sæby Kommune, dette gælder lov om social service (merudgifter samt tabt arbejdsfortjeneste) Indstilling Børne- og Kulturforvaltningen indstiller, at orienteringen tages til efterretning Beslutning - Børne- og Ungdomsudvalget 2. november 2006 Taget til efterretning. Supplerende sagsfremstilling

18 Page 18 of 20 Bestyrelsen for Bødkergården i Østervrå takker i brev af 7. december 2006 for udvalgets svar på bestyrelsens henvendelse omkring budget 2007 og organisering af kommunens støtte/ressourceteam. Samtidig beder bestyrelsen om dialog vedr. organiseringen af kommunens støtteområde, idet bestyrelsen gerne vil orientere Børne- og Ungdomsudvalget om, hvorledes Bødkergården har arbejdet med børn med specielle behov/handicappede siden Indstilling Børne- og Kulturforvaltningen indstiller, at formanden for Børne- og Ungdomsudvalget sammen med Børne- og Kulturdirektøren indgår i dialog med Bødkergårdens bestyrelse. Bilag 1. Følgebrev videreformidling forældreunderskrifter til Børne- og Ungdomsudvalget (dok ) 2. Tak for henvendelse + ønske om dialog med udvalget (dok ) Fordeling BUU BUU Elektroniske bilag: Følgebrev forældreunderskrifter (dok ).pdf Tak for henvendelse + ønske om dialog med udvalget (dok ).pdf Formand, næstformand og direktøren optager dialog med bestyrelsen.

19 Page 19 of Orientering om ændring af fritidshjem til fritidsklub jf. budgetforlig 2007 Sagsfremstilling Børne- og Kulturforvaltningen orienterer i mødet om ændring af fritidshjem til fritidsklub. Åben sag Sagsnr: Sbh: BUU/bra Indstilling Børne- og Kulturforvaltningen indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Taget til orientering.

20 Page 20 of 20 Mødet hævet, oplæst kl. 18:30 Til stede: Underskrifter:

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Referat Børne- og Ungdomsudvalget Ekstraordinært møde Dato 15. marts 2010 Tid 16:00 Sted Mødelokale 0.27 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Paul Rode Andersen (F) - Formand Anders Broholm (V)

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Referat Børne- og Ungdomsudvalget Ekstraordinært møde Dato 24. juni 2009 Tid 17:15 Sted Det Musiske Hus, Frederikshavn NB. Fraværende Frode Thule Jensen Stedfortræder Medlemmer Paul Rode Andersen (F) -

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Referat Børne- og Ungdomsudvalget Ekstraordinært møde Dato 15. januar 2009 Tid 18:00 Sted Kattegat Silo, etage 3a, lokale 5 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Paul Rode Andersen (F) - Formand

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Referat ex. ord. møde Børne- og Ungdomsudvalget 12-04-2011 Dato 12. april 2011 Tid 19:00 Sted Kantinen, Frederikshavn Rådhus NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Paul Rode Andersen (F) - Formand

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 8 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. 9. februar 2005 16:00 Mødelokale 2 Fraværende Til stede Indholdsfortegnelse 1. Personsag 2. Fritidstilbud for vidtgående handicappede

Læs mere

Frederikshavn befolkningsprognose

Frederikshavn befolkningsprognose Frederikshavn befolkningsprognose 2013-2023 Antal 1-2 årige fordelt på skoledistrikter 2 årgange Stamdata til temamøde den 18.03.2014 - Børne- og Ungdomsudvalget År 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 10 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. 23. juni 2004 16:00 mødelokale 2 Fraværende Til stede Indholdsfortegnelse 1. Opgørelse dagplejen Åben sag 2. Dagplejehus i

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Page 1 of 11 Referat Børne- og Ungdomsudvalget Ekstraordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 14. juni 2007 17:00 Kattegatsiloen, stueetagen, mødelokale 1 Frode Thule Jensen Paul Rode Andersen

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Referat Børne- og Ungdomsudvalget ekstraordinært møde Dato 26. juni 2013 Tid 17:30 Sted ML 0.27 NB. Fraværende Anders Broholm Stedfortræder Medlemmer Christina Lykke Eriksen (F) - Formand Pia Karlsen (V)

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Page 1 of 38 Referat Børne- og Ungdomsudvalget ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 1. marts 2007 15:00 Kattegatsiloen, etage 3A, mødelokale 5 Knud Hjørnholm Paul Rode Andersen (F) Mogens

Læs mere

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 25. oktober 2006 Mødelokale: Skærbæk Rådhus, Mødelokale 3 Starttidspunkt for møde 14:00 Sluttidspunkt for møde 18.30 Fraværende: Gruppemøder: 25. oktober 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Referat Børne- og Ungdomsudvalget Ekstraordinært møde Dato 23. august 2010 Tid 15:00 Sted Lok. 0.23 Presserum v/byrådssal NB. Fraværende Birthe Marie H. Pilgaard Stedfortræder Medlemmer Paul Rode Andersen

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Page 1 of 17 Referat Børne- og Ungdomsudvalget ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 1. november 2007 16:00 Ambitionsfabrikken, Skolegade 6-8, Frederikshavn Udvalgsmødet suspenderes kl.

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Referat Kultur- og Fritidsudvalget Ordinært møde Dato 31. august 2015 Tid 11:00 Sted Feyersgate 7, Larvik NB. Fraværende Bjarne Kvist, Ole Rørbæk Jensen Stedfortræder Medlemmer Mogens Brag (V) - Formand

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Page 1 of 23 Referat Børne- og Ungdomsudvalget ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 9. august 2007 16:00 Kattegatsiloen, etage 3A, mødelokale 5 Mogens Brag Paul Rode Andersen (F) Mogens

Læs mere

Budget 2017 Kommissorium vedr. mulighederne for en mere stabil klassedannelse

Budget 2017 Kommissorium vedr. mulighederne for en mere stabil klassedannelse Budget 2017 Kommissorium vedr. mulighederne for en mere stabil klassedannelse Sagsnr. 16/17444 Resumé Børne- og Skoleudvalget principgodkendte den 14.09.2016 to modeller til ændring af styrelsesvedtægten

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Referat Kultur- og Fritidsudvalget Ordinært møde Dato 13. maj 2015 Tid 16:00 Sted Kulturhuset Kappelborg, Skagen NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Mogens Brag (V) - Formand Bjarne Kvist (A)

Læs mere

Godkendelseskriterier ved oprettelse af en privat daginstitution

Godkendelseskriterier ved oprettelse af en privat daginstitution December 2013 Godkendelseskriterier ved oprettelse af en privat daginstitution Private leverandører kan efter lov om dag-, fritids-, og klubtilbud m.v. til børn og unge(dagtilbudsloven) oprette og drive

Læs mere

Svar fra Undervisningsministeriet den 3. april 2019

Svar fra Undervisningsministeriet den 3. april 2019 Notat 15. april 2019 Sagsbeh.:GBA J.nr.: 17.02.04-G01-2-18 Skoleafdelingen Spørgsmål og svar fra Undervisningsministeriet Svar fra Undervisningsministeriet den 3. april 2019 Kære Gorm Bagger Andersen Frederiksberg

Læs mere

Den fri Hestehaveskole

Den fri Hestehaveskole 02/06/09 Den fri Hestehaveskole Hvad siger friskoleloven? 36a. En fri grundskole kan for børn, der er fyldt 3 år, for tiden, indtil de begynder i børnehaveklasse, varetage opgaver som privatinstitution

Læs mere

Ressourcetildelingsmodel

Ressourcetildelingsmodel Ressourcetildelingsmodel Folkeskolerne i Frederikshavn Kommune Tildelingsmodellen er for både undervisningsdelen og SFO delen på skolernes normalområde Sag nr. 14/17 Indhold Indledning... 2 Nuværende tildelingsmodel...

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Page 1 of 15 Referat Børne- og Ungdomsudvalget ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 3. maj 2007 15:00 Kattegatsiloen, etage 3A, mødelokale 5 Mødeklokkeslet er ændret fra kl. 16:00 til kl.

Læs mere

Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven

Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven Sagsnr. 28.00.00-P00-15-17 Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven Dato: 30.5.2018 Styrelsesvedtægten Delegations- og kompetencefordelingsplan Indhold Styrelsesvedtægten for dagtilbud i Horsens Kommune

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Dato 28. april 2011 Tid 16:30 18.30 Sted NB. Fraværende ML-FRE-Rådhus 0.23 Presse, borger, VIP rum Ordinært møde Bent H. Pedersen, Jens Porsborg,

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Børne- og Ungdomsudvalget Referat 3. marts 2016 kl. 19:50 Kantinen Indkaldelse Bodil Kornbek Mette Schmidt Olsen Henriette Breum Henrik Bang Birgitte Hannibal Mette Hoff Dorthe la Cour Dorete Dandanell

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Referat Kultur- og Fritidsudvalget Ekstraordinært møde Dato 6. juli 2012 Tid 11:000 Sted ML-FRE-Rådhus 0.27 Partirum/Mødelokale NB. Fraværende Ingenn Stedfortræder Medlemmer Mogens Brag (V) - Formand Jens

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Referat Børne- og Ungdomsudvalget ordinært møde Dato 4. marts 2010 Tid 16:00 Sted Frederikshavn Rådhus lok. 027 NB. Fraværende Bjarne Kvist, Pia Karlsen Stedfortræder Medlemmer Paul Rode Andersen (F) -

Læs mere

Dato: 24. maj 2005 j.nr meaa

Dato: 24. maj 2005 j.nr meaa Til samtlige kommuner, amtskommuner m.fl. Departementet Dato: 24. maj 2005 j.nr. 321-9 meaa Orientering om ændring af lov om social service og lov om retssikkerhed og administration på det sociale område

Læs mere

C. Privatinstitutionen skal årligt udarbejde en rapport om årets virksomhed og en plan for det kommende

C. Privatinstitutionen skal årligt udarbejde en rapport om årets virksomhed og en plan for det kommende Godkendelseskriterier for privatinstitutioner 1. Lovgivningen: Den private leverandør skal dokumentere, at privatinstitutionen lever op til: A. Dagtilbudslovens formålsbestemmelse, Kapitel 1, 1. Formålet

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget, den 11. november 2013, sag nr. 2 Godkendelse af takster, budget 2014.

Børne- og Skoleudvalget, den 11. november 2013, sag nr. 2 Godkendelse af takster, budget 2014. Børne- og Skoleudvalget, den 11. november 2013, sag nr. 2 Godkendelse af takster, budget 2014. Notat vedrørende tilskud til private og kommunale Nærværende notat beskriver følgende: 1. Tilskud til private

Læs mere

Den kommunale Kvalitetsrapport 2011-12

Den kommunale Kvalitetsrapport 2011-12 Den kommunale Kvalitetsrapport 2011-12 Center for Undervisning og Tværgående Ungeindsats Frederikshavn Kommune Indhold Indledning... 5 Skolevæsenets struktur og elevforhold... 5 Udviklingen i antal elever

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 ONSDAG DEN 14. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 14. marts 2007 Side: 2 Fraværende: Dorte Schmidt Brown deltog

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2007 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.00 - kl. 15.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Dato 25. november 2010 Tid 16:30 Sted NB. Kl.16.30 - Rundvisning Kappelborg Kl.17.30 - Skagen Stadion, Stadionvej 2 Kl.19.00 - Julefrokost Fraværende

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Page 1 of 8 Referat Folkeoplysningsudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 24. januar 2008 15:00 Mødelokale 6, etage 3A, Kattegatsiloen, Silovej 8 Bent H. Pedersen, Mogens Brag og

Læs mere

Høring om Landsbyordninger. Baggrundsmateriale

Høring om Landsbyordninger. Baggrundsmateriale Høring om Landsbyordninger Baggrundsmateriale August 2016 1 1. Indledning Byrådet har på møde 23. august 2016 godkendt Masterplanen for Dagtilbud 2016-2020. Som en del af Masterplanen skal der etableres

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Referat Kultur- og Fritidsudvalget Ordinært møde Dato 11. november 2015 Tid 16:00 Sted ML 0.27 NB. Fraværende Karsten Drastrup Stedfortræder Medlemmer Mogens Brag (V) - Formand Bjarne Kvist (A) Ole Rørbæk

Læs mere

Resultater fra 0.-3. klasser Psykisk arbejdsmiljø

Resultater fra 0.-3. klasser Psykisk arbejdsmiljø Er du glad for din skole? Trivselsmåling 2015, Folkeskolerne i Frederikshavn Kommune Resultater fra 0.-3. klasser Frederikshavn 73 24 3 Hele Landet 71 26 3 Skagen 72 27 1 Aalbæk 86 13 2 Jerup 88 6 6 Elling

Læs mere

Emne: Bilag 1- Skolernes ramme

Emne: Bilag 1- Skolernes ramme Notatark Emne: Bilag 1- Skolernes ramme 25. september 2018 - Sagsnr. 18/13609 - Løbenr. 238334/18 1.1 Retningslinjer for frit skolevalg 1 I henhold til folkeskolelovens 36 er der frit skolevalg således,

Læs mere

NOTAT: Uddybende notat om ændring af dagtilbudsloven

NOTAT: Uddybende notat om ændring af dagtilbudsloven Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 306054 Brevid. 2822261 Ref. LHJ Dir. tlf. 46 31 40 08 lenehj@roskilde.dk NOTAT: Uddybende notat om ændring af dagtilbudsloven 17. maj 2018 I juni 2017 indgik regeringen

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET 29-10-2003. Mødedato: 29-10-2003 Mødetidspunkt: 15.00 17.15

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET 29-10-2003. Mødedato: 29-10-2003 Mødetidspunkt: 15.00 17.15 FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET 29-10-2003 Mødedato: 29-10-2003 Mødetidspunkt: 15.00 17.15 Mødested: B101 #335638/30-10-2003 Dagsorden - 29-10-2003 Bilags- og indholdsfortegnelse

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Dato 26. november 2009 Tid 16:30 Sted Kattegat Silo, etage 3a, lokale 5 NB. Fraværende Ordinært møde Søren Visti Jensen Stedfortræder Medlemmer Anders

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Dato 28. oktober 2010 Tid 16:30 Sted NB. Fraværende Stedfortræder Medlemmer ML-FRE-Rådhus 0.23 Presse, borger, VIP rum Indgang ved Byrådssalen Ordinært

Læs mere

Ordinært møde. Dato 17. august 2015. Tid 14:30. Sted ML 0.27 NB. Anders Broholm, Peter E. Nielsen, Karl Falden. Stedfortræder

Ordinært møde. Dato 17. august 2015. Tid 14:30. Sted ML 0.27 NB. Anders Broholm, Peter E. Nielsen, Karl Falden. Stedfortræder Referat Teknisk Udvalg Ordinært møde Dato 17. august 2015 Tid 14:30 Sted ML 0.27 NB. Fraværende Anders Broholm, Peter E. Nielsen, Karl Falden Stedfortræder Medlemmer Lars Mejlvang Møller (V) - Formand

Læs mere

Center for Børn & Undervisning

Center for Børn & Undervisning Center for Børn & Undervisning Dato 18-06-2018 j./sagsnr. 28.00.00-A00-212-18 Notat udarbejdet af: Anette Nygaard Bang Bilag 1 Kombinationstilbuddet skal tilrettelægges ud fra den enkelte families dokumenterede

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 12 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted 6. juni 2006 16:00 Mødelokale 2 NB. Fraværende Til stede Lene Christiansen Indholdsfortegnelse 1. Økonomirapport pr. 30.04.2006.

Læs mere

Vedtægt for privatinstitutionen

Vedtægt for privatinstitutionen Vedtægt for privatinstitutionen. 1 Forankring Den integrerede børnehaves navn er hjemhørende i Svendborg kommune, beliggende i Ollerup og er tilsluttet landsforeningen Frie Børnehaver og Fritidshjem gennem

Læs mere

Klassedannelsesprincip Byskovskolen

Klassedannelsesprincip Byskovskolen Klassedannelsesprincip Byskovskolen Lovgrundlag/baggrund Folkeskolelov: 17. Elevtallet i grundskolens klasser må normalt ikke ved skoleårets begyndelse overstige 28. Kommunalbestyrelsen kan dog i særlige

Læs mere

Princip for klassedannelse

Princip for klassedannelse Overordnet mål At gøre klassedannelsen gennemskuelig og give et arbejdsgrundlag, der sikrer dette, på Byskovskolen én skole, med ét skoledistrikt og to afdelinger. Princip Klasser på Byskovskolen dannes

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Referat Børne- og Ungdomsudvalget Ekstraordinært møde Dato 30. oktober 2013 Tid 17:30 Sted VIP - Kantinen Frederikshavn Rådhus NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Christina Lykke Eriksen (F) -

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Page 1 of 8 Referat Folkeoplysningsudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 28. februar 2008 16:30 Mødelokale 5, etage 3A, Kattegatsiloen, Silovej 8 Mogens Brag, Ketty Kjær Pedersen,

Læs mere

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 21. juni 2006 Mødelokale: Skærbæk Rådhus, Mødelokale 3 Starttidspunkt for møde 15:00 Sluttidspunkt for møde 19:00 Fraværende: Gruppemøder: 21. juni 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole.

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole. Notat 1. marts 2018 Sagsbeh.:HPA J.nr.: 17.02.04-G01-1-18 Skoleafdelingen Notat - oprettelse af 0. klasser 2018-19 Ifølge Styrelsesvedtægten for Frederiksberg Kommunes skolevæsen er det Kommunalbestyrelsen,

Læs mere

Den kommunale Kvalitetsrapport

Den kommunale Kvalitetsrapport Den kommunale Kvalitetsrapport - Indhold... Indledning... Nationale og lokale mål for folkeskolerne i Frederikshavn Kommune... De nationale mål:... Kommunale mål... Elevtal... Karakterer ved. klasseprøven...

Læs mere

Notat. Bilag 2: Oversigt over det væsentligste indhold af Lov om fleksibel frokostordning m.v. og de tilknyttede forslag

Notat. Bilag 2: Oversigt over det væsentligste indhold af Lov om fleksibel frokostordning m.v. og de tilknyttede forslag Notat Bilag 2: Oversigt over det væsentligste indhold af Lov om fleksibel frokostordning m.v. og de tilknyttede forslag Nedenstående oversigtsskema er udarbejdet ud fra Sundhedsministeriets Orientering

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 8 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted 23. februar 2005 17:00 Mødelokale 2 NB. Fraværende Til stede Johan Berg Jensen Indholdsfortegnelse 1. Skolerenovering 2005 Åben

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Page 1 of 12 Referat Folkeoplysningsudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 24. maj 2007 16:30 Mødelokale 5, etage 3A, Kattegatsiloen, Silovej 8 Mogens Brag og Steen Jensen Anders

Læs mere

Vedtægt for privatinstitutionen

Vedtægt for privatinstitutionen Vedtægt for privatinstitutionen Børnehuset Villa Gaia 1 Forankring Privatinstitutionens navn er Børnehuset Villa Gaia hjemhørende i Fredericia Kommune, beliggende Bøgevej 7, Taulov og er tilsluttet landsforeningen

Læs mere

Kalundborg kommunes retningslinjer for pladsanvisning, jf. Dagtilbudsloven. Dagpleje Vuggestue Integreret institution Børnehave

Kalundborg kommunes retningslinjer for pladsanvisning, jf. Dagtilbudsloven. Dagpleje Vuggestue Integreret institution Børnehave Kalundborg kommunes retningslinjer for pladsanvisning, jf. Dagtilbudsloven Dagpleje Vuggestue Integreret institution Børnehave Faglig enhed for småbørn, Algade 2D, 4281 Gørlev Mail: smaborn@kalundborg.dk

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk INDSTILLING Til Århus Byråd Den 30. maj 2005 via Magistraten PRIORITERET SAG Tlf.

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Referat Børne- og Ungdomsudvalget Ordinært møde Dato 2. februar 2009 Tid 17:30 Sted Kattegat Silo, etage 3a, lokale 5 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Paul Rode Andersen (F) - Formand Mogens

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Page 1 of 23 Referat Børne- og Ungdomsudvalget ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 6. september 2007 16:00 Kattegatsiloen, etage 3A, mødelokale 5 Ingen Paul Rode Andersen (F) Mogens Brag

Læs mere

Vedtægt for privatinstitutionen

Vedtægt for privatinstitutionen Vedtægt for privatinstitutionen Løvfrøen-Nylars 1 Forankring Privatinstitutionens navn er Løvfrøen-Nylars hjemhørende i Bornholms Regionskommune, beliggende Bøgevej 11, Nylars 3720 Åkirkeby og er tilsluttet

Læs mere

Forslag til ændring af skolestrukturen i Køge Kommune

Forslag til ændring af skolestrukturen i Køge Kommune Høringsmateriale Forslag til ændring af skolestrukturen i Køge Kommune Side 1/16 Indledning Ny skolestruktur Køge Kommune har med vedtagelse af Budget 2012-15 samt Budgeterklæringens punkt b ønsket at

Læs mere

Plan- og Miljøudvalget

Plan- og Miljøudvalget Page 1 of 6 Referat Plan- og Miljøudvalget Ekstraordinært møde Dato Tid Sted NB. 16. maj 2007 14:30 Fasanvej 1, Udvalgslokalet Fraværende Medlemmer Inger Støtt m/afbud John Christensen (V) Brian Pedersen

Læs mere

Ordinært møde Folkeoplysningsudvalget

Ordinært møde Folkeoplysningsudvalget Ordinært møde Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Dato 26. marts 2009 Tid 16:30 Sted Kattegat Silo, etage 3a, lokale 5 NB. Fraværende Grethe Skovmand, Elin Hovedskov, Søren Visti Jensen, John

Læs mere

Vedtægt for privatinstitutionen Børnehuset Villa Gaia. 1 Forankring. 2 Formål

Vedtægt for privatinstitutionen Børnehuset Villa Gaia. 1 Forankring. 2 Formål Vedtægt for privatinstitutionen Børnehuset Villa Gaia 1 Forankring Privatinstitutionens navn er Børnehuset Villa Gaia hjemhørende i Fredericia Kommune, beliggende Bøgevej 7, Taulov og er tilsluttet landsforeningen

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Referat Børne- og Ungdomsudvalget Ordinært møde Dato 4. november 2010 Tid 15:00 Sted NB. Fraværende Mødelokale 0.23 (byrådslounge) Mødeleder er næstformand Pia Karlsen Paul Rode Andersen, Jette Fabricius

Læs mere

Sorø Kommune. Retningslinier for pladsanvisning i Sorø Kommune. Pasningstilbud Dagpleje, vuggestuer og børnehaver SFO, junior- og ungdomsklubber

Sorø Kommune. Retningslinier for pladsanvisning i Sorø Kommune. Pasningstilbud Dagpleje, vuggestuer og børnehaver SFO, junior- og ungdomsklubber Sorø Kommune Retningslinier for pladsanvisning i Sorø Kommune Pasningstilbud Dagpleje, vuggestuer og børnehaver SFO, junior- og ungdomsklubber Indledning Her kan du læse om, hvordan dit barn får plads

Læs mere

Ordimært møde Folkeoplysningsudvalget

Ordimært møde Folkeoplysningsudvalget Ordimært møde Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Dato 25. juni 2009 Tid 16:30 Sted Kattegat Silo, etage 3a, lokale 5 NB. Fraværende Stedfortræder Grethe Skovmand, Henrik Carlsen, Steen Jensen,

Læs mere

Vilkår for oprettelse og drift af privatinstitutioner i Viborg Kommune

Vilkår for oprettelse og drift af privatinstitutioner i Viborg Kommune Vilkår for oprettelse og drift af privatinstitutioner i Viborg Kommune Indholdsfortegnelse: Indledning... 2 Optagelsesregler... 2 Opgaven / kvalitetskrav... 3 Underretningspligt... 3 Støtteressourcer...

Læs mere

Sundhedsudvalget. Ekstraordinært møde. nyt punkt 1 blev optaget fortsat sagsbehandling af punkt 6 fra udvalgsmødet 12. juni 2012.

Sundhedsudvalget. Ekstraordinært møde. nyt punkt 1 blev optaget fortsat sagsbehandling af punkt 6 fra udvalgsmødet 12. juni 2012. Referat Sundhedsudvalget Ekstraordinært møde Dato 3. juli 2012 Tid 10:000 Sted ML 0.28 NB. Fraværende Som nyt punkt 1 blev optaget fortsat sagsbehandling af punkt 6 fra udvalgsmødet 12. juni 2012. Mogens

Læs mere

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole.

Alle børn er tilknyttet et skoledistrikt iht. til deres folkeregisteradresse og har ret til at blive optaget på den tilhørende skole. Notat 25. februar 2019 Sagsbeh.:HPA J.nr.: 17.02.04-G01-2-19 Skoleafdelingen Notat - oprett 0. klasser 2019-20 Ifølge Styrelsestægten for Frederiksberg Kommunes skolevæsen er det Kommunalbestyrelsen, der

Læs mere

Ny struktur for dagtilbud og skoler

Ny struktur for dagtilbud og skoler FAQ 2 om: Ny struktur for dagtilbud og skoler Børne- og Kulturforvaltningen d. 7. december 2010 I anden halvdel af høringsperioden har Børne- og Kulturforvaltningen svaret på følgende spørgsmål: Dagtilbudsområdet

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DRAGØR MENIGHEDSBØRNEHAVE

VEDTÆGTER FOR DRAGØR MENIGHEDSBØRNEHAVE VEDTÆGTER FOR DRAGØR MENIGHEDSBØRNEHAVE 1 Navn og hjemsted Privatinstitutionens navn er den private institution Dragør Menighedsbørnehave hjemhørende i Dragør kommune, beboende i Menighedssamfundet hus,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Dato 1. marts 2012 Tid 16:30 Sted NB. Fraværende ML-FRE-Rådhus 0.23 Presse, borger, VIP rum Ordinært møde Pia Karlsen, Jens Porsborg, Birthe Marie

Læs mere

Målsætninger for dagtilbudsområdet i Frederikshavn Kommune

Målsætninger for dagtilbudsområdet i Frederikshavn Kommune Indhold Målsætninger for dagtilbudsområdet i Frederikshavn Kommune... 3 Børne- og Ungepolitik... 3 Familien i Centrum... 3 Børne- og Ungdomsudvalgets dialog med distriktsbestyrelserne i dagtilbud... 4

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 19. januar 2017 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

Plan- og Miljøudvalget

Plan- og Miljøudvalget Page 1 of 5 Referat Plan- og Miljøudvalget Ekstraordinært møde Dato Tid Sted NB. 21. januar 2008 16:00 Udvalgslokalet, Fasanvej 1 Fraværende Medlemmer John Christensen (V) Brian Pedersen (F) Inger Støtt

Læs mere

Page 1 of 16 Referat Socialudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 23. august 2007 09:00 Kattegatsiloen, lokale 6, etage 3a Mødet afsluttes med spisning kl. 19.00 på "Franks", Kattekatsiloen

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Referat Kultur- og Fritidsudvalget 11-5-2011 Dato 11. maj 2011 Tid 15:30 Sted. NB. Fraværende ML-FRE-Rådhus 0.27 Partirum/Mødelokale Ingen Stedfortræder Medlemmer Mogens Brag (V) Ole Rørbæk Jensen (A)

Læs mere

Høringssvar fra skolebestyrelsen ved Ansgarskolen, Ribe

Høringssvar fra skolebestyrelsen ved Ansgarskolen, Ribe Til Børn & Kultur Skoleadministrationen Esbjerg Kommune b-k@esbjergkommune.dk Ribe den 12. januar 2015 Høringssvar fra skolebestyrelsen ved Ansgarskolen, Ribe Skolebestyrelsen har den 19. november 2014

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Onsdag den 14. maj 2014 Mødetidspunkt: 15:30 Mødelokale: 215 Medlemmer: Afbud: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Camilla Schwalbe, Jan

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Referat Børne- og Ungdomsudvalget Ordinært møde Dato 4. februar 2014 Tid 15:00 Sted ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Christina Lykke Eriksen (F) - Formand Pia Karlsen

Læs mere

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2014 2015 2016 2017 Balancekatalog Fællespulje - Børneudvalget 30.000 3.01 Provenu - Skolestruktur

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Dagsorden Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Dato 30. april 2009 Tid 16:30 Sted Kattegat Silo, etage 3a, lokale 5 NB. Fraværende Stedfortræder Grethe Skovmand, Elin Hovedskov, Mogens Brag,

Læs mere

Notat. BSU - Skoleindskrivning 15/16, Elev- og klassetal; høring Sags nr.: 14/16311 Sagsforløb: BSU - (ØU - KB) Sagen afgøres i: Kommunalbestyrelsen

Notat. BSU - Skoleindskrivning 15/16, Elev- og klassetal; høring Sags nr.: 14/16311 Sagsforløb: BSU - (ØU - KB) Sagen afgøres i: Kommunalbestyrelsen Notat Modtager(e): Børne- og udvalget Dato: 4. december 2014 Sags nr.: Sagsbehandler: ASC BSU - indskrivning 15/16, Elev- og klassetal; høring Sags nr.: 14/16311 Sagsforløb: BSU - (ØU - KB) Sagen afgøres

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Page 1 of 10 Referat Folkeoplysningsudvalget Ordinært Møde Dato Tid Sted 25. oktober 2004 17:30 Mødelokale 2 NB. Fraværende Til stede Hans Krarup Olesen uden afbud Indholdsfortegnelse 1. Samlet budget

Læs mere

Oversigt over kompetence og delegation på BUUs område

Oversigt over kompetence og delegation på BUUs område KØBENHAVNS KOMMUNE Børne og Ungdomsforvaltningen Ledelsessekretariatet NOTAT 29. november 2017 Oversigt over kompetence og delegation på BUUs område Efter Københavns Kommunes styrelsesvedtægt 16 varetager

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Referat Kultur- og Fritidsudvalget Ekstraordinært møde Dato 21. maj 2015 Tid 16:00 Sted Konventum, Helsingør NB. Fraværende Ole Rørbæk Jensen og Karsten Drastrup Stedfortræder Medlemmer Mogens Brag (V)

Læs mere

Bilag til Styrelsesvedtægt for Frederikshavn kommunale skolevæsen Gældende fra den 1. august 2014.

Bilag til Styrelsesvedtægt for Frederikshavn kommunale skolevæsen Gældende fra den 1. august 2014. 2014 Bilag til Styrelsesvedtægt for Frederikshavn kommunale skolevæsen Gældende fra den 1. august 2014. Indholdsfortegnelse Indledning 4 Målsætning for Frederikshavn kommunale skolevæsen 4 Skolepolitik

Læs mere

Frederikshavn Kommunes Byråd

Frederikshavn Kommunes Byråd Frederikshavn Kommunes Byråd Januar 2007 21. december 2009 Borgmester Erik Sørensen 1. Viceborgmester Bjarne Sørensen 2. Viceborgmester Hans Jørgen Kaptain Pr. 1. januar 2007 er Frederikshavn Byråd sammensat

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-skoleleder htm. Dato. 23. august Tid 9:00. Sted. Volstrup Skole NB.

Indholdsfortegnelse. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-skoleleder htm. Dato. 23. august Tid 9:00. Sted. Volstrup Skole NB. Page 1 of 9 Referat Skoleleder Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Til stede 23. august 2005 9:00 Volstrup Skole Referent Hanne Bjørnager Indholdsfortegnelse 1. Kommunesammenlægning Åben sag 2.

Læs mere

Center for Dag- og Fritidstilbud Center for Undervisning og Tværgående Ungeindsats Center for Familie

Center for Dag- og Fritidstilbud Center for Undervisning og Tværgående Ungeindsats Center for Familie Præsentation af centre i Børn og Kultur Center for Dag- og Fritidstilbud Center for Undervisning og Tværgående Ungeindsats Center for Familie BUU den 9. januar 2014 Center for Dag- og Fritidstilbud Side

Læs mere

Referat Økonomiudvalget onsdag den 21. december 2011

Referat Økonomiudvalget onsdag den 21. december 2011 Referat onsdag den 21. december 2011 Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev Afbud: Grethe N. Saabye (C) Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Budgettildelingsmodeller til skoleområdet...2

Læs mere

GUIDE Oprettelse af privatinstitutioner ( 19 stk. 4, - 52 stk. 4-66 stk. 4)

GUIDE Oprettelse af privatinstitutioner ( 19 stk. 4, - 52 stk. 4-66 stk. 4) GUIDE Oprettelse af privatinstitutioner ( 19 stk. 4, - 52 stk. 4-66 stk. 4) 20/10/2008 Baggrund 1. oktober 2005 trådte loven om ret til oprettelse af privatinstitutioner i kraft. (Dagtilbudslovens 19 stk.

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget

Børne- og Ungdomsudvalget Referat Børne- og Ungdomsudvalget Ordinært møde Dato 6. januar 2011 Tid 15:00 Sted Mødelokale 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende Jette Fabricius Toft Stedfortræder Medlemmer Paul Rode Andersen (F) - Formand

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Dato 26. april 2012 Tid 16:30 Sted NB. Fraværende Stedfortræder Medlemmer ML-FRE-Rådhus 0.23 Presse, borger, VIP rum Ordinært møde Pia Karlsen, Henrik

Læs mere

Beskrivelse af opgaver indenfor Ballerup Fritidsordninger

Beskrivelse af opgaver indenfor Ballerup Fritidsordninger Bevillingsramme 30.34 Ballerup Fritidsordning (BFO) Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Beskrivelse af opgaver indenfor Ballerup Fritidsordninger Bevillingsrammen omfatter kommunens aktiviteter i

Læs mere