Referat plenummøde 18. marts 2019 kl. 17:00 Sport og Kulturcenter Brovst, Damengvej, 9460

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat plenummøde 18. marts 2019 kl. 17:00 Sport og Kulturcenter Brovst, Damengvej, 9460"

Transkript

1 Erhvervscenter Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: Fax: Lars Haagensen Direkte Sagsnr.: G Referat plenummøde 18. marts 2019 kl. 17:00 Sport og Kulturcenter Brovst, Damengvej, 9460 Kl. 17:00 17:45 Plenummøde Vesterhjermitslev, Ingstrup, Arentsminde, Halvrimmen, Moseby, Hjortdal, Birkelse & Øland Udover Moseby var de øvrige lokalsamfund repræsenteret på mødet. 1. Velkomst ved Mogens Christen Gade a. Introduktion og de politiske visioner med den forstærkede indsats med at skabe lokaludvikling, bosætning m.v. i lokalsamfundene, hvor der tidligere er nedlagt en skole. I sin velkomst slog Mogens Christen Gade fast, at Jammerbugt Kommune er en landdistriktskommune. At kommunalbestyrelsen har besluttet med budgettet for 2019, at de samfund, hvor skolen er nedlagt siden kommunesammenlægningen også skal være en del af Liv i by og skole og hermed også drage fordel af de erfaringer, som er opnået gennem Liv i by og skole. At det hermed er besluttet, at der skal satses på bosætning, at motivere til yderligere lokalt engagement, samt at man politisk har valgt at give de nye lokalsamfund samme vilkår med et årligt tilskud på kr. Udover det årlige tilskud, blev der også i indledningen orienteret om den nye anlægspulje på 5 millioner kr. I velkomsten blev det slået fast, at den lokaleudviklingsplan (LUP) bliver det helt centrale dokument i det videre arbejde, som skal sættes i spil med de særlige kendetegn ved Liv i by og skole fast årshjul som sikrer fremdrift, individuelle møder med styregruppen, plenummøder, den årlige evaluering som sikrer en opdateret LUP, flere mobiliserede ildsjæle og én indgang til kommunen. Men det er samtidig også nødvendigt, at der er én indgang til lokalsamfundene, som sikres via en organisering af lokalsamfundene, som dermed sikrer en klar kommunikation mellem lokalsamfund og kommune. 2. Drøftelse af hvad indsatsen kan og skal rumme a. For hvert lokalsamfund gælder, at de har en LUP. Politisk er det bestemt, at LUP en fremover bliver et centralt dokument og arbejdsredskab i

2 samarbejdet mellem lokalsamfund, kommune og politikere. Hvordan kan vi i denne gruppe arbejde, vidensdele, tilføre viden osv. og hermed skabe resultater. Som allerede slået fast i velkomsten er LUP en (den lokale udviklingsplan), det dokument som bør udtrykke lokalsamfundenes prioritering og derfor også det dokument, der politisk vil blive prioriteret efter. Men det er også et forum hvor vi henter inspiration og inspirerer hinanden. Udover vidensdeling, inspiration osv. kan vi også i dette forum igangsætte fællesprojekter. Byggegrunde er et tema, som der tidligere er talt om, for eksempel er det muligt at arbejde med byggegrunde via såkaldt hul udfyldning dette kunne være et eksempel på et fællesprojekt, hvorved der kan skaffe byggegrunde i alle lokalsamfund. Der opfordres til at byde ind med forslag til temaer som ønskes på dagsordenen, hvis det ønskes, er det også muligt at indkalde ekspertise. Generelt kan det siges, at møderne holdes på skoler i de deltagende lokalsamfund. At der på møderne bliver informeret om nye tiltag, budgetter, ligesom der med Liv i by og skole følges et fast årshjul. Et andet vigtig element er vidensdeling mellem lokalsamfund hvordan gør I? dette foregår enten ved bordet rundt eller ved at enkelte lokalsamfund holder et oplæg. 3. Gennemgang af årshjul a. 18. marts dagens plenummøde b. Senest 1. maj indsendes evaluering af den nuværende LUP, evt. ændringer og tilføjelser til livibyogskole@jammerbugt.dk frist 1. maj c. Den x. juni afholdes individuelle møder med lokalsamfundene, hvor det er muligt at tale om udvikling i lokalsamfundet og muligheder for samarbejde med styregruppen og forvaltningen om udviklingstiltag. Evalueringen inklusiv eventuelle ændringer danner udgangspunktet for mødet. Der afsættes 30 minutter til hvert lokalsamfund. d. Den 4. november plenummøde kl. 17:00, sted følger. Senest første maj indsendes revideret LUP. Årshjulet blev gennemgået og det blev besluttet at afholde individuelle møder den 17. juni 2019 fra kl. 16:00. På de individuelle møder deltager lokalsamfundene med cirka 3 6 personer og styregruppen.

3 Der blev opfordret til at give Lars besked om forslag til dagsordenspunkter og eventuelle temaer som skal tages op. 4. Gennemgang af hvad midlerne kan bruges til a. De deltagende lokalsamfund modtager et årligt tilskud på kr. Tilskuddet kan bruges til følgende: i. Projekter som fremgår af lokalsamfundets LUP ii. Møder i lokalsamfundet og forplejning hertil iii. Bosætnings aktiviteter og arrangementer. b. Regninger eller fakturaer sendes til Gitte Mentz på giz@jammerbugt.dk, som enten refunderer beløbet, hvis der er tale om udlæg, eller fakturaer betales direkte til leverandører. Fakturaer og regninger skal underskrives af tre inden anmodning om udbetaling. De tre er medlem af landdistriktsrådet og de to suppleanter. Hvis der er tvivlsspørgsmål kontakt Lars på lah@jammerbugt.dk Ovenstående punkter blev gennemgået og det blev præciseret, at det er meget vigtigt at midlerne bliver brugt i overensstemmelse med indholdet i LUP en. Ved eventuelle tvivlsspørgsmål, kontakt Lars. Med referatet udsendes uddybning af årshjul og begreber som plenummøde, årshjul, individuelle møder osv. 5. Evt. Fra de deltagende lokalsamfund blev der givet udtrykt for ros og tilfredshed med, at de nu også får et ekstra skulder klap og tilskud til udviklingsaktiviteter og bliver en del af processen omkring Liv i by og skole. Kl. 17:45 til 18:15 spisepause - alle Kl. 18:15 Fællesplenummøde - alle Alle lokalsamfund var repræsenteret foruden Moseby. 1. Velkomst og introduktion til ideen med at holde fællesplenummøde. Mogens Christen Gade indledte med at slå fast, at Jammerbugt Kommune er en autentisk decentral landdistriktskommune midt i naturen - at der i dag er tale om et historisk møde hvor de opnåede erfaringer med Liv i by og skole breddes ud i en større sammenhæng og herved med det formål at opnås en synergi mellem de deltagende lokalsamfund gennem vidensdeling, fælles fokus på emner, for eksempel ved at invitere eksterne oplægsholdere og gennemføre fællesprojekter at der er tale om et team, hvor vi samarbejder og kommer godt i mål, hvor alle spillere i lokalsamfundet skal bringes i spil, herunder erhvervslivet.

4 I Jammerbugt Kommune vil vi landdistriktsudvikling, det kan konstateres, at der er gang i mange ting og det vil vi fastholde med den forøgede indsats og sikre at der også over vil være gang i mange ting fremover. I forbindelse med indsatsen vil der både blive målt på kvantitative og kvalitative resultater. Det er vigtigt, at vi hele tiden gør det bedst muligt, der brug for at vi tager kampen op og går imod dem, som siger, at der skal lukkes lokalsamfund. Derfor er der brug for at vi udvikler vores metode til at arbejde med landdistriktsudvikling, at vi bevæger os, at vi gennemfører spændende projekter og at vi alle er engagerede. Indsatsen skal koordineres lokalt og i kommunen, derfor skal der i forvaltningen være et team som matcher efterspørgslen, at vi arbejder videre med konceptet en indgang. Men det er også vigtigt, at vi som politikere/kommune har en indgang til lokalsamfundene, derfor skal I i lokalsamfundene organisere jer, for eksempel i en paraplyorganisation. Sluttelig fremhævede Mogens i sin indledning, at det nu er muligt at søge den nye anlægspulje, som i 2019 har et budget på 5 millioner kr. samt at vi på plenummøderne vil sætte fokus på erfaringsudveksling og kommunikation, at det er vigtig at I som lokalsamfund melder ind, hvis I har input til at vi kan optimere indsatsen eller har forslag til noget som kan gøres bedre det er en fælleskamp, som vi skal lykkes med. 2. Fælles årshjul & bæredygtige lokalsamfund Det foreslås, at de otte lokalsamfund, hvor skolen er nedlagt følger samme årshjul, som lokalsamfundene/skolerne som er en del af Liv i by og skole. Formålet er at skabe bedst mulige forudsætninger for udvikling hvordan kan vi fællesskab skabe de bedst mulige forudsætninger for at skabe bæredygtige lokalsamfund. Udover de 3 4 årlige ildsjæleakademier, som tager temaer op omkring foreningsog ildsjælearbejdet, er de også muligt i dette regi at betale aktuelle temaer, som kan bidrage til at understøtte arbejdet med udvikling af lokalsamfundene. Det kan for eksempel handle om bosætningsaktiviteter/kampagner, udviklingsinitiativer, vidensdeling osv. Det blev foreslået at der oprettes en Facebook gruppe, hvor ildsjæle kan have dialog med hinanden. På Facebook siden Jammerbugt - Ildsjæle gør forskellen er der nu oprettet en fælles dialoggruppe for alle interesserede. Det blev efterspurgt at der laves en kalender og at de fastsatte datoer synliggøres så hurtigt som muligt.

5 Det er et krav, at lokalsamfundene organiserer sig, fx som foreslået i vedlagte bilag eller på lignende måde. Formålet er at der skal være klare valide kommunikationskanaler mellem kommune og lokalsamfund. Organiseringen for hvert lokalsamfund beskrives i LUP en. Det er vigtigt, og et krav, at alle lokalsamfund etablerer en organisering, for eksempel en paraplyorganisation som foreslået. Således, at der er en klar kommunikation mellem lokalsamfund og kommune så der ikke er uklarhed om hvorvidt der er opbakning fra forslag, initiativer mv. Lokalsamfundene gav deres opbakning til forslaget. 3. Orientering om revision af arbejdet med landdistriktsudvikling 29. marts indleder kommunalbestyrelsen det planlagte arbejde omkring en revision af arbejdet med landdistriktsudvikling. Den 28. maj kl. 17:00 afholdes der en landdistriktskonference, hvor kommunalbestyrelsen vil præsentere de nye tanker og visioner, konferencen vil fungere som en høring, hvor deltagerne får mulighed for at kommentere forslagene. Der indledes den 29. marts en proces omkring den måde vi i Jammerbugt Kommune arbejder med Landdistriktsudvikling. Formålet er at udvikle metoden og strukturere arbejdet med LUP en og sikre en strategisk tilgang det bliver sådan, at støtte alene bliver frigivet til projekter som fremgår af LUP en. Som skrevet i dagsordenen afholdes der den 28. maj en konference hvor den nye metode bliver præsenteret, hvor deltagerne får mulighed for at kommentere forslaget og komme med input skriv til lah@jammerbugt.dk hvis I har ideer. Med de kr. markeres, at man politisk ønsker en decentral udvikling og det også er politikken fremadrettet. Lokalsamfund som nu får kr. i støtte til aktiviteter jævnfør LUP en vil også i fremtiden modtage de kr. hvor der ikke er krav at beløbet anvendes i forhold til LUP en. Eftervedtagelsen af den nye metode at arbejde med Landdistriktsudvikling, indledes der i efteråret en proces, som løber frem til maj 2020, som vi allerede kender det, hvor KFL besøger de 24 lokalsamfund for at revidere LUP en og indarbejde den nye metode. I fremtiden ønskes ildsjæle akademier om at arbejde med video, samtidig blev der udtrykt ønske om støtte til etablering af hjemmesider. Når bosætningskonsulenten er ansat vil der blive afholdt ildsjæleakademier om bosætning.

6 Det blev drøftet, at der er udfordringer med at nå ud til borgere som ikke har Facebook eller på anden måde er online. 4. Orientering om ansættelse af bosætningskonsulent o Bosætningsarbejdet i 2019 For at styrke bosætningen i Jammerbugt Kommune ansættes der i 2019 en bosætningskonsulent, udover at fortsætte allerede igangsatte aktiviteter, lægges der op til at bosætningskonsulenten skal arbejde meget netværksorienteret med lokalsamfund og virksomheder, også i forhold til rekruttering af arbejdskraft. 5. Evt. Links til de 17 forslag til udvikling af bæredygtige landsbyer - & Kl. 20:00 Plenummøde Saltum, Biersted, Nørhalne, Gjøl, Skovsgaard, Tranum, Trekroner, Ørebro og Klim Mogens indledte denne del af mødet med præcisere, at indsatsen omkring Liv i by og skole forsat har højt prioriteret og at der fortsat vil være stor politisk fokus på Liv i by og skole, hvorfor der forsat vil køre en særskilt indsats herfor. 1. Årshjul o 18. marts dagens plenummøde o 1. maj sendes evaluering/ opdatering af udviklingsplan til livibyogskole@jammerbugt.dk o 4. juni 16:00 21:00 individuelmøde med lokalsamfund o 4. november kl. 18:15 Plenummøde Datoerne blev gennemgået, der udsendes en tidsplan for mødet den 4. juni. 2. Fokus i 2019 drøftelser (evt. i grupper) o Gruppe drøftelse af initiativer/aktiviteter o Evt. forslag til ændringer af procedurer og processer. Der blev lagt op til en drøftelse jævnfør dagsordenen, omkring fortsat fokus på vidensdeling, fx via bordet rundt eller ved oplæg fra en til to lokalsamfund. På kommende møder vil der blive sat fokus på udvalgets forslag til udvikling af bæredygtige landsbyer, Søren Møller vil blive inviteret til at holde oplæg herom den 4. november. Samt muligheder for at arbejde i klynger med for eksempel fælles projekter.

7 3. Evt.

Fokus på koblingen mellem. SKOLEUDVIKLING og LANDDISTRIKTSUDVIKLING. Jens Jungersen fm., Børne- og familieudvalget, Jammerbugt Kommune

Fokus på koblingen mellem. SKOLEUDVIKLING og LANDDISTRIKTSUDVIKLING. Jens Jungersen fm., Børne- og familieudvalget, Jammerbugt Kommune Fokus på koblingen mellem SKOLEUDVIKLING og LANDDISTRIKTSUDVIKLING Jens Jungersen fm., Børne- og familieudvalget, Jammerbugt Kommune Hvorfor igangsætte ny proces? Baggrund Landdistriktskommune decentral

Læs mere

Referat Liv i by og skole 6. juni kl. 19:00 Rådhuset Aabybro

Referat Liv i by og skole 6. juni kl. 19:00 Rådhuset Aabybro 31-05-2016 Lars Haagensen Direkte: 7257 7454 Mail: lah@jammerbugt.dk Sagsnr.: 04.21.00-G01-17-16 Referat Liv i by og skole 6. juni kl. 19:00 Rådhuset Aabybro 1. Opsamling på evalueringer og tilbagemelding

Læs mere

Referat Liv i by og skole den 25. juni kl. 19:00, Saltum Skole

Referat Liv i by og skole den 25. juni kl. 19:00, Saltum Skole Referat Liv i by og skole den 25. juni kl. 19:00, Saltum Skole 1. Velkomst Mogens Gade Mogens Gade kvitterede i sin velkomst for de modtagne udviklingsplaner og for det store arbejde som er lagt i arbejdet

Læs mere

Referat. Landdistriktsrådet. Den 30. maj kl. 17:00. Meld afbud, hvis du ikke deltager. en afløser fra dit område.

Referat. Landdistriktsrådet. Den 30. maj kl. 17:00. Meld afbud, hvis du ikke deltager. en afløser fra dit område. Referat Landdistriktsrådet Den 30. maj kl. 17:00 Meld afbud, hvis du ikke deltager eller find en afløser fra dit område. Indhold 1 ORIENTERING OM BOSÆTNINGSKAMPAGNE 2017... 2 2 INDLEDENDE MØDER OM UDVIKLINGEN

Læs mere

Kommissorium for politisk styregruppe samt lokale arbejdsgruppers arbejde med Skolestruktur og landdistriktsudvikling

Kommissorium for politisk styregruppe samt lokale arbejdsgruppers arbejde med Skolestruktur og landdistriktsudvikling Kommissorium for politisk styregruppe samt lokale arbejdsgruppers arbejde med Skolestruktur og landdistriktsudvikling 1. Baggrund I foråret og sommeren 2014 har der været to emner på dagsordenen i Jammerbugt

Læs mere

VELKOMMEN til. Opstartsmøde 4. november Fokus på koblingen mellem. SKOLEUDVIKLING og LANDDISTRIKTSUDVIKLING

VELKOMMEN til. Opstartsmøde 4. november Fokus på koblingen mellem. SKOLEUDVIKLING og LANDDISTRIKTSUDVIKLING VELKOMMEN til Opstartsmøde 4. november 2014 Fokus på koblingen mellem SKOLEUDVIKLING og LANDDISTRIKTSUDVIKLING Vi starter med en sang Regnvejrsdag i november Melodi: Pia Raug - Tekst: Ebba Munk Pedersen

Læs mere

Referat Landdistriktsrådet. Den 29. september kl. 19:00 Rådhuset Aabybro

Referat Landdistriktsrådet. Den 29. september kl. 19:00 Rådhuset Aabybro Referat Landdistriktsrådet Den 29. september kl. 19:00 Rådhuset Aabybro Indhold 1 ORIENTERING FRA FORMAND... 2 2 INTERNAT... 2 3 DET FREMTIDIGE ARBEJDE I LANDDISTRIKTSRÅDET... 3 4 OPLÆG FRA BONDERUP OG

Læs mere

Referat. Landdistriktsrådet 13. juni kl. 17:00. Rådhuset Aabybro

Referat. Landdistriktsrådet 13. juni kl. 17:00. Rådhuset Aabybro Referat Landdistriktsrådet 13. juni kl. 17:00 Rådhuset Aabybro Indhold 1 ORIENTERING FRA FORMAND... 2 2 ANSØGNINGER... 3 3 MØDER I LOKALOMRÅDERNE... 4 4 NY LANDDISTRIKTSPOLITIK... 5 5 BOSÆTNING... 6 6

Læs mere

Referat. Landdistriktsrådet. 1. juni kl. 17:00 - Rådhuset Aabybro. Afbud bedes meddelt lah@jammerbugt.dk senest den 1. juni kl.

Referat. Landdistriktsrådet. 1. juni kl. 17:00 - Rådhuset Aabybro. Afbud bedes meddelt lah@jammerbugt.dk senest den 1. juni kl. Referat Landdistriktsrådet 1. juni kl. 17:00 - Rådhuset Aabybro Afbud bedes meddelt lah@jammerbugt.dk senest den 1. juni kl. 12:00 Indhold 1 ORIENTERING FRA FORMANDEN... 2 2 BEHANDLING AF ANSØGNINGER TIL

Læs mere

Referat. Landdistriktsrådet 2. februar kl. 19:00. Rådhuset Aabybro. Afbud; Carl Stefan Bauditz, Christian Hem & Anne Ringgren.

Referat. Landdistriktsrådet 2. februar kl. 19:00. Rådhuset Aabybro. Afbud; Carl Stefan Bauditz, Christian Hem & Anne Ringgren. Referat Landdistriktsrådet 2. februar kl. 19:00 Rådhuset Aabybro Afbud; Carl Stefan Bauditz, Christian Hem & Anne Ringgren. Indhold 1 ORIENTERING FRA FORMAND... 2 2 FORSLAG OM KURSUS FOR ILDSJÆLE OG KVARTALSMØDER...

Læs mere

Ildsjæle gør forskellen

Ildsjæle gør forskellen Ildsjæle gør forskellen Lokalt engagement og stolthed på jammerbugtsk Strategi for kultur, fritid og landdistrikter Indhold Forord... 1 Ildsjæle gør forskellen... 2 Vision... 3 Mål... 3 Strategiske spor...

Læs mere

Referat. Landdistriktsrådet. Den 29. januar kl. 17:00 Rådhuset Aabybro

Referat. Landdistriktsrådet. Den 29. januar kl. 17:00 Rådhuset Aabybro Referat Landdistriktsrådet Den 29. januar kl. 17:00 Rådhuset Aabybro Indhold 1 ORIENTERING FRA FORMANDEN... 2 2 KALENDER FOR LANDDISTRITKSUDVIKLING 2018... 3 3 STATUS PÅ LOKALE UDVIKLINGSPLANER OG FORTSAT

Læs mere

DAGSORDEN REFERAT AF MØDE I TEMA/UDVIKLINGSUDVALGET FOR JAMMERBUGT KOMMUNE. torsdag, den 9. marts 2006

DAGSORDEN REFERAT AF MØDE I TEMA/UDVIKLINGSUDVALGET FOR JAMMERBUGT KOMMUNE. torsdag, den 9. marts 2006 DAGSORDEN REFERAT AF MØDE I TEMA/UDVIKLINGSUDVALGET FOR torsdag, den 9. marts 2006 Mødet afholdes i mødelokale 2, Pandrup Rådhus, kl. 15.00 INDHOLD Punkt nr. 7 - Mødekalender...3 Punkt nr. 8 - Opsamling

Læs mere

Referat. Landdistriktsrådet 1. februar kl. 17:00. Rådhuset Aabybro

Referat. Landdistriktsrådet 1. februar kl. 17:00. Rådhuset Aabybro Referat Landdistriktsrådet 1. februar kl. 17:00 Rådhuset Aabybro Indhold 1 ORIENTERING FRA FORMAND... 2 2 KURSUS I BRUG AF FACEBOOK... 3 3 KALENDER FOR 2016... 4 4 NY RESSOURCE I VÆKST... 5 5 PRIORITERING

Læs mere

Dagsorden. Landdistriktsrådet 13. juni kl. 17:00. Rådhuset Aabybro

Dagsorden. Landdistriktsrådet 13. juni kl. 17:00. Rådhuset Aabybro Dagsorden Landdistriktsrådet 13. juni kl. 17:00 Rådhuset Aabybro Indhold 1 ORIENTERING FRA FORMAND... 2 2 ANSØGNINGER... 3 3 MØDER I LOKALOMRÅDERNE... 4 4 NY LANDDISTRIKTSPOLITIK... 5 5 BOSÆTNING... 6

Læs mere

Referat Landdistriktsrådet 2. juni kl. 18:00 - Rådhuset Aabybro Afbud: Ole Nørgaard, Carl Stefan Bauditz, Jens Villadsen & Christian Hem.

Referat Landdistriktsrådet 2. juni kl. 18:00 - Rådhuset Aabybro Afbud: Ole Nørgaard, Carl Stefan Bauditz, Jens Villadsen & Christian Hem. Referat Landdistriktsrådet 2. juni kl. 18:00 - Rådhuset Aabybro Afbud: Ole Nørgaard, Carl Stefan Bauditz, Jens Villadsen & Christian Hem. Indhold 1 VELKOMST VED HELLE BAK ANDREASEN FORMAND FOR LANDDISTRIKTSRÅDET...

Læs mere

Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Pia Dam, Mette Kristensen, Jens Erik Laulund Skotte, Palle Fischer, Bruno Hansen, Morten S.

Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Pia Dam, Mette Kristensen, Jens Erik Laulund Skotte, Palle Fischer, Bruno Hansen, Morten S. Referat Lokaludvalget 's møde Onsdag den 13-03-2019 Kl. 16:00 Munkestræde, Klosterplads 8a Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Pia Dam, Mette Kristensen, Jens Erik Laulund Skotte, Palle Fischer, Bruno Hansen,

Læs mere

Gjøl ,7 0,8 2,

Gjøl ,7 0,8 2, 2016 Renseanlægsskema Udskrevet den 01-04-2016 Side 1 Status Gjøl 1.113 1,7 0,8 2,5 79.232 47.539 3.433 1.056 2 Gjøl Renseanlæg JA MBK K 1.200 7 0 1.113 2 1 3 79.232 47.539 3.433 1.056 0 0 0 0 2016 Renseanlægsskema

Læs mere

Lokalområdets mål og plan for indsatsen 2015 til 2017

Lokalområdets mål og plan for indsatsen 2015 til 2017 Mål og plan for indsatsen i Landsbyens Skoledistrikt for 2015 til 2017 Lokalområdets mål og plan for indsatsen 2015 til 2017 Dette skema skal ikke anvendes, men kan anvendes. Skemaet kan anvendes som redskab

Læs mere

Referat. Landdistriktsrådet 19. oktober kl. 17:00. Rådhuset Aabybro. Afbud: Poul (Blokhus-Hune) og Dorthe (Thorup-Klim).

Referat. Landdistriktsrådet 19. oktober kl. 17:00. Rådhuset Aabybro. Afbud: Poul (Blokhus-Hune) og Dorthe (Thorup-Klim). Referat Landdistriktsrådet 19. oktober kl. 17:00 Rådhuset Aabybro Afbud: Poul (Blokhus-Hune) og Dorthe (Thorup-Klim). Indhold 1 ORIENTERING FRA FORMAND... 2 2 VÆKST OG UDVIKLING... 2 3 PLANSTRATEGI FOR

Læs mere

DAGSORDEN LIV I BY OG SKOLE

DAGSORDEN LIV I BY OG SKOLE DAGSORDEN LIV I BY OG SKOLE 1. Velkomst Mogens Gade 2. Gennemgang af tværsummen af udviklingsplanerne (Noël Mignon) 3. Hvordan sikres koordineringen lokalt mellem samfund, foreninger og skole Eksempel

Læs mere

Redskab til beskrivelse af lokalområdets

Redskab til beskrivelse af lokalområdets Redskab til beskrivelse af lokalområdets mål og plan for indsatsen 2015 til 2017 Lokalområdets mål og plan for indsatsen 2015 til 2017 Dette skema skal ikke anvendes, men kan anvendes. Skemaet kan anvendes

Læs mere

Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres

Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres arbejde denne folder tjener som inspiration Inspiration til

Læs mere

INDSTILLING OG BESLUTNING

INDSTILLING OG BESLUTNING Som opfølgning på Evaluering af lokaludvalg i København fra august 2010, skal Økonomiudvalget tage stilling til principper for ændringer i lokaludvalgskonceptet. INDSTILLING OG BESLUTNING Økonomiforvaltningen

Læs mere

Projektorganisering vedr. en helhedsorienteret indsats for udsatte familier i Jammerbugt Kommune

Projektorganisering vedr. en helhedsorienteret indsats for udsatte familier i Jammerbugt Kommune Projektorganisering vedr. en helhedsorienteret indsats for udsatte familier i Jammerbugt Kommune At bryde den negative sociale arv for udsatte familier har været en opgave for kommunerne gennem mange år.

Læs mere

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø.

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Dokument: Neutral titel Møde Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid 25. maj 2018, kl. 09.30-11.30 Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Deltagere Leif Serup (Hjørring Kommune) Formand

Læs mere

Kultur-, Fritids og Landdistriktsudvalget

Kultur-, Fritids og Landdistriktsudvalget Referat Kultur-, Fritids og Landdistriktsudvalget 17.01.2013 kl. 14:30 Aabybro Rådhus, lokale 83 Jammerbugt Kommune Kultur-, Fritids og Landdistriktsudvalget 17.01.2013 Punkter på åbent møde: 1. Orientering

Læs mere

Tema og udviklingsudvalget

Tema og udviklingsudvalget Referat Tema og udviklingsudvalget 11.01.2007 kl. 14:00 Aabybro Rådhus, lokale 83 Jammerbugt Kommune Tema og udviklingsudvalget 11.01.2007 Punkter på åbent møde: 2. Program for udviklingsværksteder 1 3.

Læs mere

2. Godkendelse af referat Styregruppen godkendte uden bemærkninger referatet fra styregruppes ordinære møde d. 15. juni 2016.

2. Godkendelse af referat Styregruppen godkendte uden bemærkninger referatet fra styregruppes ordinære møde d. 15. juni 2016. Referat Styregruppen for DDB Ordinært møde den 25. november 2016, kl. 13.00-15.00 i Slots- og Kulturstyrelsen. Deltagere: Ralf Klitgaard Jensen (KL), Steen Kyed (Kulturministeriet), Morten Lautrup Larsen

Læs mere

Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge

Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Dato 28.02.13 Dok.nr. 27463-13 Sagsnr. 13/1996 Ref. lcor Projektplan Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Titel Baggrund Formål Mål Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Byrådet

Læs mere

KORTLÆGNING AF 0 6 ÅRS OMRÅDET I JAMMERBUGT KOMMUNE

KORTLÆGNING AF 0 6 ÅRS OMRÅDET I JAMMERBUGT KOMMUNE 1 KORTLÆGNING AF 0 6 ÅRS OMRÅDET I JAMMERBUGT KOMMUNE 2 Indhold Indledning... 3 Om kortlægningen... 3 Vigtige begreber i kortlægningen... 4 Kapitel 1: Kortlægning... 5 Kortlægning del I Fælles for Jammerbugt

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE. Ringkøbing-Skjern Kommune

SAMARBEJDSAFTALE. Ringkøbing-Skjern Kommune SAMARBEJDSAFTALE Ringkøbing-Skjern Kommune 1 1. Indledning: Ringkøbing-Skjern kommune og Frivilligcenter Ringkøbing-Skjern ønsker med denne samarbejdsaftale at sikre et godt og nært samarbejde, byggende

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent)

Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent) Spejdernes bestyrelse Tirsdag d. 8. juni 2017 kl. 20.30-22.00 Sted: Skype REFERAT Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent)

Læs mere

Bilag De følgende bilag viser, hvilke tilbud forældrene i de forskellige distrikter har valgt pr. 31. december 2015.

Bilag De følgende bilag viser, hvilke tilbud forældrene i de forskellige distrikter har valgt pr. 31. december 2015. Bilag De følgende bilag viser, hvilke tilbud forældrene i de forskellige distrikter har valgt pr. 31. december 2015. Bilagene har til formål at vise den store diversitet dels i de forskellige områder og

Læs mere

Referat Ældrerådsmøde i Jammerbugt Kommune

Referat Ældrerådsmøde i Jammerbugt Kommune Referat Ældrerådsmøde i Jammerbugt Kommune Torsdag den 11. juni 2009, kl. 9.30-12.00 Mødelokale 83, Aabybro Rådhus Medlemmer: Jørgen Hellum, Jørn Kjær, Henning Jensen, Aase Billeskov Nielsen, Bent Jensen,

Læs mere

Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst

Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst 0 Fællesforvaltning Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 29. januar 2017 Sagsid Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst Notatet er et oplæg til drøftelse af processen mod en ny Vision 2025 for velfærd

Læs mere

Den regionale udviklingsplan - en vision for Tel regional udvikling i Region Midtjylland

Den regionale udviklingsplan - en vision for Tel regional udvikling i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 Procesbeskrivelse for udarbejdelse af 1. generation af Den regionale udviklingsplan for Region Midtjylland Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728

Læs mere

Landsbyklynger. Pilotprojektet 2015-2016

Landsbyklynger. Pilotprojektet 2015-2016 Landsbyklynger Pilotprojektet 2015-2016 Baggrund I en situation hvor ændrede erhvervsmæssige og demografiske strukturer i yderområderne øger presset på tilpasning af den kommunale servicestruktur, er det

Læs mere

Den vedtagne Helhedsplan rummer følgende målsætninger på skoleområdet:

Den vedtagne Helhedsplan rummer følgende målsætninger på skoleområdet: 2009-23605/ Henning Josefsen Beslutningstema Skolestruktur og kvalitet i folkeskolen. Sagsbeskrivelse Kommunalbestyrelsen har på et temamøde den 18. februar 2010 drøftet, hvordan den med sine beslutninger

Læs mere

ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI FOR JAMMERBUGT KOMMUNE ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI Mere i gang flere i gang!

ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI FOR JAMMERBUGT KOMMUNE ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI Mere i gang flere i gang! ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI FOR JAMMERBUGT KOMMUNE 2017-2020 ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI 2017-2020 Mere i gang flere i gang! Udgangspunktet Vækst og arbejdspladser i det lokale erhvervsliv er nøglen til at

Læs mere

Helle Øst Udviklingsråd

Helle Øst Udviklingsråd Referat smødet Dato: 30. januar 2012 kl. 19.00 Sted: Fåborg, Fåborghus Deltagere: Troels Sandager, Jesper Christiansen, Connie Ibsen, Birthe Skovbjerg Jens Peter Christensen, Lars Bo Niels Jørgen Nielsen,

Læs mere

Københavns Kommune gennemfører hvert andet år en fælles trivselsundersøgelse på alle arbejdspladser i kommunen.

Københavns Kommune gennemfører hvert andet år en fælles trivselsundersøgelse på alle arbejdspladser i kommunen. TRIVSELSUNDERSØGELSEN 2015 Indhold Indledning 3 Fase 1: Før Forberedelse af undersøgelsen 5 Fase 2: Under Gennemførelse af undersøgelsen 8 Fase 3: Efter Analyse og dialog om undersøgelsen 11 Indledning

Læs mere

Strategi for Lokal Udvikling Thisted Kommune, Asylgade 30, 7700 Thisted

Strategi for Lokal Udvikling Thisted Kommune, Asylgade 30, 7700 Thisted Strategi for Lokal Udvikling 2018-2020 Thisted Kommune, Asylgade 30, 7700 Thisted 99171717 - lese@thisted.dk - www.thisted.dk - CVR 2918 9560 Indhold Forord... 3 Sammenhængskraft...4 Strategi for Thisted

Læs mere

Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 07. februar 2008 kl. 15:30 i Jobcenter

Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 07. februar 2008 kl. 15:30 i Jobcenter Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 07. februar 2008 kl. 15:30 i Jobcenter Indholdsfortegnelse 93. Integrationsråd 3 94. KL s sociale temamøde den 22. - 23. maj 2008 5 Deltager ikke. 5 95. Orientering

Læs mere

Møde i kommunikationsgruppen. Den 26. november 2015 Jammerbugt Kommune

Møde i kommunikationsgruppen. Den 26. november 2015 Jammerbugt Kommune Møde i kommunikationsgruppen Den 26. november 2015 Jammerbugt Kommune Dagsordenspunkter 1. Orientering siden sidst bordet rundt 2. Godkendelse af mødeplan for 2016 + årshjul 3. Opsamling på opstartsseminar

Læs mere

Brandingproces kombineret med Vision 2021:

Brandingproces kombineret med Vision 2021: Vedrørende: branding proces version 3 Sagsnavn: Branding.Randers.2014 Sagsnummer: 00.13.02-G01-3-14 Skrevet af: Karen Balling Radmer E-mail: karen.balling.radmer@randers.dk Forvaltning: Kommunikation Dato:

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Navn Business Region North Denmark er en forening bestående af nordjyske kommuner samt Region Nordjylland. Foreningens hjemsted er Aalborg.

Navn Business Region North Denmark er en forening bestående af nordjyske kommuner samt Region Nordjylland. Foreningens hjemsted er Aalborg. Vedtægter for Business Region North Denmark (BRN) 1 Navn Business Region North Denmark er en forening bestående af nordjyske kommuner samt Region Nordjylland. Foreningens hjemsted er Aalborg. 2 Formål

Læs mere

Referat Møde: Tid Sted: Deltagere: Sagsnr.: 1. Evaluering af møde i Sundhedspolitisk Dialogforum d. 27. marts 2015 (vedlagt som bilag 1)

Referat Møde: Tid Sted: Deltagere: Sagsnr.: 1. Evaluering af møde i Sundhedspolitisk Dialogforum d. 27. marts 2015 (vedlagt som bilag 1) Referat Møde: Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid: Onsdag den 13/5 2015 kl. 15.00-17.00 Sted: Boulevarden 13, mødelokale 3 Deltagere: Bente Graversen, Leif Serup, Carsten Kaalbye, Lone Becker,

Læs mere

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune 24. november 2008 kl. 15.00 Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune 24. november 2008 kl. 15.00 Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune 24. november 2008 kl. 15.00 Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup 1 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden... 3 2. Godkendelse af referat fra mødet den 22. januar

Læs mere

Korrigeret Budget. Forventet Afvigelse ifht. Korr. Budget Kultur, fritid og landdistrikter

Korrigeret Budget. Forventet Afvigelse ifht. Korr. Budget Kultur, fritid og landdistrikter Pr. ultimo oktober 2018 Kultur-, Fritids- og Landdistriktsudvalget- drift ' Forbrug Regnskab Kultur, fritid og landdistrikter 45.539 47.257 41.947 45.871 332-1.386 Samlet overblik drift tet forventes at

Læs mere

Mere i gang flere i gang! Erhvervs- og vækststrategi for Jammerbugt Kommune

Mere i gang flere i gang! Erhvervs- og vækststrategi for Jammerbugt Kommune Mere i gang flere i gang! Erhvervs- og vækststrategi for Jammerbugt Kommune 2017-2020 1 Udgangspunktet Vækst og arbejdspladser i det lokale erhvervsliv er nøglen til at fastholde og udvikle Jammerbugt

Læs mere

Eventstrategi. for Furesø Kommune

Eventstrategi. for Furesø Kommune Eventstrategi for Furesø Kommune 1 INDHOLD BAGGRUND 3 STRATEGI 4 Strategimål 1: Events skal skabe lokal merværdi i Furesø Kommune Strategimål 2: Events i Furesø Kommune skal være af høj standard Strategimål

Læs mere

Generalforsamling 2016 Formandens beretning

Generalforsamling 2016 Formandens beretning Generalforsamling 2016 Formandens beretning Mødeaktivitet Bestyrelsen konstituerede sig på bestyrelsesmøde den 7. maj 2015 og fik samme aften et bestyrelseskursus, så alle var klædt på til opgaverne. Bestyrelsen

Læs mere

Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev

Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Udgivet af Herlev Kommune December 2013 herlev.dk/frivillighedspolitik

Læs mere

Referat fra bestyrelseskonference i Pædagogisk sektor, Den 29. og 30.november, Skanderborg Vandrehjem

Referat fra bestyrelseskonference i Pædagogisk sektor, Den 29. og 30.november, Skanderborg Vandrehjem Referat fra bestyrelseskonference i Pædagogisk sektor, Den 29. og 30.november, Skanderborg Vandrehjem REFERAT Emne: Uddybning af punkt Referat 1. Formalia: a. Velkomst b. Tilstede og afbud. c. Ordstyrer:

Læs mere

Lokalhistorisk Samråd Jammerbugt Kommune

Lokalhistorisk Samråd Jammerbugt Kommune Lokalhistorisk Samråd Jammerbugt Kommune Referat fra bestyrelsesmøde fredag d. 14. september 2018 kl. 10.00 i Biersted/Nørhalne Lokalhistoriske Forening. Fremmødte: Holger Rendbæk, Lisbeth Hove Nielsen,

Læs mere

Projektkoordinering - Lærerkvalificeringsdelen

Projektkoordinering - Lærerkvalificeringsdelen Projektkoordinering - Lærerkvalificeringsdelen Ledelsesakademiet, EAAA er ansvarlig for og varetager den koordinerende funktion for projekt praksisnær lederuddannelse lærerkvalificeringsdelen. EAAA og

Læs mere

Nærdemokratimodel 2010 for Vordingborg Kommune. Dialogudvalg og Lokalråd

Nærdemokratimodel 2010 for Vordingborg Kommune. Dialogudvalg og Lokalråd Nærdemokratimodel 2010 for Vordingborg Kommune Dialogudvalg og Lokalråd Vedtaget af Kommunalbestyrelsen 26. november 2009 Indhold UFormål med nærdemokratimodellenu 3 UDet politiske niveauu 3 UDet lokale

Læs mere

Frivillighedspolitik i Ballerup Kommune

Frivillighedspolitik i Ballerup Kommune marts 2006 Frivillighedspolitik i Ballerup Kommune Forord 2 1. Visionen 4 2. Værdierne 5 3. Frivillighedspolitikkens indsatsområder 6 3.1 Synlighed og tilgængelighed. 7 3.2 Samarbejde mellem de frivillige

Læs mere

Evaluering af KKR. Resultater af indkomne besvarelser på spørgeskemaundersøgelser KKR NORDJYLLAND

Evaluering af KKR. Resultater af indkomne besvarelser på spørgeskemaundersøgelser KKR NORDJYLLAND Evaluering af Resultater af indkomne besvarelser på spørgeskemaundersøgelser Svarstatistik medlemmer og KL bestyrelses-/udvalgsmedlemmer Udsendt til 40 respondenter Indkommet 22 besvarelser udpegede Udsendt

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Referat Ligestillingsudvalget for Jammerbugt Kommune

Referat Ligestillingsudvalget for Jammerbugt Kommune Udviklingsafdelingen Toftevej 43 Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Poul Veje Pedersen Direkte 7257 7457 pvp@jammerbugt.dk 20. september 2012 Referat Ligestillingsudvalget

Læs mere

Dagtilbudsstruktur i Jammerbugt Kommune 2014. Børne- og familieforvaltningen

Dagtilbudsstruktur i Jammerbugt Kommune 2014. Børne- og familieforvaltningen Dagtilbudsstruktur i Jammerbugt Kommune 2014 Børne- og familieforvaltningen 1 Indledning På baggrund af drøftelser i Børne- og Familieudvalget på temamøde d. 3. februar 2014 fremlægges hermed beskrivelse

Læs mere

Ansøgningsvejledning

Ansøgningsvejledning September 2016 Ansøgningsvejledning Landdistrikter landet over står midt i den største omstilling i nyere tid. Befolkningstilvæksten til de større byer er accelereret, og det har efterladt især de mindre

Læs mere

Håndværkervej Roskilde

Håndværkervej Roskilde Håndværkervej 70 4000 Roskilde Tlf.: 4634 7500 Fax: 4634 7510 Info@karanoveren.dk www.karanoveren.dk CVR: 1350 7406 REFERAT Dato: 9-12-2016 Ref: TLH/MRJ J.nr.: 2007.243 EMNE/ /REFERAT SU-MØDE MØDEDATO/

Læs mere

1. Velkommen og intro

1. Velkommen og intro Referat for møde: Bestyrelsesmøde i Dansk Selskab for Fysioterapi For referat: Anders Lorentzen Dato for møde: 10. oktober 2018 Sted: Odeon, Odense Deltagere: Lars Henrik Larsen Afbud: Rasmus Gormsen Hansen

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr /12 Tid: Tirsdag den 1. november 2011 kl Sted: Central Åderupvej

Referat fra bestyrelsesmøde nr /12 Tid: Tirsdag den 1. november 2011 kl Sted: Central Åderupvej Referat fra bestyrelsesmøde nr. 6-2011/12 Tid: Tirsdag den 1. november 2011 kl. 19 00-21 00 Sted: Central Åderupvej Tilstede: Lindy Nymark Christensen, Kristoffer Petersen, Lars Fischer og Peter Frederiksen

Læs mere

Referat fra Årsmødet i Landsbyforum den 10. maj 2012 i Mern. Søren Vissing Nielsen fra Landsbyrums sekretariat bød velkommen.

Referat fra Årsmødet i Landsbyforum den 10. maj 2012 i Mern. Søren Vissing Nielsen fra Landsbyrums sekretariat bød velkommen. Referat fra Årsmødet i Landsbyforum den 10. maj 2012 i Mern Søren Vissing Nielsen fra Landsbyrums sekretariat bød velkommen. John Hove fortalte om Merns Sundhedssti med frugtplantage og bro over åen, som

Læs mere

GARANTIER, EVENTUALRETTIGHEDER OG -FORPLIGTELSER

GARANTIER, EVENTUALRETTIGHEDER OG -FORPLIGTELSER GARANTIER, EVENTUALRETTIGHEDER OG -FORPLIGTELSER 199 Kautions- og garantiforpligtelser pr. pr. KommuneKredit 210.380.835 146.579.886 146.576.886 Aabybro Fjernvarmeværk 8.000.000 5.200.000 5.200.000 6.000.000

Læs mere

Hvordan skal vi udvikle Skjoldelev?

Hvordan skal vi udvikle Skjoldelev? LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i SKJOLDELEV Indledning: Landbyrådsrepræsentanten fra Skjoldelev inviterede i samarbejde

Læs mere

Landsbyerhvervsklynger

Landsbyerhvervsklynger Landsbyerhvervsklynger Udvikling, samarbejde og vækst Erhvervsudvikling og fastholdelse af virksomheder i Holstebro Kommunes landdistrikter Projektets vision At udvikle og fastholde virksomheder og arbejdspladser

Læs mere

Referat af møde i LBR Syddjurs tirsdag den 15. maj

Referat af møde i LBR Syddjurs tirsdag den 15. maj Til LBR Syddjurs Referat af møde i LBR Syddjurs tirsdag den 15. maj Bugtrupvej 31 8560 Kolind Tel +8753 5440 jobcenter@syddjurs.dk www.jobnet.dk Dato: 21.5.2012 Sagsbeh.: Helle Dueholm Direkte nr.: 8753

Læs mere

Skriftlig høring Endelige bemærkninger fra Jammerbugt Kommune til forslag til Råstofplan 2016, Gøttrup Sø

Skriftlig høring Endelige bemærkninger fra Jammerbugt Kommune til forslag til Råstofplan 2016, Gøttrup Sø J.nr. 2016-004030 Skriftlig høring Endelige bemærkninger fra Jammerbugt Kommune til forslag til Råstofplan 2016, Gøttrup Sø Resumé Jammerbugt Kommune har netop fremsendt deres endelige bemærkning vedrørende

Læs mere

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 049, Stuen,

Læs mere

Evaluering af Find vej Dagen 2014. Resultater fra spørgeskemaundersøgelse blandt 29 klubber og lidt om næste år

Evaluering af Find vej Dagen 2014. Resultater fra spørgeskemaundersøgelse blandt 29 klubber og lidt om næste år Evaluering af Find vej Dagen 2014 Resultater fra spørgeskemaundersøgelse blandt 29 klubber og lidt om næste år 21. maj 2014 Kort om evalueringen 38 DOF-klubber og tre eksterne arrangører arrangerede 5.

Læs mere

BRN. Strategi

BRN. Strategi BRN Strategi 2017-2018 Indholdsfortegnelse Introduktion til BRN...4 Status efter første strategiperiode.....7 Vision, mission og mål........8 Vores indsatsområder......9 Vores samarbejdsmodel.....10 Sådan

Læs mere

Miniplenum Styrk samarbejdet i TRIO/MED

Miniplenum Styrk samarbejdet i TRIO/MED Miniplenum Styrk samarbejdet i TRIO/MED 1. Velkomst og præsentation af program 2. Status på arbejdsmiljøarbejdet i TRIO/MED 3. Tre opgavetyper 4. Inddragelse og handling 5. Afslutning Foto: Aalborghus

Læs mere

Fritids og idrætspolitik for Kolding Kommune. Proces- og handlingsplan for revision af fritids- idræts og folkeoplysningspolitikken i Kolding Kommune

Fritids og idrætspolitik for Kolding Kommune. Proces- og handlingsplan for revision af fritids- idræts og folkeoplysningspolitikken i Kolding Kommune Fritids og idrætspolitik for Kolding Kommune Proces- og handlingsplan for revision af fritids- idræts og folkeoplysningspolitikken i Kolding Kommune FORMÅL At udarbejde forslag til revision af Kolding

Læs mere

Referat Dato: Mandag 16/4-18 Kl

Referat Dato: Mandag 16/4-18 Kl Referat Dato: Mandag 16/4-18 Kl. 17.00-20.00 Sted: Ungecenter Syd (Sortebakkeskolen) Løgstørvej 161, 9610 Nørager. Parker ved Sortebakkehallen derfra kan skiltene med RU ses. Emne: Bestyrelsesmøde (m.

Læs mere

Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave)

Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave) Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave) Høringsudgave Medborgerskab og samspil med frivillige Hvordan bringer vi det aktive medborgerskab i spil og styrker samspillet med de frivillige

Læs mere

Møde i Lederforum fredag den 23. februar 2018 Helle Hallen kl til

Møde i Lederforum fredag den 23. februar 2018 Helle Hallen kl til Dato 23. februar 2018 Dok.nr. 29274-18 Sagsnr. 17/9623 Ref. pkha Møde i Lederforum fredag den 23. februar 2018 Helle Hallen kl. 8.00 til 13.00. Der vil være morgenkaffe fra kl. 8.00. Bemærk sluttidspunktet

Læs mere

Kommissorium for Turismestrategisk Samarbejdsgruppe anno

Kommissorium for Turismestrategisk Samarbejdsgruppe anno Maj 2015 Bjørn Voltzmann Udkast til Kommissorium for den nye samarbejdsstruktur i Stevns Kommune Kommissorium for Turismestrategisk Samarbejdsgruppe anno 2015 2020 Hvad er formålet med dette kommissorium

Læs mere

Bilag 4: Status på handleplan for en styrket kvalitetssikring af aktiveringstilbud

Bilag 4: Status på handleplan for en styrket kvalitetssikring af aktiveringstilbud Bilag 4: Status på handleplan for en styrket kvalitetssikring af aktiveringstilbud Nr. Handlinger Tema 1: Systematisk kvalitetstjek af tilbudsviften Forventet afslutningstidspunkt Status efterår 2011 Status

Læs mere

IF/MI HANDLINGSPLAN FOR LOKALE UDDANNELSESUDVALG. Mere samarbejde

IF/MI HANDLINGSPLAN FOR LOKALE UDDANNELSESUDVALG. Mere samarbejde IF/MI HANDLINGSPLAN FOR LOKALE UDDANNELSESUDVALG Mere samarbejde 2011-2013 IF/MI handlingsplan for lokale uddannelsesudvalg 2011-2013 Handlingsplanens formål og målsætninger Den fælles IF/MI LUU-handlingsplan

Læs mere

Notat til dagsordenspunkt

Notat til dagsordenspunkt Notat til dagsordenspunkt Emne Bilag 3 referat af dialogmøde vdr. strandresningslaug Sagsnr. 253-2016-79988 Dokumentnr. 253-2017-31625 Dato 14. februar 2017 Administrativ enhed Center for Teknik & Miljø

Læs mere

HÅNDBOG FOR LOKALGRUPPER I ERHVERVSGUIDERNE

HÅNDBOG FOR LOKALGRUPPER I ERHVERVSGUIDERNE HÅNDBOG FOR LOKALGRUPPER I ERHVERVSGUIDERNE 1 INDLEDNING Dette er en håndbog for lokalgrupper i Erhvervsguiderne. Du kan læse mere om initiativet på www.erhvervsguiderne.dk. Håndbogen indeholder råd og

Læs mere

Formandens beretning fra marts 2013 til marts 2014

Formandens beretning fra marts 2013 til marts 2014 Formandens beretning fra marts 2013 til marts 2014 1 Formandens beretning fra marts 2013 til marts 2014 ved Ingrid Lysholdt Den nuværende bestyrelse består ud over undertegnede Ingrid Lysholdt, af Næstformand

Læs mere

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Nanna Ferslev (naf) (NAF), tlf , 1. Godkendelse af dagsorden... 2

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Nanna Ferslev (naf) (NAF), tlf , 1. Godkendelse af dagsorden... 2 Dagsorden Mødedato: Tirsdag den 29. marts 2016 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Mødested: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Mødelokale: D 0.21 Deltagere: Mødesekretær: Bestyrelsen

Læs mere

Procesvejledning. - til arbejdet med den styrkede pædagogiske læreplan

Procesvejledning. - til arbejdet med den styrkede pædagogiske læreplan - til arbejdet med den styrkede pædagogiske læreplan Til at understøtte arbejdet med at realisere det pædagogiske grundlag og den styrkede pædagogiske læreplan i dagtilbuddene i Aarhus Kommune Indledning

Læs mere

Etablering af Business Region North Denmark.

Etablering af Business Region North Denmark. Punkt 9. Etablering af Business Region North Denmark. 2014-33698. Magistraten indstiller, at byrådet godkender, at Aalborg Kommune tilslutter sig det nye forstærkede samarbejde mellem de nordjyske kommuner

Læs mere

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration Referat af Integrationsrådets møde den 04.05.2015 kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration Tilstedeværende: Miechael Stian Hansen () formand Anna Papiewska () Jan Rasmussen () Jens Elender Nielsen ()

Læs mere

Udmøntning af den nye integrationspulje

Udmøntning af den nye integrationspulje Stab og Udvikling Dato: 27. september 2016 Tlf. dir.: 4477 6594 E-mail: nins@balk.dk Kontakt: Nina Birthe Sørensen Udmøntning af den nye integrationspulje Kommunalbestyrelsen besluttede på deres møde den

Læs mere

Kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget

Kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget Kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget Nr. Kultur, fritids- og landdistriktsudvalget 2015 2016-> (1.000 kr.) Politikområde 4: Kultur-, fritid- og landdistrikter 4.1 Reduktion af lokaletilskud 1.000

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 27. februar 2017

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 27. februar 2017 Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 27. februar 2017 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 Dagsorden: 1. Mødets åbning 2. Dagsorden 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. Sammen om DSR 3.2. Generalforsamling

Læs mere

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 365099 Dato: 11-05-2017 Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af

Læs mere

Udarbejdelse af udviklingsplaner for alle interesserede landsbyer i Nyborg Kommune

Udarbejdelse af udviklingsplaner for alle interesserede landsbyer i Nyborg Kommune Udarbejdelse af udviklingsplaner for alle interesserede landsbyer i Nyborg Kommune Baggrund og motivation Det er et mål i kommuneplanen, at der skal udarbejdes udviklingsplaner for de 9 byzonelandsbyer

Læs mere

Strategisk ledelse i HTK

Strategisk ledelse i HTK Strategisk ledelse i HTK 10 1 Indledning I denne folder kan du læse, hvordan god ledelse understøttes i Høje-Taastrup Kommune, hvorfor god ledelse er vigtig og hvilke formelle fora, der understøtter en

Læs mere

Guide til en god trivselsundersøgelse

Guide til en god trivselsundersøgelse Guide til en god trivselsundersøgelse - Guiden er bygget op over faserne: Før: Forberedelse af undersøgelsen (fase 1) Under: Gennemførelse af undersøgelsen (fase 2) Efter: Opfølgning (fase 3) Udarbejdet

Læs mere