Kulturforvaltningens rapport fra arbejdet i. Arbejdsgruppen vedr. organisering af produktionscenter i Vester Allé 15

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kulturforvaltningens rapport fra arbejdet i. Arbejdsgruppen vedr. organisering af produktionscenter i Vester Allé 15"

Transkript

1 Kulturforvaltningens rapport fra arbejdet i Arbejdsgruppen vedr. organisering af produktionscenter i Vester Allé 15 Kulturforvaltningen 5. september 2008

2 Indledning forudsætninger... 3 Aktivitetsprofil for produktionscenteret Relationer til Vester Allé 15s øvrige aktører, herunder drift af café/caféscenen... 7 Organisationsform relation til Rytmisk Musikmiljø Århus... 8 Generelt om organisering af bestyrelse og administration... 9 Formålsparagraf for produktionscenteret og Organisering bestyrelse Organisering administration og arbejdsbeskrivelse daglig leder Afhængigheder Dokumentation Organisation Produktionscenteret Økonomi Produktionscenteret

3 Indledning forudsætninger. Nærværende rapport er produceret med henblik på at have bidrag til en struktur i arbejdet med at få startet det nye produktionscenter op og efterfølgende kørende i en drift. I forbindelse med Århus Byråds vedtagelse af indstillingen vedrørende etablering af produktionscenter for rytmisk musik og en jazz, world, folkspillested var det en del af byrådsvedtagelsen, at der skulle nedsættes en arbejdsgruppe med repræsentanter for de personer og institutioner, der kan forudses at være fremtidige interessenter i produktionscenteret hvad enten man er jævnlig bruger eller periodisk samarbejdspartner. Rapporten skal i det fremtidige arbejde med centeret kunne anvendes af såvel Produktionscenteret som Århus Kommune til en forståelse af på hvilket grundlag at den fremtidige drift af produktionscenteret ligger og indstillinger om nødvendige beslutninger i forbindelse med etablering af produktionscenteret. Det er Kulturforvaltningen, Århus Kommune, der er ansvarlig for formuleringen af nærværende rapport. Det er udfærdiget på baggrund af Byrådsindstillingen, Redegørelse om produktionscenter og spillested og et arbejdsgruppeforløb med repræsentanter for personer og institutioner, som repræsenterer fremtidige potentielle samarbejdspartnere. Kommissoriet for gruppens arbejde er vedlagt som Bilag 1.

4 Aktivitetsprofil for produktionscenteret.. Fra Byrådsindstillingen citeres: For at styrke det århusianske rytmiske musikmiljø bør der etableres tilgang til faciliteter hvor aktiviteter og ideer kan udvikles i en århusiansk kontekst. Når termen rytmisk musik anvendes, tænkes der på hele spekteret inden for rytmisk musik: Fra den traditionelle jazz til den eksperimenterende elektroniske musik. Der er i byrådsindstillingen nævnt 2 forskellige fysiske faciliteter i produktionscenteret, som har relation til produktion. 1) Produktionslaboratorierne. Af byrådsindstillingen fremgår: Det er hensigten med de 3 produktionslaboratorier at de kan anvendes til musikproduktion i et bredt begreb. Der henvises til rapporten af 29. maj 2007 for den detaljerede redegørelse. Kort opsummeret er disse: workshops, clinics, konsulentbistand, debatter, pressemøder, musikalsk projektarbejde produktionslaboratorier forstået som en lille klynge fleksibelt indrettede rum, hvor det er muligt at foretage produktion af lyd mv. Rummene er kun basalt indrettet, således at man selv tager sit eget udstyr med til produktionen. Produktionslaboratorierne skal være så åbne over for nye idéer og tiltag som overhovedet muligt. Man kunne blandt andet forestille sig forsøg med alternative koncertformer, samarbejder på tværs af musi-

5 kalske genrer, fusioner mellem diverse kunstarter. I dette laboratorium er forskerne kunstnere, der afprøver forskellige muligheder for derigennem at udvikle deres produkt/udtryk eller skabe nye produkter/udtryk (evt. i samarbejde med PR-folk/erhvervsfolk/mediefolk). Desuden kan det største af rummene også i begrænset omfang anvendes til afvikling afkoncerter. Fra Arbejdsgruppens side er det tilkendegivet at Det er vurderingen at ovenstående indhold for produktionslaboratorierne sammen med de uddybende oplysninger i byrådsindstilling og rapport er dækkende ligesom det næppe vil være forbundet med problemer at få laboratorierne gjort attraktive. Af den oprindelige byrådsindstilling fremgår: 2) Projektarbejdspladserne: medieværksted med gode Mac s og PC er, så folk kan komme og arbejde på grafik, merchandise og færdigmixe deres sidste demo workshops, clinics, konsulentbistand, debatter, pressemøder et musikmediecenter, som er en journalistisk redaktionsgruppe. Redaktionen har ansvaret for at der arbejdes på at udsende nyheder, reportager, historier, pressemeddelelser osv., omkring hvad der rører sig i det århusianske musikmiljø. Dette gøres via udvalgte medier, der kontinuerligt holdes opdateret. Produktionscenterets brugere kan løbende anvende Musik Medie Centerets faciliteter, computere med billed-, lyd- og grafikredigeringsprogrammer, AV- udstyr osv. Fra arbejdsgruppens side er der udtrykt bekymring omkring anvendelse af for mange midler til teknisk udstyr på forhånd.

6 Det er arbejdsgruppens holdning at man godt kan anskaffe visse basisfunktioner, men man skal være opmærksom på at mange brugere vil komme med egne PC'er og lydudstyr. I forhold til spørgsmålet om et decideret musik mediecenter er arbejdsgruppens anbefaling, at man skal være varsom med at investere tid og økonomi på forhånd i forhold til en sådan facilitet. Arbejdsgruppen er ikke i tvivl om, at stedet vil blive attraktiv for mindre virksomheder samt for studerende fra Journalisthøjskolen. Derigennem vil centeret få en kontakt til medieaktører med interesse i rytmisk musik. Det bliver en opgave for den nye leder at få disse grupper dertil, men decideret investering i avanceret grafisk udstyr vil være en ressourcetømmer for produktionscenteret. Tryksager vil kunne laves billigere andetsteds. Det er arbejdsgruppens anbefaling at man ikke søger at danne for mange grupper og funktioner på forhånd, for aktørerne vil af sig selv danne de relevante forbindelser gennem deres tilstedeværelse og arbejde. Det er væsentligt at den daglige leder sørger for at holde sig ajour med de enkelte aktiviteter på stedet. De skal hver for sig være et aktiv både for det århusianske musikliv og for produktionscenteret. Brugerne af stedet må ikke optage projektarbejdspladser, såfremt man dermed holder andre mere relevante aktører ude. Det tages som udgangspunkt at der fra produktionscenterets side føres en dialog med de øvrige parter i produktionscenteret: De faste lejere, spillestedet VoxHall og de projekter, som er inde i og uden for produktionscenteret. Betaling.

7 I forhold til betaling for anvendelse af produktionscenteret, hvad enten der er tale om produktionslaboratorierne eller projektarbejdspladserne vil Kulturforvaltningen indhente en udtalelse fra Århus Kommunes Juridiske afdeling om betaling for så vidt angår spørgsmålet om kommercielle aktører. Relationer til Vester Allé 15s øvrige aktører, herunder drift af café/caféscenen. I det samlede forslag til produktionscenter og rytmisk musik ligger der et forslag om etablering af en lille scene i produktionscenterets fællesareal. Det er tanken at det er produktionscenteret der driver scenen, men der skal samarbejdes mellem produktionscenter og spillested. For at undgå at Cafédriften påvirker produktionscenterets øvrige økonomi, bør cafeen skilles ud gennem en forpagtning eller alternativt gennem en løsning som på Kulturhus Århus, hvor aktiveringstilbuddet Cafe Monroe driver en café. Udgangspunktet er at caféen skal være et aktiv for produktionscentret og servicere produktionscentret. Et mødested for centres brugere, lejere, folk udefra, et fællesareal for hele huset osv. Anbefalingen er derfor, at cafeen skal være en selvstyrende enhed. Der skal ikke være nogen specifik kunstnerisk linje for cafescenen. Cafescenen skal være åben for alle. Bookning af cafescenen kan være en opgave for projektarbejdspladserne dvs. personer/en bookinggruppe, der har lyst til at booke kunne prøve dette. Alternativt kan det være en opgave for Music Management.

8 Scenen skal også indgå i et samarbejde med VoxHall, da de 2 sceners planlægning ikke skal kollidere. Det tages som udgangspunkt at der fra produktionscenterets side føres en dialog med de øvrige parter i produktionscenteret: De faste lejere og spillestedet Vox- Hall. Det kan i denne sammenhæng tilføjes, at det af kontrakten med VoxHall som regionalt spillested fremgår at VoxHall stiller sig til rådighed for samarbejdsprojekter minimum 10 gange årligt. Organisationsform relation til Rytmisk Musikmiljø Århus. Som eksempel til organisering af produktionscenteret var det nævnt at der skulle etableres en forening ved navn Rytmisk Musik Miljø Århus. Foreningen skulle bestå af alle aktører inden for det århusianske musikmiljø som måtte have interesse i produktionscenteret. Foreningen var også tænkt som et samlet talerør for musikmiljøet i forhold til stat, kommune etc. Arbejdsgruppens medlemmer har diskuteret forskellen mellem at starte produktionscenteret op som henholdsvis forening eller fond og har herunder diskuteret en forenings reelle funktion og eksistensindhold. Gruppens medlemmer vurderer at som strukturen er i det århusianske rytmiske musikmiljø vil det være vanskeligt at få lavet en forening som vil være slagkraftig gennem medlemmernes frivillige engagement. Etablering af RMMÅ anbefales derfor nedprioriteret til fordel for at man etablerer en fond erhvervsdrivende eller almennyttig - som skal varetage driften af produktionscenteret.

9 Fordelen ved fonden er, at den ikke på samme måde som en forening ville være udsat for pludselige retningsskift pga. skiftende interesser i det århusianske musikliv. Hvis det skal være muligt, bør denne forening startes op, som en paraplyforening for aktørerne i det århusianske musikliv. Det er vigtigt at der er et formål, som en anskueliggør hvem der er aktører i Århus. RMMÅ skal ikke stå som driftsherre for produktionscentret i en foreningskonstruktion da der så kun vil være en mulighed for at planlægge og styre fra generalforsamling til generalforsamling. Et af de første projekter for den kommende leder kunne være at undersøge muligheden for at etablere en sådan forening. Det er derfor arbejdsgruppens anbefaling derfor at der oprettes en fond til drift af produktionscenteret. Når fonden er etableret kan det overvejes at danne en forening, der gennem en bred repræsentation fra byens musikmiljø kan støtte fonden. Generelt om organisering af bestyrelse og administration I forhold til den bestyrelsesmæssige og administrative del af de anbefalinger som kommer frem skal kulturforvaltningen pointere, at Oprettelse af en fond vil skulle ske med udarbejdelse af vedtægter for fonden. Kulturforvaltningen vil i samarbejde med Århus Kommunes Juridiske

10 afdeling sørge for at de juridiske krav til indhold og procedure er overholdt. Vedtægterne vil efterfølgende skulle godkendes af Århus Kommune, Århus Byråd skal godkende vedtægterne Kulturforvaltningen vil sørge for at rette henvendelse til relevante institutioner for emner til bestyrelsen. Formålsparagraf for produktionscenteret og Organisering bestyrelse Formålsparagraf. Arbejdsgruppe og forvaltning har i samarbejde lavet følgende formulering til formålsparagraf for fondens vedtægter: Formålet med fonden er at understøtte udviklingen af det århusianske rytmiske musikmiljø og fremme dette gennem samarbejde med interessenter lokalt, nationalt internationalt og inden for andre kunstformer. Forslaget har baggrund i, at det skal være en bred formålsparagraf (for at dække mange vinkler på produktion af musik) og det skal fremgå, at produktionscenteret skal komme det Århusianske rytmiske musikmiljø til gode. Formuleringen har også baggrund i, at uanset hvor man er på udviklingsstigen i sit virke skal aktørerne kunne bruge stedet til at komme et skridt højere op. Bestyrelsessammensætning: Der foreslås sammensat en bestyrelse således:

11 1 udpeget af Det Jyske Musikkonservatorium 1 udpeget af Musikforeningen MONO 1 udpeget af de regionale spillesteder i Århus. 1 udpeget af DUP Danske Uafhængige Pladeselskaber 1 udpeget af Århus Kommunes Rytmiske Udvalg 1 udpeget af Århus Kommune Rådmanden for magistraten for Kultur og Borgerservice Personen skal have baggrund i erhvervslivet fortrinsvis med en Juridisk, økonomi eller markedsføringsmæssig baggrund. Såfremt der etableres en forening som Rytmisk Musikmiljø Århus og denne fik et reelt kontinuerligt indhold vil det være oplagt på sigt at inddrage denne forening i bestyrelsen. Det skal nævnes at man i arbejdsgruppen også har diskuteret muligheden for at inddrage initiativet Musikby Århus, der er startet af en række kommercielle virksomheder og etablerede kunstnere. Det anses for oplagt at lave et link gennem bestyrelsesrepræsentation mellem de 2 institutioner. Da det ikke er sikkert at initiativet Musikby Århus etableres er dette fravalgt. Med den foreslåede sammensætning får man en bestyrelse som overvejende ha sin rod i århusiansk musikliv, men gennem henholdsvis konservatoriet og DUP har en tilgang som er national/international. Organisering administration og arbejdsbeskrivelse daglig leder. Baggrunden skal findes i byrådsindstillingens pkt Teksten er optrykt i bilag til nærværende rapport. Der fremgår følgende af Byrådsindstillingen:

12 Den administrative organisation opbygges gennem at bestyrelsen ansætter en daglig leder. En person der kan holde trådende sammen. Det anbefales, at der bliver tale om tidsbestemte ansættelser. Tidsperspektiv for ansættelse 3 årige ansættelser skal være generel regel. Den første ansættelse skal gå til minimum 1 års drift af huset efter åbning. Dvs. til ca. 1. april Denne person skal kunne ansætte personer på konsulentbasis til at varetage opgaver for produktionscenteret. En person der kan tilknytte en række konsulenter, ad-hoc personer. Band doktor ordningen fra DMF kan nævnes som et eksempel. Lederen for produktionscenteret skal jfr. Byrådsindstillingen forestå rådgivning og vejledning af vækstlag udvælge/prioritere de brugere som skal være i lokalerne være netværksstyrkende i det århusianske musikmiljø inddrage kommercielle og ikke-kommercielle aktører opbygge netværk nationalt og internationalt være projektopbygger og evt. projektafvikler være kontakt i forhold til bygningsmæssige forhold m.m. over for Århus Kommune Arbejdsgruppen har yderligere specificeret opgaverne ud i følgende: Brugerkontakt, netværksstyrkende, projektopbygger og afvikler, kontaktperson til Århus kommune, tage ansvar for at der er personer der kan rådgive og vejlede få huset fyldt med folk og gøre stedet attraktivt for brugerne.

13 sponsorkontakt, fondsansøgninger. ansvarlig overfor bestyrelse opfange og implementere nye behov. udvikle og konsolidere stedets profil. budgetansvarlig Der vil herudover være behov for at kunne forholde sig til praktiske forhold omkring bygningen Arbejdsgruppen har fremhævet at den daglige leder bør have personlige kompetencer som: Evne til at skabe netværk og facilitere dette. Et vist kendskab til musik, hvordan der ageres i miljøet, og den skabende proces forbundet med kultur/musik. Kendskab til basale administrative funktioner. Brancheerfaring indenfor kultur/musik Selvstændig, vant til at træffe egne afgørelser (tage ansvar og være robust), lydhør Skal kunne tiltrække og arbejde lokalt, nationalt og internationalt. Da det bærende i funktionen er at være netværk og projekter bør fokus være på en kreativ /projektmager-type frem for en bogholder. Man kan købe sig fri af disse opgaver. Processen et år med opbygning og herefter åbning og de første driftsår dvs. personen skal have ideer for processen. Arbejdsgruppen stiller sig til rådighed for den nye fondsbestyrelse for dialog omkring stillingsbeskrivelse og besættelse af stillingen som leder af produktionscenteret.

14 Arbejdsgruppen påpeger i denne forbindelse at det er væsentligt, at stillingen skal gøres attraktiv gennem en beskrivelse af hvad man selv får ud af det på det personlige plan. I forbindelse med ansættelsessamtalerne bør et interviewemne være at en ansøger gøre sig klart hvad der skal til for at gøre stillingen attraktiv.

15 Bilag 1: Kommissorium Kommissorium for Arbejdsgruppen vedr. Organisering af Produktionscenter for Rytmisk Musik

16 Indhold Indledning forudsætninger Aktivitetsprofil for produktionscenteret Relationer til Vester Allé 15s øvrige aktører, herunder drift af café/caféscenen Organisationsform relation til Rytmisk Musikmiljø Århus Generelt om organisering af bestyrelse og administration... 9 Formålsparagraf for produktionscenteret og Organisering bestyrelse...10 Organisering administration og arbejdsbeskrivelse daglig leder Indhold Baggrund og problemstilling Formål, mål og resultater Forudsætninger, afgrænsninger og opmærksomhedsområder Sammensætning af arbejdsgruppen Fremgangsmåde og tidsplan Afhængigheder Dokumentation... 18

17 1. Baggrund og problemstilling Beslutningen om etablering af produktionscenter for rytmisk musik og spillested med vægten på præsentation af jazz, world og folk i lokalerne i det tidligere Kulturcenter Huset har baggrund i beslutning truffet i Århus Kommunes budgetforlig for Der er udfærdiget en redegørelse af Kulturforvaltningen som beskriver de muligheder og problemer, der er i etableringen af et sådant sted. Endvidere foreligger der byrådsindstilling og beslutning om emnet. Redegørelsen og indstillingen med tilhørende byrådsbeslutning er baggrunden for det videre arbejde. Evt. arbejdet vedr. de fysiske rammer og organiseringen af spillestedet (specielt cafeen) Redegørelse og byrådsindstilling er vedlagt. Det er hensigten at stedet skal stå færdigt ca. 1. februar Formål, mål og resultater Der skal etableres en selvejende institution (Arbejdstitel: Rytmisk Musik Miljø Århus), som skal være et lokalt netværks og kompetencecenter for rytmisk musik. Til understøttelse af den selvejende institution skal der etableres en forening, der er åben for de mange forskellige aktører i det århusianske musikmiljø. Se Bilag 1. Indholdsdelen i produktionscenteret overvejes inden for rammerne af byrådets beslutning og der laves en aktivitetsprofil for stedet. Aktivitetsprofilen anvendes til en uddybende beskrivelse af produktionscenterlederens stilling og krav til profil. Relationer til Vester Allé 15s øvrige aktører, herunder drift af café/caféscenen. Der skal udarbejdes forslag til vedtægter organisationsformen overvejes og beskrives, herunder relationen mellem den selvejende institution og foreningen. 3. Forudsætninger, afgrænsninger og opmærksomhedsområder Rytmisk Musikmiljø Århus skal være den organisation, der bliver udførende i forhold til produktionscenterets aktiviteter. RMMÅ kan blive en central organisation i det århusianske musikliv af den årsag, at den skal forsøge at favne bredt i det århusianske musikliv. For nærmere beskrivelse se redegørelsens pkt Tankerne bag organisering af produktionscenteret samt den tilhørende økonomi fremgår af pkt. 6.1 og i redegørelsen. Disse er optrykt som bilag 2 til kommissoriet. Det er essentielt at produktionscenteret er et sted, som er fleksibelt og fremtidssikret. Økonomi til initiativer og drift i 2008: kr. Økonomi for den fremtidige drift: 2009: ,- kr. 2010: ,- kr. De fysiske rammer plads og funktioner Beskrivelse forventes endeligt udfærdiget af Byg og Plan den 24. juni 2008.

18 4. Sammensætning af arbejdsgruppen Sammensætningen afspejler både de aktører, som må forventes at få plads inde i selve huset, såvel som de aktører, som får berøring med produktionscenteret. De frie koncertarrangører: Christian Dietrichsen kan ikke deltage - afløser blev ikke udpeget Etablerede spillesteder: Robert Ulrich, Musikcaféen. Oprindeligt udpeget Gitte Nielsen pegede på RU Koncertarrangører: Henrik Mikkelsen, RMF/RMT Musikerne: Kasper Bjerg Producenterne: Carsten Heller. Projektgrupper/Indiepladeselskaber frie koncertarrangører: Bjørn Lydén Oprindeligt udpeget Steffen Rasmussen pegede på BL. Rytmisk Udvalg: Kenneth Eg Madsen. Kulturforvaltningen: Ole Jørgensen, Lars Davidsen, Lena Øvig 5. Fremgangsmåde og tidsplan Mødebehov: Vurderet til at være 3 gange. Møderne afholdes d. 24. juni 2007 samt 18. august og 25. august 2008 i Kulturforvaltningens mødelokale, Vestergade 55, 4. etage. Der sigtes mod at gruppen er færdig med sit arbejde senest ca. 1. september - helst før og RMMÅs leder kan være ansat pr. ca. 1. november eller 1. december Afhængigheder Organiseringen og driften af produktionscentret vil afhænge af den fysiske indretning og samspillet med det nye spillested i relation til f.eks. cafedriften. Arbejdsgruppen vedrørende fysisk indretning er færdig med sit arbejde og dette vil blive præsenteret på det første møde. Arbejdsgruppen vedrørende organisering af spillestedet er næsten færdig med sit arbejde og dette vil blive præsenteret på det første møde. Dokumentation Arbejdsgruppens hovedmål er at skabe grundlaget for etableringen af en selvejende institution. Dette grundlag består bl.a. af forslag til vedtægter, en aktivitetsprofil for produktionscentret og en beskrivelse af produktionslederens stilling og krav til profil. Det er Kulturforvaltningens ansvar at de nødvendige dokumenter bliver udfærdiget. I forbindelse med hvert møde i arbejdsgruppen frem mod udarbejdelsen af dokumentationen tages der et referat efter følgende skabelon: Mødereferat Projekt: Mødeemne: Etablering af spillested og produktionscenter Organisering af produktionscenteret

19 Dato: Sted: Deltagernavne: Dagsorden: Emne Beslutning/konklusion Deadline Ansvar Hvert møde afsluttes med at godkende referatet.

20 Rytmisk Musikmiljø Århus Bilag 1 For at styrke det århusianske rytmiske musikmiljø bør der etableres tilgang til faciliteter hvor aktiviteter og ideer kan udvikles i en århusiansk kontekst. Når termen rytmisk musik anvendes, tænkes der på hele spekteret inden for rytmisk musik: Fra den traditionelle jazz til den eksperimenterende elektroniske musik. Til styring af et sådant miljø etableres en selvejende institution arbejdstitel Rytmisk Musik Miljø Århus (RMMÅ). Institutionen skal forestå styring af den del af produktionscenteret, der ikke er udlejet til etablerede institutioner eksempelvis KBB, ROSA, m.fl. Denne institution skal være et lokalt netværks- og kompetencecenter, som skal forestå rådgivning og vejledning af vækstlag udvælge de brugere som skal være i lokalerne opbygge forbindelser i det århusianske musikmiljø inddrage kommercielle og ikke-kommercielle aktører opbygge netværk nationalt og internationalt være projektopbygger og evt. projektafvikler være kontakt i forhold til bygningsmæssige forhold m.m. over for Århus Kommune Finansieringsmæssigt er der afsat 1 mio. kr. årligt til drift af produktionscenteret med virkning fra 2010, reduceret til 0,8 mio. kr. jfr. pkt Der forestilles ansat minimum en person på fuld tid. Den resterende normering kan være ad hoc eller fast tilknyttede personer. Med hensyn til indhold kom der i forbindelse med arbejdsgruppeforløbet input til hvad der bør lægges i såvel produktionscenteret som jazzspillestedet. På det sidste møde i arbejdsgruppen blev arbejdsgruppemedlemmerne tilbudt at indsende forslag til indhold. Der blev indsendt 5 forskellige kommentarer. Disse er vedlagt som bilag. Af nogle af ideerne til indholdet i produktionscenteret drevet af RMMÅ er i uprioriteret rækkefølge nævnt: medieværksted med gode Mac s og PC er, så folk kan komme og arbejde på grafik, merchandise og færdigmixe deres sidste demo workshops, clinics, konsulentbistand, debatter, pressemøder produktionslaboratorier forstået som en lille klynge fleksibelt indrettede rum, hvor det er muligt at foretage produktion af lyd mv. Rummene er kun basalt indrettet, således at man selv tager sit eget udstyr med til produktionen. Kan også anvendes til turnéproduktion samt workshops, foredrag, møder o. lign. Produktionslaboratorierne skal være så åbne over for

21 nye idéer og tiltag som overhovedet muligt. Man kunne blandt andet forestille sig forsøg med alternative koncertformer, samarbejder på tværs af musikalske genrer, fusioner mellem diverse kunstarter. I dette laboratorium er forskerne kunstnere, der afprøver forskellige muligheder for derigennem at udvikle deres produkt/udtryk eller skabe nye produkter/udtryk (evt. i samarbejde med PR-folk/erhvervsfolk/mediefolk). et musikmediecenter, som er en journalistisk redaktionsgruppe. Redaktionen har ansvaret for at der arbejdes på at udsende nyheder, reportager, historier, pressemeddelelser osv., omkring hvad der rører sig i det århusianske musikmiljø. Dette gøres via udvalgte medier, der kontinuerligt holdes opdateret. Produktionscenterets brugere kan løbende anvende Musik Medie Centerets faciliteter, computere med billed-, lyd- og grafikredigeringsprogrammer, AV- udstyr osv. De organisationer eller virksomheder, som får plads i produktionscenteret bør have ophold i centeret på samme vilkår som vil være gældende for brugere af projektlokalerne i Kulturhus Århus. Det skal sikres at der kan ske en udskiftning af brugere, således at en lejeaftale af projektlokaler/faciliteter kan revurderes ud fra en vurdering af udbytte og formål. Herigennem sikres at der sker fornyelse og videreudvikling af musikmiljøet og dermed produktionscenteret. For så vidt angår de fysiske rammer henvises der til foregående afsnit I det fremsatte forslag frigøres bygningen i Saltholmsgade, med dertil hørende mulighed for ekstra finansiering til produktionscentret for rytmisk musik eller evt. det fremtidige Godsbane projekt i tilfælde af salg eller anden indtægtsgivende funktion for denne bygning. Såfremt Saltholmsgade ikke frigøres og ROSA ikke bliver bruger i produktionscenteret er der et finansieringsproblem for det rytmiske produktionscenter. Der bør i aftalerne mellem Århus Kommune og VoxHall og det nye spillested åbnes mulighed for at produktionscentrets brugere kan komme ind på spillestederne med henblik på at afvikle workshops o. lign. ligesom spillestederne også vil kunne benytte sig af produktionscenterets faciliteter.

22 Bilag Organisation Produktionscenteret. Som nævnt ovenfor under kan der være en organisation som tager rollen som kompetencecenter med tilhørende faciliteter. Etableres Rytmisk Musik Miljø Århus (RMMÅ) vil det være den organisation som vil få ansvaret for at drive bygningens indhold bortset fra spillestederne. De faste lejere vil ikke have noget aktivitetsansvar men blive inddraget, såfremt det er relevant. RMMÅ skal være en selvejende organisation, eksempelvis organiseret som en almennyttig fond, som vil få en bestyrelse der udpeges af relevante aktører fra det århusianske musikmiljø samt Århus kommune, eksempelvis via Rytmisk Udvalg. Det er overvejet hvilken organisationsform, der anses for hensigtsmæssig: Om det skal være en kommunal organisation eller en almennyttig fond eller lignende. I den forbindelse har Kulturforvaltningen inddraget udsagn fra arbejdsgruppen samt erfaringer fra en studietur til Bergen, hvor man for ca. 8 år siden skabte organisationen BRAK, som er en organisation, der på en del måder minder om de opgaver der vil skulle varetages af produktionscenteret. BRAK fungerer som en selvejende konstruktion frigjort fra Bergen Kommune selv om man modtager et driftstilskud på 0,7 mio. Nkr. fra kommunen og 0,5 mio. Nkr. fra den norske stat. Det er både i et flertal i arbejdsgruppens og Kulturforvaltningen indtrykket at RMMÅ som selvejende institution, eksempelvis en fond, vil kunne agere bedst og mest smidigt både i forhold til det rytmiske musikmiljø og i forhold til kommunen. Der vil være situationer, hvor en organisation som RMMÅ vil skulle repræsentere miljøets synspunkter som forhandlingspartner over for kommunen. Det vil ikke være hensigtsmæssigt, at RMMÅ der er en del af den kommunale organisation. RMMÅ kommer til at indgå en flerårig aftale med Århus Kommune om vilkårene for at modtage det kommunale driftstilskud i lighed med andre kulturinstitutioner. RMMÅ vil også skulle have projektgenerator samt kunne være et ressourcested for såvel kommercielle og ikke-kommercielle aktører i det århusianske rytmiske musikmiljø. Produktionscenteret vil komme til at indeholde såvel faste lejere som projektorganisationen. Der skal skelnes mellem de faste lejere, såsom KBB, ROSA m. fl. som kommer til at betale en fast husleje, og de organisationer eller non-profit virksomheder, som får plads i produktionscenteret. Sidstnævnte bør have ophold i centeret på samme vilkår som vil være gældende for brugere af projektlokalerne i Kulturhus Århus, dvs. man betaler kun for forbrug og vedligehold. Der har i arbejdsprocessen været en kommercielt drevet virksomhed, som har rettet henvendelse til Kulturforvaltningen med henblik på at komme til at sidde i produktionscenteret, da virksomheden mener at der vil være en fordel i at sidde sammen med kreative projektgrupper og non-profit foreninger. Der vil ikke være noget til hinder for at have kommercielle virksomheder siddende i pro-

23 duktionscenteret på markedsmæssige vilkår, men der er betalingsmæssige gråzoneområder for andre underskudsgivende virksomheder, hvor vilkårene må undersøges nærmere i en senere fase Økonomi Produktionscenteret. Nedenstående tabel er kun beregnet på driften af produktionscenteret. I forhold til hele bygningskomplekset Vester Allé 15 er der et vedligeholdelsesbudget på kr., hvortil kommer et vedligeholdelsesbudget på kr. ekstra der tilføres Vester Allé 15 i forbindelse med at produktionscenteret og jazzspillestedet etableres, i alt kr. Dette beløb svarer således til 182 kr. pr. m2, hvilket er et tilfredsstillende niveau. Til produktionscenteret er der afsat en løbende driftsbevilling på 1 mio. kr. Som det fremgår af pkt og resumeet reserveres der af dette beløb, således der er kr. til driften af centeret. Eksempel budget produktionscenteret under RMMÅ PL 2007 Løn leder RMMÅ Honorarer tilknyttet personale Administration Andel af el, vand, varme Forbrug projektpladser kr kr kr kr kr. Vedligehold/anskaffelse teknisk udstyr: laboratorier, projektpladser kr. Projekter Udgifter i alt kr kr. - brugerbetaling laboratorier kr. - brugerbetalinger projektpladser kr. I alt kr.

Notat. Promus, Billedkunstcenteret, Litteraturcenteret og Scenekunstcenteret. Foretræde for Kulturudvalget

Notat. Promus, Billedkunstcenteret, Litteraturcenteret og Scenekunstcenteret. Foretræde for Kulturudvalget Notat Emne: Foretræde for Kulturudvalget Til: Kulturudvalget, til møde 5. februar 2013 Kopi til: Kopi til Aarhus Kommune Kulturforvaltningen Kultur og Borgerservice Den 1.2.2013 Promus, Billedkunstcenteret,

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 2. januar 2006. Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 2. januar 2006. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 2. januar 2006 Etablering af et forskningsbaseret produktionsnetværk inden for digital kunst og it-baserede oplevelser - med tilskud

Læs mere

Notat. Ungdomskulturhus-modeller 2014

Notat. Ungdomskulturhus-modeller 2014 Notat Til: Ungdomskulturhus-styregruppen: Esben Krægpøth, Peter Nielsen, Kim Kristensen, Niels Thåstrup, Katrine West Kopi til: Kultur- og Fritidsudvalget, Børne- og Uddannelsesudvalget Fra: Katrine West

Læs mere

Indstilling. Nye fælles løsninger caféer som samlende drivkraft. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Nye fælles løsninger caféer som samlende drivkraft. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 27. Juni 2013 Nye fælles løsninger caféer som samlende drivkraft 1. Resume Aarhus Kommune Sundhed Sundhed og Omsorg Magistratsafdelingen

Læs mere

Resultatkontrakt for foreningen bag Forbrændingen 2015 2018

Resultatkontrakt for foreningen bag Forbrændingen 2015 2018 J.nr. 15/1666 Resultatkontrakt for foreningen bag Forbrændingen 2015 2018 Aftale om tilskud til drift af Forbrændingen mellem Forbrændingen og Albertslund Kommune for perioden 1. januar 2015 31. december

Læs mere

Indstilling. Realisering af musikpolitiske initiativer. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice.

Indstilling. Realisering af musikpolitiske initiativer. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice 13. juni 2012 Aarhus Kommune Kulturforvaltningen Kultur og Borgerservice Realisering af musikpolitiske initiativer. 1. Resume Magistratsafdelingen

Læs mere

Velkommen til den 6. ordinære generalforsamling i Den Selvejende Institution Tobaksgaarden.

Velkommen til den 6. ordinære generalforsamling i Den Selvejende Institution Tobaksgaarden. BESTYRELSENS BERETNING 2009 Velkommen til den 6. ordinære generalforsamling i Den Selvejende Institution Tobaksgaarden. Lad mig sige det med det samme: I år vil vi ikke trætte forsamlingen med redegørelser

Læs mere

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Østjyllands virksomhed i 2013-2014

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Østjyllands virksomhed i 2013-2014 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Østjyllands virksomhed i 2013-2014 Denne evalueringsrapport indeholder Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musiks vurdering af

Læs mere

Formandens beretning på repræsentantskabsmødet 2013:

Formandens beretning på repræsentantskabsmødet 2013: Formandens beretning på repræsentantskabsmødet 2013: Samarbejdet i bestyrelsen. Vi har afholdt 6 bestyrelsesmøder i 2012 med deltagelse af alle medlemmer. Herudover deltager bestyrelsesmedlemmerne i mange

Læs mere

2. DEN SELVEJENDE DAGINSTITUTION HVORDAN DEN VIRKER OG DENS FREMTID

2. DEN SELVEJENDE DAGINSTITUTION HVORDAN DEN VIRKER OG DENS FREMTID 2. DEN SELVEJENDE DAGINSTITUTION HVORDAN DEN VIRKER OG DENS FREMTID For at forstå, hvordan den selvejende daginstitution virker, er det nødvendigt at starte med at se på dagtilbudsloven. Landets kommuner

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Kollegiet Gl. Køge Landevej, Københavns Kommune. Fredag den 15. oktober 2010 fra kl. 9.00

Anmeldt tilsyn på Kollegiet Gl. Køge Landevej, Københavns Kommune. Fredag den 15. oktober 2010 fra kl. 9.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Kollegiet Gl. Køge Landevej, Københavns Kommune Fredag den 15. oktober 2010 fra kl. 9.00 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg på Kollegiet

Læs mere

Perspektivplan 2. forslag

Perspektivplan 2. forslag Perspektivplan 2. forslag PRÆSENTATION AF DET GRØNLANDSKE HUS / HISTORIEN Det Grønlandske Hus (DGH) er et kontakt- og samlingssted, der tilbyder rådgivning inden for retslige, uddannelsesmæssige, integrationsmæssige

Læs mere

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2014 SÅDAN DELTAGER DU I IDÉKONKURRENCEN KORTE OG MELLEMLANGE UDDANNELSER SAMT KUNSTNERISKE DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD Regler for deltagelse Alle elever og studerende,

Læs mere

Notat. Temadrøftelse i Kulturudvalget: Frie kulturmidler, tilbagevendende begivenheder, vilkår for afvikling af kulturbegivenheder

Notat. Temadrøftelse i Kulturudvalget: Frie kulturmidler, tilbagevendende begivenheder, vilkår for afvikling af kulturbegivenheder Notat Emne: Kulturpolitik 2013-2016 Til: Kulturudvalget. Temamøde om Kulturpolitik 23.04.2013 Kopi til: Kopi til Den 15. april 2013 Temadrøftelse i Kulturudvalget: Frie kulturmidler, tilbagevendende begivenheder,

Læs mere

Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg Kommune Aalborg på Forkant Innovativ udvikling i sundhed og velfærd. Forundersøgelse. Aalborg på Forkant

Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg Kommune Aalborg på Forkant Innovativ udvikling i sundhed og velfærd. Forundersøgelse. Aalborg på Forkant Forundersøgelse - bedre sundhed og mere omsorg og pleje for færre ressourcer Udvikling af innovative sundheds- og velfærdsløsninger i Ældre- og Handicapforvaltningen i Aalborg Kommune 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Dagsorden for Socialudvalgets møde den 08. oktober 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør

Dagsorden for Socialudvalgets møde den 08. oktober 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør Dagsorden for Socialudvalgets møde den 08. oktober 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør Indholdsfortegnelse 116. Orientering fra formanden 332 117. Orientering fra administrationen 333

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Gimle

Rammeaftale om det regionale spillested Gimle Rammeaftale om det regionale spillested Gimle 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Roskilde Kommune og Fonden Gimle. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016. 3. Formål og vision

Læs mere

Regnskaber og beretninger 2013 for selvejende musikinstitutioner.

Regnskaber og beretninger 2013 for selvejende musikinstitutioner. Punkt 3. Regnskaber og beretninger 2013 for selvejende musikinstitutioner. 2014-23316. Sundheds- og Kulturforvaltningen fremsender til Sundheds- og Kulturudvalgets orientering, regnskaber og beretninger

Læs mere

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø Dato 30. januar 2015

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø Dato 30. januar 2015 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø Dato 30. januar 2015 Evaluering af and+ og videreførelse i TAP Evaluering af det 3-årige Center for Arkitektur,

Læs mere

ÅBENT UDBUD. Frist for at indgive tilbud: 10. januar 2016. Udbudsmateriale Egnsteater i Næstved Kommune

ÅBENT UDBUD. Frist for at indgive tilbud: 10. januar 2016. Udbudsmateriale Egnsteater i Næstved Kommune ÅBENT UDBUD Frist for at indgive tilbud: 10. januar 2016 Udbudsmateriale Egnsteater i Næstved Kommune KONTAKTINFORMATION Udbuddet varetages af Center for Kultur og Borgerservice i Næstved Kommune. Tilbud

Læs mere

Den gode Proces for forskningsbaseret rådgivning

Den gode Proces for forskningsbaseret rådgivning Den gode Proces for forskningsbaseret rådgivning Indledning... 1 1. To virkeligheder mødes... 1 2. Åbne og gennemsigtige procedurer omkring forskningsbaseret rådgivning... 2 Den gode Proces... 3 1 Ad hoc

Læs mere

Fokusgruppe om idrætsfaciliteter

Fokusgruppe om idrætsfaciliteter "Klik her og indsæt billede eller slet teksten" Fokusgruppe om idrætsfaciliteter En ny Sundhedspolitik I forbindelse med at Egedal Kommune er i gang med at udarbejde en ny Sundhedspolitik i tæt dialog

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE OBS!!!!!! Når du får praktiskplads ved Ung i Rudersdal, besluttes det efter forsamtalen i hvilken afdeling din praktik skal finde sted. Dette gøres for at sikre det bedst mulige match

Læs mere

3. Udbredelse af kendskabet til kunst og kultur i Furesø Kommune specielt med fokus på skolesøgende børn.

3. Udbredelse af kendskabet til kunst og kultur i Furesø Kommune specielt med fokus på skolesøgende børn. Skovhusets bestyrelse 19.03.2015 Skovhusets oplæg til brug for møde med KFIU d. 14.4.15. 1. KFIU`s beslutning Uddrag af KFIU-referat af møde d. 6 nov. 2014: Forvaltningen indstiller: 1. At udvalget godkender

Læs mere

UDSATTERÅDETS ÅRSRAPPORT 2015... 3 UDSATTERÅDETS VIRKSOMHED I 2015... 3

UDSATTERÅDETS ÅRSRAPPORT 2015... 3 UDSATTERÅDETS VIRKSOMHED I 2015... 3 Årsrapport 2015 Indhold UDSATTERÅDETS ÅRSRAPPORT 2015... 3 UDSATTERÅDETS VIRKSOMHED I 2015... 3 FOKUSOMRÅDER... 3 HELDAGSSEMINAR PÅ SANDBJEG SLOT... 4 UDADVENDTE AKTIVITETER... 5 UDSATTERÅDETS FORTSATTE

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 29. april 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 2130 Jour. nr.: 00.01A01 Ref.:

Læs mere

Indledning. Privatiseringsprocessen

Indledning. Privatiseringsprocessen Indledning Selvom jeg kun har været med i bestyrelsen og formand i et år, vil jeg gøre et forsøg på at tegne billedet af hele processen fra privatiseringen startede til i dag. Da jeg selv kom ind i bestyrelsen

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Fermaten

Rammeaftale om det regionale spillested Fermaten Rammeaftale om det regionale spillested Fermaten 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Herning Kommune og Foreningen Fermaten. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016. 3. Formål

Læs mere

Resultatkontrakt 2006

Resultatkontrakt 2006 Resultatkontrakt 2006 1. Indledning...3 2. Formål, opgaver, mission og værdier...3 3. Vision...4 4. Strategi og resultatkrav/indsatsområder...7 4.1 Resultatkrav vedr. forankring og formidling af viden:...8

Læs mere

Indhold. Indledning 3. En styrket arbejdsmiljøindsats 4. Redegørelse til beskæftigelsesministeren ( 66) 5

Indhold. Indledning 3. En styrket arbejdsmiljøindsats 4. Redegørelse til beskæftigelsesministeren ( 66) 5 Indhold Indledning 3 En styrket arbejdsmiljøindsats 4 Redegørelse til beskæftigelsesministeren ( 66) 5 Anbefalinger om nanomaterialer og arbejdsmiljø 6 Børn og unge 7 Folkemøde på Bornholm 8 ArbejdsmiljøPrisen

Læs mere

Rebild Kommune. Tilsyn på Ældreområdet i 2013

Rebild Kommune. Tilsyn på Ældreområdet i 2013 Rebild Kommune Tilsyn på Ældreområdet i 2013 Indledning Rebild Kommune har overdraget os opgaven med at udføre det lovpligtige kommunale tilsyn på Kommunens ældre- og plejecentre. Konkret drejer det sig

Læs mere

Ændringsforslag til HB s forslag til AP2015: 1.6 Natur Nationalpark Gribskov & Esrum Sø

Ændringsforslag til HB s forslag til AP2015: 1.6 Natur Nationalpark Gribskov & Esrum Sø BILAG 5-2-7 UDKAST TIL HB Dato: 11. november 2014 Til: Repræsentantskabet på mødet 22.-23. november 2014 Sagsbehandler: Michael Leth Jess, mlj@dn.dk, 31 19 32 41 Ændringsforslag til HB s forslag til AP2015:

Læs mere

8722 Hedensted Web: www.hedensted.dk. 8722 Hedensted Ansøgningsskema til Udviklingspuljen

8722 Hedensted Web: www.hedensted.dk. 8722 Hedensted Ansøgningsskema til Udviklingspuljen ? Kultur og Fritid TK:79755000 Niels Espes Vej 8 E-mail: sikkerpost@hedensted.dk 8722 Hedensted Web: www.hedensted.dk Sendestil Kultur og Fritid Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted Ansøgningsskema til Udviklingspuljen

Læs mere

for implementering af den nye borgerinddragelsespolitik. i Assens Kommune

for implementering af den nye borgerinddragelsespolitik. i Assens Kommune Udvikling og Kommunikation Implementering af borgerinddragelsespolitikken i Assens Kommune Implementering af borgerinddragelsespolitikken i Assens Kommune 1. Indledning Det fremgår af Assens Kommunes borgerinddragelsespolitik,

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Jernved Idrætsforening søger fritagelse om indfrielse af pantebrev... 4 3 Prioritering

Læs mere

Ansøgning om at være regionalt spillested i perioden 2017-2020: Tapperiet

Ansøgning om at være regionalt spillested i perioden 2017-2020: Tapperiet Ansøgning om at være regionalt spillested i perioden 2017-2020: Tapperiet 1. Indledning Denne ansøgning om at være regionalt spillested i perioden 2017-2020 indsendes elektronisk senest den 29. februar

Læs mere

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune

Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Politik for nærdemokrati i Esbjerg Kommune Godkendt i Sammenlægningsudvalget den 6. december 2006 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.1.1 Beslutning om sammenlægning af Bramming,

Læs mere

Byggeriets Arbejdsmiljøbus Projektbeskrivelse 2012-2014

Byggeriets Arbejdsmiljøbus Projektbeskrivelse 2012-2014 27. september 2011 Byggeriets Arbejdsmiljøbus Projektbeskrivelse 2012-2014 Byggeriets Arbejdsmiljøbus er en mobil konsulenttjeneste, som har til formål at formidle god arbejdsmiljøpraksis og viden om udvikling

Læs mere

Udmøntning af skolereformen i Randers Kommune

Udmøntning af skolereformen i Randers Kommune Oktober 2013 Udmøntning af skolereformen i Randers Kommune Arbejdsgruppe 1: Styrkelsen af det faglige niveau via udvikling af undervisningen A. Kommissorium Der skal udarbejdes et samlet idékatalog, som

Læs mere

Høringssvar Teaterudvalget offentliggjorde sin rapport 22. april 2010 og senest 1. juli 2010 skal Statens Kunstråd afgive et høringssvar.

Høringssvar Teaterudvalget offentliggjorde sin rapport 22. april 2010 og senest 1. juli 2010 skal Statens Kunstråd afgive et høringssvar. Statens Kunstråds høringssvar vedr. Teaterudvalgets rapport 28. juni 2010 Høringssvar Teaterudvalget offentliggjorde sin rapport 22. april 2010 og senest 1. juli 2010 skal Statens Kunstråd afgive et høringssvar.

Læs mere

Ansøgning til vækstpulje til projekter, der understøtter vækst og udvikling i Ringkøbing-Skjern Kommune

Ansøgning til vækstpulje til projekter, der understøtter vækst og udvikling i Ringkøbing-Skjern Kommune Sendes til kommunen Udfyldes af kommunen Modtaget dato Journalnummer Ringkøbing-Skjern Kommune Ansøgning til vækstpulje til projekter, der understøtter vækst og udvikling i Ringkøbing-Skjern Kommune Økonomi-

Læs mere

Vi ønsker stadig at skabe et bredt favnende FDF, faktisk endnu bredere end vi tidligere har kendt det.

Vi ønsker stadig at skabe et bredt favnende FDF, faktisk endnu bredere end vi tidligere har kendt det. Indledning: Dette dokument er udarbejdet af styregruppen bag det tidligere benævnte projekt FDF version 2.0 og skal betragtes som et debatoplæg med henblik på at målrette og styrke FDFs strategiske arbejde.

Læs mere

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Mødetidspunkt 11-08-2015 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Teknik- og Miljøudvalget 11-08-2015 17:00 1 (Åben) Kommissorium

Læs mere

Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser

Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser REFERAT Møde i: Arbejdsgruppen vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser Dato: 10. september 2015 Kl.: 9:00-12:00 Sted: Deltagere: Hvidovre Hospital, Kettegård Alle 30, 2650 Hvidovre lokale

Læs mere

Indstilling. Ombygning af det regionale spillested VoxHall og udbygning af spillestedets ventilationsanlæg supplerende finansieringsbehov. 1.

Indstilling. Ombygning af det regionale spillested VoxHall og udbygning af spillestedets ventilationsanlæg supplerende finansieringsbehov. 1. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 12. januar 2009 Ombygning af det regionale spillested VoxHall og udbygning af spillestedets ventilationsanlæg supplerende 1. Resume

Læs mere

DOF GUIDE TIL STRATEGISK FUNDRAISING. Udarbejdet af TILSKUDSBASEN.DK

DOF GUIDE TIL STRATEGISK FUNDRAISING. Udarbejdet af TILSKUDSBASEN.DK DOF GUIDE TIL STRATEGISK FUNDRAISING Udarbejdet af TILSKUDSBASEN.DK 2014 STRATEGISK FUNDRAISING Strategisk fundraising bør være en integreret del af foreningens daglige kultur. Den strategiske fundraising

Læs mere

ET BUD PÅ ScEnEkUnSTEnS

ET BUD PÅ ScEnEkUnSTEnS ET BUD PÅ ScEnEkUnSTEnS kompetencecenter kompetencecenter for DanSk ScEnEkUnST Et kompetencecenter er tænkt som et supplement til eksisterende konstruktioner og organisationer, der hjælper scenekunsten

Læs mere

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018.

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018. STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018. OM STRATEGIEN 2/12 Baggrund Sundheds- og Kulturudvalget har ønsket en analyse af Aalborg Kommunes rytmiske musikliv som grundlag

Læs mere

NOTAT. Sagsfremstilling til mødet den Sag: P Michael Vinther/Evald Iversen Plan og kultur

NOTAT. Sagsfremstilling til mødet den Sag: P Michael Vinther/Evald Iversen Plan og kultur Sagsfremstilling til mødet den 17 12 2008 Sag: 04.04.00-P20-7-08 Michael Vinther/Evald Iversen Plan og kultur 05-12-2008 Indledning Der har siden medio 2007 været arbejdet på at skabe rammer for etablering

Læs mere

2. Beløb der søges finansieret af Udviklings- og markedsføringspuljen: 100.000 kr Hvilket beløb søges fra Udviklings- og markedsføringspuljen:

2. Beløb der søges finansieret af Udviklings- og markedsføringspuljen: 100.000 kr Hvilket beløb søges fra Udviklings- og markedsføringspuljen: Ansøgningsskema Dette skema skal udfyldes ved ansøgning til Udviklings- og markedsføringspuljen. Der må gerne vedlægges bilag, men ansøgningsskemaet skal give et kort, præcist, samlet overblik over projektet.

Læs mere

Skole- Kulturudvalget Aalborg Kommune Godthåbsgade 8 9400 Nørresundby. Att.: Lis Rom Andersen

Skole- Kulturudvalget Aalborg Kommune Godthåbsgade 8 9400 Nørresundby. Att.: Lis Rom Andersen Skole- Kulturudvalget Aalborg Kommune Godthåbsgade 8 9400 Nørresundby Att.: Lis Rom Andersen Ansøgning om økonomisk støtte til by-kunst projektet WE AArt. Vedlagt: Bilag 1 Et udvalg af potentielle kunstnere

Læs mere

Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget. Til stede: Afbud fra: Dagsorden

Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget. Til stede: Afbud fra: Dagsorden Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget Referat af mødet den 21. april 2010 Ref: HS Dato: 6. maj 2010 Til stede: Afbud fra: Carl-Vilhelm Rasmussen, NRGI (Dansk Energi) Bjarne H Jensen, Naturgas Midt-Nord

Læs mere

Til stede: Karen, Andreas, Louise, Karina, Dorthe, Christina, Søren, Vibeke, Marie Ikke til stede: Daniel, Marie, Anna

Til stede: Karen, Andreas, Louise, Karina, Dorthe, Christina, Søren, Vibeke, Marie Ikke til stede: Daniel, Marie, Anna Odense Lokalgruppe Referat af grupperådsmøde den 21. september 2005 Til stede: Karen, Andreas, Louise, Karina, Dorthe, Christina, Søren, Vibeke, Marie Ikke til stede: Daniel, Marie, Anna Referent: Karina

Læs mere

Småøernes Aktionsgruppe

Småøernes Aktionsgruppe Vejledning om støtte via Småøernes Aktionsgruppe Vi støtter projekter, som viser nye veje og skaber fremskridt på de 27 småøer synliggør muligheder og kvaliteter på småøerne styrker samarbejde og fællesskab

Læs mere

Revideret kommissorium

Revideret kommissorium Center Familie og Handicap Journalnr: 27.00.00-G01-20-15 Ref.: Tanja Lillelund Telefon: 99887609 E-mail: tali@rebild.dk Dato: 22-12-2015 Revideret kommissorium Projekt: Fælles indsats Stamoplysninger Center/afdeling

Læs mere

Samarbejdsaftale. for perioden 2015-2017 mellem Svendborg Kommune og Borgerforeningen Kulturhus Svendborg

Samarbejdsaftale. for perioden 2015-2017 mellem Svendborg Kommune og Borgerforeningen Kulturhus Svendborg Samarbejdsaftale for perioden 2015-2017 mellem Svendborg Kommune og Borgerforeningen Kulturhus Svendborg Indholdsfortegnelse 1. Formål 2. Aftalens parter 3. Kontaktdata 4. Vedtægter 5. Ledelse og organisation

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNE DEMOKRATIEKSPERIMENTARIET BORGERINDDRAGELSE. Anders Lauritsen, Strategi og Udvikling Michael Suhr, Byrådet Holbæk Kommune

HOLBÆK KOMMUNE DEMOKRATIEKSPERIMENTARIET BORGERINDDRAGELSE. Anders Lauritsen, Strategi og Udvikling Michael Suhr, Byrådet Holbæk Kommune HOLBÆK KOMMUNE DEMOKRATIEKSPERIMENTARIET BORGERINDDRAGELSE Anders Lauritsen, Strategi og Udvikling Michael Suhr, Byrådet Holbæk Kommune > Holbæk Kommune Fakta om Holbæk Kommune Ca. 70.000 indbyggere 60

Læs mere

Mødelokale 0.27 (Partirum, Frederikshavn Rådhus)

Mødelokale 0.27 (Partirum, Frederikshavn Rådhus) Referat Ældrerådet Ordinært møde Dato 11. december 2012 Tid 09:00 Sted NB. Mødelokale 0.27 (Partirum, Frederikshavn Rådhus) Under pkt. 3 deltager afdelingsleder Birgitte Kvist, Sundhedsfremme og forebyggelse.

Læs mere

Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune

Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune FURESØ KOMMUNE Børneunderudvalg 4. oktober 2006, Kl. 17.30 Møde nr. 10 Mødelokale 1, Rådhuset, Farum Kommune Medlemmerne mødte med undtagelse af Lisbeth Harsvik (A), som havde meldt afbud. Berit Torm (V)

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 26. februar 2015. Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Nørager Ældrecenter, Anlægsvej 10, 9610 Nørager. Møde slut: 12.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 26. februar 2015. Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Nørager Ældrecenter, Anlægsvej 10, 9610 Nørager. Møde slut: 12. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Nørager Ældrecenter, Anlægsvej 10, 9610 Nørager Møde slut: 12.30 Fraværende: Poul Larsen 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 18 sprotokol fra sidste

Læs mere

Udviklingsprojekt CENTER FOR ART+TECH COPENHAGEN HUB

Udviklingsprojekt CENTER FOR ART+TECH COPENHAGEN HUB Udviklingsprojekt CENTER FOR ART+TECH COPENHAGEN HUB Store potentialer i krydsfeltet mellem kunst og teknologi D.O.U.G. the drawing robot - Synkroniseret med menneskelig bevægelse Helsingør Kommunes Byråd

Læs mere

Samskabelse på den gode måde

Samskabelse på den gode måde PROJEKTBESKRIVELSE Samskabelse på den gode måde Baggrund for projektet I de seneste år er den danske velfærd under stadig stigende pres. Pres forstået som prioritering af at få velfærdskronerne til at

Læs mere

Bevillingssystemer i Danmark

Bevillingssystemer i Danmark Bevillingssystemer i Danmark Mandag den 18. januar 2016 kl. 9-12 Den Danske Scenekunstskole Jens Christian Jensen, Projektcentret i Dansehallerne mail: jcj@dansehallerne.dk, telefon 33 88 80 31 www.dansehallerne.dk

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN 2015 GODSET PRÆSENTATION RESULTATER MÅL OG HANDLING VISIONER RESULTATER 2014, MÅL OG HANDLINGER 2015. Jens Holms Vej 5.

VIRKSOMHEDSPLAN 2015 GODSET PRÆSENTATION RESULTATER MÅL OG HANDLING VISIONER RESULTATER 2014, MÅL OG HANDLINGER 2015. Jens Holms Vej 5. GODSET Jens Holms Vej 5 6000 Kolding T: 7979 1060 M: godset@kolding.dk W: www.godset.net PRÆSENTATION RESULTATER MÅL OG HANDLING VISIONER VIRKSOMHEDSPLAN 2015 RESULTATER 2014, MÅL OG HANDLINGER 2015 Godsets

Læs mere

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Udarbejdet 2018.

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Udarbejdet 2018. STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Udarbejdet 2018. OM STRATEGIEN 2/10 Baggrund Sundheds- og Kulturudvalget har ønsket en analyse af Aalborg Kommunes rytmiske musikliv som grundlag for at drøfte

Læs mere

JOB- OG KRAVPROFIL REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE. Byrådet forventes endeligt at godkende stillingens oprettelse den 27. august 2014 JOB- OG KRAVPROFIL

JOB- OG KRAVPROFIL REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE. Byrådet forventes endeligt at godkende stillingens oprettelse den 27. august 2014 JOB- OG KRAVPROFIL REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE Byrådet forventes endeligt at godkende stillingens oprettelse den 27. august 2014 1 JOB OG FRITIDS- OG UNGDOMSSKOLECHEF Børn og Unge, Aarhus Kommune, søger en fritids- og ungdomsskolechef

Læs mere

Projektbeskrivelse: Fagligheder på beskæftigelsesområdet

Projektbeskrivelse: Fagligheder på beskæftigelsesområdet Projektbeskrivelse: Fagligheder på beskæftigelsesområdet Baggrund for projektet Projektet startede på idéplan i foråret 2014 og blev yderligere aktualiseret ved reformen på beskæftigelsesområdet, der blev

Læs mere

REFERAT AF 5. MØDE I MMS STUDIENÆVN VED FORSVARSAKADEMIET TORSDAG DEN 14. DECEMBER 2015 kl. 12.30

REFERAT AF 5. MØDE I MMS STUDIENÆVN VED FORSVARSAKADEMIET TORSDAG DEN 14. DECEMBER 2015 kl. 12.30 FORSVARSAKADEMIET REFERAT AF 5. MØDE I MMS STUDIENÆVN VED FORSVARSAKADEMIET TORSDAG DEN 14. DECEMBER 2015 kl. 12.30 DELTAGERE: Videnskabeligt Personel: OK Peter Holgersen (Formand) MJ Claus Rohde FULDM

Læs mere

Job- og kravprofil. HR- og kommunikationschef Børn og Unge, Aarhus Kommune

Job- og kravprofil. HR- og kommunikationschef Børn og Unge, Aarhus Kommune Job- og kravprofil HR- og kommunikationschef Børn og Unge, Aarhus Kommune Børn og Unge søger en forvaltningschef til at stå i spidsen for det strategiske arbejde med mennesker, kultur og samarbejde i hele

Læs mere

Valgavis. Bilag til dagsordenens punkt 7, Maj 2016

Valgavis. Bilag til dagsordenens punkt 7, Maj 2016 Valgavis Bilag til dagsordenens punkt 7, Maj 2016 Bodil Nielsen Blegdammen, Roskilde Kandidat til posten som næstformand Jeg bidrager med mit kendskab til branchen, min indsigt i organisationen og med

Læs mere

I N V E S T E R I N G I K A P I T A L F O N D E K A N M E D F Ø R E F A S T D R I F T S S T E D F O R U D E N L A N D S K E D E L T A G E R E

I N V E S T E R I N G I K A P I T A L F O N D E K A N M E D F Ø R E F A S T D R I F T S S T E D F O R U D E N L A N D S K E D E L T A G E R E 20. oktober 2014 I N V E S T E R I N G I K A P I T A L F O N D E K A N M E D F Ø R E F A S T D R I F T S S T E D F O R U D E N L A N D S K E D E L T A G E R E Indledning For udenlandske investorer vil

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 11. april 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Temadrøftelse 11.04.12...2 3. KF- Ansøgning

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Rethink Business REuse WAste Ressources Aarhus (REWARA)

Resultatkontrakt. Vedrørende. Rethink Business REuse WAste Ressources Aarhus (REWARA) Resultatkontrakt Vedrørende Rethink Business REuse WAste Ressources Aarhus (REWARA) Region: Region Midtjylland Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Ean-nr: 5 798 002 763 850 Kontaktperson: Christian

Læs mere

GUIDE. Sådan starter I en ny forening

GUIDE. Sådan starter I en ny forening GUIDE Sådan starter I en ny forening Udskrevet: 2016 Sådan starter I en ny forening Et formål, en bestyrelse, et sæt vedtægter og et stiftende møde - det er alt, hvad I behøver for at starte en forening.

Læs mere

Tønder Festival som kulturelt Fyrtårn 2015-16: Grænseoverskridende kulturmøde i børnehøjde og Talentudvikling i verdensklasse

Tønder Festival som kulturelt Fyrtårn 2015-16: Grænseoverskridende kulturmøde i børnehøjde og Talentudvikling i verdensklasse Tønder Festival som kulturelt Fyrtårn 2015-16: Grænseoverskridende kulturmøde i børnehøjde og Talentudvikling i verdensklasse 1. Baggrunden for projektet På baggrund af et ekstremt bæredygtigt samarbejde

Læs mere

Bilag til ansøgning til Statens Kunstråds Litteraturudvalg.

Bilag til ansøgning til Statens Kunstråds Litteraturudvalg. Bilag til ansøgning til Statens Kunstråds Litteraturudvalg. Uddybelse af idéer: Nobelprisen i litteratur - Et seminar om litterær kvalitet De fleste læsere kan fornemme, genkende og identificere litterær

Læs mere

Konkretiseret Handlingsplan 2012-2016

Konkretiseret Handlingsplan 2012-2016 Bilag 5 til punkt 9 Konkretiseret Handlingsplan 2012-2016 Område Mål Opgaver Værdier Ansvarligt udvalg Status 15/1-15 Overordnede mål Et fælleskab der skal vokse i tæt relation til arbejderbevægelsen.

Læs mere

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Pkt.nr. 11 Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget 1. at punkterne 12.112.11, pkt. 12,17,

Læs mere

Resultatkontrakt for Videns- og Forskningscenter for Alternativ Behandling 2005

Resultatkontrakt for Videns- og Forskningscenter for Alternativ Behandling 2005 Resultatkontrakt for Videns- og Forskningscenter for Alternativ Behandling 2005 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Formål, opgaver, mission og værdier... 2 3. Vision... 3 4. Strategi og resultatkrav/indsatsområder...

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet

Region Midtjylland Regionssekretariatet Region Midtjylland Regionssekretariatet Viborg, den 28. februar 2013 /LOHOLK Referat af møde i demokratiudvalget den 20. februar 2013 kl. 13:00 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse af referat

Læs mere

Odense Kommunes. Mennesket før handicappet - et liv på egne præmisser

Odense Kommunes. Mennesket før handicappet - et liv på egne præmisser Odense Kommunes Handicappolitik Mennesket før handicappet - et liv på egne præmisser Odense Kommunes Handicappolitik Odense Kommunes Handicappolitik Mennesket før handicappet et liv på egne præmisser Udgivet

Læs mere

Kommunalbestyrelsen besluttede, at der kan fastsættes to - årlige mål med årlig opfølgning.

Kommunalbestyrelsen besluttede, at der kan fastsættes to - årlige mål med årlig opfølgning. Pkt.nr. 3 Kontraktstyring: mål 2010 skoleudvalget Fritidshjem, klubber, PC og PPR 697164 Indstilling: Skole og Kulturforvaltningen indstiller til Skoleudvalget, Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen 1.

Læs mere

Drømmen om et kulturhus på landet

Drømmen om et kulturhus på landet Huset på Næsset Drømmen om et kulturhus på landet I Udby fik lokale ildsjæle idéen om at lave et gammelt elværk om til kulturhus og med et stort og langvarigt engagement er drømmen nu gjort til virkelighed.

Læs mere

Orienteringsnotat til Økonomiudvalget vedr. indgåelse af kontrakt om Mentorordning 2015-18

Orienteringsnotat til Økonomiudvalget vedr. indgåelse af kontrakt om Mentorordning 2015-18 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Sikker By NOTAT Til Økonomiudvalget Orienteringsnotat til Økonomiudvalget vedr. indgåelse af kontrakt om Mentorordning 2015-18 Jf. vedlagte indstilling

Læs mere

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet

PRAKTIKBESKRIVELSE. A. Beskrivelse af praktikstedet PRAKTIKBESKRIVELSE OBS!!!!!! Når du får praktiskplads ved Ung i Rudersdal, besluttes det efter forsamtalen i hvilken afdeling din praktik skal finde sted. Dette gøres for at sikre det bedst mulige match

Læs mere

Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3

Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 7. november 2012 kl. 13:00 i Mødelokale 3 Afbud fra/fraværende: Mødet hævet kl.: 15.10 Indkaldte: kl. 13.00 repræsentanter fra Aftenskolesamrådet, pkt. 87 kl. 13.45

Læs mere

HVORDAN KAN DESIGNPROCESSEN UNDERSTØTTE UDVIKLING AF FREMTIDENS PLEJEHJEM?

HVORDAN KAN DESIGNPROCESSEN UNDERSTØTTE UDVIKLING AF FREMTIDENS PLEJEHJEM? HVORDAN KAN DESIGNPROCESSEN UNDERSTØTTE UDVIKLING AF FREMTIDENS PLEJEHJEM? PROCES- & YDELSESBESKRIVELSE Nærværende udkast til en proces- & ydelsesbeskrivelse er udarbejdet på baggrund af et møde mellem

Læs mere

Rebild Kommune Kulturpolitik Forslag til nye fokusområder og handlingsplaner Værdigrundlag

Rebild Kommune Kulturpolitik Forslag til nye fokusområder og handlingsplaner Værdigrundlag Rebild Kommune Kulturpolitik Forslag til nye fokusområder og handlingsplaner Værdigrundlag Rebild Kommunes kulturpolitik har til formål at støtte og stimulere borgernes trivsel og aktive deltagelse i lokalsamfundets

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION ROSA DANSK ROCK SAMRÅD

VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION ROSA DANSK ROCK SAMRÅD VEDTÆGTER FOR DEN SELVEJENDE INSTITUTION ROSA DANSK ROCK SAMRÅD 1: NAVN OG HJEMSTED Stk. 1: Den selvejende institutions navn er ROSA Dansk Rock Samråd, dannet 23. august 1981, herefter kaldet ROSA. Stk.

Læs mere

Bliv frivillig til World Cup og VM i maraton kano/kajak 2012 og 2013.

Bliv frivillig til World Cup og VM i maraton kano/kajak 2012 og 2013. Bliv frivillig til World Cup og VM i maraton kano/kajak 2012 og 2013. Kære ven Danmark har en lang og stærk tradition indenfor kano og kajaksport, men ikke desto mindre er det en del år siden vi sidst

Læs mere

Generalforsamlingen i LOS, 2014

Generalforsamlingen i LOS, 2014 Generalforsamlingen i LOS, 2014 Til dagsordenens punkt 6: Drøftelse af dilemma I forbindelse med vedtagelsen af Strategi for LOS på sidste års generalforsamling blev det besluttet, at bestyrelsen skulle

Læs mere

FILMFESTIVAL & Læring gennem animation - et tilbud til folkeskoler

FILMFESTIVAL & Læring gennem animation - et tilbud til folkeskoler FILMFESTIVAL & Animeret Medieservice Læring gennem animation - et tilbud til folkeskoler Animeret Medieservice & Filmfestival Animeret Medieservice er opbygget som en abonnementsservice, der kan tilpasses

Læs mere

Referat Erhvervsudvalget's møde Torsdag den 13-10-2011 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3

Referat Erhvervsudvalget's møde Torsdag den 13-10-2011 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3 Referat Erhvervsudvalget's møde Torsdag den 13-10-2011 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3 Deltagere: Henrik Nielsen, Bjarne Hansen, Christian Kaastrup, Grete Schødts, Morten Petersen Indholdsfortegnelse Sag Tekst

Læs mere

Aftalen indeholder også et afsnit om indsatsområder for 2015 og 2016. Her er der aftalt:

Aftalen indeholder også et afsnit om indsatsområder for 2015 og 2016. Her er der aftalt: Haderslev Idrætsråd Nyhedsbrev juni 2015 Vi har indgået en samarbejdsaftale med Haderslev Kommune Det er nu et par måneder siden vi sidst har givet lyd fra os men det betyder bestemt ikke at vi har ligget

Læs mere

Ansøgningsteknik konkrete redskaber og teknikker

Ansøgningsteknik konkrete redskaber og teknikker Ansøgningsteknik konkrete redskaber og teknikker Onsdag den 27. januar 2016 kl. 9-11 Den Danske Scenekunstskole Jens Christian Jensen, Projektcentret i Dansehallerne mail: jcj@dansehallerne.dk, telefon

Læs mere

Erhvervs- og Turismepolitik

Erhvervs- og Turismepolitik Erhvervs- og Turismepolitik Fredensborg Kommune 2013-2016 l Godkendt af Byrådet den 24. juni 2013 1 Forord Det er med stor fornøjelse og glæde, at vi på vegne af Fritids- og Erhvervsudvalget og Kultur-

Læs mere

vejledning til Ansøgningsskema

vejledning til Ansøgningsskema Side 1 af 2 Den vilde idé Beboere, beboergrupper og ildsjæle kan søge om støtte til en vild idé, som giver nye og inspirerende fælles faciliteter. vejledning til Ansøgningsskema Realdania-kampagnen DET

Læs mere

Socialøkonomisk virksomhed

Socialøkonomisk virksomhed Socialøkonomisk virksomhed Case - Magneten René Risom Johansen & Jens Christian Kobberø 50i180 i Frederiksberg Kommune Marts 2015 Indledning Denne rapport er blevet til under projektet 50 akademikere i

Læs mere

Samarbejdsaftale 2012-2014. mellem Svendborg Kommune og Borgerforeningen Kulturhus Svendborg

Samarbejdsaftale 2012-2014. mellem Svendborg Kommune og Borgerforeningen Kulturhus Svendborg Samarbejdsaftale 2012-2014 mellem Svendborg Kommune og Borgerforeningen Kulturhus Svendborg Indholdsfortegnelse 1. Formål 2. Aftalens parter 3. Kontaktdata 4. Vedtægter 5. Ledelse og organisation 6. Hjemsted,

Læs mere

Referat - Dansk Squash Forbund Mødegruppe:

Referat - Dansk Squash Forbund Mødegruppe: Referat - Dansk Squash Forbund Mødegruppe: Elite- og Uddannelsesudvalget Dato 2806-2011 Sted Nykredit, Kalvebod Brygge Deltagere Lars Guldbrandt (), Bo Christiansen (BC), Henning Hansen (HH), Karina Hørdum

Læs mere