Dansk Taekwondo Forbunds Talent- og Elitestrategi

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dansk Taekwondo Forbunds Talent- og Elitestrategi"

Transkript

1 Dansk Taekwondo Forbunds Talent- og Elitestrategi Opdateret d Glædende d

2 Formål Dansk Taekwondo Forbunds sportslige strategi har til formål at beskrive de definitioner, målsætninger og satsningsområder indenfor talent- og elitearbejdet i Dansk Taekwondo i perioden 2019 til Den sportslige strategi tager udgangspunkt i den virkelighed vores klubber, udviklingscentre og landshold står i på nuværende tidspunkt. Den skal fungere som et blik på den retning, specifikke indsatser og tiltag, der skal være med til at løfte vores talent- og elitearbejde frem mod Strategien er udarbejdet på baggrund af de tidligere erfaringer, der er gjort i Dansk Taekwondo forbund i perioden Den sportslige strategi er udformet som en dynamisk strategi, der er fleksibel og justerbar i forhold til den situation vores talent- og elitearbejde måtte være i. Det er derfor et ønske fra Dansk Taekwondo Forbund, at strategien udformes med udgangspunkt i både kvalitative og kvantitative indsatser. Strategien indeholder desuden de konkrete handlinger, der skal foretages ud fra en given strategisk indsats. Udformningen af den sportslige strategi er varetaget af Talent- og Eliteudvalget for Teknik samt sparring med Det Sportslige Udvalg bestående af udviklingscentrenes cheftrænere og landstræneren for Teknik. Derudover har Dansk Taekwondo Forbunds udviklingskonsulent også fungeret som sparring.

3 Indledning Dansk Taekwondo Forbunds sportslige strategi tager udgangspunkt i den videre proces omkring udviklingen af vores talentudviklingsprogram gennem udviklingscentrene og opbygning samt styrkelse af vores eliteudviklingsprogram gennem arbejdet med landsholdet. For Dansk Taekwondo Forbund er arbejdet med talent og elite et område, der har et stort sammenhæng når det kommer til udvikling. Men der er en klar opdeling i forhold til satsningen på, at opnå medaljer ved mesterskaber for de forskellige aldersgrupper. Dansk Taekwondo Forbunds talent- og elitearbejde har til formål at skaffe medaljer fra højeste internationale seniormesterskaber, specifikt med fokus på EM, VM. Der er tale om en langsigtet proces, hvor udviklingen af miljøer skal være med til at opnå de ønskede resultater. For at sikre denne udvikling har TEU Teknik udpeget tre strategiske områder, som skal være guidelines for den daglige indsats i Dansk Taekwondo Forbunds talent- og elitearbejde. Disse strategiske områder er alle fulgt af en årlig prioritering af de indsatser, der er nødvendige for at opnå de ønskede resultater.

4 Definition af talent og eliteatleter i DTaF Talentdefinition Talentgruppen for teknik er ungdomsudøvere, der har potentiale Jf. talentidentifikations kriterierne. Til at blive eliteudøvere. Udøverne er er i alderen, år. Talentgruppen kan også rumme de atleter der er over 18 år, men som ikke opfylder elitudøverkravene. Talentudvikling Talentudvikling af atleter i Dansk Taekwondo er udøvere, der har potentiale til at blive atleter på højeste internationale seniorniveau. Dansk Taekwondo Forbund tror på, at vi kan udvikle atleterne så de kan opnå de ønskede kompetencer for at have succes. Definitionen talent skal derfor ses i en større kontekst, og DTaF ønsker derfor at se bredt på konceptet omkring talent. Talentidentifikation er ikke en prioritering, men det er med til at give en forståelse for nogle af de parametre, der kan være i spil når der skal arbejdes med talenterne Motoriske potentialer kropslig intelligent, kropsstilling Fysiske potentialer høj, stærk, hurtig, elasticitet i kroppen, smidighed, eksplosivet Psykologiske potentialer indstilling/ engagement, udstråling, fokusering Sociologiske potentialer indsats, trænbarhed, konkurrence Elitedefinition Elitegruppen for Teknik er seniorudøvere i under 30 og Under 40 gruppen, der har potentiale til at opnå en top-8-placering ved EM eller VM. Dette gælder også for Freestyle grupper, Par og Synkron. Eliteudvikling Eliteudvikling af atleter i Dansk Taekwondo, er udøvere der har været en del af talentgruppen og som har vist potentiale ved at have præsteret resultater på højeste internationale seniorniveau og ved at have vist vedvarende engagement i forhold til træning (DTaF, ATK 2014 s. 31). Dansk Taekwondo Forbund vil stadig arbejde for den videre udvikling af atleten, således at der er sammenhæng mellem sport og hverdagen Eliteatleter i DTaF er kendetegnet ved at have opnået et top-8-resultat ved gældende mesterskaber og have en træningsmængde på ca. 20 timer ugentligt. Masterdefinition Mastergruppen Under 50 Division(41-50), Under 60 Division(51-60), Over 60 Division for Teknik er udøvere der tilhører gruppen Under 50, Under 60 og Over 60, der har potentiale til at opnå en top-8-placering ved EM eller VM. Gruppen er identificeret ved at have opnået et top-8-resultat og have en træningsmængde på ca. 10 timer ugentligt.

5 Dansk Taekwondo Forbunds satsning for talent- og elitearbejdet med Cadet, Junior og Senioratleter. At være blandt de bedste nationalt og internationalt kræver dygtige atleter, og Dansk Taekwondo Forbund anerkender at have et ansvar overfor atleternes langsigtede udvikling. Nedenfor fremgår forbundets forskellige satsninger og retninger for cadet, junior og senior. Dette er gjort for at give et overblik over DTaFs officielle tanker omkring satsningen i de enkelte grupper. Cadet Cadetgruppen i DTaF skal ses som fremtiden indenfor Dansk Taekwondo. Derfor er den langsigtede udvikling af atleten i fokus. Forbundet ser gruppens proces som det primære fokus, hvor opdragelsen til at være atlet starter. Derfor skal der i træningen være særlig opmærksomhed på, at atleten ikke skal betragtes som senior og skal derfor heller ikke træne efter samme mængde og standarder. Der skal være plads til den brede udvikling af atleten (sen-specialisering). Cadetgruppens deltagelse ved mesterskaber ses som et led i den langsigtede udvikling, hvor processen og ikke resultatet hyldes. Junior Juniorgruppen i DTaF er atleter, der gennem deres arbejde i cadetgruppen er klar til den næste fase indenfor deres Taekwondo. Den langsigtede udvikling af atleten er stadig et fokus, men der kan nu arbejdes mere specialiseret med atleten i forhold til teknikker og taktik. Der er i denne gruppe særlig opmærksomhed på at øge træningsmængden på og uden for banen. Forbundet ønsker stadig et fokus på de procesorienterede mål. Juniorgruppens deltagelse ved mesterskaber ses stadig som et led i den langsigtede udvikling. Gruppen udfordres samtidig på at præstere i et stresset konkurrencemiljø, dog med et fortsat ønske om fokus på proces og opgaver. Senior Seniorgruppen i DTaF er atleter, der har opnået det nødvendige niveau til at deltage på højeste internationale niveau (Jf. Elite definitionen). Den langsigtede satsning er stadig i fokus, men seniorgruppen arbejder ud fra nogle specifikke kortsigtede satsninger i forhold til mesterskabsdeltagelse. Atleterne arbejder fokuseret og konkret på at hente medaljer ved EM, VM. Der er stort fokus på resultaterne, men det er processen der skal drive den enkelte atlet. De er i forbundet betragtet som den øverste satsning i forhold til mesterskaber. Master Mastergruppen i DTaF er atleter der stadig præstere på højt internationalt niveau. Der er et ønske om at bibeholder disse atleter, som en del at Dansk Taekwondo Forbunds talent- og elitearbejde. Dette er begrundet i den viden og erfaring disse atleter har, der kan være med til at fremme vores talent og elitemiljøer. Mastergruppens satsning i mesterskaber er ikke top prioritet, men gruppen kan deltage i mesterskaber.

6 Medalje, Talent og Elitesatsning i Teknik under DTaF Figuren viser Dansk Taekwondo Forbunds prioritering af grupperne inden for talent - og elitearbejdet samt den ønskede medaljesatsning.

7 Strategiens satsningsområder Styrkede udviklingsmiljøer Her arbejder vi sammen om udviklingen af stærke udviklingscentre, som kan skabe grundlag for en fødekæde af talenter med internationalt resultat perspektiv. Vi ønsker ligeledes et sammenspil mellem udviklingscentrene, klubberne og forbund, så vi skaber det bedste miljø for os alle. Vi tager afsæt i Team Danmark og Danmarks Idrætsforbunds værdisæt for talentudviklingsmiljøer. Kompetence- og vidensudvikling Her arbejder vi sammen for at øge videns- og kompetenceniveauet blandt trænere, forældre og ledere, så vi kan sikre et større potentiale for at opnå medaljer på højeste internationale niveau. Med fokus på trænernes og lederens individuelle kompetencer vil vi skabe et miljø, hvor sparring og nytænkning kan være med til at løfte andre træneres kompetencer. Vi anerkender fællestræk og forskellighed og giver rum til løsningen af problemstillinger inden for dansk talent- og eliteudvikling. Resultatsatsning Her arbejder vi med at udvikle rammerne for det Danske Taekwondo Landsholds udvikling, så der kan vindes medaljer på højeste internationale seniorniveau ved EM, VM og OL. Gennem målrettede landsholdsaktiviteter med øgede kvalitetstræninger og fokus på samlinger og sparring på højeste niveau ønsker vi at opnå resultater som et samlet hold.

8 Konkrete målsætninger for Dansk Taekwondo Talent og Elitestrategi Udviklingsmiljø Kompetencer og viden Resultat satsning Revidering af UC konceptet Uddannelse af UC trænere og Landsholdstrænere 3 Top-4-placering ved Senior EM i Top-5-placering ved Senior EM i 2019 i Par 1 Top-5-placering ved Senior EM i 2019 i Freestyle Oprettelse af nye UC Sammenhæng mellem UC og Landshold Øge antallet af atleter i UC. Udvikle retning for Cadet, Junior og Senior Landshold Udvikling af Freestill træning i UC. Udvikling af miljøet omkring UC (fysisk, mental og kost mm) Opkvalificering af UC trænereog Landsholdstrænerekompetencer Samarbejde mellem trænere, ledelse og forbund Udvikling af GMP for Senior gruppe Årlige møder mellem UC, klubber og forbund Udvikling af kompetencer af trænere inden for freestill 2 Top-8-placering ved Senior VM i Top-8-placering ved Senior VM i 2020 i Par 1 Top-8-placering ved Senior VM i 2020 i Freestyle 3 Top-3-placering ved Senior EM i Top-3-placering ved Senior EM i 2021 i par Par 2 Top-3-placering ved Senior EM i 2021 i Freestyle 2 Top-5-placering ved Senior VM i Top-5-placering ved Senior VM i 2022 i Par 1 Top-5-placering ved Senior VM i 2022 i Freestyle 3 Top-3-placering ved Senior EM i Top-3-placering ved Senior EM i 2023 i par Pair 3 Top-3-placering ved Senior EM i 2023 i Freestyle 2 Top-3-placering ved Senior VM i Top-3-placering ved Senior VM i 2022 i par 1 Top-3-placering ved Senior VM i 2022 i Freestill

9 Prioriterede indsatser for Dansk Taekwondo Talent og Elitestrategi i 2019 Styrket udviklingsmiljøer Handling Ansvarlig Hvornår 1 UC konceptet revideres TEU og Arbejdsgruppe Primo UC konceptet skræddersys til teknik Landstrænere og UC Primo 2019 cheftræner 3 Træningsanbefalinger for Cadet, Junior og Landstræneren Medio 2019 Senior 4 Udtagelseskriterier til landsholdet TEU og UC cheftrænere Medio 2019 udarbejdes/ revideres 5 Udtagelseskriterier til UC revideres/ opdateres TEU, UC cheftrænere og Landstræner Medio 2019 Kompetence- og vidensudvikling Handling Ansvarlig Hvornår 1 Kompetenceplan for alle UC trænere og TEU og udviklingskonsulent Medio 2019 Landsholdstrænere 2 Uddannelsesplan for UC trænere og Landsholdstrænere TEU og udviklingskonsulent Medio Udarbejdelse af Balancescore TEU, landstrænere og UC Cheftræner Medio GMP for senior udøvere TEU og udviklingskonsulent Ultimo 2019

10 Udtalelseskriterier til Udviklingscenter for Teknik Processen i at blive optaget på et udviklingscenter, starter med en indstilling fra din egen klubtræner til det pågældende udviklingscenters cheftræner/administration. Efter indstillingen vil udøveren herefter blive inviteret med til en åben UC træning. Inden træningen vil udøveren og dennes klubtræner få tilbudt en startsamtale med UC cheftræneren. Til mødet vil man typisk få en beskrivelse af hvilke krav der er til at være medlem af et UC, samt hvad der kan forventes af udviklingscenteret. Ved den efterfølgende åbne UC træning vil UC cheftræneren have mulighed for at se udøverens sportslige niveau. Når træningen er færdig vil udøver og klubtræner i samarbejde med UC cheftræneren tage en snak om muligheden for at blive en del af udviklingscenteret. For at blive en del af et UC er der nogle krav til dig som udøver, dem du kan se her: Udøveren skal i samarbejde med den klub, som han/hun har licens i søge om optagelse på udviklingscentret. For at udøveren skal kunne komme i betragtning til udviklingscentret, skal der foreligge en individuel træningsplan. Skulle atleten ikke have en træningsplan, kan denne udarbejdes med UC cheftræneren. Der er krav til træningsmængde og engagement. Udøveren skal aktivt tilmelde sig det pågældende UC på Holdsport.dk Udøveren skal efterleve den individuelle trænings- og udviklingsplan, som er udarbejdet. Det koster kr. om året for en senior og junior udøvere og 950 kr. om året for en cadet udøver at træne i udviklingscentret. Udøveren er fortsat medlem af sin hjemklub. Udøveren (junior) skal træne min. 2 gange om ugen i det UC, udøveren er tilknyttet, har herudover mulighed for at deltage i en åben træning. En cadet har mulighed for én træning om ugen. Hovedparten af udøverens træning skal ligge i egen klub. Med mindre der aftales andet mellem UC cheftræner og klubtræner. Udøverne skal opfylde de krav, der er formuleret i forbundets talent- og elitepolitik ( for at kunne være i et udviklingscenter. Udøveren har fremmødepligt. Udøveren skal selv dække udgifter i forbindelse med stævnedeltagelse. Udøveren skal selv dække skadesbehandling. Udøveren skal efterleve udviklingscenterets regler for god opførsel. Som udøvere i et udviklingscenter kan du forvente følgende Træning i et træningsmiljø på højt niveau 2-3 gange ugentligt for juniorer og 1 gang ugentligt for cadetter. Deltagelse i åben træning (én gang ugentligt) i et selvvalgt udviklingscenter. Åben træning for dig betyder, at du én gang ugentligt kan vælge at træne i et selvvalgt udviklingscenter (gælder for juniorer og seniorer). Udarbejdelse af individuel udviklingsplan Udarbejdelse af individuel træningsplan 2 årlige samtaler med udgangspunkt i træningsplan Deltagelse i camps/lejre (mindre deltagerbetaling må forventes)

11 Udtalelseskriterier til bruttolandsholdet for Teknik Man skal have været medlem af et UC i min. 3 måneder Træder i kraft når UC centrene er oppe at stå. Have dokumenteret fremmøde i UC jf. retningslinjerne for at være i UC. Deltage i de af landsholdstræneren udvalgte kvalifikationsstævner (min. halvdelen) Deltage i bruttoholdssamlinger Følge udstukket træningsplan/program Udtagelse til landsholdet (Mesterskaber dvs. EM, VM) Man skal være pa bruttoholdet Højeste rankingpoint fra de af landsholdstræneren udvalgte udtagelsesstævner (internt rankingsystem). Rankingpoint opgøres pr. disciplin. Træningsindsats i UC + samlinger Deltage i hovedparten af kvalifikationsstævnerne (defineres som ca. 75% fastsættes nærmere af landsholdstræneren, når kvalifikationsstævner er besluttet) Nationale stævner Ranking system Internationale stævner Ranking system Der kan kun optjenes point, hvis der er mindst 4 udøvere/pair/teams i en gruppe. Når der er mindre end 4 deltagere, optjener man kun points for vundet runde - men ikke for placering/medalje. Ved spørgsmål til udtagelseskriterier kontaktes Landsholdstræner TEKNIK, Ky Tu Dang pa følgende mail: kytudang@gmail.com DTaF vil henstille til, at al henvendelse sker via KLUBBERNE. Udøvere og forældre bedes således henvende sig via deres klub og IKKE direkte til Landsholdstræneren.

Dansk Taekwondo Forbunds Talent- og Elitestrategi

Dansk Taekwondo Forbunds Talent- og Elitestrategi Dansk Taekwondo Forbunds Talent- og Elitestrategi 2019-2024 Opdateret d. 1.1.2019 Gældende d. 1.1.2019 Formål Dansk Taekwondo Forbunds sportslige strategi har til formål at beskrive de definitioner, målsætninger

Læs mere

Dette oplæg skitserer de krav og muligheder, der er i at blive udviklingscenter. Det er både sportsligt, organisatorisk og økonomisk.

Dette oplæg skitserer de krav og muligheder, der er i at blive udviklingscenter. Det er både sportsligt, organisatorisk og økonomisk. KONCEPT FOR UDVIKLINGSCENTRE I DANSK TAEKWONDO FORBUND INDLEDNING Etablering af udviklingscentre er et af de første skridt i implementering af DTaFs talent- og elitestrategi, som blev færdiggjort i juni

Læs mere

UDVIKLINGSCENTRE FOR TEKNIK I DANSK TAEKWONDO FORBUND

UDVIKLINGSCENTRE FOR TEKNIK I DANSK TAEKWONDO FORBUND UDVIKLINGSCENTRE FOR TEKNIK I DANSK TAEKWONDO FORBUND VERSION 3.0 INDLEDNING Dette oplæg skitserer de krav og muligheder, der er i at blive udviklingscenter i teknik. Det er både sportsligt, organisatorisk

Læs mere

Parasport Danmarks elitekoncept

Parasport Danmarks elitekoncept Parasport Danmarks elitekoncept 2017-2020 Udarbejdet af Parasport Danmarks Eliteidrætsudvalg Parasportens elitekoncept 2017-2020 Nærværende elitekoncept er udarbejdet af Eliteudvalget og er gældende frem

Læs mere

VÆRDISÆT FOR TALENTUDVIKLING I DANSK IDRÆT TALENTHUSET

VÆRDISÆT FOR TALENTUDVIKLING I DANSK IDRÆT TALENTHUSET VÆRDISÆT FOR TALENTUDVIKLING I DANSK IDRÆT TALENTHUSET 1 HELHED UDVIKLING ENGAGEMENT 2 SAMARBEJDE TRIVSEL 3 INDLEDNING OG BAGGRUND Dette værdisæt indeholder værdier for talentudviklingen i Danmark med

Læs mere

Værdisæt for talentudvikling i dansk idræt talenthuset

Værdisæt for talentudvikling i dansk idræt talenthuset Værdisæt for talentudvikling i dansk idræt talenthuset Indledning og baggrund Dette værdisæt indeholder værdier for talentudviklingen i Danmark med en række tilknyttede handlingsanvisninger, samt definitioner

Læs mere

DHIF s støttekoncept udarbejdet af DHIF s Eliteidrætsudvalg

DHIF s støttekoncept udarbejdet af DHIF s Eliteidrætsudvalg DHIF s støttekoncept 2013-2016 udarbejdet af DHIF s Eliteidrætsudvalg DHIF s støttekoncept 2013-2016 Nærværende støttekoncept er udarbejdet af Eliteudvalget og er gældende frem til De Paralympiske Lege,

Læs mere

CARSTEN HVID LARSEN. Tre perspektiver på talentudvikling i elitesport

CARSTEN HVID LARSEN. Tre perspektiver på talentudvikling i elitesport CARSTEN HVID LARSEN Tre perspektiver på talentudvikling i elitesport PROGRAM 1. Sektion Tre perspektiver på talentudvikling 2. sektion 3 oplæg fra trænere i Ålborg 3. sektion. Vidensdeling og erfaringsudveksling

Læs mere

Elitestrategi for TTC 2014-2015

Elitestrategi for TTC 2014-2015 Elitestrategi for TTC 2014-2015 Vision TTC ønsker at være det foretrukne træningsfællesskab for københavnske elitetriatleter baseret på et stærkt fællesskab, der løfter det enkelte individs niveau og sikrer

Læs mere

Mad Nærmere information følger kort efter tilmeldingsfristen. Der vil være egenbetaling.

Mad Nærmere information følger kort efter tilmeldingsfristen. Der vil være egenbetaling. Åben invitation Aarhus, 29. november 2013 Drømmer du om at komme på landsholdet? Har du ambitioner om at være en del af landsholdet? Vil du være den bedste bueskytte, du kan blive? Nu har du muligheden

Læs mere

Der sker udvikling og formidling af sportsvidenskab om talentrekruttering, talentidentifikation

Der sker udvikling og formidling af sportsvidenskab om talentrekruttering, talentidentifikation 1. juli 2013 Notat om rolle- og ansvarsfordeling mellem Danmarks Idrætsforbund, specialforbund og Team Danmark vedr. talentrekruttering, -identifikation og - udvikling. 1. Indledning og baggrund International

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNES ELITEIDRÆTSPOLITIK 2017

HVIDOVRE KOMMUNES ELITEIDRÆTSPOLITIK 2017 HVIDOVRE KOMMUNES ELITEIDRÆTSPOLITIK 2017 FORORD Hvidovre Kommune har stolte idrætstraditioner. Sådan skal det også være i fremtiden, fordi eliteidræt skaber sammenhængskraft, stolthed og gode oplevelser.

Læs mere

Spor 1 : Dansk Taekwondo Forbund vil understøtte og udvikle aktiviteter, der fremmer fastholdelse af unge samt bredden

Spor 1 : Dansk Taekwondo Forbund vil understøtte og udvikle aktiviteter, der fremmer fastholdelse af unge samt bredden Spor 1 : Dansk Taekwondo Forbund vil understøtte og udvikle aktiviteter, der fremmer fastholdelse af unge samt bredden Samlet frafald i aldersgruppen må ikke overstige 150 medlemmer. [Indskriv 2. resultatmål

Læs mere

TALENT- OG ELITESTRATEGI FOR HOLBÆK BADMINTON

TALENT- OG ELITESTRATEGI FOR HOLBÆK BADMINTON 1. Erfaringer med talent- og elitearbejde i klubben Hvad har klubben gjort indenfor talent- og eliteområdet indtil nu? Hvad har erfaringerne været? (fokusér på fakta) List tingene i punktform. Hvad har

Læs mere

Danmarks Brydeforbund- Eliteplan

Danmarks Brydeforbund- Eliteplan Danmarks Brydeforbund- Eliteplan 2016-2020 1. Indledning Danmarks Brydeforbund har en målsætning om hvert år at have brydere i medaljekampe ved EM, VM og OL (top 6). I den nuværende situation har vi 1

Læs mere

Bilag 4.1: Sekretariatets indstilling om henholdsvis tilsagn og afslag på de fremkomne ansøgninger

Bilag 4.1: Sekretariatets indstilling om henholdsvis tilsagn og afslag på de fremkomne ansøgninger Bilag 4.1: Sekretariatets indstilling om henholdsvis tilsagn og afslag på de fremkomne ansøgninger Indstillingsnr.: 1 Indstilling: Tilsagn Indstillet beløb: 140.000 kr. Ajax København Håndbold 140.000

Læs mere

Bilag 6.1: Sekretariatets indstilling om tilsagn på de fremkomne ansøgninger

Bilag 6.1: Sekretariatets indstilling om tilsagn på de fremkomne ansøgninger Bilag 6.1: Sekretariatets indstilling om tilsagn på de fremkomne ansøgninger Indstillingsnr.: 1 Indstilling: Tilsagn Indstillet beløb: 150.000 kr. ABC Cykling 150.000 kr. Projekt: Udvidet elitesatsning

Læs mere

Forslag til udvikling af Elite Aabenraa konceptet

Forslag til udvikling af Elite Aabenraa konceptet Kultur, Miljø & Erhverv Elite Aabenraa Dato: 08.05.2014 Sagsbehandler: Ane Tarp Hansen Direkte tlf.: 7376 7676 E-mail: atha@aabenraa.dk Forslag til udvikling af Elite Aabenraa konceptet Forslaget til udvikling

Læs mere

ELITESTRATEGI FOR ESBJERG TAEKWONDO KLUB

ELITESTRATEGI FOR ESBJERG TAEKWONDO KLUB 1. Erfaringer Hvad har klubben gjort indenfor eliteområdet indtil nu? Hvad har erfaringerne været? Hvad er gået godt og hvad er gået mindre godt? Hvad har betinget, at klubben har haft en elite? Hvordan

Læs mere

Talent strategi for talentarbejdet i dansk sejlsport

Talent strategi for talentarbejdet i dansk sejlsport Talent 2016-20 - strategi for talentarbejdet i dansk sejlsport Baggrund Talentstrategi 2016-20 beskriver målene for udvikling af talentarbejdet i dansk sejlsport og de områder, som talentarbejdet har særlig

Læs mere

ESAA Talent Guide. Del 1

ESAA Talent Guide. Del 1 ESAA Talent Guide Del 1 Juni 2016 Indholdsfortegnelse ESAA Talent Guide 1. Intro 2. Talenthuset værdisættet for talentudviklingen i Danmark 3. Fra Værdier til handling: ESAA-talentudviklingsmodellen 4.

Læs mere

Talentcentre og kraftcentre

Talentcentre og kraftcentre Talentcentre og kraftcentre 1.0 Indledning Team Danmark anser talentcentre og kraftcentre som en hjørnesten i en langsigtet udvikling af dansk eliteidræt. Formålet med talentcentrene og kraftcentrene er

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNES ELITEIDRÆTSPOLITIK 2017

HVIDOVRE KOMMUNES ELITEIDRÆTSPOLITIK 2017 HVIDOVRE KOMMUNES ELITEIDRÆTSPOLITIK 2017 FORORD Hvidovre Kommune har stolte idrætstraditioner. Sådan skal det også være i fremtiden, fordi eliteidræt skaber sammenhængskraft, fællesskab og gode oplevelser.

Læs mere

Nyhedsbrev - Kamplandsholdet

Nyhedsbrev - Kamplandsholdet 2018 NUMMER 01 Nyhedsbrev - Kamplandsholdet 07.06.2018 Indledning Indhold 1 Seneste nyt 2 Screeninger? 2 Udtagelser 2 Sportsligt indspark 3 Hovedsparket 3 Nyt fra TEU 4 Kommende stævner 4 Kommende begivenheder

Læs mere

Spor 2: Bedre talentmiljøer og udvikling af sportsligt setup Talent og elitearbejde

Spor 2: Bedre talentmiljøer og udvikling af sportsligt setup Talent og elitearbejde Hvilket strategisk spor vedrører disse mål og indsatser: Spor 2: Bedre talentmiljøer og udvikling af sportsligt setup Talent og elitearbejde Uddybning: - Med bedre talentmiljøer menes, at klubberne i højere

Læs mere

Dansk Skytte Unions Talentudviklingsstrategi

Dansk Skytte Unions Talentudviklingsstrategi Dansk Skytte Unions Talentudviklingsstrategi Indledning I Dansk Skytte Union arbejder vi for at skabe et professionelt træningsmiljø for skytter, der ønsker at dygtiggøre sig og har ambitioner om at konkurrere

Læs mere

Aqua Clinic Dansk Svømmeunion Billund 13.9.2014. Michael Andersen, direktør mian@teamdanmark.dk Tlf: 51 26 60 62

Aqua Clinic Dansk Svømmeunion Billund 13.9.2014. Michael Andersen, direktør mian@teamdanmark.dk Tlf: 51 26 60 62 Aqua Clinic Dansk Svømmeunion Billund 13.9.2014 Michael Andersen, direktør mian@teamdanmark.dk Tlf: 51 26 60 62 Team Danmarks hovedopgave Team Danmark har til formål at udvikle dansk eliteidræt på en socialt

Læs mere

Fra defensiv til offensiv. - Om talentudvikling i dansk idræt de seneste 10 år

Fra defensiv til offensiv. - Om talentudvikling i dansk idræt de seneste 10 år Fra defensiv til offensiv - Om talentudvikling i dansk idræt de seneste 10 år Fra defensiv til offensiv talentudvikling Fra at værne talenter mod eliteidræt, til at guide talenterne ind i eliteidrætten

Læs mere

Generelle udtagelseskriterier for kamp Endelig version 1

Generelle udtagelseskriterier for kamp Endelig version 1 Generelle udtagelseskriterier for kamp Endelig version 1 Forord Dette dokument beskriver de generelle udtagelseskriterier indenfor kamp mht. udtagelse til landshold og mesterskaber. DTaF stiller i samarbejde

Læs mere

Processen. Efterår 2014. Dialogmøder om talentarbejdet med LU. Efterår 2014. Åbent dialogmøde om talentarbejdet

Processen. Efterår 2014. Dialogmøder om talentarbejdet med LU. Efterår 2014. Åbent dialogmøde om talentarbejdet Processen Efterår 2014 Dialogmøder om talentarbejdet med LU Efterår 2014 Åbent dialogmøde om talentarbejdet Januar/februar 2015 2 workshops (kl. 10-16) udarbejdelse af talentpolitik og strategi Høringsproces

Læs mere

Elitearbejdet i Dansk Orientering-Forbund

Elitearbejdet i Dansk Orientering-Forbund Elitearbejdet i Dansk Orientering-Forbund 1 Rammerne for landsholdsarbejdet Hovedbestyrelsen har vedtaget Eliteplan 2013-16 Eliteplan 2013-16 Målsætninger for landsholdsarbejdet Struktur for elitearbejdet

Læs mere

Struktur oplæg kamp Struktur oplæg 2009

Struktur oplæg kamp Struktur oplæg 2009 Struktur oplæg kamp ca.6.000 medlemmer ca. 500 kamp udøvere ca. 75 Talenter ca. 15 på landshold ca. 5 i International klasse Struktur Klub Klub Klub Klub Klub Klub Klub Klub Klub Talent center Talent center

Læs mere

Bestyrelsesrapport for perioden 6. november 3. december Ledelsesresumé

Bestyrelsesrapport for perioden 6. november 3. december Ledelsesresumé Bestyrelsesrapport for perioden 6. november 3. december 2018 Ledelsesresumé Dual Career Team Danmark har udpeget 41 Team Danmark-uddannelsespartnere blandt 57 modtagne ansøgninger fra ungdomsuddannelsesinstitutioner

Læs mere

Værdisættet udgør en ramme for dansk talentudvikling og skal være ledestjerne for udviklingen af talenter i Danmark.

Værdisættet udgør en ramme for dansk talentudvikling og skal være ledestjerne for udviklingen af talenter i Danmark. Værdisættet udgør en ramme for dansk talentudvikling og skal være ledestjerne for udviklingen af talenter i Danmark. Når værdier og handlinger smelter sammen, bliver der skabt gode rammer for en stærk

Læs mere

ELITE SPORT GREENLAND STRATEGI 2020

ELITE SPORT GREENLAND STRATEGI 2020 STRATEGI 2020 2 ELITE SPORT GREENLAND STRATEGI 2020 3 INDLEDNING Elite Sport Greenland (ESG) er en selvejende institution til fremme af grønlandsk eliteidræt og har til formål at fremme internationaliseringen

Læs mere

Dannebrog til Tops National landsholdsstruktur Kvindelig Idrætsgymnastik Revideret marts 2017

Dannebrog til Tops National landsholdsstruktur Kvindelig Idrætsgymnastik Revideret marts 2017 Dannebrog til Tops National landsholdsstruktur Kvindelig Idrætsgymnastik Revideret marts 2017 1. Formål Dannebrog til Tops beskriver den nationale landsholdsstruktur i kvindelige idrætsgymnastik (KIG).

Læs mere

TALENT- OG ELITESTRUKTUR FOR GYMDANMARK 2 FORMÅL 2 ELITE 3 TALENT 4 VÆRDIER FOR TALENT- OG ELITEARBEJDE I GYMDANMARK 6 STRUKTUR 8

TALENT- OG ELITESTRUKTUR FOR GYMDANMARK 2 FORMÅL 2 ELITE 3 TALENT 4 VÆRDIER FOR TALENT- OG ELITEARBEJDE I GYMDANMARK 6 STRUKTUR 8 Indholdsfortegnelse TALENT- OG ELITESTRUKTUR FOR GYMDANMARK 2 FORMÅL 2 ELITE 3 INTERNATIONAL ELITE 3 NATIONAL ELITE 3 FORENINGSELITE 3 TALENT 4 TALENT 4 ET TALENT 4 TALENTUDVIKLING 4 TALENTUDVIKLINGSMILJØER

Læs mere

TALENTSTRATEGI KAMP FOR ESBJERG TAEKWONDO KLUB

TALENTSTRATEGI KAMP FOR ESBJERG TAEKWONDO KLUB 1. Erfaringer Hvad har klubben gjort indenfor talentområdet indtil nu? Hvad har erfaringerne været? Hvad er gået godt og hvad er gået mindre godt? Hvad har betinget, at klubben har haft en talent? Hvordan

Læs mere

TeamGym-landshold 2015-2016

TeamGym-landshold 2015-2016 TeamGym-landshold 2015-2016 Indholdsfortegnelse Forpligtelse 3 Vision 3 Målsætning 3 Begrebsafklaring 3 Organisering 4 Landshold og Juniorlandshold 4 Elitesektionen (TG-ES) 4 Prioritering af hold 4 Økonomi

Læs mere

TeamGym-landsholdenes vej mod EM 2020

TeamGym-landsholdenes vej mod EM 2020 TeamGym-landsholdenes vej mod EM 2020 Indholdsfortegnelse Formål 3 Vision 3 Definitioner 4 Målsætning 4 Organisationen bag TeamGym-landsholdene 5 Bruttotrupper og efterudtagelse hertil 6 Fokuspunkter 6

Læs mere

Eliteidrætsgymnasier.dk Falconergårdens Gymnasium 4. december 2014 3. DECEMBER 2013. Michael Andersen, direktør ELITEIDRÆTSRÅDET BALLERUP

Eliteidrætsgymnasier.dk Falconergårdens Gymnasium 4. december 2014 3. DECEMBER 2013. Michael Andersen, direktør ELITEIDRÆTSRÅDET BALLERUP Værdisæt for talentudvikling i dansk idræt Eliteidrætsgymnasier.dk Falconergårdens Gymnasium 4. december 2014 3. DECEMBER 2013 Michael Andersen, direktør ELITEIDRÆTSRÅDET BALLERUP Team Danmarks hovedopgave

Læs mere

Sportslig Analyse af Talent- og Elitemiljøer (SATE-Analyse)

Sportslig Analyse af Talent- og Elitemiljøer (SATE-Analyse) Sportslig Analyse af Talent- og Elitemiljøer (SATE-Analyse) Dette dokument er fase 2 i ansøgningen til Elite Idræt Aarhus (EIA) kraftcenter-støtte. Fase 2 består af en SATE-analyse, der udfyldes af den

Læs mere

Bilag 1. DDBU Talent- og Elitecentre. Organisering og opgaver Rollefordeling Sportslig ledelse

Bilag 1. DDBU Talent- og Elitecentre. Organisering og opgaver Rollefordeling Sportslig ledelse Bilag 1 DDBU Talent- og Elitecentre Organisering og opgaver Rollefordeling Sportslig ledelse Formål DDBU Talent- og Elitecentre etableres i en sammenhæng mellem DIF Strategiplanen 2018-2021 (Spor 2) og

Læs mere

MÅLSÆTNINGER FOR K- AFDELINGEN STABIL TALENTUDVIKLING ELITE MILJØ

MÅLSÆTNINGER FOR K- AFDELINGEN STABIL TALENTUDVIKLING ELITE MILJØ MÅLSÆTNINGER FOR K- AFDELINGEN Følgende er de overordnet målsætninger for en samlet K- afdeling. Perioden er sat til 4 år og følger en olympisk periode. Målsætninger for de enkelte hold findes under beskrivelsen

Læs mere

DANSK GOLF UNION. Vejen til landsholdet

DANSK GOLF UNION. Vejen til landsholdet DANSK GOLF UNION Vejen til landsholdet H O V E D S P O N S O R DGUs eliteudvikling juli 2008 1 Fra drøm til virkelighed Langt og kort spil Dansk Golf Union (DGU) har som vision at skabe golfspillere amatører

Læs mere

Danmarks Brydeforbunds implementeringsplan for ATK 2014-2016

Danmarks Brydeforbunds implementeringsplan for ATK 2014-2016 Baggrund Dansk brydning er kendetegnet ved at være for resultatorienteret i præpubertet og pubertet i stedet for udviklingsorienteret. Der sker en for tidlig specialisering. Og dette ud fra meterlæreprincippet.

Læs mere

Strategi for DPF s Eliteudvalg

Strategi for DPF s Eliteudvalg Strategi for DPF s Eliteudvalg 2019-2020 Strategisk spor: Talentudvikling Vi vil skabe træningsmiljøer, hvor vores talenter får de bedst mulige betingelser for at nå deres fulde potentiale og i sidste

Læs mere

Træningsfaciliteter for talentudvikling og elitetræning kommunale, nationale og internationale perspektiver

Træningsfaciliteter for talentudvikling og elitetræning kommunale, nationale og internationale perspektiver Træningsfaciliteter for talentudvikling og elitetræning kommunale, nationale og internationale perspektiver Fredericia 5. november 2014 Michael Andersen, direktør mian@teamdanmark.dk 51 26 60 62 Team Danmarks

Læs mere

Resultater/effekt af sporet

Resultater/effekt af sporet INDSTILLING AF STRATEGIAFTALE FOR DANSK TAEKWONDO FORBUND Den strategiske aftale er baseret på forbundsanalyse, SUMO analyse og de godkendte strategiske spor. For hvert strategisk spor skal felterne udfyldes.

Læs mere

Sportsplan for paradressur

Sportsplan for paradressur Sportsplan for paradressur Introduktion Sportsplanens formål er at danne udgangspunkt og retningslinjer for paradressur, samt bidrage til at udvikle et program, som gør de bedste bedre, udvikler flere

Læs mere

Sportslig Analyse af Talent- og Elitemiljøer/-setup i Aarhus (SATE-Analyse)

Sportslig Analyse af Talent- og Elitemiljøer/-setup i Aarhus (SATE-Analyse) Sportslig Analyse af Talent- og Elitemiljøer/-setup i Aarhus (SATE-Analyse) De nedenstående informationer skal udfyldes korrekt og fyldestgørende, for derigennem at indberette relevante oplysninger. Disse

Læs mere

Sportsplan for paradressur

Sportsplan for paradressur Sportsplan for paradressur Introduktion Sportsplanens formål er at danne udgangspunkt og retningslinjer for paradressur, samt bidrage til at udvikle et program, som gør de bedste bedre, udvikler flere

Læs mere

Indholdsfortegnelse Forpligtelse Vision Målsætning Begrebsafklaring Organisering Prioritering af hold Økonomi Vidensdeling Kommunikation

Indholdsfortegnelse Forpligtelse Vision Målsætning Begrebsafklaring Organisering Prioritering af hold Økonomi Vidensdeling Kommunikation TeamGym-landshold 2015-2016 Indholdsfortegnelse Forpligtelse 3 Vision 3 Målsætning 3 Begrebsafklaring 4 Organisering 4 Landshold og Juniorlandshold 4 Elitesektionen (TG-ES) 5 Prioritering af hold 5 Økonomi

Læs mere

DANSK SVØMMEPLAN 2016

DANSK SVØMMEPLAN 2016 DANSK SVØMMEPLAN 2016 -langsigtede internationale topresultater til dansk svømning- Udarbejdet af: Stig Härstedt, eliteklubrepræsentant, Kvik Kastrup John Axel, eliteklubrepræsentant, Herning Svømmeklub

Læs mere

Dannebrog til Tops National landsholdsstruktur Kvindelig Idrætsgymnastik Version 5, marts 2016

Dannebrog til Tops National landsholdsstruktur Kvindelig Idrætsgymnastik Version 5, marts 2016 Dannebrog til Tops National landsholdsstruktur Kvindelig Idrætsgymnastik Version 5, marts 2016 1. Formål Dannebrog til Tops beskriver den nationale landsholdsstruktur i kvindelige idrætsgymnastik (KIG).

Læs mere

Idrætslinjen Nyhedsbrev 5-2014

Idrætslinjen Nyhedsbrev 5-2014 Idrætslinjen Helsingør Idrætslinjen Nyhedsbrev 5-2014 Sep.2014 Idrætslinjen har 5 års fødselsdag Fejres med nye discipliner og nyt spor vi bliver 6 klasser i fremtiden! Helsingør Kommunes Idrætslinje startede

Læs mere

Regler for Eliteudvalget under DSF

Regler for Eliteudvalget under DSF Regler for Eliteudvalget under DSF Indhold: 1. Sammensætning 2. Arbejdsopgaver 3. Regler for udtagelse af løftere til landshold og internationale stævner 4. Budget og økonomi 5. Adfærdskodeks 6. Landsholdssamlinger

Læs mere

SPORTSPLAN FOR SPRINGNING 2015 JUNIOR- OG UNGRYTTERE

SPORTSPLAN FOR SPRINGNING 2015 JUNIOR- OG UNGRYTTERE side 1 af 7 Introduktion 3 Værdier 3 Formål 3 Normer for landsholdene 3 Sportslige mål 4 Udtagelseskriterier til landsholdstruppen 4 Evaluering af landshold og bruttogrupperne 5 Træningsplanlægning 5 Træningssamlinger

Læs mere

Elite 2650 Ansøgningsvejledning

Elite 2650 Ansøgningsvejledning Elite 2650 Ansøgningsvejledning Elite 2650 er en økonomisk pulje, hvis formål er at støtte og udvikle idrætten på eliteplan. Puljen kan søges af kommunale idrætsklubber og -foreninger, og sigter mod at

Læs mere

Håndbog for Landstrænere

Håndbog for Landstrænere Kære Landsholdstrænere Velkommen ombord! Vi er glade for at du vil medvirke til at udvikle DDI s landsholdsudøvere, og bidrage til at vi i fremtiden kan fortsætte med at skabe resultater for dansk handicap

Læs mere

Sådan rykker vi svømmere op. - konkurrenceafdelingen -

Sådan rykker vi svømmere op. - konkurrenceafdelingen - Sådan rykker vi svømmere op - konkurrenceafdelingen - Oprykninger i Hovedstadens Svømmeklubs konkurrenceafdeling I Hovedstadens Svømmeklub arbejder vi struktureret med en langsigtet udvikling af vores

Læs mere

Bilag 5.1: Sekretariatets indstilling om tilsagn på de fremkomne ansøgninger

Bilag 5.1: Sekretariatets indstilling om tilsagn på de fremkomne ansøgninger Bilag 5.1: Sekretariatets indstilling om tilsagn på de fremkomne ansøgninger Indstillingsnr: 1 Indstilling: Tilsagn Indstillet beløb: 150.000 kr. Københavns Trampolinklub Trampolin 150.000 kr. Københavns

Læs mere

SPORTSPLAN FOR DRESSUR! 2014! PONY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SPORTSPLAN FOR DRESSUR! 2014! PONY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SPORTSPLAN FOR DRESSUR 2014 PONY side af 1 7 SPORTSPLAN FOR DRESSUR 2014 PONY Introduktion 3 Værdier 3 Formål 3 Normer for landsholdene 3 Sportslige mål 4 Udtagelseskriterier til landsholdstruppen 4 Datoer

Læs mere

Tekniklandsholdet v/ Mark Lee Larsen

Tekniklandsholdet v/ Mark Lee Larsen Mød DTaF s Landsholdstrænere Tekniklandsholdet v/ Mark Lee Larsen Spiseseddel Hvem er jeg? Hvorfor landsholdstræner? Visioner? Hvad er gjort i praksis? Dagligdagen på TLH? Udtagelseskriterier? Hvad byder

Læs mere

Bilag 5.1: Sekretariatets indstilling om tilsagn på de fremkomne ansøgninger

Bilag 5.1: Sekretariatets indstilling om tilsagn på de fremkomne ansøgninger Bilag 5.1: Sekretariatets indstilling om tilsagn på de fremkomne ansøgninger Indstillingsnr.: 1 Indstilling: Tilsagn Indstillet beløb: 175.000 kr. DSR og KVIK Roning 200.000 kr. Støtte til kraftcenter

Læs mere

Ansvars- og Kompetence katalog

Ansvars- og Kompetence katalog Dansk Skøjte Union Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 2605 Brøndby Tlf: +45 43 26 29 10 Email: office@danskate.dk Web: www.danskate.dk Ansvars- og Kompetence katalog Medlem af Danmarks Idrætsforbund International

Læs mere

Bestyrelsesrapport for perioden 28. februar 29. april Ledelsesresumé

Bestyrelsesrapport for perioden 28. februar 29. april Ledelsesresumé Bestyrelsesrapport for perioden 28. februar 29. april 2019 Ledelsesresumé Rammer og vilkår Team Danmarks uddannelse Det personlige lederskab i elitesport blev igangsat d. 21-23. marts i Aarhus. Der deltager

Læs mere

Bilag 5.2: Sekretariatets indstilling om henholdsvis tilsagn og afslag på de fremkomne ansøgninger

Bilag 5.2: Sekretariatets indstilling om henholdsvis tilsagn og afslag på de fremkomne ansøgninger Bilag 5.2: Sekretariatets indstilling om henholdsvis tilsagn og afslag på de fremkomne ansøgninger Indstillingsnr.: 1 Indstilling: Tilsagn Indstillet beløb: 150.000 kr. Ajax København Håndbold 150.000

Læs mere

Hovedstaden Svømmeklubs langsigtede udviklingsplan for konkurrencesvømmere

Hovedstaden Svømmeklubs langsigtede udviklingsplan for konkurrencesvømmere Hovedstaden Svømmeklubs langsigtede udviklingsplan for konkurrencesvømmere Introduktion I Hovedstadens Svømmeklub har vi nordens bedste potentiale for at skabe konkurrencesvømmere på højt internationalt

Læs mere

International. Elite. Fundament for et attraktivt udviklingsmiljø. Landshold. National elite UDVIKLINGSSTRATEGI. Talent. Junior. Golfspiller for livet

International. Elite. Fundament for et attraktivt udviklingsmiljø. Landshold. National elite UDVIKLINGSSTRATEGI. Talent. Junior. Golfspiller for livet UDVIKLINGSSTRATEGI Junior Talent National elite Landshold International Elite Golfspiller for livet Fundament for et attraktivt udviklingsmiljø ELITEUDVIKLINGENS ØVERSTE MÅLSÆTNING SKABE DEN FØRSTE DANSKE

Læs mere

DANSK SKØJTE UNION Ansvars- og Kompetence katalog

DANSK SKØJTE UNION Ansvars- og Kompetence katalog Dansk Skøjte Unions ansvars- og kompetence katalog er til enhver tid gældende for unionens arbejde. Udvalgene er i alle henseender ansvarlige over for unionens bestyrelse med hensyn til de af bestyrelsen

Læs mere

Bilag 5.1: Sekretariatets indstilling om tilsagn på de fremkomne ansøgninger

Bilag 5.1: Sekretariatets indstilling om tilsagn på de fremkomne ansøgninger Bilag 5.1: Sekretariatets indstilling om tilsagn på de fremkomne ansøgninger Indstillingsnr.: 1 Indstilling: Tilsagn Indstillet beløb: 125.000 kr. Copenhagen Beachvolley Beachvolley Støtte til sportscheffunktion

Læs mere

SPORT I FOLKESKOLEN. Team Danmarks koncept for samarbejde med kommunerne om Folkeskolen

SPORT I FOLKESKOLEN. Team Danmarks koncept for samarbejde med kommunerne om Folkeskolen SPORT I FOLKESKOLEN Team Danmarks koncept for samarbejde med kommunerne om Folkeskolen 1. Baggrund og formål Gennem flere år har Team Danmark samarbejdet med kommunerne om udvikling af den lokale idræt.

Læs mere

TALENTUDVIKLINGSMILJØER I VERDENSKLASSE. 26.01.15 Norsk Friidrett - kompetansehelg

TALENTUDVIKLINGSMILJØER I VERDENSKLASSE. 26.01.15 Norsk Friidrett - kompetansehelg TALENTUDVIKLINGSMILJØER I VERDENSKLASSE Talentudvikling er en kerneudfordring Idrettsklub Talent-identifikation Sætter potentialet i centrum Talent i biologisk perspektiv Sætter potentialet i centrum

Læs mere

Talentpolitik i Greve Atletik

Talentpolitik i Greve Atletik Talentpolitik i Greve Atletik Forord fra Eliteudvalget. Velkommen til denne introduktion til Greve Atletiks Talentpolitik. Formålet med dette dokument er at give svar på nogle af de generelle spørgsmål,

Læs mere

!!!!!!!!!!! Allan!B.!Grønkjær! Sportschef!!!!!!!!! www.bueskydningdanmark.dk! sportschef@bueskydningdanmark.dk!

!!!!!!!!!!! Allan!B.!Grønkjær! Sportschef!!!!!!!!! www.bueskydningdanmark.dk! sportschef@bueskydningdanmark.dk! AllanB.Grønkjær Sportschef www.bueskydningdanmark.dk sportschef@bueskydningdanmark.dk BueskydningDanmark Elite4ogtalentudvikling201542020 BeskrivelseafindsatsogstrategiforBueskydningDanmarkfrastorsamlingtillandshold

Læs mere

Elitepolitik. Januar 2013

Elitepolitik. Januar 2013 Januar 2013 Elitepolitik DFFs filosofi er baseret på overbevisningen om, at udviklingen af fællesskabet i elitemiljøet er med til at styrke de enkelte elitefægteres færdigheder samt evner til at skabe

Læs mere

Handlingsplan for DPF s eliteudvalg

Handlingsplan for DPF s eliteudvalg Handlingsplan for DPF s eliteudvalg 2013-2014 Vision At højne niveauet i den danske petanquesport At skabe stadig bedre resultater for Danmark og stabilisere sig i Europas top 10 Eliten skal være DPF s

Læs mere

SPORTSPLAN FOR MILITARY 2019 Senior

SPORTSPLAN FOR MILITARY 2019 Senior side 1 af 7 Indhold Indhold 2 Introduktion 3 Værdier 3 Formål 3 Normer for landsholdene 3 Fremtidens ryttere 4 Sportslige mål og vigtige datoer 4 Udtagelseskriterier til landsholdstruppen 5 Dato for udtagelse

Læs mere

BUESKYDNING DANMARK STRATEGI

BUESKYDNING DANMARK STRATEGI BUESKYDNING DANMARK STRATEGI 2018-2021 1 Indhold Forord... 03 Hvorfor strategi... 05 De 4 strategispor... 06 Økonomi... 10 DIF indstilling... 12 Foto: Dam-Hansen, Lars Møller, Bueskydning Danmark. 2 Forord

Læs mere

Orientering sport & natur

Orientering sport & natur Eliten 2012 Elitekoncept og retningslinjer for Dansk Orienterings Forbunds elitegrupper sæson 2012. Indplacering foretages efter ansøgning fra den enkelte atlet på baggrund af det udarbejdede ansøgningsskema

Læs mere

TOKON HJØRRING ANSØGNING OM TALENT- OG ELITEESTØTTE FOR Hjørring kommune

TOKON HJØRRING ANSØGNING OM TALENT- OG ELITEESTØTTE FOR Hjørring kommune TOKON HJØRRING ANSØGNING OM TALENT- OG ELITEESTØTTE FOR 2018 Hjørring kommune 1 Indhold: Ansøgning om Talent- og elitestøtte 3 Strategiplan frem mod 2020 6 Dansk Karate Forbunds Landshold og Talentcenter

Læs mere

DMU skal fremme Touring udviklingen i Danmark ved etablering af partnerships med Touring foreninger.

DMU skal fremme Touring udviklingen i Danmark ved etablering af partnerships med Touring foreninger. DMU Vision 2020 MISSION DMU er den førende organisation for motorcykel- og BMX sport i Danmark. DMU skal fremme og udvikle motorcykel- og BMX-sporten på alle niveauer ved at skabe de bedst mulige rammer

Læs mere

Samarbejde mellem Dansk Svømmeunion, klubber og kommuner om international high performance og talentudvikling i dansk svømmesport

Samarbejde mellem Dansk Svømmeunion, klubber og kommuner om international high performance og talentudvikling i dansk svømmesport Partnerskabsmodel Samarbejde mellem Dansk Svømmeunion, klubber og kommuner om international high performance og talentudvikling i dansk svømmesport Informations- og inspirationsmøde, 7. januar 2017 i Herning

Læs mere

SPORTSPLAN FOR CHILDREN 2016

SPORTSPLAN FOR CHILDREN 2016 side 1 af 7 Introduktion 3 Værdier 3 Formål 3 Normer for landsholdene 3 Sportslige mål 4 Udtagelseskriterier til landsholdstruppen 4 Evaluering af landshold og bruttogrupperne 5 Træningsplanlægning 5 Træningssamlinger

Læs mere

Long Track Speed Skating

Long Track Speed Skating Long Track Speed Skating Talentudvikling og elitesatsning DANSK SKØJTE UNION 2015-2016 Opdateret August 2015 Indhold 1.0 Formålet med dokumentet... 2 2.0 Baggrund... 2 3.0 DIF projekt... 2 3.1 DIF Junior...

Læs mere

XXXXXXX HOVEDLINJER

XXXXXXX HOVEDLINJER XXXXXXX HOVEDLINJER 2021-2024 VI STÅR BAG DE DANSKE ATLETER Team Danmark Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 2605 Brøndby Telefon: +45 43 26 26 26 Telefax: +45 43 26 25 55 E-post: post@teamdanmark.dk Internet:

Læs mere

HØRING OM STRATEGISPOR Ballerup Vildbjerg Bredstrup-Pjedsted DANSK SKYTTE UNION

HØRING OM STRATEGISPOR Ballerup Vildbjerg Bredstrup-Pjedsted DANSK SKYTTE UNION HØRING OM STRATEGISPOR 21.11 Ballerup 28.11 Vildbjerg 29.11 - Bredstrup-Pjedsted DANSK SKYTTE UNION Baggrund for strategiaftale med DIF Historien om Alice i Eventyrland: Søde lille filur-kat, sagde hun

Læs mere

Indledning... 2 Definering af elite... 2 Organisering... 2

Indledning... 2 Definering af elite... 2 Organisering... 2 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Definering af elite... 2 Organisering... 2 Bestyrelsen... 2 Eliteudvalget... 3 Medlemmer... 3 Opgaver... 5 Formand for eliteudvalg... 5 Elitesektioner... 5 Opgaver...

Læs mere

Målsætninger og retningslinier for elite- og talentudviklingen i DSqF

Målsætninger og retningslinier for elite- og talentudviklingen i DSqF 2007-10-28 1 af 7 ver.3 Nedenfor er beskrevet målsætninger og retningslinier for elite- og talentudviklingen i DSqF. Aktuelle mål DSqF har et internationalt eliteperspektiv og vil være blandt de bedste

Læs mere

Dannebrog til Tops National landsholdsstruktur Mandlig Idrætsgymnastik Version 10, oktober 2014

Dannebrog til Tops National landsholdsstruktur Mandlig Idrætsgymnastik Version 10, oktober 2014 Dannebrog til Tops National landsholdsstruktur Mandlig Idrætsgymnastik Version 10, oktober 2014 1. Formål Dannebrog til Tops beskriver den nationale landsholdsstruktur i mandlig idrætsgymnastik (MIG).

Læs mere

Bestyrelsesrapport for perioden 20. september 5. november Ledelsesresumé

Bestyrelsesrapport for perioden 20. september 5. november Ledelsesresumé Bestyrelsesrapport for perioden 20. september 5. november 2018 Ledelsesresumé Rammer og vilkår Team Danmark har haft dialog med udvalgte landstrænere i forhold til indhold og tidsperspektiv for igangsættelse

Læs mere

REFERAT POLITISK UDVALGSMØDE / TEU

REFERAT POLITISK UDVALGSMØDE / TEU REFERAT POLITISK UDVALGSMØDE / TEU Møde Tid og sted Deltagere Afbud Referent TEU Tirsdag den 9.1.2018 kl.17.30 i Rødovre Højnæsvej 61, bagindgangen 2610 Rødovre Tarik Setta (TS) Ole Knudsen-Nielsen(OKN)

Læs mere

IDRÆTSPOLITIK - I.H. AALBORG Idrætsforeningen for Handicappede i Aalborg

IDRÆTSPOLITIK - I.H. AALBORG Idrætsforeningen for Handicappede i Aalborg IDRÆTSPOLITIK - I.H. AALBORG Idrætsforeningen for Handicappede i Aalborg 1 SIDE 1 SIDE 2 SIDE 3 MÅLSÆTNING KATEGORISERING I.H. AALBORG TILBYDER UDØVERENS FORPLIGTIGELSER MÅLSÆTNING Målet med I.H. Aalborgs

Læs mere

Elite 2650 Ansøgningsvejledning

Elite 2650 Ansøgningsvejledning Elite 2650 Ansøgningsvejledning Elite 2650 er en økonomisk pulje, hvis formål er at støtte og udvikle idrætten på eliteplan. Puljen kan søges af kommunale idrætsklubber og -foreninger, og sigter mod at

Læs mere

Sportsplan for springning 2019 Senior

Sportsplan for springning 2019 Senior Sportsplan for springning 2019 Senior Indhold Introduktion 2 Værdier 2 Formål 2 Normer for landsholdene 2 Fremtidens ryttere 3 Udtagelsesdatoer 3 Evaluering af landshold og bruttotrupperne 3 Trænings/stævne-planlægning

Læs mere

KOLDING ELITE DESIGNER VINDERE via samarbejde og udvikling af internationale talentudviklingsmiljøer! Støttekoncept for samarbejdsklubber 2017/2018

KOLDING ELITE DESIGNER VINDERE via samarbejde og udvikling af internationale talentudviklingsmiljøer! Støttekoncept for samarbejdsklubber 2017/2018 KOLDING ELITE DESIGNER VINDERE via samarbejde og udvikling af internationale talentudviklingsmiljøer! Støttekoncept for samarbejdsklubber 2017/2018 Indhold Hvorfor et støttekoncept... 3 Indsatser til optimering

Læs mere

Referat Elite- og talentudvalg

Referat Elite- og talentudvalg Referat Elite- og talentudvalg TID: Mandag den 17. juni 2019 17.00 20.00 STED: Idrættens Hus - Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby DELTAGERE: Linda Andersson (LA), Jakob Buch Østergaard (JBØ), Kim Laurberg

Læs mere

Struktur for talentudvikling og elitearbejde 2012-2016

Struktur for talentudvikling og elitearbejde 2012-2016 Struktur for talentudvikling og elitearbejde 2012-2016 Eliteudvalget har besluttet den kommende struktur for talentudvikling og elitearbejde gældende fra 2012. Nedenstående tabel viser en oversigt over

Læs mere

Oprykningskriterier i Vejle Svømmeklub

Oprykningskriterier i Vejle Svømmeklub Svømmerne i Vejle Svømmeklub vil blive vurderet på nedenstående parametre, for at sikre de rigtige oprykninger og et konstant flow i konkurrenceafdelingen. OBJEKTIVE KRITERIER Konkurrence niveau Trænings

Læs mere