Referat af Fokusgruppen Sundhed for Voksne Tid: 3.december kl Sted: Mødelokale 1, 1.sal Center for Sundhed, Stationsvej 35, 7500.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af Fokusgruppen Sundhed for Voksne Tid: 3.december kl Sted: Mødelokale 1, 1.sal Center for Sundhed, Stationsvej 35, 7500."

Transkript

1 Referat af Fokusgruppen Sundhed for Voksne Tid: 3.december kl Sted: Mødelokale 1, 1.sal Center for Sundhed, Stationsvej 35, 7500 Holstebro Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 N DK-7500 Holstebro Tel kvalitetogudvikling@vest.rm.dk Deltagere: Bodil Overgaard Mariann Mikkelsen Ulla Svendsen Helle Mikkelsen Jens Bejer Damgaard Mette Frøjk Britta Knudsen Lis Bukholt Anne Ramsgaard Margit Andersen Marianne Merring Poul Erik Poulsen Viggo Kragh Jørgensen Gunna Andersen Dato: 20.nov 2018 Gunna Estrid Andersen Mail: gunna.estrid.andersen@vest.rm.dk Lokaltlf.: Mobil: Afbud: Anette Holm Betina Funder Jeppesen Helle Videbæk. Side 1/10 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden Referat: Godkendt 2. Aftalekort ved udskrivelse ( ) At gruppen drøfter og beslutter muligheden for implementering af "aftalekort ved udskrivelse" i Vestklyngen, og ved meget hurtige udskrivningsforløb hvor et aftalekort ikke kan beskrives inden udskrivelsen udleveres et "visitkort". Sagsfremstilling. Herning kommune har i en "scrum-ramme" udviklet og afprøvet et aftalekort, som indeholder oplysninger om hvornår og hvilke kommunale indsatser en borger modtager umiddelbart efter udskrivelse samt kontaktoplysninger til kommunen. Udgangspunktet for udviklingsprocessen var: Hvor lidt skal der til for at skabe tryghed? Hvor få ændringer og hvor få huskeregler skal der til?

2 Aftalekortet tager afsæt i plejeforløbsplanen, som visitator planlægger kommunal hjælp ud fra. Den kommunale visitation udfylder aftalekortet og sender det via et korrespondancebrev til hospitalsafdelingen, som udleverer og forklarer aftalerne til borgeren før udskrivelsen. Aftalekortet er afprøvet mellem Herning kommune og to sengeafsnit i HEV i foråret Evalueringen viser, at aftalekortet gør borgere og hospitalspersonale trygge ved udskrivelsen, samt borgeren opnår viden omkring kommunale indsatser efter udskrivelsen Aftalekortet skal tilpasses den enkelte kommune skabelonen er lettilgængelig og let at tilrette med henblik på relevante informationer fra kommunen til borgeren. Aftalekortet sendes til den stationære hospitalsafdeling senest en time før planlagt udskrivelse som oftest er dette både muligt og dækkende. Borgere som udskrives til plejecenter, rehabilitering- eller midlertidig ophold skal ikke modtage aftalekortet. Side 2 Ved meget hurtige udskrivningsforløb hvor et aftalekort ikke kan beskrives inden udskrivelsen foreslås et "visitkort" med telefonnumre og telefontider til kommunen. På grundlag af undersøgelsens resultater anbefaler Medcom gruppen at skalere og implementere aftalekort ved udskrivelse fra somatisk hospital i Vestklyngen, når voksne borgere skal have en kommunal ydelse indenfor sundhed og ældre området. Bilag 1. Evalueringsrapport aftalekort ved udskrivelse fra hospital Bilag 2. Aftalekort ved udskrivelse fra hospital sammenfatning Referat: Formålet med udvikling af aftalekortet har været at skabe tryghed og overblik for borgeren samt give borgeren handlemuligheder efter udskrivelsen. Plejepersonalet sender et signal om, at der er styr på sektorovergangen og visitationen oplever, at det skaber ro. Det skal ikke betragtes som en ekstra opgave, men holde fokus på, at det er godt for borgeren. I følge evalueringen havde mange af de interviewede borgere svært ved at svare på spørgsmål, hvorfor det er gavnligt for pårørende, at der er noget på skrift tilgængeligt. Fys- ergo afdeling spørger til muligheden for at udvide kortet med mere information om hjælpemidler. Den enkelte kommune kan selv designe, hvad der skal stå i aftalekortet ligesom der på sigt er mulighed for udvikling af aftalekortet. Beslutning: Der besluttes at implementere aftalekort i løbet af 1.kvartal Ringkøbing-Skjern kommune har behov at afklare i egen organisation om det er muligt. Udviklingskonsulent Birthe Haxholm, Herning kommune svarer gerne på spørgsmål i forhold til implementering. Medcom gruppe følger processen.

3 3. Status fra Medcom-gruppe. ( ) At gruppen tager orientering om status på Medcom-gruppens arbejde til efterretning. At gruppen tager stilling til behov for ændringer/justeringer i kommissoriet for Medcomgruppen. Sagsfremstilling: Faglig arbejdsgruppe for Medcom refererer efter beslutning i klyngestyregruppen til Fokusgruppen Sundhed for Voksne. Medcom-gruppen blev nedsat i regi af tidligere Implementeringsgruppe B/P/T/R, hvorfra anbefalingen var, at den faglige arbejdsgruppe fortsatte i den nye organisering. Erfaringen er, at der løbende er behov for re-implementering samt fokus på at forbedre kommunikation i forbindelse med indlæggelse og udskrivelse. Side 3 Gruppen har bl.a. arbejdet med Re-implementering af Medcom standarder Samarbejdsaftale omkring kommunikation ved akutte ambulante patienter Kvaliteten af indholdet i indlæggelsesrapporter, plejeforløbsplaner og udskrivningsrapporter Besvarelse af plejeforløbsplaner udvikling af aftalekort Ansøgning af inkontinens hjælpemidler elektronisk via et korrespondancebrev Én repræsentant fra hver kommune samt repræsentanter fra udvalgte afdelinger i HEV indgår i arbejdsgruppen. Gruppens repræsentanter har forskellige faglige baggrunde og stillinger/beslutningskompetencer. Kommissoriet er udarbejdet i 2016, hvorfor det vil være relevant at drøfte om der er behov for ændringer eller justeringer i indholdet samt bemandingen af gruppen. Bilag 3: Kommissorium for Medcom Referat: Ikke alle i Medcom gruppen har beslutningskompetence i forhold til egen organisation, hvilket kan være en udfordring. Samtidig er det en fordel, at repræsentanter er tæt på praksis, og dermed har stor faglig viden. Det er derfor vigtigt, at der i kommissoriet tydeliggøres, hvilket mandat man har i gruppen samt at man repræsenterer egen organisation. Medcom gruppen har mandat til at træffe beslutninger, men det fortsat muligt at sende evt. komplicerede beslutninger til Fokusgruppen Sundhed for Voksne. Der er opbakning til at Medcom gruppen fortsætter som en fast gruppe, og der bør overvejes om en møde kadence på to gange årligt er tilstrækkeligt. Beslutning Der enighed om, at sammensætning af gruppens medlemmer fortsætter uændret. Kommissoriet rettes til med følgende ændringer:

4 Oversigt over ny organisering sættes ind i dokumentet Møde kadencen ændres til 2 4 gange årligt. Det tydeligøres i kommissoriet, at man forud for mødet har afklaret sit mandat i egen organisation. Der tilføjes, at det også omfatter elektroniske henvisninger (REF 01). Afrapportering i form skriftlig status til orientering én gang årligt til Fokusgruppen Sundhed for Voksne. 4. Forebyggelse af indlæggelse indhentning af borgerens samtykke til kommunal forebyggende indsats. ( inkl. pause) At gruppen beslutter at igangsætte en målrettet og forebyggende indsats til borgere som ikke er kendt i kommunalt regi. At deltagere i mindre grupper drøfter hvilke mulige gevinster en sådan indsats kan bidrage med og hvordan det monitoreres. Side 4 Sagsfremstilling: På baggrund af tidligere drøftelser i Fokusgruppen om stigninger i antallet af indlæggelser, ambulante kontakter og akutte genindlæggelser har Holstebro og Ringkøbing-Skjern kommune i samarbejde med Akutafdelingen og Medicinsk Modtagelse drøftet hvilken forebyggende indsats kan afprøves og igangsættes. Kommunerne erfarer, at flere borger med gentagne indlæggelser og kontakter i hospitalsregi ikke nødvendigvis er kendt i kommunalt regi, hvorfor en forebyggende indsat med fordel kan målrettes denne målgruppe: Målgruppe: Borgere, som har mange akutte ambulante kontakter eller indlæggelser (fx borgere med kronisk sygdom) i Akutafdelingen eller Medicinsk Modtageafsnit (MM). Borgere der ikke er i kontakt med kommunal hjemmepleje/sygepleje eller har behov herfor efter udskrivelse. Borgere bosiddende i kommunerne i Vestklyngen Hospitalets opgave: Hospitalet indhenter mundtligt samtykke til, at kommunen må kontakte borgeren efter udskrivelsen. Sender korrespondancebrev til kommunen med patientens oplysninger Kommunens opgave: Kontakter borgeren efter udskrivelsen med henblik på en forebyggende indsats. For at sikre en succesfuld afprøvning er det ønskeligt med deltagelse af alle seks kommuner i Vestklyngen. Til mødet ønskes ligeledes en drøftelse af, hvilke mulige gevinster en sådan indsats kan bidrage med i forhold til forebyggelse af indlæggelser, samt hvilke muligheder er der for monitorering af indsatsen.

5 Referat: Tidligere undersøgelser viser, at 44 % af de borgere, som har mange kontakter med hospitalet ikke er kendt i kommunalt regi. Det vil være relevant at sætte fokus på, hvordan kan der gøres noget anderledes tværsektorielt, så en indlæggelse forebygges. Tanken er, at hospitalet spotter borgere, der har haft gentagne akutte ambulante kontakter eller indlæggelser i en afgrænset periode, og henviser til kommunen, som herefter kontakter borgeren telefonisk eller et fysisk besøg. Det er vigtig at være opmærksom på, at der ikke sker en overlap til indsatsen aktiv patientstøtte, så et samarbejde skal tænkes ind. Samtidig pointeres det, at borgeren selv skal være aktiv, engageret og motiveret. Det kan ligeledes være relevant at lave et reklamefremstød for de praktiserende læger i forhold til at henvise til forebyggende indsatser i kommunen. En anden mulighed er, hvordan kan Sociolancen i Region Midtjylland tænkes mere ind. Side 5 For to år siden blev der i regi af Implementeringsgruppen Forebyggelse og Forløbsprogrammer udarbejdet en pjece om forebyggende hjemmebesøg. Aftalen var, at pjecen skulle udleveres til relevante borgere i hospitalsregi eller personalet kunne være behjælpelig med at henvise til kommunalt forebyggelse- og sundhedsfremmende tilbud. Erfaringen er, at antallet af henvisninger modtaget denne vej er minimale, så noget tyder på, at der er behov for en anden strategi. Beslutning. Der besluttes at indgangssætte en indsats, hvor målgruppen er borgere med mange akutte ambulante kontakter eller indlæggelser i hospitalsregi, og som i forvejen ikke er kendt i kommunalt henvises til kommunalt sundhedsfremmende og forebyggende tilbud. Hospitalets opgave er, at indhente samtykke fra borgeren, og sende en elektronisk henvisning (REF 01, det bliver fremover REF 15) til kommunen med relevante oplysninger som fx borgerens telefonnr., samt udlevere pjece om forebyggende hjemmebesøg, som ligger på e-dok. Kommunerne kontakter borgeren efterfølgende enten telefonisk eller ved et besøg. Implementering påbegyndes 1. feb Kommunerne har ansvar for monitorering af indsatsen, som følges i Fokusgruppen Sundhed for Voksne. 5. Tolkebistand. (kl ) At gruppen drøfter udfordringer med mangel på rohingya tolke samt mulige alternative løsninger. Sagsfremstilling: Der mangler rohingya tolke ved Tolk Danmark, som både kommuner og regioner har aftaler med. 3 ud af 4 aftaler med regionen aflyses, fordi der ikke kan skaffes tolk. Ringkøbing-Skjern kommune har forsøgt at imødekomme dette problem,

6 ved at åbne op for at afvige fra tolkeaftalen med Tolk Danmark ift. dette ene sprog, fordi der er så få rohingya tolke tilstede i Jylland Referat. Region og kommuner har aftale med Tolk Danmark, som kun har én tolk i rohingya til rådighed. Der bruges mange uhensigtsmæssige ressourcer, da der ikke møder en tolk op og møderne bliver dermed aflyst. Hvis Tolk Danmark ikke er leveringsdygtig, må man gerne benytte sig af muligheden for at anvende andre tolkefirmaer, hvilket Ringkøbing-Skjern kommune har gjort. 6. Tværsektoriel audit op flytning af færdigbehandlingsdato og genindlæggelser mellem Herning kommune og HEV. (kl ) At gruppen tager orienteringen til efterretning At gruppen drøfter om resultatet af den tværsektorielle audit giver anledning til tværsektorielle indsatser. Side 6 Sagsfremstilling: Herning kommune har i samarbejde med to afdelinger fra HEV gennemført en tværsektoriel audit på flytning af færdigbehandlingsdatoer og genindlæggelser. Baggrunden for auditten var, at Herning kommune gennem en længere periode havde oplevet et stigende antal udskrivelsesforløb, hvor der var en tendens til hurtige genindlæggelser, samt mange ændringer i forventet udskrivelses- og færdigbehandlingsdatoer. Der blev gennemgået ti patientforløb, hvor færdigbehandlingsdatoen blev flyttet fra én til fem gange inden endelig udskrivelse, samt to patientforløb hvor der havde været flere genindlæggelser inden for en kortere periode. Resultatet af den tværsektorielle audit på flytning at færdigbehandlingsdatoen viser, at afsendelse af første plejeforløbsplan i tre af tilfældene var for tidligt i forløbet, og patienten var uafklaret i sygdomsbilledet. I de øvrige syv tilfælde var færdigbehandlingsdatoen faglig velbegrundet og realistisk set i forhold til patientens tilstand på beslutningstidspunktet, men der opstod en akut situation, som betød at udskrivelsen blev udskudt. Ved gennemgangen sås dog en tydelig udfordring i forhold til den nye færdigbehandlingsdato, som blev varslet, når udskrivelsen blev flyttet. Den nye dato for færdigbehandling var i mange af tilfældene for usikker og urealistisk, og i flere tilfælde blev datoen flyttet en enkelt dag adskillige gange. Auditpanelet gav ud fra gennemgang af journalerne følgende anbefalinger: færdigbehandlingsdatoen skal være realistisk og vurderes ud fra patientens samlede sygdomsbillede, inden den afsendes til kommunen at der generelt er behov for, at få afklaret hvor tidligt eller sent i forløbet skal plejeforløbsplanen sendes, og gerne en fælles tilgang blandt alle seks kommuner i Vestklyngen flytning af færdigbehandlingsdatoen har økonomiske konsekvenser for kommunerne

7 samt internt i kommunen udløser det et stort koordinerings arbejde en viden som med fordel kan udbredes mere i hospitalsregi. i komplicerede forløb og hvor mange aftaler skal på plads og usikkerhed omkring det fremtidige ophold, kan en udskrivelsessamtale via video med fordel overvejes tilstræbe udskrivelse i dagtiden tænke i nye løsninger opmærksomhed på tidspunkt for levering af hjælpemidler i kommunerne I forhold til den tværsektorielle audit på genindlæggelser fra Rehabiliteringscenter i Herning vurderede auditpanelet, at genindlæggelserne var reelle, da patienten forud for indlæggelsen blev dårlige med et tydeligt sygdomsbillede, der krævede indlæggelse. Gennemgangen af de to forløb gav dog anledning til følgende opmærksomhedspunkter: kontinuitet i forhold til den praktiserende læge større opmærksomhed på, hvem er patientens egen læge og tovholder i forløbet der kunne med fordel være afholdt et opfølgende hjemmebesøg efter første udskrivelse dialog mellem hospital og Rehabiliteringscenteret i forhold til at drøfte evt. handlemuligheder med henblik på at forebygge genindlæggelser opmærksomhed omkring måling af BT manuelt eller elektronisk anbefalinger til pleje af patienter med influenza Side 7 Den tværsektorielle audit gav stor læring om patientforløbene på tværs af sektorer samt indsigt i egen og andres praksis. Auditpanelets anbefaling/opfordring er, at andre kommuner og afdelinger gennemfører en tilsvarende tværsektoriel audit. Bilag 4.: Tværsektoriel audit Herning kommune og Hospitalsenheden Vest. Referat: Den tværsektorielle audit blev i gang sat på baggrund af en kommunal frustration over de mange flytninger af færdigbehandlingsdato samt genindlæggelser. Det har været et lærerigt forløb at gennemgå forløbene på tværs af sektorer, og resultaterne vidner om, at en del patienter fortsat er dårlige ved udskrivelse. Rapporten er kommet med anbefalinger, som det er nødvendigt at arbejde videre med tværsektorielt. I hospitalsregi er resultaterne af den tværsektorielle audit drøftet i Flowarbejdsgruppen, hvor der er sat fokus på flytning af færdigbehandlingsdatoer samt levering af hjælpemidler. Nogle af anbefalingerne kan være relevante at drøfte i Medcom gruppen. Flere kommuner udtrykker ønske om at gennemføre lignende audits. Derudover efterspørger/ønsker kommunerne tilsvarende tværsektoriel audit på genindlæggelser i psykiatrien. Beslutning: De øvrige kommuner gennemfører tilsvarende tværsektoriel audits. Gunna udarbejder en plan samt er behjælpelig med processen.

8 For at gennemføre en tværsektoriel audit kræver det ansøgning om tilladelse til opslag patientjournaler og andre elektroniske patientsystemer i forbindelse med tværgående kvalitetssikrings-/udviklingsprojekt uden patientsamtykke. Derudover skal kommunen og hospitalet indhente journalmateriale samt afsætte tid til at deltage i auditmøder. Forslag til plan for kvartal Struer kommune 2. kvartal Holstebro kommune 3. kvartal Lemvig kommune 4. Kvartal Ikast Brande kommune Anbefalingerne drøftes til et kommende møde i Medcom gruppen. Gunna kontakter psykiatrien (Ledende overspl. Betina Jeppesen) i forhold til kommunernes ønske og prioritet om at gennemgøre tilsvarende tværsektoriel audit. Side 8 7. Hjerterehabilitering tillægsaftale for borgere med ICD (kl ) At gruppen tager orienteringen til efterretning. Sagsfremstilling: Patienter med ICD skal ifølge forløbsprogrammet for hjertesygdom trænes i hospitalsregi. Erfaringerne har vist, at denne gruppe desværre fravælger hjerterehabilitering i hospitalsregi primært på baggrund af lange geografiske afstande. Den kardiologiske vurdering er ligeledes, at patienter med ukompliceret ICD fagligt forsvarligt vil kunne trænes i kommunalt regi, da flere i denne patientgruppe har haft implanteret en ICD i adskillige år. Den tværsektorielle faglige arbejdsgruppe for hjerterehabilitering har drøftet problemstillingen. Der er stor enighed om, at forløbsprogrammet naturligvis følges, men samtidig også en erkendelse af, at nuværende løsning for patienter med ukompliceret ICD ikke er hensigtsmæssig og til gavn for borgeren. På den baggrund er problemstillingen drøftet i Klyngestyregruppen i Vestklyngen, og her er beslutningen, at der udarbejdes en lokal tillægsaftale til forløbsprogrammet for hjertesygdom i forhold til træning af borgere med ukompliceret ICD. I udarbejdelsen af aftalen tages afsæt i erfaringerne fra Midtklyngen. På sigt ønskes den indarbejdet i et revideret forløbsprogram. Den faglige arbejdsgruppe for hjerterehabilitering har påbegyndt arbejdet med udarbejdelse af et udkast til en tillægsaftale. Opgaven er forankret i Fokusgruppen Sundhed for Voksne. Referat: Orientering taget til efterretning. Ringkøbing-Skjern kommune ønsker, at der igen i regionalt regi drøftes om træning (hjerterehabilitering) i naturen er muligt.

9 8. Indspark fra PLO-Midtjylland til Sundhedsaftalen skriftlig orientering At gruppen tager orienteringen til efterretning. Sagsfremstilling: PLO-Midtjylland har indsendt input til den kommende sundhedsaftale. PLO-Midtjylland bifalder de 3 spor, der er lagt i den kommende sundhedsaftale. De ældre, psykiatri og forebyggelse - særligt rygning, er alle emner, som fylder i dagligdag i almen praksis. PLO-Midtjylland finder det positivt og nødvendigt, at man inddrager almen praksis i tilblivelsen af Sundhedsaftalen, da løsningerne i de valgte spor vil involvere de praktiserende læger. PLO-Midtjylland kommer med flere forslag fx at alle plejehjem og kommuner har fastansatte læger at IT-platforme udvikles med henblik på datadeling (fx "stillingtagen til genoplivning" og "hvor meget hjælp får en borger fra hjemmesygepleje/hjemmehjælpen") flere kommunale tilbud til børn og unge fx gruppeterapi at sygeplejersker i almen praksis kan få en tovholderrolle for den psykisk syge borger at kommunerne har ensartede tilbud til fx rygestop og KOL-rehabilitering. Side 9 Bilag 5.: PLO-Midtjyllands indspark til den nye sundhedsaftale Referat. Der gøres opmærksom på, at kommunerne allerede nu har ensartet tilbud til rygestop og KOL rehabilitering. En regional gruppe har fokus på akutområdet, hvor anbefalingen er, at der til fx akutte aflastningsenheder tilknyttes faste læger, hvilket giver mulighed for faglig opkvalificering af personalet. 9. Evt. ( ) Ulla Svendsen orienterede om, at Steno diabetescenter i Århus forventer at igangsætte forskningsarbejde med fokus på kvinder med gestational diabetes. En stor del af de kvinder der har haft gestational diabetes udvikler type 2 diabetes indenfor 10 år. Vibeke Lynggård, HEV er tovholder på det. Til orientering deltager Jens Bejer som kommunal repræsentant for Vestklyngen i Styregruppen for den palliative patient samt driftsrådet for den akutte ptt. 14. marts afholdes konferencen "De vigtige pårørende i samarbejdet på tværs af sektorer", hvor resultater af forskningsprojektet "Inddragelse af pårørende i akutte ambulante patientforløb" præsenteres. Nærmere information om arrangementet følger.

10 Side 10

Fokusgruppe Sundhed for Voksne Tid: 23.maj kl Sted: Mødelokalet Kjeldmarksvej 1, 7600 Struer. Referat

Fokusgruppe Sundhed for Voksne Tid: 23.maj kl Sted: Mødelokalet Kjeldmarksvej 1, 7600 Struer. Referat Fokusgruppe Sundhed for Voksne Tid: 23.maj kl. 8.30 11.30 Sted: Mødelokalet Kjeldmarksvej 1, 7600 Struer Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 N DK-7500 Holstebro Tel.

Læs mere

Fokusgruppe Sundhed og Voksne Mødetid: 28. februar kl Mødested: Sal 2, Indgang U, Regionshospitalet Holstebro

Fokusgruppe Sundhed og Voksne Mødetid: 28. februar kl Mødested: Sal 2, Indgang U, Regionshospitalet Holstebro Fokusgruppe Sundhed og Voksne Mødetid: 28. februar kl. 13-16 Mødested: Sal 2, Indgang U, Regionshospitalet Holstebro Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 N DK-7500

Læs mere

Lene orienterede kort der er desværre ikke meget der tyder på at LÆ-blanketter i nærmeste fremtid kan

Lene orienterede kort der er desværre ikke meget der tyder på at LÆ-blanketter i nærmeste fremtid kan Til medlemmerne af Implementeringsgruppen Sundheds-IT og Digitale arbejdsgange Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk

Læs mere

Til medlemmer af Implementeringsgruppen BØRN & UNGE, SOMATIK

Til medlemmer af Implementeringsgruppen BØRN & UNGE, SOMATIK Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Til medlemmer af Implementeringsgruppen BØRN

Læs mere

Tillæg til Rammeaftale gældende for Vestklyngen om anvendelse af MedCom7 hjemmepleje-sygehus standarder

Tillæg til Rammeaftale gældende for Vestklyngen om anvendelse af MedCom7 hjemmepleje-sygehus standarder Tillæg til Rammeaftale gældende for Vestklyngen om anvendelse af MedCom7 hjemmepleje-sygehus standarder Vestklyngen, Region Midtjylland Hospitalsenheden Vest Herning Kommune, Sundhed og Ældre Holstebro

Læs mere

At Fokusgruppen tager orienteringen til efterretning. Side 1/13

At Fokusgruppen tager orienteringen til efterretning. Side 1/13 Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling fra møde i Fokusgruppe Sundhed for Voksne. Tid: 4. september 2018 kl. 8.30 11.30 Sted: Mødelokale 5, Indgang K, Regionshospitalet Herning. Lægårdvej

Læs mere

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen 2015-2018 i Horsens-klyngen Dette kommissorium beskriver den overordnede ramme for det tværsektorielle samarbejde mellem hospital, kommune og praktiserende

Læs mere

Til medlemmer af Implementeringsgruppen forebyggelse og forløbsprogrammer.

Til medlemmer af Implementeringsgruppen forebyggelse og forløbsprogrammer. Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Til medlemmer af Implementeringsgruppen forebyggelse og forløbsprogrammer. Lægårdvej 12 N DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk

Læs mere

Indstilling: At Implementeringsgruppen drøfter de foreløbige resultater af monitoreringen.

Indstilling: At Implementeringsgruppen drøfter de foreløbige resultater af monitoreringen. R E F E R A T Referat fra møde Implementeringsgruppen forebyggelse og forløbsprogrammer Mødedato 15. marts 2017 Mødetid Kl. 13 Mødested Regionshospitalet, Herning Deltagere Birgitte Ostersen, Ulla Svendsen,

Læs mere

Klyngeseminar Skarrildhus 7. marts 2019

Klyngeseminar Skarrildhus 7. marts 2019 Klyngeseminar Skarrildhus 7. marts 2019 Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Referat

Læs mere

forhold i primærsektoren, fx manglende kapacitet eller kompetence i hjemmeplejen

forhold i primærsektoren, fx manglende kapacitet eller kompetence i hjemmeplejen Center for Sundhed Tværsektoriel Udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang B & D Telefon 3866 6102 Direkte 24798168 Mail cch@regionh.dk Dato: 6. august 2015 Driftsmålsstyring Genindlæggelser Akutte

Læs mere

2. Tværsektorielt samarbejde om forløb for Amputationspatienter (kl )

2. Tværsektorielt samarbejde om forløb for Amputationspatienter (kl ) Referat Fokusgruppen Sundhed for Voksne Tid: 20. feb. 2019 kl. 13-16 Sted: Mødelokale 2, Indgang U, Regionshospitalet Holstebro Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12

Læs mere

Indledning. Lidt om baggrunden og processen Smiley-ordningen og udfordringerne herved. 2 www.regionmidtjylland.dk

Indledning. Lidt om baggrunden og processen Smiley-ordningen og udfordringerne herved. 2 www.regionmidtjylland.dk Statusrapport 2013 for Sundhedsaftalen 2011-2014 Per Adelhart Christensen, Randers Kommune Helle Vadmand Jensen, Region Midtjylland www.regionmidtjylland.dk Indledning Lidt om baggrunden og processen Smiley-ordningen

Læs mere

Implementering af forløbsprogram for lænderygsmerter

Implementering af forløbsprogram for lænderygsmerter Implementering af forløbsprogram for lænderygsmerter v. Jens Bejer Damgaard, kontorchef, Nære Sundhedstilbud www.regionmidtjylland.dk Disposition Kort oprids af grundlaget for det tværsektorielle samarbejde

Læs mere

Referat fra møde i Faglig Følgegruppe i Vestklyngen, Region Midtjylland. Torsdag den 2. oktober 2014 kl

Referat fra møde i Faglig Følgegruppe i Vestklyngen, Region Midtjylland. Torsdag den 2. oktober 2014 kl Referat fra møde i Faglig Følgegruppe i Vestklyngen, Region Midtjylland Torsdag den 2. oktober 2014 kl. 10.00 12.00 Regionshospitalet Holstebro, Sal 3 ved foredragssalene, Indgang U Hospitalsenheden Vest

Læs mere

Baggrund Det samlede akutområde varetages af hospitalerne, 1813/vagtlægerne, almen praksis og kommunerne.

Baggrund Det samlede akutområde varetages af hospitalerne, 1813/vagtlægerne, almen praksis og kommunerne. Notat Juli 2017 Kommissorium udviklingen af akutområdet 2018 Indledning I udviklingen af det borgernære sundhedsvæsen spiller akutområdet og udviklingen af indsatserne og samspillet med hospital, almen

Læs mere

Planlægning af udskrivelse starter ved indlæggelsen.

Planlægning af udskrivelse starter ved indlæggelsen. Planlægning af udskrivelse starter ved indlæggelsen. "Vi vil se de mennesker vi ellers ikke ser" 01.10.17. Udarbejdet af: Jeanette Rokbøl Bente Fogh Hanne Mark Projektet er en iterativ proces, hvor indsatsen

Læs mere

Oplæg - Temaer i Sundhedsaftalen

Oplæg - Temaer i Sundhedsaftalen 31. MAJ 2017 Oplæg - Temaer i Sundhedsaftalen 2019-2022 Baggrund En borgers sygdomsforløb kræver ofte både indsatser i kommunen, hos den praktiserende læge og på hospitalet. En positiv oplevelse af sygdomsforløbet

Læs mere

Region Hovedstadens erfaringer fra evaluering og revision af Forløbsprogram for Demens

Region Hovedstadens erfaringer fra evaluering og revision af Forløbsprogram for Demens s erfaringer fra evaluering og revision af Forløbsprogram for Demens Line Sønderby Christensen, chefkonsulent, Enhed for Det Nære Sundhedsvæsen, Demensdage 23/5-2019 1 Grethes case det optimale forløb

Læs mere

SUNDHEDSAFTALE

SUNDHEDSAFTALE Kommissorium for permanent arbejdsgruppe vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser Godkendt: Den administrative styregruppe den 27. marts 2015 Bemærkning: Baggrund Region Hovedstaden og kommunerne

Læs mere

SUNDHEDSAFTALE

SUNDHEDSAFTALE Kommissorium for permanent arbejdsgruppe vedr. Patientrettet forebyggelse og kronisk sygdom Godkendt: Den administrative styregruppe den 27. marts 2015. Bemærkning: Baggrund Region Hovedstaden og kommunerne

Læs mere

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 1 Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 2011-2014 Forebyggelse TSG Flowdiagram for selvmordsforebyggelse en opgave fra 2. generations sundhedsaftale, som snart kan færdiggøres. Center for Selvmordsforebyggelse,

Læs mere

Referat fra 1. møde i arbejdsgruppen spor 4: Overbelægningsproblematikken i Hospitalsenheden Vest

Referat fra 1. møde i arbejdsgruppen spor 4: Overbelægningsproblematikken i Hospitalsenheden Vest Hospitalsenheden Vest Strategi og Plan Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Referat fra 1. møde i arbejdsgruppen spor 4: Overbelægningsproblematikken i Hospitalsenheden

Læs mere

Rammeaftale om anvendelse af korrespondancebrevet mellem hospitaler og kommuner i Region Midtjylland

Rammeaftale om anvendelse af korrespondancebrevet mellem hospitaler og kommuner i Region Midtjylland Sundhedsaftalen et samarbejde mellem Region Midtjylland og de 19 kommuner Rammeaftale om anvendelse af korrespondancebrevet mellem hospitaler og kommuner i Region Midtjylland (Godkendt Sundhedsstyregruppen,

Læs mere

Monitorering af fælles forløbskoordination og opfølgende hjemmebesøg i regioner og kommuner

Monitorering af fælles forløbskoordination og opfølgende hjemmebesøg i regioner og kommuner Monitorering af fælles forløbskoordination og opfølgende hjemmebesøg i regioner og kommuner I udmøntningsplanen for handlingsplanen for den ældre medicinske patient afsættes 97,4 mio. til etablering af

Læs mere

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 365099 Dato: 11-05-2017 Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af

Læs mere

Udvikling af tværsektorielt forløbsprogram for mennesker med diabetes

Udvikling af tværsektorielt forløbsprogram for mennesker med diabetes Udvikling af tværsektorielt forløbsprogram for mennesker med diabetes Sagsfremstilling: Det Administrative Kontaktforum besluttede på mødet d. 21. september 2016 at igangsætte udviklingen af det tværsektorielle

Læs mere

Områder som har positiv betydning for patientsikkerheden i det tværsektorielle samarbejde

Områder som har positiv betydning for patientsikkerheden i det tværsektorielle samarbejde Områder som har positiv betydning for patientsikkerheden i det tværsektorielle samarbejde Denne oversigt er udarbejdet for at danne et overblik over de områder som har særlig betydning for at skabe patientsikre

Læs mere

Oversigt over igangværende udviklingsinitiativer i regi af sundhedsaftalen/nationale

Oversigt over igangværende udviklingsinitiativer i regi af sundhedsaftalen/nationale Oversigt over igangværende udviklingsinitiativer i regi af sundhedsaftalen/nationale initiativer (opdateret 3.10.) Afsnit i sundhedsaftalen Beskrivelse af indsats Status Forankring Slutrapportering Vision

Læs mere

Dagsorden. 1) Ajourføring på hospitaler og i almen praksis (ans. Kristoffer Stegeager)

Dagsorden. 1) Ajourføring på hospitaler og i almen praksis (ans. Kristoffer Stegeager) Dagsorden til mødet i Den tværsektorielle FMK-styregruppe Torsdag den 11. juni 2015 Mødelokale: Hospitalsledelsesmødelokale, Bygning 4, 1. sal, Nørrebrogade 44, 8000 Aarhus C Tidspunkt: 15.30-17.00 Virtuelt

Læs mere

Referat til møde i Koordinationsgruppen

Referat til møde i Koordinationsgruppen Aarhus Universitetshospital Planlægning Nørrebrogade 44 DK-8000 Aarhus C Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk Referat til møde i Koordinationsgruppen Tid og sted: Den 21.08.2013, kl. 10.30-12.30 Bygning 4, Mødelokale

Læs mere

Projekt Kronikerkoordinator.

Projekt Kronikerkoordinator. Ansøgning om økonomisk tilskud fra puljer i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse til forstærket indsats for patienter med kronisk sygdom i perioden 2010 2012. Dato 18.9.2009 Projekt Kronikerkoordinator.

Læs mere

Status på forløbsprogrammer 2014

Status på forløbsprogrammer 2014 Dato 19-12-2014 Sagsnr. 4-1611-8/14 kiha fobs@sst.dk Status på forløbsprogrammer 2014 Introduktion I dette notat beskrives den aktuelle status på udarbejdelsen og implementeringen af forløbsprogrammer

Læs mere

Evaluering af funktionen som forløbskoordinator, knyttet til Rehabilitering under forløbsprogrammerne i Viborg Kommune og medicinsk afdeling,

Evaluering af funktionen som forløbskoordinator, knyttet til Rehabilitering under forløbsprogrammerne i Viborg Kommune og medicinsk afdeling, Evaluering af funktionen som forløbskoordinator, knyttet til Rehabilitering under forløbsprogrammerne i Viborg Kommune og medicinsk afdeling, Regionshospitalet, Viborg 1 Jeg har fra 1. maj 2011 til 31/12

Læs mere

v. Gitte Nørgaard Kom godt hjem -udskrivelse af de svageste ældre

v. Gitte Nørgaard Kom godt hjem -udskrivelse af de svageste ældre Kom godt hjem - udskrivelse af de svageste ældre v. Gitte Nørgaard Projektets rammer Vestklyngen: 6 kommuner, Hospitalsenheden Vest og klyngens praktiserende læger 3 år (2017 2019) Støttet med 3,7 mio

Læs mere

Organisering af sundhedssamarbejdet i Region Midtjylland og Vestklyngen 2012

Organisering af sundhedssamarbejdet i Region Midtjylland og Vestklyngen 2012 Samarbejdsgrupper i Regionalt Regi Sundhedskoordinationsudvalget: Sundhedskoordinationsudvalget har til formål at understøtte sammenhængende behandlingsforløb på tværs af det regionale og det kommunale

Læs mere

Indstilling: At gruppen drøfter de oplistede opmærksomhedspunkter vedrørende hjerterehabilitering.

Indstilling: At gruppen drøfter de oplistede opmærksomhedspunkter vedrørende hjerterehabilitering. R E F E R A T fra møde Implementeringsgruppen for forebyggelse og forløbsprogrammer Mødedato 18. december 2017 Mødetid Kl. 9-11 Mødested Sundhedscenter Struer Deltagere Pia Møller, Susanne Rystok, Jane

Læs mere

2. Generations Sundhedsaftaler

2. Generations Sundhedsaftaler 2. Generations Sundhedsaftaler v/ Jens Bejer Damgaard, RSS, Kommunesamarbejde og sundhedsaftaler, Region Midtjylland www.regionmidtjylland.dk En overordnet opdeling (ny vejledning) Den sundhedspolitiske

Læs mere

Temagruppen for voksenpsykiatri. Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri

Temagruppen for voksenpsykiatri. Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Temagruppen for voksenpsykiatri DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri Tid:

Læs mere

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 1 Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 2011-2014 Hjælp til selvmordstruede borgere Der er udarbejdet en oversigt over, hvor sundhedspersonale på tværs af sektorer kan få hjælp til en selvmordtruet

Læs mere

Behandling af sundhedsstyrelsens svarbrev - Oversigt over opmærksomhedspunkter og dertil tilknyttet handling

Behandling af sundhedsstyrelsens svarbrev - Oversigt over opmærksomhedspunkter og dertil tilknyttet handling Behandling af sundhedsstyrelsens svarbrev - Oversigt over opmærksomhedspunkter og dertil tilknyttet handling Opmærksomhedspunkt Overordnet Forebyggelse (organisatorisk placering) Nedsat udviklingsgrupper

Læs mere

Sundhedsaftaler - gør de en forskel for kvaliteten i det samlede patientforløb?

Sundhedsaftaler - gør de en forskel for kvaliteten i det samlede patientforløb? Sundhedsaftaler - gør de en forskel for kvaliteten i det samlede patientforløb? Oplæg på årsmøde i DSKS, 9. januar 2015 Oversygeplejerske Kirsten Rahbek, Geriatrisk Afdeling, Aarhus Universitetshospital

Læs mere

Kommissorier for kontaktudvalg på de nordjyske sygehuse

Kommissorier for kontaktudvalg på de nordjyske sygehuse Kommissorier for kontaktudvalg på de nordjyske sygehuse Godkendt af Den Administrative Styregruppe for sundhedsaftaler den 08 12 2010 1 Kommissorium for Kontaktudvalg på de Psykiatriske sygehuse Nedsættelse

Læs mere

Det sammenhængende sundhedsvæsen

Det sammenhængende sundhedsvæsen Det sammenhængende sundhedsvæsen Virker strukturreformen og har vi fået et mere sammenhængende sundhedsvæsen? DRG Konferencen 2013 Direktør Henning Vestergaard, Hospitalsenheden Vest Region Midtjyllandwww.regionmidtjylland.

Læs mere

Revideret rammeaftale

Revideret rammeaftale Revideret rammeaftale om anvendelse af MedCom7 hjemmepleje-sygehus standarder (Version 30.9.2015) Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Strategi og Planlægning 1 Indledning Denne rammeaftale omhandler

Læs mere

Referat fra møde i. Klyngestyregruppen Vest, Region Midtjylland. Onsdag den 26. september 2012 kl. 16.00-18.00

Referat fra møde i. Klyngestyregruppen Vest, Region Midtjylland. Onsdag den 26. september 2012 kl. 16.00-18.00 Hospitalsenheden Vest Strategi og Plan Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Referat fra møde i Klyngestyregruppen Vest, Region Midtjylland Onsdag den 26. september

Læs mere

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter Krav 6. Hvordan parterne følger op på aftalen. Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Ansøgning om økonomisk tilskud fra puljer i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse til en forstærket indsats for patienter med kronisk sygdom

Ansøgning om økonomisk tilskud fra puljer i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse til en forstærket indsats for patienter med kronisk sygdom Ansøgning om økonomisk tilskud fra puljer i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse til en forstærket indsats for patienter med kronisk sygdom I Thisted Kommune ønsker vi at styrke såvel den monofaglige,

Læs mere

Temagruppen Børn og Unge Somatik. Referat fra møde i Temagruppen om børn og unge somatik

Temagruppen Børn og Unge Somatik. Referat fra møde i Temagruppen om børn og unge somatik Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Temagruppen Børn og Unge Somatik DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Referat fra møde i Temagruppen om børn og unge somatik

Læs mere

Forslag til ændringer til SA på baggrund af høringssvar

Forslag til ændringer til SA på baggrund af høringssvar 19.03.2019 Forslag til ændringer til SA på baggrund af høringssvar S. 5 afsnit 1 Visioner PÅ BORGERENS PRÆMISSER Vi arbejder ud fra en værdi om, at vi sætter borgeren først. Det betyder, at vi inddrager

Læs mere

Implementeringsplan for tværsektorielt forløbsprogram

Implementeringsplan for tværsektorielt forløbsprogram Implementeringsplan for tværsektorielt forløbsprogram for mennesker med KOL Indledning Region Syddanmark og de 22 kommuner har primo 2017 vedtaget et nyt forløbsprogram for mennesker med kronisk obstruktiv

Læs mere

Opfølgende hjemmebesøg de kommunalt lægeligeudvalgs vurdering af samarbejdet mellem kommune og almen praksis

Opfølgende hjemmebesøg de kommunalt lægeligeudvalgs vurdering af samarbejdet mellem kommune og almen praksis Afdeling: Sundhedssamarbejde og Kvalitet Udarbejdet af: Katrine Dennak (RSYD) Christina Ryborg (FKS) Anders Fournaise (RSYD) Journal nr.: 13/15214 E-mail: Anders.Fournaise@rsyd.dk Dato: 15. december 2015

Læs mere

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Deltagere:

Læs mere

Baggrundsnotat om samarbejdet med kommunerne inden for psykiatrien

Baggrundsnotat om samarbejdet med kommunerne inden for psykiatrien Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.rm.dk Baggrundsnotat om samarbejdet med kommunerne inden for psykiatrien Dette baggrundsnotat om samarbejdet

Læs mere

Udkast til aftale om indlæggelses- og udskrivningsforløb

Udkast til aftale om indlæggelses- og udskrivningsforløb Indsatsområde 1: Udskrivningsforløb for svage, ældre patienter Krav 1. Hvordan parterne sikrer rettidig afklaring af den enkelte patients behov efter udskrivning fra sygehus, herunder koordinering af udskrivningstidspunkt

Læs mere

Til samarbejdsgruppen for indlæggelse og udskrivning

Til samarbejdsgruppen for indlæggelse og udskrivning Til samarbejdsgruppen for indlæggelse og udskrivning Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk www.vest.rm.dk

Læs mere

Opfølgning på Sundhedsaftalen på psykiatriområdet

Opfølgning på Sundhedsaftalen på psykiatriområdet Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Opfølgning på Sundhedsaftalen på psykiatriområdet - status på arbejdet i klyngerne Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk

Læs mere

Udkast til arbejdsplan sundhedsaftalen 2015-2018 (1.dec 2014)

Udkast til arbejdsplan sundhedsaftalen 2015-2018 (1.dec 2014) Udkast til arbejdsplan sundhedsaftalen 2015-2018 (1.dec 2014) Implementeringen af indsatserne i sundhedsaftalen vil ske løbende i hele aftaleperioden. Indsatserne i sundhedsaftalen har forskellig karakter.

Læs mere

Fælles politiske målsætninger på sundhedsområdet i KKR Sjælland

Fælles politiske målsætninger på sundhedsområdet i KKR Sjælland Fælles politiske målsætninger på sundhedsområdet i KKR Sjælland 5. februar 2013 Torben Gaarskær 1 Kommunerne sætter dagsordenen 5. februar 2013 Torben Gaarskær 2 Det nære sundhedsvæsen Ambitiøst udviklingsprojekt

Læs mere

3. generation sundhedsaftaler kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region

3. generation sundhedsaftaler kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region 3. generation sundhedsaftaler 2015-2018 98 kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region Repræsentanter udpeget af regionsrådet, kommunekontaktråd (KKR), PLO i regionen Region Hovedstaden, sundhedsaftaler

Læs mere

Udfordringer og muligheder for forbedringer i det tværsektorielle samarbejde på akutområdet.

Udfordringer og muligheder for forbedringer i det tværsektorielle samarbejde på akutområdet. Udfordringer og muligheder for forbedringer i det tværsektorielle samarbejde på akutområdet. Søren Liner Christensen, direktør, Herning Kommune Møde i Sundhedsstyregruppen 27. marts 2019 Opgaven Sundhedskoordinationsudvalget

Læs mere

Kommissorium for Følgegruppen for uddannelse og arbejde

Kommissorium for Følgegruppen for uddannelse og arbejde Kommissorium for Baggrund Region Syddanmark og de 22 syddanske kommuner har indgået Sundhedsaftalen 2019-2023. Aftalen er godkendt i kommunalbestyrelser og regionsrådet og trådte i kraft den 1. juli 2019.

Læs mere

Tillægsaftale til sundhedsaftale for Region Hovedstaden aftalt mellem Hillerød Kommune og Region Hovedstaden

Tillægsaftale til sundhedsaftale for Region Hovedstaden aftalt mellem Hillerød Kommune og Region Hovedstaden REGION HOVEDSTADEN HILLERØD KOMMUNE 18. november 2010 Tillægsaftale til sundhedsaftale for Region Hovedstaden aftalt mellem Hillerød Kommune og Region Hovedstaden Sundhedsaftalen mellem Hillerød Kommune

Læs mere

Til Implementeringsgruppen Behandling, Pleje, Træning, Rehabilitering

Til Implementeringsgruppen Behandling, Pleje, Træning, Rehabilitering Til Implementeringsgruppen Behandling, Pleje, Træning, Rehabilitering Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk

Læs mere

Forslag til ny organisering af det tværsektorielle samarbejde om sundhed

Forslag til ny organisering af det tværsektorielle samarbejde om sundhed Forslag til ny organisering af det tværsektorielle samarbejde om sundhed I regi af sundhedsaftalen har kommunerne, regionen og almen praksis opbygget en samarbejdsorganisation, der har kunnet løse en række

Læs mere

Det sammenhængende og koordinerede patientforløb

Det sammenhængende og koordinerede patientforløb Det sammenhængende og koordinerede patientforløb Årsmøde for visitatorer 12.-13. November 2012 Svendborg Kvalitetskonsulent Hospitalsenheden Vest Regionshospitalerne Herning, Holstebro, Lemvig, Ringkøbing

Læs mere

ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011

ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011 ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011 Status fra: Koordineringsgruppe for indlæggelse og udskrivning Kontaktperson: Regional tovholder for sundhedsaftalen om indlæggelse og udskrivning Ole

Læs mere

Referat fra møde i Samarbejdsgruppen for indlæggelse og udskrivning torsdag den 29.august kl

Referat fra møde i Samarbejdsgruppen for indlæggelse og udskrivning torsdag den 29.august kl Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Referat fra møde i Samarbejdsgruppen for indlæggelse og udskrivning torsdag den 29.august kl. 13 15 Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk

Læs mere

Tillægsaftale til sundhedsaftale for Region Hovedstaden aftalt mellem Frederikssund Kommune og Region Hovedstaden

Tillægsaftale til sundhedsaftale for Region Hovedstaden aftalt mellem Frederikssund Kommune og Region Hovedstaden 1 REGION HOVEDSTADEN FREDERIKSSUND KOMMUNE 17. november 2010 Tillægsaftale til sundhedsaftale for Region Hovedstaden aftalt mellem Frederikssund Kommune og Region Hovedstaden Sundhedsaftalen mellem Frederikssund

Læs mere

Arbejdsgruppen om samarbejdet på børneområdet

Arbejdsgruppen om samarbejdet på børneområdet Arbejdsgruppen om samarbejdet på børneområdet Fællesmøde om arbejdet med Sundhedsaftalen den 3. november 2016 Ledende sundhedsplejerske Linda Malmgren, Gladsaxe Kommune Vicedirektør Pernille Slebsager,

Læs mere

Til medlemmer af Implementeringsgruppen Behandling, Pleje, Træning, Rehabilitering

Til medlemmer af Implementeringsgruppen Behandling, Pleje, Træning, Rehabilitering Til medlemmer af Implementeringsgruppen Behandling, Pleje, Træning, Rehabilitering Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700 kvalitetogudvikling@vest.rm.dk

Læs mere

Kommissorium for Midtklyngen

Kommissorium for Midtklyngen Sundhedsstyregruppen Klyngestyregruppe Kontaktgrupper Kommissorium for Midtklyngen 1 Kommissorium for klyngestyregruppen i Midtklyngen Baggrund Det fremgår af Sundhedslovens 205, at regionsrådet og kommunalbestyrelserne

Læs mere

Referat fra møde i genoptræningsgruppen den 1. april 2016

Referat fra møde i genoptræningsgruppen den 1. april 2016 Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i genoptræningsgruppen den 1. april 2016 Deltagere: Inger Buhl

Læs mere

Kort præsentation. Velkomst til Mads fra Onkologisk afd., Sjællands Universitetshospital.

Kort præsentation. Velkomst til Mads fra Onkologisk afd., Sjællands Universitetshospital. KSS Nykøbing F Møde den 29. november kl 12-15 Mødelokale: Violen Fjordvej 17 indgang I-02 Nykøbing f Sygehus Dato: 16. december 2016 Referat Deltagere: Lisbeth Lumby Rasmussen, Dorrit Guttmann, Grete Breinhild,

Læs mere

Tillægsaftale til sundhedsaftale for Region Hovedstaden aftalt mellem Frederikssund Kommune og Region Hovedstaden

Tillægsaftale til sundhedsaftale for Region Hovedstaden aftalt mellem Frederikssund Kommune og Region Hovedstaden 1 Kommune Frederikssund Klynge Hillerød Seneste revision 23. september 2010 P:\PlanlaegningOgUdvikling\Sundhedsaftaler\Sundhedsaftale 2011-2014\Allonger\Hillerød- Klyngen\Frederikssund tillægsaftale 2011-2014.doc

Læs mere

REFERAT AF MØDE I ARBEJDSGRUPPEN VEDR. AKUTOMRÅDET 3. JUNI 2015 nedsat under Temagruppen BPTR

REFERAT AF MØDE I ARBEJDSGRUPPEN VEDR. AKUTOMRÅDET 3. JUNI 2015 nedsat under Temagruppen BPTR Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Strategi og Planlægning REFERAT AF MØDE I ARBEJDSGRUPPEN VEDR. AKUTOMRÅDET 3. JUNI 2015 nedsat under Temagruppen BPTR Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841

Læs mere

MEDICINHÅNDTERING. Elektroniske meddelelser i INSTRUKS Sundhed og Omsorg (Medcom) INSTRUKS

MEDICINHÅNDTERING. Elektroniske meddelelser i INSTRUKS Sundhed og Omsorg (Medcom) INSTRUKS MEDICINHÅNDTERING Elektroniske meddelelser i INSTRUKS Sundhed og Omsorg (Medcom) INSTRUKS INDHOLDFORTEGNELSE: Elektroniske meddelelser (MedCom) i Sundhed og Omsorg - Instruks... 2 Formål:... 2 Hvem gælder

Læs mere

Referat af møde i Forretningsudvalget (Direktørforum)

Referat af møde i Forretningsudvalget (Direktørforum) Aarhus Universitetshospital Plan og afdelingssupport Palle Juul Jensens Boulevard 99 DK-8200 Aarhus N Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk Referat af møde i Forretningsudvalget (Direktørforum) Tid og sted: 19.

Læs mere

Medcom arbejdsgange i Omsorgssystemet

Medcom arbejdsgange i Omsorgssystemet Medcom arbejdsgange i Omsorgssystemet Arbejdsgangene er beskrevet med udgangspunkt i den gældende Sambo aftale i Region Syddanmark. Samarbejdsaftalen skal medvirke til at sikre sammenhæng i borger/patientforløbene

Læs mere

Referat af møde i temagruppen for forebyggelse den 18. november

Referat af møde i temagruppen for forebyggelse den 18. november Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Referat af møde i temagruppen for forebyggelse den 18. november Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Tid: Onsdag

Læs mere

Principper for udgående funktioner i Region Midtjylland og tilbud om telefonrådgivning fra hospitaler til almen praksis og kommuner

Principper for udgående funktioner i Region Midtjylland og tilbud om telefonrådgivning fra hospitaler til almen praksis og kommuner 9. oktober 2017 Principper for udgående funktioner i Region Midtjylland og tilbud om telefonrådgivning fra hospitaler til almen praksis og kommuner Baggrund Alle borgere har ret til udredning og behandling

Læs mere

Frivillige aftaler er et supplement til aftalerne på de 6 obligatoriske indsatsområder og skal ikke godkendes i Sundhedsstyrelsen.

Frivillige aftaler er et supplement til aftalerne på de 6 obligatoriske indsatsområder og skal ikke godkendes i Sundhedsstyrelsen. Resume af hovedpunkterne i sundhedsaftale mellem Region Hovedstaden og Københavns Kommune 1.0 Sundhedsaftalens opbygning Københavns Kommunes sundhedsaftale består af den generelle ramme for de individuelle

Læs mere

Oversigt over projekter i Sundhedsaftalen

Oversigt over projekter i Sundhedsaftalen Oversigt over projekter i Sundhedsaftalen 2015-2018 Politisk pejlemærke 1: Sundhedstilbud med sammenhæng og kvalitet Politisk mål: Borgeren skal have det sundhedstilbud, der er behov for, til tiden og

Læs mere

Sundhedsaftalen i Region Syddanmark

Sundhedsaftalen i Region Syddanmark Sundhedsaftalen i Region Syddanmark 1 2015-2018 Formålet med sundhedsaftalen Sikre sammenhæng i sundhedsvæsenet på tværs af sektorer og de tilgrænsende sektorer (f.eks. social-, og arbejdsmarkedsområdet)

Læs mere

Følgegruppen for uddannelse og arbejde

Følgegruppen for uddannelse og arbejde Kommissorium for Baggrund Region Syddanmark og de 22 syddanske kommuner har indgået Sundhedsaftalen 2019-2023. Aftalen er godkendt i kommunalbestyrelser og regionsrådet og trådte i kraft den 1. juli 2019.

Læs mere

SAM B. Samarbejde om borger/patientforløb. Til læger og praksispersonale i almen praksis

SAM B. Samarbejde om borger/patientforløb. Til læger og praksispersonale i almen praksis Til læger og praksispersonale i almen praksis SAM B Samarbejde om borger/patientforløb Samarbejdsaftale mellem kommuner og region om borger/patientforløb i Region Syddanmark Til læger og praksispersonale

Læs mere

Krav 5. Sundhedskoordinationsudvalget Kommunal/regionale politiske styregrupper

Krav 5. Sundhedskoordinationsudvalget Kommunal/regionale politiske styregrupper Krav 5. Hvordan parterne følger op på aftalen. Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Rammeaftale. om anvendelse af MedCom7 hjemmepleje-sygehus standarder. Regionshuset Viborg. Nære Sundhedstilbud Strategi og Planlægning

Rammeaftale. om anvendelse af MedCom7 hjemmepleje-sygehus standarder. Regionshuset Viborg. Nære Sundhedstilbud Strategi og Planlægning Rammeaftale om anvendelse af MedCom7 hjemmepleje-sygehus standarder Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Strategi og Planlægning Tillæg til sundhedsaftalen 2011-2014 om elektronisk kommunikation ved

Læs mere

Til Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste

Til Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste Regionshuset Viborg Til Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni

Læs mere

CENTRALE SUNDHEDSAFTALE- INDSATSER PÅ OMRÅDET FOR FORE- BYGGELSE

CENTRALE SUNDHEDSAFTALE- INDSATSER PÅ OMRÅDET FOR FORE- BYGGELSE 25-11-2015 CENTRALE SUNDHEDSAFTALE- INDSATSER PÅ OMRÅDET FOR FORE- BYGGELSE Baggrundsnotat til Sundhedskoordinationsudvalgets temadrøftelse om forebyggelse den 9. december 2015 Baggrund Et afgørende aspekt

Læs mere

Region Midtjylland Sundhedsuddannelser Koncern HR Regionshuset Viborg Skottenborg Viborg Att.: Ulla Gottlieb Kirkegård

Region Midtjylland Sundhedsuddannelser Koncern HR Regionshuset Viborg Skottenborg Viborg Att.: Ulla Gottlieb Kirkegård Hospitalsenheden Vest HR Region Midtjylland Sundhedsuddannelser Koncern HR Regionshuset Viborg Skottenborg 26 8800 Viborg Att.: Ulla Gottlieb Kirkegård Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 7843 0000

Læs mere

Referat fra 1. møde i spor 1 overbelægningsproblematikken i HEV:

Referat fra 1. møde i spor 1 overbelægningsproblematikken i HEV: Hospitalsenheden Vest Strategi og Plan Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Referat fra 1. møde i spor 1 overbelægningsproblematikken i HEV: Den akutte patient

Læs mere

Sundhedsaftale (og udviklingen af det nære sundhedsvæsen)

Sundhedsaftale (og udviklingen af det nære sundhedsvæsen) Sundhedsaftale (og udviklingen af det nære sundhedsvæsen) Sundhed og omsorgsudvalgsmøde 13. Maj 2013 v/ stabsleder Hanne Linnemann Sundhedsaftaler Sundhedsloven 205 Alle kommuner og regioner skal indgå

Læs mere

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner jfr. Sundhedslovens 205 indgå nye sundhedsaftaler, som skal fremsendes

Læs mere

Indstilling: At gruppen drøfter oplægget til implementering af det reviderede forløbsprogram for diabetes

Indstilling: At gruppen drøfter oplægget til implementering af det reviderede forløbsprogram for diabetes R E F E R A T Referat fra møde Implementeringsgruppen for Forebyggelse og Forløbsprogrammer Mødedato 15. december 2016 Mødetid Kl.13-15 Mødested Regionshospitalet Holstebro Deltagere Ulla Svendsen, Ida

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde den 29. august Kære alle. Hermed fremsendes referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 29. august 2013.

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde den 29. august Kære alle. Hermed fremsendes referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 29. august 2013. Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde den 29. august 2013 Kære alle Hermed fremsendes

Læs mere

Tværsektoriel vejledning om anbefalede arbejdsgange i forbindelse med implementering af Fælles Medicinkort (FMK) på sygehuse og i praksissektoren

Tværsektoriel vejledning om anbefalede arbejdsgange i forbindelse med implementering af Fælles Medicinkort (FMK) på sygehuse og i praksissektoren Region Syddanmark Sagsnr. 13/31059 Tværsektoriel vejledning om anbefalede arbejdsgange i forbindelse med implementering af Fælles Medicinkort (FMK) på sygehuse og i praksissektoren Indholdsfortegnelse.....Side

Læs mere

Sundhedsaftalen Porteføljestyringsværktøj

Sundhedsaftalen Porteføljestyringsværktøj Sundhedsaftalen 2015-2018 Porteføljestyringsværktøj Følgegruppen for forebyggelse Arbejdsgruppen: Arbejdet med udvikling af Nye rammer for nye rammer for kronisk kronisk sygdom sygdom og udviklingen af

Læs mere

Samarbejde på tværs Primærsektorkonferencen 31. oktober 2018

Samarbejde på tværs Primærsektorkonferencen 31. oktober 2018 Samarbejde på tværs Primærsektorkonferencen 31. oktober 2018 Ved direktør Mette Andreassen Social, Sundhed & Omsorg Viborg Kommune Disposition - Midtklyngen i den regionale organisation - Hvordan samarbejder

Læs mere

R A P P O R T. Strategi for den palliative indsats i Ringkøbing-Skjern kommune.

R A P P O R T. Strategi for den palliative indsats i Ringkøbing-Skjern kommune. R A P P O R T Strategi for den palliative indsats i Ringkøbing-Skjern kommune. Sundhed og Omsorg Faglig drift og udvikling 2017 S i d e 2 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Indledning side 3 2. Definition af den

Læs mere