Notat Anlægsinvesteringer og investeringskalkule i skolekvalitetsanalysen Dato 29. januar Af Mads Harbo Til Kommunalbestyrelsen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Notat Anlægsinvesteringer og investeringskalkule i skolekvalitetsanalysen Dato 29. januar Af Mads Harbo Til Kommunalbestyrelsen"

Transkript

1 Notat Anlægsinvesteringer og investeringskalkule i skolekvalitetsanalysen Dato 29. januar Af Mads Harbo Til Kommunalbestyrelsen I det nedenstående gennemgås anlægsinvesteringer og de tilhørende besparelser ved hvert tiltag. I tillæg til beskrivelsen af anlægsinvesteringer vises en investeringskalkule for hvert af forslagene. En investeringskalkule giver et overblik over anlægsudgifter og driftsbesparelser i et. Ballerup Syd Scenarie A1: Rosenlundskolen og Lundebjergskolen lægges sammen til én skole på to matrikler Anlægsinvestering Scenariet indebærer, at der bliver en skole på to matrikler, hvor indskolingen og mellemtrinnet flytter til Rosenlundsskolen og udskolingen til Lundebjergsskolen. I forbindelse med dette scenarie er der skønnet følgende anlægsudgifter. I kr. Faglokaler Flytning af BFO fra Lundebjergskolen til Rosenlundskolen Flytning af 2 BFO er og mellem skolerne Flytning af specialklasser Buffer I alt Der er lagt udgifter ind til at indretning af plads til ca. 160 ekstra børn i BFO på Rosenlundskolen. BFO Sletten, der tilhører Lundebjergskolen, fraflyttes. Salgsprovenu er ikke indregnet. Specialklasserne flytter fra Lundebjergskolen til Hedegårdsskolen. Anlægsinvestering Besparelser drift Besparelser skoledrift Besparelser bygningsdrift Akkumuleret

2 For Ballerup Kommune betyder det samlet at anlægsinvesteringen er tjent hjem i potentielle besparelser 2-3 år efter investeringen. For den sammenlagte skole er der et besparelsespotentiale på mellem 3-5 mio.kr. årligt ind til 2024, hvorefter det falder lidt. Ballerup Nord Scenarie B1: Højagerskolen lukkes og distriktet lægges sammen med Egebjergskolen I dette scenarie fraflyttes Højagerskolen helt. For at skabe et tilstrækkeligt antal klasseværelser på Egebjergskolen er det nødvendigt med etablering af ekstra klasseværelser. Dette kan bl.a. ske ved at daginstitutionen Valhalla i Byen, der i dag ligger på Egebjergskolens matrikel flyttes og ved at specialgrupperne flyttes til andre skoler. Forslag 1 i kr. Forslag 2 i kr. Højager til Egebjergskolen Flytning af Højagerskolen til Egebjergskolen Valhalla ud af Egebjergskolen Flytning af Specialgrupper til andre skoler Flytning af BFO fra Højager til Egebjerg Ombygning af Egebjergskolen, plads til BFO Etablering af ude arealer Flytning af pavilloner til Egebjergskolen (2 stk.) Buffer I alt I forslag 1 flytter vuggestuen, der i dag er placeret i Sydpolen til Det Blå Hus. Med en sammenbygning af Nordpolen og Det blå Hus vil denne institution kunne huse en vuggestuegruppe og en børnehavegruppe udover de grupper, der flyttes fra Sydpolen. Valhalla ved Skoven udvides med en vuggestuegruppe og en børnehavegruppe. I forslag 2 forventes det at Valhalla flyttes til Isbjerget og BFO Det Blå Hus. Udgifterne til dette indebærer indretning og flytning. I begge forslag flyttes pavilloner fra Højagerskolen til Egebjergskolen. Pavillonerne skal bruges som klasseværelser. Flytningen er en midlertidig foranstaltning der forventes at vare 2-3 år, og herefter kan de fjernes, da klassetallet forventes at falde.

3 På Egebjergskolen skal det endvidere sikres, at der er tilstrækkelig plads til BFO børnene fra Højager. Der forventes ca. 140 børn. Til dem er der brug for midler til indretning og køkkenfaciliteter. Der skal endvidere afsættes penge til legeplads til de ekstra BFO børn. Specialgrupperne (Modtageklasserne, ADHDklasserne og Dysleksi) flyttes fra Egebjergskolen. Anlægsinvestering Besparelser drift Besparelser skoledrift Besparelser bygningsdrift Akkumuleret For Ballerup Kommune betyder det samlet at anlægsinvesteringen er tjent hjem i potentielle besparelser 5-6 år efter investeringen. For den sammenlagte skole er der et besparelsespotentiale på mellem 3-5 mio.kr. årligt i hele planlægningsperioden. Ballerup Vest D1: Måløv Skole og Østerhøjskolen lægges sammen til én skole på to matrikler Udgangspunktet for beregningerne er, at indskoling og mellemtrinnet samles på Måløv Skole, eftersom det er den lokalemæssige største. Udskolingen samles således på Østerhøjskolen. i kr. Faglokaler Ombygning af Måløv Skole Flytning af 2 BFO er og mellem skolerne Legeplads Flytning af specialklasser Buffer I alt Det forventes, at indretningen af indskolingen vil kræve en lidt større ombygning, således at der kan blive plads til BFO eleverne fra Østerhøj. Der skal flyttes ca. 230 elever. I Østerhøj vil vi kunne gøre BFO afdelingen Freja overflødig. Der er ikke estimeret salgsindtægter herfra.

4 Tilflytningen af børnene vil lægge pres på udendørs faciliteterne, og derfor estimeres der ekstraudgifter til legeplads. Der er estimeret flytteudgifter til BFO og skoler. På Østerhøjskolen fraflytter gruppeordningen med ADHD/Autisme børn, og der er estimeret flytteudgifter hertil. Anlægsinvestering Besparelser drift Besparelser skoledrift Besparelser bygningsdrift Akkumuleret For Ballerup Kommune betyder det samlet at anlægsinvesteringen er tjent hjem i potentielle besparelser 5 år efter investeringen. For den sammenlagte skole er der et besparelsespotentiale på mellem 1-4 mio.kr. årligt, startende med 1,3 mio.kr. stigende til 3,7 mio.kr. Specialtilbud og Specialskolerne Der foreslås en omfattende omorganisering af de almindelige specialtilbud. I de tidligere beskrevne struktureringsforslag er fraflytning af specialklasser / gruppeordninger beskrevet i det fald disse flytninger er nødvendige. i kr. Værkstedsfaciliteter på Højagerskolen Ombygning på Højagerskolen Flytning af Kasperskolen til Højagerskolen Flytning af Ordblindeinstituttet Flytning af specialbørn fra Grantofteskolen til Hedegårdsskolen Tilpasning af Hedegårdsskolen til specialklasser fra Lundebjergskolen og Grantofteskolen Buffer I alt Flytningen af specialtilbud der ikke tidligere er beskrevet er en omstrukturering af tilbuddene i Ballerup by. Grantofteskolens specialtilbud for børn med generelle indlæringsvanskeligheder flytter til Hedegårdsskolen.

5 Ordblindeinstituttet lukkes og flytter som afdeling på Østerhøjskolen sammen med gruppeordningen for dysleksi fra Egebjergskolen. Hedegårdsskolen skal gøres indretningsmæssigt klar til at håndtere særligt sårbare børn. Det medfører bl.a. sikring af legearealer og sikring af handicapvenlig adgang. Kasperskolerne forslås flyttet ind på Højagerskolen. Flytteudgifterne forventes at være lidt større grundet skolens størrelse og skolens særlige faciliteter (inkluderer afdelingen på Lautrup). Det forventes, at der skal bruges midler til indretning af værkstedsfaciliteter på Højagerskolen. Det estimeres endvidere, at der skal foretages bygningsmæssige tilpasninger for at Højagerskolen passer til Kasperskolernes behov. Det skal dog bemærkes at behovet for ombygninger på Højagerskolen ikke er vurderet konkret, men baseret på et skøn. Der er i dette forslag ikke indregnet besparelser på drift. Det forventes at udgifterne til tilbuddene og efterspørgslen af disse ikke ændres som følge af tilbuddenes fysiske placering. 10. Klasse Det foreslås at 10. klasse flytter fra Grantofteskolen til en ungdomsuddannelse. i kr. Flytning af 10. klasse fra Grantofteskolen Buffer I alt Der vil blive fraflytningsudgifter, men der vil ikke blive øvrige indretningsudgifter hos ungdomsuddannelse. Anlægsinvestering -400 Besparelser drift Årlige udgift før Årlige udgifter efter Akkumuleret For Ballerup Kommune betyder det samlet at anlægsinvesteringen er tjent hjem i potentielle besparelser 6 år efter investeringen.

6 For den sammenlagte skole er der et besparelsespotentiale stigende til 0,6 mio.kr. årligt i Samlet overblik over anlægsinvesteringer De samlede anlægsinvesteringer i kr. Ballerup Syd Ballerup Nord Ballerup Vest Specialordninger og Specialskolerne klasse I alt Heraf er følgende samlet afsat som buffer: kr. Heraf er følgende afsat til flytning: kr. Hvis forslag 2 vælges i Ballerup Nord er den samlede udgift kr. Samlet overblik over investeringskalkuler I det nedenstående overblik ses den samlede oversigt fra alle ovenstående kalkuler, de er som beskrevet i indledningen set fra Ballerup Kommune samlet set. Ballerup Syd Ballerup Nord Ballerup Vest Specialtilbud klasser Akkumuleret For Ballerup Kommune betyder det samlet at den samlede anlægsinvestering er tjent hjem i potentielle besparelser 6 år efter investeringen.

7 I den nedenstående tabel vises investeringskalkulen ud fra et skole perspektiv. Det betyder at oversigten alene viser driftsbesparelser på skolerne sammenholdt med den politiske beslutning om besparelse på skoledrift. Her er anlægsinvesteringer udeladt. Ballerup Syd Ballerup Nord Ballerup Vest Specialtilbud klasser Samlet besparelse Politisk beslutning Rest til skoledrift Den politiske beslutning vedtaget i forbindelse med beslutningen af budget 2013, krævede en samlet besparelse på skoledrift på 4,5 mio. kr. årligt fra 2015 og frem. I den ovenstående oversigt kan de ses at det mål kan opnås ved ovennævnte strukturændringer fra 2016 og frem. De administrative forslag overopfylder besparelsesmålsætningen, hvorved der gives mulighed for enten at fjerne forslag eller bruge resten til mere kvalitet i den almindelige skoledrift. Generelle forudsætninger Generelt for alle tiltag er, at der er estimeret en buffer svarende til ca. 15 pct. af de skønnede anlægsudgifter. Der skal ud over disse udgifter forudses, at de skoler der fusioneres skal have ca kr. til aktiviteter, der understøtter fusionen. Udgifter til fusionsaktiviteterne er ikke en del af de skønnede anlægsudgifter. Erfaringsmæssigt koster indretning af et faglokale ca kr. uanset om det er billedkunst, natur og teknik, fysik og eller musik. En flytning koster erfaringsmæssigt ca kr. Der skal typisk afsættes ekstraudgifter til indretninger, inventer m.v. Bygningsmæssige ændringer er skønnet specifikt af Center for Ejendomme, disse skøn er baseret på en gennemsnits kvadratmeterpris ved henholdsvis ombygning og tilbygning. I investeringskalkulen medtages alle afledte driftseffekter, og det betyder at der også vises afledte driftsbesparelser som følge af optimeringer på bygninger. Der medregnes ikke med provenu fra eventuelt salg af frigivne bygninger, i det der på nuværende tidspunkt ikke vides om disse bygninger kan sælges.

8 For beregningerne på afledt skoledrift forudsættes det at der ikke opnås nogen driftsmæssige besparelser i det første skoleår 2015/16. For anlægsinvesteringer betyder det at disse er afholdt inden starten på dette skoleår.

Børne- og Skoleudvalget i februar, marts og april 2014

Børne- og Skoleudvalget i februar, marts og april 2014 SKOLER OG INSTITUTIONER Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf: 4477 2000 www.ballerup.dk Dato: 4. april 2014 Tlf. dir.: 4477 2892 E-mail: mtk@balk.dk Kontakt: Mette Kristensen Sagsid: 17.01.04-A21-1-12

Læs mere

Kære medlemmer af Børne- og skoleudvalget i Ballerup Kommune!

Kære medlemmer af Børne- og skoleudvalget i Ballerup Kommune! Fra: Kerstin Skovgaard-Petersen Sendt: 10. februar 2014 20:47 Til: Peter Knoth Als (pka); Mette Hedegaard (mhed); Jan Holger Møller (jam); Martin Jonassen (mjo); Kim Schulz Larsen (ksla); Bjarne Herring

Læs mere

Forslag til ny skolestruktur Ballerup Kommune

Forslag til ny skolestruktur Ballerup Kommune Forslag til ny skolestruktur Ballerup Kommune 29. april 2014 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Baggrund... 3 Forslag: Fem distriktsskoler i Ballerup Kommune på ni matrikler... 5 Forslag til

Læs mere

EAN-nummer Navn på afdelingen Navn på organisation Mailadresse Adresse Postnr og by 5798008803000 Viceværtordningen - Lautrup Andre ckm@balk.

EAN-nummer Navn på afdelingen Navn på organisation Mailadresse Adresse Postnr og by 5798008803000 Viceværtordningen - Lautrup Andre ckm@balk. EAN-nummer Navn på afdelingen Navn på organisation Mailadresse Adresse Postnr og by 5798008803000 Viceværtordningen - Lautrup Andre ckm@balk.dk Lautrupvej 4 2750 Ballerup 5798008801280 Borgertorvet Borgertorvet

Læs mere

Skovlunde Skole Scenarie A. Udskoling samlet på Lundebjerg

Skovlunde Skole Scenarie A. Udskoling samlet på Lundebjerg Skovlunde Skole Scenarie A Udskoling samlet på 0. 9. klasse 0. 6. klasse Antal klasser Samlet 0. 2 4 6 1. 2 4 6 2. 2 3 5 3. 1 4 5 4. 2 4 6 5. 2 3 5 6. 2 4 6 I alt 27 26 53 1 Klasselokaler Der mangler 6

Læs mere

03.22.02 Serviceforanstaltninger (Drift af kolonier, Pædagogisk Center)

03.22.02 Serviceforanstaltninger (Drift af kolonier, Pædagogisk Center) REGNSKAB 2013 Udvalg Børne- og Skoleudvalget Bevillingsområde 30.32. Øvrig folkeskolevirksomhed Udvalgets sammenfatning og vurdering Da pædagogisk Center servicerer folkeskolerammen (ramme 30.30) og gruppeordningerne

Læs mere

Måløvhøj Skole Scenarie A. Udskoling samlet på Måløv

Måløvhøj Skole Scenarie A. Udskoling samlet på Måløv høj Skole Scenarie A Udskoling samlet på 0. 6. klasse 0. 9. klasse Antal klasser Samlet 2018/19 0. 2 3 5 1. 2 3 5 2. 2 3 5 3. 2 3 5 4. 2 4 6 5. 2 4 6 6. 2 3 5 7. 5 5 8. 6 6 9. 5 5 I alt 14 39 53 Kapacitet

Læs mere

BYGGEAVIS GRØNNEMOSE SKOLE. FASE 1, 2 og 3 Januar 2013 Juli 2013

BYGGEAVIS GRØNNEMOSE SKOLE. FASE 1, 2 og 3 Januar 2013 Juli 2013 BYGGEAVIS GRØNNEMOSE SKOLE Indledning Udskoling Mellemtrin Indskoling/SFO Gruppeordning Klub Undervisning Trafik FASE 1, 2 og 3 Januar 2013 Juli 2013 Kære Forældre på Grønnemose Skole INDLEDNING Det er

Læs mere

3a: Valhalla i Skoven bygges ud til 30/48 pladser foruden skovbørnehavegruppen. De øvrige afdelinger har samme normering.

3a: Valhalla i Skoven bygges ud til 30/48 pladser foruden skovbørnehavegruppen. De øvrige afdelinger har samme normering. BALLERUP KOMMUNE Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf: 4477 2000 www.ballerup.dk Dato: 18. april 2016 Sagsid: 28.06.00-G01-1-15 NOTAT forslag 3 Valhalla i Byen lukkes Sydpolen flyttes/sammenlægges

Læs mere

EAN-nummer Navn på afdeling/institution Adresse 5798008803048 Agenda Karriereskift Brydehusvej 12B 5798008800917 Ballerup Bibliotek Banegårdspladsen

EAN-nummer Navn på afdeling/institution Adresse 5798008803048 Agenda Karriereskift Brydehusvej 12B 5798008800917 Ballerup Bibliotek Banegårdspladsen EAN-nummer Navn på afdeling/institution Adresse 5798008803048 Agenda Karriereskift Brydehusvej 12B 5798008800917 Ballerup Bibliotek Banegårdspladsen 1 5798008803284 Ballerup Bibliotek - materialer og it

Læs mere

2: Foreslår at udvide antallet af medarbejderrepræsentanter til 3 på skoler med flere matrikler.

2: Foreslår at udvide antallet af medarbejderrepræsentanter til 3 på skoler med flere matrikler. Oversigt over høringssvar vedrørende styrelsesvedtægt for Ballerup Kommunes skoler Høringspart: Faglige organisationer Bilag: Styrelsesvedtægt 1 Mangler at nævne de pædagogiske ledere i BFO-afdelingerne

Læs mere

Udgift til gennemførelse af den nye folkeskolereform

Udgift til gennemførelse af den nye folkeskolereform 14. september 2014 Dok.nr. 118104-14 Udgift til gennemførelse af den nye folkeskolereform Med den nye folkeskolereform er der fastsat et gennemsnitligt ugentligt minimumstimetal, som kommunerne skal tilbyde

Læs mere

Notat. I dette notat redegøres for valg af skole for skoleåret 2014/15.

Notat. I dette notat redegøres for valg af skole for skoleåret 2014/15. SKOLER OG INSTITUTIONER Dato: 6. februar 2015 Tlf. dir.: 4477 3021 Fax. dir.: E-mail: mhar@balk.dk Kontakt: Mads Harbo Sagsid: 17.01.00-P10-1-15 Notat I dette notat redegøres for valg af skole for skoleåret

Læs mere

Faktaark for Baltorpskolen Opdateret 16. april 2019

Faktaark for Baltorpskolen Opdateret 16. april 2019 Faktaark for Baltorpskolen Opdateret 16. april 2019 Hvor intet andet er nævnt er tallene fra skoleåret 2018/19 Antal elever pr. spor/klassekvotient: 2017/18 05-09-2017 GR Kl. Kvo. RU Kl. Kvo. Samlet Kl.

Læs mere

Oversigt over temaer berørt i høringssvarene Version 2, 7. oktober 2014

Oversigt over temaer berørt i høringssvarene Version 2, 7. oktober 2014 Oversigt over temaer berørt i høringssvarene Version 2, 7. oktober 2014 Tema Kommentarer Temaet berøres i høringssvar fra: Administrationens kommentar En skole på flere I flere høringssvar gives der udtryk

Læs mere

3.3.9 Område 6B: Dalum, Hjallese, Højby, Skt. Klemens, Sanderum, Tingløkke, Højme, Rasmus Rask og specialskole (Bækholm) Plan for området

3.3.9 Område 6B: Dalum, Hjallese, Højby, Skt. Klemens, Sanderum, Tingløkke, Højme, Rasmus Rask og specialskole (Bækholm) Plan for området 3.3.9 Område 6B: Dalum, Hjallese, Højby, Skt. Klemens, Sanderum, Tingløkke, Højme, Rasmus Rask og specialskole (Bækholm) Plan for området Efter Før Dette forslag er et alternativ til forslag 6A. Planen

Læs mere

Notat Om den økonomiske udfordring i 2016 for den specialiserede

Notat Om den økonomiske udfordring i 2016 for den specialiserede SKOLER, INSTITUTIONER OG KULTUR Dato: 30. august 2016 Tlf. dir.: 2325 7928 E-mail: cvk@balk.dk Kontakt: Henrik Thorning Notat Om den økonomiske udfordring i 2016 for den specialiserede undervisning samt

Læs mere

Kulturudvalget KUU alm. del - Bilag 127 Offentligt

Kulturudvalget KUU alm. del - Bilag 127 Offentligt Kulturudvalget KUU alm. del - Bilag 127 Offentligt Kulturministeriet 06.02.2007 Notat vedr. økonomien omkring DR Byen I det følgende redegøres for påvirkningen af DRs økonomi som følge af en endelig slutprognose

Læs mere

Skovvejens Skole Scenarie A. Samling af hele skolen på Øst

Skovvejens Skole Scenarie A. Samling af hele skolen på Øst Skovvejens Skole Scenarie A Samling af hele skolen på 0. 9. klasse Antal klasser Samlet 2018/19 0. 6 6 1. 4 4 2. 5 5 3. 4 4 4. 5 5 5. 4 4 6. 5 5 7. 4 4 8. 4 4 9. 5 5 I alt 0 46 46 Kapacitet klasselokaler

Læs mere

Notat om kapacitetsanalyse for dagtilbud. Foråret 2018

Notat om kapacitetsanalyse for dagtilbud. Foråret 2018 SKOLER, INSTITUTIONER OG KULTUR Dato: April 2018 Tlf. dir.: 4477 2662 Fax. dir.: 4477 2725 E-mail: tln@balk.dk Kontakt: Tina Nødvig Notat om kapacitetsanalyse for dagtilbud Foråret 2018 Indledning og konklusion

Læs mere

NOTAT. Emne: Skolestruktur konsekvenser for skoleudbygningsplan version 02. Sagsbeh.: Lene Stevnhoved Sagsnr.: 10/22281

NOTAT. Emne: Skolestruktur konsekvenser for skoleudbygningsplan version 02. Sagsbeh.: Lene Stevnhoved Sagsnr.: 10/22281 SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ NOTAT Emne: Skolestruktur konsekvenser for skoleudbygningsplan version 02 Til: Dato: Sagen om skolestruktur 29. marts 11 Revideret d. 3. maj 11 Sagsbeh.: Lene Stevnhoved

Læs mere

Skole- og Uddannelsesudvalget tirsdag den 5. oktober 2010, kl. 8:00 på Grantofteskolen i mødelokale 1

Skole- og Uddannelsesudvalget tirsdag den 5. oktober 2010, kl. 8:00 på Grantofteskolen i mødelokale 1 Skole- og Uddannelsesudvalget tirsdag den 5. oktober 2010, kl. 8:00 på Grantofteskolen i mødelokale 1 Åbent møde Tilstede Michael Krautwald-Rasmussen (A) - formand Heidi S. Kristensen (A) - næstformand

Læs mere

1. Beskrivelse af opgaver

1. Beskrivelse af opgaver Bevillingsområde 30.32 Øvrig folkeskolevirksomhed 1. Beskrivelse af opgaver Området omfatter aktiviteter i tilknytning til den almindelige folkeskoledrift som fastsat i folkeskolelovgivningen. Den økonomiske

Læs mere

SPØRGSMÅL DER BESVARES SKRIFTLIGT

SPØRGSMÅL DER BESVARES SKRIFTLIGT SPØRGSMÅL DER BESVARES SKRIFTLIGT Spørgsmål Til spørgsmålet vedr. 10. klasse spørger vi til sammenlægning med Kattegatskolen, vil også gerne have belyst konsekvenserne ved en sammenlægning med Ung Norddjurs.

Læs mere

FÆLLES RAPPORT KVALITETS RAPPORT JANUAR 2016

FÆLLES RAPPORT KVALITETS RAPPORT JANUAR 2016 FÆLLES RAPPORT KVALITETS RAPPORT 2015 JANUAR 2016 INDHOLD INDLEDNING 3 Præsentation af s skolevæsen 6 Opfølgning på kvalitetsrapporten 2013/14 9 ALLE LÆRER OPTIMALT 10 Dansk 10 Matematik 14 Fremmedesprog

Læs mere

Oversigt over svarene i høringen vedr. det alternative forslag til placering af specialtilbuddene

Oversigt over svarene i høringen vedr. det alternative forslag til placering af specialtilbuddene Oversigt over svarene i høringen vedr. det alternative forslag til placering af specialtilbuddene Dato: 13. november 2014 Skole Kommentar Kommentar fra Center for Skoler og Institutioner Egebjergskolen

Læs mere

NOTAT: Udvikling af Vindinge Skole

NOTAT: Udvikling af Vindinge Skole Skole og Klub Sagsnr. 282192 Brevid. 2504634 Ref. LAFJ Dir. tlf. 46 31 41 15 larsfj@roskilde.dk NOTAT: Udvikling af Vindinge Skole 21. marts 2017 Resume Skole- og Børneudvalget besluttede 6. december 2016,

Læs mere

NOTAT. Emne: Skolestruktur konsekvenser for skoleudbygningsplan version 01. Sagsbeh.: Lene Stevnhoved Sagsnr.: 10/22281

NOTAT. Emne: Skolestruktur konsekvenser for skoleudbygningsplan version 01. Sagsbeh.: Lene Stevnhoved Sagsnr.: 10/22281 SOLRØD KOMMUNE TEKNISK ADMINISTRATION NOTAT Emne: Skolestruktur konsekvenser for skoleudbygningsplan version 01 Til: Sagen om skolestruktur Dato: 29. marts 2011 Sagsbeh.: Lene Stevnhoved Sagsnr.: 10/22281

Læs mere

Bevillingsområdet omfatter samtlige driftsudgifter og driftsindtægter som Kommunalbestyrelsen

Bevillingsområdet omfatter samtlige driftsudgifter og driftsindtægter som Kommunalbestyrelsen Udvalg MÅL OG RAMMEBESKRIVELSE Skole- og Uddannelsesudvalget Bevillingsområde 30.32 Øvrig folkeskolevirksomhed Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter samtlige driftsudgifter og driftsindtægter

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Øvrig folkeskolevirksomhed viser følgende for regnskabsåret 2016:

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Øvrig folkeskolevirksomhed viser følgende for regnskabsåret 2016: Bevillingsramme 30.32 Øvrig folkeskolevirksomhed Ansvarligt udvalg Børne og Skoleudvalget Sammendrag Bevillingsramme 30.32 Øvrig folkeskolevirksomhed viser følgende for regnskabsåret : Det vedtagne var

Læs mere

Notat. Organisering af kulturarbejdet med børn og unge i Ballerup Kommunes dagtilbud, skoler og klubber

Notat. Organisering af kulturarbejdet med børn og unge i Ballerup Kommunes dagtilbud, skoler og klubber SKOLER OG INSTITUTIONER Dato:22. april 2015 Tlf. dir.: 4477 2106 E-mail: bau@balk.dk Kontakt: Bibi Baunkilde Notat Organisering af kulturarbejdet med børn og unge i Kommunes dagtilbud, skoler og klubber

Læs mere

Bilag 1 - Høringsmateriale

Bilag 1 - Høringsmateriale Bilag 1 - Høringsmateriale 1.1 Forklaring til Scenarie 1 BØRN OG UNGE NOTAT Dato: December 2018 Center for Udvikling og Økonomi CUOAB/CUOAW Forklaring på bilag til sagen Ressourcetildeling til skoleområdet

Læs mere

Aftale om ny skolestruktur

Aftale om ny skolestruktur Aftale om ny skolestruktur 1 Norddjurs 22. august 2018 Aftale om ny skolestruktur Aftalen er indgået af Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Aftalen er

Læs mere

2. behandling af struktur på specialområdet - specialklasser

2. behandling af struktur på specialområdet - specialklasser Punkt 6. 2. behandling af struktur på specialområdet - specialklasser 2014-38219 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget godkender, at der fra og med skoleåret 2016/17 oprettes en klasserække med

Læs mere

Etablering af nyt kommunalt administrationscenter på Skanderborg Fælled

Etablering af nyt kommunalt administrationscenter på Skanderborg Fælled Skanderborg Kommune Etablering af nyt kommunalt administrationscenter på Skanderborg Fælled Efter aftale med Skanderborg Kommune har vi foretaget en totaløkonomisk beregning i forbindelse med etablering

Læs mere

Præsentation HØRSHOLM KOMMUNE. Scenarier på dagtilbudsområdet

Præsentation HØRSHOLM KOMMUNE. Scenarier på dagtilbudsområdet Præsentation HØRSHOLM KOMMUNE Scenarier på dagtilbudsområdet HØRSHOLM KOMMUNE SCENARIER PÅ SKOLE- OG DAGTILBUDSOMRÅDERNE Indhold 1. Formål og opdrag 2. Forudsætninger 3. Præsentation af scenarier på dagtilbudsområdet

Læs mere

Domino-model - Stort set alle elever og familier berøres i kommunen - Billigst i anlægsudgifter - Fryser struktur på skoleområdet i flere år

Domino-model - Stort set alle elever og familier berøres i kommunen - Billigst i anlægsudgifter - Fryser struktur på skoleområdet i flere år Tema 6: Valg af proces Domino-model - Stort set alle elever og familier berøres i kommunen - Billigst i anlægsudgifter - Fryser struktur på skoleområdet i flere år Fusions-model - Anlægsudgifter varierer

Læs mere

Serviceniveau-reduktioner

Serviceniveau-reduktioner CENTER FOR ØKONOMI Dato: 23. september 2019 Tlf. dir.: 2479 8824 E-mail: jba2@balk.dk Kontakt: Jeppe Bønløkke Bang Sagsid: 00.30.04-P05-3-19 Serviceniveau-reduktioner 2020-2023 Børne- og Skoleudvalget/Ramme

Læs mere

Høringsmateriale vedr. nedlæggelse af Halsnæs Heldagsskole som selvstændig skole

Høringsmateriale vedr. nedlæggelse af Halsnæs Heldagsskole som selvstændig skole Høringsmateriale vedr. nedlæggelse af Halsnæs Heldagsskole som selvstændig skole Børn, unge og læring oktober 2015 1 Indhold 1. Indledning 3 1.1 Tidsplan 3 2. Forslag til nedlæggelse af Halsnæs Heldagsskole

Læs mere

Faktaark for Skovvejens Skole

Faktaark for Skovvejens Skole Faktaark for Skovvejens Skole Opdateret 16. april 2019 Hvor intet andet er nævnt er tallene fra skoleåret 2018/19 Antal elever pr. spor/klassekvotient: 2017/18 (5. september 2017) Kl. Vest Kl. Kvotient

Læs mere

Notat om specialøkonomi

Notat om specialøkonomi Notat om specialøkonomi Baggrund På baggrund af BDO-rapport omkring ændring af de budgetmæssige, styringsmæssige og organisatoriske rammer for et fremtidigt Center for Skoler og Institutioner (C-SI) og

Læs mere

Alternativ Ø (Det solidariske alternativ)

Alternativ Ø (Det solidariske alternativ) Alternativ Ø (Det solidariske alternativ) Ø. Fem skoler med overbygning- 4 fødeskoler, 1. Kort beskrivelse af alternativ Ø Alternativ Ø er baseret på et bærende princip om, at der skal være skoler over

Læs mere

22. VESTER VAMDRUP SKOLE

22. VESTER VAMDRUP SKOLE Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for folkeskolerne 2010-2021 Bind III 22. VESTER VAMDRUP SKOLE Herredsvej 45, 6580 Vamdrup Vester Vamdrup Skole ligger i den vestlige del af Vamdrup by og betjener

Læs mere

17. SKANDERUP-HJARUP FORBUNDSSKOLE

17. SKANDERUP-HJARUP FORBUNDSSKOLE 1. SKANDERUP-HJARUP FORBUNDSSKOLE Hjarupvej 16, 6580 Vamdrup Skanderup-Hjarup Forbundsskole var tidligere en fælleskommunal folkeskole for Vamdrup og Lunderskov kommuner. Skolen har elever i 1 spor fra

Læs mere

Bilag 8 (del 2) Oversigter vedrørende økonomiske konsekvenser i forbindelse med muligheder for ændring af skolestruktur

Bilag 8 (del 2) Oversigter vedrørende økonomiske konsekvenser i forbindelse med muligheder for ændring af skolestruktur Bilag 8 (del 2) Oversigter vedrørende økonomiske konsekvenser i forbindelse med muligheder for ændring af skolestruktur Formålet med vedlagte oversigter er at give et første overblik over anslåede økonomiske

Læs mere

Nedenfor sammenholdes de opnåede resultater med de opstillede mål.

Nedenfor sammenholdes de opnåede resultater med de opstillede mål. REGNSKAB 2004 Bevillingsområde 3.32. Øvrig folkeskolevirksomhed Udvalg Skole- og Uddannelsesudvalget Udvalgets sammenfatning og vurdering Det samlede regnskabsresultat udgør netto 63,2 mio. kr. Nettobevilling

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Øvrig folkeskolevirksomhed viser følgende for regnskabsåret 2017:

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Øvrig folkeskolevirksomhed viser følgende for regnskabsåret 2017: Bevillingsramme 30.32 Øvrig folkeskolevirksomhed Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Sammendrag Bevillingsramme 30.32 Øvrig folkeskolevirksomhed viser følgende for regnskabsåret : Det vedtagne var

Læs mere

1. Meddelelse: Orientering om forberedelse af lønsumsstyring på skoleområdet *

1. Meddelelse: Orientering om forberedelse af lønsumsstyring på skoleområdet * Møde i Skole- og Uddannelsesudvalget fredag den 6. februar 2004, Kl. 08.15 i udvalgsværelse 2 REFERAT INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Meddelelse: Orientering om forberedelse af lønsumsstyring på skoleområdet *

Læs mere

Model 2c. Vandret deling med 0-3 på Jersie og 4-9 på Uglegårdsskolen. Sum pr. aktivitet i budgetperioden

Model 2c. Vandret deling med 0-3 på Jersie og 4-9 på Uglegårdsskolen. Sum pr. aktivitet i budgetperioden Model 2c Vandret deling med 0-3 på Jersie og 4-9 på Sløjd : Hjemkundskab uglegårdskolen: Udbygning af Hjemkundskab i sprogklassens lokale, ved etablering af flere elevkøkkener og udflytning af sprogklassen

Læs mere

Skolen i Ryparken er en specialskole med tilhørende special-kkfo målrettet elever med psykisk og fysisk funktionsnedsættelse.

Skolen i Ryparken er en specialskole med tilhørende special-kkfo målrettet elever med psykisk og fysisk funktionsnedsættelse. KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen BUDGETNOTAT BUDGET 2015 Skolen i Ryparken Baggrund Skolen i Ryparken anbefales flyttet til Frederiksgård Skole. Indhold Det fremgår af overførelsessagen

Læs mere

2. Kolonne 2: Ressourcetildeling. Den viser den foreløbige beregning af skoletildelingerne i 2019 med nuværende model.

2. Kolonne 2: Ressourcetildeling. Den viser den foreløbige beregning af skoletildelingerne i 2019 med nuværende model. BØRN OG UNGE NOTAT Dato: December 2018 Center for Udvikling og Økonomi CUOAB/CUOAW Forklaring på bilag til sagen Ressourcetildeling til skoleområdet (punkt nr. 162 ved BFU møde den 12. december 2018) Side

Læs mere

Notat Om økonomi på det specialiserede undervisningsområde fra 2017 og frem

Notat Om økonomi på det specialiserede undervisningsområde fra 2017 og frem SKOLER, INSTITUTIONER OG KULTUR Dato: 30. august 2016 Tlf. dir.: 2325 7928 E-mail: cvk@balk.dk Kontakt: Henrik Thorning Notat Om økonomi på det specialiserede undervisningsområde fra 2017 og frem Det specialiserede

Læs mere

Danmarks Statistiks landsprognose forudsiger en marginalt set lidt større befolkningstilvækst end set i de sidste to års prognoser.

Danmarks Statistiks landsprognose forudsiger en marginalt set lidt større befolkningstilvækst end set i de sidste to års prognoser. Notat Sagsnr.: 2015/0002783 Dato: 14. februar 2015 Titel: Befolkningsprognose 2015-2026 Sagsbehandler: Flemming Byrgesen Specialkonsulent 1. Indledning Halsnæs Kommunes økonomistyringsprincipper baserer

Læs mere

Etablering af ét skoledistrikt i Holstebro by - totaløkonomisk sammenstilling

Etablering af ét skoledistrikt i Holstebro by - totaløkonomisk sammenstilling Etablering af ét skoledistrikt i Holstebro by - totaløkonomisk sammenstilling Baggrund og formål Holstebro Kommune ønsker at centralisere sine skoledistrikter i Holstebro by således at de eksisterende

Læs mere

Aftale om ny skolestruktur

Aftale om ny skolestruktur Aftale om ny skolestruktur 1 Norddjurs 5. oktober 2018 Aftale om ny skolestruktur Aftalen er indgået af Socialdemokratiet, Venstre og Dansk Folkeparti. Aftalen er bilag til budgetaftale 2019-2022. I forbindelse

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune. Supplerende materiale lang proces. På Børn- og Skoleudvalget møde den 13. august 2015, besluttede udvalget:

NOTAT. Allerød Kommune. Supplerende materiale lang proces. På Børn- og Skoleudvalget møde den 13. august 2015, besluttede udvalget: NOTAT Supplerende materiale lang proces. På Børn- og Skoleudvalget møde den 13. august 2015, besluttede udvalget: 1. At der foretages en umiddelbar præcisering af økonomien i forbindelse med en skolelukning

Læs mere

Præsentation HØRSHOLM KOMMUNE. Scenarier på skoleområdet

Præsentation HØRSHOLM KOMMUNE. Scenarier på skoleområdet Præsentation HØRSHOLM KOMMUNE Scenarier på skoleområdet HØRSHOLM KOMMUNE SCENARIER PÅ SKOLE- OG DAGTILBUDSOMRÅDERNE Indhold 1. Formål og opdrag 2. Forudsætninger 3. Præsentation af scenarier på skoleområdet

Læs mere

Skolekvalitetsanalyse

Skolekvalitetsanalyse Skolekvalitetsanalyse Indhold Indledning og formål... 2 Overordnede rammer fra skolekvalitetsanalysen... 2 Organisering af projektet:... 4 Læsevejledning... 6 Undersøgelse af hvad skolekvalitet er i Ballerup

Læs mere

Indstilling. Udvidelse af Elev Skole. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg. Den 23. oktober 2013.

Indstilling. Udvidelse af Elev Skole. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg. Den 23. oktober 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 23. oktober 2013 Udvidelse af Elev Skole Nybyggeri af ca. 200 m 2 på Elev Skole til fælles brug for skole og SFO Aarhus Kommune Børn og

Læs mere

Kommuner kan spare mindst 7 mia. kr. ved at lære af hinanden

Kommuner kan spare mindst 7 mia. kr. ved at lære af hinanden ERHVERVSØKONOMISK ANALYSE maj 2016 Kommuner kan spare mindst 7 mia. kr. ved at lære af hinanden Der er et årligt besparelsespotentiale på ca. 7 mia. kr., hvis de dyreste kommuner sænkede deres nettodriftsudgifter

Læs mere

1. Bavnebakkeskolen. RENOVERINGS- OG MODERNISERINGSPLAN FOR SKOLERNE I REBILD KOMMUNE 2008 Bilag 1.01 Udgave 1 ØKONOMI OG TIDSPLAN

1. Bavnebakkeskolen. RENOVERINGS- OG MODERNISERINGSPLAN FOR SKOLERNE I REBILD KOMMUNE 2008 Bilag 1.01 Udgave 1 ØKONOMI OG TIDSPLAN RENOVERINGS- OG MODERNISERINGSPLAN FOR SKOLERNE I REBILD KOMMUNE 2008 Bilag 1.01 1. Bavnebakkeskolen A Om- og tilbygning klassefløj og ny centerbygning 59.720 5.220 26.500 26.500 1.500 B Nyt naturfagslokale

Læs mere

Ny Frederikshavn Justeringer til rapport af 26. april 2006 vedrørende fremtidens madproduktion på ældreområdet. København den 18.

Ny Frederikshavn Justeringer til rapport af 26. april 2006 vedrørende fremtidens madproduktion på ældreområdet. København den 18. Ny Frederikshavn Justeringer til rapport af 26. april 2006 vedrørende fremtidens madproduktion på ældreområdet København den 18. maj 2006 1. Nye forudsætninger På møde den 16. maj 2006 mellem KL s Konsulentvirksomhed

Læs mere

Center for Børn & Undervisning

Center for Børn & Undervisning Center for Børn & Undervisning Bilag 3 - Notat med modeller Center for Børn & Undervisning har på baggrund af et møde torsdag den 19. november 2015 mellem Uddannelsesudvalget, borgmester og gruppeformænd

Læs mere

Notat vedrørende regnskab 2014 for dag- og fritidstilbud og SFO

Notat vedrørende regnskab 2014 for dag- og fritidstilbud og SFO Notat vedrørende regnskab 2014 for dag- og fritidstilbud og SFO BUPL har i dagspressen (Nordjyske, torsdag den 3. september 2015) fremført, at der samlet set er brugt 20,4 mio. kr. mindre på dag- og fritidstilbud

Læs mere

Der har været nedsat en arbejdsgruppe, samt afholdt en workshop med deltagelse af alle ledere.

Der har været nedsat en arbejdsgruppe, samt afholdt en workshop med deltagelse af alle ledere. Notat af 27. februar 2015 Ny ledelsesstruktur 1. Indledning: I forbindelse med Byrådets behandling af sagen styrket kvalitet og organisering på dagtilbudsområdet den 24-06-2014 blev det besluttet, at der

Læs mere

Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter driftsudgifter og driftsindtægter, som Kommunalbestyrelsen bevilger til Folkeskolen.

Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter driftsudgifter og driftsindtægter, som Kommunalbestyrelsen bevilger til Folkeskolen. MÅL OG RAMMEBESKRIVELSE Bevillingsområde 30.30 Folkeskolen Udvalg Skole- og Uddannelsesudvalget Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter driftsudgifter og driftsindtægter, som Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Dagtilbudsstruktur i Jammerbugt Kommune 2014. Børne- og familieforvaltningen

Dagtilbudsstruktur i Jammerbugt Kommune 2014. Børne- og familieforvaltningen Dagtilbudsstruktur i Jammerbugt Kommune 2014 Børne- og familieforvaltningen 1 Indledning På baggrund af drøftelser i Børne- og Familieudvalget på temamøde d. 3. februar 2014 fremlægges hermed beskrivelse

Læs mere

Strukturudvikling på dagtilbudsområdet

Strukturudvikling på dagtilbudsområdet Allerød d. 30. juni 2015 Strukturudvikling på dagtilbudsområdet POLITISK BESLUTTEDE KAPACITETSPRINCIPPER 4 DEN FUSIONEREDE PROCES (FYSISK UDVIKLINGSPLAN, STRUKTURANALYSE OG BESPARELSER) 7 FORSLAG TIL OPDATERET

Læs mere

Budget Folkeskole og Sangafdeling 2016. Budget 2016

Budget Folkeskole og Sangafdeling 2016. Budget 2016 19. 02.2016 Budget Folkeskole og Sangafdeling 2016. Budgettet er disponeret ud fra bevilling udmeldt fra BUF. Kr. 58.215.185. På den første side overblik siden fremgår budgettet til alle afdelinger. På

Læs mere

Nyt lånernummer og pinkode pr. 1/8 2012

Nyt lånernummer og pinkode pr. 1/8 2012 Nyt lånernummer og pinkode pr. 1/8 2012 I finder jeres nye oplysninger på nedenstående liste som er opdelt i områder. Gode råd når du skal buge bookingsystemet: Husk dit navn i notefeltet Udfyld lånernr

Læs mere

Fysisk udviklingsplan for folkeskolerne 2010-2021 9. FYNSLUNDSKOLEN. Fynslundvej 110, 6640 Lunderskov

Fysisk udviklingsplan for folkeskolerne 2010-2021 9. FYNSLUNDSKOLEN. Fynslundvej 110, 6640 Lunderskov Fysisk udviklingsplan for folkeskolerne 2010-2021 Bind III 9. FYNSLUNDSKOLEN Fynslundvej 110, 6640 Lunderskov Fynslundskolens oprindelige bygninger udgøres af 2 bygningsfløje, orienteret nord-syd. Vestfløjen

Læs mere

Proces og rammer BUDGET

Proces og rammer BUDGET Proces og rammer BUDGET 2016 Budgetlægning 2016-2019 Indledning Kommunalbestyrelsen vedtog den 27. januar 2015 Tidsplan og proces for budget 2016. Processen er struktureret omkring 3 spor Spor 1 Struktur

Læs mere

Anvendelsesmuligheder for anlægsmidler i forbindelse med skolesammenlægninger

Anvendelsesmuligheder for anlægsmidler i forbindelse med skolesammenlægninger Anvendelsesmuligheder for anlægsmidler i forbindelse med skolesammenlægninger Byggepriser på skoler Rådgivningsfirmaet Moe & Brødsgaard udarbejdede for ca. 1 år siden en rapport for Københavns Ejendomme

Læs mere

Oversigt over anlægsblokke Udvalg: Børn- og Skoleudvalg I 2016-priser Budget 2016

Oversigt over anlægsblokke Udvalg: Børn- og Skoleudvalg I 2016-priser Budget 2016 Oversigt over anlægsblokke Udvalg: Børn- og Skoleudvalg I 2016-priser Budget 2016 Ark Pol. Omr. Prioritering Nr Projektnavn Afledt drift i 2016 2016 2017 2018 2019 Prioritet 1 71 A3 1 PC'er i folkeskolen

Læs mere

Projektbeskrivelse for anlægsprojekter, 19/9/2011

Projektbeskrivelse for anlægsprojekter, 19/9/2011 Projektbeskrivelse for anlægsprojekter, 19/9/2011 Projektets titel: Byggeri af særligt dagtilbud, SEL 32 ved Byhaven Direktørområde: Børn og Unge Sagsnummer for kommissorium og projektbeskrivelse: 11/26245

Læs mere

Påpeger de negative konsekvenser for 4H, hvis Allindelille Skole lukker. Morten Larsen og Stine Veisegaard

Påpeger de negative konsekvenser for 4H, hvis Allindelille Skole lukker. Morten Larsen og Stine Veisegaard Bilag 1 Afsender Kort opsummering af høringssvar vedr. Skolestruktur pr. 1. juni 2011 Preben Leonhardt Ønske om opmærksomhed på oplistede punkter. Bl.a. faldende elevtal på Søholmskolen og Asgårdskolen,

Læs mere

Bilag 1 Økonomi, modeller & grafer

Bilag 1 Økonomi, modeller & grafer KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Københavns Ejendomme NOTAT 10-06-2013 Bilag 1 Økonomi, modeller & grafer Indledning Beregningerne i bilag 2 til 4 er bygget op med udgangspunkt i det

Læs mere

Først vil jeg sige tak for et konstruktivt borgermøde på Tapeten d. 27. august 2014.

Først vil jeg sige tak for et konstruktivt borgermøde på Tapeten d. 27. august 2014. Ballerup Kommune Center for Skoler og Institutioner boern-unge@balk.dk Måløv d. 2. september 2014 Høringssvar vedr. forslag til ny skolestruktur. Først vil jeg sige tak for et konstruktivt borgermøde på

Læs mere

Notat om lokaler og kapacitet Holbæk by Skole

Notat om lokaler og kapacitet Holbæk by Skole Notat om lokaler og kapacitet Holbæk by Skole Nedenstående notat er udarbejdet som svar på de spørgsmål der er stillet dels i Økonomiudvalget, og dels af byrådsmedlemmerne Michael Suhr og Lars Roost Dinesen.

Læs mere

Forslag til ny Skolestruktur i Frederikssund Kommune

Forslag til ny Skolestruktur i Frederikssund Kommune Forslag til ny Skolestruktur i Frederikssund Kommune Høringsoplæg Opvækst og uddannelse juli 2007 Indhold: 1 Indledning... 3 1.1 Metode... 3 1.2 Processen/formalia... 5 1.3 Lovgivningen... 6 2 Hovedkonklusioner...

Læs mere

A De midlertidige boliger (224 pladser) etableres inden for eksisterende portefølje i Ejendommen Ottiliavej 1-3.

A De midlertidige boliger (224 pladser) etableres inden for eksisterende portefølje i Ejendommen Ottiliavej 1-3. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Københavns Ejendomme NOTAT Bilag 1: Midlertidig husning af flygtninge 2016 Københavns Ejendomme har ud fra kriterier som pris, tidshorisont for etablering, mulighed

Læs mere

Center for Undervisning

Center for Undervisning Center for Undervisning Dato 31-07-2013 j./sagsnr. Notat vedrørende ny skolestruktur Notat udarbejdet af: Lars Sørensen I forbindelse med 1. temadag i juni har medlemmer af byrådet ønsket en uddybning

Læs mere

07-06-2012. Til Økonomiudvalget. Sagsnr. 2012-73032. Foranalyse om nyt økonomisystem. Dokumentnr. 2012-442302

07-06-2012. Til Økonomiudvalget. Sagsnr. 2012-73032. Foranalyse om nyt økonomisystem. Dokumentnr. 2012-442302 Koncernservice Koncernadministration NOTAT Til Økonomiudvalget Foranalyse om nyt økonomisystem I det følgende gives en status på foranalysen vedrørende nyt økonomisystem. Foranalysen er gennemført i foråret

Læs mere

Orbicon A/S VVM OMFARTSVEJ OMKRING AARS Baggrundsrapport - Trafikstøjberegninger T: +45 4810 4200. D: 4810 4613 Sortemosevej 19 F: 4810 4300

Orbicon A/S VVM OMFARTSVEJ OMKRING AARS Baggrundsrapport - Trafikstøjberegninger T: +45 4810 4200. D: 4810 4613 Sortemosevej 19 F: 4810 4300 Notat Orbicon A/S VVM OMFARTSVEJ OMKRING AARS Baggrundsrapport - Trafikstøjberegninger 5. marts 2013 Projekt nr. 210554 Version 3 Dokument nr. 126325925 Udarbejdet af MABO Kontrolleret af HKD Godkendt

Læs mere

Forslag til omorganisering. Næstved Kommune. Høringsmateriale. Næstved Kommune. Teatergade Næstved.

Forslag til omorganisering. Næstved Kommune. Høringsmateriale. Næstved Kommune. Teatergade Næstved. Forslag til omorganisering af skolerne i Næstved Kommune Høringsmateriale Næstved Kommune Teatergade 8 4700 Næstved 5588 5010 www.naestved.dk Børne- og Skoleudvalget har på sit møde 1. oktober 2018 vedtaget

Læs mere

Fysisk helhedsløsning for Samsøgades Skole

Fysisk helhedsløsning for Samsøgades Skole Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 8. december 2015 Fysisk helhedsløsning for Samsøgades Skole Indstillingen giver bevilling på 6,8 mio. kr. til fysisk helhedsløsning for

Læs mere

Q&A for Kreative Læringsmiljøer

Q&A for Kreative Læringsmiljøer Q&A for Kreative Læringsmiljøer Spørgsmål Svar Tidsperspektiv Er der penge nok til at gennemføre det hele? Hvornår besluttes det, hvilke scenarier der arbejdes videre med? Hvad er principprogrammet? Hvornår

Læs mere

Sagsbeh.: Aase Schmidt/Jan Heilmann Sagsnr.: 2013-21177

Sagsbeh.: Aase Schmidt/Jan Heilmann Sagsnr.: 2013-21177 Sagsbeh.: Aase Schmidt/Jan Heilmann Sagsnr.: 2013-21177 Sagsfremstilling Sag nr. 178 Finansiering af folkeskolereformen blev udsat på mødet i Børneudvalget den 28. oktober. Sagen fremlægges nu med et supplement

Læs mere

De tre scenarier er nærmere beskrevet i notatet angående ny skolestruktur, jf. vedlagte

De tre scenarier er nærmere beskrevet i notatet angående ny skolestruktur, jf. vedlagte GLADSAXE KOMMUNE Børne- og Kulturforvaltningen Børne- og Undervisningsudvalgets møde d. 17.05. 2011. Sag nr. 89. NOTAT Dato: 17.05.2011 Ny skolestruktur - tre scenarier Børne- og Undervisningsudvalget

Læs mere

Fælles udgangspunkt for scenarierne

Fælles udgangspunkt for scenarierne Fælles udgangspunkt for scenarierne Der skal være sammenhæng mellem bosætningspolitik og skolepolitik. Én skole, én matrikel, én bestyrelse, én ledelse. 10. klassecenteret skal bestå. Undervisningstilbud

Læs mere

17 STK. 4 UDVALGET FOR EN STYRKET SKOLESTRUKTUR. Møde nr. 4, den 10. januar 2019

17 STK. 4 UDVALGET FOR EN STYRKET SKOLESTRUKTUR. Møde nr. 4, den 10. januar 2019 17 STK. 4 UDVALGET FOR EN STYRKET SKOLESTRUKTUR Møde nr. 4, den 10. januar 2019 Orienteringspunkter I. Faktaark: De er i produktion, og skal bruges på næste møde. I dag fokuseres på strukturmodeller og

Læs mere

Aftale om ny skolestruktur

Aftale om ny skolestruktur Aftale om ny skolestruktur 1 Norddjurs 25. september 2018 Aftale om ny skolestruktur Aftalen er indgået af Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti. Aftalen er bilag til budgetaftale 2019-2022. I forbindelse

Læs mere

Beløb i 1.000 kr. R2014 B2015 B2016 BO2017 BO2018 BO2019

Beløb i 1.000 kr. R2014 B2015 B2016 BO2017 BO2018 BO2019 Anlæg Budgetbemærkningerne til anlægsprojekter er i budget 2016 samlet i ét afsnit. Beskrivelserne er opdelt under de forskellige udvalg og center. Der er alene anlægsprojekter under Fritids- og Kulturudvalget

Læs mere

Bilag 6b - Plejeboligstrategi 2012-2015 Driftsudgifter

Bilag 6b - Plejeboligstrategi 2012-2015 Driftsudgifter Staben Budget, Sundhed og Omsorg Dato: 30. januar 2012, rev. 13. marts 2012 Sagsbehandler: WN Sagsnr.: 11/2001 Bilag 6b - Plejeboligstrategi 2012-2015 Driftsudgifter Dette notat omhandler en opgørelse

Læs mere

Oversigt over besparelser i forhold til budget 2007 afledt af budgetforlig, medfinansiering af FFA, samt udmøntning af generelle besparelser

Oversigt over besparelser i forhold til budget 2007 afledt af budgetforlig, medfinansiering af FFA, samt udmøntning af generelle besparelser Bilag 1: Oversigt over besparelser i forhold til budget afledt af budgetforlig, medfinansiering af FFA, samt udmøntning af generelle besparelser 1. Tidligere vedtagne besparelser Tabel 1 viser hvilke besparelser,

Læs mere

Faktaark for Måløvhøj Skole

Faktaark for Måløvhøj Skole Faktaark for Måløvhøj Skole Opdateret 17. april 2019 Hvor intet andet er nævnt er tallene fra skoleåret 2018/19 Antal elever pr. spor/klassekvotient: 2017/18 (5. september 2017) Klasse Må Kl. Kvotient

Læs mere

2. Børne- og skoleudvalget Anlæg

2. Børne- og skoleudvalget Anlæg 2. Børne- og skoleudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 2. Børne- og skoleudvalget Skattefinansieret anlæg Udbygninger af folkeskoler, ramme... 3 Tirsdalens skole... 5 Søndermarkskolen... 6 Hornbæk skole...

Læs mere

Nyt musik- og teaterhus i Odense Opdateret bilag vedrørende økonomi

Nyt musik- og teaterhus i Odense Opdateret bilag vedrørende økonomi Nyt musik- og teaterhus i Odense Opdateret bilag vedrørende økonomi 26. Oktober 2011 Baggrund Odense Kommune arbejder på at realisere planerne om etablering af et privatdrevet musik- og teaterhus i byen.

Læs mere

Skolestruktur i Struer by Forskellige scenarier. Fremlagt på byrådets budgetseminar august 2015

Skolestruktur i Struer by Forskellige scenarier. Fremlagt på byrådets budgetseminar august 2015 Forskellige scenarier Fremlagt på byrådets budgetseminar 20.-21. august 2015 2 3 4 5 Overslag på ny skole i Struer Kommune Vurderingsgrundlag: Skolestørrelse pr. elev er beregnet ud fra Bremdal Skole,

Læs mere

Dragør Kommune Borgmestersekretariat, IT og Udvikling

Dragør Kommune Borgmestersekretariat, IT og Udvikling Side nr. 1 Baggrund for notat Dragør Kommunes afdeling for Skole, Kultur og Fritid har udarbejdet dette notat om baggrunden for en ændret skolestruktur. Notatet belyser de politiske målsætninger for skoleområdet

Læs mere