Men hvordan kunne det gå så galt!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Men hvordan kunne det gå så galt!"

Transkript

1 Referat af årsmødet i den Selvejende Institution Rudolf Steiner- Skolen, Skanderborg 14.maj 2008 Der var desværre ikke dukket mere end 2 forældre op til dette møde. Resten af deltagerne var enten fra bestyrelserne mv. eller lærere. 1. Valg af dirigent: Bjarne Ravn/ Referent: Jakob Bønløkke 2. Formandens beretning (Flemming Thostrup) Lad mig starte med en lille anekdote! For ikke så længe siden, fremlagde 12. klasse deres årsopgaver. 9 stykker blev det til. Hver især et mesterværk, der fortalte hver deres historie om en elevs selvstændige arbejde i et helt skoleår. Denne aften var eleverne efter tur oppe foran forældre, pårørende, lærere og særligt indbudte heriblandt jeg og fortælle om den proces de havde gennemgået mens de lavede deres opgave. Tilhørerne fik et lille indblik i den enkelte elevs personlige kamp frem til slutresultatet. Bagefter slog det mig, at jeg lige havde overværet præsentationen af 9 vindere! Hver især havde de vist omverden deres kunnen inden for deres eget specielle felt. Havde det nu været i folkeskolens afgangseksamen, ville vi i stedet have set nogen klare en given opgave bedre end andre. Nogle ville have fået en høj karakter, nogle en lav. Vi ville have skabt vindere og tabere! Den aften fik jeg endnu engang bekræftet, hvorfor Waldorfpædagogikken selv om den er formuleret for snart 100 år siden stadig er en fremtidsmodel! I folkeskolen arbejder man hele tiden med at finde en undervisningsmodel, der inspirerer og opmuntrer, men hele tiden vender man tilbage til karaktermodellen for at kunne objektivt måle og veje elevernes evne til at løse en given opgave. Nogle vil være gode, nogle vil være dårlige til at løse netop denne opgave vi har skabt konkurrence i stedet for inspirerede mennesker! Når nu dette er sagt, er det så meget mere frustrerende,, at friskolerne i Danmark regnes for en slags luksus, hvorfor de bliver straffet med mindre statstilskud til driften end folkeskolerne, ligesom der ikke gives tilskud til skolegang efter 10. klasse. Dette rammer specifikt Rudolf Steiner skolerne, der som de eneste fører klasserne igennem til og med 12. klasse. Fra skoleåret 2009/10 bliver det endnu værre, idet regeringen regner med at komme igennem med deres lovforslag om at gøre bh.klasserne til en del af den obligatoriske 10 års skolepligt, hvorfor der i 2009/10 vil være 3 u-finansierede klasser i Rudolf Steiner skolerne imod de nuværende 2. En overskoleklasse koste typisk 1½ lærerårsværk, hvilket i kroner svarer til kr. - penge som vi skal skaffe fra forældrene via skolebetalingen. Rudolf Steiner skolerne kan i yderste konsekvens blive det, de under ingen omstændigheder skulle være: Rigmandsskoler!

2 Det ville i hvert fald stå i grel modsætning til det vi oplever i dag. Dels gør vi hvad vi kan, for at også mindrebemidledes børn skal kunne gå på vores skole, dels har vi så anstrengt en økonomi, at vi har svært ved at få pengene til at slå til. Når man så hertil lægger, at vi for 2 år siden blev kastet ud på dybt vand, da vores regnskabsfører gennem næsten 20 år pludselig valgte at forlade os med dertil hørende kaos i økonomien, så kan man komme til at stå i den situation, vi nu står i. Trods det at vi fik tilført mere end 10 ekstra elever til vores skole, når vi regnede tilgang og afgang ud mod hinanden, og skulle have præsteret et lille overskud i 2007, så lykkedes det os, at tage så meget fejl, at vi forøgede vores underskud fra 2006 på over kr. med yderligere mere end kr. så vi nu har et rekordstort underskud på ikke mindre end næsten kr. i 2007!! Bestyrelsen bærer sin del af ansvaret for denne gældsætning og har sammen med lærerkollegiet sammensat et sparekatalog, hvor vi har budgetteret med besparelser og merindtægter på tilsammen omegnen af kr./år. Den fulde værdi af disse besparelser og merindtægter vil først begynde at vise sig i 2. halvdel af 2008 og være på fuld styrke efter skoleåret 2008/09. Alt sammen på betingelse af, at vi som minimum holder det nuværende elevtal. Disse omstædigheder har sat sit præg på aftenen i aften, idet det foreliggende regnskab ikke er et færdigrevideret regnskab, men kun et udkast. Dette betyder ikke, at tallene ikke er de rigtige, men at vores revisor som er undervisningsministeriets forlængede arm kun vil påtegne regnskabet under nogle bestemte forudsætninger. Til disse forudsætninger hører, at vi skal stille med en bankerklæring som garanterer driften til og med skoleåret 2008/09. En sådan bankgaranti har vi nået at indhente, men den er igen betinget af en garantistillelse fra Skoleforeningen, som endnu ikke har haft tid til at tage stilling til problematikken, da de først er blevet forelagt den i går!? Vi regner dog med at vi får denne garanti, da Skoleforeningen ellers skal ud og finde sig en anden lejer efter sommerferien J Man kan sige, at både Skoleforeningen og skolen har fået vredet armen om på ryggen. Men hvordan kunne det gå så galt! En tungtvejende grund har været et ekstremt stort langtidssygefravær! Vi har i det forløbne år haft 2 lærere, som har været fraværende hele året. Den ene var en lærer med meget høj anciennitet og den anden med en ekstrem høj timeløn, som vi ingen kompensation fik for. Hertil 2 lærere, som har haft et meget stort fravær hen over året, for til sidst begge at være langtidssygemeldte. Tilsammen har disse faktorer tegnet sig for en udgift uden dækning på over kr Bestyrelsen har i det forløbne år holdt nogle såkaldte visionsmøder. Hér har vi prøvet at inspirere hinanden til, hvordan vi kan gøre vores skole endnu bedre! Bl.a. har vi talt om langtidssygefravær.

3 Hvordan kan vi hjælpe vores lærere med at kunne bære en hverdag, som konstant bliver mere belastende? Vores lærere står i det daglige med en arbejdsopgave, som ikke bliver nemmere i en tid, hvor eleverne i deres fritid bliver mere og mere vant til, at spørgsmål kan besvares på brøkdele af sekunder via internettet, mens man omgiver sig med et massivt lydtapet på hhv. bærbare medier og mobiltelefoner, som eleverne er villige til at forsvare med deres liv som indsats, fordi de er blevet så vigtige en bestanddel af deres liv, at de påstår at de ikke kan leve uden dem! Garvede Waldorf-lærere fortæller usentimentalt, hvordan de for 3 årtier tilbage kunne bruge godt 80% af en skoletime som for øvrigt var 5 minutter længere til at komme af med dagens stof, mens kun ca. 10% handlede om ren opdragelse. Nu bruger de rask væk mere end 50% af undervisningstiden på opdragelse, før de overhovedet kan aflevere dagens stof! Samtidig prøver regeringen at presse alle landets skoler til at levere en topkvalitet til lavpris! De to ting hænger ikke sammen!! Alligevel står vore lærere der hver dag! For at kunne klare denne opgave tilfredsstillende, er det nødvendigt, at den enkelte lærer kender sine grænser at vedkommende véd både hvornår ens kompetencer slår til hvornår de ikke gør! Som en gave til skolen fik vi mulighed for gennem en forælder på skolen at tilbyde vores lærere et weekend-kursus, hvor de kunne få hjælp til at finde disse grænser. Hvor de havde mulighed for, at bruge denne viden til at samarbejde gennem tillid til hinanden og sig selv. For at dette kunne lade sig gøre, var vi i bestyrelsen nødt til at finde på noget, vi kunne beskæftige vores elever med, mens lærerne var væk en fredag. Vi gjorde det efter bedste evne, og kan vist efterfølgende konstatere, at det lykkedes delvist! Visse ting kunne have været bedre, men overordnet gik det ikke værre end at de fleste syntes, at de havde haft en sjov og anderledes dag! Den lovede cd er desværre blevet forsinket af en fødsel, men skulle være lige på trapperne! Af andre tungtvejende grunde til det store underskud skal nævnes, at de to røde pavilloner, som er hentet fra sydskolen, var beregnet til at skulle koste i omegnen af kr , men er endt med at koste i omegnen af kr ! hvis vi som vi havde regnet med - skal afskrive bygningerne på 5 år skal vi betale mere end kr ekstra i husleje pr. måned eller en forøget husleje på kr /år!!! (kr i 2007). Sådan kunne man blive ved, men det vigtigste er, at der er taget skidt til at imødegå det galoperende underskud. Hvis budgettallene holder kommer vi ud med et lille overskud på kr i Ellers har bestyrelsen været ivrige for at udvide det samarbejde, vi gerne ser mellem skolens kollegium og bestyrelsen. Vi deltager i 3 møder om ugen: økonomiudvalget, koordinationsudvalget og den tekniske konference.

4 Vi holder møde i bestyrelsen én gang pr. måned, med deltagelse fra lærerkollegiet, og på den måde prøver vi at binde de to instanser mere sammen. Referater af disse møder kan som noget nyt læses i Nyhedsbrevet. Bestyrelsen har kastet sig ud i et forsøg på en mandatbeskrivelse for skolens udvalg og har herigennem fået et indblik i den svære strukturdannelse, som skolen nu har brugt de sidste to år til at justere og omformulere et par gange. Arbejdet foregår stadigvæk og vil forhåbentlig om ikke så længe kunne rundsendes til jer alle. Bestyrelsen har afholdt samtaler med TAP erne (Teknisk Administrativt Personale). Vi bestræber os på at gentage samtalerne ca. 1 gang om året. Dels for at høre personalet om de trives, dels for evt. at hjælpe med til forskellige justeringer af div. arbejdsprocesser. Der har været taget kontakt til en fundraiser, som har været på besøg på skolen. Af de projekter, som vi fremlagde, fandt hun kun anvendelse direkte for et forbindende stisystem for hele området. Det kommer vi til at høre nærmere om. Babuska har haft vokseværk i det forløbne år. Desværre ligger deres aktiviteter på lånt jord, hvilket betyder, at de ikke kan udvide uden at involvere de øvrige institutioner. Dette betyder igen mange og lange møder om jord, bygninger, finansiering m.m. De er dog nu kommet så vidt, at de regner med, at den næste bygning bliver den sidste. Om den skal ligge på skolens jord, er endnu ikke afklaret. Alt i alt har det været et travlt år for bestyrelsen. Dels har vi været meget opmærksomme på, hvor vi kunne gøre os nyttige, dels har vi haft mange ting at tage stilling til. Ikke mindst fra ministeriel hånd, men mon ikke jeg skal lade dette emne gå over til skolelederen? 3. Beretning fra skolens liv (Helene Holt) Ser man tilbage på året har det været godt og arbejdsomt, men også meget kaotisk. Efter sommerferien var der to nye barakker der skulle ordnes, SFO`en var flyttet, salen var fuld af køb fra Nordskolen. Alt dette medførte en del kaos, enkelte vrede forældre, hvilket mere information måske kunne have afhjulpet. Det meste er blevet taget med godt humør af kollegiet. Der har været mange ekstra oprydnings week-ender og der ryddes stadig op. Forældrene har været meget hjælpsomme i denne proces, og arbejdet godt med. Der er således blevet forandret meget i det ydre i forhold til sidste år. På det interne plan er ledelsesstrukturen begyndt at virke, så der er lidt mere ro på denne front. Udvalgene det begyndt at fungere bedre. Strukturen er ikke færdig. Der bliver stadig opdaget huller, men de skal jo ses før de kan stoppes. Der er blevet sagt farvel til en del lærere i dette år: Lena Ørrild, Pernille Kampp, Claus Iversen, Bente Holm er således ikke på skolen mere. Der er til gengæld dukket andre op Camilla Hollensberg, Mouritz Dahl Hansen, Henriette Würtz og Katharina Lind arbejder nu med i kollegiet. Efter sommer vil det igen se lidt anderledes ud, idet Ilse Kofoed, Iben Munk, Anne Rosseau enten holder orlov eller søger andre steder hen. På gensynssiden vender Grethe Lyngdorf og Hanne Winterberg tilbage til skolen, og Alim Vittof bliver ny klasselærer i 4. klasse.

5 Der har desværre været en del langtidssygemeldinger i året, hvilket har givet usikkerhed i kollegiet. Det er et punkt der skal forbedres bl.a. gennem en ny fraværspolitik. Elevtallet har været stabilt og jo en del større end sidste år. Det tegner også godt med både en stor bh.- og 1. klasse til næste år. Overskolen er velbesøgt. Det er jo et stort ønske om 11./12. kl. på skolen og herligt at så mange vælger det. At det samtidig er en økonomisk belastning må ikke slå skår i glæden. I det pædagogiske er lærerne professionelle, men i hele ledelsesfeltet er der ikke den samme professionalisme. Der er ikke udannede folk på posterne. Det bliver bedre, og som skoleleder bliver det godt at komme ned i undervisningstid og op i administration. Bestyrelsen gør et godt stykke arbejde og der er tæt parløb om at løse opgaverne. Forholdet til børnehaven er også godt og der skal fremover satses på et pædagogisk samarbejde. Læreransættelserne er nu formelt godkendte og på højde med den gældende lovgivning. Der er et stigende pres på administrationen i form af øget kontrol- og dokumentationskrav. 4. Beretning fra der tilsynsførende: Findes på intranettet 5. Fremlæggelse af regnskab: Den økonomiske situation blev i ord gennemgået i formandens beretning. I øvrigt ligger regnskabet til gennemsyn på kontoret. Regnskabet er endnu ikke godkendt, men det er kun af tekniske grunde. Der er i øvrigt strammet meget op omkring de økonomiske procedurer når der opdages manglede betalinger, PBS er her et effektivt værktøj. 6. Valg af suppleanter. Grundet det ringe fremmøde kunne der ikke findes nogen 2. suppleant. 7. Indkomne forslag: Bestyrelsens forslag blev godkendt. Det pålægges bestyrelsen at finde en hensigtsmæssig udskiftningsprocedure fra næste valgperiode, så det sikres kontinuitet i arbejdet. 8. Evt. Intet

6 Referat af årsmøde i Skoleforeningen 14.maj Valg af dirigent (Bjarne Ravn) / referent (Jakob Bønløkke) 2. Formandens beretning. (Jack Bådsmand). Forårets aktiviteter var præget af at løse lokaleopgaver for skole, håndværkslokale og bh. kl. Det blev besluttet at bygge mellem salen og den eksisterende håndværkspavillon. Desuden skulle der opføres en bjælkehytte. Kort efter modtog man tilbud fra sydskolen i Århus om at få pavilloner derfra. Det blev hurtigt vedtaget at modtage tilbuddet. De blev flyttet herned og sat op i løbet af sommerferien. Bjælkehyttens placering endte i skoven bag børnehuset, efter krav fra Audonicon. Den stod færdig til brug i oktober. De to store pavilloners kvadratmeterpris blev forholdsvis lav, Bjælkehytten noget højere. Desuden har skoleforeningen købt værkstedspavillon ved salen af skolen, så alle bygninger nu er på skoleforeningens hænder. Hvis det ender med at salen skal købes af kommunen bliver det også skoleforeningen der står for det. Børnehuset har også fået en tilbygning, så nu er halvdelen af deres behov dækket. De mangler endnu plads til en børnegruppe under eget tag. Der arbejdes på en løsning. Ved købet af nordskolens inventar var skoleforeningen økonomisk behjælpelig med et lån, som nu er betalt tilbage. Der har været afholdt basar. Den får til næste år en ny udformning, idet der er kommet et nyt forældre initiativ omkring basaren. Økonomisk arbejdes der med at gøre det mere gennemskueligt hvilken del børnehuset/skolen står for i praksis en større adskillelse. Vedtægterne er blevet gransket. Der overvejes ændringer sidst sket i Mht. byggefondsbidrag har Ulrik været meget aktiv og fonden er vagt til live igen, idet der er indbetalt kr. til fonden. Det er dog stadig langtfra alle (kun 1/3) der er medlemmer, et faktum der arbejdes videre med. Der har været holdt flere fællesmøder mellem kulturinstitutionerne på stedet for at skabe fælles planlægning for hele området. Det har ikke været en helt let proces, men der er dialog/planlægning i gang. Der er mange spørgsmål der skal løses inden helhedsplanen er færdig. Formandens beretning blev godkendt. 3. Aflæggelse af regnskab. Regnskabets nøgletal blev gennemgået. Vurderingen af bygningernes værdi er lav, men nok realistisk.

7 Mht. den regnskabsmæssige opdeling mellem skolen og børnehuset, vil det give en større indsigt i hvem der yder hvad i den fælles økonomi, bl.a. vedligehold. Der er ikke grund til at frygte lejrdannelser. Det skal blot skabe klarhed, så man ikke handler på følelser men fakta. 4. Valg af revisor. Revisionsfirmaet BDO benyttes også næste år. 5. Indkomne forslag. Der var ingen. 6. Evt. Årsmødet opfordrer bestyrelsen til at se på vedtægtsændringer. Bl.a. bestyrelsens sammensætning.

Beretning efterskolen 2013

Beretning efterskolen 2013 Beretning efterskolen 2013 Noget af det værste efterskoleeleverne ved er lærerhumor/lærerjokes som kan opleves som den særlige humor, der foregår på lærerværelserne rundt om i landet - vores er sikkert

Læs mere

Generalforsamlingen 2012 bestyrelsens beretning v/formanden

Generalforsamlingen 2012 bestyrelsens beretning v/formanden 1 Sdr. Feldings Efterskole Generalforsamlingen 2012 bestyrelsens beretning v/formanden Ligesom sidste år, vil jeg dele min beretning op i tre afsnit. Først vil jeg fortælle lidt om hvad der generelt har

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015

Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015 Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015 Så står jeg her igen ved min 7. beretning som formand. Jeg tager nu hul på mit sidste år som formand da det må være på tide

Læs mere

Generalforsamling i VBK

Generalforsamling i VBK Generalforsamling i VBK Referat af ordinær generalforsamling d. 24.11.2015 1. Valg af dirigent samt referent og 2 stemmetællere. 2. Bestyrelsens beretning formand Per Nørgaard Klaus Rasmussen blev valgt

Læs mere

Referat Generalforsamling Stribgårdens Grundejerforening 2007. Generalforsamling den 16. marts 2007

Referat Generalforsamling Stribgårdens Grundejerforening 2007. Generalforsamling den 16. marts 2007 Den ordinære generalforsamling blev indkaldt til afvikling fredag den 16. marts 2007 kl. 19.00 i Strib Sognegård. 1. Dagsordenen: 2. Valg af dirigent 3. Formandens beretning 4. Regnskab 2006 5. Indkomne

Læs mere

Mødereferat fra Årsfest/Generalforsamling INDRE MISSION I DEJBJERG Den 2. marts 2016

Mødereferat fra Årsfest/Generalforsamling INDRE MISSION I DEJBJERG Den 2. marts 2016 Mødereferat fra Årsfest/Generalforsamling INDRE MISSION I DEJBJERG Den 2. marts 2016 Dagsorden: 1. Sange, indledning, bøn Kaj D. indledte 2. Præsentation af de forskellige arbejdsgrene Søndagsklubben v.

Læs mere

FORMANDENS BERETNING VED GENERALFORSMLING PÅ SYDTHY FRISKOLE TORSDAG DEN 31. MARTS 2016

FORMANDENS BERETNING VED GENERALFORSMLING PÅ SYDTHY FRISKOLE TORSDAG DEN 31. MARTS 2016 FORMANDENS BERETNING VED GENERALFORSMLING PÅ SYDTHY FRISKOLE TORSDAG DEN 31. MARTS 2016 Sidste år i april, kort tid efter generalforsamlingen, startede vi op med ansættelsessamtaler i forbindelse med ansættelse

Læs mere

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 Tilstede: Faglærer og Kristine Lodberg Madsen Kristine: Hvad er din baggrund, uddannelse og hvad

Læs mere

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge.

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge. Uge 38 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Endnu en uge er gået og det

Læs mere

Bestyrelsesmøde lørdag d. 22. februar kl. 13.00

Bestyrelsesmøde lørdag d. 22. februar kl. 13.00 Bestyrelsesmøde lørdag d. 22. februar kl. 13.00 Det Grønlandske Hus (Avalaks kontor/frokoststuen) Tilstedeværende: Kenneth Primdal-Bengtson(formand), Taitsiannguaq Tróndheim, Jonas Elgaard (næstformand),

Læs mere

Generalforsamling i Skibelund Grundejerforening, den 27. juni 2015 Side 1. Referat

Generalforsamling i Skibelund Grundejerforening, den 27. juni 2015 Side 1. Referat Generalforsamling i Skibelund Grundejerforening, den 27. juni 2015 Side 1 Referat 1. Dirigent Per (nr. 24). Generalforsamlingen er lovlig varslet erklæres lovlig og beslutningsdygtig 2. Valg af stemmetællere

Læs mere

Aalborg Kommunale Kunstforening. Referat af ordinær generalforsamling. Tirsdag d. 17. april 2012 kl. 19:30

Aalborg Kommunale Kunstforening. Referat af ordinær generalforsamling. Tirsdag d. 17. april 2012 kl. 19:30 Aalborg Kommunale Kunstforening Referat af ordinær generalforsamling Tirsdag d. 17. april 2012 kl. 19:30 I Teknik- & Miljøforvaltningens & Forsyningsvirksomhedernes kantine på Stigsborg Brygge 5, Nørresundby

Læs mere

Beretning Generalforsamling den 23-01-2015

Beretning Generalforsamling den 23-01-2015 Beretning Generalforsamling den 23-01-2015 Velkommen til den årlige generalforsamling. Sang nummer? Jeg vil starte med at ønske tillykke til Erik Scherdetzki med 40 år og optagelse som æresmedlem, Morten

Læs mere

Husk Tjek VIGGO. God weekend. Fredagsbrev Light uge 13 1. april 2016. Indhold

Husk Tjek VIGGO. God weekend. Fredagsbrev Light uge 13 1. april 2016. Indhold Fredagsbrev Light uge 13 1. april 2016 Nimdrupvej 2a 8740 Brædstrup 75753888 kontor@bakkelandets-friskole.dk www.bakkelandets-friskole.dk Indhold Martin valgt til bestyrelsen Meretes tilsynsrapport Overskud

Læs mere

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 LO: Det er egentlig bare en udbygning af de spørgsmål, der var på spørgeskemaet. Det er bare

Læs mere

Grundejerforeningen i Lodshaven

Grundejerforeningen i Lodshaven Dato 21. marts Side 1 af 7 Referat fra generalforsamling 18. marts 2010 Mødested Fælleshuset Referent: Per Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Valg af stemmetællere 3. Bestyrelsens beretning 4. Forelæggelse

Læs mere

Vejen til Noah og overdragelsen af ham!

Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Charlotte S. Sistrup, eneadoptant og mor til Noah Truong fra Vietnam fortæller sin historie Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Den 29. august 2004 sendte jeg ansøgningspapirerne af sted til adoptionsafsnittet,

Læs mere

Tilstede fra boligforeningen var direktør Kenneth Taylor Hansen (KTH), Thomas Petersen (TP), Henrik Kruse, Mette Nyholm og Britt Espensen.

Tilstede fra boligforeningen var direktør Kenneth Taylor Hansen (KTH), Thomas Petersen (TP), Henrik Kruse, Mette Nyholm og Britt Espensen. Afdelingsmøde for Klintevej/Rosendals Allé afd. 35. Mandag, den 21. september 2015 kl. 19.00. Tilstede fra boligforeningen var direktør Kenneth Taylor Hansen (KTH), Thomas Petersen (TP), Henrik Kruse,

Læs mere

Generalforsamlingen 30-10-2008 Grundejerforeningen matrikel nr. 1 D.O. Baastrup

Generalforsamlingen 30-10-2008 Grundejerforeningen matrikel nr. 1 D.O. Baastrup Generalforsamlingen 30-10-2008 Grundejerforeningen matrikel nr. 1 D.O. Baastrup Grundejerforeningen Mart. Nr.1 DO Baastrup Referat fra ordinær generalforsamling. Generalforsamlingen blev afholdt d: 30.oktober

Læs mere

Charlotte Holmershøj fra DS vores kontaktperson havde desværre måttet melde afbud pga hovedbestyrelsesmøde.

Charlotte Holmershøj fra DS vores kontaktperson havde desværre måttet melde afbud pga hovedbestyrelsesmøde. Dansk Socialrådgiverforening Seniorsektionen Generalforsamling 29.4.2014 Formanden, Anita Barfod, bød velkomme og konstaterede, at ud over de tilmeldte årsmødedeltagere var der én deltager i generalforsamlingen,

Læs mere

Skolelederens beretning, generalforsamling 31. marts 2016

Skolelederens beretning, generalforsamling 31. marts 2016 Skolelederens beretning, generalforsamling 31. marts 2016 Det har igen - været et travlt år på skolen, denne gang ikke mindst pga. Byggeriet af børnehaven og faglokalerne. Men måske er det på sin plads

Læs mere

Generalforsamling 5. april 2011.

Generalforsamling 5. april 2011. Generalforsamling 5. april 2011. Der er så dejligt ude på landet, således begynder et af H. C. Andersens mest kendte eventyr: Den grimme ælling, og det er vel på sin plads at citere netop denne berømte

Læs mere

TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN

TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN Samtaleguiden 36 Samtaleguiden er lavet primært til unge, der ryger hash. Som vejleder, mentor m.fl. kan du bruge Samtaleguiden som et fælles udgangspunkt i samtalen med den unge. Du kan dog også blot

Læs mere

Referat af Generalforsamling februar 2013

Referat af Generalforsamling februar 2013 Referat af Generalforsamling februar 2013 Formanden Jesper Jensen bød velkommen til Trinords medlemmer der var fremmødt til årets generealforsamling. 1. Valg af dirigent og referent Formanden orienterede

Læs mere

HK Områdeklubben på Københavns Universitet

HK Områdeklubben på Københavns Universitet Referat af Årsmøde d. 26. marts 2014 i HK Områdeklubben på KU: Ad 1 Valg af dirigent Stig Raff og Lars Hein begge faglige konsulenter i HK Stat Hovedstaden blev valgt. Stig Raff valgte ved samme lejlighed

Læs mere

Referat af. grupperådsmøde i Orion

Referat af. grupperådsmøde i Orion Referat af grupperådsmøde i Orion 23. februar 2014 Referat af Grupperådsmøde i Orion 23. februar 2014 Side 1 af 6 Deltagere: Bestyrelsen, ledere og 30 forældre i alt 44 personer Christian Nedergaard blev

Læs mere

Keld har ordet.. Så nærmer turen til Idre Fjäll sig med hastige skridt. Skole/hjemsamtaler

Keld har ordet.. Så nærmer turen til Idre Fjäll sig med hastige skridt. Skole/hjemsamtaler Indholdsfortegnelse side 2: Skolelederen har ordet side 3: En hilsen fra Miljøministeriet side 5-6: Fastelavnsbilleder side 7: Turen går til Idre Fjäll side 8: Kalenderen side 9: Indkaldelse til Forældrekredsmøde

Læs mere

Nyt fra børnehaveklassen, l. & 2. klasse.

Nyt fra børnehaveklassen, l. & 2. klasse. Til forældre og andre venner. Endnu en periode med en glad og arbejdsom atmosfære er forløbet siden sidste nyhedsbrev. Og nu er det næsten blevet sommer! Eleverne nyder de udendørs aktiviteter, og humøret

Læs mere

Kapitel 1. Noget om årets gang

Kapitel 1. Noget om årets gang Kapitel 1 Noget om årets gang 1 4. Mennesker og måneder VOXPOP Er der en måned, du særlig godt kan lide, eller er der en, du ikke bryder dig om? Nina Ja... Jeg kan rigtig godt lide september. Efterårsmånederne

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEV OG SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEV

SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEV OG SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEV FÅR JEG DEN RIGTIGE LØN? KAN JEG BLIVE FYRET? HVAD GØR JEG, HVIS JEG KOMMER TIL SKADE? HVILKE FORDELE FÅR JEG SOM MEDLEM? SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEV OG SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEV Derfor skal

Læs mere

Forældreperspektiv på Folkeskolereformen

Forældreperspektiv på Folkeskolereformen Forældreperspektiv på Folkeskolereformen Oplæg v/ personalemøde på Hareskov Skole d. 23. januar 2014 Tak fordi jeg måtte komme jeg har glædet mig rigtig meget til at få mulighed for at stå her i dag. Det

Læs mere

Hjerneskade foreningen Århus /Østjylland REFERAT AF GENERALFORSAMLING Lørdag d. 31. januar 2015

Hjerneskade foreningen Århus /Østjylland REFERAT AF GENERALFORSAMLING Lørdag d. 31. januar 2015 Hjerneskade foreningen Århus /Østjylland REFERAT AF GENERALFORSAMLING Lørdag d. 31. januar 2015 Inden vi gik i gang med den egl. Generalforsamling, fik foreningens nye direktør, Morten Lorenzen ordet for

Læs mere

Formanden Steen Seitner bød velkommen og herefter åbnede generalforsamlingen med:

Formanden Steen Seitner bød velkommen og herefter åbnede generalforsamlingen med: Ølstykke tennisklub - generalforsamling 2011 Sted: I hallen Dato: 31/03-11 Tidspunkt: 19.30 Deltagere fra bestyrelsen: Steen Seitner, Flemming Adriansen, Jørn Østergren, Flemming Scheuer- Larsen, Torben

Læs mere

Velkommen til dette års generalforsamling.

Velkommen til dette års generalforsamling. Velkommen til dette års generalforsamling. Det har været med store forventninger og stor glæde at jeg har set frem til denne aften. Dels fordi at vi netop i aften har mulighed for at give jer et indblik

Læs mere

Til stede fra bestyrelsen: Mikael Andersen (MA), Freddy Johansen (FJ) og Jesper Kristiansen (JK) Øvrige: 24 personer

Til stede fra bestyrelsen: Mikael Andersen (MA), Freddy Johansen (FJ) og Jesper Kristiansen (JK) Øvrige: 24 personer Referat af generalforsamlingen den 19. november 2015 Til stede fra bestyrelsen: Mikael Andersen (MA), Freddy Johansen (FJ) og Jesper Kristiansen (JK) Øvrige: 24 personer 1. Valg af dirigent Johnny Eriksen

Læs mere

Erfaringer fra en gruppe børn med skilte forældre Vinteren 2008-09

Erfaringer fra en gruppe børn med skilte forældre Vinteren 2008-09 Erfaringer fra en gruppe børn med skilte forældre Vinteren 2008-09 Af cand pæd psych Lisbeth Lenchler-Hübertz og familierådgiver Lene Bagger Vi har gennem mange års arbejde mødt rigtig mange skilsmissebørn,

Læs mere

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden.

Alle de væsener. De der med 2 ben traskede rundt på jorden. Det var Jordtraskerne, det hed de, fordi de traskede på jorden. 1 Sådan går der mange mange år. 1 Alle de væsener En gang for mange mange år siden blev skabt et væsen uden ben. Den måtte være i vandet, ellers kunne den ikke komme rundt. Så blev skabt en med 2 ben,

Læs mere

Dagbog fra Ramadan 2005

Dagbog fra Ramadan 2005 Dagbog fra Ramadan 2005 Af Astrid Fribo Så er det Ramadan, muslimernes fastemåned. Den måned, hvor muslimer over hele verden faster for at vise solidaritet med fattige og for at vise deres respekt for

Læs mere

Skolelederen juni 2014... s. 2. Løsnings Skoles legepatrulje på kursus... s. 6. Hilsen fra Skolebestyrelsen juni 2014... s. 7

Skolelederen juni 2014... s. 2. Løsnings Skoles legepatrulje på kursus... s. 6. Hilsen fra Skolebestyrelsen juni 2014... s. 7 Indhold Skolelederen juni 2014... s. 2 Løsnings Skoles legepatrulje på kursus... s. 6 Hilsen fra Skolebestyrelsen juni 2014... s. 7 Legepatruljen på tur på Vejle Idrætshøjskole 15. maj 2014 Skolenyt jul

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 CAFA Hovedvejen 3 4000 Roskilde Telefon 46 37 32 32 Web cafa.dk 11.marts 2013. Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 Institution/opholdssted Ungdomscentret Allégården Frederiksberg Allé 48, 1820 Frederiksberg

Læs mere

Eurasier Klub Danmark

Eurasier Klub Danmark Eurasier Klub Danmark Stiftet den 09. september 2007 Samarbejdende specialklub med Dansk Kennel Klub Referat af: Generalforsamling i Eurasier Klub Danmark Tid: 31. maj 2014, kl. 17.00 Sted: Kennel Tværskov,

Læs mere

ULLERØD VANDVÆRK A.m.b.a.

ULLERØD VANDVÆRK A.m.b.a. Referat af den ordinære generalforsamling for Ullerød Vandværk a.m.b.a. afholdt på Grundtvigs Højskole, Tulstrupvej 4, den 29. april 2015 kl. 19.00. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning.

Læs mere

GildeNyt Side 1 98 Marts 2015. 1. o g 2. S c t. G e o r g s G i l d e A a b e n r a a Nr. 098 Marts 2015

GildeNyt Side 1 98 Marts 2015. 1. o g 2. S c t. G e o r g s G i l d e A a b e n r a a Nr. 098 Marts 2015 GildeNyt GildeNyt Side 1 98 Marts 2015 1. o g 2. S c t. G e o r g s G i l d e A a b e n r a a Nr. 098 Marts 2015 Stafetten Sct. Georgs Gilderne I Danmark 1864, første verdenskrig, og min familie. Jeg blev

Læs mere

S K O L E N Y T. Du kommer ikke langt, hvis du ikke ved, hvor du skal hen. Oliver Cromwell

S K O L E N Y T. Du kommer ikke langt, hvis du ikke ved, hvor du skal hen. Oliver Cromwell S K O L E N Y T Du kommer ikke langt, hvis du ikke ved, hvor du skal hen Oliver Cromwell Vildbjerg Skole September 2011 September 2011 1. Forældremøde 0.A, 0.B og 9.E Biologitur 8.B og 8.D 2. Biologitur

Læs mere

Valgavis. Bilag til dagsordenens punkt 7, Maj 2016

Valgavis. Bilag til dagsordenens punkt 7, Maj 2016 Valgavis Bilag til dagsordenens punkt 7, Maj 2016 Bodil Nielsen Blegdammen, Roskilde Kandidat til posten som næstformand Jeg bidrager med mit kendskab til branchen, min indsigt i organisationen og med

Læs mere

Odenseskolens 8.kl. og overskoleorkester giver koncert på Audonicon torsdag 14. maj kl.20.00 8.kl. skuespil lørdag 16. maj

Odenseskolens 8.kl. og overskoleorkester giver koncert på Audonicon torsdag 14. maj kl.20.00 8.kl. skuespil lørdag 16. maj Nyhedsbrev nr.7 maj 2009 Redaktion og ansvar: Minna Bentzen, Lilli Kjeldsen. Indlæg til næste Nyhedsbrev modtages senest onsdag den 20.maj 2009. Adresse: Grønnedalsvej 16, 8660 Skanderborg, telefon og

Læs mere

Hilsen fra kassereren

Hilsen fra kassereren Godt nytår Så er vi i gang med 2009, godt i gang endda. Vi vil fra bestyrelsens side sige stor tak til alle hjælpere som har brugt kostbar fritid på at hjælpe med at holde klubben i gang. Det sætter vi

Læs mere

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger en lille smule YouTube, hvis

Læs mere

Gode lønforhandlinger

Gode lønforhandlinger LEDERENS GUIDE TIL Gode lønforhandlinger Sådan forbereder og afholder du konstruktive lønforhandlinger Sæt løn på din dagsorden Du er uden sammenligning medarbejdernes vigtigste kilde til viden om, hvordan

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling 14. februar 2015

Referat af ordinær generalforsamling 14. februar 2015 Dams Have, den 25. januar 2015 Referat af ordinær generalforsamling 14. februar 2015 Fremmødte fra hus nr. 2, 6, 7, 10, 11, 14, 16, 17, 18, 19, 23, 25. 1. Valg af dirigent og referent: Freddie (17) og

Læs mere

Fredagsbrev. Århus Friskole fredag d.11/12 2015

Fredagsbrev. Århus Friskole fredag d.11/12 2015 Så`r der ild i essen igen Juleværkstederne buldrer derudaf nok en gang. Glade børn myldrer rundt og producerer gaver til deres spændte familier. En gang imellem kan man ikke la vær med at tænke: Bare det

Læs mere

Det bedste og det værste - en praktikevaluering fra 10.95

Det bedste og det værste - en praktikevaluering fra 10.95 1 og det værste - en praktikevaluering fra 10.95 med udgangspunkt i Søren Ulrik Thomsens digte: Det værste og det bedste Et eksempel på evaluering af komplekse, subjektive og helt umålelige processer.

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Langgarverne torsdag den 12. september 2013 kl. 19.00 (Klublokalet på Byskolen)

Bestyrelsesmøde i Langgarverne torsdag den 12. september 2013 kl. 19.00 (Klublokalet på Byskolen) Referat af Bestyrelsesmøde i Langgarverne torsdag den 12. september 2013 kl. 19.00 (Klublokalet på Byskolen) Deltagere: Allan Nielsen, Poul Erik Tobiasen, Carina Møller, Pernille Olesen, Leif Jensen, Lars

Læs mere

BLIV VEN MED DIG SELV

BLIV VEN MED DIG SELV Marianne Bunch BLIV VEN MED DIG SELV - en vej ud af stress, depression og angst HISTORIA Bliv ven med dig selv - en vej ud af stress, depression og angst Bliv ven med dig selv Copyright Marianne Bunch

Læs mere

Temadagen den 6. oktober 2012 For bofællesskaberne i Rødovre - og Hvidovre Kommune

Temadagen den 6. oktober 2012 For bofællesskaberne i Rødovre - og Hvidovre Kommune Temadagen den 6. oktober 2012 For bofællesskaberne i Rødovre - og Hvidovre Kommune Indhold: Spørgsmål og svar fra dagen Side 3 10. Alle spørgsmål i samlet rækkefølge Side 11 Hjælpe spørgsmål til uddybning

Læs mere

Generalforsamling GF Digterparken 2014

Generalforsamling GF Digterparken 2014 Generalforsamling GF Digterparken 2014 Der blev torsdag den 27. februar 2014 afholdt generalforsamling i Digterparken. Der var 16 fremmødte samt bestyrelsen. Formanden bød velkomme på vegne af bestyrelsen.

Læs mere

Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 30.08.2012.

Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 30.08.2012. Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 30.08.2012. Indledning Hjertelig velkommen til vores generalforsamling. Deltagere i vores generalforsamling kan kun være forbrugere,

Læs mere

Referat af møde i IMADAs fagråd Tirsdag d. 6. maj 2014 - kl. 16:15 i Vektorrummet

Referat af møde i IMADAs fagråd Tirsdag d. 6. maj 2014 - kl. 16:15 i Vektorrummet Referat af møde i IMADAs fagråd Tirsdag d. 6. maj 2014 - kl. 16:15 i Vektorrummet 1 Valg af referent Tommy Vestergaard Hansen valgte sig frivilligt til posten. 2 Godkendelse af referat fra mødet d. 8.

Læs mere

http://www.sydthy-friskole.dk/ Fælles KLAR-PARAT-FÆRDIG: Kom frit frem regn Taget har fået Gori på.

http://www.sydthy-friskole.dk/ Fælles KLAR-PARAT-FÆRDIG: Kom frit frem regn Taget har fået Gori på. Uge http://www.sydthy-friskole.dk/ Fælles KLAR-PARAT-FÆRDIG: Kom frit frem regn Taget har fået Gori på. Fripladstilskud fra staten for skoleåret 2016/17 Ansøgning om nedsættelse af skolepenge hos bestyrelsen

Læs mere

10. september 2009 TAK!

10. september 2009 TAK! TORSDAGS-NYT 10. september 2009 25.000,- kr Mange penge i en tom kasse!! Skolen har netop holdt 32 års fødselsdag! Mandag var vi alle samlet i hallen, hvor der blev sunget og talt. Dejlige sange, hvor

Læs mere

dobbeltliv På en måde lever man jo et

dobbeltliv På en måde lever man jo et Internettet er meget mere end det opslags - værk, de fleste af os bruger det som. Artiklen åbner for en af nettets lukkede verdener: spiseforstyrrede pigers brug af netforums. ILLUSTRATIONER: LISBETH E.

Læs mere

Referat, generalforsamling på Livets Skole, den 24. april, kl. 19.00

Referat, generalforsamling på Livets Skole, den 24. april, kl. 19.00 Referat, generalforsamling på Livets Skole, den 24. april, kl. 19.00 Referent: Tom Kjærsgaard Larsen, Til stede: 17 deltagere inkl. bestyrelse Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsen aflægger beretning

Læs mere

Det ånder himmelsk over støvet, det vifter hjemligt gennem løvet, det lufter lifligt under sky fra Paradis, opladt på ny.

Det ånder himmelsk over støvet, det vifter hjemligt gennem løvet, det lufter lifligt under sky fra Paradis, opladt på ny. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 8. juni 2014 Kirkedag: Pinsedag/B Tekst: Joh 14,15-21 Salmer: SK: 290 * 291 * 289 * 281,3 * 723 LL: 290 * 287 * 291 * 289 * 281,3 * 723 Det ånder himmelsk

Læs mere

Fremtidens elev(er) V/ Maria Ladegaard, Danske Skoleelever

Fremtidens elev(er) V/ Maria Ladegaard, Danske Skoleelever Fremtidens elev(er) V/ Maria Ladegaard, Danske Skoleelever Hej! Jeg hedder Maria, er 15 år gammel og afsluttede før sommerferien 9. klasse på Hørsholm skole. Jeg arbejder til dagligt frivilligt på fuld

Læs mere

Der er nu gået tre måneder siden vores seneste nyhedsbrev. Byggeudvalget og bestyrelsen vil derfor gerne give en status på byggeprojektet.

Der er nu gået tre måneder siden vores seneste nyhedsbrev. Byggeudvalget og bestyrelsen vil derfor gerne give en status på byggeprojektet. November 2015 Kære IM venner Emne: Projekt nyt missionshus i Kolding Siden sidst Der er nu gået tre måneder siden vores seneste nyhedsbrev. Byggeudvalget og bestyrelsen vil derfor gerne give en status

Læs mere

Vindinge Skole Dagsorden til skolebestyrelsesmøde.

Vindinge Skole Dagsorden til skolebestyrelsesmøde. 1 Vindinge Skole Dagsorden til skolebestyrelsesmøde. Dato: Tirsdag den 18. november 2014 kl. 18.30 til 21.00. Sted: Lærerværelset, Vindinge Skole, indgang i hjørnet ved lærerværelset/kontoret Referent:

Læs mere

REFERAT AF GENERALFORSAMLINGEN FOR LIVETS SKOLE

REFERAT AF GENERALFORSAMLINGEN FOR LIVETS SKOLE 1 REFERAT AF GENERALFORSAMLINGEN FOR LIVETS SKOLE ONSDAG DEN 27. APRIL 2016 Sted: Heerupsalen, Kulturstationen Vanløse, Kulturhuset, Frode Jakobsens Plads 4, 1., 2720 Vanløse Tid: kl. 18.30 til kl. 20.30

Læs mere

Det er det talte ord, der gælder. har lyst til at mødes og bakke op om vores 1. maj.

Det er det talte ord, der gælder. har lyst til at mødes og bakke op om vores 1. maj. 1. maj tale af LO s næstformand Lizette Risgaard. Det er det talte ord, der gælder God morgen. Godt at se Jer. Hvor er det dejligt, at så mange så tidligt har lyst til at mødes og bakke op om vores 1.

Læs mere

TILSYN Arbejdstilsynet trues af massefyring - igen Af Michael Bræmer @MichaelBraemer Onsdag den 26. august 2015, 05:00

TILSYN Arbejdstilsynet trues af massefyring - igen Af Michael Bræmer @MichaelBraemer Onsdag den 26. august 2015, 05:00 TILSYN Arbejdstilsynet trues af massefyring - igen Af Michael Bræmer @MichaelBraemer Onsdag den 26. august 2015, 05:00 Del: En stor del af Arbejdstilsynets aktiviteter har været baseret på midlertidige

Læs mere

BILAG 4. Transskription af interview med Lars produktionsmedarbejder, d. 02.04.2014. L: Lars.. = mindre pause

BILAG 4. Transskription af interview med Lars produktionsmedarbejder, d. 02.04.2014. L: Lars.. = mindre pause BILAG 4 Transskription af interview med Lars produktionsmedarbejder, d. 02.04.2014 L: Lars.. = mindre pause I = Ida (Interviewer 1)... = lang pause J = Jakob (Interviewer 2) [] = markerer lyde og andet

Læs mere

Energizere bruges til at: Ryste folk sammen Få os til at grine Hæve energiniveauet Skærpe koncentrationen Få dialogen sat i gang

Energizere bruges til at: Ryste folk sammen Få os til at grine Hæve energiniveauet Skærpe koncentrationen Få dialogen sat i gang FORSKELLIGE ENERGIZERS ENERGIZER Energizere er korte lege eller øvelser, som tager mellem to og ti minutter. De fungerer som små pauser i undervisningen, hvor både hjernen og kroppen aktiveres. Selv om

Læs mere

Information til alle forældre på Humlebæk Skole. Nr. 7 juni 2012

Information til alle forældre på Humlebæk Skole. Nr. 7 juni 2012 Information til alle forældre på Humlebæk Skole Nr. 7 juni 2012 Kære forældre Vi nærmer os nu afslutningen på det første skoleår efter fusionen. Der har været mange praktiske problemstillinger, der skulle

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde torsdag den 31. marts 2016

Referat af Bestyrelsesmøde torsdag den 31. marts 2016 Referat af Bestyrelsesmøde torsdag den 31. marts 2016 Deltagere: Forhindret: Gæst: Referent: Berit Behbahani (BB), Lena Høgh Eichler (LHE), Margrethe Bastholm Bille (MBB), Anders Viksø-Nielsen (AVN), Mogens

Læs mere

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole.

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010 Knuser dit hjerte SC 1. SKOLEGANG DAG Signe og Michelle er på vej til time. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. MICHELLE Ej,

Læs mere

Københavnerdrenge skal lære nye vaner på camp

Københavnerdrenge skal lære nye vaner på camp Københavnerdrenge skal lære nye vaner på camp Af: Helle Lauritsen Formålet med KøbenhavnerAkademiet er en blanding af læring og dannelse. 108 drenge tog til Tisvildeleje for at stave, læse og regne være

Læs mere

Musiktalenter skal brande kommunen

Musiktalenter skal brande kommunen Musiktalenter skal brande kommunen Hedensted Kommune vil gerne være kendt for at satse på musikken. Tørring Skole og Hedensted Musikskole skal folde drømmen ud med projektet Musik Talent Tørring. Af Jakob

Læs mere

Beretning ved Ryslinge Friskoles generalforsamling 2010.03.31. Hvor ligger Ryslinge Friskole i elevernes bevidsthed.

Beretning ved Ryslinge Friskoles generalforsamling 2010.03.31. Hvor ligger Ryslinge Friskole i elevernes bevidsthed. Beretning ved Ryslinge Friskoles generalforsamling 2010.03.31. Hvor ligger Ryslinge Friskole i elevernes bevidsthed. Ligger den mellem Sofienlundskolen og Jacksons Five, som de skildrede i årets musical

Læs mere

Beretning til generalforsamling i Ribe Golf Klub den 2. marts 2016

Beretning til generalforsamling i Ribe Golf Klub den 2. marts 2016 Beretning til generalforsamling i Ribe Golf Klub den 2. marts 2016 2015 har på alle måder været et rigtigt godt år for Ribe Golf Klub. Vi har fået vores bane op på et fint niveau, og der har generelt mellem

Læs mere

Der indkaldes hermed til ordinær generalforsamling I Aalborg Bowling Team Tirsdag d. 26. april 2011 kl. 19.30

Der indkaldes hermed til ordinær generalforsamling I Aalborg Bowling Team Tirsdag d. 26. april 2011 kl. 19.30 Nørresundby d. 12. april 2011 Der indkaldes hermed til ordinær generalforsamling I Aalborg Bowling Team Tirsdag d. 26. april 2011 kl. 19.30 I Løvvang Bowling Center, Stort mødelokale Dagsorden 1. Mandaternes

Læs mere

I Guds hånd -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

I Guds hånd -1. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter I Guds hånd -1 I Guds hånd vokser jeg Mål: At give børn en forståelse for, at det er Gud, der lader os vokse. Når vi lægger vores liv i Guds hånd, kan han forme os helt efter sin plan, så vi kan blive

Læs mere

Foråret er på vej! April 2010 10. årgang nummer 4. Kildeskolen Høffdingsvej 14 2500 Valby Kontor: 38790140 Lærervær.: 38797140

Foråret er på vej! April 2010 10. årgang nummer 4. Kildeskolen Høffdingsvej 14 2500 Valby Kontor: 38790140 Lærervær.: 38797140 Kildeskolenyt! Foråret er på vej! Vi har fået et nyt elevråd, og medlemmerne vil koncentrere sig om at skabe et endnu bedre forhold mellem klasser og elever: Venskabsvenner, som er store elever der tager

Læs mere

SÅDAN NÅR DU DINE MÅL

SÅDAN NÅR DU DINE MÅL Hvad drømmer du om? Hvad vil du gerne opnå? DIT MÅL Hvor vil du placere dit mål på en skala fra 1-10? SKALA SKALA FORSKEL FORSKEL Hvorfor er du ikke allerede i mål? HVORFOR Skal dine overbevisninger ændres?

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2 Hvordan lød mon verdens første spørgsmål? Det kan I jo tænke lidt over

Læs mere

Referat af generalforsamling den 7. maj 2015 i Grønnegadecentret

Referat af generalforsamling den 7. maj 2015 i Grønnegadecentret HILLERØD ny VISEFORENING www.hillerodviseforening.dk Referat af generalforsamling den 7. maj 2015 i Grønnegadecentret 1. Valg af dirigent Lasse Herrguth blev valgt og konstaterede at generalforsamlingen

Læs mere

4.2 Du må også være discipel

4.2 Du må også være discipel 42 Du må også være discipel - Lovsangsaften / TEEN EQUIP / Side 1 af 5 42 Du må også være discipel Introduktion til denne lovsangsaften Denne aften skal handle om, at Guds plan stadig involverer os Disciple

Læs mere

Tillykke med, at Roskilde har fået en plads for anstændighed. Tillykke med det enorme arbejde,

Tillykke med, at Roskilde har fået en plads for anstændighed. Tillykke med det enorme arbejde, Indvielsen af Anstændighedens Plads i Roskilde. Tale af Sara Glerup 16.04.16. Intro: Anstændigheden mangler plads Tillykke! Tillykke med, at Roskilde har fået en plads for anstændighed. Tillykke med det

Læs mere

Kom godt fra start. - inklusion af børn med autismespektrumforstyrrelse i folkeskolen. Dorthe Holm

Kom godt fra start. - inklusion af børn med autismespektrumforstyrrelse i folkeskolen. Dorthe Holm Kom godt fra start - inklusion af børn med autismespektrumforstyrrelse i folkeskolen Dorthe Holm Tekst: Dorthe Holm, pædagogisk vejleder, børnehaveklasseleder v/ Centerklasserne Højvangskolen, d.holm@pc.dk

Læs mere

Referat af generalforsamlingen 2015

Referat af generalforsamlingen 2015 Referat af generalforsamlingen 2015 Dagsorden: Valg af dirigent Jan Nielsen blev valgt. Valg af referent Britta Dahl blev valgt Bestyrelsens beretning v/formand Steen Lund Jeg vil starte beretningen i

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden.

Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. 1 Kære 10.klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. Først vil jeg ønske jer til lykke med eksamen. Det er for de fleste en tid med blandede følelser. Det er dejligt

Læs mere

Prædiken til Mariæ bebudelse 22. marts. kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til Mariæ bebudelse 22. marts. kl. 10.00 i Engesvang Prædiken til Mariæ bebudelse 22. marts. kl. 10.00 i Engesvang 108 - Lovet være du Jesus Krist 448 - Fyldt af glæde 71 Nu kom der bud fra englekor 115 - lad det klinge sødt i sky Nadververs 101 v. 3 af

Læs mere

Indtrykket af det nye vicevært firma er meget positivt, så vi håber, at det kommer til at holde, så forholdene bliver lidt mere stabile igen.

Indtrykket af det nye vicevært firma er meget positivt, så vi håber, at det kommer til at holde, så forholdene bliver lidt mere stabile igen. 26. november 2015 For ikke at skabe forvirring har vi afventet et bebudet nyhedsbrev fra andelsbestyrelsen, men det lader vente på sig, så vi synes ikke vi kan vente længere med at informere jer lidt om,

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER 1. Indledning Jeg er af kommunaludvalget blevet bedt om at svare på tre spørgsmål: Spørgsmål W om, hvorvidt der set i lyset af oplysninger fra EVA s seneste rapport om kommunernes

Læs mere

Velkommen til Asgård

Velkommen til Asgård Velkommen til Asgård Kære forældre! Åbningstider Velkommen til SFO ASGÅRD. Formålet med denne lille skrivelse er at give børn og forældre en række praktiske oplysninger om fritidsordningens dagligdag.

Læs mere

Kend din by 2. Nyborg Fæstning

Kend din by 2. Nyborg Fæstning Kend din by 2 Nyborg Fæstning Nyborg og Omegns Museer Skoletjenesten Slot og Fæstning På denne tur i Nyborg skal I ud i naturen. I skal opleve hvor pænt og fredeligt der kan være så tæt på byen, og samtidig

Læs mere

Oktober 2013 INDHOLD I DETTE NUMMER

Oktober 2013 INDHOLD I DETTE NUMMER Oktober 2013 INDHOLD I DETTE NUMMER Vellykket loppemarked i Lyset SOS børnebyerne fik overskuddet... Glimt fra sommerfest og loppemarked Renovering af hovedtrappe Valby Kino Indkaldelse til generalforsamling

Læs mere

Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q

Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q 1.7 Overraskelser ved gymnasiet eller hf! Er der noget ved gymnasiet eller hf som undrer dig eller har undret dig? 20 Det har overrasket

Læs mere

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Klædevænget

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Klædevænget Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Klædevænget Tirsdag, den 6. marts 2007 kl. 19.00 i det store lokale, Kammerrådensvej 15, Hørsholm Dagsorden i henhold til vedtægternes 12:

Læs mere