SJ: 28 years old, in a relationship, lives in Copenhagen, last year student at the university.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SJ: 28 years old, in a relationship, lives in Copenhagen, last year student at the university."

Transkript

1 SJ: 28 years old, in a relationship, lives in Copenhagen, last year student at the university. I: Interviewer SJ: Respondent I: Godt, interviewet her det handler om socialt ansvar, og det handler om tøj, du bliver optaget på bånd lige i øjeblikket, men dit navn vil selvfølgelig blive holdt anonymt? Har du nogle spørgsmål før vi går i gang med interviewet? SJ: Æh, nej, måske kan vi tage dem hen ad vejen? I: Selvfølgelig, godt. Men først vil jeg meget gerne høre, hvordan du vil beskrive socialt ansvar? SJ: Socialt ansvar i forbindelse med tøj eller socialt ansvar generelt? I: Ja, bare socialt ansvar generelt. SJ: Øh, det tror jeg, jeg vil beskrive som et medansvar, æh, et medansvar, man har, og så er det måske i forbindelse med forskellige ting, alt efter hvad det handler om. I: Medansvar i forhold til hvad? SJ: Ja, det er nok, det jeg mener, så kommer det nok an på, om det er socialt ansvar i forhold til klima, eller socialt ansvar i forhold til økologi eller i forhold til, og der mener jeg, der tænker jeg socialt ansvar som medansvar i forbindelse med den enkelte ting, det handler om. I: Ja, ok, så hvilke aspekter? du siger økologi og klima. Er der andre aspekter, du tænker, at socialt ansvar er noget man kan tænke ind? SJ: Det er lige før jeg tror man kan have et socialt ansvar ved alt, næsten, man har vel også et socialt ansvar i forbindelse med integration, og man har et socialt ansvar i forbindelse med uddannelse, men jeg tror, særligt, jeg tænker det i forbindelse med klima, og det er lige før jeg tænker, at økologi, at det hører ind under der, fordi det er sådan noget med at passe på naturen og CO2 udslip i den forbindelse. I: Ja, så du ser de to som lidt sammenhængende? SJ: Ja, det tror jeg, jeg gør. I: Ok, godt. Hvis du skal tænke på, hvad virksomheders sociale ansvar er, hvad synes du så, er deres sociale ansvar? SJ: Jeg tror, det kommer meget an på, hvilken virksomhed det er, men jeg tror, at alle virksomheder har et socialt ansvar med det, de beskæftiger sig med, hvis det f.eks. æh., var, ja, hvad ved jeg, Vestas så har man et socialt ansvar for, det man producerede, at få det til at fungere optimalt og mindst omkostningsfrit, tror jeg. I: Hvad tænker du, mindst omkostningsfrit? SJ: Æh, jamen, der tror jeg måske, at jeg igen er lidt inde på, med klimaet, og med måske økonomisk, man får mest indtjening på mindst mulig forbrug eller et eller andet.

2 I: Ok, ja. SJ: Ja. I: Så udover det rent klimamæssige og ja, producere-noget-på-mindst-mulig, er der så andet, du tænker, som virksomheder kunne have som socialt ansvar? SJ: Jeg tror, at det er meget op til det enkelte firma, kan du ikke prøve at give et eksempel på et firma, som måske skal forholde, som forholder sig til et socialt ansvar? I: Jamen, det er ikke for at vi skal snakke helt konkret, det er mere sådan noget overordnet. SJ: Ok, så tror jeg, at jeg vil synes, man har et socialt ansvar for personalet og altså, foruden det man producerer, så har man et socialt ansvar for, jamen, for gangen i firmaet, hvis man kan sige det, personaleledelse, hvis der er nogen forbrugere eller kunder eller kontakten til dem, synes jeg også, man har et socialt ansvar til. I: Ok. Ser du dig selv som en social ansvarlig forbruger? SJ: Forbruger generelt eller forbruger af noget bestemt? I: Nej, bare forbruger generelt. SJ: Jeg tror, jeg ser mig selv som ansvarlig forbruger på nogen punkter, jeg tror, jeg ser mig selv som social ansvarlig i forbindelse med forurening, at man afleverer sine batterier, æh, at man køber økologisk, hvis jeg havde flere penge så gad jeg godt købe biodynamisk, også, at man på den måde formindsker CO2 udslip og æh, så tror jeg også, nej, nu kom jeg lige fra det, var det, om jeg var socialt ansvarlig? I: Ja, om du vil betragte dig selv som socialt ansvarlig? SJ: Ja, ja. I hvert fald på de punkter, æh, også f.eks. sådan noget, som ikke at lade vandet løbe, sådanne simple ting, som jeg også tror mange kampagner lægger i baghovedet på én og socialt ansvarlig overfor dem, som man har forskellige lederagtige stillinger overfor, altså set på de arbejder, man har, dem der er under én, øh, men socialt ansvarligt tror jeg f.eks. ikke jeg er, f.eks. forbrug, i København er der lige åbnet et tøjtotek, hvor man kan komme ind og låne på et lånerkort, tøj, som en form for genbrugsbutik, som det fungerer lidt som et bibliotek, at man så låner, gennem et lånerkort, tøj, som man så afleverer igen, så den næste kan låne det. I: Ok? SJ: Det tænker jeg f.eks. er et socialt ansvar overfor den her forbruger-mentalitet, som hersker meget i samfundet, og der tror jeg f.eks. ikke, at jeg overhovedet er social ansvarlig.. I: Ok SJ: Altså, jeg tror gerne, jeg ville gerne synes, at jeg ville gøre det, men hånden på hjertet, så tror jeg, jeg synes, at hvis jeg virkelig gerne ville have nogle ting, så ville hellere købe dem selv. Men jeg ville synes, det var mere ansvarligt og miljøvenligt og bruge f.eks. sådan en tøjtotek. I: Ja, ok, så det er ikke noget, du tænker, du kommer til at bruge?

3 SJ: Nej, jeg ville gerne sige ja, men det tror jeg ikke nødvendigvis, det kommer an på, hvordan det kommer til at ville være. I:Ja? SJ: Jeg har ikke været inde at se den, øh, jeg skal ikke udelukke, at jeg synes, det kunne være sjovt at komme ind og se f.eks. en cardigan, som godt kunne være fed at have på i weekenden, men jeg er ikke sikker på det. I: Nej, ok. Men hvilke køb, vi snakkede lidt om det i starten, synes du, at du foretager dig, som kan anses for at være socialt ansvarligt? SJ: Æh, jamen helt sikkert i forbindelse med kost. I: Ok SJ: Og så bruger jeg også meget genbrugsbutikker, SJ: det tænker jeg også er socialt ansvarligt, æh, man kunne helt sikkert godt bruge det mere end jeg gør det vil helt sikkert også være mere socialt ansvarligt, men jeg gør det da til en vis grad, I: Ok SJ: Og øh, så ville jeg gerne, æh, jeg ville gerne købe meget mere økologisk og meget mere biodynamisk, men det gør jeg ikke, så det kan man måske ikke sige i forbindelse med køb. I: Hmm, hvad holder dig fra det? SJ: Økonomien helt sikkert. I: Ok, godt, så skifter vi en lille smule emne, over til det lidt mere tøjmæssige. Hvad er grunden til at du køber tøj? SJ: Grunden til at jeg køber tøj? I: Ja SJ: Æh, (griner) det er vel fordi, at man gerne vil have noget på, som man føler sig godt tilpas i, og at når man har haft tøjet i en vis mængde tid, kan det måske blive enten gammelt, så man ikke føler sig tilpas, fordi man ikke ser pæn ud, eller måske bliver man bare træt af det. SJ: Så det er helt sikkert sådan et forfængeligheds aspekt, udover at man skal have tøj på. I: Ja, ok. SJ: Øh, ja. I: Så det er for at du kan føle dig godt tilpas?

4 SJ: Ja, det er helt sikkert for at jeg kan føle mig godt tilpas, og så er det vel også lidt for at passe ind i sociale sammenhænge, man bliver nødt til købe noget tøj for at have noget på på arbejde, så har man måske noget andet på sammen med sine venner og noget på, når man træner, og på den måde er man vel nødt til at købe tøj til at passe det ind, ligesom når man ligesom ikke bare kan have et sæt, der går til det hele eller? I: Differencierer du så imellem det, når du skal købe til de her tre forskellige ting, du lige nævnte, eller bruger du det samme? SJ: Ja, ja det gør jeg faktisk. Altså selvfølgelig til træning er det vel logisk at man gør det, og til job og til fritid gør jeg også. I: Ok, hvordan kan det være, at det er forskelligt? SJ: Jeg tror, at til fritid er det nok, synes jeg, at det er lidt spændende at eksperimentere lidt, f.eks. at sammensætte noget designertøj med noget secondhand, hvor jeg måske på arbejdet holder mig lidt mere neutral og måske lidt mere klassisk og måske også lidt pænere klædt. Ja, jeg kan ikke helt lige nævne konkrete tilfælde, men jeg har en ide om, at jeg bruger det lidt pænere til arbejde og det lidt mere eksperimenterende i fritiden. I: Ok, så det er også for at passe ind, kan man sige, at du køber tøj nogen gange? SJ: Ja, det er helt sikkert for at passe ind i én bestemt social sammenhæng, ja. I: Ja, du nævnte med designer, er det vigtigt for dig, at det er forskelligt tøj, du køber, at det er design eller er det? SJ: Både, æh ja og nej. For det er vigtigt for mig at have nogen basis ting som er af god kvalitet, og der synes, det betyder noget, eller der synes jeg tit, at det havde sammenhæng med god kvalitet og designer tøj. Men når det så er sagt, så har jeg også, sammensat noget, æh, jeg selv har syet eller secondhand tøj og på den måde har det ikke betydning for mig at vælge designermærker, men jeg har helt sikkert en basis kollektion, eller, en basis garderobe af nogle designer mærker, og så tror jeg, at det er spændende at supplere med det, der ikke er designertøj. I: Ok, hvis du skulle beskrive en normal shoppingtur for dig efter tøj, hvordan ser sådan én ud, så? SJ: Butiksmæssigt eller mærkemæssigt eller? I: Jamen, hvad du går efter, når du skal ud at shoppe tøj? SJ: Øh jeg tror faktisk, at jeg går lidt, sådan som jeg lige har forklaret, at jeg tænker, at jeg går efter nogen store basisting, æh., bukser, jeans, trøjer eller cardigan af mærkevarer og også sådan noget som jakker og sko. SJ: Og så tror jeg, at jeg faktisk tit kigger efter det først, og så synes jeg, det er ret spændende at supplere med ting fra H&M eller Weekday eller secondhand butikker, for at man på den måde ikke lige støder ind i nogen om hjørnet, som har noget, altså, et sæt tøj på, der er helt magen til ens eget.

5 I: Ok, så det er mest butiksmæssigt, du går eller mere mærkemæssigt. Hvis du nu skulle ud i morgen, hvordan ville det så forme din tur? SJ: Æh, hvis det var i Århus ville jeg helt sikkert gå butiksmæssigt, fordi man jo har sin yndlingsbutikker, og så ville det nok være lidt i Latinerkvarteret og Guldsmedegade og Graven og Volden, så det ville nok være Pede & Stoffer, også Samsøe Samsøe og Carroll & Carmen og dengang, der var Flying A og, jamen, ja. I: Så det er mere butiksmæssigt, at du tænker? SJ: Ja, ja, det er nok helt sikkert butiksmæssigt. I: Ja, godt. Jamen, vi vender lidt tilbage til det sociale ansvar igen, så vil jeg gerne høre, hvordan du vil beskrive socialt ansvarligt tøj? SJ: Ja, men jeg tror næsten, at man kan overføre socialt ansvar i forbindelse med miljø og klima som jeg talte om tidligere til tøj, at jeg tror næsten, at det samme gør sig gældende, at man bruger nogle materialer, som ikke er for hårde mod naturen og jeg tror, at man bruger mindst muligt af de kemikaliske giftstoffer, der kan være i tøj, og så er der selvfølgelig også igen noget med, hvordan det bliver fremstillet, at man har et socialt ansvar i forbindelse med, altså om det er børn, der har siddet med der, om det er børnearbejde eller om det er ordentligt lønnede, voksne mennesker. Og, sammen helt sikkert også noget med materialer igen, ligesom med mad, hvis det skulle være helt optimalt måtte det godt være noget økologisk biodynamisk, ja hvis man skulle optimere det sociale ansvar, så tror jeg, det skulle være det. I: Ja, ok, du nævner noget med børnearbejde, det kommer ikke sådan rigtigt ind under med miljø og klima, når du har snakket om socialt ansvar? SJ: Nej, jeg tænker det er lidt ligesom i forbindelse med en virksomhed, hvor vi talte om personale, tænker jeg det lidt ind under i samme sammenhæng, ja. I: Ja, ok, at man behandler folk ordentligt? SJ: Ja, at man lønner dem. Altså fagforeningen, ja alt i den dur, der ligesom hører til at sikre medarbejderne, ja. I: Ja, hvis du skal give din personlige mening, hvad synes du så om personligt ansvarligt tøj? SJ: Æh, jamen det er nok ligesom med bibliotek.., med tøjtoteket. Jeg ville gerne sige, at jeg ville købe det, hvis jeg stod i valget mellem et eller andet designer mærke og et eller andet tøj, hvor man kunne se, at det var produceret økologisk, og man havde en garanti for medarbejderne, at materialerne var mindst mulige - eller mindst mulig kemikalie indholdige, men det tror jeg ikke jeg ville, hvis jeg stod i situationen. I: Ok SJ: Altså min moral ville gerne, at jeg ville, men jeg tror, nej. med børnearbejde, der ville jeg ikke købe det, altså, hvis jeg vidste, at jeg stod med en trøje, som var fremstillet ved, gennem børnearbejde, så ville jeg ikke købe den, men hvis det stod mellem materialerne, om de var økologiske og

6 biodynamiske og en eller anden trøje, som var rigtig flot, men som ikke var, så ville jeg vælge efter udseende. I: Ok, så det vil, rent udseendemæssigt, så betyder det en del for dig, hvordan det ser ud? SJ: Ja, det betyder rigtig meget, der tror jeg næsten, at det eneste, der kunne holde mig fra det, ville være børnearbejde, altså vilkårene, hvorunder det var fremstillet, hvis det ligesom ikke var materialerne, der var bedre eller, hvis det ikke bare var noget, der ikke kun gik udover mig selv, hvis det var gået ud over andre, så ville jeg ikke gøre det, så ville det betyde mere. I: Ok, og hvad hvis du skal tænke på socialt ansvarligt tøj, tænker du så, generelt, er det så lidt udseendemæssigt eller forbinder du socialt ansvarligt tøj med et bestemt look? SJ: Æh, det tror jeg, at man gjorde en gang, altså, jeg tror det hører lidt til hippie generationen, fordi der har været så meget fokus på det der, men jeg synes faktisk ikke at man gør det længere, jeg tror, at det er blevet in for mange mærker at fokusere på det, så jeg synes tit, at man ser et eller andet mærke på tøj, som også er designer varer, som ligesom bevidst reklamerer med at, der er én eller anden social ansvarlighed ved det, ved at købe det der tøj. I: Ja. Overvejer du nogensinde selv bæredygtigheden i de tøjprodukter, som du normalvis køber? SJ: Øh, nej ikke andet, sådan noget med at de mærker, man har hørt eller de virksomheder, man har hørt, der har været kendt for børnearbejde, det vil jeg ikke købe, men hvis man tænker sådan noget økologisk materiale og sådan noget, så gør jeg nok ikke. I: Ok, så det er ikke noget, der er vigtigt for dig, i forhold til bæredygtighed i forhold til det tøj, du køber? SJ: Øh, jeg tror at jeg synes, det er vigtigt at overveje, men når jeg står i situationen, tror jeg faktisk ikke, at jeg tænker så meget over det. I: Nej, ok SJ: Så ville jeg, når man bliver spurgt direkte til det, så synes jeg, det er noget, der er vigtigt for mig, men hvis jeg kigger på, hvad jeg reelt set har, så tror jeg ikke, at jeg tænker så meget. Hvis jeg stod med to ting, og de var lige flotte, og jeg gerne ville eje dem begge to, og den ene var mere bæredygtig og socialt ansvarligt produceret, så ville jeg købe den. I: Ok, og det ville du, lige meget hvad, hvis de var ens og så videre? SJ: Hvis de var ens, og jeg synes, de var lige flotte og de kostede det samme, så ville jeg helt sikkert, men hvis jeg synes, den ene var meget pænere, så ved jeg ikke, om.. I: Nej, hvad med prisen, hvad hvis den ene var dyrere? SJ: Jeg tror, at til en vis grænse måtte den bæredygtige og socialt ansvarlige godt være lidt dyrere, men kun til en vis grænse. I: Ok, godt. Er der på noget tidspunkt, du kan huske, at du er gået direkte efter noget, hvad hedder det, socialt ansvarligt tøj?

7 SJ: Jeg tror faktisk, at jeg overvejede det meget, da man var yngre, jeg tror, det ligesom var en eller anden ideologi, der lå, at være sådan ung og på efterskole og, æh, jamen den hippietrend, der måske også var forbundet med det. Der tror jeg, at jeg overvejede det meget, at gå i secondhand tøj, frem for den forbruger mentalitet, der er, men jeg ved ikke, jeg tror stadig, at jeg overvejer rigtig meget den forbruger mentalitet, der er både i fødevarer og i tøj og i ja, men i alt, at man køber sådan noget ud i så høj grad, men der tror jeg, at mit tøj afspejler, at jeg måske bare køber en lille smule mindre tøj, men ikke at jeg køber noget bevidst bæredygtigt eller secondhand kun eller noget. I: Nej, så det er ikke noget, du sådan går direkte efter nogen gange, når du er ude at shoppe, at være socialt ansvarligt? SJ: Nej I: Hvis du nu så, vi har snakket lidt om det, men hvis et af dine favorit tøjmærker tilbød socialt ansvarlige produkter, så har vi snakket lidt om, om du ville købe det, men hvor du tænker, at vi har været inde på HM og vi har været inde på Weekdays, hvis de havde en social ansvarlig kollektion, så er det helt sikkert noget, du ville overveje at købe eller hvordan? SJ: Ja, det ville jeg helt sikkert overveje at købe og det vil helt sikkert også være en afdeling, jeg ville kigge i, men det ville stadigvæk have afgørende betydning, hvordan jeg synes, det så ud, så at det kunne stadighed være det, jeg kunne købe. I: Ja, hvad tror du, der kunne motivere dig til at skulle købe det her mere socialt ansvarlige produkt? SJ: Æh, jeg tror faktisk ikke, at jeg kunne blive motiveret gennem kampagner eller skilte eller lignende, jeg tror, det ville være helt afgørende, om jeg kunne lide det eller ej, og også at have på. Altså, at jeg selv synes, det var behageligt at have på og at jeg var pæn i det. Det vil stadig være afgørende. I: Ok, så det er rent udseendemæssigt, der stadigvæk vil være afgørende for, om du ville købe det? SJ: Det er i hvert fald det, der ville være afgørende, det vil helt sikkert have en betydning, og jeg vil helt sikkert også vælge det bæredygtige og socialt ansvarlige, hvis de lå lige i, hvor pænt jeg synes, det var, og hvor rart jeg synes det var at have på og som sagt i prisen. I: Ok. Så, det at lave pænt tøj, så ville det kunne motivere dig, i hvert fald til at købe noget? SJ: Ja I: Æh, hvis du nu købte det, nu har du også, kan man sige, har købt lidt socialt ansvarligt tøj gennem nogle af de her genbrugskøb, du har gjort, hvordan synes du så selv din egen fordel er ved det? SJ: Øh, jamen jeg tror også, at der kommer til at blive lidt en overfladisk fordel, altså en overfladisk tankegang omkring det der, så synes jeg, at jeg skiller mig ud, jeg synes, at man ikke, man ender ikke ud med at, ligesom at have noget helt ens på ved f.eks. at købe second hand tøj, og prisen er selvfølgelig også bedre, og man, det er helt sikkert et eller andet med at skille sig ud, om det så bare er små detaljer, så synes jeg, stadigvæk, det er vigtigt, øh.. I: Ja, hvad, hvis du skulle købe socialt ansvarligt tøj, som ikke var genbrug men fra helt ny af, hvordan ville du så beskrive dine fordele ved det?

8 SJ: Jamen, så ville det helt sikkert være en eller anden bevidsthed om, det der forbrugersamfund, æh, altså at vi køber og smider så meget ud, og så ville jeg helt sikkert føle én eller anden tilfredsstillelse ved at vide, at det har været mindst omkostnings- rigt for klima og miljø og ja.. I: Ja. Godt. Jamen så skifter vi en lille smule tilbage til det lidt mere overordnede emne, socialt ansvar, æh.., og i forhold til det, hvad er så efter din mening nogle af de største udfordringer, vi oplever i vores samfund i dag? I forhold til socialt ansvar? SJ: Det er helt sikkert miljømæssigt, tror jeg.. SJ: At jeg synes klimamæssigt, miljømæssigt, at CO2 udslip, global opvarmning, så tror jeg også, altså forbrugermentaliteten hører jo også ind under det, med madvarer, produktion af madvarer, æh, altså køb-og-smid-ud mentaliteten, jamen omkring madvarer og omkring tøj, det øger jo også CO2. Jeg tror helt sikkert, at jeg tænker det er miljømæssigt og klimamæssigt, og selvfølgelig også den økonomiske krise (griner). SJ: Altså, der er da også en kæmpe udfordring med at man, ja, at man er nødt til at holde CO2 udslippet nede og have miljømæssige og klimamæssige overvejelser ind over, men at vi også er nødt til at bruge penge for at komme ud af den økonomiske krise. I: Ja, godt. Æh, hvis du så fandt noget, ja, noget socialt ansvarligt tøj, som sagde, at det ligesom kunne mindske de her problemer, var det så noget, du ville købe, hvis der stod, det kunne hjælpe til med at forbedre miljøet eller mindske omkostninger ved produktionen? SJ: Kun, hvis jeg synes, det var pænt. I: Ok. Tror du, at man kan løfte eller mindske de her problemer f.eks. med miljøet gennem socialt ansvarligt tøj? SJ: Det tror jeg, og jeg tror også, at der er sådan en mentalitet, der kunne tage imod det, f.eks. at der er så og så meget fokus på fødevarer, der er så mange, der er begyndt at skrælle, med det her tøjtotek. Og, jeg tror helt sikkert, at der er en eller anden trends omkring det at være bevidst om miljøet og forbruger samfundet. I: Ja, du siger skrælle, hvad mener du så? SJ: Så mener jeg, at man tager ud til Kvickly, og hvad hedder sådan nogle, der hvor man handler, æh, og går i deres containere og tager deres madvarer, som man stadigvæk kan bruge, som ikke er for gammelt, men som er blevet smidt ud af lovmæssige grunde. Ting, der ikke er for gammelt, men som måske har sidste salgsdato, og de derfor ikke må sælge det, men som man i princippet godt stadig kunne spise, og det er der jo meget, altså folkekøkkener, der laver mad på skrællet mad, og jeg tror helt sikkert, at man kunne gøre en forskel ved det, men jeg tror, at man skulle, der skulle mange til, for at det ville ændre noget, tror jeg. I: Ja, godt. Æh, vi har snakket lidt om det der med, at hvis du fandt ud af, at et af dine favoritmærker brugte børnearbejde, så ville du ikke købe det. Ville det være generelt for hele mærket?, altså hvis du

9 tager Weekdays f.eks., hvis du fandt ud af, at de brugte børnearbejde, ville du så boycutte alt tøj fra dem, eller? SJ: Ja, det tror jeg faktisk at jeg ville. SJ: Ja, det ville jeg I: På længere sigt, også? SJ: Hvis man nu fandt ud af, at de ikke gjorde det igen, så tror jeg ikke, jeg ville, fordi så tror jeg også, at, så nytter det ikke noget at forsøge at straffe dem, hvis at man så bare ville holde fast i det hele vejen igennem. I: Nej, ok SJ: Æh, eller det ved jeg ikke. Jeg forestiller mig, at jeg vil helt sikkert ikke, imens de gjorde det, jeg ved ikke helt sikkert, hvordan jeg ville reagere, hvis de stoppede med det, det tror jeg kommer lidt an på, hvordan de har håndteret sagen, og i hvor høj grad, og om der er sikkerhed omkring det, ja. I: Ja, hvad hvis du fandt ud, eller, hvordan ville du reagere, hvis det var sådan miljømæssigt, at du fandt ud af, at et af dine favoritmærker, at de udnyttede sådan de lidt mere naturlige ressourcer? SJ: Altså, hvis det var mange kemikalier, de f.eks. de bruger, og måske det var også, øh. Jamen men det tror jeg faktisk, der er mange af dem, der gør, altså jeg tror, at det var, der viser mange programmer, der viser, hvor usundt at stå et sted, hvor der bliver produceret tøj, bare i de dampe og sådan, der kommer. Det tror jeg desværre ikke jeg ved særligt meget om, og måske er det også lidt noget man lukker øjnene lidt for, men jeg ved ikke, jeg ville måske, det er jeg faktisk ikke helt sikker på, nok helt sikkert ikke reagere i lige så høj en grad som børnearbejde, I: Nej, ok, så det kan godt være, at du ville reagere? SJ: Øh, ja, ja, jeg ved ikke helt rigtigt hvordan, men det kunne godt være at man ville det. I: Ok, godt. Jamen vi går lidt tilbage til tøjemnet igen, hvad har du fokus på, når du shopper? Efter tøj? SJ: Æh, jeg tror, hvad jeg mangler og det økonomiske aspekt, hvad jeg kan ligesom, hvad jeg må bruge af penge, og så igen lidt, igen, det der med at danne et basis tøjskab. SJ: De ting, jeg mangler, må godt være sådan nogen gode mærkevarer, hellere få dyre ting end en hel masse, men så når jeg har det, og har brug for noget, så kan jeg også sagtens lige tage en shoppetur, hvor jeg supplerer med lidt secondhand eller H&M eller Weekday eller, de butikker, hvor jeg køber. Og nogen gange tror jeg egentlig, man køber mere af det, fordi de andre ting holder længere. I: Ja, hvor vigtigt er materialerne for dig, når du køber tøj? SJ: Æh, det tror jeg faktisk er ret vigtigt, altså jeg er lidt opvokset med en forælder, hvor man ikke måtte købe tøj med mere end 30% kunststof, og det tror jeg faktisk hænger meget fast i min

10 tankegang, når jeg er ude at shoppe. Jeg tror, at hvis man kiggede mit tøj igennem, havde, ville jeg ikke have særlig meget, der var over 30%, og det er ikke sådan nødvendigvis bevidst, det er bare fordi, det er materialer, der er rarest at have på, man sveder ikke lige pludselig i det, og ens hår bliver ikke vildt elektrisk og ja. I: Og hvorfor, den forælder, hvorfor er det, at man ikke, at der ikke må være mere end 30% kunststof i? SJ: Jamen, det er helt sikkert noget med, at kroppen ikke har det særligt godt i det, og for eks. sådan nogle akryltrøjer og sådan noget, lige pludselig sveder man i dem og lige pludselig fryser man i dem, med uld og bomuld, og selvfølgelig skal der altid være elasthan i eller hvad ved jeg, til at det ligesom kan holde sin kvalitets udseende, men jeg tror helt sikkert, at det har været sådan noget med at ens krop skulle kunne trives i materialerne. I: Ok, så det er vigtigt for dig, at det er nogenlunde naturligt, kan man sige, materialerne? SJ: Ja, det er det, det er både for sådan en komfortabel synsvinkel, men det er også for udseendet, og jeg synes det holder sig pænere, når det ikke er et eller andet kunststof, jeg synes kunststof bliver hurtigere slidt, fnulrer og sådan. I: Ja, hvis du nu køber tøj fra et mærke, som du ikke kender, vil du så normalvis undersøge, hvilket firmamærke, der står bag tøjmærket? SJ: (Griner) Det kommer vel lidt an på, hvad man tænker med at undersøge. Jeg vil ikke undersøge deres arbejdsforhold og hvad de har brugt af materialer, men hvis jeg ser et mærke, som jeg godt kan lide, så tænker jeg tit over, gud ved, hvad det er for et mærke, eller hvorfor, kender jeg ikke det, så på den måde, tror jeg, at jeg tænker på det, sidst var jeg ude for at prøve et par jeans hvor jeg ikke kendte mærket på, hvor min veninde til sidst endte med at slå det op på sin iphone, men det var på sådan et mærkevare loppe marked, så det var også fordi, hvad ville jeg give for dem, er det god kvalitet, men jeg vil ikke undersøge det, altså, som vi snakkede om, socialt ansvar og bæredygtighed. I: Nej, ok. Så det er så det rent mere firmamæssige og ikke så meget deres produktionsforhold? SJ: Det er helt sikkert, det rent fashion mæssige, hvilket mærke det er, og ja. I: Hvad med noget af det tøj, fra nogle af de brands du køber, undersøger du nogensinde, hvordan det er produceret? SJ: Nej, det gør jeg faktisk ikke, nej, jeg undersøger det ikke selv, men hvis jeg hører om noget, så bider jeg mærke i det, jeg undersøger, jeg slår det ikke selv op, eller søger information om det. I: Ok. Hvad med, hvor det er produceret, undersøger du nogensinde det? SJ: Ja, det tænker jeg faktisk over, når der er den her lille label med Made in, og én af mine yndlingsmærker er det mærke, der hedder Dansk, fordi jeg synes lidt, ligesom mad og, både grøntsager og kød at man skal købe dansk, både fordi kødet ikke har været transporteret hele vejen op igennem, ja, hvad ved jeg, og har fået stress og smager dårligere, men også fordi jeg tænker, at vi har den her økonomiske krise, så skal man huske at købe dansk, så det tænker jeg faktisk meget over.

11 SJ: Men når det så er sagt, er det også bare fordi, jeg synes, at mærket Dansk er noget rigtig flot tøj, så, det, ja er nok begge dele, hvis de ikke lavede pænt tøj, ville jeg ikke købe det. I: Nej, ok, har det nogen værdi, de forskellige lande, hvor, de forskellige lande, hvor tøjet er produceret, hvis f.eks. det er produceret i Europa eller hvis det er produceret i Østen? SJ: Ja, hvis det er produceret i Europa har jeg en langt større tiltro til det, og det ved jeg ikke nødvendigvis, om det er rigtigt, at man har tiltro til det eller ej, men f.eks. i Asien, hvor jeg har rejst rigtig meget og har set rigtig meget børnearbejde, jeg kunne f.eks. aldrig finde på at købe noget, der var made in Cambodia eller der tror jeg ikke på, at der er nogen steder forholdene er, hvad jeg har lyst til, at de skal være. Men de europæiske lande, tror jeg nærmest, at jeg tænker som et, hvilket vel nok er ret forkert, så jeg tænker over det, men jeg er ikke særlig oplyst omkring det. I: Ja, øh. Hvis du nu skulle tænke tilbage på én af de mange shopping ture eller på flere af de shopping ture, du har været på, kan du så erindre, på noget tidspunkt, at have set noget omkring socialt ansvarligt tøj, nogen information? SJ: Ja, jeg synes, der er mange mærker, der er begyndt at lave tøj, af materialer, som er økologiske, f.eks. og altså, også biodynamisk, det er måske de lidt mere alternative, æh butikker. Hvad hedder de der, der ligger nede omkring, sådan nogle World Trade sponsorerede butikker, der ligger rundt omkring, er også biodynamiske. Jeg ved faktisk ikke helt, om jeg tænker, at det også er nogen af designer butikkerne, men i hvert fald økologisk, så synes jeg, der hænger skilte rundt omkring. I: Ja, så det er primært skilte, du synes, du har set information omkring? SJ: Ja, skilte, tænker jeg, labels på tøj, ja, ja og så artikler vel også, omkring det, i både modeblade og almindelig aviser. I: Ok SJ: Og jeg tænker f.eks. også ret meget i forbindelse med hele den her skrælle-trend, der er og genbrugsmarkeder, både i Århus men også i høj grad i København, at folk bevidst ønsker at købe deres tøj på genbrugsmarkeder, fordi på den måde kan man få lækre og dyre mærkevarer, men ikke deltage i det her forbrugersamfund, som man måske ikke I: Ja, ok. Ja. Tror du, det vil have nogen betydning for dig, hvis du så på dit eget forbrug af socialt ansvarligt tøj, hvis du så mere information omkring det i butikken, f.eks.? SJ: Æh, ja, det tror jeg faktisk, måske godt det kunne, jeg ved ikke, om det skulle være i butikken, det kunne måske også have mere effekt, hvis det var igennem medierne, tror jeg, for mig, Når jeg er derude, så tror jeg bare, så prøver jeg bare ting, og har sådan, jeg ved ikke, om jeg vil se det, hvis der var information rundt omkring i butikken, der tror jeg bare, jeg ville shoppe. I: Ok? SJ: Hvis det var i medierne, tror jeg, jeg ville tænke meget over det, og ved, at jeg tænker meget over det med fødevarer, efter at der har været så meget fokus på det her forbrugersamfund. Her tænker jeg meget over, også ting, som jeg ville have smidt ud, så laver jeg én eller anden gryderet af det eller sådan noget.

12 I: Ok SJ: Ja I: Godt. Jamen, jeg har ikke flere spørgsmål nu, jeg vil høre om der er noget, du synes, vi ikke rigtig har været inde på, eller om du har spørgsmål til noget, eller der er noget, du gerne vil tilføje? SJ: Æh, det tror jeg ikke. Det er svært at se, i hvilken kontekst, man lige helt bestemt, har udtalt sig i, men derfor ved jeg ikke rigtig, om jeg skal tilføje noget, men, det tror jeg ikke. I: Nej. Hvordan synes du koblingen, er det en naturlig kobling for det her med tøj og socialt ansvar? SJ: Ja, det blev det hen af vejen, når man lige får tænkt selv over, hvordan man tænker socialt ansvar. SJ: Men helt sikkert, når der kommer noget specifikt på med tøj, så synes jeg sagtens at man kan koble det, ellers synes jeg, at definationen med socialt ansvar er virkelig bred, så bred, at man måske ikke skal koble det på alt, men jeg synes helt sikkert, der er en logisk sammenhæng mellem tøj, og når det kommer til at handle om socialt ansvar og bæredygtighed, ja, det synes jeg. I: Godt. Jamen det var det hele, så vil jeg sige mange tak. SJ: Velbekomme

13 415 Appendix 2: Interviews

MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university.

MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university. Interviewer: I Respondent: MJ

Læs mere

ST: 28 years old, in a relationship, lives in Aarhus, last semester student at university

ST: 28 years old, in a relationship, lives in Aarhus, last semester student at university 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ST: 28 years old, in a relationship, lives in Aarhus, last semester student at university I: Interviewer ST: Respondent

Læs mere

Bilag 5, Interview med Lisa

Bilag 5, Interview med Lisa Bilag 5, Interview med Lisa 20 år Bosiddende i Vangede Ansat som kasseassistent i Superbest Interviewer: Hvor ofte handler du i H&M? Respondent: Ofte. Det er i hvert fald mest der, jeg handler. 3 gange

Læs mere

Bilag 8, Interview med Amalie

Bilag 8, Interview med Amalie 1 Bilag 8, Interview med Amalie 21 år Bosiddende i Hvidovre Studerende: HA i IT på CBS Interviewer: Hvor ofte handler du i H&M? Respondent: Jeg skal faktisk derind i dag. Rimelig ofte synes jeg. Det er

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt?

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt? Interview gruppe 2 Interviewperson 1: Hvad hedder i? Eleverne: Anna, Fatima, Lukas Interviewperson 1: Hvor gamle er i? Eleverne: 15, 16, 15. Interviewperson 1: Jeg ved ikke hvor meget i lige har hørt,

Læs mere

Benjamin: Det første jeg godt kunne tænke mig at du fortalte mig lidt om, det var en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår.

Benjamin: Det første jeg godt kunne tænke mig at du fortalte mig lidt om, det var en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. Bilag H - Søren 00.06 Benjamin: Det første jeg godt kunne tænke mig at du fortalte mig lidt om, det var en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. 00.11 Søren: En ganske almindelig hverdag? 0014

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

Bilag 6. - Interview med Mikkel 28 år, d. 28 april 2016

Bilag 6. - Interview med Mikkel 28 år, d. 28 april 2016 Bilag 6. - Interview med Mikkel 28 år, d. 28 april 16 5 Interviewperson (Mikkel): M Interviewer (Sofie): I Korte pauser: Fysiske handlinger: () Relevante fysiske træk: [] I: Hvad vægter du højt for, at

Læs mere

Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1 Interviewsvar 5.1 Interviewspørgsmål 5.2 Interviewsvar 5.2 Interviewspørgsmål 5.3 Interviewsvar 5.

Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1 Interviewsvar 5.1 Interviewspørgsmål 5.2 Interviewsvar 5.2 Interviewspørgsmål 5.3 Interviewsvar 5. Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1: Hvad er arbejdsetik for dig? Interviewsvar 5.1: Jamen altså.. Etik så tænker jeg jo gerne i forhold til, ikke i forhold til personlig pleje, men i forhold

Læs mere

BILAG 4. Transskription af interview med Lars produktionsmedarbejder, d. 02.04.2014. L: Lars.. = mindre pause

BILAG 4. Transskription af interview med Lars produktionsmedarbejder, d. 02.04.2014. L: Lars.. = mindre pause BILAG 4 Transskription af interview med Lars produktionsmedarbejder, d. 02.04.2014 L: Lars.. = mindre pause I = Ida (Interviewer 1)... = lang pause J = Jakob (Interviewer 2) [] = markerer lyde og andet

Læs mere

Interview af Niclas R. Larsen Længde: 32 minutter

Interview af Niclas R. Larsen Længde: 32 minutter M: Så begynder vi så småt, det er egentligt bare nogle spørgsmål hvor du skal tage en stillingtagen, måske en kort refleksion vil nogle af dem kræve selvfølgelig og det gør ikke noget du tænker lidt ud

Læs mere

Bilag 10. Side 1 af 8

Bilag 10. Side 1 af 8 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 Transskribering af interview m. medarbejder 6, 17.april

Læs mere

TØJ Ayesha & Fitore & Ayesha Fitore

TØJ Ayesha & Fitore & Ayesha Fitore TØJ Ayesha & Fitore & Ayesha Fitore Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...side 1 Indledning...side 2 Problemformulering...side 3 Problemstilling...side 3 Historie...side 4 Produktion...side 5 Økologi...side

Læs mere

Telefoninterview med Carsten Munk. Telefoninterview med importøren Carsten Munk fra The Earth Collection den. 4.03.2013

Telefoninterview med Carsten Munk. Telefoninterview med importøren Carsten Munk fra The Earth Collection den. 4.03.2013 Bilag 3 Bilag 3.1 Telefoninterview Telefoninterview med Carsten Munk Telefoninterview med importøren Carsten Munk fra The Earth Collection den. 4.03.2013 5 C= Carsten Munk, A= Anne Pedersen, J= Josephine

Læs mere

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara.

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara. Bilag 1. Transskription af interview. Interview gennemført d. 5. maj 2014, via Skype. Beskrivelse af interview med Clara Interviewet med Clara blev udført den 5. maj 2014, som et Skype-interview. Vi blev

Læs mere

1. Interview. Din holdning til cykelhjelme BILAG 6. TRANSSKRIBERET INTERVIEWS. Interviewperson: Anna Kirkfelt Alder:13 år Klasse 7.

1. Interview. Din holdning til cykelhjelme BILAG 6. TRANSSKRIBERET INTERVIEWS. Interviewperson: Anna Kirkfelt Alder:13 år Klasse 7. BILAG 6. TRANSSKRIBERET INTERVIEWS 1. Interview Interviewperson: Anna Kirkfelt Alder:13 år Klasse 7. Din holdning til cykelhjelme PD Okay Anne så går vi i gang. A Ja PD Når jeg siger Cykelhjelm hvad er

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Interview med Thomas B

Interview med Thomas B Interview med Thomas B 5 10 15 20 25 30 Thomas B: Det er Thomas. Cecilia: Hej, det er Cecilia. Thomas B: Hej. Cecilia: Tak fordi du lige havde tid til at snakke med mig. Thomas B: Haha, det var da så lidt.

Læs mere

Bilag 3, Interview med Göcke

Bilag 3, Interview med Göcke Bilag 3, Interview med Göcke 21 år Bosiddende i Hedehusene Studerende: KEA og salgsassistent i Vila Interviewer: Hvor længe har du arbejdet som salgsassistent? Respondent: Det har jeg i tre år. Jeg arbejder

Læs mere

Kasper: Jeg hedder Kasper Thomsen, og jeg er 25 år gammel, og jeg læser HD 1. del på 4. semester

Kasper: Jeg hedder Kasper Thomsen, og jeg er 25 år gammel, og jeg læser HD 1. del på 4. semester 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Transskribering af interview, Kasper BM: okay, jeg skal først lige bede om dit navn, og din alder, og hvad du læser?

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Naturlig enhed Vi hører altid radio og så tjekker jeg også min mobil, men vi ses ikke tv om morgenen. Men så sidder jeg også

Læs mere

Bilag 1 H&Ms CSR kommunikation i butikkerne. Billede 1: Plakat bag kassen om H&M Conscious Foundation

Bilag 1 H&Ms CSR kommunikation i butikkerne. Billede 1: Plakat bag kassen om H&M Conscious Foundation Bilag 1 H&Ms CSR kommunikation i butikkerne Billede 1: Plakat bag kassen om H&M Conscious Foundation Billede 2: Genbrugsbeholder samt tilhørende informationsmateriale Billede 3: Information om H&Ms bæredygtige

Læs mere

BØRNEINDBLIK 6/14 STRESSEDE FORÆLDRE SKÆLDER UD OG RÅBER

BØRNEINDBLIK 6/14 STRESSEDE FORÆLDRE SKÆLDER UD OG RÅBER BØRNEINDBLIK 6/14 ANALYSENOTAT FRA BØRNERÅDET NR. 6/2014 1. ÅRGANG 15. SEPTEMBER 2014 ANALYSE: 13-ÅRIGES SYN PÅ FORÆLDRE STRESSEDE FORÆLDRE SKÆLDER UD OG RÅBER Mange 13-årige oplever stressede forældre,

Læs mere

Bilag til. Markedsføring af økologisk børnetøj. - en kvalitativ undersøgelse af forældres værdier og holdninger Bo Juul Jensen

Bilag til. Markedsføring af økologisk børnetøj. - en kvalitativ undersøgelse af forældres værdier og holdninger Bo Juul Jensen Copenhagen Business School, Cand.ling.merc Bilag til Markedsføring af økologisk børnetøj - en kvalitativ undersøgelse af forældres værdier og holdninger Bo Juul Jensen Af Nadine Tschirner Afleveret: 1.

Læs mere

Den gode dialog - det er slet ikke så svært - hvis du bare spørger og lytter til svaret. Lisa Duus duuslisa@gmail.com

Den gode dialog - det er slet ikke så svært - hvis du bare spørger og lytter til svaret. Lisa Duus duuslisa@gmail.com Den gode dialog - det er slet ikke så svært - hvis du bare spørger og lytter til svaret Lisa Duus duuslisa@gmail.com Baggrund og erfaringer Mødet mellem sundhedsprofessionelle og etniske minoritetspatienter/borgere

Læs mere

Bilag 15. Gitte: Transskriberet og kodet interview - ekstra

Bilag 15. Gitte: Transskriberet og kodet interview - ekstra Bilag 15 Gitte: Transskriberet og kodet interview - ekstra (Interviewer) (Informant) 0.05: Det var bare lige noget opfølgende omkring noget du har sagt osv. Du sagde sidst Lige fra startener medarbejderne

Læs mere

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger en lille smule YouTube, hvis

Læs mere

Indhold i [ klammer ] er udeladt af redaktionen efter ønske fra Karin.

Indhold i [ klammer ] er udeladt af redaktionen efter ønske fra Karin. August 2006 - helt ind i hovedet på Karin Der er gået to måneder, siden Karin fik at vide, at hun er donorbarn. Det er august 2006, og hun sender denne mail til en veninde. Indhold i [ klammer ] er udeladt

Læs mere

Ulønnet arbejde kan faktisk godt betale sig

Ulønnet arbejde kan faktisk godt betale sig Lidt smartere... Genbrug er smart. Vi får gavn af ting andre har givet, og det er til glæde for såvel giver som aftager. Genbrugsting skal skabe glæde hos nye ejere, og starte et nyt liv i nye omgivelser.

Læs mere

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 Bilag I Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 Kursiv: Indikerer, der er lagt ekstra

Læs mere

Hvordan underviser man børn i Salme 23

Hvordan underviser man børn i Salme 23 Hvordan underviser man børn i Salme 23 De fleste børn er rigtig gode til at lære udenad, og de kan sagtens lære hele Salme 23. Man kan f.eks. lære børnene Salme 23, mens man underviser om Davids liv. Det

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november 2013

Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 Bilag E Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november

Læs mere

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 Tilstede: Faglærer og Kristine Lodberg Madsen Kristine: Hvad er din baggrund, uddannelse og hvad

Læs mere

Bilag 6. Transskription af interview med Emil

Bilag 6. Transskription af interview med Emil Bilag 6 Transskription af interview med Emil Alder? 18 år gammel Hvilket klassetrin? Jeg går i 2.g Dig med tre ord? Engageret målrettet, det ved jeg ikke hvad det tredje skulle være. Pligtopfyldende? Hvad

Læs mere

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 LO: Det er egentlig bare en udbygning af de spørgsmål, der var på spørgeskemaet. Det er bare

Læs mere

Birgit Irene Puch Jørgensen HVERDAGENS HELTE WWW.AUTISMEFILM.DK

Birgit Irene Puch Jørgensen HVERDAGENS HELTE WWW.AUTISMEFILM.DK Birgit Irene Puch Jørgensen HVERDAGENS HELTE WWW.AUTISMEFILM.DK UNDERVISNINGSMATERIALE FIRE FILM OM AUTISME Lærervejledning og pædagogisk vejledning til Hverdagens helte 1 - om autisme Et undervisningsmateriale

Læs mere

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg

Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg Jeg synes, at eftermiddagen går langsomt. Jeg er så spændt på at det bliver aften og vi skal i biografen. Jeg går op på mit værelse og prøver, om jeg kan finde Robin Hood-bladet. Mor siger, at jeg roder,

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2 Hvordan lød mon verdens første spørgsmål? Det kan I jo tænke lidt over

Læs mere

På spørgsmålet; Hvordan har du oplevet dit personlige forhold til din gåmakker?

På spørgsmålet; Hvordan har du oplevet dit personlige forhold til din gåmakker? Bilag 6 I: Interviewer IPA: IPP: Interviewperson Interviewperson Den personlige relation Udskrift af Interviewsekvens I: Synes du, du kan tale om personlige ting med din gåmakker? IPA: Ikke så meget. Jo

Læs mere

Interview med Jørgen Schøler Cheflæge Hospitalsenheden Horsens.

Interview med Jørgen Schøler Cheflæge Hospitalsenheden Horsens. BS: Værdiskabelse I sundhedsvæsenet gennem IT (Forklaring af værdi). JS: Den diskussion er jeg jo jævnligt inde i og det er fordi jeg tror på at det med at skabe værdi for IT altså en væsentlig del af

Læs mere

Bachelorafhandling 2015 Bilag HA. Tysk 201208188

Bachelorafhandling 2015 Bilag HA. Tysk 201208188 7 Bilag Indhold Bilag 1: Interview 1... 1 Bilag 2: Interview 2... 10 Bilag 3: Interview 3... 15 Bilag 4: Interview 4... 22 Bilag 5: Interview 5... 28 Bilag 6: (E-mail) Interview 6... 32 Bilag 7: (E-mail)

Læs mere

Simon Mikkelsen & Phillip Thomsen

Simon Mikkelsen & Phillip Thomsen Simon Mikkelsen & Phillip Thomsen Indholdsfortegnelse Indledning: 3 Problemformulering: 3 Løsning: 3 Elementer: 3 Afsender: 4 Målgruppe: 4 Eksperiment: 4 Ide til test: 4 Evaluering af test 5 Indledning:

Læs mere

Social ansvarlig mode i et forbrugerperspektiv

Social ansvarlig mode i et forbrugerperspektiv Social ansvarlig mode i et forbrugerperspektiv BILAG Jane Schouborg Jensen (JJ62069) Vejleder: Sophie Esmann Andersen Speciale i Virksomhedskommunikation, Sommer 2009 Aarhus School of Business (Handelshøjskolen

Læs mere

Prædiken til 4. Søndag efter påske konfirmation

Prædiken til 4. Søndag efter påske konfirmation Prædiken til 4. Søndag efter påske konfirmation Salmer: Indgangssalme: DDS 749: I østen stiger solen op Salme før prædikenen: DDS 70: Du kom til vor runde jord Salme efter prædikenen: DDS 478: Vi kommer

Læs mere

teentro Oversigt over temaer 1. Lær hinanden at kende 2. En Gud derude 3. Gud hernede 4. Hvorfor kom Jesus? frikirkelig konfirmation

teentro Oversigt over temaer 1. Lær hinanden at kende 2. En Gud derude 3. Gud hernede 4. Hvorfor kom Jesus? frikirkelig konfirmation teentro frikirkelig konfirmation Oversigt over temaer 1. Lær hinanden at kende Målet med denne samling er at have det sjovt og lære hinanden at kende. For at både du og teenagerne skal få mest muligt ud

Læs mere

Bilag 3: Andet fokusgruppeinterview onsdag d. 11. november 2015 kl.18.30 (varighed: 52:55)

Bilag 3: Andet fokusgruppeinterview onsdag d. 11. november 2015 kl.18.30 (varighed: 52:55) 1 Interviewer: velkommen til mit fokusgruppeinterview. Øhm jamen jeg har jo forklaret jer om hvad det 2 skal handle om før jeg begyndte at optage så har I nogle spørgsmål til hvad det skal 3 handle om?

Læs mere

BILAG 1: Interview med Karina Nielsen, 24/4-15

BILAG 1: Interview med Karina Nielsen, 24/4-15 Antal i husholdningen: 2 Alder: Karina 41, Kaj 46 Aalborg, Nordjylland BILAG 1: Interview med Karina Nielsen, 24/4-15 Har I et madbudget? Nej Har du et skøn på hvor meget I bruger om måneden? Jeg tror

Læs mere

Bilag 6: Transskribering af interview med deltager nr. 1

Bilag 6: Transskribering af interview med deltager nr. 1 Bilag 6: Transskribering af interview med deltager nr. 1 Indledning INT: Okay, det er denne her brochure, det handler om. D: Mmm. INT: Og hvad tror du, den handler om? D: Den her brochure? Den handler

Læs mere

JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER

JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER Anne Rosenvold er uddannet Cand. Scient. Soc. fra RUC. Hun er uddannet coach, har boet nogle år i Australien, arbejdet med ind- og udstationerede familier, hun er foredragsholder,

Læs mere

Interview med anæstesisygeplejerske Ane Rie Carstens

Interview med anæstesisygeplejerske Ane Rie Carstens Interview med anæstesisygeplejerske Ane Rie Carstens Dato: 7. November 2011 Interviewer: Hvis vi lige til at starte med må få dit fulde navn? Sygeplejerske: Ja, det er Rie Carstens. Eller Ane Rie Carstens.

Læs mere

Man skal have mod til at være sig selv! Interview med Rasmus Møller. Forældre med handicap i DHF

Man skal have mod til at være sig selv! Interview med Rasmus Møller. Forældre med handicap i DHF Forældre med handicap i DHF Man skal have mod til at være sig selv! Interview med Rasmus Møller Rasmus Møller er lærerstuderende, benamputeret og far til August på 3 år. Og Rasmus og hans kone venter en

Læs mere

Snørre: Mine knæ er lavet af gele, det har jeg godt fortalt dig, ikke? Snørre: De svupper for hvert trin. Svabersvejsersvup... svup... svup... svup...

Snørre: Mine knæ er lavet af gele, det har jeg godt fortalt dig, ikke? Snørre: De svupper for hvert trin. Svabersvejsersvup... svup... svup... svup... Vindeltrappen Snørre: Mine knæ er lavet af gele, det har jeg godt fortalt dig, ikke? Jo. Snørre: De svupper for hvert trin. Svabersvejsersvup... svup... svup... svup... Så længe de svupper, knækker de

Læs mere

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Bilag J Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 Kursiv:

Læs mere

Kata: Vi tænkte, om du kunne starte med at fortælle lidt om dig selv. Du skal vide, at det vil være anonymt, og vi kommer til at skifte navn.

Kata: Vi tænkte, om du kunne starte med at fortælle lidt om dig selv. Du skal vide, at det vil være anonymt, og vi kommer til at skifte navn. Bilag 3 Interview med Mia. Mia er kærester med Martin og sammen har de datteren Mette. Kata: Jeg stiller spørgsmålene, og hedder Katariina Sofie: Jeg hedder Sofie, og jeg vil supplere Katariina. Kata:

Læs mere

TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN

TIPS TIL SAMARBEJDET OM SAMTALEGUIDEN Samtaleguiden 36 Samtaleguiden er lavet primært til unge, der ryger hash. Som vejleder, mentor m.fl. kan du bruge Samtaleguiden som et fælles udgangspunkt i samtalen med den unge. Du kan dog også blot

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 6. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 6. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 6 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge6_Eventyr.indd 1 06/07/10 11.24 Uge 6 l Eventyr Hipp og Hopp står i læ under træet. Det

Læs mere

Bilag 2: Første fokusgruppeinterview tirsdag d. 10. november 2015 kl.18.00 (varighed: 1:18:59)

Bilag 2: Første fokusgruppeinterview tirsdag d. 10. november 2015 kl.18.00 (varighed: 1:18:59) 1 Interviewer: Velkommen til mit fokusgruppeinterview. Jeg skal jo skrive mit speciale som I ved. 2 og øh derfor skal jeg have noget empiri og det kan I hjælpe mig med ved at svare på 3 mine spørgsmål.

Læs mere

Pilgrimsvandring (inspireret af En vandring om liv og død fra CON DIOS 92 Praktiske øvelser)

Pilgrimsvandring (inspireret af En vandring om liv og død fra CON DIOS 92 Praktiske øvelser) Pilgrimsvandring (inspireret af En vandring om liv og død fra CON DIOS 92 Praktiske øvelser) Start: Vi synger: Må din vej gå dig i møde Historien om tvillingerne: Der var en gang to tvillinger. De lå i

Læs mere

Michael Svennevig: TEATER I TRÆSTUBBEN. 119 s. 98,- kr. Forlaget Epigraf.

Michael Svennevig: TEATER I TRÆSTUBBEN. 119 s. 98,- kr. Forlaget Epigraf. Michael Svennevig: TEATER I TRÆSTUBBEN. 119 s. 98,- kr. Forlaget Epigraf. Udkommer den 31.8.2014 i forbindelse med Teater i Træstubben, Teaterdage på Vesterbro og i Charlottenlund 1 Et kammerspil og tre

Læs mere

Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15).

Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15). Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15). Salmer: Hinge kl.9: 422-7/ 728-373 Vinderslev kl.10.30: 422-7- 397/ 728-510,v.5-6- 373 Dette hellige evangelium

Læs mere

1. Steen: Og det her, det er mest for formalianerne til at starte med, men du skal vide, at du bliver optaget på bånd, og så skal jeg vide, hvad dit

1. Steen: Og det her, det er mest for formalianerne til at starte med, men du skal vide, at du bliver optaget på bånd, og så skal jeg vide, hvad dit 1. Steen: Og det her, det er mest for formalianerne til at starte med, men du skal vide, at du bliver optaget på bånd, og så skal jeg vide, hvad dit navn er hvad dit kunstner navn er, som det kaldes? 2.

Læs mere

Asger kan høre Fars travle skridt i lejligheden, imens han spiller sit yndlingsspil på computeren. I spillet skal Asger styre en dreng, der skal nå

Asger kan høre Fars travle skridt i lejligheden, imens han spiller sit yndlingsspil på computeren. I spillet skal Asger styre en dreng, der skal nå »Kom nu, Asger! Det går ikke, at jeg kommer for sent på arbejde igen.«far er stresset og styrter rundt i hele lejligheden efter et eller andet meget vigtigt, som han sikkert ikke engang selv ved, hvad

Læs mere

Aggression eller Misforståelser?

Aggression eller Misforståelser? Aggression eller Misforståelser? Min hund er pludselig blevet aggressiv! Min hund knurrede ad mig, og bed ud efter mig! Min hund gik til angreb på et barn! Dette er bare noget af det jeg syntes at kunne

Læs mere

Vaniljegud af Nikolaj Højberg

Vaniljegud af Nikolaj Højberg Vaniljegud af Nikolaj Højberg Morten fik sin diagnose på en mandag. Ikke, at der var noget i vejen med det, det var faktisk mere end rart, for sammen med diagnosen fulgte et arsenal piller, som fik stemmerne

Læs mere

Sammenligningsniveau 1: Landsplan - Klassetrin ( Alle ) - Antal besvarelser: 30603

Sammenligningsniveau 1: Landsplan - Klassetrin ( Alle ) - Antal besvarelser: 30603 RAPPORT Rapport for Ungeprofilundersøgelsen inkl. SSP-del SKOLEÅR 2015/2016 OMRÅDE Ungeprofilundersøgelsen MÅLGRUPPE Udskoling (7. - 9. klasse) UNDERSØGELSE Ungeprofilundersøgelsen 2015 - Fredericia GRUNDLAG

Læs mere

Den grønne have. Wivi Leth, 1998 (4,8 ns)

Den grønne have. Wivi Leth, 1998 (4,8 ns) Den grønne have Wivi Leth, 1998 (4,8 ns) Dette skete for ikke så lang tid siden, i landet med det rødhvide flag. Det var efterår, og tre børn havde vovet sig 5 ind i den have, hvor der engang havde været

Læs mere

Tekster: Sl 116, 1 Kor 11,23-26, Joh 13,1-15

Tekster: Sl 116, 1 Kor 11,23-26, Joh 13,1-15 Tekster: Sl 116, 1 Kor 11,23-26, Joh 13,1-15 Salmer: 180 Hører til, I høje Himle 456 Vor Herre Jesus 179 Herren god (mel. Bøj, o Helligånd) 457 Du som gik foran os (Asger Pedersen) 438 Hellig 192.7 Du,

Læs mere

Dukketeater til juleprogram.

Dukketeater til juleprogram. Dukketeater til juleprogram. Dukketeater 1: (Der er brug for to dukker, en frisk og glad drengedukke (dukke 1), der er spændt på at det er jul og en lidt fornuftig pigedukke (dukke 2), der ikke kommet

Læs mere

Bilag 5: Transskriptioner

Bilag 5: Transskriptioner Bilag 5: Transskriptioner Læsevejledning til transskriptioner (): Et tomt par parenteser er et stykke som transskriptøren ikke kan høre tilstrækkeligt af. ((...)): Ord i dobbeltparentes skal nærmere forstås

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole.

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010 Knuser dit hjerte SC 1. SKOLEGANG DAG Signe og Michelle er på vej til time. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. MICHELLE Ej,

Læs mere

I: Man er altså mere bevist om, hvor spillet vil have én hen og de mål der er i spillet?

I: Man er altså mere bevist om, hvor spillet vil have én hen og de mål der er i spillet? Spilundersøgelse 1.2: Interview med Brian og Liv efter spiltest d.13/4-2010 B: Der var det du snakkede om med byrummet. Det er en ny måde at prøve at bruge byrummet på, men man er ikke så opmærksom på,

Læs mere

Side 3.. ægypten. historien om de ti plager.

Side 3.. ægypten. historien om de ti plager. Side 3 ægypten historien om de ti plager 1 Slaver 4 2 Ild i en busk 6 3 Staven 8 4 Sæt dine slaver fri 10 5 En slange 12 6 Blod 14 7 Frøer 16 8 Myg og fluer 20 9 Sygdom 22 10 Hagl 24 11 Græshopper og mørke

Læs mere

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie.

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie. Bamse hjælper Nogle gange, når jeg sidder ved mit skrivebord og kigger på gamle billeder, dukker der en masse historier frem. Historier fra dengang jeg var en lille dreng og boede på et mejeri sammen med

Læs mere

Højsæson for skilsmisser sådan kommer du bedst gennem en skilsmisse

Højsæson for skilsmisser sådan kommer du bedst gennem en skilsmisse Højsæson for skilsmisser sådan kommer du bedst gennem en skilsmisse Vanen tro er der igen i år et boom af skilsmisser efter julen. Skilsmisseraad.dk oplever ifølge skilsmissecoach og stifter Mette Haulund

Læs mere

Vejen til Noah og overdragelsen af ham!

Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Charlotte S. Sistrup, eneadoptant og mor til Noah Truong fra Vietnam fortæller sin historie Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Den 29. august 2004 sendte jeg ansøgningspapirerne af sted til adoptionsafsnittet,

Læs mere

It-inspirator afsluttende opgave. Betina og Helle Vejleder. Line Skov Hansen. Side 1 af 6

It-inspirator afsluttende opgave. Betina og Helle Vejleder. Line Skov Hansen. Side 1 af 6 It-inspirator afsluttende opgave Betina og Helle Vejleder. Line Skov Hansen Side 1 af 6 Indledning Den digitale medieverden er over os alle steder, om det er i dagtilbud, skoler eller fritidstilbud. Vi

Læs mere

Nej sagde Kaj. Forløb

Nej sagde Kaj. Forløb Nej sagde Kaj Kaj siger nej til alle mors gode tilbud om rejser ud i verden. Han vil hellere have en rutsjebanetur - og det får han, både forlæns og baglæns gennem mærkelige og uhyggelige steder som Gruel

Læs mere

CONTENT MARKETING. video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside WEMAKEGRAPHICS

CONTENT MARKETING. video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside WEMAKEGRAPHICS 7VIGTIGE TRICKS TIL DIN CONTENT MARKETING video facebook sociale medier artikler linkedin mål pinterest animation content strategi instagram hjemmeside HVAD ER CONTENT MARKETING Content Marketing er markedsføring,

Læs mere

MGP i Sussis klasse.

MGP i Sussis klasse. Side 1. MGP i Sussis klasse. Hans Chr. Hansen. Alrune. Side 2. 1. MGP i 2.b. Sussi har musik i skolen. Det har alle jo. Hun elsker de timer. De laver alt muligt i musik. De slår rytmer. De leger. De synger

Læs mere

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste.

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. 15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. Salmer: Hinge kl.9: 736-48/ 165-52 Vinderslev kl.10.30: 729-51- 450/ 165-477- 730 Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

Individ og fællesskab

Individ og fællesskab INDIVIDUALITET I DET SENMODERNE SAMFUND Individ og fællesskab - AF HENNY KVIST OG JÓRUN CHRISTOPHERSEN I forholdet mellem begreberne individ og fællesskab gælder det til alle tider om at finde en god balance,

Læs mere

SFI Konference Det delte barn Forældreskab og Familieliv

SFI Konference Det delte barn Forældreskab og Familieliv SFI Konference Det delte barn Forældreskab og Familieliv At kunne være sig selv Katja 13 år : altså jeg bliver lidt ked af det, fordi det er sådan lidt jeg synes at det er lidt frustrerende at skifte hele

Læs mere

Sundhedskampagne. Skadelig brug af teknologi 27-04-2016. Jakob Hannibal

Sundhedskampagne. Skadelig brug af teknologi 27-04-2016. Jakob Hannibal Sundhedskampagne Skadelig brug af teknologi 27-04-2016 Jakob Hannibal Indhold Opgavebeskrivelse:... 2 Markedsbeskrivelse:... 3 Problemstillingen... 4 Præcisering af målgruppen... 4 Brugerundersøgelse /

Læs mere

GUIDE: SKÆRP DIT BRAND!

GUIDE: SKÆRP DIT BRAND! En gratis e-guide til dig fra Stormvind. - med håb om at du kan lide smagen i denne digitale smagsprøve på Velbekomme! Dorte 1 Inden du går i gang med at investere din tid i at implementere nogle af disse

Læs mere

Kom/It Rapport. Responsiv hjemmeside (Jakes Awesome Game Reviews)

Kom/It Rapport. Responsiv hjemmeside (Jakes Awesome Game Reviews) Kom/It Rapport Responsiv hjemmeside (Jakes Awesome Game Reviews) Indhold Resume... 2 Forord... 2 Jakes Awesome Game Reviews... 2 Den tidelige fase... 2 Efter jeg har lavet siden hvor mine reviews er:...

Læs mere

SEX-panel. Where the unrevealed is being revealed! Vores debattører for denne gang: Kirsten Berthelsen (19 år) 1. G Straight, har en kæreste

SEX-panel. Where the unrevealed is being revealed! Vores debattører for denne gang: Kirsten Berthelsen (19 år) 1. G Straight, har en kæreste SEX-panel Where the unrevealed is being revealed! Vores debattører for denne gang: Kirsten Berthelsen (19 år) 1. G Straight, har en kæreste Avaruna Mathæussen (17 år) 2. KLM2 Straight, single Kristian

Læs mere

Nicholas: Jeg bor på Ørholmgade, lige herovre ved siden af parken. I nummer fire.

Nicholas: Jeg bor på Ørholmgade, lige herovre ved siden af parken. I nummer fire. Samtalevandring d. 2. maj 2012. Nicholas, 25. Biologistuderende. Bor på Ørholmgade. Interviewer: Nå, og det var Nicholas, du hedder? Nicholas: Ja, korrekt. Interviewer: Og hvor gammel er du? Nicholas:

Læs mere

Selvevaluering - Hjemly Idrætsefterskole 2012-13

Selvevaluering - Hjemly Idrætsefterskole 2012-13 Selvevaluering - Hjemly Idrætsefterskole 12-13 Selvevalueringen tager sit udgangspunkt i skolens værdigrundlag. Hovedsigtet i dette skoleårs evalueringsrunde har sit fokusfelt omkring: at undersøge de

Læs mere

Jeg er glad for at gå i skole. Jeg føler mig tryg i klassen

Jeg er glad for at gå i skole. Jeg føler mig tryg i klassen Jeg er glad for at gå i skole 1% 0% 14% 52% 33% Jeg føler mig tryg i klassen 3% 0% 46% 10% 41% Jeg kan lide mine kammerater i klassen 0% 0% 9% 40% 51% Mine venner kan lide mig, som den jeg er 1% 45% 46%

Læs mere

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så?

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så? Transskribering af interview med EL Udført tirsdag den 27. November 2012 Interviewer: Hvordan fik du kendskab til Pinterest? EL: Øj, det er et godt spørgsmål! Hvordan gjorde jeg det? Det ved jeg ikke engang.

Læs mere

Noter til ressourcen 'At håndtere uoverensstemmelser'

Noter til ressourcen 'At håndtere uoverensstemmelser' Noter til ressourcen 'At håndtere uoverensstemmelser' Uoverensstemmelser kan dreje sig om sagen og værdierne og / eller om personen. Det er vigtigt at være bevidst om forskellen! Uenighed om sagen Vi mennesker

Læs mere

Det er jo ikke sikkert, at han kan huske mit nummer, sagde Charlotte og trak plaiden op over sine ben. Han var lidt fuld. Lidt? Han væltede da rundt

Det er jo ikke sikkert, at han kan huske mit nummer, sagde Charlotte og trak plaiden op over sine ben. Han var lidt fuld. Lidt? Han væltede da rundt 6. december Den store 8-værelses lejlighed lå lige ved Strøget. Meget centralt og meget støjende i weekender, hvor fulde mennesker bar deres brandert hjem. De 230 kvadratmeter lå øverst i bygningen på

Læs mere

Jesus, tager Peter, Jakob og Johannes med op på et højt bjerg.

Jesus, tager Peter, Jakob og Johannes med op på et højt bjerg. Prædiken til sidste s. e. Hellig3konger 2011 Ved kyndelmisse som vi fejrede den 2. februar var vi halvvejs gennem vinteren. Og jeg tror, at længslen efter lys og forår gælder de fleste af os. Og netop

Læs mere