Åben Referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Åben Referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet"

Transkript

1 Åben Referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:15 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Afbud fra Helmuth Zickert Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Budget Status på plejeboligplan 2030 og opsamling på inspirationsturen 4 3 Kriterier for tilskud til julehjælp ( 18-puljen) 10 4 Ansøgning af Pulje til nedbringelse af sygefravær i ældreplejen 12 5 Revision af vedtægter for bruger- og pårørenderåd ved kommunens 15 ældrecentre 6 Prioritering af anlægsrammer for Tilkøb af socialpædagogisk ledsagelse under ferie 22 8 Drøftelse af den midlertidige lukning af visitationen til Havbakken 25 9 Orientering for Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 27

2 Side Ø Budget Resumé Der lægges op til en fortsat drøftelse og kvalificering af budgetmaterialet frem mod fremsendelse til økonomiudvalget den 30. august Sagsfremstilling Der lægges op til en fortsat drøftelse og kvalificering af budgetmaterialet frem mod fremsendelse til økonomiudvalget den 30. august Høringssvar fra Område-MED Medarbejdersiden: Er under bilag. Lovgrundlag Lov om kommuners styrelse. Økonomi Ingen bemærkninger. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Direktøren for Sundhed, Ældre og Handicap indstiller, at SÆH-udvalget drøfter budgetmaterialet.

3 Side 3. Beslutning SÆH-udvalget drøftede høringssvaret fra OmrådeMed. SÆH-udvalget afventer den endelige rammeudmelding fra Økonomiudvalget før der foretages yderligere i forhold til budgetopgaven. Helmuth Zickert deltog ikke i mødet.

4 Side P Status på plejeboligplan 2030 og opsamling på inspirationsturen Resumé Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget forelægges en status på plejeboligplan 2030, og forslag til tidsplan for det videre arbejde med plejeboligplanen. Derudover præsenteres en opsamling på input fra inspirationsturen. Sagsfremstilling I forbindelse med budgetaftalen for besluttede Byrådet, at der skal udarbejdes en samlet plejeboligplan omfattende alle kommunale ældrecentre frem mod Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget (SÆH-udvalget) har i løbet af arbejdet med plejeboligplanen, og har drøftet en række forskellige analyser og materialer i relation til planen. SÆH-udvalget forelægges hermed en samlet status på de udarbejdede materialer. Derudover bliver SÆH-udvalget præsenteret for en opsamling på input fra inspirationsturen. KLKs rapport KLs konsulentvirksomheds (KLKs) bidrag til plejeboligplan 2030 fremgår af bilag 1. KLKs hovedkonklusioner opridses nedenfor i punktform: Kapacitetsbehov på mellem 57 og 128 yderligere plejeboliger i 2030 i forhold til det aktuelle antal Kort ventetid til plejebolig (10 dage i 2016 og 6 dage i 2017) Lav belægningsprocent (i gennemsnit 94,8 %) Lav dækningsgrad Høj andel af midlertidige pladser Få timers hjælp i eget hjem forinden visitation til plejebolig Forvaltningen følger løbende op på den aktuelle tomgang på kommunens plejeboliger, som er fordelt på tre kategorier boliger: 1) somatiske, 2) skærmede og 3) midlertidige (se bilag 2). Grafen viser, at der i uge 23 var 11 tomme somatiske boliger og 6 tomme midlertidige boliger. Der er tale om tomme boliger, hvor der ikke er en borger på venteliste, og hvor der ikke er en borger på vej ind. SÆH-udvalget forelægges desuden et foreløbigt overslag over sammenhængen mellem enhedsomkostninger og ældrecentres størrelse. Dette overslag fremgår af bilag 3.

5 Side 5. Opdateret boligplan for SÆH-området Der er foretaget en opdatering af den tidligere boligplan for de kommunale ældrecentre fra 2014 (se bilag 4). Boligplanen giver et indblik i den eksisterende bygningsmasse i forhold til egnethed til fremtidens målgrupper, restgæld, arbejdsmiljø, samt vedligeholdelses- og renoveringsbehov. Derudover beskriver planen en række faktuelle oplysninger om ældrecentrene, herunder for eksempel geografiske placeringer og pladsfordeling. I boligplanen synliggøres det blandt andet, at der er et renoveringsbehov forbundet med Vendelbocentret og Havbakken. Søgemønstre til ældrecentre For at kortlægge søgemønstre til kommunes 14 ældrecentre er der udarbejdet en analyse, som tager udgangspunkt i den specifikke venteliste til plejeboliger. På denne venteliste har borgerne mulighed for at ønske op til fire sidestillede 1. prioriteter. Analysen fremgår af bilag 5. Der har i perioden oktober september 2017 været prioriteter fordelt på de enkelte ældrecentre. Analysen viser, at de mest søgte ældrecentre i er følgende: Skovgården Vellingshøjcentret Vesterlund Svanelundsbakken Det kan kluderes, at der i perioden har været størst søgning mod ældrecentre placeret i Hjørring by. Ældreboligernes geografiske placering I er der i alt 428 ældreboliger fordelt på 10 forskellige byer i kommunen. I bilag 6 er der et kort over den geografiske placering af ældreboligerne. Ældreboliger og ældrecentre inden for samme ramme

6 Bilag 7 viser samtlige 14 ældrecentre på individuelle kort med henblik på at skabe et overblik over, hvor der kan skabes fleksibilitet mellem plejeboliger og ældreboliger. Side 6. Der foretages heri vurderinger af, hvorvidt ældreboliger inden for samme ramme som ældrecentrene kan konverteres til plejeboliger. Samtidig beskrives det, om der er plejeboliger på ældrecentrene, som kan konverteres til ældreboliger. Budget- og normeringsmodel for ældrecentrene s budget- og normeringsmodel blev revideret i 2010 med en økonomisk model, der tager højde for en fast grundnormering for det enkelte ældrecenter (se bilag 8). Formålet med modellen er, at indenfor de givne økonomiske rammer at sikre beboere på ældrecentrene den nødvendige hjælp til personlig pleje, omsorg og praktiske opgaver i henhold til s serviceniveau. Udgangspunktet for grundnormeringen er en normering pr. plads for henholdsvis somatiske pladser (0,67), skærmede pladser (0,77) og midlertidige ophold (0,77). Anden anvendelse af plejeboliger Det er undersøgt, om der er mulighed for, at kommunen kan få dispensation til at anvende eksisterende plejeboliger til andre formål som f.eks. ungdoms- eller handicapboliger uden, at plejeboligernes restgæld skal indfries. Det konkluderes, at det ikke kræver dispensation eller frigivelse af restgæld at udleje plejeboliger til handicappede borgere, da de allerede er en del af den berettigede personkreds. Det er muligt at udleje plejeboliger midlertidigt som ungdomsboliger, men det vurderes ikke at være en økonomisk mulighed. Se en uddybning af ovenstående i bilag 9. Interviewundersøgelse med borgere i hjemmeplejen Der er gennemført en interviewundersøgelse med 10 borgere/eller deres pårørende i hjemmeplejen, som har til formål at afdække, hvilke præferencer disse borgere har for at forblive i egen bolig og alternativt flytte i plejebolig. Interviewundersøgelsen fremgår af bilag 10. I undersøgelsen tegner der sig et overordnet billede af, at borgerne og de pårørende anser eget hjem som den ideelle boligsituation, på trods af borgernes store plejebehov. Dette hænger sammen med, at borgerne oplever, at der er betydningsfulde kvaliteter forbundet med at bo i eget hjem, og at disse langt overskygger de få begrænsninger, som borgerne kan pege på ved eget hjem.

7 Side 7. Borgerne oplever, at deres prioriteter ikke kan indfries på et ældrecenter, og derudover kan det være en økonomisk barriere for nogle borgere, hvis et ældrecenter skulle blive aktuelt. Interview med beboere på ældrecentrene I forbindelse med arbejdet med Udviklingsplanen for ældrecentrene blev der i efteråret 2016 gennemført en række fokusgruppeinterviews med blandt andet beboere på ældrecentrene. Et sammendrag af interviewet med beboerne fremgår af bilag 11. Beboerne udtrykker i interviewet generelt tilfredshed med forholdene på ældrecentrene. De er også meget tilfredse med personalet, men mener, at de har for lidt tid til at hjælpe og deltage i aktiviteter og samvær. Det er væsentligt for beboerne, at den tidligere livsstil så vidt muligt kan leves i ældrecentrene - det gælder for eksempel i forhold til den personlige hygiejne, interesser, vin til maden m.m. Inspirationsturen Den 18. juni 2018 blev der afholdt inspirationstur for SÆH-udvalget og Ældrerådet (som tilsammen udgør den politiske følgegruppe), den administrative styregruppe for plejeboligplanen samt planlægningsgruppen af inspirationsturen. Turen gik til Hospice Djursland og Håndværkerforeningens plejehjem (profilplejehjem for fag og håndværk). Formålet med inspirationsturen var at få inspiration og nye input, som kan bruges i forbindelse med det videre arbejde med den nye plejeboligplan. I det følgende forelægges SÆH-udvalget en opsamling på input fra inspirationsturen. Opsamling på input fra inspirationsturen På inspirationsturen havde deltagerne mulighed for at notere, hvilke input, som de tager med sig fra de to besøg. En opsamling på disse input fremgår af bilag 12. Derudover er der udarbejdet en samling af inspirationsfotos fra inspirationsturen (se bilag 13), som kan anvendes i det videre arbejde med plejeboligplanen. Konference om "Fremtidens ældre i fremtidens plejeboliger" I forbindelse med plejeboligplanen afholdes der en konference den 31. august Formålet med konferencen er, at SÆH-udvalget ønsker at invitere forskellige repræsentanter til dialog samt at få nye input til det videre arbejde med plejeboligplanen.

8 De inviterede deltagere er: Byrådet, Ældrerådet, repræsentanter fra bruger- og pårørenderåd på ældrecentrene, frivillige aktører, sektor-med Sundhed/Ældre, ledelsesrepræsentanter, personalerepræsentanter samt den administrative styregruppe for plejeboligplanen. Side 8. Der er inviteret tre eksterne oplægsholdere til konferencen, som hver især har deres viden og input til temaet om "Fremtidens ældre i fremtidens plejeboliger". Derudover rummer konferencen præsentationer af det foreløbige arbejde med plejeboligplanen og af s pilotprojekt Lundgården Demensby. Forslag til konferencens samlede program fremgår af bilag 14. Forslag til tidsplan for det videre arbejde Af bilag 15 fremgår forslag til tidsplan for det videre arbejde med plejeboligplanen. Forvaltningen foreslår, at SÆH-udvalget på mødet 19. september 2018 behandler den endelige beregning af sammenhængen mellem enhedsomkostninger og antal pladser på ældrecentrene. Derudover drøfter SÆH-udvalget på samme møde principper for plejeboligstrukturen for 2030 samt, hvordan dialogen og input fra konferencen skal indgå i det videre arbejde med plejeboligplanen. I oktober 2018 afholdes møde i den politiske følgegruppe bestående af SÆHudvalget og Ældrerådet. Der lægges op til, at udviklingen af den endelige plan foregår i perioden oktober 2018-januar Derefter vil der være en høring af planen inden den behandles af Byrådet i marts Lovgrundlag Lov om social service 192 a vedrørende, at Kommunalbestyrelsen skal tilbyde ældre, der har særligt behov for en plads på et plejehjem jf. 192, eller for en almen plejebolig, jf. 5, stk. 2, i lov om almene boliger mv., en sådan plads eller bolig senest 2 måneder efter optagelse på en venteliste. Lov om almene boliger 105 vedrørende, at Kommunalbestyrelsen drager omsorg for, at der i nødvendigt omfang tilvejebringes almene ældreboliger, der kan udlejes til ældre og personer med handicap, som har særligt behov for sådanne boliger. Økonomi

9 Der er afsat 24 mio. kr. i på investeringsoversigten til implementering af plejeboligplan Side 9. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag: 1. KLKs bidrag til plejeboligplan Tomgang plejeboliger graf uge Foreløbigt overslag over sammenhængen mellem enhedsomkostninger og ældrecentres størrelse 4. Opdateret boligplan for SÆH-området 5. Analyse af søgemønstre til eksisterende ældrecentre 6. Ældreboligernes geografiske placering 7. Ældreboliger og ældrecentre indenfor samme bygningsmæssige ramme 8. Budget- og normeringsmodel s plejecentre 9. Notat vedrørende midlertidig anden brug af plejeboliger 10. Interviewundersøgelse med borgere i hjemmeplejen 11. Sammendrag af interview med beboere på ældrecentrene 12. Opsamling på input fra inspirationsturen, 18. juni Inspirationsfotos fra inspirationsturen, 18. juni Forslag til program til konferencen 15. Forslag til tidsplan for det videre arbejde med plejeboligplan 2030 Direktøren for Sundhed, Ældre og Handicap indstiller, at Sundheds-, Ældre og Handicapudvalget drøfter o den samlede status på de udarbejdede materialer i forbindelse med plejeboligplanen. o foreløbigt overslag over sammenhængen mellem enhedsomkostninger og ældrecentres størrelse. o opsamling på input fra inspirationsturen. at Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget godkender o forslag til program til konferencen. o tidsplan for det videre arbejde med plejeboligplanen.

10 Beslutning SÆH-udvalget drøftede statusmaterialet. Side 10. SÆH-udvalget ønsker fortsat at afsøge inspiration fx ved besøg på det nye demensplejehjem i Aalborg kommune. SÆH-udvalget godkendte program til konferencen i august og tidsplanen for det videre forløb. SÆH-udvalget ønsker at forvaltningen belyser eksempler på principper der kan være i spil med henblik på SÆH-udvalgets møde den 19. september, hvor udvalget skal drøfte og eventuel fastlægge de overordnede principper for plejeboligstrukturen Helmuth Zickert deltog ikke i mødet Ø Kriterier for tilskud til julehjælp ( 18-puljen) Resumé Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget besluttede på sit møde den 9. maj 2018, at forvaltningen skulle udarbejde et forslag til, hvordan nuværende tildelingskriterier for tilskud til julehjælp 18 kan suppleres med en form for egeneller anden finansiering. Forslag til supplerende tildelingskriterie forelægges udvalget. Sagsfremstilling yder støtte til frivilligt socialt arbejde gennem 18-puljen. Den 15. september er der frist for 18-ansøgninger til 3. tildelingsrunde til donationer til julehjælp for indeværende år. SÆH-udvalget afsætter hvert år kr. til julehjælp. For at komme i betragtning til tilskud fra 18-puljen er der en række kriterier og retningslinjer, som ansøgere skal leve op til. Forvaltningens vurdering af 18- ansøgninger foretages med udgangspunkt i administrationsgrundlaget for tildeling af 18-midler (se bilag 1).

11 Julehjælp vedrører tilskud til afholdelse af juleaften og støtte til indkøb af julepakker med dagligvarer til julen målrettet bl.a. ensomme eller udsatte familier med børn fra. Side 11. Forvaltningen foreslår at følgende kriterie skal være en forudsætning for tildeling af tilskud fra s 18-pulje til julehjælp: Ansøgere skal supplere tilskud fra s 18-pulje med en anden finansiering på minimum 25 % af det ansøgte beløb. Lovgrundlag Servicelovens 18, stk. 2 vedrører, at der årligt skal afsættes et beløb til støtte til frivilligt socialt arbejde. Økonomi I budgetrammen for 18-puljen er der afsat en økonomisk ramme på kr. til julehjælp. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag: 1. Administrationsgrundlag for tildeling af 18-midler Direktøren for Sundhed, Ældre og Handicap indstiller, at Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget godkender forslag til nye tildelingskriterier for tilskud til julehjælp. Beslutning SÆH-udvalget godkendte forslaget til nye tildelingskriterier for julehjælp. Helmuth Zickert deltog ikke i mødet.

12 Ø Side Ansøgning af Pulje til nedbringelse af sygefravær i ældreplejen Resumé Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget orienteres om, at forvaltningen har indsendt ansøgning til "Pulje til nedbringelse af sygefraværet i ældreplejen". Sagsfremstilling Der er med Finansloven for 2018 afsat en ansøgningspulje "Pulje til nedbringelse af sygefravær i ældreplejen", som administreres af Styrelsen for arbejdsmarked og rekruttering. Målgruppen for puljen er ansatte i ældreplejen og har til formål at forebygge sygefravær og begrænse længden af sygemeldinger i ældreplejen. Der er afsat 10 mio. kr. i 2018 og 20 mio. kr. årligt i perioden Indsatsmodellen for projektet bygger på, at kommunen som henholdsvis arbejdsgiver indenfor ældreplejen og aktør indenfor fastholdelse, med fordel kan sammentænke forebyggelse og beskæftigelsesområdet i indsatsten for at nedbringe sygefraværet i ældreplejen. På udvalgsmødet den 7. februar 2018 blev udvalget orienteret om, at forvaltningen ville lægge en ansøgning ind til puljen. Vedlagt i bilag findes den ansøgning SÆH-forvaltningen har indsendt den 1. juni 2018, med projekttitlen "Sygefravær - op på næste niveau og ned med fraværet". Projektet er sat til at løbe fra oktober 2018 til og med 3. kvartal Baggrunden for ansøgningen En komparativ undersøgelse udarbejdet af det nationale forsknings- og analysecenter for Velværd (VIVE) viser, at social- og sundhedspersonalet i i 2016 havde et sygefravær på 16,7 dagsværk pr. medarbejder.

13 Side 13. Fravær i dagsværk 2016: Gennemsnit alle kommuner Alle ansatte 11,1 12 Administrativt personale 6,5 8,3 Social- og sundhedspersonale 16,7 15,8 Sammenlignet med sygefraværet på landsplan var sygefraværet for social- og sundhedspersonalet i over gennemsnittet, såvel som betydeligt højere end sygefraværet for det administrative personale i kommunen. Projektet Kommuner, som får tilskud fra puljen, skal lave en analyse af sygefraværet i egen ældrepleje og med afsæt heri udarbejde en strategi til at forebygge og afkorte sygefravær i ældreplejen. s projekt vil i dets analyse og strategiarbejde tage udgangspunkt i at styrke allerede eksisterende tiltag, herunder blandt andet tiltaget "Tidlig Indsats", som er et samarbejde mellem kommunen og Jobcentret. Projektet vil arbejde ud fra IGLO-princippet (Individ, Gruppe, Ledelse, Organisation), hvorfor der både arbejdes med individuelle tiltag, såvel som med tiltag rettet mod grupper/organisationen, med fokus på blandt andet arbejdsmiljø og arbejdskultur. Derudover rettes ligeledes fokus på samarbejdet mellem ledere, tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter og deres respektive roller i forhold til håndtering af sygefravær (se bilag for en beskrivelse af alle projektets indsatsområder). Et gennemgående fokuspunkt for projektet vil desuden være det længerevarende sygefravær, da det netop er her har oplevet en stigning. Projektets overordnede mål er at nedsætte sygefraværet i ældreplejen med 2,5 dagsværk pr. medarbejder i projektperioden. Personale Projektet vil omfatte alle ansatte på ældrecentrene og i hjemme- og sygeplejen i. Der vil blive nedsat henholdsvis en følgegruppe og en projektgruppe, mens afdelingen "Arbejdsmiljø og MED" indgår med konsulentaktiviteter.

14 SÆH-udvalget vil løbende gennem projektperioden blive orienteret ved strategiske milepæle og om udviklingen af fraværet i projektperioden. Side 14. Lovgrundlag FL Økonomi Der søges i: Den samlede puljeansøgning ligger på ,42 kr. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger Bilag 1. Ansøgning Direktøren for Sundhed, Ældre og Handicap indstiller, at Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget tager orienteringen til efterretning. Beslutning SÆH-udvalget tog orienteringen til efterretning. Helmuth Zickert deltog ikke i mødet.

15 Side G Revision af vedtægter for bruger- og pårørenderåd ved kommunens ældrecentre Resumé Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget forelægges forslag til reviderede vedtægter for bruger- og pårørenderåd ved kommunens ældrecentre. Sagsfremstilling Bruger- og pårørenderådene ved s ældrecentre fungerer som talerør for beboere og pårørende på kommunens ældrecentre overfor ældrecentrenes ledelse og medarbejdere. Derigennem understøtter bruger- og pårørenderådene, at det enkelte ældrecenter er et attraktivt tilbud til borgere, der ikke længere kan klare sig i eget hjem. Vedtægterne for bruger- og pårørenderåd ved s ældrecentre blev udarbejdet i 2007 og er ikke sidenhen blevet revideret. På den baggrund besluttede Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget (SÆH-udvalget) den 13. juni 2017, at forvaltningen, i dialog med bruger- og pårørenderådene, udarbejder forslag til reviderede vedtægter for bruger- og pårørenderådene ved kommunens ældrecentre, samt at der arrangeres et dialogmøde mellem SÆH-udvalget og repræsentanter for bruger- og pårørenderådene (se bilag 1). Revidering af vedtægter Forvaltningen har udarbejdet forslag til reviderede vedtægter for bruger- og pårørenderåd ved kommunens ældrecentre. Forslaget fremgår af bilag 2. Ændringsforslag i forhold til de gældende vedtægter fremgår med henholdsvis overstregning (slettet tekst) og rød skrift (ny tekst). Ændringsforslagene omfatter blandt andet: Ny beskrivelse af bruger- og pårørenderådenes formål. Forslaget afspejler visionen for Udviklingsplan for ældrecentrene omhandlende, at ældrecentrene skal være et godt sted at bo, et godt sted at gæste og et godt sted at arbejde. Opdeling af bruger- og pårørenderådenes formål og arbejdsområder, herunder at bruger- og pårørenderådene er blevet høringspart i forbindelse med de uanmeldte tilsynsbesøg på ældrecentrene.

16 Opdatering og konkretisering af bruger- og pårørenderådenes omfang og sammensætning. Konkretiseret beskrivelse af valg til bruger- og pårørenderådene. Sproglig præcisering i overensstemmelse med de gældende vedtægter for møder og forretningsorden. Side 16. Ændringsforslagene er ikke forelagt bruger- og pårørenderådene. Fællesmøde mellem SÆH-udvalget og bruger- og pårørenderådene I de gældende vedtægter er anført, at der årligt afholdes et fællesmøde mellem SÆH-udvalget og to repræsentanter fra bruger- og pårørenderådene. Praksis har dog udviklet sig således, at der ikke har været afholdt fællesmøde siden SÆH-udvalget bedes overveje, hvorvidt der er behov for at genoptage de årlige fællesmøder. I henhold hertil gør forvaltningen opmærksom på følgende: Bruger- og pårørenderådenes primære opgave er at medvirke til at styrke dialogen og samarbejdet mellem brugere, pårørende, medarbejdere og ledelse på et specifikt ældrecenter. Bruger- og pårørenderådene er blevet høringspart ved afrapporteringen af uanmeldte tilsynsbesøg. Dermed har de mulighed for at viderebringe deres oplevelse af forholdene på ældrecentrene til SÆH-udvalget. Gennem en årrække er der blevet afholdt et årligt dialogmøde mellem Ældrerådet og repræsentanter fra bruger- og pårørenderådene, hvor bruger- og pårørenderådene har mulighed for at indgå i dialog med Ældrerådet om forholdene på ældrecentrene. Dialogmøderne har overordnet samme indhold, som fællesmøderne mellem bruger- og pårørenderådene og SÆH-udvalget skal have jævnfør de gældende vedtægter. Dialogmøderne mellem bruger- og pårørenderådene og Ældrerådet afholdes efter 3, stk. 5 i vedtægterne for Hjørring Kommunes Ældreråd (der er godkendt i byrådet den 21. marts 2018), hvoraf det fremgår, at Ældrerådet skal holde sig orienteret om de ældres levevilkår i kommunen og om deres ønsker og behov. Dialogmøderne fremgår derfor ikke af bruger- og pårørenderådenes vedtægter. Hvis SÆH-udvalget ønsker at genoptage de årlige fællesmøder, bedes udvalget tage stilling til hvilket indhold, fællesmøderne skal have.

17 Lovgrundlag Siden 2010 har det været frivililgt for at beslutte, om der skal være bruger- og pårørenderåd tilknyttet kommunens ældrecentre. Side 17. Økonomi Ingen bemærkning. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkning. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkning. Bilag 1. SÆH-udvalgets beslutning 13. juni Forslag til reviderede vedtægter for bruger- og pårørenderåd ved Hjørring Kommunes ældrecentre Direktøren for Sundhed, Ældre og Handicap indstiller, at Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget tager stilling til, hvorvidt de årlige fællesmøder mellem SÆH-udvalget og bruger- og pårørenderådene skal genoptages og i så fald hvilket indhold, fællesmøderne skal have sender forslag til reviderede vedtægter for bruger- og pårørenderåd ved s ældrecentre til skriftlig høring i ældrecentrenes bruger- og pårørenderåd. Historik Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget , 20. juni 2018, pkt. 5: Punktet blev udsat til udvalgsmødet d.. Chelina Bagger og Helmuth Zickert deltog ikke i mødet. Beslutning SÆH-udvalget besluttede at sende udkast til reviderede vedtægter i høring i bruger-pårørenderådene. SÆH-udvalget vil afvente behandlingen af de

18 indkomne høringssvar før udvalget tager stilling til om det årlige møde mellem repræsentanter fra bruger-pårørenderådet og SÆH-udvalget skal genoptages. Side 18. Helmuth Zickert deltog ikke i mødet.

19 Side Ø Prioritering af anlægsrammer for 2018 Resumé Der fremsættes forslag om prioritering af Vedligeholdelsesrammerne for Ældreog Sundhed-Handicap (servicearealer) for Sagsfremstilling Byrådet frigav 31. januar 2018 rådighedsbeløb på henholdsvis 3,900 mio. og 2,700 mio. kr. til Vedligeholdelsesrammerne for Ældre og Sundhed-Handicap (servicearealer) for SÆH-udvalget prioriterede 7. marts 2018 vedligeholdelses- og anlægsprojekter for henholdsvis 2,178 og 2,140 mio. kr. og restbevillingen udgør derfor henholdsvis 1,722 og 0,560 mio. kr. SÆH-forvaltningen har i samarbejde med Teknik- og Miljøforvaltningen udarbejdet nedenstående forslag til prioritering af Vedligeholdelsesrammerne for Ældre og Sundhed-Handicap for 2018: VEDLIGEHOLDELSESRAMME ÆLDRE: Vikingebanke - Forbedring af lysforhold, hævesænke skriveborde mm. Boligdel (mio. kr.) SÆH-del (mio. kr.) 0,100 Vesterlund - Renovering af lokaler 0,500 Skovgården - Renovering af lokaler 0,163 Lundgården - Demenssikring 0,284 Ålborgvej 94B - Uforudsete udgifter 0,330 1,377 VEDLIGEHOLDELSESRAMME SUNDHED-HANDICAP:

20 Boligdel (mio. kr.) SÆH-del (mio. kr.) Vester Thirup - Omprioritering -0,370 Poulstruplund - Udskiftning af døre i kælder 0,230 Bøjen i Hirtshals - Afrensning og maling af loft. Nyasfaltering ved indgang 0,025 Det Røde Hus - Reparetion af tag 0,122 Poulstruplund - Istandsættelse af lokaler 0,064 Lunden - Udskiftning af bordplader 0,074 Nordjyllands Beskyttede Værksted - Reparetion af kloak -Asfalt/kørelag mm. APV Aage Holms Vej - Udskiftning af vaskemaskiner Sundhedscenter Hjørring - Ventilation (APV) samt udskiftning af punkterede ruder 0,017 0,028 0,230 0,052 0,472 Side 20. Lovgrundlag Lov om Kommuners styrelse. Økonomi Vedligeholdelsesrammen for ældreområdet udgør efter 1. runde prioritering 1,722 mio. kr., imens vedligeholdelsesrammen for sundheds- og handicapområdet udgør 0,560 mio, kr. Godkendes ovenstående forslag til prioritering af vedligeholdelses- og anlægsprojekter for henholdsvis 1,377 og 0,472 mio. kr., vil restbevillingen

21 herefter udgøre henholdsvis 0,345 og 0,088 mio. kr. Disse forventes at blive prioriteret ved tredje runde i 3. kvartal Side 21. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. BILAG: 1. Uddybende beskrivelse af projekter for Ældre 2. Uddybende beskrivelse af projekter for Sundhed-Handicap Direktøren for Sundhed, Ældre og Handicap indstiller, at Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget prioriterer ovenstående vedligeholdelsesprojekter idet rådighedsbeløbene tidligere er frigivet af Byrådet. Beslutning SÆH-udvalget godkendte de indstillede projekter og finansieringen. Helmuth Zickert deltog ikke i mødet.

22 Side G Tilkøb af socialpædagogisk ledsagelse under ferie Resumé På baggrund af ny lovgivning forelægges Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget forslag om, at døgntilbud i kan tilbyde deres beboere tilkøb af socialpædagogisk ledsagelse under ferie. Sagsfremstilling 1. januar 2018 trådte 'Lov om tilkøb af socialpædagogisk ledsagelse under ferie' (tilkøbsloven) i kraft. Loven har til formål at sikre, at visse kommunale og regionale døgntilbud kan tilbyde tilkøb af socialpædagogisk ledsagelse under ferie til døgntilbuddets beboere. Specifikt er tilkøbsordningen målrettet beboere over 18 år i døgntilbud, der har betydelig nedsat psykisk funktionsevne. Derudover skal beboeren være visiteret til socialpædagogisk bistand efter servicelovens 85, som leveres af døgntilbuddet. Tilkøb af socialpædagogisk ledsagelse efter tilkøbsloven er et supplement til den visiterede ydelse efter serviceloven 85, herunder også den eventuelle socialpædagogiske ledsagelse til ture og ferier, som måtte ligge i visitationen. Kun døgntilbud omfattet af socialtilsynslovens 4, stk.1, nr. 2 og 3 kan levere socialpædagogisk ledsagelse under ferie. Dette for at sikre, at tilbuddet har den fornødne kvalitet. Døgntilbuddets ledelse har ansvaret for, at rejsen kan gennemføres efter gældende lovgivning. De lovgivningsmæssige kriterier for tilbuddet Beboeren skal selv tage initiativ til ferien, men pårørendes eller en værges vurdering af beboerens ønske om tilkøb skal vægtes højt i beslutningen. Det er frivilligt for det enkelte døgntilbud, om det ønsker at tilbyde beboerne tilkøb og det er op til døgntilbuddene selv at tilrettelægge tilkøbsordningen.

23 Feriens ophold skal være af minimum 1 døgns varighed og der er ikke sat en øvre grænse for, hvor længe ferien kan vare. Ferien kan finde sted både i Danmark og i udlandet. Side 23. Ydelsen vil afhænge af beboerens funktionsniveau og kan derfor variere fra begrænset hjælp fra én ledsager til omfattende hjælp fra flere ledsagere. De medarbejdere, som botilbuddet kan anvende til at løse tilkøbsopgaven afgrænses til medarbejdere, som i forvejen er ansat til blandt andet at yde socialpædagogisk bistand i døgntilbuddet. Døgntilbuddets ledelse skal sikre, at ledsagelsen sker på ansvarlig vis for alle involverede og at botilbuddets normale drift kan opretholdes. Døgnstilbud, der sælger socialpædagogisk ledsagelse efter tilkøbsloven, skal holde døgntilbuddets indtægter og omkostninger til tilkøb adskilt fra døgntilbuddets øvrige indtægter og udgifter. Derudover gælder, at døgntilbuddene ikke må opnå en økonomisk fortjeneste på tilkøbsydelser eller opkræve en lavere pris, end omkostningerne til leveringen af tilkøbsydelsen kan begrunde. Beboeren har ikke mulighed for at klage over beslutninger om at levere eller ikke levere socialpædagogisk ledsagelse efter tilkøbsloven. Ligeledes vil beboeren ikke kunne klage over de vilkår som ledsagelsen sker under. Dette skal afklares gennem dialog med døgntilbuddet. Beboeren vil i nogle tilfælde kunne klage over mangelfuld levering af tilkøbt socialpædagogisk ledsagelse med hjemmel i forbrugerklageloven. Handicaprådets høringssvar Handicaprådet er på mødet den 21. juni 2018 blevet forelagt forslag om, at bestemte døgntilbud i kan tilbyde deres beboere socialpædagogisk ledsagelse under ferie efter tilkøbsloven Handicaprådets høringssvar samt forvaltningens eventuelle bemærkninger eftersendes til Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget. Lovgrundlag Tilkøbsloven 1-15

24 Økonomi Beboeren skal selv betale alle udgifter til ledsagelse, hvormed ordningen er udgiftsneutral for. Side 24. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Direktøren for Sundhed, Ældre og Handicap indstiller, at Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget godkender forslaget. Beslutning SÆH-udvalget godkendte indstillingen. Louise Bilde Hvelplund kunne ikke gå ind for forslaget. Helmuth Zickert deltog ikke i mødet.

25 Side S Drøftelse af den midlertidige lukning af visitationen til Havbakken Resumé Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget ønsker en drøftelse af Byrådets beslutning om den midlertidige lukning af visitationen til Havbakken. Sagsfremstilling På udvalgsmødet 20. juni 2018 besluttede Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget (SÆH-udvalget), at de ønsker en drøftelse af Byrådets beslutning fra den 30. maj 2018 vedrørende, at visitationen til Havbakken indstilles med øjeblikkelig virkning. Lovgrundlag Ingen bemærkninger. Økonomi Ingen bemærkninger. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Direktøren for Sundhed, Ældre og Handicap indstiller, at Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget drøfter Byrådets beslutning om, at visitationen til Havbakken indstilles.

26 Beslutning Side 26. SÆH-udvalget drøftede Byrådets beslutning om midlertidig at stoppe visitationen til Havbakken. SÆH-udvalget besluttede at anbefale Byrådet at det midlertidige stop for visitation til Havbakken ophæves, så alle plejecentre, der er i spil i de kommende budgetdrøftelser, stilles lige. Helmuth Zickert deltog ikke i mødet.

27 Side G Orientering for Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Udvalgsformanden Udvalgsmedlemmerne Direktøren Forvaltningen orienterede om midlertidige udfordringer med budgettet på Hjemmeplejen-Sygeplejen og de tiltag ledelsen nu sætter i værk. Helmuth Zickert deltog ikke i mødet.

28 Side 28. Underskrifter Per Møller Chelina Bagger Michael Harritslev Ivan Leth Helmuth Zickert Claus Mørkbak Højrup Lone Olsen Dan Andersen Louise Bilde Hvelplund

29 Side 29.

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: 27.00.00-P00-2-16

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:00 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke

Læs mere

DREJEBOG. for den videre proces med plejeboligplan 2030

DREJEBOG. for den videre proces med plejeboligplan 2030 DREJEBOG for den videre proces med plejeboligplan 2030 Tidspunkt Hvornår? Aktivitet Hvad? 11. april 2018 Gennemgang af eksisterende budget- og normeringsmodel for Formål Hvorfor? Give indblik i Hjørring

Læs mere

DREJEBOG. for den videre proces med plejeboligplan 2030

DREJEBOG. for den videre proces med plejeboligplan 2030 DREJEBOG for den videre proces med plejeboligplan 2030 Tidspunkt Hvornår? Aktivitet Hvad? 11. april 2018 Gennemgang af eksisterende budget- og normeringsmodel for Formål Hvorfor? Give indblik i Hjørring

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet 4. marts 2019 Side 1. Mødedato: 4. marts 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Lene Smidstrup og Mogens

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 319 Fraværende: Peter Duetoft

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 10:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Rådhuset, Lokale 428 Fraværende:

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:40 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben referat Ældrerådet

Åben referat Ældrerådet Åben referat Ældrerådet Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Lundgården, Stadionvej, 9760 Vrå Fraværende:

Læs mere

Skitse til modeller for fremtidig plejeboligstruktur

Skitse til modeller for fremtidig plejeboligstruktur Skitse til modeller for fremtidig plejeboligstruktur I det følgende præsenteres skitser for modeller for fremtidig plejeboligstruktur, hvis der fokuseres på henholdsvis: 1. Driftsøkonomi og kvalitet (princip

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 14:15 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:30 Mødet afsluttet: kl. 15:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune 15. maj 2019 Side 1. Mødedato: 15. maj 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10.00 Mødested: Møde med SÆH-udvalg -

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Centralkøkkenet - M. P. Koefoeds Vej 1, 9800 Hjørring Fraværende:

Læs mere

Åben tillægsreferat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsreferat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsreferat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Ansøgning

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke Fraværende:

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: 27.36.00-K09-2-17 1. Årsrapport - tilsyn med hjemmeplejen

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale B - 6 sal - Jobcentret - benyt indgang v/ydelseskontoret Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:45 Mødested: R-122 Fraværende: Carsten Møller Nielsen Følgende sager behandles: Pkt. Tekst

Læs mere

Høringssvar fra bruger- og pårørenderådene vedrørende forslag til reviderede vedtægter for bruger- og pårørenderåd ved Hjørring Kommunes ældrecentre

Høringssvar fra bruger- og pårørenderådene vedrørende forslag til reviderede vedtægter for bruger- og pårørenderåd ved Hjørring Kommunes ældrecentre Høringssvar fra bruger- og pårørenderådene vedrørende forslag til reviderede vedtægter for bruger- og pårørenderåd ved Hjørring Kommunes ældrecentre Høringssvar Bålhøj De nye vedtægter drøftes, og brugerpårørende

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:00 Mødet afsluttet: kl. 12:50 Mødested: Rådhuset, Lokale 319 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 17:25 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Åben tillægsreferat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsreferat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsreferat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 6 Høring

Læs mere

Velfærdsudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl i Nordhøj, Skibby

Velfærdsudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl i Nordhøj, Skibby Velfærdsudvalget Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl. 08.30 i Nordhøj, Skibby Mødet slut kl. 11.40 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-329 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst

Læs mere

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6 Velfærdsudvalget Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl. 08.30 i F 6 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten Skovgaard (V) Susanne Bettina

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:10 Mødested: Nordsøcentret, Hirtshals

Læs mere

Botilbud. Kvalitetsstandarder. Handicap og Psykiatri

Botilbud. Kvalitetsstandarder. Handicap og Psykiatri Botilbud Kvalitetsstandarder Handicap og Psykiatri Denne kvalitetsstandard gælder for botilbud inden for Handicap og Psykiatri i Favrskov Kommune. Den indeholder information til dig som borger om de tilbud

Læs mere

REFERAT BORGER & SUNDHEDSUDVALGET. den i Borgmesterens Mødeværelse

REFERAT BORGER & SUNDHEDSUDVALGET. den i Borgmesterens Mødeværelse REFERAT BORGER & SUNDHEDSUDVALGET den 30.03.2009 i Borgmesterens Mødeværelse Afbud Finn Lambek (A) SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Handicapanalysen - analyse af kvalitetsstandarder på handicapområdet...

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 21.02.2008 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Arne Krydsfeldt mødte kl. 16.40 og deltog derfor ikke fuldt ud i behandlingen

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ungesekretariatet,

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Referat Social- og Sundhedsudvalget Tid Onsdag den 8. januar 2014 kl. 16:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 13/30939 Overordnet introduktion til

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Referat fra ekstraordinært møde i. Udvalget for Social og Sundhed

Referat fra ekstraordinært møde i. Udvalget for Social og Sundhed Referat fra ekstraordinært møde i Udvalget for Social og Sundhed Mødedato: Mandag den 10. februar 2014 Mødetidspunkt: 14:00-16:00 Mødested: Jobs 3 Deltagere: Fraværende: Referent: Thyge Nielsen, Ingvard

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 15:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Afbud fra

Læs mere

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg.

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg. Referat fra mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 10. oktober 2011 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 17.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 86 Økonomirapport 2011 87 Opfølgning

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 10:00 Mødet afsluttet: kl. 11:45 Mødested: Køkkenområdet, M. P. Koefoeds

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Afbud:

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 14:35 Mødested: Rådhuset, Lokale 428 Fraværende: Erik Vadsager

Læs mere

Handicaprådet DAGSORDEN

Handicaprådet DAGSORDEN Handicaprådet DAGSORDEN Sted: Mødelokale 4, rådhuset Dato: Onsdag den 16. januar 2019 Start kl.: 15:00 Slut kl.: 17:30 Medlemmer: Kaj Aagaard Alice Brask Peter Hjulmand Winnie Joan Åkesson Kåre Lehmann

Læs mere

ADMINISTRATIONSGRUNDLAG for tildeling af 18-midler til frivilligt socialt arbejde

ADMINISTRATIONSGRUNDLAG for tildeling af 18-midler til frivilligt socialt arbejde ADMINISTRATIONSGRUNDLAG for tildeling af 18-midler til frivilligt socialt arbejde 18-puljen I Servicelovens 18 pålægges kommunen at yde økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde. Hjørring Kommune

Læs mere

Tilkøb af socialpædagogisk ledsagelse under ferie og Revision af servicelovens voksenbestemmelser

Tilkøb af socialpædagogisk ledsagelse under ferie og Revision af servicelovens voksenbestemmelser Tilkøb af socialpædagogisk ledsagelse under ferie og Revision af servicelovens voksenbestemmelser Laura Brogaard Poulsen, fuldmægtig Tina Hansen, chefkonsulent Tilkøb af socialpædagogisk ledsagelse under

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Kim

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Mødelokale 469, 4. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Referat Social- og Sundhedsudvalget Tid Onsdag den 5. marts 2014 kl. 16:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 11/40589 Sundhedspolitik 'Sammen om

Læs mere

Åben referat Ældrerådet

Åben referat Ældrerådet Åben referat Ældrerådet Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Mødedeltagere

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 27.08.2007 kl. 16:00 Munkebo Rådhus - stort mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 36. Sager og skrivelser til orientering...

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. 11:35 Mødested: R-329 - Høringsmøde Budget Fraværende: Bodil Kjær Bemærkninger

Læs mere

Dagsorden til møde i Socialudvalget

Dagsorden til møde i Socialudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Socialudvalget Mødetidspunkt 27-01-2016 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Socialudvalget 27-01-2016 17:00 1 (Åben) Kommissorium for opgaveudvalg

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. februar 2007 Kl. 16.00 Munkebo Rådhus, Kantinen Tilgår pressen Fraværende: Side 1 Jan Johansen og Lykke Krapalis ankom kl. 16.50

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE. Referat. Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00. Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov

KERTEMINDE KOMMUNE. Referat. Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00. Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov KERTEMINDE KOMMUNE Referat af Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00 Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov Tilgår pressen Fraværende: Else Møller forlod mødet kl. 18.15

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:45 Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt.

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 14:15 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 18:45 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:50 Mødested:

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. 20:00 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

Åben referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: 5. sal, JC-mødelokale,

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: 01.11.00-P00-1-14

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 14. april 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, Lokale K2

Åbent møde for Ældrerådets møde den 14. april 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, Lokale K2 Åbent møde for Ældrerådets møde den 14. april 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, Lokale K2 Indholdsfortegnelse 021. Meddelelser 45 022. Analyse sygepleje og hjemmepleje - konsulentfirmaet Incitare

Læs mere

Nøgletal til SÆH-udvalget 2. kvartal 2017

Nøgletal til SÆH-udvalget 2. kvartal 2017 Nøgletal til SÆH-udvalget 2. kvartal 2017 Indhold Serviceniveau... 2 Ventetid myndighed Ældre... 3 Ventetid genoptræningsplaner... 5 Budgetstrategi... 6 Styrket borgerkontakt... 7 Tomgang Ældrecentre...

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:00 Mødet afsluttet: kl. 13:00 Mødested: Rådhuset, Lokale 319 Fraværende:

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 5 TORSDAG DEN 26. APRIL 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 26. april 2007 Side: 31 Fraværende:

Læs mere

Overordnede vedtægter for. bruger- og pårørenderåd. i Handicapområdet i Brønderslev Kommune

Overordnede vedtægter for. bruger- og pårørenderåd. i Handicapområdet i Brønderslev Kommune Lovgrundlaget for brugerinddragelse ifølge Lov om Social Service afsnit 3: 16. Kommunalbestyrelsen skal sørge for, at brugerne af tilbud efter denne lov får mulighed for at få indflydelse på tilrettelæggelsen

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Dana Cup Academi, Børge

Læs mere

Åben dagsorden Handicaprådet Handicapsekretariatet

Åben dagsorden Handicaprådet Handicapsekretariatet Åben dagsorden Handicaprådet Handicapsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, lokale 122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt.

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Budgetstrategi Budget Januar 2018

Budgetstrategi Budget Januar 2018 Budgetstrategi Budget 2019-22 Januar 2018 Indholdsfortegnelse Budgetstrategi 2019-22 2 Fase 1: Forberedelse og idégenerering 3 Forårsseminar den 20-21. april 2018 4 Fase 2: Fagudvalgenes budgetproces 5

Læs mere

Møde 26. februar 2018 kl. 13:00 i Mødelokale 6 - bag kantinen

Møde 26. februar 2018 kl. 13:00 i Mødelokale 6 - bag kantinen Ældrerådet Referat Møde 26. februar 2018 kl. 13:00 i Mødelokale 6 - bag kantinen Pkt. Tekst Side 10 Godkendelse af referat fra møde den 30. januar 2018 1 11 Retningslinjer for udbetaling af diæter m.v.

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: 13. januar 2015 Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Lars Jørn Lind Jakobsen Bemærkninger Følgende sager

Læs mere

Ekstraordinært møde. Dato 26. august Tid 14:00. Sted Mødelokale 0.27 NB. Stedfortræder

Ekstraordinært møde. Dato 26. august Tid 14:00. Sted Mødelokale 0.27 NB. Stedfortræder Referat Socialudvalget Ekstraordinært møde Dato 26. august 2011 Tid 14:00 Sted Mødelokale 0.27 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Peter E. Nielsen (C) - Formand John Christensen (V) Birgit S.

Læs mere

Kapitel 1. Generelle rammer

Kapitel 1. Generelle rammer Side 2 Kapitel 1 Generelle rammer 1. Byrådets rammeudmelding for budgetproces 2019-2022 (godkendt i Byråd 21. marts) 2. Tidsplan for budget 2019 (godkendt i Byråd 21. marts) 3. Byrådets overordnede forudsætninger

Læs mere

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Alder Bedst - kl. 13:00-14:00 2 2 Tilskud til ombygning og indretning af plejecentre

Læs mere

Notat om etablering af friplejehjem i Nørager

Notat om etablering af friplejehjem i Nørager Notat om etablering af friplejehjem i Nørager Dette notat oplister en række opmærksomhedspunkter, såfremt der etableres et friplejehjem i Rebild. Ifølge avisomtale vil der potentielt blive bygget et friplejehjem

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 - Rådhuset Henrik Kudahl, Kirsten Højrup, Heidi

Læs mere

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 1. Orientering ved formanden... 3 2. Budgetopfølgning pr. 31. august 2007... 4 3. Mødekalender 2008...

Læs mere

Budgetmøde. Dato 21. august Tid 09:00. Sted. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende. Jørgen Tousgaard. Stedfortræder.

Budgetmøde. Dato 21. august Tid 09:00. Sted. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende. Jørgen Tousgaard. Stedfortræder. Referat Socialudvalget Budgetmøde Dato 21. august 2013 Tid 09:00 Sted ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende Jørgen Tousgaard Stedfortræder Medlemmer Peter E. Nielsen (C) - Formand John Christensen (V)

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:50 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere