Social- og Sundhedsudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Social- og Sundhedsudvalget"

Transkript

1 Referat Social- og Sundhedsudvalget kl. 16:00 Aabybro rådhus, mødelokale 77 Jammerbugt Kommune

2 Social- og Sundhedsudvalget Punkter på åbent møde: 67. Budget overslagsårene Godkendelse af midlertidig aktivitetstilbud til hjemmeboende demente3 69. Fremtidig drift af Frivillighuset Krabbens dagbeskæftigelse Embedslægeinstitutionens tilsynsrapporter for Meddelelser fra udvalgets medlemmer Meddelelser fra Forvaltningen 22 Punkter på lukket møde: Afbud: Erik Ingerslev Larsen (F) Henry Kronborg (V)

3 Social- og Sundhedsudvalget Budget overslagsårene / Jane Hvas Beslutningstema Forvaltningens oplæg til budget overslagsårene. Sagsbeskrivelse Arbejdet med budget 2009 forløber henhold til budgetproceduren. Det betyder, at fagforvaltningen i samarbejde med økonomistaben er i gang med udarbejdelsen af det teknisk/administrative budget, som ventes færdigt som planlagt d. 4. juni Samtidig er der på baggrund af Social- og Sundhedsudvalgets beslutning af 13. maj 2008 udarbejdet et revideret oplæg af målsætninger og visioner samt servicemål for politikområderne 7 og 8. Ligeledes arbejdes på udarbejdelse af forslag til omstillingspulje på 1 % af driften. For udvalgets område drejer det sig om en pulje på i alt 4,03 mio. kr. Jf. den planlagte arbejdsgang i forbindelse med budgetlægningen håndteres de relevante dokumenter som arbejdspapirer indtil de er klar til høringsrunden i august. Retsgrundlag Den kommunale styrelseslov Økonomi og finansiering Høring/borger- og brugerinvolvering Forslag til budget overslagsårene skal i høring i tidsrummet Indstilling Socialdirektøren indstiller, at Social- og Sundhedsudvalget drøfter det foreløbige udkast til budget overslagsårene for politikområderne 7 og 8 med henblik på tilkendegivelser om, hvilke områder Forvaltningen skal arbejde videre med til mødet den 24.juni Bilag: Udleveres på mødet Social- og Sundhedsudvalget den Kopier af visioner og målsætninger vedr. politikområde 7 og 8 blev udleveret på mødet.

4 Social- og Sundhedsudvalget 4 Udvalget drøftede mulige forslag til omstillingspulje, ændringsforslag og anlæg. Der ønskes oversigt over mulige udviklingsinitiativer på udvalgets område Udvalget ønsker sagen gendrøftet på næste møde Fraværende: Afbud Genbehandling 24. juni 2008 Sagsbeskrivelse Gendrøftelse af ændringsforslag mv. vedrørende budget 2009 og overslagsårene. Arbejdsdokumenter fremsendt til deltagerne. Indstilling Socialdirektøren indstiller, at udvalget drøfter omstillingspulje, ændringsforslag samt anlæg. Endvidere at udvalget pt. drøfter oversigten over mulige udviklingsinitiativer. Sagen skal endvidere behandles i udvalgets møde den 4. august 2008 med henblik på prioritering jfr. den vedtagne budgetprocedure. Social- og Sundhedsudvalget, den Udsat. Forslag til nye aktiviteter blev gennemgået. Udvalget er opmærksomme på, at der ikke er påvist finansiering af de nye forslag, men ønsker dem fremsendt til budgetbehandlingen til overvejelse i forbindelse med omstillingspuljen. Udvalget ønsker, at de områder der i foråret 2008 blev sat på "stand by" i forbindelse med en opbremsning i forhold til økonomien, skal tages med til udvalgets møde den 4. august Udvalget ønsker oplyst, hvordan der arbejdes med følgende punkter: - Salg af Pandrup Plejecenter - Toftehøj - Dosisdispensering - Sygefravær på ældreområdet - Grabowsvej efter møde med LEV Hensigtserkæring fra budget 2007 vedr. demensområdet ønskes drøftet. Fraværende: Tilbage til toppen

5 Social- og Sundhedsudvalget Godkendelse af midlertidig aktivitetstilbud til hjemmeboende demente / Kai Møller Beslutningstema Godkendelse af midlertidigt aktivitetstilbud til hjemmeboende demente. Sagsbeskrivelse Social- og Sundhedsudvalget behandlede og godkendte forslaget på møde den 5.februar 2008 pkt. 13. På møde 4.marts 2008 blev endelig behandling udsat til høringssvar og indarbejdelse af disse fra Handicapråd og Ældreråd foreligger. Retsgrundlag Lov om Social Service 79 og 84 Økonomi og finansiering Høring/borger- og brugerinvolvering Høringssvar Ældrerådet : Oplægget blev positivt modtaget, dog blev der ytret en mindre skepsis overfor hvordan den demente borger vil reagere i forbindelse med selve transporten fra bopælen til det givne aktivitetscenter. Flere ældrerådsmedlemmer ser for dem, at den forholdsvise lange transporttid i den fælles bus, hvor man stopper mange gange for at tage nye passagerer med, kan for nogle demente være medvirkende til forvirring og dermed give den demente en utryg oplevelse Høringssvar Handicaprådet : Handicaprådet kan gå ind for det fremlagte tilbud. Det forudsættes, at der arbejdes videre med langsigtede løsninger på området. Fornyet sagsbeskrivelse Med baggrund i høringsvaret fra Ældrerådet er det forvaltningens opfattelse, at den skepsis der kunne være selvfølgelig er helt relevant. Netop det synspunkt er udgangspunktet for, at det på dette område være kommunens egne chauffører der sørger for transporten af demente borgere. Dels er det de samme busser og det samme personale hver gang, og dels er der mulighed for at udvikle chaufførernes kompetence til at tackle de situationer der evt. måtte dukke op. I forslaget til midlertidig løsning er der arbejdet med 2 steder i Jammerbugt kommune for at minimere den tid som brugerne skal være i bussen.

6 Social- og Sundhedsudvalget 6 I forhold til Handicaprådets høringssvar skal forvaltningen anføre, at der er tale om en midlertidig løsning, og at forslag til en permanent ordning selvfølgelig bliver en del af det fremtidsværksted der gennemføres i april, og som skal danne baggrund for at demenspolitik. Indstilling Sundhedschefen indstiller, at Social- og Sundhedsudvalget godkender det midlertidige tilbud for hjemmeboende demente. Social- og Sundhedsudvalget, den Der ønskes en yderligere beskrivelse af sagen og de økonomiske konsekvenser, der er forbundet med aktivitetstilbudene til de hjemmeboende demente. Fraværende: Helle Bak Andreasen (V) Genbehandling 24. juni 2008 Sagsbeskrivelse Det forholder sig således, at de 2 tilbud på henholdsvis Rønnebo i Aabybro og Solgården i Fjerritslev drives af Voksen-handicapafdelingen uden budgetmæssig dækning i Nuværende ordning med demente på Rønnebo mandag, onsdag og fredag klares med en 30 timers assistent og en fleksjobber. Ordningen på Solgården i Fjerritslev klares dgligt en en 30 timers medarbejder. Ingen af stederne er der budgetmæssig dækning for udgiften jfr. leverandørchefen. Tidligere blev stillingerne finansieret som en del af normeringen på plejecentrene, men efter tildelingsmodellen, så indgår disse 2 tilbud ikke længere som selvstænddige stillinger, men er indregnet i gennemsnitsnormeringen på de 0,85 som er tildelingen til beboere på plejecentre og 1,03 som er tildelingen til demensafsnit. Såfremt det midlertidige tilbud skal overføres til Aktivitetsområdet, skal der tilføres normering, der svarer til den nuværende normering, dvs. 2 x 30 timer social- og sundhedsassistent samt én medarbejder i fleksjob.

7 Social- og Sundhedsudvalget 7 Udgiften beløber sig til 60 timer social- og sundhedsassistent á 160,- kr. pr. time kr timer fleksjobber med 50% tilskud kr I alt kr Indstilling Sundhedschefen indstiller, at de eksisterende tilbud kører videre. Med hensyn til finansiering er der to muligheder. Den første er at udgiften indarbejdes i budget Den anden er, at tildelingsmodellen på ældreområdet tilrettes i nedadgående retning således, at der er budgetmæssig dækning for udgiften i 2007 i overensstemmelse med hensigtserklæring for budget Social- og Sundhedsudvalget, den Godkendt. Udvalget ønsker ikke at tilbuddet til hjemmeboende demente nedlægges, men køres uændret videre i Udvalget er opmærsomme på at der ikke er budgetmæssigt dækning for udgiften i indeværende år. Personaleressourcerne der anvendes på området, blev ikke reduceret i tildelingsmodellen til kommunens plejecentre. Udvalget ønsker udgiften indarbejdet i budget 2009, og sagen skal behandles videre ved udvalgets møde den 4. august 2008 med henblik på prioritering. Fraværende: Tilbage til toppen

8 Social- og Sundhedsudvalget Fremtidig drift af Frivillighuset / Kai Møller Beslutningstema I fortsættelse af udvalgets møde i marts 2008 er der tale om en yderligere orientering om hvor et foreløbigt budgetforslag samt et par forslag til lokaler i forhold til i fremtidig drift af Frivillighuset. Sagsbeskrivelse: Som bekendt fik Jammerbugt kommune en bevilling på kr ,- fra Socialministeriet til opstart af et Frivillighus over en 3 årig periode fra Formålet med Frivillighuset var: at de 4 gamle kommuner skulle samarbejde om at etablere et Frivillighus i den kommende Jammerbugt kommune, idet der ikke fandtes et sådant i nogle af kommunerne. at der etableres et tæt samarbejde med de frivillige sociale foreninger at koordinere dialogen mellem kommunen og de frivillige sociale foreninger at være talerør for de frivillige sociale foreninger På mødet i Social- og Sundhedsudvalget 15. januar 2008, hvor der også var dialog med Bestyrelsen for Frivillighuset fremkom der et ønske fra Bestyrelsen for Frivillighuset om, at Frivillighuset kan blive en selvejende institution, som kan fungere f.eks. i henhold til en aftale med Social- og Sundhedsudvalget. Den organisering skulle kunne give Frivillighuset mulighed for at søge midler fra eksisterende fonde og puljer. Social- og Sundhedsudvalget besluttede, at forvaltningen til udvalgets martsmøde skulle udarbejde en foreløbig evaluering af Frivillighusets aktiviteter m.h.p. muligheden for at kunne behandle og træffe en principbeslutning om tiden efter 31. december På marts mødet blev orienteringen om evalueringen af Frivillighuset taget til efterretning På mødet i dag er der udarbejdet forslag til organisering samt et par bud på fremtidige lokaler inkl. drift Retsgrundlag:

9 Social- og Sundhedsudvalget 9 Der er ikke et egentligt lovgrundlag, idet der er tale om et udviklingsprojekt over en 3 års periode. Økonomi og finansiering: Den kommunale medfinansiering i dag omfatter udelukkende ansættelse af en person i fleksjob, hvilket er sket i efteråret 2006, samt vederlagsfri lokaler til husets brug. Høring/borger- og brugerinvolvering: Den valgte bestyrelse for Frivilligcenteret har på et bestyrelsesmøde den 28.april 2008 drøftet evalueringen og behovet for lokaler. Indstilling: Sundhedschefen indstiller, at den foreløbige evaluering tages til efterretning, og at der på de næste par møder følges op på dels forslag til fremtidig organisering og dels fordele og ulemper ved de forskellige organiseringsformer og forskellige huse. Social- og Sundhedsudvalget den Udsat til ekstraordinært møde 13.maj 2008 Fraværende: Erik Ingerslev Larsen (F) Afbud Henry Kronborg (V) Genbehandling 13.maj 2008: Der er udarbejdet bilag, som medsendes. Bilag: Bilag - Organisering og budget Frivillighuset Social- og Sundhedsudvalget, den Forslaget ønskes yderligere konkretiseret m.h.p. økonomien og forskellige financieringsmodeller, ligeledes ønskes en uddybning af organiseringen samt mulige lokaler Fraværende: Susanne Hjorth Hansen (A)

10 Social- og Sundhedsudvalget 10 Genbehandling 24. juni 2008: Beslutningstema Udvalget er i løbet af 2007/2008 løbende blevet orienteret om aktiviteterne i Frivillighuset, bl.a. i udvalgets møde den 4. marts 2008, hvor en foreløbig evalutering blev gennemgået, og senest den 13. maj 2008, hvor forslag til organisering og budget for Frivillighuset var på dagsordenen. I fortsættelse af udvalgets møde i marts og maj 2008 er der tale om en samlet rapport om Frivillighuset med henblik på drøftelserne i budget 2009 om en fremtidig drift af Frivillighuset efter projektperiodens udløb pr. 31. december Sagsbeskrivelse I forlængelse af udvalgets sidste møde har der været arbejdet videre med finansieringen af et Frivillighus samt beskrivelse af aktiviteter, fonde m.v. Indflytning i et nyt hus kræver en del etablering f. eks. møbler, kopper, kaffemaskine og lignende. Da Frivillighuset startede sent i projektperionden, ligger der uforbrugte midler i projektet fra år 2006 til år 2008, som er godkendt overført af Velfærdsministeriet Aktiviteter herudover - kurser, temadage, netværksmøder, bymøder, frivilligmarked, synliggørende aktiviteter for de frivilliget grupper - som vi skaffer midler til via fonde, partnerskaber og lign kr. Midler udefra Etablerede Frivilligcentre har de foregående år mod ansøgning i september modtaget mellem i tilskud fra PUF. Frivillighuset i Jammerbugt er nyoprettede sammen med 16 andre centre, og det er desværre stadig uafklaret om de nye centre skal dele puljen med de gamle eller om der kommer ekstra midler i puljen. Vi vil ansøge i september og det beløb vi måske får vil kunne dække udgifter til aktiviterer samt løn til seniorjobber, og alt efter besløbets størrelse kunne reducere den kommunale udgift ved drift af et frivillighus. Frivillighuset vil forsøge at indgå partnerskab med en lokal virksomhed, hvilket vil kunne give økonomiske fordele. Herudover vil der blive søgt de fonde, der er relevante i forhold til den aktivitet vi ønsker udført. Det kunne være Helsefonden - ombygning af toilet og indgang, så det bliver handicapvenlige

11 Social- og Sundhedsudvalget 11 Tuborgfonden Lokale fonde Tipsmidlerne til større indkøb. Det er ikke muligt at udarbejde en nøjagtig liste over mulige fonde der kan ansøges hos. Det afhænger meget af formålet med ansøgningen. Der kan ikke søges finansiering på forhånd, men først skal der træffes politisk beslutning om, hvorvidt Jammerbugt kommune skal have et frivilighus. Mulige bygninger Det er af stor vigtighed, at Frivilligcenteret ligger centralt for alle parter i den nye kommune. En placering i Brovst vil være ideelt p.g.a. at transportmulighederne med offentlig transport her er de mest optimale i kommunen. En placering i den gamle Sund By ved Aktivitetscenteret som formentlig bliver tom i forbindelse med etableringen af Jammerbugt Sundhedshus vil være i orden jfr. krav til lokaler lavet af bestyrelsen for Frivillighuset. Det er her en forudsætning, at der kan trækkes på større lokaler på Aktivitetscenteret. En placering i Kirkegade 2 i Brovst vil også være i orden, måske bedre al den stund at man så har huset for sig selv. Der vil skulle etableres rampe til handicappede op til bygningen og et handicaptoilet i forgangen. Etbalering af et Frivillighus i Jammerbugt kommune, i forlængelse af det forsøgsprojekt, vi har fået støtte til, vil beløbe sig til kr ,- kommunale kroner, under forudsætning af, at lønudgifter til pedel og aktiviteter kan dækkes ind via fonde m.v. Herfra kan trækkes et forventet tilskud til drift af frivilligcentre på ,- altså en ny udgift for Jammerbugt kommune på kr ,-. Indstilling Sundhedschefen indstiller, at Frivillighuset gøres permanent fra Udgiften indarbejdes som en ny aktivitet i budget 2009 som en overordnet ramme således, at hvis der kommer flere fondsmidler, tilskud m.v. end forudset, reduceres den kommunale udgift tilsvarende. Social- og Sundhedsudvalget, den Anbefales godkendt. Udvalget anbefaler, at Frivillighuset efter endt forsøgsperiode gøres til en permanent ordning med kommunal finansiering. Udvalget ønsker, at der udarbejdes et mindre omfattende forslag til budget Udvalget ønsker, at forslaget til placering drøftes påny. Sagen behandles igen på udvalgets møde den 4. august 2008 med henblik på prioritering. Fraværende:

12 Social- og Sundhedsudvalget 12 Tilbage til toppen

13 Social- og Sundhedsudvalget Krabbens dagbeskæftigelse / Jannie Sommer Beslutningstema: Flytning af Krabbens dagbeskæftigelse fra utidssvarende lokaler til gode egnede lokaler. Der er tale om en takststigning på 25 kr. pr dag, samt en husleje forpligtigelse på 6 år. Sagsbeskrivelse: Beboerne på Krabben har krav på et dagbeskæftigelses tilbud. Målgruppen er svær at placere i de vanlige dagcenter tilbud, de magter ikke at være sammen med mange andre, og deres behov er mere en form for aktivitets og samværstilbud, med særlig fokus på omsorgsrettede tilbud. De nuværende lokaler er ikke tidssvarende og lever ikke op til arbejdstilsynets krav. De nuværende lokaler er lejede med en 3 måneders opsigelse. Der er fundet nye egnede lokaler på Mågevej 13 i Fjerritslev, som både er egnede for beboerne, deres aktiviteter og som tilgodeser personalets behov. De nye lokaler forudsætter en taksstigning på 25 kr. for at dække den højere husleje. Selv med denne stigning er Krabbens dagbeskæftigelse stadig blandt de billigste i Jammerbugt Kommune, se bilag. Kommunen skal forpligtige sig til et lejemål på 6 år. Aktuelt er dagbeskæftigelsen normeret til 10 pladser, hvoraf der kun benyttes de 8. Normeringen vil fremadrettet blive reduceret til 8 pladser. Lovgivning: Lov om social service, kap. 15 og 19, særligt 81,103, 104, 105 og 106. Se endvidere bilag. Økonomi: På grund af den højere husleje og justering af normeringen, skal taksten for dagbeskæftigelse på Krabben stige med 25 kr. pr. dag pr. bruger til 366 kr. pr. døgn excl. transport til og fra dagbeskæftigelsen. Udgiften er p.t. på 274 kr. pr. døgn. Indstilling: Socialdirektøren indstiller at Social- og Sundhedsudvalget godkender opsigelse af nuværende lejemål samt flytning til Mågevej 13.

14 Social- og Sundhedsudvalget 14 Social- og Sundhedsudvalget den m.h.p. udredning af økonomi, herunder vurdering af økonomi, hvis vi selv udfører de håndværksmæssige ændringer. Vurdering af muligt antal pladser samt orientering vedr. Arbejdstilsynets påbud på området. Fraværende: Henry Kronborg (V) Afbud Genbehandling 24. juni 2008 Sagsbeskrivelse Takstforhøjelsen skyldes to ting: Hidtil er taksten beregnet ud fra 10 pladser. Der har imidlertid aldrig været mere end 8 brugere - så hvis ikke taksten forhøjes, må vi leve med underskud år for år, da der mangler takst for to brugere og medarbejdernormeringen er beregnet ud fra de nuværende 8 brugere - det er det, der giver de første 67 kroners takstforhøjelse pr. døgn. De sidste 25 kroners takstforhøjelse pr. døgn kommer fra den højere husleje i det evt. nye lejemål på Mågevej 13 i forhold til den nuværende husleje. Arbejdstilsynet Arbejdstilsynet har ikke givet påbud endnu. Arbejdstilsynet har været kontaktet af daværende sikkerhedsrepræsentant angående medarbejdernes oplevelser af mangler og dårlige arbejdsmiljøforhold og derfra har man fået at vide, at Arbejdstilsynet ved et tilsyn, ville påbyde og afkræve en handlingsplan iværksat for forbedringer på følgende områder: at der kun er ét toilet, hvor man ikke kan hæjlpe en handicappet trods det, at der er behov for det - særligt alvorligt da det udgør en ulykkesrisiko, når der ikke er plads til at hjælpe en bruger og der er behov for hjælp manglende selvstændigt personaletoilet og bad - det er et krav manglende medarbejderfaciliteter - det er et krav manglende udsugning og ventilation for medarbejdernes skyld i forbindelse med malings-, savnings-, slibnings- og lodningsopgaver mm. - særligt alvorligt da det slet ikke kan tillades, at medarbejderne er til stede under opgavernes udførelse, når det mangler. Håndværksmæssige ændringer John Andersen, teknisk forvaltning, er forespurgt om et hurtigt overslag over, hvad det vil koste, såfremt vi selv forestår de håndværksmæssige nødvendige forbedringer på Mågevej. Det skal i den forbindelse præciseres at forbedringerne betyder en øget husleje pr. måned på kroner i forhold til hvad huslejen ellers vil blive. De nødvendige håndværksmæssige forbedringer omfatter følgende:

15 Social- og Sundhedsudvalget 15 handicaptoilet og bad ved siden af nuværende bade- og toiletfaciliteter - der skal etableres ny kloakføring indendørs, laves badeværelse med toilet herunder rives mur ned, sættes nye vægge op og sættes døre i etablering af ventilation og udsugning i forbindelse med værkstedslokalet ved siden af køkkenet, efter lovkrav nedtagning af mur mellem de 2 bageste værksteds-/aktivitetsrum og renovering i den forbindelse maling af alle vægge mm. indendørs maling af cementgulv i værkstedlokalerne gulvtæpperne i kontorlokalerne tages af og der etableres vaskbar gulvbelægning Prisoverslaget fra teknisk forvaltning foreligger til mødet. Antal pladser Lokalerne på Mågevej vil give mulighed for at udvide til 16 pladser med en dertil passende personalenormering. Personalenormeringen vil forventeligt skulle tilpasses individuelt ud fra de brugere, der måtte blive visiteret dertil. Indstilling Socialdirektøren indstiller, at udvalget godkender, at det nuværende lejemål opsiges, samt at tilbuddet flyttes til Mågevej 13. Bilag: Bilag - Forslag til ændring af Mågevej 13, Fjerritslev Bilag -Krabbens dagbeskæftigelse - en redegørelse - maj 2008 Bilag- tilbud fra udlejer Bilag-Dagbeskæftigelsesforbrug 2007 i Jammerbugt Kommune Social- og Sundhedsudvalget, den Der foreligger ikke som forventet et prisoverslag fra Teknisk Forvaltning, hvorfor udvalget ikke ønskede at behandle sagen. Sagen henvises til behandling den 4. august 2008 i forbindelse med budget Fraværende: Tilbage til toppen

16 Social- og Sundhedsudvalget Embedslægeinstitutionens tilsynsrapporter for / Jannie Sommer Beslutningstema Rapporterne er udarbejdet af embedslægeinstitutionen vedr. uanmeldte tilsyn foretaget i 2008 på kommunens plejehjem/plejehjemslignende boliger. Rapporterne danner grundlag for en dialog vedr. den sundhedsfaglige tilstand på kommunens plejecentre, samt nogle anbefalinger ifht forbedringer. Sagsbeskrivelse Formålet med plejehjemstilsynene er at forbedre den sundhedsfaglige indsats over for de ældre i plejehjem og plejehjems lignende boliger. Tilsynet foretages af sundhedsstyrelsen, i praksis ved Embedslægeinstutionen og forgår som 1 uanmeldt tilsyn årligt. Tilsynene er i 2006 standardiserede og der er udarbejdet målepunkter for tilsynet. Målepunkterne er sygeplejefaglige optegnelser, medicinhåndtering, instrukser for hygiejnemæssige forhold, for ernæring, for fysisk aktivitet og mobilisering samt for patient rettigheder. Ved tilsynet vurderes det om målepunkterne er opfyldt. Den enkelte leder på kommunens plejehjem har modtaget en rapport vedr. egen institution og har haft mulighed for at kommentere den inden den endelig udfærdiges af Embedslægeinstitutionen og udsendes til Jammerbugt kommune. Der er udarbejdet en rapport med anvisninger og en samlet rapport for hvert plejecenter. Der er mange lighedspunkter, hvorfor disse fremstår samlet i denne sagsfremstilling. De anvisninger som kun vedr. de enkelte plejehjem fremføres herefter særskilt. Generelt har Embedslægeinstitutionen en positiv tilbagemelding, plejehjemmene fungerer tilfredsstillende, og de finder at rigtig mange forhold er fine og i orden. Det svinger lidt fra sted til sted, hvorvidt anbefalingerne fra tidligere tilsyn er blevet fulgt op. Embedslægeinstitutionen anbefaler, at man arbejder med tilsynets anbefalinger for at forbedre og kvalitetssikre det sundhedsfaglige niveau i kommunen. For 2008 anbefales det generelt : 1. at de instrukser, hvor indholdet ikke er i overensstemmelse med sundhedsstyrelsens anbefalinger, revideres, samt at skriftlige

17 Social- og Sundhedsudvalget 17 instrukser er daterede, signerede og forsynet med dato for ikrafttrædelse og seneste ajourføring at plejehjemmet gennemgår Sundhedsstyrelsens vejledning om ordination og håndtering af lægemidler og sikrer, at alle målepunkter vedr. medicinadministration i Sundhedsstyrelsens standardisering af plejehjemstilsynet bliver opfyldt at plejehjemmets ledelse gennemgår Sundhedsstyrelsens vejledning om sygeplejefaglige optegnelser og Sundhedsstyrelsens standardisering af plejehjemstilsynet og sikrer, at alle målepunkter vedr. de sygeplejefaglige optegnelser bliver opfyldt at plejeboligenheden gennemgår Sundhedsstyrelsens vejledning om patienters/beboeres retsstilling på plejehjem og i plejeboliger at informeret samtykke til behandling og information vedrørende indhentning og videregivelse af helbredsoplysninger bliver dokumenteret i de sygeplejefaglige optegnelser, ligesom beboernes og de pårørendes tilkendegivelser på baggrund af den givne information fremgår af de sygeplejefaglige optegnelser at det fremgår af dokumentationen, hvem der varetager beboernes helbredsmæssige interesser. Hune plejecenter 1. at der hos alle beboere er udarbejdet en helhedsvurdering omfattende de 11 sygeplejefaglige problemområder, og en aktuel oversigt over beboernes sygdomme/handicap at beboernes navn og personnummer er anført på alle ark i de sygeplejefaglige optegnelser at opmærksomheden skærpes med hensyn til, at der er overensstemmelse mellem antallet af tabletter på medicinskemaet og antal tabletter i doseringsæske at beboerne orienteres om Fødevarestyrelsens og Sundhedsstyrelsens anbefaling af D-vitamin og kalcium tilskud at eventuelle fejl eller utilsigtede hændelser vedr. medicinhåndtering systematisk registreres mhp opfølgning og forebyggende tiltag V.Hjermitslev plejecenter 1. at der udarbejdes en instruks for, hvordan de ansatte skal forholde sig ved smitsomme sygdomme 2. at beboernes personnummer er anført på alle ark i de sygeplejefaglige optegnelser

18 Social- og Sundhedsudvalget at tabletter ordineret til 2 forskellige tidspunkter doseres i hver sit rum svarende til det tidspunkt tabletterne skal indtages Saltum plejecenter 1. at der udarbejdes en instruks for, hvordan de ansatte skal forholde sig ved smitsomme sygdomme at beboernes navn og personnummer er anført på alle ark i de sygeplejefaglige optegnelser at tabletter ordineret til 2 forskellige tidspunkter doseres i hvert sit rum svarende til det tidspunkt tabletterne skal indtages, samt at enkelt og maksimal døgndosis for pn medicin er anført på medicinskemaet. Pandrup plejecenter 1. at de sygeplejefaglige optegnelser indeholder en aktuel helhedsvurdering omfattende de 11 problemområder, som Sundhedsstyrelsen anbefaler som nødvendige for at udføre den fornødne pleje og behandling. Kaas plejecenter 1. at opfølgning og evaluering af iværksat pleje og behandling rutinemæssigt anføres i de sygeplejefaglige optegnelser at beboernes navn og personnummer er anført på alle ark i de sygeplejefaglige optegnelser, at der er årstal på alle notater, samt at sundhedsfaglig dokumentation ikke noteres med blyant at beboerne orienteres om Fødevarestyrelsens og sundhedsstyrelsens anbefaling af D-vitamin og kalcium tilskud at personalet har mulighed for at benytte engangshåndklæder efter håndvask i beboernes badeværelser. Biersted plejecenter 1. at der er en oversigt over beboernes relevante sygdomme og handicap, samt at opfølgning og evaluering af iværksat pleje/behandling og observationer rutinemæssigt er anført i de sygeplejefaglige optegnelser at beboernes navn og personnummer er anført på alle ark i de sygeplejefaglige optegnelser at enkelt og maksimal døgndosis for pn- medicin er anført på medicinskemaet. Birkelse plejecenter 1. det anbefales at der udarbejdes skriftlige instrukser for:

19 Social- og Sundhedsudvalget delegation af sundhedsfaglige opgaver hvordan de ansatte skal forholde sig ved smitsomme sygdomme føring, opbevaring og adgang til sygeplejefaglige optegnelser at der hos alle beboere er udarbejdet en helhedsvurdering omfattende de 11 sygeplejefaglige problemområder, og en aktuel oversigt over beboernes sygdomme/handicap at opfølgning og evaluering af iværksat pleje og behandling rutinemæssigt anføres i de sygeplejefaglige optegnelser. at beboernes navn og personnummer er anført på alle ark i de sygeplejefaglige optegnelser. Åbybro plejecenter 1. Det anbefales at der udarbejdes skriftlige instrukser for - delegation af sundhedsfaglige opgaver - hvordan de ansatte skal forholde sig ved smitsomme sygdomme - føring, opbevaring og adgang til sygeplejefaglige optegnelser at der indføres et enstrenget medicinordinationssystem at der hos alle beboere er udarbejdet en helhedsvurdering omfattende de 11 sygeplejefaglige problemområder, og en aktuel oversigt over beboernes sygdomme/handicap at opfølgning og evaluering af iværksat pleje og behandling rutinemæssigt anføres i de sygeplejefaglige optegnelser at beboernes navn og personnummer er anført på alle ark i de sygeplejefaglige optegnelser, samt, at de rettelser i de sygeplejefaglige optegnelser foretages således, at den oprindelige tekst fremgår at det fremgår af de sygeplejefaglige optegnelser, at der ved en beboeres indflytning er indhentet helbredsmæssige oplysninger hos egen læge at der hos beboere med kronisk sygdomme er beskrevet hvilken aftale der er mellem praktiserende læge og plejepersonalet om kontrol mv. at det fremgår af de sygeplejefaglige optegnelser, hvornår egen læge sidst har revideret medicinordinationer/medicinskemaet at beboerne orienteres om fødevarestyrelsens og Sundhedsstyrelsens anbefaling af D-vitamin og kalcium tilskud. Solbakken Brovst 1. det anbefales at der udarbejdes skriftlig instruks for:

20 Social- og Sundhedsudvalget 20 - hvordan de ansatte skal forholde sig ved smitsomme sygdomme - adgang til sygeplejefaglige optegnelser - plejepersonalets opgaver i forbindelse med beboeres behov for behandling at der hos alle beboere er udarbejdet en helhedsvurdering omfattende de 11 sygeplejefaglige problemområder, og en aktuel oversigt over beboernes sygdomme/handicap at opfølgning og evaluering af iværksat pleje og behandling rutinemæssigt anføres i de sygeplejefaglige optegnelser at gennemført træning dokumenteres i de sygeplejefaglige optegnelser. Møllegården Brovst 1. det anbefales at der udarbejdes skriftlig instruks for: - hvordan de ansatte skal forholde sig ved smitsomme sygdomme - adgang til sygeplejefaglige optegnelser - føring, opbevaring og adgang til sygeplejefaglige optegnelser at der hos alle beboere er udarbejdet en helhedsvurdering omfattende de 11 sygeplejefaglige problemområder, og en aktuel oversigt over beboernes sygdomme/handicap at opfølgning og evaluering af iværksat pleje og behandling rutinemæssigt anføres i de sygeplejefaglige optegnelser at de sygeplejefaglige optegnelser indeholder en beskrivelse af pleje behandlingsplaner i relation til beboernes sygdomme og sundhedsfaglige problemområder at eventuelle fejl eller utilsigtede hændelser omfattende medicinhåndtering og fald systematisk og rutinemæssigt registreres mhp forebyggende tiltag. Klim ældrecenter: 1. Det anbefales at der udarbejdes skriftlige instrukser for: - delegation af sundhedsfaglige opgaver - hvordan de ansatte skal foreholde sig ved smitsomme sygdomme at der hos alle beboere er udarbejdet en helhedsvurdering omfattende de 11 sygeplejefaglige problemområder og en aktuel oversigt over beboernes sygdomme/handicap at pleje/handleplaner er opdaterede og aktuelle, samt at opfølgning og evaluering af iværksat pleje og behandling rutinemæssigt anføres i de sygeplejefaglige optegnelser

21 Social- og Sundhedsudvalget at alle notater i de sygeplejefaglige optegnelser er signerede at der indføres et enstreget medicinordinationssystem at tidspunkt for indgift af medicin er anført på medicinordinationsskemaet, samt fremgår af doseringsæsker at personalet ikke bærer ringe, ur/smykker på hænder og underarme i arbejdstiden. Solgården Fjerritslev: 1. Det anbefales at der udarbejdes instruks for: - delegation af sundhedsfaglige opgaver - hvordan de ansatte skal forholde sig ved smitsomme sygdomme - adgang til sygeplejefaglige ydelser 2. at skriftlige instrukser bliver fulgt i det daglige arbejde at der hos alle beboere er udarbejdet en helhedsvurdering omfattende de 11 sygeplejefaglige problemområder og en aktuel oversigt over beboernes sygdomme / handicap at opfølgning og evaluering af iværksat pleje og behandling rutinemæssigt anføres i de sygeplejefaglige optegnelser at der indføres et enstrenget medicinordinationssystem at ordination og seponering af medicin klart fremgår af medicinordinationsskemaet at opmærksomheden skærpes, således, at der r overensstemmelse mellem antallet af tabletter på medicinskemaet og antallet af tabletter i dosseringsæsker at personalet ikke bærer ringe, ur/smykker på hænder og underarme i arbejdstiden. Konklusion Som nævnt i indledningen foregår der rigtig mange gode sundhedsfaglige tiltag for at kvalitetssikre de sundhedsfaglige niveau på kommunens plejecentre. Der er dog en del anbefalinger, som hvis de følges, vil kunne højne og tydeliggøre det faglige niveau endnu bedre. Der er forskel på indstillingerne i forhold til det sundhedsfaglige niveau. Der kan være tale om at det direkte har noget med borgerne i det daglige at gøre, eller om det mere er dokumentation i forhold til at kunne dokumentere at fagligheden er i orden. Begge områder er vigtige, myndighedsafdelingen vil anbefale, at plejecentrene følger alle anbefalinger generelt, men i første

22 Social- og Sundhedsudvalget 22 omgang at fokusere på de direkte borgerrelaterede områder som medicin og hygiejne. Retsgrundlag Tilsynene foretages ud fra sundhedsstyrelsens lovgrundlag for plejehjemstilsyn. Økonomi og finansering Der er ikke økonomi forbundet med tilsynenes udførelse for Jammerbugt Kommune. Høring/borger- og brugerinvolvering Rapporterne er sendt til høring i Ældrerådet den Indstilling Social direktøren anbefaler, at Social og Sundhedsudvalget tager rapporterne til efterretning. Bilag: r-Birkelse s-Birkelse r-Biersted s-Biersted r-Aabybro s-Aabybro r-Kaas s-Kaas r-Hune s-Hune r-Saltum s-Saltum r-Pandrup s-Pandrup r- V.Hjermitslev s-V.Hjermitslev r-Solbakken s-Solbakken r-Møllegården s-Møllegården r-Solgården s-Solgården r-Klim s-Klim Bilag - Ældrerådets høringssvar ang tilsyn

23 Social- og Sundhedsudvalget 23 Social- og Sundhedsudvalget, den Taget til efterretning. Udvalget er på det rene med, at der er tale om en myndighedsrapport, som i sin udformning ligger op til, at alle forhold på kommunens plejecentre, skal dokumenteres. Denne dokumentation skal efter udvalgets opfattelse, naturligvis være i orden. Derudover finder udvalget anledning til at bemærke, at der foregår rigtig mange gode sundhedsfaglige tiltag for at kvalitetssikre det sundhedsfaglige niveau på kommunens plejecentre. Udvalget er enige i, at de anbefalinger der fremgår af rapporterne vil kunne højne og tydeliggøre det faglige niveau endnu bedre. Udvalget er opmærksomme på, at der er forskel i indstillinger på det enkelte plejecenter. På nogle af plejecentrene er der tale om forhold, der direkte har noget med borgerne i det daglige at gøre, og i andre tilfælde er det dokumentation i forhold til at fagligheden er i orden. Udvalget ønsker at tilkendegive, at begge områder er vigtige. Udvalget anbefaler, at plejecentrene følger alle anbefalinger generelt, men i første omgang at focus rettes på de direkte borgerrelaterede områder som medicin og hygiejne. Fraværende: Tilbage til toppen

24 Social- og Sundhedsudvalget Meddelelser fra udvalgets medlemmer / Jane Hvas Beslutningstema Meddelelser fra Udvalgets medlemmer Social- og Sundhedsudvalget, den Udvalget drøftede sundhedschefens notat om Egevej 6 i Brovst, der tidligere er udleveret til udvalgets medlemmer. Enighed om at socialdirektøren og sundhedschefen afklarer, om sagen skal behandles som et konkret punkt på en dagsorden i Social- og Sundhedsudvalget. Fraværende: Tilbage til toppen

25 Social- og Sundhedsudvalget Meddelelser fra Forvaltningen / Jane Hvas Beslutningstema Meddelelser fra Forvaltningen. Jannie Sommer orienterer om voksen-handicap bevillinger siden 1. kvartal 2008 Social- og Sundhedsudvalget, den Taget til efterretning. Opgørelse over nye klienter i 2. kvartal 2008 for udvalgte paragraf områder blev udleveret. Umiddelbart viser tallene en overskridelse på yderligere 2.1 mill. kroner. Udvalget ønsker, at nogle få konkrete sager af de dyreste gennemgåes annonymiserede på et senere udvalgsmøde. Sundhedschefen orienterede om en personalesag på Biersted Aktivitetscenter. Fraværende: Tilbage til toppen

26 Social- og Sundhedsudvalget 26 Underskrifter Eva Rytter Andersen (A) Grethe Dragsbæk (A) Helle Bak Andreasen (V) Sonia Luther Nielsen (V) Susanne Hjorth Hansen (A)

På baggrund af besøget kan det som helhed konkluderes, at

På baggrund af besøget kan det som helhed konkluderes, at Embedslægetilsyn På baggrund af besøget kan det som helhed konkluderes, at fra BPråd / områdeleder Caspershus Det var Sundhedsstyrelsens vurdering, at Gigtplejehjemmet fungerede tilfredsstillende, med

Læs mere

Tilsynsrapport 2009 Søskrænten

Tilsynsrapport 2009 Søskrænten J. nr.: 1-17-53/4 P nr.: 1003371930 Tilsynsrapport 2009 Søskrænten Adresse: Fredensvej 15, Sjørring, 7700 Thisted Kommune: Thisted Leder: Områdeleder/sygeplejerske Birgit Muff Dato for tilsynet: 8. 6.

Læs mere

Tilsynsrapport 2008 Hvalsø Ældrecenter Lejre kommune

Tilsynsrapport 2008 Hvalsø Ældrecenter Lejre kommune Tilsynsrapport 2008 Hvalsø Ældrecenter Lejre kommune Adresse: Kommune: Leder: Roskildevej 11, 4330 Hvalsø Lejre Susanne Marcussen Dato for tilsynet: 10.11.08 Telefon: 46464740 eller lederen 46464745 E-post:

Læs mere

Tilsynsrapport 2009 Aalbæk Plejeboliger

Tilsynsrapport 2009 Aalbæk Plejeboliger J. nr.: 1-17- 23/4 P nr.: 1013556845 Tilsynsrapport 2009 Aalbæk Plejeboliger Adresse: Stationsvej 9, 9982 Aalbæk Kommune: Frederikshavn Leder: Områdeleder/sygeplejerske Mette Sole Dato for tilsynet: 9.

Læs mere

Tilsynsrapport 2009 Ørbygård

Tilsynsrapport 2009 Ørbygård J. nr.:4-17-214/4 P nr.: 1003271490 Tilsynsrapport 2009 Ørbygård Adresse: Medelbyvej 6, 2610 Rødovre Kommune: Rødovre Leder: Hanne Henriquis Dato for tilsynet: 28.januar 2009 Telefon: 36 37 08 80 E-post:

Læs mere

Tilsynsrapport 2009 Kløvermarken

Tilsynsrapport 2009 Kløvermarken J. nr.: 1-17-60/4 P nr.: 1003371723 Tilsynsrapport 2009 Kløvermarken Adresse: Solsikkevej 43, Koldby, 7752 Snedsted Kommune: Thisted Leder: Områdeleder/sygeplejerske Winnie Halkjær Dato for tilsynet: 27.

Læs mere

Tilsynsrapport 2008 Bøgemarkscentret

Tilsynsrapport 2008 Bøgemarkscentret Tilsynsrapport 2008 Bøgemarkscentret Adresse: Bøgemarksvej 3, 9230 Svenstrup J. Kommune: Aalborg Leder: Plejehjemleder/ sygehjælper Annie Hansen Dato for tilsynet: 17.9.2008 Telefon: 98 38 10 72 E-post:

Læs mere

Tilsynsrapport 2009. Demenscenter Mimosen. J. nr.: 4-17-6/4 P nr.: 1009953015. Adresse: Ellevej 38, 47 og 49. Kommune: Allerød

Tilsynsrapport 2009. Demenscenter Mimosen. J. nr.: 4-17-6/4 P nr.: 1009953015. Adresse: Ellevej 38, 47 og 49. Kommune: Allerød J. nr.: 4-17-6/4 P nr.: 1009953015 Tilsynsrapport 2009 Demenscenter Mimosen Adresse: Ellevej 38, 47 og 49 Kommune: Allerød Leder: Centerchef Tina Rantzau Christensen Dato for tilsynet: 29. juni 2009 Telefon:

Læs mere

Tilsynsrapport 2007 Havkær Lokalcenter

Tilsynsrapport 2007 Havkær Lokalcenter Tilsynsrapport 2007 Havkær Lokalcenter 12. december 2007. j.nr. 2-17-120/2/ELH Embedslægeinstitutionen Midtjylland Lyseng Allé 1 8270 Højbjerg Tlf. 7222 7970 Fax 7222 7448 E-post info@sst.dk Dir. tlf.

Læs mere

Tilsynsrapport 2008 For boenheden Kisumparken

Tilsynsrapport 2008 For boenheden Kisumparken J.nr.4-17-16/3 P nr. 1003632917 Tilsynsrapport 2008 For boenheden Kisumparken Adresse: Kisumparken 114, 2660, Brøndby strand Kommune:Brøndby Leder: Lone Nørregård Frantzen Dato for tilsynet: 8. august

Læs mere

Tilsynsrapport 2008 Skipper Klement Centret

Tilsynsrapport 2008 Skipper Klement Centret Tilsynsrapport 2008 Skipper Klement Centret Adresse: Rundyssen 289, 9230 Svenstrup J. Kommune: Aalborg Leder: Plejehjemleder/ social- og sundhedsassistent Bente Helbo Dato for tilsynet: 15.9.2008 Telefon:

Læs mere

Tilsynsrapport 2009. Otiumgården. J. nr.: 1-17-98/4 P nr.: 1003386007. Adresse: Otiumvej 7 og 7A, 9000 Aalbor. Kommune: Aalborg

Tilsynsrapport 2009. Otiumgården. J. nr.: 1-17-98/4 P nr.: 1003386007. Adresse: Otiumvej 7 og 7A, 9000 Aalbor. Kommune: Aalborg J. nr.: 1-17-98/4 P nr.: 1003386007 Tilsynsrapport 2009 Otiumgården Adresse: Otiumvej 7 og 7A, 9000 Aalbor Kommune: Aalborg Leder: Plejehjemsleder/plejehjemsassistent Britta Hilgren, tiltrådt 1. februar

Læs mere

Tilsynsrapport 2009. Ældreboligcentret Lyngehus. J. nr.: 4-17-3/4 P nr.: 1003625248. Adresse: Hillerødvej 48A, 3540 Lynge.

Tilsynsrapport 2009. Ældreboligcentret Lyngehus. J. nr.: 4-17-3/4 P nr.: 1003625248. Adresse: Hillerødvej 48A, 3540 Lynge. J. nr.: 4-17-3/4 P nr.: 1003625248 Tilsynsrapport 2009 Ældreboligcentret Lyngehus Adresse: Hillerødvej 48A, 3540 Lynge Kommune: Allerød Leder: Bente Nees Dato for tilsynet: 25. juni 2009 Telefon: 48 16

Læs mere

Opfølgning på tidligere tilsyn Ja Nej delvist [1010] Der er fulgt op på tidligere tilsyn nmlkji

Opfølgning på tidligere tilsyn Ja Nej delvist [1010] Der er fulgt op på tidligere tilsyn nmlkji Sagsnummer 1-17-139/6 Tilsynsgående Ansvarlig embedslæge Embedslægeinstitution 1 kmd kmd Besøgsdato 04-10-2010 Navn og adresse på plejehjem Kommune 849 Region Antal beboere Møllegården,,Vestergade 9, 9460

Læs mere

Tilsynsrapport 2008 Nørrevang Plejehjem

Tilsynsrapport 2008 Nørrevang Plejehjem Tilsynsrapport 2008 Nørrevang Plejehjem J.nr.: 2-17- 207/3 Embedslægerne region Midt Lyseng Allé 1 8270 Højbjerg Tlf. 7222 7970 Fax 7222 7448 E-post midt@sst.dk Adresse: Rimsøbygade 22, Rimsø, 8500 Grenå

Læs mere

Tilsynsrapport 2009 Plejecentret Værebro

Tilsynsrapport 2009 Plejecentret Værebro J. nr.: 4-17-78/4 P nr. 1003264689 Tilsynsrapport 2009 Plejecentret Værebro Adresse: Værebrovej 24, 2880 Bagsværd Kommune: Gladsaxe Leder: Helle Stougård Dato for tilsynet: 31. juli 2009 Telefon:39574441

Læs mere

Tilsynsrapport 2010. Knud Lavard Centret. J. nr.: P nr.: Eksercerpladsen 3, 4100 Ringsted. Henrik Mortensen. Dato for tilsynet: 18.3.

Tilsynsrapport 2010. Knud Lavard Centret. J. nr.: P nr.: Eksercerpladsen 3, 4100 Ringsted. Henrik Mortensen. Dato for tilsynet: 18.3. J. nr.: P nr.: Tilsynsrapport 2010 Knud Lavard Centret Adresse: Kommune: Leder: Eksercerpladsen 3, 4100 Ringsted Ringsted Henrik Mortensen Dato for tilsynet: 18.3.2010 Telefon: 57 62 83 00 E-post: Tilsynet

Læs mere

Tilsynsrapport 2010. Plejecenter Svovlhatten. J. nr.: 3-17-148/5 P nr.: 1009510962. Adresse: Svovlhatten 2, 5220 Odense SØ.

Tilsynsrapport 2010. Plejecenter Svovlhatten. J. nr.: 3-17-148/5 P nr.: 1009510962. Adresse: Svovlhatten 2, 5220 Odense SØ. J. nr.: 3-17-148/5 P nr.: 1009510962 Tilsynsrapport 2010 Plejecenter Svovlhatten Adresse: Svovlhatten 2, 5220 Odense SØ Kommune: Odense Leder: Lene Fonnesbæk Jensen Dato for tilsynet: 22. oktober 2010

Læs mere

Tilsynsrapport 2009 Plejehjemmet Engskrænten

Tilsynsrapport 2009 Plejehjemmet Engskrænten J. nr.:4-17-211/4 P nr.: 1003271246 Tilsynsrapport 2009 Plejehjemmet Engskrænten Adresse: Kirkesvinget 5, 2610 Rødovre Kommune:Rødovre Leder: Kate Dybdal Dato for tilsynet: 30.januar 2009 Telefon:36 70

Læs mere

Tilsynsrapport 2010. J. nr.: 3-17-93/5 P nr.:1003310913. Stenstrup Plejecenter. Adresse: Hostrupvej 1, 5771 Stenstrup. Kommune: Svendborg

Tilsynsrapport 2010. J. nr.: 3-17-93/5 P nr.:1003310913. Stenstrup Plejecenter. Adresse: Hostrupvej 1, 5771 Stenstrup. Kommune: Svendborg J. nr.: 3-17-93/5 P nr.:1003310913 Tilsynsrapport 2010 Stenstrup Plejecenter Adresse: Hostrupvej 1, 5771 Stenstrup Kommune: Svendborg Leder: Rita Stuhr Dato for tilsynet: 26. marts 2010 Telefon: 6223 4176

Læs mere

Tilsynsrapport 2009 Plejecenter Ærtebjerghaven

Tilsynsrapport 2009 Plejecenter Ærtebjerghaven J. nr.: 3-17-158/4 P nr.: 1012550991 Tilsynsrapport 2009 Plejecenter Ærtebjerghaven Adresse: Ærtebjerghaven 41, 5270 Odense N Kommune: Odense Leder: Heidi Kaastrup Dato for tilsynet: 12.august 2009 Telefon:

Læs mere

Tilsynsrapport 2007 Øresundshjemmet

Tilsynsrapport 2007 Øresundshjemmet Jour.nr.: 4-17-24/2 Tilsynsrapport 2007 Øresundshjemmet Adresse: Øresundsvej 52, 3050 Humlebæk Kommune: Fredensborg Leder: Marika Worm Dato for tilsynet: 20-08-2007 Telefon: 49191212 E-post: oresundshjemmet@fredensborg.dk

Læs mere

Tilsynsrapport 2008 Kildevæld Sogns Plejehjem

Tilsynsrapport 2008 Kildevæld Sogns Plejehjem J.nr. 4-17-151/3 P nr. 1003253007 Tilsynsrapport 2008 Kildevæld Sogns Plejehjem Adresse: Helsingborggade 16, 2100 København Ø Kommune: København Leder: Margit Lundager Dato for tilsynet: 9. juli 2008 Telefon:

Læs mere

Tilsynsrapport 2010 for Engparken.

Tilsynsrapport 2010 for Engparken. J. nr.: 3-17-52/5 P nr.: 1003322831 Tilsynsrapport 2010 for Engparken. Adresse: Kirkealle 22, Gram Kommune: Haderslev Leder: Centerleder Andrea Terp Dato for tilsynet: 15-10-2010 Telefon: 74346832 E-post:

Læs mere

Tilsynsrapport 2009. Havkær Lokalcenter. Adresse: Mosealleen 3, 8381 Tilst. Kommune: Århus. Telefon: 87453000. E-post: mag3@aarhus.

Tilsynsrapport 2009. Havkær Lokalcenter. Adresse: Mosealleen 3, 8381 Tilst. Kommune: Århus. Telefon: 87453000. E-post: mag3@aarhus. Tilsynsrapport 2009 Havkær Lokalcenter J.nr: 2-17-118/4 Embedslægeinstitutionen Midtjylland Lyseng Allé 1 8270 Højbjerg Tlf. 7222 7970 Fax 7222 7448 E-post midt@sst.dk Adresse: Mosealleen 3, 8381 Tilst

Læs mere

Tilsynsrapport 2013 SKÆLSKØR PLEJECENTER. Adresse: Norvænget 5, 4230 Skælskør. Kommune: Slagelse. Leder: Pernille Pedersen. Telefon: 58 57 35 00

Tilsynsrapport 2013 SKÆLSKØR PLEJECENTER. Adresse: Norvænget 5, 4230 Skælskør. Kommune: Slagelse. Leder: Pernille Pedersen. Telefon: 58 57 35 00 Tilsynsrapport 2013 SKÆLSKØR PLEJECENTER 28. maj 2013 Sagsnr. 5-2211-436/1/ Reference IRT T +4572227933 E sjl@sst.dk Adresse: Norvænget 5, 4230 Skælskør Kommune: Slagelse Leder: Pernille Pedersen Telefon:

Læs mere

J. nr.: 3-17-137/5 P nr.: 1003075569

J. nr.: 3-17-137/5 P nr.: 1003075569 J. nr.: 3-17-137/5 P nr.: 1003075569 Adresse: Kommune: Leder: Hannerupgårdsvej 35, 5230 Odense M Odense Kommune Forstander Ann-Lene Aagaard Dato for tilsynet: 11. juni 2010 Telefon: 6613 2500 E-post: aaa@gurli-vibeke.dk

Læs mere

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i. Fredericia Kommune

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i. Fredericia Kommune J. nr. 3-17-291/1 Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i Fredericia Kommune 2009 Sundhedsstyrelsen Embedslægerne Syddanmark, Sorsigvej 35, 6760 Ribe Tlf. 72 22 79 50 Fax 72 22 74 40 E-mail syd@sst.dk

Læs mere

Tilsynsrapport 2009 Plejecentret Solhjem

Tilsynsrapport 2009 Plejecentret Solhjem J. nr.:4-17-58/4 P nr.:1003278392 Tilsynsrapport 2009 Plejecentret Solhjem Adresse: Solhjemsvej 7, 3370 Melby Kommune: Halsnæs Leder: Lis Herand Dato for tilsynet: 11.11.2009 Telefon: 47923135 E-post:

Læs mere

Tilsynsrapport 2009 Omsorgscentret Kildegården

Tilsynsrapport 2009 Omsorgscentret Kildegården J. nr.: 4-17-74/4 P nr. 1003263992 Tilsynsrapport 2009 Omsorgscentret Kildegården Adresse: Kildebakkegårds alle 165, 2860 Søborg Kommune:Gladsaxe Leder: Anne Kristensen Dato for tilsynet: 30. juli 2009

Læs mere

Tilsynsrapport 2013. Hybyhus Plejecenter. Adresse: Lundingsvej 17, 7000 Fredericia. Kommune: Fredericia. Leder: Centerleder Joan Hartvig

Tilsynsrapport 2013. Hybyhus Plejecenter. Adresse: Lundingsvej 17, 7000 Fredericia. Kommune: Fredericia. Leder: Centerleder Joan Hartvig Tilsynsrapport 2013 3. oktober 2013 Sagsnr. 5-2211-1225/1 Hybyhus Plejecenter Adresse: Lundingsvej 17, 7000 Fredericia Kommune: Fredericia Leder: Centerleder Joan Hartvig Telefon: 72113130 E-post: joan.hartvig@fredericia.dk

Læs mere

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i. Struer Kommune. 10. oktober 2012 J.nr. 5-2210-21/1. Embedslægerne Midtjylland Lyseng Allé 1 8270 Højbjerg

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i. Struer Kommune. 10. oktober 2012 J.nr. 5-2210-21/1. Embedslægerne Midtjylland Lyseng Allé 1 8270 Højbjerg J.nr. 5-2210-21/1 Embedslægerne Midtjylland Lyseng Allé 1 8270 Højbjerg s tilsyn med plejehjem i Tlf. 72 22 79 70 Fax 72 22 74 48 E-post midt@sst.dk Struer Kommune 2011 Tilsynene i Struer Kommune har gennemført

Læs mere

Tilsynsrapport 2010. Klostertoften Ældrecenter. Adresse: Søndermarksvej 18, 8800 Viborg. Kommune: Viborg. Telefon: 87 87 65 70

Tilsynsrapport 2010. Klostertoften Ældrecenter. Adresse: Søndermarksvej 18, 8800 Viborg. Kommune: Viborg. Telefon: 87 87 65 70 Tilsynsrapport 2010 Klostertoften Ældrecenter J.nr. 2-17-4/5 Embedslægerne Midtjylland Lyseng Alle 1 8270 Højbjerg Tlf 7222 7970 Fax 7222 7448 E-post midt@sst.dk Adresse: Søndermarksvej 18, 8800 Viborg

Læs mere

Tilsynsrapport 2012. Plejehjemmet Birkelund. Adresse: Kobbermøllevej 50A, 6340 Kruså. Kommune: Aabenraa. Leder: Jytte Platz. Telefon: 73 76 86 10

Tilsynsrapport 2012. Plejehjemmet Birkelund. Adresse: Kobbermøllevej 50A, 6340 Kruså. Kommune: Aabenraa. Leder: Jytte Platz. Telefon: 73 76 86 10 Tilsynsrapport 2012 J.nr. 5-2211-317/1 Plejehjemmet Birkelund Adresse: Kobbermøllevej 50A, 6340 Kruså Kommune: Aabenraa Leder: Jytte Platz Telefon: 73 76 86 10 E-post: be@aabenraa.dk Dato for tilsynet:

Læs mere

Tilsynsrapport 2011. Bofællesskabet Vinkeldamsvej. Adresse: Vinkeldamsvej, 10, 3000 Helsingør. Kommune: Helsingør. Leder: Forstander Louise Manstrup

Tilsynsrapport 2011. Bofællesskabet Vinkeldamsvej. Adresse: Vinkeldamsvej, 10, 3000 Helsingør. Kommune: Helsingør. Leder: Forstander Louise Manstrup Tilsynsrapport 2011 Bofællesskabet Vinkeldamsvej 28. november 2011 J.nr. 4-27-153/6/DOT Embedslægerne Hovedstaden Borups Allé 177, blok D- E 2400 København NV Tlf. 7222 7450 Fax 7222 7420 Dir. tlf. E-post

Læs mere

Tilsynsrapport 2005. for Værebropark Plejecenter EMBEDSLÆGEINSTITUTIONEN. j.nr. 15-17-31/3. Adresse: Værebrovej 24, 2880 Bagsværd. Tlf.

Tilsynsrapport 2005. for Værebropark Plejecenter EMBEDSLÆGEINSTITUTIONEN. j.nr. 15-17-31/3. Adresse: Værebrovej 24, 2880 Bagsværd. Tlf. EMBEDSLÆGEINSTITUTIONEN K ØBENHAVNS A MT j.nr. 15-17-31/3 Tilsynsrapport 2005 for Værebropark Plejecenter Adresse: Værebrovej 24, 2880 Bagsværd Tlf.: 39574442 Kommune: Gladsaxe Tilsynet blev foretaget

Læs mere

Tilsynsrapport 2013 FUGLEPARKEN PLEJEHJEM. Adresse: Nattergalevej 1, 4250 Fuglebjerg. Kommune: Næstved. Leder: Kirsten Callesen. Telefon: 55 88 16 00

Tilsynsrapport 2013 FUGLEPARKEN PLEJEHJEM. Adresse: Nattergalevej 1, 4250 Fuglebjerg. Kommune: Næstved. Leder: Kirsten Callesen. Telefon: 55 88 16 00 Tilsynsrapport 2013 11. juni 2013 Sagsnr. 5-2211-2602/1/ Reference IRT T 7222 8654 E seost@sst.dk FUGLEPARKEN PLEJEHJEM Adresse: Nattergalevej 1, 4250 Fuglebjerg Kommune: Næstved Leder: Kirsten Callesen

Læs mere

Tilsynsrapport 2010 Aabybro Plejecenter

Tilsynsrapport 2010 Aabybro Plejecenter J. nr.: 1-17- 132/6 P nr.: 1003057616 Tilsynsrapport 2010 Aabybro Plejecenter Adresse: Vestergade 30, 9440 Aabybro Kommune: Jammerbugt Leder: Forstander/ social- og sundhedsassistent Gitte Petersen Dato

Læs mere

Sundhedsstyrelsen, Embedslægeinstitutionen Syddanmark Sorsigvej 35, 6760 RibeTelefon 7222 7950 Fax: 7222 7440 E-mail: syd@sst.dk

Sundhedsstyrelsen, Embedslægeinstitutionen Syddanmark Sorsigvej 35, 6760 RibeTelefon 7222 7950 Fax: 7222 7440 E-mail: syd@sst.dk Tilsynsrapport 2011 J.nr. 3-17-56/6 Sommersted Plejehjem Adresse: Kirkevej 6, 6560 Sommersted Kommune: Haderslev Leder: Lis - Birthe Sørensen Telefon: 74 50 42 67 E-post: lbso@haderslev.dk Dato for tilsynet:

Læs mere

Faaborg-Midtfyn Kommune

Faaborg-Midtfyn Kommune Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i Faaborg-Midtfyn Kommune 2008 Sundhedsstyrelsen Embedslægerne Syddanmark Sorsigvej 35 6760 Ribe Tlf.: 7222 7950 Fax: 7222 7440 E-mail: syd@sst.dk Tilsynene i Faaborg-Midtfyn

Læs mere

Tilsynsrapport 2010. Violskrænten Plejehjem. Adresse: Violskrænten 13, 8500 Grenå. Kommune: Norddjurs. Leder: Centerleder Annette Eriksen

Tilsynsrapport 2010. Violskrænten Plejehjem. Adresse: Violskrænten 13, 8500 Grenå. Kommune: Norddjurs. Leder: Centerleder Annette Eriksen Tilsynsrapport 2010 Violskrænten Plejehjem J.nr. 2-17-208/5 Embedslægerne Midtjylland Lyseng Alle 1 8270 Højbjerg Tlf. 7222 7970 Fax 7222 7448 E-post midt@sst.dk Adresse: Violskrænten 13, 8500 Grenå Kommune:

Læs mere

Tilsynsrapport 2012. Rønnebo. Adresse: Vallensbæk Stationstorv 6, 2665 Vallensbæk Strand. Kommune: Vallensbæk. Leder: Susan Læntver

Tilsynsrapport 2012. Rønnebo. Adresse: Vallensbæk Stationstorv 6, 2665 Vallensbæk Strand. Kommune: Vallensbæk. Leder: Susan Læntver Tilsynsrapport 2012 Rønnebo 4. september 2012 J.nr. 5-2211-737/1 Embedslægerne Hovedstaden Borups Alle 177 2400 København NV Tlf. 72227450 Fax 72227420 E-post info@sst.dk Dir. tlf. E-post hvs@sst.dk Adresse:

Læs mere

Tilsynsrapport 2013. Plejehjemmet Pyrus Alle. Adresse: Pyrus Alle 15, 2770 Kastrup. Kommune: Tårnby. Leder: Karin Stadsgaard. Telefon: 32 50 05 21

Tilsynsrapport 2013. Plejehjemmet Pyrus Alle. Adresse: Pyrus Alle 15, 2770 Kastrup. Kommune: Tårnby. Leder: Karin Stadsgaard. Telefon: 32 50 05 21 Tilsynsrapport 2013 Den 21. oktober 2013 Sagsnr. 5-2211-333/1 Plejehjemmet Pyrus Alle Adresse: Pyrus Alle 15, 2770 Kastrup Kommune: Tårnby Leder: Karin Stadsgaard Telefon: 32 50 05 21 E-post: plpyr.sf@taarnby.dk

Læs mere

Tilsynsrapport 2012. Hiort Lorenzen Center. Adresse: Hiort Lorenzens Vej 69, 6100 Haderslev. Kommune: Haderslev. Leder: Karen Margrethe Iversen

Tilsynsrapport 2012. Hiort Lorenzen Center. Adresse: Hiort Lorenzens Vej 69, 6100 Haderslev. Kommune: Haderslev. Leder: Karen Margrethe Iversen Tilsynsrapport 2012 J.nr. 5-2211-1250/1 Hiort Lorenzen Center Adresse: Hiort Lorenzens Vej 69, 6100 Haderslev Kommune: Haderslev Leder: Karen Margrethe Iversen Telefon: 74347260 E-post: dilens@haderslev.dk

Læs mere

Tilsynsrapport 2012. Plejeboligerne Parkvænget. Adresse: Parkvej 88, 7500 Holstebro. Kommune: Holstebro. Leder: Plejeboligleder Heike Pedersen

Tilsynsrapport 2012. Plejeboligerne Parkvænget. Adresse: Parkvej 88, 7500 Holstebro. Kommune: Holstebro. Leder: Plejeboligleder Heike Pedersen Tilsynsrapport 2012 J.nr. /5-2211-848/1 Plejeboligerne Parkvænget Embedslægerne Midtjylland Lyseng Allé 1 8270 Højbjerg Tlf. 72 22 79 70 Fax 72 22 74 48 E-post midt@sst.dk Adresse: Parkvej 88, 7500 Holstebro

Læs mere

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i J.nr. /1-17-172/1 sif Tlf. 72227990 Fax 72227439 E-post info@sst.dk s tilsyn med plejehjem i Dir. tlf. E-post nord@sst.dk Thisted Kommune 2010 Tilsynene i Thisted Kommune har gennemført i alt otte tilsynsbesøg

Læs mere

Tilsynsrapport 2013. Ældrecenter Nygårds Plads. Adresse: Nygårds Plads 30, 2605 Brøndby. Kommune: Brøndby. Leder: Marianne Strømsted

Tilsynsrapport 2013. Ældrecenter Nygårds Plads. Adresse: Nygårds Plads 30, 2605 Brøndby. Kommune: Brøndby. Leder: Marianne Strømsted Tilsynsrapport 2013 Ældrecenter Nygårds Plads 16. maj 2013 Sagsnr. 5-2211-930/1/ Reference KPE T 72227450 E seost@sst.dk Adresse: Nygårds Plads 30, 2605 Brøndby Kommune: Brøndby Leder: Marianne Strømsted

Læs mere

Tilsynsrapport 2013. Sønderhaven. Adresse: Søndergårds Alle 100. Kommune: Ballerup. Leder: Susanne Schølin. Telefon: 44 77 17 90. E-post: ssu@balk.

Tilsynsrapport 2013. Sønderhaven. Adresse: Søndergårds Alle 100. Kommune: Ballerup. Leder: Susanne Schølin. Telefon: 44 77 17 90. E-post: ssu@balk. Tilsynsrapport 2013 Den 14. oktober 2013 Sagsnr. 5-2211-2735/1 Sønderhaven Adresse: Søndergårds Alle 100 Kommune: Ballerup Leder: Susanne Schølin Telefon: 44 77 17 90 E-post: ssu@balk.dk Dato for tilsynet:

Læs mere

Lokalcenteret Skelager

Lokalcenteret Skelager Opfølgende tilsynsrapport 2012 Lokalcenteret Skelager 18. september 2012 j.nr. 5-2211-718/1 Embedslægerne Midtjylland Lyseng Allé 1 8270 Højbjerg Tlf. 72 22 79 70 Fax 72 22 74 48 E-post midt@sst.dk Adresse:

Læs mere

I forbindelse med tilsynet i 2013 vil der blive taget stilling til, om plejehjemmet skal have tilsyn i 2014.

I forbindelse med tilsynet i 2013 vil der blive taget stilling til, om plejehjemmet skal have tilsyn i 2014. Tilsynsrapport 2013 8. juli 2013 J. nr. 5-2211-1069/1 Øster Elkjær Pleje Adresse: Erritsø Bygade 85, 7000 Fredericia Kommune: Fredericia Leder: Ea Gissh Seeger Telefon: 72 10 57 82 E-post: ea.seeger@fredericia.dk

Læs mere

Tilsynsrapport 2010 Nørremøllecentret

Tilsynsrapport 2010 Nørremøllecentret J. nr.: 4-17-227/5 P nr.: 100 330 7883 Tilsynsrapport 2010 Nørremøllecentret Adresse: Paradisvej 68, 3730 Nexø Kommune: Bornholms Regionskommune Leder: Bente Bresemann og Helle Alexandersen Dato for tilsynet:

Læs mere

Tilsynsrapport 2012. Bomi-Parken. Adresse: Gyldenrisvej 4, 2300 København S. Kommune: København. Leder: Helle Christiansen.

Tilsynsrapport 2012. Bomi-Parken. Adresse: Gyldenrisvej 4, 2300 København S. Kommune: København. Leder: Helle Christiansen. Tilsynsrapport 2012 Den 20-12-2012 j.nr. 5-2211-356/ETH Embedslægerne Hovedstaden Bomi-Parken Borups Allé 177, blok D- E 2400 København NV Tlf. 7222 7450 Fax 7222 7420 E-post info@sst.dk Dir. tlf. 7222

Læs mere

Tilsynsrapport 2013. Kastanjehusene. Adresse: Alléen 2, 2200 København N. Kommune: København. Leder: Susan Andersen. Telefon: 35 30 33 80

Tilsynsrapport 2013. Kastanjehusene. Adresse: Alléen 2, 2200 København N. Kommune: København. Leder: Susan Andersen. Telefon: 35 30 33 80 Tilsynsrapport 2013 29. oktober 2013 Sagsnr. 5-2211-629/1 Kastanjehusene Adresse: Alléen 2, 2200 København N Kommune: København Leder: Susan Andersen Telefon: 35 30 33 80 E-post: v135@suf.kk.dk Dato for

Læs mere

Tilsynsrapport 2013 KONG FREDERIK IX PLEJE- HJEM. Adresse: Ribe Landevej 128, 6100 Haderslev. Kommune: Haderslev

Tilsynsrapport 2013 KONG FREDERIK IX PLEJE- HJEM. Adresse: Ribe Landevej 128, 6100 Haderslev. Kommune: Haderslev Tilsynsrapport 2013 3. september 2013 Sagsnr. 5-2211-273/1 KONG FREDERIK IX PLEJE- HJEM Adresse: Ribe Landevej 128, 6100 Haderslev Kommune: Haderslev Leder: Plejecenterleder Frede Karstoft Telefon:74347351

Læs mere

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i. Ringkøbing-Skjern Kommune. J.nr. 5-2210-1583/1. Embedslægeinstitutionen Nord Lyseng Allé 1 8270 Højbjerg

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i. Ringkøbing-Skjern Kommune. J.nr. 5-2210-1583/1. Embedslægeinstitutionen Nord Lyseng Allé 1 8270 Højbjerg J.nr. 5-2210-1583/1 Embedslægeinstitutionen Nord Lyseng Allé 1 8270 Højbjerg s tilsyn med plejehjem i Tlf. 72 22 79 70 Fax 72 22 74 48 E-post midt@sst.dk Ringkøbing-Skjern Kommune 2012 Tilsynene i Ringkøbing-Skjern

Læs mere

Tilsynsrapport 2010 Sønderbo

Tilsynsrapport 2010 Sønderbo J. nr.: 4-17-224/5 P nr.: 100 639 3465 Tilsynsrapport 2010 Sønderbo Adresse: Curdtslund 2, 3700 Rønne Kommune: Bornholms Regionskommune Leder: Laila Løvstad Dato for tilsynet: 25. november 2010 Telefon:

Læs mere

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i. Fredensborg Kommune. Den 20. juni 2012 j.nr. 5-2210-32/1/MAT. Embedslægerne Hovedstaden

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i. Fredensborg Kommune. Den 20. juni 2012 j.nr. 5-2210-32/1/MAT. Embedslægerne Hovedstaden Den j.nr. 5-2210-32/1/MAT Embedslægerne Hovedstaden s tilsyn med plejehjem i Borups Allé 177, blok D- E 2400 København NV Tlf. 7222 7450 Fax 7222 7420 E-post info@sst.dk Dir. tlf. 7222 7496 E-post hvs@sst.dk

Læs mere

Tilsynsrapport 2012. Caroline Amalie. Adresse: Caroline Amalie Vej 13, 5700 Svendborg. Kommune: Svendborg. Leder: Sektionsleder Berit Jensen

Tilsynsrapport 2012. Caroline Amalie. Adresse: Caroline Amalie Vej 13, 5700 Svendborg. Kommune: Svendborg. Leder: Sektionsleder Berit Jensen Tilsynsrapport 2012 J.nr. 5-2211-1255/1 Caroline Amalie Adresse: Caroline Amalie Vej 13, 5700 Svendborg Kommune: Svendborg Leder: Sektionsleder Berit Jensen Telefon:62234242 / 4241 E-post: sdabej@svendborg.dk

Læs mere

Tilsynsrapport 2011. Tullebølle Centret. Adresse: Annexstræde 76, 5953 Tranekær. Kommune: Langeland. Leder: Pia Clausen. Telefon: 63 51 65 90

Tilsynsrapport 2011. Tullebølle Centret. Adresse: Annexstræde 76, 5953 Tranekær. Kommune: Langeland. Leder: Pia Clausen. Telefon: 63 51 65 90 Tilsynsrapport 2011 J.nr. 3-17-243/6 Tullebølle Centret Adresse: Annexstræde 76, 5953 Tranekær Kommune: Langeland Leder: Pia Clausen Telefon: 63 51 65 90 E-post: PCL@langelandkommune.dk Dato for tilsynet:

Læs mere

Tilsynsrapport 2013. Sankt Lukas Stiftelsen Lindely. Adresse: Bernstorffsvej 20, 2900 Hellerup. Kommune: Gentofte. Leder: Inge Steenberg

Tilsynsrapport 2013. Sankt Lukas Stiftelsen Lindely. Adresse: Bernstorffsvej 20, 2900 Hellerup. Kommune: Gentofte. Leder: Inge Steenberg Tilsynsrapport 2013 Den 21. oktober 2013 5-2211-992/1 Sankt Lukas Stiftelsen Lindely Adresse: Bernstorffsvej 20, 2900 Hellerup Kommune: Gentofte Leder: Inge Steenberg Telefon: 25 22 87 15 E-post: lindely@sanktlukas.dk

Læs mere

sikkerpost@silkeborg.dk

sikkerpost@silkeborg.dk Jr. nr.: 5-2211-528/1 P-nr.: 1013525095 SST-id: PHJSYN-00003155 Tilsynsførende: Heidi Aagaard Ansvarlig embedslæge: Henrik Trykker Embedslægeinstitution: Embedslægerne Midtjylland Besøgsdato: 08. april

Læs mere

Tilsynsrapport 2010 Plejecentret Solhjem

Tilsynsrapport 2010 Plejecentret Solhjem J. nr.: 4-17-58/5 P nr.: 1003278392 Tilsynsrapport 2010 Plejecentret Solhjem Adresse: Solhjemsvej 7, 3370 Melby Kommune: Halsnæs Leder: Lis Herand Dato for tilsynet: 25. august 2010 Telefon: 47 92 31 35

Læs mere

Tilsynsrapport 2012 PLEJEHJEMMET UGANDAVEJ. Adresse: Ugandavej 149, 2770 Kastrup. Kommune: Tårnby. Leder: Helene Fisker. Telefon: 3253 0444

Tilsynsrapport 2012 PLEJEHJEMMET UGANDAVEJ. Adresse: Ugandavej 149, 2770 Kastrup. Kommune: Tårnby. Leder: Helene Fisker. Telefon: 3253 0444 Tilsynsrapport 2012 PLEJEHJEMMET UGANDAVEJ 13. september 2012 J.nr. 5-2211-1199/1 Embedslægerne Hovedstaden Borups Alle 177 2400 København NV Fax 72227420 E-post info@sst.dk Dir. tlf. E-post hvs@sst.dk

Læs mere

Tilsynsrapport 2012 UGLEV ÆLDRECENTER. Adresse: Orionsgade 48, 7790 Thyholm. Kommune: Struer. Leder: Funktionsleder Birthe Jønsson.

Tilsynsrapport 2012 UGLEV ÆLDRECENTER. Adresse: Orionsgade 48, 7790 Thyholm. Kommune: Struer. Leder: Funktionsleder Birthe Jønsson. Tilsynsrapport 2012 J.nr. /5-2211-2349/1 UGLEV ÆLDRECENTER Embedslægerne Midtjylland Lyseng Allé 1 8270 Højbjerg Tlf. 72 22 79 70 Fax 72 22 74 48 E-post midt@sst.dk Adresse: Orionsgade 48, 7790 Thyholm

Læs mere

Birthe Margrethe Pedersen. Plejehjemmet Bøgehøjgård HELSINGØR KOMMUNE

Birthe Margrethe Pedersen. Plejehjemmet Bøgehøjgård HELSINGØR KOMMUNE Jr. nr.: 5-2211-705/1 P-nr.: 1003279764 SST-id: PHJSYN-00003604 Tilsynsførende: Birthe Margrethe Pedersen Ansvarlig embedslæge: Elisabet Tornberg Hansen Embedslægeinstitution: Sundhedsstyrelsen Embedslægeinstitutionen

Læs mere

Tilsyn med boenheder i 2011

Tilsyn med boenheder i 2011 Tilsynsrapport 2011 Bakkegården 1. november 2011 J.nr. 4-27-47/6/DOT Embedslægerne Hovedstaden Borups Allé 177, blok D- E 2400 København NV Tlf. 7222 7450 Fax 7222 7420 E-post info@sst.dk Dir. tlf. E-post

Læs mere

Tilsynsrapport 2013 VINDERUP PLEJEHJEM. Adresse: Grønningen 44, 7830 Vinderup. Kommune: Holstebro. Forstander: Gitte Frantzen.

Tilsynsrapport 2013 VINDERUP PLEJEHJEM. Adresse: Grønningen 44, 7830 Vinderup. Kommune: Holstebro. Forstander: Gitte Frantzen. Tilsynsrapport 2013 VINDERUP PLEJEHJEM 3. september 2013 Sagsnr. 5-2211-1778/1 Embedslægeinstitutionen Nord Langelandsvej 8 8940 Randers Tlf. 72 22 79 70 Fax 72 22 74 48 E-post senord@sst.dk Adresse: Grønningen

Læs mere

Tilsynsrapport 2013. OKÆ Plejeboliger, Albanigade. Adresse: Albanigade 21D, 5000 Odense Kommune: Odense. Leder: Helle Andersen. Telefon: 65 51 32 39

Tilsynsrapport 2013. OKÆ Plejeboliger, Albanigade. Adresse: Albanigade 21D, 5000 Odense Kommune: Odense. Leder: Helle Andersen. Telefon: 65 51 32 39 Tilsynsrapport 2013 25. marts 2013 j. nr. 5-2211-550/1 OKÆ Plejeboliger, Albanigade Adresse: Albanigade 21D, 5000 Odense Kommune: Odense Leder: Helle Andersen Telefon: 65 51 32 39 E-post: hlla@odense.dk

Læs mere

Tilsynsrapport 2011. Ældrecenter Ådalen. Adresse: Egemosevej 3, 5882 Vejstrup. Kommune: Svendborg. Leder: Torben Frost. Telefon: 6228 1210

Tilsynsrapport 2011. Ældrecenter Ådalen. Adresse: Egemosevej 3, 5882 Vejstrup. Kommune: Svendborg. Leder: Torben Frost. Telefon: 6228 1210 Tilsynsrapport 2011 Ældrecenter Ådalen Adresse: Egemosevej 3, 5882 Vejstrup Kommune: Svendborg Leder: Torben Frost Telefon: 6228 1210 E-post: t.frost@svendborg.dk Dato for tilsynet: 08. marts 2011 SST-id:

Læs mere

blev fundet fejl og mangler, som samlet kun indebærer meget ringe risiko for patientsikkerheden

blev fundet fejl og mangler, som samlet kun indebærer meget ringe risiko for patientsikkerheden Tilsynsrapport 2012 Kildemosen J.nr. /5-2211-328/1 Embedslægerne Midtjylland Lyseng Allé 1 8270 Højbjerg Adresse: Kildemosen 1-7, 8305 Samsø Tlf. 72 22 79 70 Fax 72 22 74 48 E-post midt@sst.dk Kommune:

Læs mere

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i. Odense Kommune. Sundhedsstyrelsen. Embedslægerne Syddanmark, Sorsigvej 35, 6760 Ribe

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i. Odense Kommune. Sundhedsstyrelsen. Embedslægerne Syddanmark, Sorsigvej 35, 6760 Ribe J.nr. 5-2210-1529/1 s tilsyn med plejehjem i Odense Kommune 2011 Embedslægerne Syddanmark, Sorsigvej 35, 6760 Ribe Tlf. 72 22 79 50 Fax 72 22 74 40 E-mail: syd@sst.dk Tilsynene i Odense Kommune har gennemført

Læs mere

Tilsynsrapport 2008 Plejehjemmet Riishøjcentret

Tilsynsrapport 2008 Plejehjemmet Riishøjcentret Tilsynsrapport 2008 Plejehjemmet Riishøjcentret Adresse: Riishøjsvej 109, Vejgård, 9000 Aalborg Kommune: Aalborg Leder: Plejehjemsleder/ plejer/ social- og sundhedsassistent Marjo Spetzler, siden 1.12.2007

Læs mere

Tilsynsrapport 2012. Thurøhus. Adresse: Bergmannsvej 17, 5700 Svendborg. Kommune: Svendborg. Leder: Pia Silo Jensen.

Tilsynsrapport 2012. Thurøhus. Adresse: Bergmannsvej 17, 5700 Svendborg. Kommune: Svendborg. Leder: Pia Silo Jensen. Tilsynsrapport 2012 J.nr. 5-2211-1266/1 Thurøhus Adresse: Bergmannsvej 17, 5700 Svendborg Kommune: Svendborg Leder: Pia Silo Jensen Telefon: 62234238 E-post: siopsj@svendborg.dk Dato for tilsynet: 08.

Læs mere

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i J. nr. 4-17-242/1 Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i Fredensborg Kommune 2009 Sundhedsstyrelsen Embedslægerne Hovedstaden Borups Allé 177, Blok D-E 2400 København NV Tlf. 72 22 74 50 Fax 72 22 74

Læs mere

Tilsynsrapport 2013. Vibedal. Adresse: Vibedalvej 1, 7700 Thisted. Kommune: Thisted. Leder: Aase Josefsen. Telefon: 99174040. E-post: aaj@thisted.

Tilsynsrapport 2013. Vibedal. Adresse: Vibedalvej 1, 7700 Thisted. Kommune: Thisted. Leder: Aase Josefsen. Telefon: 99174040. E-post: aaj@thisted. Tilsynsrapport 2013 Vibedal 25. marts 2013 Sagsnr. 5-2211-2663/1 Embedslægeinstitutionen Nord Lyseng Allé 1 8270 Højbjerg Tlf. 72 22 79 70 Fax 72 22 74 48 E-post midt@sst.dk Adresse: Vibedalvej 1, 7700

Læs mere

Tilsynsrapport 2013. OKÆ Plejeboliger, Havebæk. Adresse: Østerbæksvej 83, 5230 Odense M. Kommune: Odense. Leder: Kathe Storm. Telefon: 65 51 32 58

Tilsynsrapport 2013. OKÆ Plejeboliger, Havebæk. Adresse: Østerbæksvej 83, 5230 Odense M. Kommune: Odense. Leder: Kathe Storm. Telefon: 65 51 32 58 Tilsynsrapport 2013 22. november 2013 Sagsnr. 5-2211-1239/1 OKÆ Plejeboliger, Havebæk Adresse: Østerbæksvej 83, 5230 Odense M Kommune: Odense Leder: Kathe Storm Telefon: 65 51 32 58 E-post: kgs@odense.dk

Læs mere

Tilsynsrapport 2011 RØDE KORS HJEMMET. Adresse: Bøgevej 2, 9670 Løgstør. Kommune: Vesthimmerlands

Tilsynsrapport 2011 RØDE KORS HJEMMET. Adresse: Bøgevej 2, 9670 Løgstør. Kommune: Vesthimmerlands Tilsynsrapport 2011 RØDE KORS HJEMMET J.nr. 1-17-150/6/SIF Embedslægerne Nordjylland Nytorv 7, 2. 9000 Aalborg Tlf. 72227990 Fax 72227439 E-post info@sst.dk Dir. tlf. E-post nord@sst.dk Adresse: Bøgevej

Læs mere

Tilsynsrapport 2013. Plejecenter Åbrinken. Adresse: Gl. Banevej 8, 7470 Karup J. Kommune: Viborg. Leder: Konstitueret centerleder Mette Bergkvist

Tilsynsrapport 2013. Plejecenter Åbrinken. Adresse: Gl. Banevej 8, 7470 Karup J. Kommune: Viborg. Leder: Konstitueret centerleder Mette Bergkvist Tilsynsrapport 2013 Plejecenter Åbrinken 3. december 2013 Sagsnr. 5-2211-1824/1 Embedslægeinstitutionen Nord Langelandsvej 8 8940 Randers Tlf. 72 22 79 70 Fax 72 22 74 48 E-post senord@sst.dk Adresse:

Læs mere

Tilsynsrapport 2011 for uanmeldt genbesøg på Tullebølle Centeret

Tilsynsrapport 2011 for uanmeldt genbesøg på Tullebølle Centeret 14. december 2011 J.nr. 5-2211-48/1 Tilsynsrapport 2011 for uanmeldt genbesøg på Tullebølle Centeret Adresse: Annexstræde 76, 5953 Tranekær Kommune: Langeland Leder: Pia Clausen Telefon: 63 51 65 90 E-post:

Læs mere

Tilsynsrapport 2011. Hedebo Plejecenter. Adresse: Degnestræde 1, 2670 Greve. Kommune: Greve. Leder: Christina Giarbini. Telefon: 23 38 70 68

Tilsynsrapport 2011. Hedebo Plejecenter. Adresse: Degnestræde 1, 2670 Greve. Kommune: Greve. Leder: Christina Giarbini. Telefon: 23 38 70 68 Tilsynsrapport 2011 Hedebo Plejecenter J.nr. / Tlf. Fax E-post info@sst.dk Adresse: Degnestræde 1, 2670 Greve Dir. tlf. E-post Kommune: Greve Leder: Christina Giarbini Telefon: 23 38 70 68 E-post: chg@greve.dk

Læs mere

Tilsynsrapport 2010 Opfølgende besøg Hune Plejecenter

Tilsynsrapport 2010 Opfølgende besøg Hune Plejecenter J. nr.: 1-17- 134/6 P nr.: 1003381649 Tilsynsrapport 2010 Opfølgende besøg Hune Plejecenter Adresse: Hansensvej 2, 9492 Blokhus Kommune: Jammerbugt Leder: Gruppeleder/ social og sundhedsassistent Jonna

Læs mere

ÅRSREDEGØRELSE OVER LOVPLIGTIGE TILSYN I 2008 PÅ PLEJECENTRE I NORDFYNS KOMMUNE.

ÅRSREDEGØRELSE OVER LOVPLIGTIGE TILSYN I 2008 PÅ PLEJECENTRE I NORDFYNS KOMMUNE. ÅRSREDEGØRELSE OVER LOVPLIGTIGE TILSYN I 2008 PÅ PLEJECENTRE I NORDFYNS KOMMUNE. Dato 16.02-2009 Denne årlige redegørelse er opbygget af sammenfatningerne fra de enkelte rapporter fra tilsynene. Redegørelsen

Læs mere

Sundhedsstyrelsens tilsyn med boenheder i. Helsingør Kommune

Sundhedsstyrelsens tilsyn med boenheder i. Helsingør Kommune Sundhedsstyrelsens tilsyn med boenheder i 19. januar 2015 Sagsnr. 5-2910-5/1 Helsingør Kommune 2014 Tilsynene i Helsingør Kommune Sundhedsstyrelsen har gennemført i alt otte tilsynsbesøg på følgende botilbud

Læs mere

Tilsynsrapport 2013 for uanmeldt genbesøg på Korsløkkehaven

Tilsynsrapport 2013 for uanmeldt genbesøg på Korsløkkehaven 23. januar 2013 Tilsynsrapport 2013 for uanmeldt genbesøg på Korsløkkehaven Adresse: Korsløkkehaven 2-6, 5220 Odense SØ Kommune: Odense Leder: Alice Sundstrøm Telefon: 65513425 E-post: asu@odense.dk Dato

Læs mere

Tilsynsrapport 2010 Kildehaven Ældrecenter

Tilsynsrapport 2010 Kildehaven Ældrecenter Tilsynsrapport 2010 Kildehaven Ældrecenter J.nr. 2-17-6/5 Embedslægerne Midtjylland Lyseng Alle 1 8270 Højbjerg Tlf 7222 7970 Fax 7222 7448 E-post midt@sst.dk Adresse: Kildehaven 2 8, Overlade, 8800 Viborg

Læs mere

Tilsynsrapport 2012 LOKALCENTER BORREBAKKEN. Adresse: Caroline Amalie Vej 126, 2800 Kgs.Lyngby. Kommune: Lyngby-Taarbæk

Tilsynsrapport 2012 LOKALCENTER BORREBAKKEN. Adresse: Caroline Amalie Vej 126, 2800 Kgs.Lyngby. Kommune: Lyngby-Taarbæk Tilsynsrapport 2012 Den j.nr. 5-2211-1169/1/MAT Embedslægerne Hovedstaden LOKALCENTER BORREBAKKEN Borups Allé 177, blok D- E 2400 København NV Tlf. 7222 7450 Fax 7222 7420 E-post info@sst.dk Dir. tlf.

Læs mere

Tilsynsrapport 2010 Opfølgende besøg Aabybro Plejecenter

Tilsynsrapport 2010 Opfølgende besøg Aabybro Plejecenter J. nr.: 1-17- 132/6 P nr.: 1003057616 Tilsynsrapport 2010 Opfølgende besøg Aabybro Plejecenter Adresse: Vestergade 30, 9440 Aabybro Kommune: Jammerbugt Leder: Forstander/ social og sundhedsassistent Gitte

Læs mere

Tilsynsrapport 2012 ODDENSE ÆLDRECENTER. Adresse: Næstildvej 2, 7860 Spøttrup. Kommune: Skive. Leder: Kirsten Kjær.

Tilsynsrapport 2012 ODDENSE ÆLDRECENTER. Adresse: Næstildvej 2, 7860 Spøttrup. Kommune: Skive. Leder: Kirsten Kjær. Tilsynsrapport 2012 J.nr. /5-2211-386/1 ODDENSE ÆLDRECENTER Embedslægerne Midtjylland Lyseng Allé 1 8270 Højbjerg Tlf. 72 22 79 70 Fax 72 22 74 48 E-post midt@sst.dk Adresse: Næstildvej 2, 7860 Spøttrup

Læs mere

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i

Sundhedsstyrelsens tilsyn med plejehjem i 18. juli 2012 J.nr. 5-2210-15/1 Embedslægerne Nordjylland Nytorv 7, 2. 9000 Aalborg Tlf. 72227990 Fax 72227439 E-post info@sst.dk Dir. tlf. E-post nord@sst.dk s tilsyn med plejehjem i Aalborg Kommune 2011

Læs mere

Tilsynsrapport 2011 OMRÅDE NORD, SOLGÅR- DEN. Adresse: Solgården 1, 8620 Kjellerup. Kommune: Silkeborg. Leder: Lokalleder Anna Pedersen

Tilsynsrapport 2011 OMRÅDE NORD, SOLGÅR- DEN. Adresse: Solgården 1, 8620 Kjellerup. Kommune: Silkeborg. Leder: Lokalleder Anna Pedersen Tilsynsrapport 2011 J.nr. 2-17-26/6 OMRÅDE NORD, SOLGÅR- DEN Embedslægerne Midtjylland Lyseng Allé 1 8270 Højbjerg Tlf. 72 22 79 70 Fax 72 22 74 48 E-post midt@sst.dk Adresse: Solgården 1, 8620 Kjellerup

Læs mere

Tilsynsrapport 2013. Område Syd - Lokalcenter Tranbjerg. Adresse: Torvevænget 1, 8310 Tranbjerg J. Kommune: Århus

Tilsynsrapport 2013. Område Syd - Lokalcenter Tranbjerg. Adresse: Torvevænget 1, 8310 Tranbjerg J. Kommune: Århus Tilsynsrapport 2013 Område Syd - Lokalcenter Tranbjerg 12. november 2013 Sagsnr. 5-2211-803/1 Embedslægeinstitutionen Nord Langelandsvej 8 8940 Randers Tlf. 72 22 79 70 Fax 72 22 74 48 E-post senord@sst.dk

Læs mere

Tilsynsrapport 2011. Plejecenter Posthaven, Kærnehuset. Adresse: Posthaven 48, 8500 Grenaa. Kommune: Norddjurs. Leder: Teamleder Anette Eriksen

Tilsynsrapport 2011. Plejecenter Posthaven, Kærnehuset. Adresse: Posthaven 48, 8500 Grenaa. Kommune: Norddjurs. Leder: Teamleder Anette Eriksen Tilsynsrapport 2011 Plejecenter Posthaven, Kærnehuset J.nr. 2-17-209/6 Embedslægerne Midtjylland Lyseng Alle 1 8270 Højbjerg Tlf. 7222 7970 Fax 7222 7448 E-post midt@sst.dk Adresse: Posthaven 48, 8500

Læs mere

Tilsynsrapport 2013. Område Syd, Skovly. Adresse: Egelyvej 14B, 8654 Bryrup. Kommune: Silkeborg. Leder: Lisbeth Ninn Bøgeholdt.

Tilsynsrapport 2013. Område Syd, Skovly. Adresse: Egelyvej 14B, 8654 Bryrup. Kommune: Silkeborg. Leder: Lisbeth Ninn Bøgeholdt. Tilsynsrapport 2013 Område Syd, Skovly 29. maj 2013 Sagsnr. 5-2211-468/1 Embedslægeinstitutionen Nord Lyseng Allé 1 8270 Højbjerg Tlf. 72 22 79 70 Fax 72 22 74 48 E-post midt@sst.dk Adresse: Egelyvej 14B,

Læs mere

Tilsynsrapport 2010 Opfølgende besøg Ældrecenter Lundgården

Tilsynsrapport 2010 Opfølgende besøg Ældrecenter Lundgården J. nr.: 1-17- 38/5 P nr.: 1003380800 Tilsynsrapport 2010 Opfølgende besøg Ældrecenter Lundgården Adresse: Stadionvej 6, 9760 Vrå Kommune: Hjørring Leder: Afdelingsleder Edith Vaihøj Dato for opfølgende

Læs mere

Referat Ældrerådet 24.05.2012 kl. 09:30 Mødelokale 83, Aabybro Jammerbugt Kommune

Referat Ældrerådet 24.05.2012 kl. 09:30 Mødelokale 83, Aabybro Jammerbugt Kommune Referat Ældrerådet kl. 09:30 Mødelokale 83, Aabybro Jammerbugt Kommune Punkter på åbent møde: 157. Bemærkninger til dagsorden... 1 158. Godkendelse af referat fra forrige møde... 2 159. Embedslægerapporter

Læs mere

Tilsynsrapport 2012. Lokalcenter Møllestien/Betania. Adresse: Grønnegade 10, 8000 Århus C. Kommune: Århus

Tilsynsrapport 2012. Lokalcenter Møllestien/Betania. Adresse: Grønnegade 10, 8000 Århus C. Kommune: Århus Tilsynsrapport 2012 J.nr. 5-2211-339/1 Embedslægerne Midtjylland Lyseng Alle 1 8270 Højbjerg Lokalcenter Møllestien/Betania Tlf. 7222 7970 Fax 7222 7448 E-post midt@sst.dk Adresse: Grønnegade 10, 8000

Læs mere

Embedslægeinstitutionens tilsyn med plejehjem i Skibby Kommune og i Frederiksborg Amt i 2006

Embedslægeinstitutionens tilsyn med plejehjem i Skibby Kommune og i Frederiksborg Amt i 2006 Embedslægeinstitutionens tilsyn med plejehjem i Skibby og i Frederiksborg i 2006 Embedslægeinstitutionerne har siden 2002 udført sundhedsfaglige plejehjemstilsyn. I 2006 var det 5. gang Embedslægeinstitutionerne

Læs mere

Tilsynsrapport 2011. Friplejehjemmet Nordstjernen. Adresse: Borrisvej 2, 8800 Viborg. Kommune: Viborg. Leder: Forstander Bente Bay Kristensen

Tilsynsrapport 2011. Friplejehjemmet Nordstjernen. Adresse: Borrisvej 2, 8800 Viborg. Kommune: Viborg. Leder: Forstander Bente Bay Kristensen Tilsynsrapport 2011 J.nr. 2-17-334/6 Friplejehjemmet Nordstjernen Embedslægerne Midtjylland Lyseng Allé 1 8270 Højbjerg Tlf. 72 22 79 70 Fax 72 22 74 48 E-post midt@sst.dk Adresse: Borrisvej 2, 8800 Viborg

Læs mere

Tilsynsrapport 2010 Omsorgscentret Nordhøj

Tilsynsrapport 2010 Omsorgscentret Nordhøj J. nr.: 4-17-53/4 P nr.: 1003282764 Tilsynsrapport 2010 Omsorgscentret Nordhøj Adresse: Nordhøj 3, 4500 Skibby Kommune: Frederikssund Leder: Trine Nielsen Dato for tilsynet: 27. april 2010 Telefon: 47

Læs mere

Kommunerapport Hedensted kommune 2 / 14

Kommunerapport Hedensted kommune 2 / 14 Styrelsen for Patientsikkerheds tilsyn med plejehjem i Hedensted Kommune 2015 Titel Styrelsen for Patientsikkerheds tilsyn med plejehjem i Hedensted Kommune 2015 Styrelsen for Patientsikkerhed, 2016. Publikationen

Læs mere