PROGRAMOPTIMERING AF KOMMUNALE AREALER VINGE STATION OG BYDEL

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PROGRAMOPTIMERING AF KOMMUNALE AREALER VINGE STATION OG BYDEL 2015-02-10"

Transkript

1 PROGRAMOPTIMERING AF KOMMUNALE AREALER VINGE STATION OG BYDEL

2 VINGE S-TOGSSTATION OG NY BYDEL Notat 002 Rev.: C Dato: Kommentering af samlet beskrivelse for Frederikssunds Kommunes 5.500m2 i Vinge Centrum modtaget per mail AFKLARING AF PROGRAMKRAV. Vi har modtaget en samlet tilbagemelding med programkrav til de kommunale faciliteter i Vinge mandag den Tilbagemeldingen indeholder for enkelte funktioner et egentlig program med arealkrav for andre mere generelle overvejelser om funktionelle sammenhænge og ambitioner. Den aftalte fordeling af de i alt m2 lyder i øjeblikket således: Bibliotek: Erhvers- og energihus: Børnehuset: Konferencecenter: Kampsportscenter: 500 m2 500 m m m m2 Vi forstår, at de tildelte m2 er brutto m2. Vi vil her gennemgå programmet for de enkelte funktioner med henblik på at vurdere, om de opstillede ønsker lader sig realisere indenfor de tildelte arealer. Vi vil også i de tilfælde, hvor dette ikke er tilfældet, komme med oplæg til, hvordan programmet ville kunne begrænses eller vurdere, hvilke og hvor mange m2, der ville være nødvendige for at imødekomme de opstillede ønsker. 1.

3 OPTIMERING OG SYNERGI De tildelte arealer er relativ begrænsede og det foreslås derfor at placere bibliotek, erhvervs- og energihus og konferencecenter i forbindelse med hinanden, sådan at et fællesområde kan bruges af alle 3 enheder og at der dermed skabes bedre og mere fleksible rammer. Det forventes også, at der derigennem kan opstå en frugtbar synergi mellem de 3 enheder. EHRVERV & ENERGI KONFERENCE BIBLIOTEK Figur 1: De førskellige programmen deler felles funktioner før att optimere areler og skabe synergieffekter mellom de førskellige bruker. Ved at placere Børnehaven og kampsportscenteret ved siden af hinanden, vurderes det, at der også mellem disse kan opstå en synergi, så salene i kampsportscenteret, der i dagtimerne mestendels står uudnyttede hen, kan bruges af børnehaven som en ekstra udfoldelsesmulighed. Ligesom børnehuset ville kunne stille lokaler til rådighed for lektiecafe/mødelokale for kampsportscentret uden for institutionens åbningstid. BØRNEHAVE KAMPSPORT Figur 2: Børnehaven og kampsportcenteret ligger ved siden af hindanden, så att de begge kan brukes optimalt under døgnets alle timer. 2.

4 BIBLIOTEK Der er ikke sat m2 på programønskerne og det er derfor svært at afgøre om de 500 m2 er tilstrækkelige. Vi ser i blandt de nævnte referencer til andre biblioteker den største sammenlignelighed med Ørestad bibliotek. Ørestad er imidlertid 1300 m2 stort og man må være sig bevist, at det på ca. en 1/3 af arealet ikke er muligt at tilbyde de samme muligheder. Baseret på det tildelte 500 m2 bruttoareal, bør netto arealet ligge på ca. 360 m2. (svarende til en brutto/nettofaktor på 1,4) Funktioner: I Programmet er ønsket et FABLAB og kreativt værksted. Med reference til FABLAB i Valby, er deres faciliteter bemandede to dage om ugen fra 3-8 om eftermiddagen. I forhold til det meget begrænsede areal for biblioteket og strategien om det ubemandede bibliotek, skønnes der ikke at være basis for at realisere et FABLAB. Placering af Funktioner i Fællesarealer Det anbefales at en række biblioteksfunktioner placeres i fællesområder. I forbindelse med et fælles indgangsområde foreslås det at placere; udstilling, ophold, cafeområde (varm- og kolddriksautomater) med avis- og tidskriftslæsning. I et andet område foreslås det at lave et kerneområde; der udover at tilbyde fleksible møderum, indeholder toiletter, garderobe, kontor der også kan bruges af bibliotekspersonalet, pausearealer etc. (se arealskema for Biblioteket samt sammenfatning for fællesarealer) 3.

5 BIBLIOTEK Referencer. left: Ørestad Bibliotek right: Public library Proposal for Daegu, South Korea 4.

6 BIBLIOTEK Bibliotek Funktion Ankomst areal: Minimeret m2 Placeret i enhed m2 Placeret i fællesareal m2 Udstillinger, udlån, aflevering, siddepladser Cafe: Kaffe-automater, aviser/tidsskrifter, ophold Personalerum Toiletter 2 stk. (inkl. Puslerum) Materialesamling: Skøn/faglitteratur, film, hyldemeter Fællesområde Inkl. Område til fordybelse Børneområde: Ophold og lille materialesamling Lærings- og studiezone: 2 studie celler a 10 m2, møderum 20 m Unge og tweens Kreativt område: Værksted, Fablab etc. I alt nettoprogramareal Bruttoareal med faktor 1,

7 BIBLIOTEK personalerum møderum print & kopi toiletter MØDECENTER studie & fordybelse unge & tweens MATERIALE SAMLING FÆLLES OMRÅDE lille materiale samling udlån & aflevering BØRN café aviser udstilling ADKOMST Figur 3: Bibliotekets programmatiske oplæg i forhold til fællesarealer og kernevirksomhed. 6.

8 ERHVERVS- OG ENERGIHUS Vi har modtaget et program for Erhvervs- og Energihuset med et samlet nettoareal på 500 m2, omregnet til bruttoarealer med en faktor 1,4 ville dette betyde en overskridelse af de tildelte arealer på 200. Ved at lade Erhvervs- og Energihuset huset indgå i en fællesenhed med Biblioteket og Konferencecenteret er det muligt samlet at imødekomme de funktionelle ønsker. Fællesarealer Det foreslås at placere reception og udstillingsarealer og en del af servicearealerne som en del af fællesarealerne og dermed undgå at skære i arealer til storrumskontorer og møderum. Det er et ønske hos brugerne, at møderum ligger indenfor enheden i Erhvervs- og energihuset og fleksibelt kan anvendes som cellekontorer der gives samtidig adgang til møderummene i fællesarealerne og dermed mulighed for fleksibel udvidelse af kapaciteten. Erhvers og Energihus Stk. M2 per enhed M2 Placeret i enhed m2 Placeret i fællesareal m2 Reception og udstilling/showrum Mødelokaler Toiletter Køkken/fællesrum/print/arkiv Garderober mv Storkontorer I alt nettoprogramareal Bruttoareal med faktor 1,

9 ERHVERVS- OG ENERGIHUS ekstra møderum personalerum kopi & print toiletter MØDECENTER STORRUMS KONTORER MØDERUM toiletter te-køkken reception udstilling ADKOMST Figur 4: Ehrvervs- og energihusets programmatiske oplæg i forhold til fællesarealer og kernevirksomhed. 8.

10 KONFERENCECENTER Vedr. konferencecenteret udestår en klar definition af konferencecenterets egentlig funktion og bæredygtige forretningsmodel på private vilkår. I det modtagne skriv er der en åbenlys diskrepans mellem referencer og den ønskede størrelse på salen og de tildelte bruttoarealer på 2000 m2. I programmet ønskes en sal med siddende svarende til 1200 stå-ende eller 500 til bespisning. I forbindelse med salen ønskes en scene og sekundærfunktioner i tilknytning med salen. Der synes dermed at være stor fokus på store arrangementer som koncerter og teaterforestillinger og mindre på en daglig drift, hvor det er udlejning af kursus- og konferencefaciliteter, der driver værket. Er det primært et sted til koncerter/teater eller er det et konferencecenter med et bredt udbud af faciliteter og brugsmuligheder? Vi tror umiddelbart mest på det sidste og mener dermed, at der udover salen bør planlægges møderum og køkken/områder med serveringsmuligheder/lounges og pauserum. Ved at se på forskellige referencer (trommen i Hørsholm 420 siddende, Konferencecentret i DGI-byen 400 siddende, Galaksen i Værløse 440 siddende), mener vi, at en sal til ca siddende ( stående) svarer bedre til behovet og det tildelte areal. Fællesarealer For at optimere fleksibiliteten og kapaciteten foreslås det at placere møderum og tilhørende faciliteter i et fællesområde med biblioteket og erhvervscenteret. (se arealskema for konferencecenter og samt sammenfatning for fællesarealer) 9.

11 KONFERENCECENTER Reference: Galaksen Hørsholm 10.

12 KONFERENCECENTER Konferencecenter Program Foyer inkl. Servingsområde og garderobe Minimeret m2 Placeret i enhed m2 Placeret i fællesareal m Back of house inkl. Omklædning og bad Mødelokaler 3 stk a 60 m2 med mobil skillevæg Reception inkl. Service arealer Opdelelig sal 225 m2 170 m2 Svarende til siddende eller stående Scene Pause- og break out områder Toiletter fordelt i grupper 3 stk a. 40 m Kopirum og service til møderum Køkken I alt nettoprogramareal Bruttoareal med faktor 1,

13 KONFERENCECENTER møderum kopi & print pauserum personalerum toiletter MØDECENTER scene back of house KØKKEN STORE SAL OPDELELIG reception toiletter FOYER / SERVERINGSOMRÅDE ADKOMST Figur 5: Konferencecenterets programmatiske oplæg i forhold til fællesarealer og kernevirksomhed. 12.

14 SAMMENFATNING AF FÆLLESAREALER De estimerede arealer for biblioteket, Erhvervs- og energihuset og konfe-rencecenteret overskrider det samlede tildelte areal med 388 m2. Det vurderes at en overskridelse samlet på 200 m2 for disse 3 enheder vil være acceptabel. I arealskemaerne er redegjort for, hvordan de enkelte funktioner placeres enten indenfor for enhederne eller i fællesområder til fleksibel benyttelse af alle tre enheder. Funktionerne indenfor enhederne udgør m2. Idet vi går ud fra at det samlede maximale areal er m2 brutto er der i alt 771 m2 til fællesarealer. Fællesfunktioner kan inddeles i to grupper: Et indgangsområde, hvor en del af bibliotekts funktioner; cafeområde med avis- og tidskriftlæsning og udstilling placeres sammen med Ehvervs- og energihusets reception og udstillingsområde/show room. Det andet område er bygget op omkring møderum. Ved at lægge møde-rummene fra konferencecentret og biblioteket i en fælles pulje skabes en kapacitet som giver begge enheder mere fleksibilitet Erhvervs- og energihusets møderum forbliver internt i enheden i tæt forbindelse med storrumskontorerene. Sammen med møderummene lægges toiletter, te-køkken, et fleksibelt kontor, pauserum og kopi- og printerrum, som KONFERENCE EHRVERV & ENERGI BIBLIOTEK MØDECENTER møderum pauserum kopi & print toiletter personalerum tekøkken ADKOMST wc udstilling café avislæsning 13. Figur 6: Fællesarealerne er opdelte i to førskellige områder: Mødecenteret og Adkomsten.

15 SAMMENFATNING Sammenfatning Enhed Bibliotek Erhvers og energihus Konferencecenter I alt ønskede Bruttoareal m2 ønskede Bruttoareal m Overskridelse 388 Enhed Bruttoarealer i Bruttoarealer i Bruttoareal i alt enhed fællesområder Bibliotek Erhvers og energihus Konferencecenter I alt Det forudsættes at det samlede tildelte areal kan øges til m2. Ved samdrift af lokaler i fællesarealer forudsættes en mulig besparelse. Arealer tilrådighed i fællesarealer. Samlet areal Arealer i enheder Tilrådighed for fællesarealer, bruttoareal 771 Fællesarealer fordeler sig i to grupper. Adgangsområde Cafe (drikkeautomater), avislæsning (biblioteksprogram) udstilling (biblioteksprogram) Udstilling og reception (Erhvervs og Energihusprogram) I alt netto i alt brutto m Fællesarealer kernefunktioner Møderum 4 stk a 60 m2 opdelelige Break out zoner Fleksibeltkontor 2 arbejdspladser Toiletter Te køkken Garderobe kopi/print I alt netto I alt brutto m I alt fællesarealer, bruttoareal

16 BØRNEHUSET På børnehuset har vi modtaget et detaljeret program. Erfaringsmæssigt er forholdet mellem netto- og bruttoarealer 1,4 for byggerier af børneinstitutioner. Der er således også for børnehuset en diskrepans mellem det tildelte bruttoareal og de funktionelle ønsker. Nettoarealer svarer således til et bruttoareal på: m2. Ifølge vores erfaringer er de afsatte arealkrav meget generøse. Børnehaver er typisk bygget op med baserum (typisk i Københavnsområdet) eller aktivitetsrum, hvor børnene cirkulerer i løbet af dagen (Typisk i Vest-danmark) i det ovenstående program er der afsat både/og. Vi mener således, at det ville være muligt at reducere de foreslåede aktivitetsrum i antal. Derudover er der afsat meget store arealer til foyer, som vi mener, kan reduceres betragteligt (gangarealer er indeholdt i brutto/nettofaktoren) og der er afsat usædvanligt store fællesrum; disse vil typisk være på 100 m2 og ikke 300 m2. Vores forslag til arealreduktion er skrevet ind i skemaet og ændringer er markeret med rødt. Det reducerede nettoareal svarer til et bruttoareal på: m2 Vi forestiller os, at faciliteterne i kampsportscenteret i dagtimerne evt. kunne stilles til rådighed for børnehuset og som sådan tilbyde et supplement til aktivitetsrummene. (se arealskema for børnehus) Billeder fra HLA Børneinstitutioner. Reference: Saxtorpsvej Børnehave 15.

17 BØRNEHUSET Børnehuset Program M2 Ønsket m2 Alternativ m2 Vuggestuegrupper Børnehavebaser Vuggestuegarderober 30 pl Børnehavegarderober 72 pl Aktivitetsrum Aktivitesrum Ankomst foyer Fællesrum incl. Cafe køkken Puslefaciliteter Vuggestue WC til børnehave 2 pusle Møderum Personalegarderobe Personaletoilet m/dusch Personaletoilet Kontor Møderum Soverum Teknik/Vaskerum/Reng Depoter Inklusionsrum Sprogrum I alt nettoprogramareal Bruttoareal med faktor 1,

18 KAMPSPORTCENTERET I såvel programmet opstillet af de respektive foreninger og i det bearbejdede program fra Autens ligger programønskerne væsentligt over, hvad der er muligt indenfor de tildelte 1000 m2 brutto. Vi har i vores oplæg taget udgangspunkt i en overskridelse på 200 m2 i forhold til det tildelte og har dermed et bruttoareal på m2. Hvis man pga. de store rum går ud fra, at det er muligt at lave en brutto/netto faktor på 1,2 for kampsportscenteret svarer de m2 til m2 bruttoareal og m2 til 1475 m2 bruttoareal og potentielt vil arealet skulle beskæres betragteligt. En af de referencer som klubberne nævner, er CSA. CSA er en privat klub med et sammenligneligt program uden at det dog er 100% sammenfaldende. De udbyder følgende kampsportsgrene; brydning, boksning, MMA, kick boxing og Jui Jitzu. Klubben har ca. 500 medlemmer (de 4 klubber i Vinge har tilsammen 316 medlemmer) et medlemskab i klubben giver mulighed for at træne på alle hold det vurderes at der ca. er 50 samtidige brugere, når centret er fyldt. Sportssalene inkl. Depoter har i CSA et areal på ca. 675 m2 i sammenligning med ovenstående programs ( ) 910 m2. CSA har op til flere Danmarksmesterskaber i de forskellige discipliner (MMA og Jui Jitzu) trods det har klubben ikke mulighed for at afholde stævner i egne lokaler, men har overfor os givet udtryk for at kampe altid foregår ved specielle arrangementer uden for klublokalerne. Det giver sig blandt andet udtryk i, at der i klubben ikke er en fighter cage, men kun en væg i et af afsnittene med måttegulv. Til almindelig træning er ifølge CSA en væg eller et hjørne tilstrækkeligt. På denne måde kan et rum med en MMA væg også bruges af brydere. Kontaktpersonen fra CSA gav oven i købet udtryk for at de også overvejede at fjerne bokseringen, for at frigøre gulvplads. 17.

19 KAMPSPORTCENTERET Et udgangspunkt for en diskussion af en mulig areal-reduktion kunne være at betragte salene som 4 moduler i samme størrelse størrelsen defineret af den gængse størrelse på et måttegulv plus en gangzone: Modulstørrelse: 12x (121,5) = 160 m2. Boksning og Kung Fu: 2 sale med trægulv den ene en fast installeret boksering. 320 m2 Brydning og MMA 2 sale med måttegulv den ene med fightervæg 320 m2 Begge afsnit er forsynet med en mobilvæg i midten til adskillelse af de to rum. For øget fleksibilitet kan man arbejde med et mobilt faldegulv, som lejlighedvis kan lægges ud i det ene rum med trægulv til dette formål skal afses tilstrækkelig depotplads. Det skønnes dog at den samlede depotplads kan reduceres til 50 m2. (se arealskema for kampsportscenteret) Reference: CSA Kampsportcenter 18.

20 KAMPSPORTCENTERET Kampssportscenter Rumprogram. Brugere Autens m2 Forslag m2 m2 Entre Opholdsrum Møderum Omklædning inkl. Sauna Herrer (dim. til 60 samtidige brugere) Damer (dim. til 60 samtidige brugere) Styrkerum Sale med trægulv - boksning/kung Fu Opdelelige sale Depot boksning og Kung Fu Sale med måttegulv - brydning/mma Opdelelige sale Depot til måtteområde I alt nettoprogramareal Bruttoareal med faktor 1,

21 SAMLET OVERSIGT Sammenfatning M2 per enhed Bibliotek 329 Erhvervs- og Energihus 336 Konferencecenter M2 i fællesarealer Fællesarealer 770 M2 i alt M2 oprindelig tildelt M2 Overskridelse Enhed i alt Børnehus Kampsportscenter Bruttoarealer i alt

Optimering af sfo/indskoling

Optimering af sfo/indskoling Phone: +45 35 29 30 70 www.signal-arki.dk Århusgade 88, 2.sal 2100 København Ø Denmark CVR/VAT: 25 31 93 62 Optimering af sfo/indskoling ESPERGÆRDESKOLE, afd. tibberup, mørdrup, grydemosen, gl.espergærde

Læs mere

Allerød Aktivitets-, Foreningshus og Bibliotek - Gennemgang af grundlag for overordnet byggeprogram

Allerød Aktivitets-, Foreningshus og Bibliotek - Gennemgang af grundlag for overordnet byggeprogram Allerød Aktivitets, Gennemgang af grundlag for overdnet byggeprram Nuværende situation Behovsspecifikation Arealanalyse Allerød Byggefelt Økonomisk analyse Allerød //oplæg til behovsspecifikation arelanalyse

Læs mere

Kontor og lager til lav leje Telegrafvej 5 97-1.096 m 2

Kontor og lager til lav leje Telegrafvej 5 97-1.096 m 2 Kontor og lager til lav leje Telegrafvej 5 97-1.096 m 2 Dynamisk erhvervsområde i Ballerup Totalrenoveret ejendom i 4 etager med elevator Mange parkeringspladser med fri parkering Gode tilkørselsforhold

Læs mere

BOKA GROUP. RING 3 OFFICEPARK HERLEV [Et moderne kontormiljø med suveræn placering]

BOKA GROUP. RING 3 OFFICEPARK HERLEV [Et moderne kontormiljø med suveræn placering] BOKA GROUP RING 3 OFFICEPARK HERLEV [Et moderne kontormiljø med suveræn placering] RING 3 OFFICEPARK - EKSPLOSIV UDVIKLING AF ERHVERVSOMRÅDE Ring 3 OfficePark er et område af et så stort omfang, at det

Læs mere

Kontor og lager til lav leje Telegrafvej 5 97-1.096 m 2

Kontor og lager til lav leje Telegrafvej 5 97-1.096 m 2 Kontor og lager til lav leje Telegrafvej 5 97-1.096 m 2 Dynamisk erhvervsområde i Ballerup Totalrenoveret ejendom i 4 etager med elevator Mange parkeringspladser med fri parkering Gode tilkørselsforhold

Læs mere

Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013

Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013 Kultur- og Fritidsforvaltningen Planlægning Att.: Mads Kamp Hansen 26. september 2011 Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013 Hermed fremsendes høringssvar på Københavns

Læs mere

Randers Kommune Udviklingsplan for folkeskolerne efterår 2007/forår 2008

Randers Kommune Udviklingsplan for folkeskolerne efterår 2007/forår 2008 Randers Kommune Udviklingsplan for folkeskolerne efterår 2007/forår 2008 PADERUP AFD. JEBJERG AFD. MØRKE AFD. 28 d. FIRKLØVERskolen, Jebjerg afd. Jebjerg afd. Jebjergvej 43, 8870 Langå LÅSBY AFD. Firkløverskolens

Læs mere

Kulturelle arrangementer: Koncerter, teater og foredrag, som er åbne for offentligheden.

Kulturelle arrangementer: Koncerter, teater og foredrag, som er åbne for offentligheden. LOKAL UNDERSØGELSE EN LOKAL UNDERSØGELSE En række udvalgte lokale arrangører har bidraget til denne undersøgelse med deres erfaringer samt forventninger og behov i forhold til den kommende sal i kulturhuset.

Læs mere

UCL pilotprojekter Runde 2. Blangstedgårdsvej Learning Support Center. Fokuspunkter - uddrag af målsætning samt opsamlinger. Zoneinddeling af LCS

UCL pilotprojekter Runde 2. Blangstedgårdsvej Learning Support Center. Fokuspunkter - uddrag af målsætning samt opsamlinger. Zoneinddeling af LCS UCL pilotprojekter Runde 2. Blangstedgårdsvej Learning Support Center 29. Marts 2012 Fokuspunkter - uddrag af målsætning samt opsamlinger Skabe et mødestedet på UCL bl.a. ved etablering af café/lounge-

Læs mere

Børnehaven er beliggende i Ødis by. Institutionen er normeret til 37 heldags børnehavepladser med aftalt vip til 40 samt en vuggestuegruppe

Børnehaven er beliggende i Ødis by. Institutionen er normeret til 37 heldags børnehavepladser med aftalt vip til 40 samt en vuggestuegruppe Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for børneområdet 2010-2021 Bind III 59. ØDIS BØRNEHAVE Ødis Byvej 3, 6580 Vamdrup Børnehaven er beliggende i Ødis by. Institutionen er normeret til 37 heldags børnehavepladser

Læs mere

ROSMUS BØRNEHUS. Behovsanalyse

ROSMUS BØRNEHUS. Behovsanalyse ROSMUS BØRNEHUS Behovsanalyse Vi vil være Syddjurs bedste børnehave/vuggestue som en integreret del af et børne- ungemiljø dækkende fra 0 18 år. Vuggestue/børnehave har sammen med skole/sfo et fælles værdigrundlag,

Læs mere

AREALSKEMA RUMKRAV 2015 Prælim. Budget 03.08.2015 side 1

AREALSKEMA RUMKRAV 2015 Prælim. Budget 03.08.2015 side 1 AREALSKEMA RUMKRAV Prælim. Budget 3.8. side 1 FUNKTIONER Lægehus Genoptræning Fælles Beskriver p.t. udelukkende Genoptræningens behov 1. UDENDØRSAREALER 1.1 PARKERINGSPLADSER 6 stk Tjenestebiler 15 stk

Læs mere

Business House Helgeshøj Allé 57-63 539-3.546 m 2

Business House Helgeshøj Allé 57-63 539-3.546 m 2 Business House Helgeshøj Allé 57-63 539-3.546 m 2 Business House med mange fælles faciliteter og services Hyggelig gårdhave Mulighed for hurtig overtagelse Mange parkeringspladser Flotte og lyse kontorlejemål

Læs mere

Mød dine nye naboer. Få mere end blot m 2 flyt til en forskerpark

Mød dine nye naboer. Få mere end blot m 2 flyt til en forskerpark Mød dine nye naboer At arbejde i en forskerpark er ikke som at arbejde andre steder. Se hvilke muligheder vi kan tilbyde dig i vores unikke område. DR. NEERGAARDS VEJ 3, 1. SAL, HØRSHOLM Kontor EJENDOMMEN

Læs mere

Ejendommen er på i alt 2.088 m2, hvoraf Voldgiftsinstituttet råder over 395 m2.

Ejendommen er på i alt 2.088 m2, hvoraf Voldgiftsinstituttet råder over 395 m2. Notat Til: Fra: Strukturudvalget KRONPRINSESSEGADE 28 1306 KØBENHAVN K TLF. 33 96 97 98 FAX 33 36 97 50 DATO: 7. marts 2014 Emne: Lokaler Advokatsamfundets lokaler 1. Lokalesituation i dag. Advokatsamfundets

Læs mere

[IDEOPLÆG VEDR. OPRETTELSE AF TILBUD TIL SAMLING AF SÆRFORANSTALTNINGER, SOCIALPSYKIATRI]

[IDEOPLÆG VEDR. OPRETTELSE AF TILBUD TIL SAMLING AF SÆRFORANSTALTNINGER, SOCIALPSYKIATRI] 2011 Esbjerg Kommune Social og Tilbud [IDEOPLÆG VEDR. OPRETTELSE AF TILBUD TIL SAMLING AF SÆRFORANSTALTNINGER, SOCIALPSYKIATRI] 2 Ideoplæg vedr. Oprettelse af tilbud til samling af særforanstaltninger,

Læs mere

F A K T A O D E N S E M U S I K - O G T E A T E R H U S

F A K T A O D E N S E M U S I K - O G T E A T E R H U S F A K T A O D E N S E M U S I K - O G T E A T E R H U S Odense Musik- og Teaterhus bliver et levende hus med fremragende scene- og konferencefaciliteter, Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole,

Læs mere

RKB 12 Nordfløjen Change request

RKB 12 Nordfløjen Change request konsekvens for den efterfølgende drift 1.0 Bygningsafsnit indrettes /apteres eller bygges ikke. 1.1 Kontorer som råhus. Nettoarealer udgør samlet 3.516 kvm. jf. arealskema. Der kan være et mindre arealtillæg

Læs mere

Af de 82 selvevalueringsskemaer vedrører 18 temaet mobile installationer, heraf er 1 er indsamlet under pilottesten.

Af de 82 selvevalueringsskemaer vedrører 18 temaet mobile installationer, heraf er 1 er indsamlet under pilottesten. Notat NIRAS Konsulenterne A/S Åboulevarden 80 Postboks 615 DK-8100 Århus C Lokale- & Anlægsfonden MOBILE INSTALLATIONER Telefon 8732 3334 Fax 8732 3333 E-mail niraskon@niraskon.dk CVR-nr. 20940395 Notat

Læs mere

[IDÉOPLÆG VEDR. OPRETTELSE AF TILBUD TIL SAMLING AF SÆRFORANSTALTNINGER, SOCIALPSYKIATRI]

[IDÉOPLÆG VEDR. OPRETTELSE AF TILBUD TIL SAMLING AF SÆRFORANSTALTNINGER, SOCIALPSYKIATRI] 2012 Esbjerg Kommune Social og Tilbud [IDÉOPLÆG VEDR. OPRETTELSE AF TILBUD TIL SAMLING AF SÆRFORANSTALTNINGER, SOCIALPSYKIATRI] 2 Idéoplæg vedr. Oprettelse af tilbud til samling af særforanstaltninger,

Læs mere

I forbindelse med byggearbejder på Nymarkskolen

I forbindelse med byggearbejder på Nymarkskolen Rådgiverudbud I forbindelse med byggearbejder på Nymarkskolen Byggeprogram Udgave: 2012-05-10 Det er besluttet, at der skal indrettes lokaler for Loma (Lokal mad) og Science (Fysik/ kemi og biologilokaler)

Læs mere

Musik- og Teaterhus Odense

Musik- og Teaterhus Odense Musik- og Teaterhus Odense 4. Byggeprogram 15. april 2011 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 INDLEDNING 3 2 BILAG 3 1 INDLEDNING I forbindelse med opførelse af Musik og Teaterhus i Odense ønsker at etablere et

Læs mere

HERNINGSHOLMSKOLEN NYE UDFORDRINGER // NYE RAMMER WORKSHOP, 27. NOVEMBER 2014. Phone: +45 35 29 30 70 www.signal-arki.dk

HERNINGSHOLMSKOLEN NYE UDFORDRINGER // NYE RAMMER WORKSHOP, 27. NOVEMBER 2014. Phone: +45 35 29 30 70 www.signal-arki.dk Phone: +45 35 29 30 70 www.signal-arki.dk Århusgade 88, 2.sal 2100 København Ø Denmark CVR/VAT: 25 31 93 62 HERNINGSHOLMSKOLEN WORKSHOP, 27. NOVEMBER 2014 PROGRAM 16:00 VELKOMST/INTRO 16:20 ØVELSE 1, A&B

Læs mere

Nyt kirkecenter ved Tvis Kirke - forslag 1F. Eksteriørperspektiv

Nyt kirkecenter ved Tvis Kirke - forslag 1F. Eksteriørperspektiv Eksteriørperspektiv Mål: ikke målfast Eksteriørperspektiv Mål: Ikke målfast Eksteriørperspektiver- ankomsten - dag og aften Mål: Ikke målfast Nyt kirkecenter ved Tvis Kirke NORD Denne mappe indeholder

Læs mere

CEREMONIRUM/ Generelle principper for et fremtidigt ceremonirum. SvendborgArchitects

CEREMONIRUM/ Generelle principper for et fremtidigt ceremonirum. SvendborgArchitects CEREMONIRUM/ Generelle principper for et fremtidigt ceremonirum SvendborgArchitects Indholdsfortegnelse Forord Værdigrundlag Et rum for ALLE Estimeret rumprogram Rumbeskrivelse / Kravspecifikationer Interessentønsker

Læs mere

KONTORHUS & P-HUS ROSKILDEVEJ - VIBEHOLMS ALLÉ, BRØNDBY PROJEKTFORSLAG

KONTORHUS & P-HUS ROSKILDEVEJ - VIBEHOLMS ALLÉ, BRØNDBY PROJEKTFORSLAG KONTORHUS & P-HUS ROSKILDEVEJ - VIBEHOLMS ALLÉ, BRØNDBY PROJEKTFORSLAG 18.06.2015 Sagsnr. 15.5526 20 m K 17,5 K 18 K 19 K 17,5 K 19 K 16,5 MATRIKEL OG BYGGELINJER BYGNINGSHØJDER OG KOTER ANKOMST TIL GRUNDEN

Læs mere

VIDENSHUS. Sønderborg Havn

VIDENSHUS. Sønderborg Havn VIDENSHUS Sønderborg Havn En masterplan af den verdenskendte arkitekt Frank Gehry Introduktion: Sønderborg Havneselskab og Rambøll er gået sammen om at udvikle et projekt for et Videnshus på Sønderborg

Læs mere

Resumé af byggeprogram samt bæredygtighedsvurdering

Resumé af byggeprogram samt bæredygtighedsvurdering Resumé af byggeprogram samt bæredygtighedsvurdering vedr. Handicapcenter Nordøstfyn Erstatningsbyggeri for Påfuglen i Nyborg Senest ajourført den 13. december 2012 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE

Læs mere

Indhold i kommende medborgercenter

Indhold i kommende medborgercenter Indhold i kommende medborgercenter Afrapportering Under den samlede styregruppe for Nordens Plads og Betty Nansens Allé har været nedsat en projektgruppe, der har haft til formål at konkretisere tilbud

Læs mere

Vedr. Solvej Aktivitetscenter, Ballerup Kommune Indretning, ombygning og tilbygning. Hovedaktiviteter:

Vedr. Solvej Aktivitetscenter, Ballerup Kommune Indretning, ombygning og tilbygning. Hovedaktiviteter: Box 25 Arkitekter Store Kongensgade 40 G 4. DK 1264 København K Tlf.: 33 13 81 11 Fax: 33 93 20 95 E-mail: mail@box25arkitekter.dk www.box25arkitekter.dk 06.02.13 Vedr. Solvej Aktivitetscenter, Ballerup

Læs mere

Sjællands Odde Aktivitetshus

Sjællands Odde Aktivitetshus Plejehjemmet Oddenvej 296, omkring 1950 Projektbeskrivelse: Udnyttelse af ejendommen Oddenvej 296 til Sjællands Odde Aktivitetshus Fremsendt af: Foreningen Kontaktperson: Telefon: Email: 1 Titel - er tænkt

Læs mere

Arealforholdene for de børnevendte arealer er i overensstemmelse med de i kommissoriet opstillede nøgletal.

Arealforholdene for de børnevendte arealer er i overensstemmelse med de i kommissoriet opstillede nøgletal. 6.4 IDRÆTSBØRNEHAVEN Ambolten 6B, 6000 Kolding Idrætsbørnehaven er på egen matrikel ved Kolding Hallerne i den sydlige del af Kolding By, og hører administrativt under Daginstitutionen Tved beskrevet i

Læs mere

Lokalitetsskemaer. Udkast. ØK 10. januar 2013. Rebild Kommune UDKAST. Nyt rådhus 08.01.13

Lokalitetsskemaer. Udkast. ØK 10. januar 2013. Rebild Kommune UDKAST. Nyt rådhus 08.01.13 Lokalitetsskemaer Rebild Kommune UDKAST Nyt rådhus 08.01.13 Side 2 af 67 Forord Efterfølgende lokalitetsskemaer oplyser de overordnede krav til rummene. Skemaer passer med de lokaliteter der er oplistet

Læs mere

SUPERLET FORFATTERBESØG I 10 TRIN

SUPERLET FORFATTERBESØG I 10 TRIN SUPERLET FORFATTERBESØG I 10 TRIN TRIN 1. BOOK TID I KALENDEREN I GOD TID Afsæt en måned i din planlægning til et 4ugers forfatterforløb, der skal kulminere med et besøg af en forfatter. Mange vælger at

Læs mere

Hæfte 6 - et kultur- og idrætshus

Hæfte 6 - et kultur- og idrætshus Hæfte 6 - et kultur- og idrætshus Opsamling og økonomi DGI Projekt- og udviklingsværksted i Finn Refslund Arkitekt MAA Mobil 22459533 finnrefslund@live.dk Erik Muff Reinert Art Director Mobil 22538248

Læs mere

DISPOSITIONS- FORSLAG GODKENDES SGM. Ved godkendelse af dispostionsforslag. endelige rumprogram samt. PGM PGM disponering og størrelse på lokaler.

DISPOSITIONS- FORSLAG GODKENDES SGM. Ved godkendelse af dispostionsforslag. endelige rumprogram samt. PGM PGM disponering og størrelse på lokaler. FORLØB - BRUGERMØDER 29. jan. KICK-OFF-MØDE Rammesætning og introduktion til arbejdet i Brugergrupperne BRUGERGRUPPE- MØDE 01 DISPOSITIONS- FORSLAG GODKENDES SGM 12. feb. 26. feb. 19. mar. Ved godkendelse

Læs mere

Aberdeen Business House Kirkebjerg Allé 90 736-7.565 m 2. room for business

Aberdeen Business House Kirkebjerg Allé 90 736-7.565 m 2. room for business Aberdeen Business House Kirkebjerg Allé 90 736-7.565 m 2 Business House med mange fælles faciliteter og services Stor og hyggelig gårdhave Fælles kantine Mange parkeringspladser Flotte, lyse lokaler på

Læs mere

NAKSKOV SVØMMEHAL Dispositionsforslag. 21. november 2011

NAKSKOV SVØMMEHAL Dispositionsforslag. 21. november 2011 NAKSKOV SVØMMEHAL Dispositionsforslag 21. november 2011 INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse Visualisering 3 Diagrammer 4 Diagrammer 5 Plan 6 Snit 10 Kælderplan 11 Opstalter 12 Referencer 14 Arealskema

Læs mere

Knuds KINO. Café & Scenekant. Kino Strandvejen 87 3390 Hundested

Knuds KINO. Café & Scenekant. Kino Strandvejen 87 3390 Hundested Knuds KINO Café & Scenekant Knuds KINO set fra toppen af skaterrampen på Mellemrummet. Strandvejen grænser op til det nye indgangsparti. Illustreret af J. Forsmann Kino Strandvejen 87 3390 Hundested Indledning

Læs mere

15.3 DAGINSTITUTIONEN AGTRUPVEJ / BRUNEBJERG Afdeling Agtrupvej

15.3 DAGINSTITUTIONEN AGTRUPVEJ / BRUNEBJERG Afdeling Agtrupvej Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for børneområdet 2014-2021 Bind III 15.3 DAGINSTITUTIONEN AGTRUPVEJ / BRUNEBJERG Afdeling Agtrupvej Agtrupvej 47, 6000 Kolding Vuggestuen er beliggende i Kolding by,

Læs mere

SVØMMECENTER SILKEBORG

SVØMMECENTER SILKEBORG SVØMMECENTER SILKEBORG Nylandsvej 80, Silkeborg dato: 2.0.201 sagsnr.: 10 PARKERINGSZONE SVØMMECENTER SILKEBORG er resultatet af lokale ambitioner om at bringe et nyt Fyrtårn til Silkeborg når det gælder

Læs mere

NORD MODEL 2D - NORD MODEL 2D - DRAGØR NORD SKOLE - HELHEDSSKOLE - 0.- 9. KLASSE I 3,5 SPOR + 10. KLASSE I 2 SPOR

NORD MODEL 2D - NORD MODEL 2D - DRAGØR NORD SKOLE - HELHEDSSKOLE - 0.- 9. KLASSE I 3,5 SPOR + 10. KLASSE I 2 SPOR MODEL 2D - MODEL 2D - DRAGØR SKOLE - HELHEDSSKOLE - 0.- 9. KLASSE I 3,5 SPOR + 10. KLASSE I 2 SPOR Skolesammenlægning i Dragør Kommune / 07.02.2012 2D - FREMTIDIGE FORHOLD - BESKRIVELSE AF INDGREB Beskrivelse

Læs mere

* ** *** **** ***** Samme krav som * Samme krav som ** Samme krav som *** Samme krav som ****

* ** *** **** ***** Samme krav som * Samme krav som ** Samme krav som *** Samme krav som **** 1. GENERELT & UDENOMSAREALER 1.1. FORORD Vandrerhjemmet skal fremtræde indbydende i forhold til stjerneklassificering. Vandrerhjemmet kan benyttes til de til enhver tid gældende formål, som fremgår af

Læs mere

Integrationsministeriet har anmodet om LO s bemærkninger til forslag til lov omdanskuddannelse

Integrationsministeriet har anmodet om LO s bemærkninger til forslag til lov omdanskuddannelse Sagsnr. 50.10-00-348 Vores ref. HBØ/kni Deres ref. 2002/5100-2 Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration Holbergsgade 6 1057 København K Att.: Peter S. Willadsen Den 17. januar 2003. + ULQJRYHUXGNDVWWLOIRUVODJWLOORYRPGDQVNXGGDQQHOVHWLOYRNVQHXGO

Læs mere

22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej

22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej 22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej 22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej Projektudvikling entreprenør arkitekt Domicil på Skanderborgvej 2 Domicil på Skanderborgvej 3 ÅRHUS CENTRUM ÅRHUS H RINGVEJEN O2

Læs mere

Styrket inddragelse af frivillige på plejecentre SAMMENLIGNING AF FØR- OG EFTERMÅLING

Styrket inddragelse af frivillige på plejecentre SAMMENLIGNING AF FØR- OG EFTERMÅLING Styrket inddragelse af frivillige på plejecentre SAMMENLIGNING AF FØR- OG EFTERMÅLING 2016 Styrket inddragelse af frivillige på plejecentre SAMMENLIGNING AF FØR- OG EFTERMÅLING Sundhedsstyrelsen, 2016.

Læs mere

Strategi for innovation og velfærdsteknologi i Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune

Strategi for innovation og velfærdsteknologi i Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune Strategi for innovation og velfærdsteknologi i Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune 1 Udfordringer Esbjerg Kommunes servicetilbud vil i stigende grad blive udfordret i de kommende år. Vi vil blive mødt med

Læs mere

Nyt fælles sundhedstelt på Folkemødet 2016 er det noget for jer?

Nyt fælles sundhedstelt på Folkemødet 2016 er det noget for jer? Nyt fælles sundhedstelt på Folkemødet 2016 er det noget for jer? Folkemødet udtaler: Til Folkemødet 2016 vil vi igen gerne slå et slag for partnerskaber og tværgående samarbejder ud fra holdningen om,

Læs mere

P L E J E C E N T E R B A N E B O

P L E J E C E N T E R B A N E B O PROJEKT OG STED BAGGRUND Boligselskabet Skt. Jørgen og Viborg Kommune har taget initiativ til at opføre Plejecenter Banebo, som en del af Viborgs nye bydel Banebyen. Viborg Baneby er et ældre bynært erhvervsområde,

Læs mere

B - HOUSE B-HOUSE ER FREMTIDENS FLEKSIBLE KONTORHUS

B - HOUSE B-HOUSE ER FREMTIDENS FLEKSIBLE KONTORHUS 12 B - HOUSE B-HOUSE ER FREMTIDENS FLEKSIBLE KONTORHUS B-House er et nyt flerbruger-kontorhus med stort fokus på at skabe de bedste rammer for alle, der arbejder og har deres gang i B-House. Fleksibilitet

Læs mere

Principper for beliggenhed, disponering og indretning af dagtilbud

Principper for beliggenhed, disponering og indretning af dagtilbud Principper for beliggenhed, disponering og indretning af dagtilbud Den kommende Børne- og Ungepolitik, der forventes vedtaget politisk i april 2013 udpeger en række fokusområder for arbejdet med Furesøs

Læs mere

Programoplæg. Etablering af Multihus ved Nim Skole

Programoplæg. Etablering af Multihus ved Nim Skole Programoplæg Etablering af Multihus ved Nim Skole Januar 2011 Indholdsfortegnelse 1. STAMOPLYSNINGER 2. PROJEKTORGANISATION 3. FUNKTIONSBESKRIVELSE 3.1 Generelt 3.2 Funktions- og rumoversigt 3.3 Forsyningsanlæg

Læs mere

Helhedsplan. Vision. Ringsted Sportcenter

Helhedsplan. Vision. Ringsted Sportcenter , som et centralt punkt for organiserede- og uorganiserede idrætsgrene Fokusområde som foreslået i Undersøgelse af idrætsfaciliteter i Ringsted Kommune 2009 Vision At fremstår som Danmarks bedst drevne

Læs mere

Lind Skole og ALPI Hallerne

Lind Skole og ALPI Hallerne Om- og lbygning på Lind Skole og ALPI Hallerne 13.05.2014 Lind Skole og ALPI Hallerne Diagram: Situa onsplan - eksist. forhold indskoling personale parkering Lind Skole tennisbaner ALPI lerne udskoling

Læs mere

Notat vedr. 0 2 års området dagpleje og vuggestuer - i Skanderborg Kommune

Notat vedr. 0 2 års området dagpleje og vuggestuer - i Skanderborg Kommune Børn og Unge December 2015 Notat vedr. 0 2 års området dagpleje og vuggestuer - i Skanderborg Kommune Notatets opbygning: 1. Formål og indledning 2. Beskrivelse af de nuværende forhold a. Den kommunale

Læs mere

ALBERTSLUND SUNDHEDSCENTER W A Y F I N D I N G + S K I L T N I N G

ALBERTSLUND SUNDHEDSCENTER W A Y F I N D I N G + S K I L T N I N G ALBERTSLUND SUNDHEDSCENTER W A Y F I N D I N G + S K I L T N I N G VISUALISERING AF SKILTNING VED INDGANG SUNDHEDSHUSET ALBERTSLUND 1 SKOLEGANGEN ÅBNINGSTIDER MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG

Læs mere

MED LOV SKAL LAND BYGGES!

MED LOV SKAL LAND BYGGES! MED LOV SKAL LAND BYGGES! MØDET MED 2 ADVOKATFIRMAER I ÅRHUS RECEPTION ADVOKATFIRMA I ÅRHUS VENTEVÆRELSE ADVOKATFIRMA I ÅRHUS FORDELINGSGANG ADVOKATFIRMA I ÅRHUS BIBLIOTEK ADVOKATFIRMA I ÅRHUS ADVOKATKONTOR

Læs mere

Palægårdens Børnehave

Palægårdens Børnehave Palægårdens Børnehave 1 LOKALRÅDETS FUSIONSPLANER MED SKOVBO FEBRUAR 2009 Oversigt 2 1. Beliggenhed 2. Faciliteter indendørs 3. Faciliteter udendørs 4. Indslusning af vuggestuebørn 5. Integreret med Skovbo

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune. Status på bygningskomprimering og fremtidig placering af Hjemmeplejen

NOTAT. Allerød Kommune. Status på bygningskomprimering og fremtidig placering af Hjemmeplejen NOTAT Allerød Kommune Sekretariat Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Status på bygningskomprimering og fremtidig placering af Hjemmeplejen Herværende

Læs mere

Appendiks 1 til rapporten

Appendiks 1 til rapporten Appendiks 1 til rapporten Nuværende forhold - Billedregistrering Hadsten hallen og de udendørs arealer DGI Faciliteter & Lokaludvikling 1 DGI Faciliteter & Lokaludvikling Hadsten Kultur- og Idrætscenter

Læs mere

Frit valg mellem kommunal og privat hjemmehjælp

Frit valg mellem kommunal og privat hjemmehjælp Tid til hjemmehjælp Frit valg mellem kommunal og privat hjemmehjælp Hvis du oplever, at du har fået behov for hjælp til praktiske gøremål og personlig pleje, kan du få bevilget hjemmehjælp gennem kommunens

Læs mere

SKUB PÅ SKOVSHOVED SKOLE

SKUB PÅ SKOVSHOVED SKOLE SKUB PÅ SKOVSHOVED SKOLE - rammerne for samarbejdet Udvikling 2003-2006 GENTOFTE KOMMUNE SKOVSHOVED SKOLE 1721 Om denne folder Formålet med denne folder er så kortfattet som muligt, at give et indblik

Læs mere

Arbejdsmiljøuddannelse for medlemmer af arbejdsmiljøorganisationen

Arbejdsmiljøuddannelse for medlemmer af arbejdsmiljøorganisationen Arbejdsmiljøuddannelse for medlemmer af arbejdsmiljøorganisationen At-vejledning F.3.7 Maj 2011 Erstatter At-vejledning F.2.1 Sikkerhedsgruppens arbejdsmiljøuddannelse, marts 2006. Denne At-vejledning

Læs mere

12.1 PINJEVEJENS BØRNEHUS

12.1 PINJEVEJENS BØRNEHUS Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for børneområdet 2014-2021 Bind III 12.1 PINJEVEJENS BØRNEHUS Pinjevej 2, 6000 Kolding Pinjevejens Børnehus er beliggende i den nordvestlige del af Kolding by. Bygningsmæssigt

Læs mere

Erhvervspolitik 2013-2017

Erhvervspolitik 2013-2017 Erhvervspolitik 2013-2017 1 Indhold Forord... 3 Indledning... 5 Vision... 6 Strategi... 7 Styrke den erhvervsrettede service.. 8 Udnytte planlagte investeringer... 9 2 Vision: Køge Kommune skal markere

Læs mere

2.2 BØRNEHAVEN MÆLKEBØTTEN

2.2 BØRNEHAVEN MÆLKEBØTTEN Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for børneområdet 2014-2021 Bind III 2.2 BØRNEHAVEN MÆLKEBØTTEN W. Kiørboesvej 3, 6000 Kolding Institutionen der er beliggende i Kolding by er normeret til 40 børnehavepladser,

Læs mere

Vedr. kvalitetskontrol af rengøringen på Regionshospitalet Herning.

Vedr. kvalitetskontrol af rengøringen på Regionshospitalet Herning. Gl. Landevej 61 7400 Att.: Martin S. Johansen. 7. april 2015 Vedr. kvalitetskontrol af rengøringen på. Under henvisning til aftale fremsendes hermed en skriftlig sammenfatning af ovennævnte kvalitetskontrol,

Læs mere

Nedenfor følger en beskrivelse af pejlemærkerne for den fortsatte udvikling af sundhedsordningen samt tilpasningerne i den forbindelse.

Nedenfor følger en beskrivelse af pejlemærkerne for den fortsatte udvikling af sundhedsordningen samt tilpasningerne i den forbindelse. Notat Til: Udvalget for Sundhed og Trivsel samt Hovedudvalget Fra: Sundhed & Trivsel Optimering af sundhedsordningen 1. Baggrund Sundhed & Trivsel har eksisteret siden 2008 og er nu godt forankret i kommunen.

Læs mere

www.regionsjaelland.dk/sundhed/efteruddannelse/yngre-laeger Klinisk basisuddannelse praktiske oplysninger

www.regionsjaelland.dk/sundhed/efteruddannelse/yngre-laeger Klinisk basisuddannelse praktiske oplysninger www.regionsjaelland.dk/sundhed/efteruddannelse/yngre-laeger Klinisk basisuddannelse praktiske oplysninger INDHOLD Generel introduktion til den lægelige videreuddannelse Nøglebegreber Kurser - Obligatoriske

Læs mere

Kulturhus Trommen. Dipositionsforslag 2 06.03.2013 rev. 13.03.2013 Arkitema Architects & Strunge Jensen

Kulturhus Trommen. Dipositionsforslag 2 06.03.2013 rev. 13.03.2013 Arkitema Architects & Strunge Jensen Kulturhus Trommen Dipositionsforslag 2 06.03.2013 rev. 13.03.2013 Arkitema Architects & Strunge Jensen Adgang til lejeplads Eventyrhulen e n Bibliotekar Børneafdeling Legeområde e Mulighed for udeservering

Læs mere

Flot kontoretage til lav leje Telegrafvej m 2

Flot kontoretage til lav leje Telegrafvej m 2 Flot kontoretage til lav leje Telegrafvej 5 246-1.602 m 2 Dynamisk erhvervsområde i Ballerup ved Lautrupvang Lavt lejeniveau for området Nyistandsat, lyst og funktionelt lejemål Gode tilkørselsforhold

Læs mere

NÆSTVED KOMMUNE. Karrebæk Skole. Arkitektfirmaet Gorm Nielsen arkitekt m.a.a Ydunsvej 14 8230 Åbyhøj

NÆSTVED KOMMUNE. Karrebæk Skole. Arkitektfirmaet Gorm Nielsen arkitekt m.a.a Ydunsvej 14 8230 Åbyhøj NÆSTVED KOMMUNE S K O L E U D B Y G N I N G S P L A N 2 0 1 1 Karrebæk Skole Arkitektfirmaet Gorm Nielsen arkitekt m.a.a Ydunsvej 14 8230 Åbyhøj SKOLEUDBYGNINGSPLAN NÆSTVED KOMMUNE 2011 Karrebæk Skole

Læs mere

RUMPROGRAM BASIS - DISPONERING

RUMPROGRAM BASIS - DISPONERING RUMPROGRAM BASIS - DISPONERING Affaldsrummet placeres længst muligt mod nord. Garagen placeres så den har umiddelbar adgang til begge isbaner. Ventilation Almindelige toiletter og handicaptoiletter fordeles

Læs mere

Godt beliggende kontorlejemål

Godt beliggende kontorlejemål Havnevej 1, 4000 Roskilde Godt beliggende kontorlejemål MANAGEMENT & UDLEJNING DATEA Lyngby Hovedgade 4 2800 Kgs. Lyngby datea.dk Havnevej 1, 4000 Roskilde Fredelig beliggenhed Fleksible og præsentable

Læs mere

Faciliteterne skal bruges i alle dagtimer. Her er åbenlyse muligheder:

Faciliteterne skal bruges i alle dagtimer. Her er åbenlyse muligheder: Faciliteterne skal bruges i alle dagtimer. Her er åbenlyse muligheder: Samarbejde mellem skoler, Sfo er, daginstitioner, m.m. Vort underlag giver en unik følelse af frihed, så selv meget små børn føler

Læs mere

Salg & Service. Hvordan optimerer du din forretning? V/ Susanne Schrøder

Salg & Service. Hvordan optimerer du din forretning? V/ Susanne Schrøder SALG & SERVICE Salg & Service Hvordan optimerer du din forretning? V/ Susanne Schrøder Agenda: Hej & Farvel Salgsklar Når telefonen ringer Salg Udmeldelse Hej & Farvel Mød kunden med et smil og et hej.

Læs mere

UKLASSIFICERET. Vejledningsplan MFT

UKLASSIFICERET. Vejledningsplan MFT Vejledningsplan MFT Indholdsfortegnelse Indledning...1 Planlægning af Militær Fysisk Træning...1 Skemaets opbygning og anvendelse...1 Eksempel på fastlæggelse af træningsniveau...2 Progression...2 Pauser

Læs mere

Kontor Olof Palmes Allé 25 310-3.100 m 2

Kontor Olof Palmes Allé 25 310-3.100 m 2 Kontor Olof Palmes Allé 25 310-3.100 m 2 Markant ejendom beliggende i attraktivt erhvervsområde i Aarhus N Tæt på DR, Journalisthøjskolen, Canon, Vestas, Rambøll, Skejby Sygehus m.fl. Tæt på offentlig

Læs mere

- udarbejdet af intern arbejdsgruppe bestående af institutionsleder, medarbejderrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentant.

- udarbejdet af intern arbejdsgruppe bestående af institutionsleder, medarbejderrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentant. 22. marts 2012 Notat Retningsgivende bygherreønsker til Ny daginstitution i Haarby - udarbejdet af intern arbejdsgruppe bestående af institutionsleder, medarbejderrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentant.

Læs mere

Velkommen til Nyremedicinsk Afdeling 8. Øst

Velkommen til Nyremedicinsk Afdeling 8. Øst Velkommen til Nyremedicinsk Afdeling 8. Øst Velkommen Vi byder dig og dine pårørende velkommen i Nyremedicinsk Afdeling 8 Øst. Nyremedicinsk afdeling 8 Øst varetager udredning, behandling og pleje af patienter

Læs mere

100-salen. - Kulturstationen og Kinorevuen

100-salen. - Kulturstationen og Kinorevuen 100-salen - Kulturstationen og Kinorevuen 12.07.2017 // 1726 INDHOLD For tegninger i rigtigt målforhold print i A4 BAGGRUND/HISTORIE VISION KONTEKST LUFTFOTO SKØRPING LUFTFOTO KULTURSTATIONEN KONCEPT SITUATIONSPLAN

Læs mere

11.3 DAGINSTITUTIONEN KERNEHUSET

11.3 DAGINSTITUTIONEN KERNEHUSET Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for børneområdet 2014-2021 Bind III 11.3 DAGINSTITUTIONEN KERNEHUSET Nr. Bjertvej 77, 6000 Kolding Daginstitutionen Kernehuset er beliggende i den nordlige del af

Læs mere

Rygmarvsskadebehandling og rehabilitering i Vestdanmark

Rygmarvsskadebehandling og rehabilitering i Vestdanmark Rygmarvsskadebehandling og rehabilitering i Vestdanmark Møde den 24.08.10 mellem RYK og Region Midtjylland Udredningen Nogle fakta 1980 2008: Historisk udvikling i antal Antal patienter pr. år stiger fra

Læs mere

Kontor Vesterbrogade 149, 1620 København V 255 m 2

Kontor Vesterbrogade 149, 1620 København V 255 m 2 Kontor Vesterbrogade 149, 1620 København V 255 m 2 Bliv en del af Carlsbergkvarteret i et moderne kontorkompleks i Bing & Grøndahls tidligere hovedsæde og produktionsbygninger Full service facility management

Læs mere

Egedal Kommune. Nyt Rådhus og Sundhedscenter. Økonomisk oversigt.

Egedal Kommune. Nyt Rådhus og Sundhedscenter. Økonomisk oversigt. Rådhus. Model A. 470 arbejdspladser og nødvendige mødefaciliteter. Totalentrepriseomkostning. Byggeri. 13.554 m2 a 15.000 203.308.500 Totalentrepriseomkostning. Kælder 619 m2 a 7.000 4.331.600 Inventar,

Læs mere

OFFICEPARK TOLDBODEN 2, VIBORG [Et moderne flerbrugerhus med suveræn placering]

OFFICEPARK TOLDBODEN 2, VIBORG [Et moderne flerbrugerhus med suveræn placering] [ V E R S I O N 1 ] OFFICEPARK OLDBODEN 2, VIBORG [Et moderne flerbrugerhus med suveræn placering] OFFICEPARK OLDBODEN SPARRE GADE Etape 1 Fleksible arbejdspladser orv No. 2 OFFICEPARK OLDBODEN 2, VIBORG

Læs mere

6. BØRNEHAVEN SEEST GL. SKOLE

6. BØRNEHAVEN SEEST GL. SKOLE 6. BØRNEHAVEN SEEST GL. SKOLE Bredevej 44, 6000 Kolding Børnehaven er beliggende i den vestlige del af Kolding, og er normeret til 50 heldags børnehavepladser med aftalt vip til 54. Sammenfattende vurdering

Læs mere

I det nedenstående er givet et visionært bud på de resultater, der kan opnås gennem en omhyggelig planlægning af indsatsen

I det nedenstående er givet et visionært bud på de resultater, der kan opnås gennem en omhyggelig planlægning af indsatsen Glostrup Station Forslag til strategiproces Plan Rådhusparken 2 2600 Glostrup www.glostrup.dk Tlf: 4323 6100 Strategiprocessen 25. august 2015 Dette notat beskriver et forslag til en strategiproces, hvor

Læs mere

Børnemiljøvurdering Lørslev Friskole & Børnecenter Børnehaven Mariehuset

Børnemiljøvurdering Lørslev Friskole & Børnecenter Børnehaven Mariehuset Børnemiljøvurdering Lørslev Friskole & Børnecenter Børnehaven Mariehuset Forord I 2006 blev der vedtaget en ny Børnemiljølov. Alle dagtilbud skal udarbejde en skriftlig børnemiljøvurdering, BMV. En børnemiljøvurdering

Læs mere

Interview med DTU Anne Birgitte Skovholm Hedegaard

Interview med DTU Anne Birgitte Skovholm Hedegaard Interview med DTU Anne Birgitte Skovholm Hedegaard Stillingstitel: Space Manager Baggrund: Civil ingeniør i design og innovation. Det omhandler produktudvikling Overordnede arbejdsområder: Arealanalyser

Læs mere

3.3.9 Område 6B: Dalum, Hjallese, Højby, Skt. Klemens, Sanderum, Tingløkke, Højme, Rasmus Rask og specialskole (Bækholm) Plan for området

3.3.9 Område 6B: Dalum, Hjallese, Højby, Skt. Klemens, Sanderum, Tingløkke, Højme, Rasmus Rask og specialskole (Bækholm) Plan for området 3.3.9 Område 6B: Dalum, Hjallese, Højby, Skt. Klemens, Sanderum, Tingløkke, Højme, Rasmus Rask og specialskole (Bækholm) Plan for området Efter Før Dette forslag er et alternativ til forslag 6A. Planen

Læs mere

Tegningsliste projektforslag. 0 Dokumenter 01 Tegningsliste 12.05.2016 x x x. 1 Orienteringsplaner 1.101 Situationsplan 12.05.

Tegningsliste projektforslag. 0 Dokumenter 01 Tegningsliste 12.05.2016 x x x. 1 Orienteringsplaner 1.101 Situationsplan 12.05. : : Tegningsliste DATO: 12.05.2016 REV. DATO: Projekt ID: ase: 15.893 Projektforslag Tegningsliste projektforslag Tegningsnummer Tegningsnavn Dato Bygherre Myndighed Arkitekt Ingeniør Entreprenør 0 Dokumenter

Læs mere

NOTAT. Lokaleoversigt Thorstedlund

NOTAT. Lokaleoversigt Thorstedlund NOTAT Lokaleoversigt Thorstedlund Indledning Lokaleoversigten er et dokument, der viser nogle af de bagvedliggende faglige, økonomiske og tekniske overvejelser ved en samling af familiehuset og familiekonsulenthuset

Læs mere

Gedser Idræts og Kulturhus. Workshop 1. Torsdag d. 09. februar

Gedser Idræts og Kulturhus. Workshop 1. Torsdag d. 09. februar Gedser Idræts og Kulturhus Workshop 1 Torsdag d. 09. februar Brugerinddragelse 1. workshop 9. februar 2. workshop 18. april kl. 17.00 19.30 Gennemgang af teammøder. 3. workshop 09. maj kl. 17.00 19.00

Læs mere

Byens Hus det kreative samlingssted

Byens Hus det kreative samlingssted Konsensuspapir for Byens Hus side 1 af 5 Byens Hus det kreative samlingssted Baggrund Byens Hus har løbende været på den politiske dagsorden siden revitaliseringen af Kokkedal i 1999. Ved budgetforliget

Læs mere

52. BØRNEHAVEN KLØVERBO

52. BØRNEHAVEN KLØVERBO Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for børneområdet 2010-2021 Bind III 52. BØRNEHAVEN KLØVERBO Søndre Allé 28A, Stepping, 6070 Christiansfeld Børnehaven er beliggende i Stepping by i tilknytning til

Læs mere

DRS MODEL 2C - SYD MODEL 2C - DRAGØR SYD SKOLE - UDSKOLINGSSKOLE - 6.- 9. KLASSE I 5 SPOR + 10. KLASSE I 2 SPOR

DRS MODEL 2C - SYD MODEL 2C - DRAGØR SYD SKOLE - UDSKOLINGSSKOLE - 6.- 9. KLASSE I 5 SPOR + 10. KLASSE I 2 SPOR MODEL 2C - SYD MODEL 2C - DRAGØR SYD SKOLE - UDSKOLINGSSKOLE - 6.- 9. KLASSE I 5 SPOR + 10. KLASSE I 2 SPOR Skolesammenlægning i Dragør Kommune / 30.01.2012 2C - FREMTIDIGE FORHOLD - BESKRIVELSE AF INDGREB

Læs mere

N Y T D O M I C I L F O R N N I T I G L A D S A X E

N Y T D O M I C I L F O R N N I T I G L A D S A X E Y T D O M I C I L F O R I T I G L A D S A X E CC / DesignGroup Architects 27.08.2009 0 BESKRIVELSE AF PROJEKTET BELIGGEHED Byggelsesen er beliggende på Østmarken i Gladsaxe med gode trafikale forbindelser

Læs mere

Fremtidens sociale tilbud Strategioplæg og organisatorisk ramme

Fremtidens sociale tilbud Strategioplæg og organisatorisk ramme Fremtidens sociale tilbud Strategioplæg og organisatorisk ramme Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Koncerndirektionen E 1. Sammenfatning: I nærværende notat

Læs mere

Høringssvar i forhold til foreslået skolestruktur:

Høringssvar i forhold til foreslået skolestruktur: skole@frederikssund.dk Dato 23. januar 2015 Sagsnr. GYLDENSTENSKOLEN Gyldenstenskolens MED-udvalg og Skolebestyrelse har ved møder torsdag den 22. januar 2015 drøftet høringsforslaget om ændret fremtidig

Læs mere