Byggeri og renovering af skolen i 2005, byggedagbog.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Byggeri og renovering af skolen i 2005, byggedagbog."

Transkript

1 Byggeri og renovering af skolen i 2005, byggedagbog. Fotos taget af lærer Kai Pedersen, Gitte Hansen, mfl. Vi er nu godt i gang med den ny etape byggeri og renovering på Stillinge Skole. Her i byggeperioden vil vi forsøge at give jer et lille indblik i glæder og sorger gennem denne lille byggedagbog med fotos. Se Erik Weitemeyers tegning og evt. hele materialet på vinduerne til lærerværelset. Byggeriet ventes at være tilendebragt ved årsskiftet På Stillinge Skoles 50 års fødselsdag den 26. april 2006 vil skolen således stå fuldt udbygget og færdigrenoveret. Vi vil fejre dagen ved at holde "åben skole", så alle interesserede kan besøge os og se skolen i den nye udgave. Vi håbede, at vi kunne tage de nye klasselokaler i brug allerede omkring 1. oktober 2005, men som ofte før må vi se i øjnene, at planerne skrider. Derfor må vi frem til efter årsskiftet undervise eleverne i alle ledige kroge af skolen. Som hjælp har vi fået opstillet to store pavilloner i skolegården De rummer tilsammen fire klasselokaler.

2 Her ankommer en ½ pavillon: Den 16. februar 2005 blev der afholdt indbudt licitation i Stillinge Forsamlingshus. De håndværksmestre, der vandt licitationen, er sammen med det rådgivende ingeniørfirma Jul. Fjerring, bygherrerådgiverne Bascon/ Friis og Moltke samt skolens byggeudvalg i gang med at planlægge selve byggeriet, herunder sikring af adgangsforhold til skolen, sikring af elevernes legeområder samt selve byggeriet. Vi vil naturligvis gøre alt for at genere undervisningen mindst muligt, men det undgås ikke, at både elever og medarbejdere i en - forhåbentlig kort periode - må knibe sig sammen på mindre plads, end vi plejer. Men det bliver godt, når det hele er færdigt, så vi er parat til at tage udfordringen op! 14. marts 2005 var første spadestik planlagt, men sådan blev det ikke! 25. april 2005 ser vi de første tegn på byggeaktivitet om eftermiddagen, hvor der pludselig var sat hegn op omkring byggefeltet, så vi med lynets hast måtte planlægge, hvordan vi skulle fortælle alle elever og forældre, der dagen efter skulle i morgenfritteren 6.30, til fysik eller i 7. klasses pavillon, at de skulle til at gå gennem Stillinge Hallen for at nå frem til deres bestemmelsessted - men det lykkedes! Vi fik endda lavet en "cat-walk", så adgangsvejen ikke længere fremstod som en forhindringsbane.

3 29. april 2005 drøner entreprenørmaskinerne rundt og skraber mulden væk fra byggefeltet. Gammelrand fylder beton i renderne til fundamentet. I fysik og 7. klasses klasselokale må eleverne virkelig samle sig for at holde koncentrationen.

4 Vi ser fundamentet, der danner tydeligt omrids af fysik og natur/tekniklokalet. Murerne opgav at vente på færdigstøbte betonelementer til facaden, så de gik selv i gang med at støbe - det er godt nok de største støbeforme, vi har set!

5 Opmuring af indervæggene er påbegyndt og vi venter og venter. Og endelig! En morgen holder der nogle kæmpekraner, som lægger låg på æsken.

6 Set fra skolegården ligner det i første omgang Beirut. Gutten i den orange maskine arbejder for et firma, der kalder sig De kan larme, ryste og regere! Vores skolebibliotekar Erling fik pludselig bøgerne i nakken, da han sad og arbejdede ovre på biblioteket.

7

8 Den gamle sandstenstavle, som hang i indgangspartiet, er forsigtigt blevet taget ned i helt ubeskadiget stand. Vi var lige en anelse nervøse, da vi så nedbrydernes arbejdsmetoder. Den har været flyttet flere gange, siden den oprindeligt blev sat over døren på rytterskolen i Kirke Stillinge. Den blev nænsomt taget ned og placeret over døren på Kirke Stillinge skole på Støvlebækvej. Da Stillinge Centralskole blev bygget blev den igen taget ned og hængt op i indgangspartiet overfor tavlen fra rytterskolen i Næsby. Sidstnævnte tavle er nu sat tilbage på den gamle renoverede rytterskole i Næsby, mens vi planlægger at sætte tavlen fra rytterskolen i Kirke Stillinge op igen og denne gang på vores nye skoletorv. Er du interesseret i at læse lidt om skolens ældste baggrund, de to rytterskoler i Kirke Stillinge og Næsby kan du kigge her: og her: Så er der fejet og fint, lige til at byde op til dans i vores nye frilufts-skoletorv! Morgensang under fri himmel? De grumme, grønne badeværelsesfliser anes endnu, men jeg lover - de forsvinder helt. Det var til gengæld vemodigt at se freskoen "I østen stiger solen op" forsvinde. På pedellens udmærkede forslag har vi fået en professionel fotograf til at affotografere freskoen i en meget høj kvalitet og opløsning, der gør det muligt at fremstille en fotostat evt. på lærred i fuld størrelse. Vi har de fulde rettigheder til optagelsen, der også kan anvendes til lykønskningstelegrammer, logo og meget andet. Bag disse plader huserer pedellen. Vi må se at få ham frem i lyset igen. Og så kan vi vinke fra Fristedet til lærerværelset og kontoret i en periode!

9 På østfronten er murerne startet på facaden. I planlægningsfasen var vi lidt nervøse for, om der blev nok ventilation i klasseværelserne på 1. sal. Hvis du kigger på fotoet nedenfor kan du se et kæmpestort hulrum under spærrerne - det bliver fyldt op med ventilationsrør.

10 Og så den 20. september roder de igen!

11 Fysik/kemi-lokalet januar 2006 nu med gulv.

12 Gangen på 1. sal januar 2006.

13 Gangen i stuen januar 2006.

14 Et af de 3 nye klasselokaler på 1. sal

15 Skoletorvet 1. februar 2006.

16 Musiklokalet, her øves skolefest og bygges på samme tid!

17 De nye klasser er i brug!

18 Snoren klippes af elevrådsformanden.

19 Det nye skoletorv indvies med fest og underholdning.

20 Skolens nye indgang - til skoletorvet.