Affaldsguide Information om affald og genbrug til alle private husstande og sommerhusejere. Åbningstider se bagsiden

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Affaldsguide 2013. Information om affald og genbrug til alle private husstande og sommerhusejere. Åbningstider se bagsiden"

Transkript

1 Affaldsguide 2013 ANholt Information om affald og genbrug til alle private husstande og sommerhusejere Åbningstider se bagsiden

2 2 NY HJEMMESIDE MED MANGE FORSKELLIGE FUNKTIONER MIN SIDE ER HELT DIN EGEN Borgere og virksomheder har i flere år brugt Reno Djurs hjemmeside til at søge oplysninger om åbningstider, priser og tømningsdage for dagrenovation og papirbeholdere. Med en ny hjemmeside er adgangen til disse oplysninger gjort lettere, da den nye hjemmeside har fået tilføjet Min side. Ved at indtaste din adresse på forsiden kommer du til min side, hvor du bl.a. kan få oplysninger om: Tømningsdage og udskrivning af årskalender SMS- og varsling om tømning Hurtigt finde nærmeste glas/papirkube, genbrugsstation eller forhandler af ekstrasække P r is e r Bestille ændringer til dine ordninger Kontakte os ved fx manglende tømning af beholder Herudover kan du på hjemmesiden finde informationer om affaldsordninger, pjecer, sorteringsvejledninger og meget mere. Hjemmesiden er blevet delt med en indgang for henholdsvis private og erhverv, da det ofte er forskellige oplysninger og services, der efterspørges. Hjemme siden er dog opbygget sådan, at du via menuen altid har adgang til samtlige oplysninger på hjemmesiden. Vi håber du får glæde af de nye funktioner på hjemmesiden

3 VIDSTE DU AT du kan tilmelde dig tømningsvarsel for både restaffald og papir/pap på Min side på Så får du en sms og/eller mail 2 dage, før der tømmes. 3 Klare sække Succes og sortering 4 Batterier i en pose på låget 6 Tungmetaller og elektronikaffald 8 Papir til genbrug 10 Flasker, glas og dåser til genbrug 12 Ordninger og Priser 14 Affaldsbeholdere 16 Affaldets ABC 18 metal er en genanvendelig ressource 20 Håndtering af skarpe genstande 22 Genbrugsstationer og pladsmænd 24 Farligt Affald og reglement 26 Asbestfibre 28 Brug den rigtige container 30 Åbningstider og adresser 32

4 4 Sækken er klar men er den brændbar? Hvert år siden vi fik klarsyn har vi flyttet ca sække fra brændbart til genanvendelse og specialbehandling. Ordningen med klare sække på genbrugsstationen er altså en klar succes. Djurslands borgere yder fortsat en stor indsats tak for det. Det sætter både vi og miljøet pris på. Det hænder dog stadig, at vi spotter fejlsorterede sække med indhold, der dermed havner de forkerte steder og i sidste ende skader miljøet. Især i småt brænbart ser vi mange fejlsorterede sække med genanvendeligt affald i. Hjælp os med at øge genanvendelsen yderligere ved at sortere affaldet rigtigt spørg endelig, hvis du er i tvivl.

5 5 Denne sæk indeholder bl.a. et tastatur, som falder ind under Elektronikaffald, der ikke må brændes. Tag tastaturet ud af sækken og aflevér det i Elektronikaffald. Der er også aviser i bunden, der kan afleveres i containeren med Papir.

6 6 VIDSTE DU AT brugte batterier kan afleveres i en gennemsigtig pose på låget af skraldespanden (eller i kurven på 4-hjulede minicontainere)? affaldetsvej.dk Se filmen om, hvordan indsamling af batterier sikrer, at giftige stoffer ikke havner i naturen.

7 7 DET BATTER NOGET Smid ikke batterier i skraldespanden. Brug i stedet afhentningsordningen eller benyt genbrugsstationen Hvad er afhentningsordningen? Afhentningsordningen omfatter de såkaldte småbatterier. Småbatterier bruges bl.a. i: Legetøj, lommelygter, radioer o.lign. Ure, høreapparater, småt legetøj, lommeregner o.lign. Kameraer og småelektronik Genopladelige batterier til fx mobiltelefoner, el-værktøj, videokameraer og bærbar elektronik Bilbatterier (blyakkumulatorer) skal fortsat afleveres på genbrugsstationen. Se evt. batteriindsamling.dk for flere oplysninger om batterier. Sådan bruges afhentningsordningen: Placér alle husstandens småbatterier i en gennemsigtig pose. Posen skal være ren, tør og ubrugt. Når posen er fyldt eller ønskes afhentet, lukkes den med en knude og lægges på låget af skraldespanden på tømningsdagen eller dagen før. Hvis du selv stiller sækken frem til skraldemanden, skal du lægge posen synligt oven på restaffaldssækken. På firehjulede minicontainere (400 og 600 liter) lægges posen med batterier i kurven, der er monteret på minicontaineren. Så tager skraldemanden batterierne med, når han henter restaffald.

8 8 tunge frugter undgå tungmetaller fra bl.a. sparepærer i skraldespanden Meget affald indeholder tungmetaller som fx bly, cadmium, kviksølv, chrom, arsen og nikkel. Disse tungmetaller har meget skadelige virkninger på planter, mennesker og dyr, hvis de spredes i miljøet. Affald med tungmetaller må derfor ikke komme i forbrændingsanlæg, fordi tungmetallerne ender i restprodukterne fra forbrændingen. Smid derfor ikke affald med tungmetaller i skraldespanden, men aflevér det på genbrugsstationen i de rigtige containere. Er du i tvivl, kan du altid spørge pladsmanden, ligesom du naturligvis altid er velkommen til at ringe til os. affaldetsvej.dk Se filmen om, hvordan en potentiel miljøbombe som elektronikaffald håndteres korrekt.

9 9 Eksempler på affaldstyper, der indeholder eller kan indeholde tungmetaller Elektrisk udstyr af alle typer (fx radioer, computere, fjernsyn, mobiltelefoner, elektrisk værktøj, elektrisk legetøj) Produkter med batterier (fx el-tandbørster, barbermaskiner, kabelfrit el-værktøj, postkort med musik, legetøj) Ledninger Batterier Energisparepærer og lysstofrør Febertermometre Træbeskyttelsesmidler og maling Krystalglas (vinglas, skåle osv.) Blylodder i gardiner og badeforhæng Glaserede keramiske produkter, herunder badeværelsesfliser Imprægneret træ Bestik, gryder og pander af metal Kobber- og messingting (pyntegenstande, lysestager osv.) Bæltespænder Aflever affaldet på genbrugsstationen i følgende sorteringer: Elektronikaffald Kabler Farligt affald (småbatterier kan også afleveres i en gennemsigtig pose ovenpå din restaffaldsbeholder) Farligt affald Deponicontainer Jern- og metalcontainer VIDSTE DU AT energisparepærer skal afleveres som farligt affald på genbrugsstationen?

10 10 affaldetsvej.dk Se filmen om, hvordan brugt papir bliver som nyt igen og hvorfor, det er godt for miljøet. Her er lidt at tænke over Udgift ved forbrænding af 1 ton papir = 560 kr. Indtjening ved salg af 1 ton papir til genbrug = ca. 500 kr. Besparelse ved at genbruge 1 ton papir = ca kr. og så spares der desuden både energi og CO 2 -udledning!

11 11 værdipapirer Ordningen med at indsamle papir og pap til genbrug har i sine første 10 år betydet en samlet besparelse på 20 millioner kroner for borgerne på Djursland og anholt Alle former for rent og tørt papir og pap kan indsamles til genanvendelse. Det gælder både aviser, reklamer, papkasser og emballagepap fra fx havregrynspakker. Du kan aflevere rent og tørt papir og pap: I en beholder til papir og pap, som alle private husstande kan få opstillet. Læs mere på side 14. I kuber opstillet over hele Djursland. På genbrugsstationerne. Borgerne på Djursland og på Anholt er gode til at sortere papir og pap fra til genbrug. Ca ton om året bliver det til. Det betyder, at stort set alt papir og pap fra borgerne indsamles til gen anvendelse. Der er en klokkeklar miljø mæssig gevinst ved at genanvende papiret. Samtidig er det en rigtig god forretning for borgerne. Det indsamlede papir og pap kan sælges til papirfabrikker, men hvis papiret kom med restaffaldet til forbrænding, ville det i stedet for koste penge. Ja tak til Aviser og ugeblade Reklamer (dog ikke i plastfilm) Bøger og telefonbøger Kopipapir Kuverter Karton Havregrynspakker og lign. Øvrigt rent og tørt papir og pap Nej tak til Restaffald Snavset papir og pap Gavepapir Pizzabakker Mælke-, kakao-, og juicekartoner Brugt køkkenrullepapir Plastik og flamingo Smørbakker Tøj og sko Haveaffald Byggeaffald

12 12 Ja tak til tomme plastikflasker. Tom snak Husk at tømme dine glas og flasker inden du sender dem til genanvendelse. Så sparer du både på ressourcer og energi På Anholt er der opstillet flaskekuber i byen og ved havnen, hvor det er muligt at aflevere flasker og glas til genbrug. Du kan naturligvis også aflevere flasker og glas på genbrugsstationen, ligesom Brugsen også modtager flasker til genbrug. Keramisk stentøj, hærdet glas, spejlglas og lignende må ikke puttes i kuberne, men skal afleveres på genbrugsstationen. Genanvendelse af flasker, glas og dåser er en miljømæssig fordel, da der spares ressourcer og energi. Dermed reduceres udledningen af CO 2 i forhold til at bruge nye råmaterialer.

13 Ja tak til tomme vin- og glasflasker. Nej tak til halvfyldte flasker og glasemballager. Husk at spise rødbeden først. Tøm så emballagen og skyl den, inden den afleveres. Ja tak til tomme og skyllede emballageglas (med eller uden låg). Ja tak til tomme øl- og sodavandsdåser.

14 14 vælg din helt egen ordning ved at kombinere tømningshyppighed med forskellige typer og størrelser af beholdere Valgfrihed Beholdere til restaffald Til dit restaffald kan du vælge at benytte en beholder på hjul (se side 16-17). Beholderne findes i flere forskellige størrelser, og du kan frit vælge imellem: 140, 240, 400 eller 600 liter. Du kan kun benytte sækkestativ, hvis du allerede er tilmeldt med et i forvejen. Der kan således ikke nytilmeldes sækkestativer. Brugere med sækkestativer ejer selv stativet, mens Reno Djurs stiller 140, 240, 400 og 600 liters beholdere til rådighed. Se priserne på side 15. Ekstrasæk Hvis du i en periode har mere affald end normalt, kan du købe en ekstrasæk hos Anholt Vognmandsforretning eller på genbrugsstationen. Beholdere til papir og pap Private husstande kan vælge mellem en beholder på 140 liter eller 240 liter til papir og pap. Alternativt kan der vælges en minicontainer på 600 liter, fx hvis flere husstande ønsker at etablere en fælles opsamlingsplads. Papirbeholdere bliver tømt én gang hver 4. uge. Papirbeholderen (op til 240 liter pr. husstand) og tømningen er betalt over private husstandes grundgebyr. Få en gratis Kompostbeholder Private husstande kan gratis få en kompostbeholder til den grønne del af køkkenaffaldet. Sammen med kompostbeholderen følger en 7 liters spand til køkkenet. Læs mere om kompost på renodjurs.dk Bor du til leje Bor du til leje, er det normalt din udlejer, der fastsætter ordningen for ejendommen. Priser Det årlige renovationsgebyr består af et fast grundgebyr og et individuelt forbrugsgebyr. Renovationsgebyret opkræves af Reno Djurs i 2 rater i Grundgebyret dækker følgende: Helårsboliger Sommerhuse Genbrugsstationer Kuber til papir og flasker Administration og information Husstandsindsamling af papir og pap Kompostbeholderordning Grundgebyr i 2013 (kr. inkl. moms) 1.094, ,00

15 15 Priser for helårsboliger (kr. i 2013 inkl. moms) Forbrugsgebyr Samlet Beholdertype Tømningshyppighed for restaffald Grundgebyr årligt gebyr Sæk* 14-dages tømning Sæk* Ugetømning liter spand 14-dages tømning liter spand Ugetømning liter spand 14-dages tømning liter spand Ugetømning liter minicont. 14-dages tømning liter minicont. Ugetømning liter minicont. 14-dages tømning liter minicont. Ugetømning Priser for sommerhuse (kr. i 2013 inkl. moms) Sæk* Sommer: 140 liter spand Ugetømning 240 liter spand Vinter: 400 liter minicont Månedstømning 600 liter minicont * Der kan ikke nytilmeldes sækkestativer.

16 16 Skifte eller beholde? På side kan du frit vælge mellem forskellige typer og størrelser af beholdere til dit restaffald. De leveres alle frit til din adresse klar til brug Sækkene udfases Reno Djurs planlægger at udfase sække til restaffald i Læs mere på side liter beholder Anvendes til restaffald eller til papir og pap. Højde: 102 cm Bredde: 52 cm Dybde: 73 cm Volumen: 140 liter 240 liter beholder Anvendes til restaffald eller til papir og pap. Højde: 102 cm Bredde: 70 cm Dybde: 86 cm Volumen: 240 liter

17 17 VIDSTE DU AT du kan bestille en større skraldespand, eller flere tømninger under Min side på eller ved at ringe til os? Det tager kun et øjeblik! 400 liter minicontainer Anvendes til restaffald. Højde: 128 cm Bredde: 104 cm Dybde: 81 cm Volumen: 400 liter 600 liter minicontainer Anvendes til restaffald eller til papir og pap. Højde: 134 cm Bredde: 131 cm Dybde: 81 cm Volumen: 600 liter

18 18 Affalds ABC Kompostbeholder Papir- og papbeholder Beholder til restaffald Papirkuber Glaskuber Genbrugsstationen Acetone Asbestplader Autobatterier Aviser Batterier, alle typer* (ej autobatterier) Beton og tegl Bildæk Bleer Blomster Blykraver fra vinflasker Blød emballageplast Blød PVC Brød Bøger Bølgepap Cd-afspiller Elektriske genopladelige apparater Elledninger Elpærer (kun glødepærer) Energisparepærer Emballageglas - skyllede Fisk Fjernsyn Flamingokasser Flasker Fortynder Frugt og grønt Gødningsmidler Haveaffald Isolering

19 * Ved aflevering på beholder til restaffald skal batterierne emballeres i en gennemsigtig pose. Posen lukkes med en knude og lægges på beholderen til restaffald på tømningsdagen eller dagen før tømningsdagen. Læs også om batteriordningen på side 6-7. Kompostbeholder Papir- og papbeholder Beholder til restaffald Papirkuber Glaskuber Genbrugsstationen 19 Jern og metal Juicekartoner Juletræer Kaffegrums Klinker, glaserede Konservesdåser, rengjorte Kødbakker Køleskabe og frysere samt komfurer Legetøj med batterier Lysstofrør Madrasser Madrester Mobiltelefoner Motorolie Mælkekartoner Møbler af træ Persienner, plast Porcelæn PVC-rør Reklamer Skorstene (foringer) Sparepærer Spejlglas Terpentin Trykimprægneret træ Tæpper, uld og kunststof Ukrudtsmidler Videoer Æggeskaller Øl- og sodavandsdåser

20 20 Kærlighed ved første klang Metallerne er nogle af de vigtigste materialer, vi kan finde i naturen. Men udvindingen og forarbejdningen af nyt metal er enormt ressource- og energikrævende. Derfor er der god mening i at genanvende det metal, der allerede er udvundet. Og ja din gamle cykel, dåserne fra Tyskland og gryden med den ødelagte hank kan faktisk bruges igen. Hold metallet adskilt når du samler og pakker dit affald, så er det nemt at aflevere korrekt sorteret og lettere for os at videreforabejde til nye og brugbare materaler.

21 21

22 22 Luk låget! Bøj det ind så det ikke kan skære ud gennem sækken. Undgå venligst at fange en skraldemand i farten. Pak kroge, pirke, blink og lignende ind, inden de smides ud. Må vi forslå en ny hobby: Indpakning af skærende genstande eller aflevering på genbrugsstationen. Brug en kanyleboks og aflever den på genbrugsstationen.

23 23 Skarpladt? Vi taler rent ud af posen: Skærende og spidse genstande er noget rigtig skidt at få i sækken Smadret glas kan afleveres sammen med restaffaldet, men pak det forsvarligt ind. Skraldemændene oplever ofte at blive spiddet i arbejdstiden af skarpe genstande i renovationssække. Derfor planlægger Reno Djurs at erstatte alle sækkestativer med beholdere i Indtil da vil vi henstille til, at borgerne tænker sig godt om og passer på skraldemændene. Pak truslerne forsvarligt ind i fx papir, aflevér dem på genbrugsstationen eller endnu bedre: Udskift allerede nu sækken med en beholder efter eget valg det er ikke så farligt se side 15. Også knuste skår med skarpe kanter skal pakkes forsvarligt eller afleveres på genbrugsstationen.

24 24 Åbningstider Anholt Genbrugsstation Onsdag kl Lørdag kl LOKAL MESTER I PARATVIDEN SPØRG LØS. PLADSMANDEN ER KLAR TIL AT HJÆLPE DIG PÅ STEDET DET ER da NEMT. Genbrugsstationen på Anholt ligger på adressen Gennem Landet 78A God og effektiv service vender begge veje. Forstået på den måde, at jo bedre vi er til at hjælpe hinanden jo nemmere kommer vi frem til den rigtige sortering af affaldet på genbrugsstationen. Når du har sorteret hjemmefra, er det meget nemmere at benytte den rigtige container. Men når det så er sagt, er det sådan at vores medarbejdere ikke er sat på pladsen for at agere bidske vagthunde. De er tværtimod engagerede og aktivt indstillet på at praktisk information og personlig service fremmer forståelsen. Er du i tvivl så spørg. Noget affald er måske lettere at komme rigtigt af med end andet. Skiltningen ved hver enkelt container er med til at guide dig og affaldet på rette vej. Men spørg alligevel hellere en gang for meget end for lidt, hvis du er usikker på, om du fx skal smide i småt eller stort brændbart.

25 25 Lad andre få glæde af dine brugbare og funktions duelige effekter. Stil dem i genbrugscontaineren.er du i tvivl om andre vil kunne bruge dine effekter, kan du altid hente vejledning hos pladsmanden. Spørg løs Kontakt gerne pladsmanden, inden du læsser af. Så er du sikker på at sortere korrekt. Ved aflevering af farligt affald skal du altid kontakte pladsmanden.

26 26 max. Emballagestørrelser for farligt affald: Der er en øvre grænse for, hvor store emballager med farligt affald du må aflevere på genbrugsstationen: Maling max. 30 liter. Øvrigt farligt affald (også brændbare væsker) max. 5 liter. Har du større emballager med farligt affald, bedes du kontakte Reno Djurs for rådgivning til håndtering og bortskaffelse. affaldetsvej.dk Se filmen om, hvordan du bør færdes på og får mest ud af din genbrugsstation.

27 27 Respekt! Omgang med farligt affald og færdsel på genbrugspladsen i det hele taget kræver omtanke og at du udviser en række hensyn. både for din egen og de andre brugeres sikkerhed. Adgangsregler Du må maksimalt aflevere 50 kg farligt affald årligt. Ingen adgang for køretøjer over kg. Hvis affaldet er emballeret i sække, skal disse være klare/gennemsigtige, så affaldet er synligt for pladsmanden. Aske Aske må kun afleveres i emballeret form. Aske der skovles direkte over i containeren og ligger frit tilgængeligt udgør en stor gene og sundhedsrisiko for både brugere og personale. Farligt affald Farligt affald er farligt. DERFOR SKAL DU KONTAKTE PLADSMANDEN VED AFLEVERING HVER GANG. Har du farligt affald afleveres det til pladsmanden i tydeligt mærket og lukket emballage. Har du ikke længere originalemballagen, bedes du sætte en mærkat på den nye emballage eller skrive direkte på den. Isolering Lette isoleringsprodukter bedes lagt i klare sække, inden det afleveres på genbrugsstationen, så det ikke blæser ud af containerne. Dagrenovation Vær opmærksom på, at der ikke må afleveres dagrenovation (restaffald) på genbrugsstationen. Pas på dine medtrafikanter Sørg for at fastgøre dit affald forsvarligt på traileren, så det ikke falder af under kørslen eller drysser på vejen. Sluk motoren, når du læsser affald af på genbrugsstationen.

28 28 Asbestplader Knuste asbestplader kan afgive farlige asbestfibre til luften. Derfor skal du stable pladerne i containeren på genbrugsstationen. Knuste plader og stumper under 30 x 30 cm skal indpakkes i tæt klar pose/sæk før aflevering.

29 29 håndtag Tagplader skal håndteres med forsigtighed og omtanke Asbestfibre kan forårsage lungesygdomme og kræft, hvis de indåndes. Derfor skal støvdannelse fra fx asbestholdige tagplader undgås. Vær derfor opmærksom på, at der gælder særlige regler for håndtering af asbestholdige materialer som fx tagplader. På genbrugsstationen skal asbestholdige tagplader stables forsigtigt for at undgå, at der frigives farlige asbestfibre til luften. Små stumper af plader og opfej skal afleveres i kraftige klare plastsække. Retningslinjerne gælder også for eternitplader uden asbest, da det ikke kan eftervises, at de er uden asbest på modtageanlægggene. Når du renoverer dit hus, er det vigtigt, at affaldet sorteres korrekt. Korrekt sortering af affaldet sikrer nemlig, at det meste af bygningsaffaldet kan genanvendes. Knust beton og tegl kan fx erstatte grus og sten ved anlægsarbejder. Vær dog opmærksom på, at det ikke må indeholde fx klinker, sanitet, skorstenskerner og asbest.

30 30 er det umagen værd? 12% 20% Deponering Forbrænding med energiudnyttelse Ja, Det betaler sig at sortere affaldet og bruge den rigtige container på genbrugsstationen. Tallene taler vist for sig selv. Asbest Asbestplader. Kun ikke-støvende emner. Skal stables. Deponering Kun affald, som ikke kan genanvendes eller forbrændes. Elektronikaffald Fjernsyn, computerskærme, radioer, computere, telefoner, printere. Farligt affald Olie, kemikalier, sprøjtegifte, malingrester, batterier, lysstofrør og lavenergipærer. Flasker og emballage glas Kun rengjorte flasker og emballageglas m.m. Jern og metal Cykler, rør, plader, trådnet og rene konservesdåser m.m.

31 31 affaldetsvej.dk Se film om, hvordan affald behandles. 68% Genanvendelse og specialbehandling Store husholdningsapparater Hårde hvidevarer (køleskabe, vaskemaskiner etc.) Papir Aviser, ugeblade, reklamer og kopipapir. Ikke plastbelagt papir, bølgepap og tilsmudset papir. Småt brændbart Brændbart affald under 1 meter. Må ikke indeholde dagrenovation, PVC, trykimprægneret træ, haveaffald, dæk samt andet ikke brændbart affald. Stort brændbart Madrasser, tæpper og møbler over 1 meter. Trykflasker Gasflasker, pulver - slukkere og lignende.

32 Reno Djurs har siden 1996 været Djursland-kommunernes affaldsselskab. Selskabet har til formål at håndtere affald, så både miljø og økonomi tilgodeses. Reno Djurs er miljøcertificeret efter DS/ISO og EMAS-forordningen samt arbejdsmiljøcertificeret efter OHSAS og Arbejdsministeriets bekendtgørelse 923. Vi er også kvalitetscertificeret efter ISO Reno Djurs ejes af Syddjurs og Norddjurs kommuner. Læs mere om affald, genbrug og Reno Djurs på vores hjemmeside: renodjurs.dk Affald indsamles af: Anholt Vognmandsforretning ApS Telefon Anholt Genbrugsstation Gennem Landet 78A, Anholt Onsdag kl Lørdag kl Kontakt: Reno Djurs I/S Nymandsvej Balle Telefon Telefax Telefontid: Mandag-torsdag kl Fredag kl Fotos: Michael Berg, shutterstock. Design og produktion: Datagraf

ANHOLT INFORMATION OM AFFALD OG GENBRUG TIL PRIVATE HUSSTANDE OG SOMMERHUSEJERE

ANHOLT INFORMATION OM AFFALD OG GENBRUG TIL PRIVATE HUSSTANDE OG SOMMERHUSEJERE AFFALDSGUIDE 2016 ANHOLT INFORMATION OM AFFALD OG GENBRUG TIL PRIVATE HUSSTANDE OG SOMMERHUSEJERE STOR SUCCES MED DIREKTE GENBRUG Der har været stor interesse for genbrugspladsernes containere med direkte

Læs mere

ANHOLT INFORMATION OM AFFALD OG GENBRUG TIL PRIVATE HUSSTANDE OG SOMMERHUSEJERE

ANHOLT INFORMATION OM AFFALD OG GENBRUG TIL PRIVATE HUSSTANDE OG SOMMERHUSEJERE AFFALDSGUIDE 2015 ANHOLT INFORMATION OM AFFALD OG GENBRUG TIL PRIVATE HUSSTANDE OG SOMMERHUSEJERE BRUG LÅGET TIL ENDNU MERE Det er let at komme af med brugte elsparepærer og småt elektronikaffald på den

Læs mere

SOMMERHUSE AFFALDSLØSNINGER TIL SOMMERHUSET

SOMMERHUSE AFFALDSLØSNINGER TIL SOMMERHUSET AFFALDSGUIDE 2016 SOMMERHUSE AFFALDSLØSNINGER TIL SOMMERHUSET STOR SUCCES MED DIREKTE GENBRUG Der har været stor interesse for genbrugspladsernes containere med direkte genbrug. Derfor fortsætter vi naturligvis

Læs mere

NYT Sæk og container ud til skel. Affaldshåndbog 2016. boliger

NYT Sæk og container ud til skel. Affaldshåndbog 2016. boliger NYT Sæk og container ud til skel Affaldshåndbog 2016 boliger Indhold Meget mere genbrug side 2 Kontakt os når DU har tid side 3 Velkommen på genbrugspladsen side 4 og 5 Storskrald side 6 Papir, karton,

Læs mere

ELEKTRONIK. Det meste genanvendes resten specialbehandles

ELEKTRONIK. Det meste genanvendes resten specialbehandles ELEKTRONIK Det meste genanvendes resten specialbehandles Mobiltelefoner og opladere Eltandbørster Elektronisk legetøj Strygejern Mindre køkkenmaskiner som håndmixere, blendere etc. Postkort, sko og slips

Læs mere

Sortér dit affald. Vi kan genbruge det meste af dit affald, hvis du sorterer det rigtigt. Se, hvordan du gør i denne pjece!

Sortér dit affald. Vi kan genbruge det meste af dit affald, hvis du sorterer det rigtigt. Se, hvordan du gør i denne pjece! Sortér dit affald Vi kan genbruge det meste af dit affald, hvis du sorterer det rigtigt. Se, hvordan du gør i denne pjece! Det tager kun et øjeblik at sortere dit affald, men det har stor betydning for

Læs mere

Sådan sorterer du dit affald

Sådan sorterer du dit affald Sådan sorterer du dit affald BRØNDBY KOMMUNE Madaffald skal i beholderen til madaffald Restaffald skal i beholderen til restaffald Restaffald Madaffald alt madaffald uden kattegrus snavset emballage farligt

Læs mere

ANHOLT AFFALDSGUIDE 2017 INFORMATION TIL PRIVATE HUSSTANDE OG SOMMERHUSEJERE OM AFFALD OG GENBRUG VI BYTTER PÅ LIVET LØS.

ANHOLT AFFALDSGUIDE 2017 INFORMATION TIL PRIVATE HUSSTANDE OG SOMMERHUSEJERE OM AFFALD OG GENBRUG VI BYTTER PÅ LIVET LØS. AFFALDSGUIDE 2017 ANHOLT INFORMATION TIL PRIVATE HUSSTANDE OG SOMMERHUSEJERE OM AFFALD OG GENBRUG VI BYTTER PÅ LIVET LØS Der er blevet taget rigtig godt imod den direkte genbrugsordning, som vi indførte

Læs mere

Sådan sorterer du dit affald

Sådan sorterer du dit affald SKRALDETANTERNE Sådan sorterer du dit affald Madaffald skal i beholderen til madaffald Restaffald skal i beholderen til restaffald Restaffald Madaffald alt madaffald uden kattegrus snavset emballage farligt

Læs mere

Affald du kan komme af med i gården:

Affald du kan komme af med i gården: Håndtering af affald i Rosenoden Revideret november 2015 Kære beboer. I ejerforeningen Rosenoden vil vi gerne bidrage til at værne om miljøet, og samtidig arbejde for, at du nemt kan komme af med dit affald.

Læs mere

Sådan sorterer du dit affald

Sådan sorterer du dit affald PAPIR RESTAFFALD TIL FOR- BRÆNDING MAD- AFFALD KARTON METAL PLAST GLAS Sådan sorterer du dit affald Fællesløsning TEKNIK OG MILJØ RESTAFFALD TIL FOR- BRÆNDING MAD- AFFALD PAPIR KARTON METAL PLAST GLAS

Læs mere

AFFALDS-GUIDE FOR KERTEMINDEGÅRDEN

AFFALDS-GUIDE FOR KERTEMINDEGÅRDEN Gårdlauget Kertemindegaarden 2100 København Ø AFFALDS-GUIDE FOR KERTEMINDEGÅRDEN Til beboer & erhverv Indholdsfortegnelse: Side Emne 1 Introduktion. 1 + 2 Dagligt affald & Skraldesug. 3 Erhverv. 3 Sortering

Læs mere

Affaldssortering der er til at forstå

Affaldssortering der er til at forstå Skraldeguide Affaldssortering der er til at forstå Det kan være svært at finde rundt i, hvordan affald skal sorteres, og hvordan du hurtigt og miljøvenligt kan affaldssortere i hverdagen. Med denne guide

Læs mere

VI STILLER SKARPT PÅ SIKKERHEDEN

VI STILLER SKARPT PÅ SIKKERHEDEN Affaldsguide 2013 sommerhuse affaldsløsninger til sommerhuset VI STILLER SKARPT PÅ SIKKERHEDEN Skraldemanden får både i pose og sæk: Spidse, skærende og skarpe genstande, der dagligt udsætter ham for en

Læs mere

VI STILLER SKARPT PÅ SIKKERHEDEN

VI STILLER SKARPT PÅ SIKKERHEDEN affaldsguide 2013 Information om affald og genbrug til alle private husstande i Norddjurs og Syddjurs kommuner VI STILLER SKARPT PÅ SIKKERHEDEN Skraldemanden får både i pose og sæk: Spidse, skærende og

Læs mere

Ny affaldsløsning BRØNDBY KOMMUNE

Ny affaldsløsning BRØNDBY KOMMUNE Ny affaldsløsning BRØNDBY KOMMUNE Velkommen til Skraldetanterne dine nye affaldsbeholdere Brøndby Kommune gør det nu lettere for dig at sortere dit affald, så det kan blive genbrugt. Derfor får alle med

Læs mere

AFFALD OG GENBRUG 2016

AFFALD OG GENBRUG 2016 AFFALD OG GENBRUG 2016 FOR VILLAER VILLALEJLIGHEDER OG RÆKKEHUSE TØMME- KALENDEREN ER BLEVET 100 PROCENT DIGITAL BIOAFFALD FORTSÆTTER I 2016 KÆRE BEBOER 9 ud af 10 sorterer til genbrug på Frederiksberg,

Læs mere

restaffald til forbrænding Madaffald metal plast glas papir karton Vi tager skraldet du skal bare sortere det Affaldssortering i fire kamre

restaffald til forbrænding Madaffald metal plast glas papir karton Vi tager skraldet du skal bare sortere det Affaldssortering i fire kamre restaffald til forbrænding Madaffald papir karton metal plast glas Vi tager skraldet du skal bare sortere det Affaldssortering i fire kamre restaffald til forbrænding Madaffald papir karton metal plast

Læs mere

Fra gammelt og brugt til nyt og nyttigt

Fra gammelt og brugt til nyt og nyttigt Din affaldsguide 2013 Til alle etageboliger og husstande med fælles sortering Fra gammelt og brugt til nyt og nyttigt Historier om affald og genbrug i Herlev Teknisk Forvaltning 2013 Vores miljø er vigtigt

Læs mere

Forsøg med affaldssortering i Sct. Jørgens Park

Forsøg med affaldssortering i Sct. Jørgens Park Forsøg med affaldssortering i Sct. Jørgens Park Affaldsforsøg skal føre til bedre sortering Sct. Jørgens Park er, sammen med tre andre boligområder, udvalgt til et nyt forsøg med affaldssortering. Forsøget

Læs mere

Når skraldet skal fjernes

Når skraldet skal fjernes Når skraldet skal fjernes Information om affaldssystemet i Horsens Kommune KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Horsens Kommunes affaldssystem - nemt for dig og godt for miljøet Horsens Kommune har et velfungerende

Læs mere

Nye affaldsbeholdere. sådan sorterer du

Nye affaldsbeholdere. sådan sorterer du Nye affaldsbeholdere sådan sorterer du Her er dine nye affaldsbeholdere Du har fået to nye affaldsbeholdere. En til plast og papir og en til metal og glas. I denne folder kan du læse, hvordan du skal sortere.

Læs mere

INDSAMLING AF SMÅ- ELEKTRONIK FORSLAG TIL AFHENTNINGSORDNING

INDSAMLING AF SMÅ- ELEKTRONIK FORSLAG TIL AFHENTNINGSORDNING INDSAMLING AF SMÅ- ELEKTRONIK FORSLAG TIL AFHENTNINGSORDNING DECEMBER 2014 Indsamling af småelektronik Indholdsfortegnelse 2 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Lovgivningen... 5 2.1 Elektronikaffald...

Læs mere

Kommunikationsmateriale under forsøg

Kommunikationsmateriale under forsøg Affaldsforsøget Bedre sortering i større samlede bebyggelser Kommunikationsmateriale under forsøg Bilag 4 til delrapport 5 om Kommunikation TIL GAVN FOR KLIMA OG MILJØ FORSØG 2015 AFFALD OG GENBRUG Fuld

Læs mere

Velkommen til Odense Renovation!

Velkommen til Odense Renovation! Velkommen til Odense Renovation! Kort om Odense Renovation A/S Non-profit Affaldshåndtering siden ca. 1882 Kommunalt aktieselskab siden 1994 Bestyrelsen består af 9 medlemmer, 6 udpeget af kommunen og

Læs mere

BIOAFFALD FORSØG I MADAFFALD OG GRØNT HAVEAFFALD FOR VILLAER VILLALEJLIGHEDER OG RÆKKEHUSE

BIOAFFALD FORSØG I MADAFFALD OG GRØNT HAVEAFFALD FOR VILLAER VILLALEJLIGHEDER OG RÆKKEHUSE BIO MAD OG GRØNT HAVE FOR VILLAER VILLALEJLIGHEDER OG RÆKKEHUSE FORSØG I 2016 DET KAN DU LÆSE I GUIDEN BIO Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Forsøg med bioaffald Tidsplan for forsøget Køkkenspand og bioposer

Læs mere

Virksomheder på genbrugspladsen 2012

Virksomheder på genbrugspladsen 2012 Virksomheder på genbrugspladsen 2012 Velkommen på genbrugspladsen Varde Kommune har i mange år tilladt virksomheder at komme af med affald på genbrugspladserne. Igen i 2012 er det muligt for virksomheder

Læs mere

SORTERINGS- GUIDEN 2016

SORTERINGS- GUIDEN 2016 SORTERINGS- GUIDEN 2016 VILLA / RÆKKEHUS DIT AFFALD ER FOR GODT TIL AT SMIDE UD Sortering skal være så nemt som muligt for dig og din familie. I sorteringsguiden kan du se, hvordan du sorterer dit affald.

Læs mere

Affald til genbrug. Plastaffald. 21 Dæk med og uden fælge Ikke cykel- og knallertdæk.

Affald til genbrug. Plastaffald. 21 Dæk med og uden fælge Ikke cykel- og knallertdæk. Affald til genbrug 1 Papir Fx bøger, reklamer og telefonbøger. Plastomslag og ringbind. 5 Jern og metal Fx cykler, dåser, gaskomfurer, gryder og radiatorer. Elektronikaffald. 6 Pap og karton Fx rent og

Læs mere

digital service affald og genbrug i allerød kommune - Prøv vores App - Tjek vores hjemmeside - Mit Affald - SMS-service

digital service affald og genbrug i allerød kommune - Prøv vores App - Tjek vores hjemmeside - Mit Affald - SMS-service digital service affald og genbrug i allerød kommune - Prøv vores App - Tjek vores hjemmeside - Mit Affald - SMS-service Bestil afhentning af storskrald på alleroed.dk Genbrug er godt for miljøet Aviser

Læs mere

Nye affaldsbeholdere. på vej til dig!

Nye affaldsbeholdere. på vej til dig! Nye affaldsbeholdere på vej til dig! Du får to nye affaldsbeholdere Vi er snart klar til at sende kommunens nye affaldsbeholdere ud til dig. Det stativ eller den beholder, som du allerede har til dagrenovation,

Læs mere

Affaldshåndbog 2016. sommerhuse. Gem håndbogen. så kan du hurtigt tjekke, hvad du gør med dit affald.

Affaldshåndbog 2016. sommerhuse. Gem håndbogen. så kan du hurtigt tjekke, hvad du gør med dit affald. Affaldshåndbog 0 sommerhuse Gem håndbogen så kan du hurtigt tjekke, hvad du gør med dit affald. fire store genbrugspladser Vi har bygget ny genbrugsplads i Pandrup og har fremover store og moderne genbrugspladser,

Læs mere

Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager, opdatering

Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager, opdatering Notat Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Dato: 2. december 2013 Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager, opdatering Indledning Administrationen fremlagde 12. december 2012 notat

Læs mere

Affaldsguide for Glostrup. Få styr på dine affaldsordninger

Affaldsguide for Glostrup. Få styr på dine affaldsordninger Affaldsguide for Glostrup Få styr på dine affaldsordninger Vi sender affaldet i omløb Glostrup skal være grønnere. Det gør vi bl.a. ved at genanvende vores affald. Med en omtanke i hverdagen kan du gøre

Læs mere

i boligområdet. Minigenbrugspladser Gode råd til at komme igang med at bygge en minigenbrugsplads lokalt i boligområdet

i boligområdet. Minigenbrugspladser Gode råd til at komme igang med at bygge en minigenbrugsplads lokalt i boligområdet Minigenbrugspladser i boligområder Gode råd til at komme igang med at bygge en minigenbrugsplads lokalt i boligområdet Der kan være penge at spare ved at gøre det nemmere for beboerne at sortere affaldet

Læs mere

Sorteringsvejledning

Sorteringsvejledning Sorteringsvejledning PAPIR Aviser Reklamer Magasiner Ugeblade Tegneserier Printerpapir Kuverter Breve Papiraffald skal være rent og tørt, når det kommes i beholderen. Nej tak til pap, mælkekartoner, pizzabakker,

Læs mere

Fik du ikke spurgt? Få hjælp til hukommelsen - modtag en SMS når der er tømning

Fik du ikke spurgt? Få hjælp til hukommelsen - modtag en SMS når der er tømning SORTERINGSGUIDE Vrå er Hjørring Kommunes foregangsby i affaldssorteringen, her afprøver vi det affaldssystem, som vi tror vil blive gældende for hele kommunen i løbet af nogle år. Vi sorterer affald fordi

Læs mere

Først beskrives den nuværende situation på Djursland, herunder økonomien ved afsætning af affaldet fra de nuværende kuber til flasker/glas/dåser.

Først beskrives den nuværende situation på Djursland, herunder økonomien ved afsætning af affaldet fra de nuværende kuber til flasker/glas/dåser. NOTAT Dato: 2. marts 2016 Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Muligheder for optimering af bringeordninger (kuber) 1 Indledning Dette notat beskriver overordnet resultaterne af forsøgsprojektet med

Læs mere

Gem til senere brug! Affaldsguide. for borgere i Hjørring Kommune

Gem til senere brug! Affaldsguide. for borgere i Hjørring Kommune Gem til senere brug! Affaldsguide for borgere i Hjørring Kommune Kære borger i Hjørring Kommune Denne Affaldsguide er dit overblik over, hvordan du kommer af med affaldet både det, der går til genbrug,

Læs mere

Affaldsguide. Rahbekshus EF Rahbeks Allé 2A-D, Vesterbrogade 161-167. Dagrenovation. Papir. Pap og karton. Glas. Hård plast. Metal.

Affaldsguide. Rahbekshus EF Rahbeks Allé 2A-D, Vesterbrogade 161-167. Dagrenovation. Papir. Pap og karton. Glas. Hård plast. Metal. Affaldsguide Rahbekshus EF Rahbeks Allé 2A-D, Vesterbrogade 161-167 Dagrenovation Papir Pap og karton Glas Hård plast Metal Storskrald Elektronik og hårde hvidevarer Farligt affald PVC Imprægneret træ

Læs mere

Det handler om DIT AFFALD. Afd. 36 // Byagerparken

Det handler om DIT AFFALD. Afd. 36 // Byagerparken Det handler om DIT AFFALD Afd. 36 // Byagerparken Indhold: Håndtering af affald...side 3 Sortering og genbrug...side 3 Takt og tone...side 3 Oversigt over afdelingen...side 4 Husholdningsaffald...side

Læs mere

Affaldsguide. Falkoner Allé 71/Holger Danskes Vej 2. Dagrenovation. Papir. Pap og karton. Glas. Hård plast. Metal. Storskrald

Affaldsguide. Falkoner Allé 71/Holger Danskes Vej 2. Dagrenovation. Papir. Pap og karton. Glas. Hård plast. Metal. Storskrald Affaldsguide Falkoner Allé 71/Holger Danskes Vej 2 Dagrenovation Papir Pap og karton Glas Hård plast Metal Storskrald Elektronik og hårde hvidevarer Farligt affald PVC Imprægneret træ Kære beboer I denne

Læs mere

Herlev sorterer! Din affaldsguide 2014. Fortæl os, hvordan du sorterer og vind en kurv med økologiske varer! Se bagsiden R

Herlev sorterer! Din affaldsguide 2014. Fortæl os, hvordan du sorterer og vind en kurv med økologiske varer! Se bagsiden R Herlev sorterer! Din affaldsguide 2014 TIl alle etageboliger og husstande med fælles sortering Fortæl os, hvordan du sorterer og vind en kurv med økologiske varer! Se bagsiden R Historier om affald og

Læs mere

Ren besked om affald. Pak pappet rigtigt - Se bagsiden

Ren besked om affald. Pak pappet rigtigt - Se bagsiden Ren besked om affald Pak pappet rigtigt - Se bagsiden Kan HÆNGes PÅ KØLESKABET Dagrenovation Ja, tak til ting fra den daglige husholdning uden farligt affald Det siger vi ja tak til: * Emballage fra mad

Læs mere

PLAST. Sorteres efter type og bruges i nye produkter

PLAST. Sorteres efter type og bruges i nye produkter PLAST Sorteres efter type og bruges i nye produkter Plastemballage fra fødevarer Dunke fra drikkevarer, rengøringsmidler og shampoo Bobleplast Plastikindpakning fra afskårne blomster Slikposer NB: Plast

Læs mere

Affaldsguide. Bendz og Skelgården. Dagrenovation. Papir. Pap og karton. Glas. Hård plast. Metal. Storskrald. Elektronik og hårde hvidevarer

Affaldsguide. Bendz og Skelgården. Dagrenovation. Papir. Pap og karton. Glas. Hård plast. Metal. Storskrald. Elektronik og hårde hvidevarer Affaldsguide Bendz og Skelgården Dagrenovation Papir Pap og karton Glas Hård plast Metal Storskrald Elektronik og hårde hvidevarer Farligt affald PVC Imprægneret træ Kære beboer I denne folder kan du finde

Læs mere

12-10-2015 CF/EIK Primær kode, hvis der ikke er tale om produktions affald Affaldsfraktioner H-kode E-kode EAK-kode

12-10-2015 CF/EIK Primær kode, hvis der ikke er tale om produktions affald Affaldsfraktioner H-kode E-kode EAK-kode 12-10-2015 CF/EIK Primær kode, hvis der ikke er tale om produktions affald Affaldsfraktioner H-kode E-kode EAK-kode Affald fra husholdninger og lignede affald fra andre kilder 1 Dagrenovation (Blandet

Læs mere

Sortering. Sådan sorterer du dit affald. en del af byen

Sortering. Sådan sorterer du dit affald. en del af byen Sortering Sådan sorterer du dit affald en del af byen Hjælp til at sortere rigtigt Spørg genbrugsvejlederen hvis du er i tvivl om, hvordan du sorterer dit affald rigtigt. De hjælper gerne med vejledning.

Læs mere

AFFALD SOM EN RESSOURCE Undervisningsmodul 2. Affald hvad kan jeg bruge det til?

AFFALD SOM EN RESSOURCE Undervisningsmodul 2. Affald hvad kan jeg bruge det til? AFFALD SOM EN RESSOURCE Undervisningsmodul 2 Affald hvad kan jeg bruge det til? Hvad er affald? I Danmark smider vi ting i skralde spanden, når vi ikke kan bruge dem længere. Det, vi smider ud, kaldes

Læs mere

HAR I EN GOD IDÉ OM AFFALD?

HAR I EN GOD IDÉ OM AFFALD? Flerfamilieboliger i Herlev Kommune HAR I EN GOD IDÉ OM AFFALD? Ønsker I at gøre indsamlingen af affald fra jeres boligforening endnu bedre? ER, LÆS H N A HVORD I GØR Teknisk Forvaltning 2009 I får idéerne

Læs mere

Affaldsguide. 1-71 irmelinen

Affaldsguide. 1-71 irmelinen Affaldsguide 1-71 irmelinen PAP Pap er emballage fra fx legetøj, havregryn eller fjernsyn, bølgepap og røret i en køkkenrulle. Pap og karton kan kun genbruges, hvis det er rent (nul pizzabakker!). Plastikfilm,

Læs mere

Den nye ordning. Vigtige datoer

Den nye ordning. Vigtige datoer Den nye ordning Den 1. maj 2003 indfører Tørring-Uldum Kommune en ny, vægtbaseret ordning for dagrenovation. I denne pjece kan du læse mere om hvad ordningen kommer til at betyde for dig, og hvad du kan

Læs mere

Sådan kommer du af med dit affald i år 2003

Sådan kommer du af med dit affald i år 2003 Sådan kommer du af med dit affald i år 2003 Affald skal bortskaffes, så miljøet skånes mest muligt. Meget affald egner sig til genanvendelse, når det sorteres rigtigt. Læs her, hvordan du sorterer dit

Læs mere

Sønderborg Kommune REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD

Sønderborg Kommune REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD Sønderborg Kommune REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD Gældende fra d. 05-06-2014 1 Formål 1 2 Lovgrundlag 1 3 Definitioner 1 4 Gebyrer 2 5 Klage m.v. 3 6 Overtrædelse og straf 3 7 Bemyndigelse 3 8 Ikrafttrædelse

Læs mere

VIDSTE DU AT. Udvalgsformand. Ove Andersen. Kongelig dag fortsætter... sæt allerede nu i kalenderen den 2.5.2008 i genbrugsbutikken i Gelsted.

VIDSTE DU AT. Udvalgsformand. Ove Andersen. Kongelig dag fortsætter... sæt allerede nu i kalenderen den 2.5.2008 i genbrugsbutikken i Gelsted. Genbrug, storskrald og dagrenovation 2008 Ove Andersen Indledning Det er en del af Byrådets vision, at Middelfart Kommune skal være Danmarks grønneste vækst kommune. For at den vision kan blive til virkelighed,

Læs mere

Prisliste 2012. Gældende fra 1. januar 2012 Odense Renovation A/S

Prisliste 2012. Gældende fra 1. januar 2012 Odense Renovation A/S liste 2012 er for husholdninger Dagrenovation Papir Genbrugspladser Farligt affald Flaskekuber Administration er for virksomheder Dagrenovationslignende affald Adgang til genbrugspladser Administration

Læs mere

5401-13 Lundevænget Her kan du kommer af med dit affald. Guide til affaldssortering

5401-13 Lundevænget Her kan du kommer af med dit affald. Guide til affaldssortering 5401-13 Lundevænget Her kan du kommer af med dit affald Guide til affaldssortering Som du sikkert har lagt mærke til er der blevet bygget en ny containergård ved Ryparken 144 samt en ny affaldsø ved Lyngbyvej.

Læs mere

Ny affaldsbeholder. med to rum. Bio. Rest. Sortér din dagrenovation i bioaffald og restaffald

Ny affaldsbeholder. med to rum. Bio. Rest. Sortér din dagrenovation i bioaffald og restaffald Ny affaldsbeholder med to rum Sortér din dagrenovation i bioaffald og restaffald Bio Rest Kære borger Den 1. juli 2009 er vi klar med den nye affaldsordning i Kalundborg Kommune. Fremover skal du sortere

Læs mere

Odense Renovation A/S

Odense Renovation A/S Odense Renovation A/S liste gældende fra 2016 er for husholdninger Dagrenovation Papir Genbrugsstationer Farligt affald Flaskekuber er for virksomheder Dagrenovationslignende affald Adgang til genbrugsstationer

Læs mere

Ren besked om affald. Vi går online. Tjek præcis hvornår der bliver hentet affald på din adresse på www.taarnby.dk/affald

Ren besked om affald. Vi går online. Tjek præcis hvornår der bliver hentet affald på din adresse på www.taarnby.dk/affald Ren besked om affald LÆS OM DE NYE ORDNINGER Vi går online. Tjek præcis hvornår der bliver hentet affald på din adresse på www.taarnby.dk/affald Dagrenovation Ja, tak til ting fra den daglige husholdning

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Forord... 3. 2. Læsevejledning... 4. 3. Opsamling... 4. 3.1 Affaldskortlægning 2009... 4

Indholdsfortegnelse. 1. Forord... 3. 2. Læsevejledning... 4. 3. Opsamling... 4. 3.1 Affaldskortlægning 2009... 4 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 3 2. Læsevejledning... 4 3. Opsamling... 4 3.1 Affaldskortlægning 2009... 4 3.2 Supplerende data-2013 vedrørende kommunale indsamlingsordninger... 5 3.2.1 Genanvendelsesprocent

Læs mere

Sådan sorterer du dit affald

Sådan sorterer du dit affald PAPIR RESTAFFALD TIL FOR- BRÆNDING MAD- AFFALD KARTON METAL HÅRD PLAST GLAS Sådan sorterer du dit affald Fællesløsning TEKNIK OG MILJØ 2 Hvorfor sortere? RESTAFFALD TIL FOR- BRÆNDING MAD- AFFALD PAPIR

Læs mere

Vi har brug for DIN hjælp til at sortere affald

Vi har brug for DIN hjælp til at sortere affald Oktober 2015 5. info Vi har brug for DIN hjælp til at sortere affald Hvordan sorterer din nabo? Kære beboer i Lærkeparken Vores pilotprojekt Affald er ressourcer, der skal genanvendes er stadig godt i

Læs mere

Kommunens nuværende affaldsordninger

Kommunens nuværende affaldsordninger 7 Kommunens nuværende affaldsordninger Ordninger for private husstande Lejre Kommune er forpligtet til, at etablere indsamlingsordninger for affald fra private husstande. De private husstande er samtidig

Læs mere

Affaldshæfte ren besked om affald. Søndagsåbent på genbrugspladserne i Sæby, Skagen og Ravnshøj

Affaldshæfte ren besked om affald. Søndagsåbent på genbrugspladserne i Sæby, Skagen og Ravnshøj Affaldshæfte 2016 ren besked om affald Nyt Søndagsåbent på genbrugspladserne i Sæby, Skagen og Ravnshøj nyt nyt nyt Søndagsåbent på genbrugspladserne i Sæby, Skagen og Ravnshøj. Udvidet åbningstid på Ålbæk

Læs mere

Ny affaldsordning kort fortalt

Ny affaldsordning kort fortalt Ny affaldsordning kort fortalt 2 Faaborg-Midtfyn Kommune indfører nu en ny affaldsordning, og den sætter fokus på at sortere affaldet med god gevinst for miljøet. Filosofien er, at det skal være nemt for

Læs mere

Gem til senere brug! Affaldsguide. for borgere i Brønderslev Kommune

Gem til senere brug! Affaldsguide. for borgere i Brønderslev Kommune Gem til senere brug! Affaldsguide for borgere i Brønderslev Kommune Kære borger i Brønderslev Kommune Denne Affaldsguide er dit overblik over, hvordan du kommer af med affaldet både det, der går til genbrug,

Læs mere

2016 sortér for fremtiden

2016 sortér for fremtiden 2016 sortér for fremtiden Sortér for fremtiden Fremover skal vi blive meget bedre til at sortere affald til genbrug. Det slår regeringen fast i ressourcestrategien "Danmark uden affald". Det er nemlig

Læs mere

AFFALDSTAKSTER 2016. Indholdsfortegnelse. Beholdere og minicontainere 2016 2. Boligbidrag 2016 5. Papir- og haveaffaldsbeholdere 2016 6

AFFALDSTAKSTER 2016. Indholdsfortegnelse. Beholdere og minicontainere 2016 2. Boligbidrag 2016 5. Papir- og haveaffaldsbeholdere 2016 6 AFFALDS 2016 Indholdsfortegnelse Beholdere og minicontainere 2016 2 Boligbidrag 2016 5 Papir- og haveaffaldsbeholdere 2016 6 Ekstra tømninger 2016 7 Sækkemærker 7 Ændringsgebyr 2016 7 Vask af beholdere

Læs mere

Plads til 2 ugers affald

Plads til 2 ugers affald Plads til 2 ugers affald vælg den rigtige beholder Mindre slid på vejene Bedre for økonomien Bedre for miljøet Plads til 2 ugers affald Her kan du se, hvilke affaldsbeholdere du kan vælge mellem til din

Læs mere

Sorteringsvejledning etageboliger

Sorteringsvejledning etageboliger Affaldssortering begynder i køkkenet Det meste affald stammer fra køkkenet, og jo lettere det er at sortere affaldet med det samme, desto nemmere er det at sortere det i de rigtige beholdere. Det er derfor

Læs mere

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) 2015 2014 Genanvendelse 1 Haveaffald 140 140

1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser. Kr./tons (excl. moms) 2015 2014 Genanvendelse 1 Haveaffald 140 140 Gebyrblad 2015 1.1 Gebyr for basisydelsens ydelser Kr./tons (excl. 2015 2014 Genanvendelse 1 Haveaffald 140 140 Forbrændingsegnet affald 2 Småt brændbart 515 560 3 Stort brændbart 615 660 Deponeringsegnet

Læs mere

Gem til senere brug! Affaldsguide. for borgere i Hjørring Kommune

Gem til senere brug! Affaldsguide. for borgere i Hjørring Kommune Gem til senere brug! Affaldsguide for borgere i Hjørring Kommune Kære borger i Hjørring Kommune Denne Affaldsguide er dit overblik over, hvordan du kommer af med affaldet både det, der går til genbrug,

Læs mere

Indsamling af pap, plast og metal

Indsamling af pap, plast og metal Forsøg med Indsamling af pap, plast og metal Resultater og konklusioner for service, økonomi og miljø - 2011 Indhold 1 Resumé...3 2 Indledning...3 3 Indsamling i tre forsøgsområder...4 4 Sortering af affaldet

Læs mere

Vi henter næsten det hele

Vi henter næsten det hele 2016 sommerhuse 2 3 Borgerne svarer på spørgsmål om Genbrugsekspressen Thisted Kommune gennemførte i efteråret 2015 en spørgeskemaundersøgelse om Genbrugsekspressen. En række tilfældigt udvalgte borgere

Læs mere

Mission mulig Da ordbogen blev udvidet

Mission mulig Da ordbogen blev udvidet Mission mulig Da ordbogen blev udvidet Mission Mulig, værdiagent, værdibeholder og værdiselskab. Renosyd fik sat dagsordenen, da den nye indsamlingsordning skulle træde i kraft i 2012 Noget af det vigtigste

Læs mere

Mere sortering Mindre bøvl

Mere sortering Mindre bøvl Mere sortering Mindre bøvl Ny affaldshåndteringsplan: Det hele bliver hentet ved husstanden TEKNIK OG MILJØ Du får to beholdere I Horsens Kommunes affaldshåndteringsplan lægger vi op til et nyt system,

Læs mere

Tids- og aktivitetsoversigt Affaldsplan 2009-2020

Tids- og aktivitetsoversigt Affaldsplan 2009-2020 Husholdninger Dagrenovation Information om sortering og om eksisterende ordninger En øget udsortering af genanvendelige materialer fra husholdningsaffald. Etablere affaldsøer i kolonihaver Optimere mulighederne

Læs mere

SORTERINGSVEJLEDNING D E T S O R T E R E R U N D E R D I G

SORTERINGSVEJLEDNING D E T S O R T E R E R U N D E R D I G SORTERINGSVEJLEDNING GIV DIT AFFALD NYT LIV D E T S O R T E R E R U N D E R D I G DIT AFFALD KAN FÅ NYT LIV Når du sorterer dit affald, kan det få nyt liv i stedet for at gå op i røg på forbrændingen.

Læs mere

Arbejdsmiljø ved håndtering af renovationssække

Arbejdsmiljø ved håndtering af renovationssække Notat Dato 4. juni 2012 Til Fra Bestyrelsen Administrationen Arbejdsmiljø ved håndtering af renovationssække Baggrund Skraldemændene fra Miljø Team A/S har gennem længere tid ønsket at anvendelse af sækkestativer

Læs mere

Indsamling af papir, pap, glas og metal

Indsamling af papir, pap, glas og metal Indsamling af papir, pap, glas og metal Ny affaldsordning for etageboliger og boligforeninger Nemt at genbruge Det skal være nemt at sortere affald fra til genbrug i Middelfart Kommune. Så får vi mindre

Læs mere

AFFALDSGUIDE 2015 INFORMATION OM AFFALD OG GENBRUG TIL PRIVATE HUSSTANDE

AFFALDSGUIDE 2015 INFORMATION OM AFFALD OG GENBRUG TIL PRIVATE HUSSTANDE AFFALDSGUIDE 2015 INFORMATION OM AFFALD OG GENBRUG TIL PRIVATE HUSSTANDE BRUG LÅGET TIL ENDNU MERE Det er let at komme af med brugte elsparepærer og småt elektronikaffald på den rigtige måde. Se mere om

Læs mere

Sorø Kommunes affaldsplan 2010-2020

Sorø Kommunes affaldsplan 2010-2020 Page 1 of 49 Sorø Kommunes affaldsplan 2010-2020 Bilag 1 Page 2 of 49 Page 3 of 49 1 Affaldsplanens opbygning 2 Planopslag 2.1 Husholdninger 2.1.1 Dagrenovation 2.1.2 Papir og pap 2.1.3 Glas 2.1.4 Emballageaffald:

Læs mere

NYHEDSBREV - APRIL 2010

NYHEDSBREV - APRIL 2010 MANGE BOLIGAFDELINGER KAN REDUCERE DERES UDGIFTER PÅ AFFALD HERUNDER AFHENTNINGEN SAMT SOTERINGEN AF AFFALDET. Hvis der ses overordnet på strukturen i Danmark vedrørende vores affald i privatsektoren,

Læs mere

SOMMERHUSE AFFALDSLØSNINGER TIL SOMMERHUSET

SOMMERHUSE AFFALDSLØSNINGER TIL SOMMERHUSET AFFALDSGUIDE 2015 SOMMERHUSE AFFALDSLØSNINGER TIL SOMMERHUSET BRUG LÅGET TIL ENDNU MERE Det er let at komme af med brugte elsparepærer og småt elektronikaffald på den rigtige måde. Se mere om den nye pose-på-låget-ordning

Læs mere

SORTERINGSVEJLEDNING U D S M I D D E T I G T

SORTERINGSVEJLEDNING U D S M I D D E T I G T SORTERINGSVEJLEDNING GIV DIT AFFALD NYT LIV S M I D D E T R I G T U D I G T DIT AFFALD KAN FÅ NYT LIV Når du smider affaldet rigtigt ud, kan det få nyt liv i stedet for at gå op i røg på forbrændingen.

Læs mere

Dit affald Ny ordning i Viborg midtby

Dit affald Ny ordning i Viborg midtby Dit affald Ny ordning i Viborg midtby Miljøstationer i midtbyen Regeringen har besluttet, at affald skal genanvendes og udnyttes langt bedre i fremtiden, end det er tilfældet i dag. I Viborg Kommune genanvender

Læs mere

Rudersdal Kommunes genbrugspladser Blokken og Containerhaven. (Blokken)

Rudersdal Kommunes genbrugspladser Blokken og Containerhaven. (Blokken) Rudersdal Kommunes genbrugspladser Blokken og Containerhaven (Blokken) Miljøberetning 2011 Indledning Denne Miljøberetning omhandler Rudersdal Kommunes genbrugspladser Blokken og Containerhaven. Selvom

Læs mere

Forsøg med affaldssortering i Kirsebærplantagen

Forsøg med affaldssortering i Kirsebærplantagen Forsøg med affaldssortering i Kirsebærplantagen Affaldsforsøg skal føre til bedre sortering Kirsebærplantagen er sammen med tre andre boligområder udvalgt til et nyt forsøg med affaldssortering. Forsøget

Læs mere

Bilag 1. http://affaldsplan.affaldsportal.dk/haderslev/print.aspx?ixrapportdel=2

Bilag 1. http://affaldsplan.affaldsportal.dk/haderslev/print.aspx?ixrapportdel=2 Side 1 af 46 Bilag 1 Side 2 af 46 Side 3 af 46 1 Affaldsplanens opbygning 2 Planopslag 3 Planopslag 3.1 Husholdninger 3.1.1 Dagrenovation 3.1.2 Haveaffald 3.1.3 Emballageaffald: Papir/pap 3.1.4 Emballageaffald:

Læs mere

Containerhaven Rudersdal Kommune

Containerhaven Rudersdal Kommune Containerhaven Rudersdal Kommune Miljøberetning 2007 Indledning Fra årets start blev Containerhavens åbningstider harmoniseret med kommunens anden genbrugsplads, og antallet af åbningstimer blev dermed

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling Århus Kommunale Værker, Bautavej 1, 8210 Århus V INDSTILLING Til Århus Byråd Den 25. februar 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 1917 Jour. nr.: 00.01A00, ÅKV/2004/00104

Læs mere

REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD

REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD Bilag 1 REGULATIV FOR HUSHOLDNINGSAFFALD Århus Kommune 2007 1 2 2 Lovgrundlag 2.1 Regulativet er udarbejdet med hjemmel i: Lovbekendtgørelse nr. 698 af 22. september 1998 om Miljøbeskyttelse med senere

Læs mere

Allerød Genbrugsplads

Allerød Genbrugsplads Allerød Genbrugsplads Miljøberetning 2007 Indledning Siden Allerød Genbrugsplads blev åbnet i 2001, og frem til og med 2007, er mængden af tilført affald steget med 35 procent og antallet af besøgende

Læs mere

NYT FRA PILOTFORSØGET

NYT FRA PILOTFORSØGET NYT FRA PILOTFORSØGET DECEMBER 2012 GODT I GANG! Kære pilotdeltager Du har nu været i gang med at sortere affald til genbrug i godt fire måneder, og vi håber, at det er blevet en del af din dagligdag.

Læs mere

KR? MINIGUIDE. NULskrald mindre affald mere liv

KR? MINIGUIDE. NULskrald mindre affald mere liv KR? MINIGUIDE NULskrald mindre affald mere liv Guiden omhandler ikke alt affald, men de mest almindelige typer. På de sidste sider kan du selv notere gode råd, og så kan du til enhver tid få hurtige svar

Læs mere

Lad os gøre det sammen

Lad os gøre det sammen Lad os gøre det sammen Fejlsortering af dit affald kan få betydning for, om jeg tømmer din beholder. Lad os hjælpe hinanden til en bedre sortering. Læs mere i folderen www.assensforsyning.dk Vi er her

Læs mere

Affaldssortering i landbruget WEBUDGAVE TEKNIK OG MILJØ

Affaldssortering i landbruget WEBUDGAVE TEKNIK OG MILJØ Affaldssortering i landbruget TEKNIK OG MILJØ Har du styr på affaldssorteringen? Affaldshåndtering med omtanke medvirker til et rent miljø og en sund økonomi for landbruget, Kommunen og samfundet som helhed.

Læs mere

Nyt navn til storskrald

Nyt navn til storskrald Nyt navn til storskrald 2015 sommerhuse 2 3 Nu kører Genbrugsekspressen Vi henter næsten det hele Storskraldsordningen har fået nyt navn. Vi henter i dag næsten alle typer affald til genbrug, så nu kalder

Læs mere

Gem til senere brug! Affaldsguide. for borgere i Brønderslev Kommune

Gem til senere brug! Affaldsguide. for borgere i Brønderslev Kommune Gem til senere brug! Affaldsguide for borgere i Brønderslev Kommune Kære borger i Brønderslev Kommune Denne Affaldsguide er dit overblik over, hvordan du kommer af med affaldet både det, der går til genbrug,

Læs mere