Inklusiv den rutinemæssige kontrol skal drikkevandet analyseres for NN-dimethylsulfamid 3 gange årligt i henholdsvis 2018, 2019 og 2020.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Inklusiv den rutinemæssige kontrol skal drikkevandet analyseres for NN-dimethylsulfamid 3 gange årligt i henholdsvis 2018, 2019 og 2020."

Transkript

1 Tistrup Vandværk Askevej Tistrup Sendt til CVR og pr. mail til kontakt@tistrupvand.dk Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde Dispensation fra kvalitetskravene for NNdimethylsulfamid samt påbud om forbedret vandkvalitet Tistrup Vandværk, Askevej 7, 6862 Tistrup Anlægs-ID: Beliggenhed: Lærkevej 3A, 6862 Tistrup Tidsfrist: Dispensationen gælder for en periode på 2 år fra den mundtlige dispensation blev meddelt dvs. til og med den 16. november 2020 Louise Riis Petersen Direkte tlf.: Afgørelse Varde Kommune giver hermed Tistrup Vandværk dispensation fra kvalitetskravene for NN-dimethylsulfamid (DMS). Samtidig gives påbud om at vandværket forbedrer vandkvaliteten, så drikkevandskvalitetskriteriet for DMS igen bliver overholdt. Dispensationen gives i henhold til 16 stk. 1 i bekendtgørelse om vandkvalitet og tilsyn med vandforsyningsanlæg 1. Påbuddet gives i henhold til 62 stk. 1 vandforsyningsloven 2. Vilkår Dispensationen og påbuddet gives på følgende vilkår: Vandet skal bringes til at opfylde gældende kvalitetskrav hurtigst muligt inden for den givne dispensationsperiode. Indholdet af NN-dimethylsulfamid i drikkevandet må i dispensationsperioden ikke overstige 2,0 µg/l. Inklusiv den rutinemæssige kontrol skal drikkevandet analyseres for NN-dimethylsulfamid 3 gange årligt i henholdsvis 2018, 2019 og Bekendtgørelse om vandkvalitet og tilsyn med vandforsyningsanlæg, nr af 23. august Lov om Vandforsyning mv. nr. 299 af 8. juni 1978, jf. lovbekendtgørelse nr. 118 af 22. februar 2018 Postadresse: Varde Kommune Bytoften 2, 6800 Varde

2 Prøverne skal udtages og analyseres af et akkrediteret analysefirma. Analyseresultater skal sendes til Varde Kommune samt indberettes til Jupiter-databasen Danmarks geologiske & hydrologiske database. I skal informere Varde Kommune, hvis der foretages ændringer i den indsendte handleplan og tidsplan omkring hvordan NNdimethylsulfamid igen kan komme under grænseværdien i afgangsvandet. I skal sende et statusnotat til Varde Kommune 12 måneder efter at denne afgørelse er meddelt samt når denne dispensation udløber. Vandværket skal holde forbrugerne orienteret om drikkevandets indhold af NN-dimethylsulfamid. Denne dispensation kan til enhver tid tilbagekaldes, hvis der sker en væsentlig stigning i indholdet af NN-dimethylsulfamid i drikkevandet. Side 2 / 6 Opfyldelse af påbud Varde Kommune vurderer i dialog med Tistrup Vandværk hvornår påbuddet er overholdt. Supplerende oplysninger Varde Kommune skal i dispensationsperioden føre tilsyn med de udbedrende foranstaltninger for at fastslå, om der er gjort tilstrækkelige fremskridt. Dette står i 17 stk. 3 i bekendtgørelse om vandkvalitet og tilsyn med vandforsyningsanlæg. Hvis vilkårene i dispensationen ikke overholdes, kan kommunen tilbagekalde dispensationen. Klagevejledning I kan klage over tilladelsen, hvilket er beskrevet i bilag 3. Klagefristen udløber 4 uger fra den dato hvor afgørelsen er annonceret på Varde Kommunes hjemmeside. Aktindsigt I kan ifølge Forvaltningsloven anmode Varde Kommune om aktindsigt i denne afgørelse. Det gør I ved at henvende jer til Varde Kommune, og henvise til denne sag.

3 Hvis I har spørgsmål, er I velkomne til at ringe til mig på eller sende en . Side 3 / 6 Med venlig hilsen Louise Riis Petersen Civilingeniør E lope@varde.dk Bilag Bilag 1: Sagens behandling Bilag 2: Forsyningsområde Bilag 3: Klagevejledning Kopi af dette brev er sendt til Styrelsen for Patientsikkerhed: sesyd@sst.dk Miljøstyrelsen: mst@mst.dk Fødevarestyrelsen: 25@fvst.dk

4 Bilag 1 - Sagens behandling Baggrund Tistrup Vandværk har den 16. november 2018 fået en mundtlig dispensation fra kvalitetskravene for NN-dimethylsulfamid i drikkevandet. En mundtlige dispensation blev givet i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed. I forbindelse med den mundtlige dispensation blev det aftalt, at den mundtlige dispensation ville blive fulgt op af en skriftlig dispensation. Side 4 / 6 Tistrup Vandværk har i afgangsvandet fra vandværket målt en koncentration af pesticidnedbrydningsproduktet DMS på 0,13 µg/l. Grænseværdien for DMS ved forbrugers taphane er 0,10 µg/l. Det vurderes at nedbrydningen og omdannelsen af pesticider i ledningsnettet er minimal. Grænseværdien er således overskredet 1,3 gange. Beskrivelse af vandværket Tistrup Vandværk har tilladelse til indvinding af op til m 3 /år. Vandværket har en gennemsnitlig indvinding på ca m 3 /år eller 623 m 3 /dag. Vandværket forsyner ifølge kommunens vandforsyningsplan 683 helårshuse, 8 institutioner, 20 landbrug og 34 virksomheder herunder Tistrup Slagtehus og Arla Foods Tistrup Mejeri. Vandværkets forsyningsområde ses i bilag 2. Tistrup Vandværk har ingen nødforbindelse til andre vandværker. Tistrup Vandværk foretager indvinding af grundvand fra boringerne DGU nr , og Boringerne DGU nr , er placeret i Tistrup by imens DGU nr er placeret nord for Tistrup by og ca. 1 km fra de to andre vandværksboringer. Boringerne har følgende filtersætninger: DGU nr : 81,5-89,5 m u.t. DGU nr : m u.t. DGU nr : m u.t. Tistrup Vandværk foretager ikke behandling af vandet med ozon. Varde Kommune har oplysninger om, at der har været dyrket jordbær ved Tistrup. Vandværket har desuden oplysninger om at der har været en planteskole i Tistrup.

5 NN-dimethylsulfamid I prøver udtaget den 19. november 2018 er der i boringerne målt følgende koncentrationer af NN-dimethylsulfamid: Side 5 / 6 DGU nr : 0,30 µg/l DGU nr : 0,77 µg/l DGU nr : <0,01 µg/l Taphanevandet er analyseret den 1. november 2018 og afgangsvandet er analyseret den 19. november Begge disse analyser af det behandlede vand viser et indhold af DMS på 0,13 µg/l. Udbedrende foranstaltninger Tistrup Vandværk har den 5. december 2018 sendt en handleplan og foreløbig tidsplan til Varde Kommune. Det vides endnu ikke hvad de udbedrende foranstaltninger vil komme til at koste. Information til brugerne Tistrup Vandværk har udsendt en pressemeddelelse i forbindelse med at der blev konstateret overskridelser af NN-dimethylsulfamid i drikkevandet. Vandværket har informeret på deres hjemmeside. Sundhedsmæssig vurdering Miljøstyrelsen har i et brev fra den 4. juni 2018 orienteret omkring pesticidnedbrydningsproduktet N,N-dimethylsulfamid. DMS er et nedbrydningsprodukt fra pesticidet tolylfluanid der blev trukket tilbage fra det danske marked i Totylfluanid var godkendt i Danmark i fra 1973 til 2007 som svampemiddel i en række frugter fra jordbær over tomat til frugttræer samt i prydplanter som sprøjtemiddel. Desuden har det været anvendt som bejdsemiddel i roefrø til eksport. Varde Kommune har været i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed i forbindelse med at overskridelserne af DMS i drikkevandet fra Tistrup Vandværk. Styrelsen for Patientsikkerhed oplyste følgende: Vandet skal som udgangspunkt overholde kvalitetskriteriet, men der er ingen akut sundhedsfare forbundet med at drikke vandet fra Tistrup Vandværk Høring hos Styrelsen for Patientsikkerhed Styrelsen for Patientsikkerhed (STPS) er blevet forelagt sagen den 7. december Varde Kommune har efterfølgende holdt et møde med Tistrup Vandværk, og har derfor været i dialog med STPS omkring forsyningsforholdene.

6 STPS har følgende kommentar til dispensationen: Styrelsen for Patientsikkerhed kan vedrørende de sundhedsmæssige effekter af N,N-dimethylsulfamid oplyse, at den sundhedsmæssige acceptable daglige indtagelse fra drikkevand er i en vurdering fra Miljøstyrelsen er vurderet til at være 60 μg/liter for voksne og 10 μg/liter for børn. Side 6 / 6 Styrelsen for Patientsikkerhed vurderer på det foreliggende grundlag, at indtag af drikkevand indeholdende N,N-dimethylsulfamid i den koncentration, der er fundet i taphaneprøve fra Tistrup Vandværk, ikke vil udgøre en umiddelbar sundhedsmæssig risiko. Styrelsen skal henlede Varde Kommune opmærksom på, at en dispensation jævnfør Bekendtgørelse om vandkvalitet og tilsyn med vandforsyningsanlæg (BEK nr 1068 af 23/08/2018) altid skal være kortest muligt og kun kan gives i fald det ikke er muligt umiddelbart at skaffe vand, der overholder gældende kvalitetskrav. Ud fra en sundhedsfaglig synsvinkel vil Styrelsen anbefale, at vandet bringes til at opfylde gældende kvalitetskrav hurtigst muligt inden for den givne dispensationsperiode. Kommentar til høringssvaret Tistrup Vandværk har den 10. december 2018 fået udtaget en analyse af afgangsvandet, som er på 0,039 μg/l, dvs. værdien ligger under grænseværdien for N,N-dimethylsulfamid. Tistrup Vandværk oplyser, at prøven er udtaget i forbindelse med at vandværket har undersøgt om forureningen skyldtes en magasinforurening. DGU nr (boringen med det høje indhold af NN-dimethylsulfamid) havde stået stille nogle timer og blev sat til igen inden prøveudtagningen. Analyser fra boringen (0,28 μg/l) og fra afgangsvandet viser at forureningen ikke skyldes en magasinforurening, men forventes at skyldes utæthed i boringen. Tistrup Vandværk oplyser at de pga. filterkapaciteten og det høje jernindhold i DGU ikke har mulighed for at blande sig ud af forureningen i tilstrækkeligt omfang.

Nordmarken Vandværk A.m.b.a. Højager Jyllinge. Påbud om levering af drikkevand der opfylder kravene til drikkevandskvalitet

Nordmarken Vandværk A.m.b.a. Højager Jyllinge. Påbud om levering af drikkevand der opfylder kravene til drikkevandskvalitet Nordmarken Vandværk A.m.b.a. Højager 9 4040 Jyllinge Miljø og Byggesag Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Påbud

Læs mere

UV-anlægget skal være installeret med en prøvehane på hver side af UV-behandlingsanlægget, så der kan udtages analyser før og efter UV-anlægget.

UV-anlægget skal være installeret med en prøvehane på hver side af UV-behandlingsanlægget, så der kan udtages analyser før og efter UV-anlægget. Norlax A/S Gartnervænget 31 6855 Outrup Cvr. 10702437 Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 7994 7467 Tilladelse til UV-behandling af drikkevand på Norlax A/S, Gartnervænget 31, 6855 Outrup udskiftning

Læs mere

Dolmer Kildeplads - dispensation i tre år til at overskride kvalitetskravene

Dolmer Kildeplads - dispensation i tre år til at overskride kvalitetskravene PARTSHØRING Afdeling: Erhverv og miljø Dato: 13-12-2017 Reference: Peter Thastum Tlf.: 89594006 E-mail: pet@norddjurs.dk Journalnr.: 17/18835 Dolmer Kildeplads - dispensation i tre år til at overskride

Læs mere

Dispensation fra kvalitetskravet til drikkevands indhold af pesticidet N,N-dimethylsulfamid

Dispensation fra kvalitetskravet til drikkevands indhold af pesticidet N,N-dimethylsulfamid Søften Vandværk Æbleparken 8 8382 Hinnerup 18. december 2018 Sagsbehandler: Gry Gasser Erlandsen Sagsnr. 710-2007-1965 Dokument nr. 710-2018-427275 Dispensation fra kvalitetskravet til drikkevands indhold

Læs mere

Dispensation efter 16 i drikkevandsbekendtgørelsen og 62 i vandforsyningsloven Overskridelse på desphenyl-chloridazon

Dispensation efter 16 i drikkevandsbekendtgørelsen og 62 i vandforsyningsloven Overskridelse på desphenyl-chloridazon Ebdrup Vandværk 20-12-2017 v/ Keld Østergaard Sagsnummer.: 17/37662 Sagstype: KLE: 13.02.00 Sagsbehandler: Anne-Mette Randrup Rasmussen Tlf.: 87 53 54 10 Dispensation efter 16 i drikkevandsbekendtgørelsen

Læs mere

1. Afgørelse Med hjemmel i 16 i bekendtgørelse om vandkvalitet og tilsyn med vandforsyningsanlæg

1. Afgørelse Med hjemmel i 16 i bekendtgørelse om vandkvalitet og tilsyn med vandforsyningsanlæg Hvedstrup Vandværk Birkelundsvej 3 4000 Roskilde Att: Brian Lykke By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Vilkår for midlertidig dispensation

Læs mere

De nødvendige udbedrende foranstaltninger skal være foretaget og indkørt, så de højst tilladelige værdier er overholdt senest den 1. juni 2022.

De nødvendige udbedrende foranstaltninger skal være foretaget og indkørt, så de højst tilladelige værdier er overholdt senest den 1. juni 2022. NORDFYNS VANDVÆRK V/ Mogens Stougaard CVR: 58701718 Teknik, Erhverv og Kultur Natur og Miljø 20. maj 2019 Sagsnummer S2017-30119 Varsel om påbud og forlængelse af dispensationen for ikke at overholde drikkevandskvalitetskravet

Læs mere

Påbud Vandkvaliteten skal forbedres, så den højst tilladelige værdi på 0,1 µg/l desphenyl-chloridazon overholdes ved forbrugers taphane.

Påbud Vandkvaliteten skal forbedres, så den højst tilladelige værdi på 0,1 µg/l desphenyl-chloridazon overholdes ved forbrugers taphane. KERTEMINDE FORSYNING - VAND A/S Kohaven 12 5300 Kerteminde Sendt på mail: mrn@kertemindeforsyning samt digital post til CVR-nr. 32077412 Erhvervsafdelingen Hans Schacksvej 4 5300 Kerteminde Tlf. 65151458

Læs mere

Tillæg til Tilladelse til etablering af 2 nye boringer ved Vittarp Din Forsyning flytning af boringen B2

Tillæg til Tilladelse til etablering af 2 nye boringer ved Vittarp Din Forsyning flytning af boringen B2 Din Forsyning Ravnevej 10 6705 Esbjerg Ø Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde Tillæg til Tilladelse til etablering af 2 nye boringer ved Vittarp Din Forsyning flytning af boringen B2 Anlægs-ID: 53768

Læs mere

De nødvendige udbedrende foranstaltninger skal være foretaget og indkørt, så de højst tilladelige værdier er overholdt senest den 1. juni 2019.

De nødvendige udbedrende foranstaltninger skal være foretaget og indkørt, så de højst tilladelige værdier er overholdt senest den 1. juni 2019. NORDFYNS VANDVÆRK v/ Frans Tange Kørupvej 18 5450 Otterup Mail sendt til: frans@kjorup-hovedgaard.dk; info@ms-revision.dk Kopi sendt til: mst@mst.dk og sesyd@sst.dk Påbud om forbedret vandkvalitet og afgørelse

Læs mere

Outrup Vandværk Strandvejen Outrup. Teknik og Miljø. Bytoften 2, 6800 Varde

Outrup Vandværk Strandvejen Outrup. Teknik og Miljø. Bytoften 2, 6800 Varde Outrup Vandværk Strandvejen 10 6855 Outrup Tilladelse til UV-behandling af drikkevand på Outrup Vandværk, Strandvejen 10, 6855 Outrup - renovering af rentvandstank Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde

Læs mere

Påbud om forbedring af vandkvaliteten og afgørelse om dispensation fra kvalitetskravet for desphenyl-chloridazon på Herrested-Måre Vandværk

Påbud om forbedring af vandkvaliteten og afgørelse om dispensation fra kvalitetskravet for desphenyl-chloridazon på Herrested-Måre Vandværk Teknik- og Miljøafdelingen Natur og Miljø Vandværk v/formand Carsten Hedegård Ringholmvej 19 5853 Ørbæk Rådhuset, Torvet 1 5800 Nyborg Betjen dig selv på www.nyborg.dk sikkerepost@nyborg.dk Sagsansvarlig:

Læs mere

Vandforsyningsplanlægning

Vandforsyningsplanlægning Vandforsyningsplanlægning Orienteringsmøde 2018 Lise Højmose Kristensen Vandsamarbejderne Takster og regulativer Vandværkets takster skal være i overensstemmelse med regulativet Tag udgangspunkt i normalregulativet

Læs mere

Påbud om forbedret vandkvalitet og afgørelse om dispensation for drikkevandskvalitetskravet for desphenyl-chloridazon og methyl-desphenylchloridazon

Påbud om forbedret vandkvalitet og afgørelse om dispensation for drikkevandskvalitetskravet for desphenyl-chloridazon og methyl-desphenylchloridazon Tørresø Strands Vandværk v/ Nels Birkenfeldt Remisen 1, 1.th 5000 Odense C Mail sendt til: n.birk@hotmail.com, klok@post9.tele.dk Kopi sendt til: mst@mst.dk sesyd.sst.dk Påbud om forbedret vandkvalitet

Læs mere

Tilladelse til overboring af DGU nr samt foreløbig vandindvindingstilladelse til indvinding af m 3 /år fra boringen - Oksbøl Vandværk

Tilladelse til overboring af DGU nr samt foreløbig vandindvindingstilladelse til indvinding af m 3 /år fra boringen - Oksbøl Vandværk Oksbøl Vandværk Strandvejen 25A 6840 Oksbøl Tilladelsen er sendt til e-boks via cvr nr. 14536310 Tilladelse til overboring af DGU nr. 120.106 samt foreløbig vandindvindingstilladelse til indvinding af

Læs mere

Ibrugtagningstilladelse for boring DGU til Billum Vandværk lovliggørelse

Ibrugtagningstilladelse for boring DGU til Billum Vandværk lovliggørelse Andelsselskabet Billum Vandværk Hannevangvej 31 6852 Billum Cvr nr. 20450754 Ibrugtagningstilladelse for boring DGU 121.1683 til Billum Vandværk lovliggørelse Anlægs-ID: Beliggenhed: 53771 JUP matr. nr.

Læs mere

Hermed fremsendes kontrolplan for Søften Vandværk I/S for perioden

Hermed fremsendes kontrolplan for Søften Vandværk I/S for perioden 14. august 2018 Søften Vandværk I/S v/ Kristian Laursen Vig Sagsbehandler: Gry Gasser Erlandsen Sagsnr. 710-2007-1965 Dokument nr. 710-2018-102693 Kontrolplan Hermed fremsendes kontrolplan for Søften Vandværk

Læs mere

Lumsås Vandværk Oddenvej Nykøbing Sj

Lumsås Vandværk Oddenvej Nykøbing Sj Lumsås Vandværk Oddenvej 182 4500 Nykøbing Sj Den 28. juni 2016 Ophævelse af kogeanbefaling Lumsås Vandværk Efter samråd med Embedslægen har Odsherred Kommune besluttet, at påbuddet om kogeanbefaling i

Læs mere

Status for undersøgelserne for DMS i drikkevandet

Status for undersøgelserne for DMS i drikkevandet Status for undersøgelserne for DMS i drikkevandet Status for fund af pesticidrestet DMS i Svendborg Kommune Dimethylfluanid, som forkortes DMS, er et nedbrydningsprodukt af stoffet Dichlorfluanid eller

Læs mere

Kalundborg Kommune kan til enhver tid ændre afgørelsen, hvis vandanalyser eller andre forhold kan begrunde det.

Kalundborg Kommune kan til enhver tid ændre afgørelsen, hvis vandanalyser eller andre forhold kan begrunde det. Returadresse:, FØLLENSLEV VANDVÆRK Havnsøvej 21 4591 Føllenslev Afgørelse om kontrolprogram for Føllenslev Vandværk DATO 1. maj 2018 SAGSNR. 326-2017-47274 Kontrolprogrammet er gældende for perioden 2018-2022,

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Faaborg-Midtfyn Kommunes påbud om skærpet kontrol på Bøjdenvejen 108, 5750 Ringe

AFGØRELSE i sag om Faaborg-Midtfyn Kommunes påbud om skærpet kontrol på Bøjdenvejen 108, 5750 Ringe Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 24. maj 2012 J.nr.: NMK-42-00296 (tidl. NMK-42-00225) Ref.: trmas/gom AFGØRELSE i sag om Faaborg-Midtfyn Kommunes påbud

Læs mere

GEUS-NOTAT Side 1 af 6

GEUS-NOTAT Side 1 af 6 Side 1 af 6 Til: Fra: GEUS - Geokemisk Afdeling Kopi til: Fortroligt: Nej Dato: 28/2-2019 nr.: 05-VA-19-01 J.nr. GEUS: 014-00250 Emne: Forekomst af N,N-dimethylsulfamid (DMS) og 1,2,4-triazol i de almene

Læs mere

Veflinge Vandværk. Notat

Veflinge Vandværk. Notat Veflinge Vandværk Notat Forfatter: Teknik-, Erhverv og Kultur Revideret den 23. marts 2017 Indhold 1.0 Resumé... 2 2.0 Indsatsplan for grundvandsbeskyttelse.... 4 2.1 Om blanding/fortynding... 4 2.2 Miljøstyrelsens

Læs mere

Bekendtgørelse nr af 31. oktober 2011 om vandkvalitet og tilsyn med vandforsyningsanlæg 1) UDKAST. til

Bekendtgørelse nr af 31. oktober 2011 om vandkvalitet og tilsyn med vandforsyningsanlæg 1) UDKAST. til Bekendtgørelse nr. 1024 af 31. oktober 2011 om vandkvalitet og tilsyn med vandforsyningsanlæg 1) med senere ændringer UDKAST til Bekendtgørelse om vandkvalitet og tilsyn med vandforsyningsanlæg 1) I medfør

Læs mere

Natur, Miljø og Trafik Påbud om kogeanbefaling

Natur, Miljø og Trafik Påbud om kogeanbefaling I/S NR ASMINDRUP SOGNS VANDVÆRK Asmindrupvej 33 4572 Nørre Asmindrup Den 8. november 2016 Natur, Miljø og Trafik Påbud om kogeanbefaling Odsherred Kommune har efter samråd med Embedslægen den 7. november

Læs mere

Ullerød Vandværk Tulstrupvej Hillerød. Fremsendt til mail: Ullerød Vandværk,

Ullerød Vandværk Tulstrupvej Hillerød. Fremsendt til mail: Ullerød Vandværk, Ullerød Vandværk Tulstrupvej 4 3400 Hillerød Fremsendt til mail: Ullerød Vandværk, mail@ullerodvand.dk Tilladelse til midlertidig UV-behandling af drikkevand Ullerød Vandværk, har den 03. august 2017 fremsendt

Læs mere

Tilladelsen supplerer de gældende vandindvindingstilladelser til VandCenter Syds vandværker.

Tilladelsen supplerer de gældende vandindvindingstilladelser til VandCenter Syds vandværker. VANDCENTER SYD A/S Vandværksvej 7 5000 Odense C 07. november 2018 Sags id: 17/17618 Tilladelse efter vandforsyningslovens 21 til reduktion af ammoniumindholdet i drikkevandet ved videregående vandbehandling

Læs mere

Afgørelse. efter 29 i vandforsyningsloven (lovbekendtgørelse nr. 935 af 24 september 2009):

Afgørelse. efter 29 i vandforsyningsloven (lovbekendtgørelse nr. 935 af 24 september 2009): MILJØKLAGENÆVNET Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 11 00 Telefax: 72 54 11 01 mkn@mkn.dk www.mkn.dk Den 26. oktober 2009 J.nr. MKN-200-00153 Afgørelse efter 29 i vandforsyningsloven (lovbekendtgørelse

Læs mere

Tilladelsen meddeles i henhold til 21 i lovbekendtgørelse nr. 118 af 22. februar 2018 om vandforsyning m.v. (Vandforsyningsloven).

Tilladelsen meddeles i henhold til 21 i lovbekendtgørelse nr. 118 af 22. februar 2018 om vandforsyning m.v. (Vandforsyningsloven). Blokhus Vandværk A.m.b.a. Aalborgvej 33 9492 Blokhus Vækst og Udvikling Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Maj-Britt Grønlund

Læs mere

Langeland Kommune giver hermed tilladelse til at øge eksisterende indvindingstilladelse på m 3 /år til at indvinde op til m 3 /år.

Langeland Kommune giver hermed tilladelse til at øge eksisterende indvindingstilladelse på m 3 /år til at indvinde op til m 3 /år. Flemming Smidt Schou Kassebøllevej 13 Kassebølle 5900 Rudkøbing Teknik, Erhverv, Beskæftigelse og Kultur Infrastruktur Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: infra@langelandkommune.dk

Læs mere

Bilag nr. 1. Notat Emne: Baggrundsoplysninger om ikke almene vandværker. Baggrund

Bilag nr. 1. Notat Emne: Baggrundsoplysninger om ikke almene vandværker. Baggrund Bilag nr. 1 Notat Emne: Baggrundsoplysninger om ikke almene vandværker Baggrund I Viborg Kommune har Forvaltningen registreret ca. 50 ikke almene vandværker, der forsyner mellem 3 og 9 ejendomme og oppumper

Læs mere

Breve fra myndigheder er ofte svære at forstå. Det gælder også breve om vandforsyning.

Breve fra myndigheder er ofte svære at forstå. Det gælder også breve om vandforsyning. Vores breve Breve fra myndigheder er ofte svære at forstå. Det gælder også breve om vandforsyning. Det har vi i de senere år forsøgt at lave om på, og arbejdet har indtil videre resulteret i breve med

Læs mere

Miljø- og fødevareministerens endelige besvarelse af spørgsmål nr. 775 (MOF alm. del) stillet 8. juni efter ønske fra Julie Skovsby (S).

Miljø- og fødevareministerens endelige besvarelse af spørgsmål nr. 775 (MOF alm. del) stillet 8. juni efter ønske fra Julie Skovsby (S). Miljø- og Fødevareudvalget 2017-18 MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 775 Offentligt Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg Christiansborg 1240 København K Den 14. september 2018 Miljø- og fødevareministerens

Læs mere

Midlertidig tilladelse til etablering af indvindingsboring samt indvinding af m 3 /år fra boringen Bøllund, Ølgod Vandværk

Midlertidig tilladelse til etablering af indvindingsboring samt indvinding af m 3 /år fra boringen Bøllund, Ølgod Vandværk Ølgod Vandværk AMBA Industrivej 9 6870 Ølgod Tilladelsen er sendt til e-boks via cvr nr. 20264454 Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947467 Midlertidig tilladelse til etablering af indvindingsboring

Læs mere

Gadevang Vandværk Gadeledsvej 36 Gadevang 3400 Hillerød. Fremsendt til mail: formand Michael Simonsen

Gadevang Vandværk Gadeledsvej 36 Gadevang 3400 Hillerød. Fremsendt til mail: formand Michael Simonsen Gadevang Vandværk Gadeledsvej 36 Gadevang 3400 Hillerød Fremsendt til mail: formand Michael Simonsen mkndsimonsen@hotmail.com Tilladelse til midlertidig UV-behandling af drikkevand Danwatec har, på vegne

Læs mere

Markvanding. Varde Kommune.

Markvanding. Varde Kommune. Keld Ole Holger Uglebjerg Varde Landevej 39 6800 Varde Naturcenteret Jord & Grundvand Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 79 94 68 00 www.vardekommune.dk vardekommune@varde.dk Fornyelse af markvandingstilladelse.

Læs mere

Natur, Miljø og Trafik Påbud om kogeanbefaling

Natur, Miljø og Trafik Påbud om kogeanbefaling Lumsås Vandværk Oddenvej 97 4500 Nykøbing Sjælland Den 22. juni 2016 Natur, Miljø og Trafik Påbud om kogeanbefaling Odsherred Kommune har efter samråd med Embedslægen besluttet at give Lumsås Vandværk

Læs mere

Vandindvindingstilladelse til Flensted

Vandindvindingstilladelse til Flensted Flensted Food Group A/S Adelvej 9 6823 Skovlund Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947467 Vandindvindingstilladelse til Flensted Anlægs-ID: 55173 Beliggenhed: Adelvej 9, 6823 Skovlund Boringer: DGU

Læs mere

Begrænset kontrol 1 gang pr. år Alle stoffer i bilag 3 2. Normal kontrol 1 gang hvert 2. år Alle stoffer i bilag 4 2

Begrænset kontrol 1 gang pr. år Alle stoffer i bilag 3 2. Normal kontrol 1 gang hvert 2. år Alle stoffer i bilag 4 2 STÆRMOSE VANDVÆRK Grevegården 15 5690 Tommerup 9. februar 2016 Sags id: 16/1878 Kontrolprogram for Stærmose Vandværk (cvr. nr. 68795419) I henhold til vandforsyningslovens 1 65 og tilhørende bekendtgørelse

Læs mere

Forslag til tillæg til vandforsyningsplan Mølvang Vandværk

Forslag til tillæg til vandforsyningsplan Mølvang Vandværk Forslag til tillæg til vandforsyningsplan Mølvang Vandværk Mølvang Vandværks nuværende forsyningsområde og ansøgt udvidelse (skraveret) Vejle Kommune, Teknik & Miljø side 1 af 5 Formål Mølvang Vandværk

Læs mere

Fremsendt til mail: formand Michael Simonsen

Fremsendt til mail: formand Michael Simonsen Gadevang Vandværk Gadeledsvej 36 Gadevang 3400 Hillerød Fremsendt til mail: formand Michael Simonsen mkndsimonsen@hotmail.com Tilladelse til midlertidig UV-behandling af drikkevand Danwatec har, på vegne

Læs mere

Markvanding. Varde Kommune.

Markvanding. Varde Kommune. Jan Kusk Christensen Fåborgvej 107 6818 Årre Naturcenteret Jord & Grundvand Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 79 94 68 00 www.vardekommune.dk vardekommune@varde.dk Fornyelse af markvandingstilladelse. Ansøgers

Læs mere

Drikkevand fra DIN Forsyning i 2018

Drikkevand fra DIN Forsyning i 2018 Drikkevand fra DIN Forsyning i 2018 DIN Forsyning har i 2018 udpumpet og distribueret 8,7 mio. m 3 drikkevand til vores kunder. Vandet indvindes fra 12 kildepladser og behandles på 10 vandværker. To af

Læs mere

Natur, Miljø og Trafik Påbud om forbedret vandkvalitet

Natur, Miljø og Trafik Påbud om forbedret vandkvalitet KALK RØRVIG ApS Unionkul A/S Kalkbrænderiløbskaj 4 2100 København Ø Den 10. december 2014 Natur, Miljø og Trafik Påbud om forbedret vandkvalitet Odsherred Kommune sender hermed et påbud om at forbedre

Læs mere

Tilladelse til midlertidig UV-behandling. af drikkevandet på. Sejerby Vandværk

Tilladelse til midlertidig UV-behandling. af drikkevandet på. Sejerby Vandværk Tilladelse til midlertidig UV-behandling af drikkevandet på Sejerby Vandværk, Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg. E-mail dto@kalundborg.dk, Tlf.: 5953 4400 Datablad Sejerby Vandværk Tilladelse til Gyldighedsperiode

Læs mere

Tilladelse til midlertidig brug af UV-anlæg på Store Heddinge Vandværk

Tilladelse til midlertidig brug af UV-anlæg på Store Heddinge Vandværk STORE HEDDINGE VANDVÆRK Erikstrupvej 15 4660 Store Heddinge 21. APRIL 2017 JOURNALNUMMER 13.02.01-K08-1900-10 Tilladelse til midlertidig brug af UV-anlæg på Store Heddinge Vandværk Gyldighedsperiode: 6.

Læs mere

Hjerm Vandværk er beliggende Lindevænget 47b, 7560 Hjerm og har en indvindingstilladelse på m³/år gældende til 14. August 2016.

Hjerm Vandværk er beliggende Lindevænget 47b, 7560 Hjerm og har en indvindingstilladelse på m³/år gældende til 14. August 2016. Hjerm Vandværk Indvindingstilladelse Hjerm Vandværk er beliggende Lindevænget 47b, 7560 Hjerm og har en indvindingstilladelse på 225.000 m³/år gældende til 14. August 2016. Grundvandet ved Hjerm Vandværk

Læs mere

2. Tilladelsen omfatter vanding af ca. 25 ha afgrøder og vanding af dyrehold.

2. Tilladelsen omfatter vanding af ca. 25 ha afgrøder og vanding af dyrehold. TEKNIK & MILJØ Vandmiljø - Grundvand Dato: 12. april 2018 Sagsnr.: 18/12765 RUDOLF GEISER Hovborgvej 82 6682 Hovborg E-mail: mail@geiser.dk CPR/CVR-nr.: 72859618 Kontaktperson: Bodil Petersen Dir. tlf.:

Læs mere

3. UV-anlægget skal køre med en belysningsintensitet på minimum 400 j/m2.

3. UV-anlægget skal køre med en belysningsintensitet på minimum 400 j/m2. Gundsømagle Vandværk Ladegårdsvej 11 Gundsømagle 4000 Roskilde By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Tilladelse til midlertidigt UV-anlæg på

Læs mere

Fornyet indvindingstilladelse efter Vandforsyningsloven, gælder indtil 1. november 2047

Fornyet indvindingstilladelse efter Vandforsyningsloven, gælder indtil 1. november 2047 Jørgen Aaskov Jørgensen Åbylundvej 6 5600 Faaborg By, Land og Kultur Miljøafdelingen Mellemgade 15, 5600 Faaborg Tlf. 72 53 21 40 Fax 72 530 531 teknik@fmk.dk www.fmk.dk Fornyet indvindingstilladelse efter

Læs mere

6aa, Attrup by, Torslev - Kokkedalsvej 62, 9460 Brovst

6aa, Attrup by, Torslev - Kokkedalsvej 62, 9460 Brovst ATTRUP VANDVÆRK Fyrrebakken 6 9460 Brovst Vækst og Udvikling Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Mariane Eduardsen Direkte 7257

Læs mere

Varde Kommune. Se under punkt

Varde Kommune. Se under punkt Olav Thovtrup Hovborgvej 96 7200 Grindsted Naturcenteret Jord & Grundvand Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 79 94 68 00 www.vardekommune.dk vardekommune@varde.dk Fornyelse af markvandingstilladelse. Ansøgers

Læs mere

Enkeltanlæg - ny administrationspraksis ved utilfredsstillende drikkevandskvalitet

Enkeltanlæg - ny administrationspraksis ved utilfredsstillende drikkevandskvalitet Enkeltanlæg - ny administrionspraksis ved utilfredsstillende drikkevandskvalitet Problemstilling Det tidligere Miljøudvalg besluttede den 13. marts 2007 indføre en administrionspraksis for enkelt anlæg

Læs mere

Poul Jefsen Nielsen Nr. Agerbækvej 2A 6853 Agerbæk

Poul Jefsen Nielsen Nr. Agerbækvej 2A 6853 Agerbæk Poul Jefsen Nielsen Nr. Agerbækvej 2A 6853 Agerbæk Naturcenteret Jord & Grundvand Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 79 94 68 00 www.vardekommune.dk vardekommune@varde.dk 17. januar 2019 Fornyelse - Forøgelse

Læs mere

Varsel om påbud om forbedret vandkvalitet

Varsel om påbud om forbedret vandkvalitet Marienborg Gods Vandværk Godskontoret Marienborg Allé 3 A 4780 Stege Sendt pr. e-mail til: Birgitte.natorp@marienborg.dk Lars.haugaard@marienborg.dk Valdemarsgade 43 Postboks 200 4760 Vordingborg Tlf.

Læs mere

4. Den årligt indvundne vandmængde indberettes til kommunen inden den følgende 1. februar.

4. Den årligt indvundne vandmængde indberettes til kommunen inden den følgende 1. februar. TEKNIK & MILJØ Team Vandmiljø - Grundvand Dato: 28. september 2017 Sagsnr.: 17/19044 Jens Lyngholm Rønnow Skræntegårdsvej 4 6670 Holsted E-mail: jlronnow@gmail.com CPR/CVR-nr.: 92071456 Kontaktperson:

Læs mere

Indvindingstilladelser så let kan det gøres

Indvindingstilladelser så let kan det gøres Indvindingstilladelser så let kan det gøres Så enkelt kan en vandindvindingstilladelse til enkeltindvinder laves! Hvem behøver tilladelse? Hvor få vilkår er nok? Område Enkeltindvinding = En brønd eller

Læs mere

TILLADELSE. Thomas W. Lundgaard Krog

TILLADELSE. Thomas W. Lundgaard Krog Thomas W. Lundgaard Krog Søborgvej 2 Floutrup 7870 Roslev 27. maj 2015 TILLADELSE Endelig tilladelse til indvinding af grundvand til husdyrfarm og husholdning på Søborgvej 2, Floutrup, 7870 Roslev. AnlægsID:

Læs mere

Afgørelse Norddjurs Kommune giver hermed tilladelse til at forøge den årligt indvundne vandmængde til 8500 m 3. 1 Øvrige vilkår er uændrede.

Afgørelse Norddjurs Kommune giver hermed tilladelse til at forøge den årligt indvundne vandmængde til 8500 m 3. 1 Øvrige vilkår er uændrede. Søby Vandværk v. Mogens Junker Larsen Søbyvej 41 8570 Trustrup Byg og Miljø Dato: 6. maj 2015 Reference: Peter Thastum Direkte telefon: 89 59 40 06 E-mail: pet@norddjurs.dk Journalnr.: 12/5464 Tilladelse

Læs mere

Analysefrekvens Sidste års udpumpning i gennemsnit har været over 100 m3/døgn:

Analysefrekvens Sidste års udpumpning i gennemsnit har været over 100 m3/døgn: Til Bøsøre Vandværk Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Miljø Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Fax. +4562228810 jakob.norby@svendborg.dk www.svendborg.dk Kontrolprogram 1 for Bøsøre Vandværk 2018-23

Læs mere

Afslag til tilladelse til indvinding af grundvand til markvanding

Afslag til tilladelse til indvinding af grundvand til markvanding Afslag til tilladelse til indvinding af grundvand til markvanding Dato: 10. september 2019 Billund Kommune har den 2. oktober 2018 modtaget din ansøgning om tilladelse til indvinding af grundvand til markvanding

Læs mere

Jammerbugt Kommunes tilladelse og vilkår

Jammerbugt Kommunes tilladelse og vilkår Tranum Vandværk Att.: Morten Jakobsen Uglevej 2 A Tranum 9460 Brovst Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Peter Holdt Direkte 7257

Læs mere

Lovliggørelse og ibrugtagningstilladelse for boring DGU nr til Gårde Vandværk

Lovliggørelse og ibrugtagningstilladelse for boring DGU nr til Gårde Vandværk Gårde Vandværk Gårdevej 4 6870 Ølgod Sendt til cvr: 20768452 Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947467 Lovliggørelse og ibrugtagningstilladelse for boring DGU nr. 113.2192 til Gårde Vandværk Anlægs-ID:

Læs mere

Vejledende udtalelse i sag om tilbagekaldelse af tilladelse og sammenlægning af vandforsyningsområder, jf. VFL 32 og 45, stk. 3

Vejledende udtalelse i sag om tilbagekaldelse af tilladelse og sammenlægning af vandforsyningsområder, jf. VFL 32 og 45, stk. 3 Syddjurs Kommune syddjurs@syddjurs.dk Vandforsyning Ref. HVB Den 10. oktober 2016 Vejledende udtalelse i sag om tilbagekaldelse af tilladelse og sammenlægning af vandforsyningsområder, jf. VFL 32 og 45,

Læs mere

Høringssvar vedrørende udkast til ændringer af bekendtgørelser om drikkevand og kvalitet af miljømålinger - journalnummer SVANA

Høringssvar vedrørende udkast til ændringer af bekendtgørelser om drikkevand og kvalitet af miljømålinger - journalnummer SVANA Miljøstyrelsen Haraldsgade 53 2100 København Ø mst@mst.dk 04-07-2017 EMN-2017-02715 1069362 Kurt Møller Høringssvar vedrørende udkast til ændringer af bekendtgørelser om drikkevand og kvalitet af miljømålinger

Læs mere

ATV møde. Enkeltindvindere, lovgivning og vejledninger. Helga Ejskjær, Naturstyrelsen. ATV Jord og Grundvand, 10. september 2015, Aarhus

ATV møde. Enkeltindvindere, lovgivning og vejledninger. Helga Ejskjær, Naturstyrelsen. ATV Jord og Grundvand, 10. september 2015, Aarhus ATV møde Enkeltindvindere, lovgivning og vejledninger Helga Ejskjær, Naturstyrelsen ATV Jord og Grundvand, 10. september 2015, Aarhus 1. Lovhjemmel & vejledning 2. Definition af enkeltindvinder 3. Tilladelse

Læs mere

Tilladelse til installation af UV-anlæg som standby på Øster Brønderslev Vandværk

Tilladelse til installation af UV-anlæg som standby på Øster Brønderslev Vandværk #split# Øster Brønderslev Vandværk Poldervej 20 9700 Brønderslev Plan og Miljø Dato: 07-12-2018 Sags. nr.: 13.02.03-P19-1-18 Sagsbeh.: Peter Spøer Lokaltlf.: +4599455521 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev

Læs mere

TILLADELSE. Fornyet og udvidet tilladelse til indvinding af grundvand til husholdning og drift på ejendommen Intrupvej 2, Lyby.

TILLADELSE. Fornyet og udvidet tilladelse til indvinding af grundvand til husholdning og drift på ejendommen Intrupvej 2, Lyby. Jesper Thomsen Intrupvej 2 Lyby 7800 Skive 17. september 2015 TILLADELSE Fornyet og udvidet tilladelse til indvinding af grundvand til husholdning og drift på ejendommen Intrupvej 2, Lyby. AnlægsID: 779-V85-64315

Læs mere

Virksomhedens bemærkninger til varsel om påbud Miljøstyrelsen varslede den 25. juni 2013 påbud om ændring af egenkontrolprogram for Dybdal Deponi.

Virksomhedens bemærkninger til varsel om påbud Miljøstyrelsen varslede den 25. juni 2013 påbud om ændring af egenkontrolprogram for Dybdal Deponi. Affaldsregion Nord I/S Tingvejen 1 6500 Vojens Att.: Lene Christensen Kun sendt pr. mail til: lec@danskaffald.dk CC: John Skov jsk@dge.dk, Henrik Kjær Nielsen hkn@dge.dk Virksomheder J.nr. MST-1272-00669

Læs mere

Tilladelse til drikkevandsindvinding og etablering af boring.

Tilladelse til drikkevandsindvinding og etablering af boring. Dato: 6. marts 2015 Tilladelse til drikkevandsindvinding og etablering af boring. Du har den 15. januar 2015, indsendt ansøgning om tilladelse til etablering af boring og indvinding af grundvand til drikkevandsboring

Læs mere

Tilladelse til indvinding af grundvand

Tilladelse til indvinding af grundvand Miljø og Natur Jens Laurids Sørensen Ullerupvej 91 6780 Skærbæk Direkte tlf.: +4574929202 Mail: lbk1@toender.dk Sags id.: 13.02.01-P19-103-15 Ks: NOB 09-11-2015 Tilladelse til indvinding af grundvand Husholdning,

Læs mere

Thyholm Private Fælles Vandværk

Thyholm Private Fælles Vandværk Thyholm Private Fælles Vandværk Indvindingstilladelse Thyholm Private Fælles Vandværk ligger Kalkværksvej 4 B, 7790 Thyholm og har en indvindingstilladelse på 275.000 m³/år gældende til juni 2012. Organisationsform

Læs mere

Vandforsyningsplanlægning

Vandforsyningsplanlægning Forvaltningsforskrift nr. 17 Vandforsyningsplanlægning Revideret september 2011/23. oktober 2013 Retningslinjer for sagsbehandling på vandforsyningsområdet og tilsyn med vandkvalitet m.v. FORSYNINGS VIRKSOMHEDERNE

Læs mere

Uglev Vandværk ligger Mølletoften 2A, Uglev 7790 Thyholm og har en indvindingstilladelse på m³/år gældende til oktober 2013.

Uglev Vandværk ligger Mølletoften 2A, Uglev 7790 Thyholm og har en indvindingstilladelse på m³/år gældende til oktober 2013. Uglev Vandværk Indvindingstilladelse Uglev Vandværk ligger Mølletoften 2A, Uglev 7790 Thyholm og har en indvindingstilladelse på 25.000 m³/år gældende til oktober 2013. Organisationsform Vandværket er

Læs mere

Lyngs Vandværk ligger Møllegade 33, Lyngs, 7790 Thyholm og har en indvindingstilladelse på 40.000 m³/år gældende til april 2020.

Lyngs Vandværk ligger Møllegade 33, Lyngs, 7790 Thyholm og har en indvindingstilladelse på 40.000 m³/år gældende til april 2020. Lyngs Vandværk Indvindingstilladelse Lyngs Vandværk ligger Møllegade 33, Lyngs, 7790 Thyholm og har en indvindingstilladelse på 40.000 m³/år gældende til april 2020. Organisationsform Vandværket er et

Læs mere

Kristian Therkildsen Kvongvej Varde

Kristian Therkildsen Kvongvej Varde Kristian Therkildsen Kvongvej 319 6800 Varde Teknik & Miljø Naturcenteret Toften 2 6818 Årre Tlf. 79 94 68 00 Fax 79 94 74 78 Tilladelse til ny markvandingsboring ved Kvongvej 319, 6800 Varde. Godkendelse

Læs mere

Markvanding. Varde Kommune.

Markvanding. Varde Kommune. Sønderbyvej 8 6855 Outrup Naturcenteret Jord & Grundvand Bytoften 2 6800 Varde Tlf. 79 94 68 00 www.vardekommune.dk vardekommune@varde.dk Fornyelse af markvandingstilladelse. Ansøgers navn og adresse:

Læs mere

samt afgørelse om ingen VVM-pligt. Kodallundvej

samt afgørelse om ingen VVM-pligt. Kodallundvej Verner Sørensen Kodallundvej 6 8763 Rask Mølle Natur og Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Sune Mikkelsen Dir: 79755659 Mob: e-mail: Sune.Mikkelsen @Hedensted.dk Sagsnr. 13.02.01-P19-11-14 3.7.2014

Læs mere

Ole Hansen Varde Landevej 62 Skonager 6800 Varde. Tilladelse til erstatningsboring.

Ole Hansen Varde Landevej 62 Skonager 6800 Varde. Tilladelse til erstatningsboring. Ole Hansen Varde Landevej 62 Skonager 6800 Varde Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 7994 7458 52548 JUP Tilladelse til erstatningsboring. Varde Kommune giver tilladelse til etablering af en ny markvandingsboring

Læs mere

Egenkontrolvilkår for den nu lukkede Naur Industrilosseplads fremgår af Påbud om ændring af egenkontrolvilkår for Naur Losseplads af 17. maj 2011.

Egenkontrolvilkår for den nu lukkede Naur Industrilosseplads fremgår af Påbud om ændring af egenkontrolvilkår for Naur Losseplads af 17. maj 2011. Naur Losseplads Vembvej 12 7500 Holstebro Sendt med digital post til cvr. nr. 29189927 Virksomheder J.nr. MST-1272-01245 Ref. LOBMA/BEVCH Den 6. april 2017 Påbud om supplement til eksisterende egenkontrolprogram

Læs mere

1. Anlægget skal udføres og opstilles, som beskrevet i ansøgningsmaterialet.

1. Anlægget skal udføres og opstilles, som beskrevet i ansøgningsmaterialet. Gjøl Private Vandværk Bygstubben 22 9440 Åbybro Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Mariane Eduardsen Direkte 7257 7696 mae@jammerbugt.dk

Læs mere

Tilladelse til installation af UV-anlæg som beredskabsanlæg i tilfælde af forurening og som midlertidig forebyggelse.

Tilladelse til installation af UV-anlæg som beredskabsanlæg i tilfælde af forurening og som midlertidig forebyggelse. Ørsted Vandværk v/ Carsten Pedersen Rougsøvej 61 G 8950 Ørsted Afdeling: Erhverv & Miljø Dato: 09. november 2017 Reference: Per V. Misser Tlf.: 8959 4020 E-mail: pvm@norddjurs.dk Journalnr.: 17/15297 Tilladelse

Læs mere

Udledningstilladelse Afværgevand til Varde Å

Udledningstilladelse Afværgevand til Varde Å DIN Forsyning A/S Ravnevej 10 6705 Esbjerg Ø Att.: Camilla L. H. Jørgensen, clhj@dinforsyning.dk Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 7994 6800 Udledningstilladelse Afværgevand til Varde Å Varde Kommune

Læs mere

Afgørelse. efter 6-8 i bekendtgørelse nr af 11. december 2007 om vandkvalitet og tilsyn med vandforsyningsanlæg:

Afgørelse. efter 6-8 i bekendtgørelse nr af 11. december 2007 om vandkvalitet og tilsyn med vandforsyningsanlæg: MILJØKLAGENÆVNET Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 11 00 Telefax: 72 54 11 01 mkn@mkn.dk www.mkn.dk Den 26. november 2010 J.nr. MKN-200-00069 Afgørelse efter 6-8 i bekendtgørelse nr. 1449

Læs mere

Humlum Vandværk ligger Vesterbrogade 33A, Humlum, 7600 Struer og har en indvindingstilladelse på 110.000 m³/år gældende til august 2015.

Humlum Vandværk ligger Vesterbrogade 33A, Humlum, 7600 Struer og har en indvindingstilladelse på 110.000 m³/år gældende til august 2015. Humlum Vandværk Indvindingstilladelse Humlum Vandværk ligger Vesterbrogade 33A, Humlum, 7600 Struer og har en indvindingstilladelse på 110.000 m³/år gældende til august 2015. Organisationsform Vandværket

Læs mere

Efter 16 skal følgende punkter behandles 1) Indvindingens formål. Åbningstider Mandag-onsdag Torsdag Fredag

Efter 16 skal følgende punkter behandles 1) Indvindingens formål. Åbningstider Mandag-onsdag Torsdag Fredag Gundersgårdens Vandværk v/hans Christensen Emmerbøllevej 6 5953 Tranekær Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 Fax: mt@svendborg.dk www.svendborg.dk Dato:2. marts 2009

Læs mere

Pesticidforurening på en maskinstation med egen vandforsyning. Glennie Olsen, Miljø & Byggesag Roskilde Kommune Envina årsmøde d

Pesticidforurening på en maskinstation med egen vandforsyning. Glennie Olsen, Miljø & Byggesag Roskilde Kommune Envina årsmøde d Pesticidforurening på en maskinstation med egen vandforsyning Glennie Olsen, Miljø & Byggesag Roskilde Kommune Envina årsmøde d. 3.- 4. oktober 2018 Disposition Præsentation af lokaliteten: - Forureningskilder

Læs mere

Fornyelse af endelig tilladelse til markvanding med grundvand

Fornyelse af endelig tilladelse til markvanding med grundvand GÅRDEJER JENS JUNGERSEN Vestergårdsvej 82 9440 Aabybro Vækst og Udvikling Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Mariane Eduardsen

Læs mere

Midlertidig tilladelse til avanceret vandbehandling ved aktiv kulfiltrering på Frederiksberg Vandværk, Stæhr Johansens Vej 38, matr. nr.

Midlertidig tilladelse til avanceret vandbehandling ved aktiv kulfiltrering på Frederiksberg Vandværk, Stæhr Johansens Vej 38, matr. nr. Frederiksberg Forsyning Att.: Herman Juhl Sendt pr. mail til: hju@frb-forsyning.dk Midlertidig tilladelse til avanceret vandbehandling ved aktiv kulfiltrering på Frederiksberg Vandværk, Stæhr Johansens

Læs mere

3. Roskilde Kommune skal kontaktes minimum 1 uge før opsætning af anlægget, så vi har mulighed for at komme på tilsyn.

3. Roskilde Kommune skal kontaktes minimum 1 uge før opsætning af anlægget, så vi har mulighed for at komme på tilsyn. HØJVANG AVLSGÅRD A/S Birkelundsvej 16 2640 Hedehusene By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Midlertidig tilladelse til avanceret vandbehandling

Læs mere

Vandforsyningsplan for Vejle Kommune

Vandforsyningsplan for Vejle Kommune Vandforsyningsplan for Vejle Kommune. Vejle Kommune, Natur og Miljøforvaltningen side 1 af 7 Indholdsfortegnelse 1 Formål...3 2 Lovgrundlag...3 3 Definitioner...3 4 Indledning...4 4.1 Tilsyn med alle enkeltvandforsyninger...4

Læs mere

Ellidsbøl Vandværk A.m.b.a. Kontrolprogram

Ellidsbøl Vandværk A.m.b.a. Kontrolprogram Ellidsbøl Vandværk A.m.b.a. Kontrolprogram 2018-2022 Indhold VIRKSOMHEDSOPLYSNINGER...3 GENERELLE MÅL...3 KONTROLPROGRAM...4 Analysepakker...4 Indberetningsforpligtigelse...4 Analysekalender...5 Analyseadresser

Læs mere

TILLADELSE TIL INDVINDING AF GRUNDVAND TIL HUSHOLDNING. Hjortdalvej 231, 9690 Fjerritslev

TILLADELSE TIL INDVINDING AF GRUNDVAND TIL HUSHOLDNING. Hjortdalvej 231, 9690 Fjerritslev Ejer af ejendomme Hjortdalvej 231, 9690 Fjerritslev Vækst og Udvikling Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fa: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Mariane Eduardsen Direkte

Læs mere

Drikkevand fra DIN Forsyning i 2017

Drikkevand fra DIN Forsyning i 2017 Drikkevand fra DIN Forsyning i 2017 I Esbjerg Kommune er der i 2017 udpumpet og distribueret 7,0 mio. m 3 drikkevand til vores kunder. I Varde Kommune er der tilsvarende udpumpet 1,7 mio. m 3. Vandet indvindes

Læs mere

Vandforsyningsplan 2004 2010 for Odder Kommune Tillæg nr. 1 Ændring af Fensten og Gosmer-Halling Vandværkers interesseområde til Fuglsangsvej 7

Vandforsyningsplan 2004 2010 for Odder Kommune Tillæg nr. 1 Ændring af Fensten og Gosmer-Halling Vandværkers interesseområde til Fuglsangsvej 7 Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Vandforsyningsplan 2004 2010 for Odder Kommune Tillæg nr. 1 Ændring af Fensten og Gosmer-Halling Vandværkers interesseområde til Fuglsangsvej 7 07-02-2014 Sags Id. 727-2013-30266

Læs mere

Tilladelse til udledning af grundvand direkte til Harrestrup Å

Tilladelse til udledning af grundvand direkte til Harrestrup Å Rådhusparken 2 2600 Glostrup HOFOR A/S Ørestads Boulevard 35 2300 København S Att. Jens Rasmussen www.glostrup.dk miljo.teknik@glostrup.dk Tlf: 4323 6100 Sendt til jera@hofor.dk Tilladelse til udledning

Læs mere

Jan Duchwaider Nakkedamsvej 89 4050 Skibby

Jan Duchwaider Nakkedamsvej 89 4050 Skibby Jan Duchwaider Nakkedamsvej 89 4050 Skibby Dato Sagsbehandler J.nr. 30. juni 2014 dmikk 003184-2014 Tilladelse til indvinding af grundvand fra boring DGU nr. 199.1641 og 199.1640 beliggende matr. nr. 1b

Læs mere

Natur, Miljø og Trafik Ophævelse af påbud om kogeanbefaling, Kongepartens Vandværk

Natur, Miljø og Trafik Ophævelse af påbud om kogeanbefaling, Kongepartens Vandværk Kongepartens Vandværk Lyngvej 62 Ellinge Lyng 4560 Vig Den 23. november 2015 Natur, Miljø og Trafik Ophævelse af påbud om kogeanbefaling, Kongepartens Vandværk Efter samråd med Embedslægen den 23. november

Læs mere

Tillæg nr Granlyvej - Norup Vandværk. Vandforsyningsplan for Mariagerfjord Kommune

Tillæg nr Granlyvej - Norup Vandværk. Vandforsyningsplan for Mariagerfjord Kommune Tillæg nr. 2-2018 Granlyvej - Norup Vandværk Vandforsyningsplan for Mariagerfjord Kommune 2016-2026 Indholdsfortegnelse 1 Baggrund... 2 Lovgrundlag... 3 Ændringens omfang... 4 Indvindingstilladelse...

Læs mere

Center for Teknik & Miljø

Center for Teknik & Miljø Center for Teknik & Miljø Ibrugtagningstilladelse til boring DGU-nr. 222.657 til Orup Vandværk Orbicon har på vegne af Orup Vandværk med ansøgning af 16. oktober 2013 søgt om endelig indvindingstilladelse

Læs mere