Iagttagelser vedr. børne- og læringsmiljøet udfyldes af konsulenten ved tilsynsbesøget. Gruppestørrelse og aldersopdeling

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Iagttagelser vedr. børne- og læringsmiljøet udfyldes af konsulenten ved tilsynsbesøget. Gruppestørrelse og aldersopdeling"

Transkript

1 Brorlil og Søsterlill Linkøpingvej Roskilde Dagtilbud Rådhusbuen 1 Postboks Roskilde Tlf.: kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk Pædagogisk tilsyn, 23. oktober oktober 2018 Fokuspunkter ved det pædagogiske tilsyn Lederens status på dagtilbuddets udvikling. Overensstemmelse mellem beskrivelserne i udviklingsplanen og observationer fra den pædagogiske praksis. Udvalgte punkter i børne- og læringsmiljøet Lederen udfylder de første sider, markeret med *), med korte beskrivelser, gerne i punktform. Beskrivelserne skal dog give et indtryk af dagtilbuddet. Besvarelsen sendes til dagtilbuddets konsulent inden tilsynet. Iagttagelser vedr. børne- og læringsmiljøet udfyldes af konsulenten ved tilsynsbesøget. Sagsnr Brevid Ref. GJR Dir. tlf gjertrudr@roskilde.dk Antal indskrevne børn *) Antal børn pr. vuggestueog børnehavegruppe? *) Hvordan er børnene fordelt i grupperne - aldersopdeling? *) 35 Gruppestørrelse og aldersopdeling 12 vuggestue 23 børnehave Vuggestue 1-3 år Brnehave 3-6 år Hvordan har dagtilbuddet arbejdet med anbefalinger fra tilsynet 2017 (Jf. tilsynsrapport 2017) At være opmærksomme på at styrke børnefællesskaberne. Fx Opfølgning på pædagogisk tilsyn 2017 *) Vuggestue: Vi har optimeret sanglegen og tilført et lille dagligt rim og remse eventyr. I disse aktiviteter vil der være små indslag hvor vuggestue barnet skal forholde sig til andre end sig selv. Vi italesætter omsorg for andre børn, fx kom, vi hjælper. med at få tøjet af, pas godt på. (navn), hun er din ven!! Osv. I børnehaven bringes det enkle barn i højere grad i centrum fx ved roller i sanglegen. Der er daglig navne sang ved sanglegen.

2 i vuggestuen at understøtte børnenes opmærksomhed på hinanden at børnene får øje på hinanden. Fortsat at have fokus på indretningen og de fysiske rammer med henblik på at styrke børnenes mulighed for at lege uforstyrret i mindre grupper. Vi gruppe opdeler børnene i stor grad. Både i styret pædagogisk aktivitet og i den fri leg. Tæpper placeres som øer på gulvet og inviterer til leg i små grupper. Nyt læse hjørne i børnehaven giver plads til ro og fordybelse. Tema kasser i børnehaven skaber individuelle lege i små grupper. Havestuen arbejder vi på at få til at fungere. Overveje organiseringen af det pædagogiske arbejde og skabe bedre muligheder for mindre grupper i aktiviteter og daglige rutiner som fx i garderoben. Antal uddannede pædagoger Antal pau / pgu uddannede Antal ikke pædagogisk uddannede Ledelsens overvejelse om medarbejdernes behov for kompetenceudvikling? Personalets kvalifikationer *) 3 (1 medhjælper færdig med deltidsuddannelse til sommer. Har pædagogiske funktioner) 2(3) Prioriteres højt og efterleves i stort omfang. 3 ansatte i gang med fagligt uddannelsesforløb. Antal børn der er sprogvurderet jf. Dagtilbudsloven Antal børn med fokuseret og særlig indsats? Har dagtilbuddet udarbejdet handleplaner på alle børn med fokuseret og særlig indsats? Hvordan arbejder I med resultaterne af Sprog *) 2 (forløb igangværende med talepædagog) 3 med skærpet fokus, sprogtestes inden for 3 mdr. 5 Der laves udviklingstjek. Igangværende handleplaner. Efter indpejling af udfordringer, tilrettelægges pædagogisk arbejde i forhold til behov.

3 sprogvurderingerne i jeres sprogindsats? Og hvordan følges der op? Hvordan inddrager og vejleder I forældrene om børnenes sprogudvikling? Hvordan sættes der fokus på sprogudvikling og kommunikation i hverdagens aktiviteter og rutiner? Giv et eksempel på jeres arbejde. Vi henviser/samarbejder med talepædagog. Ved behov for ekstra indsats, inddrages forældrene. Vi holder samtale og henviser evt til talepædagogen. Sangleg, rim, remser, eventyr(alle dagligt) Vi voksne taler tydeligt og har et bevidst ordbrug, dette ud fra efterligningsprincippet. Legepladstilsyn. Hvem udfører tilsynet? Sikkerhed, hygiejne og retningslinjer *) Ikke relevant Tidsinterval? Opfølgning på legepladstilsyn, evt. udbedring af påbud. Ikke relevant Sikkerhed indendørs. Hvad gør I for at skabe sikkerhed i den fysiske indretning? Hygiejnetilsyn. Hvem udfører tilsynet Børnevenlig/sikker indretning. Regler for indendørs opførsel. (Ikke stå i vindues karme fx) Voksen bevågenhed. Sundhedsplejerske Ester Buch Hvornår var sidste tilsyn? Opfølgning på hygiejnetilsynet. Retningslinjer. Hvilke retningslinjer har I for opsyn på legepladsen og ture ud af huset? Hvordan sikrer I, at alle medarbejdere, inklusiv tidsbegrænsede stillinger, kender til retningslinjerne? Førstehjælpskursus. Hvor mange fastansatte medarbejdere har opdateret førstehjælpskursus? Ingen bemærkninger Regler for børnene i haven (håndhæves af de voksne), fx hvor højt man må klatre. Minimum 2 voksne med på tur Mundtlig italesættelse. Praktikanter o.lign. får ikke eneansvar. Alle

4 Hvordan sikrer I opdatering af medarbejdernes førstehjælpskursus? Alle deltager i kursus hvert 2. år. Vellykkede overgange og sammenhængende forløb *) Hvordan støtter I børn og familier i overgangen mellem hjem og institution? Kender institutionen Roskilde kommunes regler /rammer omkring udsat skolestart? Hvordan fungerer samarbejdet mellem dagtilbuddet og forældrene om handleplaner ved evt. skoleudsættelse? Hvordan fungerer samarbejdet mellem institution, forældre, skole og SFO om overgangen til skole? Hvordan inddrager I børneperspektivet i overgange i institutionen og mellem institutionen og SFO/skole? Vi hilser med hånd på alle forældre og børn hver morgen. Mulighed for information ved aflevering/afhentning. Ved behov for uddybende samtale ringes forældre op i middagsstunden. Ja Ikke relevant Skoleparathedsvurdering laves på alle børn ca 6 mdr før skolestart. Vi gør børnene trygge ved skolen (Langt de fleste af vore børn fortsætter på Kristofferskolen). Besøger gensidigt. Inviteres til fx teater på skolen. Hvordan arbejder dagtilbuddet med at støtte alle børns deltagelse i fællesskabet? Og hvordan følger I op på om disse indsatser virker? Børn i udsatte positioner *) Alle børn includeres i fællesskabet. Børnene koples i grupper. Sammensætter ud fra pædagogisk vurdering. Mere voksen kontakt.øget fokus på at inkludere. Anbefalinger til forældrene fx dagligt fremmøde. Stuetjek, børnebetragtninger, udviklingstjek på børnehavebørn. Hvordan fungerer det tværfaglige samarbejde? Er der udviklingspunkter eller behov for forbedringer? Svært at få kontakt. Samarbejdet kan nemt løbe ud i sandet i forhold til åbent hus konceptet.(talepædagog/psykolog)

5 Har dagtilbuddet en godkendt pædagogisk læreplan på dagtilbuddets hjemmeside? Har institutionen en evaluering af arbejdet med pædagogisk læreplan på institutionens hjemmeside? Hvad er I særligt optaget af i forhold til pædagogisk udvikling? Evaluering og pædagogisk udvikling *) Ny pædagogisk læreplan pr på hjemmesiden. Endnu ikke godkendt. Nej. Vi er i gang med at sætte os ind i de nye lov krav og implementere det i dagligdagen. (Dokumentation, evaluering) Hvordan indhenter I ny faglig viden og holder jer fagligt opdateret, herunder viden om revideret dagtilbudslov og styrket pædagogisk læreplan? Hvordan understøtter ledelsen medarbejdernes mulighed for faglig udvikling, sparring og videndeling? Vi har tæt samarbejde med sammenslutningen af Rudolf Steiner dagtilbud. Her er der arbejdet med-og udviklet skabeloner til brug af de styrkede pædagogiske læreplaner. Vi deltager i kurser og fordrag med fagligt relevant viden. Vi holder ugentligt personale møde. Faglige tekster læses/deles/debateres Personalet deltager i dagskurser/foredrag Evt. andet, der ønskes drøftet Udfyldt af:leder/judith Gregersen Dato:

6 Konsulentens iagttagelser og indtryk fra tilsynet set i relation til dagtilbuddets pædagogiske udviklingsplan Børne- og læringsmiljøet. Læringsmiljøet understøtter og drager omsorg for alle børns dannelse, læring, trivsel og udvikling i fællesskab, hvor alle børn er betydningsfulde Den fysiske indretning: Hvordan stimulerer og inviterer opbygningen og indretningen af det fysiske miljø til leg og udforskning af omgivelserne? I hvor høj grad er det muligt, at fordybe sig i lege og aktiviteter uden forstyrrelser? Børnene har mulighed for at lege i mindre grupper og der er gulvplads til bevægelse. Vuggestuen er indrettet til forskellige lege, bl.a. indrettet til rollelege, bøger i børnehøjde. I børnehaven er der kurve med forskelligt naturmaterialer til lege samt tilgængelige materialer og bøger. I hvor høj grad er læringsmiljøet præget af støj og larm? Havestuen. Indrettet med mulighed for rollelege. Ved tilsynet er det svært at se hvordan børnene bruger havestuen. Hvad er børnene optaget af hvad kunne de tænke sig, hvad med at inddrage børnene i indretningen? Både i vuggestuen og i børnehaven er der en rolig atmosfære og et lavt støjniveau. Hvordan understøtter den fysiske indretning kommunikationen mellem børn og voksne og mellem børnene? Indretningen med mulighed for fordeling i mindre grupper og et lavt støjniveau giver mulighed for kommunikation og dialog. Fint med små borde og inddeling i mindre grupper til frokosten i børnehaven.. Det pædagogiske personale: Hvordan fremstår personalet som positive rollemodeller, der understøtter alle børn i engageret deltagelse i dagtilbuddets aktiviteter? Personalets deltagelse og position i børnenes lege Ved frokosten er alle børnene helt stille, taler ikke sammen eller med de voksne hvad er de pædagogiske overvejelser? Leder og personalet fortæller, at de ønsker at børnene skal fordybe sig, og at de har ro til at spise. Hvad indebærer et pædagogisk måltid i Brorlil og søsterlil? På legepladsen er de voksne aktive og er med til at inspirere børnene til at deltage i aktiviteter som fx snitte pinde til lygtefesten, bygge pilehytter, feje osv. Børnene er inddraget i praktiske opgaver, som fx borddækning til frokost. I haven leger børnene i mindre grupper. De voksne er ikke aktivt deltagende i børnenes lege, men tager initiativ til praktiske opgaver. Hvis personalet vurderer, der er behov, støttes børnene

7 i at fastholde og udvikle deres lege Hvordan arbejder personalet med at stimulere børnenes nysgerrighed og med at udvikle børnenes lyst til at eksperimentere? Børnefællesskaber: Opleves børnefællesskaberne som positive samspil præget af åbenhed, tryghed og nysgerrighed? Har alle børn mulighed for deltagelse i fællesskaberne? er der åbenhed overfor børnenes forskellige måder at udtrykke sig og deltage på? Dokumentation: Hvordan inddrages forældrene i børnenes trivsel, udvikling og læring? Styrket pædagogisk læreplan og børns leg. Hvad er jeres faglige refleksioner ift. de voksnes rolle og position i børnenes lege? Hvordan kan personalet være med til at inspirerer til og udvikle børnenes lege? Obs på børnenes position og roller i legen. Ved tilsynet er det svært at vurdere hvordan børnenes nysgerrighed bliver stimuleret i de daglige gentagne rutiner og aktiviteter. Leder og medarbejdere fortæller, at de ældste børn bliver udfordret i særlige aktiviteter. Børnene er trygge og der er i fx sanglege/samling i børnehaven fokus på at børnene får øje på hinanden. Børnene bliver opmuntret til at hjælpe hinanden og beder om hjælp, når de har brug for det. Børnene bliver opmuntret til at deltage i fx børnehavens sanglege. Særligt nogle af de lidt ældre børn trækker sig og ser ud som de keder sig. Daglig dialog mellem forældre og personale, overleveringsmøde ved modtagelsen og i overgangen mellem vuggestue og børnehave, ellers efter individuelle behov. Evt. Øvrige kommentarer fra Lederens beskrivelse som drøftes ved tilsynet. Det er vigtigt at være opmærksomme på alle børns trivsel. Hvordan sikrer børnehuset systematik og kontinuitet i samarbejdet med forældrene om alle børns trivsel og udvikling? Opfølgning fra sidste tilsyn Havestuen hvad er jeres overvejelser? Sprog Hvem sprogtester, følger op? Børnene er glade for at være i havestuen, men indretningen er udfordret af, at der både skal være vuggestue- og børnehavebørn i rummet. Hvordan kan børnene inddrages i indretningen Sprogvurdering, en medarbejder har opgaven med sprogvurderinger og opfølgning. Hvad gør børnehaven ift. at arbejde med resultaterne af sprogvurderingerne Børnehaven samarbejder med forældrene. Det er vigtigt at udarbejde en handleplan, at børnehaven gør en særlig indsats for at stimulere og støtte barnet i sproglig udvikling.

8 opfølgning? Sikkerhed. Haven mange brædder, mindre skure? Vær opmærksomme på sikkerheden, fx søm i brædder (ses ikke ved tilsynet), små legehuse, der ikke er vedligeholdt. Opfølgning/justering vedr. retningslinjer skriftlige retningslinjer? Børnehuset har retningslinjer, bør være skriftlige og justeres jævnligt. Samarbejd med andre skoler end Kristofferskolen? Overgange Børnehaven har faste procedurer og fast samarbejde med Kristofferskolen. Kun meget få/et enkelt barn til andre skoler, som børnehaven besøger. Børn i udsatte positioner Tværfagligt samarbejde svært at få kontakt? Samarbejd med PPR Dialogmøde? Brorlil og Søsterlil har erfaring med at forældrene er blevet henvist til åbent hus arrangement i stedet for at få tilbudt et dialogmøde. Gjertrud har undersøgt hos PPR. Der etableres stadig dialogmøder, men i enkelte tilfælde kan forældre og barn møde op til et åbent hus arrangement, hvor en talehørekonsulent så kan vurdere om der skal iværksættes en særlig indsats. Pæd. udvikling. Revideret dagtilbudslov, styrket læreplan. Ny dagtilbudslov, styrket pædagogisk læreplan. Rudolf Steiner netværket har udarbejdet div. skabeloner til hjælp for udarbejdelse af styrket læreplan. Se også div. materialer på Opsamling på drøftelse med institutionsleder Judith Gregersen og to pædagoger fra henholdsvis vuggestuen og børnehaven. Opsamling generelt Børnehuset har en rolig atmosfære og en struktur med en fast og genkendelig rytme. Aktiviteten som fx sangleg i børnehaven bliver ledet af en tydelig medarbejder, som har et godt kendskab til det enkelte barn og børnegruppen som helhed. Udenfor leger børnene i mindre grupper og ved tilsynet iagttages få konflikter mellem børnene. Anbefalinger og evt. påbud At inddrage børnenes perspektiv mere i

9 Anbefalinger hverdagen, så børnene oplever at have indflydelse på dagligdagen og børnehusets aktiviteter, jf. Den styrkede pædagogiske læreplan Rammer og indhold At stadig have fokus på den fysiske indretning, herunder at etablere rum i rummet. Påbud Inter påbud. At være opmærksom på de voksnes rolle og position i børnenes lege, og at hjælpe de børn, der skal støttes i at udvikle deres legekompetencer. Tilsynet er foretaget af: Gjertrud Rostad Pædagogisk konsulent Dato:

Vognmandsparkens Børnehave Gartnervang Roskilde

Vognmandsparkens Børnehave Gartnervang Roskilde Sagsnr. 301596 Brevid. 2933291 Ref. GJR Dir. tlf. 23 82 15 60 gjertrudr@roskilde.dk Vognmandsparkens Børnehave Gartnervang 13 4000 Roskilde Dagtilbud Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31

Læs mere

Pædagogisk tilsyn efteråret 2017

Pædagogisk tilsyn efteråret 2017 Pædagogisk tilsyn efteråret 2017 I Solrød kommune ser vi det pædagogiske tilsyn som en måde at sikre udvikling og kvalitet på tværs af kommunens dagtilbud. Det pædagogiske tilsyn er dialogbaseret, hvor

Læs mere

Børnehaven Lindehuset Lindebjergvej Jyllinge

Børnehaven Lindehuset Lindebjergvej Jyllinge Sagsnr. 301596 Brevid. 2927249 Ref. GJR Dir. tlf. 23 82 15 60 gjertrudr@roskilde.dk Børnehaven Lindehuset Lindebjergvej 6 4040 Jyllinge Dagtilbud Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30

Læs mere

Gruppestørrelse og aldersopdeling 36 men vi har plads til 38

Gruppestørrelse og aldersopdeling 36 men vi har plads til 38 Guldæblet, Rudolf Steiner Børnehus Ågerupvej 24 Ågerup 4000 Roskilde Dagtilbud Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Sagsnr.

Læs mere

Børnehuset Atlantis Bakkefløjen Viby Sjælland. Pædagogisk tilsyn 2018

Børnehuset Atlantis Bakkefløjen Viby Sjælland. Pædagogisk tilsyn 2018 Børnehuset Atlantis Bakkefløjen 17 4130 Viby Sjælland Dagtilbud Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Pædagogisk tilsyn 2018

Læs mere

Iagttagelser vedr. børne- og læringsmiljøet udfyldes af konsulenten ved tilsynsbesøget. Gruppestørrelse og aldersopdeling 24.

Iagttagelser vedr. børne- og læringsmiljøet udfyldes af konsulenten ved tilsynsbesøget. Gruppestørrelse og aldersopdeling 24. Vuggestuen Korallen Universitetsvej 1, hus 38 4000 Roskilde Dagtilbud Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Pædagogisk tilsyn,

Læs mere

Pædagogisk tilsyn efteråret Tryllehytten

Pædagogisk tilsyn efteråret Tryllehytten Pædagogisk tilsyn efteråret 2017 Tryllehytten I Solrød kommune ser vi det pædagogiske tilsyn som en måde at sikre udvikling og kvalitet på tværs af kommunens dagtilbud. Det pædagogiske tilsyn er dialogbaseret,

Læs mere

Pædagogisk tilsyn 2019

Pædagogisk tilsyn 2019 Dagtilbud Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Vognmandsparkens børnehave Gartnervang 13 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk www.roskilde.dk 30. april 2019 Pædagogisk tilsyn 2019 15.

Læs mere

Personalets kvalifikationer *) 3 pædagoger (inkl. leder)

Personalets kvalifikationer *) 3 pædagoger (inkl. leder) Roskilde Lilleskole - Børnehave Gundsølillevej 50,, 4000 Roskilde Dagtilbud Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Sagsnr.

Læs mere

Pædagogisk tilsyn i Parkbo efteråret 2017

Pædagogisk tilsyn i Parkbo efteråret 2017 Pædagogisk tilsyn i Parkbo efteråret 2017 I Solrød kommune ser vi det pædagogiske tilsyn som en måde at sikre udvikling og kvalitet på tværs af kommunens dagtilbud. Det pædagogiske tilsyn er dialogbaseret,

Læs mere

Personalets kvalifikationer *) 3 uddannede pædagoger (inkl. lederen)

Personalets kvalifikationer *) 3 uddannede pædagoger (inkl. lederen) Roskilde lilleskoles børnehave Dagtilbud Sagsnr. 290267 Brevid. 2650799 Ref. BNY Dir. tlf. 46 31 40 11 gitteny@roskilde.dk NOTAT: Tilsynsnotat Roskilde lilleskole børnehave 2017 19. september 2017 Antal

Læs mere

Roskilde Lilleskole - Børnehave Gundsølillevej 50, 4000 Roskilde

Roskilde Lilleskole - Børnehave Gundsølillevej 50, 4000 Roskilde Sagsnr. 301596 Brevid. 2971274 Ref. BNY Dir. tlf. 46 31 40 11 gitteny@roskilde.dk Roskilde Lilleskole - Børnehave Gundsølillevej 50, 4000 Roskilde Dagtilbud Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.:

Læs mere

Pædagogisk tilsyn i Spiren efteråret 2017

Pædagogisk tilsyn i Spiren efteråret 2017 Pædagogisk tilsyn i Spiren efteråret 2017 I Solrød kommune ser vi det pædagogiske tilsyn som en måde at sikre udvikling og kvalitet på tværs af kommunens dagtilbud. Det pædagogiske tilsyn er dialogbaseret,

Læs mere

Pædagogisk tilsyn i Bølgen i efteråret 2017

Pædagogisk tilsyn i Bølgen i efteråret 2017 Pædagogisk tilsyn i Bølgen i efteråret 2017 I Solrød kommune ser vi det pædagogiske tilsyn som en måde at sikre udvikling og kvalitet på tværs af kommunens dagtilbud. Det pædagogiske tilsyn er dialogbaseret,

Læs mere

Pædagogisk tilsyn efteråret 2017

Pædagogisk tilsyn efteråret 2017 Pædagogisk tilsyn efteråret 2017 I Solrød kommune ser vi det pædagogiske tilsyn som en måde at sikre udvikling og kvalitet på tværs af kommunens dagtilbud. Det pædagogiske tilsyn er dialogbaseret, hvor

Læs mere

Pædagogisk tilsyn i Poppelbo i efteråret 2017

Pædagogisk tilsyn i Poppelbo i efteråret 2017 Pædagogisk tilsyn i Poppelbo i efteråret 2017 I Solrød kommune ser vi det pædagogiske tilsyn som en måde at sikre udvikling og kvalitet på tværs af kommunens dagtilbud. Det pædagogiske tilsyn er dialogbaseret,

Læs mere

Gruppestørrelse og aldersopdeling 23 børn. 23 børnehavegruppe. Kernerne stuen: 2,10 år ca. 4,3 år Stjernerne stuen: fra ca.

Gruppestørrelse og aldersopdeling 23 børn. 23 børnehavegruppe. Kernerne stuen: 2,10 år ca. 4,3 år Stjernerne stuen: fra ca. Ros Børnehave Dagtilbud Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Pædagogisk tilsyn 20. august 2018 28. august 2018 ved det pædagogiske

Læs mere

Børnehaven Sct. Josef Frederiksborgvej Roskilde. Pædagogisk tilsyn, 25. oktober 2018

Børnehaven Sct. Josef Frederiksborgvej Roskilde. Pædagogisk tilsyn, 25. oktober 2018 Børnehaven Sct. Josef Frederiksborgvej 12 4000 Roskilde Dagtilbud Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Pædagogisk tilsyn,

Læs mere

Pædagogisk tilsyn i naturbørnehaven efteråret 2017

Pædagogisk tilsyn i naturbørnehaven efteråret 2017 Pædagogisk tilsyn i naturbørnehaven efteråret 2017 I Solrød kommune ser vi det pædagogiske tilsyn som en måde at sikre udvikling og kvalitet på tværs af kommunens dagtilbud. Det pædagogiske tilsyn er dialogbaseret,

Læs mere

Pædagogisk tilsyn efteråret 2017

Pædagogisk tilsyn efteråret 2017 Pædagogisk tilsyn efteråret 2017 Lindebo 21. september 2017 Kl. 9-11 I Solrød kommune ser vi det pædagogiske tilsyn som en måde at sikre udvikling og kvalitet på tværs af kommunens dagtilbud. Det pædagogiske

Læs mere

Pædagogisk tilsyn i Regnbuen efteråret 2017

Pædagogisk tilsyn i Regnbuen efteråret 2017 Pædagogisk tilsyn i Regnbuen efteråret 2017 I Solrød kommune ser vi det pædagogiske tilsyn som en måde at sikre udvikling og kvalitet på tværs af kommunens dagtilbud. Det pædagogiske tilsyn er dialogbaseret,

Læs mere

Tilsynsbesøg Solgårdens vuggestue 2016

Tilsynsbesøg Solgårdens vuggestue 2016 Dagtilbud Sagsnr. 263233 Brevid. 2339226 Ref. CHJE Dir. tlf. 46 31 40 97 Christinemj@roskilde.dk Tilsynsbesøg Solgårdens vuggestue 2016 26. maj 2016 Fokuspunkter ved det pædagogiske tilsyn 2016. Lederens

Læs mere

TILSYN Tilsynsnotat. Børnehaven Himmelblå

TILSYN Tilsynsnotat. Børnehaven Himmelblå TILSYN 2019 Tilsynsnotat Børnehaven Himmelblå 1. FAKTUELLE OPLYSNINGER Anmeldt tilsyn Institution: Børnehuset Himmelblå Dato for tilsynet: 8. marts 2019 Deltagere i tilsynsbesøget: Fra institutionen: Dagtilbudsleder

Læs mere

Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018

Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018 Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018 Lejre kommune er forpligtet til at føre tilsyn med alle former for dagtilbud beliggende i kommunen jævnfør dagtilbudsloven. Tilsynet skal sikre, at

Læs mere

Sanderum-Tingløkke Dragebakken Børnehus Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING

Sanderum-Tingløkke Dragebakken Børnehus Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING DATAGRUNDLAG 01 Svarprocenter Antal svar Svarprocent Fagpersonale 8 % - Ledere 1 % - Medarbejdere 6 % - Observatører 1 % Forældre 19 41 % Ældste børn 4 36 % Rapporten består

Læs mere

Sanderum-Tingløkke Dragen Børnehus Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING

Sanderum-Tingløkke Dragen Børnehus Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING DATAGRUNDLAG 01 Svarprocenter Antal svar Svarprocent Fagpersonale 15 65 % - Ledere 1 100 % - Medarbejdere 10 56 % - Observatører 4 100 % Forældre 43 45 % Ældste børn 8 35

Læs mere

Sanderum-Tingløkke Virkensbjerget Børnehus Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING

Sanderum-Tingløkke Virkensbjerget Børnehus Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING DATAGRUNDLAG 01 Svarprocenter Antal svar Svarprocent Fagpersonale 8 % - Ledere 1 % - Medarbejdere 6 % - Observatører 1 % Forældre 13 35 % Ældste børn 4 44 % Rapporten består

Læs mere

Sanderum-Tingløkke Stjernen Børnehus Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING

Sanderum-Tingløkke Stjernen Børnehus Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING DATAGRUNDLAG 01 Svarprocenter Antal svar Svarprocent Fagpersonale 11 69 % - Ledere 1 % - Medarbejdere 9 64 % - Observatører 1 % Forældre 38 43 % Ældste børn 10 50 % Rapporten

Læs mere

Uanmeldt pædagogisk tilsyn i dagtilbud for 0-5 års området. Periode: Efterår Dato for sidste årlige tilsyn: 18. august 2017

Uanmeldt pædagogisk tilsyn i dagtilbud for 0-5 års området. Periode: Efterår Dato for sidste årlige tilsyn: 18. august 2017 Uanmeldt pædagogisk tilsyn i dagtilbud for 0-5 års området Periode: Efterår 2018 Dato for sidste årlige tilsyn: 18. august 2017 Dagtilbud: Børnehuset Smølferne Daglig leder: Iman El-Faour Dato og tidspunkt:

Læs mere

Sanderum-Tingløkke Afrodite Børnehus Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING

Sanderum-Tingløkke Afrodite Børnehus Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING DATAGRUNDLAG 01 Svarprocenter Antal svar Svarprocent Fagpersonale 10 91 % - Ledere 1 % - Medarbejdere 7 88 % - Observatører 2 % Forældre 23 43 % Ældste børn 11 58 % Rapporten

Læs mere

Odense Kommune Holluf Pile-Tingkjær Områderapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING

Odense Kommune Holluf Pile-Tingkjær Områderapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING Odense LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING DATAGRUNDLAG 01 Svarprocenter Antal svar Svarprocent Fagpersonale 89 89 % - Ledere 8 89 % - Medarbejdere 66 90 % - Observatører 15 83 % Forældre 205 41 % Ældste børn

Læs mere

Odense Kommune Højme-Rasmus Rask Områderapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING

Odense Kommune Højme-Rasmus Rask Områderapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING Odense LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING DATAGRUNDLAG 01 Svarprocenter Antal svar Svarprocent Fagpersonale 84 97 % - Ledere 8 100 % - Medarbejdere 61 97 % - Observatører 15 94 % Forældre 211 46 % Ældste børn

Læs mere

Sanderum-Tingløkke Midgård Børnehus Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING

Sanderum-Tingløkke Midgård Børnehus Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING DATAGRUNDLAG 01 Svarprocenter Antal svar Svarprocent Fagpersonale 7 58 % - Ledere 1 % - Medarbejdere 5 50 % - Observatører 1 % Forældre 19 34 % Ældste børn 2 29 % Rapporten

Læs mere

Netværk 08 Brobækhus børnehave Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING

Netværk 08 Brobækhus børnehave Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING DATAGRUNDLAG 01 Svarprocenter Antal svar Svarprocent Fagpersonale 7 88% - Ledere 0 - Medarbejdere 7 100% - Observatører 0 Forældre 65 58% Rapporten består af fem afsnit,

Læs mere

Kommunale institutioner Grøftekanten Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING

Kommunale institutioner Grøftekanten Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING DATAGRUNDLAG 01 Svarprocenter Antal svar Svarprocent Fagpersonale 17 100% - Ledere 1 100% - Medarbejdere 16 100% - Observatører 0 Forældre 37 38% Ældste børn 13 38% Rapporten

Læs mere

Tilsynsskema - Pædagogisk tilsyn i daginstitutioner Anvendes i børnehaver, aldersintegrerede institutioner, vuggestuer og selvejende institutioner.

Tilsynsskema - Pædagogisk tilsyn i daginstitutioner Anvendes i børnehaver, aldersintegrerede institutioner, vuggestuer og selvejende institutioner. Tilsynsskema - Pædagogisk tilsyn i daginstitutioner Anvendes i børnehaver, aldersintegrerede institutioner, vuggestuer og selvejende institutioner. Tilsynets indhold og formål Det pædagogiske tilsyn i

Læs mere

Kommunerapport Holstebro Kommune Daginstitutioner LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING

Kommunerapport Holstebro Kommune Daginstitutioner LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING Kommunerapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING DATAGRUNDLAG 01 Svarprocenter Antal svar Svarprocent Fagpersonale 433 82% - Ledere 47 56% - Medarbejdere 386 86% - Observatører 0 Forældre 1.041 44% Ældste

Læs mere

TEMADRØFTELSE BØRNE-, FRITIDS- OG KULTURUDVALGET 2. MAJ Indsatser for inklusion og børnefællesskaber på dagtilbudsområdet

TEMADRØFTELSE BØRNE-, FRITIDS- OG KULTURUDVALGET 2. MAJ Indsatser for inklusion og børnefællesskaber på dagtilbudsområdet TEMADRØFTELSE BØRNE-, FRITIDS- OG KULTURUDVALGET 2. MAJ 2018 Indsatser for inklusion og børnefællesskaber på dagtilbudsområdet Forslag til den nye formålsparagraf Dagtilbudsområdet er reguleret af dagtilbudsloven,

Læs mere

Uanmeldt pædagogisk tilsyn i dagtilbud for 0-5 års området

Uanmeldt pædagogisk tilsyn i dagtilbud for 0-5 års området Uanmeldt pædagogisk tilsyn i dagtilbud for 0-5 års området Periode: Efterår 2018 Dagtilbud: Mariehønen Daglig leder: Signe Dall Krossøy Dato og tidspunkt: 3. januar 2019 Konsulent: Susanne Søholt Hvilke

Læs mere

Institution: Vesterlunden. Institutionen består af følgende børnehuse: Kernehuset Kildebækken Nordenvinden Nordlyset Ryttergården Skovlinden

Institution: Vesterlunden. Institutionen består af følgende børnehuse: Kernehuset Kildebækken Nordenvinden Nordlyset Ryttergården Skovlinden Institution: Institutionen består af følgende børnehuse: Skovlinden MEDARBEJDERNES SELVVURDERING Side 1 af 10 MEDARBEJDERNES SELVVURDERING Institutionen Antal besvarelser: 69 Denne tabel viser, hvordan

Læs mere

Rapport for børnehuset 'Holbøllsminde'

Rapport for børnehuset 'Holbøllsminde' Rapport for børnehuset 'Holbøllsminde' MEDARBEJDERNES SELVVURDERING MEDARBEJDERNES SELVVURDERING Børnehuset Holbøllsminde Antal besvarelser: 6 Denne tabel viser, hvordan de ansatte har vurderet den pædagogiske

Læs mere

Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018

Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018 Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018 Lejre kommune er forpligtet til at føre tilsyn med alle former for dagtilbud beliggende i kommunen jævnfør dagtilbudsloven. Tilsynet skal sikre, at

Læs mere

Rapport for Herlev kommune

Rapport for Herlev kommune Rapport for Herlev kommune FORÆLDRENES BESVARELSER Herlev kommune Svar Antal besvarelser: 241 Denne tabel viser, hvordan forældrene har vurderet den pædagogiske praksis. Forældrene har anvendt følgende

Læs mere

PULS Tilsyn. Handleplan for tilsyn i Thisted Kommunes Dagtilbud August 2019

PULS Tilsyn. Handleplan for tilsyn i Thisted Kommunes Dagtilbud August 2019 PULS Tilsyn Handleplan for tilsyn i Thisted Kommunes Dagtilbud August 2019 Tilsyn i Thisted Kommunes dagtilbud... 3 Form på tilsyn... 6 Forberedelse inden tilsyn... 7 Opgaver efter tilsyn:... 7 Opfølgning...

Læs mere

Tilsynsrapport. Generelt om tilsyn hvad føres der tilsyn med? Det pædagogiske tilsyn - tilsynsbesøg

Tilsynsrapport. Generelt om tilsyn hvad føres der tilsyn med? Det pædagogiske tilsyn - tilsynsbesøg Tilsynsrapport Generelt om tilsyn hvad føres der tilsyn med? jf. dagtilbudsloven skal kommunalbestyrelsen føre tilsyn med følgende forhold: Økonomiske forhold - herunder udvalgte budget- og regnskabsmæssige

Læs mere

Tilsyn for private daginstitutioner

Tilsyn for private daginstitutioner Tilsyn for private daginstitutioner Tilsyn 2018 Tilsynsrapport for: Børnehaven.com Dato for tilsyn: den 7. november 2018 Deltagere: Kristina Holt, leder Inger Lenau, pædagog Sara Lystlund, pædagogmedhjælper

Læs mere

Børnehuset Petra Tilsynsrapport 2015

Børnehuset Petra Tilsynsrapport 2015 Børnehuset Petra Tilsynsrapport 2015 Antal børn: 17 vuggestue børn og 59 børnehavebørn i alt 76 Antal: 7 Pædagoger: 6 pædagoger på 37 timer 1 pædagog på35 timer Antal 4 pædagogmedhjælpere: 3 medhjælper

Læs mere

Pædagogisk tilsyn efteråret 2017

Pædagogisk tilsyn efteråret 2017 Pædagogisk tilsyn efteråret 2017 I Solrød kommune ser vi det pædagogiske tilsyn som en måde at sikre udvikling og kvalitet på tværs af kommunens dagtilbud. Det pædagogiske tilsyn er dialogbaseret, hvor

Læs mere

Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018

Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018 Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018 Lejre kommune er forpligtet til at føre tilsyn med alle former for dagtilbud beliggende i kommunen jævnfør dagtilbudsloven. Tilsynet skal sikre, at

Læs mere

Pædagogisk tilsyn i Køge Kommunes dagtilbud

Pædagogisk tilsyn i Køge Kommunes dagtilbud Pædagogisk tilsyn i Køge Kommunes dagtilbud Pædagogisk tilsyn Kommunens forpligtelser Ifølge Dagtilbudsloven skal kommunerne føre pædagogisk tilsyn med dagtilbuddene Kommunalbestyrelsen skal føre tilsyn

Læs mere

FAGLIG DIALOGGUIDE VED TILSYNSBESØG

FAGLIG DIALOGGUIDE VED TILSYNSBESØG KØBENHAVNS KOMMUNE BØRNE- OG UNGDOMSFORVALTNINGEN FAGLIG DIALOGGUIDE VED TILSYNSBESØG I KOMMUNALE OG SELVEJENDE DAGTILBUD 0-5 ÅR JUNI 2017 1 Indhold 1. Sociale relationer 2 2. Inklusion og fællesskab 3

Læs mere

Tilsynsrapport 2019 for Hulahophuset

Tilsynsrapport 2019 for Hulahophuset Tilsynsrapport 2019 for Hulahophuset Tilstede: Forældrerepræsentant: Pædagog: Pædagogisk leder: Klyngeleder: Pædagogisk konsulent: Sociale relationer Positiv voksenkontakt hver dag Alle børn har ret til

Læs mere

Sanderum-Tingløkke Dalumgård Børnehus Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING

Sanderum-Tingløkke Dalumgård Børnehus Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING DATAGRUNDLAG 01 Svarprocenter Antal svar Svarprocent Fagpersonale 9 % - Ledere 1 % - Medarbejdere 7 % - Observatører 1 % Forældre 11 31 % Ældste børn 0 0 % Rapporten består

Læs mere

Private institutioner Kirstine Seligmanns Børnehave Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING

Private institutioner Kirstine Seligmanns Børnehave Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING DATAGRUNDLAG 01 Svarprocenter Antal svar Svarprocent Fagpersonale 7 100% - Ledere 1 100% - Medarbejdere 6 100% - Observatører 0 Rapporten viser resultaterne for følgende

Læs mere

TROLDEBOS PÆDAGOGISKE LÆREPLAN

TROLDEBOS PÆDAGOGISKE LÆREPLAN TROLDEBOS PÆDAGOGISKE LÆREPLAN Distrikt Nord 23-08-2018 Indhold Det fælles pædagogiske grundlag.. 3 Det fælles tværgående mål. 3 Vi arbejder med et fysisk, psykisk og æstetisk børnemiljø. 5 Vi samarbejder

Læs mere

Tilsynsramme for de uanmeldte pædagogiske tilsyn for dagtilbud i Rudersdal Kommune

Tilsynsramme for de uanmeldte pædagogiske tilsyn for dagtilbud i Rudersdal Kommune Tilsynsramme for de uanmeldte pædagogiske tilsyn for dagtilbud i Rudersdal Kommune Børnehus: Gøngehuset Dato: 11. april 2014 kl.8-10.30 Tilsynskonsulent: Eva Engedal Børneområdet skal hvert år gennemføre

Læs mere

Hvordan arbejder I med læring for 0-2-årige børn?

Hvordan arbejder I med læring for 0-2-årige børn? Hvordan arbejder I med læring for 0-2-årige børn? Med dialogkortene du nu har i hånden får du mulighed for sammen med kollegaer at reflektere over jeres arbejde med de 0-2-årige børns læring. Dialogkortene

Læs mere

Private institutioner Kirstine Seligmanns Børnehave Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING

Private institutioner Kirstine Seligmanns Børnehave Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING DATAGRUNDLAG 01 Svarprocenter Antal svar Svarprocent Fagpersonale 7 100% - Ledere 1 100% - Medarbejdere 6 100% Rapporten viser resultaterne for følgende afsnit: - Fagpersonalet:

Læs mere

Tilsynsrapport. Uanmeldte tilsyn. Faktuelle oplysninger. Dato for tilsynsbesøget Institutionsbeskrivelse

Tilsynsrapport. Uanmeldte tilsyn. Faktuelle oplysninger. Dato for tilsynsbesøget Institutionsbeskrivelse Center Børn og Unge Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Tilsynsrapport Journalnr: 28.09.00-K09-8-17 Ref.: Mathilde Egelund Rasmussen Dato: 21-05-2019 Uanmeldte

Læs mere

Tilsynsrapport Børnehuset Arresø

Tilsynsrapport Børnehuset Arresø Tilsynsrapport Børnehuset Arresø April 2019 Oplev det rå og autentiske Halsnæs Pædagogisk tilsyn i Halsnæs Kommune Byrådet i Halsnæs Kommune er forpligtet til at føre tilsyn med dagtilbud, jfr. Bekendtgørelse

Læs mere

MEDARBEJDERSKEMA. Indberetning > Spørgeskema til medarbejdere

MEDARBEJDERSKEMA. Indberetning > Spørgeskema til medarbejdere Indberetning > Spørgeskema til medarbejdere 1 TEMPERATURMÅLINGEN Velkommen til spørgeskema om kvaliteten i dagtilbuddene. Der er fokus på følgende fire indsatsområder: Børns udvikling inden for temaerne

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune, Center for Uddannelse og Pædagogik. Retningslinjer for pædagogisk tilsyn med dagtilbud Side 1 af 11

Lyngby-Taarbæk Kommune, Center for Uddannelse og Pædagogik. Retningslinjer for pædagogisk tilsyn med dagtilbud Side 1 af 11 Lyngby-Taarbæk Kommune, Center for Uddannelse og Pædagogik Retningslinjer for pædagogisk tilsyn med dagtilbud 2019 Side 1 af 11 Indhold Retningslinjer for pædagogisk tilsyn med daginstitutioner...3 Retsgrundlaget

Læs mere

Alle daginstitutioner Mariehønen Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING

Alle daginstitutioner Mariehønen Daginstitutionsrapport LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING LEGE- OG LÆRINGSMILJØVURDERING DATAGRUNDLAG 01 Svarprocenter Antal svar Svarprocent Fagpersonale 17 100% - Ledere 1 100% - Medarbejdere 16 100% Rapporten viser resultaterne for følgende afsnit: - Fagpersonalet:

Læs mere

Årligt møde med private daginstitutioner. 2. Oktober 2018

Årligt møde med private daginstitutioner. 2. Oktober 2018 Årligt møde med private daginstitutioner 2. Oktober 2018 Deltidspladser, Kombinationspladser Deltidsplads Af den nye Dagtilbudslov fremgår det, at alle kommuner fra 1. januar 2019 som et nyt tilbud skal

Læs mere

TILSYN Tilsynsnotat. Børnehaven Møllegården

TILSYN Tilsynsnotat. Børnehaven Møllegården TILSYN 2019 Tilsynsnotat Børnehaven Møllegården 1. FAKTUELLE OPLYSNINGER Anmeldt tilsyn Institution: Børnehaven Møllegården Dato for tilsynet: 14. februar 2019 Deltagere i tilsynsbesøget: Fra institutionen:

Læs mere

Skema til pædagogisk tilsyn med dagtilbud Frederikssund kommune 2011

Skema til pædagogisk tilsyn med dagtilbud Frederikssund kommune 2011 Institutionens navn: Skema til pædagogisk tilsyn med dagtilbud Frederikssund kommune 2011 Dato for tilsyn: 30. november 2011 Deltagere ved tilsynet: Karen Byrne, bestyrelsesformand og Helle Hammerich,

Læs mere

Pædagogisk tilsyn 2019

Pædagogisk tilsyn 2019 Pædagogisk tilsyn 2019 Faglig dialog Sociale relationer - barn/voksenkontakten Inklusion og fællesskab Det sås, at personalet primært orienterede sig mod -og havde fokus på barnet. Det observeres, at det

Læs mere

Drejebog for tilsynsbesøg og Tilsynsrapport for dagtilbud

Drejebog for tilsynsbesøg og Tilsynsrapport for dagtilbud Furesø Kommune Drejebog for tilsynsbesøg og Tilsynsrapport for dagtilbud Dagtilbud: Farum Skovbørnehave Deltagere i tilsynssamtale: Grethe Teilmann Toustrup, leder og Stina Hendrup, pædagogisk konsulent

Læs mere

Dato for tilsynsbesøget Den 8/ i tidsrummet 9,10-10,30. leder Sophia Gravenhorst deltog i tilsynet.

Dato for tilsynsbesøget Den 8/ i tidsrummet 9,10-10,30. leder Sophia Gravenhorst deltog i tilsynet. Uanmeldt tilsyn Institution Dansk Tysk Børnehus Status Privat (selvejende/kommunal/privat) Adresse Mariendalsvej 59 A-B Leder Sophia Gravenhorst Normerede pladser 0-3 år 12 Normerede pladser 3-6 år 44

Læs mere

0-6 års politik. En politik for dagplejen, vuggestuen, børnehaver og integrerede institutioner

0-6 års politik. En politik for dagplejen, vuggestuen, børnehaver og integrerede institutioner 0-6 års politik En politik for dagplejen, vuggestuen, børnehaver og integrerede institutioner Vedtaget af kommunalbestyrelsen den 22. juni 2017 Indhold 3 4 5 6 7 8 Forord Legende læring i udviklende miljøer

Læs mere

Sprogvurdering for børn i kommunale dagtilbud i Ballerup Kommune

Sprogvurdering for børn i kommunale dagtilbud i Ballerup Kommune 3- ÅRS SPROGVURDERINGER Sprogvurdering for børn i kommunale dagtilbud i Hold-an Vej 7 DK-2750 Ballerup ballerup.dk SPROGVURDERING FOR BØRN I KOMMUNALE DAGTILBUD I BALLERUP KOMMUNE Kære forælder Dit barn

Læs mere

Faglig dialog. Selvregistrering. Sociale relationer - barn/voksenkontakten. Vedligeholdelse af indsats

Faglig dialog. Selvregistrering. Sociale relationer - barn/voksenkontakten. Vedligeholdelse af indsats Selvregistrering Faglig dialog Sociale relationer - barn/voksenkontakten arbejdet med sociale relationer. Dette kommer f.eks. til udtryk ved: Børn og voksne bliver budt godmorgen med smil og øjenkontakt.

Læs mere

Pædagogisk tilsyn. 1. Loven og tilsynet

Pædagogisk tilsyn. 1. Loven og tilsynet Velfærd, Dagtilbud Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Pædagogisk tilsyn 1. Loven og tilsynet Ifølge Dagtilbudsloven 1

Læs mere

Viborg Kommune. Børnehuset Spangsdal UDVIKLINGSPLANER RAPPORT DANNET 10-04-2015. Hjernen&Hjertet

Viborg Kommune. Børnehuset Spangsdal UDVIKLINGSPLANER RAPPORT DANNET 10-04-2015. Hjernen&Hjertet Viborg Kommune Børnehuset Spangsdal UDVIKLINGSPLANER RAPPORT DANNET 10-04-2015 Hjernen&Hjertet Indholdsfortegnelse 1 Barnet i centrum - forskningsprojekt 3 2 Matematisk Opmærksomhed i dagtilbud 4 3 Overgange

Læs mere

Læreplan for Privatskolens vuggestue

Læreplan for Privatskolens vuggestue Læreplan for Privatskolens vuggestue Privatskolens læreplan beskriver institutionens pædagogik og indeholder læringsmål for de indskrevne børn. Der er ikke tale om en national læreplan, eller en læreplan

Læs mere

Tilsynsrapport for Mørkøv Børnehus Ringstedvej Mørkøv. Tilsyn foretaget

Tilsynsrapport for Mørkøv Børnehus Ringstedvej Mørkøv. Tilsyn foretaget Tilsynsrapport for Mørkøv Børnehus Ringstedvej 43 4440 Mørkøv Tilsyn foretaget 23.05.2016 Tilsyn foretaget af Deltagere ved tilsynet Pædagogisk Udviklingskonsulent Rikke Nyvang Mail: rikny@holb.dk Tlf:

Læs mere

LUNDEBOS PÆDAGOGISKE LÆREPLAN

LUNDEBOS PÆDAGOGISKE LÆREPLAN LUNDEBOS PÆDAGOGISKE LÆREPLAN Distrikt Syd 01-08-2018 Indhold Det fælles pædagogiske grundlag.. 3 Det fælles tværgående mål. 3 Vi arbejder med et fysisk, psykisk og æstetisk børnemiljø. 5 Vi samarbejder

Læs mere

På nuværende tidspunkt er det kun det ene tværgående overordnede læringsmål, der er formuleret.

På nuværende tidspunkt er det kun det ene tværgående overordnede læringsmål, der er formuleret. Input til dialogmøde med Undervisnings- og skoleudvalget. Det nye i den styrkede læreplan er, at der nu laves et fælles sprog og retning for arbejdet i dagtilbud 0 6 år. Det skal være tydeligt, hvad der

Læs mere

INKLUSION Strategiske pejlemærker

INKLUSION Strategiske pejlemærker Personalet tilrettelægger de pædagogiske aktiviteter, så der er fokus på relationer mellem børnene og mellem børn og voksne Vi inddeler børnene i forskellige grupper for at børnene lærer hinanden at kende.

Læs mere

Drejebog for tilsynsbesøg og Tilsynsrapport for dagtilbud

Drejebog for tilsynsbesøg og Tilsynsrapport for dagtilbud Furesø Kommune Drejebog for tilsynsbesøg og Tilsynsrapport for dagtilbud Dagtilbud: Områdeinstitution Sydøst Politiske mål og indsatsområder, jf. Børne- og Ungepolitik Kvalitetsrapport: indsatsområder:

Læs mere

Pædagogisk tilsyn 2018 i dagtilbud i Randers kommune. Bilag

Pædagogisk tilsyn 2018 i dagtilbud i Randers kommune. Bilag Pædagogisk tilsyn 2018 i dagtilbud i Randers kommune Bilag Indholdsfortegnelse Bilag 1 Samlet tilsynsrapport 2018 for dagtilbud i RK 2 Side Bilag 2 9 - punktsplanen 20 Bilag 3 Iagttagelsesopgave 22 1 Bilag

Læs mere

Dagsordenskabelon til pædagogisk tilsyn i private daginstitutioner og puljeordninger:

Dagsordenskabelon til pædagogisk tilsyn i private daginstitutioner og puljeordninger: int AALBORG KOMMUNE Dagsordenskabelon til pædagogisk tilsyn i private daginstitutioner og puljeordninger: Hermed følger dagsorden vedrørende tilsyn i: Klik her for at angive tekst. Tilsynet finder sted:

Læs mere

TILSYN Tilsynsnotat. Børnehuset Galaksen

TILSYN Tilsynsnotat. Børnehuset Galaksen TILSYN 2019 Tilsynsnotat Børnehuset Galaksen 1. FAKTUELLE OPLYSNINGER Anmeldt tilsyn Institution: Galaksen Dato for tilsynet: 09.01.-2019 Deltagere i tilsynsbesøget: Fra institutionen: Leder samt 2 pædagoger

Læs mere

TILSYN Tilsynsnotat. Børnehaven Sct. Georgsgården

TILSYN Tilsynsnotat. Børnehaven Sct. Georgsgården TILSYN 2018 Tilsynsnotat Børnehaven Sct. Georgsgården 1. FAKTUELLE OPLYSNINGER Anmeldt tilsyn Institution: Børnehaven Sct.Georgs Gården Dato for tilsynet: 9 januar 2019 Deltagere i tilsynsbesøget: Fra

Læs mere

Det pædagogiske tilsyn med den kommunale dagpleje

Det pædagogiske tilsyn med den kommunale dagpleje Det pædagogiske tilsyn med den kommunale dagpleje Redigeret efterår 2016 Pædagogisk tilsyn i dagplejen I dette hæfte kan du læse om; Kommunens tilsynsforpligtelse, hvilken pædagogisk tilgang vi lægger

Læs mere

Kortlægningsundersøgelse 2017

Kortlægningsundersøgelse 2017 Dagtilbud Sagsnr. 287256 Brevid. 2539275 Ref. CAWE Dir. tlf. 46 31 40 07 camillawes@roskilde.dk 29. marts 2017 Kortlægningsundersøgelse 2017 Trivsel og læring for alle vi udvikler fremtidens dagtilbud

Læs mere

Pædagogisk læreplan for Klyngen ved trianglen 2019

Pædagogisk læreplan for Klyngen ved trianglen 2019 Pædagogisk læreplan for Klyngen ved trianglen 2019 Den pædagogiske læreplan udgør rammen og den fælles retning for vores pædagogiske arbejde med børnenes trivsel, læring, udvikling og dannelse. Læreplanen

Læs mere

Skema til pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Frederikssund kommune

Skema til pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Frederikssund kommune Skema til pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Frederikssund kommune Dato for tilsyn: 27.oktober 2010 Institutionens navn: Nordstjernen Tilsyn foretaget af: Ulrik Moll Deltagere ved tilsynet: TR Diana Levisen,

Læs mere

Uanmeldt pædagogisk tilsyn i dagtilbud for 0-5 års området

Uanmeldt pædagogisk tilsyn i dagtilbud for 0-5 års området Uanmeldt pædagogisk tilsyn i dagtilbud for 0-5 års området Periode: Efterår 2018 Dagtilbud: Påfuglen Daglig leder: Linda Nordam Larsen Dato og tidspunkt:12. oktober (observationer), samt møde med daglig

Læs mere

Læreplaner Børnehuset Regnbuen

Læreplaner Børnehuset Regnbuen Læring i Børnehuset Regnbuen. Læreplaner Børnehuset Regnbuen Læring er: Læring er når børn tilegner sig ny viden, nye kompetencer og erfaringer. Læring er når barnet øver sig i noget det har brug for,

Læs mere

DEN STYRKEDE PÆDAGOGISKE LÆREPLAN NATUR, UDELIV OG SCIENCE

DEN STYRKEDE PÆDAGOGISKE LÆREPLAN NATUR, UDELIV OG SCIENCE DEN STYRKEDE PÆDAGOGISKE LÆREPLAN NATUR, UDELIV OG SCIENCE AGENDA Masteren for en styrket pædagogiske læreplan Det pædagogiske grundlag Den styrkede læreplan: hvad består det nye i, og er det en styrke?

Læs mere

Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018

Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018 Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018 Opsamling og tilbagemelding udarbejdet den 4. december 2018. Institutionens navn: Osted Børnehave Pædagogisk leder: Anne-Mette Hvas Tilsynsbesøget gennemført

Læs mere

TILSYN Tilsynsnotat. Børnehuset Petra

TILSYN Tilsynsnotat. Børnehuset Petra TILSYN 2019 Tilsynsnotat Børnehuset Petra 1. FAKTUELLE OPLYSNINGER Anmeldt tilsyn Institution: Børnehuset Petra Dato for tilsynet: 07.02.2019 Deltagere i tilsynsbesøget: Fra institutionen: Forældre: AMR

Læs mere

Sproghandleplan for Daginstitution Bankager

Sproghandleplan for Daginstitution Bankager Sproghandleplan for Daginstitution Bankager 2012-2014 Mål og indsatsområder Tiltag Tegn Dokumentation Evaluering Læringsmål : Sprogindsatser: Børn fra 3-6 år 3-årige At udvikle sprog og skriftsprog gennem

Læs mere

Anmeldt tilsyn. Udfyldes af konsulenten. Adresse Finsensvej 83

Anmeldt tilsyn. Udfyldes af konsulenten. Adresse Finsensvej 83 Anmeldt tilsyn Udfyldes af konsulenten Institution Vuggestuen Evigglad Adresse Finsensvej 83 Leder Anni Juul-Olsen Status (kommunal, selvejende, privat) Privat Normerede pladser 0-3 år 41 Normerede pladser

Læs mere

Tilsyn 2017 Børnehaven Lille å ved Nørreådal Friskole Antal børn: 34

Tilsyn 2017 Børnehaven Lille å ved Nørreådal Friskole Antal børn: 34 Tilsyn 2017 Børnehaven Lille å ved Nørreådal Friskole Antal børn: 34 Hvordan er normeringen på institutionen? Antal uddannet personale: 4 pædagoger Kirsten, daglig leder 37t Ann 37t Signe 33t Vinni 30t

Læs mere

Sprog og læsehandleplan 0-6 år:

Sprog og læsehandleplan 0-6 år: Sprog og læsehandleplan 0-6 år: På baggrund af den kommunale sprog og læsestrategi samt pjecerne Udvikling af sprogfærdigheder hos 0-2 årige børn og 3-6 årige, har vi udarbejdet en lokal handleplan for

Læs mere

Uanmeldt pædagogisk tilsyn i dagtilbud for 0-5 års området

Uanmeldt pædagogisk tilsyn i dagtilbud for 0-5 års området Uanmeldt pædagogisk tilsyn i dagtilbud for 0-5 års området Periode: Efterår 2018 Dagtilbud: Frugthaven, børnehaven Daglig leder: Dennis Langelund Clemmensen Dato og tidspunkt: 12. november 2018, fra ca.

Læs mere

Tilsynsrapport. Institution: Yggdrasil Fribørnehave. Dato for tilsyn: 20 marts 2014

Tilsynsrapport. Institution: Yggdrasil Fribørnehave. Dato for tilsyn: 20 marts 2014 Institution: Yggdrasil Fribørnehave Tilsynsrapport Dato for tilsyn: 20 marts 2014 Tilstede ved tilsynsdialogen: Dagmar Knudsen leder. Esben Tøttrup, skolebestyrelsesmedlem. Katarina Dominiak forældrerådsrep.

Læs mere

Tilsynsrapporten tager afsæt i de Kommunale mål og rammer for tilsyn hos kommunale dagplejere.

Tilsynsrapporten tager afsæt i de Kommunale mål og rammer for tilsyn hos kommunale dagplejere. Tilsyn 2018 Tilsynsrapport for dagplejen i område/børneby: Distrikt Ørum Dato for dialogmøde: 26.09.2018 Til stede: Trine Kofoed Palle E. Dausell Tilsynsrapport i dagplejen 2018 Der er løbende gennemført

Læs mere