Skabelon til udarbejdelse af en udviklingsplan. 30. april Titel på udviklingsplan. 2. Ansvarlig kontaktperson (er) i boligorganisation

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skabelon til udarbejdelse af en udviklingsplan. 30. april Titel på udviklingsplan. 2. Ansvarlig kontaktperson (er) i boligorganisation"

Transkript

1 BILAG 2 Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax info@tbst.dk tbst.dk Skabelon til udarbejdelse af en udviklingsplan 30. april Titel på udviklingsplan Titel: Bispehaven 2. Ansvarlig kontaktperson (er) i boligorganisation Navn: Kim Kjærgaard Titel: Udviklingschef Telefon: kik@ojba.dk 3. Ansvarlig kontaktperson(er) i kommune Navn: Mikkel Schjørring Titel: Teamleder Telefon: msc@aarhus.dk Side 1 (10)

2 4. Faktuel beskrivelse af de fysiske forhold i boligområdet og boligformer Giv en kort karakteristik af boligområdet (max. 10 linjer). Bispehaven er et alment boligområde, der ligger i den vestlige del af Aarhus i bydelen Hasle ca. 4 km fra Aarhus Centrum. Boligområdet blev opført i perioden som et klassisk eksempel på et modernistisk boligområde. Bispehaven består af 19 markante blokbebyggelser og 4 rækkehusbebyggelser, der er udfordret af flere fysiske forhold, som bevirker at boligområdet isolerer sig fra resten af bydelen. Bispehaven har gennem flere år, været præget af utryghed og er nu i gang med en Tryghedsrenovering, som et første led i at åbne området op, skabe variation og attraktive og trygge udearealer gennem fysiske og sociale tiltag. Hasle Torv er Bispehavens nærmeste bydelscentrum med indkøbsmuligheder, erhverv og busforbindelser til resten af Aarhus og et vigtigt bindeled mellem boligområdet og bydelen. Giv en præsentation af bebyggelsesstrukturen og boligforholdene i boligområdet. Bispehaven består af 7 høje blokke (A-blokke), 12 lave blokke (B- og C- blokke), 4 rækkehusbebyggelser (D-blokke) samt 2 fælleshuse (E-blokke oprindeligt 4. Rives ned i forbindelse med Tryghedsrenoveringen). I alt er der 871 boliger fordelt på X 1-vær., X 2-vær., X 3- vær., X 4-vær, X 5-vær og X 6-vær. Hvad karakteriserer bebyggelsesstrukturen i boligområdet (hvor meget er alment, er der karréer, punkthuse, rækkehuse eller andet)? Inden for Bispehavens matrikelgrænse er andelen af almene familieboliger 100 %. I umiddelbar nærhed til Bispehaven ligger Østjysk Boligs ungdomsbolig afdelinger 16 og 17 med i alt 230 ungdomsboliger. De 7 høje blokke udgør sammen med 4 rækkehusbebyggelser en form for åben karrebebyggelse med parkering inde i gården. I forbindelse med Tryghedsrenoveringen omdannes de 12 lave blokke, således at de danner par og dermed udgør 6 individuelle gårdrum. I mellem 2 høje blokke (A5 og A6) løber den offentlige grønne kile, som skaber forbindelse fra villakvarteret i syd og til Ellekær i nord og videre ud mod Hasle Bakker og True Skov. Hvilken type erhverv, detailhandel og erhvervsejendomme er der i jeres boligområde? Inden for matrikelgrænsen er der et erhvervslejemål, hvor oprindelige boliger er omdannet til kontorfaciliteter. Uden for boligområdet ligger der i øst ud mod Viborgvej et større erhvervs- og serviceområde med restauranter, supermarked, møbelbutik, vinhandel mv. Ved krydset Rymarken/Ryhavevej i syd for Side 2 (10)

3 området ligger et supermarkedet og en minibazar. Området er ved at blive udviklet af bygningsejer med boliger og en ny dagligvarebutik i stueetagen. Er der øvrige forhold vedrørende boligområdets fysiske forhold, som er væsentlige at fremhæve? Østjysk Bolig gennemfører pt. en Tryghedsrenovering af Bispehaven, som udviklingsplanen bygger ovenpå. 5. Præsentation af tiltagene i jeres udviklingsplan Hvilke konkrete tiltag igangsætter I med henblik på at opnå målet om at nedbringe andelen af almene familieboliger til maks. 40 pct. inden 2030? (husk at I kan tage udgangspunkt i 2010 og frem). Udviklingsplanen indeholder en lang række tiltag, som samlet set skal bidrage til at Bispehaven i 2030 er en integreret del af et nyt lokalområde i bydelen Hasle. Det nye lokalområde består af en række mindre kvarterer med mange slags boliger, bygninger og mennesker. Planen indeholder bl.a.: - Ambition om at renovere blokke både udvendigt og indvendigt - Udvikling af Hasle Torv og butiksområde - Nye veje, byrum og pladser - Nye boliger og erhverv - Styrket grøn kile fra Åbyhøj i syd til Hasle Bakker og True Skov i nord - Nye og forbedrende faciliteter til idræt, bevægelse og kultur - En styrket indsats på social-, beskæftigelses- og uddannelsesområdet I forhold til nedrivning/nybyggeri nedrives der 3 høje blokke (A1, A2, A3) og 3 lave blokke (hvilke blokke besluttes i den videre proces), svarende til i alt 318 almene familieboliger. Samtidigt tilføres området 530 nye private boliger (primært tæt-lavt byggeri, herunder 2 etages rækkehuse) og nyt erhverv svarende til 270 enheder samt bygninger til offentlige formål (nyt bydelshus svarende til 25 enheder). Det giver i alt 825 nye boligenheder i området. Hermed vil andelen af almene familieboliger i Bispehaven blive nedbragt i overensstemmelse med det nationale lovkrav om max 40 pct. almene familieboliger i Beregningen er baseret på, at ministeriet vil tillade, at den af ministeriet fastsatte geografiske afgrænsning kan udvides til også at omfatte en række kommunale arealer langs / omkring Rymarken, Hasle Centervej og Ryhavevej. Ovenstående tiltag opfylder også lovens krav for den eksisterende afgrænsning (ministeriets) af Bispehaven, såfremt boliger, der nedrives, medtælles i nævneren. Side 3 (10)

4 Beskriv kort baggrunden for jeres valg af tiltag og begrund hvorfor det er meningsfuldt at vælge netop den vej. Tiltagene imødekommer lovkravet og skaber mulighed for at gennemføre den ønskede omdannelse af området. Herunder er der lagt vægt på, at understøtter visionen for bydelen og at en markant fysisk forandring af området giver mulighed for at udvikle området med nye aktiviteter, boliger, erhverv, gader og byrum, herunder bidrage til, at de almene boliger, som er tilbage, gøres mere attraktive. Nye boligtyper og ejerformer er nødvendige for at kunne fastholde og tiltrække nye beboergrupper. Beskriv hvor mange almene familieboliger i jeres boligområde der er omfattet af jeres valgte tiltag (fx hvor mange sælges, ommærkes, nedrives, fortættes der med) og angiv eventuelt hvilke boliger i området, der konkret er tale om. Nedrivning og nybyggeri (enheder) Almene familieboliger i dag 871 Nedrivning af 3 høje blokke og 3 lave blokke 318 Nybyg erhverv (inden for ministeriets geografiske afgrænsning) 270 Nybyg ejerboliger (inden for ministeriets geografiske afgrænsning) 230 Nybyg ejerboliger og erhverv (uden for ministeriets geografiske afgrænsning) 300 Bydelshus Tidsplan Hvad er de vigtigste tidsmæssige nedslagspunkter i udviklingsplanen? (Henvis eventuelt til bilag med tidslinje for tiltagene de enkelte år frem mod 2030). Nedrivning af almene familieboliger og opførelse af nye private boliger og erhverv vil ske etapevis. De 3 høje blokke forventes nedrevet i perioden fra Side 4 (10)

5 , mens de 3 lave blokke nedrives i forlængelse af nedrivningen af de høje blokke. De første nye erhvervsbyggerier og evt. boliger forventes at stå klar i Herefter vil der ske en etapevis opførelse af nye boliger og erhverv fra 2023 og frem til 2029 med henblik på at komme ned på max 40. pct. senest i Se yderligere i afsnit 8 om milepæle. 7. Organisering Beskriv det organisatoriske set-up for udviklingsplanens gennemførelse. Der er nedsat en administrativ styregruppe for omdannelsen af Bispehaven med deltagelse af Aarhus Kommune og Østjysk Bolig. Styregruppen har ansvaret for at forankre planen politisk i egen organisation. Herunder er nedsat et programsekretariat, som driver og koordinerer processen samt en projektgruppe, som bidrager til udarbejdelsen af udviklingsplanen. Der vil endvidere ske en involvering af øvrige relevante aktører i regi af boligforening og kommune, herunder det lokale lederråd, hvor politiet også deltager. Endvidere er ministeriet og Landsbyggefonden vigtige samarbejdspartnere, ligesom fonde og private investorer forventes at bidrage til udviklingen. Parterne er enige om, at der inden udgangen af 2019 skal ske en vurdering og tilpasning af organisationen og ressourcer, så der sikres et set up, som kan gennemføre en plan af denne størrelse og kompleksitet. Side 5 (10)

6 Beskriv samarbejdsflader og ansvarsfordeling mellem kommune og boligorganisation. Arbejdet sker med udgangspunkt i den beskrevne fælles organisering. Herunder vil der ske en fælles projektudvikling, mens selve gennemførelsen vil variere alt efter projekttype og ejerforhold. Alle igangsatte aktiviteter skal understøtte den fælles vision og mål for området. Hvordan sikrer I inddragelse af det politiske niveau og eventuel brug af eksterne konsulenter? Det politiske niveau i både kommune og boligorganisation vil blive involveret tæt i udviklingsplanens udvikling og gennemførelse. Aarhus Byråd har forholdt sig til den ønskede udvikling med aftalen fra juni 2018 om udsatte boligområder. Herunder er det besluttet at man årligt vil følge op på en række effektmål. Østjysk Boligs bestyrelse har ligeledes været involveret tæt i processen. Eksterne rådgivere er og vil blive involveret i arbejdet fremadrettet. Hvilke mulige samarbejdspartnere indgår i udviklingsplanens gennemførelse (fx beboere, virksomheder, afdelingsbestyrelser, foreninger, skoler og andre nøgleinstitutioner i området)? Der vil der ske en involvering af beboere, borgere, foreninger, skoler, klub og andre nøgleaktører i bydelen i forhold til udviklingsplanen som helhed og de enkelte projekter, som udvikles undervejs. Borgerinvolveringen sker i tæt samarbejde mellem Østjysk Bolig og Aarhus Kommune. Hvordan sikrer I en aktiv inddragelse af afdelingsbestyrelse, beboere og nøgleinstitutioner i boligområdet i forhold til udviklingsplanens gennemførelse? Der vil ske løbende involvering af beboere/borgere og andre relevante aktører i arbejdede med den samlede udviklingsplan og i udviklingen af de enkelte indsatser og projekter. I januar 2019 åbnede Mødestedet i Bispehaven, der ligger centralt i boligområdet med synlig og direkte adgang fra gadeniveau. Mødestedet er primært for beboere i Bispehaven, men døren står åben for alle, der har interesse i bydelens udvikling. Rammerne for en aktiv inddragelse af beboerne og beboerdemokratiet er dermed allerede etableret og fundamentet for en tryg og tillidsfuld proces er i sin opbygning og intensiveres i løbet af sommeren og efteråret Det er Østjysk Boligs ønske at være tæt på sine beboere og give dem medindflydelse, der hvor det er muligt. Side 6 (10)

7 8. Milepæle, dokumentation og afrapportering Opstil og beskriv milepæle for hvert af tiltagene i udviklingsplanen. Nedenfor er beskrevet milepæle for de tiltag som relaterer sig til lovkravet om de 40 pct. almene familieboliger. Planens øvrige tiltag nye veje, gader, byrum og pladser, grøn kile, aktivitetsområde og øvrige faciliteter m.m. - udvikles og gennemføres etapevis. Den første udviklingsproces for et nyt aktivitetsområde i tilknytning til klubben og den grønne kile er i gang og flere kommer til de kommende år. Milepæle i relation til lovkravet om max 40 pct. almene boliger. Enhederne i parentes relaterer sig til skemaet i afsnit 5. Årstal Aktivitet / milepæl 2019 Udviklingsplan (skabelon) indsendes til ministeriet (maj) 2019 Lokalplan for bydelshus godkendes 2020 Bydelshus (25 enheder) 2020 Lokalplan for erhverv godkendes 2022 Nybyggeri af erhverv (indenfor ministeriets geografiske afgrænsning) (70 enheder) 2021 Lokalplan for private boliger godkendes 2019 Udviklingsplan (Helhedsplan) godkendes i byråd og Østjysk Bolig (december) Nybyggeri af private boliger (udenfor ministeriets geografiske afgrænsning) (150 enheder) 2021 Nedrivningslokalplan godkendes Nedrivning af 3 høje blokke 2022 Lokalplan for private boliger godkendes Side 7 (10)

8 Nybyggeri af private boliger (indenfor ministeriets geografiske afgrænsning) (150 enheder) 2024 Lokalplan for erhverv godkendes 2027 Nybyggeri af erhverv (indenfor ministeriets geografiske afgrænsning) (200 enheder) 2024 Lokalplan for private boliger godkendes Nybyggeri af private boliger (udenfor ministeriets geografiske afgrænsning) (150 enheder) 2024 Nedrivningslokalplan godkendes Nedrivning af 3 lave blokke 2025 Lokalplan for private boliger godkendes Nybyggeri af private boliger (indenfor ministeriets geografiske afgrænsning) (80 enheder) 2029 Nedrivning og nybyggeri gennemført sammen med de øvrige tiltag. Andel almene familieboliger er reduceret til 40 pct. Angiv opstart og forventet afslutning på hvert enkelt tiltag (fx på en tidslinje som et bilag). Se ovenfor. Beskriv hvordan I vil dokumentere de enkelte tiltag. Udviklingen og gennemførelse af de enkelte tiltag følges løbende. Der vil derudover være en årlig samlet status og afrapportering til det politiske niveau på effektmål for udviklingen af Bispehaven. Herunder i forhold til beskæftigelse, uddannelse, sundhed, tryghed mv. Se nærmere beskrivelse i aftalen om udsatte boligområder fra juni Beskriv kort hvordan I vil sikre den rette fremdrift i udviklingsplanen. Der er nedsat en programorganisation som med udgangspunkt i en programledelsestilgang (MSP) har ansvaret for at sikre fremdrift i udviklingsplanen. 9. Overvejelser om genhusning Hvordan vil udfordringerne med genhusning konkret blive imødegået? Side 8 (10)

9 Aarhus Kommune og BL s 5. kreds har indgået en aftale om genhusning og nybyggeri, som betyder, at boligforeningerne i hele kredsen bidrager til at løse denne opgave. Aftalen sikrer alle beboere en ny permanent, passende bolig i overensstemmelse med lovgivningen. Aftalen indebærer også, at alle beboere som udgangspunkt tilbydes en genhusningsbolig med en husleje på max 800 kr. pr m2 pr. år (2017 niveau). Samtidig indebærer aftalen, at der skal tages individuelle hensyn til berørte beboere fx ift. ønsket boligstørrelse og placering såsom nærhed til skole, dagtilbud, arbejde, offentlig transport m.v. 10. Finansieringsskitse Beskriv her hvordan tiltagene forventes finansieret. Økonomien i omdannelsen af Bispehaven kan deles i fire poster: - Kapitaltilførsel / gældsafvikling. - Renoveringsstøtte: Nedrivning, genhusning og tomgangshusleje. - Salg af byggeretter. - Øvrige forhold, såsom infrastruktur, byrum, grøn kile, øvrige faciliteter m.m. Nedenstående tabel sammenfatter hovedelementernes forventede fordeling mellem Østjysk Bolig og Aarhus Kommune. Oversigt over hovedkomponenter i økonomien Aarhus Kommune Østjysk Bolig Kapitaltilførsel Renoveringsstøtte Aftales med LBF Salg af byggeretter (estimat) Øvrige forhold I alt (+=udgift, - =indtægt) Aarhus Kommune forventer at have nettoudgifter på 63 mio. kr. Forligspartierne i Aarhus Byråd har i forbindelse med aftalen om udsatte boligområder Side 9 (10)

10 (juni 2018) forpligtet sig til at tilvejebringe en langsigtet finansiering af de ønskede initiativer. Der er allerede afsat nogle midler i Budget og de resterende midler drøftes og besluttes i forbindelse med Budget Det forventes, at Østjysk Bolig via grundsalg til boliger og erhverv kan frigøre et betydeligt tocifret millionbeløb skønnet til 65 mio. kr. der vil kunne bruges til forbedringer i Bispehaven, fx til indvendig renovering af de tilbageværende lejligheder. Det er en forudsætning for udviklingsplanens realisering, at Landsbyggefonden bidrager med de fornødne midler til kapitaltilførsel / gældsafvikling, renoveringsstøtte og øvrige forhold. Underskrift øverste myndighed i boligorganisationen Underskrift kommunalbestyrelsen Side 10 (10)

Aftale mellem Østjysk Bolig og Aarhus Kommune om centrale elementer i en udviklingsplan for Bispehaven og nærområder

Aftale mellem Østjysk Bolig og Aarhus Kommune om centrale elementer i en udviklingsplan for Bispehaven og nærområder 30. april 2019 Aftale mellem Østjysk Bolig og Aarhus Kommune om centrale elementer i en udviklingsplan for Bispehaven og nærområder Aftalens indhold udgør grundlaget for den plan, som skal indsendes til

Læs mere

Udviklingsplan for fysisk omdannelse af Bispehaven og nærområder

Udviklingsplan for fysisk omdannelse af Bispehaven og nærområder Indstilling Til Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø Dato 26. september 2017 Udviklingsplan for fysisk omdannelse af Bispehaven og Det foreslås, at der udarbejdes en fælles udviklingsplan

Læs mere

Til: Magistratens møde 1. februar Drøftelse vedr. fysisk omdannelse af Bispehaven

Til: Magistratens møde 1. februar Drøftelse vedr. fysisk omdannelse af Bispehaven Til: Magistratens møde 1. februar 2016 Formål: Drøftelse vedr. fysisk omdannelse af Bispehaven BISPEHAVEN Som udgangspunkt for drøftelsen i Magistraten 1. februar 2016 giver notatet en status på det aktuelle

Læs mere

UDKAST senest revideret Titel på udviklingsplan. 2. Ansvarlig kontaktperson (er) i boligorganisation

UDKAST senest revideret Titel på udviklingsplan. 2. Ansvarlig kontaktperson (er) i boligorganisation Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Skematisk overblik - baseret på Skabelon til udarbejdelse af en udviklingsplan UDKAST senest revideret 23.4

Læs mere

Udvikling af ny ungdomsbydel i Gellerup - nedrivning af blok A9 og A10 og igangsættelse af beboernes tryghedsgaranti

Udvikling af ny ungdomsbydel i Gellerup - nedrivning af blok A9 og A10 og igangsættelse af beboernes tryghedsgaranti Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 15. maj 2014 Udvikling af ny ungdomsbydel i Gellerup - nedrivning af blok A9 og A10 og igangsættelse af beboernes tryghedsgaranti

Læs mere

Eventuel Udviklingsplan for Bispeparken til vedtagelse i 2021

Eventuel Udviklingsplan for Bispeparken til vedtagelse i 2021 Indhold: Bispeparkens Bestyrelse Skabelon: Forslag til Bispeparkens afdelingsmøde 17. juni 2019 TEKSTEN MED GRØNT ER FORSLAG TIL VORES PLAN - TEKSTEN MED SORT ER MINISTERIETS SPØRGSMÅL OG ANVISNINGER Forord

Læs mere

Notat om udarbejdelse af udviklingsplaner. 1. Indledning

Notat om udarbejdelse af udviklingsplaner. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Notat BO0100-00398 Notat om udarbejdelse af udviklingsplaner 1. Indledning Der er indgået politisk aftale mellem

Læs mere

UDKAST senest revideret Titel på udviklingsplan. 2. Ansvarlig kontaktperson (er) i boligorganisation

UDKAST senest revideret Titel på udviklingsplan. 2. Ansvarlig kontaktperson (er) i boligorganisation Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Skematisk overblik - baseret på Skabelon til udarbejdelse af en udviklingsplan UDKAST senest revideret 23.4

Læs mere

Folder med spørgsmål og svar om:

Folder med spørgsmål og svar om: Juni 2019 BISPEHAVEN Folder med spørgsmål og svar om: Regeringens ghettoplan Udviklingsplan Genhusning Kontakt? Tidsplan Kære beboere i Bispehaven I slutningen af april modtog I beskeden om, at der skal

Læs mere

Eventuel Udviklingsplan for Bispeparken til vedtagelse i 2021

Eventuel Udviklingsplan for Bispeparken til vedtagelse i 2021 Indhold: Bispeparkens Bestyrelse Skabelon: Vedtaget enstemmigt på Bispeparkens afdelingsmøde 17. juni 2019 TEKSTEN MED GRØNT ER FORSLAG TIL VORES PLAN - TEKSTEN MED SORT ER MINISTERIETS SPØRGSMÅL OG ANVISNINGER

Læs mere

Boligsociale indsatser fremtidige udfordringer og løsninger

Boligsociale indsatser fremtidige udfordringer og løsninger Boligsociale indsatser fremtidige udfordringer og løsninger Kontor for Attraktive Bydele Gitte Brødsgaard Vesti Sociale og boligsociale indsatser Organisatoriske rammer Bydele i balance Fysiske forandringer

Læs mere

Titel: Strategisk planlægger, Planafdelingen, By- og Udviklingsforvaltningen

Titel: Strategisk planlægger, Planafdelingen, By- og Udviklingsforvaltningen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Skematisk overblik - baseret på Skabelon til udarbejdelse af en udviklingsplan 1. Titel på udviklingsplan Titel:

Læs mere

Almene boliger i Aarhus

Almene boliger i Aarhus 13. NOVEMBER 2018 Almene boliger i Aarhus - Aftale mellem BL s 5. kreds og Aarhus Kommune om genhusning og nybyggeri 1. Den blandede by er en fælles opgave BL s 5. kreds og Aarhus Kommune har tradition

Læs mere

Bekendtgørelse om fysisk forandring af hårde ghettoområder

Bekendtgørelse om fysisk forandring af hårde ghettoområder UDKAST 19.10.2018 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Bekendtgørelse om fysisk forandring af hårde ghettoområder Notat BO0103-00020 19-10-2018 I

Læs mere

UDKAST senest revideret Titel på udviklingsplan. 2. Ansvarlig kontaktperson (er) i boligorganisation

UDKAST senest revideret Titel på udviklingsplan. 2. Ansvarlig kontaktperson (er) i boligorganisation Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Skematisk overblik - baseret på Skabelon til udarbejdelse af en udviklingsplan UDKAST senest revideret 13.5

Læs mere

Indstilling. Kommunal garanti til landsbyggefondsstøttet renovering. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten

Indstilling. Kommunal garanti til landsbyggefondsstøttet renovering. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 11. november 2013 Kommunal garanti til landsbyggefondsstøttet renovering Aarhus Kommune Teknik og Miljø Kommunal garanti til støtte fra Landsbyggefonden

Læs mere

Udvikling af område i Gellerup til ny Ungdomsbydel, ejerboliger og erhverv principbeslutning vedr. områdets udvikling

Udvikling af område i Gellerup til ny Ungdomsbydel, ejerboliger og erhverv principbeslutning vedr. områdets udvikling Indstilling Til Den Politiske Styregruppe for Helhedsplan Gellerup/Toveshøj Fra Teknik og Miljø & Borgmesterens Afdeling Dato 6. november 2014 Udvikling af område i Gellerup til ny Ungdomsbydel, ejerboliger

Læs mere

FREMTIDENS VOLLSMOSE PROGRAM Udvalget for det Nære Sundhedsvæsen i Reg Syd

FREMTIDENS VOLLSMOSE PROGRAM Udvalget for det Nære Sundhedsvæsen i Reg Syd PROGRAM 20190513 Baggrund ift. Vollsmose Vision og mission Den sidste Vollsmoseplan Den fysiske transformation Investorperspektiv Samlede tiltag Spørgsmål FREMTIDENS VOLLSMOSE Udvalget for det Nære Sundhedsvæsen

Læs mere

Bygherrerådgivning. Økonomisk bygherrerådgivning og byggesagsforretningsførelse

Bygherrerådgivning. Økonomisk bygherrerådgivning og byggesagsforretningsførelse Bygherrerådgivning Økonomisk bygherrerådgivning og byggesagsforretningsførelse Økonomisk bygherrerådgivning og byggesagsforretningsførelse Procesbeskrivelse: Procesbeskrivelsen giver et overblik over arbejds

Læs mere

Vejledning til udarbejdelse af en udviklingsplan og afgrænsning af boligområder

Vejledning til udarbejdelse af en udviklingsplan og afgrænsning af boligområder VEJ nr 10030 af 29/11/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 7. december 2018 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen,

Læs mere

INFORMATIONSMØDE 5. MARTS 2019 PLANERNE FOR RÆKKEHUSENE PÅ LANGHUSVEJ

INFORMATIONSMØDE 5. MARTS 2019 PLANERNE FOR RÆKKEHUSENE PÅ LANGHUSVEJ INFORMATIONSMØDE 5. MARTS 2019 PLANERNE FOR RÆKKEHUSENE PÅ LANGHUSVEJ PROGRAM Kl.17.00 Kl.17.10 Kl.17.30 Kl.17.45 Kl. 18.00 Kl.18.30 Kl.19.00 Velkommen v/ Bjarne Larsson, adm. direktør fsb Beboernes spørgsmål

Læs mere

Bilag: Økonomisk overblik over Aftale om udsatte boligområder opdateret efter aftalerne om Bispehaven og Gellerup og Toveshøj

Bilag: Økonomisk overblik over Aftale om udsatte boligområder opdateret efter aftalerne om Bispehaven og Gellerup og Toveshøj Bilag: Økonomisk overblik over ftale om udsatte boligområder opdateret efter aftalerne om Bispehaven og Gellerup og Toveshøj Baggrund I sommeren 2018 indgik 29 af 31 medlemmer af arhus Byråd en aftale

Læs mere

Udvikling og realisering af torveareal og nærområde i Viby Syd. Dispositionsplan for byrum og fortætningsstrategi.

Udvikling og realisering af torveareal og nærområde i Viby Syd. Dispositionsplan for byrum og fortætningsstrategi. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 15. juni 2017 Videreudvikling af Helhedsplan Viby Syd Udvikling og realisering af torveareal og nærområde i Viby Syd. Dispositionsplan

Læs mere

Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april Ekstraordinært afdelingsmøde den 18. april

Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april Ekstraordinært afdelingsmøde den 18. april Skoleparken helhedsplan Ekstraordinært afdelingsmøde 18. april 2016 Ekstraordinært afdelingsmøde den 18. april 2016 1 Dagsorden 1. Valg af stemmeudvalg. 2. Valg af dirigent. 3. Valg af referent. 4. Orientering

Læs mere

Østjysk Bolig, afdeling 3, Ryhaven - anmodning om garanti for lån til renovering

Østjysk Bolig, afdeling 3, Ryhaven - anmodning om garanti for lån til renovering Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra MTM Dato 25. november 201425. november 2014 anmodning om garanti for lån til Der ydes kommunal garanti til Østjysk Boligs afdeling 3, Ryhaven, så afdelingen

Læs mere

BYENS NETVÆRK STATUS PÅ BYUDVIKLING I TINGBJERG v/ Pia Nielsen, direktør fsb, Drift, byg og jura

BYENS NETVÆRK STATUS PÅ BYUDVIKLING I TINGBJERG v/ Pia Nielsen, direktør fsb, Drift, byg og jura BYENS NETVÆRK 22.01.2019 STATUS PÅ BYUDVIKLING I TINGBJERG v/ Pia Nielsen, direktør fsb, Drift, byg og jura 1 TINGBJERG kort præsentation Planlagt mønsterby opført 1956-75 Steen Eiler Rasmussen og C. TH.

Læs mere

Disposition. De fysiske planer Planens tilblivelse Udfordringer Spørgsmål

Disposition. De fysiske planer Planens tilblivelse Udfordringer Spørgsmål Disposition De fysiske planer Planens tilblivelse Udfordringer Spørgsmål Fra udsat boligområde til attraktiv bydel hvordan? Historien lys og luft. Livet bag voldene 2400 almene boliger og 32 blokke Opført

Læs mere

Den 19. november 2010. Aftale om dispositionsplan

Den 19. november 2010. Aftale om dispositionsplan Den 19. november 2010 Aftale om dispositionsplan Formålet med nærværende aftale er at bekræfte enigheden mellem Brabrand Boligforening og Århus Kommune om den endelige dispositionsplan for Gellerup og

Læs mere

Nærmere belysning af genhusning af beboere i de 16 hårde ghettoområder

Nærmere belysning af genhusning af beboere i de 16 hårde ghettoområder Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Notat BO401-0123 01-10-2018 Nærmere belysning af genhusning af beboere i de 16 hårde ghettoområder Fraflytningen

Læs mere

notat Boligsocial strategi for fsb Udfordringerne i de udsatte boligområder Hvorfor en boligsocial strategi for fsb?

notat Boligsocial strategi for fsb Udfordringerne i de udsatte boligområder Hvorfor en boligsocial strategi for fsb? notat Boligsocial strategi for fsb Udfordringerne i de udsatte boligområder fsb har i lighed med de øvrige almene boligorganisationer ansvar for at etablere og drive velfungerende boligområder, hvor beboerne

Læs mere

Borgmesterforvaltningen indstiller i samarbejde med Vollsmose 2020-bestyrelsen til udvalget, at byrådet godkender:

Borgmesterforvaltningen indstiller i samarbejde med Vollsmose 2020-bestyrelsen til udvalget, at byrådet godkender: 6. "Fremtidens Vollsmose" - Byudvikling og Infrastrukturplan Åbent - 2014/133021 Sagsresumé Landsbyggefonden har afsat en ramme på 220 millioner kr. til ny infrastruktur i Vollsmose under den forudsætning,

Læs mere

Bestyrelse for boligsocial helhedsplan i 9220 Aalborg Øst

Bestyrelse for boligsocial helhedsplan i 9220 Aalborg Øst Bestyrelse for boligsocial helhedsplan i 9220 Aalborg Øst Kommissorium 28. april 2016 1. Baggrund De udsatte boligområder skal udvikle sig til attraktive bydele, med en alsidig beboersammensætning, tryghed,

Læs mere

Fælles udbud af areal i Toveshøj i samarbejde med Brabrand Boligforening samt anvendelse af salgsindtægt.

Fælles udbud af areal i Toveshøj i samarbejde med Brabrand Boligforening samt anvendelse af salgsindtægt. Indstilling Til Byrådet (Aarhus Byråd via Magistraten) Fra Borgmesterens Afdeling Dato 26. november 2017 Udbud af kommunalt areal i Toveshøj Fælles udbud af areal i Toveshøj i samarbejde med Brabrand Boligforening

Læs mere

Indhold. Strategi for erstatningsbyggeri (udgave 30. april 2019)

Indhold. Strategi for erstatningsbyggeri (udgave 30. april 2019) Strategi for erstatningsbyggeri (udgave 30. april 2019) Indhold 0 Baggrund for strategien... 2 1 Overblik over nuværende forudsætninger... 2 2 Principper for placering af erstatningsbyggeri... 3 3 Virkemidler...

Læs mere

ØSTERLUNDEN EN GRØN BYDEL I ODENSE

ØSTERLUNDEN EN GRØN BYDEL I ODENSE ØSTERLUNDEN EN GRØN BYDEL I ODENSE 1 / PROJEKTBAGGRUND HISTORISK BAGGRUND Helt frem til det 20. århundrede fungerede området som landbrugsjord beliggende lige udenfor Købstaden Odense. Omkring 1920 blev

Læs mere

Aarhus Kommune. Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra Enhedslisten af 4. juni 2013. Til Enhedslisten De Rød Grønne i Aarhus Byråd. Den 14.

Aarhus Kommune. Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra Enhedslisten af 4. juni 2013. Til Enhedslisten De Rød Grønne i Aarhus Byråd. Den 14. Til Enhedslisten De Rød Grønne i Aarhus Byråd Den 14. juni 2013 Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra Enhedslisten af 4. juni 2013 Forespørgslen handler om vilkårene

Læs mere

bilag 2 nybyggeri af almene boliger

bilag 2 nybyggeri af almene boliger bilag 2 nybyggeri af almene boliger NOVEMBER 2018 Indhold: OVERSIGT s. 2 STORE SOLVÆNGET s. 3 baggrund OG ØKonomi s. 4 Illustration: Store Solvænget, 3B ONV Arkitekter / JAJA Architects oversigt Intro

Læs mere

Lars Holmsgaard Käte Thorsen. - Byggetekniske konsulenter - Vejledning - ansøgninger. Landsbyggefonden Boligselskabernes Hus

Lars Holmsgaard Käte Thorsen. - Byggetekniske konsulenter - Vejledning - ansøgninger. Landsbyggefonden Boligselskabernes Hus Præsentation og disposition Lars Holmsgaard Käte Thorsen - Byggetekniske konsulenter - Vejledning - ansøgninger Disposition 0. Overblik hele processen 1. Proces for Helhedsplan v1.0 2. Tidsplan inkl. aktører

Læs mere

Aarhus Kommune og boligorganisationerne skal efterfølgende sammen implementere og folde strategien ud gennem konkrete delmål og indsatser.

Aarhus Kommune og boligorganisationerne skal efterfølgende sammen implementere og folde strategien ud gennem konkrete delmål og indsatser. Indstilling Til Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 10. maj 2017 Fælles strategi for udsatte boligområder 1. Resume Med afsæt i Aarhus-fortællingens vision om en god by for alle har Aarhus Kommune

Læs mere

Samarbejdsaftale om de boligsociale helhedsplaner i Helsingør Kommune

Samarbejdsaftale om de boligsociale helhedsplaner i Helsingør Kommune Samarbejdsaftale om de boligsociale helhedsplaner i Helsingør Kommune Samarbejdsaftalens parter: Helsingør Kommune Boligselskabet Boliggården Boligselskabet Nordkysten Samarbejdsaftalen gælder i helhedsplanens

Læs mere

Aftale vedr. grundlaget for dispositionsplanen for Gellerup/Toveshøj

Aftale vedr. grundlaget for dispositionsplanen for Gellerup/Toveshøj Tirsdag 23. juni 2009 Århus Kommune Borgmesterens Afdeling Aftale vedr. grundlaget for dispositionsplanen for Gellerup/Toveshøj Baggrund Århus Kommune og Brabrand Boligforening indgik i 2007 aftalen om

Læs mere

Notat 5. juni Almene boligprojekter , rækkefølgeplan

Notat 5. juni Almene boligprojekter , rækkefølgeplan Notat 5. juni 2018 Almene boligprojekter 2018-2021, rækkefølgeplan Økonomiudvalget udarbejdede i juni 2015 en rækkefølgeplan for almene boligprojekter 2016-2019. Nedenfor findes under punkt 1 en statusoversigt

Læs mere

Strategi for Alment Nybyggeri i Esbjerg Kommune

Strategi for Alment Nybyggeri i Esbjerg Kommune Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 4. august 2015 Sagsbehandler Mette Albrandt Telefon direkte 76 16 13 09 Sagsid 15/11910 Strategi for Alment Nybyggeri i Esbjerg Kommune 1. Forord... - 2-2. Strategien i

Læs mere

i Gadehavegård. Hvordan kommer det til at foregå, hvis jeg skal flytte? Hvad sker der med boligerne? Nye byggerier frem mod 2030.

i Gadehavegård. Hvordan kommer det til at foregå, hvis jeg skal flytte? Hvad sker der med boligerne? Nye byggerier frem mod 2030. maj 2019 information om udviklingsplanen Gadehavegård Læs om: Hvordan kommer det til at foregå, hvis jeg skal flytte? Hvad sker der med boligerne? Nye byggerier frem mod 2030. Beboerønsker fra workshops

Læs mere

Gadehavegård - Fysisk helhedsplan Beboerinformationsmøde Velkommen til beboerinformationsmøde!

Gadehavegård - Fysisk helhedsplan Beboerinformationsmøde Velkommen til beboerinformationsmøde! Velkommen til beboerinformationsmøde! Aftenens program 19.00 Velkomst v/ afdelingsbestyrelsen 19.10 Høje Tåstrup Kommune orienterer om status på Kvartersparken + spørgsmål 19.40 Præsentation af Arkitema

Læs mere

Helhedsplan Gellerup, politisk styregruppe

Helhedsplan Gellerup, politisk styregruppe Råd og Nævn Bydelsudvikling Referat Helhedsplan Gellerup, politisk styregruppe 17-11-2014 14:00 17-11-2014 16:00 Dato: Tid: Sted: Deltagere: 17. november 2014 14:00-16:00 Rådhuset, mødeværelse 390 Jacob

Læs mere

Hvorfor lykkes de i Danmark? - almene boliger og boligpolitiske udfordringer i København

Hvorfor lykkes de i Danmark? - almene boliger og boligpolitiske udfordringer i København Hvorfor lykkes de i Danmark? - almene boliger og boligpolitiske udfordringer i København Center for Byplanlægning Indledning Lykkes de så i Danmark? Hvad er vores udfordringer? Københavnske tendenser.

Læs mere

INFORMATIONSMØDE OM REGERINGENS GHETTOPLAN

INFORMATIONSMØDE OM REGERINGENS GHETTOPLAN INFORMATIONSMØDE OM REGERINGENS GHETTOPLAN PROGRAM Kl.19 Velkommen v/ Steen Søndergaard Thomsen, formand fsb og John B. Sørensen, formand SAB Kl.19.10 Introduktion til aftenens program v. Søren Houen,

Læs mere

REFERAT FRA BYGGEUDVALGSMØDE 6. JUNI 2018 TRYGHEDSRENOVERINGEN I BISPEHAVEN

REFERAT FRA BYGGEUDVALGSMØDE 6. JUNI 2018 TRYGHEDSRENOVERINGEN I BISPEHAVEN REFERAT FRA BYGGEUDVALGSMØDE 6. JUNI 2018 TRYGHEDSRENOVERINGEN I BISPEHAVEN Deltagere: Leif Scherrebeck (Afdelingsbestyrelsen + Organisationsbestyrelsen) Else Christensen (Organisationsbestyrelsen) Magnus

Læs mere

Fremtidssikring af Herlevgårdsvej. Handleplan

Fremtidssikring af Herlevgårdsvej. Handleplan Fremtidssikring af Herlevgårdsvej Handleplan Fremtidssikring af Herlevgårdsvej. September 2007 Indhold side Hvad er fremtidssikring? 4 Introduktion til handleplanen 6 Afdelingens vision 7 Handleplanen:

Læs mere

Socialt udsatte boligområder

Socialt udsatte boligområder Socialt udsatte boligområder Nogle boligafdelinger i Danmark har en væsentligt større andel af arbejdsløse, kriminelle og personer på overførselsindkomst end det øvrige samfund. Disse afdelinger kæmper

Læs mere

11. marts Sagsnr

11. marts Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT 11. marts 2019 Bilag 2. Administrationsgrundlag for almene boliger - anvendelse af krav om almene boliger i lokalplaner og udmøntning

Læs mere

Lars Holmsgaard Käte Thorsen. - Byggetekniske konsulenter - Vejledning - ansøgninger. Landsbyggefonden Boligselskabernes Hus

Lars Holmsgaard Käte Thorsen. - Byggetekniske konsulenter - Vejledning - ansøgninger. Landsbyggefonden Boligselskabernes Hus Præsentation og disposition Lars Holmsgaard Käte Thorsen - Byggetekniske konsulenter - Vejledning - ansøgninger Disposition 0. Overblik hele processen 1. Proces frem til foreløbig helhedsplan 2. Tidsplan

Læs mere

129 almene familieboliger, Skallerupvej Ombygnings- og renoveringssag med driftsstøtte og kapitaltilførsel - Ansøgning om støtte (skema A)

129 almene familieboliger, Skallerupvej Ombygnings- og renoveringssag med driftsstøtte og kapitaltilførsel - Ansøgning om støtte (skema A) Punkt 9. 129 almene familieboliger, Skallerupvej 37-469 - Ombygnings- og renoveringssag med driftsstøtte og kapitaltilførsel - Ansøgning om støtte (skema A) 2011-63833 By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 20. august Lys over Bydelen Værebro Park

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 20. august Lys over Bydelen Værebro Park Projekt Social balance i Værebro Park 20. august 2014 Indsatsbeskrivelse 1. Indsatsens navn Hvad er indsatsens titel? 2. Baggrund Hvad er baggrunden for at indsatsen iværksættes nu? Hvilke eventuelle udfordringer

Læs mere

Erfaringsgruppe 4. Videre forløb

Erfaringsgruppe 4. Videre forløb Erfaringsgruppe 4 Videre forløb Erfaringsgruppe 4 videre forløb På det sidste erfaringsgruppemøde skal gruppen finde fælles arbejdsområder til videre samarbejde, med fokus på anbefalingerne fra AlmenNet

Læs mere

Bydele i social balance

Bydele i social balance Bydele i social balance Strategi for social balance i Gladsaxe Kommune Revideret udkast til Økonomiudvalget Sidst revideret: 9. februar 2016 J. nr. 00.01.00P05 1 Gladsaxe Kommune er et attraktivt sted

Læs mere

Boligpolitik Ballerup Kommune 2017

Boligpolitik Ballerup Kommune 2017 Boligpolitik Ballerup Kommune 2017 INDLEDNING Ballerup Kommune er et dejligt sted at bo omgivet af natur, tæt på storbyen, med mange arbejdspladser og et aktivt foreningsliv. Kommunalbestyrelsen har store

Læs mere

Plan og Udvikling Sagsnr Brevid Ref. PKA Dir. tlf december 2015

Plan og Udvikling Sagsnr Brevid Ref. PKA Dir. tlf december 2015 ØKONOMIUDVALGET Plan og Udvikling Sagsnr. 246187 Brevid. 2229089 Ref. PKA Dir. tlf. 4631 3548 peterka@roskilde.dk NOTAT: Almene boligprojekter i Roskilde 3. december 2015 Indledning: Der er behov for flere

Læs mere

Indstilling. Gellerup-analyse (fase 1) og det videre arbejde. Til Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 5. november 2014

Indstilling. Gellerup-analyse (fase 1) og det videre arbejde. Til Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 5. november 2014 Indstilling Til Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 5. november 2014 Gellerup-analyse (fase 1) og det videre arbejde. 1. Resume Magistraten igangsatte med beslutning 11. August 2014 Gellerup-analyse

Læs mere

Afd Bjerggården

Afd Bjerggården Præsentation: Dagsorden: 1. a. Valg af dirigent 2. Orientering om mulighederne for tagboliger: - Gennemgang af skitseoplæg. - Hvad kommer det til at betyde for afdelingen? - Spørgsmål og input fra beboerne

Læs mere

Afdeling 10 Asa-/Jættegården Helhedsplan - Nyhedsbrev

Afdeling 10 Asa-/Jættegården Helhedsplan - Nyhedsbrev ------------------------------------------------------------------------------------------- Det er planen, at i den periode, hvor Helhedsplanen gennemføres, vil der løbende blive udsendt Nyhedsbreve med

Læs mere

Helhedsplanen Nyt Rosenhøj

Helhedsplanen Nyt Rosenhøj Helhedsplanen Nyt Rosenhøj Jeg vil fortælle om o Forhistorien kort o Arkitektkonkurrencen o Identitet & fællesskaber o Hovedgrebene, inkl. fortætning o Helhedsplanens øvrige elementer kort Beboerinddragelse,

Læs mere

Hovedbestyrelsesmøde 7. august 2018

Hovedbestyrelsesmøde 7. august 2018 Hovedbestyrelsesmøde 7. august 2018 Møde Sted Hovedbestyrelsesmøde Tranekærparken 1, 8240 Risskov Dato Tirsdag den 7. august 2018 Tid 17.30 19.30 Deltagere Afbud Søren Bach (Formand) Per Knudsen Tom Niekrenz

Læs mere

Forslag til nyt byområde ved Havkærvej, Tilst. 24. marts 2015

Forslag til nyt byområde ved Havkærvej, Tilst. 24. marts 2015 Forslag til nyt byområde ved Havkærvej, Tilst 24. marts 2015 Vision for bydelen Ønsket er at skabe en ny levende bydel i Tilst. En bydel med et mangfoldigt boligudbud og attraktive byrum. Den 8,7 ha. store

Læs mere

April Kommunens rolle. Albertslund Syd i praksis

April Kommunens rolle. Albertslund Syd i praksis April 2016 Kommunens rolle Albertslund Syd i praksis - Albertslund Syd - Masterplan Syd - Partnerskabsaftale - Styringsdialog - Nye partnerskaber - Dagligdagen i praksis Albertslund Syd 3 boligtyper 6

Læs mere

NOTAT: Placering af nye almene boliger.

NOTAT: Placering af nye almene boliger. Sagsnr. 246187 Brevid. 194019 12. august 2014 NOTAT: Placering af nye almene boliger. Indledning: Der er behov for flere almene boliger, for at kommunens kan løse boligbehovet for udsatte befolkningsgrupper.

Læs mere

INFORMATIONSMØDE OM REGERINGENS GHETTOPLAN

INFORMATIONSMØDE OM REGERINGENS GHETTOPLAN TINGBJERG BYUDVIKLING SAMLER OP INFORMATIONSMØDE OM REGERINGENS GHETTOPLAN MØDE AFHOLDT D.8.JANUAR 2019 / OPSAMLING UDSENDT D. 28.JANUAR 2019 KÆRE TINGBJERG Som vi indledte med at sige, ved vi godt, at

Læs mere

Samspil sociale og fysiske indsatser

Samspil sociale og fysiske indsatser Samspil sociale og fysiske indsatser Indhold 1. Opsamlet Viden på området 2. De formelle rammer/helhedsplanskrav 3. Udfordringer 4. Samarbejdsområder beboerhåndtering, tryghed 5. Organisering 2016 Almennet/Himmerland

Læs mere

Indstilling. Hejredalskollegiets fremtid. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø. Aarhus Kommune. Den 25.

Indstilling. Hejredalskollegiets fremtid. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø. Aarhus Kommune. Den 25. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Aarhus Kommune Den 25. juli 2011 Teknik og Miljø og Borgmesterens Afdeling 1. Resume Hejredalskollegiet er omfattet af helhedsplanen for Gellerupparken

Læs mere

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 3, for boligområdet Munkebo, Kolding Kommune

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 3, for boligområdet Munkebo, Kolding Kommune Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon +45 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat BO0104-00250 13-02-2019 Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 3,

Læs mere

Opsamling på dialogmøde om rækkehusene

Opsamling på dialogmøde om rækkehusene Opsamling på dialogmøde om rækkehusene på Langhusvej Dato 17. juni 2019 17:00-19:00 Sted Tingbjerg Kulturhus Deltagere Fra rækkehusene: Ca. 30 beboere deltog i mødet Administrationen: Pia Nielsen, Vivi

Læs mere

Landsbyggefonden Boligselskabernes Hus. Lars Holmsgaard Käte Thorsen. - Byggetekniske konsulenter - Vejledning - ansøgninger

Landsbyggefonden Boligselskabernes Hus. Lars Holmsgaard Käte Thorsen. - Byggetekniske konsulenter - Vejledning - ansøgninger Præsentation og disposition Lars Holmsgaard Käte Thorsen - Byggetekniske konsulenter - Vejledning - ansøgninger Disposition O. Overblik hele processen 1. Proces frem til foreløbig helhedsplan 2. Tidsplan

Læs mere

LOVPLIGTIG UDVIKLINGSPLAN FINANSIERING AF NEDBRINGELSE TIL 40% ALMENE BOLIGER INDHOLD. Finansieringsskitse - indledning 2

LOVPLIGTIG UDVIKLINGSPLAN FINANSIERING AF NEDBRINGELSE TIL 40% ALMENE BOLIGER INDHOLD. Finansieringsskitse - indledning 2 SLAGELSE KOMMUNE OG FOB/SAB LOVPLIGTIG UDVIKLINGSPLAN FINANSIERING AF NEDBRINGELSE TIL 40% ALMENE BOLIGER ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kgs. Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Kører du op ad Viborgvej, startede Hasle Sogn, hvor Præstehaven ligger.

Kører du op ad Viborgvej, startede Hasle Sogn, hvor Præstehaven ligger. Boformerne i Hasle I Hasle findes blandede boligformer, der minder os om en konstant udvikling gennem de sidste snart 100 år. Ikke alt er lige gennemtænkt og kønt, så vi ønsker at Aarhus Kommune vil bestræbe

Læs mere

Gadehavegård - Fysisk helhedsplan - Beboerinddragelsesproces Beboerinformationsmøde Velkommen til beboerinformationsmøde!

Gadehavegård - Fysisk helhedsplan - Beboerinddragelsesproces Beboerinformationsmøde Velkommen til beboerinformationsmøde! Velkommen til beboerinformationsmøde! Aftenens program 19.00 Velkomst v/ afdelingsbestyrelsen 19.10 Præsentation af den kommende beboerinddragelsesproces 20.00 Spørgsmål 20.15 Tilmelding til workshops

Læs mere

Præsentation og disposition. Lars Holmsgaard - Byggetekniske konsulent - Vejledning - ansøgninger. Disposition:

Præsentation og disposition. Lars Holmsgaard - Byggetekniske konsulent - Vejledning - ansøgninger. Disposition: Præsentation og disposition Lars Holmsgaard - Byggetekniske konsulent - Vejledning - ansøgninger Disposition: 0. Overblik hele processen 1. Proces frem til foreløbig helhedsplan 2. Tidsplan og aktører

Læs mere

Kommunal garanti til støtte fra Landsbyggefonden til gennemførelse af renoveringsarbejder i Brabrand Boligforenings afdeling 4 og 5.

Kommunal garanti til støtte fra Landsbyggefonden til gennemførelse af renoveringsarbejder i Brabrand Boligforenings afdeling 4 og 5. Indstilling Til Byrådet via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 9. september 2016 Kommunal garanti til støtte fra Landsbyggefonden til gennemførelse af renoveringsarbejder i Brabrand Boligforenings afdeling

Læs mere

Anmodning om udvidelse af såkaldt hårdt ghettoområde Munkebo

Anmodning om udvidelse af såkaldt hårdt ghettoområde Munkebo Til Transport-, Bygnings- og Boligministeren Sendt digitalt til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V bolig@tbst.dk 23. maj 2019 - Sagsnr. 18/37395 - Løbenr. 115735/19

Læs mere

Netværkskonference. Kom i dialog med bygherrer, rådgivere og entreprenører i Aarhus

Netværkskonference. Kom i dialog med bygherrer, rådgivere og entreprenører i Aarhus Netværkskonference. Kom i dialog med bygherrer, rådgivere og entreprenører i Aarhus Planer for kommende nybyggeri og renoveringsprojekter i Boligforeningen Århus Omegn. Ved Direktør Leif Jensen og Projektchef

Læs mere

Bydele i social balance

Bydele i social balance gladsaxe.dk Bydele i social balance Strategi for social balance i Gladsaxe Kommune Gladsaxe Kommune er et attraktivt sted at bo og vokse op. Det skal det blive ved med at være. Der er dog områder i kommunen,

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 06.12.2012. Punkt 7. 2012-27958.

Teknik- og Miljøudvalget. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 06.12.2012. Punkt 7. 2012-27958. Punkt 7. Hasseris Boligselskab - Grønnegården (afd. 5) Stationsmestervej 6-122 og Dyrskuevej 13-51 - 492 almene familieboliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel og huslejestøtte -

Læs mere

Instant City. Projektbeskrivelse. Instant One First step Instant City

Instant City. Projektbeskrivelse. Instant One First step Instant City NOTAT Instant City Dato 13. juli 2015 Jnr. *** Marianne Stenberg Direkte 61201935 E-mail mast@bbbo.dk Projektbeskrivelse Instant One First step Instant City Instant City Instant City er første skridt på

Læs mere

Kapitaltilførsel til Østjysk Bolig og Beder- Malling Boligforening

Kapitaltilførsel til Østjysk Bolig og Beder- Malling Boligforening Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 30. juni 2014 Kapitaltilførsel til Østjysk Bolig og Beder- Malling Boligforening Bevilling af kommunal kapitaltilførsel til Østjysk

Læs mere

Skjeberg Allé Dispensationsøgning

Skjeberg Allé Dispensationsøgning Side 1/5 Høje-Tåstrup Kommune, Byggesagsbehandling. Skjeberg Allé Dispensationsøgning MT Højgaard har i samarbejde med Høje-Tåstrup Kommune udarbejdet helhedsplan for området ved Skjeberg Allé, omfattet

Læs mere

Almen Boligforum 5. oktober 2017

Almen Boligforum 5. oktober 2017 Almen Boligforum 5. oktober 2017 HØJE-TAASTRUP KOMMUNE Omdømme Beliggenhed Erhvervsklima BYUDVIKLING NÆRHEDEN 3000 nye boliger HØJE-TAASTRUP C 1200 nye boliger UDSATTE BOLIGOMRÅDER Den almene sektor 28%

Læs mere

Gellerup og Toveshøj. Fra udsat boligområde til attraktiv bydel

Gellerup og Toveshøj. Fra udsat boligområde til attraktiv bydel Gellerup og Toveshøj Fra udsat boligområde til attraktiv bydel EN BY I SOCIAL BALANCE EN SAMMENHÆNGENDE BY FOR ALLE Nøgletal Beboerne: Antal beboere: 6200 Antal boliger: ca. 2000 Børn og unge under 18

Læs mere

RENOVERING AF ALMENE BOLIGER 2018 BILAG 2

RENOVERING AF ALMENE BOLIGER 2018 BILAG 2 RENOVERING AF ALMENE BOLIGER 2018 BILAG 2 Indhold PLACERING OG PROJEKTINDHOLD S. 2 LØNSTRUPGÅRD, 3B - AFD. 1-6074 S. 3-6 PLACERING OG PROJEKTINDHOLD LØNSTRUPGÅRD, 3B AFD. 1-6074 AFDELING ANTAL BOLIGER

Læs mere

Landsbyggefondens opgaver Kredskonference 1. kreds 26. marts 2011

Landsbyggefondens opgaver Kredskonference 1. kreds 26. marts 2011 Landsbyggefondens opgaver Kredskonference 1. kreds 26. marts 2011 Workshop - Hvorfor har vi en landsbyggefond (LBF)? - Hvem bestemmer over LBF? - Kassen er tom hvordan kan der så uddeles penge? - Hvad

Læs mere

Gadehavegård - Fysisk helhedsplan - Beboerinddragelsesproces Beboerinformationsmøde Velkommen til beboerinformationsmøde!

Gadehavegård - Fysisk helhedsplan - Beboerinddragelsesproces Beboerinformationsmøde Velkommen til beboerinformationsmøde! Velkommen til beboerinformationsmøde! Aftenens program 19.00 Velkomst v/ afdelingsbestyrelsen 19.10 Præsentation af den kommende beboerinddragelsesproces 20.00 Spørgsmål 20.15 Tilmelding til workshops

Læs mere

Referat fra mødet i Helhedsplansudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Helhedsplansudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Tirsdag den 19. juni 2018 Mødested: NOVA, Jupitervej 30, Fredericia Mødetidspunkt: Kl. 19:30-21:30 Medlemmer: Formand: Turan Savas (A)

Læs mere

Initiativer på boligområdet, der modvirker parallelsamfund

Initiativer på boligområdet, der modvirker parallelsamfund Aftale mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti) og Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Socialistisk Folkeparti om: Initiativer på boligområdet, der modvirker parallelsamfund

Læs mere

Anvendelse af grundkapital

Anvendelse af grundkapital Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 29. januar 2016 Sagsbehandler Charlotte Snedker Poulsen E-mail csp@esbjergkommune.dk Anvendelse af grundkapital 2015-2019 Esbjerg Kommune ønsker grundlæggende en almen sektor,

Læs mere

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 3, for boligområdet Motalavej, Slagelse Kommune

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 3, for boligområdet Motalavej, Slagelse Kommune Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon +45 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk J. nr. BO0104-00250 Dato: 13. februar 2019 Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168

Læs mere

Introduktion. Fælles Rum. Foto: Emilie Koefoed for Realdania. Maj 2018 Udarbejdet af Realdania og Lokale og Anlægsfonden

Introduktion. Fælles Rum. Foto: Emilie Koefoed for Realdania. Maj 2018 Udarbejdet af Realdania og Lokale og Anlægsfonden Introduktion Fælles Rum Foto: Emilie Koefoed for Realdania Foto: Bjarke Ørsted for Realdania Foto: Leif Tuxen for Lokale og Anlægsfonden Maj 2018 Udarbejdet af Realdania og Lokale og Anlægsfonden Introduktion

Læs mere

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 16. januar Stiforbindelse: Blok 8 Svømmehal - villakvarter

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 16. januar Stiforbindelse: Blok 8 Svømmehal - villakvarter Trafik- og Teknikudvalget 16.02.2013 Punkt 97, bilag 2 BUU 14.01.2014, Punkt 8, bilag 2 Projekt Social balance i Værebro Park 16. januar 2014 Indsatsbeskrivelse Stiforbindelse: Blok 8 Svømmehal - villakvarter

Læs mere

Indstilling. Kommunal garanti til helhedsplan for Viby Syd. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Kommunal garanti til helhedsplan for Viby Syd. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Kommunal garanti til helhedsplan for Viby Syd 1. Resume Boligforeningen Århus Omegns

Læs mere

Boligsociale indsatser

Boligsociale indsatser Boligsociale indsatser 2015-2018 Nyt regulativ og hva så? Landsbyggefonden har udsendt et nyt regulativ på det boligsociale område, og det betyder, at der er nye regler for de bevillinger til boligsocialt

Læs mere

Salg af almene boliger - BYGGE- OG BOLIGADMINISTRATION

Salg af almene boliger - BYGGE- OG BOLIGADMINISTRATION Baggrund P Da VK-regeringen trådte til, blev det skrevet ind i regeringsgrundlaget, at man ville give de almene beboere mulighed for at købe deres bolig P Et embedsmandsudvalg blev nedsat for at forberede

Læs mere

STRATEGI FOR ALMENT NYBYGGERI

STRATEGI FOR ALMENT NYBYGGERI STRATEGI FOR ALMENT NYBYGGERI I ESBJERG KOMMUNE Teknik & Miljø Esbjerg Kommune INDHOLD 1. Forord.................................. 3 2. Strategien i en sammenhæng................ 3 3. Bæredygtighed i strategien..................

Læs mere