Formiddagens sessioner

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Formiddagens sessioner"

Transkript

1 Formiddagens sessioner Temasession 1a Når socialpolitik og erhvervspolitik går hånd i hånd Sankt Hans Torv (CPH Conference). med Den Sociale Kapitalfond og Kolding Kommune. Temasession 2a Samskabelse viser vej til ny velfærd Nørrebros Runddel (CPH Conference). med VIA University College. Temasession 3a Hvordan udvikler vi kommunen som fællesskab? Enghave Plads (CPH Conference). Sessionen arrangeres af Mandag Morgen og Holbæk Kommune. Temasession 4a Liv i eksil nye veje til integration Tivoli (CPH Conference). med MindSpring under Dansk Flygtningehjælp og med støtte fra Det Obelske Familiefond. Temasession 6a Nyt fag på skoleskemaet: Lær unge at mestre livet Salen (Rysensteen Gymnasium). med MILIFE sammen med Randers og Horsens Ungdomsskoler. Temasession 7a Rehabilitering fra buzzword til bæredygtig velfærd Spisehuset (DGI-byen). med Roskilde Kommune. Temasession 8a Innovation til det gode liv Plenum (Øksnehallen). med Syddansk Universitet. Sideevent Styrket indsats for anbragte børn Kastrup Lufthavn (CPH Conference). med Børne- og Kulturchefforeningen, Egmont Fonden og projekt Styrket Indsats. Temasession 5a Professionel og faglig ledelse to sider af samme sag? Hovedbanen (CPH Conference). med FTF s Lederråd. 12 Program

2 Temasession 1a Når socialpolitik og erhvervspolitik går hånd i hånd Sankt Hans Torv (CPH Conference). Indspark og debat. Inspiration til, hvordan man kan arbejde med at udvikle, rådgive og understøtte sociale virksomheder. Ledere og medarbejdere fra kommuner, erhvervsfremmeindsatsen, frivillige organisationer og naturligvis (sociale) virksomheder. med Den Sociale Kapitalfond og Kolding Kommune. Socialøkonomi, sociale virksomheder og socialt iværksætteri har været i vælten de senere år. Vi vil gerne have flere virksomheder, der både hjælper udsatte ledige ind på arbejdsmarkedet og bliver bæredygtige forretninger. Men hvad kræver det? Hvordan tiltrækker og udvikler man dem? Hvad kan kommunerne gøre? Den Sociale Kapitalfond har siden 2011 investeret kapital og kompetencer i over 45 sociale virksomheder og iværksætterprojekter, og desuden bidraget til flere hundrede nye job, uddannelsespladser samt vækst og bedre bundlinjer. Kolding Kommune har seks års erfaring med at understøtte socialt iværksætteri og blev i 2015 kåret til Danmarks førende kommune på området. Vær med, når Den Sociale Kapitalfond og Kolding Kommune sammen med virksomhederne SchoolsOnTheRun og Gamle Mursten deler erfaringer og inviterer til debat om, hvad der virker, og hvordan vi får mere af det. Hør fra Claus Juul Nielsen, adm. direktør, Gamle Mursten, og Anders Sandfuss Christensen, direktør, SchoolsOnTheRun, om hvordan de arbejder med at forene social, miljømæssig, sundhedsmæssig og kommerciel succes. Få kommunens perspektiv fra Lars Rasmussen, senior- og socialdirektør, Kolding Kommune, og kapitalfondens gode råd fra Lars Jannick Johansen, administrerende direktør, Den Sociale Kapitalfond. Sessionen modereres af Anne Kjær Skovgaard, udviklingschef, Den Sociale Kapitalfond.

3 Temasession 2a Samskabelse viser vej til ny velfærd Nørrebros Runddel (CPH Conference). Oplæg, debat og erfaringsudveksling. Større forståelse af, hvad samskabelse er og kan, samt erfaringer fra gode eksempler. Ledere, medarbejdere, frivillige og andre, der interesserer sig for samskabelse. med VIA University College. Samskabelse er det nye sort, men hvad betyder det egentlig? Når offentlige myndigheder, borgere, virksomheder, foreninger og civilsamfundsorganisationer skal arbejde sammen på nye måder, kræver det ikke bare en fornemmelse, men en fælles forståelse af, hvad begrebet dækker over. Og den kommer ikke af sig selv. Derfor har VIA University College undersøgt muligheder, udfordringer og dilemmaer ved samskabelse og beskrevet dem i bogen Billeder af ny velfærd fra visioner til praksis. Bliv klogere på, hvorfor og hvornår det giver mening at give sig i kast med samarbejdsformen, og hør, hvordan det kan hjælpe afklaring på vej at undersøge, hvilken type samskabelse der er relevant for dig. Og lad dig inspirere til at udvikle velfærdsløsninger på nye måder, når repræsentanter for to gode eksempler på samskabelse deler deres erfaringer. Program: Gode eksempler på samskabelse. Annemarie S. Zacho-Broe, sundhedschef i Aarhus Kommune, og Jesper Thyrring Møller, kommunaldirektør i Hedensted Kommune, deler ud af deres erfaringer. Samskabelse hvad taler vi om, og hvornår dur det? Hør fra Jens Ulrich, lektor og ph.d., Carsten Høy Gemal, lektor, begge VIA University College, og Rasmus Byskov-Nielsen, sundhedschef i Holstebro Kommune. Skal vi samskabe mere eller mindre? Del dine erfaringer og byd ind i debatten. Trine Lumbye, chefkonsulent, VIA University College, modererer sessionen.

4 Temasession 3a Hvordan udvikler vi kommunen som fællesskab? Enghave Plads (CPH Conference). Inspiration og debat. Konkrete eksempler på, hvordan politikere, borgere og virksomheder kan være fælles om udvikling af den lokale velfærd, og debat om, hvordan kommunen kan være et fællesskab. Ledere og udviklingsansvarlige i kommuner. Sessionen arrangeres af Mandag Morgen og Holbæk Kommune. I mange kommuner står ambitionen om at være et fællesskab frem for en serviceleverandør højt på dagsordenen, og der bliver eksperimenteret med at involvere borgere, organisationer og virksomheder i udviklingen af velfærden på nye måder. De fleste steder sker det dog mere i glimt end som følge af en fokuseret, strategisk udvikling. Trods den gode vilje mangler mange kommuner endnu for alvor at tage konsekvensen af ambitionerne om at ville være kommune på en ny måde. Holbæk Kommune er blandt de kommuner, der er gået længst i at udvikle kommunen som et fællesskab, og som eksperimenterer målrettet med at gøre tingene sammen. Det sker bl.a., når politikere, borgere og virksomheder sammen sætter retningen for kommunen i omstillingsgrupper, når kommunen ansætter fælles-skabere, og når borgerne laver budgetterne. Få konkrete eksempler på, hvordan flere kommuner arbejder med at være kommune på nye måder, og vær med, når vi sammen finder ud af, hvordan vi kommer videre fra de flotte ord på strategipapiret og udvikler kommunen som et fællesskab. Du kan bl.a. møde: Julie Becher, chef for Uddannelse til alle unge, Holbæk Kommune. Michael Suhr, byrådsmedlem (C) og formand for Projektudvalget for Lokal udvikling, Holbæk Kommune. H.C. Knudsen, chef for Beskæftigelse, Hedensted Kommune. Virksomhedslederen, borgeren og medarbejderen fra Holbæk. Sessionen ledes af Morten Hyllegaard, direktør, Mandag Morgen.

5 Temasession 4a Liv i eksil nye veje til integration Tivoli (CPH Conference). Lyt, tænk, tal: samtale, inspiration og debat. Inspiration til, hvordan inddragelse af flygtninges egne perspektiver og ressourcer kan bidrage til en vellykket integrationsindsats. Ledere og medarbejdere fra alle sektorer, som er optagede af arbejdet med integration i det danske velfærdssamfund. med MindSpring under Dansk Flygtningehjælp og med støtte fra Det Obelske Familiefond. Mange flygtninge skal i disse år skabe sig et nyt liv i Danmark. Det kræver mod, styrke og handlekraft at finde sine ben og starte på ny. De nye begyndelser er vigtige. Det er de for flygtningene og deres familier og for det danske samfund, som har brug for, at flygtninge bliver aktive medborgere i de lokalsamfund, de er en del af. Hvordan skaber vi integration, som giver plads til det? Og hvordan inddrager vi flygtningene selv i løsningerne? Sessionen tager udgangspunkt i MindSpring-metoden, som sætter flygtningene selv og deres ressourcer i centrum i særlige gruppeforløb. Metoden har været omdrejningspunkt for flere end 30 samarbejder mellem danske kommuner, boligsociale indsatser og MindSpring i Dansk Flygtningehjælp. Program: Velkommen ved moderator Mette Blauenfeldt, sektionsleder i Dansk Flygtningehjælp. Hvad virker og hvorfor? Interview med Ayan Yasin Abdi, frivillig MindSpringtræner, Ahida Mansoor, medtræner i MindSpring og familiekonsulent i Odense Kommune, og Jacob Als Thomsen, adm. direktør i Als Research og ekspert i evaluering af integrationsindsatser. Integration i fremtiden: Diskussion i salen med indspark fra Anette Christoffersen, direktør for Integration i Dansk Flygtningehjælp, og Charlotte Olsen, afdelingsleder, Center for Social Indsats i Lyngby-Taarbæk Kommune.

6 Temasession 5a Professionel og faglig ledelse to sider af samme sag? Hovedbanen (CPH Conference). Paneldebat og diskussion i salen. Inspiration til at arbejde videre med den fagprofessionelle lederrolle med fokus på kerneopgaven. Ledere og andre med interesse for ledelse. med FTF s Lederråd. Når politik, visioner og strategier skal omsættes til virkelighed, kræver det, at medarbejderne forstår, hvad visionerne betyder for den daglige praksis og for arbejdet med kerneopgaven. Det er ledernes ansvar at understøtte medarbejderne, så de sætter deres faglighed i spil. Lederne skal derfor både kunne oversætte et politisk mandat, så det kan bruges af medarbejderne til hverdag, og samtidig være skarpe på den faglige kontekst, medarbejderne opererer i. Men hvad kræver det af lederne, når der skal samarbejdes om forandringer og langt mere på tværs af fagligheder og sektorer? FTF s erfaring er, at faglig ledelse er en forudsætning for succesfulde forandringer. Derfor er det vigtigt, at vi har ledere med stærk faglighed og tid til ledelse, frem for at faglig ledelse overlades til de ansatte gennem betegnelser som 'selvledelse', 'medledelse' og 'teamorganisering'. Hvad oplever du som leder eller medarbejder at det kræver, når der skal skabes forandringer? Vær med i diskussionen og hør fra blandt andre: Sanne Lorentzen, formand for BUPL s Lederforening. Irene Hesselberg, formand for Dansk Sygeplejeråds Lederforening. Martina Jürs, 1. næstformand i Danske Bioanalytikere. Ole Mørk Nielsen, formand for Lederforum. Søren Voxted, lektor, Institut for Ledelse og Virksomhedsstrategi, Syddansk Universitet, styrer debatten.

7 Temasession 6a Nyt fag på skoleskemaet: Lær unge at mestre livet Salen (Rysensteen Gymnasium). Oplæg og gruppediskussioner. Viden om, hvorfor det er vigtigt at arbejde med børn og unges personlige og sociale kompetencer som en integreret del af undervisningen, og inspiration til, hvordan det konkret kan gøres. Skolefolk, uddannelsesfolk og andre, der interesser sig for børn og unges læring, trivsel og vej gennem livet. med MILIFE sammen med Randers og Horsens Ungdomsskoler. Der er masser af voksne med ambitioner på børn og unges vegne. De skal sætte mål for egen læring, være dygtigere end tidligere generationer, og helst skynde sig gennem uddannelsessystemet. Men er vi også gode nok til at hjælpe de unge med at navigere i livet? Eller er der noget, vi har glemt i vores iver efter at styrke den traditionelle faglighed? I Horsens og Randers har man eksperimenteret med at sætte de personlige og sociale kompetencer på skoleskemaet. Det har krævet noget ikke mindst af lærerne, der skal se sig selv i en hel ny rolle. Men spørger man de unge, er mere energi, højere selvværd og faglig progression de synlige resultater. Hør om erfaringerne og deltag i debatten om, hvordan vi får skabt en folkeskole, der vægter personlige og sociale kompetencer lige så højt som traditionel faglighed. Du kan møde: Vagn Strandgaard og Lotte Møller Sørensen, udviklere af MILIFEuddannelsen. Kjeld Fredens, professor og hjerneforsker, Aalborg Universitet. Finn Sørensen, leder af projekt- og udviklingsafdelingen, Randers Ungdomsskole og Rikke Nedergaard, afdelingsleder for Fritid & Udvikling, Horsens Ungdomsskole. Unge og undervisere, der har deltaget i MILIFE-uddannelsen.

8 Temasession 7a Rehabilitering fra buzzword til bæredygtig velfærd Spisehuset (DGI-byen). Oplæg, debat og dialog. Hør om Roskilde Kommunes prisbelønnede model for rehabilitering på sundheds- og omsorgsområdet, og tag del i debatten om, hvilke organisatoriske rammer der skal til for at rehabiliteringen lykkes. Medarbejdere, ledere og andre, der har rehabilitering på dagsordenen. med Roskilde Kommune. De ældre borgere vil gerne kunne klare sig selv længst muligt. Samtidig er kommunerne udfordret af flere kroniske og medicinske patienter og hurtigere udskrivninger fra sygehusene. Tilsammen har det sat rehabilitering højt på dagsordenen. Men hvem skal gøre hvad, for at den rehabiliterende tilgang for alvor giver resultater og mærkes af borgerne? Roskilde Kommune har taget livtag med gamle styringsredskaber, ledelsespraksisser og organisatoriske rammer for at gøre buzzwords til virkelighed og skabe en organisation, der lever og tænker rehabiliterende. På sessionen kan du høre mere om Roskilde Kommunes prisbelønnede model og tage del i debatten om, hvilke organisatoriske samt ledelses- og styringsmæssige rammer der skal til for at lykkes. Program: Velkomst ved moderator Astrid Læssø, direktør, Mandag Morgen. Rehabilitering hele vejen rundt. Få chef-, mellemleder- og medarbejderperspektivet på Roskilde Kommunes rehabiliteringsmodel. Hvordan kommer vi i mål med rehabilitering? Mette Olander, sundheds- og omsorgschef, Roskilde Kommune, Tina Nør Langager, formand for Ergoterapeutforeningen, Susanne Boch Waldorff, lektor og leder, Center for Health Management, CBS, Mads Biering La Cour, enhedschef, Sundhedsstyrelsen, og Jette Thuesen, forsker, Videncenter for Rehabilitering og Palliation, debatterer perspektiver og udfordringer i at skabe den rehabiliterende organisation, og inviterer salen med i samtalen.

9 Temasession 8a Innovation til det gode liv Plenum (Øksnehallen). Oplæg og diskussion med aktiv deltagelse fra deltagerne. Konkret viden om velfærdsteknologiske potentialer og udfordringer. Medarbejdere og ledere, der har berøring med eller er interesserede i udviklingen inden for velfærdsteknologi. med Syddansk Universitet. Teknologi og digitalisering er nogle af hovednøglerne til det 21. århundredes velfærdssamfund. Med teknologiske virkemidler kan vi give flere muligheden for et mere aktivt liv og for at være en del af et fællesskab. Men teknologi er ikke et quick fix. Det kræver viden, refleksion og åbne samtaler at skabe grobund for en succesfuld teknologisk innovation af den danske velfærd. Førende eksperter på tværs af fagområder præsenterer eksempler på velfærdsinnovation i praksis. Sammen diskuterer vi, hvad teknologisk innovation kan, og hvordan den spiller sammen med borgernes forventninger og behov og vi tager stilling til nogle af de dilemmaer, den nye teknologi fører med sig. Hvad sker der for eksempel, når teknologien ikke lever op til borgernes forventninger? Og hvordan får vi bedst muligt den teknologiske udvikling til at gå hånd i hånd med velfærdsstatens værdier? Hør fra en række af Syddansk Universitets eksperter: Active Living ved lektorer Jens Troelsen og Paolo Caserotti. Robotter og individuelle træningsprogrammer ved lektor Anders Stengaard Sørensen og projektleder Conny Heidtmann. OPI velfærdsinnovation og virksomheden ved lektor Majbritt Rostgaard Evald og institutleder Ann Højbjerg Clarke. Velfærdsinnovation og borgeren ved professor Klaus Petersen og professor Anne-Marie Mai.

10 Sideevent Styrket indsats for anbragte børn Kastrup Lufthavn (CPH Conference). Børne- og Kulturchefforeningen og Egmont Fonden er sammen med projekt Styrket Indsats værter ved sideeventet. Er du interesseret i at høre nærmere og evt. deltage i eventet, så kontakt projektleder Inger Winther Johannsen på in@pdacademy.dk eller telefon pct. af anbragte børn har som årige ikke taget folkeskolens afgangsprøve, og kun 30 pct. har taget en ungdomsuddannelse som 25-årige. Projektet Styrket Indsats skal hjælpe anbragte børn og unge godt på vej i skoleog uddannelsessystemet, så de får fat og holder fast. 14 døgntilbud vil udvikle nye løsninger med udgangspunkt i hverdagen og de børn og unge, der bor hos dem, så løsningerne giver mening lokalt. Men ét er praksisnære løsninger noget andet er systemiske barrierer. For hvorfor er det så svært for anbragte børn og unge at få en uddannelse? På eventet debatterer beslutningstagere og meningsdannere, hvor styringsmodellen støtter god praksis, men også hvor den står i vejen for implementering af det, der virker.

Overblik over sessioner

Overblik over sessioner PROGRAM Øksnehallen Udgang til: CPH Conference Spisehuset Rysensteen Gymnasium Toiletter Toiletter 4 5 8 9 Frokost Frokost 6 2 7 3 12 12B 10 13 14 11 1 15 16 Vand 38 37 Vand 17 18 19 36 35 19 34 33 32

Læs mere

Eftermiddagens sessioner

Eftermiddagens sessioner Eftermiddagens sessioner Temasession 1b Velfærd tænkt forfra Sankt Hans Torv (CPH Conference). med Aarhus Kommune. Temasession 2b Spred de gode løsninger Nørrebros Runddel (CPH Conference). med Center

Læs mere

Eftermiddagens sessioner

Eftermiddagens sessioner Eftermiddagens sessioner Temasession 1b Velfærd, disruptet Sankt Hans Torv (CPH Conference). med Aarhus Kommune. Temasession 2b Styrket indsats hvordan løser vi de mest komplekse problemer? Hovedbanen

Læs mere

Ekstra Nyhedsbrev fra MidtLab Januar 2014

Ekstra Nyhedsbrev fra MidtLab Januar 2014 Ekstra Nyhedsbrev fra Januar 2014 Diplomforløb i innovation, værktøjskasse og blive-klogere-sammen arrangementer Velkommen til denne ekstraudgave af s nyhedsbrev! Grunden til at vi beder om din opmærksomhed

Læs mere

Det sammenhængende børne- og ungeliv

Det sammenhængende børne- og ungeliv Det sammenhængende børne- og ungeliv - vejen til ny velfærd for børn, unge og deres familier i Odense 14. februar 2013 Vores udfordring Vi har en dobbelt udfordring i Odense: Vi har høje ambitioner for

Læs mere

Invitation til konference. Ledelse af fremtidens

Invitation til konference. Ledelse af fremtidens Invitation til konference Ledelse af Er du med til at lede n? Så ved du, at du netop nu er i centrum for mange danskeres opmærksomhed. Der bliver i særlig grad bidt mærke i, hvad du gør, og hvordan du

Læs mere

Ressourcedansk. Indledning

Ressourcedansk. Indledning Interview # 5 SPROG Vi er vant til at tale om ydelser, høringer, aktivering af borgeren og så videre. Den går ikke længere. De ord refererer til et system og en tænkning, som vi arbejder hårdt på at ændre.

Læs mere

Strategi for integration af nye flygtninge og deres familier

Strategi for integration af nye flygtninge og deres familier Udkast til Strategi for integration af nye flygtninge og deres familier Antallet af flygtninge, der kommer til Danmark er stigende. Krig og uro i verdens brændpunkter gør, at Danmark modtager flere flygtninge

Læs mere

FÆLLES OM ODENSE. Civilsamfundsstrategi

FÆLLES OM ODENSE. Civilsamfundsstrategi FÆLLES OM ODENSE Civilsamfundsstrategi 1 FORENINGSFRIVILLIG Corperate Volunteer ADD-ON MODEL MEDLEM SERIEL ENKELTSTÅENDE DEN STRATEGISK INTEGREREDE MODEL UORGANISEREDE ELLER VIRTUEL FRIVILLIG OFFENTLIG

Læs mere

Kommuner vil skabe bedre indsats for demensramte og pårørende

Kommuner vil skabe bedre indsats for demensramte og pårørende Kommuner vil skabe bedre indsats for demensramte og pårørende Statsministeren efterlyser et skarpere fokus på demens og den lokale indsats for demente og deres pårørende. Nu går syv kommuner sammen for

Læs mere

Børne- og Undervisningsudvalget 2011-12 BUU alm. del Bilag 202 Offentligt. Fælles ambitioner for folkeskolen. læring i centrum

Børne- og Undervisningsudvalget 2011-12 BUU alm. del Bilag 202 Offentligt. Fælles ambitioner for folkeskolen. læring i centrum Børne- og Undervisningsudvalget 2011-12 BUU alm. del Bilag 202 Offentligt Fælles ambitioner for folkeskolen læring i centrum Fælles ambitioner mangler Mange forskellige faktorer rundt om selve undervisningssituationen

Læs mere

Ny skoleleder til ny tid på Katrinebjergskolen

Ny skoleleder til ny tid på Katrinebjergskolen Ny skoleleder til ny tid på Katrinebjergskolen Katrinebjergskolen søger en visionær skoleleder, der inspirerer, udfordrer og samler skolens medarbejdere, og som er et nærværende og tydeligt midtpunkt for

Læs mere

Sammen om velfærd. Vi har brug for dig

Sammen om velfærd. Vi har brug for dig Sammen om velfærd Vi har brug for dig Vi lever i en ny virkelighed, hvor det kommunale husholdningsbudget er presset. Det kræver, at vi sammen skaber en ny velfærd. Det kalder vi Ny virkelighed Ny velfærd.

Læs mere

Fokus på kerneopgaven - Nye muligheder for den offentlige sektor BCF s årsmøde 2016 11. og 12. februar 2016 på Munkebjerg Hotel i Vejle

Fokus på kerneopgaven - Nye muligheder for den offentlige sektor BCF s årsmøde 2016 11. og 12. februar 2016 på Munkebjerg Hotel i Vejle Fokus på kerneopgaven - Nye muligheder for den offentlige sektor BCF s årsmøde 2016 11. og 12. februar 2016 på Munkebjerg Hotel i Vejle, professor Center for Industriel Produktion, Aalborg Universitet

Læs mere

Holstebro Kommunes integrationspolitik

Holstebro Kommunes integrationspolitik Page 1 of 9 Holstebro Kommunes integrationspolitik Vedtaget på byrådsmødet den 7. oktober 2008 Page 2 of 9 Indhold Indledning Holstebro Kommunes vision Integrationspolitikkens tilblivelse Vision, værdier

Læs mere

Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for voksne med handicap og ældre

Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for voksne med handicap og ældre Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for voksne med handicap og ældre Forord Kære læser! I Aabenraa Kommune har vi en vision om, at alle kommunens voksne borgere uanset alder og eventuelle

Læs mere

Holstebro Kommunes Integrationspolitik

Holstebro Kommunes Integrationspolitik Holstebro Kommunes Integrationspolitik Godkendt af Arbejdsmarkedsudvalget Holstebro Kommunes April 2013 Indhold Indledning 2 Holstebro Kommunes vision 2 Integrationspolitikkens tilblivelse 3 Tværgående

Læs mere

MEDBORGERSKABSPOLITIK

MEDBORGERSKABSPOLITIK MEDBORGERSKABSPOLITIK INTRODUKTION Et fælles samfund kræver en fælles indsats For at fastholde og udvikle et socialt, økonomisk og bæredygtigt velfærdssamfund kræver det, at politikere, borgere, virksomheder,

Læs mere

SUNDHEDSPOLITIK 2013-2016

SUNDHEDSPOLITIK 2013-2016 SUNDHEDSPOLITIK 2013-2016 - et fælles anliggende for hele Helsingør Kommune Side 1 Indhold 1. Indledning. Side 3 2. Formål og sammenhæng til visionen Side 3 3. Gennemgående principper for fokusområderne.

Læs mere

Region Hovedstaden KONFERENCE HVORDAN STYRER VI EFTER DET, DER GIVER VÆRDI?

Region Hovedstaden KONFERENCE HVORDAN STYRER VI EFTER DET, DER GIVER VÆRDI? Region Hovedstaden KONFERENCE HVORDAN STYRER VI EFTER DET, DER GIVER VÆRDI? PROGRAM BORNHOLM D. 25. APRIL 2018 FORMIDDAG - PLENUM 09.00-09.10 Velkommen ved moderator Trine Sick 09.10-09.35 Velkomst ved

Læs mere

Frivilligrådets mærkesager 2015-16

Frivilligrådets mærkesager 2015-16 Frivilligrådets mærkesager 2015-16 September 2015 FÆLLESSKAB OG DELTAGELSE GIVER ET BEDRE SAMFUND OG BEDRE VELFÆRD Forord Frivilligrådet mener, at vi i dagens Danmark har taget de første og spæde skridt

Læs mere

Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde

Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde Juni 2006 Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde Nyt fra Center for frivilligt socialt arbejde Nyt projekt om dokumentation af frivilligt socialt arbejde Nyt netværk for brugerorganisationer

Læs mere

Huset Zornig inviterer til

Huset Zornig inviterer til PROGRAM Huset Zornig inviterer til Effektfulde indsatser for mennesker på kanten af arbejdsmarkedet Hvordan hjælper vi flere socialt udsatte til en tilværelse med beskæftigelse og selvforsørgelse? Spørgsmålet

Læs mere

INDBYDELSE. Udfordringer i beskæftigelsespolitikken hvad gør vi lige nu. Vi byder velkommen til Beskæftigelsesrådets forårskonference

INDBYDELSE. Udfordringer i beskæftigelsespolitikken hvad gør vi lige nu. Vi byder velkommen til Beskæftigelsesrådets forårskonference INDBYDELSE Vi byder velkommen til Beskæftigelsesrådets forårskonference Udfordringer i beskæftigelsespolitikken hvad gør vi lige nu Beskæftigelsesregion Syddanmark Det regionale Beskæftigelsesråd i Syddanmark

Læs mere

(evt. afbud til mødet på mobil 20540887 eller mail lone.holm@regionh.dk) Center for Sundhed. Tværsektoriel Udvikling. Kongens Vænge 2 3400 Hillerød

(evt. afbud til mødet på mobil 20540887 eller mail lone.holm@regionh.dk) Center for Sundhed. Tværsektoriel Udvikling. Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Center for Sundhed Tværsektoriel Udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Møde i: Arbejdsgruppen vedr. Aktivt samarbejde med borgerne Dato: 20. januar 2016 Kl.: 17.00-20.00 Sted: Mødelokale H6, Regionsgården,

Læs mere

Job- og personprofil for den nye skolechef til Holstebro Kommune

Job- og personprofil for den nye skolechef til Holstebro Kommune Job- og personprofil for den nye skolechef til Holstebro Kommune Indledning: Vores afholdte skolechef gennem 12 år har valgt at gå på pension. Vi søger derfor hans afløser til tiltrædelse 1. april 2015

Læs mere

Kontaktliste BVU*net 01.07.2011 Navn Institution Position/arbejdsopgaver Telefon Email Til stede 13.01.2011

Kontaktliste BVU*net 01.07.2011 Navn Institution Position/arbejdsopgaver Telefon Email Til stede 13.01.2011 Koordineringsrådet: Elsebeth Terkelsen AAA/EVAA Arkitektskolen Aarhus, Efter- og Videruddannelsen Leder af Efteruddannelsen, Arkitekt MAA 8936 0150 Elsebeth.terkelsen@aarch.dk Lars Klint Kunstakademiets

Læs mere

Formiddagens sessioner

Formiddagens sessioner Formiddagens sessioner Temasession 1a Fra ny viden til bedre løsninger på det sociale område Plenum (Øksnehallen) Temasession 2a Offentlig-privat velfærd i 2025 opgør med vanetænkningen Sankt Hans Torv

Læs mere

Ind på arbejdsmarkedet

Ind på arbejdsmarkedet Beskæftigelsestræf 2015 Ind på arbejdsmarkedet Onsdag den 25. februar 2015 Hotel Comwell Kolding 2 Onsdag den 25. februar 2015 9.00 Ankomst og kaffe 9.30 Velkommen til Beskæftigelsestræf 2015 Jacob Bundsgaard

Læs mere

tænketank danmark - den fælles skole

tænketank danmark - den fælles skole NYHEDSBREV NR. 20 SOMMER 16 tænketank danmark - den fælles skole INDHOLD Nyt fra bestyrelsen Nyt fra bestyrelsen Indlæg fra Elisa Bergmann, BUPL Indlæg fra Mette Witt-Hagensen, Skole og Forældre Indlæg

Læs mere

Flere flygtninge og indvandrere ind i arbejdsstyrken

Flere flygtninge og indvandrere ind i arbejdsstyrken HJ03_3 Flere flygtninge og indvandrere ind i arbejdsstyrken Tag udfordringen op Der hersker stadig for stor forskel på flygtninge og indvandreres deltagelse på arbejdsmarkedet i forhold til danskeres -

Læs mere

Konference Kommunal palliativ indsats status og perspektiver

Konference Kommunal palliativ indsats status og perspektiver Konference Kommunal palliativ indsats status og perspektiver Nyborg Strand d. 28. september 2010 kl. 9.30-16.30 Program: Kl. 09.00-9.30 Kl. 09.30-9.35 Morgenkaffe/te og rundstykker + besøg i udstillerområdet

Læs mere

Social- og Handicapcentret 11-12-2013. Referat fra møde i Udsatterådet torsdag den 5. december 2013 kl. 10.00 13.00 på Rådhuset, lokale B103

Social- og Handicapcentret 11-12-2013. Referat fra møde i Udsatterådet torsdag den 5. december 2013 kl. 10.00 13.00 på Rådhuset, lokale B103 REFERAT Social- og Handicapcentret 11-12-2013 Referat fra møde i Udsatterådet torsdag den 5. december 2013 kl. 10.00 13.00 på Rådhuset, lokale B103 Til stede: Ole Hjuler, Hans Behrendt (mødeleder), Jørgen

Læs mere

GENERATION MÅLRETTET?

GENERATION MÅLRETTET? GENERATION MÅLRETTET? Om unges integration - eller mangel på samme - i uddannelse og arbejde KONFERENCE DEN 8. NOVEMBER 2011 GENERATION MÅLRETTET? Om unges integration - eller mangel på samme - i uddannelse

Læs mere

Job- og personprofil. Uddannelseschef til Campus

Job- og personprofil. Uddannelseschef til Campus Job- og personprofil Uddannelseschef til Campus Food College Aalborg Style & Wellness College Aalborg Dental College Aalborg Skolehjem December 2013 Udarbejdet af HR-afdelingen, Tech College Aalborg, i

Læs mere

Medborgerskabsudvalget anbefaler, at byrådet beslutter at videreføre medborgerskabsudvalgets arbejde, som det er beskrevet i denne indstilling.

Medborgerskabsudvalget anbefaler, at byrådet beslutter at videreføre medborgerskabsudvalgets arbejde, som det er beskrevet i denne indstilling. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 4. januar 2016 Medborgerskab Medborgerskabsudvalget anbefaler, at byrådet beslutter at videreføre medborgerskabsudvalgets arbejde,

Læs mere

Fælles ansvar - fælles indsats VERSION 2.0

Fælles ansvar - fælles indsats VERSION 2.0 Fælles ansvar - fælles indsats VERSION 2.0 Indsatsområder for arbejdet med børn og unge i Hjørring Kommune 2016-2019 Indhold Hvorfor denne publikation? INDLEDNING Hvorfor denne publikation?... 2 Indledning...

Læs mere

Velkommen til regional workshop i Jylland i projekt

Velkommen til regional workshop i Jylland i projekt Velkommen til regional workshop i Jylland i projekt Program: 1. Frokost 2. Velkomst, deltagere og program 3. Smagsprøve på spillet "Grøn Industrisymbiose" 4. Workshop: UBU-fremme-strategier og skolernes

Læs mere

Sammen om opgaveløsning. UngSyd - én af ungdomsskolerne i Odense Danmarksgade 10 5000 Odense C tlf. 63753040 ungsyd@odense.dk

Sammen om opgaveløsning. UngSyd - én af ungdomsskolerne i Odense Danmarksgade 10 5000 Odense C tlf. 63753040 ungsyd@odense.dk Sammen om opgaveløsning UngSyd - én af ungdomsskolerne i Odense Danmarksgade 10 5000 Odense C tlf. 63753040 ungsyd@odense.dk UngSyds klubafdeling Forankret i ungdomsskolen UngSyd i Odense ca. 50 faste

Læs mere

Konference: Sundhed og Beskæftigelse

Konference: Sundhed og Beskæftigelse Konference: Sundhed og Beskæftigelse Program for konferencen Sundhed og Beskæftigelse Torsdag den 1. oktober 2015 kl. 9.00 16.15 Crowne Plaza Copenhagen Towers 1. OKTOBER 2015 Program Ordstyrer Cecilie

Læs mere

Horsens Kommunes integrationspolitik 2016-2020. - En beskæftigelses- og helhedsorienteret tilgang

Horsens Kommunes integrationspolitik 2016-2020. - En beskæftigelses- og helhedsorienteret tilgang Horsens Kommunes integrationspolitik 2016-2020 - En beskæftigelses- og helhedsorienteret tilgang Indhold 1) Ramme for integrationspolitikken, herunder målgruppe for integrationspolitikken 2) Horsens Kommunes

Læs mere

Eftermiddagens sessioner

Eftermiddagens sessioner Eftermiddagens sessioner Temasession 1b Hvem er mest syg dig eller systemet? Plenum (Øksnehallen) Temasession 2b Samskabelse af velfærd på tværs af sektorer Sankt Hans Torv (CPH Conference) Temasession

Læs mere

NOTAT vedr. ansættelse af viceskoleleder på Højgårdskolen

NOTAT vedr. ansættelse af viceskoleleder på Højgårdskolen NOTAT vedr. ansættelse af viceskoleleder på Højgårdskolen 1. Indledning Højgårdskolen søger ny viceskoleleder med tiltrædelse 1. maj 2016. Stillingen annonceres i Job Midt/Vest og på www.herning.dk med

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015 Referat torsdag den 22. januar 2015 Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Fokusområde - Aktiviteter for flygtninge i Lejre Kommune...

Læs mere

AF BANEN- PÅ BANEN. Frivilligrådets årsmøde 2015 Onsdag d. 18. november Docken, Færgehavnsvej 35, København Ø. frivilligrådet

AF BANEN- PÅ BANEN. Frivilligrådets årsmøde 2015 Onsdag d. 18. november Docken, Færgehavnsvej 35, København Ø. frivilligrådet AF BANEN- PÅ BANEN Frivilligrådets årsmøde 2015 Onsdag d. 18. november Docken, Færgehavnsvej 35, København Ø frivilligrådet I Frivilligrådet kan vi se, at der er en udvikling på vej mod et velfærdssamfund,

Læs mere

Job- og personprofil for ny skoleleder, Karensmindeskolen

Job- og personprofil for ny skoleleder, Karensmindeskolen Job- og personprofil for ny skoleleder, Karensmindeskolen Baggrund Karensmindeskolen søger ny skoleleder/kontraktholder med tiltrædelse senest den 1. januar 2015. Job- og personprofilen angiver retning

Læs mere

SKOLEPOLITIK 2014-2018

SKOLEPOLITIK 2014-2018 SKOLEPOLITIK 2014-2018 Vedtaget af Slagelse Byråd 24. februar 2014 Indledning Folkeskolen står overfor en række udfordringer både nationalt og lokalt i Slagelse Kommune. På baggrund af folkeskolereformen

Læs mere

Skolen er alt for dårlig til at motivere de unge

Skolen er alt for dårlig til at motivere de unge DEBAT 16. AUG. 2015 KL. 14.32, Politiken Skolen er alt for dårlig til at motivere de unge Vi har helt misforstået, hvad der skal til for at lære de unge noget, siger lektor Mette Pless på baggrund af en

Læs mere

strategi for Hvidovre Kommune 2015-2017

strategi for Hvidovre Kommune 2015-2017 DIALOG 1 ÅBENHED strategi for Hvidovre Kommune 2015-2017 ENGAGEMENT INDHOLD Forord 3 Indledning 4 Strategisk kompetenceudvikling 6 HR-fokusområder 2015 17 8 Ledelse af velfærd og borgerinddragelse 8 Innovation

Læs mere

KL s uddannelsestræf 2012

KL s uddannelsestræf 2012 1 Ungdomsuddannelse til alle (UTA) Civilisationen er et kapløb mellem uddannelse og katastrofe... Den 26. november 2012, Kl. 9.30-16.00 Arrangementet afholdes i DGI-byens konferencecenter Tietgensgade

Læs mere

Skoleleder Søndersøskolen

Skoleleder Søndersøskolen Skoleleder Søndersøskolen Job- og Kravprofil Forfatter: Jette Marie Christensen Oprettet den 10. december 2015 Dokument nr. 480-2015-100048 Sags nr. 480-2013-13508 Indhold Indledning... 2 Ansættelsesudvalg...

Læs mere

Fysisk aktivitet og træning som behandling ONSDAG DEN 28. NOVEMBER 2012

Fysisk aktivitet og træning som behandling ONSDAG DEN 28. NOVEMBER 2012 - et forsknings og udviklingssymposium for fysioterapeuter, Region Nordjylland Det årlige forsknings- og udviklingssymposium for fysioterapeuter i Region Nordjylland afholdes ONSDAG DEN 28. NOVEMBER 2012

Læs mere

Lokal udviklingsplan for

Lokal udviklingsplan for Lokal udviklingsplan for Trøjborg dagtilbud 2015 1 1 Indhold 2 Den lokale udviklingsplan hvad og hvorfor?... 3 2.1 Politiske beslutninger retningen for hele Børn og Unge... 3 2.2 Fælles indsatser i Område

Læs mere

Oplæg til 3-partsforhandlinger

Oplæg til 3-partsforhandlinger Oplæg til 3-partsforhandlinger 11. februar 2016 Arbejdsmarkedets opbygning og indretning er afgørende for både samfundsudviklingen og den enkeltes hverdag. Alternativet ser derfor frem til de kommende

Læs mere

DIREKTIONENS STRATEGIPLAN

DIREKTIONENS STRATEGIPLAN DIREKTIONENS STRATEGIPLAN INDLEDNING Direktionens strategiplan angiver den overordnede retning for Direktionens arbejde i 2015 og 2016. Direktionen har arbejdet med emnet hen over efteråret for at afklare

Læs mere

2. Tema: Kommune 3.0. oplæg v. Jette Lorentzen, Arbejdsmarkedschef

2. Tema: Kommune 3.0. oplæg v. Jette Lorentzen, Arbejdsmarkedschef Job og Velfærd Ledelsessekretariatet Dato: 24-02-2015 Referat Sagsnr.: 14/14041 Sagsbehandler: vp8mk Mødedato: 24. februar 2015 Mødetidspunkt: 12.30-14.30 Mødested: Mødeleder: Referent: Viborg Rådhus,

Læs mere

PÆDAGOGISK. Kvalitet i dagplejen. Landskonference 2015

PÆDAGOGISK. Kvalitet i dagplejen. Landskonference 2015 PÆDAGOGISK Kvalitet i dagplejen Landskonference 2015 Indhold Forord 3 Propgram for Landskonference 2015 7 Velkomst v. Jakob Sølvhøj 7 Børns følelsesmæssige udvikling 7 Didaktik i dagplejen 8 0-2-årige

Læs mere

UDKAST KØBENHAVNS KOMMUNES SUNDSHEDSPOLITIK 2015-2025

UDKAST KØBENHAVNS KOMMUNES SUNDSHEDSPOLITIK 2015-2025 UDKAST KØBENHAVNS KOMMUNES SUNDSHEDSPOLITIK 2015-2025 Nyd livet, københavner Et godt helbred er et godt udgangspunkt for, at vi kan trives fysisk, psykisk og socialt. Der findes mange bud på, hvad det

Læs mere

REUNION OG FOLLOW-UP SEMINAR OM FREMTIDENS ØKONOMISTYRING

REUNION OG FOLLOW-UP SEMINAR OM FREMTIDENS ØKONOMISTYRING REUNION OG FOLLOW-UP SEMINAR OM FREMTIDENS ØKONOMISTYRING Hotel Koldingfjord, torsdag d. 9. juni og fredag d. 10. juni 2016 COK afholder reunion og follow-up seminar for alle nuværende og tidligere deltagere

Læs mere

HVORDAN KAN DESIGNPROCESSEN UNDERSTØTTE UDVIKLING AF FREMTIDENS PLEJEHJEM?

HVORDAN KAN DESIGNPROCESSEN UNDERSTØTTE UDVIKLING AF FREMTIDENS PLEJEHJEM? HVORDAN KAN DESIGNPROCESSEN UNDERSTØTTE UDVIKLING AF FREMTIDENS PLEJEHJEM? PROCES- & YDELSESBESKRIVELSE Nærværende udkast til en proces- & ydelsesbeskrivelse er udarbejdet på baggrund af et møde mellem

Læs mere

UddannelsesHusets Erhvervsmentornetværk

UddannelsesHusets Erhvervsmentornetværk Esbjerg JobAktiv Motorvej UddannelsesHusets Erhvervsmentornetværk Giv Esbjergs unge mod på fremtiden UddannelsesHuset Spangsbjerg Møllevej 70-6700 Esbjerg www.uddannelseshuset.esbjergkommune.dk uddannelseshuset@esbjergkommune.dk

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNE DEMOKRATIEKSPERIMENTARIET BORGERINDDRAGELSE. Anders Lauritsen, Strategi og Udvikling Michael Suhr, Byrådet Holbæk Kommune

HOLBÆK KOMMUNE DEMOKRATIEKSPERIMENTARIET BORGERINDDRAGELSE. Anders Lauritsen, Strategi og Udvikling Michael Suhr, Byrådet Holbæk Kommune HOLBÆK KOMMUNE DEMOKRATIEKSPERIMENTARIET BORGERINDDRAGELSE Anders Lauritsen, Strategi og Udvikling Michael Suhr, Byrådet Holbæk Kommune > Holbæk Kommune Fakta om Holbæk Kommune Ca. 70.000 indbyggere 60

Læs mere

Ledelse og anerkendelse

Ledelse og anerkendelse INVITATION TIL Ledelse og anerkendelse Konference for statslige ledere 5. november 2008 INVITATION Anerkendelse er blevet et nyt plusord, som også konsulent- og kursusbranchen har taget til sig. Der tilbydes

Læs mere

Status på børns liv og læring Børne- og ungeområdet Bestyrelser på skole og dagtilbud 16-02- 2015

Status på børns liv og læring Børne- og ungeområdet Bestyrelser på skole og dagtilbud 16-02- 2015 Status på børns liv og læring Børne- og ungeområdet Bestyrelser på skole og dagtilbud 16-02- 2015 DAGENS FORMÅL OG AGENDA DAGENS FORMÅL 1. At dele en statusbetragtning på børne- og ungeområdet med jer

Læs mere

Kontakt Heidi M. Rasmussen Koordinator Mandag Morgen 33 93 93 23 heidi@mm.dk

Kontakt Heidi M. Rasmussen Koordinator Mandag Morgen 33 93 93 23 heidi@mm.dk Kontakt Heidi M. Rasmussen Koordinator Mandag Morgen 33 93 93 23 heidi@mm.dk Gode råd og guide til sessionsværter 3 Velfærdens Innovationsdag er en arbejdende konference 4 Om stande på Velfærdens Innovationsdag

Læs mere

Forsknings- og udviklingssamarbejde omkring ledelse af relationel velfærd en ny rolle for strategisk HR

Forsknings- og udviklingssamarbejde omkring ledelse af relationel velfærd en ny rolle for strategisk HR Forsknings- og udviklingssamarbejde omkring ledelse af relationel velfærd en ny rolle for strategisk HR Indledning Med etablering af dette udviklings- og forskningsprojekt er det vores ambition at udvikle

Læs mere

Konference: ADHD - let barnets hverdag (Aarhus)

Konference: ADHD - let barnets hverdag (Aarhus) Konference: ADHD - let barnets hverdag (Aarhus) Underviser Niels Bilenberg Karen Nørby Kom til en højaktuel konference om, hvordan man kan lette dagen for børn med ADHD - til fordel for barnet og omgivelserne.

Læs mere

Formiddagens sessioner

Formiddagens sessioner Formiddagens sessioner Temasession 1a Kulturændringer er nøglen til succesfuld samskabelse Sankt Hans Torv (CPH Conference). med VIA University College. Temasession 2a Styring i forandring hvad gør vi

Læs mere

MÅLGRUPPE 7.-9. klasse. FORBEREDELSE Arbejdsarkene printes.

MÅLGRUPPE 7.-9. klasse. FORBEREDELSE Arbejdsarkene printes. Side 1 af 3 3.1 TANKER OM TRIVSEL Gruppearbejde MÅL At eleverne har viden om faktorer, der kan påvirke unges trivsel. At eleverne har kendskab til aktører, der arbejder med at fremme unges trivsel. MÅLGRUPPE

Læs mere

Program. Talentudvikling og kreativitet i naturvidenskab i uddannelser i Norden

Program. Talentudvikling og kreativitet i naturvidenskab i uddannelser i Norden Program Talentudvikling og kreativitet i naturvidenskab i uddannelser i Norden Konference med fokus på erfaringsudveksling, videndeling og idéudvikling Den 14. - 16. september 2010 på Mærsk Mc-Kinney Møller

Læs mere

INVITATION. Internationalt fag- og debatseminar om Værdien af tidlig forebyggende indsats - hvordan gør vi den bedre, og hvad der skal til?

INVITATION. Internationalt fag- og debatseminar om Værdien af tidlig forebyggende indsats - hvordan gør vi den bedre, og hvad der skal til? INVITATION Internationalt fag- og debatseminar om Værdien af tidlig forebyggende indsats - hvordan gør vi den bedre, og hvad der skal til? 27. maj 2016 kl. 9.30-16.00 i Torvehallerne i Vejle Hvordan måler

Læs mere

Vinsa Virksomhedsnet Viborg

Vinsa Virksomhedsnet Viborg Vinsa Virksomhedsnet Viborg Årsmøde den 28. november, 2012 Vinsas overordnede fokus og sammenhæng til CSR Forebyggelse Fastholdelse Indslusning Nedbringelse af sygefravær Psykisk arbejdsmiljø Stress Familiepolitikker

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET 2. GENERATION ARBEJDSMARKEDSUDVALGET INDLEDNING Ved udvalgsformand René Christensen Rammer og vision Med udspring i kommuneplanen og Byrådets visioner er det Arbejdsmarkedsudvalgets strategi for de kommende

Læs mere

Job- og kravprofil. HR- og kommunikationschef Børn og Unge, Aarhus Kommune

Job- og kravprofil. HR- og kommunikationschef Børn og Unge, Aarhus Kommune Job- og kravprofil HR- og kommunikationschef Børn og Unge, Aarhus Kommune Børn og Unge søger en forvaltningschef til at stå i spidsen for det strategiske arbejde med mennesker, kultur og samarbejde i hele

Læs mere

Konference: ADHD - let barnets hverdag (Aarhus) - Copy

Konference: ADHD - let barnets hverdag (Aarhus) - Copy Konference: ADHD - let barnets hverdag (Aarhus) - Copy Underviser Niels Bilenberg Karen Nørby Kom til en højaktuel konference om, hvordan man kan lette dagen for børn med ADHD - til fordel for barnet og

Læs mere

OPSAMLING! Sammendrag fra integrationskonferencen den 10. marts 2010 på Nationalmuseet.!

OPSAMLING! Sammendrag fra integrationskonferencen den 10. marts 2010 på Nationalmuseet.! OPSAMLING! Sammendrag fra integrationskonferencen den 10. marts 2010 på Nationalmuseet.! INSPIRATION & DEBAT! Godt hundrede politikere, embedsfolk, eksperter og øvrige centrale interessenter var samlet

Læs mere

Sammen med repræsentanter for medlemsorganisationerne stiller FTF skarpt på lederområdets nutid og fremtid og holder LederCamp 2009.

Sammen med repræsentanter for medlemsorganisationerne stiller FTF skarpt på lederområdets nutid og fremtid og holder LederCamp 2009. 09-0040 BESK- 06.03.2009 Kontakt: Hans C. Hansen hcha@ftf.dk - Tlf: 2835 0636 LederCamp 2009 Invitation Sammen med repræsentanter for medlemsorganisationerne stiller FTF skarpt på lederområdets nutid og

Læs mere

Udviklingsstrategi 2016. Udviklingsstrategi 2016

Udviklingsstrategi 2016. Udviklingsstrategi 2016 Udviklingsstrategi 2016 1 Indledning Greve Kommune skaber sammen med borgere og virksomheder rammer for et attraktivt og udviklende fællesskab. Denne overordnede kerneopgave danner rammen for arbejdet

Læs mere

Forsknings- og udviklingssamarbejde mellem Foreningen af Offentlige HR Chefer og Joint Action Analytics Strategisk HR og organisatorisk kvalitet på

Forsknings- og udviklingssamarbejde mellem Foreningen af Offentlige HR Chefer og Joint Action Analytics Strategisk HR og organisatorisk kvalitet på Forsknings- og udviklingssamarbejde mellem Foreningen af Offentlige HR Chefer og Joint Action Analytics Strategisk HR og organisatorisk kvalitet på bundlinjen PROJEKTET Projektet skal dokumentere og udvikle

Læs mere

Specialsektorens frivillighedspolitik

Specialsektorens frivillighedspolitik Specialsektorens frivillighedspolitik 1 Frivillige kan tilføje en ekstra dimension I Region Nordjylland tror vi på, at fremtidens velfærd skabes i et samspil mellem borgeren, den offentlige sektor og civilsamfundet.

Læs mere

DET KOOPERATIVE FÆLLESRÅD I AARHUS

DET KOOPERATIVE FÆLLESRÅD I AARHUS DET KOOPERATIVE FÆLLESRÅD I AARHUS FÆLLESSKABER MED STÆRKE VÆRDIER Vi varetager dine kooperative interesser lokalt NÅR VI ARBEJDER FOR MERE END BARE OVERSKUD Ideen om kooperativer en virksomhedsform hvor

Læs mere

22 juni 2015 Frivillighedsrådets bemærkninger til forslag om NY SOCIALPOLITIK

22 juni 2015 Frivillighedsrådets bemærkninger til forslag om NY SOCIALPOLITIK 22 juni 2015 Frivillighedsrådets bemærkninger til forslag om NY SOCIALPOLITIK Til Social- og Arbejdsmarkedsudvalget, Viborg Kommune Frivillighedsrådet repræsenterer mere end 100 foreninger, der har det

Læs mere

Herlev Gymnasium og HF søger ny rektor med tiltrædelse 1. marts 2010

Herlev Gymnasium og HF søger ny rektor med tiltrædelse 1. marts 2010 Herlev Gymnasium og HF søger ny rektor med tiltrædelse 1. marts 2010 Stillingsbeskrivelse Denne stillingsbeskrivelse er udarbejdet af ekstern ledelsesrådgiver Sverri Hammer på baggrund af interview med

Læs mere

I Assens Kommune lykkes alle børn

I Assens Kommune lykkes alle børn I Assens Kommune lykkes alle børn Dagtilbud & Skole - Vision 0-18 år frem til 2018 I Assens Kommune har vi en vision for Dagtilbud & Skole. Den hedder I Assens Kommune lykkes alle børn og gælder for børn

Læs mere

Samskabelse på den gode måde

Samskabelse på den gode måde PROJEKTBESKRIVELSE Samskabelse på den gode måde Baggrund for projektet I de seneste år er den danske velfærd under stadig stigende pres. Pres forstået som prioritering af at få velfærdskronerne til at

Læs mere

Kontakt Rikke Liv Holst Projektleder Mandag Morgen 33 93 93 23 rho@mm.dk

Kontakt Rikke Liv Holst Projektleder Mandag Morgen 33 93 93 23 rho@mm.dk Kontakt Rikke Liv Holst Projektleder Mandag Morgen 33 93 93 23 rho@mm.dk Gode råd og guide til sessionsværter 3 Velfærdens Innovationsdag er en arbejdende konference 4 Generelt om formater 5 Forslag til

Læs mere

Inklusion gennem æstetiske læreprocesser

Inklusion gennem æstetiske læreprocesser Inklusion gennem æstetiske læreprocesser Projektarbejdsformen og skabende processer som udgangspunkt for inkluderende fællesskaber i dagtilbud Udviklingsprojekt i Aalborg Kommune 2012 Indledning Hvorfor

Læs mere

Regnskab - KL s Hjerneskadekonference den 26. marts 2014

Regnskab - KL s Hjerneskadekonference den 26. marts 2014 Center for Politik og Organisation Politisk Service Team Dagsorden 25-08-2014 14/5104 Regnskab - KL s Hjerneskadekonference den 26. marts 2014 Deltagere: Bente Borg Donkin, Politiker Birthe Bringsjord,

Læs mere

FREMTIDENS KLINISKE UDDANNELSE PÅ SYGEPLEJERSKE- UDDANNELSEN

FREMTIDENS KLINISKE UDDANNELSE PÅ SYGEPLEJERSKE- UDDANNELSEN FREMTIDENS KLINISKE UDDANNELSE PÅ SYGEPLEJERSKE- UDDANNELSEN FREMTIDENS KLINISKE UDDANNELSE PÅ SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN Du inviteres til konference om udvikling af den kliniske uddannelse på sygeplejerskeuddannelsen.

Læs mere

Sammen om at lede folkeskolen

Sammen om at lede folkeskolen Sammen om at lede folkeskolen Dialog- og udviklingsmøder om at lede folkeskolen Dorthe Møller, chef for dagtilbud og folkeskole, KL Erling Pedersen, skoleleder, skolerne i Nord, Odense Kommune 10-11-2015

Læs mere

Frivillighed i Faxe Kommune

Frivillighed i Faxe Kommune Frivillighed i Faxe Kommune - en strategisk ramme Faxe Kommune Indhold Indledning... 3 Baggrund... 5 Fokus på frivillighed gennem ligeværdighed... 7 De tre indsatsområder... 9 Indsatsområde 1... 10 Indsatsområde

Læs mere

PÅ LIGE FOD - en rapport om Forberedelseskurset for Indvandrere og Flygtninge ved University College Sjælland, Pædagoguddannelsen Slagelse.

PÅ LIGE FOD - en rapport om Forberedelseskurset for Indvandrere og Flygtninge ved University College Sjælland, Pædagoguddannelsen Slagelse. PÅ LIGE FOD - en rapport om Forberedelseskurset for Indvandrere og Flygtninge ved University College Sjælland, Pædagoguddannelsen Slagelse. Udgivet af UCSJ, Pædagoguddannelsen Slagelse. Redaktion: Mary

Læs mere

SKOLEPOLITIK FOR NY HEDENSTED KOMMUNE

SKOLEPOLITIK FOR NY HEDENSTED KOMMUNE SKOLEPOLITIK Politikken dækker skolernes og skolefritidsordningernes dvs. skolevæsenets samlede virksomhed. I det følgende dækker begrebet skole såvel skolefritidsordning som skolegang/undervisning. På

Læs mere

Forening på forkant - vejen til nye frivillige og flere medlemmer i din lokale forening

Forening på forkant - vejen til nye frivillige og flere medlemmer i din lokale forening Forening på forkant - vejen til nye frivillige og flere medlemmer i din lokale forening Foreningskonference arrangeret af Danmarks Idræts-Forbund og Idrættens Analyseinstitut Praktiske oplysninger Tid:

Læs mere

Folkeskolens Fornyelse i Frederikssund. Information til forældre om folkeskolereformen

Folkeskolens Fornyelse i Frederikssund. Information til forældre om folkeskolereformen Folkeskolens Fornyelse i Frederikssund Information til forældre om folkeskolereformen En ny skole fra august 2014 Når elever landet over i august 2014 tager hul på et nyt skoleår, siger de goddag til en

Læs mere

Strategi for Folkeskole 2014Folkeskolestrategi 20142014

Strategi for Folkeskole 2014Folkeskolestrategi 20142014 Strategi for Folkeskole 2014Folkeskolestrategi 20142014 Sagsnummer: 480-2014-97805 Dokumentnummer: 480-2015-1021 Afdeling: Skole og Dagtilbud Udarbejdet af: Hanne Vogelius Indhold Forord... 2 Indledning...

Læs mere

Integrationspolitik 2010-2014 Vedtaget af Skive Byråd den 21. juni 2011

Integrationspolitik 2010-2014 Vedtaget af Skive Byråd den 21. juni 2011 Integrationspolitik 2010-2014 Vedtaget af Skive Byråd den 21. juni 2011 God integration af flygtninge og indvandrere betyder, at alle flygtninge og indvandrere deltager aktivt i og bidrager aktivt til

Læs mere

2012-2018. Sammen om sundhed

2012-2018. Sammen om sundhed 2012-2018 Sammen om sundhed forord Sammen løfter vi sundheden I Assens Kommune vil vi sætte spot på sundheden og arbejde målrettet for udvikling, fremgang og livskvalitet for alle. Vi vil løfte sundheden.

Læs mere

Hvordan får vi kompetencerne til at spille sammen?

Hvordan får vi kompetencerne til at spille sammen? Hvordan får vi kompetencerne til at spille sammen? Indlæg til konference om frivillighed den 17. januar 2014 Mads Samsing HK Kommunal Før jeg kaster mig over det, jeg egentlig skal sige noget om nemlig

Læs mere